livbojen logga fb

En hälsning från en underbar kattunge!

En hälsning från kattungen Diego, numera Atistoteles:
En liten rapport om hur det gått med Diego.
Jag adopterade diego från livbojen den 28/8, vilket betyder att han nu varit hos mig i cirkus fyra veckors tid.
Under denna tiden har Diego hunnit byta namn till Aristoteles (Efter en utav våra första större filosofer), och funnit total trivsel i sitt nya hem.
Han är en riktig livsnjutare, och det är minst lika mycket krut i honom, som det är soffpotatis.
Pratar ofta, vill vara med överallt, och springer och klättrar upp i famnen så fort han ser en.
Han är mycket för att ligga och spinna på ens axel så fort man tar fram gitarren, för att lyssna av musiken.
Och ligger gärna och drar sig i sängen på mornarna, innan det blir full rulle efter frukost.
Han älskar att suga på ögonfransar, och att pussas med dem han tycker om.
Att bada, och att gosa ned sig bland runt i blommorna är också kul.
Lådor skall alltid öppnas helt utan anledning, och klädkammaren är den bästa lekstugan i hela lägenheten.

Jag är toknöjd med Aristoteles, och måste säga att jag helt klart valde rätt katt.
Och jag vill tacka er för det ni gör, och att ni ger dessa katter en chans till ett nytt liv.

Numera en modig goskatt!

Här är diegos (Aristotoles) bror Linus (fd. Manny) han har gått från att vara en fegis till världens charmtroll. Stor är han oxå!!:)

Detta hälsar hans nya familj som gillar honom väldigt mycket! 

Efter två år i sitt hem

En liten hälsning från fd Majsan som adopterades 2010 tillsammans med sin bror Musse som nu heter Sedney! Luzy var en liten vildis när hon var liten väldigt skyg och rädd, små fram steg har Luzy gjort för varje vecka som går. Tar upp luzy försikigt en stund varje dag flera gånger, nu kommer det roliga :-) luzy får aldrig nog att mysa och bli klappad och även ibland vill hon upp i famnen! Får luzy inte som hon vill jamar hon och tar sina små tassar mot min hand tills hon får sin vilja igenom :-)

Chikas första vecka i nya hemmet!

En hälsning från Cilla om Chikas första vecka som stallkatt:

Hej igen!
Idag har jag suttit mycket inne i rummet med Chika och hon är inte längre lika rädd för mig, utan törs komma fram lite och ville till o med leka med en leksaksmus. Vi har jobbat och gått fram o tillbaka i fårhuset mycket hela dan idag. Vi öppnade upp dörren till rummet och satte för ett kompostgaller så att hon skulle få vänja sig vid ljuden och lukterna och se hundarna på lite håll. Det gick bra en lång stund, men rätt som det var brakade det till och då hade hon hoppat/klättrat över gallret (typ 1,5 m högt minst)... hjälp! Vi trodde ett tag att hon hade stuckit ut, men hon var kvar i fårhuset som tur är!! Vi stängde till snabbt som sjutton så att hon inte kommer ut och nu utforskar hon alla ställen, hittade genast en död råtta som Koala fångade för nån dag sedan och den tog hon med sig upp i höet. Hon har varit nere på golvet också och är inte jätterädd, utan tittar på en först och går sedan undan lite. Så det finns kanske hopp om att hon kan bli lite tam i alla fall lilla Chika. Hon är fantastiskt vacker!
Hälsn Cilla

Lilla Gloria med sin nya svarta kompis!

Hej :)

Här kommer en liten hälsning från Gloria som nu heter Naora. :)
Hon mår bra och är väldig busig med våran katt Kuro.
Första veckan gick jättebra, Kuro var ganska snabb till at acceptera Naora. Chibi har tagit lite extra tid på sig, men hon är nu i samma rum och busar ibland med Naora. Chibi ska bara ha lite mer tid på sig, men Stefan och jag kan känna att det kommer att gå bra. Hoppas att allt är bra hos er!

Med Vänliga Hälsningar

Stefan och Carina

 

Donna, i sitt hem 43 mil från Eskilstuna!

En liten hälsning, en endaste rad. Men den säger allt:

 

I would drive around the earth to get you home,we love you.

Mojje heter nu Teddy!

Jag adopterade lilla kattungen Mojje av er 7 augusti. Tänkte bara meddela hur det har gått för han i hans nya hem hittills, och så bifogar jag några bilder. :)

Idag har Mojje ett nytt namn - Teddy.
Den första dagen som han kom till oss var han rädd och låg och tryckte under sängen i flera timmar. Men redan samma kväll kom han fram för att gosa och sova på kudden bredvid i sängen. Mötet mellan Teddy och våran andra kattjej Candace gick bra. Men de håller fortfarande på att bli vänner om man säger som så. ;)
Teddy busar och leker med allt! Han är en riktigt glad och nyfiken liten kattunge. Och jag är så glad att han kom hit!

Tre av Livbojens katter i samma hem!

Hälsningar från Dante & Alex (som har fått smeknamnet "Vergil" efter den romerske poeten Vergilius som är Dantes vägvisare genom Inferno) hemma hos Oskar och Meghan!
Dom små busungarna gjorde sig snabbt hemmastadda, och redan första dagen så sprang dom runt överallt i lägenheten och kröp eller klättrade in i varenda vrå dom kunde hitta - och speciellt dom som husse och matte inte ville ha in dom i..., förstås.
Shanti var förstås ganska förvånad över dom här livliga små inkräktarna, och gömde sig i en garderob i ett par dagar innan hon ack så "grymt" tvingades av husse och matte att spendera sin tid ute i resten av lägenheten och möta dom nyanlända små monstren. I början var hon inte så glad över deras närvaro, och en hel del fräsande och mycket undvikande pågick (kattungarna var dock väldigt nyfikna och ville göra hennes bekantskap direkt), men efter bara några dagar så övergick det i en vapenvila. Och några dagar senare så var alla så goda vänner så, och storasyster Shanti deltar ibland i pojkarnas spastiska lekar - eller så håller hon fast dem och "tvångstvättar" dem när hon tycker att det behövs, och därmed basta!
Pojkarna leker med precis allting dom kan få tag på, och "hjälper" väldigt gärna och ofta till när någon försöker diska eller städa i lägenheten. Flera gånger om dagen (och ibland timmen!) är det dags att härja och bråka med varandra. Och givetvis krävs det flera tupplurar varje dag för att återställa all energi som spenderas i vilda lekar. Men när husse och matte vill sova, då är det oftast dags att ta sig upp i sängen och bita dem för att påpeka att det minsann inte är okej att bli lämnade utan uppmärksamhet! Men givetvis är dom små alldeles för gulliga för att man ska kunna bli arg på dom. Och nog vet dom det...
Alla katterna trivs nu jättebra tillsammans, och det är jättemysigt att ha alla här! ♥

 

Zina (fd Maja) och Maxi är kompisar

Det tog bara några dagar tills vi blev goda vänner! Vi busar och myser tillsammans en massa =) Vi samarbetar att väcka Matte på morgonen så vi får vår blötmat vilket vi äälskar! Vi har massor med leksaker att leka med och vi älskar framförallt de små bollarna som vi dribblar runt med likt en fotbollspelare ;) Vi har det bra och Matte älskar oss massor och ger oss massa kärlek! // Mjaou från Maxi & Zina

Älskade Hero!

En hälsning från katten Hero och husse Calle.

Han meddelar att Hero mår jättebra och hans päls har vuxit ut igen och han är numera inte undernärd längre utan har fin tyngd i sin kropp.

Nu i dagarna fick Hero en kompis, Dizzy från Livbojen. Vi hoppas de blir bra kompisar framöver! 

Milou hälsar!

Milou vill bara sova så nära matte & husse som möjligt, där är det ju varmt och skönt ♥

En sommarhälsning

Här kommer en liten sommarhälsning från Lilly. Hon trivs superbra här och älskar att vara ute. Helst ska man också leka med bollen så mycket som möjligt.
Lilly älskar att äta och tycker om att prata. Det är en underbar liten katt vi har fått, som alltid vill vara i närheten.

Söta Nisse mår super!

Sommarhälsning från Nisse!

Classe, den fd hemlösa katten

Här kommer en liten hälsning ifrån Ozzie och Classe som ligger på sängen och latar sig tillsammans med mig. Finaste katterna! Jag är evigt tacksam till Livbojen som har gett mig chansen att ge dem det liv de förtjänar!

Shanti som äntligen fick sitt hem <3

Hälsningar från Shanti och hennes nya matte och husse!
Här går det snabbt framåt. Första dagen i nya hemmet så var Shanti fullt förståeligt blyg och försiktig; hon stannade i buren ett tag, sen hittade hon ett litet gömställe i en nisch mellan en bokhylla och soffan, och efter några timmar där bar det iväg under sängen där hon stannade resten av dagen.
Efter det så har varje dag fört med sig mer utforskande, kel och bus, och socialt kontakt-sökande. Det är en konstant glädje att se hur snabbt vår lilla tjej blir mer hemmastadd, modig och nöjd i sin omgivning.
Hon svarar på tal när man ropar hennes namn, och (ibland - hon är trots allt fortfarande en *katt*) kommer när man kallar på henne. Ibland tycker hon om att bli klappad så mycket att hon nästan skallar handen i sin ivrighet. Och att det var bekvämare att ligga på sängen än under den, det kom en smart katt-tjej snabbt på!
Vi har också konstaterat att Shanti är en ganska noga reglementerad ung dam, med sitt eget schema. Dagen är till för att sova mestadels, allt som oftast i hennes favorit-"säng"; en öppen låda full med tröjor i walk-in garderoben. Någon gång mellan 19 och 21 så är det dags att vakna och komma ut, och sen är det kelande, lek, utforskande (och lite mer vilande, fast ute i det öppna) och förstås äta & dricka och gå på toa också! Och sen nån gång inpå småtimmarna när husse och matte är tråkiga och sover, då är det dags att smyga in i garderoben och hitta en av mattes mjuka och sköna tröjor att sova på.

Alice & Moses!

En liten kvällshälsning från Moses och mig.
Tack Livbojen, utan er hade vi aldrig funnit varandra ♥

Chaplin och nya kompisen!

