livbojen logga fb

Vi har fått hem under 2010

Kummin Kummin

Söta kattpojken Kummin från Torshälla kolonin fick ett hem på årets näst sista dag 101230. Han kom till samma hem som brorsan Muskot (numera Nisse/Lillkillen). Nya matte och husse heter Ia och Peter, lillmatte Vendela är jätteglad för sina nya katter och de välkommnas även av gammelkatten Iten som ibland kan tycka att bus-bröderna är lite för mycket. Men då får de sig en tass. Uppfostran kallas det! Vi tycker att det här hemmet är mycket bra för katterna för att här får de allt de behöver, TID och TÅLAMOD att komma fram i den takt som de vill. Det har dock gått mycket fort, vi har fått rapporter att killarna ligger i sägen mellan matte och husse och myser. De är även i julgranen och inspekterar (obs BARA en kula har gått sönder berättar husse). De leker med varandra och efter bara 45 minuter var leken igång från att det Kummin kom till sitt nya hem. Ja de kände såklart igen varandra och blev överlyckliga av att träffas igen! 

Tack Ia, Peter och Vendela (och Iten) för att ni gav de här katterna ett mycket fint hem. Tack även för pengarna 500 kr som ni skänkte idag (utöver de pengar som Kummin kostade) Stora kramar till er!

Peppar Peppar

Peppar var en av "kryddorna" som vi tog in från Torshälla-kolonin. Han var vid infångandet kanske 10 v. eller något. Trots sin låga ålder hade han fått inpräntat att akta sig för människor. I det nya jourhemmet hos Linda och Anja startade en svår uppgift. Att få lilla förvildade kattungen Peppar till en tamkatt. I flera månader kämpade de här tjejerna med kattungen som blev till ungkatt och kastrerades, vaccinerades och id-märktes. Han gjorde enorma framsteg och till slut hade tjejerna gjort det - de hade fått en vildis till en tamis! Det här krävdes naturligtvis mycket tålamod och ett genuint intresse för att hjälpa den här katten. Genom jourhemms-Linda så fick Peppar följa med på en utslussning i ett nytt hem under julhelgen hos några släktingar till Linda som önskat sig just det här till sin familj - nämligen en helsvart liten katt.

Peppar blir innekatt den första tiden men kanske han börjar få gå ut så smått i sommar, till en början i koppel.

Tack än en gång Linda och Anja för ert enorma arbete ni lade ner med den här katten! Ni är Livbojens "egna änglar". 

Kattungen Kaluha Kattungen Kaluha

Vid 12 v. ålder flyttade Kaluha till sitt nya hem. Hon var kattunge till Simona den unga kattmamman som blev dräktig vid 6 månaders ålder. 

Kattungen Tequila Kattungen Tequila

Tequlia föddes av kattmamman Simona som förvånade alla då hon bara 6 månader gammal visade sig vara dräktig. När hon var 12 v. flyttade hon till sin nya familj. 

R?tajm :) R?tajm :)

Perserkatten Gandalf har haft en trasslig bakgrund. Det har som tur är inte satt några spår i hans psyke. Efter att ha levt i en kattuppfödning där förhållandens på slutet spårade ur till att hamna hos en person som fått djurförbud. Då han kom till oss var han undernärd, hade diare och kraftig skabb i öronen, men efter 1,5 v. i jourhemmet hos Linda och Anja som gjorde allt för att Gandalf skulle må bra så hade han fått upp vikten, blivit av med diaren och skabben var utrotad. Han kastrerades, vaccinerades och id-märktes via Livbojen. Pälsen började att återfå sin glans och magen blev i trim. 

Då Maria och Patrick kom för att kika på honom kunde de inte annat än att falla pladask för denna räk-älskande kille som kan stå på två ben för att få sig en godbit. Med stort intresse för att lära sig allt kring katter och vad Gandalf mår bra av så har han idag 101220 fått åka hem med sin nya matte och husse i den splitternya buren och det gick jättebra att kliva in i buren trots att han säkert fått uppleva många dagar på trånga ytor tidigare. Nu kommer han bli en älskad familjekatt, innekatt såklart. 

Söta Cabbie Söta Cabbie

Lilla Cabbie sprang runt på en camping i Västerås och letade mat i soptunnorna, hon sökte sig in i förtältet till en familj som campar året runt. De förstod att katten var hemlös och de kontaktade Livbojen och Cabbie kom till Ingegärd där hon varit i jour tills Sofia med pojkvän kom och hälsade på i slutet på december. De var på jakt efter en kattkompis till sin 3-åriga katthona som var lite dominant i sättet, en kattunge skulle fungera bäst. De hade funderat lite kring katter men när de såg lilla Cabbie var det kärlek vid första ögonkastet. Sofia ville inte ens släppa taget om lilla Cabbie när hon skulle sättas in i transportburen. Trots att Cabbie osäkert fräste till åt sin nya husse och matte lät de sig inte avskräckas! Hon lyckades med sitt gulliga utseende får paret på fall och hon kommer nu att bli innekatt här i Eskilstuna och få en kattkompis att spendera sina dagar med om husse och matte inte är hemma. 

Alma Alma

Kattflickan Alma hittades runt Eskilstuna centrum, vandrandes och letandes efter mat jamade hon på hjälp och försökte tränga sig in i en träningslokal. En privatperson reagerade och tog in henne, försökte hitta ägaren, men lyckades inte och ringde därför oss som tog in lilla Alma till jourhem hos Marina o Andreas. Här var hon en tid och kom bra överens med jourhemmets andra två katter.

Nu har hon fått ett permanent hem hos en dam som bor här i Eskilstuna. Hon blir innekatt. Hon kastrerades, vaccinerades och id-märktes via Livbojen.

Blomsterflickan Iris Blomsterflickan Iris

När man varit med och själv gjort en förvildad liten kattunge tam så blir den som en hund. Den följer en vart man än går. Den får förtroende för DIG du som var den som uppfostrade. När man skall släppa en sådan katt kan det vara svårt. Finns samma tålamod i ett nytt hem? Får katten börja om i nya hemmet, kommer bakslag? Ibland fäster man sig och det är svårt att släppa taget...det här är precis vad som hände Sara A från Kungsör med lilla katten Iris. Iris är en av kattungarna som i våras föddes utanför blomsteraffären Romantica i Kungsör. Hennes syskon fick i somras hem via Livbojen/Solkatten. Iris var den svåraste av dem alla. Han fick därför komma till Sara i Kungsör som är duktig på att handskas med förvildade katter. Iris är en svart-vit lite långhårig tjej som är med överallt i hemmet. Barnen och Sara har fäst sig så mycket vid den här speciella tjejen som ännu inte tycker om att bli lyft, så hon får stanna permanent där. Vi är väldigt glada här på Livbojen! 

Chanel Chanel

Kattungen Chanel kom med ett gäng andra katter till oss inom Livbojen då hon bott hos en kattsamlare med 56 katter i hushållet vilket naturligtvis var en ohållbar situation för katterna. De levde i misär och många var ovårdade. Chanel luktade mycket illa och hade tovor. Efter att ha varit i jourhem under några veckor och fått medicinering mot skabb, samt blivit avmaskad och ätit upp sig var det dags för henne att hitta ett permanent hem. Vi fann ett perfekt hem för Chanel hos Frida med familj. Chanel har adopterats 101210 och familjen har med stor förtjusning sett fram emot att få hem sin nya familjemedlem! Det bästa av allt är att hon kommer att bo på samma gata som Sara så vi kan träffa henne om vi vill. Chanel var fullt vaccinerad då hon flyttade till Frida med familj!

Valentino Valentino

Lilla busfröt Valentino är en ursnygg helvit Odd-Eye. Hans uppväxt var inget vidare. Han växte upp med 55 andra komisar i en lägenhet och det innebar att han inte fick den tillsyn som han behövde med mat, rena lådor, och den sociala biten. Valentino var undernärd från början men åt snabbt upp sig och fann förtroende för människor. Han hamnade tills lut hos en familj permanent på landet och fick flera barn som sällskap. Vi har under början av december fått rapporter och bilder via sms, Valentino mår bra och äter mycket mat så aptiten ä det inget fel på. Innan Valentino flyttade hann han få sin första vaccinationsspruta och få sin avmaskning.

Gucci Gucci

Katten Gucci föddes i en jordkällare med sin mamma o tre syskon. Han blev van att akta sig för otäcka människor. Han och hela familjen fångades in i somras vid Strömsholms-området. Gucci och hans syskon hamnade i ett jourhem med special-intresse för små förvildade kattungar. Han och syskonen var i social träning i flera månader och allihop har gjort stora framsteg. Gucci hittade till sist sin matte och husse och kom till ett hem där han även fick en äldre kattkompis som nu har tagit hand om lilla Gucci, hon putsar honom och visar moderskänslor för honom och det älskar han! Gucci tog lite tid på sig att anpassa sig till sitt nya hem men nu har det äntligen blivit bra och alla bitar har fallit på plats. Tack till Guccis nya familj som hade tålamod att ge honom lite tid för att han skulle få visa vilken härlig katt han verkligen är!

Innan Gucci flyttade blev han kastrerad, vaccinerad och id-märkt via Livbojen! 

