livbojen logga fb

Har du hittat en katt? 
Annonsera på  www.vilse.nu 
- Helt gratis och rikstäckande!

I mån av tid kan vi hjälpa till att annonsera via Facebook men försök själv nå ut till så många som möjligt. Våra svarstider kan tyvärr ibland dröja då vi sköter Livbojen ideellt på vår fritid. 

Har du hittat en katt som du tror är hemlös, en katt som är skadad eller som ser ut att fara illa? 

Ibland är katter ute på promenad och hamnar i trubbel, ibland är de hemlösa men söker sig till människor för att få mat och trygghet. Om du träffar på en katt som är skadad eller sjuk, tveka inte - ta den till närmaste veterinär! 

Om du träffar på en katt som verkar svag, medtagen, hemlös, är dräktig eller som far illa på grund av var den är, agera! Ring närmsta djurhem och slå larm. Ta in katten om det finns risk för den att frysa ihjäl eller ställ ut en koja om du inte kan ta in den. Ge den vatten och mata den om den verkar utsvulten och undernärd - detta är extra viktigt med dräktiga honor, ungar eller kattmamma med ungar.
OBS!! Ta aldrig in en katt utan att undersöka om den kan ha ungar någonstans!! tex kolla av om tuttarna ser svullna eller snuttade på. 

Tips om vad du kan göra om du ser en frisk katt som du är osäker på om den är hemlös: 

  • Se efter om du kan hitta någon form av ID-märkning, ex örontatuering eller halsband. Om katten har en öronmärkning kan du söka efter ägare på Djur-ID 
  • Om katten har ett halsband kan du fästa en liten lapp (ex i en nyckelring) i halsbandet med dina kontaktuppgifter. Förhoppningsvis tar ägaren kontakt med dig när katten kommer hem. 
  • Ring polisen 114 14 för att se om det är någon som anmält katten saknad. 
  • Lägg ut en bild på katten på Facebook och dela i grupper för bortsprunga/försvunna katter (även köp-och-sälj-grupper når ut till många följare) 
Exempel på nyckelbricka att sätta i halsband
Exempel på nyckelbricka att sätta i halsband