Chaplin verkar trivas bra. Han är kompis med Lenzo och busar en hel del. Det tog bara c:a ett dygn så hade de hälsat på varandra nos mot nos. Han är en jättetrevlig katt, han är med nästan hela tiden vad man än gör. Han har varit med och mockat i stallet några ggr och där finns det mycket att undersöka. Vi har varit ute ganska mycket i koppel och när något läskigt har hänt så har han styrt hemåt och gått in till hemmets trygga vrå.

Bifogar ett par bilder, Chaplin tyckte Lenzo var smutsig......

Anna hälsar fr Marwin & Blom, två fd kolonikatter

Rapport fr Mariefred å mina vildisar, Marwin å blom!!! De mår jätte fint! Marwin, grå, hur tam som helst.. Sitter i knä varje dag å pratar massor! Blom vågar äta ur handen å pratar å ligger alltid i närheten av oss!! Tänk... Så många "såna" här vildkatter avlivas.. De får ingen chans.. Å så ser jag på mina..*lycka* de fick det... Ni är fantastiska !! Kram Anna m familj

Ronja och Madicken trivs i sitt underbara hem!

Hej,
I februari hämtade vi våra fina katter hos er, Ronja och Madicken. De döptes om till Zelda och Zafir och har gett oss mycket glädje och förhoppningsvis känner de likadant. De är båda mycket tillgivna, glada och busiga. Äter med god aptit. Mår bara allmänt bra. Kan vara skönt för er att höra.
Bifogar ett par bilder från deras hemmiljö.

Tack för att ni gör ett bra jobb och lycka till i fortsättningen.
Glada hälsningar, Roger, Sussi, Zelda & Zafir.

Stella & Alice har det kanon hos sin matte!

Stella & Alice bor hos Malin och de gillar att sola sig på balkongen, här kommer en liten berättlese om dem och Alice är på bild!

"Hej Livbojen! Tänkte höra av mig och berätta att Stella och Alice mår bra. Stella är social och kelig när hon själv vill, kan ibland lite blyg då det kommer folk, men jag ser henne på det stora hela som tam. Alice, som ju är den jag följt längst, har utvecklats mycket på det år(!) jag nu haft henne. Hon är väldigt kelig, gillar att bli kliad vid öronen/halsen och har börjat ligga intill i sängen och soffan Går obehindrat över kroppen då man är i vägen i sängen och är på det stora hela en trygg och lekfull katt! De leker mycket ihop, "rejsar" fram och tillbaka, jagar varandra, leker med bollar, ligger/sitter i solen på balkongen och spanar och myser ihop i sängen. Tvättar varandra och bråkar, lite som syskon gör, emellanåt. De verkar iaf vara väldigt glada över att ha varandra, och det är jag med - de verkar nöjda och tillfreds, även om Alice verkar lite sugen på att gå ut.

 

Kram!"

En liten katt-apa hälsar till alla!

En hälsning från Ekerö:

"Hejsan livbojen!

Jag adopterade Misty (nu mera kallad för Monkey då hon klättrar runt hela tiden) för några månader sedan och ville bara säga att hon är helt underbar, har vant sig här och springer runt som bara den, ska alltid vara med oss och kolla vad vi gör (speciellt när vi äter något som hon kanske kan gilla om hon bara fick smaka det). Nu pratar hon väldigt mycket med oss och om man ropar på henne så svarar hon nästan alltid med att mjua tillbaka, och om man sjunger något så brukade hon försöka hjälpa till (även om tonerna inte riktigt passade in)

 

Med vänliga hälsningar

Andreas och Eve

Ekerö"

Maxi hälsar att hon snart är en tamis!

Matte Elin som adopterade Maxi skriver såhär om sin sötnos som till en början är lite skygg...men kelig:

"Jag adopterade lilla Maxi för 5 dagar sedan och hon var väldigt misstänksam mot allt de första två dagarna. Hon gömde sig på olika ställen i lägenheten men när hon kom ut och gick på lådan eller åt passade jag på att reducera bort ett gömställe i taget

genom att till exempel lägga kuddar där. Mina reducerar av gömställen har gett resultat i att hon ligger och vilar öppet, som i fönsterbläcket, i min stora luftiga hylla, bredvid min dator på skrivbordet osv istället för att gömma sig bakom något eller i något hörn.

Givetvis har hon små gömställen och hörn hon kan gå till om hon vill vara ifred en stund, jag har inte gjort det omöjligt för henne att gömma sig, och jag har aldrig skrämt ut henne från något gömställe utan jag har bara tagit bort dem när hon varit någon annanstans.

Maxi gör stora framsteg och efter att jag köpt kattmynta och sprayat runt i lägenheten har hon gått mer runt och sniffat nyfiket överallt. När det kommer till närhet så började jag med att sträcka fram en pinne (katt leksak) som hon fick lukta på först och

sedan kunde jag klappa henne med den. Sedan använde jag ett skoho då den är större och gjorde samma sak, sedan för att öka storleken stoppade jag papper i en fingervante och satte dit på en pinne och gjorde samma sak, sedan tog jag min hand på likadant

sätt och så fick jag klappa henne. Dessa steg höll jag på med i 2 dagar och hon är inte alls lika misstänksam längre. Nu smyger hon sig inte fram och ser rädd ut utan nu går hon fram till sina matskålar och kattlådan utan att störas att jag är i närheten.

Hon har även börjat att tvätta sig osv sedan är hon riktigt nyfiken på mycket nu =)

Nu har den 5:e dagen kommit och nu behöver jag inte gå stegvis när jag skall klappa Maxi, nu kan jag sträcka fram min hand och hon luktar på den och så kan jag klappa henne och oj vad hon njuter av att bli klappad och kliad bakom öronen och halsen.

Maxi har gått från att vara väldigt rädd och misstänksam mot allt (och mig) till att närma sig och vara väldigt nyfiken och tycka om att bli klappad av mig. En riktigt härlig framgång och det bådar gott för hennes vidare utveckling.

Det är lika spännande varje dag att se hennes fina framsteg! =) Maxi är världens finaste katt och jag är SÅ glad att jag valde att adoptera henne trots att hon kommer från tuffa förhållanden! // Stolt matte till Maxi"

En påsk-hälsning från Lucy!

Hej Sara!

En liten påskhälsning från Lucy som numera heter Skruttis eftersom det var så "svårt" att kalla på henne. Hon är hur go, rar och kelig som helst men....vilket bustroll! Hon flyger högt och lågt och är bara såå nyfiken. Sover i sängen så det är en riktig mysmaja. Vi är bara såå glada i henne!
Ha en riktigt trevlig påsk!

Mozart mår toppen!

Stora mysiga katten Mozart som hittades ute mitt i vinterkylan ätandes fågelmat hälsar att han mår toppen, hälsningen är skickad via Marita (lill-matte/extramatte).

På bilden ser man att Mozarts päls är underbart vacker och ren, han ser ut som en riktigt ståtlig kisse som lever livets glada dagar!

Vidar & Hera trivs i vårsolen!

En hälsning från gården där Hera, Vidar, Ymer och Sabrina bor. Sabrina är ute hela dagarna och jagar sork på åkern medans Ymer, Vidar och Hera är runt människorna och hästarna i ladan och spanar på allt de gör.

De mår bra och älskar att det är soligt då går de ut och leker och hoppar och solar sig utanför stallet.

En trippel hälsning!

En tredubbel katthälsning från Bianca fd Franka, Taz fd Fille och Sniff.

Matte till Bianca berättar att hon numera är en riktigt matglad tjej som gillar att slappa och hänga med kattkompisen Nellie från Livbojen hon med. Sniff tar hand om lillebror Taz och håller hans skyddande tass om honom i vått och torrt. Taz älskar all form av människomat och tigger allt som ofta efter mat då matte och husse äter middag :)

Alla tre kissar mår bra och hälsar alla andra människor och kissar där ute!

Bosse har det bra!

En hälsning kommer från katten Bosse som njuter av livet...som ni kanske ser på bilden!

"Hoppas allt är bra med er! :) Vi har det hur bra som helst! Han blir modigare för varje dag och det är så kul att se framstegen. Han har ett litet tillhåll under sängen där han lägger sig och vilar när det blir lite mycket, men för varje dag så blir stunderna där under bara kortare och kortare. Oftast så kommer han med överallt i lägenheten och har hittat sina platser som han gillar. Här kommer lite bilder från våran första vecka :) Han har verkligen gått rakt in i våra hjärtan!

/Danielle :)"

Mysiga hälsningar från Ofelia!

Ofelia, numera kallad "Gumman" skickar en hälsning. Hon har det bra i sitt nya hem och älskar att ligga och breda ut sig i sängen eller på matte och husse.

Det är rätt skönt att veta att hon slapp slippa växa upp i Torshälla kolonin som hemlös katt och föda en massa hemlösa ungar.

Äntligen på samma våglängd!

Sötis, fd Sushi, var länge ovän med den andra kissen som redan bodde i hemmet hos Janne med familj i Kungsör. Men nu äntligen börjar de komma överens och kan tom äta ur samma skål som varandra. Vi är jätteglada att katterna har börjat på att acceptera varandra så de båda kan stanna i samma hem. Tack Janne med familj för ert tålamod och belöningen få ni nu - två härliga katter i er familj!

De fyra kottarna lever livet i ladan!

Elin B berättar om de fyra kottarna som hon adopterat via Livbojen (Hera, Ymer, Vidar & Sabrina), de finns numera installerade i stallet och börjar trivas och äter, mumsar godis och hittar på rackartyg och har ner saker. De kallas de fyra legisterna lite finurligt.

Kissarna går att klappa och de blir mer och mer tama. Eftersom de sedan tidigare var vana med livet i en lada...men en mycket smutsig och osanitär sådan...så har de anpassat sig mycket väl. Hela bunten är såkklart kastrerade nu och inga fler kottar skall tillverkas i det nya hemmet där de kommer få bo livet ut!

Pandora och matte hälsar!

Salme, Pandoras (fd Skorpans) matte, hälsar till alla och berättar att Pandora nu mår bra efter sin kastrering. Hon är lite som en hund i lägenheten och går efter matte. Hon klarade livhanken genom att äta gammal hundmat på en altan men är nu tillbaks till normal vikt igen och matte Salme får ibland sällskap på en stol bredvid då middagen skall intas. En jättebra kompis då man är trött och vill ha lite gosigt sällskap!

