livbojen logga fb

Vi har fått hem under 2011

Blanche kom med sina fyra kattungar och flera kattkompisar till Livbojen, hon hade suttit i förvar då polisen omhändertog hela gänget från ett misärhem.

Hos Livbojen tingades unge efter unge och då de var 12 v. flyttade allesammans. Då började livet för Blanche som egen individ och hon kastreades och vi började leta hem till henne. Ganska omgående hörde Sofia av sig till oss, hon har sedan tidigare katten Alina från Livbojen en "se men inte röra-katt". Nu får Sofia en av varje en blygis och en gosis. Blanche är en gosig och spinnig och kelig tjej och hon är en mysig katt att ha som sällskap i tex TV soffan om kvällarna.

Lycka till nu Blanche i ditt nya hem och hoppas att hon och Alina kan bli vänner framöver!

Blanche blev vaccinerad med första vaccinationssprutan 111125. Kastrerad, id-märkt och vaccinerad med andra sprutan

111227. Avmaskad 111128 med Milbemax.

Ofelia hittades som liten kattunge i Torshällakolonin, hon var undernärd och höll på att stryka med, men med mat och mediciner räddades hon och idag kan man inte se ett spår av den en gång så taniga lilla kissen.

Hon växte upp i två olika jourhem och hon förvandlades till en härlig liten ungkatt på 6 månader och äntligen hörde ett par av sig som ville adoptera den här söta lilla tjejen.

Ofelia har på årets näst sista dag flyttat till Stockholm till Alexandra och Christoffer som tragiskt nog miste sin lilla kattflicka på julafton, det här har gjort paret mycket ledsna men nu kanske det här blir en liten famij att börja om med. Hon kommer att få mycket sällskap om dagarna då det oftast är någon hemma.

Lilla Ofelia jag kommer att sakna dig massor, Love med här hemma men nu har du äntligen fått din nya familj som redan älskar dig jättemycket trots att du knappt ville visa upp dig då de kom för att kika på dig :)

Ofelia blev kastrerad och id-märkt 111227.

Avmaskad 110713 med Banminth och andra gången 110728, tredje ggn 110821.

Vaccinerad med första vaccinations sprutan 110804. Vaccinerad med andra sprutan 110825.

Kattmamman Lizz från Torshälla kolonin födde110923  fyra fina ungar hos Lotta i jourhemmet. Fille var en av de här sötnosarna som slapp födas som förvildad katt utan framtid i kolonin. Flle blev med tiden han växte upp en mycket social, trevlig, söt och mysig kattunge som var mer som en bäbis än en katt. Han har nu firat jul i jourhemmet och ätit en hel del skinka och prinskorv.

Så var det dags att Fille fått flytta till sitt permanenta hem hos Jenny och Stefan som sedan innan har katten Sniff från Livbojen.

Nu kommer Fille att få heta Taz och han kommer att få Sniff som storebror. Han har idag 111226 åkt hem till sin nya familj där han blir innekatt och han kommer att få påhälsning några gånger i veckan av Jennys mammas två busiga hundar som redan är kompisar med katten Sniff.

Vi kommer att sakna dig massor Taz men nu har du äntligen fått din egen familj att bo hos!

Avmaskad 111120 med Banminth. Andra gången 111214 med samma preparat.

Vaccinerad med första vaccinationssprutan 111124. Andra gången 111214.

Vad är det här för fotomodell då? Jo det är söta lilla Zelda som har adopterats av Kristin. Ni kan väl aldrig gissa vad Kristin har för yrke???! Jo ni gissade rätt...fotograf :)

Kan man vara sötare? Vi tror inte det.

Kristin med familj har en katt sedan tidigare, de tyckte det var dags för en kompis till henne och ett ny-tillskott för hela familjen som även väntar annan tillökning i nästa år.

Zelda var först på prov men har nu lyckats charma hela familjen så att hon kommer att få ett permanent hem här. Vi tror även att det kommer att bli lite "modellande" för den här lilla katttösen framöver. Zelda har stora utrymmen att röra sig på i den stora villan så hon kan "rejsa runt" och busa som en liten kattunge gillar att göra :)

Vi önskar henne och hela familjen lycka till och vi tror att lill-matte nu har fått sin "rosa katt" som troligtvis får heta just "Råsa".

Zelda/Råsa vaccinerades första gången 111125, och andra gången 111214. Hon blev avmaskad första gången med Banminth 111129. Andra gången 111213 med Banminth.

Elin i Nyköping har sina hästar i ett fint stall med sadelkammare som har värme. De har det mesta i sitt stall, men de saknade något...nämligen katter! Elin var på jakt efter några kissar som skulle kunna trivas i ett stall, då såg de Livbojens annons på Blocket.se. Vilken tur vi hade, eller rättare sagt kissarna. Hela gänget får nu följas åt till sitt nya hem och det är vi väldigt glada för. De får spendera första tiden i sadelkammaren, sedan i resten av stallet och sedan får de även gå ut om de vill det.

De här katterna är födda i en lada så de vet hur det ser ut så att säga, men vi kan inte jämföra det hemska ställe de var på tidigare med det här fina stallet där de även får sina egna korgar sitt eget matställe och rent vatten och allt vad de kan behöva för att må bra (samt samma torrfoder som de ätit i journemmet)

Vidar, Hera, Ymer och Sabrina har nu åkt till sitt nya hem och vi önskar dem lycka till. Uppföljning kommer från Elin i Nyköping om hur det går för gänget.

Elin i Hällberga som var jourhem för gänget vilka hon kallade "kottarna" är väldigt nöjd med deras nya hem fast hon ju såklart kommer att sakna dem mycket.

Kottarna visade inte upp sig från sin finaste sida idag då de skulle in i burarna,hoppas Elin i Nyköping inte blev allt för avskräckt av dem :)

Kottarna avmaskades med Banminth i okt och nov. De behandlades med Stronghold mot skabb under nov.

De blev allihopa kastrerade och id-märkta 111220 av Livbojen.

 

Kirk med kattkompisar kom till Livbojen efter att de skulle ha avlivats i början på december månad för de hade omhändertagits och sedan suttit förvarade via polisen, tiden var slut och ingen plan fanns för dem.

Det här är är en stor kelgris, en mysig nallebjörn som bara vill väl. Han gillar allt från andra katter till hundar och liv och rörelse. Därför passar det bra att han fått ett hem hos Marcus där han kan få vara med honom i allt han gör och på dagarna ligga och slappa i fönstret och spana på fåglar.

Vi tror att Marcus kommer ha stor glädje av en sån fin kompis som Kirk är.

111205 kastrerades, vaccinerades och id-märktes han via oss. Vi tror han är mellan 2-4 år gammal.

Vi har länge eftersökt stall/ladugårdar som kan hjälpa oss ta emot hemlösa katter från kolonier. Katterna lever helt oskyddade i många kolonier, framförallt i Torshälla där de bla bor under altaner och jagas iväg av personer som bor där som inte vill kännas vid dem. Vi har dock träffat på flera vänliga personer som hjälper oss med att fånga in och hitta hem till katterna här. Vi måste nämna Britt-Lis som gör ett helt underbart jobb och hjälper oss.

Nu har katthonan Lizz som fångades in i somras fött sina kattungar inomhus i jour hos Lotta 110923 och kattungarna har flyttat. 111128 kastrerades och avmaskades Lizz. Hon trivdes aldrig inomhus och vi lade ner all energi vi bara kunde för att leta hem till henne på landet och till slut fick vi napp!

Det är Silla i Kungsör som tar emot Lizz samt en annan kastrerad och avmaskad katthona (grå-randig). Silla bor på en stor gård i Kungsör och skall hjälpa oss att ta hand om 2-4 st hemlösa kastrerade katthonor. Hon har redan flera kastrerade honor på gården som hon tagit hand om men kan öppna sin dörr och sitt hjärta för några till!

STORT tack Silla för att du tar hand om Lizz och den grå-randiga honan från Torshälla kolonin, nu får de ett pannrum med värme att gå in i, hö att ligga och sova i, torrfoder och kött och allt vad gården erbjuder!!!

Två små snuttisar från Livbojen har fått ett gemensamt hem hos Emil och Petra!

Det är Tindra (kallades först Tin-Tin) samt den vita ungen Peach.

Tindra hittades som halvstor unge i Torshälla kolonin, vi visste inte att hon existerade förrens hon en dag satt ifällan, hon lurade oss alla och vi trodde från början det var en liten grabb. Hon var snäll från första stund, men rädd såklart som alla utefödda brukar vara till en början. Nu blir hon mer och mer social för varje dag som går, hon har alltid kunnat lyftas med försiktighet.

Peach med mamma och kattkompisar förvarades hos polisen men skulle sedan avlivas, det kunde bara inte få ske! Vi tog in hela gänget mysiga katter till Livbojen och lilla Peach var en av dem!

Nu har vi fått ett helt underbart hem till de här båda missarna hos Emil och Petra, här blir de innekatter i en mysig lägenhet i Eskilstuna. Vi tycker det var jättebra av dem att de lyssnade på våra tips och råd om hur katter fungerar och adopterade en skyggis och en tamis, en tam som drar fram den skygga ur sitt skal. Vi tror det kommer gå jättebra med kissarna och de har redan första dagen nosat på varandra med nyfikenhet. Kom igen nu Peach och busa fram lilla Tindra som sitter och smyger bakom bokhyllan :)

Tindra:  Vaccinerad med första vaccinationssprutan 111110. Andra sprutan 111129.

Avmaskad med Banminth 111106. Andra gången 111129.

Peach:  Vaccinerades första gången 111125, och andra gången 111214. Hon blev avmaskad första gången med Banminth 111129. Andra gången 111213 med Banminth.

Snowie är en helvit katt som är helt döv och har ljusblåa ögon. Hon är en mycket go liten tjej som gillar att kela och mysa, sätta sig fast på en som en "kardborre" och vara i centrum, hon var med Livbojen på kattens dag 111126 och lyckades charma alla i kassan på Djurmagazinet där hon stog med ett sele på sig.

Hon kom med ett gäng kattkompisar från ett pensionat där hon och de andra skulle avlivas bara för att de var hemlösa och ägaren ej kunde ta hand om dem. Vi tog hela gänget på 9 katter inklusive 4 kattungar. Det visade sig vara ett gäng helmysiga katter som verkligen förtjänade en andra chans i livet och det fick de!

Vi hade turen att bli kontaktade av Cecilia med familj och de hämtade hem Snowie på prov 111211 och en vecka senare har de meddelat att de kommer att behålla henne. De har en till katt och det har visat sig att de kommer bra överens.

Det var inte bara så att Snowie var döv, hon hade även två tänder som satt upp i gommen så det gjorde ont då hon stängde munnen, men det här är nu åtgärdat av de nya ägarna som tog henne till Våsterås för att få specialhjälp och inte nog med det heller, de betalade hela summan själva på ca 5000 kr så visst finns änglar börjar vi att tro.

Snowie blev vaccinerad med första sprutan 111125, hon blev även kastrerad och id-märkt 111202 via Livbojen.

Vi vill såklart tacka Cecilia med familj för den här fantastiska insatsen, att adoptera en katt som är döv och med tand-problem. Snowie och vi på Livbojen tror att vi fått en av de bästa julklapparna som bara går att få!

Frazze låg i magen på den förvildade kattmamman Lizz då han räddades från Torshälla kolonin. Han föddes i tryggt förvar inne i en varm och ren lägenhet och har tagits omhand på bästa sätt av mamma Lizz och Lottas familj som haft honom i jour. Här har Frazze blivit en älskvärd liten kelgris som både är en linslus och en kille som gillar att stila och charma alla han möter. 111215 fick han flytta hem till Jennie, Tobias och den andra kissen Sixten. Vi har redan efter några timmar fått en rapport om at Frazze är den mest orädda kattunge som Jennie nånsin sett, han är redan på upptåg i den nya lägenheten med svansen i vädret och det är härligt att höra! Det här kommer bli en älskad katt som kommer att göra nya matte och husse glada i många år framöver!

Frazze blev avmaskad med Banminth 111120 första gången. Andra gången 111214 med samma preparat.

Vaccinerad med första vaccinationssprutan 111124. Andra gången 111214.

 

Fabian låg i magen hos den förvildade kattmamman Lizz då han räddades från Torshälla kolonin. Han föddes 110923 och har sedan dess växt upp med sin mamma och sina tre härliga syskon hos Lotta i jourhem. Han har han utvecklats till en härlig liten busig grabb med skön stil och många bus på lut :)

Han har nu flyttat hem till Mimmi W med familj och deras andra kisse. Då Fabian blir stor kommer han få börja gå ut för familjen bor bredvid en skog och här kommer det finnas mycket skoj att utforska och vi hoppas den andra kissen kommer visa honom lite hur livet som utekatt fungerar.

Vi önskar Fabian lycka till i sitt nya hem, han var minsann efterlängtad då det idag 111215 var hela fyra personer som dök upp med en transportbur för att hämta honom :)

Fabian blev vaccinerad med första vaccinationssprutan 111124. Andra gången 111214.

Avmaskad första gången 111120 med Banminth. Andra gången 111214 med samma preparat.

Det här är Sotis (fd Mario). Ni kanske undrar varför han heter så? Det är bara för att matte Annette och husse Anders redan har en helvit stoooor kille som heter Plutten, nu ville de ha ännu en "motsats-katt" och så blev det :)

Sotis kom med mamma, syskon och andra kattvänner från ett ställe där polisen förvarat dem i 4,5 månader. Ingen plan fanns för att få ut katterna till hem, utan de skulle bara avlivas då deras "tid var slut" på inhysningen.

Hela gänget tog in ett Livbojen, ett gäng på 9 katter som var helt underbara, däribland lilla Sotis.

Under tiden i jourhem upptäcktes att Sotis hade problem med magen, han hade svårt att göra ifrån sig och fick förstoppning. Det här har Annette och Anders fått info om redan från början men de ville ändå ha sin lilla Sotis, trots det här. Och så blev det idag 111214 har han flyttat hem till sin nya familj där han får en stor kattkompis att leka med.

Sotis blev vaccinerad första gången 111125. Andra gången 111214.

Avmaskad första gången 111129. Andra gången med Banminth 111213.

.

Helvita kattungen Milkey (fd Sonic) räddades med sin mamma o syskon från avlivning efter att ha suttit i förvar via polisen under flera månader. Det fanns ingen plan för deras räddning utan de skulle bara avlivas då deras "förvaringstid" hade tagit slut. Men så blev det inte!

De kom till Livbojen i jour allihop och nu har Milkey hittat ett hem. Han har flyttat hem till Birgitta och Kjell som sedan tidigare har en kastrerad honkatt. Han blir här innekatt på vintern och utekatt om sommaren då de är i sin sommarstuga. Vi tror Milkey kommer att trivas bra med sin svarta kompis, det blir som Ying och Yang eller Black and White. Lycka till i ditt nya hem söta Milky!!!

Milky vaccinerades första gången 111125. Andra gången 111214. Avmaskning skedde första gången med Banminth 111129. Andra gången med Banminth 111213. Milky hämtas 111215 efter vaccinationen. Pengarna sätts in på kontot.

Spock satt inhyst i polisens försorg med många andra kattkompisar, de hade blivit omhändertagna då ägaren ej skött om dem. De satt i 3 månader, som blev till 4,5 månader...men ingen plan fanns för dem att hitta hem till dem. De skulle avlivas nu när tiden hade gått ut. Ett gäng helt underbara kissar som är några av de mest keligaste katter vi haft inom Livbojen. Det här kunde bara inte få ske! Vi tog in hela gänget med sammanlagt 9 katter till Livbojen.

Spock visade sig vara en helt underbar och stor kattkille med mycket kel, gos och vänlighet. Han gillar allt från andra katter, hundar, barn och liv och rörelse.

Spock har nu blivit adopterad av en familj, Christian, Anna, dottern Tindra och minstingen på 7 månader har fått en ny familjemedlem och Tindra och Spock fick genast ögon för varandra. Det var liksom inte så mycket att fundera på utan han följde helt enkelt med till sitt nya hem redan idag 111207.

Spock blir innekatt i en stor etagelägenhet i Torshälla hos den här familjen som nu alltså utökat sin familj med ännu en medlem!

Spock blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt via Livbojen 111205.

Kattungen Debbie kommer från stället där katterna blev för många.

Nu har hon fått ett permanent hem hos Totte, Erika och deras kisse Grynet. Hon kommer bli innekatt och vi kan rapportera att efter de här två dagarna som hon varit på prov så har hon redan nästlat sig in i både husses, mattes och Grynets hjärta och allra mest i husses verkar det som :)

Vi kan med glädje meddela att det är sista katten från projektet "katterna blev för många" som nu hittat hem och vi vänder ett blad och pustar ut lite :)

Debbie är en framåt tjej som är jättemysig och spinner och är mycket tillgiven och lite som en hund och går efter en överallt. Hon är nyfiken och vill vara med på allt. Hon vill helst agera halsduk runt halsen och det här är en katt som man kan ha nytta av nu när det närmar sig vinter :) Hon och hennes syskon vr i jour hos Helene E. och de var lite rädda när de kom men Helene E var verkligen expert på rädda katter och de var inte rädda många dagar hemma hos henne innan de blev helt underbart nyfikna små kattungar! Tusen tack Helene för all hjälp med de tre syskonen!

Nu har äntligen Debbie fått sitt hem och vi tror att hon kommer att trivas väldigt bra där med matte husse och sin nyfunna katt-kompis!

Debbie blev vaccinerad första gången 110801. Andra gången 110825.

Kastrerad och id-märkt 111202.

Avmaskad 110730 första ggn med Banminth. Andra ggn 110927 med Milbemax.

Ior är en lugn liten kille som hittades i Torshälla i kolonin. Han har födits ute och på något sätt har han överlevt, vi visste inte om att han fanns förren han en dag satt i fällan. Han kom in i värmen och satte sig vid ett element, det tog inte många sekunder efter att vi klappade honom med en pinne som han började att spinna, då fick den rädda kattungen komma upp i en varm famn för första gången och spinna vidare.

Ior är en rädd men fullt hanterbar kattunge, han visar ingen aggressivitet, bara skygghet, men det blir bättre och bättre med det. Han går på lådan och äter duktigt med mat. Nu gäller det bara att få Ior trygg då kommer han att blomma ut och bli en väldigt fin och härlig katt. Han är otroligt söt, har "kanin-päls" lite längre hår på ryggen och börjar få små tofsar på öronen, vi vet inte hur pälsen kommer se ut då han blir vuxen men nu är den mycket speciell.

