livbojen logga fb

Vi har fått hem 2009

Vippan Vippan

Det här är "Vippan" som vi  hittade i utkanten av Eskilstuna, avmagrad och full med mask bodde hon i ett krypin  i en husvägg. Det var under vintern 2009 och det var blött och kallt men den första snön hade ännu inte fallit. 

Vippan var mycket rädd för händer och fötter i början, hon avskydde att bli buren och till en början kunde jag knappt lyfta upp henne och ännu värre var det att borsta henne. Efter några veckor gick hon att lyfta upp betydligt bättre med rädsllan för fötter och händer satt kvar.

Efter någon månad i jourhem hos mig fick hon ett hem i Stockholm med två andra perserkatter. Jag tror att denna katt en gång haft ett hem men sedan blivit utkastad och lite förvildad. Hon var "chippad" men ej registrerad, vi ringde polisen och annonserade överallt. Ägaren gick inte att finna.

Smirre Smirre

Smirre, en kastrerad hankatt på ca 5 år kom till mig via en kontakt på Eskilstuna djurskydd. Han bodde hos ett äldre par där frun dött och gubben inte orkade ta hand om alla katter längre. Han var hos mig i jourhem tills han bara någon vecka senare adopterades av en familj från Bettna. Där får han leva som tidigare dvs gå in och ut i ett hus på landet som tidigare. När han var hos mig upptäckte jag att han var full med mask, han tom spydde upp masken så jag gav honom ett jättebra avmaskningsmedel som heter Profender som man droppar på huden i nacken. Det kan endast skrivas ut av veterinär på recept.

Jazza & Alazka Jazza & Alazka

Skyggisen "Jazza" (till vänster) från Vilsta Industriområde fick ett hem hos Nathalie tillsammans med kattungen Alazka (till höger). Alazka var en av   var en av kattungarna från bondgården.

Jazza hade nog gått ute flera år som helt hemlös katt i Vilsta och vi sökte med ljus och lykta efter ett varaktigt hem till henne. Efter en annons på Blocket.se ang katter i Vilsta som behöver hjälp så fick Jazza sin chans att få ett helt annat liv.

Jazzas liv förändrades -  från att vara en helt hemlös utsatt katt utan varken mat och vatten, bland industrisopor och lastpallar fanns ingen värme att få. Nu har hon trygghet, värme och flera andra kattkompisar att vara tillsammans med.

Hon var väldigt lugn och snäll i fällan när vi fick in henne, som att hon visste att nu är eländet slut, nu behöver jag inte frysa mera, inte äta rutten mat, inte kämpa för min överlevnad varje dag.

Tack Nathalie för att du ställde upp och tog hand om dessa hemlösa katter. Och tack för alla kort du skickar till oss på katterna än i dag.

Jazza är idag kastrerad, vaccinerad och chippad, Alazka är chippad och vaccinerad.

Fyra ungar från ladan Fyra ungar från ladan

Alazka, Kakz, Sibylla och Kozmos kom från en lada där de sprang vind för våg och bonden utfodrade alla katter genom att hälla ut en stor klick hundmat på golvet och då fick de som var starkast o snabbast äta lite av geggan på det skitiga golvet. 

Kakz och Kozmos hamande tillsammans i ett kanonbra hem här i Eskilstuna.  De blev innekatter och fick dessutom en vuxen kattkompis.

Alazka kom till en superbra tjej i Södertälje som även adopterade en till förvildad katt genom oss (Jazza).  De är idag bästa kompisar.

Under april -10 fick till slut lilla Sibylla ett permanent och kärleksfullt hem. Efter en tid i två olika jourhem där hon i slutet gjorte stora framsteg hamnade hon med en söt kattkompis som heter Ella i ett underbart hem i Kungsör. Sibylla får tom en helt egen ö att springa på om somrarna, och det måste väl vara alla katters paradis!?

Tusen tack till Kattskyddet som med många års erfarenhet av förvildade katter gjorde Sibylla till den härliga katt hon är idag och ordnade det underbara hemmet som hon till slut hamnade i.

Mimmi Mimmi

Mimmi kom med 4 andra katter från en ladan i Katrineholm där antalet katter spårat ur (inte allför ovanligt problem tyvärr när inte bönder kastrerar sina katter).

Mimmis två yngre kattkomipsar fick också nya hem, den vuxna katten fick kastreras och släppas tillbaks till ladan pga att hon mådde för dåligt av att bli innekatt.

Hon var en långhårig urgullig norsk skogskatt som pga sin mycket fina päls blev väldigt eftertraktad. Hon fick ett hem i Nyköping hos en ung tjej. Hon såldes för en större summa pengar och inbringade lite ekonomiska medel till att kastrera två andra vuxna honkatter.

Mimmi var väldigt social och gosig men lite rädd av sig första tiden hon kom in.

Alice Alice

Alice var en kattmamma med 4 helsvarta ungar som kom till vår omsorg under 2009. Hon höll till utomhus i Skiftinge vid en altan och ingen ville kännas vid katten eller ungarna men några matade dem. Vi hämtade hem hela gänget men när de kom inomhus så blev Alice så stressad så hon stötte bort sina ungar som vi fick ha på ett separat ställe.De var dock så pass stora att de åt vanlig mat redan så det var ingen större fara med dem.

