livbojen logga fb

Vi har fått hem under 2012

Fina killen Texas hotades av avlivning då matte träffat ny kille, då var inte hennes "älskade" katt värd något längre.

Texas liv räddades av Nelly och hennes pojkvän. Han var i jour hemma hos dem tills ett nytt permanent hem hittades via Livbojen.

Det var Maria från Västerås som hörde av sig till Nelly och ville erbjuda honom ett nytt hem. Maria hade tidigare haft en hankatt som påminde om Texas. Nu har Texas flyttat hem till Maria där han blir innekatt och han kommer bli en älskad familjemedlem och tack vara Nelly slapp Texas avlivning.

Tack Nelly och tack Maria för att du räddade en katt i nöd!

Texas var redan kastrerad då han kom till Livbojen. Han blev avmaskad 121008 med Milbemax för vuxna katter.

Smurfan är sju år gammal och har bott under hela sitt liv i ett hus där det var väldigt många katter, det höll på att bli ännu fler, Smurfan var dräktig och med två andra dräktiga kattkompisar kom hon till Livbojen. Tyvärr fick hon missfall men adopterade flera andra ungar som hon blev en jättebra kattmamma för. Efter den sista gången som kattmamma var det då dags för Smurfan att hitta sin egen familj, utan 20 andra katter, utan ungar - nu var det bara HON som skulle fortsätta leva livet :)

Det här är en mycket härlig tjej med hjärtat på det rätta stället, med enormt mycket kel och mys, gos och pussar så erövrar hon allas uppmärksamhet som kommer i hennes närhet. En söt tjej med bedjandde söta snälla ögon, vem kan få nog av mys-Smurfan :)

Smurfan har fått en hem hos en ung tjej som heter Caroline, där hon blir innekatt i en lägenhet och kommer få mycket kärlek och gos av sin nya matte. Enligt första rapporten så går hon runt och upptäcker nya saker i sitt nya hem och är nyfiken!

Hon blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 120514. Andra vaccinationssprutan fick hon 120531. Hon är fullt vaccinerad.

Avmaskad med Milbemax 120512.

 

Nala föddes av Chika, en kattmamma som var hemlös och hade vandrat i Kungsör i två år utan att fått trygghet, mat eller värme.

Chika lade sina 4 ungar under en husgrund där vi i början på sommaren 2012 fick krypa under, men det var inte så lätt ungarna var redan i farten och var lite överallt, efter mycket jobb med kattfälla osv var hela kattfamiljen till slut samlad. Nala kallade vi från början den flygande katten, när vi skulle leta efter kattungarna i ett buskage som tittade vi naturligtvis på marken, men Nala den lilla busungen hade gömt sig uppe i ett träd och flög över våra huvuden och vi förstod inte först vad det var som kom flygande med det var alltså lilla Nala.

Efter en tid i jourhem så började Nala bli mer social, Sara i Kungsör jobbade på bra med henne och sedan hörde Zandra och Tim av sig till oss, de bor i Västerås och har en annan katt sedan tidigare. De tog hem Nala på prov och efter en vecka har det skett mirakel och framsteg, Nala låter sig klappas och sitter i famnen (som ni kan se på bilden) hon kommer bli helt tam och är bästa kompis med deras andra katt redan. Lyckan är total, visst kan en utefödd liten kattunge bli en fin kelgris med lite tålamod, det är en än gång bevisat! 

Ps from nu kommer Nala heta BEA i sitt nya hem.

Avmaskad: ja med Banminth 120723
Vaccinerad: ja med första sprutan 120724. Andra sprutan 120828.

 

Katten Thelma bodde i ca fem år på en bondgård där hon blev illa behandlad, hon hade knappt mat för dagen och kyla och att slåss för sin överlevnad tillhörde vardagen. Kull på kull av ungar slogs ihjäl av bonden framför hennes ögon och kattmaten hälldes ut på kobajset över stengolvet i ladan.

Livbojen ryckte ut och räöddade Thelma med ungar.

Vi ville att Thelma skulle få ett toppenhem efter det hon varit med om.

Nu har vi hittat toppenhemmet - hos Jenny med familj i Sala på en gård vid vägens slut, här kan Thelma vara innekatt eller utekatt berpoende på vad som passar henne bäst. Hon får fyra kattkompisar, två hundkompisar, flera hönor ohc hästar som sällskap med. Nu kan Thelma gå med nyfikenhet mot nya äventyr i sitt nya underbara hem där hon får allt en katt kan önsa sig.

Thelma blev kastrerad, vaccinerad samt id-märkt 120910. Avmaskad med Milbemax engångskur för vuxna katter under agusti.

Seven föddes 2009 i ett hem, han hade det bra men med åren blev katterna fler och fler, under 2012 hade det spårat ur totalt och Länsstyrelsen blev tillkallad. Ett beslut togs, många katter måste bort annars så skulle de avlivas.

Seven kom till Livbojen. Han var redan kastrerad och id-märkt.

I jourhemmet var han en riktig stor gosare men saknade utelivet så vi letade efter ett hem med utegångsvistelse till honom. Vi hade tur, Jenny från Sala ringde oss. Hon hade fallit för den snygga kattens utseende och charm.

Nu bor Seven med 5 andra katter, hästar, hundar, höns...och såklart människor på gården som ligger vid vägens slut. Ängar och betesområden omger den lilla gården som ligger idylliskt. Vad vill du göra nu Seven -  mysa inne med famijen, jaga råttor i ladan, kika på hönorna, vandra runt och inspektera markerna? Valet är fritt, Seven har fått ett toppenhem!!!

 

 

Livbojen tog emot Pim som "mellan landade" hos oss men blev snabbt hämtad igen.

Det var såhär - Pim levde på en camping och hade matats av en familj, de lät honom bo i förtältet och till slut så var han jämt där. De hörde av sig till oss och ville låna en fälla. Då Pim var infångad landade han hos oss men efter några dagar så hämtade samma familj som matat honom hem till sig.

Hos Helena med familj skall han nu bo, de har sedan tidigare en katt och en hund. Pim blir deras nya lilla tillskott i famijen.

Vi kan inte ta på oss äran för varken infångning eller engagemang för att få in honom, äran går till Helena med familj.

Vi avmaskade i allafall Pim 120926 med Banminth. Resten står den nya familjen för.

Monstra fick sitt namn de första dagarna i jourhemmet då hon var något av ett ja....låt oss säga såhär hon försrade sin unge med näbbar och klor. Efter ungen flyttat och Monstra kastrerats lugnade hon ned sig, men hon var en totalt förvildad katt som vandrat i Näshulta under en tid och fått minst en kull ungar innan, om inte fler. Vi blev kontaktade och med hjälp av några som hade husvagn i området fångades Monstra in och kom till oss.

Vi förstod att hon inte var nån kelig knäkatt utan letade omgående stall till henne. Jenny ringde som en skänk från ovan och ville ha ytterligare en stallkatt som skulle få husera i ladan som har ett uppvärmt pannrum, nu har Monstra fått flytta dit, Utan vägar i närheten, det är sista huset vägen. Bara skogen och stora ängar som granne. Vi hoppas Monstra kommer att trivas med sitt nya hem där det är helt perfekt för en katt att bo.

Tack Jenny för att du tog emot Monstra.

Hon blev kastrerad, id-märkt, och avmaskad 120925.

Lynx föddes ute som hemlös kattunge av den hemlösa kattmamman Chika. Vi fångade in hela kattfamiljen precis innan sommaren och det var ett stort projekt som sysselsatte både jourhemmet i Kungsör och flera andra involverade hjälpte till så att vi fick in hela kattfamiljen.

Från början var Lynx en riktig "fräsbobba" som var aggressiv mot både andra katter och människor. Vi funderade på hur det skulle gå, skulle Lynx nånsin bli tam? Men såsom de allra flesta andra katter så blev hon en riktig härlig tjej som stryker sig kring benen och låter sig klappas.

Sanna hörde av sig till oss och var intresserad av den lilla dunbollen. Vi förklarade att Lynx tidigare varit vild men numera nästan tam. De kom och kikade på henne och blev kära.

Idag har familjen kommit hem från sin utlands semester och åkte raka vägen och hämtade sin lilla Lynx som nu kommer få bo permanent med familjen som har två barn och en annan katt som hetert Vitis. Vitis får fortsätta leda vägen för Lynx till fullt tam katt. Lynx blir med tiden utekatt  (då hon är fullt tam och kastrerad) då deras tomt vätter åt Årby skogens spännande trakter.

Vaccinerad: ja med första sprutan 120723

Avmaskad: 120723 med Banminth.

 

Monique kommer från kattsamlaren som så många andra vuxna katter och kattungar, hela kattfamiljen hotades av avlivning då antalet katter spårat ur. 

Monique blev som sin mamma långhårig. Hon har svart-brun päls och är en härlig pigg liten busig tjej. Hon föddes 120701.

När hon började närma sig 12 v. ålder så tingades hon av Kicki och Lasse med katten Bob (som gärna vill ha en kattkompis) och nu har hon flyttat hem till dem.

Nu kan lilla Monique börja ett nytt spännande liv i sin nya familj och vi önskar dem all lycka framöver! 

Vaccinerad med första vacc.sprutan 120906.  Andra sprutan 120927. Avmaskad med Milbemax 120906.

 

 

Denise är syster till Francis och Monique, hon föddes av sin mamma Cherie 120701. Hon föddes hos en dam

där antalet katterhade spårat ur hon ville hjälpa sina

katter men istället själpte hon dem då de var okasterade och ständigt förökade sig till ett ohanterligt antal

Cherie med ungar kom till Livbojen. Här växte ungarna upp och hade en mysig familjetid, sedan letade vi nytt hem till lilla Denise.

Sofia och Christian hörde av sig till oss, de har sedan tidigare en tillvaratagen katt som de tagit hand om som var helt hemlös. De bor i Hällby i en villa och nu ville de skaffa ytterligare en katt som fastnade för Denise.

I villan får katterna gott om plats att leka runt och busa och mysa med varandra och när husse och är borta och jobbar har katterna alltid varandra som sällskap.

Vaccinerad med första vacc.sprutan 120906.  Andra sprutan 120927.

Avmaskad med Milbemax 120906.

 

Kattungen Francis kom med sin mamma Cherie och två kattsyskon till Livbojen. Hela familjen hotades av avlivning då katterna blivit för många hos en kvinna. Vi hjälper nu till att rädda de fina katterna undan döden. Länsstyrelsen kommer att avliva katterna om de inte minskar i antal. 

Francis föddes 120701 och kom till Livbojen med sin kattfamilj och hade en härlig kattungetid här hos oss. När han var 12 veckor gammal och kunde flytta så ringde Dan till oss. Han, hans fru samt deras son på 13 år bor i Torshälla. De kommer att ha Francis som utekatt då han är större. Han kommer att få ha en kattlucka som han kan gå in ohc ut i hur han vill. Det bästa är också att husse är hemma flera månder nu så han kan vara med Francis under hans uppväxt i det nya hemmet! 

Vaccinerad med första vacc.sprutan 120906. Andra sprutan 120927. Avmaskad med Milbemax 120906.

 

Festis kom som så många andra katter från kattsamlaren och behövdes flyttas över till ett av Livbojens jourhem för att inte räknas i  i mängden katter som Länsstyrelsen inte kunde godkänna.

Efter en tid hos Alvida i jour så visade det sig som inte allt för sällan att den mysigare katten var kvar till sist. Alvidas syster Evelina hade en katt som var lite tjurig med andra katter, men eftersom Festis har en mycket härlig personlighet så ville Evelina testa med Festis.

Efter en tid gick det bra mellan katten Mira och Festis och de hade fallit för den charmiga svarta kattunge  med stor personlighet.

Festis bor numera permanent med Evelina, Robert och deras andra katt Mira.

Vaccinerad med första vaccinationssprutan 120803. Andra vacc.sprutan 120830.

Avmaskad med Banminth 120804. 

 

Jasmine kom till Livbojen med sin kattmamma Ariel och de hade båda två flera kattungar med sig.  Både Jasmine och Ariel är två pratglada tjejer. Med kuttrande ljud och små jamningar så kommunicerade de med varandra och alla kattungar. Kattmammorna tog väl hand om sina ungar och när det var dags för ungarna att flytta så började jakten på nytt hem även för Jasmine.

Emma hörde av sig till oss och ville ha en kattkompis till sin ett åriga hona. Jasmine är också ett år så det passade bra i åldern och allt. Hos Emma blir hon innekatt med in-nätad balkong och det bästa av allt - utekatt på landet under sommaren :) Hon får även mysa med Emmas två barn som hon har varannan vecka. 

Avmaskad med Milbemax 120720.

Kastrerad vaccinerad med första sprutan och id-märkt 120827.

 

 

Findus är ytterligare en vuxen katt från kattsamlaren som vi hjälper rädda katter innan Länsstyrelsen kommer och avlivar dem pga att antalet spårar ur. Tiden börjar att bli knapp men vi är en god bit på väg och hoppas vi lyckas rädda alla som behöver hjälp. 

Findus är en snäll och stor grabb som gillar gos och mys. Han är van att leva med många katter runt sig.

Nu är han adopterad av en fin familj med två pojkar som blev väldigt glada åt sin nya familjemedlem. Findus skall bekanta sig lite först med husse då barnen är borta en vecka, när han bott in sig så kommer barnen och hälsar på sin nya familjemedlem. Findus påminner om en katt som pappan i familjen tidigare haft.

Vi hoppas att husse och små hussarna är nöjda och att Findus trivs i sitt nya hem! 

ID-märkt, kastrerad och vaccinerad 6 sep 2012. Avmaskad den 8 september.

 

 

Dixe är en liten söt vit och röd katthane. Han skulle avlivas då det var för mycket katter hos en som samlat på sig för många katter. Länsstyrelsen ville att vi skulle hjälpa till och det gör vi nu med så många katter, både vuxna och ungar, som vi kan!

Dixe älskar verkligen andra katter och vi ville ha ett hem åt honom där han fick kattsällskap. Maj-Britt och Sven har sedan tidigare en 8 årig perserhona som är väldigt sällskapssjuk med matte om dagarna. Hon tror han saknar en kattkompis och det komemr hon fu att få i katten Dixe. Snuttan och Dixe blir nya kattkompisar och de kommer få bo hemma hos paret i deras lägenhet och ha mycket mys och bus för sig framöver.

När Dixe skulle hämtas så körde stackars paret fel, mitt i skogen, så det dröjde ca tre timmar innan de hittade fram till Dixe men när de väl fick se honom så var resan värt allt besvär :) 

Dixe är född 14e juli 2011.

Kastrerad och id-märkt via Livbojen 120803.

Avmaskad med Milbemax 120804.

Vaccinerad med första sprutan 120803. Andra sprutan 120830. 

Seke föddes i en miljö som inte var så hälsosam för honom och hans små kattsyskon. Hans öron blev skadade men vi vet inte riktigt hur, i en verkstad kan många farliga saker lura för små kattungar. 

Seke visade sig vara en supermysig liten grabb, med sitt charmiga utseende - korta öron och smala ögonspringor (som att han ständigt njuter) så lyckades han charma Sandra och hennes mamma som egentligen kom för att kika på en annan kattunge hos Livbojen. Vart de än gick så var Seke tätt i häl. Till slut så var det bara Seke de såg och de föll för hans charm. Samma dag fick han följa med familjen hem och där finns redan två 12 åriga kattdamer. Redan efter någon timme hade Seke bekantat sig med damerna utan spott och fräs och sedan följde en intensiv genomgång av hemmets alla hörn och vrår. Vi är inte ett dugg oroliga över om Seke kommer att trivas eller vara rädd i sitt nya hem - den coola katten som klarar allt har nu fått ett permanent hem och vi är såklart jätteglada för det. Om nätterna blir Seke vvädigt gosig och i jourhemmet gick han under namnet "gos-monstret". 

Vaccinerad med första sprutan 120903.

 Avmaskad med Milbemax 120915. 

 

Doris föddes ute under bar himmel, utan någonstans att bo eller någon som brydde sig om henne. Hennes mamma blev kallblodigt skjuten utanför stallet i närheten av sina små kattungar. Världen är många gånger en grym plats!

Kattungarna kom till Livbojen en efter en då de fångades in med fälla. Doris var en av de sju ungar vi räddade från att gå samma öde till mötes som deras kattmamma. Efter lite toppar och dalar i Doris utveckling så bestämde vi att Doris skulle få komma hem till Carola och Michell som bokat henne. De har sedan tidigare katten Leon (som finns med i Livbojens almanacka 2012). De tyckte att det var dags för en kompis till Leon och fastnade för Doris.

Efter en tid på prov hemma hos Carola har de nu bestämt att hon kommer få stanna permanent.

Doris har gjort väldigt snabba stora framsteg i sitt nya hem. Från att ha fräst och spottat och anfallit, till att kurra ljudligt, äta massor av god mat, busa och hoppa, samt blivit kompis med Leon så har den lilla sötnosen nu blivit en i familjen och trivs superbra. Det gick bättre än väntat för Doris som vi tror kommer att bli en helt tam katt med tiden, för bara under mindre än ett par veckor så har hon gjort en total vändning i sin utveckling! Vi är superglada och önskar hela familjen allt gott framöver!!!

Vaccinerad med första sprutan 120830.

Kommer avmaskas med Milbemax för kattungar.  

Ariel är en fin dam på ca två år, med en ganska speciell färg och teckning i pälsen.
Hon är ganska verbal och pratar mycket med ett lågmält kuttrande, vilket låter gulligt och andra katter har en tendens att svara på det. Ariel bodde hos en missbrukare som inte kunde ta hand om sig själv och än mindre om sina djur. Ariel med kattungar och Ariels äldre kattunge med sina tillhörande kattungar kom till Livbojen via ett larm om hot om  avlivning av båda kattfamiljerna.
Ariel är en snäll katt, hon älskar att bli borstad med en borste och även hon njuter väldigt av att bli kliad i nacken. Hon spinner ofta och gärna och väldigt social utav sig och är inte blyg för att möta nya människor. Ariel tycker om att ta det ganska lugnt och ligger gärna i mitten av händelser och studerar människor och vad som händer. När hon vill ha gos säger hon det högt och tydligt. Hon berättar gärna om nåt inte är till belåtenhet så hon är en bestämd dam som vet vad hon vill.

Nu har Ariel fått ett hem hos Malin och Arne som har två barn. Vi hoppas att hon skall trivas i sitt nya hem och bli den familjekatt som vi tror att hon kan bli!
Avmaskad med Milbemax 120720.

Kastrerad vaccinerad med första sprutan och id-märkt 120827.

Chika hade under ca två år levt som hemlös katt i Kungsör, hon har matats av en familj och på så sätt har hon överlevt. De tror att några personer flyttade ifrån Chika för ett par år sedan. Sedan dess så har hon varit hemlös och säkert fött flera kullar med ungar som gått olika typer av öden till mötes. Men nu fick vi in Chika med sina nuvarande ungar till ett jourhem där hon funnits i ett par månader. Ungarna har flyttat en efter en och vi började förstå att Chika aldrig skulle bli någon knäkatt utan gillar mest vara på avstånd och stryka lite kring benen. Hon älskar att ta kalkonbitar ur handen och är gärna i närheten men vill ej bli klappad. Vi läste av Chikas signaler om att hon saknade sin frihet och började kika på ett passande hem till henne.

Vi hittade ett perfekt hem till henne hos Cilla med man i Stjärnhov där hon får bo i en modern lada med värme om vintern, här bor en kelig katt-hona sedan tidigare och den skygga katten Tyra. I familjen finns även två hundar, som finns i inhägnaden runt huset, samt en del får.

Chika får först vara i ett uppvärmt rum i ladan, sedan slussas hon ut i ladan för att slutligen få komma och gå som hon vill.

Det finns inga stora vägar i närheten och det är många roliga små bodar och annat att utforska samt härliga sädesfält som vajar runt husen.

Chika blev innan hon flyttade kastrerad, vaccinerad, id-märkt samt behandlad mot mask med Profender.