Kattungen Dior Kattungen Dior

Dior är en av katterna som kom från hemmet med kattsamlare som samlat på sig hela 56!!!! katter. Där levde katter i all form av bråte och ingen visste riktigt hur många katter det rörde sig om. När de räknades in så kom det fram fler och fler som man tidigare inte ens sett. Det är är en form av misär som förekommer när man som ägare helt tappar greppet och låter katter föröka sig till höger och vänster. Dior var undernärd när hon kom till jourhemmet. Hon blev mobbad och flyttades till jourhemmet Alice med katten Fia som direkt adopterade henne och lärde henne allt. Några veckor senare kom en tjej som heter Moa över och fick se lilla charmiga helvita Dior som tillhör en skala få katter som är en sk "Odd-eye" dvs olika färg på ögonen. Moa föll som en fura och berättar att hennes familj har en gård där de bara har helvita katter. Nu kommer lilla Dior att få bo hos Moa och får hon tråkigt får hon åka ut på landet och träffa de andra vita kissarna. Dior vaccinerades då hon kom till oss. 

Lill-Linus Lill-Linus

Kattungen Linus är ca 5 mån gammal. Under de sista dagarna har det hänt en hel del i hans liv. Det började för några dagar sedan då han dumpades i en trådbur ute i snön i en helt nedkissad stålbur. Han och kompisen Diesel hade på nåt sätt lyckats ta sig ut ur buren och sökte hjälp av en förbipasserande lärare i en lokal bredvid. Då jourhemmet som skulle ta emot honom hade en okastrerad hona skedde en akut kastrering, vaccinering och id-märkning. Han kom seedan till jourhemmet Lotta med familj där han bara efter någon dag med sitt charmiga sätt lyckades få en familj på fall och samma dag på Kattens Dag den 28e november blev han adopterad till en stor mysig engagerad barnfamilj som hade en katt sedan tidigare. Där blir han innekatt med tillgång att gå ut i koppel! 

Vackra Sheila Vackra Sheila

Sheila fick ett permanent hem den 27e nov på Kattens Dag då Robert med tonårs döttrar kom och besökte oss och pratade om vilken katt som skulle passa bäst i just deras hem. De har sedan tidigare en Norsk Skogskatt i samma ålder som Sheila. Hon kommer att bli inne katt i familjen och få en kattkompis i sin egen ålder att leka med. Vi tror det kommer bli ett jättebra hem för Sheila som kommer från en kattfamilj som hittades hemlösa och övergivna utanför Eskilstuna. 

Sheila kastrerades, vaccinerades och id-märktes via Livbojen innan hon fick flytta till sitt nya permanenta hem.

Helvita Sookie Helvita Sookie

Helvita katthonan Sookie kom från misär-hemmet med 56 katter. En mycket kelig go och tillgiven trampande och spinnande katt. Hon hade lite svårt med andra katter och var en ensam-katt till sättet. Det passade alldeles utmärkt att hon blev adopterad av en familj utan katter, men hon kommer att få en kattvan hund-kompis på köpet så det blir säkert jättebra. Sookie blir innekatt i en villa och ev. så kommer hon få gå ut om sommaren. 

Sookie kastrerades, vaccinerades och id-märktes via Livbojen innan hon fick flytta till sitt nya hem. 

Cinnamon "Cinna" Cinnamon "Cinna"

Det var på höstern 2010 som vi blev tipsade om Torshälla kolonin genom en privatperson som ringde oss. Vi tog in de minsta katterna och de har nu under vintern 2010 fått nya hem. Lilla katthonan Cinna hanmnade hos ett äldre par i Solvik som sedan tidigare har en tio-årig honkatt. De fastnade för lilla Cinna och har nu adopterat henne. Vi hoppas att det med tiden kommer att fungera med deras äldre kat. Cinna spinner och trivs men gillar att gömma sig om dagarna o matte o husse får leta innan de kommer på hennes finurliga gömställen.

Lilla Cinna var tom med i tidningen Kuriren när de gjorde repotagge om oss i Livbojen så hon är en känd katt kan man säga.

Lycka till lilla vännen!

Sötnosen Kajsa Sötnosen Kajsa

Söta lilla katten Kajsa kom från en bondgård där antalet katter spårat ur och det blivit för många, katterna på gården konkurrerade om allt, mat sovplater mm och ingen katt hade det bra. Vi tog därför in Kajsa till oss.

Kajsa visade sig vara en liten mysig, lättsam och trevlig katt som gillar andra katter, hundar barn mm. Hon kastrerades, vaccinerades och id-märktes via oss och efter flera månader i olika jourhem fann Kajsa till sist sin famil. Det blev trevliga Marie från Västerås med familj som adopterade Kajsa. Hon hade sedan tidigare kattungarna Messi och Flamman som nu börjar att bli lite större. Kajsa har nu fått ett permanent kärleksfullt hem med två kattkompisar som hon kommer att ha stor glädje av framöver.

Juno/Pepita Juno/Pepita

Underbart mysiga katten Pepita övergavs två gånger av olika familjer som valde att flytta ifrån sina katter. Dubbel otur kan man säga...men nu har turen vänt för lilla Pepita som fått ett jättebra hem hos Sara i Västerås. En härlig katt fick äntligen sitt hem där hon redan är en mycket älskad katt. Under två veckor har paret utrett om det fanns allergi men det har visat sig att ingen allergi finns och Sara skriver att även om det nu funnits det så hade nog Pepita fått stanna i falla fall för de har redan förälskat sig i denna härliga katt.

Pepita blev kastread, vaccinerad och Id-märkt av Livbojen.

Hon heter numera Juno.

Musse & Majsan Musse & Majsan

Katterna Musse och Majsan föddes ute under ett hus av en förvildad kattmamma som i åratal lagt kattunge-kullar ute i Näshulta. Kattungarna har gått hemska öden till mötes, en kull frös ihjäl förra vintern i 25 minusgrader. Den här kullen hade lite mer tur än så. De fick komma till Livbojens verksamhet och fortsätta sina liv trots att de ännu inte vunnit förtroende för människor helt och fullt så börjar de så smått bli katter av dem. De kastrerades och id-märktes 101108 och levererades sedan till sitt nya hem hos Louise i Torshälla. Louise är en glad ung tjej med stort hjärta för olika sorters djur.  Hon har accepterat det faktum att det kommer ta tid för de här katterna att bli sociala, de har kommit långt, de är runt en hela tiden men vill ej låta sig klappas ännu...jo Musse kan man få stryka lite över då och då.

Vi är jätteglada att Louise tog hand om de här katterna som ännu inte är helt tama men är på god väg. Tack Louise att du gav oss 2000 kr trots att vi envisades med att bara ta 1000 kr för dem båda ihop. Du är en mycket generös person som har hjärtat på rätt ställe!

Lilla Muskot Lilla Muskot

Lilla Muskot är den tredje av kattungarna från Torshällakolonin att få ett permanent hem. Han blir innekatt i centrala Eskilstuna och får en kattkompis, en "pappa" på 13 år som kan lära honom allt om hur det är att vara bortskämd innekatt.

Vi tror att det kommer att gå jättebra, Muskot räddades från att gå under i en kattkoloni med ett hårt liv. Han blev jättemodig under den tiden som han befann sig i jourhem hos Ingegärd, nu börjar han bli som vilken katt som helst. Ps han var tom med på Kuriren-repotaget under början av november 2010 och mörre fotograf och reporter med att nosa på deras fingrar.

Orkidé Orkidé

Orkidé var katten som tillsammans med två andra kattvänner övergavs två gånger av olika familjer som flyttade ifrån dem. Att lämna tre okastrerade honor på en gård i ett bostadsområde var inte det smartaste vi hört direkt...hon och kompisarna togs in av Livbojen.

Orkidé var i jourhem och adopterades sedan först på prov av Marita och Hasse, nu efter några veckors test (se ev. allergi) så kan de nu konstatera att allt går jättebra och de kommer att behålla henne. Hon har fått gå ut och stortrivdes med det.

Orkidé kastrerades, vaccinerades och id-märktes innan hon fick flytta till sitt permanenta hem.

Ps STORT tack till Marita och Hasse för ert bidrag till våra hemlösa katter!!!

Leon/Brad Leon/Brad

Den stiliga katten Leon levde i ett hem där antalet katter fullkomligt exploderat till ca 50 st. Något behövdes omgående göras. Några katter hade skeppats ut till ett garage. Där hämtades Leon och några andra katter som därmed kom till Livbojens verksamhet. Nu har Leon fått ett hem här i Eskilstuna hos ett par, där blir han innekatt och får allt gos och kel han behöver, det blir lite skillnad drån att konkurrera med 50 andra katter.

Leon kastrerades, vaccinerades, id-märktse och avmaskades av Livbojen innan han fick flytta till sina nya ägare.

Nu har även vårt nya adotionsavtal börjat gälla som alla som köper katt får skriva under. 

Lilla Piffi Lilla Piffi

Här är den andra katten från Torshälla som fått nytt permanent hem. Det är lilla Piffi som charmade en familj från Strängnäs som bor på landet med några andra katter. Hon kommer efter att hon är lite äldre bli kastrerad och därefter få bli utekatt som de andra katterna om hon vill. Piffi levde i Torshälla kolonin och räddades från ett hemskt öde att antingen bli ihjälskjuten, svälta eller frysa ihjäl. Det finns inte så stor chans att kattungarna i Sverige klarar en vinter utan värme, se bara hur det var förra vintern.

Piffi fick ett jättebra hem och fick omedelbart kontakt med sonen på 17 år och de valde väl varandra kan man säga. Tack för att ni gav Piffi ett nytt liv!

Sandy Sandy

Den söta katten Sandy kom till Livbojens verksamhet i somras då hon hittades ute i Kronskogen med sina två kattungar. Kattungarna var Rally och Rollo och har tidigare fått nya hem.

