livbojen logga fb

Märta
Svart honkatt. Ålder lite oklart. Hon kom från en av Länsstyrelsens uppställningsplatser i södra Sverige, utan bakgrundsinformation.
Funerade fint som innekatt i jourhemmet, var snäll mot ade andra katterna men inte beroende av någon kattvän direkt. 
Visade sig vara lite blyg första dagarna sedan släppte det och hon visade vilken kelig katt hon var. 
Märta har fått ett permanent hem hos Marie S. och hon har länge önskat en katt som sällskap, hon blir hos Marie innekatt. 
 

Filippa, Frans och Gordon
De tre syskonen var tre st av totalt totalt 23 st katter infångade i en koloni Malmköping.
Kattsyskonen kom till Livbojen under våren 2022 och hamnade i ett jourhem i Stockholm, en tjej som sedan tidigare hade två egna kissar.
Jourhemsmatte hade inte riktigt kunna bestämma sig om hon skulle behålla dem eller adoptera bort någon eller ej, så från april 2022 till mars 2023 har de varit i jourhemmet, men nu under slutet av mars 2023 har vi äntligen fått de goda nyheterna att alla tre kissar får stanna permanent i jourhemmet hos Liona, vilket vi är mycket glada för. Innan de kom till jourhemmet blev de tre ungkatterna kastrerade, vaccinerade och chippade samt avmaskade. Vi har fått otaliga bilder och filmer på hur bra de har det i nya hemmet och här ser ni lite av bilder från deras nya hem. 

Kiara
Jättefin gosig och social grå/blå hona från södra Sverige som kom till oss i Livbojen, då haltade hon lite lätt. Ålder oklart - några år gammal, inte så busig mera lugn och social även om hon inte verkar vara så gammal. 
Ortoped Bosse på veterinärklinik i Stockholm har efter utvärdering av röntgenbilder och full bedömning av Kiara 230227 beslutat att ingen operation eller annan åtgärd behövs Kiara är ej besvärad av höftkulan som inte sitter helt på sin plats.
Nu när Kiara äntligen fått en korrekt bedömning av sitt tillstånd kände vi att hon behövde få ett hem direkt.
Hon är fullt vaccinerad, kastrerad, chippad och avmaskad.
Hon gillar ej andra katter. Hon är kelig och social, gillar mat såsom mjukmat och torrfoder. Vill vara med i soffan och bör så får vara i ett nytt hem. 
Ida med sambo hörde av sig till Livbojen och önskade adoptera en lite lugnare innekatt som skulle passa i en lägenhet och utan andra katter. Det passade Kiara perfekt, hon gillade verkligen inga andra katter i jourhemmet. Och innekatt var väldigt bra för hon tivdes inne och pga skadan i höften.

Baccardi, Missan och Shack
Tre kissar som fått flytta in hos Sara på en gård i Husby-Rekarne, här får de bo i en idyll för katter på landet. De kommer få en egen byggnad där de kan få mat, vatten o mysiga sovplatser, första tiden är de instängda i byggnaden och vartefter de vänjer sig så får de komma och gå som de vill. 
Alla tre kissarna blev kastrerade, vaccinerade och chippade innan flytten.
Baccardi kommer från projektet i Långtora och Missan och Shack från projektet i Stallarholmen. På både dessa ställen har katterna bott helt och hållet som utekatter, med olika kryp-in, så kissarna är vana at ha sin frihet och ville fortsätta på samma vis.
(Slut på kattungar från de här två honorna i alla fall, och till våren kommer vi inte behöva fånga in massa små hemlösa kissar ute från dessa honor.)

Kitty
Svart-vit fin och social kisse, något blyg i början.
Hon är kastrerad, vaccinerad och chippad.
Söker hem som är lugnt och hon är i jourhemmet helt rumsren. Gillar både mjukmat och torrfoder. 
Kitty kommer från en uppstallningsplats i södra Sverige.
Kitty bor numera hos Tilda i Strängnäs och här kommer hon få mycket kel och mys med sin nya matte som länge sett fram mot en ny familjemedlem. 