Jesper kom som mammalös kattunge till Livbojen och adopterades omgående av kattmamman Granit som bara fått en egen kattunge nyligen. Hela kattfamiljen hade en mysig tid i jourhemmet under ungarnas uppväxt.

Jespers syskon flyttade en efter en till slut var bra han kvar men till slut dök ett jättebra hem upp för honom också. Han har flyttat till Sara med familj i Härad, här finns redan två katter och en hund. Katterna är också adopterade från två andra katthem i Sthlm och i Strängnäs. Familjen har två barn och de bor på landet så Jesper kommer bli utekatt med tiden och det kommer han säkert att uppskatta!

Vi har redan fått rapporter från nya hemmet att allt går bra, Jesper har sovit i sängen med en av katterna och han har hälsat på hunden. Sara beskriver honom precis som vi, en cool katt som är snäll mot allt och alla och bra ÄR. Han är lugnet själv trots att han bara är en kattunge. Han smälter in bland människor och djur utan problem, en väldigt mysig och härlig kille!

Vaccinerad med första sprutan 120808, andra sprutan 120725. Fullt vaccinerad.

Även fullt avmaskad.

 

Sammy föddes i en verkstad med sina syskon, han kom till Livbojen och vi fick se att kattungarnas öron var skadade, vi vet inte riktigt vad som hänt dem i verkstaden, kanske var det nån maskin eller var det råttor som knaprat på deras öron spetsar då de var små?

Sammy hade klarat sig bäst. Han hade bara lite rundade örontippar, vilket är en del av hans charm.

Kattungarna hade haft det bra men levt i en miljö som inte var den bästa för små nyfikna kattungar, många faror lurade och det var tur att inget värre hände dem.

Efter en tid i jourhem så hörde Rebecca av sig, hon och sambon Tony och katten Smulan önskade en ny familjemedlem och efter ett kort på hemsidan på Sammy så föll Rebecca totalt för söte Sammy som på bilden såg ut som en liten mus tycket hon :)

Sammy blir innekatt i Bagarmossen med sin nya familj och katten Smulan hoppas vi blir en bra kompis till Sammy, trots att hon är några år gammal så är hon full med bus och vill fylla dagarna med lek och en livskamrat då husse och matte är på jobbet.

Avmaskad med Milbemax för kattungar 120901.

Vaccinerad med första sprutan 120903.

 

Spökis med syskon föddes på en verkstad och lilla Spökis öron var helt av, hon har inte ont av det här och skadorna uppkom när hon var liten, kanske var det en farlig maskin eller möss som gnagit på örontipparna när kattungarna föddes?

Spökis och syskon mådde bra då de kom till Livbojen. Hela gänget var underbart fina kattungar och de hade haft ett bra liv men levt i en ogästvänlig miljö för kattungar vi var glada att de inte råkat ut för några värre olyckor.

Spökis charmade sin nya matte Ulla direkt vid första mötet. Hon hade redan bestämt sig med kattburen i högsta hugg kom hon och hälsade på :)

Spökis får bo i Eskilstuna med tillgång att gå ut när hon blir äldre, precis som hennes nyblivna kattkompisar på 1 år och 6 år får göra idag. Den 1 åriga katten saknar en kompis och har lite tråkigt då den 6 åringa katten inte vill leka. Nu blir Spökis en i kattgänget och matte Ulla och hennes man kommer få en kelig liten tjej som sin nya familjemedlem. Vem kan motstå Spökis när hon lägger sitt lilla huvud på sned, lägger sin smala svans utefter kroppen och tittar på en med bedjande blick?!

Avmaskad med Milbemax för kattungar 120901.

Vaccinerad med första sprutan 120903. Andra sprutan 121004.

 

Aiax är en liten röd hankatt som bodde hos en kattsamlare med många andra katter och antalet katter hade börjat bli för många, Länsstyrelsen gillade inte läget och kvinnan ringde oss för att be om hjälp att rädda sina älskade katter. Aiax är en av katterna som vi hjälpte. Han är född 2011.

Han kom till jourhem och blev kastrerad omgående. Han bodde endast ett kort tag hos Anci med familj innan Alex fick upp ögonen för honom, det var via en vän som han fick tipset om Livbojen.

Kärlek uppstod redan vid första ögonkastet mellan husse och katt och nu har Aiax fått följa med husse hem som förberett med allt som behövs och även en ny fin klöspelare har införskaffats. 

Aiax kommer byta namn till Steve och bli innekatt. Han är en enormt kelig och härlig katt som gärna stryker sig runt benen och lägger sig och rullar på golvet. 

ID-märkt, kastrerad och vaccinerad 6 sep 2012. Avmaskad den 8 september. Han är född 23e juli 2011.

 

 

 

Sebbe kom som kattunge till Livbojen, han var då ca 12 veckor. Han hade växt upp med sina syskon och mamma i en ogästvänlig miljö i en verkstad men i övrigt hade katterna ett bra liv. Det var dock många faror som lurade inomhus, bla något som gjort att kattungarna öron gått av. Tyvärr fick vi aldrig reda på vad som hänt men veterinären misstänker någon form av skador som orsakats av nån maskin eller liknande.

Sebbe visade sig vara en helskön kille som spann från första stund, modig, härlig och busig - en totalt underbar och charmig kille med sina korta öron och runda söta ansikte.

Vem föll inte för den här sötnosen?! Jo Alice, tidigare hem till Livbojen som sedan tidigare har katten Moses, numera ett år gammal, som hittades som lite kattunge i Torshälla kolonin.

Moses har idag välkomnat hem sin nya lillebror, som kommer få heta just Lillebror. Vi kan meddela att allt gick bra vid första mötet, mer än bra, redan efter en timme är katterna bästa vänner och inte ett enda fräs har förekommit. Matte är just nu en så lycklig matte som hon bara kan vara, stolt som en tupp över sina båda små härliga kottar! Det här blev en "perfect match" så det heter duga!

Avmaskad med Milbemax för kattungar 120901. 

Vaccinerad med första vacc.sprutan 120903. Andra sprutan:

Kattungarna Alladdin och Nemo  kom från ett hem där missbruk hade förstört deras livssituation och flera katter behövde komma bort från misären. Katterna var vid gott skick ändå och vi hann rädda de två kattfamiljerna i tid tack vare en katthjälpare som grep in och tipsade oss om katterna som annars skulle avlivas.

Alladdin och Nemo är bröder och växte upp tillsammans i jourhem och de har aldrig skiljts åt, de är svarta och lika varandra på pricken. Vi önskade att de skulle komma till samma hem och vi hade tur som blev kontaktade av Eva och Erik i Nyköping. De bestämde sig för att adoptera båda två och hade innan de hämtade katterna förberett så fint åt dem med nytt klätterträd, hyllor upp till taket där de kan hoppa upp och ligga och spana. De var verkligen efterlängtade och första rapporten från nya hemmet kom bara timmar efter de kommit hem att katterna att det gick så bra med dem och att de var på upptäcksfärd runt på alla nya sakerna i hemmet! Paret verkar så glada åt sina nya bus-ungar! <3

Killarna blev vaccinerade med första sprutan 120730 och andra sprutan 120823.

Avmaskade 120720.

 

Curry och Salsa är syskon de föddes deb 16e juni i år hos en kvinna som älskade sina katter, men tyvärr hade antalet katter börjat gå överstyr och inga pengar fanns till katternas vård, mat eller kastrering. Hon ringde desperat till Livbojen och vi började hjälpa henne med katterna.

Salsa är som sin mamma Engla (Pixie) en mycket liten mini-katt, nästan bara hälften så stor som sin brorsa Curry.

Matilda hade länge funderar på katt och nu har David och hon bestämt sig för att adoptera både de här två mysiga syskonen.

Curry är en stor-spinnare som spinner så det ekar i rummet och Salsa är en mysig liten tjej som gillar gos.

Nu har katterna flyttat hem till Mathilda och David där det står ett fint klösträd som väntar på dem.

Båda katterna blev avmaskade med Banminth 120805. 

Vaccinerade med första vaccinationssprutan 120810. Andra sprutan 120830.

 

Demitrie är ytterligare en kattunge som sprang runt ett stall där två mammor födit sina kattungar och matats lite smått av en person. Men ingen ägde katterna, ingen ville ta ansvar för dem, de fanns bara der. Som ohyra sköt man kattmamman och ungarna hade gått samma öde till mötes om inte Livbojen gripit in.

Diemitrie var halvtam redan från början och kunde hanteras redan första dagen, efter ett tag i jourhem gick det snabbt fram i socialiseringen och till slut var han nästan tam, med undantag att han vill gömma sig mycket.

Nu har Diemitrie flyttat hem till Sanne som sedan tidigare har en katt. Han blir innekatt i en trygg och fin miljö. Han kommer att byta namn till Leo troligtvis, och det tycker vi passar på honom då han ser ut som ett litet lejon i miniatyr, långhårig och lika vacker som skogens konung med en päls mjuk som bomull.

Avmaskad 120826 med Banminth. Avmaskad 120909 med Banminth.

Vaccinerad med första sprutan 120828. Andra sprutan ges via nya hemmet.

 

Sid är en mycket social, härlig liten grabb. Han är lekfull och älskar att busa för att i nästa sekund bli mysig och spinnig och vilja gosa. Han kom med ett gäng andra kattungar till Livbojen med en kattmamma, hela katt gänget hade omhändertagits av polisen då de bott i ett dåligt hem.

Under en veterinärkoll har ett blåsljud på hjärtat upptäckts. Det har varken blirvit sämre eller bättre vid en koll 120828. Under tiden i jourhem så har de inte märkt något av det här utan det växer troligtvis bort.

Sid har också ett litet navelbråck som två ggr undersökts av veterinär. Det är inget farligt, det kommer att tas bort vid kastreringen då han är ca 6 månader gammal. Det sker då ungefär som en honkatts-kastrering och är inget större ingrepp än så.

Sid har nu flyttat till Cissi med två barn, hon har katten Lucas (numera Chopper) från Livbojen sedan tidigare, och de här två killarna kommer att bli bus-kompisar i vått och torrt. De får en rymlig lägenhet att rusa runt i om dagarna och de får mysa med varandra sen när de blir lite trötta och "pömsiga!

Fick  första vaccinations  sprutan 120807. Andra sprutan 120828.

Avmaskad med Banminth 120721.

 

 

Katten Engla kom med sina ungar och några doptivungar till Livbojen. Hon hade levt ett bra liv, men katterna hade blivit för många och de hotades av avlivning. Vi hjälper nu till att rädda katterna för att de skall få en andra chans i livet, vilket de här fina katterna såklart förtjänar!

Sally är en av Englas kattungar. Hon är som sin mamma mycket liten i växten, vi tänkte hon växer nog till sig med tiden, men 12 v gammal är hon nästan som en 8 v. unge, hon kommer alltså bli lika liten och söt som sin mamma verkar det som.

Nu har Bengt, Helen och Camilla adopterat både mamma och unge, Sally kommer fortsätta heta Sally och Engla får heta Pixie. De kommer att få en hund kompis i sitt nya hem, då Alvida hade hund i jourhemmet så är Sally van med hund fast Pixie tycker fortfarande hundar är lite "äckliga" och håller sig på lite avstånd.

Pixie föddes 14e juli 2011. Sally föddes 16e juni 2012

Pixie blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 120830. Avmaskad 120804 med Milbemax.

Sally blev vaccinerad med första vaccinationssprutan 120810. Andra sprutan 120830.  Avmaskad med Banminth 120804.
Vi hoppas at Pixie blir kompis med hunden men det kommer säkert att gå bra! 

Diana föddes utanför ett stall och sprang vind för våg med sina kattkompisar och mamman blev skjuten, det var ingen som ville ta ansvar för de katter som fanns där och alla sju kattungar som födits, den enkla lösningen blev som vanligt - avskjutning. MEN det skedde inte utan kattungarna kom till Livbojen.

I jourhemmet visade sig Diana vara en hanterbar liten fluffig snäll tjej, men såklart väldigt rädd och försiktig, behovet att gömma sig vid ljudet av människofötter sitter djupt hos små kattungar som springer för sitt liv. Ja hur skall hon kunna veta - de där stegen som kom mot buren kunde lika gärna varit en jägare med ett gevär, nu var det snälla människor som ville det bästa för henne.

Diana var ett tag i jourhem och lärde sig att dricka mjölk från fat och hon verkade väldigt nöjd när hon fått sin goda "välling". Hon gjorde små framsteg hela tiden. Gick på lådan prickfritt osv.

Bosse ringde oss och ville komma och kika på den lilla bus-ungen. Självklart så kunde han inte göra annat än att falla för den fluffiga dunbollen.

Nu har Diana flyttat hem till Bosse och hans fru som gör allt för att Diana skall känna sig välkommen och trygg, de har ännu lite socialiseringsarbete framför sig med Diana men det går åt rätt håll hela tiden och hon har aldrig visat så mycket som en aggressiv tendens.

Hoppas att den andra stora honkatten snart accepterar lilla Diana med snart.

Avmaskad med Banminth 120824.´Andra avmaskningen görs av nya hemmet.

Vaccinerad med första sprutan 120830. Andra sprutan ges av andra hemmet.

Kattungen Daphne var en av de sju kattungar som vi räddade från ett stall där de höll till och ingen ville ta ansvar för dem, de skulle skjutas. Ungarna hade födits utanför i närheten av stallet och konstigt nog var det ingen som ägde kattmammorna som fick ungar, plötsligt var de för många och ett stort problem. Efter som det var 6 honor av de 7 kattungarna så hade det nästa år varit en koloni av katter på samma ställe,

Daphne var från början halvtam kan man säga och blev tamare o tamare i jourhemmet. Hon hade utseendet för sig, liten, fluffig sköldpaddsfärgad söt fluffboll :)

Efter en tid i jourhem så hörde Totte av sig till oss. Han har katten Debbie från Livbojen sedan tidigare samt en annan katt. Hans flickvän fyllde nu år och han ville passa på att ge henne en riktig överraskning - en kattunge. Flickvänen och Totte är väldigt intresserade av katter och vi tror att det kommer gå jättebra för den lilla familjen nu när de blir samlade. Hoppas att Tottes flickvän blev glad över sin härliga present idag :)

Vaccinerad med första sprutan 120830. Andra sprutan ges av nya familjen om 3-4 veckor.

Avmaskad 120824 med Banminth. Andra gången kommer att ges av nya familjen.

Manny kom med ett större gäng katter via Polisen, de hade omhändertagits från någon som inte kunde ta hand om sina djur.

Manny blev en kattunge av många i jourhemmet, en kattmamma höll ögonen på alla småkottar och det blev en uppväxt med bus och liv. Manny bytte sedan jourhem med sina vänner, De största ungarna började flytta, Manny som förut intagit en liten reserverad roll visade nu en helt annan sida, med kel, bus och mys och stor nyfikenhet. Han är en snäll katt visade det sig, välkommnade nya kattungar i jourhemmet med öppen "tass".

Manny var ett tag i jourhem hos Helene, som fäste sig mycket vid honom. Helenes familj (Robert och Rosi) var och hälsade på Manny flera gånger och när en kattköpare som tingat honom aldrig hörts av så blev familjen överlyckliga!

Nu fick de sin Manny som kommer bo i Bettna med en 17 år gammal kisse. När Manny blir kastrerad och det blir vår kommer han få bli utekatt. De första rapporterna från Helene säger att det går jättebra i nya hemmet, han är nyfiken äter och går runt och utforskar :)

Vaccinerad med första sprutan 120807, andra sprutan 120828.

Avmaskad med Banminth 120721. Samt 120903.

 

Tass kom från en kattsamlare, katterna hade levt ett bra liv där, de hade fått kärlek och omsorg men något gick fel och situationen var ur hand på kvinnan som egentligen ville katterna väl.

Länsstyrelsen kom och "hälsade på" med hot om avlivning om inte antalet minskade. I desperation ringde kvinnan oss. Hon ville ju rädda sina fina välmående katter, Vi började hjälpa till. Tass är en katt vi tog den allra första räddningen.

Han visade sig vara en fin älskvärd, kelig och lite blyg katt, inte speciellt kaxig och dominant. Han hade nog fått stå tillbaks i jourhemmet då andra katter hade tagit överhanden.

Tass har nu flyttat till Sture med familj i Alberga, där bor katten Lisen från Livbojen sedan tidigare, Lisen var en skyggis som i familjen fick utvecklas i sin takt till en tryggis. Lisen har nu en fin utebur som hon kan vara i då de har en farlig väg som går utanför.

Tass kommer nu med kunna få vara både inne samt i uteburen vi tror Tass kommer att trivas bra med sitt nya kattliv. Efter Tass tas nu en ny katt in och räddas från avlivning från kattsamlaren.

Avmaskad med Milbemax 120804.

Vaccinerad med första sprutan 120803. Andra sprutan 120830. Fullt vaccinerad.

Kastrerad samt id-märkt av Livbojen.

Mango föddes den 11e juni, hon var en katt av många hos en person där antalet katter hade börjat stiga utom kontroll. Mango hade det bra, men katterna hade blivit för många, en massa katter hotades att avlivas via Länsstyrelsen om de inte blev färre.

Mango kom med sin adoptivmamma Engla och flera syskon/adoptivsyskon till Alvida i jour. De växte upp under mycket bus och lek och när det sedan var dags att försöka hitta permanent hem till henne så hörde Sofia med katten Tuffis av sig till oss. Tuffis är en kastrerad kille som är 13 år, gulvit och jättevacker fluffig herre!

Sofia hade en tid tänkt på att skaffa en katt till som sällskap åt Tuffis, hon var nervös idag inför det första mötet mellan katterna men vi tror att det kommer gå bra, vi håller tassarna här hemma.

Mango kommer få bo med Tuffis i en lägenhet med in-nätad balkong.

Avmaskad med Banminth 120805.

Vaccinerad med första vaccinationssprutan 120810. Andra sprutan 120830.

 

Kattungen Kira är en supersöt vit-grå liten flicka med tilltalande utseende och härlig personlighet.

Hon kom till Livbojen som en av kattungarna från två kattfamiljer som bott hos en missbrukare, hela gänget katter togs in till oss och när Kira var 12 v. gammal så var det dags och börja leta permanent hem.

Vi hade tur och fick än en gång träffa Sofia som har kattungen Luna sedan tidigare från Livbojen, samt en katt till o en hund. Kira blir ny familjemedlem i den här härliga djurfamiljen och hon kommer få mycket stimulans från de andra djuren och kärlek från sin nya familj. Lycka till fina Kria!

Vaccinerad: första sprutan 120730. Andra sprutan 120823.

Avmaskad: ja 120720.

 

Ellie är en skygg katt. Vi tror att något hemskt hänt henne. Hon kom till Livbojen med sex kattungar från två olika kullar. Hon hade stort hjärta för mammalösa ungar, en fin katt i sitt hjärta men så rädd. Vi upptäckte efter att kattungarna flyttat att hon misstrivdes enormt inne. Vi började leta ett hem med frihet för henne. Och som tur var dök det upp! Matilda och Lena som bor på landet i Sundbyholm har nu adopterat skygga Ellie. De har ett jättefint stall med olika avdelningar och bedriver omplaceringshem för kaniner och marsvin. De är mycket djurintresserade och ville sträcka ut tassen även till en behövande katt.Ellie får nu bo med stallkatten, en kastrerad hane på 10 år. Han behöver en ny kompis då hans andra gick bort. Nu är Ellie instängd i ett rum i stallet och när hon släpps ut hoppas vi att hon stannar och kommer trivas. Då jag lämnade henne så såg jag att hon spanade ute lite vid dörren, ut på de fina gröna ängarna med hästar som betade. Tänk att få springa runt där ute tänkte hon nog, det kommer hon ju såklart få göra med tiden.

Avmaskad med profender i början av augusti.

Kastrerad vaccinerad och idmärkt 120828.

Donna levde som hemlös kattunge i två kattfamiljer som sprang runt vid ett stall. Man ville skjuta hela bunten och ingen ville ta ansvar, det är ju aldrig "någons" katter märkligt nog?!

