livbojen logga fb

Julhälsning!

....från Lillebror och Moses från Livbojen! 

Julhälsning!

...från Skruttis, numera Sigge som testar på att vara ute i snön för första gången! 

Julhälsning!

....från matte Salme o kissen Pandora från Livbojen! 

Bästa vänner!

Här kommer en bild på våra Snuttisar som vi haft i ett år nu, tiden går fort. Efter många veterinärsbesök är dem nu helt friska och glada och njuter av livet. Även fast dem inte gillar andra djur älskar dem varandra och sover oftast tillsammans. Dem älskar att busa på nätterna och väcka sina ägare, och sedan ligga och mysa hela dagarna helst i knät på någon. Lilla Tindra är inte längre skygg utan gillar att mysa med alla möjliga, men det hon gillar allra mest är mat och försöker äta allt som hon kommer åt. Allt från mat till öronproppar :P Peach har sin alldeles egen personlighet och du kan aldrig säga åt henne vad hon ska göra. Hon myser när det passar henne och då är det bäst att du har tid, vad man än har i handen slår hon bort, all koncentration ska vara på henne. :D Vi ångrar inte för en sekund att vi valde just dessa katter, dem har förgylld vår vardag och kommer förgylla vår framtid. Tack till Livbojen som gav dem en chans att få ett underbart liv. Många Hälsningar från Petra Nordström Emil Zoort och självklart katterna Tindra och Peach

Stor adopterade liten

Ville bara säga att utan Livbojen hade vi aldrig fått uppleva detta♥ God Jul till alla er önskar Leon och Larissa ♥

Findus har blivit en myskatt.

Findus hälsar till alla på Livbojen, han har blivit en väldigt kelig kille, från början var han blyg.

Han är väldigt glupsk och äter det mesta han kommer över! 

Matte älskar oss över allt annat!

En julhälning från Kiwi (Norelle) och Juno (Pepita). Kiwi har nu bott hos mig i drygt två månader, Juno i drygt 2 år. Juno tog inte direkt emot Kiwi med öppna armar men det ser mer och mer ut som på bilden hemma hos oss och det värmer mitt hjärta.

Tack Livbojen för dessa två underbara katter!

Gnistrande vinter-hälsning!

Vi vill önska er Sara och Elin en riktigt God jul!
Ert arbete med livbojen är helt fantastiskt, det borde finnas en livboj i varje stad (helst flera i varje stad).

Oya och Kukki hälsar att de mår bra men önskar att våren kunde komma någon gång så att de kan fortsätta jaga råttor och lapa sol:) brorsan Buff är den ende av de som klarar kylan ute i flera timmar i streck.

Ät mycket julmat så ni får energi att fortsätta kämpa för varje katt!

Många nospussar och kramar från Kukki och Oya med resten av familjen!

En speciell katt skickar en hälsning!

Hej hej! Ett år har gått sedan jag hämtade lilla Snowie, numera Signe,från Evelina på Livbojen.
Hon verkar trivas med livet och sin nya familj. Hon har en styvsyster som hon både busar och sover med ibland. Bäst trivs hon dock i husses stora famn. På nätterna slickar hon husses huvud eller mattes hår. Har hon riktigt tråkigt när alla sover så puttar hon ner en blomkruka eller två för att få lite sällskap. Nu i vinterkylan brukar hon placera sej som en ostbåge över elementet och snarka ljudligt. Hon har ju lite skavanker det lilla livet. Förutom att hon är döv så har hon kroniskt tilltäppta tårkanaler som gör att hon snarkar och måste tvättas i ögonen regelbundet.
Andra intressen hon har är att jaga hundar,putta upp toalocket och sitta i fönstersmygen och högljutt kommentera det hon ser. Att jaga tandtråd är också populärt.
Vi vill passa på att tacka Livbojen och främst Evelina för att ni tog er an Signe. Vi kan inte tänka oss en tillvaro utan henne.
Tack för ert engagemang och er omsorg om alla vilsna missar.

God jul från Signe och hennes familj,Cecilia :)

Charlie ligger sked :)

En hälsning från katten Charlie som hittat ett hem hemma hos Kerstin, hon berättar att Charlie är en pussig katt och blir ibland lite överkelig och vill låtsas bitas. Här ligger han för första gången sked med katthonan Mimmi och de är nu äntligen vänner :) 

Det perfekta hemmet är funnet!

Hej Sara och Livbojen.
Jag tänkte att jag skulle berätta hur det gått med Hugo som kom till mig i mars i år.
Hugo är ju världens gosigaste kille, samtidigt som han är en riktig ögontjänare. Han älskade att göra livet surt för min hund Betty som blev rädd för Hugo. Hugo började styra hennes liv och tillslut blev det inte hållbart längre. Han ville även så himla gärna gå ut, vilket va svårt eftersom jag bodde i lägenhet.