Ungarna fick hem efterhand och Alice hamnade hos en man i Torshälla. Hon skulle kastreras av sin nya ägare då vi inte hade några pengar till det just då.

Leo Leo

Kissen Leo kom med brorsan Love (min katt) från Vilsta Industriområde under början av 2009.

Katterna levde under hemska förhållanden i flera minusgrader helt utan chans att värma sig, inget vatten och bara lite sopor att äta. På något sätt hade de överlevt där ute i flera månader vilket visar på kattens otroliga överlevnadsförmåga! 

Leo och Love togs omhand av en äldre större vit-brun katt som vi också fångade in under samma tidpunkt och som numera bor permanent hemma hos Leo (hos Sussie på Kattskyddet).

I det vilda hade Shmi varit som en extrapappa för Leo och Love. Vi såg dem vid kall-garaget där de bodde och då såg vi även att dessa tre höll ihop, även om det var tre hanar. Shmi (den äldsta) signalerade till ungkatterna Love och Leo att "nu stannar du där så letar jag mat" eller "sitt kvar under garaget och vänta så kommer jag snart" jag är helt övertygad om att katter har nån from av språk för det vi såg var så tydligt.

Mammi Mammi

Kattmamman Mammi med sina två ungar kom till oss sommaren -09, hon hade helt avkapade öron som hon fått genom att antingen ha förfrusit dem eller så var det någon som klippt av dem  Hon var en mycket charmig katt med sina korta öron, kryptonitgröna ögon och härliga färger.

Mammis båda ungar fick nya hem. Mammi var hos mig i jourhem under några veckor. Hon kastrerades, id-märktes och vaccinerades. Hon adopterades av en jättetrevlig tjej och fick en kompis i sitt nya hem, en liten söt hund som var adopterad från utlandet. Hunden hade starkt underbett och Mammi hade avhuggna öron så det blev en speciell liten familj till slut.

Mammi behövde få bli ensamkatt utan andra katter för hon attackerade mina småkatter som bara var ungar när hon var här. En hund kunde hon dock inte sätta på plats!

Morris Morris

Morris kom till mig  under våren -09 och var en av ungarna i en kull på tre kattungar som kom från en lada i Västmanland. Hans två kullsyskon Lacey och Musse gick dessvärre bort när de var små (runt 10 v.) pga en okänd leversjukdom.

Trots att Lacey tom låg inlagd på Strömsholms djursjukhus gick hennes liv inte att rädda.

Vi har sörjt våra små änglakatter och vi tänker på dem än idag de dog allt för unga och fick aldrig uppleva livet som vuxen katt.

Men det som är glädjande är att Morris klarade sig fint och han fick ett jättebra hem hos en av mina gamla barndomskamrater, där välkomnades han som en liten bäbis till famliljen och barnen blev mycket förtjusta i honom. 

Morran & Suki Morran & Suki

Kattdamerna Suki (brunrandiga) och Morran (grårandiga) kom med flera andra katter  från Enköping under sommaren 2009. Alla katter kom från ett ställe där de levt vid ett sommarstugeområde och de var katter som någon lämnat kvar när de åkt hem från sin semestertid. Flera katter hade samlats hos en äldre man som matade alla katter, dessvärre hade de förökat sig till ca 50 katter antalet blev ohanterligt och en del av dem hade fått sjukdomar, några hade blivit helt förvildade. Vi fick sammanlagt ett 10-tal katter som var rätt så tama och skulle jobba vidare med dem. Suki o Morran hade flera ungar med sig som alla fick hem, dessa två damer var i jourhem med en av ungarna  några månader, sedan fick de ett hem i Fröslunda. Vi kastrerade dem och id-märkte dem innan de kom till sitt permanenta hem. I nya hemmet fanns redan en stor Ragdoll och nu är de tre katter i sitt nya hem.

Projektet med alla Enköpings-katter var i samarbete med Kattskyddet.

Vi har fortfarande mycket kontakt med nya ägaren (Åsa som är aktiv i Kattskyddet) och katterna mår mycket bra idag. Det var i november 2009 som Åsa adopterade Suki och Morran.

Pysan Pysan

Pysan var ytterligare en katt som kom från Enköping tillsammans med flera andra katter sommaren/hösten 2009. Hon och två kattkompisar till (Snow och Astrid) bodde i jourhem under ett par månader och kastrerades, vaccinerades ochid-märktes. Pysan fick ett nytt hem i Flen hos ett yngre par vilkas föräldrar var veterinärer och de kom på att Pysan var helt döv. Hon hade ett speciellt utseende sk "odd-eye" ett blått och ett gult öga.

Pysan och de andra katterna hittade hem i samarbete med Kattskyddet/ Sussie.

Tofflan och Lilla My Tofflan och Lilla My

Kattungarna Tofflan och Lilla My från Enköping fick nya hem i samarbete med Kattskyddet och Sussie som under en längre tid var jourhem till dessa små ljuvliga ungar. Tofflan bor hemma hos en tjej som heter Anita som  är  aktiv i Kattskyddet. Lilla My fick bo lantligt ute i Sundbyholm.

Kattungarna räddades från en säker död där de som nyfödda hittades vid ett sommarstugeområde där den enda tryggheten var en man som matade katterna.

Det var under hösten 2009 som dessa ungar fick nya hem.