Mamman blev skjuten trots att vi sade att vi kunde rädda hennes liv. Men Donna var den första kattungen som räddades in till tryggheten. Hon kom till Sara i Kungsör, här fanns flera katter och en hund. Donna som var en mycket speciell kattunge bestämde sig för att ta sig en kattmamma, hon valde hunden! Och hunden Daisy valde henne, kärlek uppstod och plötsligt hade Daisy en valp...ehhh kattunge menar vi.

En mysig tid följde i jourhemmet och vi började leta efter ett hem med en hund. Så dök det upp, ett litet krux bara de bodde över 80 mil bort, men ni vet vad de säger INGENTING ÄR OMÖJLIGT och det stämmer för nu är Donna på väg hem med Malin och hennes sambo och hon komemr att få en ny hundmamma i den belgiska vallhund som de har som också gillar katter. Det här är kärlek det <3

Vaccinerad med första sprutan 120828. Andra sprutan ges om 3-4 veckor enligt kontraktet.

Avmaskad med Milbemax för kattungar 120829.

Diego kom med fem andra kattungar samt en mamma från polisens förvar, här satt han omhändertagen och han hade ingen plan efter tiden hade tagit slut på pensionatet. Det troliga var väl att kattfamiljen skulle avlivas. Vi blev kontaktade och sade ja till att ta in hela familjen. Diego var en av ungarna.

Han har nu fått ett hem hos Isabelle Johansson och hon bor delvis med sin familj på landet som har fyra katter. Diego kommer få vara där samt växelvis med Isabelle som just fått en ny lägenhet. Diego är nu hämtad och på väg mot äventyr i vida världen. Familjen hade länge väntat på sin nya familjemedlem och hälsat på honom flera gånger i jourhemmet då han växte upp.

Vaccinerad med första sprutan 120807, och andra sprutan 120828.

Avmaskad med Banminth 120721.

I april 2012 blev vi kontaktade av en veterinär vi känner i Örebro. Hon hade en katt inne för avlivning. Det var Mio. Han hade varit dum och bråkat med de andra katterna på gården därför skulle han nu få sin dödsdom. Han låg nästan och kelade när avlivningssprutan närmade sig :( Hon kunde inte bara göra det här utan ringde oss. Avlivningspengarna omvandlades till en kastrering, vaccination, öronmärkning och skabb-behandling och istället för att lämna stället i en påse så lämnade han stället i en transportbur, på väg mot nya äventyr.

Ja, det stämde att Mio inte gillade andra katter. Det fick vi uppleva. MEN han var desto mer gosig med oss människor och charmade alla som kom och hälsade på honom. Att få ett hem där han inte skulle behöva ha andra katter runt sig och få vara ute tog tid att hitta, men skam den som ger sig, nästan 5 månader senare har nu äntligen Mio fått sitt drömhem.

Tvvärr hade familjen som hörde av sig mist sin kisse i en trafikolycka. Det var också en katt som adopterats av Livbojen.

Mio har fått flytta till sitt "för alltid" hem nu och det är en glad och lycklig katt som med hela familjen kommer att bli en älskad familjemedlem. Slutet gott allting gott för Mio  :)

Han blev 120425 kastrerad, vaccinerad och id-märkt samt behandlad med Stronghold. 120524 blev han vaccinerad med andra sputan.

Edna och Jessie har fått flytta till samma hem. Busungarna blev kompisar de sista veckorna då de var i ett jourhem gemensamt. De började busa direkt och slutade aldrig kan man säga :) Jessie är en mycket busig katt som aldrig är still och Edna hänger på hon med i de vilda lekarna och busiga bråken.

Edna föddes under en bod i Kungsör på försommaren, hon kom till Livbojen och fick här en adoptivmamma och lärde sig av henne och de andra ungarna att bli framåt och se att människor inte är farliga, hon blev till slut nästan helt tam i joiurhemmet.

Jessie föddes med under en bod, i Eskilstuna, men hon var bara en vecka då hon hittades så hon har inga minnen av detta och växte upp i tryggheten med sina syskon och sin mamma Majsan. Det fanns inga spår av att hon födits ute, hon kunde inte ens krypa när vi hittade henne så pass liten var hon.

Kattungarna har nu adopterats av Johanna och Marcus som bor i en lägenhet i Eskilstuna. De blir innekatter och när de idag anlände till sitt nya hem väntade ett nytt fint klösträd, leksaker, två fina kattlådor och skålar med mat och vatten fanns på plats redan.

Edna lyftes försiktigt upp ur transportburen och satt ett tag i famnen och visade hur duktig hon blivit innan båda ungarna nyfiket utforskade sitt nya hem. Vi tror de kommer få det jättebra tillsammans i sitt nya hem, nu väntar några dagars upptäckande i nya hemmet. Lycka till med kissarna Johanna och Marcus!

Edna & Jessie blev vaccinerade med första sprutan 120723. Andra sprutan 120823.

Avmaskade: ja 120723 med Banminth.

Alvida som blev jourmatte till den här lilla kattungen döpte henne direkt till Disco. Hon och fem andra ungar kom med sin adoptivmamma Engla till jourhemmet och de hade det riktigt mysigt hemma under uppväxten med mycket bus, pussande på varandra, mys och kel.

Disco visade sig vara en busig unge med stor social personlighet. Hon gillade att tvätta de andra kattungarna i jourhemmet och med stor aptit var hon framme först vid matskålen då det serverades mat.

Från början kom Dicso med kattkompisar från en kattsamlare där antalet katter hade gått överstyr, enligt henne hade Disco och systern hittats i skogen.

Jesper med familj hörde av sig till Livbojen. Det är de som har Filou, en kattunge som numera är vuxen som de adopterade förra året av oss. Filou har växt upp till en busig och mysig utekatt som fångar möss, bråkar med grävlingar och är ute på äventyr hela dagarna. Nu kände familjen att det var dags för en till katt i hemmet, deras grannar har två katter och grannarna bredvid dem har två katter med. De har sett de här katterna vara så gulliga mot varandra och förstår att Filou nog vill vara lika gosig han med mot en kompis :)

Nu har Disco flyttat hem till familjen och hon kommer att få heta Sookie efter en av skådespelarna i serien "True Blood" :)

Vaccinerad med första vaccinationssprutan 120803. Andra sprutan 120830. Avmaskad 120805 med Milbemax för kattungar. 

 

Isolde kom till Livbojen med ett gäng katter från en person som tappat kontrollen över sitt liv och katterna levde i misär kan man säga. Personen försökte ta hand om sina katter och ge dem kärlek men hon förmådde det inte till slut.

Isolde växte upp med sin mamma Ariel och busiga syskon och kusiner. Efter det att hon blev 12 veckor fick hon flytta till två jättesnälla pensionärer i Skogstorp som bara hade ögon för henne. De har nu hämtat hem henne och med tiden kommer hon att få bli utekatt hos dem och få hälsa på de andra katterna i området. Nu följer en tid med att bli bortskämd hela dagarna av nya matte och husse. Lycka till lilla Isolde i ditt nya hem, du kommer nog att bli en mycket bortskämd liten unge :)

Vaccinerad: första sprutan 120730. Andra sprutan 120823.

Avmaskad: ja 120720

 

Shadow är en supermysig katt som kom från en kattsamlare, hon hade gett alla sina katter mycket kärlek men tyvärr så började antalet katter att gå överstyr och Länsstyrelsen blev inkopplad. Vi belv kontaktade och på några månader skulle antalet katter minska "annars" händer andra saker som inte är så trevliga med katterna. Nu försöker vi rädda så många vi bara kan och Shadow är bland de första räddade katterna.

Han bor numera med Linda och katten Måns från Livbojen. Han har bytt namn till Knut. Han och Måns kommer jättebra överens och efter bara två dagar i nya hemmet så blev Knut tvättad av sin "bror" Måns. Vi tror katterna kommer bli jättebra kompisar.

Avmaskad med Milbemax 120804.

Vaccinerad med första sprutan 120803. Andra sprutan  120830.

Dennis kom som mammalös kattunge till Livbojen med sina två kattsystrar Disa och Dimma. Han adopterades omgående av kattmamman Smurfan som ett par dagar innan fått missfall med sina egna kattungar. De blev från första stund en härlig liten kattfamilj tillsammans.

Då Dennis var 12 veckor började sökandet efter ett eget hem.

Nu har Dennis hittat hem, han bor hos Rebecca med sambo och deras familj, de har en kattunge på 19 veckor som behövde en kattkompis så vi tror det här kommer bli en fin liten familj med två busiga kattungar som kan leka med varandra om dagarna. Lycka till Dennis med din nya kattkompis :)

 Dennis blev vaccinerad 120709 första gången, 120730 för andra gången. Han är även avmaskad.

 

 

Holger hittades i Kungsör i juni under en bod där två kattmammor fött flera kattungar. Vi fångade in lilla Holger och han blev väldigt snabbt tam och social. Han var en speciell kattunge, det såg vi redan direkt. Trots att han var utefödd så blev han tam på nolltid, inte bara tam utan helt cool mot allt både mot andra katter, hundar och människor. Det finns få som Holger, en mycket härlig liten kille.

Holger gillar hundar. Han kom därför på prov till Charlotte med hennes fyra barn och lilla hunden Emmet. När vi sammanförde de två skedde det helt utan fräs och morr. Ingen av djuren var aggressiv och efter bara ett par dagar så var djuren vänner och efter ca en vecka så leker de ihop, myser och smyger på varandra under soffan. Som hund och katt - det är en myt. Sanningen är katt+ hund = bästa vänner <3

Vi är superglada att det blev så bra för Holger tack Charlotte med familj!

Vaccinerad: ja med första sprutan 120724, andra sprutan 120823.

Avmaskad: ja med Milbemax 120723.

 

Dizzy har under en längre tid varit i jourhem hos Livbojen. Hon är en mycket söt och trevlig vuxen katt som är mysig och charmig på alla sätt och vis nu äntligen har någon fått upp ögonen för den här härliga damen. Det är Calle med katten Hero (också från Livbojen) som tyckte att Hero behövde en kompis nu när han jobbar så mycket om dagarna. Han tyckte Dizzy var fin och skulle nog passa med Hero. Förata träffen katterna emellan gick helt ok, det var några fräs och morr men samtidigt som Dizzy gick med svansen upp i vädret och utforskade i Calles lägenhet. Efter en dag går det bättre men fortfarande fräser de åt varandra. Vi tror att de kommer att komma fint överens då de fått vänja sig lite vid varandra, båda katterna är vana med och har levt med andra katter sedan förut och det har gått bra.

Stackars Dizzy kom till Livbojen via en familj som uppmärksammat att hon for illa i en lägenhet där hon blivt lämnad själv i flera månader utan någon som brydde sig om henne.

Dizzy var redan kastrerad och id-märkt (T0734) då hon kom till Livbojen. Hon blev avmaskad med Milbemax 120411.

Majsan och kattungarna hittades under en bod där Majsan lagt sina ungar som i ett mjukt fågelbo av torkat gräs, detta var i början av juni och hela gänget kom då till ett av Livbojens jourhem där de växte upp tillsammans med mamma Majsan som tog bra hand om alla fyra kattungar under uppväxten. Alla fyra ungar fick en trygg uppväxt och de är nu 12 veckor och redo för nya hem.

Esme var den enda helsvarta kattungen, restan (inklusive Majsan) var svart vita. Esme hade en rolig egenskap berättade jourhemmet; då man kom hem så kom hon likt en hund och hälsade en välkommen hem.

Anna och Krisstoffer har adopterat en kattunge av Livbojen, nu ville de ha ytterligare en som sällskap till Milou. De bestämde sig för söta Esme som såklart charmade paret direkt vid första ögonkastet.

Nu bor hela familjen samlad under samma tak och vi har fått rapporter om att det nu går bra mellan kattungarna och de kommer bli fina kattkopisar för livet då matte och husse är iväg på annat på dagarna så blir det mys och bus för kattungarna hemma i lägenheten.

Esme blev vaccinerad med första sprutan 120730. Andra sprutan 120823.

Avmaskad med Banminth i juli.

 

 

 

En härlig historia om två utefödda förvildade kattungar. Vi kallar den Mille & Lisa, efter Simsons familjen.

De här kattungarna föddes under en bod i Kungsör och i juni fångade vi in dem, de flyttades lite till olika jourhem men till sist kom de till Jessica där de fick bo i hennes flickrum hemma i familjen,. Här skedde underverk! Jessica och hennes pojkvän arbetade intensivt med katternas utveckling. De filmade dem, gjorde kollage och skrev dikter om dem, pussade dem, lyfte dem, lekte med dem och de fick sova i deras sängar hela natten. Efter några veckor var kattungarna helt tama. De hade aldrig träffat en människa i hela sitt liv då de fångades in och tiden i jourhemmet med social träning gjorde underverk för kattungarna som svarade fort på lek och bus och gos. Tyvärr fick vi aldrig tag på kattmamman som lämnade bode då ungarna var infångade.

Båda kattungarna är väldigt vackra.

Mille är en vit-gul kattunge med blågröna ögon, han är underbart vacker och har en superhärlig personlighet spinner väldigt mycket.

Lisa, hans syster, är så underbart fint tecknad och hon är otroligt busig och nyfiken av sig.

Kattungarna har nu flyttat till Desireé med famij till en villa i Slagsta. Till en början får de lite mindre utrymme i villan och kommer sedan slussas ut i lägenheten. Efter en dag hälsade vi på dem och de var redan tama och trygga i sitt nya hem som kantas av klösbrädor och leksaker och god mat. Familjen älskar redan sina nya härliga tama små gosiga familjemedlemmar. Tusen tack hela familjen för att ni gett kattungarna ett sånt underbart hem! De kunde inte fått det bättre!

Båda kattungarna blev avmaskade med Banminth, samt vaccinerade med första sprutan 120723 och andra sprutan 120816.

 

Kattungen Gnutten föddes av kattmamman Loppan. Han var den ljusaste och största ungen i kullen. I slutet blev han ikappväxt av kattungen Linnsen :) Men Gnutten var den med högst ben och den kattunge som först började att utforska på egna ben och blev självständig rätt så snabbt.

Kristina Eriksson från Ärla hörde av sig. Hon ville ha en kattkompis till sin kastrerade hankatt. Hon berättade att kattungen med tiden skulle få gå ut. Då tänkte jag direkt på Gnutten som är en självständig och framåt kille.

Och så blev det. Gnutten flyttade hem till Kristina med familj och här kommer han få ett härligt kattliv med en familj och en kattkompis och sedan blir det en hel del äventyr utomhus då han blir lite större.

Gnutten blev avmaskad med Banminth samt vaccinerad 120726 och 120816.

Moa och Alex har adopterat båda kattungarna Myggan och Linnsen.

Myggan och Linnsen föddes av kattmamman Loppan. Fem små fina underbara kattungar fick hon själv och sedan ett par som hon adopterade och växte upp med kattfamiljen.

Loppan vandrade hemlös från hus till hus och hade tidigare fött en kull med ungar i en buske som hittades döda. Nu var det Loppans tur att föda inne i tryggheten och äntligen få små fina kattungar som hon kunde uppfostra och det blev en riktig fin tid för loppan med ungarna.

Nu är Myggan och Linnsen 12 veckor och har fått flytta hem till Moa och Alex, kattungarna får en rymlig lägenhet att springa runt i. Myggan blev en liten kattunge och Linnsen en stor kattunge. Det var bra att Myggan fick flytta med ett syskon för han gillade inte alls att komma ifrån sin kattfamilj och skrek så fort han blev missnöjd med något :)

Myggan och Linnsen vaccinerades 120726 samt 120716, de blev avmaskade med Banminth med innan de flyttade.

Lusen är en av Loppans fem ungar. Han föddes 120531 och växte upp med sina busiga tre bröder, en syster och några adoptiv syskon. Det blev ett busigt och mysigt litet gäng och mamma Loppan såg till att alla ungar hade det bra under uppväxten.

Lusen är en trevlig spinnande liten kattunge och var den gulaste av alla fyra gula killar. Han hade mjukast och ulligast päls då han föddes. Han började att spinna först av kattungarna då man klappade om honom.

Nu har Lusen flyttat hem till Patricia med familj i Sundbyholm. De bor fint och "kattvänligt" till så när Lusen blir större får han vara ute om han vill. Han kommer att få en katt och en hundkompis i sitt nya hem och vi hoppas att alla djuren kommer trivas med varandra.

Avmaskad med Banminth.

Vaccinerad med första sprutan 120726, andra sprutan 120816.

 

Myran är en av Loppans fem ungar. Hon föddes 120531 och växte upp med sina busiga fyra bröder och några adoptiv syskon. Det blev ett busigt och mysigt litet gäng och mamma Loppan såg till att alla ungar hade det bra under uppväxten.

Myran blev tidigt bokad av Lenita och Jim med deras två barn. Hon var speciell redan från födseln, hon blev med tiden en äkta "Whiskas-katt" som på burken, och fångade mångas intresse men hon var som sagt redan bokad.

Myran har fått ett nytt namn, det är Tösen.

Tösen skall får kattkompis i sitt nya hem det är katten Tjejen som är en kastrerad hona på några år.

Samma kväll Tösen flyttade fick vi fina bilder på henne där hon ligger nöjt och vilar i en korg full av leksaker :)

Avmaskad med Banminth.

Vaccinerad med första sprutan 120726, andra sprutan 120816.

Loppan kom dräktig till Livbojen 120531 födde hon fem små härliga krabater, Myggan, Linnsen, Lusen, Myggan och Gnutten. De växte upp med kattmamman Loppan och det var en härlig kattungetid med mycket gos, bus, tvättande och kärlek från Loppan till sina små ungar.

Loppan skall nu fortsätta sitt liv som katt, utan sina kattungar som blivit 12 veckor gamla och de har börjat flytta till egna hem.

Loppan har flyttat till Victor och Linda och det här är deras allra första egna husdjur då de nu flyttat hemifrån. De ville ha en självständig men ändå mysig, gosig och lekfull katt och vi tyckte Loppan skulle passa bra hos dem.

Loppan har en egen lägenhet att bli drottning i, hon gillade inte vuxna katter i jourhemmet. Hon kmmer få en in-nätad balkong med som hon kan sitta på om dagarna och spana ut. Första dagen har Loppan gått runt och inspeketerat och varit nyfiken. Hon är en orädd katt som gärna ser sig om.

Loppan har fått byta namn till Evelyn.

Hon blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 120816.

Lycka till Evelyn nu börjar livet som bortskämd huskatt för dig vännen!

Vilken resa lilla kattungen Elveria, numera Cissi, har gjort. Det hela började med att hon fångades in i början av sommaren med hela sin familj, mamma Chika och sina tre syskon. Efter en tid i jourhem så adopterades hon av Marina, som upptäckte med tiden att hon inte hade tid med den sociala träning som Cissi behövde för att bli tam, trots en till tamkatt så fungerade det inte riktigt. Då skulle en annan tjej ta hand om henne, men så blev inte fallet utan på väg till det nya hemmet, många många mil bort så hände saker som gjorde att hon fick stanna hos den som skjutsat henne i bilen - Oli Arner! Vi hade en enorm tur att just Oli var den som körde lilla Elvira, Oli hade kör bokstavligen hundra mil nästan för att hämta hem en sygg katt nedåt Malmö och vad gjorde det om hon nu fick hem TVÅ katter istället?

Cissi har anpassat sig otroligt fort och bra i sitt nya hem, hon leker och undersöker och ligger i famnen, hon håller på att bli som vilken tamkatt som helst. Oli har erfarenhet av skygga katter och har jobbat mycket bra och intensivt med henne och nu har hon verkligen kommit fram ur sitt lilla skal och blivit en riktigt fin och mysig liten flicka.

Tack Oli för din fanTASStiska insats och att du gav Cissi ett hem där hon nu utvecklas till en underbar katt!

Ps fler bilder på henne finns under "katthälsningar".

Avmaskad med Banminth 120723.

Vaccinerad med första sprutan 120724. Andra sprutan 120816.

 

Melman kom med fem andra kattungar och en kattmamma till Livbojen, de hade omhändertagits av polisen och de hade ingen framtid någonstans.

