livbojen logga fb

Katter som fått hem genom Livbojen hälsar så gott!

Anki och kissarna hälsar!

Vi vill önska er alla på Livbojen en riktig God jul och ett gott nytt år önskar Nala(fd Dolly) Xena(fd Doris) och våran matte Anki.

Liten katt hälsar

Hejsan!
Här kommer några bilder på Fioona även kallad för fiffi här hemma. Hon är fortfarande liten så det är som och ha en liten kattunge. Hon är väldigt busig och hittar på en massa saker, Bianca har blivit lite som en mamma till Fioona. Putsar henne och håller ett vakande öga på henne.
Nospussar från Fioona.

Nu är det jul igen!

God Jul o Gott Nytt år!!! Mittens hälsar från vackra Sparreholm att allt är jättebra och att hon vill ha massor med snö att springa i, för det är riktigt kul!

Ända från Dalarna...

God jul från Dalarna / Fia-Lotta

Bröderna bus firar jul!

God jul Livbojen! Från mig, Jax och Opie. (Tidigare Abbe och Andy)
Tack vare er har jag världens bästa killar att fira jul med. Som är helt slut båda två efter att ha lekt med julgranen och ätit massor av god kattmat
Det arbetet ni gör räddar många katters liv, men förgyller också människors liv. Idag kan jag inte tänka mig ett liv utan mina finaste killar

Myser in det nya året!

Så, vi tar saxgrepp om bakbenet och somnar så!  
Gott nytt år önskar Debbie(på bilden), Daphne och Grynet med familj!

Små har blivit stora

Gott nytt år hälsar Boney M och Brolle som numera heter Shanti och Yamaraja. Vi adopterades sensommar 2011 och har det jätte fint hos Sara och hennes sambo! Stora kramar och god fortsättning!

Gott nytt år

Linus och hans kompisar hälsar god jul och gott nytt år, Linus är i mitten mellan dom tre, han har nu hunnit blivit 3år gammal nu, han njuter av livet och älskar sina kompisar. Han är störst av dom 4, en riktigt mysig kille med massa bus och massa mys. Många kramar från Linus och han familj.

En riktig stor-njutare

Hej, tänkte att jag skulle skicka lite bilder på Castor fd namn Sotis han har blivit en riktigt fin liten kille. Han har fått en lillebror vid namn Sirius, jag fick honom i födelsedagspresent. Dom har blivit riktigt bra kompisar och sover nästan alltid tillsammans och busar massor med varandra.
Castor är jätte mammig och ska vara där jag är hela tiden, sen varje morgon när jag vaknar då kommer han och stångar mig i ansiktet gosar massor och så får jag jätte mycket pussar.

Är riktigt glad att han är så stark och tuff så han klarade sig när han också blev sjuk. Det var synd att hans bror dog, hade varit kul och få se hur han hade blivit.

Ha de bra!

Två-års kalas!

Idag är det 2 år sedan som Peach och Tindra kom hem till mig. Den lilla skyggisen Tindra är inte skygg längre utan älskar att gosa med allt och alla. Vägen till hennes hjärta går genom magen, och eftersom hon gladeligen äter allt som finns så är det lätt. Peach älskar över allt annat att sova, men ibland kommer även hon fram och vill gosa. Tack Livbojen för mina två underbara Kissemissar  
( 2års dagen firades med tårta, som Tindra gärna ville smaka på )

Två busiga små ungar

Hej!
Här kommer hälsningar från ”illbattingarna”. 2 små busfrön som far fram som illbattingar.
Gimli snabb som en iller, studsar fram som en pingis boll… Mumin springer efter och slänger sig som en tarzan på möblerna. Mumin tycker om att speja, och ha kontroll över läget. Ett bra ställe är högst upp på klätterträdet eller på ryggen på soffan.
Mumin är en matglad kille som tycker om att tigga i köket. Fredagsmys är att få sitta med husse och matte på en stol och få lite smakens…
Gimli äter när Mumin äter.. han tycker om tuggpinnar med leversmak.. det är smaskens…Medans mumin ligger på soffryggen så lägger sig Gimli tätt bredvid mig i soffan, gärna vid ryggen…På nätterna ligger Gimli tät vid mig, och som sagt gärna vid ryggen. Mumin ligger vid mina fötter.
Varje morgon har jag en racing bana i sängen.. det brukar ske vid fyra tidn…
Jag tror att killarna har det bra… Lilleman den stora kissen ville inte känna av dem och vägra komma in.
Men nu så.. så har han kopplat av lite och kan sova inne… men än så länge vill han inte vara med och leka. Dom nosar på varandra och kan äta tillsammans…
Mvh
Käthie Sierau