Noppe
13 v gammal kattunge, en kille som fångats in med sin mamma Missan i Stallarholmen. Är en blyg kille men som kan lyftas med försiktighet. Kan klappas och hanteras. Dock rädd av sig, Ingen kattunge som just nu springer fram och tar kontakt. Behöver få landa i ett trygght hem för att kunna utvecklas socialt till fullo. Vill bo med tam katt och få stöd i sin sociala utveckling.
Noppe har hunnit få en vaccination, chip samt avmaskning. 
Noppe bor numera hos Malin som sedan tidigare har katten Kjelle, fd Gräddnos från oss. Förhoppningen är att de blir goda vänner och kan gosa och mysa när inte matte är hemma. 

Markus och Kevin
De äldre killarna täffades i jourhemmet och kom bra överens.
Båda var kastrerade och id-märkta då de kom till oss. Vi ordnade med vaccination, avmaskning och chip på Markus då hans tatuering ej syntes.
Markus är ca tio år uppskattningsvis, en väldigt social och framåt kille. Kevin var id-märkt 2013 så vi tror han är ca tio år gammal.
Killarna kommer från en uppställningsplats i södra Sverige och har nu fått ett gemensamt hem hos ett par som bor Sala. Där får de bo på en gård med hästar, de kommer kunna vara både inne och ute. De är väldigt keliga av sig så förmodligen kommer de trivas att vara både inne och ute. Vi önskar killarna lycka till i livet men våren på gång!
Först börjar dock en tid inne så de vet vart de bor. 

Mållgan och Hedwig
Två kissar från olika ställen.
Mållgan från en gård där gårdsägarna skulle behålla två st katter och kastrera dem och avliva resterande katter, ca 10 st. 
Mållgan var en blyg kille han fick kastrering, vaccin, chip och avmaskning. 
Hedwig hittades i Eskilstuna utanför ett bostadshus vid en port, räd och hungrig. Alla försök att hitta ägare har misslyckats. Hon blev kastrerad, vaccinerad och chippad samt avmaskad. Hon hade ingen märkning då hon hittades. 
Katterna fångade Nathalies hjärta då hon kikade på dem. Nu har båda flyttat hem till henne. Hon har haft katt från Livbojej för ca tio år sedan och är en stor djurvän, här kommer kissarna få det kanonbra! 
 

Sigge född 2019
Sigge är mysig men lite rädd. 
Fyra katter från Jönköpings-trakten som kom till Livbojen då deras älskade matte fått en svår sjukdom och kommit in på ett hem. Tyvärr kommer de inte kunna komma hem igen utan behöver nu nya hem. De är inte så beroende av varandra men om någon vill ha två så går det naturligtvis bra. Det är Ludde, Håkan, Sigge och Svante.
De fyra killarna är kastrerade, chippade och vaccinerade samt avmaskade. 
De är STORA killar på ca sex kg. De har gått in och ut hos sin matte men varit inne mycket med, legat i soffan och levt ett fint kattliv fram tills matte blev sjuklig. 
Adopterad av Jessica J i Sundsvik. 

Svante född 2016
Svante är väldigt gosig och social.
Fyra katter från Jönköpings-trakten som kom till Livbojen då deras älskade matte fått en svår sjukdom och kommit in på ett hem. Tyvärr kommer de inte kunna komma hem igen utan behöver nu nya hem. De är inte så beroende av varandra men om någon vill ha två så går det naturligtvis bra. Det är Ludde, Håkan, Sigge och Svante.
De fyra killarna är kastrerade, chippade och vaccinerade samt avmaskade. 
De är STORA killar på ca sex kg. De har gått in och ut hos sin matte men varit inne mycket med, legat i soffan och levt ett fint kattliv fram tills matte blev sjuklig. 
Adopterad av Elin med sambo som bor i Surahammar, de har en till kisse som de tycker bode ha ett sällskap om dagarna och Svante som är van att bo med flera katter skulle förmodligen passa bra in där. 

Otis
Otis o Lucas!
Två killar som är två år gamla.
Söker hem gemensamt eller var för sig.
De är trevliga fina och sociala grabbar. Innekatter o rumsrena.
Kastrerade o vaccinerade o chippade.
Matte gick bort i julas och sedan efter en tid på anläggning hamnade de hos oss för att söka nya hem.
Lucas mer korthårig och med längre nos.
Lucas bor numera hos matte Denise, hon har haft katt från Livbojen tidigare och hon planerar att sätta GPS på Otis om han börjar att gå ut runt i ett lugnare område i Torshälla. 

