Loo Loo och Aurora är två systrar som börjar vänja sig med människor lite i taget och lita på dem.
De kom till Livbojen tillsammans, mamman och två andra ungar fick stanna i hemmet som tog sig an denna hemlösa kattfamilj på fem. De är utefödda och inte helt 100 % tama ännu men så gott som. 
De är rumsrena. 
Av jourmatte beskrivs de som kärleksfulla små varelser som älskar att bli klappade och går att ta upp men väldigt försiktigt. Aurora är mer skygg och utförskar allt själv, väldigt nyficken men Loo är mer framåt tycker om människor och skulle gärna ha en lekkompis båda vana med hund. Gärna hem utan högljuda barn som kan skrämma dem.
De är vaccinerade en gång, chippade och avmaskade. 
Två systrar som börjar så småningom vänja sig till människor och 
Adoptionskostnad 1200 kr, för intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad du heter, vart du bor och vilket typ av hem du kan erbjuda lilla Loo.
Hon är nu 12 veckor och flyttklar. Bokad av Ann-Charlotte. 


Aurora
Aurora och Loo är två systrar som småningom börjat vänja sig med människor och börja lita på dem.
De kom till Livbojen tillsammans, mamman och två andra ungar fick stanna i hemmet som tog sig an denna hemlösa kattfamilj på fem. De är utefödda och inte helt 100 % tama ännu men så gott som. 
De är rumsrena. 
Av jourmatte beskrivs de som kärleksfulla små varelser som älskar att bli klappade och går att ta upp men väldigt försiktigt. Aurora är mer skygg och utförskar allt själv, väldigt nyficken men Loo är mer framåt tycker om människor och skulle gärna ha en lekkompis båda vana med hund. Gärna hem utan högljuda barn som kan skrämma dem.
De är vaccinerade en gång, chippade och avmaskade. 
Adoptionskostnad 1200 kr, för intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad du heter, vart du bor och vilket typ av hem du kan erbjuda lilla Aurora. 
Hon är nu 12 veckor och flyttklar. 
Bokad av Ann-Charlotte. 

Gossen
Hemlös irrade han runt på landet och dök upp hos ett par som hade andra katter.
Här bosatte han sig och ingen verkade känna till honom.
Han hamnade hos Livbojen.
Bokad av Ewelina och Tomaz.

Misty
Misty är en blåsköldpaddsfärgad hona på tio år.
Hon levde hos Burma-uppfögaren men var en av deras katter som sedan tidigare var kastrerade och lite äldre, ett fåtal sådana katter fanns.
Misty var alltså en av katterna som det hela började med, men vi tror inte hon är en Burma, utan en huskatt helt och hållet.
Hon är väldigt mysig, snäll, social, gosig och spinnig och pratar lite.
Hon skulle nog uppskatta att få leva utan andra katter eller max en katt i nya hemmet, hon verkar inte uppskatta andra katter direkt runt sig, och ändå har hon levt med 80 andra katter, det måste varit hemskt för henne då hon mest vill vara med oss människor, men konkurrans av 80 andra måste ha gjort henne väldigt olycklig.
Nu vill vi ha en person som kan adoptera henne och ge henne all kärlek och uppmärksamhet hon behöver.
Hon är kastrerad och chippad sedan tidigare, nu även vaccinerad via Livbojen.
Hon har fått en knöl bortopererad på magen, det var inget som hade spridit sig meddelar veterinärenerna på Vettris där hon gjort utredning och operation. Utlåtande medföljer adoptionen.
För övrigt var hon i fint skick tyckte de.
Senior-adoptionskostnad 700 kr.
För intresse smsa Sara på 070-395 47 81 och berätta vad ni heter, vart ni bor samt vilken typ av hem ni kan ge till fina Misty.
Hon är rumsren och helt och hållet innekatt. 
 