Sandy är en katt med lite skinn på nosen. Hon är en lugn och stabil katt, perfekt anpassningsförmåga då det gäller nya miljöer, helt lugn när hon åker bil, nöjer sig med det mesta men har visat tydliga tecken på att hon vill vara utekatt. Det hon däremot inte är så förtjust i är andra katter.

Utifrån den här beskrivningen av lilla Sandy så hittade vi ett jättebra hem till henne, eller ja de hittade väl oss kan man säga.

Sandy kom till en familj som nyligen flyttat från Eskilstuna till en gård i Kungsör. Där kommer hon nu få bo på gården och vara "herre på täppan", fast kanske inte riktigt...för här bor nämligen några hundar som skall bli Sandys nya kompisar.

Vi tror att Sandy och katterna kommer att acceptera varandra efter ett tag, vi tror faktiskt att det är bra för här finns inga andra katter att kaxa sig emot. 

Innan Sandy flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt via Livbojen. 

Vit-Is Vit-Is

Såhär såg Vit-Is ut när han kom till oss, smutsig och tovig. Han är en långhårig helvit kille med gröna ögon.

Vit-Is rakades på de ställen han hade tovor, blev kastrerad, id-märkt och vaccinerad via Livbojen innan han kunde flytta till sin nya matte på landet i Stora Sundby. Där kommer han att få en kattkompis och en hundkompis, det verkade gå bra med hunden under första mötet. Inget fräs och spott.

Vit-Is blev adopterad direkt han kom in till oss, han är en mycket vacker och trevlig katt, gillar att gosa och kasta sig upp och ner på rygg vid fötterna. Han kommer att bli innekatt i sitt nya hem, han kommer att bli registrerad och ev åka på utställning framöver.

Vit-Is levede i misär med ca 40 katter i en lägenhet, han hade blivit flyttad till ett garage pga att familjen hade för mycket katter. Han fick äta hundmat direkt från golvet i det smutsiga garaget. Nu har han ett eget hem och få all den omvårdnad och krälek han behöver.

Mexi Mexi

Kattungen Mexxi hittades med syrran Roxi i skogen nära en soptip, det var ett ytterligare fall av kattdumpning, vi såg det på grund av att katterna var mycket sociala och keliga, inte undernärda och de hade bara synts till på platsen i några dagar.

Lätt att bli av med problemen, att bara dumpa katterna på soptippen när man tröttnat eller?

Nu har Mexxi och Roxi fått ett hem på landet, med kattlucka och nära en skog skall de få spendera sina dagar, de kommer få två kattkompisar i sitt nya hem som kan visa dem alla trix att fånga råttor och smyga på fåglar.

Roxi Roxi

Kattungen Roxi hittades med syrran Mexxi i skogen nära en soptip, det var ett ytterligare fall av kattdumpning, vi såg det på grund av att katterna var mycket sociala och keliga, inte undernärda och de hade bara synts till på platsen i några dagar.

Lätt att bli av med problemen, att bara dumpa katterna på soptippen när man tröttnat eller?

Nu har Mexxi och Roxi fått ett hem på landet, med kattlucka och nära en skog skall de få spendera sina dagar, de kommer få två kattkompisar i sitt nya hem som kan visa dem alla trix att fånga råttor och smyga på fåglar.

Cayenne i nya hemmet Cayenne i nya hemmet

Det här är en liten virvelvind vid namn Cayenne. Hon är den första av Torshälla kattungarna att få ett nytt hem. Hon var den mest sociala katten i gänget, och med social menar vi SOCIAL. Denna lilla katt fullkomligt charmade allas våra hjärtan då hon på några timmar inne i lägenheten blev tam och började spinna så högt att alla katter bara kikade i stor förvåning, spinnandet håller på än idag. Hon spinner bara man tittar på henne och även då man inte tittar...i förbredande syfte.

Nu är Cayenne till baks i Torshälla, men INTE i det hemska område där hon hittades utan i tryggt förvar hos en trevlig familj, som innekatt och sällskap får hon både av andra katter, hundar, barn och vuxna. Vi tror att detta hem passar henne mycket bra för hon är en katt som vill vara med överallt hela tiden.

Dexter Dexter

Dexter och Nova hittades övergivna i en skog under en gran nära en större väg i Västerås. Det var svamp plockare som uppmärksammade deras små hjälplösa pip. När de kom in till mig var de mycket törstiga (drack en hel dag) och hungriga. De hade skabb i öronen och vem vet vad de varit med om. De var i alla fall mycket tillgivna redan från början.

Dexter visade sig vara ledaren av syskonen, visade Nova busiga små hyss som hon genast hängde på. Efter ett tag så hittade Dexter duschen, en riktig höjdade att vara med på kvällarna inne i själva duschen och hoppa runt i vattnet. Även att borsta tänderna blev en favorit, att sitta under i handfatet under vattenstrålen. 

Dexter är en riktig myskatt som 101008 adopterades av en gullig tjej som heter Janina och studerar till sjuksköterska på högskolan. Hon har redan lagt undan pengar till deras kastreringar som kommer att ske om ca 3-4 månader. De blir inne katter och har redan fått allt de önskar som klös träd och en massa möss och bollar. Jag tror bestämt att det kommer bli två små bortskämda missar. 

Nova Nova

Nova hittades med brorsan Dexter under en gran i skogen i Västerås. Troligen var de dumpade där, det fanns ingen kattmamma i närheten. Jag tog in dem till mig och här har de fått växa upp under en månad i tryggheten och Nova utvecklades till en mycket mysig och tillgiven kattunge som gärna vill ha närhet på olika sätt, ligga under hakan, ligga i sängen, sitta på armen. Hon är en katt som vill känna sig älskad och det har hon blivit sedan första stund här hemma, både av oss människor och alla 4-benta som också bor här. En dag fick jag se Nova inburrad i min egen katt Blossoms päls, Blossom hade tassen runt Novas hals...så sött!

Nova och Dexter fick ett hem tillsammans 101008 hos Janina en ung tjej som utbildar sig till sjuksköterska. Hon har redan köpt allt som katterna kan tänkas vilja ha och har redan lagt undan pengar till deras kastreringar som kommer att ske om ca 3-4 månader. De kommer att bli inne-katter och det känns tryggt. Första rapporten kom redan dagen efter de flyttat; de hade sovit i Janinas säng och leker på golvet med sina nya leksaker, de är dock lite rädda för allt är så nytt ännu. 

Lizzie Lizzie

Det finns underbara människor där ute! Jooo vi har hittat dem! De adopterade ju Lizzie...så det finns riktigt riktigt härliga personer där ute som hjälper oss och adopterar våra behövande katter.

Lizzie hamnade i ett hem hos ett par som redan har två katter sedan tidigare. Den ena katten är gammal och inte riktigt "med på noterna" när den andra katten i hemmet försöker leka och busa. Nu kommer den att få en lekkamrat i Lizzie som älskar att busa med andra katter.

Dessa härliga människor gav inte bara 500 kr för Lizzie, utan 1000 kr!!! Vi kunde knappt tro att det var sant. Pengarna är mycket välkommna, det finns många hål att stoppa dem i, kommande kastreringar av "fyra-fräs" gänget, Torshälla-projektet, mat och sand och mediciner till Torshällakissarna.

Tack ni underbara människor!!! Nu vet vi att Lizzie får det bra i framtiden, hon blir innekatt med möjlighet att visatas ute vid ett torp på somrarna - alla katters dröm! Den 7e oktober var en lyckodag för oss alla och Lizzie från Livbojen!

Lillis (den fd "vildisen") Lillis (den fd "vildisen")

Här har ni ett livs levande bevis på att även en liten vildis-unge kan bli den mest underbara katt med lite tålamod. Lillis med syskon föddes bakom en blomsteraffär och började sina liv med att ständigt leta efter mat och gömma sig för farliga människor och bilar.  Lillis kom till Kungsör och placerades där i jourhem i några månader. Där pågick en intensiv social träning dagligen och det gav resultat. Lillis slutade fräsa, slutade gömma sig, slutade vara på sin vakt och kopplade av, blev kompis med jourhemmets hund och började att spinna i famnen.  Sista veckan flyttades han till ett nytt jourhem i Eskilstuna hos en tjej som heter Alice som sträckt ut sin hand till hemlösa katter i nöd.

Lillis fick 100928 ett nytt hem här i Eskilstuna hos en kille som heter Ulf, han kommer få en kompis i sitt nya hem en kattflicka på ett år, där det kommer att bli mycket busaande framöver.

Lills kastrerades, vaccinerades och id-märktes via Livbojen innan han kom till sitt nya hem.

Rally Rally

Kattungen Rally hittades med sin mamma och syskon dumpade i Kronskogen. Eftersom ungarna var mycket tama och  mamman också, samt att de bara setts till på stället i skogen i några dagar så vet vi att det handlade om en kattdumpning.  Någon ville "göra sig av med problemen".

Vi tog in kattfamiljen och efter ett par månader i jourhem har nu Rally fått ett nytt permanent hem (100924) i en familj som har två barn och detta tror vi kommer att passa Rally mycket bra, för han är en underbart busig, nyfiken och social kattunge som gillar att vara med överallt. Vi tror att både barnen och Rally kommer att ha mycket roligt tillsammans framöver.

