Bentley
En fin stålgrå (blå) hane som hittades hemlös i ett villaområde, hade fått mat en period av en boende och fångades in och visade sig vara kastrerad redan men ej id-märkt. Ingen kände till killen och han kom till Livbojen.
Han blev här vaccinerad, avmaskad och har fått en avslagen tand utdragen.
Bentley letar permanent hem, han har tidigare varit utekatt då han hittades, är numera innekatt.
Han är lite reserverad av sig men har haft ett hem, går att klappa honom och han älskar mjukmat. 
För mer information smsa Sara på nr 070-3954781.
Adoptionskostnad 1200 kr. 
 

Maximiliam och Zorro
Två hanar som uppskattningsvis är ca 4-5 år.
Kom till Livbojen efter att Länsstyrelsen haft kontakt med en kvinna som inte förmådde att ta hand om sina katter, kvinnan lämnade frivilligt över katterna till vår förening och nu söker de nytt hem tillsammans.
De var redan kastrerade men vi har ordnat så de blev vaccinerade samt att en blev chippad, den andra var redan chippad men oregistrerad.
Katterna är innekatter, sociala och rumsrena. 
 

Frasse
Helt stålgrå (blå) kisse med stora gula ögon. 
Kom till Livbojen med Dexter, de båda kom från ett äldre par som skulle flytta från sitt hus och bara kunde ta med sig en till två katter. Vi på Livbojen tog två och andra föreningar de andra så alla katter kunde räddas från avlivning!
Frasse kastrerades, dubbel vaccinerades, chippades och avmaskades och han fick även dra ut två skadade tänder (vilket Livbojen bekostade). Annars jättefina tänder. 
Frasse är ca 4-5 år gammal. Han hade rejält med mask så nu börjar alla hans besvär släppa och han kommer nu få tillbaks pälsens glans och må bra i kroppen.
Frasse är lite avvaktande i början men när du väl börjer kela med honom så gosar han loss och spinner och buffar! Han är en stor kille på ca 5.2 kg och gillar god mjukmat samt även torrfoder.
Han har gått in och ut i ett hus på landet men är numera innekatt, han skulle förmodligen trivas att få gå  ut.
Han är ok med andra katter, aldrig arg eller fräsig och då han bott med 8 st andra så är han lugn och fredlig med andra katter.
Finns hos jourmatte Eva i jourhem tel 076-931 61 41, gärna sms som inledande kontakt.
Adoptionskostand 1200 kr, berätta vilket hem ni kan erbjuda fina Frasse. 

 

Chippen
Sötaste coola Chippen söker hem!
Han är ca ett år gammal och bodde med ett par som har 30-40 katter i södra Sverige!
Han gick där ut och in i ett hus.
Såklart hade katterna det svårt. De fick kämpa för att få behovet av mat tillgodosett då många trängdes vid matskålarna!
Nu är Chippen kastrerad o vaccinerad och chippad och söker permanent hem.
Han går jättebra ihop med andra katter.
Han är blyg och stillsam av sig och behöver ett lugnt hem.
Han har varit utekatt men är numera innekatt.
För intresse smsa sara på 070-3954781. Finns i jourhem i myrtorp i Eskilstuna.
Ingen katt som trivs med barnskrik och livligt hem.
Adoptions kostnad 1200 kr..

Filippa K
Syster med Gordon o Frans. 

Gordon och Frans
Bröderna blygis söker hem!
Killarna är två st av totalt 23 st infångade i Malmköping där det fortfarande är katter kvar som livbojen försöker få in innan våren och alla ungar föds igen.
Killarna kallas Gordon och Frans.
Gordon är något ljusare och lite mindre huvud och är lite fräsigare än brorsan Frans som just nu är lite mer klappvänlig.
Frans är till vänster på bilden och Gordon till höger. Killarna vill gärna bo med en katt som är trygg och redan finns i hemmet eller tillsammans i ett hem som kan jobba aktivt med deras socialisering.
Frans till vänster är lugnare och går att klappa. Ej lyfta. Gordon går att klappa så som i filmen efter några minuters bearbetning. Killarna är rumsrena. De är kastrerade o vaccinerade o chippade samt avmaskade och ca 6 månader gamla. De bor tillsammans i jourhem i centrala Eskilstuna ungefär.
Adoptions kostnad 2200 kr tillsammans.
För intresse smsa sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda Liona Sofia i Tenstad.
 

På denna sida finns bokade katter, det betyder att de har ett väntande hem och kommer flytta inom kort.

Visste du att...
...kattens färg är kopplat till temperament och hälsa? Svart-vita katter (och helsvarta) katter är kopplat till god hälsa! Det har forskats och kommit fram till att de har bra gener och är resistenta till en rad sjukdomar. Till temperamentet är de kärleksfulla och lugna katter.

 

Trots detta är det svart-vita/svarta katter de som är svårast att adoptera ut för katthem. Förmodligen för att folk inte känner till detta, men nu gör Du det!

Vi är lyckliga katter - någon älskar oss och vill adoptera oss!