Lucas
Otis o Lucas!
Två killar som är två år gamla.
Söker hem gemensamt eller var för sig.
De är trevliga fina och sociala grabbar. Innekatter o rumsrena.
Kastrerade o vaccinerade o chippade.
Matte gick bort i julas och sedan efter en tid på anläggning hamnade de hos oss för att söka nya hem.
Lucas mer korthårig och med längre nos.
Lucas bor numera hos matte Beatrice och hon har en lägenhet med innätad balkong där vi tror att Lucas kommer trivas jättebra!

Nappe
Född 2009.
Kommer från ett dödsfall.
Seniorkontroll 230203. 
på prov! 

Musse och Malte 
Robert som bor i Sala miste sin katt pga ålder och diabetes, han kände sig väldigt ensam och adopterade de två bröderna Musse och Malte som kommer bli innekatter i det nya hemmet.
Kissarna kom från ett kattehm i Södra Sverige som fått svårigheter med att placera ut alla katter och de kom till oss för att få hjälp.
Musse och Malte var kastrerade, dubbelt vaccinerade då de kom till oss. Vi ordnade med chip och avmaskning innan de kom till sitt nya hem.
Husse Robert berättar i en första uppdatering att kissarna är rädda nu i början, de har ätit lite torrfoder och han har lagt ut godisbitar runt om i lägenheten så de skall få lite roligt att söka efter. 

Ron och Pedro
Numera Snurre Sprätt och Boba Fett.
Ron kommer från Livbjen Södra där han i området sprang omkring hemlösa och var okastrerad och omärkt, Pedro var en av tre katter vi tog in från en annan förening som haft det svårt. Född 2022.
Ron ordnade vi med kastrering, vacc och märkning på och Pedro var redan fixad då han kom till oss.
Killarna träffades i jourhemmet och full fart uppstod och bus och lek från morgon till kväll. Killarna har fått flytta till Kajsa med sambo som sedan tidigare har katterna Kajsa och Link via Livbojen. 
De fyra har nu fullt upp att bekanta sig med varandra och inspektera den stora villan där det finner flera våningar och många rum att gå igenom. 

Fluff
En långhårig hona på ca 8 månader. Syskon med Strimma och Splitt från Långtora..
Hon kom från en gård som ca 5 månaders unge. Hos oss har hon blivit kastrerad, vaccinerad dubbelt och chippad.
Hon är en skygg katt som måste lära sig bli helt trygg genom en trygg katt i sitt nya hem. Hon vågar mer och mer, vara framme vid maten, nosa på handen osv men sedan behöver hon hjälp för att komma längre. Hon är helt rumsren, gillar både mjukmat och torrfoder.
Hon vill bo med någon som kan ge henne tid och Fluff har fått ett hem hos Linda M. som sedan tidigare har två äldre tama katter som förhoppningsvis kommer ta hand om Fluff och lära henne blir en helt trygg liten kisse. 
 

Splitt och Strimma
Två kattungar som togs från projektet i Långtora, där vi tagit omhand flera katter från en gånd, där de förökat sig och ingen hade kastrerat katterna eller gett dem veterinärvård (det tredje syskonet heter Fluff och är bokad).
Dessa två blev under tiden hos oss 6 mån och blev då direkt kastrerade, vaccinerade ggr två samt chippade och avmaskade. De bor nu i Torshälla som innekatter hos nya matte Wilma och husse Morgan. De är rädda men gör hela tiden små framsteg vi hoppas de blir helt tama med tiden. 

