livbojen logga fb

Livbojen drivs ideellt på vår fritid

Livbojen drivs av Sara Palm som varit ordförande i Livbojen
sedan 2008. Vi är en ideell förening och får inga statliga eller kommunala bidrag utan går runt med hjälp av donationer. 

Vi som är engagerade i Livbojen gör det på vår fritid, vilket innebär att det kan vara svårt att ringa oss och få direktkontakt, under de tider då vi själva arbetar. Det går dock alltid att sms:a, skicka ett mail, att skriva till oss på Facebook. Det finns andra katthem som har heltidsavlönad personal, dit kan du vända dig när det gäller frågor om katter dagtid. Ett exempel är Kälby Djurhemmet i Skogstorp (Eskilstuna).

Livbojen är en katthjälp som endast består av jourhem, vi har inga lokaler. Jourhemmen är Livbojens hjärta, här finns katterna som väntar på att få permanenta hem. Katterna är därför utspridda på olika ställen. 


Livbojen hjälper årligen ca 300 katter att få permanenta hem. 

 

Några av oss som arbetat längst med Livbojen:

- Sara - driver Livbojen sedan 2008

Sara med kattungen Kaluha på Kattens Dag 2010 Sara med kattungen Kaluha på Kattens Dag 2010

När min granne gick bort 2008
så fick jag min första tankeställare,
varför är det så att friska och välmående
katter avlivas i samhället, varför finns
ingen där som agerar för katternas skull?!
Ända sedan jag var barn har jag älskat
katter... Läs mer

- Eva med familj
Eva och hennes familj har sedan år 2019 varit jourhem och tagit in många hemlösa katter i sitt hem under tiden och räddat många liv, både stora och små. En kisse har de adopterat permanent, det är fina Freja.
Genom att även ställa upp och köra katter till och från kastreringar, operationer och annat viktigt har Eva verkligen gjort skillnad för våra hemlösa katter.
Eva har vidareutbildat sig och gått kursen D9 läkemedelshantering för smådjur, samt chipmärkar kursen. 
(Bild tagen jan. 2020, på bilden är två hemlösa katter som fått hem via Livbojen)

 

- Catrin är en ovärderlig person i Livbojen! 
Sedan 2020 har hon arbetat idogt med att fånga in katter, vakta fällor, köra till veterinär och ta hand om katter i sitt hem i Björsund.. Det bästa, tycker Catrin, med att jobba ideellt med katter är när man fångar den där svåra katten, som man försökt få tag på länge samt att se katter få sina nya mattar och hussar. Det svåraste är att inte räcka till och när man kommer försent. När en katt blivit för svårt sjuk eller skadad och måste få somna in.
Catrin har vidareutbildat sig och gått kursen D9 läkemedelshantering för smådjur, samt chipmärkar kursen. 
Catrin har fyra egna kissar varav tre är räddade via Livbojen.
Catrins barn och man hjälper till men även hennes 88- åriga pappa finns med på ett hörn. Så katthjälpandet finns i blodet.


- Anna A.
Anna som bor i Vallby har varit jourhem sedan 2018 och har hjälpt massor av katter till nya hem. . Hon hjälper ofta till med transporter till veterinär mm., såsom resor till vår veterinär Christina Bonnier i Sthlm. Anna är en viktig del av Livbojen och ställer alltid upp.
Anna har vidareutbildat sig och gått kursen D9 läkemedelshantering för smådjur, samt chipmärkar kursen.
 

- Livbojen Södra (en del av Livbojen)

* Akutjourhem i Blekinge:
Nathalie 
Anna

* Transport från Blekinge/södra Sverige - Anna.


 

* Jessica E. hjälper till med att sälja saker via Facebook och samla in pengar till våra katter i Livbojen. 

* Kajsa hjälper till med fb-inlägg och sprida information. 

* Ulla som har hand om loppisar, hon kan ta emot loppis-saker (dock ej möbler, böcker, filmer eller kläder) till Livbojen hon kan kontaktas på sms på tel nr 070-353 89 47.

 

Under höstterminen 2017 deltog Sara från Livbojen i PawPads internetkurs och tog examen!

Under året 2018 deltog hon på kattbeteende
rådgivare Susanne Hellman-Holmströms kattkurs


Ingen kan göra allt - men alla kan göra något 

Med ideella krafter hjälps vi åt, = jourhem, säljare, loppis ansvarig, dela fb inlägg, skänka pengar, tillverka saker, hämta och lämna katter mm mm.
Livbojen består av ett nätverk av personer som engagerar sig för katternas skull och vi är ingen vinstdrivande förening utan eldsjälar gör detta utan betalning!

OBS tänk på att många av jourhemmen arbetar heltid med annat för att försörja sig och gör detta på sin fritid, - det innebär att vi inte alltid kan svara i telefonen, sms är bäst att skicka för att nå oss.