Selma
Svart/brun nyfiken och social söt flicka.
Kom med Saga, Sandra, Sascha, Skott, Sam och Sally till Livbojen via en uppstallningsplats i södra Sverige där de kom in via Länsstyrelsen i dåligt skicka, fulla med löss, mask troligtvis och magra. Men väldigt keliga och sociala och goa katter, de har trots sin bakgrund inte tappat tron på människan.
Jättefina kissar som förtjänar en andra chans i livet.
Efter avmaskning och frontline mot löss är de nu kastrerade, vaccinerade och chippade och söker ett hem på egen tass. Vi tror de varit utekatter men verkar trivas bra inne med.
Hon är rumsren. 
För intresse smsa Sara på 070-395 47 81 och berätta vad ni heter, vart ni bor samt vilken typ av hem ni kan ge till söta goa Selma.
Adoptionskostnad 1200 kr. 
Bokad av Linn o Anderas. 

Sandra
Svart hona med lite vita strån på bröstet. 
Hon är social och mysig och orädd av sig. 
Kom med Skott, Sally, Sascha, Selma, Sam och Sally till Livbojen via en uppstallningsplats i södra Sverige där de kom in via Länsstyrelsen i dåligt skicka, fulla med löss, mask troligtvis och magra. Men väldigt keliga och sociala och goa katter, de har trots sin bakgrund inte tappat tron på människan.
Jättefina kissar som förtjänar en andra chans i livet.
Efter avmaskning och frontline mot löss är de nu kastrerade, vaccinerade och chippade och söker ett hem på egen tass. Vi tror de varit utekatter men verkar trivas bra inne med.
Hon är rumsren. 
För intresse smsa Sara på 070-395 47 81 och berätta vad ni heter, vart ni bor samt vilken typ av hem ni kan ge till söta fina Sandra.
Adoptionskostnad 1200 kr. 
Bokad av Linn o Anderas. 

Sam
En äldre kisse som kommer från ett hem där man fått djurförbud, kissarna var fulla av löss och hade dåliga pälsar, magra osv.
Nu har samt blivit av med lössen, han har blivit kastrerad, chippad och vaccinerad.
Han har genomgått en tandrenovering. Han saknar tänder i överkäken helt, och de i underkäken har gjorts iordning av veterinären. Det är inte forl/TR. Han äter bra, både torrfoder och mjukmat.
Vi tror Sam är runt tio år gammal.
Han är en fin och trevlig kisse som är van med andra katter. Vi tror han varit utekatt. Numera är han innekatt och det går bra. Han är rumsren. 
Vem vill ge denna snälla fina kille chansen till ett nytt hem, som han verkligen förtjänar att få?!
Senioravgift 700 kr.  för intresse börja med att skicka ett sms till Sara och berätta vad ni heter, vart ni bor och vilket typ av hem ni kan erbjuda denna söta gubbis. 

Emi
Bokad av Linus och Enzo

Koko

Mindy
Bokad av Sarah

Doris
Mycket fin brun kisse från Burma uppfödaren där antalet katter spårat ur, där Länsstyrelsen kontaktade Livbojen ochvi tog in de 80 katter som var i huset.
Vi uppskattar Doris ålder till ca 2-3 år. 
Länsstyrelsen trodde det rörde sig om 45 katter, men det visade sig vara 80 st.
Nu finna alla 80 hos Livbojen och kastreras, vaccineras och märks och får finna nya hem.
Doris har haft fyra vackra härliga kattungar som nu lämnat boet.
Hon var en utmärkt kattmamma och är väldigt snäll mot alla katter.
Hon är social och trevlig, lugn och söker ett lugnt hem med någon kisse som gillar andra katter. Själv älskar hon att pyssla om någon kattkompis, tvätta den och gosa med. 
Gärna till någon som uppskattar burmans utseende och karaktär, något som Doris bär med sig mycket av i sig.
För intresse smsa Sara på 070-395 47 81 och berätta vad ni heter, vart ni bor samt vilken typ av hem ni kan ge till vackra Doris. Adoptionskostnad 2500 kr. 
Hon är rumsren och helt och hållet innekatt. 
OBS har blivit van med hund i hemmet från tiden i jourhem. 
OBS Doris har lite tung andning (kallas kronisk bronkit), det låter lite extra då hon spinner och andas. Det är pga den orena miljön de levde i enligt utlåtande från veterinär. Bedöms ej som farligt till vardags för katten. Dokument på utredning från veterinären medföljer adoptionen. 