Nu har Ior blivit adopterad av en riktig djurfamilj med erfarenhet av både katter och hundar och dottern går gymnasium med inriktning mot hundar. Det är Helen och Bengt och deras dotter som gett Ior ett tryggt och pernament hem där han får blomma ut i sin egen takt. Han blir innekatt i villan och då han är trygg samt kastrerad så får han så smått börja gå ut i sele för att kanske i sommar få gå fritt ute.

Ior blev avmaskad med Banminth 111106. Avmaskad andra gången 111129 med Milbemax.

Vaccinerad med första sprutan 111110. Andra sprutan gavs 111129. Han blev chippad 111129.

Härliga Hermonie har adopterats av Susanna, "Sanna" som brukar hjälpa Livbojen med allt möjligt så som att skänka pengar, mat och sand, baka, tillverka scrapping-kort att sälja mm mm. Nu har Sannas djurfamilj med katter och hund utökats med lilla charmiga katten Hermonie som på kattens dag 2011 lyckades få Sannas hjärta att smälta. Vi är såklart jätteglada att Sanna har adopterat Hermonie och vi tror hon kommer få det jättebra!

Nu får Hermonie ett tryggt bra hem och många nya kompisar, det här är en katt som gillar både andra katter och hundar så det passar utmärkt med ett hem med liv och rörelse!

Så som så många andra kommer Hermonie från stället där katterna blev för många men snart har alla katter härifrån fått nya hem.

Hermonie blev vaccinerad med Banminth en gång i september och en gång i oktober. Vaccinerade med första sprutan 110825. Andra sprutan 110920.

 

Kattungarna Heidi och Twiggy hittades med sina systrar i en kartong i Torshälla, vi vet inte vad som hänt med mamman.

De har blivit uppfostrade i jourhemmet av Evelinas hund och perserkatten Siri har agerat kattmamma sedan de var små och tvättat dem osv som även hunden Gizmo har assisterat dem med.

Det här har gjort dem till orädda små kissar som varken räds för människor, oväsen eller annat som de borde vara rädda för egentligen. De har därför sålts som innekatter.

De underbara kattungarna Heidi och Twiggy har nu fått ny permenenta hem, Heidi hos familjen Casserfelt från Oxelösund som snart kommer att få hem en kattunge från Nyköpings katthem som blir Heidis nya kompis, och Twiggy har fått flytta till Mimmi och Joakim från Söderfors i Tierp som sedan tidigare har en en kastrerad Main Coon katts kille.

På självaste KATTENS DAG 26e november så blev de här båda tjejerna adopterade, tänk att två små utefödda kolonikatter kunde få det såhär bra, det var mer än vi kunnat drömma om!

Kattungarna blev avmaskade första gången 111020 med banminth. Andra gången under november månad.

Första vaccinationssprutan gavs 111104, och andra 111124.

Strimma och Naomi hittades i Torshälla kolonin då de var små, övergivna i en kartong hade kattmamman lämnat dem. Vad som hänt med mamman vet ingen. Sedan augusti har 21 kattungar räddats från kolonin! Det här är två av dem.

Strimma och Naomi fick växa upp hemma hos Evelina i jourhem med sina kompisar/systrar, det blev helt underbara kattungar av de här kissarna, vana med hund, vana med andra katter, adopterade av en perserkatt som älskade dem har de växt upp och blivit till helt underbara små kattungar.

Nu har de blivit adopterade Andreas med sambo från Arboga som verkligen längtat och förberett för de här små kissarna, de har storhandlat och dagen då de hämtades var allt klart för dem. De kommer bli innekatter i en lägenhet i Kungsör och de får fortsätta busa tillsammans och ha det bra vilket vi är väldigt glada för!

Kattungarna blev vaccinerade med första vaccinationssprutan 111104. Andra sprutan 111124.

Avmaskade under september och oktober med Banminth.

Kattungarna Sirius och Luna kommer från stället där katterna blev för många, såsom många flera som vi räddat den här hösten 2011. Vi kan med glädje nu meddelat att vi kastrerat den sista okastrerade honan från det här stället!!!

Siruis är en stabil kärvänlig katt som nog kommer bli rätt så stor och ståtlig, han är busig och gillar att ligga i handfatet då man sminkar sig och hoppa i vattnet då man duschat.

Luna är den blyga tjejen som blivit mer och mer modig och hon älskar att ligga o sova i sängen vid dina ben (man får inte röra sig då), hon gillar också at hoppa runt i duschen och annat bus som kattungar har för sig.

Nu har de här båda katterna adopterats av två systrar, som redan har varsin katt sedan tidigare. Luna har fått permanent hem hos Sofie som just flyttat till Enhörna och bor i hus med pojkvän, Sirius har fått permanent hem hos Elina som bor här i lägenhet med pojkvännen i stan men har sommarstuga i Näshulta där Sirius kommer få vara ute lite framöver. Vi har kort och gott hittat två superbra hem för de här båda katterna och vi tror att även deras andra katter kanske kommer att uppskatta kattsällskap framöver :)

Vi har kallat Siruis och Luna och de andra för "Harry Potter bäbisarna". De blev avmaskade med Banminth 110814. Samt 110921. Vaccinerade med första sprutan 110825. Andra sprutan 110920.

Det här gänget med kattungar kommer från Torshälla-kolonin där vi under sommaren/hösten/vintern 2011 tagit in 21 st kattungar som räddats till bra och fina värdiga kattliv och fått bra hem!

På bilden ser ni Vilda, Julia och Moses. De var tama direkt från början trots att de var utomhusfödda, de togs in innan första kylan kom så de hann aldrig förfrysa öron och små tassar!

Nu har alla tre kattungar adopterats. Moses fick stanna permanent i jourhemmet hos Alice, hon har till slut fastnat för en katt som hon ville behålla och det blev sötingen Moses, en härlig mysig katt som är lätt att älska!

De andra två tjejerna fick samma hem hos Åsa Larsdotter som bor med sina två döttrar i en lägenhet i Nyköping. Här blir de innekatter men de kommer få kunna gå ut med sina "mattar" i koppel framöver om de önskar.

Det här är tre små härliga, supertama och mysiga kattungar som nu äntligen fått permanenta och trygga hem! 

Avmaskade första gången med Banminth 111008. Vaccinerade med första sprutan 111104. Andra sprutan 111124.

Avmaskad andra gången med Banminth 111124.

Lilla sötnosen Tyra hittades med sina kattsyskon i en kartong i Torshälla, hon har växt upp med andra vuxna och små katter, hund och liv och rörelse det här har gjort henne till en mycket mysig, orädd och nyfiken katt som är väldigt lätt att älska.

Tyra har nu blivit kompis med katten Kaluha som tidigare adopterats av sin matte och husse via Livbojen.

Hon blir nu innekatt med tre andra kattkompisar i sitt nya hem.

Tyra blev accinerad med första vaccinationssprutan 111104. Andra sprutan 111124.

Avmaskad under september och oktober med Banminth.

 

Lilla Ragnar och hans kattkompisar föddes i en lada utan värme och alla okastrerade katter hade fött ungar huller om buller. Ragnar och hans vänner räddades från ödet i den kalla smutsiga ladan. Ragnar hade mycket skabb, mask och en infektion då han kom in. Vi har fått jobba lite med olika preparat men nu är Ragnar frisk och kry, utan skabb och mask!

Ragnars ålder bedömdes till 12-13 v. Han är en riktig liten skönhet med gråna ögon och stålgrå jämn färg i hela pälsen. En hjärtekrossade såklart! Nu har han fått ett permanent hem hos Louise och Peter som sedan tidigare har en kastrerad hankatt på 6 år. Ragnar blir innekatt hos dem i Torshälla och vi tror nog att det här kommer att bli deras nya bäbis, för så kära var de i den här katten, det gjorde inget om han fräste lite åt dem då och då ens :)

Ragnar blev behandlad med Stronghold, Veterimoxin, Fortiflora och Banminth.

Han kommer att vaccineras och kastreras enl kontraktet av sin nya familj.

Söta och urmysiga killen Hugo lämnades in på Enköpings djurklinik för avlivning då han var hemlös, han skulle alltså inte få leva bara pga att någon kastat ut honom. Vi på Livbojen tog in Hugo till ett av våra jourhem och upptäckte att det här var en mycket social, go och mysig kille, som genast ville vara med på allt i hemmet. Han har charmat alla och charmade även Jasmine och hennes mamma då de kom för att kika på Hugo. Vi kan säga att båda föll pladask när Hugo började rulla runt på ryggen, sätta upp tassen i luften och spinna och göra andra små söta saker. Nu är han påväg hem till Västerås där han kommer få bo i en villa med nio rum och han kommer få vara i ett uterum och njuta av utsikten, för matte är så rädd om honom så han får inte springa ute bland trafiken!

Tusen tack till er för att ni adopterade Hugo och för de 400 kr som vi fick utöver adoptionskostnaden, de går direkt till andra behövande katter.

Hugo blev kastrerad, vaccinerad och Id-märkt 111103.

Asta skulle dödas som kattunge för att de som hade henne trodde inte hon skulle trivas på nya stället de skulle flytta till, Lovisa är en utefödd kattunge vid Mekonomen o Eskilstuna.

Båda de här katterna undkom sina hemska öden och hamnade istället hos Livbojen i jourhem. Efter en stund kom Lovisa till samma jourhem som Asta redan var i. De blev genast bästa vänner och inget kunde skilja dem åt. Det blev till slut så att inte heller jourhusse eller jourmatte kunde skiljas från de här vackra och mysiga kissarna som blivit tama som hundar och mysiga som få.

Nu har Ein och Nickas adopterat de här två härliga kissarna och de kommer få fortsätta sitt liv tillsammans, de kan vara både ute-och inne i sitt hem och de trivs utmärkt med det och sina andra kattkompisar i samma hem. Elin och Nicklas har nämligen hjälpt flera andra kissar som haft tragiska öden, de har adopterats via Kattskyddet.

Tack Elin och Nicklas för att ni ger de här katterna ett underbart liv tillsammans med er och era andra kissar. Stor KRAM!!!

Asta - Vaccinerad: 2011-0712 och 2011-08-16

Avmaskad: 2011-07-27 (baminth)

Kastrerad: 2011-09-27

Lovisa - Vaccinerad: 2011-05-31 och 2011-06-23

Avmaskad: 2011-05-30 och 2011-06-24 (baminth)

Kastrerad: 2011-09-27

 

Katthonan Inez hittades i Fröslunda området av en kvinna som försökte leta efter hennes ägare men fann ingen och vi misstänker att det är ännu en dumpad okastrerad kisse.

Inez kom till Emelie i jour och visade sig vara en kelig och mysig katt som nog haft ett hem, men hon var mycket mager kring magen och ryggen - hon såg mest ut som ett streck med ett runt ansikte. Under tiden i jour så har Inez ätit upp sig till normal storlek och hon är fortfarande en underbart mysig kisse.

Inez har nu flyttat till Erik som bor med sin andra katt Nisse här i stan. Katterna kommer att få sällskap av varandra på dagarna då husse jobbar och de har gott om utrymme i den stora lägenhten o vill de så kan de sita på den inglasade balkongen och kika ut. 

110923 blev Inez kastrerad, vaccinerad med första vaccinationssprutan och id-märkt. Hon fick sin andra vaccinationsspruta 111020.

Alex är en stor hankatt, som en gullig nallebjörn med ett hjärta av guld, en väldigt gosig kille som kan vara lite blyg till en början men börjar man killa honom på magen så är det kört direkt - han vänder upp magen och spinner och trampar i luften, hur söt som helst!

Alex kommer som så många andra katter vi har från "stället där katterna blivit för många". Han var från början utekatt men det har gått alldeles utmärkt at vänja honom vid livet inne i lägenhet. Katter är väldigt anpassningsbara har vi märkt!

Nu har Alex fått sitt permanenta hem, det är våra favoriter Ia och Peter som en tredje gång adopterat en katt via Livbojen, de har även skänkt en hel del pengar till oss i förra året som vi är mycket tacksamma för. Alex har fått ett drömhem, han har en stor fin lägenhet på över 130 kvadrat med balkong, han har fått två härliga busiga kattkompisar och en jättemysig familj som alla älskar katter.

Han blir innekatt här såklart och Alex som älskar andra katter kommer få mycket roligt framöver med sina nya "bröder". Redan första dagen blev det gos i soffan och kill på magen.

Tack "en tredje gång" för at ni ger ännu en katt ett permanent och kärleksfullt hem.

Kram till er alla från oss!

Alex blev kastrerad via Livbojen, och fick sin första vaccinationsspruta 110918 och den andra sprutan 111020. Han avmaskades i september.

Lisen kommer från stället där katterna blev för många. Hon föddes ute med sina syskon och kom inte fram förrens de var bortåt 10 v. och då var de ganska skygga. Tiden i jourhem har gjort Lisen mer och mer framåt, hon är numera med i köket då det lagas mat och hon är bästa kompis med de andra jourkissarna. Det går framåt för varje dag som går och hon låter sig klappas då hon äter eller är på diskbänken. Det är en liten bit kvar tills hon är helt tam.

Nu har det snälla paret Sture och Gerd från Stora Sundby adopterat lilla Lisen. De har sedan tidigare en katt från Stora Sundby kolonin och även en "gammelkatt" på 14 år. De tyckte att ungkatten Brumme behövde någon att leka med för gammelkatten "Kisen" är inte så pigg på att leka.. Eftersom Sture och Gerd redan har en katt från en kattkoloni så vet de hur det är med lite skygga katter, de har både erfarehnet och vet att man måste ge det hela lite tid.

Vi tror att Lisen kommer få det jättebra hos det här gulliga paret, de har ett stort hjärta för djur. Lisen blir till en början innekatt tills hon är kastrerad, sedan kommer hon att få gå ut som de andra kissarna gör...om hon vill såklart. 

Lisen är en "bregott-katt" dvs hon har fläckar som svart-vita kossor har på sidorna och kikar man framifrån är ena örat svart och det andra är vitt, hon har jättefin teckning. 

Hon blev vaccinerad med första vaccinationssprutan 110915. Avmaskad första gången med Banminth 111001.
Hon kommer vaccineras och avmaskas andra gången av Sture och Gerd. 

Söta katthonan Sushi hittades kring ett köpcentrum i Västerås, hon ropade själv på hjälp och hjälpen kom i form av några snälla personer som tog med henne hem. Det visade sig vara en utkastad/dumpad katt som ingen saknade.

Sushi hamnade i ett av Livbojens jourhem och hon visade sig vara en katt som en gång varit älskad, hon visade att hon älskar barn, är mycket kelig och vill vara med överallt.

I slutet på oktober hörde Janne av sig och kom och kikade på henne. Han bor med sin familj i Kungsör, tre barn och fru och de fick tyvärr avliva en av sina två katter nyligen. Nu behövde katthonan en ny kompis och barnen längtade efter en kelig kisse. Det blev fullträff kan man säga Sushi hoppade direkt upp i nya husses knä och började att spinna, hon hade redan valt honom, buren klav hon in i utan problem och nu är hon på väg hem till sin nya familj. Vi tror att det blir superbra för Sushi i sin nya familj och de kommer nog att få stor glädje av henne för hon är en supermysig katt.

Sushi blev kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt 111024, hon avmaskades 111024, familjen kommer själva att vaccinera henne den andra gången och avmaska henne den andra gången.

Esmeralda är en utefödd liten tjej som var vild som en tokig liten bitande tjej då vi fångade in henne, hon satte ett avtryck i mitt finger. Men det här avskräckte inte oss på Livbojen utan vi tog ju såklart den här lilla ungen under våra vingar och hon kom till Jessica i jour. Jessica gjorde ett utmärkt jobb med Esmeralda och på några veckor var hon helt tam. Idag finns inte ett spår kvar av den en gång lilla vilda ungen! Esmeralda har bivit en spinnande, säker och gosig tjej med silkeslen päls. 

Vi hade än en gång tur och hittade ett perfekt för ännu en av Livbojens missar. Det är Ewa med pojkvän från Stockholm som har en vuxen kastrerad hankatt sedan tidigare som nu adopterat Esmeralda. Hon blir innekatt och kommer att få sitta på balkongen och spana om hon önskar. Vi tror nog att de här två kissarna kommer att bli bra kompisar och ha stor nytta av varandra på dagarna då husse och matte är ute på andra äventyr.

Avmsakad med Banminth 110714 och andra gången 110728, tredje ggn 110821.
Vaccinerad med första vaccinations sprutan 110804. Vaccinerad med andra sprutan 110825.

Månsy hittades zic-zackandes över en hårt trafikerad väg, de som hittade honom höll andan och såg att kattungen satte sig under en bil till sist, de fick fram honom och släppte inte ned honom igen utan han kom till jour inom Livbojen. Ingen saknade den här kattungen som hittades i Fröslunda, han var full med skabb och kastade i sig mat. 

Månsy placerades i jour hos Kenta med katten Frasse (fd Edgar) som också adopterats via Livbojen. Det här visade sig vara ett alldeles utmärkt val av jourhem för efter en tid så kunde jourhusse och Frasse inte släppa iväg sin mysiga kompis, utan han fick helt enkelt stanna permanent. 

Tack Kenta för att du gett två kissar från Livbojen ett jättebra hem och vi tror även att din dotter Towe är rätt så glad att Månsy fick stanna!

Månsy blev avmaskad 110912 med Banminth. Vaccinerad med första vaccinationssprutan 110915, och den andra 111013. Behandlad med Stronghold för öronskabb 110912, samt 111015.

Lilla Maya och systern Joy kom till Livbojen och hade räddats från en bondgård, vad som hände mad mamman fick vi inte veta, vi hjälpte till i ett ärende och fick inte veta mycket om de här ungarna då de levererades till oss.

Maya är en blå kattunge med gröna ögon, en mycket vacker katt med mycket vacker färg.

Hon var i jourhem under några vevkor. Från början var hon otroligt fräsig av sig och rädd, men efter några veckor så blev hon riktigt tam och tydde sig mycket till de vuxna katterna i jourhemmet. 

Maya har nu adopterats av Marina och Andreas, ett par som varit jourhem till Livbojen tidigare och har sedan tidigare katten Cola som adopterats via Livbojen, de har även katten Saga. 

Maya komemr få vara innekatt tills hon är kastrerad, sedan kommer hon att få gå ut som de andra hemmets katter, då Marina och Andreas bor bra med skog i närheten. Maya var en lite svår katt men eftersom de nya ägarna är väldigt duktiga med lite svårare katter så har de redan fått henne till vilken vanlig gosig katt som helst. Tack Marina och Andreas för att ni adopterade Maya, som numera heter Grafit. Vi vet att hon kommer få det jättebra hos er! 

Maya blev vaccinerad första gången 110825. Andra gången 110915. Avmaskad första gången 110825.