 Blecky Blecky

Blecky satt under en buske, dag ut och dag in på Carlavägen i Eskilstuna. En brevbärare började att mata henne och hon stannade kvar i busken vecka efter vecka. Annonsering inleddes men inte ett enda svar. Blecky konstaterades vara hemlös och dottern till brevbäraren hörde av sig till oss på Livbojen. På så sätt kom hon in till vår verksamhet och var i jourhem hos Gabriel under några veckor tills hans syster kom dit och hälsade på och  hon och pojkvännen fick se denna underbart keliga och gosiga kattfröken. Alexander bestämde sig för att testa hemma hos sig med Blecky och 100924 bestämde han sig för att adoptera henne. Eftersom Alexander delar lägenhet med flera kompisar kommer det nästan alltid finnas någon som är hemma och kelar med Blecky som älskar all den uppmärksamhet hon får i det nya hemmet. Hon kommer att bli innekatt.

Blecky kastrerades, vaccinerades och id-märktes genom oss på Livbojen innan hon fick ett nytt hem.

Oliver/Rollo Oliver/Rollo

Kattungen Rollo, numera Oliver,  hittades dumpad i Kronskogen med sin mamma och brorsa. Oliver och hans brorsa var redan från början mycket nyfikna och sociala katter, helt orädda och busiga. Efter en tid i jourhem så fick Oliver testa i sitt nya hem i några dagar och 100921 så har det nya hemmet bestämt sig för att adoptera denna underbart härliga och mysiga kattunge.

Stora matte Marianne berättar att Oliver älskar en av sina nya familjemedlemmar lite extra mycket, det är familjens kanin de har mycket roligt tillsammans och leker och busar. Den vuxna exotic hanen som fanns i familjen och familjens hund har det också gått jättebra med meddelar familjen, efter två dagar är han en i gänget och vi är jätteglada för Olivers skull!

Siri/Cindy Siri/Cindy

Lilla kattungen Cindy (numera Siri) med syskon kom till Livbojen efter att de fångats in i Näshulta där de födits av en förvildad kattmamma. Kattmamman har under många åt lagt kattungar under hus och i bråte på gårdar och alla ungar har plågats ihjäl på ett eller annat sätt, i vintras frös en hel kull på fem ungar ihjäl under ett hus, de har skjutits av, eller dött av svält. Siri och hennes syskon hade tur - de fångades in och trots att de var förvildade kattungar så fick de sin chans via Livbojen. Idag bor Siri med systern Nora hos matte Annika i Torshälla, där finns även de andra tre vuxna kattkompisarna som mer eller mindre adopterade de små när de först kom till Annika.

Den vuxna katten Ville som själv var hittekatt när han var liten visste vad Siri gick igenom och med det som bakgrund så tog han helt enkelt till sig Siri som sin egen unge, nu är du oskiljaktiga i vått och torrt (hur skulle matte nu kunna sälja Siri?)

...matte Annika kunde inte annat än att 100916 ringa Livbojen och säga att Siri permanent kommer att adopteras av jourhemmet och lyckan var total!!!

Hos Annika får kattungarna utvecklas i den takt som de kan och törs. Idag är de nästan tama, men det är en liten bit kvar. Annika har ett jättebra knep som kan få nästan vilken förvildad kotte som helst tam...skall vi avslöja det...???  LEVERPASTEJ!!!!

 

Merlin & Melvin Merlin & Melvin

Kattungarna Merlin och Melvin var två av Tazzlans ungar och de har nu fått et nytt hem tillsammans i Stockholm. De kommer att få bo med ett yngre par och bli innekatter i lägenhet. De kommer att kastreras om ca två månader då de är 6 mån gamla.

Jag hade verkligen hoppats på att dessa mycket tajta ungar skulle få komma till samma hem och det blev så till slut och det är jag mycket glad över. De kommer att bli mycket efterlängtade katter har jag en känsla av!

Viggo Viggo

Viggo var den sista av perserkatterna som fick hem (100904). Viggo var den blygaste och skyggaste av dem men gjorde stora framsteg på sista tiden.  Nu har han fått ett hem i Halmstad. Hans nya matte körde ända från Halmstad med ett break på hotellnatt i Örebro. Han kommer att få vara ensamkatt och på sommrarna kommer han få välja om han vill vara ute eller inne på landet. Vi är väldigt glada att Viggo kommer att få det sååå bra!

Innan Viggo fick ett nytt hem så kastrerades, vaccinerades och id-märktes han.

Nya matte kommer fortsätta att vaccinera honom eftersom han ev. kommer att få gå ut nästa sommar.

Teddie Teddie

Kattungen Teddie är bror till Åke och hans mamma heter Nellie.

Teddie såg ut som en konstgjord nallebjörn redan från början då han föddes, så han fick det passande namnet "Teddie".

Han har växt upp med sin mamma och brorsa och nu i slutet på augusti har han flyttat hem till sin nya mamma Sandra och fått tre kompisar, det är kattungen Sivan som kommer från Mona, samt så har han fått två lite mer ovanliga kompisar nämligen två stora tamråttor som storleksmässigt är lika stora som kattungar.

Vi kan bara förbereda oss på mycket bus och lek hemma i nya lägenheten.

Teddie och Sivan är redan vaccinerade av nya matte.

Åke/Twister Åke/Twister

Den här underbara kattungen föddes med ett vridet ben. Veterinären rekomenderade avlivning. Det var helt uteslutet för vår del. Ett snett ben det kan man leva med, eller ev. amputera och så får det bli en innekatt. Människor kan ju leva med både ett och noll ben så varför kan inte en katt göra det var min tanke. Mirakulöst så rätade benet ut sig efter några dagar. Lilla missen hade bara legat fel i magen.

Kattungen växte och växte och fick namnet Twister pga stt vridna ben. Han blev en semilånghårig ulltuss busig som ett litet yrväder och ett riktigt energiknippe som inte var rädd för något (hans mamma är Nellie en svart Norsk Skogskatt).

I slutet på augusti adopterades denna kattunge och han fick namnet Åke.

Åke hamnade hos ett trevligt par i Hällby och nu är han deras ögonsten. När Åka blir större kommer han få kunna gå ut i trädgården.

Nellie och ungarna Nellie och ungarna

Katten Nellie kom med tio andra kompisar från Örebro, där ägaren skulle flytta och därför göra sig av med alla sina katter. Alla katter var mycket  fina, sociala, friska och välnärda.

Nellie hade små överraskningar med sig i magen och eftersom hon var långt gången fick hon behålla sina små i magen.

Nellie fick ett nytt hem i maj men återvände sedan till mig (Sara) för att föda och uppfostra sina bäbisar. Nu har både bäbisarna flyttat till nya hem och Nellie har flyttat till sitt permanenta hem i Mesta till Helena och Tony. Nellie har fått tre nya vänner, två små hundar och en kastrerad hankatt vid namn Medusa. Alla djur är redan bra kompisar med varandra och Nellie kan sitta på en stor inglasad altan och njuta av livet som katt.

På fredag den 27/8 har Nellie tid för kastrering, vaccinering och id-märkning.

 

Filou i nya hemmet Filou i nya hemmet

Kattungen Atlas döptes till Filou av sin nya matte.

Filou var en av Tazzlans fem ungar. De hittades tillsammans med sin kattmamma under en trapp utomhus i Kungsör och hela gänget skjutsades hem till mig. De har fått växa upp i tryggheten och har utvecklats till mycket fina, trevliga och sociala kattungar.

Nya matte Dorothea är nyinflyttad till Sverige från Tyskland till Uppsala och på vägen hit med flyttlasset så kom de 100821 och hämtade upp sin lilla bäbis som fick namnet Filou, som på franska betyder "skurk" vilket passade alldeles utmärkt på honom för han var den som var det största matvraket i kullen och den som fräste mest om det kom en ny katt till flocken.

Filou kommer kunna få gå ut när han är kastrerad vid 6 månaders ålder,  han kommer att bo vid ett skogsområde.

Lyssna vad Filous nya matte skriver i ett mail 100827, det är helt underbara ord: "Gud, vilken fin katt han är! Alla som har träffat honom har blivit kär i honom direkt precis som jag. Han är den mest underbara katten någonsin och vi älskar honom redan otroligt mycket :D "

Eros Eros

Eros är en av de tre kattungarna som är födda av en förvildad katthona. Eftersom snälla människor gav henne mat, tog hon med sig sina ungar till matstället. Hon lät även människorna klappa sina ungar och resultatet blev tre charmiga individer. När Eros kom in letade han till att börja med efter vägen ut. Han hade ju aldrig varit inne förut. Det tog ett par dagar innan han hade accpeterat att vara inne. Nu tycker han att livet är buskul.  Eros har en härlig nyfiken attityd till allt det nya. Nu har han flyttat till en familj. Han kommer där att få en ny kattkompis.

Missys 4 ungar Missys 4 ungar

Missy kom från Örebo tillsammans med 10 andra avlivningshotade katter. Hon bar då på en hemlighet, eller rättare sagt fyra stycken.

När hon skulle kastreras ringde veterinären o sa "men den här katten är ju dräktig, långt gången". Då beslöt vi såklart att behålla ungarna. Ett par veckor senare kom fyra fina ungar och jourhemmet (Marina och Andreas) var mycket stolta "föräldrar".

Nu har det gått tre månader sedan det här hände. Alla ungar har nu fått nya hem (skedde i slutet på augusti).

Ungarna från vänster: Flamman, Cola, Wisky och Munky.

Flamman och Wisky hamnade i samma hem i en barnfamilj i Västerås. Ungarna var mycket efterlängtade av familjen. Munky hamnade hos Pernilla och Per i Sundbyberg på landet och Cola fick stanna permanent i jourhemmet med nya kompisen Saga (kattunge semilånghår vit).

Tack Marina och Andreas för ert fina jobb med katterna!!!!

Kattungen Tindra Kattungen Tindra

Tindra fick ett hem 100818 ute på landet tillsammans med katten Missy från Livbojen.