Han fick även tre andra kattungekompisar och till slut var de nio ungar som levde rövare i jourhemmet. Några busfyllda och tokiga kattungeveckor följde då de allesammans hoppade och lekte och busade med varandra. När Melman blev 12 veckor var det dags för honom att flytta.

Anna och Krisstoffer kom och kikade på de nio kattungarna. De bestämde sig för att adoptera två från samma gäng vilket var jätteskoj. De har även bokat Sid som om några veckor, då han kan lämna boet, kommer att få flytta hem till sin kattkompis.

Melman kommer att heta Milou i sitt nya hem! :)

Vaccinerad; första sprutan 120718, skall få andra sprutan 120807.

Avmaskad med Milbemax 120721.

(Sid kommer heta Baloo i sitt nya hem).

 

Maja föddes i jourhemmet hos Bella (Lotta och Jessica). I Bellas rum växte de tre kattungarna upp med mamma Nårpan. De fick komma ut i lägenheten och busa med de andra katterna då de blev lite större och det var verkligen liv och rörelse runt dem hela tiden. Maja blev som sina syskon Alfred och Lucas en mycket speciell katt, otroligt mycket hanterad och hon fick gå ut och gå i koppel redan som liten kattunge och hängde på armen vad än jourmatte tog sig för. Det här formade hennes underbara personlighet!

Elin som tidigare hade katten Maxi från Livbojen hörde av sig. Maxi var en halvtam skyggis då Elin adopterade henne. Hon blev med tiden helt tam och Elin hade på sista tiden sett att Maxi kanske saknade en kattvän. Hon hörde av sig igen och ville kolla på Maja. Hon blev såklart fäst vid den härliga lilla kattungen och nu har Maja fått flytta hem till Elin och Maxi som numera bor i Eskilstuna.

Vi hoppas katterna kommer bli bra vänner och att de finner glädje i varandra!

Född: 120516.

Vaccinationerad 120709 första gången, andra gången 120730.

Avmaskad med Milbemax 120730.

 

Maggie fångades in precis innan semestern och under sommaren har hon varit i jourhem med en kattfamilj och mamma Loppan adopterade henne som sin egen. Det var ett virr-varr med kattungar och två mammor under en bod och Maggie var en av ungarna som fångades in. Hon hade aldrig sett en människa förr tror vi och fräste åt oss. Då hon kom till en tam kattfamilj började hon ta efter deras sätt vilket var väldigt bra. Vi började på med lyft-träning och det gick framåt. Hon var svår att fånga men väl på armen fick man pussa på huvudet och gosa.

Tryggheten med mamma Loppan där hon fick snutta och de tama lek kompisarna gjorde henne gott.

Efter en tid hörde Sandra och Lina av sig.. De hade hittat en ungkatt på sin gata som de kallade Nisse. Han är numera en kastrerad hankatt på ca 8 mån. Han är ute- och innekatt men saknade kattkompis.

Maggie fick flytta in på prov. I början var det fräs och Nisse trodde Maggie var en leksak och var hårdhänt mot henne. Efter någon vecka gick det bättre. Maggie har nu fått en "pappa" och katterna har börjat ty sig till varandra, leka tillsammans och sova i samma fotölj.

Sandra och Lina har nu bestämt sig att det går så bra med katterna ihop, och Maggie blir tamare och tamare med dem med för varje dag. Så hon får stanna, vilket vi är väldigt glada för!

Vaccinerad: första sprutan 120726. Andra sprutan 120816.
Avmaskad med Banminth 120718

 

Blondie hittades hemlös under en husgrund med mamma Chika och sina syskon. Han gick först in i fällan och var den mest nyfikna och självsäkraste kattungen. Han blev tam nästan direkt som han kom till till jourhemmet i Kungsör hos Sara A. Eftersom han fångades in först blev han ensam utan sina syskon o mamma en natt då jamade han nåt hemskt och fick då ligga under täcket hos jourmatte Sara A. Sedan den natten så var han en gosig tamis som kurrade direkt man petade på honom. När syskonen och mamma kom in blev det lite tumult men efter en tid var orningen återställd.

Nu är Blondie ca 12 v. och har fått flytta hem till Anna M som sedan tidigare har en vuxen kastrerad katt.

Vi har fått rapporter att det går bättre och bättre mellan kattera, och fräsandet har nästan slutat.

Blondie har fått ett nytt namn, han heter numera Cesar! Han är numera hemmastadd hos Anna med familj och allt går fint.

Vaccinerad med första sprutan 120725. Andra sprutan skall ges i augusti.

Gloria kommer så som så många andra kattungar från polisförvar. Hon hade ingen plan efter det att tiden runnit ut och hon var avlivningshotad som sina kattkompisar. Hon kom till Livbojens jourhem med en adoptivmamma som fick ta hand om sammanlagt 9 kattungar (som tur var åt nästan alla riktig mat redan). Det blev full rulle o bus i jourhemmet under uppväxt tiden.

Jourmatte fastnade speciellt för Gloria den enda tjejen i gänget på 9 kattungar och hon visade sig vara en helt underbar katt som ständigt spinner och vill mysa o gosa.

Stefan och Carina hörde av sig till Livbojen. De har sedan tidigare två kastrerade katter de fastnade såklart för lilla underbara Gloria på direkten och nu har hon flyttat hem till deras lägenhet vi hoppas det går bra mellan alla katter och att Gloria får två nya kompisar.

Vaccinerad; första sprutan 120718, andra sprutan 120807.

Avmaskad med Milbemax 120721.

Nova föddes under en bod av kattmamman Majsan. Fyra små tjejer föddes som i ett litet mjukt fågelbo av torkat gräs och mamma Majsan som blivit utkastad från ett hem tog hand om sina små väl och ledde oss till ungarna vilka vi var tvungna att gräva ut med spade och åla oss in efter under huset. Till slut var hela familjen samlad.

Nu har ungarna hunnit bli 12 veckor gamla och Nova har flyttat med sin kattungekompis Isak till Sabina med sambo som bor i en stor tvåa här i Eskilstuna.

Isak kommer som liten kattunge från polisens förvar och hade ingen framtid då han bott i ett hem där de inte kunde ta hand om honom. Han kom till ett av Livbojens jourhem där det blev full rulle med 9 kattungar som busat under hela uppväxten.

Nu har Nova och Isak flyttat till samma hem och vi hoppas de här busiga små kottarna skall få stor glädje av varandra framöver och att husse och matte är glada och stolta över sina nya små familjemedlemmar!

Nova: Vaccinerad med första vaccinationssprutan 120730. Andra sprutan 120816. Avmaskad 120715 med Banminth.

Isak: Vaccinerad med första sprutan 120718 och andra sprutan 120807. Avmaskad med Banminth 120705.

Mojje kom som liten kattunge till Livbojen då han suttit via polisen och hade ingen framtid då han bodde i ett hem hos några personer som inte tog hand om honom. Han och syskonen hade ändå blivit härliga och sociala små busungar. I jourhemmet fanns under hans uppväxt 9 kattungar som levde rullan hela dagarna. Med en trygg o bra uppväxt var det nu tid att försöka hitta ett hem åt den här charmiga blå-grå killen!

Det var sofia med katten Candance som hörde av sig till oss och berättade att henne kattvän behövde en kompis. Hon var och kikade på kattungarna och tyckte Mojje var underbart fin och härlig så det var honom hon bestämde sig för. Nu har han flyttat hem till Sofia då han hunnit bli 12 v. gammal. Vi hoppas att katterna komemr bra överens och blir bra vänner!

Född 120523. Avmaskad med Banminth 120705.

Vaccinerad med första sprutan 120718 och andra sprutan 120807.

Dante och Alex kommer båda från polisförvar, fast i oika omgångar. De fick vara i samma jourhem och lärde känna varandra som riktigt bra buskompisar. Polisen har ingen plan med djur som förvarats och gör inget aktivt för att finna lösningar för dem så katterna var avlivningshotade då de kom till oss.

Dante och Alex har nu flyttat till Oskar och Meghan som sedan tidigare adopterat den vuxna katten Shanti av Livbojen. Shanti kom till dem några veckor innan för att mysa in sig då hon är lite osäker av sig och behövde ett försprång innan grabbarna kom in så att säga.

Nu hoppas vi att alla tre katter blir goda vänner och får ett bra och härligt kattliv tillsammans och att matte Meghan och husse Oskar komemr att glädjas åt sina två små nya livskamrater!

Dante: Född 120523. Vaccinerad: ja, första sprutan 120718, andra sprutan 120807.

Avmaskad med Banminth 120705.

 Alex: .

Vaccinerad: ja, första sprutan 120718, andra sprutan 120807.

Avmaskad med Milbemax 120721.

.

Alfred är en av Nårpans tre kattungar, han föddes hemma i jourhemmet hos Bella med familj och blev under uppväxten en väldigt speciell katt som fick vara med och äta frukost med egen macka, vara ute på gården i sele och sitta innanför tröjan vid vardagens bestyr. Han gillade att hänga på Bella och mysa och pussas, lite som en "ragdoll" är han le-lös och sover och sitter i de mest konstiga positioner och charmar alla genom att rulla runt på rygg och stila. En underbar kattunge som nu fått flytta till Sara Carlsson med familj och katten Bambi. Bambi är en långhårig misse som är svart-vit vi tror de kommer matcha varandra fint med sina pälsar :) Familjen var överlycklig över att få hem sin nya familjemedlem som de längtat efter sedan de tingade honom som pytteliten kattunge. Alfred blir en älskad och efterlängtad kattunge i sitt nya hem!

Född: 120516.

Vaccinerad 120709 första gången, andra gången 120730.

Avmaskad med Milbemax 120730.

 

Lucas är en av Nårpans tre kattungar som har växt upp hemma hos Bella med familj i jourhemmet. Här har de fått massor av kärlek, pussar, och varit med på allt möjligt som att äta frukostmacka, till att vara ute i koppel och suttit innanför tröjan då vardags sysslor har utförts. Givetvis blev det här en väldigt speciell kattunge. Han var som liten bäbis stor och tjock så kanske kan blir en stor ståtlig kattkille då han blir stor :)

Lucas har flyttat hem till Cicci som har två barn och en katt. Som tur är bor hon granne med jourhemmet så de kan hälsa på varandra och få få se honom även som stor misse framöver.

Lucas har en balkong att sitta på och kika ut genom, hör kan han genom gallret höra fåglarna och smyga på insekter. Lycka till Lucas i ditt nya hem, vi tror du kommer få massor av kärlek av din nya familj!

Född: 120516.

Fotot taget 120531 då kattungarna var ca 2 v. gamla.

Vaccinanerad 120709 första gången, andra gången 120730.

Avmaskad med Milbemax 120730.

 

Mira föddes av kattmamman Majsan, hon lade sina ungar under en bod i ett fint "fågelbo" av torkat gräs. Efter att vi fått gräva oss in under boden hittade vi fyra små duniga mulliga saker som låg där på bädden, fint och torrt var det där. Vi hade föreställt oss att de skulle vara undernärda och blöta/fuktiga ungar som var på gränsen till döden, men nej så fint som Majsan hade ordnat för dem var det bästa som några ungar i det vilda kan få. Då de kom in så pass tidigt så har de inget minne av händelsen och alla ungar är hur tama som helst.

Mira har adopterats av Lisa, hon och sambon bor i ett hus i Tystberga med några andra katter, de flesta är lite äldre. De har nyss förlorat en helsvart katt tjej och det var tungt för dem men nu har Mira kommit in i deras liv och vi hoppas att det kan glädja hela familjen igen.

Mira hämtades idag av hela fyra personer, och satt fint i transportbuten ut till bilen. Mira kommer få kunna vara ute när hon blir lite större. Kastrerad blir hon givetvis då hon är vuxen.

Vaccinerad med första sprutan 120730.

Hon blev även avmaskad innan hon flyttade.

Andra sprutan ges via nya ägaren runt 120820.

 

 

Jonatan är en av de fyra gula kattungar som kom till Livbojen utan kattmamma och han adopterades omgående av kattmamman Granit med kattungen Sofie. De blev en liten fin kattfamilj och han har växt upp i tryggheten av mamma, syskon och en massa andra kattvänner.  Nu är Jonatan 12 veckor och flyttar till sitt permanenta hem hos Anne på landet som har en till lite äldre katt. Han kommer få vara utekatt i framtiden då han blivit lite större och mer hem-tam.

Jonatan har sedan han var mycket liten varit väldigt tanig och smal, så jourmatte Elin har kämpat med denna lilla kille under hela hans uppväxt för att han skall må bra. Han mår i dagsläget jättebra och vi hoppas att han fortsätter må bra och börjar äta lite mer mat så han får tyngd i sin lilla kropp. 

Jonatan; blev vaccinerad med första sprutan 120628. Andra sprutan 120718.
Han blev även avmaskad innan han flyttade. 

Sofie föddes av kattmamman Granit som kom dräktig till Livbojen från ett ställe där antalet katter höll på att gå överstyr. Hon fick även en dödfödd unge utan förklaring.

Sofie växte upp med sin kattmamma Granit och sedan födseln har det varit en jättecool liten tjej med attityd, gosighet och underbart sött utseende.

Sofie fick sällskap av kattungarna Simonsson och hans tre gula bröder. De fyra killarna kom som mammalösa till Livbojen och adopterades alltså av mamma Granit som tog emot dem med öppna tassar! 

Det blev ett litet gäng med fem kattungar som växte upp tillsammans. Då de var små så tydde sig Sofie och Simonsson mycket till varandra och fick turen att flytta till samma hem hos Johanna. Här skall de bli innekatter i en lägenhet och får fortsätta sitt liv tillsammans med bus och skoj och gos! Det är vi verkligen glada för att de får följas åt! 

Då Simonsson var till veterinären så jamade han hela tiden väldigt högt då han inte såg oss. Vi var tvungna att stå rakt framför honom. Samma sak var det hemma hos jourmatte. Därför har vi stora misstankar om att Simonsson är döv, det här är nya matte informerad om och han kommer bli innekatt så han behöver inte akta sig för bilar och annat utomhus! 

Simonsson blev; vaccinerad med första sprutan 120628. Andra sprutan 120718.

Sofie blev; vaccinerad med första sprutan 070709 och andra sprutan 070730. 

Båda kattungarna blev också avmaskade innan de fick flytta. 

Dimma kom med sina två syskon till Livbojen som liten mammalös kattunge. Från första stund blev hon adopterd av mamma Smurfan, en kattmamma hos Livbojen som några dagar innan fått missfall med tre dödfödda kattungar. Den lilla kattfamiljen blev snabbt sammansvetsad och ungarna fick en trygg och bra uppväxt. Nu när de är 12 v. gamla så började de att flytta till sina nya hem.

Dimma har adopterats av Michelle och hennes pojkvän Robin och hon kommer få en jättebusig kattkompis som heter Slash. Vi hoppas att kissarna snabbt blir vänner och bus-kamrater!

Vaccinerad 120709 första gången, 120730 för andra gången. Hon blev även avmaskad innan hon flyttade till eget hem.

 

 

Granit kom till Livbojen som dräktig med två andra dräktiga kattkompisar. Där hon bodde var det många katter på väg att bli ännu många fler katter. En väninna till kattsamlaren kontaktade oss och vädjade om hjälp.

Granit födde två ungar, en var död, den andra var kattungen Sofie. Sedan då det kom det in fyra mammalösa ungar så adopterade hon dem omgånde, det var bröderna Kasper, Jesper, Jonatan och Simonsson. En underbar tid som kattmamma följde. Nu börjar hennes kattungar att flytta en efter en och även Granit skall få fortsätta sitt liv som individ utan ungar i framtiden då hon kastrerades, vaccinerades och id-märktes via Livbojen. Hon fick även behandling för mask, skabb och sin öroninfektion hos oss.

Granit har flyttat ut på landet till Gerd som sedan tidigare har en kastrerad hankatt. Granit har under tiden i jourhem saknat livet på landet väldigt mycket men kommer nu få tillgång till att gå ut och in som hon vill och hon kommer att bli en lycklig katt där hon får leva sitt liv på sitt sätt. Hon är en underbar katt och har en härlig personlighet. Hon är mest som en hund, lyssnar, följer efter, pratar och kommunicerar med små söta hesa ljud och älskar mys, kel och ligga i sängen som en liten bäbis. 

Vi önskar Granit lycka till med livet på landet och vet att hon kommer få det liv som hon drömt om! 

 

Disa kom till Livbojen utan sin kattmamma, hon hade råkat ut för något tragiskt och det var en turbulent situation, vi fick hem tre små knyten i en liten tvättkorg. Disa var alltså en av de här små ungarna, hon sattes omgående till kattmamman Smurfan som bara några dagar innan de kom fått missfall med tre dödfödda ungar. Inom loppet av någon minut var hela kattfamiljen förenad. Smurfan vände sig bara om och tittade ungefär som att "jaha ungar det var ju där ni var". Sen så har allt gått som på räls och ingen har kunnat se att det inte varit Smurfans egna småkottar, hennes mammahjärta är stort och bultade för de små bäbisarna från första stund.

Nu har gänget hunnit bli 12 veckor och nu kan Disa flytta hem till sin matte Mare-Ann Freyer. Här kommer hon att bli innekatt och få en kattkompis som är tre år gammal. Vi hoppas att katterna blir bra vänner och har det roligt tillsammans framöver.

Avmaskad med Banminth.

Vaccinerad 120709 första gången, 120730 för andra gången.

 

Kattungen Kasper kom som liten plutt med sina tre bröder till Livbojen, de hade mist sin mamma. Riktigt hur vet vi inte, det fick vi aldrig reda på utan konstaterade mest att det bara var att jobba på för att få ungarna att klara sig.

Ungarna adopterades redan dag ett av kattmamman Granit som sedan tidigare bara hade en liten kattunge, lilla Sofie. Granit, Sofie, Kasper och bröderna blev snabbt en liten fin kattfamilj. Granit tog dem till sitt hjärta och de var som hennes egna ungar. Med tiden visade sig Kasper bli den största kattungen i gänget, den ljusaste och mest tuffa och busigaste killen. Eftersom han var lite större än de andra tänkte vi att han nog klarar av att bo med en vuxen katt och klara sig fint med en vuxen kattkompis. Camilla och Andreas med hankatten Bosse har nu adopterat Kasper som skall bli medlem i deras lilla familj. Vi tror att katterna kommer att finna varandra och få det bra tillsammans. 

Kasper blev vaccinerad med första sprutan 120628. Andra sprutan 120718. Han blev även avmaskad två ggr under sin uppväxt. 

 

Emilina levde som älskad katt hos sin matte hemma i lägenheten, det var ett tryggt och kärleksfullt hem. Men matte var en gammal dam som blev sämre och sämre i sin hälsa och till slut så gick hon tyvärr bort. Kvar stod Emilina i en tom lägenhet. Damens son tog kontakt med Livbojen, han visste att katten var mammans ögonsten och han kunde ej ta hand om henne själv pga ålder och fysiskt handikapp. Vi lovade att försöka hjälpa till med det här eftersom vi kände för både katten och det tragiska i situationen.

Vi tog in Emilina i jourhem. Hon visade sig omgående vara en mycket fin vacker, kelig och helt underbar katt. Det dröjde inte länge förren spekulanter började ringa. Hon höll tom på att bli kvar i jourhemmet.

Men nu hamnade hon hos Peter Estberg med fru och fyra barn, samt familjens två hundar. De bor i en villa i centrala Eskilstuna. De ville ha henne på prov först eftersom de ville se hur hon gick ihop med hundarna. Efter några veckor så såg man att det kommer gå alldeles utmärkt och Emilina fick sitt hem!

Vi är jätteglada att kunnat hjälpa Emilina och hitta ett nytt hem till henne. Bengt som är son till damen som gick bort kommer att bli månadsgivare hos Livbojen och kommer att vara oss tacksam hela livet, vilket vi är superglada över!

Emilina är född 1a maj 2009. Hon blev kastrerad, id-märkt och vaccinerad med första vaccinationssprutan 120626.

