Mimmi
Kom med Musse och Dessie från en uppstallningsplats för djur från Södra Sverige, tyvärr fick vi inte så mycket info om dem men det var tre fina svarta skönheter som var sociala.
Mimmi blev kastrerad, vaccinerad och chippad.
Hon väntar nu på att få flytta til lsitt nya hem.
 

Sandie och Meya
Sandie och Meya är två choklad färgade tjejer på ca 6 månader. De bodde hos en uppfödare av Buma katter där uppfödningen spårat ur, dessa katter benämns som huskatter men har Burma kattens utseende och personlighet. Under deras nu försiktiga yta så döljer sig två mysiga, keliga, lekfulla själar som bara längtar att få blomma ut i ett kärleksfullt tryggt föralltid hem, antingen ihop eller tillsammans med en annan Burma kompis.
Sandie väger 2.3 kg och Meya väger 2 kg. Båda är kastrerade, chipmärkta och vaccinerade en gång. Tjejerna är inomhuskatter och är helt rumsrena.
Sandie och Meya samt många kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter.
(dessa katter räknas som huskatt, har ej stamtavla)
Beslut har fattats av Länsstyrelsen och nu måste väldigt många av dem hitta nya hem och Livbojen hjälper till med detta.
Adoptionskostnad 2000 kr/kisse. Alltså 4000 kr tillsammans. 
Vid intresse kontakta Sara via sms på nr 070-3954781. Berätta vad ni heter, vart ni bor och vilken typ av hem ni kan erbjuda de vackra flickorna.

Sam
En kattkille på ca 12 månader. 
Färg: brun/svart Ögonfärg: gul.
Är kastrerad, vaccinerad en gång och chippad.
Sam och många kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter. (räknas som huskatt, har ej stamtavla)
Sam är en lugn, trygg, superkelig och snäll Burmahane på ett år ungefär ️ Han pratar och har små olika roliga läten för att berätta olika saker.
Han tycker om att vara nära och bli klappad och söker mycket kontakt. Ibland tittar han på en och vill att man ska sätta sig ner på huk. Då sätter han upp sina tassar på axlarna och kramas och vill att man lyfter upp och gosar med honom. Likaså om man klappar på sina axlar brukar han sätta upp sina tassar där och börja gosa. Alla som kommer hit och hälsar på oss blir helt förälskade i honom då han är mysig och kelig mot alla och lägger sig i famnen på dem.
Han trivs väldigt bra tillsammans med andra Burma katter och vill aldrig bli utan en Burmavän.
Tillsammans med sina Burmavänner ligger de ihopslingrade i varandra som små råttor och de hjälps åt att tvätta varandra. Riktiga flockdjur. De har ett speciellt kattspråk och uttryck som bara Burmor har vilket gör att de behöver ha varandra för att bli helt förstådda och bekräftade som de unika Burmor de är.
Sam är mån om alla här och alla nya burmor som kommer hit tyr sig direkt till honom för han blir en trygghet för dem. Han hjälper till att socialisera dem.
Han är helt rumsren.
Sam trivs bra inne och har ingen längtan ut.
Han tycker om att klättra och klösa på klösträdet. Han har även visat att han kan apportera lite. Sam är bara strax över året och behöver bli lovad att få ha en Burmavän livet ut
Adoptionskostnad 2000 kr.
Vid intresse kontakta Sara via sms på nr 070-3954781. Berätta vad ni heter, vart ni bor och vilken typ av hem ni kan erbjuda fina Sam.

Frej och Grim
Färg: lila. Ögonfärg: grön
Färg: blå. ögonfärg: gul
Är kastrerade, vaccinerade en gång och chippade.
Jack och många kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter. (räknas som huskatt, har ej stamtavla)
Beslut har fattats av Länsstyrelsen och nu måste väldigt många av dem hitta nya hem och Livbojen hjälper till med detta. 
Katterna är i fint skick och har varit innekatter, de har gått på kattlåda med sand och fått torrfoder och blötmat.
Katterna är vana att leva i stor grupp, de trivs inte ensamma. De behöver hem minst två och två eller att man har en katt sedan förut som gillar andra katter.
I sättet är katterna otroligt snälla, inkännande, gillar att prata och klättra och är coola med varandra och andra katter. 
De är helt och hållet innekatter. 
Bokade av Malin med familj i Skogstorp. 

Betty
En bruntigrerad hona på ca 6 månader. 
Kom in till Livbojen med sin mamma Grace och syster Beata. 
Kattfamiljen hade bott mestadels ute och blivit matade, ingen ville ta ansvar för kattfamiljen och de fick komma till jourhem inom Livbojen.
I sättet är hon ganska skygg och ej van med närhet i dagsläget,  hon verkar går bra ihop med andra katter och är rumsren. Vill bo med annan katt sedan då hon får nytt hem, hon är ung och har energi och vill ha stimulans. 
Är kastrerad, vaccinerad samt chippad och avmaskad. Är rumsren. 
Vid intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter, vart ni bor och vilken typ av hem ni kan erbjuda henne.
Adoptionskostnad 1100 kr.

Max

Är på rymmen!!! 
Sågs senast i omådet Stenby/Råbergstorp i Eskilstuna.


En stor creme-tigrerad hankatt på ca ett år och nio månader.
Han vill ha ett hem med andra tama katter där han kan bo permanent. Han har varit innekatt hela tiden sedan han fångades in som kattunge på en bondgård där de ville avliva honom och hans familj.
Max har varit i ett jourhem, sedan ett permanent hem, sedan på prov i ett hem där han kom tillbaks ifrån, nu är han tillbaks till oss på Livbojen och efter en trasslig resa har han gått tillbaks i utvecklingen. På bilderna ser ni honom som den katt han är i sin trygga miljö. Gosig, mysig, älskar andra katter och människor. Buffar på andra katter, snäll mot alla och busig.
Just nu ligger han och trycker i jourhemmet, som gör allt för att han skall må bra igen. De andra katterna i jourhemmet skall försöka hjälpa till att få honom att öppna sig igen.
Som ni förstår behöver Max ett speciellt hem, någon med vana av skygga katter. Max är en katt som är som en gömd skatt, när han visar sitt rätta jag är han ingen rädd kisse.
Max bör få komma till någon som har kattvana sedan tidigare och kan ge honom tålamod och tid. 
Han är kastrerad, id-märkt (Id nr är 8H203 ej registrerad ännu) samt avmaskad. Han är helt rumsren och kan flytta redan idag. Adoptionsavgift är 800 kr. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81 eller skicka ett mail via hemsidan livbojen@gmail.com och berätta vad ni kan erbjuda för hem åt söta Max. 

livbojen@gmail.com


Sara:  
070-395 47 81

(swisch är kopplat till numret)

NORDEA Bankkonto
Clearing: 3068
Konto nr: 02 13 635

(välj överföring ej Pg eller Bg)

Visste du att...
...kattens färg är kopplat till temperament och hälsa? Svart-vita katter (och helsvarta) katter är kopplat till god hälsa! Det har forskats och kommit fram till att de har bra gener och är resistenta till en rad sjukdomar. Till temperamentet är de kärleksfulla och lugna katter.

 

Trots detta är det svart-vita/svarta katter de som är svårast att adoptera ut för katthem. Förmodligen för att folk inte känner till detta, men nu gör Du det!

Vi är lyckliga katter - någon älskar oss och vill adoptera oss!