Det här är en av kattungarna som kom till Mona då deras mamma blivit överkörd. Hon har nappats sedan tidig åler och var nu stabil nog att flytta vidare med sin nya kompis Missy till Sala där de kommer att få tillgång att gå ut när de bott in sig i huset.

Missy Missy

Katten Missy hamnade i ett nytt hem i Sala 100818. Hon och kattungen Tindra kom till samma hem. Innan Missy flyttade blev hon kastrerad, id-märkt och vaccinerad.

Hon var kattmamma åt fyra ungar som nu blivit 12 v. och flyttklara. Alla Missys ungar har fått nya hem.

Hon kommer få tillgång till att gå ut då hon bott in sig och eftersom hon var utekatt från början så tror vi att Missy kommer trivas utmärkt bra i det nya hemmet på landet.

Söta Tazzlan Söta Tazzlan

Tazzlan flyttade till ett nytt hem 100816, hon blev adopterad av ett musiserande par från Näshulta där hon blir utekatt och ensamkatt och det var den utlimata lösningen för Tazzlan som jag märkte hade en längtan ut och inte kom överens med mina katter. Nya matten råkade ut för en olycka samma dag som Tazzlan skulle hämtas. Stackars matten kom haltandes på kryckor vid avhämtningen. Tazzlan finns nu där för att trösta nya matte.

Innan hon flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt och avmaskad samt fick klorna klippta. Såhär skriver nya matte om Tazzlans första dag i nya hemmet: "Klockan 03.50 kom Tazzlan upp i min säng och började gosa runt. Då var det som om hon ville säga att jag tycker det är en schysst bostad. När det började ljusna har hon varit mycket i fönstren och kollat ut. Min frukostmacka fick jag hålla hårt i, men hon har tagit tillsägelser om att inte vara på bordet bra och hon äter både blötmat och torrfoder.
Hon stryker sig mot Ingvar och hoppar upp till mig så vi är nog rätt
accepterade."
 

Simba Simba

Goa killen Simba skulle med brorsan Tiger avlivas pga ändrade familjeförhållanden. Helt frisk o kry med många fina kattår kvar skulle hans liv ta slut. Peter Samson från Djurambulansen hörde om denna tragiska historia och räddade båda katterna och placerade dem i ett jourhem i Eskilstuna . Där fick de bo tills Peter på egen hand ordnade ett jättebra hem till katterna, båda två fick komma till samma hem vilket var ett krav för de hade växt upp tillsammans och var mycket goda vänner.

Tack Nettan för att du var jourhem till dessa katter tills det ordnade sig för dem. Du har gjort en stor insats för katter i nöd!

Tiger Tiger

Goa killen Tiger skulle med brorsan Simba avlivas pga ändrade familjeförhållanden. Helt frisk o kry med många fina kattår kvar skulle hans liv ta slut. Peter Samson från Djurambulansen hörde om denna tragiska historia och räddade båda katterna och placerade dem i ett jourhem i Eskilstuna . Där fick de bo tills Peter på egen hand ordnade ett jättebra hem till katterna, båda två fick komma till samma hem vilket var ett krav för de hade växt upp tillsammans och var mycket goda vänner.

Tack Nettan för att du var jourhem till dessa katter tills det ordnade sig för dem. Du har gjort en stor insats för katter i nöd!

Sivan Sivan

Kattungen Sivan fick ett nytt hem i Katrineholm 100814.

Hon och hennes två syskon hade lämnats in för avlivning för att kattmamman "spottat ut p-pillret". Tyvärr föll hon offer för en oförsiktig ägare som ej tog sitt ansvar och därför skulle hon inte få leva.

Vi tog in alla tre till Livbojen och Mona lade ner flera veckor av sommaren på att kämpa med dessa tre små missar och med tiden växte de på sig och utvecklades till friska, gosiga och söta kattungar.

De fick en chans till ett nytt hem och nu har alla tre fått komma till sina nya mattar och hussar. En historia som började dåligt men slutade lyckligt!

Ciwie Ciwie

Kattungen Ciwie var en av de tre kattungar som lämnats in för avlivning för att kattmamman spottat ut p-pillret. Hon och syskonen nappades tills de var stora nog att äta själva.

Av detta kan man bara dra en slutsats: KASTRERA DIN KATT. Vi vill inte ha fler kattungar till vår verksamhet där slarviga personer sätter kattungars liv på spel bara för att de inte tar sitt ansvar.

Vi vet att det inte är sista gången en sån här sak händer, men vi vill försöka sprida information till er alla om att ta sit ansvar så inte fler oönskade katungar föds.

Ciwie fick ett nytt hem 100814 hos en barnfamilj i Västerås, tänk att hon fick ett bra liv till slut! 

Nogge Nogge

Perserkatten Nogge kom med sina kompisar från en kattuppfödning där ägaren avlidit. Han var i ovårdat skick, pälsen var som en hel tova och han var smutsig och rädd. Vi helrakade Nogge och badade honom och efter en tid så började han trivas och blev en mycket trevlig spinnande gosig katt som njöt av att tovan på kroppen var borta och att han var ren.

Nogge fick ett hem hos en dam som bor i Eskilstuna som nyligen mist sin hund och ville ha en katt som sällskap. Han kommer bli ensamkatt och kommer att få all den uppmärksamhet han förtjänar med mycket gos och kel.

Det var 100814 som Nogge flyttade till sin nya matte. 

Silvia Silvia

Kattungen Silvia lämnades in för avlivning fullt frisk och kry med sina tre syskon. Kattmamman hade "spottat ut p-pillret" och dessa ungar var oönskade, så de skulle inte få leva.

Det var Peter Samson som stoppade avlivningen och kontaktade Livbojen som tog in katterna. "Kattmamma" Mona fick fullt upp då dessa ungar bara var några dagar gamla och behövde flaskmats.

Silvia har adopterats av en trevlig ung tjej som heter Sandra och där kommer hon nu får bo med sina nya kattkompis Teddie som också kommer från livbojens verksamhet. Och inte minst kommer de att få två andra kompisar - nämligen två stora tamråttor som de kan bli kompisar med.

Teddie är redan försäkrad och det kommer Silvia också att bli och båda två kommer nu att vaccineras två gånger.

Foto på båda katterna tillsammans kommer, håll ut!

 

Randi & Tiger Randi & Tiger

Kattungarna Randi och Tiger kom från de sk "fem-gänget" vars mamma trsgiskt nog blev överkörd då de var nyfödda. De kom till Mona och har nu blivit så pass stora att de är redo att flytta till nya hem. De flyttade 100810 till sina nya hem.

Randi kom till hemmet som kattmamman tidigare bodde i. De ville ha honom som ett minne av den stackars kattmamman som gick bort. Där kommer han att få flera kattkompisar och ha tillgång till att gå ut.

Tiger kom till samma hem som systern Becky. De hamnade i en trevlig barnfamilj och de kommer att kunna gå ut när de är lite störr

 

Lilla Becky Lilla Becky

Lilla Becky var en av ungarna i "fem-gänget" vars mamma blev tragiskt överkörd av en bil. Hon och hennes syskon kom till Mona och har nappats upp från det dom var väldigt små. Eftersom de fick en mänsklig kattmamma så är hela syskonskaran mycket klängiga och gosiga med oss människor.

Becky fick med kattungen Tiger komma till samma hem, en trevlig barnfamilj där katterna kommer att ha tillgång att vara ute framöver.

Hon flyttade till sin nya familj 100810.

Kattungen Glimra Kattungen Glimra

Glimra var en av kattungarna vars mamma tragiskt nog blev öderkörd när ungarna bara var några dagar gamla. De kom till Mona som nappat dem sedan de var mycket små. Glimra och hennes syskon blev mycket tillgivna kattungar och har lärt sig allt vad kattungar bör kunna, fast på människo-viset.

Glimra fick ett hem i Nyfors (100808) hos ett yngre par och hon kommer att få en kattkompis till sällskap.

Zorro Zorro

Zorrro, en av blandisarna ragdoll/birma/huskatt, fick ett nytt hem hos ett par från Södertälje 100807. Flytten kommer så småningom gå vidare till Nyköping.  Zorro visade upp sig från sin bästa sida genom att springa runt och leka. Han kommer nu att leka vidare i sitt nya hem.

Innan flytten kastrerades, vaccinerades och id-märktes Zorro.

Tiger i nya hemmet Tiger i nya hemmet

Lilla vilda kattungen Fadde, numera Tiger  var en av de fem förvildade kattungarna som kom till oss under augusti. Vi fick kontakt med en tjej som heter Cecilia och bor i Västerås. Hon var intresserad och ville hjälpa oss med kattungarna. Hon har även varit med i ett annat ärende gällande katter som hon på egen hand klarat upp och hittat en lösning på. Hon har några hemlösa ungar hemma hos sig och ville adoptera en till. Efter att hon varit och kikat på Tiger så tog hon hem honom och skulle testa men redan dagen (100806) efter så adopterades han permanent av Cecilia med sambo som tyckte att han var sååå fin. Tiger är inte ännu tam och gömmer sig men i det nya hemmet finns mycket tålamod som man behöver ha med förvildade kattungar. Prognosen är mycket god att detta kommer att utveckla sig till en mycket fin katt med tiden. 

Tack Cecilia för att du ville adoptera Tiger, personer som dig/er växer inte på träd!