Kattungen Randi föddes ca 110525 på stället där katterna blivit allt för många. Han och två syskon föddes utomhus och kom med mamman i släptåg då de var tillräckligt stora. Det här gjorde att de från en början var lite skygga, men efter en kort tid i jourhemmet hos Helene så förvandlades de här kattungarna snabbt till tre små kelgrisar. Helene visste exakt hur hon skulle göra för att locka fram gosigheten i dem alla tre!

Randi har nu blivit en stor kille och han har växt till sig rejält. Nu har vi hittat ett superbra hem till Randi! Eller rättare sagt hon hittade oss! Det är Pernilla som sedan tidigare har en katt och bor utanför Hållsta som har adopterat Randi. När han idag skulle flytta så bjöd han på både spinn och sedan avslutade han genom att gömma sig bakom badkaret, väl inne i buren så lugnade han ner sig efter en stund.

Randi blir med tiden utekatt och vi tror det kommer passa den här nyfikna busiga killen alldeles perfekt. Nu håller vi tassarna att de två kissarna snabbt blir goda vänner.

Randi blev fullt vaccinerad och fullt avmaskad via Livbojen innan han flyttade till Pernilla.

Söta katthonan Flip föddes för ca 3,5 år sedan i Stora Sundby kolonin. Här blev hon mamma till många, många kullar innan någon grep in och gjorde något åt det här. Det var Ewa Kajsa som tog tag i allt och fick ordning på kolonin och hon kontaktade Livbojen, några katter kom till oss, däribland Flip. De andra katterna fick hem men ingen ville ha lilla Flip. Månaderna gick och katter kom och gick i jourhemmet. Flip satt i sitt klösträd och väntade...tills snälla Gerd från Flen en dag ringde oss och hade bestämt sig. Hon skulle ha Flip! Vi blev såklart jätteglada för Flip har väntat sååå länge på att få ett eget hem. NU var det alltså hennes tur.

Flip kommer få bo med Gerd i stugan på landet och hon kommer att få en äldre kattkille som kompis, en kastrerad lugn fin hane som vi tror kommer att bli ett utmärkt sällskap för Flip. Efter at Flip blivit riktigt hemma-tam skall hon få börja gå ut och det kommer bli så skönt för henne att som älskad och ägd katt få vara ute och då kunna gå in när hon vill. Inget mer kolonikattsliv för Flip och vi är alla sååå glada!

Stort tack Gerd för att du kommer att ha lite tålamod i början för det här är en supergosig katt bara hon får komma fram i sin egen takt. 

Flip kastrerades 110110 och id-märktes och vaccinerades samtidigt. Den andra sprutan gavs 100203. Hon har även blivit avmaskad 2 ggr och behandlad för skabb. 

Lilla Joy kom med sin syster från en lada där de skulle skjutas. Kattungarna var lite rädda den första tiden men smälte snabbt in i kattgänget i jourhemmet med flera vuxna katter o andra kattungar.

Joy visade sig vara en trevlig och mysig katt som gillar att gosa, buffa och mysa i knäet och i sängen.

Hon har nu blivit adopterad av Maria med familj, de har två barn och två katter. Den ena katten är 15 år och börjar bli till åren så den yngre vill ha någon som orkar busa lite mera och de kände att de ville skaffa en ny liten kisse medans den gamla katten fortfarande mår bra. 

Joy kommer att få ett bra hem med katter som levt i många år i familjen och vi hoppas att katterna blir bra kompisar!

Vaccinerad första gången 110825. Andra sprutan 110915. Avmaskad första gången 110825, andra gången 111005 båda gångerna med Banminth.

Lexi är en ungkatt på 12 månader. Hon har bott på stället där "katterna blivit för många". Hon har varit ute/innekatt fram tills nu, men är numera enbart innekatt. Lexi är mycket snäll, lugn och lite försiktig. Hon kommer fram efter en stund och då kan hon vara hur gosig som helst och spinna loss som en spinnrock och buffa med huvudet och kela.

Lexi har en svart prick på nosen och är på det viset lätt att känna igen!

Hon har nu fått permanent hem hos Sanna med katten Rocky som också har adopterats via Livbojen. Rocky började få tråktigt hemma i lägenheten och ville ha en kompis, vi tänkte att nog Lexi skulle passa bra som sällskap och efter ca 1,5 veckors prövotid har katterna blivit kompisar och Lexi får stanna hos sin kompis Rocky som är mycket större än henne - så stor säger matte att Lexi kan gå under Rockys mage utan problem :)

Lexi kastrerades av Livbojen under augusti 2011 och har avmaskats 110918 samt 111005. Vaccinerad med första vaccinationssprutan 110920.

 

Nisse hittades straxt utanför Uppsala där han följde med en snäll kvinna hem och bosatte sig hos henne (det blev i några månader) medan hon tog hand om hans sår, blessyrer och såg till att få honom såväl vaccinerad, avmaskad, kastrerad som behandlad för öronskabb. Då han var okastrerad så bråkade han med hennes egna katter och han fick då vara för sig själv i ett rum men såhär kunde han ju inte ha det för livet.

Nisse visade sig vara en väldigt rädd katt de första dagarna men efter att han varit hos kvinnan i några veckor var det här en katt som blommat ut fullkomligt o var en helt underbar kisse. Efter att vi blivit kontaktade och hört Nisses historia så bestämde vi att ta honom till Livbojens verksamhet och snälla Jenny från Västerås ställde upp. Jenny hade som tur var tålamod med Nisse som under de första dagarna inte var någon rolig kisse, men efter en stund vände det helt igen och han blev en underbart härlig och tillgiven kisse. Han visade sig kärvänlig även mot jourhemmets barn på 9 och 11 år. 

Efter att ha sett en bild på Nisse så hörde Eleonore från Eskilstuna, Fröslunda, av sig till oss. Vi pratade om Nisse och det hela slutade med att hon den första oktober åkte över till Jenny och hämtade hem honom till sin lägenhet. Hon har sedan tidigare två st katter som är 11 år, men hon kunde inte motstå att ta hand om den här stora fina grå nallebjörnen som varit så utsatt i sina tidiga månader i livet.

Numer finns Nisse hos Eleonore och hålelr på att vänja sig med hennes katter och när han är riktigt hemmatam så kommer han få tillgång att gå ut om han vill då Eleonore bor bra till och hennes två andra missar är ute (om de vill) då matte jobbar.
Nu hoppas vi att allt går bra med Nisse och de två andra kissarna och att de blir vänner. 

Nisse blev kastrerad, id-märkt, vaccinerad en gång samt skabb- och maskbehandlad av kvinnan som hittade honom från första början. 

Love jr är uppkallad efter " Stora Love" en av Livbojens egna katter som hittades hemlös i Vilsta industriområde 2010. Han är också röd till färgen som Love var och vi tror att de på nåt sätt är släkt. 

Love jr och hans syskon räddades från att bli förvildade katter i industriområdet och det tog många långa dagar innan han till slut gick in i buren och lät sig fångas. Han har nu blivit 12 veckor gammal och har adopterats av Hillevi som bor nästan granne med Ingegärd som varit jourhm till lilla Love.

Love var en snäll katt ända sedan första dagen han kom in till jourhemmet han har aldrig nånsin bitit någon, precis som sin släkting Stora Love som hittades för något år sedan, lika snäll som honom.

Nu bor Love jr med Hillevi och hennes 14 år gamla katt Snövit, vi önskar hela familjen lycka till!

Avmaskad 110821 samt 111001 med Banminth. Vaccinerad med första sprutan 110915. Andra sprutan 101006.Kärt barn har många namn, det gäller såklart även kattungar...men det blev nog i alla fall Snorpan till sist på den här härliga bus-ungen!

Efter att ha suttit skrikandes och vrålandes i en blöt grästuva några dagar kom vi av en händelse förbi en villa vid Torshälla kolonin, en av de boende meddelade att de hört en kattunge skrika förtvivlat i några dagar. Vi rusade såklart fram direkt och där satt illa Snorpan och hon gav sig inte med sitt skrikande förens hon fått en vällingsflaska i munnen, då blev hon tyst. Både Laila och jag som hittade henne såg direkt vad det här var för en bestämd liten tuff dam! Sedan dag ett har den här livliga lilla ungen hållt igång med ätande, busande, jagande efter råttor, klättrande, utforskande mm mm. Efter att ha finnits i vår omsorg några dagar kunde vi som varit barn-vakt åt lilla Snorpan konstatera att det här är en mycket speciell liten tjej som varken är rädd, blyg, oförsiktig eller tafatt. Det här en tjej med stark vilja och stora röstresurser då hon inte får som hon vill. Efter ha varit barn-vakt åt Snorpan några dagar så kunde dag-matte inte slita sig en sekund från sitt lilla knyte - Laila var fast. Nu är det hon och Snorpan överallt, varje dag. Hon är med i en korg och äter på stan, med i affärer med i bilen och tom kanske bli fotad av en proffsfotograf. En härlig unge har fått ett härligt hem!

Tack Laila för att du adopterade den här mycket speciella lilla ungen!!! Ni är verkligen oskiljaktiga!

Lilla Bellatrix är en av kattungarna från kattungekullen med Harry Potter namn. De kommer hela gänget från stället där katterna blivit för många.

Bellatrix har nu fått flytta till Maria och Jimmy som bor i villa. De har två st katter sedan tidigare, varav en manxkatt, och det är en busig liten kisse. Paret hade tills för några veckor sedan en 14 årig gammelkisse men tyvärr blev den sjuk och gick bort. För att få flocken fulltalig igen så adopterade de nu alltså lilla Bella.

Hon kommer få sitta och spana på den fina inglasade balkongen och busa med sina nya kompisar och vi tror det här kommer att bli ett jättebra hem för lilla Bella! Lycka till nu Bella!

Avmaskad med Banminth 110814. Andra gången med avmaskning 110901.

Vaccinerad med första sprutan 110825.

Andra sprutan 110920.

Lilla Albus var den minsta kattungen i kullen men han kämpade sig igenom de första veckorna och har nu blivit en fin liten kille med mycket bus och gos men han är samtidigt ganska försiktig i sitt sätt. Det här är ännu en katt från stället där katterna blivit för många.

Albus har adopterats av Marina och Leffe som bor i en stor lägenhet med sina två andra katter, en av de här katterna börjar bli rätt så gammal och den "medelålders" katten saknar någon att springa ikapp med om dagarna och busa med. Lille Albus kommer att bli lekkompis nu med den här busiga missen så gammelkatten får lite lugn och ro :)

Albus blir innekatt här i Eskilstuna och förmodligen kommer han att få fortsätta träffa sin syster Lilah som numera ägs av Marina och Leffes dotter Anna.

Vi önskar lilla Albus all lycka i sitt nya hem det kommer säkert att gå jättebra då Albus sedan tiden i jourhemmet är van med mycket olika typer av katter runt sig.

Avmaskad 2 ggr med Banminth.

Vaccinerad med första sprutan 110825. Andra sprutan 110920.

Nu har Franka flyttat hemifrån och bytt namn!

Den här söta helsvarta tjejen har tagit hand om sin sista kull med kattungar från stället där katterna blev för många, nu är det hennes tur att få ett nytt hem och ett nytt kattliv!

Hon heter numera Bianca och blev den 23e sept kastrerad, vaccinerad och id-märkt och var sedan tidigare avmaskad 2 ggr, med bla Milbemax. Bianca har fått ett hem hos Helena och Tony och de har redan två katter och två hundar sedan tidigare, en av katterna är utekatt och den andra har tråkigt inne därför fick nu bianca komma till familjen som sällskap för Nellie som är en svart liten skogishona (som också adopterats via livbojen).

Bianca har ett underbart temperament, hon går bra ihop med både hundar och andra katter och har inget emot att vara innekatt. Hon kommer att få många nya vänner i sitt nya hem och eftersom Bianca accepterat andra hundar och katter så bra tidigare tror vi att hon blir en utmärkt sällskaps katt i sitt nya hem. Tack Helena och Tony för att ni nu öppnar dörren från ännu en utsatt kisse!

Kattungen Remus kommer från stället där katterna blivit för många.

Han har nu flyttat till sina nya familj i Sthlm, det är Linda med katten Astrid 8 mån och hunden Humle 6,5 år som har adopterat den här lilla killen. Remus har vuxit upp i jourhemmet hos Evelina med hunden Gizmo och många andra katter så vi tror att han kommer att trivas i ett hem som redan har både hund och katt.

Avmaskad med Banminth 110814.

Vaccinerad med första sprutan 110825.

Pris 1000 kr. Vid intresse ring Evelina: 076-0244 562,

Den här lilla "fluffbollen" kommer från stället där katterna blev för många...såsom många andra kattungar...

Lilah har fått växa upp med sina syskon och sin mamma och de har busat och lekt och nu är det dags för dem att flytta hem till sina respektive familjer.

Lilah kommer att få bo med Anna och katten Haze, hon blir innekatt i lägenhet och vi hoppas såklart på att stora ragdoll/main coon kissen kommer att ta hand om den här lilla kattungen på bästa sätt. Nä matte sedan pluggar om dagarna kan katterna leka och hitta på bus inne i lägenheten för då har de varandra som sällskap!

Matte Anna har sedan tidigare stor vana med att hantera katters päls då Haze också har en rejäl sådan.

Ev. så kommer Lilah och kattungen Albus från samma kull att få träffas lite framöver för mamma Marina adopterar lille Albus!

Nu önskar vi Anna, Haze och Lila lycka till!

Vaccinerad med första sprutan 110825.

Andra sprutan 110920.

Den lilla söta honan Zilla kom till Livbojen via ett av jourhemmen som fått ett larm av en kvinna vars familj blivit mycket allergisk och under en lång tid försökte de hitta ett hem åt sin älskade kisse, men de hittade inget. Sara A från Kungsör ställde upp och tog in Zilla och det skulle visa sig att hon och katten Iris blev bästa vänner (Iris är en fd vildis som föddes vid blomsteraffären Romantica i Kungsör). Sara A har sedan tidigare två andra honkatter som är ett "par" och nu blev även Iris och Zilla ett radarpar. Det är svårt att skilja vänner från varandra, så svårt att Zilla helt enkelt kommer att bli kvar i jourhemmet permanent. Vi har nog förmodligen förlorat ett av våra fina jourhem nu, men Zilla har vunnit ett permanenet kärleksfullt hem och det är vi såklart jätteglada över. Tack Sara!!!

Det här är en rätt så otrolig historia om hur en svårplacerad katt till slut hittade ett kärleksfullt permanent hem - på egen "tass".

Salty fångades som kattunge i Torshälla-kolonin hösten 2011 (alla katter från den här omgåenden fick krydd-namn). Hon kom till jourhem i Kungsör med några andra jourkatter. Sara A som var jourhems matte jobbade på med Salty och det gick två steg fram o ett tillbaks. Hon var till en början inne-katt men smet av en slump ut och återvände, och blev sedan ute/innekatt. Salty trivdes inte så bra i jourhemmet trots att man försökte göra allt så hon skulle trivas, men det var hundar o andra katter, barn och annat som gjorde henne lite nervös. En dag var Salty bara försvunnen. I samma veva hade vi hittat ett hem på landet åt henne. Sara var ute och gick i Kungsör och fick då se en katt liknande Salty smita in i en kattucka i ett hus. Var det Salty som varit försvunnen några veckor? Plötsligt dök en exakt likadan katt upp o smet in. Vad var nu detta? Sara ringde på och det visade sig att det var Salty och en annan katt, familjens katt som bodde där som heter Lucas. Det visade sig att Salty vandrat in en dag genom luckan och funnit sig till rätta, de trodde att det var Lucas men undrade varför han var så skygg...?! Det dröjde några dagar men plötsligt till deras stora förvåning låg två katter i en fotölj o tvättade varandra - de såg likadana ut. Det var Salty och Lucas som funnit varandra! Efter diskussioner med familjen har det nu beslutats att Salty får stanna i hemmet, hon är ju trots allt "flickvän" till Lucas och familjen har inga krav på en gosig katt utan hon får ta den tid det tar, för Åke och Ann-Christin som bor i huset är pensionärer och deras barn är utflugna så de kan gärna jobba lite på att försöka få Salty till en tam-katt.

Vi är såklart superglada för att Salty lyckats ordna det här toppenhemmet - till sig själv! Tack Ann-Christin och Åka för att ni tog in lilla Salty i ert hem!

Smilla hittades hemlös i Lagersberg. Hon togs in av en privatperson som hade henne några veckor sedan kom hon till Livbojen i jour hos Emelie. Smilla visade sig vara en busig, mysig och go liten tjej på något år, väldigt busig av sig med visade hon sig vara.

Efter några veckor i jour höde Allan och Lotta från Stenby av sig till oss. De hade tragiskt nog förlorat sin katt Nisse i sjukdom för ca en månad sedan. Sorgen efter Nisse var stor så de trodde kanske inte att de skulle skaffa en katt, eller i alla fall inte så fort eter Nisse men sedan så föll de för bilden på Smilla och när de fick se henne så kunde de inte motstå sin längtan efter en ny mysig kisse.

Smilla kommer få bo i deras radhus tillsammans med familjens tonårs killar och det är oftast någon hemmavid. Om några veckor kommer hon få testa på att vara ute, för det finns en kattlucka i familjens hus så om Smilla vill så får hon komma och gå lite som hon vill.

Vi tror det blir ett superbra hem för lilla Smilla, tack Allan och Lotta ör att ni hittade till Livbojen, det var ett tips från vår veterinär Bina Linda-Olsson som de hittade vår hemsida.

110905 blev hon kastrerad, vaccinerad med första sprutan, samt id-märkt. Hon kommer att vaccineras sista gången av nya matte och husse innan den 5e oktober.

Den söta katten Tessy bodde i Kalmar med sina kattkompisar, vi fick larm om att alla katterna skulle skjutas, friska fina dräktiga kissar och en vacker hane. Snälla Anette åkte hela vägen för att hämta dem och hos Livbojen så fick de sin räddning.

Tessy födde sina tre fina friska ungar och uppfostrade dem som den bästa kattmamman. Efter det så började hon att leta eget hem.

Vi fick ett samtal från Elina som nyligen flyttat till Eskilstuna och hon ville ha en gosig katt, hon saknade katt och hade haft katt i sitt föräldrahem. Tessy var katten hon sökte och på den vägen är det, Tessy har fått flytta hem till Elina nu och här blir hon ensamkatt i en lägenhet, mys, gos och sköna hemmakvällar väntar och Tessy fick bli ensamkatt precis som hon önskade.

Som av en slump hittade Duchesse, numera Smilla sin nya familj. Smilla kom till Livbojen i magen på dräktiga mamma Tessy. Hon föddes och fick en fin uppväxt med sin mamma och sina två syskon.