Milla 
Detta är en tjej på ca 1,5 år. Hon föddes på en gånd där katterna matades regelbundet och hade en skulle där de kunde hålla sig borta från regn och blåst. De blev dock aldrig kastrerade, fick ingen veterinärvård och vi örde att av gänget skulle 4 st få leva resten skulle skjutas.
Nu kommer alla i gänget utom två att komma till Livbojen för att hitta nya hem, två kastreras med vår hjälp och återvänder till gården. Allt detta jobb med alla åtgärder för att katterna skulle komma undan med livet i behåll och det skulle bli det bästa för alla katter, nu har flera års buskavel på denna gård gått i graven som tur är och vi pustar ut för katternas skull.
Milla är gosig och social, spinner när jourmatte klappar henne. Hon är dock lite svår att lyfta upp ännu. Hon har inget emot andra katter. Med hudar vet vi inte hur hon reagerar. Hon har inte träffat barn eller blivit klappad av barn. 
Milla är kastrerad, vaccinerad, samt avmaskad och chippad.
Adoptionskostnad 1500 kr.
Milla har nu flyttat till Vilma och Morgan i Torshälla som sedan tidigare har Sam o och Rosie (Splitt och Strimma) från samma ställe. Så nu har familjen tre katter från samma ställe och vi hoppas att Mlla som är lite tamare skall visa Sam och Rosie vägen att bli helt trygga. 

Tiger och Bullen
Båda killarna fångdes in i det projekt vi hållt på med i många år där det finns en man som matar katter på sin tomt, vi tar in alla okasterade och kastrerar och omplacerar eller så får de stanna hos mannen på tometen där de matas dagligen och har bodar mm som de bor i. 
Inan killarna flyttade blev de via Lvbojen kastrerade vaccinerade och märkta. 
De bor numera på gården hos Tess som tidigare har stallkatterna Mars och April, April har blivit helt tam och bor numera inne. Om dessa katter blir tama får de också komma in vi får se vad de väljer.

Sotis
Helsvart hankatt född 2014. Han är 9 år gammal. 
Sotis är en kille som varit med om en hel del turer i sitt liv, han föddes hos ett par där det var mycket katter, han vandrade iväg från hemmet i omgångar, han blev efeter några år kastrerad och tatuerad i örat och har de sista två åren levt ute mest hela tiden vid en matplats där hemlösa katter kommit och gått.
Sotis är ändå en mjuk fin kille som börjar spinna och kela vid beröring. Första intrycket är att han är en rädd grabb men när man gosat med handen ett tag kan han inte hålla sig o börjar spinna o mysa.
Han gllar andra katter. Han gillar dock inte hundar, rymde från hemmet under sista tiden pga en hund han ej tyckte om.
Nu är han åter hos oss efter flera turer och även dödsfall inom familjen då matte tragiskt gick bort.
Sotis är kastrerad, tatuerad och via Livbojen gavs han vaccin-påfyllnad samt avmaskning efter tiden ute i industriområdet. 
Sotis bor numera med matte Gudrun i en lägenhet i Torshälla där han i trygghet och värme förblir innekatt. Gudrun saknade nu katt efter att ha haft katt nästa hela sitt liv, vi hoppas de blir bra kamrater och får sällskap av varandra i många år framöver. 

Chilla och Cola
Kattmamma som kom till Livbojen däktig, hon hade bara en unge i magen och det var lilla pojken Cola. De och flera andra i samma gäng satt på en uppställningsplats och hade ingenstans att ta vägen. 
Mamma och ungen blev vaccienrade, avmaskade och chippade mm och bor numera tillsammans i ett permanent hem hos Melina med familj, familjen hade länge önskat sig ett par katter och vad passade bättre än att ta sig an en liten fin kattfamilj.
Båda kissarna var sociala och fina katter som passade bra i en familj. 

Lycka
Vackra långhåriga katten Lycka.
Hon är sista katten från en samlare där vi hållit på i ca två år. Eftersom hon var svårast att få in och var kvar längst o det inte var några katter kvar blev hon tam på kuppen med den gamla mannen och kvinnan.
Har fått gå in o ut i ett ruckel/skjul/sk hus i flera år och fött flera kullar med ungar som ofta dränktes i regntunnan. Vi kunde iaf rädda de sista två ungarna som fick hem för några månader sedan.
Nu är Lycka kastrerad o vaccinerad och chippad samt avmaskad och söker hem!
Hon är rädd av sig men kelig, som ni ser på bilden.
Helt ovan med hundar och barn. Går bra ihop med andra katter men kan tänka sig att bo som ensamkatt med i hushållet. Ej beroende av andra katter i tillvaron.
Vem kan tänka sig ge henne ett permanent hem?
Hon är nog 2-3 år gammal ca.
Nu har Lycka flyttat, och kan man tänka sig att hon hamnade hos ett par som har släktingar som äger katten Albin, som är från samma ställe som Lycka själv är. Kan det vara hennes son eller kusin eller något sådant?
Lycka bor hos det äldre paret i en trerumslägenhet numera. 
(Adoptionen gick via Madeleine)