Albin Albin

Den andra kattungen av Tazzlans ungar som nu fått ett nytt hem är Albin 100802. Han kommer att få en ny kattkompis i nya hemmet som heter Orvar. Albin och Orvar kommer få ta det lugnt i villan eller gå ut i trädgården och spana på fåglar och leva livets glada dagar. Albin har också fått en alldeles egen "lill-matte" som säkert kommer få en och annan nos-puss av lilla Albin.

I sättet var Albin den lite mer försiktiga ungen i kullen som gärna var lite bakom brorsorna och gärna gömde sig bakom mamma-katt om det var något läskigt som hände. En mycket söt, försiktig och busig katt kan man säga.

 

Spirou Spirou

Först ut att få nytt hem av Tazzlans ungar var katten Spirou 100801, ett litet busigt, nyfiket yrväder som var den mest nyfikna i hela kullen och hamnade helt rätt i en barnfamilj med ytterligare en katt som sällskap att busa och leva rövare med. 

Spirou kommer få kunna gå ut i sele framöver. Han kommer vaccineras och kastreras då han blir 6 mån gammal. 

Nora Nora

Här är Nora en av de förvildade kattungarna från Näshulta som kom in utan mamma till vår verksamhet. Nora hade en enorm tur och blev adopterad av en mycket duktig tjej som heter Annika som på ett proffsigt sätt tar hand om lite svårare djur som ännu inte är helt tama. Redan efter någon dag i nya hemmet fungerar allt jättebra. Såhär skriver Annika:

 

"Hej Sara!
Ville berätta lite hur jag har det...
Första natten var allt lite läskig. Då gömde jag mig och ropade efter mina syskon.
Igår började jag förstå att den där tvåbenta nog inte är så farlig. Att hon nog har rätt snälla händer ändå... Så jag låg och kurrade på hennes hals riktigt länge.
En gång gömde jag mig så bra... att hon hann att bli riktigt rädd innan hon hittade mig. Jag hade gömt mig bakom kuddarna i hennes säng... :)
Jag har ätit, kissat och bajsat - så jag sköter mig!
Vet du Sara.... hur gott det är med leverpastej??
Inatt vågade jag lägga mig på mattes kudde... bakom huvudet hennes. Det var jättemysigt... så där stannade jag hela natten. Jag har kurrat mest hela natten och hon har får klia och klappa mig jättemycket...

Skriver snart igen!!
Nora och Annika"

Vackra Zoomie Vackra Zoomie

Efter ca en vecka på prov i nya hemmet adopterades vackra Zoomie permanent 100731.

Denna  sociala trevliga katt har redan blivit kompis med de nya familjemedlemmarna som består av två människor, två hundar och en annan katt. Bästa kompisen har blivit nakenhunden Nero som Zoomi agerar filt till och värmer och lägger sig ovanpå som ett litet fluffigt täcke. Andra hunden kan få en nos-puss ibland. Katten som redan fanns i hemmet har också accepterat sin nya familjemedlem och ett av de stora nöjena har blivit att ligga i sängen med husse och mysa.

Detta är härlig liten djurfamilj och vi är mycket tacksamma för att Evelina och husse gav Zoomie detta underbara hem! Tack!!!!

Zoomie blir innekatt och är redan försäkrad. Hon skall kastreras inom kort av nya hemmet.

 

Romeo Romeo

I slutet av juli 2010 fick denna söta kattunge ett hem via oss. 

Romeo var en av de fem utefödda kattungarna med sk "Split-foot" där flera av tårna är sammanväxta. Han blev därför innekatt i sitt nya hem. 

Trots att han var utefödd var han ganska social av sig redan från början. Han fick en kattkompis som hade hämtats från Kälby Katthem i sitt nya hem.  

Flox Flox

I slutet av juli 2010 fick denna söta kattunge ett hem via oss. 

Flox var en av de fem utefödda kattungarna med sk "Split-foot" där flera av tårna är sammanväxta. Han blev därför innekatt i sitt nya hem. 

Trots att han var utefödd var han mycket social av sig redan från början. 

Pricken i jourhemmet Pricken i jourhemmet

Kattungen Pricken kom till jourhemmet hos Ingegärd, efter att han hittats vid en lada där han sprang vind för våg med sina andra syskon. Vi har räddat ungar från detta ställe förut och de katter som vi ej tar in blir förvildade, sjuka eller uppätna av vilda djur.

Pricken kom in som en liten "vilde" och bets och rivdes. Men på bara några dagar försvann allt detta och han blev en underbar spinnande gosande liten kattunge som tydde sig till de vuxna katterna i jourhemmet och de tog sig an honom som sin egen unge och putsade och gav honom trygghet. Ingegärd gosade också mycket med Pricken och i mitten på juli märktes det inget av att han en gång var en någon förvildad katt, då ett äldre par från Strängnäs kom och tittade på honom så föll de direkt. Han fick ett hem i en villa med en vuxen katt som sällskap. Efter en vecka i nya hemmet ringde matten Barbro och sade att allt gick jättebra med Pricken, han hade blivit vaccinerad och undersökt av veterinär och mådde bra (och han var även kompis med gamla katten i det nya hemmet). Tack Barbro med man för att ni gav lilla Pricken ett jättebra hem!!!

(Pricken kommer få gå ut i sele i nya hemmet, de vill inte släppa ut honom pga att han kan bli överkörd av bilar).

Sotis på Saras arm Sotis på Saras arm

Katten Sotis kom med sina två kompisar från et misärhem i Kumla. De skulle avlivats samma förmiddag som jag fick ett larm och det var AKUT. Vi bestämde oss för att ta in dem och avlivningshotet avblåstes.

Det var tre ruggiga undernärda katter som anlände till jourhemmen i Kungsör. De var rädda och skadade av den misär som de varit i. Det tog flera veckor av gosande och pysslande med dessa katter innan de "blev katter igen".

Att Sotis blev den fina katt hon blev kan vi tacka Sara A för, hon har gjort ett makalöst jobb med Sotis som blev "mammas tjej" och bara ville sitta på axeln o pussas, eller sitta på altanen o spana ut över gården.

100721 blev en lyckodag då vi hittade ett enormt bra hem till lilla Sotis,  så nu är hon Västerås-bo och kommer att få en killkompis på 3 år som är kasterad. Hon blir innekatt och får en härlig inglasad balkong att sitta och kika ut ifrån, det blir precis som "Ferdinand och kork-eken".

Den vackra Rosso Den vackra Rosso

Den renrasiga Heliga Birman Rosso hade lämnats in för avlivning då han kissat i sängen. Han var vaccinerad, kasterad och chippad och hade även fin stamtavla. Vi fick tag på honom i sista minuten och via kontakt med fd ägaren så fick vi katten och placerade ut honom i ett bra hem i Vingåker 100714. Rosso hade under tiden hos Mona inte kissat i sängen en endaste gång trots att det fanns sängar i närheten och han levde tillsammans med flera andra katter.

Rosso - en mycket vacker katt med isblåa ögon var en översocial och trevlig katt som nog mera var en hund än en katt i sättet, han får nu fortsätta sitt liv i ett annat hem. I det nya hemmet blev han genast bästa kompis med husets hund.  Vi önskar Rosso lycka till framöver!

Hampus Hampus

Hampus var en av kattungarna i en kull på fem ungar som föddes utomhus av en hemlös mamma. Han hade som två av sina andra syskon det sk "split-foot" anlaget som gör att flera av tårna är sammanväxta och de kan ha svårt att klättra. Hampus blev innekatt här på söder i Eskilstuna och fick en kattkompis i sitt nya hem. Hampus var tam redan då han kom in och anpassade sig mycket fort till livet inne i en lägenhet.

Det var i början av juli som han adopterades av sin nya familj.

Lilla Wilma Lilla Wilma

Wilma såg ut som en liten kattunge, men hon var vuxen. Hon kom med två andra kompisar från ett misärhem i Kumla, de var tre vanskötta katter som kom till Livbojens verksamhet. Lilla Wilma var i jourhem i Kungsör hos Sara A och under den tiden så utvecklades hon till en underbart kelig liten försiktig katt som älskade att ligga i sängen och kela. Sara A tog hand om Wilma som sin egen lilla bäbis och gav henne mycket kärlek, Wilma utvecklades till en fin liten katt och 100630 var en lyckodag då hon fick ett hem hos ett äldre par som redan hade adopterat två andra missar från "Fridahemmet".

Tack till vårt underbara jourhem för arbetet med Wilma och alla aldra hemlösa katter, du är ovärderlig för alla behövande missar!

Underbara katten Nisse Underbara katten Nisse

Katten Nisse räddaddes i sista sekunden av Peter Samson från Djurambulansen som omedelbart kontaktade Livbojen då denna helt underbara katt lämnats in för avlivning på Djurkliniken. Orsaken var ändrade levnadsförhållanden av fd ägaren.

Nisse fick omgående ett hem (via oss på Livbojen) hos ett par som blev väldigt nöjda med katten, på  bara någon dag hos oss visade han att han var en mycket social och trevlig på alla sätt och vis.

Nisse - en katt som är värd att få leva!!!! Du är värd ett långt och fint kattliv!

Nisse hämtades 100618 av sin nya ägare, och missen  var  sedan tidigare kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Felix & Findus i sitt nya hem Felix & Findus i sitt nya hem

Pärlans fyra kattungar som nu hunnit bli 12 veckor gamla fick under mitten av juni nya hem, två av ungarna Felix och Findus hamnade i samma hem (såsom även katten Sinna gjorde). De två andra kattungarna fick varsina andra fina hem.

Innan vi släpper ifrån oss kattungar och vuxna katter så undersöker vi hur de kommer att få det i sitt nya hem.