Amy, numera Smilla, har det bra och älskar livet!

Matte Johanna berättar:

"Smilla mår bra och har utvecklats till en busig mini tiger som klättrar och krälar runt utskjutande hinder. Hon använder klöspelare som vi byggt om för att hon ska kunna klättra och hon älskar att få vara ute i kattrastgården. Där finns ett litet hus och möjlighet till att klättra. Planen är att till sommaren kommer det att bli ännu mera "leksaker" där ute.
Smilla har precis blivit kastrerad och idag togs stygnen bort – hon kände igen sig hos veterinären och ville inte gå ut ur buren denna gång .
Hon och de andra katterna är bästa kompisar även om de blir trötta på henne ibland när hon smyger upp bakom och anfaller dalmatinern Clifford leker hon med helt på sina villkor – där är det hon som bestämmer. Marsvinen försöker hon fortfarande fiska..."

God jul från Linus

Linus med familj skickar en hälsning till oss alla!

God jul från Frazze

Kattungen Frazze önskar god jul, han ligger och myser med sin nya "storebror" i sitt nya hem!

God jul från Mårran och Mymlan

Mårran och Mymlan skickar en julhälsning:

"Vi har flyttat till stan från sommarstugan i Näshulta, vi trivs jättebra här och vi har stora utrymmen att springa på. Sura farbror Fransson är inte fräsig längre, bara ibland när det blir för mycket bus, han tycker om att leka med oss och vi jagar varandra, det låter som vilda hästar när vi sätter igång på över våningen.
Julgranen har vi vält några gånger när vi har provat att klättra på den, som tur är så är det en plast gran med plastbollar så det händer inte så mycket förutom att den" barrar" som en riktig gran. Mymlan har växt om Mårran så nu är hon större, vi får vara inne katter till våren när vi blir ettåringar och kasterarde . Det bor stora katter i grannskapet som kanske inte alltid är så snälla och farbror Milton kanske inte finns i närheten för att försvara oss.

God jul önskar Mymlan och Mårran"

 

God jul från Grizzly

Matte Lotta skickar en julhälsning från sitt hjärtegryn Grizzly!

God jul från Nisse

Matte Eleonore skickar en hälsning från denna tomteNISSE!

God jul från Stella och Alice

Stella och Alice firar jul tillsammans hos Malin, de leker o har det bra och kivas lite mellan varven!

God jul från lilla Sotis (fd Mario)

Sotis och Plutten firar jul och myser i soffan, matte har gett dem "motsats-namn", Sotis en vit katt och Plutten en STOR katt.

God jul från Wilda (Fd Tyra Banks)

En hälsning från familjen som är mycket nöjda med sina nya familjemedlem Wilda!

God jul från Sia och Enyah

Lilla svarta Sia togs till sist omhand av "store-syrran" Enyah, och de har en mysig jul ihop som ni kan se :)

God jul från Frasse (fd Edgar)

Frasse är husse Kentas lilla ögonsten och han och Månsy har ett härligt kattliv ihop hemma där även Towe bor ibland.

God jul från Ozzy (fd Lotus)

Husse skickar en hälsning och berättar hur nöjda de är med Ozzy och vilken fin och trevlig katt han är!

Stor och liten har blivit kompisar!

Både Selma och Tea har adopterats via Livbojen av Nelly och Fredrik. Här kommer en hälsning från dem alla fyra, katterna har äntligen blivit vänner!

"Hej på er i Livbojen!! Här kommer en julhälsning från våra två Selma & Tea tjejer som mot alla odds har blivit kompisar och busar o jagar varandra varje dag. Tack för att ni hjälpte oss till ett nytt hem! Selma har blivit en riktig bustjej som ibland leker mera än Tea med deras mössleksaker och favoriten är att hoppa runt i sängen o jamar så att matte och husse vaknar och ge oss massa god mat om mornarna. Tea är en riktig nyfiken kissemisse som har redan provat att badat, då hon ramlat i badkaret när matte badade fotbad men detta har inte avskräckt henne från vatten utan gjort henne ännu mera nyfiken. Selma är ledaren här hemma och brukar lära Tea massa nytt, men en plats är helig för Selma och det är hennes sovplats uppe på bokhyllan om Tea hoppar upp dit o stör då kan hon räkna med att Selma snällt puttar nere hennes lillasyster ner till golvet igen. Men vid matskålana är det Tea som bestämmer och har aptit som en häst och äter gärna upp Selmas mat när hennes egna är uppäten men detta är ok för Selma. Vi önskar alla livbojenkatter en riktig god jul och nyår som vi hoppas blir med lite raketer. Tasshälsningar Selma, Tea , Fredrik och Nelly"

Mekonomen-Ludde kommer med en ny hälsning!

Stora kattungen Ludde har många fina namn i sin nya familj, kär katt har många namn eller hur var det...?!

"Hej på er!

Här kommer en uppdatering om Ludde.

Ludde älskar Husse Dennis och tyr sig till honom och med alla andra katterna i huset verkar det fungera kanonbra.

Kvinnliga besökare och Matte Susan verkar vara farliga ting och skyr dessa samt allas händer. Allt annat fungerar kanon bra

och Ludde "Hugo", "Tudor" mår kanon ....som det verkar har Ludde många namn.....

Ha en underbar höst

Med Vänliga Tassar

Ludde med Familj."

Myskatten Toulouse hälsar till oss!

Här kommer en hälsning från en av Tessys ungar, Toulouse hon har fått två kattvänner i sitt nya hem som hon försöker att bli kompis med!

"Hej!Här kommer några bilder på Toulouse.Hon börjar finna sig till rätta här hos oss nu och har varit på upptäcktsfärd i hela huset inklusive stuvutrymmet i klädkammaren.Findus och Tara börjar sakta acceptera lillkatten som är så nyfiken och vill äta ur deras matskålar samtidigt som dem.Hon växer så det knakar och har blivit ganska lång.Tououse äter med god aptit och är inte det minsta kräsen.Hon förgyller och livar upp hela tillvaron för oss med sina busiga upptåg.Tår och fötter har fått sina törnar,men det gör ingenting.Hälsningar från Anette,Miroslaw och Toulouse."

Amy blev Smilla. Hon är en älskad katt i sitt nya hem!

Amy döptes till Smilla av matte Johanna. Hon fick ett underbart hem med flera andra djur och tillgång till utomhusvistelse i två stora ute-burar. Här berättar nya matte lite om hur det gått:

"Hejsan tänkte bara berätta att det går bra med lilla Smilla (Amy), hon tycker att hunden är lite läskig men inte värre än att hon kan stanna för att dänga upp honom lite. Smulan, vår 14 åriga katt och Smilla leker lite med varandra, medan Semlan (3år) tycker att det var en ruskigt ful liten kattunge (hon är dock mer nyfiken än något annat ). Smilla kommer när jag ropar på henne och börjar spinna bara jag pratar med henne eller tittar på henne. Smilla gosar gärna med lilla Hedda 2 år och kärleken är ömsesidig mellan dem!
Skickar med en bild på en kattunge som faktiskt låg stilla i säkert minst 1½ minut 
Varma hälsningar Johanna"

Systrarna Santana & Quinn i sitt nya hem!

"Hej!

Här kommer en hälsning från oss. Vi valde namnen Siri och Sara. Vi inbillar oss att de tycker om namnen och lyssnar på oss när vi ropar.

Katterna växer och tar plats i huset. De har övertagit det mesta av utrymmet, även i sängen. Leksaker blir det många eftersom grannarna också kommer med presenter.

Vi försöker vara ute en liten stund varje dag i trädgården i sele förstås och de har bekantat sig med gamla Pelle i grannhuset. Pelle är fyra år och blir lite trött när flickorna busar.

De har börjat klättra och hoppa och klarar sig lätt upp på höjder som t ex diskbänken.

De sköter sig bra när vi är på jobbet och busar sedan hela kvällen. De är både pussiga och gosiga när det passar (ibland passar det klockan fem på morgonen).

De hittade direkt till lådan och hjälper gärna till när den ska rensas och de bäddar och deltar i mycket av det vi gör.

Vi måste verkligen tacka för den fina start som de måste ha fått. Och rekommenderar gärna andra att ta hand om katter från er.

Många hälsningar från oss.

Lisa Mats Siri och Sara"

Mårran, Mymlan och deras kattvänner hälsar!

Söta kattsyskonen Mårran och Mymlan fick ett hem i en stor familj med många barn och två andra katter. Här lever de loppan och äter, busar och myser...här kommer deras lilla hälsning:

"Skickar lite bilder på mårran och mymlan och farbröderna, frannson har nosat på kattungarna och är inte lika fräsig längre som förut, mymlan är fortfarande liten men jag tycker att hon har blivit lite mer kraftigare mot vad hon var förut, jag ger dem både blöt mat och foder, farbröderna är ochså förtjusta i blötmat, men fransson vågar  inte äta från samma tallrik utan han får ta resterna som blir över, lika bra det för han blir dålig i magen av blöt maten. De är lika söta som förut och busiga. Just nu ligger båda i sängen och sover , de blev trötta efter att ha jagat varandra.."

Marwin & Milo myser iväg en hälsning!

Kattungarna Marwin & Milo hälsar från sitt nya hem i Örebro.

Husse skriver att de fått testa att gå ut i sele i trädgården och att de mår bra, äter och leker. De kommer bättre och bättre överens med gammelkatten Simba som bor i hemmet sedan tidigare.

Sniff njuter i sitt nya hem!

En hälsning från kattungen Sniff som med över 20 kattungekompisar varit/är inom Libojens omsorg, ytterligare en unge från kattsamlarna.

"Allt går bra med lilla Sniff. Han upptäcker något nytt varje dag, i dag är det badrummet och i går var det köket.  I dag fick han träffa hundarna för första gången, det gick bra,han fräste och han burrade upp sej, reste ragg, han var nog rädd men samtidigt nyfiken. Han fick träffa Nellie i förra veckan och det gick sådär han fräste och hon fräste.
Natten mellan förra måndagen och tisdagen pratade Sniff hela natten och vi pratade tillbaka med honom. Allt flyter på, han är jätteduktig, äter bra, stor aptit  går på lådan  och är så otroligt mysig:) Så fort man klappar honom så spinner han. Just nu är han på bushumör:) Han tycker om att leka tarzan i tvättställningen:) I början sov han med oss men nu sover han på olika platser. Han är en plats under soffan där han verkar trivas väldigt bra. Han tycker väldigt mycket om att ligga på klädesplagg tex om man har lämnat kvar en tröja i soffan så tröjer det knappt 1 min så är Sniff där och sträcker ut sig.
Vi överröser honom med gos, kel och pussar. Han är väldigt kelig på kvällarna. Han brukar ligga raklång i min famn och spinna och halvsova medans jag kelar och pussar på honom. Sniff är en helt underbar katt:)
Hälsningar Jenny och Stefan"

"Mekonomen-Ludde" och kompisen Nisse skickar en gosig hälsning!