Jag ringde till er i somras och berättade läget och jag fick eran tillåtelse att omplacera honom.

Hugo bor nu ute på landet utanför Eskilstuna. Redan efter en dag så kände han sig hemma i sitt nya hem. Han stormtrivs och är den nya familjens stjärna. Han går ut och in som han vill och bara njuter av livet. Jag fick den här bilden mms'ad av familjen för en vecka sen :)

Hemlös i Kungsör - nu älskad huskatt!

Hej Livbojen,

Här kommer en uppdatering från Ceasar, före detta Blondie :)

Jag är en pratsam liten kille som följer matte vart hon än går :) Och spinnmotorn går på högvarv mest hela tiden, det räcker att bara vara i närheten av mig så spinner jag!
Matglad är jag också och äter allt jag får tag i. Matte säger att jag tigger som en hund, men jag vill ju bara smaka lite.. Så när jag inte är upptagen med att äta eller gosa med matte då springer jag runt som en tok och busar. Mitt favoritbus är att hoppa över till diskbänken och sno disksvamp/disktrasa för matte och husse och sedan gömma den under sängen, hihi! :)
Sen gillar jag också att retas med kattkompisen Clara, det är roligt att hoppa på henne när hon sover och sen sno sovplatsen för henne. Ungefär så ser mina dagar ut här hemma hos matte och husse och jag trivs jätte bra. Tack för att ni tog hand om mig och hittade mitt nya hem! <3

Vänliga hälsningar
Matte Anna och Ceasar

PS. Ceasar är nu kastrerad och ID märkt.

 

Mumma med en av sina kompisar!

Skickar en liten hälsning från Gränsgatan.....Mumma har funnit sig till rätta nu efter 3 veckor hos oss det riktiga vänner än men heller inte ovännergick lite trögt i början ....Hon var lite avvaktande mot Pasta och Sixten som åxå bor här . Nu är Mumma och Sixten riktigt bra kompisar även om hon blir väldigt trött på honom och alla hans bus stunder.Pasta förstår hon sig inte riktigt på än men de kommer nog snart dom är inte vänner än men heller inte ovänner .Mumma tar för sig här hemma sover i soffan och äter först och mest vilket är härligt att se .

Äntligen vänner!

Loppan, numera Evelyn, och Dalia, numera Lucy har äntligen blivit vänner! Här kommer en hälsning från dem och se vad fina de är. Matte Linda och husse Viktor hälsar alla så gott!

Skulle skjutas i ett stall, nu är hon världens vackraste och goaste katt!

Hej!
Detta är familjen Öhlin som adopterade lilla kattungen Diana, nu kallad Doriz, Doriz von Öhlin!
Vi vill bara tacka för allt ni gör för katterna och hälsa att Doriz är världens goaste.
Det började med att hon gömde sig på speciella ställen i huset och kom fram på nätterna,
vi har nu jobbat med henne så hon ska känna sig trygg och säker i vårt hem.
För några veckor sedan gömde hon sig under sängen och kom fram på kvällen och var mysig,
Nu, varenda morgon går hon upp med Bosse och hoppar av glädje framför husses fötter!
På dagarna är dotter Elin hemma med Doriz och hon följer efter henne vart hon än går,
toaletten, hennes rum eller köket etc.

Doriz älskar att sitta som en människa i soffan, älskar att kolla och prata med teven samt att jaga och busa med den äldre honan vi har.
Elin tog en bild på Doriz när hon låg inne i matte och husses rum och den vill vi gärna dela med oss till er!

tack igen för det jobb ni gör,
det är värt så mycket!

Med vänliga hälsningar,
Familjen Öhlin!

Två älskade små tjejer!

En liten hälsning & uppdatering om lilla Jessia & Edna vi adopterade i slutet av sommaren. Jessie ska vara med överallt & vi hinner inte knappt öppna den minsta lådan innan hon är där. En riktigt nyfiken & kelsjuk tjej. Edna som inte var helt tam gör framsteg hela tiden. Från att ligga undangömd & fräsa om man råkade gå förbi så ligger hon nu framme, så nära hon vågar. Och klappa får man göra ett bra tag, är ju så skönt att bli kliad! Lyfta tränar vi för fullt på, går bättre och bättre. Hon vill så mycket, men vågar inte.Men snart så! (: Vi är så glada vi snubblade in på Livbojen & fann dessa fina tjejer. Vi är så förälskade i våra små bebisar!

Texas myser hos nya matte!