Andromeda och Lollo
Bokade av Ulrika.
Andromeda är 3-4 år gammal och ungen Lollo är 12 veckor gammal.

Lollo är burma-honan Beatrices enda unge som överlevde från hela kullen och Andromeda adopterade den när hon fick sina ungar efter en vecka.
 

Fia och Frans
Bokade av Marit, jourhemmets mamma. 
De kom in med sin mamma, Frankie och en vuxen hane. Alla var i dåligt skick.
De var magra, hade skabb, mask, ögoninfektioner mm.
Nu mår Fia och Frans bra och kommer få strongold då de blir större och starkare, tills vidare görs öronen rent för att minska på skabben. 

Betty
En bruntigrerad hona på ca 6 månader. 
Kom in till Livbojen med sin mamma Grace och syster Beata. 
Kattfamiljen hade bott mestadels ute och blivit matade, ingen ville ta ansvar för kattfamiljen och de fick komma till jourhem inom Livbojen.
I sättet är hon ganska skygg och ej van med närhet i dagsläget,  hon verkar går bra ihop med andra katter och är rumsren. Vill bo med annan katt sedan då hon får nytt hem, hon är ung och har energi och vill ha stimulans. 
Är kastrerad, vaccinerad samt chippad och avmaskad. Är rumsren. 
Vid intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter, vart ni bor och vilken typ av hem ni kan erbjuda henne.
Adoptionskostnad 1100 kr.

Max

Är på rymmen!!! 
Sågs senast i omådet Stenby/Råbergstorp i Eskilstuna.


En stor creme-tigrerad hankatt på ca ett år och nio månader.
Han vill ha ett hem med andra tama katter där han kan bo permanent. Han har varit innekatt hela tiden sedan han fångades in som kattunge på en bondgård där de ville avliva honom och hans familj.
Max har varit i ett jourhem, sedan ett permanent hem, sedan på prov i ett hem där han kom tillbaks ifrån, nu är han tillbaks till oss på Livbojen och efter en trasslig resa har han gått tillbaks i utvecklingen. På bilderna ser ni honom som den katt han är i sin trygga miljö. Gosig, mysig, älskar andra katter och människor. Buffar på andra katter, snäll mot alla och busig.
Just nu ligger han och trycker i jourhemmet, som gör allt för att han skall må bra igen. De andra katterna i jourhemmet skall försöka hjälpa till att få honom att öppna sig igen.
Som ni förstår behöver Max ett speciellt hem, någon med vana av skygga katter. Max är en katt som är som en gömd skatt, när han visar sitt rätta jag är han ingen rädd kisse.
Max bör få komma till någon som har kattvana sedan tidigare och kan ge honom tålamod och tid. 
Han är kastrerad, id-märkt (Id nr är 8H203 ej registrerad ännu) samt avmaskad. 

På denna sida finns bokade katter, det betyder att de har hem som väntar och de kommer flytta inom kort.

Visste du att...
...kattens färg är kopplat till temperament och hälsa? Svart-vita katter (och helsvarta) katter är kopplat till god hälsa! Det har forskats och kommit fram till att de har bra gener och är resistenta till en rad sjukdomar. Till temperamentet är de kärleksfulla och lugna katter.

 

Trots detta är det svart-vita/svarta katter de som är svårast att adoptera ut för katthem. Förmodligen för att folk inte känner till detta, men nu gör Du det!

Vi är lyckliga katter - någon älskar oss och vill adoptera oss!