Av en händelse skulle arbetskamraten Carina W. komma förbi och hämta mig och skulle bara "titta in en sväng" för hon hade ju hört att jag hade några kattungar hemma. På bordet satt Smilla med trånande ögon, svansen rakt upp i vädret och spinnandet var inte långt borta. Vi tog oss igenom dagens äventyr men Carina kunde inte glömma Smilla som satt där på bordet och en viss övertalning började på hemmaplan men det var inte allt för svårt att få familjen att förstå att de skulle bli fulltaliga med "varsin katt per familjemedlem" ja då fattades det ju en katt och då skulle Smilla kunna vara den tredje katten.

På den vägen är det och hela familjen kom mot kvällningen och hämtade sin nya familjemedlem och det här blir en älskad katt må ni tro :)

Tack Carina med familj för att ni har gett lilla Smilla ett underbart kärleksfullt hem, hoppas de två andra kissarna snart ser Smilla som sin nya kompis!

Smilla blev fullt vaccinad och fullt avmskad innan hon lämnade Livbojen.

Katthonan Dakota kom till Livbojen med sin kattunge Arizona som så småningom fyllde 12 v. och fick nytt hem. De båda fångades in i en lada, de hotades med avlivning och Livbojen blev deras räddning. Dakota var en speciell hona, det märkte vi redan då hon kom in, hon försvarade sin unge med "näbbar och klor" men även då hon släppt sin unge så avskydde hon andra katter. Hon placerades som ensamkatt i ett jourhem men inte heller här trivdes hon. Hon vekade missnöjd med situationen och till slut så kom vi på att hon måste nog sakna livet i ladan med friheten så mycket så hon mådde dåligt av det.

Därför så har nu Dakota fått chansen att få komma tillbaks till det liv som hon levt i en lada tidigare i livet. Hon har fått komma till en gård i Fellingsbro, 2 mil utanför Arboga. Här skall hon och två till kastrerade honkatter få leva livet med friheten som närmsta granne, hon och de nya katterna får sova i höet, i korgar mm och det serveras mjukmat och torrfoder och råttor finns det fri tillgång på dygnet runt! Vi hoppas nu att Dakota kommer att uppskatta livet och trivas med att få vandra runt i det fria och fånga råttor och göra annat bus på bondgården.

Tuuuusen tack Madde för att du gett Dakota och hennes två kompisar chansen att fortsätta ett liv i frihet som vissa katter inte kan leva utan!!!

Dakota blev vaccinerad första gången 110630. Kastrerad och vaccinerad andra gången 110802 samt id-märkt.

Avmaskad med Milbemax 110629.

Signe är en liten vit-sköldpaddshona som hittades i Fröslunda-området. En privatperson tog in henne och efterlyste en ägare, som hon trodde skulle dyka upp för någon skulle naturligtvis sakna en sån här go och härlig liten katt. Men ingen hörde av sig och veckorna gick. Vi kastrerade Signe och hon fortsatte att gå in och ut hos kvinnan som hittat henne. Vi på Livbojen letade ett passande hem till Signe där hon skulle kunna få gå ut framöver vilket hon verkar gilla.

Emma med familj hörde av sig till oss och vi rekommenderade katten Signe för att hon är en nyfiken, go, trevlig och social katt som är ganska orädd. För att passa i en småbarnsfamilj bör man vara en nyfiken och ganska orädd katt.

Emma med familj adopterade Signe och här kommer hon få bo i villa i Hällby och få det livet hon önskat sig. Vi hoppas och tror att det blir en bra matchning med Signe i den här familjen som verkar vara djurkära och ha ett stort hjärta.

Hon är kastrerad, id-märkt och vaccinerad med första sprutan 110826. Avmaskad 110819.

Kattungeen Edgar har bytt namn till Frasse. Frasse kom i mamma Tessys mage till Livbojen, Tessy skulle skjutas i Kalmar där hon bodde, men så blev det inte utan några snälla personer åkte och hämtade henne och hos oss födde hon tre välskapra kattungar.

Kattungen Frasse är en orädd, busig, gosig unge som är med på allt vad man gör i hemmet. Han gillar att utforska, hoppa och plaska i vatten, att smaka olika sorters mat, att busa med allt som rör sig. Det är en kattunge man lätt tar till sitt hjärta och det gjorde även Kenta direkt han fick se lilla Frasse på bild, och ännu mer fast blev han då han hälsade på Frasse och det blev kärlek vid första ögonkastet!

Frasse skall bo med Kenta i en lägenhet, här blir han innekatt med in-nätad balkong och på somrarna blir det att campa i husvagn. Frasse kommer få lite olika kompisar framöver då husse även ställer upp som jourhem för Livbojen.

Frasse var fullt vaccinerad och fullt avmaskad då han flyttade.

Kattungen Amy hittades utomhus, under ormbunkar hade hennes syskon och hon födits och vi tror att de lade ungarna under en liten friggebod då de föddes. Vi fångade Amy med en hov och sedan des har hon varit i jourhem hos Jessica. Hela gänget ungar blev tama väldigt snabbt och visade direkt att de var busiga och supergosiga små ungar. Jessica jobbade intensivt med ungarna och det gav goda reslutet. Amy var den kattunge som var mest framåt, mest nyfiken och orädd av dem alla. Det här har hållt i sig och än idag är hon den här orädda mysiga och spralliga kattungen.

Johanna Skoog med familj från Hållsta tyckte att den här kattungen skulle passa perfekt in i deras lilla familj bestående av mamma, pappa, två barn, två katter, tre marsvin och en hund. Vi håller med, det kommer passa perfekt för den här busiga kattungen! Inte bara det utan Amy kommer få tillgång till utomhusvistelse i två stora kattburar som familjen har. Vi tror att hemmet passar Amy perfekt och vi är glada att hon kommer att få ett så bra kattliv. De två andra katterna är hämtade från Ärlas katthem för 14 år sedan samt från kälby katthem.

Amy blev avmaskad 110713 med Banminth och andra gången 110728, 3e ggn 110821.

Vaccinerad med första vaccinations sprutan 110804. Vaccinerad med andra sprutan 110825.


Kattungen Scoobie kommer från stället där katterna blev för många.

Han var en i kullen av tre kattungar som föddes ute i en bod, när han blev större kom mamman in med dem i släptåg det gjorde att hela högen ungar var lite mer blyga från början men det rådde jourhemmet Helene bot på väldigt omgående. Med gos och kel var de här underbara kattungarna tama på bara några dagar.

Rose-Marie o sonen Jimmie har en katt som heter Missan. De har nyligen förlorat sin äldsta katt pga ålder. De ville ha en kattunge som sätter lite fart på den missen som de redan har hemma. Vi tänkte båda två direkt på kattungen Scoobie som också kom att adopteras av dem. Scoobie sätter hårt mot hårt mot Missan och de har accepterat varandra nu. Visst det kan bli något litet gräl, men i stort sett är de sams och ligger bredvid varandra, äter bredvid varandra osv...med tiden hoppas vi att de blir bästa vänner!

Scoobie blev avmaskad 110730 första ggn med Banminth. Andra gången 110825 med Milbemax.

Vaccinerad första gången 110801. Andra gången 110825.

Vera var hos Saana och Christer i jourhem under några veckor. De bestämde sig sedan för att adoptera henne permanent och det var naturligtvis den allra bästa lösningen för Vera som börjat att rota sig i hemmet. Vi blev av med vårt jourhem men vann ett toppenhem för Vera!

Hos Saana och Christer har Vera fått mycket social träning och de har verkligen lagt ner tid och energi på att få henne att blomma ut, för det här är en katt som kommer från "stället där katterna blivit för många" och hon hade inte fått tagit någon plats tidigare utan samsats med många andra katter. Vera var tidigare den glömda katten, katten som tog hand om alla kattungar som de andra kattmammorna struntade i, på slutet var hon mamma/adoptivmamma till 9 st kattungar och hon älskade alla som sina egna.

Men nu är det Veras tur att få ett nytt hem och ett eget liv. Med kattkompisen Fernella, husse, matte och lill-husse så skall nu Vera börja sitt nya liv - ett liv där hon kommer få mycket kärlek och omtänksamhet. Tack Saana och Christer!

Toulouse föddes med sina två syskon i ett av Livbojens jourhem. Mamman Tessy skulle egentligen skjutas i Kalmar med ungarna i magen...men så blev det inte och tur var det för hela kattfamiljen är en härlig hög!

Toulouse fick flytta till permanent hem då hon uppnått 12 v. ålder, det var Anette och Miroslav från Hällby som bor i en villa med sina andra två katter, en på 17 år och en på 12 år, som adopterade henne.

Här kommer hon att få busa med den yngre katten och gosa med den äldre som kanske inte har så mycket bus kvar i kroppen.

Vi tror hon kommer trivas jättebra med sin nya familj! 

Toulouse blev avmaskad 1a ggn 110610, och nadra gången 110823. Vaccinerad första gången 110711, andra gången 110811. 

 

 

Sia kommer från stället där katterna blivit för många. Hon kommer att få bo med katten Enyah hos Michelle och Daniel.

Vi hoppas på att de här två katterna blir kompisar och kan busa med varandra för båda två har mycket bus och energi i sina små kroppar. Sia gillar att busa, hänga i gardiner och annat skoj som en kattunge gillar att göra, hon är även gosig och sätter igång och spinner som ett helt tröskverk (otroligt att den lilla kroppen kan ge ifrån sig sånt högt läte), men få se upp så att hon inte av all iver biter en i näsan. Hon gillar också att kvittra, tyvärr kan hon inte jama.

Avmaskad första gången 110620 med Banminth. Avmaskad andra gången med Milbemax 110712.

Vaccinerad första gången 110701. Vaccinerad andra gången 110801.


Kattungarna Silver och Meja hittades bland ett hav av ormbunkar, födda under en friggebod sprang de vind för våg. Vi tog in kattungarna till jourhem inom Livbojen och snabbt blev de busiga och keliga kattungar som togs omhand av både en katt låtsaspappa o en katt låtsasmamma.

De har nu flyttat till Lina med sin sambo och deras två barn. Kattungarna kommer att få annat sällskap med, nämligen familjens kanin som skuttar fritt i hemmet.

Vi tror att katterna kommer trivas i den rymliga villan med familjen och kanin-kompisen.

Avmaskade tre ggr, sista gången 110807 med varsin Milbemax.

Vaccinerad med första vaccinations sprutan 110804. Vaccinerad med andra sprutan 110824.

Enligt veterinär undersökn 110804 har de ej skabb.

Arizona kom med sin mamma till Livbojen, det var katter som hotades av avlivning.

Hon växte upp i jourhemmet med sin mamma och fick sedan komma ut i lägenheten då hon var lite större för att busa med de andra katterna, vilka hon snabbt blev kompis med. 

Det här är en liten kattunge med fullt med bus i sig, hon är nyfiken och gillar att vara med då saker händer, tex när man diskar eller städar.

Då hon var mellan 12-13 veckor så blev hon adopterad av Nadja från Stockholm som sökte ett sällskap till sin andra katt. Här kommer hon att få bo med kattkompisen och bli innekatt.

Arizona är avmaskad med Milbemax.

Vaccinerad med första sprutan 110630. Vaccinerad med andra sprutan 110722.


Diva och Curt kom in till Livbojen utan sin kattmamma, den hade på ett tragiskt sätt mist sitt liv.

Kattungarna nappades upp av Evelina som dag och natt kämpade för de här ungarna och alla fem klarade sig. De har även uppfostrats av hunden Gizmo och de vuxna katterna Siri och Cosmo. Eftersom de varit så nära människor har de blivit mycket speciella och mycket sociala katter. De är inte rädda för något och beter sig mer som hundar än katter i sättet.

Nu har äntligen Diva och Curt fått flytta till hem som vi hoppades på, de bor hos Mikael i Brottsta och de kommer få gå ut i koppel i deras fina trädgård. Vi är glada att de fick flytta till samma hem och fortsätta att busa och gosa som syskon gör!

Kattungarna är är fullt avmaskade. Vaccinerade första gången 110623 och andra gången 110722.

Den supersöta och mysiga lilla honkatten Enyah hade vandrat runt i ett villaområede i Torshälla ett tag. Hon blev illa bemött av andra katter som ville jaga bort henne. Hon var förvirrad, trött och hungrig. En snäll familj tog in henne i sin källare där hon fick mat och omvårnad. Hon gillade verkligen inte de andra katterna som bodde där så det var en kortsiktig lösning.

Vi kastrerade, vaccinerade och id-märkte Enyah och hon fick komma till jourhem inom Livbojen. Här fick hon rätt så fort ett hem hos Michelle med pojkvännen Daniel. Hon kommer att bli innekatt och få en kattkompis som heter Sia om ca en vecka. Det har visat sig att Enyah accepterar kattungar (vi har provat) men inte vuxna katter. Nu kommer de här två tjejerna att få träffas då Enyah har bott in sig i sitt nya hem och blivit trygg. När matte och husse sedan jobbar om dagarna så hoppas vi att de här katterna kommer att busa och mysa tillsammans. En lång dag ensam i en lägenhet blir inte så lång då man har en kattkompis att vara med!

Paret Hanna och Jocke har med sin hund Ozzy flyttat till landet. De ville ha två katter som var lite hundvana och då passade Oya och hennes adoptiv-unge Kukki jättebra eftersom de under tiden i jourhemmet kontinuerligt träffat hund och det hela har gått bra.

Här på landet får katterna ett härligt kattliv och komma och gå som de vill med tiden efter de har boat in sig i huset. Det här kommer passa dem bra, bla för Oya som haft det här livet sedan tidigare då hon bodde hos en kattsamlare. Kukki föddes hos kattsamlaren men kom till Livbojen då hon var pytteliten unge. Oya får nu visa lilla Kukki hur man beter sig då man är utekatt. Det här blir ett jättebra hem för kissarna som båda två blivit riktiga kelgrisar i jourhemmet och nu får de följas åt till permanent hem.

Kukki blev vaccinerad första gången 110609. Vaccinerad andra gången 110630, nu fullt vaccinerad.

Avmaskad 3 ggr, två med Banminth under juni och en gång med Milbemax 110705.

Paret Hanna och Jocke har med sin hund Ozzy flyttat till landet. De ville ha två katter som var lite hundvana och då passade Oya och hennes adoptiv-unge Kukki jättebra eftersom de under tiden i jourhemmet kontinuerligt träffat hund och det hela har gått bra.

Här på landet får katterna ett härligt kattliv och komma och gå som de vill med tiden efter de har boat in sig i huset. Det här kommer passa dem bra, bla för Oya som haft det här livet sedan tidigare då hon bodde hos en kattsamlare. Kukki föddes hos kattsamlaren men kom till Livbojen då hon var pytteliten unge. Oya får nu visa lilla Kukki hur man beter sig då man äe utekatt. Det här blir ett jättebra hem för kissarna som båda två blivit riktiga kelgrisar i jourhemmet och nu får de följas åt till permanent hem.

Enligt uppgift från stället där Oya kom ifrån så är hon ca 14 månader gammal.

Oya är kastrerad, id-märkt och vaccinerad med första vaccinationssprutan 110701. Vaccinerad med andra sprutan 110804.

En av Livbojens medhjälpare tillbringar sommaren i en stuga som ligger mycket avlägset på landet, närmsta granne bor 5 km bort. Plötsligt kommer det en högdräktig honkatt vankande längs grusvägen, man konstaterar att det inte är från närmsta grannen och ingen annan runt omkring känner igen katten. Utkastad från en bil??? Det är mycket lustigt men katthonan togs in och födde efter ett par dagar fyra välskapta busiga runda små kattungar.

Kattungarna Bony M och Brolle har adopterats till samma hem hos Sara Andersson med sambo.

Kattungen Britney adopterades av Janina som sedan tidigare har kattungarna Nova och Dexter via Livbojen.

Kattungen Brandy adopterades av Monica med famij i Kvicksund, där han får en kattkompis.

Kattmamman kommer troligtvis få stanna hos Kristina med familj om det fungerar med de andra katterna och hundaran. Hon kommer att kastreras i mitten av augusti.

Katten Rocky kom till Livbojen med sin brorsa Gizmo, husse skulle "göra sig av med dem" som det så fint hette...

Brorsan fick ett hem i Täby och jakten på hem till Rocky fortsatte tills Sanna dök upp och kom med pojkvännen på ett besök för att kika på honom. Den här katten kan man inte bara "kika på" utan ser man honom så faller man liksom bara pladask för hans hundlika sätt, hans svarta blänkande päls, hans busande och ständigt spinnande.

Äntligen var det Rockys tur att gå in i transportburen och åka till sitt nya hem. Här blir han innekatt med planer på in-nätad balkong, han kommer troligtvis att få en kattkompis om några månader då han bott in sig i sin nya lägenhet. Om han saknar det så kommer han få det, resonerade matte.

Rocky var vaccinerad en gång och kastrerad då han flyttade till Sanna.

Lilla Flisan hittades längs en väg i Kungsör, förmodligen utkastad från en bil för ingen i närheten kändes vid den lilla kattungen. Hon skulle i juli månad vaccineras för första gången och helt plötsligt kom en familj fram för att kika ner i kattburen. Det var Anna med dottern Towe. Det hela slutade med att det var den här familjen som adopterade lilla kattungen och döpte henne till Flisan. Hon kommer att få bo med katten Findus som redan bor i familjen, han har också räddats från att slås ihjäl då han var liten kattunge.

Flisan vaccinerades 110706 samt 110804, och avmaskades 2 ggr innan hon fick flytta hem till sin nya familj.

På fotot ser ni Flisan med lill-matte Towe inne på Djurspecialisten där de träffades för första gången.

Lilla sötnosen Tea har charmat till sig ett nytt hem! Det är Fredrik och Nelly som har adopterat den här lilla söta, busiga ungen som är helsvart, fast med några vita morrhår på ena sidan och några vita strån under hakan. Hon är en kattunge som är med och busar kring benen hela tiden, hon har ett kvittrande ljud för sig som låter ungefär som en fågel, det tror vi hon ärvt från sin mamma som pratar väldigt mycket.

Tea kommer få bli innekatt här i Eskilstuna och få en katt-kompis (ja vi hoppas de blir vänner) det är katten Selma (fd Action) som också adopterats via Livbojen för något år sedan. Vi hoppas att Tea kan sätta lite fart på Selma som skulle behöva lite bus i vardagen istället för att bara ligga på sin bokhylla och slappa!

Tea blev avmaskad första gången 110620 med Banminth. Avmaskad andra gången med Milbemax 110712.

Vaccinerad första gången 110701. Andra gången 110801.

