livbojen logga fb

Det allra första kattprojektet

Två kattbröder från det alla första projektet Två kattbröder från det alla första projektet

Här ser ni två kattkillar som är från det första katt-projektet som jag och några kompisar blev involverade i.

Min granne gick bort under juli -08. Hon efterlämnade 12 katter efter sig. Hennes släkt tog hand om 4 av dessa, kvar  blev 8 st katter som omgående hotades av avlivning, djurskyddsinspektör var inblandad och ville avliva katterna för att de inte hade någonstans att ta vägen.

Jag visste att min grannes liv handlade om dessa katter, även om hon själv hade stora problem så ville hon alltid det bästa för sina djur. Jag bestämde mig för att rädda alla dessa fina friska djur för deras skull och min bortgångne grannes skull.  Det var under sommaren 2008 jag fick kontakt med Mona (som blev aktiv i Livbojen och senare skapade Solkatten), hon erbjöd sitt lilla uthus till hjälp för katterna då de inte längre kunde vistas i den tomma lägenheten (samt pga den misär som fanns där katterna var). Mona ringde till mig just då jag inte visste vart jag skulle vända mig med alla katter, hon var som en räddande ängel i nöden. Var det telepati? Visste hon att jag satt där och våndades över katternas liv? Vet ej men telefonen ringde i alla fall o projektet satte fart.

Till slut lyckades vi med envishet att hitta hem till alla åtta katter.

Jag fick kontakt med Peter Samson på Djurambulansen som hjälpte oss med katterna. Stort tack till dig Peter för din insats!  Kommer du ihåg katterna som gömt sig i orgeln??? Katten som gömde sig så väl att vi trodde vi tömt hela lägenheten på katter men en fanns kvar som jag upptäckte dagen efter i ett fönster...ja vilka minnen!

 

Det var såhär det hela rullade igång för oss alla. Vi såg att vi kunde sträcka ut en hjälpande tass till utsatta djur som myndigheterna bara ville avliva. Trots att det inte var något fysiskt fel på dem, det enda var att de saknade hem. Orättvisorna började gnaga i oss  och därefter bestämde vi oss för att göra en insats för djur i nöd. Inget djur bör avlivas pga hemlöshet! Inget djur skall behöva leva i misärhem, inget djur förtjänar att svälta ihjäl!