Lizzie (Lisen) hälsar

Skickar med foto ett på Lisen (fd Lizzie) som adopterades från Livbojen år 2010, här tillsammans med "farbror" Toker. Så ser ni att hon mår gott!
 
Hälsningar, Annika
 

Tam och supermysig - till slut!

Pumba kom till Livbojen som liten förvildad kattunge, han kastrerades då han var sex månader och fick ett hem med sin bror Timon hos Eva i Slytabacken. I början var Pumba så vild att man fick sopa in honom med en sopkvast in i en transportbur.
Hos Eva fick han till slut bo i ladan med mat och vatten, frigolitkoja, hö och allt annat en katt kan behöva.
Efter ca 6 månader blev Pumba helt tam, idag tillbringar han mycket tid inne i boningshuset och ligger gärna i en hög med hundarna och sover.
En vild katt kan bli hur tam som helst - det är Pumba ett levande exempel på!

Snorkfrökens nya hem!


Hej! Här kommer en liten uppdatering av våra första dagar med Snorkfröken. Jag kunde inte vänta!
Min dotter var så lycklig på kvällen när vi kom hem, så hon grät flera gånger av lycka. :) Snorkfröken fick även träffa min systers chihuahua både torsdag, fredag och lördag eftersom vi brukar ha honom här och vi ville att hon direkt skulle lära känna igen honom. Redan på lördagen gick det så bra att hon somnade bredvid honom. Han är så van vid katter och så lugn och snäll så han håller sig på avstånd och låter katten komma till honom, inte tvärtom. 
Hon har hittat en favoritfilt att ligga på i soffan, som är i samma färger som hon, så hon syns knappt när hon ligger där. :) Hon är otroligt kelig och somnar gärna i min eller min dotter Melanies famn. Vår son på snart 4 år, Oliver, är det mer bus i så honom busar hon med om dagarna och jagar både leksaker, honom och hans bilar som kommer farandes.
Med Asta går det okej. Det har ju bara gått ett par dagar. När de får mjukmat så har de inga problem med att vara nära varandra, men i övrigt har Asta mest gömt sig på övervåningen och verkar bara rädd för Snorkfröken. Igår kom hon dock ner flera gånger och kollade läget, så det känns som att det här kommer gå jättebra. Hon gör ju inget annat än att hon fräser och springer iväg när Snorfröken hela tiden vill komma nära henne. :)
Snorkfröken är en helt fantastisk liten katt och hela familjen har bara varit så glada de här dagarna och hon har redan fått en stor plats i våra hjärtan.
Tack för att ni gör ett sånt fantastiskt jobb för alla dessa fyrbenta små hjärtan.
Med vänlig hälsning, Milla med familj
 

Bus och mys

Hej livbojen detta är Zelda (Maja) och kenzi (my) som jag har skaffat via er. Nu har kenzi varit hos oss ett tag och hon trivs tror vi och lilla Zelda har nog vuxit lite sen ni såg henne sist. Zelda kommer inte vill oss och myser självmant än men det gör kenzi och det ser i bland ut som att kenzi försöker socialisera Zelda. Men allt går bra. Kenzi har fortfarande lite problem med luftvägarna då och då men hon ser inte ut att lida av det. Tack för all hjälp att hitta två jätte underbara katter som är fulla i bus och mys.

Soffhäng

Här kommer en liten hälsning från söta Alfred som vi adopterade för ett drygt år sedan. Så här stor har han hunnit bli nu :-). Han är en helt underbar liten kisse! Med vänlig hälsning, Fam Carlson

Goda vänner!