Sinna Sinna

Kattflickan Sinna fick ett nytt hem 100618, hon fick flytta med två av Pärlans ungar Findus och Felix, de kommer att bli utekatter allihop.

Sinna var kastrerad, vaccinerad och id-märkt när hon flyttade hemifrån.

Sinna var en av de 11 katterna från Örebro som räddades ifrån avlivning. Hon var en mycket social och nyfiken liten tjej.

Skorpan Skorpan

Katten Skorpan fick 100616 ett nytt permanent hem hos en kille som heter Lillis.  Dagen efter att Skorpan anlänt till sin nya husse får jag ett telefonsamtal, jag undrar innan jag svarar om kanske husse ångrat sig. MEN det jag fick höra då jag svarade i telefonen var MYCKET glädjande nyheter.  Skorpan hade bara travat direkt in genom dörren, nosat på saker i hemmet, klöst på klösbrädan och efter ca 30 min låg Skorpan på nya husses mage och kollade på TV. Sällan har jag hört en så nöjd kattköpare. Skorpan travade alltså bara in genom dörren, runt i lägenhten och rakt in i Lillis hjärta. Till råga på allt fyllde husse 50 år och han sa att det var den i särklass bästa present han fått den dagen!

Pelle-gubben Pelle-gubben

I ett hus vid vägens slut...liten Pelle tittar ut!

Ja, så kan man sjunga om lilla Pelle nu när han fått ett hem ute i skogen vid en liten gård som kommer att bebos av Pelle, några stallkatter, några hästar, två hundar och ev. några höns.

Pelle fick det många katter längtat efter en helt egen gård. Nu kommer utmaningen att gå från innekatt till utekatt. Vi önskar Pelle lycka till i sitt nya hem. Helt omgivet av färgglada sommarblommor ligger Pelles nya hem och väntar på att han skall utforska det.

100615 var den lyckosamma dagen för katten Pelle från det hemska misärhemmet i Kumla!

Fröken Smilla Fröken Smilla

Den väldigt söta och sociala Fröken Smilla fick 100615 ett nytt permanent hem i Hällby hos en stor familj i en villa. Hon togs emot av hela familjen som var mycket intresserade av sin nya familjemedlem. Smilla visade direkt vilken social och nyfiken katt hon är och gick genast runt och inspekterade sina "domäner" i villan. Hon kommer få tillgång att gå ut framöver då hon vet vart hon bor så att säga.

Vi tror det var bra att hon blev ensamkatt och att hon hamnade i en större familj där det är lite liv och rörelse för det verkar hon gilla. Just när vi skulle gå fick vi höra att de skulle bjuda henne på lite pannkaka vi får se när familjen hör av sig igen om Smilla gillade sin pannkaka.

Geisha i sitt nya hem hos Sussie Geisha i sitt nya hem hos Sussie

Katten Geisha (från början Fiffi) har äntligen 100607 adopterats permanet av jourhemmet där hon har befunnit sig de sista månaderna.

Geishas liv har varit rörigt - fram till nu. Hon föddes på en campingplats med sina 3 syskon. Mamman var en övergiven sommarkatt som någon kelat med en sommar och sedan lämnat åt sitt öde på campingen. Ungarna och mamman blev jagade runt på campingen då gästerna såg dem som "ohyra" mer eller mindre, de hade tur som hittade en snäll dam som matade dem och där de fann lite trygghet. De kontaktade Livbojen/Kattskyddet och Geisha hamnade i jourhem, testade i ett permanent hem med barn vilket inte fungerade, sedan tillbaks till jourhemmet. Efter en tid flyttades hon till jourhemmet på Kattskyddet och där får hon nu stanna då Sussie upptäckt att hon inte kan leva utan denna helt underbara kisse. Tänk vilken slingrig historia som äntligen fått sitt slut  - och den slutade på allra bästa sättet!!! Tack Sussie på Kattskyddet för din underbara insats!

Tyson (& Texas) Tyson (& Texas)

Tyson (på bilden) och Texas (svart-vit hankatt). Adopterades 100606 av ett yngre par i Eskilstuna. De kommer att bli innekatter.

Tyson & Texas bodde tidigare i ett hem där ägaren hade fått allergi så de var tvungna att flytta.

De kastrerades, vaccinerades och kastrerades omgående då de kom till Livbojens verksamhet.

Katterna fick fortsätta att leva ihop i sitt nya hem och de kan känna en trygghet i varandra även om människorna blir nya för dem.

Katterna var i jourhem hos Mona.

Csilla Csilla

Katten Csilla var en omplaceringskatt som kom till Livbojen pga att barnet i familjen fått allergi.

Csilla är en  social, gosig och fin liten sköldpaddshona var van med barn och därför passade det bra att hon kom till en ny barnfamilj i sitt nya hem. Csilla adopterades av en familj i Ekeby som även hade en 10 årig hankatt som var så sällskapssjuk att han fullkomligt skrek efter katt-sällskap, vilket han till stor glädje fick 100604 då Csilla kastrerades, id-märktes och vaccinerades innan hon samma dag placerades i sitt nya hem.

Bobbi & Wayne i nya hemmet Bobbi & Wayne i nya hemmet

Kattungarna Bobbi  och brorsan Pepsi (numera Wayne) fick ett nytt hem 100527 i Strängnäs hos ett ungt par som verkade väldigt förtjusta i katterna.

Enligt en uppdatering 100613 så har de verkligen installerat sig i nya hemmet (som innekatter) och ligger på nätterna i sängen hos matte och husse och gosar. De leker och far runt. Wayne är mindre än Bobbi, precis som det var när han var hemma hos mig, men enl veterinären så mår han helt bra. Kattungarna kommer från samma lada som en del tidigare kullar vi tagit hand om, om de blivit kvar på bondgården skulle livet som förvildad katt full med mask och skabb i öronen ha väntat dem, inget liv för en katt att växa upp i anser vi. Troligtvis hade Wayne idag varit död då han var lite sjuk i början då vi fick in honom, utan medicin hade han inte överlevt.

Winston i nya hemmet Winston i nya hemmet

Katten Winston har ÄNTLIGEN fått ett kärleksfullt och varaktigt hem. Efter flera månader i jourhem och flera veckor i det nya hemmet på prov är det nu klart 100518 har Winston blivit adopterad av sin nya familj. Han har fått en kattkompis som heter Lotta och är 13 år, vi hoppas att de kommer att bli goda vänner framöver, i början var det en del fräsande men det går nu bättre och bättre dem emellan.

Det är med glädje i hjärtat som Winston nu flyttas från "katter söker hem" till "katter som fått hem".

Winston blev innekatt och den nya familjen har borstat bort massor med lös päls och rengjort hans öron mm som var välbehövligt, de bryr sig om honom och vill att han skall må bra.

Sessan Sessan

Katten Sessan som vi räddade från Örebro där hon med ett tio-tal andra katter hotades av avlivning är en blyg men mycket gosig hona. Hon adopterades av en kvinna som bor på landet men nära en 70-väg så Sessan kommer att bli innekatt i en villa med mycket utrymme. Där kommer hon att få leva som en prinsessa och bli mycket bortskämd av sin nya ägare, som förstår att det kan ta lite tid att vinna en katts förtroende.

Sessan var vid överlämnandet kastrerad, id-märkt och vaccinerad 2 gånger.

Mary Mary

Mary 8 månader kom tillsammans med en annan katt från ett hem där ägaren blvit sjuk och och inte orkat bry sig om sina katter. Därför låg Mary första tiden under en madrass och fräste hemma hos Mona. Efter en tid kom hon fram och blev mer och mer tam. Hon kastrerades, vaccinerades och id-märktas i början av maj och fick mycket kort därefter ett nytt hem där hon även fick en ny kompis. Enligt första rapporten från nya hemmet går allt bra och Mary har accepterats av den andra katten i nya familjen.

Mary blev innekatt, och det yngre paret som adopterade henne hade tidigare erfarenhet skygga katter så Mary får ta den tid på sig som hon behöver att utvecklas i sitt nya hem.

Max & Mysak Max & Mysak

Under slutet av april -10 fick dessa stiliga katter ett hem i Uppsala. Katterna kom från början från Örebro där de hotades av avlivning tillsammans med ett tiotal andra katter.

Max och Mysak kom till ett hem med tillgång till utomhusvistelse vilket var ett krav för de visade att de inte gillade att bara vara inne i en lägenhet. De längtade ut båda två och var rastlösa. Till slut fick jag hemmet till dem som jag letat efter, så nu är båda katterna Uppsalabor. Tack Carina för att du erbjöd katterna det hem jag letade efter!!!

Snoddas Snoddas

Katten Snoddas som var en av de avlivningshotade katterna från Örebro fick ett dröm-hem på landet i en villa där han kommer ha tillgång till stora marker att röra sig på när han känner sig hemmastadd. Han kommer att bli herren på täppan och enda djuret i huset.

Han kastrerades, vaccinerades och id-märktes innan han fick flytta till sitt nya hem.

Tack Camilla för att du tipsade oss om Ola som gav Snoddas ett riktigt kanon-hem, det kunde inte ha blivit bättre!!!

Ännu en solskenshistoria och det är vi så tacksamma för.

Kitty Kitty

En av Örebro-katterna, kattflickan Kitty 10 månader gammal fick ett hem under april -10 i Västerås tillsammans med katten Izzy som även han kommer via Livbojens verksamhet. Izzy bodde redan hos Kerstin och behövde en kompis. Izzy kom hem till mig och hälsade på en dag och fick "välja" kattkompis, då blev det söta lilla Kitty som han tog med sig hem. De åkte tom i samma bur på väg hem så första mötet var mycket lyckat.