Bagheera
Bagheera söker nytt hem!
Här har vi en grabb som är blyg i början men med lite godis och massa klappar så inser Bagheera så småningom att detta inte var så dåligt minsann!
Bagheera kom först till ett hem där det redan fanns en katt, och efter mycket om och men så drogs slutsatsen om att nog inte trivs med att ha en kattkompis. Han vill ha sina människor för sig själv, denna grabb!
Bagheera är social, närgången och pratglad när han kommit ut ur sin blyghet. Han behöver alltså ett hem som erbjuder mycket tålamod. Han älskar att leka med vippor och bollar!
Han är väldigt medgörlig vilket lett till att han blivit tränad och van vid att gå med H-formad sele och koppel inomhus. Bagheera kan sitta på kommando, lystrar till sitt namn och är en nyfiken liten filur!
Han är kastrerad, chippad och har fått alla sina vaccinationer. Han är ett och ett halvt år gammal.
Han äter MJAU blötfoder i sås och Pure Natural Sensitive torrfoder.
Nu bor Bagheera med Helene i ett hus som ligger vid Finska Hembageriet i Eskilstuna, redan första dagen gjorde han sig installerad och började mysa ner sig i soffan hälsar Helene.

Kajsa
En honkatt på ett par år. Hon dök upp i Torshälla där personer sett henne springa runt i ca ett år utan att veta om hon hade ett hem, hon matades här och där. Till slut tog ett par med hund och katter in henne i sin lägenhet, de försökte föra ihop henne med familjens egna djur men det har inte fungerat, så hon kom till Livbojen för att hitta ett nytt hem istället.
Upphittarna uppgav att hon var omärkt och vi chippade henne, men sedan framkom det att hon redan hade ett chip så nu har hon två chip. Det första chipet var registrerat på en ägare i Torshälla som påstod sig ha gettt bort Kajsa till en kvinna i en stad långt bort från Eskilstuna. 
Kajsa är gosig social och trevlig. Hon vill bo i ett hem utan andra djur, alltså ej andra katter eller hund. 
Hon kan vara lite bestämd ibland men är för det mesta en kelig tjej, har lite svårt för att stoppas in i transportbur. Gillar annars att vara med och mysa och gosa med människor. 
Kajsa bor numera hos Safana som är läkare och bor i en liten mysig lägenhet. 
Kajsa som inte gillar andra katter behövde få bli ensamkatt i nya hemmet, och det har hon nu blivit, och vi är gladda för det hon får bara matte att rå om och slipper annan konkurrens om kel och mys. 

Luna
Söta fina Luna, togs omhand av en familj som inte hade förmågan att ta hand om henne och henens tre kattungar. De har nu fått egna permanewnta hem. 
Hon ville bli utekatt och vantrivdes som innekatt därför fick hon till slut ett sådant hem, med möjlighet att kunna gå ut hos 
Är helt rumsren i jourhemmet.
Hon är van vid barn och gillar barn men tycker det är jobbigt med för stökigt kring sig.
Hon är social och mysig men går undan om det blir för mycket.
Luna bor numera hos Jennie med familj i ett hus i utkanten av Hällby, i familjen finns tre barn och lilla katten Cava ett år.
Vi tror Luna kommer gilla att fortsätta bo i en stor familj och kunna gå in och ut som hon önskar.
Innan hon flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Vala 
Född 2016 och enligt registreringen är hon en äkta Toyger katt (ovanlig kattras)
Problemet var att hon sedan hon hittades i Strängnäs inte kunde spåras till en ägare (chippad men ej registrerad). Vecka efter vecka satt Vala i jourhem och vi försökte hitta en ägare.. 
Vi fick fram att hon var från Frankrike från början. Den person som fött upp Toyger på det stället i Strängnäs där hon hittades i rätt dåligt skick, förnekade att det var hennes katt, vilket var mycket märkligt. 
Försök till att finna ägaren gjordes via fb, telefon, nätet, kontakter osv. Till slut upphörde våra försök då den troliga ägaren drog sig undan utan att svara på olika forum.
Vala förtjänade ett nytt hem, hos någon som kunde älska henne, inte som utslängd på gatan. Hennes stressproblem med att slicka bort päls behövde försvinna så enligt veterinärbedömning var det viktigt att få ett hem till henne (var inget medicinskt problem - endast psykologiskt).  
Vi har kastrerat o vaccinerat henne samt avmaskat.
Vala visade sig inte gilla andra katter så ett hem utan andra kissar var ett måste. 
Vala bor numera hemma hos Susanne och vi har fått rapporter om att det hela går jättrebra, Vala är ett utmärkt sällskap som gillar att vara med på allt, ligga i soffan, på elementet och sover till och från i sängen. Matte är mycket nöjd med sin nya familjemedlem. 