Hej, vill bara berätta lite om hur Texas har det. Det har gått över förväntan och han verkar trivas. Hans favoritplats att vila på dagarna är i soffan bland kuddarna. Han äter när jag är hemma och vill ha lite i taget så det är fräscht i skålen. Han varvar mellan blöt och torrfoder. Ibland när andan faller på så busar han i lektunneln, jag får passa mina händer för han är snabb som blixten med sina tassar/klor :) . Han är nyfiken och vill vara med när jag fixar hemma, utom när mopp och borste kommer fram för städning. Då backar han eller håller sej undan. Han känner sej så hemma om jag pratar länge i mobilen så får fåtöljen känna på ett klorace där han visar sitt missnöje. De senaste dagarna har han mött mej i dörren när jag har kommit hem med ett "purrande" . Jag är glad över att jag har fått tag i en nyfiken och social katt/sambo. Hoppas han är lika nöjd över att ha kommit hem till mej.
Bifogar bild på favoritplatsen.
/Maria, Texas matte

Vilken resa både i utveckling och antal mil!

Efter många olika villovägar har Elvira, numera Cissi, nu hamnat rätt.

Hon har färdats många mil till sitt nya hem hos Oli. Hon har även gjort en resa i enorm utveckling och stora framsteg i sin sociala utveckling.

Numer ligger Cissi i knäet, utforskar, busar med den andra skyggisen i hemmet, hon beter sig mer o mer som en vanlig katt och snart är alla spår av den fd "vildisen" ett minne blott.

Hos Oli med hennes andra fyra katter skall Cissi få fortsätta sitt härliga kattliv emd massor av glädje och kärlek.

Liten blyg tjej blir älskad i sitt nya hem!

När Kiwi först kom hem satt hon och var rädd i buren och Juno låg under soffbordet, tittade på Kiwi och var rädd hon med. Att gå fram och nosa var det inte tal om. Efter en stund, när jag gått in i köket för att göra te, kutade Kiwi ut ur buren och snabbt in under soffan. Juno smög sig fram, nosade lite lite, fräste och gick sedan därifrån i den långsammaste slow motion jag har sett en katt behärska. Kiwi hittade så småningom ett badkar att gömma sig under men kom fram på natten för att utforska vardagsrummet lite och äta och dricka. Jag gick och la mig, Juno låg inte hos mig utan på en säker plats på bokhyllan i sovrummet och Kiwi höll sig i vardagsrummet.

Sedan dess har det gått framåt. Kiwi håller sig mest i badrummet under dagtid men det går att leka fram henne. Hon är inte hela tiden under badkaret heller utan kan ligga framme på mattan, eller i kattlådan.. nu när jag har sett det har jag lagt fram en gosig filt åt henne i badrummet som hon ligger på. Hellre att hon ligger där än under badkaret tänker jag. Jag ska försöka täppa till så hon inte kommer in under badkaret men har inte fått tag på material till det ännu.

Igår kom hon in i vardagsrummet på kvällen, hon passade på när Juno sov i sovrummet. Jag satt och rensade svamp men la mig försiktigt under en filt i soffan och lyckades leka henne upp i soffan några gånger. Hon vågade dessutom nosa på min hand flera gånger under kvällen, tidigare har hon bara backat när man sträckt fram handen så det känns som en stor seger.

Juno sätter henne på plats till och från genom att fräsa och komma emot henne. Inga slagsmål än vad jag har sett och hon fräser inte varje gång hon ser Kiwi. Min stora längtan just nu är att Juno ska acceptera Kiwi och ännu hellre ta henne till sig.

Tack för det enorma jobb ni gör!
Vänliga hälsningar Sara.

Seke gillar datorer!

För några veckor sen så adopterade vi Seke från Livbojen. Han verkar trivas jättebra, och busar och terroriserar oss dagligen ;) Och även på natten. Våra andra katter har tagit lite avstånd från honom då han har varit väldigt elak mot dom, men det blir bara bättre och bättre. OCh förhoppningsvis blir han ju väldigt mycket lugnare när vi har kastrerat honom sen. Han vill vara med hela tiden, är med i köket när vi lagar mat, och är med i vardagsrummet när vi kollar på tv eller bara sitter vid datorerna. Så han är väldigt social av sig. Och vi är så nöjda att vi valde just honom! ♥

Från dödsdömd kattunge till älskad familjemedlem!

Hej!
Tänkte berätta lite hur det går för lillen (fd Diemitrie hos Livbojen) - det går utmärkt. Han är fortfarande lite rädd för människor men han gör framsteg varenda dag :D jätte kul att se! Vikten går bara uppåt och han är mager men inte undernärd. Duktig på att äta. Leo springer runt och skuttar med sin lilla gula boll medan min äldre katt tittar på.
Vincent, min andra katt, tig han om Leo från första dagen och de är bästa vänner nu. Leo är mer trygg när Vincent är med.
Däremot har han den dåliga vanan fortfarande att springa iväg när man närmar sig men istället för att springa och gömma sig och trycka någonstans, så stannar han upp innan han gömmer sig.
Han gömmer sig såklart dock - han är ju katt men han kmr fram när något roligt händer :)

Leo har blivit skit duktig och han blir mer och mer självsäker!

Med Vänliga Hälsningar Sanne!