 

(Classe till vänster och Ozzie till höger på den högra bilden) (Classe till vänster och Ozzie till höger på den högra bilden)

Vi fann Classe under valborgsmässoafton 2012, under tiden då folk tittade på fina eldar och roade sig så kämpade han för sitt liv i ett smutsigt industriområde. Vi såg att Classe var illa däran, men ville till varje pris hjälpa och rädda honom. Så vi åkte iväg med honom till veterinären i Örebro för att han skulle få vård. Under sår och bölder fanns en fin, underbart kelig och någon gång i tiden kanske en älskad huskatt. Han fortsatte att få sår över kroppen och vi tog honom flertalet gånger till veterinären. Det visade sig med tiden att han har foderallergi och måste äta specialmat för detta. Han fick även Cortison tabletter och behandlas fortfarande med det. I dagsläget är han i princip bra från alla sina sår. Han mår jättebra och trivs med tillvaron.

Classe var länge i jourhem hos Linda. Hon hade även katten Ozzie, en söt liten kille som hon också adopterat via Livbojen. Med tiden blev de en liten familj och Linda funderade flera gånger på att adoptera honom. Äntligen fick vi det glädjande beskedet att Classe får stanna permanent hos Linda och Ozzie. Vi är verkligen jätteglada för det här, katterna får fortsätta leva tillsammans och de har med tiden blivit jättebra vänner. Nu kan matte börja skolan utan att behöva tänka att Ozzie är själv hemma, nu har Ozzie och Classe varandra att umgås med om dagarna och katterna kan fortsätta vara lyckliga tillsammans!

Classe blev kastrerad, vaccinerad med första sprutan, id-märkt och avmaskad 120502. Han fick andra sprutan 120528. 

Vi säger att en del katter har varit med om mycket. Då kan man verkligen prata om Shantis liv, den korta tiden hon levt, 10 månader, så har hon gått igenom helvetet på jorden o återvänt till livet! Det började med att hon föddes på ett ställe med ca 15 andra katter, alla okastrerade och de parade sig med varandra, mannen som hade dem roade sig med att dränka kattungar i regntunnor och skjuta prick med luftgävär på dem. Shanti var dräktig och kom till Livbojen, efter någon vecka så fick hon missfall, hon födde 4 för tidigt födda ungar som dog en efter en framför hennes ögon. Hon blev sjuk på kuppen och vägrade äta och dricka, hon fick köras till veterinären för att vätskas upp och få penicilin. Efter en kur så blev hon bra.

Shanti blev kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt 120429. Avmaskad 120415 med Milbemax. OBS 120516 började Shanti för första gången att leka med leksaker, från att ha legat apatisk seda missfallet och då hon matvägrade och blev sjuk. Nu går det bara framåt!!!

Shanti väntade länge på att få ett nytt hem men den 23e juli var en lyckodag, då flyttade Shanti in hos Meghan och Oskar och fick sitt alldeles egna permanenta hem. Hon kommer snart få två lille-bröder, Dante och Alex, två snälla och busiga ungar som vi hoppas blir Shantis lekkamrater och "syskon".

Shanti blev under sista tiden i jourhem väldigt kelig med jourmatte, hon hoppade upp i sängen om nätterna och gosade och kom fram när hon ropade på henne :)

 

Bettan kom som mycket liten kattunge till Livbojen. Hon var med sina brorsor Roffe och Nisse då hennes kattmamma tragiskt nog blev påkörd av en bil. Hon nappades upp av Jourmatte Jessica som gav allt för de här små kattungarna. De fick en extra mamma i henne och har haft en trygg och härlig uppväxt med de andra katterna i jourhemmet. Bettan blev under uppväxten en gång allvarligt sjuk, hon fick då behandlas med medicin för infektion och sedan bättrade hon på sig riktigt snabbt men vi var väldigt oroliga över ennes liv ett tag för hon blev snabbt sjuk.

Efter incidenten med sjukdomen har allt bara gått bra med Bettan som växt till sig och fått riktig tyngd i sin lilla kropp.

Helena med katten Lillan ringde Livbojen, hon var redan fast bestämd att Bettan var katten för henne efter att ha läst om henne på hemsidan och sett bilden. Och så blev det. Bettan har flyttat till Helena med den andra katten som bara längtat efter en kattkompis. Även den katten är tagen från ett katthem, Solkatten, hon hette Ditte på Solkatten :) Bettan blir innekatt med kattkompisen Lillan och kommer få mycket kärlek av sin matte som bara väntat på att få hem henne!

Bettan blev vaccinerad med första vacc.sprutan 120628. Andra sprutan 120718.

Avmaskad med Milbemax 120723.

 

Roffe är svart och Nisse är grå. Killarnas mamma blev ihjäkörd då de var några veckor gamla, de kom till ett av Livbojens jourhem med sin syster Bettan.

Kattungarna nappades med mjölkersättning av snälla jourmatte Jessica och de blev snabbt små härliga knäkatter som älskar gos och pussar.

Eter några veckor så började Roffes navelbråck att växa och vi kontaktade veterinär. Det var ille och man bedömde det 50 proc att han skulle överleva en nödvändig större operation. Vi var tvungna att ta chansen det fanns inget annat alternativ. Operationen gick jättebra och vi alla kunde pusta ut när lilla Roffe vaknade efter operationen!

Natali och Anton från Västerås hörde av sig till oss på Livbojen. De ville adoptera båda bröderna till samma hem vilket såklart gjirde oss väldigt glada. De var också nervösa under Roffes operation men nu har allt gått bra och kattungarna har fått flytta till sitt permanenta hem och både husse, matte och "gammelmatte" hämtade idag med stora leenden sina nya älsklingar!

Kattungarna fick sin första vaccination  120628 och andra sprutan 120718.

Avmaskade med Milbemax 120723.

Kattungarna Tuva och Tulo upphittades av några som spelade golf i Kolbäck. De kom jamandes ut ur skogen och killarna tog in dem i en kartong i bilen. Det var ju mitt i skogen och i närheten fanns inga hus osv. Vi misstänker att det är en kattdumpning, några har ställt ut dem där för att de skulle hittas och tas om hand.

Kattungarna fick ett hem hos Pierre med familj och de kastrerades och id-märktes 120926.

Innan de flyttade till nytt hem blev de avmaskade och vaccinerade en gång. 

 

Eros bodde med ca 15 andra katter i ett hem på landet, plötsligt efter många år skulle den sk hussen bara flytta iväg, katterna ville han bli av med som en hög möbler som inte längre passade in i hans liv. Han hade ett datum då katterna skulle "vara borta" och vi var flera som hjälpte till och räddade katterna.

Eros och brodern Elliott kom till Livbojen. De var redan kastrerade och id-märkta då de kom så visst hade fd husse nån gång i tiden brytt sig om dem. Men inte längre.

Efter en tid i jourhem i lägenhet visade det sig att de inte trivdes alls, hela dagarna låg de under soffan, trots lock och pock från jourfamiljen och mys i soffan. Ett par månader gick och det började bli ohållbart för kissarna som bara längtade ut, maten fick under en tid tom ställas under soffan. Vi letade med ljus o lykta efter ett hem på landet, där de kunde få komma och gå som de gjort tidigare, då de mådde bra som katter.

Vi kom i kontakt med Heidi som bor i Bälgviken och har en lada, hon har två tama minigrisar men kände att ladan är fin och kan rymma fler djur som behöver hjälp. Ladan används av grisarna vintertid men flera rum finns med värmelampor, hö, redskap osv.

I mitten av juli, i den finaste sommarvärmen fick Eros och Elliott flytta till Heidis lilla lada, de har fått kattlåda och alla bekvämligheter där inne och de kommer släppas ut som några veckor då de är hemtama.

Heidi kommer att vaccinera katterna och registrera dem på sig. Det här känns som ett superbra hem och en otroligt bra lösning för kissarna som nu har sin frihet och slipper ligga under en soffa och trycka.

(På bilden ovan ser ni Eros och Elliotts nya hem där matte klappar om Eros för första gången).

Elliott bodde med ca 15 andra katter i ett hem på landet, plötsligt efter många år skulle den sk hussen bara flytta iväg, katterna ville han bli av med som en hög möbler som inte längre passade in i hans liv. Han hade ett datum då katterna skulle "vara borta" och vi var flera som hjälpte till och räddade katterna.

Elliott och brodern Eros kom till Livbojen. De var redan kastrerade och id-märkta då de kom så visst hade fd husse nån gång i tiden brytt sig om dem. Men inte längre.

Efter en tid i jourhem i lägenhet visade det sig att de inte trivdes alls, hela dagarna låg de under soffan, trots lock och pock från jourfamiljen och mys i soffan. Ett par månader gick och det började bli ohållbart för kissarna som bara längtade ut, maten fick under en tid tom ställas under soffan. Vi letade med ljus o lykta efter ett hem på landet, där de kunde få komma och gå som de gjort tidigare, då de mådde bra som katter.

Vi kom i kontakt med Heidi som bor i Bälgviken och har en lada, hon har två tama minigrisar men kände att ladan är fin och kan rymma fler djur som behöver hjälp. Ladan används av grisarna vintertid men flera rum finns med värmelampor, hö, redskap osv.

I mitten av juli, i den finaste sommarvärmen fick Elliott och Eros flytta till Heidis lilla lada, de har fått kattlåda och alla bekvämligheter där inne och de kommer släppas ut som några veckor då de är hemtama.

Heidi kommer att vaccinera katterna och registrera dem på sig. Det här känns som ett superbra hem och en otroligt bra lösning för kissarna som nu har sin frihet och slipper ligga under en soffa och trycka.

(På Eros bild ovan ser ni Eros och Elliotts nya hem på bild)

Hope kom från en misärlägenhet från början, hon kom till Livbojen och var i jour i några månader tills den värsta chocken hade lagt sig och hon anpassat sig till livet som kelig katt med förtroende för människor (även om hon fortfarande är väldigt blyg). Det här var i slutet av 2011. Sedan blev Hope adopterad av en kvinna, tyvärr så har denna kvinna gått igenom så mycket i sitt liv och haft så mycket tragedi omkring sig att hur gärna hon än ville behålla Hope, så gick det inte. Hope med kattvän Gloria hamnade åter igen på Livbojen för att söka ännu ett nytt hem.

Efter en tid i jourhem hittade vi äntligen något som passade väldigt bra!

Hope tillsammans med Gloria fått ett nytt permanent hem hos Edith i Kvicksund, hon bor med sin familj och de har fyra barn. Familjen är tidigare van med katter och alla familjemedlemmar har sett fram emot att få hem nya katter att ta hand om. Båda kissarna kommer kunna få vara utekatter framöver då de varit inne en tid och gjort sig hemmastadda. Tack Edith med familj för att ni adoprterade båda katterna så att de fick fortsätta leva med varandra som de gjort de senaste 1,5 åren.

Hope kastrerades, id-märktes och avmaskades av Livbojen för ca 1,5 år sedan.

Gloria hittades under vintern 2010 då det var full snöstorm och 20 minusgrader. Hon hoppade in och ut ur ett trasigt fönster och sökte skydd för väder och vind i det nedbrunna stadshotellet i Eskilstuna. En av Livbojens kattvänner larmade oss efter ha sett den lilla ulltussen irra runt i snöstormen. Hur hon överlevt vet ingen, men hon hade klarat livhanken på något vis. Hon kom till ett hem men efter över ett år så kunde hon inte ha Gloria kvar längre. Nu har Hope tillsammans med Gloria fått ett nytt permanent hem hos Edith i Kvicksund, hon bor med sin familj och de har fyra barn. Familjen är tidigare van med katter och alla familjemedlemmar har sett fram emot att få hem nya katter att ta hand om. Båda kissarna kommer kunna få vara utekatter framöver då de varit inne en tid och gjort sig hemmastadda. Tack Edith med familj för att ni adoprterade båda katterna så att de fick fortsätta leva med varandra som de gjort de senaste 1,5 åren.

Gloria kastrerades, avmaskades och id-märktes av Livbojen för ca 1,5 år sedan.

 

Chaplin kom till oss då husse inte längre kunde ta hand om honom. Han är en 1,5 årig grabb som hade haft ett bra liv men stod nu hemlös. Han fick vara i ett av våra jourhem en ganska lång tid, under flera månader, tills vi hittade en som gärna ville adoptera honom.

Under tiden i jourhem har han utvecklats till en underbar katt, från att ha varit rätt blyg till att ta för sig! Han var enormot gosig kunde jourhusse berätta, på nätterna ville han slicka på hans rygg av ren snällhet vilket jourhusse tyckte kittlades lite väl mycket, men inte kan man bli arg på en sån gullig katt utan bara le och skratta!

Birgitta Schmidt med make i Katrineholm hörde av sig till Livbojen, de har även två hundar och inom kort tid kommer de att få en till katt - kattungen Dennnis som också kommer från Livbojen skall också flytta till familjen. Vi tackar för att Birgitta med familj har sträckt ut en hjälpande tass till två av våra underbara katter i Livbojen!

120313 blev Chaplin kastrerad, id-märkt, avmaskad och vaccinerad med första vaccinationssprutan. Den andra vaccinationssprutan gavs 120412.

Katten Chester bodde hos sin matte som gick bort då stod Chester hemlös. Polisen i Katrimeholm hörde via ombud av sig till Livbojen och Chester kom till oss. Han var en kastrerad äldre katt som hade en mycket härlig personlighet.

Han blev adopterad av Anna och Martin i Nyköping som ville ha sällskap till sin äldre katt. Efter en tid så stod det klart att Chester inte ville leva livet som innekatt, han hade förmodligen varit utekatt i sitt förra hem hela livet. Jakten på ett hem som kunde erbjuda utomhus vistelse började. Både Chesters nya ägare och Livbojen engagerade sig i sökandet och efter några månader dök ett jättebra hem upp och Chester flyttade till Ann-Marie på landet utanför Stigtomta. Här kan ha få vara ute hur mycket han vill och vi har hört att första dagen så serverades det en brakmiddag bestående av rostbiff och grädde. Vi tror nu att Chester fått sin optimala tillvaro!

Chester var kastrerad då han kom till Livbojen. Han blev vaccinerad och avmaskad, fick en försäkring och blev veterinärundersökt då han bodde hos Anna och Martin och han visade sig vara fullt frisk, det var roligt att höra vi hoppas Chester får många fina år nu på landet hos Ann-Marie.

 

Sprutt kom till Livbojen då några personer tänkte avliva honom för de påstod att han var aggressiv. Väl hos oss visade det sig vara världens goaste kille. De som hade honom lät sin hona få kull på kull på kull, under ett år hade den stackars kattmamman fött tre kullar.

Sprutt hann in till Livbojen för att vända. Elins grannar var och hälsade på då Sprutt samma dag kom in till oss och det blev kärlek vid första ögonkastet. Han fick följa med dem hem direkt.

Innan flytten blev han avmaskad med Milbemax (120627).

 

Lilly lämnades ensam i en lägenhet månad efter månad, hennes husse hade slutat bry sig om henne och hon ville inget hellre än att ha kärlek men fick bara ensamhet. Till slut slängde den sk ägaren i princip ut henne på gatan. Livet mot en liten oskyldig kisse kan vara hårt. Nu kom hon till ett av Livbojens jourhem där visade sig hon vara otroligt social och kelig mot allt och alla både människor, hundar och andra katter.
Liv hörde av sig till oss och önskade en liten kisse som sällskap, och nu bor Lilly med Liv och här blir hon innekatt men eftersom hon bor på markplan så kommer hon få gå ut lite framöver om hon vill, till en början blir hon innekatt. Lycka till i nya hemmet nu kommer du att få kärlek igen söta kisse! 
Lilly blev kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt 120614.

Det här är Tipex som fick namnet Nova i sitt hem i Katrineholm hos Milla. Hon kom hit med sin syster Asta. Nova visade rätt så snart att hon ville vara utekatt och var mycket rastlös inomhus och nästan omöjlig att hålla inne. Milla började därför med hjälp att leta efter ett mer passande hem till Nova. Hon älskade den här katten väldigt mycket men förstod att Nova aldrig skulle bli helt lycklig hos dem, det gjorde ont men hon gjorde det rätta för Nova och via Livbojen hittades ett nytt hem på landet till henne.

I Degerfors så bor Louise och Magnus på en stor gård och de hörde av sig till oss och sa att Nova var välkommen dit. De är två varmhjärtade personer som öppnat sin dörr för flera andra katter i nöd och de har även hundar och hästar på sin gård, man kan verkligen säga att djuren är deras liv! Vi hoppas nu på att Nova kommer att trivas i sitt nya livliga hem med alla andra djur, men eftersom Nova redan träffat hund regelbundet hos Milla så bör det nog inte vara några problem med hundar.

Nova är en mycket speciell katt, mycket social och mycket älskvärd, otroligt kelen och har många söta egenheter.

Nu hoppas vi att Nova är nöjd med sitt nya liv på gården och får vara den lyckliga och busiga utekatt som hon är i sin själ!!!

120313 blev Tipex kastrerad, id-märkt, avmaskad och vaccinerad med första vaccinationssprutan. Den andra vaccinationssprutan gavs 120405.

 

Snygga kattkillen Abbe vandrade runt vid hundklubben EKDK i Odlaren, vi fick ett larm från en privatperson. När vi skulle hämta honom var han i ett förråd och nosade runt. Det var konstigt att han bara vär där vid hundklubben, långt bort från alla hus.

Vi började efterlysa ägare till honom genom olika forum, konstigt nog hörde ägaren aldrig av sig.

Abbe var kastrerad sedan tidigare, han var dock inte chippad eller id-märkt i örat.

I jourhemmet visade det sig att Abbe var en mycket mysig och charmig kille, med mycket gos och mys och mycket söta egenheter som att dricka ur kranen och vara dator-assistent och vara med på allt som händer så kan man inte göra annat än att älska den här katten!

När det stod klart att Abbe var dumpad och struntad i så började jakten på nytt hem, efter en tid hörde Malin från Nyköping av sig till oss och var intresserad av snyggingen Abbe. Hon och sambon hade köpt en lägenhet i Nyköping och de har en inglasad balkong och det tyckte vi lät bra för Abbe som gärna spanar ut genom fönstret.

Det blev kärlek vid första ögonkastet och Malin med sambo ville genast adoptera Abbe som snällt följde med dem in i buren!

Lycka till nu Abbe i ditt nya hem, det verkar som att du kommit till en familj som redan älskar dig!

Abbe var som sagt redan kastrerad då han kom till Livbojen, han blev avmaskad med Milbemax 120506 och fick sin första vaccinationsspruta 120510, den andra kommer att ges av det nya hemmet.

 

 

 

 

Söta killen Ozzie kom från ett ställe där han skulle skjutas pga flytt. Vi tog in honom till ett av Livbojens jourhem då vi fick höra om hans tragiska öde, en kille på ca året skulle få sluta sina dagar med en kula i kroppen pga att husse skulle flytta??? Nej såna olyckliga historier är inget för oss på Livbojen!

Det här är en blyg men kelig kille, han har bott med andra katter förut och varit ute- innekatt i en villa. Han har levt ett ganska fritt liv men är nu i jour i en lägenhet och det har visat sig gå bra det med så han kan vara innekatt.

Den här lilla grabben är mycket kelig men vågar inte riktigt även om han vill. Han ligger gärna lite gömd men när man kommer fram för att kela så är han mycket gosig av sig. Han behöver ett hem där han kan blomma ut till den fina mysiga och keliga katt som han verkligen är! Och det har han nu fått, den här lilla killen hade turen att få stanna i sitt jourhem hos jourmatte Linda som beskriver Ozzie som "en liten fin kolbit som med tiden kommer att bli den vackraste av diamanter". Han är redan på god väg att bli en diamant kan vi meddela. Hos Linda blir han innekatt och kommer att få lite olika kompisar framöver för Linda fortsätter som jourhem till en katt i taget framöver, just nu bor han med kompisen Classe!

Ozzie blev kastrerad, vaccinerad med första sprutan, avmaskad med Profender och id-märkt 120429. Han blev vaccinerad med andra sprutan 120524. Han är nu fullt vaccinerad.