Funnit varandra!
Hej!!
En hälsning från Santos och hans bästa vän Sindy . Trivs så bra med varandra och kommer överens!

Mvh familjen Andersson

Mårran sträcker på sig

Såhär bra har lilla Mårran det, numera Doris  Hon är jättemysig och kelsjuk och kurrar så fort man rör henne, sen busar hon endel också och älskar att klättra runt på allt  Hon har det bra men är lite rädd för den andra katten fortfarande, men blir bara bättre och bättre 

Ayla & Frank i Kolmården

Ayla hälsaroch mår bra Frank är en liten mes och syns inte , men det går åt massor av mat -:) så han finna under halmbalarna...-;)
Inatt har de varit ute kattluckan står öppen och inget kiss eller bajs i kattlådan , men nu är Alaya framme och äter mat .Med vänlig hälsning, Marie i Kolmården.
 

I djungeln?


Denise Karlgrim
Hej, skickar en härlig bild på fd Linlugg och Sotlugg, nu Linus och Frank, som busar i vårat äppelträd

Två som är nöjda med tillvaron!

Hej, Doris här eller Xena som jag nuförtiden heter. Jag vill bara berätta att det har nu gått 3 veckor sedan vi kom till vårat nya hem. Och vi trivs bra här. Vi får mycket god mat o har många nya leksaker men även om väran matte köper mycket nya o roliga leksaker så tycker både jag o Dolly som nu heter Naala att mattes hårsnoddar eller något kvitto som våran matte har slängt är mycket roligare att leka med. Vi har stora ytor att busa runt på vilket är jätte kul o något annat som jag tycker är ännu roligare är att klättra i gardinerna. Vi har dock inte fått gått ut på balkongen än men så fort matte skaffar nät där så kan vi få gå ut där också. Men det hindrar ju då inte Naala att försöka smita ut där lite då o då ändå men som tur är så är matte snabb så hon inte kommer ut där för vem vet vad vad för bus hon hittar på då. Hon är en riktig busunge ibland min kära syster ibland är hon så busig att till och med jag får nog men då vet jag att den bästa platsen att få lite lugn o ro är hos våran matte. Men som sagt vi har det jätte bra o har en matte som verkligen älskar oss o ser till att vi har allt vi behöver o lite till.
Detta var allt för nu men tack för att ni tog hand om oss o såg till att vi fick ett bra hem att komma till.
Varma hälsningar Xena(Doris) och Naala(Dolly)

Två bästisar!

Hej alla på Livbojen. Här kommer en hälsning från Måns och Knut. 
De mår toppen bra. Knut har haft en stressmage och det tog tid innan 
vi hittade rätt mat till honom, men nu är han så stor och fin.
Katterna älskar varandra och deras bästa vänner är mina barn. de är så snälla 
mot dom och vill vara med överallt. 
Båda katterna ligger bredvid barnen när det ska läsas saga på kvällarna.
Helt underbart glad att jag har mina fina killar hos mig.
Tack för att ni gör ett så fint jobb.
MVH/ Linda, Måns och Knut

En liten dagbok från oss!


Hej!
Det är snart en vecka sedan som vi flyttade och hamnade i vårt nya hem, där vi har varit med om 
många äventyr och nya upptäckter. I början var Sheila( nytt namn Peaches) lite avvaktande men 
vande sig snabbt vid matte och husse. Det tog fyra dagar innan hon låg och spann och lät som en 
borrmaskin. Jag, Marion ( nytt namn Zelda), vande mig ganska snabbt vid omgivningarna och låg 
gärna och kelade med matte och husse. De två mindre hussarna tog det dock längre tid att vänja sig 
vid, men nu leker vi och kelar massor med dem.
Maten är god och äta det gör vi ordentligt. Vi älskar att tigga vid matbordet eftersom det har 
förmågan att ramla ner en mumsbit lite så och då. Om inte det inträffar så brukar matte vara snäll 
och ge oss lite rester. När de där mumsbitarna kommer så får man nästan akta sig för Sheila eftersom 
hon äter som om hon aldrig sett mat, samt att hon morrar åt mig när hon väl tuggar i sig maten. Hon 
behöver nog lite bättre bordskick. Med den goda maten har vi dock dubblat i storlek.
Vi har många leksaker som vi kan leka med. Sheila däremot tycker att hon har oändligt med leksaker 
och man ser henne ofta med Superman, Iron man eller någon annan leksak som hon knyckt från de 
små hussarna. I går var det ett sudd och ett litet troll. Jag däremot älskar att leka med husses fötter. 
De är extremt roliga att bita i.
Jag har hittat en ny favoritsyssla och det är att bada. Jag hoppar ofta i de små hussarnas badvatten. 
En gång råkade jag dock hoppa i toan när husse stod och kissade. Snacka om att de inte var så 
fräscht. Matte tog dock direkt upp mig och badade mig. Det roligaste är dock att duscha under 
vattenstrålen både i köket och i badrummet.
Nu har vi kommit till slutet av det här brevet för den här gången. Däremot vill vi båda tacka er för att 
ni tog hand om oss till vi fick ett bra hem. 
Mvh
Marion & Sheila
 

Ok att jag snuttar lite här "pappa" ?

Hej, 
Efter att nu haft Pingu som en del av vår familj i 3 veckor tänkte jag att det var på sin plats att skicka en liten hälsning ifrån honom här i Nyköping. Han stormtrivs och vår äldre hankatt Texas är Pingus stora idol. Texas har även tagit på sig rollen som överbeskyddande hönsmamma och lämnar gärna inte Pingu utan uppsikt. ;-)
2 dagar av fräsande och ogillande fick vi dock stå ut med innan Texas accepterade honom. Men sedan dess är de som ler och långhalm!
Skickar ett par bilder :-)
Mvh, Therese, Johan, Texas & Pingu
 

Blyg blir modigare!

Hej!
Här kommer en hälsning från Tiger! Eller fd.Hulk:)
Vi tog ju hem Tiger i April och då var han väldigt skygg och ängslig, ville mest ligga under soffan eller sängen. Men, sakta men säkert blir han mer och mer tillgiven och modig för varje dag. Numera är han framme i stort sett hela dagarna och varje morgon hoppar han upp i sängen och vill bli klappad och kliad på huvudet och magen. Han ligger ofta på rygg och bara spinner:) Han är fortfarande lite ängslig överlag men det blir hela tiden bättre och speciellt på kvällarna blir han modigare. Han har också varit med oss i stugan och varit ute, han älskar att fånga flugor och är helt sanslöst duktig på det. Det tar inte många sekunder innan han tagit den, han har en jaktinstinkt som heter duga.
Utöver det så finns det 2 saker han är tokig i och det är sin klösbräda (den ligger han ofta med en "arm" över och halvsover på. Sen älskar han att leka med sugrör, speciellt det vi har bundit fast i ett snöre. Då springer han efter och leker samtidigt som han spinner:)
Vi älskar vår lilla Tiger och är så glada för honom!!
Bifogar en bild på sötnosen!
Varma hälsningar
 

Små har blivit stora!

Kattungarna Theo (i växthuset, använder det som hängmatta) och Tammy (i soffan) hälsar till alla! De mår bra och är kastrerade båda två. De njuter av livet och älskar den in-nätade blakongen. Husse Mårten hälsar att allt är fint med dem! 

Naora skickar en sommarhälsning! 

Glad Midsommar önskas ni av Naora (Gloria), Stefan och Carina!

Den resande katten har äntligen landat.

Columbus åkte 50 mil under en motorhuv, nu har han landat ordentligt i sitt permanenta hem. Husse skickar en hälsning:
"Columbus nya jaktmarker. Han trivs som fisken i vattnet....han är både inne och utekatt med sin kompis pelle....allt funkar kanonbra med detta matvrak....hehe"

Saphira hälsar!