Kattungen Ludde lurade veterinären då han var 12 v. och fick henne att tro att han var 6 månader! Vilken busig katt va? Här kommer en hälsning från honom o kompisen Nisse!
"Hej På Er!
Tänkte uppdatera om våran lilla Ludde som vi hämtade hos er den 25/6.
Han har det kanon bra och kommer superbra överens med “grabbarna” och särskilt Nisse.
Med bifogas detta mail i bild dagens tvättning av polaren Nisse som njuter av lite spa.
Ludde växer och frodas så det knakar och hittar på en diverse bus....
som att riva ner alla kuddar han hittar både i soffor och säng. Han planerar kanske
för och ha kuddkrig när vi inte är hemma.....Vem vet.
Ha en underbar fortsatt sommar
Önskar
Susan & Dennis , Ludde och C/o"

Ett fd."vilt" syskonpar som numera är riktiga kelgrisar - skickar en hälsning!

Det här syskonparet kallades Musse och Majsan inom Livbojen där de var i jourhm i ca 6 månader innan de fick permanent hem hos Loppan. Hon döpte dem till Zydney och Lucy. Hon skickar en sommarhälsning från dem och skriver att de älskar att tigga mat, de har nu flyttat till större lägenhet och bor numera i Skiftinge. De är superkeliga och Musse kan tex kela med tre barn samtidigt i sängen utan problem. De är superkeliga och alla i hennes släkt älskar katterna. Det här är vi mycket glada över att få höra för det dröjde många månader innan de blev tama men till sist kom belöningen med allt slit - nu är de världens mest underbara katter skriver matte Loppan! Tack ännu en gång Loppan för att du hade tålamod och gjode de här katterna till världens största kelgrisar!

Pricken hälsar igen, nu en sommarhälsning!

Katten Pricken (fd Prick) från Kattkolonin Stora Sundby är i farten igen med en sommarhälsning, här kommer den:
Hejsan!
Katten Pricken här!
Vet att det var ett tag sedan som jag sist skrev till er, men ni vet hur hektiskt ett kattliv kan vara!
Har fullt upp med att reta kattkompisen Majsan, jaga "kvittrarna", äta, sova, leka med tygmusen, äta igen,
sitta på den innätade balkongen, sova, sova, knycka Majsans mat, sova, äta återigen, sova...
Livet här i Torshälla hos Birgitta är toppen! Det var lite trist ett tag i början när vårkänslorna började spira i
kroppen och man inte kunde gå ut på balkongen. Sen fixades det ett nät och jag kunde gå ut. Men vad var det
för nytta med det? Det fanns ju ingenstans att sitta och titta ut!!! Då var faktiskt Birgitta snäll och ställde ut en
gammal pidestal, kanonbra, då kunde ju jag sitta och titta på igelkottarna nedanför balkongen.
 
Igår blev livet ännu bättre! Nu har Majsan och jag fått en liten klätterpelare med flera sittplatser och ett litet klätterträd.
Tyvärr visade det sej att ena sittbrädan var för liten, jag ramlade ner när jag låg där och sov. Men jag har hört rykten om
att det snart är åtgärdat.
 
Nu sitter jag och tittar på livet utanför lägenheten, fåglar, igelkottar, cyklister mm.
Sommarhälsningar från katten Pricken
P.s. Se nu till att inga sommarkatter blir kvar vid stugorna! Vi katter har också känslor!
Bifogar en inte alltför smickrande bild på mej, men alla vet ju vad en fotoblixt kan göra...

En hälsning från Lucas, numera Zoda!

Som liten liten kattunge hittades Lucasi en däckhög vid Mekonomen med sin mamma och sina syskon. Hela gänget togs in till Livbojen. Nu har Lucas flyttat till nytt hem och hos Kerstin har han även fått sällskap av en hund och ytterligare en katt. Matte Kerstin berättar att det tog tre veckor, sedan åt katterna ur samma matskål. Zoda tränar på att gå i koppel och äter nästan all mat, inklusive ostbågar. Här ser ni honom med hunden och de var bästa kompisar redan från början!

Tack Kerstin för att du adopterade Zoda vi vet att han kommer at få ett väldigt bra liv hos dig och din familj!

En hälsning från Västerås, glad midsommar säger Selma!

Cleo, numera Selma skickar en liten midsommarhälsning till oss:

"Glad midsommar häsar Selma (Cleo) som fortfarande är lite reserverad. Vi kan inte ta upp henne hur som helst då hon är på golvet. Är hon i vila går det bra. Hon är lekfull och sällskapssjuk. Tycker inte om selträningen, kopplar vi sedan till kopplet får hon panik.

Hälsningar från Hjördis o Mårten"

Molly & Frasses första smak på ute-livet!

En hälsning från Molly och Frasse på landet. De har det superbra, såhär skriver matte och husse: 

"Hej Sara så här modiga var de små liven första gången de kom ut. De är så duktiga när vi ska
gå lägga oss säger vi bara  kom nu kissarna, så kommer de springades i 120, upp i sängarna och börjar spinna.
Frasse är modig och kan gå fram till hunden och stryka sig emot men Molly burrar upp svansen och fräser oftast.
De äter och går på lådan jätteduktigt sover fint på natten i våra sängar där de har ett eget litet krypin. Sänder
några bilder från första gången de kom ut som var den 16 juni. Vi hörs hälsningar Anitha och Jan."

Stella hälsar, hon kikar ut genom fönstret och minns sin tid som hemlös...

Underbara Hanin med katten Guccan har hjälpt oss på Livbojen genom att adoptera en från början förvildad katt vid namn Stella. Katten som under 6 månader gått från regelrätt vildis till supersnäll men blyg tamis. Hennes prognos var från början rätt så god men det blev bättre än vi trodde och snart är det här som vilken katt som helst, med tid och tålamod har den här katten blommat ut. Lyssna vad Hanin skriver i sin blogg om Stella:

 .

"Egentligen blev jag kär så fort jag såg henne, Stella det vill säga.?? Men jag insåg ganska snart att jag tagit mig vatten över huvudet. Jag har aldrig tvivlat på att jag vill ha henne, snarare på min egen förmåga att tillgodose hennes behov. Men jag tror på mig och Guckan. Jag tror att vi tillsammans kan skapa ett tryggt hem åt Stella. Jag hade aldrig klarat det här utan Guckan. Även när hon varit som mest förbannad på Stella har hon lyssnat på mina uppmaningar att lämna henne ifred.

Guckans uppfostran kan jag inte ta åt mig äran för. Att hon är så fantastisk är helt och hållet Johannas förtjänst.
Vi sover ihop alla tre nu. Guckan bredvid mig, och Stella vid fotändan.
Jag förstår att det är en lång väg att gå innan Stella vågar sig fram, men det känns som om att det bara kan bli bättre. Idag ringer jag till Livbojen-Sara och talar om att prövotiden är över, Stella är inte längre tjingad. Hon är hemma.

Den coola katten Fiona är redan hemmastadd!

Efter en helg på prov så har Fiona fått permanent hem hos Jenny med katten Oliver. Hon har skrivit det här fina inlägget i sin blogg om Fiona (och Oliver).

"Välkommen hem Fiona!

Nu har Fiona varit här på prov över helgen och hon har bestämt sig för att stanna.
Namnet får vara Fiona även i fortsättningen, i vanliga fall döper jag katter efter disneyfigurer, men får väl göra ett undantag den här gången.
Hon är en Fiona, en tuff brud med skinn på näsan och man bråkar inte med henne i första taget.
En Fiona från den animerade världen är prinsessan Fiona i Shrek, inte heller någon mesig brud.

När Fiona kom hit i fredagseftermiddag fräste och morrade Oliver åt henne, men hon promenerade ut ur sin bur som att hon ägde världen.
Hög i ryggen och svansen rakt upp i luften.
Det har inte varit några stora slagsmål mellan katterna, men det är inte heller något übermys – än.
Oliver försöker bli vän med Fiona, men när han kommer för nära smäller det.
Dock så har ju han smällt till Fiona när hon bet honom i svansen, så ingen av dom är väl helt oskyldig :)

På nätterna sover Fiona hos mig, eller på skåpet i sovrummet.
Hallmattan är en annan favoritplats, därifrån har hon full uppsikt över lägenheten, speciellt över köket!
Tjejen är liten och smal, men jösses vad hon kan äta!
I fredags stal hon popcorn av mig, förutom kattmat har hon fått lax, räkor, rökt renstek och älgkorv. Jojomän, bortskämda katter är det i den här lägenheten.
När kylskåpet öppnas sitter det 2 katter vid mina fötter."

 

Tusen tack Jenny för att du gav Fiona ett permanent och kärleksfullt hem hos dig!

Lilla Myran har blivit stor och går i sele!

En hälsning kommer från lilla Myran som nu blivit stor och jättefin päls har hon fått, här är hon ute i sele för fösta gången:
"Hej Livbojen.
Ville bara rapportera lite.
Myran har funnit sig till rätta i vår familj och hon gör livet surt för Knoxville. Hon lurpassar på honom överallt och attackerar med full fart :)  Han är inte fullt lika road som hon men bryr sig inte så mycket.
Idag (8/5) har Myran fått gå ut för första gången i sele. Hon tyckte det var oerhört läskigt. Den första hon stöter på utanför är en jättestor Collie :)
Hon kröp omkring platt som en pannkaka på gräsmatta. Det blev en ganska kort sejour men i morgon gör vi nog ett nytt försök.
 
Hälsningar från Myran
genom matte Helena i Västerås"

Baghera och Lexus busar och gosar som de alltid bott i samma hem!