 

Måns är en härlig kille på ca 4 år. Han bodde i ett hem där han hade börjat att vantrivas med familjens hund, som bråkade med honom till slut så ville inte Måns längre gå till matskålen och äta för att hunden hetsade honom så mycket. Han blev mer och mer skrämd och apatiskt och mådde till slut så dåligt att han valde att inte använda kattlådan eller äta mat.

Familjen valde att hunden skulle stanna och situationen blev ohållbar för Måns som kom till ett av Livbojens jourhem.

Han visade sig vara en härlig prick den här grabben, otroligt social av sig och vill vara med hela tiden, och han kommer springandes fram till dörren då man kommer hem. Han gillar att vara med i köket och dricker gärna vatten ur kranen!

I sitt förra hem hade Måns varit innekatt förut och han fick fortsätta som det i sitt nya hem hos Linda som studerar på högskolan. Hon har två barn på deltid som var väldigt glada då familjen bestämt sig för att skaffa en kisse som sällskap. Måns blir innekatt hos Linda och barnen och kommer att få ett bra kattliv utan en hund som hetsar och bråkar. Nu blir han kung i huset och kommer få bestämma och göra som han vill. Vi har fått en rapport från Linda, dagen efter att han flyttat, att det går bra med Måns och han verkar trivas.

Måns blev kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt 120429. Avmaskad med Milbemax 120430.

Cindy hittades i en transportbur i Årby, i 6 tim hade hon stått utanför ett hus i en transportbur, då tog ett par inne och ringde oss. Dumpad såklart, ett av flera dumpnings-ärenden i Årby...

Cindy hade haft ett bra liv det märktes, troligen hade nån bara ångrat sig och inte ville ha henne längre. Hon kom in till ett av våra jourhem och började busa och gosa och mysa direkt, hon kom bra överens med de andra katterna i jourhemmet så kanske har hon haft flera kompisar där hon var tidigare?!

Robin ringde Livbojen och hade sett vår blocket annons på Cindy, han hade fastnat för hennes fina teckning och mysiga personlighet och han sökte sällskap till sin kattunge på 6 mån som han tagit hand om från några som inte kunde ha kvar henne.

Robin har nu adopterat Cindy hon komemr få en buskompis i samma ålder och de får även en in-nätad balkong att vara på. När husse jobbar på dagarna får tjejerna busa runt i lägenheten och mysa med varandra.

Cindy blev avmaskad av Livbojen 120506 samt vaccinerad 120510.

Robin har skrivit på det sedvanliga kontraktet att Cindy skall kastreras snart då hon är mogen för det.

Vi önskar hela familjen lycka till!

Thea kom med sin syster till Livbojen, Vi belv kontaktade via omvägar, det var en man som skulle flytta, han hade 10 katter och kunde endast ta med några av dem. Han valde bort Thea och systern...deras öde var oklart...vart skulle de nu ta vägen?!

De kom till Livbojen och här visade det sig att Thea var en riktigt härlig storgosare som gärna ligger i sängen vid ansiktet och spinner, pussas och gosar. Hon ligger på rygg och visar magen så man skall killa på den med, hon är i stort sett en väldigt kelig katt och en jättehärlig personlighet har hon.

Stefan och Alexandra, kompisar med Linda som var jourhem till kissarna var och hälsade på. De föll för Theas charm och blev glada då de hörde att hon var hos Linda i jour - då kunde nu de få chansen att adoptera denna sötnos. Sagt och gjort nu fick Thea flytta hem till Stefan och Alexandra, först på prov då för paret hade redan två andra katter. Det visade sig gå över förväntan Thea anpassade sig mycket bra till sina nya vänner och fann sin plats i hemmet mycket snart. Då blev det klart, Thea fick stanna!

Hon blir innekatt i en stor lägenhet med två kattkompisar och matte är hemma mycket eftersom hon pluggar på distans. Vid hembesöket i början på maj  så skrev skontrakt och nu har Tha fått sitt alldeles egna nya permanenta hem!

Alla goda ting är tre det vet ni väl allihop!

Thea var kastrerad då hon kom, hon blev avmaskad med Profender 120406.

 

Athena med två kattkompisar kom från Uppsala där de vistas i ca två månader i polisens förvar. Efter detta hade de ingenstans att ta vägen. De kom då till Livbojen.

Vi tror att Athena var dotter till katten Amazon (Amazon är en manx-katt) därav den lite kortare svansen på Athena vilken gör att hon ser lite speciell ut.

Athena uppskattades av veterinären att vara ca 2 år. Hon var kelig men lite reserverad. Hon hade varit innekatt hela tiden och det skulle hon passa som fortsättningsvis med. Athena visade att hon var lite tjurig på de andra kissarna och vi letade därför efter ett hem där hon kunde vara ensamkatt. På slutet visade hon att vissa katter gick bra att vistas tillsammans med men som sagt lite sur och lättretlig var hon mot de flesta.

Nu hörde Sara K av sig till oss. Hon ville testa att ha Athena på prov, och efter någon vecka så fick vi höra att det gic bra och hon ville adoptera henne. Vi blev såklart jätteglada. Sara  hade haft en svart kisse tidigare och Athena påminde om henne till utseendet.

Nu bor Athena med sin matte Sara i en lägenhet och har en lugn och skön tillvaro, hon är kelig och verkar må jättebra av den nya miljön som hon kommit till. Vi önskar Sara + Athena lycka till och hoppas de får många fina år tillsammans.

Behandlingsinfo: Fullt vaccinerad (120201 samt 120222) och avmaskad (120204).

Kastrering och id-märkning via Livbojen skedde 120408.

 

Plurre kommer från Torshälla kolonin, han är ca 3 år gammal. Han fångades in som vuxen katt, hade ett mycket lungt sätt och fick chansen att testa att vara innekatt i ett hem inomhus, efter några månader visade Plurre att det inte var det livet han ville ha, så vi fick ordna en annan lösning för honom helt enkelt.

Plurre blev kastrerad via Livbojen samt avmaskad med Milbemax 120127.

Sotis fångades in som ungkatt på ca 6-7 månader i Fj-100 kolonin. Hon var som Plurre väldigt lugn i sättet, vi lät tiden utvisa vad hon önskade av livet som katt. Det visade sig att hon inte ville leva inomhus, hon mådde inte bra av det. Vi ordnade såklart ett hem med frihet då hon mådde dåligt av inomhus livet.

Sotis blev kastrerad, id-märkt och avmaskad 120413.

Kissarna träffaes i ett jourhem och accepterade varandra direkt, de ville ungefär ha samma typ av hem så de fick därför följas åt.

De har nu flyttat till Cassandra som har ett stall i Södertälje, här får de en varm sadelkammare att tillbringa kalla nätter på och då de är vana med miljön (efter en tid instängda i sadelkammaren) så får de komma och gå som de vill på gården, som har enormt stora öppna åkrar och ängar runt sig, inte en stor väg på flera km. När katterna lämnades for en mus förbi på uppfarten så det här bådar väldigt gott för de här båda blivande mus-jägarna...here they come!!!! :)

Amazon med kattkompisar kom från polisen, de hade suttit i förvar i 2 månader och ingen lösning fanns för dem efter den här tiden. De kom till oss på Livbojen i jourhem. Amazon visade sig vara en mycket härlig liten dam, lite äldre på kanske 8-10 år trodde veterinären. Hon är en sk. Manx-katt med bara en stump till svans.

Hon är en mycket gosig fröken, kelig, social, går efter en som en liten hund och kikar då man pysslar i hemmet. Hon och kattkompisen Athena började gruffa lite så vi ville sära på dem till var sitt hem.

Nu hörde Jan från Stenby av sig till oss och ville ha en liten "Stumpy" som han uttryckte det. Jan är dansk och jag hade svårt att höra vad han sade i tel första gången vi hade kontakt, men jag hörde några saker det var "Stumpy" "Danmark" och "kanin". Det visade sig att han hade bott i Danmark och hade haft en liten manx-katt tidigare som hette Stumpy och vars päls var som en kanin :)

Nu har Amazon fått det fina namnet "Stumpi" vilket passade jättebra på henne, hon blir innekatt hos Jan i Stenby, men får gå ut i sele om hon vill, och det kommer säkert att passa henne jättebra. Jan är pensionär och har mycket tid för sin nya livskamrat Stumpi och vi önskar dem många fina år tillsammans, Jan har varit utan kamrat sedan han i förra året miste sin älskade hund. 

Stumpi blev vaccinerad (120201 samt 120222) och avmaskad (120204).
Kastrerad och id-märkt via Livbojen 120408.

Lilith och syrran Thea kom från ett ställe och kunde inte bo kvar, husse skulle flytta och kunde inte ta dem med sig utomlands. Kissarna stod plötsligt utan boende, husse tänkte inte så mycket på sina kissar längre...

Hon kom till Linda i jourhem och här skämdes hon bort rejält och fick allt kel och gos hon saknat, hon levde upp och blev en underbar liten fröken. Hon är full av gos men samtidigt blyg, lite rädd för ljud men väldigt kärvänlig och vill gärna ligga i sängen o mysa! Hon gillade syrran sådär måttligt vi letade hem åt henne som ensamkatt eftersom det till slut blev lite konkurrens om uppmärksamheten.

Nu tror vi att vi hittat en bra husse till Lilith i Lars. Lars bor i ett stilla radhus område i en liten länga, där finns både över- och undervåning. Lilith blir ensam katt i hushållet, hon kommer först få vara i husses sovrum några nätter för att skapa ett bra band med gos och kel, sedan bär det av på upptäcksfärd i huset!

Lars meddelade redan vid första mötet att Lilith såg ut som en Miss Lee, det är så hon kommer heta from nu.

Hon var kastrerad redan då hon kom till Livbojen, hon avmaskades med Profender 120406.

 

Skrutt är en av katterna i Fj-100 kolonin. Hennes ålder uppskattas till ungefär 7 månader. Hon är helt otroligt sockersöt med ett litet näpet ansikte och lite mörkare nos än resten av kroppen.

Skrutt är en nyfiken tjej men fortfarande inte helt tam. Hon älskar att leka, men bara man inte kommer för nära.

Louise och Pontus från Katrineholm hörde av sig och ville komma och hälsa på Skrutt. Dom ville hjälpa en utsatt katt och har lång katterfarenhet och en familj bakom sig som älskar katter och som kommer att hjälpa dom.

Skrut var inte riktigt på humör när dom kom och hälsade på henne utan hon gömde sig mest och ville inte alls visa sin busiga, söta sida.

Men det gjorde inget flr Loise och Pontus hade redan blivit kära i det här lilla trollet!

Så Skrutt fich följa med dom hem.

Hon kommer att få bo i en lägenhet tillsammans med husse och matte och när hon är tryggare och lite tmare så kommer honn att få börja gå ut. Louise och Pontus bor iett lugnt område och många katter strosar runt och har det bra där har dom berättat.

Skrutt kommer att få heta Chisel och jag vet att hon har fått ett jätte bra hem hos Louise och Pontus.

Kastrerad, id-märkt och avmaskad med Profender 120408 genom Livbojen.

Hero kom till Livbojen då han suttit i förvar via polisen i två månader, ingen lösning fanns för honom efter den här tiden och han kom då till oss. Det var en anskrämlig syn, Hero var helt totalt tovig, han fick så gott som helrakas förutom en rand på ryggen och svansen. Det gjorde så han såg ut som ett lejon ungefär. Han var under sin otäcka smutsiga sk. päls helt utmärglad, han hade suttit bredvid två okastrerade honkatter under en längre tid och jamat både dag och natt efter att få para sig med dem vilket är ett djurplågeri anser vi. Efter han kom till oss och blivit kastrerad, id-märkt och badad så började han så smått återvända till livet som normal katt med andra kastrerade katter runt sig, bra mat och mycket kärlek. Hero visade sig vara en totalt underbar katt som gillar allt och alla, andra katter, hundar och människor, ett hjärta av guld har den här katten! Underbart söt med sitt stora huvud och smala rakade kropp, ja ni kanske hör hur svårt jag har haft att släppa iväg den här kissen efter tiden i jourhem hos mig (Sara). Men så blev det iaf när rätt hem dök upp, det var Carl som ringde och kunde erbjuda ett mycket bra hem...två hus ifrån mig vilket lät helt ypperligt. Idag har vi lämnat honom i hans nya hem och det var underbart att se att efter bara 2 min så var han i princip hemmastadd och när jag gick så satt en lycklig husse och klappa om Hero på golvet och det kändes bra!

Hero var redan fullt vaccinerad (120201 samt 120222) och avmaskad (120204).

Kastrerad och id-märkt 120408 av Livbojen.

 

Salmiak är en i raden av Fj100 kolonins katter. En tuff och framåt kille som älskar bus och leverpastej! Han är ännu inte riktigt tam men är nyfiken och riktigt gott godis som leverpastej och räkor kan han ibland äta ur handen.

Hans ålder uppskattas till ungefär 7 månader.

Salmiak har idag fått flytta till Enköping där han kommer att få bossa över två kattdamer och en stor hund. Till familjen tillhör även två vuxna och två barn på 11 och 13 år.

Även fast Salmiak ännu inte är riktigt tam och gosig så föll faniljen för honom och ville adoptera honom.

Innan Salmiak kom hade dom redan köpt en säng, en klöspelare och massa roliga leksaker åt honom!

Vi tror att Salmiak när han blir lite modigare kommer att stormtrivas i sin nya stora familj!

Med tiden när Salmiak har bott in sig ordentligt i huset ska han även få följa med katt tjejerna ut och upptäcka allt spännande som finns där! Men först ska han bli lite tamare, har matte sagt.

Tack Max (sonen i familjen) för ditt stora hjärta och för att du så gärna ville hjälpa en hemlös katt till ett bättre liv!

Salmiak vart kastrerad, id-märkt och avmaskad 120408 genom Livbojen.

 

Midi är en ungkatt på ca 7 månader och hon kom med sina kompisar från den hemska gården där de var oönskade och ansågs som ohyra, de hade födits där och omgavs av personer som inte brydde sig om dem och de skulle nu skjutas. Men det skedde inte utan vi räddade dem till ett av våra jourhem.

Midi var svältfödd både fysiskt och på kärlek. Hon var rädd och visste inte om vi var snälla eller elaka.

Vi märkte att Midi var den svåraste katten, hon längtade ut och ville inte riktigt vara med oss människor. Hon var som de andra otroligt duktig på att äta, gå på lådan o allt det där men hon ville ha nåt annat än ett liv inomhus.

Vi hade verkligen tur då Pia svarade på en av Livbojens annonser om stallkatter, hon önskade sig några katter till sin hästgård. Midi fick flytta dit med två andra utsatta katter. Hon bor nu på den fint skötta gården i Gillberga och har ett eget uppvärmt hus med mat o kattlåda o allt de behöver. Om två veckor kommer en kattlucka installeras i huset och då kommer katterna börja gå ut på området och utforska markerna som både har hästar och åkrar runt ikring. Det var så himla fint i rummet där de skall bo, så rent och mysigt och varmt, och gården så välskött och fin. Det här blir ett mycket passande hem för de här kissarna som behöver sin frihet. Vi tror kissarna kommer få ett väldigt bra kattliv på den här platsen. Tack Pia för att du öppnade din dörr, vi är sååå glada!

Avmaskad med Milbemax 120404.

Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 120405.

Maxi med kompisar räddades från en liten gård där de behandlades o ansågs som ohyra. Hon är bara ca 7 mån gammal och ser ut som en liten kattunge nästan.

Hon var rädd då hon togs in till oss, hon hade undgått sparkar från gubben som hade dem men hur länge till?! Det var så skönt att hon kom från helvetet till oss!

Maxi visade sig vara en snäll kisse, och hon lät sig klappas lite smått. Vi såg att hon hade potential att bli en tamis.

Nu hörde Elin från Örebro av sig till oss. Hon hade funderat på att skaffa katt i två år och äntligen hade hon tagit beslutet. Hon kunde tänka sig adoptera en blygis med svår bakgrund så Maxi fick följa med henne hem, hon klev snällt in i buren. Vi tror att det blir ett jättebra hem för Maxi och hon kommer att flytta till Eskilstuna i sommar så då kommer hon närmare oss igen! Hon blir innekatt hos Elin som kommer att ge henne massor av kärlek ock värme!

Avmaskad med Milbemax 120404.

Kastrerad, vaccinerad och idmärkt 120405.

 

Mini som är en ung katt på ca 6 mån kom med sina kompisar till Livbojen då de var oönskade i sitt hem, de bodde på en gård och ansågs som ohyra. Den sk "ägaren" ville skjuta dem. De kom till ett av Livbojens jourhem. Mini visade sig vara en nyfiken liten tös som var busig och såg mycket ut som en liten kattunge. Rätt så snabbt så gjorde hon små framsteg. Efter bara någon vecka så hade hon tinat upp och sprang ute i lägenheten, satt runt matbordet på en stol då det vankades mat. Med bus och kel så lyckades jourmatte på bara några dagar få det till en social liten snutt.

Camilla hörde av sig till Livbojen och var intresserad av lilla Mini. Hon bor i Ärla och har familj, samt hund. Mini kommer bli innekatt´till att börja med då hon har bott in sig så får hon gå ut om hon vill. Vi tror att familjens dotter kommer kunna busa fram Mini rätt så snabbt med lite leksaker för hon kan inte motstå bus.

Vi önskar Mini lycka till i sitt nya hem.

En rapport kom då Mini satt i buren på väg hem, hon hade lagt sig ner och nästan somnat för det gungade så skönt i bilen.

Avmaskad med Milbemax 120404.

Kastrerad, vaccinerad med första vaccinationssprutan och id-märkt 120405.

Morgana hamnade i ingemansland då hennes familj splittrades, husse o matte började sina egna liv...utan sina älskade missar. Vad hände med katternas värde och deras liv...??? Ja det är sånt vi djurvänner aldrig kommer att förstå. Katterna hamnade hos Livbojen i jourhem.

Morgana visade sig vara en mycket kelig och underbar liten tös som pratar mycket och ofta och gillar att buffas och pussas och rulla runt på golvet vid ens fötter.

Hon har en underbar personlighet och ett kärleksfullt sätt. Det fina sättet föll Ingrid med familj för då de var och hälsade på Morgana i jourhemmet, hon blev tingad direkt efter att ha rullat på dotterns fötter o lekt lite med henne.

Ingrid och hennes familj bor i villa i Kvicksund, här får Morgana med tiden bli utekatt och hälsa på områdets alla andra missar som bor där. Hon kommer såklart först att få vara inne och bo in sig först och lära känna alla i familjen, hon får ju även en lill-husse och en lill-matte som längtat efter henne!

Morgana blev kastrerad, vaccinerad första gången och id-märkt 120313. Hon blev även behandlad med Stronghold mot öronskabb, stackaren var alldeles sönderriven vid öronen. Hon blev vaccinerad för andra gången 120405 och avmaskad med Milbemax 120405.

 

Ramona bodde hos ett par och familjen skulle splittras, katterna hade ingenstans att ta vägen, det var ett akut läge och vi tog in dem till Livbojen. Ramona som är två år gammal är en trevlig liten tjej. Hon älskar gos och kel och att ligga på armen och mysa. Det är väldigt lätt att fatta tycke för henne, och så gjorde även Magnus då han var hemma och hälsade på sina kompisar i jourhemmet där hon bodde. Magnus har sedan tidigare katten Irma via Livbojen och han kände att det var dags att skaffa en kompis till Irma då han jobbar om dagarna så har Irma tråkigt hemma ensam.

Magnus kan numera konstatera att det är farligt att gå hem och hälsa på kompisarna som "jobbar" för Livbojen för det har redan nu slutat med att han kommit hem med katter två gånger :)

Katterna har fräst lite till varandra men det går bättre och bättre och med tiden så kommer kissarna att bli vänner.

Magnus har bestämt att Irma och Ramona får bli "sambos" och Ramona får stanna!

Tack Magnus för att du gett två fina tjejer från Livbojen ett permanent och kärleksfulle hem!

Ramona blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt samt behandlad mot öronskabb med Stronghold 120313.