Frejdis och Minnie
Hälsning från stallkatterna som fått hem i stall!
"Idag flyttar Minnie och Frejdis in hos oss på gården. De är inga huskatter utan stallkatter. De har levat hela sitt liv fritt ute som stallkatter. De är skygga och osociala. Frejdis har förlorat ett öga efter en skada och opererades för några månader sedan. Vi vet inte hur gamla de är. Minnie bodde på en gård och hade en kull efter kull kattungar, levde långt ifrån människan. De båda är nu kastrerade och vi hoppas de kommer att trivas här.
Vi hämtade dem hos Livbojen för hemlösa katter
Hundarna är måttligt förtjusta, men sakta men säkert ska de introduceras.. Hoppas det kommer funka lika bra med katterna som med hönsen och pappegojan. Stjärna och Tiny är hyfsat kattvana.. Blixtra å Elsa blir utmaningen."
(Frejdis och Minnie blev såklart kastrerade, vaccinerade och chippade innan de fick ett gemensamt hem)
(OBS Frejdis öga togs bort efter en skada, Livbojen bekostade hela operationen). 

Karin och Jane 
Karin kom från en uppstallningaplats i södra Sverige och Jayne kom med sina två kattungar(Bamse och Claudia), också från en uppstallningplats.
Janye roade sig med att hänga i gardiner - därav det fina passande namnet på henne! 
Tjejerna blev kastrerade, vaccinerade och chippade, de träffades i jourhemmet och fick följas åt till ett stall i Tystberga där de kommer fungera som rått-jägare på gården hemma hos Therese.
Jaynes kattungar blev helt tama och mysiga.
Jaynes och Karins osäkerhet för människor hoppas vi försvinner när de får sppringa fritt och inte blir instängda och pressede i en liten lägenhet.

Bamse och Claudia
Kattungar till mamma Jayne. Jayne var en förvildad mamma och fick sina ungar på en för oss okänd plats, de kom tillsammans till oss på Livbojen för att finna egna hem.
Innan de flyttade blev de vaccinerade dubbelt, chippade loch avmaskade.
Bor numera hos Amanda och Jesper i en lägenhet i Eskilstuna, kommer få följas åt genom livet precis som vi önskade dem!

Prince
Vackra killen Prince har nu fått ett permanent hem, efter mattes tragiska bortgång.
Han är en långhårig svart mycket fin hankatt.
Han är kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Han är runt 6 år gammal.
Han har levt som inne- och utekatt med sin matte men tyvärr gick hans matte bort och nu behöver han ett nytt hem.
Han är social, kelig, mysig och vill vara med på allt och vara överallt i hemmet, vill ni inte ha en aktiv katt är detta inget för er. Han vill även vara med när det vankas mat.
Pnince bor nu hos sin nya matte, hos en äldre dam. Där början har redan göra sig hemmastadd och sover i soffan och myser in sig. 