Kattungen Sniff är en i raden av ungar från stället där "katterna blivit för många". Han är den kattunge som har mest ovanlig färg, han är helvit i grunden med mörka fläckar, bla en över ena örat o sedan mörk svans.

Han är en rätt lugn och cool kattunge om man jämför med de övriga, han ligger gärna på en fäll och vilar men kan såklart vara riktigt kattunge-busig han med.

Nu är Sniff 12 v. gammal och har fått flytta hem till Jenny och Stefan. Han blir han innekatt med en in-nätad balkong och han kommer få träffa två kattkompisar; Nelly (adopterad via Livbojen av Jennys mamma) och kattkompisen Meduza. Han kommer även att bli kompis med Jennys mammas två små busiga hundar.

På bilden ses sniff i sin egengjorda "hängmatta" som består av en vardagsrumsgardin och en staty som stöd :)

Avmaskad första gången 110620 med Banminth. Avmaskad andra gången med Milbemax 110712.

Vaccinerad första gången 110701. Andra gången 110801.


Lilla Mymlan har flyttat till en stor familj, här kommer hon och syrran Mårran att få bo med matte Ann-Marie och man, alla barn och två andra kattkompisar, två "äldre herrar" på sju år. Det blir mycket liv och rörelse vilket kattungarna gillar. De kommer att få gå ut då de blir större, fast de måste vara inne på nätterna säger matte. Det första steget är att gå ut i sele.

Lilla Mymlan är en härlig, orädd och smal liten kattunge med mycket bus i sig och hon spinner ofra då man tar upp henne eller när hon ligger i sängen.

Mymlan är ännu en av kattungarna från stället där "katterna blivit för många".

Avmaskad första gången 110620 med Banminth. Avmaskad andra gången med Milbemax 110712.

Vaccinerad första gången 110701. Andra gången 110801.

Kattungen Mårran är nu 12 veckor och har fått flytta till en stor familj, här kommer hon och syrran Mymlan att få bo med matte Ann-Marie och man, alla barn och två andra kattkompisar, två "äldre herrar" på sju år. Det blir mycket liv och rörelse, vilket kattungarna gillar. De kommer att få gå ut då de blir större, fast de måste vara inne på nätterna säger matte. Det första steget är att gå ut i sele. Kattkillarna får lära dem ett och annat om utelivet när de blir större.

Mymlan är ännu en av kattungarna från stället där "katterna blivit för många".

Avmaskad första gången 110620 med Banminth. Avmaskad andra gången med Milbemax 110712.

Vaccinerad första gången 110701. Andra gången 110801.

Milo och brorsan Marwin har flyttat till Magnus med  familj i Örebro. Tonårsdöttrarna i familjen är väldigt glada över att nu få hem sina söta små ungar. Här kommer de med tiden få bli utekatter. De får en kattkille till sällskap, en 9 årig grabb som kan lära dem ett och annat om livet utanför fönstret där de hittills bara spanat.

Vi hoppas det går bra med den äldre katten, att han accepterar de här små busfröna.

Milo är från ett ställe där "katterna blivit för många".

Milo charmade en av döttrarna i familjen genom att lägga sig på rygg med magen i vädret och slicka på hennes fingrar! Jag tror att han hade räknat ut det där charmiga tricket redan innan...

Avmaskad med Banminth 110620. Avmaskad andra ggn med Milbemax 110712. Tredje gången 110720.

Vaccinerad första gången 110629. Andra gången 110722.

Marwin och brorsan Milo har flyttat till Magnus med  familj i Örebro. Tonårsdöttrarna i familjen är väldigt glada över att nu få hem sina söta små bus-ungar. Här kommer de med tiden få bli utekatter. De får en kattkille till sällskap, en 9 årig grabb som kan lära dem ett och annat om livet utanför fönstret där de hittills bara spanat.

Vi hoppas det går bra med den äldre katten, att han accepterar de här små busfröna.

Marwin är från ett ställe där "katterna blivit för många".Han är en riktigt busig kattunge med sött lite avlångt ansikte och rätt så långa ben. Han gillar att klättra på benen och jama då det serveras mjukmat.

Avmaskad med Banminth 110620. Avmaskad andra ggn med Milbemax 110712. Tredje gången 110720.

Vaccinerad första gången 110629. Andra gången 110722.

Lilla honan Modesty kom som så många andra från "stället där katterna blivit för många". Hon var i jour tills Malin som tidigare adopterat katen Astrid 2008 hörde av sig till oss. Katten Astrid kom från ett sommarstugeområde där det skett en kattexplosion då någon matat några sommarkatter, Astrid och några till katter lyckades vi rädda livet på innan de sköts. Nu har allstå Astrid fått en kattkompis. Astrid och Modesty (Som numera heter Saphira) har blivit kompisar efter några veckors fräsande. Malin hade tålamod och det gav utdelning i slutet, nu har hon två härliga katter som är vänner och båda två är räddade från ställden där de inte kunde vara kvar. Tack Malin för att du återigen öppnade din dörr för en behövande katt!

Innan Saphria flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt av Livbojen.

Gizmo har flyttat till Täby och här får han bo  i en stor fin villa tillsammans med familjen Gordon bestående av mamma, pappa och tre barn. Han kommer få bli utekatt med tiden när han är mer hemmastadd. Familjen bor väldigt kattvänligt då det gäller omgivningarna i närheten och nu kommer den här ståtlige herrn få vara med om en hel del äventyr utomhus!

Gizmo är en helsvart panterliknande kastrerad hankatt på ca ett år. Han kom till Livbojen då husse skulle flytta och "göra sig av med sina katter"...man kan bara gissa vad det betyder...

Info: Gizmo är vaccinerad med första vaccinationssprutan 110711. Han har under samma veterinärbesök blivit chippad på familjens begäran.

Lisa Östh med sambo har gett kattungarna Quinn och Santana ett nytt permanent hem, de bor i ett litet hus i centrala Nyköping där katterna kommer att få bo och ha sällskap av varandra om dagarna då husse och matte är på jobbet. De kan ev. få följa med ut en sväng i deras trädgård på sommaren, enligt nya matte Lisa. Kattungarna kommer att få ett tryggt och bra hem och få fortsätta busa och leka tillsammans. Familjen verkar mycket nöjda med sina nya små tussiga familjemedlemmar.

Quinn skall få heta Sigrid i fortsättningen.

Hon blev vaccinerad första gången 110623. Andra gången 110722. Fullt avmaskad samt behandlad för skabb.

Lisa Östh med sambo har gett kattungarna Santana och Quinn ett nytt permanent hem, de bor i ett litet hus i centrala Nyköping där katterna kommer att få bo och ha sällskap av varandra om dagarna då husse och matte är på jobbet. De kan ev. få följa med ut en sväng i deras trädgård på sommaren, enligt nya matte Lisa. Kattungarna kommer att få ett tryggt och bra hem och få fortsätta busa och leka tillsammans. Familjen verkar mycket nöjda med sina nya små tussiga familjemedlemmar.

Santana blev vaccinerad första gången 110623. Andra gången 110722. Fullt avmaskad samt behandlad för skabb.

En av de mamma-lösa ungarna från "Glee-kullen", Mercedez,  har flyttat till Eva-Lena åsberg och dottern Emma med familj i Eskilstuna.

Hon blir innekatt och får sällskap av en annan vuxen katt. 

Mercedez hittades utan sin kattmamma och har nappats upp av Evelina. Hunden Gizmo har tagit hand om dem så de är otroligt hundälskande kattungar.

Vaccinerad första gången 110623. Andra gången 110722. Fullt avmaskad med både Banminth och Milbemax. Även behnadlad mot skabb. Stället de kom ifrån var inte det bästa så kattungarna krävde mycket hjälp de första levnadsveckorna. 

Filou betyder skurk på franska...det här är en liten söt skurk som gillar att äta pannkaka, busa och ligga på rygg och se söt ut. Underbart fint tecknad med sin lilla svarta prick på ena benet, den lilla vita svanstippen och den svarta fläcken under hakan och se på ansiktet som är delat i vitt och svart!

Filou har fått ett permanent hem hos Jesper och Jenny med sina två barn. De är en familj som nyligen förlorat sin katt på ett tragiskt vis, han klarade sig inte trots vård på Strömsholms djursjukhus.

Filou fångade familjens hjärta...trots att de skulle ha en "grå kattunge den här gången"...ja så det kan bli :)

Filou blev avmaskad första gången 110620 med Banminth. Avmaskad andra gången med Milbemax 110712. Tredje gången 110720.

Vaccinerad första gången 110701. Andra gången 110722.

Filou är ytterligare en kattunge från stället där "kattungarna blev för många"

Mysak, en semilånghårig kattunge kom från "stället där katterna blivit för många", han och hans syskon och andra kullar växte upp tillsammans med en kattmamma i jourhem.

Mysak är en härlig kille med silkeslen päls, och en liten prick vid nosen. Mycket söt. Han var lite räddare än de andra syskonen men blev bättre och bättre med tiden, i slutet var han nästan så tam som de andra ungarna.

Mysak har flyttat hem till Mattias med sin stora familj och här kommer han att få stora utrymmen att springa på och när han blir större så kommer han få tillgång att gå ut i ett kattvänligt område.

Vi önskar dig alla lycka lilla Mysak.

Vaccinerad 110701, samt 110722. Fullt avmaskad.

Hana betyder blomma och är en liten flicka med något burrigare päls. Hon kommer också från stället där "katterna blev för många, ja då man inte kastrerar sina katter så är det följden.

Hon är "nästan semilånghårig", dvs något längre hår än en korthårig katt. Hon har mycket vitt i pälsen. En riktig tuffing som gillar att ge sina brorsor en omgång.

Hana blev vaccinerad första gången 110609. Vaccinerad med andra sprutan 110630.

Hon har nu flyttat till Norrköping, och där bli skall hon med tiden få bli utekatt på landet. Hon får en kattkompis (som redan bor där).

Kaze fick ett hem i Härad nära Strängnäs hos Victoria. Här kommer han med tiden att få bli utekatt då han blivit kastrerad. Han kom från stället med "för många katter". Han kommer få ett härligt kattliv med två andra katter och hästar. 

Kaze blev vaccinerad första gången 110609. Vaccinerad andra gången 110630, nu fullt vaccinerad.

Avmaskad 3 ggr, två med Banminth under juni och en gång med Milbemax 110705.

Kaze fick det alla katter drömt om - ett liv på landet med egen kattlucka att traska in och ut igenom! 

Cecilia var ute efter en kompis till sin yngsta katt Tonie. Hennes andra (och äldsta katt) är 13 år och tycker inte det är så kul med bus längre som lilla 1-åriga Tonie.

Vi träffades och kom fram till att en busig, framåt kattkille vore något till hennes lilla kattgrup. Det hela slutade med att hon åkte hem med killen Kuro. Vi tror att det blir jättebra för Kuro och Tonie att busa tillsammans.

Kuro blir innekatt i en lägenhet och han får alltså två kattvänner, en busig och en mamma-figur. Kan man få det bättre?

Vaccinerad första gången 110609. Vaccinerad andra gången 110630, nu fullt vaccinerad.

Avmaskad 3 ggr, två med Banminth under juni och en gång med Milbemax 110705.

Tänk att en tjej på 17 år kan vara så duktig att arbeta ihop 1500 kr för en egen katt och köpa den på egen hand (eller ja, mamman får stå som ansvarig på kontraktet tills hon blir 18 år). Det är rätt så ansvarsfullt eller hur?

Lilla Ashanti får en stor långhårig kattkille som sällskap. Hon kanske tom kommer att ställas ut av lill-matte som har stora planer för henne. Sällan har vi sett en så stolt kattköpare som denna!

Ashanti kommer från stället där "katterna blev för många".

Vaccinerad första gången 110609. Vaccinerad andra gången 110630, nu fullt vaccinerad.

Avmaskad 3 ggr, två med Banminth under juni och en gång med Milbemax 110705.

Robin och Jenny från Eskilstuna har adopterat kattungen Lotus. Han fick flytta då han var 12 v. gammal och hade då fått sina båda vaccinationssprutor och var fullt avmaskad (avmaskad 1a ggn 110530 och andra gången 110623, samt vaccinerad första ggn 110531, och andra gången 110623).

Lotus hittades med sina syskon och sin mamma i en däckhög vid Mekonomen. Här hade mamman fött kull efter kull och ingen hade egentligen brytt sig om att rädda dem, mamman var helt tam så hon måste ha haft ett hem någongång. 7

Lotus blir innekatt, han kommer att få en helt egen kattkompis en kattunge som komemr till honom då den är 12 v. från Skåne.

Snobben kunde inte vara kvar i sitt hem pga osämja mellan katterna där. Han mådde båligt och var tvunden att finna ett annat hem, Libojen var jour till honom innan vi hittade en perfekt matte till honom som numera har sin älskade Snoben i sin ägo.

Han var kastrerad och fullt vaccinerad då han kom till oss, men vi chippade honom så att han skkulle komma till rätta om han nu någongång skulle försvinna hemifrån. Snobben blev ensamkatt och innekatt, precis som vi tror att han skulle trivas bäst med!

Lucas föddes under hög med däck vid Mekonomen. Hans tama kattmamma hade fått flera kullar, den sista frös ihjäl i vintras. Kattfamiljen kom äntligen in i tryggheten i ett av våra jourhem. Lucas fräste i början men det upphörde nästan omgående. Han blev den snällaste och mest trygga katten i kullen och för varje dag så blev han bara mer och mer sällskaplig. Kerstin hade sett Lucas på bild och ringde oss. Han kommer att få bor hos henne och hennes andra katt. Kerstin var väldigt intresserad av Lucas under hela hans uppväxt och har fått lite kort på honom under tiden, men på midsommardagen fick de äntligen förenas och han fick komma hem till henne!

Lucas blev Avmaskad två gånger: 110530, 110623, samt vaccinerad två gånger: 110531, 110623.

Katungen Ludde hittades med sin tama kattmamma och tre syskon under en hög med däck vid Mekonomen i centrala Eskilstuna. Mamman hade gått där länge hemlös och fått flera kullar, den sista frös ihjäl i vintras.

Hela familjen räddades av Livbojen ich fick vara tillsammans i ett av våra jourhem. Ludde var en liten fräsig sak redan från början, men väldigt snäll. Han hotar bara, det beteendet sitter kvar sedan tiden i däckhögen men det blev mindre och mindre fräsande.

Snälla Susanne föll för Luddas charm, hans stora kraftiga tassar, burriga päls och då vi skulle vaccinera honom sista gången sa veterinären att han såg ut som en halvårs-kattunge. Vi misstänker att det finns Mail Coon i Ludde.

Men i alla fall så föll Susanne för Ludde och han kommer att få bor hos henne och hennes andra katter, han blir innekatt i Nyfors.

Lucas blev Avmaskad två gånger: 110530, 110623, samt vaccinerad två gånger: 110531, 110623.

Stella hittades med sina två andra kompisar, två katthonor, okastrerade i en övergiven lada. Här satt de och väntade på mat för en snäll tant hade upptäckt katterna och börjat mata dem och ringde till oss för att få hjälp.

I kallaste vintern begav vi oss dit med fälla, efter någon veckas idogt arbete hade vi katterna inne. Det visade sig att Stella var en tjej, hon som såg ut som en kille :) Efter en tid i ett hem där det inte fungerade med den andra kissen så hamnade Stella till slut hemma hos Malin som adoperade kattkompisen Alice. Numera bor Stella, Alice och matte Malin tillsammans som en liten familj. Med tiden har Stella blivit som vilken tamkatt som helst hälsar matte Malin, det enda som är problem är att få in henne i en transportbur vilket det ju kan vara för vilken tamkatt som helst.

Stella kastrerades och id-märktes via Livbojen innan hon fick permanent hem.

Katten Maj-Britt vandrade runt på gatorna i centrala Nyfors, Livbojen tog in henne och försökte genast hitta hennes ägare, vem kunde INTE sakna en sån här go kisse!? INGEN blev svaret. Maj-Britt blev kvar hos Tessan i jourhem i några månader, här blev hon av oss kastrerad, id-märkt och fullt vaccinerad (sista sputan 110609). Nu skall hon inte få försvinna igen, id-märkning ger betydligt större chans att återfå sin katt!

Det var Susanne med familj (från Nyfors, lustigt nog) som hörde av sig till oss och frågade lite om vilken katt som skulle passa bäst i deras familj. Sånt här gillar vi på Livbojen för vi kunde direkt matcha ihop rätt katt med rätt person. Det blev en fullträff och familjen adopterade genast Maj-Britt som kommer att få bli innekatt i den här barnfamiljen. Maj-Britt hälsade genast på barnen i familjen och det här kommer att passa dem perfekt, en självständig, men kelig och självsäker katt som inte är rädd för något.

Lycka till Maj-Britt och Susanne och hela familjen!

