livbojen logga fb

Kajsa
En honkatt på ett par år. Hon dök upp i Torshälla där personer sett henne springa runt i ca ett år utan att veta om hon hade ett hem, hon matades här och där. Till slut tog ett par med hund och katter in henne i sin lägenhet, de försökte föra ihop henne med familjens egna djur men det har inte fungerat, så hon kom till Livbojen för att hitta ett nytt hem istället.
Upphittarna uppgav att hon var omärkt och vi chippade henne, men sedan framkom det att hon redan hade ett chip så nu har hon två chip. Det första chippet var ej registrerat på någon ägare.
En ny ägare får registrera sig på båda chippen så att säga.
Kajsa är gosig social och trevlig. Hon vill bo i ett hem utan andra djur, alltså ej andra katter eller hund. 
Hon kan vara lite bestämd ibland men är för det mesta en kelig tjej, har lite svårt för att stoppas in i transportbur. Gillar annars att vara med och mysa och gosa med människor. 
Finns i jourhem i Björsund.
Adoptionskostnad 1500 kr.
För intresse smsa Sara på 070-395 47 81, och berätta vad ni heter, vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda honom.
Kajsa är nu även kastrerad, vaccinerad och avmaskad och redo att finna ett nytt hem!

Vala - en Toyger- hona!
Född 2016 och enligt registreringen är hon en äkta sådan ras.
Problemet är vi kan ej hitta ägaren då hon ej är registrerad på någon men verkar vara från Frankrike från början.
Många försök har gjorts att hitta ägare. Flera veckor har gått och nu börjar vi leta hem åt henne.
Vi har kastrerat o vaccinerat henne samt avmaskat.
Hon är ok med hund men gillar ej andra katter.
En bestämd dam som älskar människor men vet vad hon vill. Ej lämplig för barn familj.
Har kliat sig i pälsen pga stress så nu rekommendationer veterinären att hon adopteras ut till ett permanent hem och får en stabil tillvaro för det finns inget medicinskt som tyder på annat problem.
Nu vill vi att vackra Vala får hem. Gärna nån med erfarenhet av Bengal ras eller Toyger ras.
För mer information smsa Catrin på nr 073-350 25 93. Adoptions kostnad 1500 kr.
Tack på för-tass, obs finns i jourhem i Björsund.

Bokade katter:

Filippa K
Syster med Gordon o Frans. 

Gordon och Frans
Bröderna blygis söker hem!
Killarna är två st av totalt 23 st infångade i Malmköping där det fortfarande är katter kvar som livbojen försöker få in innan våren och alla ungar föds igen.
Killarna kallas Gordon och Frans.
Gordon är något ljusare och lite mindre huvud och är lite fräsigare än brorsan Frans som just nu är lite mer klappvänlig.
Frans är till vänster på bilden och Gordon till höger. Killarna vill gärna bo med en katt som är trygg och redan finns i hemmet eller tillsammans i ett hem som kan jobba aktivt med deras socialisering.
Frans till vänster är lugnare och går att klappa. Ej lyfta. Gordon går att klappa så som i filmen efter några minuters bearbetning. Killarna är rumsrena. De är kastrerade o vaccinerade o chippade samt avmaskade och ca 6 månader gamla. De bor tillsammans i jourhem i centrala Eskilstuna ungefär.
Adoptions kostnad 2200 kr tillsammans.
För intresse smsa sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda Liona Sofia i Tenstad.
 

Vi har tur!
Någon älskar oss och vill adoptera oss!

Bokade katter betyder att de har ett väntande hem och kommer flytta inom kort.

Visste du att...
...kattens färg är kopplat till temperament och hälsa? Svart-vita katter (och helsvarta) katter är kopplat till god hälsa! Det har forskats och kommit fram till att de har bra gener och är resistenta till en rad sjukdomar. Till temperamentet är de kärleksfulla och lugna katter.

Trots detta är det svart-vita/svarta katter de som är svårast att adoptera ut för katthem. Förmodligen för att folk inte känner till detta, men nu gör Du det!