Frans och Evert
På en gård i Malmköping hade en okasterad katthona dykt upp och fött två kullar med kattungar, alla dessa fanns kvar på gården och det hade blivit för mycket katter på en och samma gång. Flera år tidigare har Livbojen också tagit omhand katter från denna gård.
Denna gång var katterna tama och välmående och efter en överenskommelse med gårdsägarna blev det en jättebra lösning, mamma-katt och en vuxen unge flyttar åter till gården efter både blivit kastrerade och resten får hem via Livbojen efter de åtgärder de behöver innan de flyttar. 
Frans och Evert var mammans två stora pojkar från tidigare kull, och även Rebus (samt ett syskon som får flytta åter).
Frans och Evert kom till Sofie G som kommer hålla kissarna som innekatter i ett stort hus, huset ligger för nära vägen så killarna kommer fortsätta livet tillsammans i ett rymligt hus vilket vi tror passar dem perfekt.
Innan flytt belv de kasterade, vaccinerade och märkta samt avmaskade. 

Rebus
På en gård i Malmköping hade en okasterad katthona dykt upp och fött två kullar med kattungar, alla dessa fanns kvar på gården och det hade blivit för mycket katter på en och samma gång. Flera år tidigare har Livbojen också tagit omhand katter från denna gård.
Denna gång var katterna tama och välmående och efter en överenskommelse med gårdsägarna blev det en jättebra lösning, mamma-katt och en vuxen unge flyttar åter till gården efter både blivit kastrerade och resten får hem via Livbojen efter de åtgärder de behöver innan de flyttar. 
Rebus var mammans ena stora pojke från tidigare kull, och även Frans och Evert, samt ett till syskon som får flytta åter till gården.
Innan flytt blev han kasterad, vaccinerad och märkt samt avmaskad. 
Vackra Rebus bor numera hos Carina K som sedan tidigare har en kisse.

Gänget i Malmköping: Mamma-katt får med en stor son från den förra kullen flytta tillbaks hem till gården, kastrerade märkta och vaccinerade såklart.
I den här yngre kullen placerades alla ungar ut till nya hem. Efter dubbel vaccination, chip och avmaskningen har denna söta lilla tjej fått flytta till Jeanette Höglund i Stockholm, som har varit känd från Tunnelbanan på TV samt driver den fantastiska organisationen "Vid din sida" som hjälper hemlösa äldre personer på gatorna i Stockholm. 

Gänget i Malmköping: Mamma-katt får med en stor son från den förra kullen flytta tillbaks hem till gården, kastrerade märkta och vaccinerade såklart.
I den här yngre kullen placerades alla ungar ut till nya hem. Efter dubbel vaccination, chip och avmaskningen har denna söta lilla tjej fått flytta till

Gänget i Malmköping: Mamma-katt får med en stor son från den förra kullen flytta tillbaks hem till gården, kastrerade märkta och vaccinerade såklart.
I den här yngre kullen placerades alla ungar ut till nya hem. Efter dubbel vaccination, chip och avmaskningen har denna söta lilla tjej fått flytta till

Tigra, Pussie och Pricken
Svart-vit kille. 
Ungkatt på 8 månader som bodde på en gård där hon och hennes kompisar matades regelbundet, men de fick aldrig veterinärvård i form av kastreringar, vacc eller chip, avmaskning eller likande. De på gården hade placerat ut några kattungar till nya hem men flera blev kvar på gården och nu skulle alla utam fyra st få behålla livet. Fyra st skulle få leva och resten avlivas hade man bestämt.
Livbojen kom in för att hjälpa katterna! 
Vi har flera stycken inne nu som är kastrerade vaccinerade, chippade, samt avmaskade. De hade ingen öronskabb, och alla visade sig vara rumsrena.
Katterna är blyga av sig men ej förvildade. De går ej att bära upp, men det går att klappa och gosa med dem. De är ovana med att lyftas och behöver få träna på det ett steg i taget. 
Jeanette som har ett stall i Järfälla i Stockholm behövde några kissar till sitt stall där de kommer få vara mycket med människor i uppvärmt utrymme och därefer slussas ut på gården.
Vi tyckte det jättebra för några av det här gänget som var lite blyga, samtidigt inte helt sjygga och som varit vana att bo på ett liknande ställe innan. 
De tre kommer få mycket uppmärksamhet av alla personer som jobbar i stallet och det finns många som tar hand om dem, vi hoppas kissarna och människorna nu komemr trivas tillsammans. 

