livbojen logga fb

Sassy
Sassy söker hem!
Sassy är en liten svart flicka på ca 10-12 månader. Hon är rädd av sig och behöver ett hem där det finns minst en tamis kanske två. Hon gillar andra katter.
Hon kommer från mannen som samlat på sig 32 katter som länsstyrelsen slog larm om. Katterna var helt och hållet innekatter.
Hon är rumsren.
Går inte att ta upp i famnen just nu hon behöver träna på det men har bott med andra katter och en person hela livet.
Adoptions kostnad 1500 kr.
Hon är kastrerad o vaccinerad o chippad.
Finns i jourhem i björsund i Strängnäs.
För intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter och vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda henne.

Odile
En pratglad, tam hona på ca 2-3 år. Vill bo ensam utan andra katter då hon inte gillar andra katter. Innekatt med inhägnad balkong/altan eller utekatt. Väldigt kelig och gillar att sova i sängen.
Är kastrerad, vaccinerad och chippad.
Adoptions kostnad 1500 kr. För intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter och vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda henne.
Klar att flytta och är rumsren. Finns i jourhem i centrala Eskilstuna. 

Biggie och Tore söker ett hem tillsammans!
Katterna har fattat tycke för varandra i jourhemmet! Båda har provat i andra hem men kommit åter.
Biggie för att hon blev mobbad av annan katt i hemmet och Tore för att han ej trivdes med små barn.
Vid återföreningen av de båda visade de mycket glädje och hälsade på varandra. De tycktes ha saknat varandra så det bästa är om de kan få ett gemensamt hem nu.
De är just nu innekatter och trivs med det men kan de få gå ut kommer de givetvis att uppskatta det då båda är fulla av energi och nyfikenhet!
BIggies spekulant hon hade sist vände om för att biggie inte kom fram och hälsade och var framåt. Många katter är ju inte det första gången de träffar en ny person som många kanske vet men vissa inte vet.
Katterna är helt rumsrena i jourhemmet och äter både mjukmat och torrfoder.
Tore kommer fram direkt och hälsar. De första dagarna skall man inte bära runt på honom. Han blir stressad av det och mindre barn. Låt honom få lite space i början.
Biggie behöver man närma sig lite mer och klappa och visa att man vill henne väl.
Adoptions kostnad för båda katterna till samma hem är 1500 kr..
De är kastrerade o vaccinerade o chippade.
Kissarna är levereransklara o h väntar bara på sitt nya hem. Om man har långt att åka kan vi också lösa det med transport om behov finns.
För mer information smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter och vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda kissarna!
Finns i jourhem i Vallby i Eskilstuna.
(Biggie är 1,5 år och bruntigre och vit, Tore är långhårig men nu rakad pga tovor, ca 3-4 år gammal. 

Torsten är en svart kille på 3 år som söker permanent hem
Han kommer från projektet där vi räddat 32 katter från en kattsamlare som inte gav dem tillräckligt med mat eller kastrerade dem.
Den enda blötmat som går hem hos Torsten numera är Gournet Gold mousse, en finsmakare blev han efter livet i misär och torftighet.
På nosen har han ett litet skavsår som är rosa. Så går det när man trycker nosen mot buren när man vill ut kommer såklart läka inom kort.
Torstens päls har varit lite gles pga han inte fick någon näringsrik mat men nu är den på återväxt och det märks knappt. 
Torsten var för tredje ggn hos veterinären idag. En av veterinärerna tyckte nämligen de hörde ett blåsljud - men tack och lov har två veterinärer konstaterat att det inte är något fel och vi är väldigt glada! Han genomgick kastrering och sövning utan problem!
OBS Torsten har ett smackande ljud med munnen, det är ett "ticks" enligt veterinären, hans tänder är fina det är kollat. 
I övrigt är han vaccinerad avmaskad och chippad med.
Torsten har varit innekatt hela livet o trivs som det men kan självklart lära sig gå ut också om ett hem på landet finns för honom!
Adoptionskostnad 1500 kr.
För intresse smsa Sara på 070-395 47 81 och berätta vad ni heter och vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda honom.

Hanna
Jättesöt blåsköldpaddsfärgad hona på ca 3 år som kom från en uppstallningsplats i södra Sverige, tyvärr utan bakgrundsinformation.
I jourhemmet går hon bra ihop med några andra katter och verkar trivas som innekatt.
Hon blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad samt chippad.
Adoptionskostnad 1500 kr.
För intresse smsa Sara på 070-395 47 81 och berätta vad ni heter och vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda fina söta Hanna. 

 

Bokade katter:

Mumlan och Munter
Liten hona och liten hane. 
Bokade av Therese.

Vi har tur!
Någon älskar oss och vill adoptera oss!

Bokade katter betyder att de har ett väntande hem och kommer flytta inom kort.

Visste du att...
...kattens färg är kopplat till temperament och hälsa? Svart-vita katter (och helsvarta) katter är kopplat till god hälsa! Det har forskats och kommit fram till att de har bra gener och är resistenta till en rad sjukdomar. Till temperamentet är de kärleksfulla och lugna katter.

Trots detta är det svart-vita/svarta katter de som är svårast att adoptera ut för katthem. Förmodligen för att folk inte känner till detta, men nu gör Du det!