Hon blev avmaskad med Profender 120409.

 

Misty och hennes kompisar bodde på en liten gård, de var inte önskade av de som bodde där. De ansågs som ohyra och "skulle bort" som man nu så fint uttryckte det. Misty och hennes kompisar kom till ett av Livbojens jourhem. Hon var liten, smal och väldigt hungrig då hon kom ut ur buren första gången vi såg henne.

Direkt så började Misty att spinna, kela och gosa, sno runt benen och leka och busa. Det här var en supersocial liten katt trots att hon knappt fått någon kärlek alls där hon bodde, hon bara sög åt sig all kärlek hon kunde få!

Så hörde Andreas och Eve av sig från Sthlm. De kom och kikade på den här lills söta gumman och såklart blev det kärlek vid första ögonkastet! Paret kunde knappt inte slita sig från sin lilla älskling och hon åkte genast med dem hem i buren!

Misty kommer få bo lantligt på Ekerö med en annan katt. Det finns även några katter i närheten som är utekatter som hon kan busa med. Hon kommer att få vara ute senare om hon så önskar, först blir det några turer i koppel för att kolla in omgivningen. Det var verkligen ett supergulligt par som adopterade Misty och det kändes så bra! Lycka till nu hela familjen och Misty vi vet att du fått ett jättebra kärleksfullt hem!

Avmaskad med Milbemax 120404.

Kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt 120405 via Livbojen.

 

Simon kunde inte bo kvar hos sin husse, han var tvungen att flytta från sin lägenhet och kunde inte ta honom med sig. Han kom då till Livbojen. Här fick han vara i jourhem och prova på vad han gillade. Han verkade inte gilla de andra katterna i jourhemmet något vidare. Däremot visade han sig vara världens största kelgris, han gillade att ligga i sängen och mysa och gosa! Simon hade även visat sig vara en busig grabb som gillade att leka med tygråttor och busa i lektunnel!

Vi eftersökte ett hem som passade Simon.

Efter en tid så hörde Magdalena från Köping av sig till oss. Hon bor i ett radhus med sina två barn på 10 och 12 år. Familjen hade bestämt sig för att skaffa katt och de föll för Simons charm.

Under påsken flyttade han till Magdalena i Köping. Här blir han till en början innekatt, han får sedan börja gå ut så smått för familjen bor i ett bra område där man kan ha utekatt. Han blir ensam katt i hushållet vilket passar Simon bra för han gillade ju inte andra katter så mycket.

Simon blev avmaskad 120321. Han blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 120322 via Livbojen.

Asta kom till oss då familjen där hon bodde hade splittrats och ingen lösning fanns för henne, hon hade ingenstans att ta vägen. Det här visade sig vara en mycket social tjej, en "papegoja" som bara ville sitta på axeln och pussas o kramas. Asta gillar att dricka vatten direkt ur kranen och är van med både andra katter, barn och anpassar sig otroligt lätt till ny. Asta är en mycket älskvärd katt som förtjänar det bästa i livet!

Asta kom till Milla och hennes man och deras två barn. Ett hem där man längtat länge efter en ny familjemedlem och barnen har sedan de var och kikade på henne frågat varje dag efter Asta. Så till slut var det äntligen dax för henne att få komma hem. Under påsken flyttade Asta till sitt nya hem i Katrineholm där de bor i ett kattvänligt område i ett stort flervåningshus. Hon blir innekatt men kommer få gå ut lite smått, men bara under kontrollerade förhållanden för familjen vill inte ha Asta ute för mycket för även om de bor bra så finns alltid faror för nyfikna katter.

120313 blev Asta kastrerad, id-märkt, avmaskad och vaccinerad med första vaccinationssprutan. Den andra vaccinationssprutan gavs 120405.

 

Grynet (en katthona på 8-9 år) levde på landet hos en man som till slut blev så sjuk och hade så mycket problem runt sig så han kunde inte ta hand om henne längre. Hon hade levt som okastrerad hona och fött otaliga kullar med ungar på landet. De flesta hade mannens dotter försökt ordna nya hem till. Hennes liv bestod i att bry sig om ungar och uppfostra dem.

Men nu skulle Grynet bli en egen individ, utan ungar att tänka på. Hon skulle bli kastrerad och få en egen framtid. Det fick hon också via Livbojen!

Hon var i jourhem sedan november 2011 och fick till slut i april 2012 ett fint hem hemma hos Madelene, en stor kattälskare! Hon har sedan tidigare en annan katt och vi undrade hur det skulle gå med Grynet som inte gillar andra katter så mycket, det visade sig att det gick hur bra som helst för nu har Grynet förstått att hon inte längre har små kattungar att försvara mot andra katter och hon har fått sitt alldeles egna kattliv nu att leva!

Väl hemma hos Madelene har det bjudits på katt-buffe, bestående av bla torsk, räkor, grädde och lite olika sorters kattmat. Grynet började första dagen med att äta av buffen med god aptit, hoppa upp i soffan och tvätta sig noga efter måltiden!

Hon hoppade tom upp och lade sig bredvid den andra katten i hemmet.

Tack Madelene för att du gav söta, underbara och snälla Grynet en ny framtid hos dig och din andra kisse. Stora lyckönskningar till hela familjen!

Grynet kastrerades, id-märktes och vaccinerades med första sprutan 120207. Hon vaccinerades med andra sprutan 120228 och är fullt vaccinerad.

Hon behandlades med Milbemax avmaskningsmedel 111227 samt 120308.

Två mycket keliga snälla och söta grabbar har fått ett hem på Sundbyholms ridskola! Det är Malin som tagit emot de här två avlivningshotade kissarna, de hade kissat inne och en av dem ville inte vara inne i lägenhet något mera. Tusse hade avlivningstiden inbokad redan....

Men vi har nu hjälpt de är friska fina killarna hittat en annan lösning! Tusse tre år är en kastrerad mycket kelig och snäll katt. Simon 9 mån är en kastrerad och id-märkt trevlig och söt kille. Båda två förtjänade verkligen en andra chans.

De kommer nu att få bo inne i huset som finns i anslutning till stallet, där finns värme, mat, vatten och tom kattlåda för dem. De har även tillgång till stallet med ponny hästarna. Under dagarna får de sällskap av barnen från ridskolan och personalen på det lilla ponny stallet, och de är efterlängtade av både personal och barn. Kissarna började första natten med att övernatta i det varma pannrummet med alla förnödenheter, dörren vidöppen till stallet och vem vet om de redan första natten vådade sig ut för att hälsa på sina nya kompisar?! När de är lite mer hemtama kommer de få gå ut på området och spana på fåglar och annat skoj. Kissarna kommer snart få fånga sina allra första råttor med! Men de kommer såklart att få vanlig mat med om det inte passar med rått-dieten! Nu börjar det spännande livet i huset/stallet med omgivningar! Lycka till missar, ni är numera Sundbyholms egna trav-katter, ja det skall ju inte bara finnas trav-hästar eller hur...?!!

Set och Sigge kommer båda två från Fj-100 kolonin! Två små unga katt-killar som snabbt blev tama inomhus och ville fortsätta leva och trivdes med oss människor!

Båda killarna uppskattades vara ca 6 månader vid infångningen i februari. Killarna var i jourhem och mycket snabbt syndes framstegen och de visade sig ha superhärliga personligheter båda två killarna! Det blir mycket bus från Sigge - han är som en spinnmaskin och med svansen upp som en liten pinne när han kommer springandes, Set han älskar med att kela och busa med brorsan!

Set blev kastrerad, id-märkt och avmaskad med Profender 120225.

Sigge vart kastrerad, id-märkt och avmaskad med Profender 120225.

Nu var det så att Set flyttade till Anna. Hon föll direkt för den charmiga killen och med stor kattvana bakom sig och ett fint hem att erbjuda så han flyttade dit. Men bara efter någon dag började han sakna sin bästa kompis Sigge fruktansvärt mycket! Så pass mycket att han blev fysiskt sjuk och skrek både dag och natt efter sin kompis. Matte Annas hjärta brast när hon såg honom längta så hemskt efter sin kompis, så snälla Anna adopterade även Sigge. Nu har hela familjen samlas och både Anna, Set och Sigge verkar väldigt nöjda!

Tusen tack snälla Anna för att du lyssnade på Sets klagan efter som bästis och öppnade din dörr för både de här killarna! Vi tror ni kommer leva lyckliga i många långa år framöver tillsammans!

Underbara Hugo vandrade runt i Näshulta, han ville tränga sig in i ett hus och få mat, hon som bodde där började genast att leta efter en ägare. På olika sätt försökte hon under ca en månads tid - sen gav hon upp och kontaktade Livbojen. Under tiden hade Hugo fått lite mat av henne såklart så han hade klarat sig bra. Vem saknar INTE en sån här underbar kelgris. Han var inte id-märkt, inte chippad, men kastrerad.

Hugo kom till ett nytt jourhem inom Livbojen. Jakten på nytt hem började för honom.

Efter några ett tag så hörde en spekulant av sig och visade intresse för Hugo. Men det blev inte så...Hugo hade stulit jourmatte Annas hjärta och trots det faktum at hon snart skulle åka bort kunde inte hindra henne från att adoptera söta Hugo. Under tiden Anna är bortrest kommer en vän ta hand om Hugo så att de kan återförenas om ett tag igen.

Hugo var som sagt redan kastrerad, id-märkning och första vacc.sprutan ges 120329.

Han blev avmaskad med Profender 120318.

Underbara Hugo valde själv sitt hem hos Anna och han får en gullig liten hund som gillar katter som sällskap! Lycka till Anna med djurfamilj! Vi blev av med ett nytt jourhem men vann ett "för-alltid" hem till Hugo och det är vi såklart nöjda med!

Fritz och Fridolf är "trappkatterna" som dumpades i en trappuppgång i Myrtorp...som för att vi skulle hitta dem där?!

Katterna satt bara där lite rädda och skräckslagna en dag. De har liksom inte kommit utifrån, så vart hade de kommit ifrån? Ingen i trappen ägde dem och porten står aldrig öppen...kattena var alltså "dumpade" där i farstun. Dagens kattdumpningar blir allt mer fräcka. Efter några veckor började vi leta nytt hem till dem.

Katterna var redan kastrerade då vi hittade dem och åldern uppskattas till ett par år. Båda är mycket trevliga och sociala katter, välvårdade och fina så de har levt ett bra liv...tills ägaren tröttnade på dem och dumpade dem! Fritz är en semilånghårig kolsvart kille och Fridolf en gråvit kille, båda är lekfulla och goa.

En vacker vårdag så hörde Christian och Therese av sig från Salem nära Stockholm. De kom och hälsade på dem och bestämde sig för att adoptera båda två vilket är ett mycket bra beslut med tanke på att båda jobbar och de skall vara innekatter, nu kommer de att få följas åt och då matte och husse jobbar så har katterna varandra att busa med. Husse kommer att näta in den stora balkonen så kissarna kan sitta där och kika ut. Tack Christianoch Therese för att ni tog hand om båda killarna så de fick följas åt!

Katterna var som sagt redan kastrerade men blev 120322 id-märkta och vaccinerade med första sprutan. 120325 blev de avmaskade med Milbemax, en engångsdos för vuxna katter.

 

 

Lucy kom till Livbojen med sin bror då matte gått bort, några grannar tog in dem till sig men de visade sig vara allergiska så de kunde inte ta hand om dem.

Lucy är väldigt liten till växten, som en liten kattunge (trots att hon är ca 2 år) ser hon ut och charmar alla med sitt gosiga och tillgivna sätt. Till en början trodde vi att hon och brodern ville bo i samma hem men det visade sig rätt så snart att Lucy var irriterad på sin bror och fräste till honom, det gav sig inte med tiden. Vi testade också med Lucy och jourhemmets egna katter och de vlle hon inte heller veta av. Hon ville bara vara med människorna därför började vi leta hem till henne som ensamkatt och lyckades med det efter en tid!

Det var Ann och Göran från Mariefred som förlorat sin 18-åriga kisse nyligen och ville ha en ny vän. De var och hälsade på Lucy och föll givetvis för den här söta och charmiga tösen.

Hon kommer att få bo i en villa och snart får hon börja gå ut i sele i trädgården, och om hon vill kommer hon kunna få vara ute lite själv med i trädgården.

Vi har hittat ett jättebra hem till lucy, och redan samma kväll som hon kom hem kom första rapporten efter ca en timme så hade hon accepterat sitt nya hem, busat lite i trappen och ätit mat. Grattis Lucy ditt nya kattliv börjar nu, vi är så glada för din skull!

Lucy blev kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt av Livbojen 120309, samt behandlad mot öronskabb med Frontline och fick sina öron rejält rengjorda.

Benandlad med Profender mot mask 120302.

 

Sabina född 2002 kom till Livbojej då hennes husse blev allvarligt sjuk, de fyra missarna blev hemlösa men kom direkt till Livbojen så ingen av katterna for illa vilket kändes skönt. Sabina är en liten tjej, smal och nätt, försiktig och mycket kelig, hon har gosat med jourmatte som alltid fick kramp i armen av hennes intensiva gosande :)

Jourhemmet beskrev henne såhär:

"Sabina är en katt som vill ha mycket kärlek på hennes egna villkor. Hon är alltid tillgänglig och vill mestadels vara i knät, på magen eller varför inte ligga på bröstet när jourmatte försöker se en film. Även fast hon är 10 år så har hon leken i behåll fast hon föredrar hellre att sova. Hon äter både torrfoder och blötmat och går på lådan utan anmärkningar. På nätterna vill hon helst känna att du finns där genom att ligga på eller tätt intill. Hon spinner så fort man rör henne och orkar man inte klappa mer pga kramp så får man gå därifrån för hon gör det verkligen inte. Söker du en katt att gosa mycket med så är Sabina katten för dig, hon kan skänka dig många år med kärlek :)"

Hon hade tidigare levt med tre andra katter då som hon utekatt, men nu har hon varit innekatt i några månader och verkar nöjd med det.

120220 blev hon avmaskade med Profender.

120225 blev hon kastrerad, vaccinerad första gången samt id-märkt.

120315 blev hon vaccinerad för andra gången och är nu fullt vaccinerad.

Eftersom Sabina ändå är 10 år gammal så ville vi kolla upp om hon var frisk hos veterinär Kristin Stavos. Efter en kur penicelin för en infektion är hon helt frisk och pigg!

Hennes njurar har bra värden och vi kollade också upp så hon inte hade några fel på sköldkörteln, det hade hon inte (provsvar 120228).

Då Sabina kom var hon lite mager och hon fick lite specialmat för levern men nu är hon helt frisk men kan äta lite stödfoder ett tag för detta.

Nu har Sabina flyttat till Monica som bor utanför Enköping med sina två pudlar och sin andra katt. Hon kände att hon kunde öppna sin dörr för ytterligare en katt. Sabina får ett bra hem där hon kan gå ut om hon vill framöver. Först blir hon såklart inne i minst tre veckor. Hon kommer ständigt at ha djur eller människor i sin närhet och aldrig bli inte ensam.

Tack Monica för att du adopterade Sabina vi tror att hon kommer få ett jättebra hem hos dig!

Katterna Tom & Jerry kom till Livbojen då husse blev obotligt sjuk, de blev utan hem och kom till ett av våra jourhem.

De visade sig vara två snälla gubbar på 8 år (födda 2004). Jerry en stor kille på över 6 kg och Jerry en mindre kille på ca 4 kg. Båda två var första tiden väldigt rädda av sig men med tiden i jourhemmet så kom de fram mer och mer och blev mer och mer keliga, de snurrade runt benen och buffade. Men Tom längtade ut, satt o fraffsade på fönstret o gnällde lite, Jerry längtade också ut men det gick helt ok ändå att ha dem inomhus, båda två var helt rumsrena också. Eftersom de varit utekatter i sitt förra hem så ville vi hitta ett hem där de kunde vara mycket ute och få sin frihet, efter 8 år att vara utekatt så är det lite svårt o bara vara inne.

Vi hade väldig tur för ett perfekt hem dök upp! Karolina som bor mitt ute på landet hörde av sig. Tyvärr är mannen i familjen mycket allergisk men katterna kommer att få bo i den undre delen av huset och i ett stall, de kommer få allt de behöver och de har även kattlucka som de kan gå in och ur i. Vi matchade katt och köpare, Karolina ville ha två äldre självständiga kissar som gillade att vara ute - vi hade katterna för henne. Det var också jättekul att killarna som bott ihop i 8 år fick följas åt till nytt hem. Tack Karolina för att du adopterade "gubbarna", snällare katter får man leta efter!

Båda två var kastrerade och id-märkta då de kom till Livbojen.

De blev avmaskade med Profender 120220, samt 120315 med samma preparat.

Selim är en kattkille på ca 6 månader, han fångades in i kattkolonin Fj-100. Han är "stålgrå" eller blå som det heter i färgen. Selim har stor potential att bli fullt tam, han stryker sig mot allt han ser och går att klappa, han kan även lyftas med försiktighet.

Selim har idag 120312 flyttat till Therese med sambo. Han kommer där få vara innekatt i en lägenhet och han kommer att få en kattkompis som heter Marelyn och är 2 år.

När Therese var här och hämtade Selim gick han lugnt in i transportburen, redo att börja sitt nya liv!

Nu hoppas att vi att Marelyn och Selim kommer bli dom bästa kompisar och hittar på mycket bus i framtiden.

Selim blev kastrerad, id-märkt och avmaskad 120225.

Den helgosiga killen Ty kom med systern Lucy till oss på Livbojen efter att deras matte gått bort, de togs först in av några grannar men de visade sig vara allergiska och hörde då av sig till oss.

Vi trodde först att Ty och Lucy var mycket fästa vid varandra, men ju längre tiden gick så såg vi att det inte var fallet, Lucy verkade tom. irriterad på sin brorsa och hon fräste mycket åt honom, vilket resulterade i att han blev lite ledsen. Så de har nu fått gå åt olika håll.

Ty har fått permanent hem hos Ulrika och Marita och deras lilla dotter. De har sedan tidigare en kastrerad kattkille som mist sin kompis. Katterna kommer få kunna sitta och spana på sin in-nätade uteplats och om sommaren får de vara ute i sommarstugan i Torshälla-området. Ty gillar att gå i koppel så han fick med sig sitt koppel då han flyttade till sitt nya hem.

Ty är en superhärlig grabb som charmar alla han träffar på. Han är snäll mot både hundar, andra katter och anpassar sig fort till nya miljöer.

Innan han flyttade till sitt nya hem blev han kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt 120309. Han blev avmaskad med Profender 120303 och behandlad med Frontline mot öronskabb 120309.

 

Katthonan Phoebe hittades i Eskilstuna, hon hade gått efter människor längs gatan tills någon till slut förstod att det var nåt fel och tog med henne hem, efterlysningar sattes upp på många olika håll. Inte en enda hörde av sig. Med sina speciella fötter, Phoebe är skeppskatt och andra speciella fina kännetecken så borde det ha varit rätt så lätt att känna igen sin egen katt. Men hon var inte öronmärkt eller chippad heller. Efter några veckor gav man upp jakten efter att hitta ägare, familjen som tog in henne var allergisk och Phoebe kom till Livbojen.

Den här söta tösen behövde inte ha låg tid på sig för att finna en ny ägare. Hon är en underbar katt på alla sätt, mysig, kelig, snäll mot barn och anpassar sig otroligt lätt till nya miljöer. Det tillsammans med hennes otroligt söta utseende gjorde att Lina på direkten fick upp ögonen för henne, samma kväll som hon kom till oss var hon och kikade och givetvis var det kärlek från första ögonkastet.

Nu har Phoebe flyttat hem till Lina med familj. Vi tror både barnen och sambon kommer att bli mycket glada över sin nya familjemedelm. I nya hemmet så får hon först vara inne, sedan gå i kopplen och  sedan var ute lite på fri tass i Hållsta där hon kommer att bo.

Innan Phoebe flyttade blev hon kastrera, vaccinerad och id-märkt av Livbojen 120310, hon blev avmaskad med Milbemax i slutet av feb då upphittaren tog in henne.