Zen och Shi numera Baghera och Lexus kom från en person som samlat på sig för många katter, katterna hade inte lidit någon nöd men Länsstyrelsen har begränsat antalet katter i hushållet och det var fara för katternas liv. Livbojen tog in de här två kattungarna på 16 v. som efter några veckor fick ett fint hem hos paret Jimmy och Jennifer. Här kommer husse Jimmys hälsning: "Ville bara skicka in och rapportera lite om hur det går, och det känns verkligen som man har haft dessa katter jättelänge. Dem busar, kommer och myser med oss när vi sitter i soffan eller sover, inte alls rädda!
Baghera har blivit så fräck att han tillomed bäddar ner sig i sängen, jätte gärna under täcket och ska ligga på kudde =) Baghera är så himla kelsjuk så det inte finns, och om man myser för mycket med Baghera kommer Lexus och vill vara med,
Nästan så det blir krig vem som ska få ligga i knät och vem som får ligga på soffan. Baghera har nästan helt skippat att ligga under soffan/sängen vilket känns jätte skönt för oss. Baghera har verkligen förändrats jätte mycket, nu kan folk komma in
och han är nästan först framme och hälsar, väldigt försiktigt men han är framme och nosar och sen börjar han leka."

Tack Jimmy och Jennifer för det här toppenhemmet till katterna!

Speciella Saga trivs som fisken i vattnet

Hälsningar från Saga! Jag trivs bra hemma hos matte och har blivit en ganska busig kisse som gärna gosar och även leker med snören. Matte tycker jag om att väcka på natten genom att välta hennes papperskorg, men annars sover jag vid hennes fötter. Kaninerna trivs jag bra med men de vill inte riktigt leka med mig.

Cleo/Selma utvecklas positivt i sitt nya hem!

Selmas (fd Cleos) matte och Husse i Västerås har skickat en fin hälsning:
"Hej, här kommer en liten rapport om Selma/Cleo.
Hon har ätit upp sig och hon trivs med oss, vill gärna vara i det rum vi är. Hon håller reda på var vi är i huset och kommer gärna efter. Är fortfarande reserverad och håller sig lite på avstånd då hon är på golvet, gärna i skydd av en stol el dyl. Vi kan inte gå fram till henne och ta upp henne då glider hon undan. Hon uppskattar inte att sitta i famnen men vi tränar på det korta stunder.  Sätter vi oss i soffan kommer hon och vill gärna bli klappad, kliad och kammad och då spinner hon så gott och vågar även gå upp i knät. Hon är mycket nyfiken och lekfull, leker gärna med bollar, tussar, påsar och mattfransar. På natten är det numer oftast tyst förutom någon lekperiod ibland, men vi tror vi redan vant oss lite och sover trots att hon troligen är rätt mycket nattvaken. I dag på morgonen hoppade hon upp i sängen, tvättade sig och la sig till rätta en kort stund tills vi rörde på oss.
Hon har inte varit ute ännu, vi avvaktar med halsband och sele tills vi blivit ännu mer kompis.
På tisdag ska vi till veterinären för en pestspruta och kontroll av operationssår och öron.
 
Hälsningar från Hjördis o Mårten"

Äntligen bästisar!

Här är bildbeviset att lilla Sunshine (till vänster) och Ida (till höger) nu är bästa kattvänner. Efter en stunds bekantande med varandra så har de nu funnit varandra. Det är Britta som skickar den här underbara hälsningen från lilla Sunshine som var i jourhem hos Lotta och Jessica i Torshälla tills hon fick ett permanent hem hos familjen i Tumbo. 

En uppdatering från Pricken (Prick)!

Prick (Pricken) kom från Stora Sundby-kolonin. Han adopterades av Birgitta i Torshälla och fick en (sur) kattkompis på köpet :) Här kommer en ny hälsning från lille Pricken! 

 

"Hejsan!
Katten Pricken här med en liten rapport!
 
Jag har nu bott ett tag i Torhälla hos snälla Birgitta och hennes surkart till katthona (Majsan Bajsan).
Jag måste säga att jag trivs alldeles utmärkt här. Jag har massor av leksaker, favoriterna är tygmössen.
Jag leker mycket med dem, gärna hela förmiddagarna, sen blir jag trött och lägger mej och sover i Birgittas tv-fåtölj.
Måste även säga att surtanten Majsan har tinat upp lite. Ibland nosar vi på varandra och leker lite grann. Men mest är hon sur.
Kvittrarna i buren, undulaterna, förstår inte att jag bara vill titta på dem när jag klättrar upp på buren. De bara kvittrar upprört
och flaxar med vingarna så att dun och fjädrar yr omkring. Jag förstår heller inte att de inte protesterar när Majsan klättrar upp där.
 
Majsan är en riktig fegis. Hon gömmer sej under täcket när det kommer besök och vägrar att komma fram. Jag är mycket modigare
än henne, jag kommer i alla fall fram och kikar på främmandet runt ett hörn. I tisdags vågade jag mej fram och lade nosen emot Birgittas
dotters hand. Tror att hon är snäll, hon verkar kunna prata lite kattiska (och de som kan prata vårat språk måste ju vara snälla, eller...????).
Jag är fortfarande lite skygg och blir osäker vid plötsliga rörelser och ljud, men älskar att gosa och kela med Birgitta!
Jag har övergett tryggheten under badkaret, men vet att jag kan ta tillflykt dit om det behövs. Nu sover jag hellre i transportburen som står
i vardagsrummet.
Matte Birgitta säger att jag äter som en häst och att hon blir ruinerad på att köpa mat åt oss. Men jag kan inte rå för att hon köper så god mat!!!!
Och vem vet när man får mat nästa gång...
 
Hälsa alla katter från mej, Pricken! Och fortsätt med erat viktiga arbete att rädda oss underbara varelser!
 Katthälsningar från Pricken"

Myran fick en likadan kompis!

Myran har börjat finna sig till rätta i sitt nya hem, hon retar Knoxville litegrann och myser med familjen! Myran ser nästan likadan ut som Knoxville med undantag av att han är korthårig och Myran lite mer fluffig! Kolla in kortet då de båda kikar på varandra!
  "Hej.
 Jag ville bara visa lite bilder på Myran. Hon är hur söt som helst och börjar acklimatisera sig i vår familj.
 Knoxville var mycket skeptisk i början och morrade och fräste. Dock börjar han så sakta att vänja sig vid "terroristen" :)"

Kolonikatt som lever livets glada dagar i tryggheten!

Från kattkolonin i Torshälla kom lilla Cayenne, utmärglad och vinglande satt hon utanför en villa och ville komma in i värmen och få mat men ingen brydde sig om henne. Det här ÄR sant, dagens samhälle 2011 så fungerar världen såhär!!

Men Livbojen räddade de kattungar som fanns i kolonin och hon blev adopterad av en härlig familj i Torshälla som har ett stort hjärta för djur.

??"Hej. Nu va det ett tag sen igen ni fick höra om Cayenne. Men hon mår fortfarande prima! jag har fått kaninungar, och hon älskar att leka med dom vilket inte jag gör för hon kan bli lite hårdhänt ibland för att hon blir så exalterad. Men det är så kul att hon lyssnar och kramgo är hon fortfarande, och ett riktigt litet matvrak är hon! hon har hoppat upp och snott mat flera gånger från diskbänken. Men hon vet att hon inte får vara där uppe så när hon hör eller ser att man är på väg till henne när hon är där uppe får hon jätte bråttom att springa iväg och gömma sig bakom Krasch. Haha. och dom två har blivit hur tajta som helst. och Cayenne tycker det är jätte kul att leka med hundarna som kommer hem till oss. Det är nästan så att dom inte tycker om henne för att hon vill busa med dom. Men snuvan sitter fortfarande kvar men har blivit mildare."

Tassvinkar från Tumbo!

Katten Sunshine skickar en hälsning! Här ser vi henne med nya kattkompisen Ida och de äter ur samma matskål, vilket beteyder att de numera är vänner vilket är skönt!

Sunshine kom till Britta i Tumbo och där fick hon även sin kompis Ida, och från och med våren och framåt kommer Sunshine att kunna få gå ut om hon vill både i Tumbo och i lilla sommar-torpet där det finns många fruktträd att klättra i och spana på fåglar.

Ett härligt kattliv väntar nu lilla Sunshine i hennes nya familj!

Action blev Selma!

Vackra Selma (fd Action) Vackra Selma (fd Action)

Katten Action kom med några kattkompisar till Livbojen från en lägenhet där de inte kunde vara kvar. Hon fick ett jättebra hem hos Nelly och Fredrik. Här kommer en liten hälsning..ja hon heter numera Selma!

 

Hej Sara! Vi adopterade katten Action av er för en månad sedan, döpte om henne till Selma :) Det har gått jättebra med Selma, hon springer runt o leker med alla sina leksaker både dag och nattetid, fast oftast sover hos oss i sängen på natten, gärna på våra magar :) Vill vara med oss hela tiden o sitter ofta på köksbordet och övervakar när vi lagar mat eller diskar.

Hon busar som en liten kattunge hos oss, väldigt nyfiken o vill utforska hela lägenheten, häromdagen hoppade hon till och med upp i vår stora golvlampa. Hon går ofta på sina låda när vi sitter på toaletten :) Hon charmar alla som hon träffar och är så gosig hela tiden. Ja katter bland det bästa som finns :)
Tack för denna katt som har förgyllt våra liv!! Hälsningar Nelly & Fredrik.

Gandalf, "lejonet" hälsar så gott!

Nya husse berättar med inlevelse hur lilla Gandalf, "lejonet" trivs i sitt nya hem!

 

Här är "Lilla" Gandalf idag! Vi vill gärna kalla honom för liten trotts att han ser ut som ett lejon! Ca 2 månader har han hunnit bo i sitt nya permanenta hem och man kan väl säga att han fortfarande bor in sig och lägger till med nya rutiner från vecka till vecka samt testar vad som är okej eller inte. Vi har ju... också märkt att när han vill ha mer uppmärksamhet så är det ju även roligt att göra saker som han VET att han inte får göra!

I skrivandets stund så löper han fram och tillbaka mellan rummen, gör sina små konstiga hopp, stannar och tittar på mig, far iväg, slickar sig lite, jagar en leksak när man leker med honom, och sen runt runt igen... Som han börjat göra varje kväll tills vi går och lägger oss :) Vid läggdags då ska han upp och gnida sitt ansikte mot "Pappa" (jag), lägga sig på rygg och bli klappad på magen i ca 20 minuter, sen hoppar han ner och lägger sig där han funnit "sin" plats, om han inte hunnit somna i sängen förstås :)

Här kommer lite bilder från Dalton och Anno!