Blanche, numera Siri
Ungkatt på 8 månader som bodde på en gård där hon och hennes kompisar matades regelbundet, men de fick aldrig veterinärvård i form av kastreringar, vacc eller chip, avmaskning eller likande. De på gården hade placerat ut några kattungar till nya hem men flera blev kvar på gården och nu skulle alla utam fyra st få behålla livet. Fyra st skulle få leva och resten avlivas hade man bestämt.
Livbojen kom in för att hjälpa katterna! 
Vi har flera stycken inne nu som är kastrerade vaccinerade, chippade, samt avmaskade. De hade ingen öronskabb, och alla visade sig vara rumsrena.
Katterna är blyga av sig men ej förvildade. De går ej att bära upp, men det går att klappa och gosa med dem. De är ovana med att lyftas och behöver få träna på det ett steg i taget. 
Katten Blanche bor numera med Pernilla med sambo och deras hankatt som är i samma ålder som Blanche, som behövde en bus-och-mys-kompis!
Första mötet gick bra, inga fräs från vännen Ceasar. Blanche fick byta namn till Siri! 

Tabitha
Bruntabby och vit. Liten i storleken. 
Ungkatt på 8 månader som bodde på en gård där hon och hennes kompisar matades regelbundet, men de fick aldrig veterinärvård i form av kastreringar, vacc eller chip, avmaskning eller likande. De på gården hade placerat ut några kattungar till nya hem men flera blev kvar på gården och nu skulle alla utam fyra st få behålla livet. Fyra st skulle få leva och resten avlivas hade man bestämt.
Livbojen kom in för att hjälpa katterna! 
Vi har flera stycken inne nu som är kastrerade vaccinerade, chippade, samt avmaskade. De hade ingen öronskabb, och alla visade sig vara rumsrena.
Katterna är blyga av sig men ej förvildade. De går ej att bära upp, men det går att klappa och gosa med dem. De är ovana med att lyftas och behöver få träna på det ett steg i taget. 
Tabitha bor numera med Simon och katten Edgar som också kommer från Livbojen, från Bengal-projektet. 
Simon har lämnat en första rapport om att det går framåt med Tabitha som äter, dricker, går på lådan och katterna har hälsat på varandra utan morr och fräs. 

Dolly
Bruntabby och vit, gulligt ansikte med runda ögon. Vita små strumpor på framtassarna. 
Ungkatt på 8 månader som bodde på en gård där hon och hennes kompisar matades regelbundet, men de fick aldrig veterinärvård i form av kastreringar, vacc eller chip, avmaskning eller likande. De på gården hade placerat ut några kattungar till nya hem men flera blev kvar på gården och nu skulle alla utam fyra st få behålla livet. Fyra st skulle få leva och resten avlivas hade man bestämt.
Livbojen kom in för att hjälpa katterna! 
Vi har flera stycken inne nu som är kastrerade vaccinerade, chippade, samt avmaskade. De hade ingen öronskabb, och alla visade sig vara rumsrena.
Katterna är blyga av sig men ej förvildade. De går ej att bära upp, men det går att klappa och gosa med dem. De är ovana med att lyftas och behöver få träna på det ett steg i taget. 
Dolly bor numera med nya matte Ella som har en liten fin fem månaders katthona som heter Elsa och de här två kommer ha det mysigt med varandra i lägenheten, då matte är iväg och pluggar om dagarna. På sikt finns planer att flytta till hus på landet så kissarna kan dfå vara ute. 

Jasmine
Upphittad i Fröslunda i Eskilstuna och ägare söktes flera veckor, hon var omärkt men kastrerad vid upphittandet.
Hos Livbojen blev hon vaccinerad och chippad samt avmaskad.
Bor numera hos matte Sandra med man ocj tre barn. Hon blir innekatt och får ett tryggt fint liv med en familj som länge sett fram emot att få ta hand om en gullig liten familjemedlem. 

Klara och Kajsa
Båda katterna kommer från södra Sverige där de på olika håll omhändertogs av Länsstyrelsen för att sedan komma till jourhem inom Livbojen.
Båda två var lite rädda av sig, mest Kajsa.
Katterna var i samma jourhem och lärde känna varandra.
Nu har båda flytat till Alexandra och Jonathan med hunden Kelly.
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade.