livbojen logga fb

Stå inte vid min grav och gråt,

Jag är inte där, jag sover inte.

Jag finns i de tusen vindar som blåser,
Jag är snön som glittrar.
Jag är i de stilla regnskurarna,

Jag är solens lek i mognad säd.
Jag finns i morgonens viskning,
Jag finns i den behagfulla rusning
Av vackra fåglar i kretsande flykt,
Jag är i stjärnljuset i natt.
Jag finns i den blomstrande blomman,
Jag finns i de tysta rummen.
Jag finns i de fåglar som sjunga,
Jag finns i allt det som är underbart.
Stå inte vid min grav och gråt,

Jag är inte där. Jag dog inte.

 

Jag är inte död.

Jag finns i vindens sus, i sommarens gröna ängar, i vinterns gnistrande snö, i glädjen hos en hemlös räddad katt inne i värmen, i alla de som kämpar för att hemlösa katter skall få ett hem, i monltussarnas mjukhet!

Stå inte och gråt vid min grav.

Jag dog inte.

Jag finns med dig vart du än går!

Vilsta Industriområdes urfader!

Stora hankatten Ben vandrade dag som natt, vinter som sommar runt runt i Vilsta och hade ett ben som han inte riktigt kunde stödja på. Atropa fick höra om den här stackars kattens öde och hon tog in honom då han en iskall vinterdag var extra utsliten. Hos Atropa fick Ben en skön sista tid med mat, värme, friskt vatten och trygghet. Planerna var att kastrera honom och ha honom som utekatt till våren men tyvärr var prognosen inte bra då hon skulle sövas, det hårda livet ute hade tagit ut sin rätt på hans organ. Han fick somna in. Ben kallades så för att han hade ett ben som han haltade på.

Troligtvis har Ben varit urfadern till många kattkullar i industriområdet, tex Livbojens Love, Livbojens Love Jr och syskon, Bennie och Zizz jr. 

Tack Atropa för att du försökte rädda den här stora björnen!

Vandraren har ingenstans att gå...

... när han kommit fram tillslutet.
Månen färgar alla skuggor blå, han är ensam kvar där ute.
Långt där borta från en enslig gård, lyser värmen ut i natten.
Väcker hungern i hans frusna kropp, som har levt på luft och vatten.

Det gör ont, men gå ändå, du kan alltid vända om.
Det gör ont, men gå ända, du är här och kom hit som envandrare.


En ensam vandrare fick under vintern 2010 somna in, en katt som togs in till oss som var i allt för dåligt skick för att överleva. Kissen som vi kallade "gammel-kissen" fick somna in och behövde ej plågas ihjäl där ute på ett ovärdigt sätt.

Tack till den familj som under sista tiden tog in honom och hade honom i sin källare den sista tiden då det var 20 minusgrader ute! 

Älskade kattungen Sotis

Älskade lilla Sotis! Han kom med sin mamma o syskon från polisens förvar, där han tom födits. Rätt snabbt upptäcktes det i jourhemmet att han hade problem med bajseriet, veterinärbesök utfördes två ggr, han ordinerades Parafinolja. Det här hjäpte inte, bara de första dagarna men inte i längden. Han kom till sitt nya hem hos Annette och Anders och katten Plutten. Här fick han det så bra, men problemen med magen o bajseriet upphörde inte. De kontaktade veterinär som gjorde en full röntgen mm. Där konstaderades att hans ändtarm/tjocktarm var tre dubbelt så stor, det här skulle bara bli värre o den skulle till slut kanske brustit. Han hade extremt ont då han gick på kattlådan.

Älskade lilla Sotis somnade in 120109 efter många veckors kamp att få honom bättre.

En sorgens dag för hans nya familj och Livbojen, älskad av oss alla.

Vila i frid lilla Sotis vi kommer aldrig att glömma dig!

En vacker katt fick en mycket plågsam död - vi sörjer dig och ditt öde lilla kisse!

Att se en katt dö av svält är ingen trevlig syn och det måste vara en av de mest plågsamma saker man kan dö av! Det är en fruktansvärd hemsk historia som skakat oss alla på Livbojen i början av 2012 då en stor raskatt hittades totalt utmärglad mitt i stan, hur den kommit dit och hur klorna kunde vara nästan inväxta i huden och annat är det konstigt att se. Katten dog av svält kort efter den kommit in, vi hann inte ens till veterinären, vem kan ha struntat i den här katten på gatan...???! Vart har vår medmänsklighet tagit vägen. Livbojen tappar ibland tilltron till mänskligheten...Kissen fick en sista vila i en minneslund och vi kommer aldrig glömma den och dens öde!!!

Moa hittades hos sin döda matte!

En sorglig historia om en ensam matte som dog, ingen saknade henne. Till slut reagerade hyresvärden...och där mitt uppe i allt satt en kvarglömd liten kisse. 

Vi tog in Moa till oss för att försöka hitta ett nytt hem till henne men vi såg omgående att något var fel. Hon hade vad vi trodde rakat hela magen, något som senare visade sig vara bort-slickad päls. Efter undersökning och blodprov och annat så konstaterades att Moa led av sköldkörtelproblem. Medicin sattes in men hon svarade inte så bra på den, istället så började levern att slås ut av medicinen och hur vi än vred och vände på det så skulle Moa bara försämras och såsmåningom tyna bort. Det behövde hon inte göra utan hon togs bort på ett värdigt sätt och slapp lida mera och ha ont. 

Moa var en jättefin kisse och nu har hon fått återförenats med sin matte som gick bort några månader innan.

Vi tror att de nu sitter och myser i en gungstol och Moa spinner förnöjt i värmen! 

En liten kattunge blev en änglakatt

Älskade Filip dog i en argsint magbakterie och inga mediciner kunde rädda hans liv, jourmatte kämpade hårt och det gjorde lilla Filip med men tyvärr var Filip för svag. Under slutet av 2013 somnade lilla grabben in, omgiven av de som älskade honom.
R.I.P Flilp lilla änglakatt!