Honkatten Isa kom med en kattkompis från ett hem i Kungsör där matte blivit sjuk och hon kunde inte längre ta hand om sina katter längre. Hon kom då till ett av Livbojens jourhem i Kungsör. Sara A  beskriver Isa såhär:

"Isa är inte rädd för några människor alls, bara gosig och social och pratsam. Hon sover i sängen med mig och Daisy på nätterna och kan hoppa upp i soffan och sova bredvid hunden eller någon annan i familjen på dagarna eller  går in och gosar med Elsa och Iris.
Isa kan bo med hund, en annan katt som är snäll eller helt själv med någon som vill ha en väldigt sällskaplig och pratsam katt som vill vara med överallt!
Hon är lite smått vinglig ännu men bättre nu när hon läkt efter steriliseringen. Men hon springer, hoppar klättrar leker som vilken katt som helst. Det är när hon ska stanna fort som det syns att hon är lite vinglig, hon känner ju själv sina begränsningar om vad hon kan och inte kan göra! Men det är en helt underbar katt och den som söker ett troget sällskap och få “svar på tal” ska absolut välja denna super söta och charmiga katt, för hon är underhållande med sin personlighet, en katt som är lätt att älska!"
Vingligheten beror på att hon togs in som undernärd kattunge och hon fick lite men av det, men hon är absolut inte sjuk på något vis.  
Isa är alltså en mycket kelig och älskvärd liten kisse, det var precis det här som Gurli från Nyköping fastnade för när hon läste om Isa och tänkte på sin mamma som saknade katt. Det blev kärlek vid första ögonkastet och Gurlis mamma adopterade lilla Isa. Här får hon ett lungt och skönt katt-liv och mycket sällskap eftersom mamman är pensionär sedan flera år tillbaks och är hemma om dagarna.
 Isa kastrerades, vaccinerades och id-märktes 110516 (hann aldrig ta andra sprutan) via Livbojen, innan hon flyttade till sitt nya hem.
  • Musse (fd James) var en av Fionas kattungar. Han föddes svart-vit men blev brun-vit och långhårig med tiden, han blev bara sötare för varje dag som gick! Det här är en mycket trevlig katt som blev fäst vid människor och även andra katter och han gillade allt som rörde sig här hemma i jourhemmet. Han var en ögonsten! Marina och dottern Marielle fick syn på en bild på Musse på nätet och de var helt beslutna - honom skall vi ha! Han kommer bli innekatt och få en kattkompis som han kan hälsa på när han viss, nämligen Leon (fd Brad) som också adopterats via Livbojen. Tack Marina för pengarna till kattsand som ni skänkt till Livbojen! Mycket snällt gjort!
  • Dominique - kattungen som föddes orange och korthårig men blev ljusgul och väldigt långhårig. Här hemma i jourhem gick hon under många smeknamn bla "Ull-tussen) pälsen fortsatte att växa..hur stor kan den bli egentligen!? Familjen Lindgren från Bålsta fick syn på en bild på Dominique och de hörde av sig, kom hit och hon blev tingad direkt. Den här lilla tussen var den som var först med allt, först att äta, först att gå på lådan först att klättra upp för benen. STÖRST och tyngst i kullen. Familjen Lindgren hade en katt sedan tidigare, Astrid. Nu kommer Dominique och Astrid att få bli kompiar i nya hemmet och familjen bor bra, Dominique kommer att få kunna gå ut när hon blir lite större. Hon kommer få många familjemedlemmar som älskar henne och leker med henne och gosar med henne. Det var en underbar familj som adopterade henne.
  • Felix - Fionas kattunge som föddes som "tvilling" med Frasse, man kunde inte se skillnad på dem, men ju längre veckorna gick ju mer mörkgul blev Felix och han fick även väldigt mycket vitt kring nosen. Maud med familj fick syn på kort på Felix och smälte såklart. Vem kan motstå de här ljusgröna ögonen och de oranga pälsen? Felix utvecklades till en väldigt robust katt som säkert kommer att bli en ståtligt stor och fin orange hankatt. En mycket mysig katt som tidigt började att spinna, det var den första kattungen som började spinna bara en dag gammal! 

Fionas fem ungar är ett härligt gäng och väldigt mysiga och tillgivna kattungar allesammans. De blev fullt vaccinerade och avmaskade genom Livbojen och nu önskar vi em lycka till på deras resa genom livet!

Molly och Frasse (Moneypenny och Jack) var Fionas två underbara kattungar som fösses hemma hos Sara. De växte upp i tryggheten med mamma och sina syskon och då de var några veckor gamla så hörde Jan och Antiha av sig och var intresserade av två kattungar. De bor väldigt fint i ett stort hus på landet med en hund. De hade haft en gul hankatt som hette Frasse och nu var saknaden för stor efter en katt så det blev såklart en gul katt igen och sen så skulle han ju få sällskap ju med tycket de så de valde mellan kattungarna. Då gick Molly fram och satte sig vid Jans knä och tittade storögt på honom. Ja såklart så kunde ju inte han falla för en charmiga tjejen och båda kattungarna blev tingade. De blev sedan vaccienrade två gånger och avmaskade och busade med sina syskon fram tills de var 12 veckor och då blev de hämtade av Jan och Anita. De har redan meddelat att katterna mår bra, de leker o rusar runt i huset och de håller på att vänja sig med hunden. "Mamma" Antiha sa då de åkte hem att "det är som att ha två små bäbisar", och ja vi tror att de kommer att behandla dem som sina små bäbisar så vi är inte ett dugg oroliga att de inte får det bra framöver.

Katten Alinas bakgrund är brokig och svår. Den här katthonan föddes hos en kattsamlare med över 50 katter i en tvåa. Att de här personerna varken hade tid att socialisera, göra rent lådor, bekosta veterinärvård och ta bra hand om alla sina katter är kanske inte så svårt at lista ut. Det tog tex flera månader innan de ens visste att Alina existerade. Hon hade varit och blev den bortglömda katten, "spök-katten" som bara VAR där. Hon födde sina ungar i tysthet under en säng och fick sedan ännu en kull. Men ungarna kom närheten och beröringen som hon så länge längtat efter. Men att få förtroende för en människa - det är ju en annan sak.

Vi har ÄNTLIGEN hitat en person som kan tänka sig att ge Alina tid och tålamod att få ta det i den takten som hon vill, att försöka få förtroende för människor. Att våga lita på folk igen. Nu börjar arbetet för Sofia och Alina att försöka få till en bra tillvaro.

Just nu är Alina innekatt i sitt permanenta hem hos Sofia med barn men det finns planer på att de skall flytta ut på landet till ett hus och då kommer Alinas liv at förändras till något helt annat. Hon kommer då få vara utekatt och få fånga råttor och ligga och sola  gräset. Alina är en mycket smidig katt som aldrig haft ner en pryl, hon är smäcker och blandning mellan Birma/Huskatt och fina gröna ögon, det är en vacker katt att se på.

Lycka till Sofia och stort tack att du adopterade lilla Alina. Katten som var på väg in för avlivning med tre ungar i magen då hon räddades. Alina nu börjar ditt liv vi hoppas du kommer att trivas, du är två år och har hela livet framför dig!!!

Innan Alina flyttade blev hon såklart kastrerad, id-märkt, och vaccinerad en gång via Livbojen.

Ungkatten Liston kom från en lada i Kungsör där antalet katter spårat ur (som det lätt gör i lador där det finns okastrerade katter). Vi tog över några av de här katterna till Livbojen och ett större gäng hamnade på Solkatten i Skogstorp. Liston var ganska skygg till en början och han fick vara flera månader i jourhem innan han plötsligt vände och blev en riktig gosig katt som blev bra kompis med alla katterna i jourhemmet och började spinna och gick sedan runt och bara spann - så nöjd en katt kan bli! Liston har hela tiden haft svårt att acceptera att bli buren och är ingen katt som "visar upp sig" då det kommer spekulanter så här har vi fått leta efter rätt hem, några personer som skulle acceptera honom som han var (är). Och till slut hittade vi dem, eller dem oss rättare sagt...

En dag hörde Sophia av sig till oss. Hon och hennes sambo har sedan tidigare en katthona som till sättet påminde om Liston lite till sättet. Den här familjen hade inga problem med att Liston skulle få ta sin tid då han kom till ett nytt ställe.

Efter någon vecka på prov har nu familjen bestämt sig för att adoptera Liston och glädjen är stor. Vi har länge letat efter ett hem till den här gosiga men speciella katten och nu har vi hittat det! Tack Sophia med familj!!!

Katten Nelly kom från ett missbrukar hem. Här for hon och de andra katterna illa och ett gäng kom till Livbojen, en av dem var alltså Nelly.

Efter några månader i jourhem så har hon blivit adopterad av en jättegullig dam på 80 år som heter Mary. Hennes katt dog tragiskt nog i april och sedan dess har hon saknat katt väldigt mycket. Eftersom hon bor själv är det enda sällskapet en katt och det har varit mycket ensamt utan en liten misse som tassar ikring. Nelly gjorde sig omgående hemmastadd hos Mary. Hon gick runt och nosade överallt, åt lite mjukmat och kattgodis med myntha som hon även rullade sig på, sedan hoppade hon upp i sängen o tänkte "japp här skall jag bo, det är helt klart godkänt". Nelly blir ensam katt i hushållet hon har haft lite svårt med andra katter tidigare så det passar helt utmärkt att bli herren (damen) på täppan!

Katten Nelly har fått ett kärleksfullt hem och Mary har fått en kompis - bättre kan det väl inte bli!

Nelly kastrerades, vaccinerades och id-märktes via Livbojen, hon är fullt vaccinerad, sista sprutan togs 110609. 

I en lada i Kungsör hittades Alice, med vad tror, en kattkompis och en kattunge. Någon hade övergett Alice och hon hade sökt skydd i en gammal lada där en dam upptäckt dem och börjat att mata dem. På det hät sättet, med skydd av ladan och lite mat då och då så klarade katterna livhanken och Alice och de andra togs in till Livbojen. Det här var i januari 2011. Fyra månader har gått sedan Alice kom till Jessica i jourhem. Framstegen var först små, fast ändå kunde man lyfta henne lite försiktigt och bära på henne, men hon var mycket rädd och fräste. Många månader flöt förbi och Alice började så smått att göra små små framsteg, tex närma sig Jessicas hand, nosa på benen, hoppa upp, stryka sig, ligga öppet i soffan osv osv. Framstegen blev fler och fler, med tid och tålamod byggdes den här katten upp på nytt.

I maj -11 hörde Malin från Nyfors av sig till oss. Hon hade sett en bild på Alice men ville fundera lite på det hela. Efter några dagars betänketid var det klart - Alice var katten hon ville ha. Hon tog henne som hon var. Med tid och tålamod, även denna gång, så kommer en person få uppleva den här till en början blyga katten förvandlas till en riktig kelgris. Stort tack Malin det finns få som du! Alice blev kastrerad, id-märkt och vaccinerad via Livbojen.

Härliga och mysiga katten Fiona kom dräktig till Livbojen. Här födde hon 5 välskapta fina ungar som hon gav den bästa uppväxt en kattunge kan behöva.

Fionas kattungar är nu stora och själv har hon blivit adopterad av en tjej som heter Jenny och hon har en katt som heter Oliver sedan tidigare. Fiona var först på prov hos Jenny & Oliver i en helg, det har fungerat jättebra och Fiona är en självsäker katt som redan från första stund gick med svansen i vädret och utforskade sina domäner, allt från gosig säng till härlig luftig balkong. Fiona trivs som fisken i vattnet hos Jenny, en katt-anpassad lägenhet med både in-nätad balkong, stora fria fönsterbrädor, klösmöbler och annat mys. Fiona bestämde sig från första minuten - här skall jag bo och så blev det nu har Fiona fått ett permanent hem med Jenny och Oliver.

Fiona blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt via Livbojen 110613. 

Tack Jenny och Oliver för att ni öppnade ert hem för söta Fiona!

Kattsyskonen Queenie och Dottie hittades i en jordkällare då de var små kattungar. Redan hade mamma-katt lärt dem att akta sig för de farliga människorna. Kattungarna fräste åt alla som kom dem nära. Vem skulle kunna uppfostra såna här fräsiga småungar? Jo Sussie från Kattskyddet tog de här katterna under sina vingar. Hon har "uppfostrat" dem på alla bästa sätt och de har rotat sig i hennes hem tillsammans med hennes andra katter har de blivit en hel familj och nu är det bestämt att katterna får stanna där permanent. Det kan vara svårt när man haft katter i jour så länge som upp till ett halvår att då släppa dem ifrån sig.

Queenie och Dottie blev kastrerade, vaccinerade och id-märkta via Livbojen. Nu kommer de alltså att få stanna permanent hos Sussie på Kattskyddet. Tack för att du adopteade de här två små speceilla tjejerna. Du gör ett kanonjobb med dem!

Lilla Molle har äntligen hittat hem! Ett snällt par från Järfälla har adopterat den här lila söta killen som bara väntat på en egen familj. Molle har flyttat runt en hel del, det har varit allt från missbruk till allergier som legat bakom hans trassliga resa, men nu ser resan ut att vara på väg mot sitt slut - i en transportbur sitter han nu och väntar på att få komma hem till sitt nya hem och om några veckor får han träffa sin nya kattkompis som finns i en annan lägehet och bara väntar. Det är också en busig kattkille så vi tror att de här båda kommer få mycket skoj med varandra framöver. Han blir innekatt lång från alla otäcka bilar och buller.

Innan Molle flyttade blev han kastrerad, fullt vaccinerad och id-märkt via Livbojen.

Lycka till Alexandra och Jesper! Vi tror det här kommer gå jättebra. Härligt att ni köpte nya matskålar och låda från Hundcenter på vägen hem!

Katten Livia hittades uthungrad, oljig av att ha varit under bilar och sökt värme, utmattad och totalt utsvält. Hon sprang runt köpcentrat Tuna Park och irrade i flera månader tills personal på Tuna park rapporterade till oss att det gick en svältande frusen katt där. Mitt i smällkalla vintern då det var tjugo minusgrader gick hon till slut i fällan efter många dagars spatserande runt fällan. 

Efter det här åt Livia upp sig och vilade ut i jourhemmet hos Ingegärd. Pälsen blev blank och fin och de oljiga tovorna klipptes bort. Till slut blev det en jättefin snäll, mysig och trygg dam som bedömdes att vara ca 7 år eller äldre av veterinär.

Hon var ju såklart okastrerad, så hon kastrerades, vaccinerades fullt ut och id-märktes. Sedan kom en lång väntan på nytt hem, hela 5 månader tog det innan snälla damen Helene ringde oss. Den här godhjärtade damen tog emot lilla Livia med öppna armar. Det här blev en perfekt katt-matchning där en pensionärsmatte fick sin "pensionärs-katt" och jag tror att de här både kommer att ha stor nytta av varandra med sköna hemma kvällar i soffan med mycket mys. Livia fann sig direkt till rätta i sitt nya hem där hon genast spatserade runt och strök sig mot både mig och Helene. Lilia hade hittat sitt hem. ÄNTLIGEN!!! 

Katten Fia-Lotta hittades utkastad i snön i Årby-området i Eskilstuna. En kvinna tog in henne men fick tyvärr allergi och till slut hamnade hon på Livbojen. Fia-Lotta är en mycket social tjej, gosig, har roliga saker för sig som tex att dricka ur vattenkranen i köket mm, hon älskar att leka med snören och är med på allt man gör, likt en hund går hon efter och vill kika på det som händer i huset.

Nu fick familjen från Trosa två härliga sociala katter med sig hem, Både Fia-Lotta och lilla Ellen har fått ett hem hos dden här familjen som bor lantligt och framöver kommer båda katterna att ha tillgång att gå ut.

Fia-Lotta var kastrerad, id-märkt, och fullt vaccinerad då hon flyttade till sitt nya hem i Trosa.

Lycka till nu lilla "Fian"

Lilla Ellen har fått flytta till ett nytt hem i Trosa med katten Fia-Lotta som sällskap. Bara för att göra oss säkra på att det skulle fungera mellan dem så fick Ellen sova över några nätter i jourhemmet hos Sara H som hade hand om Fia-Lotta. Det hela gick bra och katterna lekte tom den sista dagen de var tillsammans.

Nu kommer Ellen att få bo i ett rymligt hus och när hon är hemma stadd så kommer hon få kunna gå ut och strosa då hemmet ligger lantligt.

Innan Ellen flyttade blev hon fullt vaccinerad. Hon kommer kastreras inom kort av de nya ägarna men är ännu inte könsmogen då hon bara är 6 månader och en väldigt liten tjej.

Lycka till Ellen!

Katten Musse kommer hela vägen från Kalmar och hit, där hotades han av avlivning då de tidigare ägarna ej kunde ha honom kvar pga personliga skäl.

Musse kom till Solkattens lilla stuga med sina andra kompisar från Kalmar. Solkatten och Livbojen försökte gemensamt att hitta ett hem till Musse, där han kunde fortsätta att få vara utekatt - vilket han älskar.

En familj som bor på landet i Täby hörde av sig ang Musse och efter ca en vecka på prov i nya hemmet så trivs han som fisken i vattnet, han leker med sin nya kattkompis och är redan den utekatt som han alltid drömt om att få fortsätta vara.

Musse hade redan bestämt sig då familjen kom och kikade på honom, han travade snällt direkt in i buren och lade sig precis som att "skall vi åka hem nu?"

Solkatten skall ha stort tack för att de höll Musse "inhuserad" i det lilla huset i väntan på att han fick ett permanent hem.

Innan Musse flyttade blev han kastrerad, vaccinerad en gång och id-märkt, samt avmaskad och fick behandling mot skabb vilket han hade hela öronen fullt av.

Kattungarna Doris och Naomi (numera London och Mabelle) kom ursprungligen med sin mamma o en till katt från ett missbrukar-hem, där de inte hade det så bra. Livbojen tog in hela gänget och de här två små tjejerna växte upp i jourhemmet hos Lotta och Jessica.

Kattungarna blev bästa vänner och var tillsammans i vått och torrt så det bästa var att de fick komma till samma hem tyckte vi så vi annonserade ut dem som ett par och det var Kicki och Kostas som hörde av sig och genast blev intresserade av de här två "gobitarna".

Nu har de flyttat till sitt nya hem och vi tror att de kommer att få ett jättebra liv där, de kan vara innekatter men med tillgång till altan där de kan gå ut i sele framöver. Vi är jätteglada att de här tajta syskonen får fortsätta sina liv tillsammans!

Lycka till med katterna Kicki och Kostas (ps Kostas du har ju "tur" att du gjort illa ditt knä så du får vara hemma med dem hela dagarna, jag hörde att matte Kicki blev lite avundsjuk på det här).

Innan kattungarna flyttade blev de fullt vaccinerade samt avmaskade.

Katten "Shi" kommer från ett ställe där antalet katter spårat ur, han har levt ett fint och bra liv men kunde ej vara kvar där pga antalet katter börjat bli allt för många. Länsstyrelsen var involverad och det var panik att få ned antalet katter så Livbojen ryckre ut. Vi tog in Shi och brorsan Zen i samma jourhem hos Krille. Här fick de bli helt rumsrena och de fick sina första vaccinationssprutor och blev avmaskade. Shi blev snabbt en supergosig och mysig katt, medans det tog lite längre tid för brorsan Zen att komma fram ur sitt skal, men de här katterna fick komma till samma hem och med hjälp av stödet från varandra så kommer det här blir superbra för dem båda två.

Det var Jennifer med sambo som hörde av sig till oss. De ville ha ett par katter att leva med då de just startat sitt liv tillsammans för några månader sedan i en gemensam lägenhet. Katterna kommer att bli innekatter i en lägenhet och om några månader kommer de att kastreras och id-märkas. Redan på kvällen samma dag som de flyttade har rapport kommit att det går över förväntan med katterna i nya lägenheten, tom Zen är framme och gosar redan nu så det här blev en fullträff för både katter och matte & husse.

Tack för att ni adopterade de här kissarna, de är härliga katter, nu frigjorde ni även plats för en kattfamilj som bara väntar på att få komma in till oss!

Lilla fina fröken Candie kommer från ett par som samlat på sig allt för många katter. Ett inte helt ovanligt problem i dagens samhälle har vi märkt. Det börjar ofta med en välgärning, man tar hand om några katter som det är synd om av en eller annan anledning. Sedan så "glömmer" man att kastrera dem och antalet ökar lavinartat nästan kan man säga...