Saphira som bor med Malin och Astrid skickar en hälsning till Livbojen. Hon kommer från en kattsamlare och för två år sedan flyttade hon hem till sin nya familj. 
Malin berättar lite om katterna:
"Har katterna Astrid och Spahira. efter ca 2 år tillsammans är de vänner för livet. Saphira är väldigt busig och vill gärna leka ofta med Astrid. för att få Astrids uppmärksamhet när hon ligger och gosar så hoppar Saphira fram å tutchar henne på huvudet. sen leker de tafatt så att katt tussar flyger efter dom. De ligger gärna brevid varandra och då brukar Astrid slicka Saphira på huvudet. när Saphira tycker att de räcker så tar astrid tag runt hennes hals med frambenen. då spinner båda. Sen är båda teater apor. ibland när jag sover lägger sig astrid brevid mig och klappar mig lätt på kinden med tassen och tittar på mig med en väldigt knasig blick. då astrid är skelögd ser det väldigt lustigt ut."

Astrid och Malin säger hej! 

Astrid kom från ett sommarstugeområde där några katter förökat sig och matats av en gubbe. Många katter avlivades då de ansång som "ohyra" och för många. Men hon hade turen att hamna hos Malin som numera även har katten Saphira.
Malin berättar lite om katterna:
"Har katterna Astrid och Spahira. efter ca 2 år tillsammans är de vänner för livet. Saphira är väldigt busig och vill gärna leka ofta med Astrid. för att få Astrids uppmärksamhet när hon ligger och gosar så hoppar Saphira fram å tutchar henne på huvudet. sen leker de tafatt så att katt tussar flyger efter dom. De ligger gärna brevid varandra och då brukar Astrid slicka Saphira på huvudet. när Saphira tycker att de räcker så tar astrid tag runt hennes hals med frambenen. då spinner båda. Sen är båda teater apor. ibland när jag sover lägger sig astrid brevid mig och klappar mig lätt på kinden med tassen och tittar på mig med en väldigt knasig blick. då astrid är skelögd ser det väldigt lustigt ut."

Gnutten som stor!

Hej! Här kommer äntligen en bild på Nisse eller Gnutten som han hette förut! Han är en helt underbar kattkille som älskar allt! Han leker och busar och är otroligt social, han kommer när vi ropar på honom, en helt fantastisk katt!

vänliga hälsningar/

 Kristina
 

Sötnosarna börjar växa upp!

Hej

Det var Jag som köpte Theo och Tammy av er i December.

De blir ju sex månader gamla nu så var och kastrerade Theo igår, var trött efter det på kvällen fast nu verkar han vara som vanligt.

Tammy sa dom att hon behöver ha en tratt på sig i tio dagar efter hon blivit kastrerad så beställde tid 2/7 för det Min semester på fyra veckor börjar då så man kan kolla till henne.

Mårten.

Shelly lever livet på Bredäng!

En hälsning från Shelly som nu heter Sussi. Efter en vecka i nya hemmet skulle hon få gå ut i koppel. Det gick inget vidare, Sussi kröp ur selen och gömde dig på höskullen. Efter en natt där kom hon in igen och går nu ut och in som hon vill. Kontakten med dom nya kompisarna har gått bra, Sudden har Sussi satt på plats o Lowis tittar hon på på håll. Sussi sover hos matte varje natt. Är lite osäker om det kommer någon hon inte känner igen. Sussi är nu försäkrad och hennes kattliv på Bredäng har börjat. Tack för en underbar liten katt. Från Bettan och resten av husdjuren.

Mys killar som njuter av livet!

En liten hälsning från Moses och Lillebror.
Mjau!
- tror inte många ord behövs :)
Vi har det bra helt enkelt.

Tack Livbojen, utan er hade jag aldrig funnit mina pojkar som jag älskar mest av allt i hela världen ❤

Varma tassar
Moses, Lillebror och Alice

 

Två syskon som älskar kattlivet!