Dalton (fd Kenzo) i sitt nya hem med kattkompisen Anno. Matte Petra har skickat lite bilder i börja på februari 2011. Se och njut!

Esther har fått en egen gård att bo på!

Härliga Esther kommer att få bo i ett fint hus på landet, hon har kommit hem och utforskat sitt ställe nu och om ett tag kommer hon även att utforska markerna kring huset. Lyssna vad hon fått det bra. Jag är väldigt glad över hennes nya hem!

 

Här kommer en liten rapport om Esther!

Efter en lång resa hem och med jam-anden hela tiden (som Jenny sa!) så var det spännande att öppna buren när vi väl kom hem. Esther hade fullt sjå att undersöka hela huset, allt skulle inspekteras, högsta bokhyllan flög hon upp till (vi var jätteimponerade), den höga takbjälken i övervåningen skulle man upp på men hu så svårt det var att komma ner! Ja, hon var väldigt aktiv hela kvällen och det var säkert väldigt jobbigt! När vi så gick och lade oss så höll hon fortfarande på och vankade runt, stackarn, innan hon beslöt sig för att äntligen lägga sig i våra sängar, ivrigt spinnande. När jag hörde henne spinna blev  också jag lugn för då förstod jag att hon var nöjd!
Magen är bra, hon har accepterat vår katt-låda och hon skuttar runt och sitter överallt och i alla fönster – gäller att hitta bra utsiktsplatser!
Idag har hon lugnat ner sig och hittat en bra stol som jag lagt ett fårskinn på. Där trivs hon och jag får klappa henne utan att hon drar iväg, vilket hon gjorde i början! Det här kommer att gå jättebra! Hon får stanna inne en vecka till så att vi får skämma bort henne så att hon inser att det här huset ska man bara inte överge!

Det var trevligt att träffa er båda! Hoppas att nästa katt blir lika trevlig erfarenhet! Lycka till!
Hälsningar från Esther, Anna och Tord.

En kolonikatt som blivit gosig innekatt

Pricken (fd Prick) Pricken (fd Prick)

En hälsning kom i början på feb -11 från Prick, numera Pricken, som kom från Kattkolonin Stora Sundby. Han var en snäll och gosig katt redan från början, i det nya hemmet har han börjat bli mer och mer social.

Lyssna till hans hälsning nedan:

 

Hejsan!
Här kommer en rapport från mej, katten Prick, eller Pricken som jag heter nu.
Jag bor i Torshälla hos den snälla tanten Birgitta, sura katten Majsan och undulaterna, mer kända som kvittrarna.

Första dagen hos Birgitta låg jag bakom byrån där kvittrarnas bur står, sen hittade jag badkaret. Där under sover jag om nätterna, tryggt och säkert.
Det lilla huset under klöspelaren är också skönt, men inte lika säkert.
Här har jag massor av leksaker, favoriten är en liten blå mus som skramlar. Den leker jag med från tidig morgon till sen förmiddag, sen sover jag en stund under badkaret.
Birgitta och jag kelar också massor.
 
Majsan har bara gått och blängt på mej samtidigt som hon högljutt har visat sitt missnöje över mej. Men härom dagen försökte jag nosa på henne, men då pep hon till och gick. Surtant!
Jag har även försökt att bli kompis med kvittrarna, men då har Birgitta sagt till mej på skarpen och även sprutat lite vatten på mej. Jag antar att människor inte vill att vi katter klättrar upp på kvittrisburen. Jag får väl försöka låta bli, men kvittrarna ser så intressanta ut!
 
Jag känner mej fortfarande lite osäker inför främmande människor och kryper gärna in under kökssoffan om det kommer någon på besök. Men Majsan är skraj hon också och gömmer sej under täcket eller vardagsrumssoffan. Hon som verkar så tuff annars!
Nu ser jag fram emot våren och sommaren. Hoppas att balkongen snart blir kattsäker, vill så gärna gå ut där, men Birgitta säjer att jag får vänta.
 
Skickar med ett par bilder på mej och Majsan.
Kramar från Pricken

p.s. Birgitta, Sussie och Niklas hälsar och önskar er lycka till i ert viktiga arbete för oss katter!

En hälsning från Leo och Bebis

Leo och Bebis Leo och Bebis

En mycket trevlig hälsning har kommit i början av januari 2011! Den är från katten Leo som hittades för ca 1,5 år sedan i Sundbyholm där han med sin mamma och sina syskon irrade omkring bland folk på campingen som jagade dem, sprutade vatten på dem osv för att få iväg dem. Det fanns dock en snäll kvinna som matade kattfamiljen och på så sätt hade de klarat sig. 

Bebis hette Maja hos mig och kom från en lada där hon sprang vind för våg. Hon slapp bli förvildad okastrerad katt på en bondgård och föda kull på kull på kull...Nu har de här katterna ett jättebra liv tillsammans med Angelica och nya pojkvännen.

 

"Hej!!
Här kommer två nya bilder på trollen.
Bebis har blivit en liten klump och väger lite mer nu än hon gjorde innan Leo älskar att komma upp i sängen och krypa under täcket och värma fötterna och ligger även under täcket på dagarna.Bebis har även blivit en liten väckaklocka och vill ha upp en tidigt på morgonen kommer fram till ansiktet och ska nosa.dom har även fått lite större utrymme eftersom jag skaffat en större lägenhet och bor numer med min pojkvän och det verkar dom älska eftersom dom springer runt och leker som bara den dag som natt. 
Ha det bra så kommer det fler bilder lite längre fram under årets gång.
och ha en god fortsättning
MVH Angelica"

Gott nytt från två katter som funnit varandra!

Missy och Mimmi (Tindra) Missy och Mimmi (Tindra)

Kommer ni ihåg Missy som kom in högdräktig till Livbojen, hon födde sedan fyra ungar hemma i jourhemmet hos Marina och Andreas. Missy fick flytta till Sala och bli ute/innekatt på landet med en kompis, Tindra från Solkatten,. Till en början var det sura miner men nu behöver vi väl inte säga hur katterna är mot varandra, det framkommer ganska bra av det här kortet!

 

"Här kommer en nyårs hälsning från Missy och Mimmi (Tindra)
Efter några oroliga veckor i börja är nu katterna bästa vänner och klarar sig inte utan varandra! 
Samtidigt som vi vill tacka för dessa underbara katter vill vi oxå hälsa gott nytt år!!!

Mvh Steffen o Maija, Sala"

Nisse önskar Gott nytt år!

Nisse (fd Purre) Nisse (fd Purre)

Nisse fd katten Purre som kom till Livbojen för ett år sedan, han satt då på en fönsterbräda och ville in till en familj då det var 20 minusgrader utomhus. De kontaktade Livbojen och Purre kom till mig. Här trivdes han som fisken i vattnet men när jag fick besök av kattspekulanten Ewa var det kört...hon föll direkt för katten som döptes till Nisse. Idag lever han livets glada dagar i en villa i Odlaren. Såhär gullig är han! Han önskar alla ett gott nytt år!

God jul från Lillis!

Lillis med b?isen Sessan! Lillis med b?isen Sessan!

En julhälsning kom i slutet på december 2011 från Uffe som adopterade katten Lillis som hittades med sina syskon sommaren 2011 på Romantica i Kungsör. Han har det bra hos Uffe och som ni ser på bilden så har han en ny allra bästa vän, Sessan!

 

"God jul från mig å Lillis och Sessan. Mvh uffe!"

Tre kissar från Livbojen i samma hem!

Hej, 
 
Det flyter på bra här med katterna. Fia börjar smälter in mer och mer och jag tror hon trivs. Hon blir mindre och mindre skygg och har till och med sovit i stora sonens säng. Och dottern på fem får bära omkring på henne, bra tecken tycker jag. Kajsa sover gärna i min säng, om hon får för flamman.
 
Det blev inte fräs i två veckor utan typ 2 dagar...vi tycker så mycket om våra katter fast dom har race i trappan alla tre på nätterna ibland och käkar upp blommor och gör annat tok. Men det väger upp så mycket att dom är full av gos och kärlek.
 
Jag fick äntligen till kort på dom alla tre på samma bild, lite suddiga men kort i alla fall.
Ha det så bra och lycka till med alla kissarna.
Passar på att önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år.
 
Kram och tass från Marie, Martin, Timmy, Lovisa, Kajsa, Messi och Flamman

Den bästa julklappen i år!

Det här var den bästa julklappen som vi fick december 2010! 
Eller var den bästa klappen att ni tog hand om Muskot/Nisse...ja det är frågan :)

Hej Sara

Ia här, som tog hand om Lillgrabben (Muskot). Jag ville bara meddela 
att vi har satt över 2000:- till er som en julklapp till Livbojen. 
Vad ni gör för alla katter ska ni ha stort tack för och eftersom vi 
inte kan hjälpa till aktivt, så gör vi så här! Pengarna använder ni 
till det som behövs mest: mat, vaccinationer, mediciner, kattsand 
etc. Erat val. För vi vet att vad ni än gör så kommer massor med 
katter få ett bättre liv!

Stort tack för ert arbete, ni är ovärderliga!
Ia och Peter Bjärgö
(med lille Lillgrabben och Iten som busar och myser med varandra 
varje dag)

Leon har blivit en riktig härlig katt!

Mys-pys :) Mys-pys :)

I mitten på december -10 kom den här hälsningen från katten Leon, brorsa med Vit-Is. Han mår numera prima, lyssna på det här: 

 

En liten hälsning från Leon som också kom från " de 56". Var lite skygg och väldigt trött de första dagarna men har nu tagit igen detta med råge! Han lever om rejält när han leker med sina bollar och leksaksråttor. Kastar sig ofta in i gardinerna för att gömma sakerna! Mycket energi...som en kattunge!Är väldigt intresserad av mat...att försöka stjäla den alltså...får stänga köksdörren när det är som värst:) Har ofta en skön stil när han sover...bästa katten ♥♥♥

En hälsning från Linus med sina nya vänner!

Vilken matstund! Vilken matstund!