Ja Candie var hos oss i jourhem tills Carina och Mattias fick syn på den här fina kissen på vår Facebook och hemsida. De har redan en katt och miste sin andra katt nyligen. De bor jättebra i villa i Ärla, men de är rädda om sin katt de vill inte släppa ut den pga vägen utanför. Därför får kissen nöja sig med hela den rymliga villan och den mysiga ingladade altanen och det här kommer även bli Candis nya härliga hem. Hon har redan varit på uteplatsen och njutit av vårsolen har vi fått rapport om. Candie är en mycket social och härlig tjej som kommer att sprida mycket glädje omkring sig hos Carina med familj.

Den 29e april skall Candie kastreras, vaccineras och id-märkas.

Tabitha eller "Tabbis" som hon allt mer kom att kallas hittades med sin kattmamma och syskon, de hade blivit övergivna utomhus. Det var Kattskyddet som tog in hela den här kattfamiljen till sig och arbetade med alla kattungar och mamman. Sussie gjorde ett enormt bra arbete som fick de här förvildade kattungarna tama. Alla blev tama rätt så snabbt, men Tabbis var/är den svåraste damen i gänget. Hon kom till Elin med sambo som har en annan katt via Kattskyddet. Här blev hon en i familjen och de har väldigt svårt att släppa iväg den här unga damen.

Kattskyddet såg till att Tabbis blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Hon har bara legat till försäljning här på Livbojens hemsida med hänvisning till Kattskyddet. Det är den föreningen som gjort allt arbete med den här katten men vi vill ändå visa att Tabbis till slut fått ett hem, hos den jourfamilj som hon så länge varit i och rotat sig!

Miller irrade runt på en gård utanför Sala, tillsammans med dräktiga kattmamman Fiona kom han till Livbojen, efter en kort tid i jourhem hos Melina så såg Jessica med Åke (fd Twistie) Miller på bild och ville kika på honom. Kärlek uppstod direkt och Jessica tror att det här är en perfekt lek-kamrat till busiga Åke som blivit lite rastlös, trots att han börjat få gå ut så vill han busa även då familjen vill koppla av...de här två killarna är i exakt samma ålder och det kommer nog att bli en hel den busande och mus-fångande framöver ute i Hällby (se upp alla möss och fåglar) för när kompisarna Åke och Miller sätter fart så blir det nog en och annan fångst. Miller kan nog kanske visa Åke hur det går till annars?!

Tack Jessica med sambo för att ni nu adopterat två katter via Livbojen och gett dem ett underbart hem båda två! Tack även för pengarna som ni gav utöver priset för Miller, de kommer mycket väl till användning inom verksamheten!

Innan Miller flyttade blev han kastrerad, vaccinerad och id-märkt av Livbojen.

Katten Zac, numera Zandor, kom från det hemska stället utanför Kungsörs-trakten där man hittade 19 döda katter i en garderob o man avlivade ungefär lika många på plats. Zandor och Tindra var två av fem katter som kom undan med livet i behåll. Deras bakgrund är nästan ofattbar, man kan nästan inte ta in hur det kan ha sett ut där de en gång bodde. Men de här katterna mår idag bra. De behandlades mot förkylning, skabb, mask, och Zac behandlades mot ögoninfektion.

Katterna var troligtvis syskon och var i jour hos Sara A i Kungsör som gjorde de här katterna till riktiga gosmissar, busiga som bara den och de äter precis vad som helst, det kanske har att göra med hur de hade det förut.

Katterna har nuy adopterats av Pauline med sambo och de har sedan tidigare katten Färdinand. Hemma hos paret är hemmet anpassat efter att katterna skall ha det så bra som möjligt, de har hyllor efter väggarna som de kan använda att hoppa och ligga på. Vi vet att katterna kommer att få ett jättebra liv hos Pauline och vi önskar dem lycka till.

Innan de flyttade blev båda kastrerade, vaccinerade och id-märkta via Livbojen.

Katten Tindra kom från det hemska stället utanför Kungsörs-trakten där man hittade 19 döda katter i en garderob o man avlivade ungefär lika många på plats. Tindra och Zandor var två av fem katter som kom undan med livet i behåll. Deras bakgrund är nästan ofattbar, man kan nästan inte ta in hur det kan ha sett ut där de en gång bodde. Men de här katterna mår idag bra. De behandlades mot förkylning, skabb, mask, och Zac behandlades mot ögoninfektion.

Katterna var troligtvis syskon och var i jour hos Sara A i Kungsör som gjorde de här katterna till riktiga gosmissar, busiga som bara den och de äter precis vad som helst, det kanske har att göra med hur de hade det förut.

Katterna har nuy adopterats av Pauline med sambo och de har sedan tidigare katten Färdinand. Hemma hos paret är hemmet anpassat efter att katterna skall ha det så bra som möjligt, de har hyllor efter väggarna som de kan använda att hoppa och ligga på. Vi vet att katterna kommer att få ett jättebra liv hos Pauline och vi önskar dem lycka till.

Innan de flyttade blev båda kastrerade, vaccinerade och id-märkta via Livbojen.

Katten Saga irrade omkring i ett bostadsområde och de som hittade henne kunde inte ha henne inne för de var allergiska, Livbojen kontaktades och vi satte henne i jourhem. Sedan hände en hel del och Saga fick flytta runt, bla upptäcktes det genom otäcka anfall att hon hade epilepsi och hon fick åka till veterinären för att få medicin för det. Hon var i dåligt skick och vi undrade hur det skulle bli då hon tom. var vinglig på benen, men medicinen gjorde verkan och Saga blev för varje dag som gick bättre och bättre. 

Saga är en gosig, härlig sällskapskatt för övrigt. Hon kan dock få lite ryck då hon biter till i handen, men hon är väldigt kelsjuk och vill vara med hela tiden, likt en hund går hon efter hemma.

Nu var det Sofia som tog hand om och adoperade lilla Saga, den spinnande gosisen med sina speciella egenheter. Hon tog henne för den katt som hon är och vi är jätteglada Sofia att du hittade oss och adopterade Saga. 

Saga blev fullt vaccinerad, kastrerad, och id-märkt via Livbojen. Hon kommer nu att få bo i Västerås med några kaniner som sällskap - Saga sköt dig nu o var snäll mot kaninerna ;)

Katterna Savannah och Rulle kom till Helen i jourhem och hon adopterade dem permanent under 2011, under 2012 upptäckte hon att tiden inte räckte till för dem och de fick ett nytt hem via henne. Katterna kom till samma hem vilket var ett krav från Helenes sida då de var mycket fästa vid varandra.

Rulle var en omplaceringskatt som redan var kastrerad och vacinerad då han kom till oss.

Savannah hittades som helt hemlös och förvildad mitt i smällkalla vintern i en lada med två andra helt övergivna katter. Savannah är en speciell katt som är som en vanlig tamkatt men uppskattar inte än berörning från oss människor.

Hon kastrerades och id-märktes via Livbojen innan hon fick permanent hem.

Katten Cleo är en sk "exot", det är en korthårig perserkatt kan man säga. Hon hittades utmärglad och övergiven i början av vintern i en annan kommun och togs in av en person och åt där upp sig, men där började hon att misstrivas pga att hon blev jagad av familjens hund och hon blev mer och mer osäker. Situationen blev ohållbar. På den vägen kom Cleo till Livbojen. Efter ca tre veckor i jourhem hos Linda och Anja, där hon blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt och behandlad mot skabb så var det Mårten med sambo som kontaktade Livbojen. De hade varit på jakt efter en raskatt som haft det lite svårt och tagits omhand av ett djurhem så de vill gärna räcka ut en hand (tass) åt en hemlös katt. Eftersom Mårten nyligen blivit pensionär så gjorde det inget att Cleo var skygg av sig för då hade han ju något att fylla sina dagar med hemma i villan i Västerås. 

Lilla Cleo kommer att få vara med om lite äventyr då hon blir mer tam, hon kommer då att få åka med i familjens båt, sitta i cykelkärran då de åker på utflykt. Annars får hon spatsera runt i familjens hus och kanske längre fram i vår får hon gå i sele på tomten. Ja som ni alla hör så kommer Cleo att få det bästa hem men katt kan tänka sig. Lycka till lilla Cleo!

Mickes fd ägare var förkrossade, de kunde inte ha Micke kvar och försökte med allt för att hitta ett nytt hem till honom, sista tiden satt han tom på kattpensionat. Så mycket brydde de sig om sin "lilla" kisse! Paret kontaktade Livbojen och efter några veckor i jourhem så hade en person sett parets egen annons som de desperat satt upp på Micke i en affär. Det var Barbro som hör de av sig och erbjöd precis allt det där som Micke ville ha, ett hem där han kan gå ut och in, samt bli "herre på täppan". Den här härliga "katten Gustav-kopian" är en mycket stor kramgo och kelsjuk herre i sina bästa år som förtjänar det bästa i livet, och det har han nu fått. En rapport har precis kommit att hemmet dit han kom verkar vara kanonbra. Tack Eeva och Kurt för det här samarbetet som ledde till ett nytt hem på landet för härliga Micke! Ps nu kommer han bo ganska nära er så ni kan hälsa på när ni kan. 

Myran är ännu en katt från en kattsamlare, vi har hört historien allt för många gånger: det börjar med några okastrerade katter i ett hushåll, sedan får de ungar och sedan får de ungarna ungar osv osv...plötsligt blev de "några okastrerade" massvis med okastrerade katter och ingen koll finns på vare sig antal katter eller deras hälsa och välmående.

Hur som helst lilla Myran är en katt som är blandning huskatt/norsk skogskatt/birma. Hon var 12 v. då hon kom till mig i jour, under de 2,5 veckorna som hon var hos mig så åt hon upp sig och det behövde hon för när hon kom så var som verkligen som ett litet benrangel med päls. Hon fick några favoriter: fläskfile, korv och smör :) hon är även en busig krabat som med dagarna lärde sig att busa med mina vuxna katter. Jag försökte en tid att hitta "rätt" människa för henne, efter några veckor hade jag hittat en perfekt familj. Det var Helena med två döttrar på 16 och 20 år som var det perfekta hemmet, de hade redan en busig hankatt och bor väldigt bra till. Här kommer hon att få mycket kärlek av alla familjemedlemmar.

Stor-matte Helena har nu tagit ledigt från jobbet torsdag och fredag för att sammanföra katterna och umgås med Myran!

Tack för att ni ger Myran ett superbra hem!

Myran vaccinerades en gång vila Livbojen, andra gången kommer hon att vaccineras av sin nya familj.

Efter ca två veckor på prov hos Britta i Tumbo är det nu helt klart - Sunshine blir permanent adopterad av paret. De ville först och främst kolla av så allt fungerade med deras andra katt Ida och att Sunshine skulle må bra och de skulle trivas med varandra och det har gått bättre och bättre med allt och de sista dagarna har stora förändringar skett mellan katterna och att Sunshine slappnat av och blivit mera framåt. Den gosiga katten har kommit fram i henne och nu älskar hon sitt nya hem och blir bättre och bättre vän med Ida.

Sunshine kom från ett hem som hade dålig inverkan på katterna, till slut var de ensamma i lägenheten och läget var ohållbart. Katterna togs därifrån. Britta från Tumbo hörde av sig och sa att Sunshine liknade en katt de haft och var mycket fästa vid, de hämtade henne och nu är hon alltså permanent adopterad.

I det här hemmet kommer Sunshine med tiden få vara utekatt om hon vill och om somrarna så kommer hon få följa med till parets lilla mysiga sommarstuga, hon har redan varit där och första trippen gick jättebra.

Vi tror att Ida och Sunshine kommer att bli ett team i vår då Ida får lära henne allt om hur man fångar råttor och möss.

Sunshine blev kastrerad, id-märkt och vaccinerad en gång via Livbojen, i slutet på april får hon sin andra vaccinatinsspruta av veterinären och hon blir försäkrad.

Tack Britta med familj för att du adopterade lilla Sunshine och gav henne ett så bra hem! Det värmer när en katt från en trasslig bakgrund till slut får en egen familj som bryr sig!

Ungkatten Teddy kom som kattunge till Livbojen genom ett räddningsprojekt anordnat av Ewa Kajsa gällande Stora Sundbykolonins katter. Teddy var den minsta av katterna i gänget som vi tog in. Plötsligt en dag fanns han bara i kolonin och ingen vet hur han kom dit.

Efter att ha kommit in så var Teddy arg och sur och morrade och fräste och ville bitas. Han krävde flera veckors tid på sig för att lugna ner sig. Veckorna som följde gjorde honom gott, han blev mer och mer tam, var med i hemmet mer och mer och blev kompis med alla katter i jourhemmet. Plötsligt var han en i gänget. Men fortfarande tycker han det är läskigt att bli upp-plockad i famnen men väl där uppe så tycker han att det är skönt.

Teddy kastrerades, vaccinerades fullt och id-märktes via Livbojen.

Ulrica med familj var en dag inne i en djuraffär i Västerås och fick se anslaget om lilla Teddy där. Hon ringde till oss och efter några veckor så var de här med en transportbur och hämtade den lilla bus-killen.

Han kommer att få bo med Ulrica och familj i Västerås i en stor fin villa. Då han har blivit helt tam kan han få tillgång till att gå ut. Han får också en helsvart katt-kompis på 14 år som blir något att försöka imponera på "hmmm... tänker Teddy hur skall det gå till - kanske kan stila lite framför henne med en tygmus eller nåt...?!".

Nu önskar vi lilla Teddy lycka till i vida världen, nu slipper du vara hemlös i ladan nu har du fått en helt egen familj!

Syskonen Luke och Leia kom från ett ställe utanför Örebro. De bodde på landet och kvinnan som hade dem kom i rimlig tid på att hon hade för många katter och bad om hjälp från olika katthem. Hon hade två vuxna o fick 7 kattungar, klarade inte av situationen så vi grep in direkt med hjälp av Rädda Djuren i Örebro så fick vi bukt på det här och förhindrade kanske en ny kattsamlare?!!!

Luke och Leia har blivit adopterade av ett trevligt par, och killen i paret har just köpt ett hus i Torpa i Kungsör. Här kommer katterna att få bo och framöver kommer de få gå ut (då de är hemmastadda och Leia är kastrerad). De har ju tidigare varit utekatter så de kommer att få tillbaks de liv de hade på landet. Nya matte och husse är jätteglada över sina katter, Leia fattade genast tycke för sin nya husse och började spinna, Luke kom fram till nya matte och kärlek uppstod omedelbart.

Vi är jätteglada åt det här superbra hemmet som katterna har fått. 

Då katterna flyttade var de fullt vaccinerade, Luke var kastrerad och id-märkt. 

Hunny Bunny med syskon föddes i en lada i Kungsör. Här togs de om hand av en kvinna som såg till att de fick både mat och värme och klappar på huvudet. Katterna blev fler och fler. Något måste göras. Kvinnan sökte hjälp via nätet och Solkatten agerade. Vi på Livbojen tog in två av de här katterna, Hunny var en av dem. 

Familjen från Katrineholm kom för att kika på brodern till Hunny men han var lite rädd och uppstressad sedan kastreringen, istället charmade Hunny familjen och det slutade med att de åkte hem med henne istället, hon gick tom frivilligt in i transportburen "Välj mig" sa Hunny och familjen kunde inte göra annat.

Hunny är en nyfiken, framåt och kelig katt, något ovan att bli lyft men världens snällaste katt som aldrig skulle varken morra eller fräsa. 

Nu kommer hon att få bo i en villa med en annan kattkompis. De här personerna var kattvänner ut i fingerspetsarna och vi är jätteglada att de adopterade en katt via Livbojen.

Hunny vaccinerades via Livbojen en gång, hon kommer att kastreras av nya ägarna och det är inskrivet i adoptionsvatalet. 

"Thank you for adopting Hunny (Sascha) we think she gonna have a lovely home at your place in Katrineholm"

Efter nästan ett år i jourhem hos Sara A i Kungsör har Kizzen fått ett permanent hem på en gård skall han bo med en annan kattkompis, med kattlucka och granne med naturen så får Kizzen det hem han alltid drömt om. Kizzen, en äldre kat på ca 11 år skulle avlivas då hon som hade honom skulle flytta från landet till stan. Men vi fick höra om det här och tog in Kizzen till jourhem, det visade sig vara en helt underbar katt men en mycket social personlighet, han har visat sig gilla både hundar, andra katter, barn och finner sig i det mesta, som en "peace-maker" går han omkring och skapar stämmning i hemmet. Han har spridit mycket glädje, men sista tiden upptäcktes en vad veterinören tror sk. Foderallergi vilket orsakar att Kizzens öron klirar mycket. Inget som är smittsamt men han har fått behandling mot det. 

Nu har Kizzen åkt iväg till sitt nya liv på landet hos Pär och vi önskar honom lycka till och att det fungerar med nya kompisen, en kattkille i samma ålder som honom. 

Kizzen var kastrerad då vi fick in honom till verksamheten (vilket är mycket ovanligt kan vi tillägga).

Nu har de underbara älsklings-katterna Dino och Basil fått nytt permanent hem.

Matte Alexrandra och husse Marcus är stolta "föräldrar" till de här två "äkta bäbisarna" som kräver både att få sova i sängen under täcket, vara med i duschen, när man borstar tänderna och ligga i famnen och sova sött.

De blir innekatter i en rymlig lägenhet, då paret jobbar så har de varandra om dagarna och kan säkert komma på ett och annat hyss.

Dino och Basil är två mycket tillgivna kattungar som föddes hos Sara av mamma Esther. Hela familjen har nu fått permanenta hem.

Vi önskar de gosiga ungarna lycka till i sitt nya hem och de är redan väldigt älskade av sin nya mamma och pappa!

Innan de flyttade blev de fullt vaccinerade och fullt avmaskade. 

Ståtliga ungkatten Binx med sammets-pälsen har fått ett nytt hem hos en barnfamilj i Torshälla. Här blir han innekatt och får en stor lägenhet att spatsera runt i och det blir nog även lite bus med de tre barnen i familjen framöver.

Han kom till Livbojen med sina två katt-syskon från ett ställe där antalet katter börjat spåra ur och matte hade så pass stora problem med att ta hand om sig själv så än mindre kunde hon ta hand om alla katter som hon hade. Det gäller och agera fort och förebyggande, lättare att placera ut 10 katter än att placera ut 30 st i sommar!

Innan Binx flyttade så blev han kastrerad, vaccinerad en gång och id-märkt via Livbojen.

Binx är en trevlig katthane som både är busig och mysig. Han kan nog passa bra i en barnfamilj med lite liv och rörelse.

Nya matte Lillemor kommer kanske att döpa om honom, om de hittar ett passande namn.