Äntligen en hälsning från Salsa o Curry:

"Dem är helt underbara och det är det bästa köpet jag gjort. De är syskon men har helt olika personlighet.
Curry var från början lite feg och kröp gärna iväg, gillade att bli klappad men gärna inte buren. Nu har vi kastrerat dem och han har blivit lite mer tillgiven tycker jag även om han inte älskar att bli buren nu heller. Men nu kan han komma fram lite mer och buffas. Curry fick ganska snart när han flyttat hit ett sår på ena ögat, eller ögonvrån rättare sagt som troligtvis uppstått när han och Salsa busat lite. Han fick ha tratt ett tag men efter ett par tre besök hos veterinären så vart det bra!
Salsa är keligare än Curry på så vis att hon gärna kommer upp och gosar, men inte heller hon tycker det är särskilt festligt att bli buren på. Hon kommer gärna upp på bröstet när man ligger i soffan och puffar eller i sängen, helst gärna mitt i natten så man vaknar, men det går inte att bli irriterad eller sur för det, hon är så mysig!
Curry sover gärna någon annanstans, för sig själv, i trädet eller soffan. Men ibland kan han komma upp en kortis och hänga vid fotändan av sängen.
De hänger fortfarande ihop, de sover tillsammans en hel del och de busar friskt med varandra. De är väldigt nyfikna katter och de har upptäckt badkaret och vattnet så Salsas favoritsyssla är att fånga vattnet som droppar. Hon har dessutom lärt sig hoppa upp på diskbänken nu. Curry har kvar sin lila bebismage, den där lilla påsen som han haft sen han var kattunge.

Curry var ju redan när vi hämtade dem lite större än Salsa och så har det fortsatt! Han är en liten knubbis som älskar mat, vad som helst går bra! Salsa är lite kinkigare och äter inte vad som helst, vi har hunnit testa en hel del mat! Hon är lite känslig med blötmat har vi märkt och blir dålig i magen så det slutade vi med rätt tidigt. Men leverpastej och ost tigger hon mer än gärna!

Så dem har det bra och dem är helt underbara små liv som förgyller dagarna!
Är det någonting annat ni vill veta så får ni höra av er!
Jag bifogar lite bilder om ni vill kolla!

MVH
Mathilda och David
Curry och Salsa"

Född till ett liv som förvildad katt i en lada

Semlan hälsar till Livbojen att hon mår bra och leker med sin kattkompis Annelie!

Från kolonikatt till älskad bäbis!

Hej Sara och Elin,
Vill först säga vilket fantastiskt jobb ni gör och jag är glad över att jag har en livbojen katt hos mig :)
Min ögonsten Selma som jag skulle gå igenom eld för,
Hon var en skygg och liten katt, när hon kom,
nu är hon den mest underbaraste i hela världen,
tillsammans men kompisen Peak hittar dom på vilket bus som helst.
Detta är en riktig mammas katt för hon följer efter en vart du en går,
förutom när det ska städas ;)
MVH Selma med familj

puss och kram Erika

Två syskon, olika, men LIKA älskade!

Här är lite bilder på systrarna Skrållan (Gullis) och Nala (Goldie) som vi adopterade hos er! Helt olika personligheter, Nala är den lite blygare tjejen men som spinner riktigt högt om man pratar och klappar henne. Skrållan är den som ska vara med överallt!! Till och med om man borstar tänderna ska hon vara med. Jag och Thomas är jätte glada att vi har våra underbara tjejer! Visst är dom fina?

My är en riktig liten "My-sis" :)

My skickar en hälsning och vill visa upp sin fina mage. Hon trivs i sitt nya hem och älskar livet som katt i ett hem där hon får allt hon behöver.

En vildis som slapp livet som hemlös!

Hej! Jag hette Prince innan jag flyttade från livbojen i slutet av november. Nu heter jag Prinsen, för min nya husse och matte säger att jag är deras prins. Innan jag flyttade till Kvicksund så var jag en riktig vildis och jag hittades i en lada. De första två veckorna i mitt nya hem så låg jag under deras säng och vägrade komma fram och det var mycket morr och fräs.
Jag gör framsteg varje dag, men fräser ibland för jag är lite rädd. Man kan inte klappa mig än, men vi jobbar på det.
Jag älskar att ligga i soffan eller sängen, busa med min husse och jag har blivit ett riktigt matvrak. Vill helst äta skinka direkt ur min mattes hand!

Jag har fått det jättebra och jag blir riktigt bortskämd här ute på landet, som en prins jag är!

Katthälsningar från mig, min matte Sophie och husse Jari.