livbojen logga fb

Livbojen drivs ideellt på fritiden

Livbojen drivs av Sara Palm som varit ordförande i Livbojen
sedan 2008. Vi är en ideell förening och får inga statliga eller kommunala bidrag utan går runt med hjälp av donationer. 

De som är engagerade i Livbojen gör det på sin fritid, vilket innebär att det till exempel inte går att nå någon av oss på telefon dagtid. Det går dock alltid att skicka ett mail, att skriva till oss på Facebook eller att sms:a. Det finns andra katthem som har heltidsanställd personal, dit kan du vända dig när det gäller frågor om katter dagtid. Ett exempel är Kälby Djurhemmet i Skogstorp (Eskilstuna).

Livbojen är en katthjälp som endast består av jourhem, vi har inga lokaler. Jourhemmen är Livbojens hjärta, här finns katterna som väntar på att få permanenta hem.


Livbojen har sedan starten 2008 hjälpt över 3000 katter att hitta nya hem.
 

Viktigast hos Livbojen är våra jourhem
- utan dem skulle vi inte kunna rädda några katter!
 

Sara - driver Livbojen sedan 2008

Sara med kattungen Kaluha på Kattens Dag 2010 Sara med kattungen Kaluha på Kattens Dag 2010

När min granne gick bort 2008
så fick jag min första tankeställare,
varför är det så att friska och välmående
katter avlivas i samhället, varför finns
ingen där som agerar för katternas skull?!
Ända sedan jag var barn har jag älskat
katter... Läs mer

Livbojens katthjälpare
 

Eva med familj
Jourhem hos Livbojen i Eskilstuna sedan år 2019 och framåt. Eva och hennes familj har tagit in många hemlösa katter i sitt hem under tiden och räddat många liv, både stora och små. En kisse har de adopterat permanent, det är fina Freja.
Genom att även ställa upp och köra katter till och från kastreringar, operationer och annat viktigt har Eva verkligen gjort skillnad för våra hemlösa katter.
Bild tagen i januari 2020, på bilden är en hemlös kattunge och den vuxna killen Zolo som går igenom flera stora tand-operationer mår mycket bättre.
 

Catrin är en ovärderlig del av Livbojen! 
Sedan 2020 har hon arbetat idogt med att fånga in katter, vakta fällor, köra till veterinär och ta hand om katter i sitt hem utanför Strängnäs. Det bästa, tycker Catrin, med att jobba ideellt med katter är när man fångar den där svåra katten, som man försökt få tag på länge samt att se katter få sina nya mattar och hussar. Det svåraste är att inte räcka till och när man kommer försent. När en katt blivit för svårt sjuk eller skadad och måste få somna in.
Catrin har fyra egna kissar varav tre är räddade via Livbojen.
Catrins barn och man hjälper till men även 87 åriga pappan finns med på ett hörn. Så katthjälpandet finns i blodet.

Anna
Anna har flera rum som hon generöst gjort om till kattrum med klätterträd och krypin. Hon har varit jourhem sedan 2018 och bl.a. många mammor med ungar har fått sin fristad där. Hon hjälper ofta till med transporter till veterinär mm. Anna är en viktig del av Livbojen och ställer alltid upp.

Livbojen Södra (en del av Livbojen)

* Akut jourhem i Blekinge:
Nathalie och Anna med familj.

* Transport från Blekinge/södra Sverige - Anna.


 

* Jessica E. hjälper till med att sälja saker via Facebook och samla in pengar till våra katter i Livbojen. 

* Kajsa hjälper till med administration, ekonomi och social media.

* Ulla som har hand om loppisar, hon kan ta emot loppis-saker (dock ej möbler, böcker, filmer eller kläder) till Livbojen hon kan kontaktas på sms på tel nr 070-353 89 47.

 

Under höstterminen 2017 deltog Sara från Livbojen i PawPads internetkurs och tog examen!

Under året 2018 deltog hon på kattbeteende
rådgivare Susanne Hellman-Holmströms kattkurs


Ingen kan göra allt - men alla kan göra något 

Med ideella krafter hjälps vi åt, = jourhem, säljare, loppis ansvarig, dela fb inlägg, skänka pengar, tillverka saker, hämta och lämna katter mm mm.
Livbojen består av ett nätverk av personer som engagerar sig för katternas skull och vi är ingen vinstdrivande förening utan eldsjälar gör detta utan betalning!

OBS tänk på att många av jourhemmen arbetar heltid med annat för att försörja sig och gör detta på sin fritid, - det innebär att vi inte alltid kan svara i telefonen, sms är bäst att skicka för att nå oss.