 

I Smedstorp, Bettna, på en stor fin gård skall våran älskade Esther få bo! Det är sant - Esther hat fått ett eget permanent hem, och vilket hem sen. Hon får gå ut och in som hon vill på landet vid en stor härlig gård, där kan hon fånga möss, spatsera på ägorna och njuta av den fina miljön. Vi är väldigt glada för att Anna Bonde hörde av sig till oss och adopterade denna härlig katt som varit den bästa kattmamman, mys-katten och sällskapet som man kan begära. 

Esther hittades på en hundklubb, där försökte hon tränga sig in och äta kokt ris, vilken katt gillar det - jo en hemlös dräktig katt som någon slutat att bly sig om. Esther-flickan fick 4 underbara kattungar och de har alla fått egna hem.

Esther blev kastrerad, vaccinerad en gång, samt id-märkt via Livbojen. Hon fick behandling med Flagyl då hennes mage var i dåligt skick, hon blev bra av behandlingen och välmående, glad och ivrig är hon nu på väg mot sitt nya hem. Lycka till missen, vi kommer sakna dig, både jourhemmet Jenny Molin med familj och jag Sara. 

Lilla My föddes av den skygga kattmamman Alina som tagits omhand av en kattsamlare med över 50 katter. Alina hade en avlivningstid inokad pga att hon var skygg och dessutom dräktig. Hon och kattungarna skulle inte få leva längre.

Det här stoppade Livbojen och tog in kattmamman och hon födde tre underbara små kattungar, två blev birma-korsning och Lilla My blev huskatt.

Det blev tre fina katter som växte upp inne i tryggheten med många andra kattkompisar runt sig.

Lilla My blev i början av februari adoperad av ett trevligt par från Skövde, här blir hon med tiden ute/inne-katt på deras stora gård och kommer att få en kattkompis i samma ålder som henne själv.

Nya matte är konditor och nya husse är brandman. Lilla My hoppas få en och annan mumsig grädd-bakelse av matte framöver :)

När hon flyttade var hon fullt vaccinerad och avmaskad.

 

De super-vackra Birma-kattungarna Kendra och Kenzo (Numera Dalton), har flyttat till nya hem.

Kendra fick ett hem hos en ung tjej som heter Johanna, hon skall skaffa en kattkompis till Kendra och den kattungen heter Kila, om några veckor kommer den nya kattkompisen och under tiden så binder Kendra och matte Johanna viktiga band sinsemellan.

Kendra blir innekatt och var fullt vaccinerad då hon flyttade.

Kenzo blev döpt till Datlon och flyttade till Petra med sambo. Där blir han innekatt och får en ny kattkompis som heter Anno. Enligt första rapporten från nya hemmet så har Dalton sovit i sängen i natt och Anno har fräst lite till Dalton fast fräsandet avtar mer och mer, så om några dagar hoppas vi på att de är bästa lekkamrater.

Kenzo blir innekatt och var fullt vaccinerad då han kom till sitt nya hem.

Båda katterna var Alinas kattungar och de fick jättebra hem här i Eskilstuna på var sitt håll, nu önskar vi dem lycka till på sin resa genm livet!

Kattungen Savannah hittades med två katt-kompisar i en övergiven lada, i närheten fanns ett igenbommat bostadshus och sommarstugor där ingen bodde. Det var bara snö och stängda dörrar där katterna höll till, men som tur var hade de hittat den övergivna ladan med hö och skydd för regn och vind. Här hade de även sökt sig till en snäll dam som gick förbi då och då och matade katterna. Hon kontaktade Livbojen och larmade om de stackars övergivna katterna i ladan. Vi såg det här fallet som en prioritet, vi visste att minst två av tre katter där var honor pga att de var sköldpaddsfärgade, vi fruktade en ny kattkoloni till våren och det behöver vi verkligen INTE ha en till.

Savannah kom till ett jourhem, testade sedan i ett permanent hem, men hamnade till slut i ett annat jourhem hos en tjej som studerar till sjuksköterska på Högskolan. Det var här som det bästa av allt hände, Helene fastnade för den lilla nyfikna, ibland halvvilda ungen Savannah! Med ett litet runt ansikte, små öron, små korta ben och rund mage, nyfikna ögon och härliga färger i pälsen så lyckades Savannah charma Helene så pass mycket att jourhemmet blev till ett permanent hem istället. Vi förlorade ett jättebra jourhem men vann ett permanent hem för Savannah och det är vi mycket nöjda med! Nu kommer Savannah att kunna få utvecklas till en tam och kelig liten tamkatt i den takten hon kan och vågar, hos Helen finns både tid och tålamod. Tack Helene för att du adopterade denna mycket speceilla lilla katt!

Att ta in, tämja, samt hitta hem till en förvildad vuxen katt är inte på några sätt ett lätt jobb.

Salvia är en katt som kommer från den sk Torshälla-kolonin. Hon hade levt sina dagar ute i kylan utan någon som helst tillgång till värme, frekvent matintag eller trygghet. Det fanns många som inte önskade katterna på sina tomter, där blev det att katterna skrämdes iväg med vatten, stenar eller att man hägnade in tomter och satte igen de små hål som fanns för katterna att söka skydd i.

Salvia hade dåliga erfarenheter av människor, det kan sitta djupt som det nog gjorde hos henne. När skall man veta att man kan lita på människor, hur skall man våga bygga upp ett förtroende, blir jag sviken igen?!

Salvia plockades in till Livbojen med ett gäng kattungar. Hon kastreraddes ganska omgående. Hemma i jourhemmet blev det först framsteg, sedan bakslag. Jobbet fortsatte intensivt men inga framsteg kom. Vi funderade på hur det till slut skulle gå.

Det var i det här skedet som EwaKajsa fick kontakt med Seppo från Eskilstuna som redan tidigare har två andra kolonikatter samt en annan katt hos sig. Han är pensionär och kommer ägna sig åt att få förvildade katter tama. Han har tid och tålamod och vill lära sig allt om det här. Han har enbart kastrerade katter i sin omsorg.

Nu har Seppo adopterat Salvia permanent och kommer att jobba vidare med henne. Vi hoppas att han skall göra framsteg. Här har hon de bästa förutsättningar en katt kan få och vi hoppas att Seppo kommer att lyckas med sitt uppdrag. Själv är han mycket positiv och glad över att få Salvia till sin lilla kattgrupp. Lyssna här vad Seppo skriver i ett mail: "Att hon kanske verkade extra svår gör mig ingenting, för jag har all tid i världen ordna till, så jag och mina fyrfota vänner skall bli ett bra team."

Visst är det underbara ord att höra från en sann djurvän!?

Nu önskar vi er alla lycka till i framtiden!

Katten Prick kom med några katt-kompisar från Stora Sundby där han hållit till i en lada och där har han klarat sig rätt bra för han har fått mat regelbundat och skydd för väder och vind. Faktum kvarstod dock att han var hemlös och dessutom okastrerad. 

Prick togs in till Livbojen via EwaKajsas projekt att rädda de här katterna. Han kastrerades, vaccinerades, id-märktes och behandlades mot skabb. 

I sättet är Prick en gosig och mysig katt, men man får själv komma till goset, goset kommer inte fram själv så att säga. Prick blev mer och mer framåt i jourhemmet, efter några veckor satt han på köksbordet plötsligt en dag och spanade. I sakta takt går det framåt och det här kommer att bli en riktigt härlig och kelig katt med lite tålamod.

Nu har Prick flyttat till Torshälla, där blir han innekatt hos en trevlig pensionärs-dam som har en kastrerad honkatt sedan tidigare. Till våren kommer balkongen att nätas in och där kommer han få en luftig plats att smyga på fåglar ifrån, han kommer slippa livet i ladan som okastrerad hemlösing och kunna leva livets glada dagar!

Ella & Ellen, numera Smulan och Niktia, ungarna som var lika som bär kunde själv nästan inte skilja dem åt fast jag lärde mig små detaljer som skiljde dem åt. Esters bäbisar, och mycket söta och tillgivna kattungar. De fick ett var sitt hem på två jättebra ställen. Smulan hos en familj med två andra katter och en hund, samt en djurälskande familj. Nikita hamnade hos Caroline med sambo i villa i Borsökna, hon får en kattkompis på nya stället. Båda blir innekatter. Caroline är syster med Sandra som har katten Teddie via Livbojen och det är jättekul! De kanske får träffas framöver.

Båda kattungarna var fullt vaccinerade och avmaskade då de flyttade till sina nya hem. Busa på nu busungar!

Den ur-vackra, mysiga, supersociala och härliga honan Action kom från samma hem som Grizzly. Hon charmade på två röda sekunder paret som kom för att kika på henne.

Action blev alltså ett polisärende då hon och hennes kattkompisar bodde på ett ställe som ej var lämpligt. Polisen kontaktade oss och på den vägen är det.

Nu kommer Action att bli innekatt hos ett par som arbetar som sjuksköterskor och de är mycket glada åt sin nya familjemedelm som är allt de önskar sig!

Hon blev kastrerad, vaccinerad en gång och avmaskad via Livbojens verksamhet. 

Stora blyga nallebjörnen Grizzly kom från ett hem där ägaren ej kunde ta hand om sina katter och det hade spårat ur på ett eller annat sätt.

Polisen blev inkopplade i ärendet och vi kontaktades. Vi tog in ett gäng katter varav Grizzly var en av dem. Han hamnade i jourhem hos Linda och Anja och var till en början väldigt blyg och tillbakadragen. Han började efter några veckor att få förtroende för dem och en dag som hoppade han upp och lade sig på Lindas mage. Från den dagen gick det mer och mer framåt.

Lotta från Strängnäs med väninna var och kikade på Grizzly och hon blev charmad direkt av den här stora kissen med oskyldig och skrämd blick. Han får nu ett lugnt och kärleksfullt hem hos Lotta där han blir innekatt och sakta men säkert kan utveckla sin gosiga personlighet i den takt han behöver. Tack Linda o Anja för ert tålamod och tack Lotta att du ser bortom blygheten och rakt in i den här kattens goda hjärta!

Grizzly kastrerades, vaccinerades en gång och blev avmaskad genom Livbojen. 

Soja (fd Mini-Hopp) Soja (fd Mini-Hopp)

Mini-Hopp kom från stora Sundby där hon levt i en lada med andra katter och hon har klarat sig genom att bli matad regelbundet. Livet i ladan var hårt, kölden, svälten och avsaknad av kärlek tärde på henne. Genom EwaKajsa fick Livbojen vetskap om katterna som höll till där. Några katter plockades in från ladan. Mini-Hopp var en av dem. Hon visade sig vara en mycket snäll katt men var till en början väldigt rädd.

Nu har Mini-Hopp blivit permanent adopterad av ett par som bor i Nyfors. Där blir hon innekatt och ev. så får hon snart en kattkompis framöver. Hon har fått en vaccinationsspruta och får den andra om några veckor, hon är även avmaskad. Nya matte har gett henne ett nytt passande namn - Soja!

Som liten rädd kattunge som Fia till Livbojens verksamhet, hon hade räddats från att bli nackad av en bonde i en lada, kattmamman hade gömt Fia väl och vi hittade henne innan det hemska inträffade. Fia var rädd då hon kom in, hon var i jourhem men blev inte tam, hon kom sedan till Alice i jour. Här hände något. Fia förvandlas från en rädd unge till en härlig söt, nyfiken ungkatt som blev jättekelig, sov i sängen under täcket, gosade i soffan, var med överallt tom då Alice duschade. Fia växte upp och blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Hon blev Alice lilla bäbis och tankarna gick till att behålla henne, men efter en tid kom John för att kika på Fia och kattkompisen Chagall som bodde med Fia i samma jourhem. Han ville adoptera båda katterna, och så blev det efter några dagar på prov är det nu klart 110116 att katterna får stanna permanent och de trivs med katterna, Fia är framme och leker och har redan nosat på deras dotter på 2,5 år. Äntligen har härliga Fia fått ett permanent hem efter ca 8 månader i jourhem hos Livbojen!

Chagall Chagall

Chagall kom från en kattsamlare med över 50 katter, naturligtvis mådde inte katterna bra i den situation de var i med all konkurrens om socialt umgänge, mat och kattlådor. Livbojen tog in ett gäng katter, däribland Chagall. Han var i jourhem hos Anci och Adrian sedan hos Alice. Den här katten var till en början rädd av sig men med tjejernas bearbetning så blev Chagall till en härlig gosig katt, lekfull och aldrig elak. Chagall var en längre tid i jourhem hos Alice med jourkatten Fia och där blev de bästa vänner.

När John från Strängnäs ringde och ville komma och kika på båda katterna kändes det som att det skulle bli ett bra hem för dem och vi hade rätt. Paret med sin dotter har nu beslutat att adoptera båda två katterna som får fortsätta leka tillsammans i sitt nya hem. Rapport 110116: Chagall är framme och leker och är även framme och nosar vid deras 2,5 -åriga dotter och han verkar trivas.

Chagall är kastrerad, öronmärkt och har fått första vaccinationssprutan. 

Bailey Bailey

Kattungen Bailey föddes av Simona hemma hos Evelina. Han blev en hund-älskande katt som växt upp med hundar och andra katter. Bailey hamnade i ett hem på landet som innekatt med två andra kattkompisar, varav en balines-flicka på 6 månader så där kommer det att bli lite bus framöver kan vi tänka oss. Bailey hann bara vaccineras en gång innan han flyttade men kommer få den andra sprutan av familjen som tar hand om honom.

Bailey är en mycket social katt som kommer bra överens med alla och lätt smälter in i en grupp med både djur och människor,

Husse pussar sin Alfa :) Husse pussar sin Alfa :)

Katten Alfa föddes ute av en hemlös kattmamma som troligtvis var en tamkatt som någon struntat i. Han fick några dåliga första veckor i livet, men infångades och sattes i ett jourhem som är specialiserat på skygga kattungar. Här har månader av social träning skett och Alfa förvandlades från kattunge till stilig ungkatt och kastrerades och öronmärktes. 

Efter ett tag då Alfa var stabil fick han flytta till ett annat jourhem och där blev de som hade honom så förtjusta att de bestämde att adoptera honom permanent. Det var mannen i familjen som fastnade allra mest. Den här familjen har sedan tidigare katten Mysan som för ca 1,5 år sedan infångades av Livbojen och Kattskyddet i Sundbyholm. Den här härliga familjen har även permanent adopterat katten Keyla från kattskyddet som kom från kattsamlarna med 56 katter. Keyla och Alfa har nämligen blivit bästa kompisar och hur skall man kunna skilja bästa vänner åt? 

Alfa blir innekatt i villa, och tillsammans med flera katter i hushållet, däribland bästisen Keyla, kommer han att få mycket skoj framöver. Tack Elin med familj för att du hjälper till och öppnar din dörr för de här nödställda katterna!

Tack Sussie på Kattskyddet utan dig hade aldrig den här lyckliga placeringen blivit av! Det är din förtjänst att Alfa fick ett permanent och kärleksfullt hem. 

Diesel - kel-kissen Diesel - kel-kissen

Katten Diesel hittades utkastad i en snödriva med en katt-kompis, de var utslängda i en bur men hade på nåt sätt tagit sig ut själva och letade efter hjälp i snö-yran. Som tur var höll en lärare till i en lokal i närheten och såg katterna, tog in dem i lokalen och ringde oss på Livbojen. Det visade sig vara ett fall av kattdumpning, dvs tama keliga innekatter som någon tröttnat på och kastat ut som sopor. Det handlar alltid om okastrerade katter, ungar, eller dräktiga honor. 

Diesel med vän kom till jourhems-Lotta med familj och det visade sig vara två jättegosiga killar. De kastrerades, vacinerades och id-märktes.

Kattkompisen fick ett hem och några veckor senare kom Mia för att kika på en katt inom Livbojen, hon fastnade direkt för gosiga tillgivna Diesel som fångade hennes uppmärksamhet med sitt charmerade sätt.  Han är en katt som vill vara med överallt, läser man en tidning ligger han på den, skall man på toa skall han vara med och kika vad man gör där osv.

Diesel kommer till ett hem med två nya kattkompisar och for bo i en nybyggd villa och kommer framöver även kunna få tillgång till utomhus-vistelse. 

Innan Diesel flyttade blev han fullt vaccinerad. Han kommer nog att få det kanonbra hos Mia och de nya kisse-kompisarna i Solvik. 

Sötnos (fd Skrållan) Sötnos (fd Skrållan)

Katten Skrållan vandrade hemlös runt i Flen och togs in till Evelinas mamma. Det här var ca ett år sedan. Hon var dräktig och födde en kull ungar. Sedan blev hon kvar hos Evelinas mamma ett tag till men efter några månader så kastrerades Skrållan och man började leta nytt hem till henne. Skrållan är en helsvart skönhet som är en riktig goskatt. Hundar har hon inte brytt sig om speciellt myckert sedan hon kom in.

Det var Louise med pojkvän som fastnade för henne och hon döptes till Sötnos. Det är Louise som är en av ägarna till Eskilstuna Hundcenter som adopterat Sötnos. Ja, såklart har Louise egna hundar och Sötnos har fått flera nya djurkompisar i det nya hemmet, hon fick även en katt-vän i Simona som samtidigt som Sötnos flyttade ut till Louise med pojkvän. 

Efter några veckor i nya hemmet går det bättre och bättre, Sötnos är med hela tiden, är kelig och nyfiken på hundarna. Den nya matten verkar nöjd med katterna och de verkar nöjda med sin nya familj. Framöver kommer katterna börja få gå ut för de kommer ju att bo på landet. 

Hunden Kelly tar sig en "nosare" på Simona Hunden Kelly tar sig en "nosare" på Simona

Det här är katten Simona som hade vandrat in på en persons tomt i somras då hon var liten kattunge. Ett snällt par hade matat henne och på så sätt klarade hon sig. När Livbojen tog in henne bar hon med sig fyra små överraskningar i magen. Trots att han bara var runt halvåret så var Simona dräktig. Hon födda fyra små ungar som nu är stora och klarar sig själva. Simona kastrerades, vaccinerades och öronmärktes via Livbojen och eftersom hon var hundvan sedan tiden på tomten och hemma i jourhemmet hos Evelina så var det en perfekt katt för Louise som är en av ägarna till Eskilstuna Hundcenter. Louise föll direkt för den söta Simona och hennes mysiga och coola sätt. Hon fick tillsammans med Skrållan (Sötnos) flytta hem till Louise med pojkvän på landet och de kommer få tillgång till att vara ute framöver. De kommer säkert att gå ut mer i vår för de gillar inte snön så värst mycket rapporterar nya matten Louise. På bilden ser ni storpudeln Kelly som nosar nyfiken på Simona. Vi tror att det här blir jättebra för katterna och vi har än en gång fått ett jättebra hem till våra kissar inom Livbojen!