Här kommer en härlig hälsning från Linus och hans nya familj som består både av katter och människor. De hade skickat så många fina kort men jag var tvungen att ta med just den här sköna bilden på Linus med sina tre kattvänner, kolla in när de äter...visst är det underbart att se :)

 

"Hej här kommer lite bilder på linus som hittades i vilsta industri område med sin kompis Disel.
som nu har fått 3 st nya kompisar att leka med Nisse, My och Mimm.i 
Nisse är den svart vita som är linus bästa vän och sen dom som kommer över i bland är my, och Mimmi. Mimmi är grå vit randig och My är hel grå
 
Linus kom till oss 28/11, han var lite blyg ovh väldigt gosig, och det var mycket nytt.
Nisse var lite ny ficken på hans ny kompis det var Mimmi och My också 
men det avtog till slut och alla kom bra överens så nu leker nisse och linus ta fatt först jagar Linus Nisse sen byter dom så att nisse jagar Linus,  och i dag den 3/12 var linus ute i koppel för sin första gång och sen gick nisse ut då blev linus helt hysterisk så han börja hoppa på dörrhandtaget, tror linus blev lite oroligt och kände sig ensam utan Nisse 
Linus sköter sig jätte bra går på lådan och klöser på klösbrädan 
och lukten ur pälsen har nisse snart tvättat bort ja inte bara nisse som gjort jobbet linus själv och båda tjejerna har vart med på ett hörn att tvätta han. Han sover med stor matte varje natt och hon får knappt sova för linus vill mysa istället för att sova."
 

En lycklig katt inne i värmen!

Nisse/Muskot Nisse/Muskot

En hälsning från lilla Nisse/Muskot som finns inne hos sin nya familj med en kattkompis. Se hur han myser i värmen, långt bort från Torshälla-kolonins frysande katter. 

Allt går jättefint=) Lillgrabben myser med oss varje kväll, lever rövare varje natt och fajtas med Iten så ofta han vågar:) Han mår finfint=)

tack själva för att ni finns=)
Kram
/ia och Peter

Från kolonikatt till älskad familjemedlem

Cinna myser... Cinna myser...

Kattkolonin i Torshälla är ganska stor. En av de fd kattungarna som höll till där var Cinna (Cinnamon). Kattungen blev kändis genom att hamna i tidningen i ett reportgade i oktober 2010 som handlade om att sätta fokus på de hemlösa katterna och Livbojens arbete kring dem.

Genom tidningen fick Anita och Eric upp ögonen för denna sötnos. Nu har Cinnas matte och husse lämnat en hälsning till oss:

Hej Sara!
Det går riktigt bra, faktiskt. Första veckan gömde hon sig större delen av tiden.När jag väl hittat henne och hade henne i famnen var hon otroligt kelen och spann otroligt högljutt, både länge och väl. Hon är förtjusande och vi är rejält charmade. Hon gömmer sig inte lika länge nu, så det går åt rätt håll.
Anita Wirsenius

Som katt och hund - det är en gammal klyscha!

Vill du inte prata? Vill du inte prata?

En ny hälsning från katten Vit-Is och hunden Monstra. De håller på att bli vänner men Monstra kan vara lite framfusig ibland, då är det skönt att vila ut på en stol tycker Vit-Is.

Hej
Här kommer lite mer bilder på lilla Vit-Is. Han har fått haft
gammelhunden Lillan som sällskap Det går inte att han är med Blixten
när jag jobbar för då äter hon upp all mat. Hon äter mycket hon fast hon
är så liten. Vit-Is hade ätit lite idag när jag kom hem. Han vill bara
bli kammad och det vill inte Lillan, hon ser så förnöjd ut när jag har
Vit-Is att kamma. Hon tänker nog Va Bra, Då slipper jag!

Kajsa har fått två kompisar

En hälsning från Kajsa som bor med två andra katter som också adopterats via Livbojen. Matte Marie skriver såhär 101116:

 

Hej,
Nu har det gått några dagar, snart en vecka sen vi hämtade Kajsa i E-tuna.
Första dagen var det fräs och morr men ganska snart började katterna trivas med varandra. Kajsa är en hel mysig katt med mycket spinn, något skygg men det går nog över snart. När hon känner sig lite osäker lägger hon sig under min säng för skydd.
Det är mycket spring i trappan och lek för alla tre katterna. Jag tror Kajsa trivs här...finns många fönster att sitta och spana i och många mjuka sängar att sova i.
Ha det gott.
mvh
Marie med familj.

En hälsning från landet

En älskad katt! En älskad katt!

101116 kom en hälsning från katten Sandy som flyttat ut på landet till Kungsör till en familj med tre hundar. Vi tyckte att Sandy borde bli ensamkatt för hon var så dominant i sättet. Vi hade nog rätt i det...

Hejsan!

Jag vill bara berätta att det går jättebra med Sandy här hemma. Hon höll
sig på den hundfria ovanvåningen en vecka, men nu ligger hon alltid i
köket med oss. Hon gillar gammelhunden och har accepterar de två andra.
Men det är helt klart hon som bestämmer över hundarna.

Hon får gå ut om hon vill och har gått några vändor på gården, men hon
vill ganska snart in igen. En mus har hon fångat under diskbänken. Då var
hon mycket nöjd över sig själv :o) (Och vi med henne också!)

Hon är en super-cool katt som funnit sitt hem hos oss, känns det som. Vi
är så glada och nöjda med hur hon är. Vi kunde inte fått en bättre katt!

Hälsningar Meril

Orkidé på grön-bete

Ute i grön-gräset :) Ute i grön-gräset :)

Här kommer en hälsning från katten Orkidé (början av nov 2010). Hon som övergavs två gånger av olika familjer som flyttade ifrån henne, nu kan ni ju se att hon inte lider någon nöd direkt. Hon har det jättebra hos Marita och Hasse. Här kommer deras hälsning:

 

Hej Sara och Evelina!
Vi är så glada över att åter ha en katt i vår familj. Jag verkar inte vara allergisk alls mot Orkidé. Allt fungerar jättebra och Orkidé verkar ha trivts bra från allra första stund hos oss. Det fungerar bra med maten också och hon har inte varit dålig i magen nån gång än. Hon är ute flera timmar på helgerna och mindre i veckorna.Vi skickar med lite bilder.
 
Hjärtliga hälsningar från 
Marita och Hasse  

En rapport från Leon/Brad

Här kommer en liten uppdatering hur det gått med Leon/Brad sedan han kom till sitt nya hem (början av nov. 2010). Stackars Leon hade levt i ett misärhem med sammanlagt 56 katter!!! helt ofattbart antal. Ja naturligtvis har det satt sina spår men Leon är ovanligt modig för att ha levt under dessa förhållanden, hör vad matte Carola och husse Micha skriver:

 

Först blev vi lite förvånade att han var så skygg och rädd när han kom in i lägenheten.Han gick en runda och kollade igenom det hela men sen blev han platt som en pannkaka och for in under soffan.Vi försökte med lock och pock men han flytttade sig bara undan hela tiden.Jaja tänke vi då... han var alltså trygg uppe på loftet hos dig.Fanns ju inte så mycket ställen att gömma sig på där! På kvällen på natten gick han in på lådan och hade knaprat torrisar och hoppat på köksbänkarna...alltid något, tänkte vi.Kändes lite knasigt att han skulle bli sittande under soffan hela tiden så tog bokstavligen fram han och då började han buffa och kela som han gjorde då vi såg han första gången .Okey,alltså var han inte helt förskräckt ändå!
Vi fortsatte att plocka fram honom och han blev modigare och modigare...

Piffi mår bra!

Redan efter någon dag kom en hälsning från lilla Piffi, en av kattungarna från Torshälla kolonin som fått ett nytt hem:

 

Hej!
Det går jättebra med Piffi! Hon gick på låda och åt samma dag. På natten låg hon i Mattias säng,hon till och med började spinna första natten! Nu spinner hon så fort någon tar upp henne. Hon ligger oftast i någons knä.Barnen har lov den här veckan så det passar bra. Hon är fortfarande lite ängslig när hon är själv på golvet, vill helst krypa upp i någons famn! Karin

En hälsning från Vit-IS

Vit-Is i nya hemmet Vit-Is i nya hemmet

En hälsning från Vit-Is okt 2010 som är ute i sele med sin nya matte från Stora Sundby.

Vit-Is levde i ett misärhem med 56!!! andra katter. Där hade den enskilda katten inte mycket att säga till om utan många katter fick aldrig någon uppmärksamhet för VEM kan klara av så många katter på ett bra sätt?!!

Matte är mycket nöjd med sina nya katt som fått en kompis som heter Blixten. Hon är adopterad från en kattkoloni i Stora Sundby. Vit-Is kommer bara få gå ut i sele pga den starkt trafikerade vägen bara 50 meter från huset. Matte är rädd om sin Vit-Is! 

Hälsning från Dexter & Nova

Dexter & Nova Dexter & Nova

Matte Janina skriver såhär om sina älsklingar (okt 2010):

Det tog inte så lång tid för Dexter och Nova innan de fann sig till rätta i sitt nya hem. Det är fullt vart på dom och dom busar och leker med varandra och även mig. Jag har även märkt att dom är väldigt svartsjuka på varandra när det gäller att få min uppmärksamhet :) När den ena av dom kommer lägger sig på bröstet eller i famnen och vill gosa så kommer alltid den andra och lägger sig framför.. Dom somnar också tillsammans med mig i sängen om kvällarna tätt intill mig, och hinner jag somna före så vaknar jag alltid med dom små sötnosarna brevid mig eller på mig! :) Jag trivs jättebra med katterna och jag upplever det som att dom verkligen trivs här i sitt nya hem och med mig. Dexter och Nova har också vågat sig in i duschen nu sen några veckor tillbaka.. Dexter tycker även om att ligga i handfatet när jag borstar tänderna och sminkar mig har jag märkt. Dom är båda väldigt nyfikna har jag märkt! :) Går väldigt bra i alla fall! :)
 
Mvh Janina Andersson

Cayenne hälsar så gott!

Cayenne Cayenne

Såhär skriver "lill-matte" i en hälsning till oss (okt 2010):

"hej.

ville bara säga att allt går jätte bra, Cayenne och Krasch har sprungit runt hela lägenheten idag och busat överallt. Just nu är dom ute i köket och busar, krasch ligger i en kartong medans Cayenne smyger sig på honom runt och uppe på sen anfaller hon rakt in i kartongen. haha ser jätte kul ut."