Kitty visade sig vara dräktig med fyra kattungar, tyvärr förlorade hon alla ungar några dagar efter förlossningen utan känd anledning.

Tack Kerstin för att du tog hand om Kitty. Katterna kunde inte fått ett bättre hem än hos dig. Tusen kramar!!!

Kitty kom med 10 andra katter från Örebro där förra ägaren tänkte avliva dem alla pga flytt. Jag och en kollega fick höra talas om detta och hämtade hem alla katterna till Eskilstuna för att hitta nya hem.

Simba Simba

Kissen Simba kom med flera andra kattkompisar från Örebro till Eskilstuna då de hotades av avlivning där. Efter en vecka i jourhem så kastrerades, vaccinerades och idmärktes han hos veterinär Bina på Lillåsens veterinärklinik.

Han fick ett hem här i Eskilstuna med två andra kattkompisar.

Detta ordnades helt och hållet av Mona som även hade honom i jourhem.

Musse Musse

Katten Musse från de avlivningshotade katterna i Örebro hamnade i ett jättebra hem i Hällby och fick på köpet en busig lekkompis som heter Sigge.

Musse hölls första veckorna inomhus för att han skulle veta vart han höll hemma. Han hade ingen aning om hur kattluckan fungerade...detta tills han en dag såg kompisen Sigge smidigt smita ut genom luckan framför nosen. En dag när matte kom hem från jobbet var Musse spårlöst borta, matte letade o letare och gick sedan ut på altanen för att ta lite luft. Vem satt där ute i godan ro och nosade i buskarna om inte Musse som glattt visade (typ 20 ggr samma dag) att han nu minsann lärt sig hur kattluckan fungerade.

Vesslan/Våfflan Vesslan/Våfflan

lilla Våfflan fick efter några turer fram och tillbaks ett permanent kanonbra hem hos ett av våra jourhem, Ingegärd. Där blev hon på några dagar bästa kompis med lilla hunden Tusse och katten Putte. Ingegärd säger att Våfflan är som en hund, går efter henne och piper tillom man kommer utom räckhåll.

Våfflan är en mycket speciell katt, hon har öronen lite snett på huvudet och ett kraftigt överbett vilket gör att hon liknar en "gremlins" tycker jag.

 

Våfflan kom från Rädda Djuren i Örebro.  Jag hjälpte Frida med att placera henne.

Tack Ingegärd för att du adopterade lilla speciella kissen Våfflan!

OBS med tiden har Våfflan bytt namn till Vesslan, ett passande namn till en energisk tjej som är med på allt och är mest som en liten hund i sättet.

Gordon Gordon

Snälla och trevliga kissen Gordon kom till vår verksamht via Örebro, Rädda Djuren. Han var en hittekatt som hittats utomhus. Han var kastrerad. Mycket mer än så förtäljer inte historien om hans bakgrund. Han var inte efterlyst och ingen saknade honom. De som hittade Gordon kunde ej ha han kvar och skulle avliva honom. Då grep vi in och på så sätt hamnade Gordon i jourhem i vår verksamhet.

Efter några veckor i jourhem så hanmade Gordon hos ett trevligt par utanför Strängnäs. Han fick några kompisar på köpet också, nämnligen en hund och 4 höns!!! Gordon kommer få möjlighet till att gå ut framöver. Först i koppel och sedan fritt. Han kommer också att vaccineras av de nya ägarna. Den 28/3 var en lyckodag. Första rapporten från Gordons nya husse löd "Jag tror att Gordon hittat hem nu". Bättre kan det inte bli vi är så glada för Gordons skull!!!

Nisse/Purre Nisse/Purre

14/3 -10 fick kissen Purre ett nytt hem i en villa i Odlaren hos en mycket trevlig kvinna som heter Ewa.

Purre hade varit i jourhem hemma hos mig i nästan två månader, han kom till mig då katthemmet i Eskilstuna hade fullt hus. En familj i Näshulta ringde till mig och sade att det stått en katt på fönsterbläcket i ca en vecka och velat in, det var då ca 20 minusgrader ute och lilla Purre var hungrig och genomfrusen. De ringde mig och sa att om jag inte tar in katten så släpper de ut honom i kylan igen.

Jag tog naturligtvis in kissen till mig, och det är jag väldigt glad för! Jag möttes av en riktigt söt nallebjörn som direkt ville fram och gosa. Han drack vatten i flera minuter och var uttorkad och hungrig naturligtvis men var i övrigt i bra kondition. Ingen sakande honom (som vanligt) och han var okastrerad och ej id-märkt.

Jag kastrerade, vaccinerade och id-märkte honom direkt.

Han gick jättebra ihop med mina katter hemma och fick bo ute med oss i lägenheten under tiden han var hos mig.

Till slut hittade jag ett jättebra hem till honom där bor han nu och trivs jättebra.

Purre är en av de katter som jag fäst mig mest vid så det var svårt att skiljas åt men jag vet att han fått ett jättebra hem så jag kan sova gott om nätterna.

Frida & Freja Frida & Freja

Dom härliga syskonen Frida & Freja fick ett hem i Västerås 6/3 -10. De hamnade hos ett jättegulligt par som heter Sofia & Robert. Vi tror (vet) att detta blir ett kanonhem för ungarna. De fick komma till samma ham vilket vi tyckte var ett krav!

Den 7/3 hörde Sofia av sig och rapporterade att katterna hade det jättebra, de hade busat hela natten, varit på lådan o ätit mm. De verkar helt enkelt stortrivas och anpassade sig direkt till sin nya miljö, de hade också tryggheten med varandra i det nya hemmet.

Allt ekonomiskt bidrag går till en kastrering av en honkatt framöver.

 

Frida & Freja kom till oss via "Rädda Djuren", de hade varit i en familj där en av familjemedlemmarna blev akut allergisk.

Izzy Izzy

Hankatten Izzy kom med katt-kompisen Iza från ett hem där de lämnats ensamma de sista månaderna (de hade bara fått lådan tömd och fått lite mat då och då).

Helt oväntat så var Izzy direkt från första början en supersocial och kelig katt, han hade inte alls tagit skada av missförhållandet han kom ifrån. Izzy blev direkt en liten "bäbis" här hemma som bara skulle kela o ligga i sängen på magen om nätterna och sova. Helt underbart fin och tillgiven katt!

Jag hade tur att hitta en kanonfamilj till honom, eller rättare sagt så hittade de mig.

Izzy bor numera i Västerås tillsammans med kattkompisen Kitty (som kom hem till dem under april -10)

Izzy har redan varit med sin första semester med familjen i en fjällstuga. Ja, jag behöver väl inte berätta att detta är ett av de bästa hemmen en katt kan tänka sig ha :)

(innan Izzy lämnades iväg kastrerades, vaccinerades och id-märktes han)

Iza Iza

Iza kom till mig under februari -10. Hon kom med katten Izzy. Jag fick ett larm via Socialtjänsten att två katter lämnats ensamma i en lägenhet en längre tid. Jag visste inte alls vad som skulle vänta mig då jag hämtade kissarna, men det visade sig att katterna hade det rent o fint, bra med mat och någon hade brytt sig om att de skulle ha en trygg tillvaro, MEN de hade lämnats själva i flera månader. Izzy hade klarat ensamheten mycket bra och var väldigt gosig men Iza visade sig mycket reserverad och rädd till en början. Efter några veckor hemma hos mig började räddheten att släppa taget. Efter att hon kom till sitt permanenta hem här i Eskilstuna så fortsatte det att gå åt rätt håll. Hon gömde sig mindre och mindre under sängen och började ligga i sängen om nätterna och gosa mer och mer. Det enda hon behövde var trygghet och sällskap. Detta blev en mycket fin katt och hon fick ett jättebra hem hos en tjej som heter Ellinor som studerar på MDH. (Vi kastrerade, vaccinerade, id-märkte och avmaskade Iza innan avflytt).

Charlie/Tovis Charlie/Tovis

Den 22/2 -10 fick jag ett samtal från några tjejer som hittat en rufsig katt under en bil i ett garage i Smedjan. Enligt personer som sett den där så hade den varit synlig i över en månad.

Med hjälp av burar, fälla, god mat och lock och pock lyckades vi till sist få in kissen i en fälla.

Han kom hem till mig och vi tog honom till veterinär som totalrakade honom på hela kroppen, konstaterade att han hade blöder, mask, var uttorkad o hade infektion. Medicinering påbörjades.

Jag kallade katten Tovis eftersom pälsen var som en stor tova, han gick på lådan o åt 1,5 burkmat Pussi/dag och det behövde han.

Dagarna gick och kissen mådde bättre och bättre rent fysiskt och började få förtroende för mig.

Tjejerna som hittade honom var och tittade hemma hos mig och de bestämde sig för att adoptera honom.  Han fick ett nytt namn; Charlie.

Den aktuella bilden på Charlie är från slutet av maj -10. Där ser man att Charlie päls börjat växa ut ordentligt och han har blivit så gott som helt återställd från sina skador. Han har även några kompisar, nämligen två marsvin och några råttor. Charlie har nosat på råttorna och inte gjort någon ansats till att vilja äta upp dem utan han är hur snäll som helst mot dem. Han trivs jättebra i sitt nya hem och de tar mycket bra hand om honom, det såg jag när jag var och hälsade på honom. 

Av detta fall är jag fortfarande i stor förundran, hur kunde så många veta om denna katt och INGEN agerade, HUR kan det vara så???!!! Återigen - har katten inget värde i vårt samhälle?