Soppkatternas nya liv!

Kattungarna som hittades dumpade i en container (Roxi och Mexxi), de döptes till Skorpan och Mimmi. Här kommer deras hälsning (Okt 2010):


Hej.

Jag och min man hämtade två katter igår som hade legat i en container på soptippen. Jag vill bara tala om att natten har varit bra. Dom heter skorpan och Mimmi. Dom kommer redan bra överens med våra två andra katter och även med våran hund. Det har varit lite fräsningar men det har gått över förväntning. Dom äter, sover, går på lådan, busar och gosar med oss. Det känns bra att kunna ge ett hem till dom som behöver det. Tack för att ni finns ni är guld värda mot dessa små raringar. 
Mvh Linda Ekman Andersson 

Hälsning från Lillis

Husse Uffe Hellström skriver att Det fungerar jättebra mellan Lillis och hans katt Sessan. De är mycket bra vänner. Tyvärr har han inte skaffat någon kamera än och därför inte tagit något kort. 

Lizzie trivs i sitt nya hem

Perfekt span! Perfekt span!

Lizzie var katten som skulle flyttas ifrån och lämnas vind för våg ute i ett bostadsområde, som tur var fick vi höra om historien och tog in de trekatterna i nöd. Här kommer en hälsning från Lizzie med familj (sept 2010):

 

Hej!
 
Vi tänkte rapportera lite hur det gått för vår lilla nya katt här hos oss. Och glädjande nog kan vi säga att på det stora hela har det gått väldigt bra! Vi hade ju två katter sedan förut, två kastrerade hankatter - Prippsi, 15 år, och Toker, 7 år. Prippsi tycker verkligen INTE om henne, fräser och morrar och försöker lappa till henne emellanåt. Hon morrar tillbaks men är väl inte så kaxig utan håller sig undan den surgubben. Inget blodvite har uppstått, så vi är inte oroliga för att lämna dem ensamma under dagen.
 
Däremot har hon charmat in sig rejält hos Toker - hon kom ju snart underfund med att han var snäll och började stryka sig mot honom och komma och lägga sig nära o s v. Det var så roligt att se honom då först - han hade absolut ingen aning om hur han skulle bete sig, "Jaha, vad gör man nu? Vad vill hon?", men nu så både pysslar de om varandra och leker också. Det är såklart hon som driver på och försöker få igång honom, hon är ju rätt pigg..!
 
I början fick vi lite problem med maten - hon åt ALLT och ALLAS mat, inte så bra då Prippsi får cortison i maten varje dag. Men nu har vi hittat en "formel" som funkar. Hon har lugnat sig med ätandet också, kan lämna kvar och återkomma senare, har förstått att man inte behöver äta allt på en gång.
 
Nåt hon tycker om är att sitta ute på balkongen och spana, det kan hon göra i timmar.
Kommande fredag ska hon till veterinären (Bina) och få första sprutorna, sedan 3-4 veckor efter det blir det väl kastrering och id-märkning samtidigt som andra omgången sputor.

Så här kan ni känna er nöjda med er räddningsinsats!
Bifogar ett par foton på spanarn på balkongen och "Polarn&Pyret har mysstund".
Hälsningar Annika & Börje & katterna (ja, kanske inte Prippsi då...han är lite hungrig och sur nu...)

Teddie och Daisy (Sivan) hälsar!

Bus på hög nivå Bus på hög nivå

Sandra som adopterade Teddie (en av Nellies ungar) samt Sivan (numera Daisy) skickade i  aug in denna hälsning.

 

Det går jättebra mellan Daisy & Teddie nu och de kör kattrally här mest hela dagarna, ser himla roligt ut när de far fram och tillbaka mellan köket, hallen & sovrummet! Och de sover ihop om nätterna, så gulligt att se!
Daisy är en tjej men sjukt mkt energi och är en aning energisk haha, men också sjukt mysig! Brukar ha båda kissarna liggandes på mej om kvällarna då det är gosdax! Nästa vecka är det dax för dessa små liven att få sprutor, hoppas det går bra!
 

En busig hälsning från Nora

Bästa gömstället! Bästa gömstället!

I juli 2010 flyttade Nora och Cindy/Siri till Annika i Torshälla. Kattungarna kom från Näshulta där de födits av en förvildad hona. Nora och hennes vänner hittar på bus hemma hos matte Annika, här är lite bus som de haft för sig i somras, såhär skriver Annika:

 

Imorse  vaknade jag vid 6 draget... Tittade efter katterna. Cindy hittade jag i garderoben - hon låg skönt på en kudde. Nora var som bortblåst... Jag letade och letade. Så många ställen finns det ju inte i ett sovrum...

Jag blev alldeles kall och tänkte: kan hon ha pressat sig ut genom springan på fönstret. Såg ingen annan möjlighet.. Wille och gick ut och letade - och jag tänkte att jag nog aldrig ser henne igen. Jag grät när jag gick hem igen och tyckte att min värsta mardröm hade hänt.

Jag gick tillbaka in i sovrummet. Kände att Cindy låg där hon skulle och så tittade jag upp...

Vad ser jag??!! Tokstollan Nora utsträckt över mina byxgalgar... hon ville vara nära syster men fick inte vara helt intill.
Jösses... vad glad jag blev!!!

Kolla in bilderna på tossan! :-)
Kram
Annika

En av Tazzlans ungar hälsar!

Kan man hänga i den här? Kan man hänga i den här?

I augusti 2010 fick Tazzlans kattungar nya hem. Här är en hälsning från Albin (aug 2010)

 

Hej Sara!
Vill ge dig en liten uppdatering om Albin.
Han har funnit sig till rätta här och hans busigare sida ser ut att slå ut i full blom. Han är tidvis väldigt kelig, även om han inte har lärt sig att vara stilla när han vill mysa, däremellan är han väldigt lekfull och busig, han hoppar inte så mycket som han klättrar till saker och ting.
Tyvärr trivs inte Orvar med situationen, men vi hoppas att han kommer över det, vi är extra snälla mot honom nu medan han vänjer sig vid att vara storebror. Han fräste lite i början, men nu luktar de på varandra och sedan blänger Orvar på honom innan han tjurar ihop helt och går ut, men han gillar Albins mat. 
Vår dotter däremot lever livets glada dagar, hon håller på att lära sig hur man bär en liten katt på ett bra sätt och hon leker och leker och leker, behöver Albin vila kryper han in under en soffa och tar sig en lur.
Jag skickar med två bilder, det är lite svårt att få skarpa bilder, när han är igång.
Det enda jag funderar lite över är att han inte rör sitt torrfoder, vi har "barnmat", blötmat från wiskas, den tycker han om, men det går åt en del eftersom Orvar äter den också.
Jag tror på en ljus framtid för Albin här, han har klöst in sig i våra hjärtan.
 
Mvh
KArin

Gordon hälsar

Gordon Gordon

I maj 2010 kom en hälsning från katten Gordon som kom från Örebro till oss som hittekatt. Husse och matte blev MYCKET nöjda med sin nya kisse, här kommer en liten rapport från Gordon:
Hej igen ni på Livbojen! Gordon här! Tänkte bara tala om att jag adopterat husse o matte. Dom är OK. Jag är nu vaccinerad o avmaskad. Har även gått upp ett kilo, men det får inte bli mer. Jag har även vågat mig utomhus några gånger men dom rackarns fåglarna går ju på mig hela tiden så det känns tryggast att vara inne. Det är ju fullt med koltrastar, björktrastar o andra flygfän i trädgården. Ja annars så tycker jag att ni gjorde en strong insats som såg till att jag fick ett i mitt tycke jättebra hem. Matte hon fullkomligt avgudar mig. Jag skickar med en bild på mig i favoritställning.  Vi hörs. Kram från Gordon.

Med tålamod når man långt, läs om Kakz och Cozmoz här:

Från vildkatt till kelig innekatt

Den 31januari 2010 kom dom små liven hem till sin nya familj. Efter ha levt i en lada och troligtvis bilivit illa behandlade.Kakz och Cosmoz var långt ifrån tama. Fösta dagarna bodde dom i ett eget rum. Där det fanns mat, vatten och låda att gå på. Vi var i rummet då och då. Pratade med dom och lockade med godis. Försökte närma oss men oftast var det helt omöjligt.

Efter 3 dagar öppnade vi dörren till rummet. Det tog inte alltför många timmar förrän Kakz vågade sig ut. Kollade läget medan han strök sig utmed väggarna. Nu ställde vi ut mat på deras riktiga matplats och lådan i badrummet. Men lät det fortfarande stå kvar i desas rum.

Efter yttligare  några dagar fick jag tag i Kakz och höll honom tätt intill mig för att kan skulle känna sig trygg. Klappade och pratade lugnt till honom.

Ibland kändes allt jobb hopplöst. Som vi gjorde allt förjäves. Tvivlade på om dom verkligen kunde bli tama. Men Kakz blev mer och mer med på goset. Han sökte själv kontakt för att bli kliad i örat och klappad. Efter ett tag lyckades det även bättre med Cosmoz.

Med tiden –kändes som en evighet- fick vi bära runt med Kakz och han blev bara keligare och keligare. Cosmoz var mer reserverad och ville inte bli buren.

Men så hände något ofattbart. Cozmoz var helt plötsligt borta en dag. Han hade tagit sig ut från balkongen på något mirakulöst sätt och sen tagit sig ner. Vi bor på tredje våningen så vi var livrädda att han hade skadat sig.

Efter mycket letande, lapp uppsättning, dörrringningar och annat, fick vi äntligen napp. Han höll till vid några villor längre upp på gatan och verkade må bra.      Sara och Kristina ryckte ut som räddande änglar och lånade ut bur efter bur. Den ena rymde han ifrån. Men sen efter 1st fel katt och 2st igelkottar fick vi äntligen jackpott i fällan. Han va fast!

Trodde det skulle  vara svårt i början eftertsom han faktiskt hade varit ute i 7veckor. Men konstigt nog går det bättre nu efter han kommit in igen. Han hoppar nu upp i knät och söker kel och gos själv. Han börjar mer och mer bete sig som en tam innekatt.                                                                                    Och nu vet jag att man kan göra en  vild katt till en kelgris.                 

Mia L. Kaup