Salle föddes i Fj-100 kolonin. Som liten busig grabb växte han upp med alla andra kissar och fick vara en i gänget, en snäll kvinna har matat dem och hela kolonin har bara goda erfarenheter av människor. Vid vägens slut bodde Salle i kolonin tills Elin fick upp ögonen för katterna och började ta tag i projektet med stor kraft och bestämdhet så började alla katter att kastreras och många har fått hem och får hem.

Salle var en ungkatt, han var ganska lätt att jobba med i jourhemmet, man såg att han hade potential redan från början att bli en kelig tamis...

Så en dag hörde Maarit från Västerås av sig till Livbojen, de önskade en kompis till deras kattflicka Tyson som lustigt nog är en flicka. De kunde ebjuda Salle ett gott hem skrev de, draghjälp av en heltam kisse och stort hus med två våningar, inglasad altan och då han blir mer tam så kan han få komma att gå ut i sele. Det här lät ju såklart som ett helt underbart hem för Salle och idag 120306 är en lyckodag då Salle har hämtats av sin nya familj. Snällt och fint gick han in i transportburen och först fick hela familjen bjuda Salle på lita kalkon ur handen.

Vi kan nog säga att köpet nästan var klart då matten Maarit fick se Salle på bild för första gången på Livbojens hemsida. Med sitt söta nyfikna uttryck så fick han både henne och hela familjen på fall!

Lilla pratglada och snackande Salle blev kastrerad, id-märkt och avmaskad med Profender 11/2 -12. Vi tror han är runt 6 månader då han fick flytta till sitt "för alltid hem".

 

Stina och Majsan är två små kattsystrar på ca 5 månader. De är vit-röda och har bärnstensfärgade underbara ögon.

Kattsyskonen omhändertogs från en person som inte kunde ha dem kvar. De skulle ha avlivats om vi inte kunde ta dem (som det brukar heta).

Kattungarna är sociala, mysiga och gillar att kela i sängen, de är busiga och lekfulla som kattungar brukar vara. De har aldrig varit utan varandra och ville inget hellre än att fortsätta sitt liv tillsammans.

Som tur var hittade Johanna till oss och ville adoptera båda syskonen och det verkade var helt perfekt.

Kissarna har nu flyttat till sitt nya hem, de blir innekatter hos en tjej som älskar djur!

Systrarna blev vaccinerade första gången 120209. Eftersom Johanna ville hämta dem innan deras andra vaccination nu på torsdag så kommer hon att ge dem sista sprutan själv den 1a mars. Längtan kan bli riktigt stor ibland efter två små sötnosar!

De avmaskades med en engångsdos Milbemax för kattungar 120209.

Lilla Selma var en av de kattungar/ungkatter från katt-kolonin Fj-100 som visade sig vara mest runt oss människor då vi arbetade på fältet nära kolonin och iakktog dem. Det här är helt klart en kisse som kommer bli helt tam med lite tålamod. När vi fångade in henne så gick hon bara rakt in i fällan bredvid våra ben och var inte alls rädd. Hon fördes lugnt och fint in i en annan bur och fortsatte äta tonfisk i den buren på en varm filt så såg hon helt nöjd ut!

Elin från kattkolonin Fj-100 har huvudansvaret för detta projekt inom Livbojen. Hon gör på sin fritid allt hon kan för att alla kissar skall bli kastrerade och avmaskade och att inga okastrerade skall finnas kvar som kan föda oönskade kattungar.

Med hjälp av en underbar veterinär, Kristin Svatos, som ställer upp på helgerna på sin fritid är en ängel och gör projektet möjligt.

Nu var det så att Erika en dag ringde till oss och hon hade bara bestämt sig för att adoptera lilla Selma, det sa hon utan tvekan. Hon blev såklart "förhörd" av oss på Livbojen som vet att Selma inte var helt tam ännu. Det visade sig att Erika själv hjälpt till med förvildade katter flera gånger och även kastrerat katter i stall på eget bevåg. Vi hade alltså hittat rätt tjej för den här blyga kissen. Erika gillar utmaningar i form av lite svårare djur, blyga katter och svårtämjda hästar är det som hon brinner för! Så magkänslan var verkligen helt klart JA till Erika att få adoptera lilla Selma.

Selma hade gjort framsteg i form av att leka med bollar och annat i jourhemmet, ätit öppet och låtit sig klappas lite.

Nu har Erika hämtat Selma och vi önskar dem lycka till. Valet att nya katten skulle vara svart-vit var självklart för Erika som älskar svart-vita kissar!

Selma belv kastrerad, vaccinerad med första sprutan, avmaskad och id-märkt 120211.

Här har vi det stora vackra lejonet Simba, en urmysig, kaxig och vacker herre. Hans charm är total när han med graciösa steg sveper över golvet och när han kikar upp med sina gröna ögon och sin kajal runt ögonen så är man fast direkt! Kort och gott en urvacker och graciös herre!

Han kom till Livbojen med sina kattvänner då husse blev allvarligt sjuk, husse älskade sina kissar men nu gick det inte längre att ordna med kattvakt då husse låg på sjukhus. Simba kom till oss på Livbojen i jour. 
Simba visade sig vara en kastrerad hane. Han vaccinerades med första sprutan 120222 och blev chippad också via Livbojen. Han hade sedan tidigare varken id-märkning eller chip. Han blev avmaskad med Profender 120220. 

Han fick ett hem hos Anna med familj i Nynäshamn som tidigare hade en äldre, lugn och stabil kastrerad hane. Hos Anna får Simba fortsätta vara utekatt som han älskar efter han bott in sig kommer han få komma och gå som han vill, de bor i ett kattvänligt område.

 

Det här Ronja och Madicken, två kattsystrar på max 8 mån som lämnades in för avlivning då deras matte skulle flytta och ej kunde ta med sig dem till sitt nya boende, Livbojen kontaktades och de togs in i jour till oss.

Eftersom de levt ihop hela livet (vi gissar att de är systrar och ca 9 månader gamla) så ville vi att de skulle komma till samma hem.

Kattsystrarna visade sig genast busiga och tillgivna kanske lite rädda för främlingar. De hade mycket allvarlig öronskabb, veterinären sa att det var bland det värsta hon sett och de hade alltså bott hos någon som inte uppmärksammat eller struntat i det här vilket gör ont i en när man tänker på deras hemska klåda och smärta. De blev såklart ordentligt behandlade av Livbojen för sina besvär.

Roger och Sussie från Hölo, nära Järna hörde av sig till oss och önskade adoptera systrarna. De kommer att få bo i en stor villa med tillgång till att vara ute, kattluckan är redan installerad och efter att de bott in sig kommer de att kunna få komma och gå som de vill. De har stora slätter utanför att utforska på och det skall bli spännande för kissarna som levt son innekater tidigare, nu komemr en helt ny värld öppna sig för deras nyfikna ögon. 

Roja& Madicken blev kastrerade, id-märkta och vaccinerade första gången 120117. Andra vaccinationssprutan gavs 120223.
Avmaskning skedde 120115. 

Silo var den minsta katten i kattkolonin Fj-100. Han levde mest sitt liv i ett litet rum i ett skjul utan värme, iskallt stengolv och -17 grader...ingen klappade honom...och det var kolsvart om natten, faror lurade runt hörnen där ute..., ingen älskade honom, han och hans ca 20 kompisar konkurrerade om maten. Det här var Silos vardag. Här satt en gömd skatt i ett litet rum och väntade och väntade på att bli upptäckt och att någon skulle höra hans jamanden "ta mig jag vill komma in i värmen, jag kan bli tam". Som tur var såg Elin som har Fj-100 kolonin direkt lilla Silo och han fick följa med hem redan första dagen hon upptäckte kolonin. Och tur var det, efter tre veckor hemma hos Jonna och Robin i jour hade han blivit tam! Den här lilla smala ungen med korta små ben, minimala tassar och en svans som liknade en lite pinne...nu hade han fått komma in i värmen och nu blev han äntligen det han hade drömt om, nämligen en älskad katt,

Efter någon månad i jourhem så hörde Birgitta och Kjell av sig. De hade sorgligt nog förlorat sin katthona och Milkeys kattvän hade alltså gått bort. Milkey är en av de helvida kattungarna från Livbojen som alltså tidigare adopterats av Birgitta och Kjell. Busig som Milkey är så saknade han en kattkompis och vi såg en perfekt matchning med Silo och Milkey och så fick det bli.

Silo kom hem till Milkey och genast gick han runt och utforskade i nya hemmet, efter några minuter hade han närmat sig Milkey som glatt visade upp sin fina klösbräda med bollar, när vi lämnade dem så stod Silo och ryckte med tassen, redo att börja busa med sin nya kattkompis. Vi tror det här blir ett riktigt busar-par och önskar hela familjen lycka till!

Avmaskad första gången med Banminth 120115.

Avmaskad andra gången med Profender 120212.

Tillbaka hem igen!!!

Så det kan gå! Romeo och Hamlet hamande i knipa hos sina förra ägare, för att göra en lång historia kort så ordnade det upp sig och de kunde komma tillbaks till sitt ursprungliga hem igen.

Det blev ett kärt återseende då husse och kissarna återförenades och båda två kände igen husse och de blev jätteglada att få se honom igen. Slutet gott allting gott :)

Katterna blev kastrerade, id-märkta och vaccinerade med första sprutan 120212 innan de fick komma hem till sin husse och matte igen.

Mozart hittades ute i snön i kallaste februari (-17 grader), ätandes gammal fågelmat. Han togs in och ville inte ut igen i kylan. Vi försökte hitta hans ägare, men utan resultat vilket vi inte längre förvånas över. Han var inte id-märkt eller chippad. Hade han varit det hade han kunna hitta sin ägare.

Han hanmade i ett av Livbojens jourhem och nu började jakten på ett permanent hem. Mozart visade sig vara en mycket stor, matglad och pratglad herre som högljutt protesterade om man tänkte lämna honom ensam i ett rum. Kanske hade någon gjort det allt för ofta förut?!

Efter en tid hörde Marita av sig. Hennes mamma hade just blivit av med sin gamla kisse och hon sökte nu efter en ny katt till sin mor. Marita åkte tillsammans med sin mamma Gun-Britt för at besöka Mozart och han fick bums följa med familjen hem, han kommer att bo hemma hos Gun-Britt med back-up av Marita om det skulle vara något hon behöver hjälp med.

Vi tror att Mozart och Gun-Britt kommer att bli bra vänner och ha stor nytta av varandra framöver. Mycket gos-stunder väntar framöver!

Mozart blev avmaskad med en engångsdos Milbemax 120206.

Han var redan kastrerad då vi fann honom, han blev vaccinerad genom Livbojen 120207.

Kattflickan Astrid vandrade runt i södra Stockholm i flera månader som hemlös, hennes familj hade flyttat ifrån henne.

Hon togs in av en katträddare i Stockholm och när hon skulle fånga in Astrid låg hon och sov i en snödriva i minusgrader. Ännu en sorglig historia om hur människan lämnar sitt husdjur till sitt öde!

Astrid visade sig vara en helt enormt kelig, söt och gosig katt som älskar att ligga i sängen och kela. Hon är inte så busig och skulle nog vilja ha all uppmärksamhet och vara i centrum hela tiden.

Det får hon nu. Astrid har flyttat till Saara och Richard som idag var och hämtade henne och båda två hade ett stort leende på sina läppar. De hade pratat om katt länge och Saara hade tom drömt en natt om en katt som liknade Astrid. Efter några minuter klev Astrid in i sin nya fina transportbur och var redo att åka till sitt nya hem.

Astrid blir innekatt hos Saara o Richard, hon får en stor lägenhet att spatsera omkring i och nya husse och matte är hemma rätt så mycket de studerar och går om varandra så att säga. Grattis Astrid till ditt nya hem!

Hon blev avmaskad med Milbemax 120127.

Kastrerad, id-märkt och vaccinerad med första sprutan 120207.

Samantha och Savannah räddades av Elin som driver kattprojektet Kattkolonin Fj-100. De här katterna levde i en koloni på ca 20 katter, de matades av en kvinna vid en mindre gård med små uthus. Kissarna fångades in med fälla och visade sig vara rätt så snälla tjejer men inte tama. Istället för att låta dem sitta i jourhem och vänta så passade vi på att lämna plats till dem i ett stall i Motala som Livbojen fått nys om. Elin och Eleonore körde kissarna till stallet. Nu finns de i en uppvärmd sadelkammare med fina filtar, krogar, mat vatten och de får kärlek av dem som bor där för de har väntat på kissarna! En kattlucka har installerats så om några veckor då de är trygga så kommer de kunna få springa ut och in som de vill.

Innan de kom till stallet så kastrerades och avmaskades kissarna.

Tack Susanne för att du öppnade din dörr för de här blyga kissarna vi tror de kommer få ett alldeles utmärkt liv hos er!

Lova föddes hos en kattsamlare, eftersom det var så trångt om utrymme så lade hennes mamma sina ungar utomhus. Hon kom tillbaks med dem i släptåg då ungarna var 8-10 v. gamla, då hade de redan lärt sig att akta sig för allt som kunde vara farligt, inklusive människor. Lova var i jourhem hos Livbojen ca 6 månader. Under den här tiden lärde hon sig att leva med människor, vara med överallt i jourhemmet och hon älskar andra katterna som sällskap. Hon blev dock ingen gos- eller knäkatt. Morrandet och fräsandet hade dock upphört sen länge, människor är helt ok ändå verkar Lova tycka.

Lova fick ett hem med katten Sam från Fj-100 kolonin hos Carro med sambo i Örebro. De kommer få bo i ett jättefint uthus/lada med fina frigolitlådor och fina kojor av filtar och ull. Carro har lekt med laserpekare och det här har gjort att både Sam och Lova har börjat leka, de har dock inte kommit fram ännu till matte och husse men det är på gång. När de blir mer hemtama får de gå ut och har alltid sitt lilla hus att gå in i, där finns det alltid mat och med tiden kommer en kattlucka att installeras. De kommer att få springa på stora ängar och en skog är närmsta granne, ett spännande kattliv väntar dem där ute!

Innan Lova flyttade blev hon kastrerad, fullt vaccinerad och id-märkt av Livbojen.

Även Sam vart kastrerad, id-märkt och avmaskad genom Livbojen innan han fick flytta.

Söta Sivert och Smilla från Elins Fj-100 projekt fick via Livbojen ett hem hos veterinär Kristin.

De kommer att få träffa familjens andra tre kissar snart som också tagits omhand från olika typer av öden.

Sivert och Smilla kastrerades via Livbojen innan de fick hem, de kommer att vaccineras och avmaskas av sin nya matte som har sin egen veterinärpraktik på gården.

Tack Kristin för att du öppnade din dörr för två skygga missar och ger dem en chans till ett bra kattliv!

 

Underbart söta katten Bennie fångades in i Vilsta industriområde som liten kattunge i höstas, de två andra syskonen blev tama relativt fort men Bennie lät vänta på sig. Han levde i jourhem i många månader, blev kastrerad, fullt vaccinerad och id-märkt. Vi letade hem till honom men då man inte fick klappa honom så var det få som var intresserade, Bennie hade dock andra vanliga saker för sig som att sitta på håll och spinna och vara med när man lagade mat osv.

Han gillade starkt några av jourhemmets andra katter som han snabbt blev bästa vän med, och hunden hade han inget emot heller. Men att gosa med människor, nej där fick gränsen gå tyckte Bennie!

Under slutet av januari beslöt sig Atropa för att adoptera, hon är en kattvän som många gånger har hjälpt Livbojen med olika saker, bla hade hon gammelkatten Ben som fångades in på samma ställe som Bennie, utan tvekan är de här två släkt. Nu har Atropa fått tillbaks sin lilla Ben eller Bennie och hon verkar väldigt glad för honom, han får som de andra kissarna i Atropas hem ta den tid på sig som de behöver för att bli tama, blir de aldrig gosiga så accepteras det med. I hemmet bor sedan tidigare den vackra långhåriga vita katten Vit-Is som också adopterats via Livbojen, samt två andra katter som adopterats från Stora Sundby kolonin.

Tack Atropa för att du än en gång sträcker ut en tass till en speciell och fin katt!

 

 

 

Rasmus var på luffen i nästan 4 månader, han klarade sig genom att han fick mat av en snäll tjej som sett honon stryka runt och han verkade hemlös. Tjejen kontaktade oss och efter några månader då han fortfarande satt på samma ställe då hon kom och matade honom så fick hon nog och ringde oss. Vi tog in Rasmus till ett jourhem där han visade sig vara en gosig härlig kille. Han var full med mask så det fick vi omgående behandla. Vi efterlyste Rasmus överallt och hon som hittade honom hade redan letat ägare i flera månader. Ingen dök upp.

Men sedan hörde Peter, Lena och dottern Caroline av sig till oss. De bestämde sig direkt för att Rasmus var katten för dem. Han kommer att få bo i en villa med två kaniner som sällskap han kommer även kunna få gå ut framöver då han är märkt och fullt vaccinerad. Rasmus längtade ut lite men accepterade ändå livet inne i en lägenhet, men hon sin nya familj får han både ock, både ute och innelivet.

Rasmus var redan kastrerad då han kom till oss, han avmaskades första gången 120107 med Drontal, andra gången med Banminth 120124. Han vaccinerades första gången 120112, kommer att vaccinerad andra gången och märkas av sin nya familj.

 

Flizan föddes 110923 av en förvildad kattmamma från Torshällakolonin. Hon och hennes tre syskon växte upp i ett jourhem hos Livbojen och de blev världens mysigaste och charmigaste kattungar. Hon slapp födas ute i det vilda och växa upp som hemlös hona i en koloni och producera kattungar. Flizan är mycket busig, hon är nyfiken och älskar att vara med när det händer något.

Hon blev avmaskad första gången 111120 med Banminth. Andra gången 111214 med samma preparat.

Vaccinerad med första vaccinationssprutan 111124. Andra gången 111214.

Hedda är en vitgul liten söt kattunge som föddes med sina syskon av sin mamma Grynet inne hos en plåtslagare. Där blev det kaos och några kattungar dog då de skulle dras ut ur röret där de föddes. Hedda och mamman kom till Livbojen, två andra kattungar hade redan hittat hem via tjejen som hittade dem. Heddas blyghet satt kvar länge, hon aktade sig för allt och kunde i början inte lita på oss...med tiden blev det bättre och bättre och Hedda levde upp när hon fick Flizan som kompis i jourhemmet. De här två började leka och hoppa och blev kompisar. Flizan lockade fram det tama i Hedda. Det blev en bra kombination.

Keyo och Mira hörde av sig till Livbojen då deras hund dött i en tragisk olycka. De ville omgående ha ett nytt djur, djurvänner som de är så kunde de inte leva lång stund utan djur i sin närhet. De kom och hämtade de busiga ungarna Flizan o Hedda. Och de kommer nu att få stanna permanent här. Flizan är väldigt framåt och gosig medans Heeda behöver längre tid, det här underbara paret är beredda att ge söta Hedda den tid hon behöver och hon har redan på några dagar blivit modigare i sitt nya hem.

Hedda avmaskades första gången med Banminth 111227. Andra gången med Banminth 120115.

Vaccinerad första gången 120112. Andra gången kommer att göras av de nya ägarna.

Bosse kom via polisen till vår verksamhet, han hade helt hjärtlöst dumpats i en kattbur på en veterinärstation...så gör man då man tröttnat på sin katt...eller?!!!

Han visade sig i varje fall vara en helt underbar gosig kille, men gillade inte jourhemmets andra katter så bra, så vi ville att han blev ensamkatt i sitt nya hem och vi lyckades hitta ett väldigt bra hem till honom hos Danielle med sambo i Västerås. De är ett par som spenderar många mysiga hemmakvällar i sin lägenhet och önskade en gosig kisse att få dela vardagen med. Vi tror att vi har funnit den perfekta matchningen!

Vi har redan fått rapporter från Bosses första kväll i nya hemmet där han redan hittat både mat- och vattenskål, låda och klöspekaren. Bosse vi är så glada för din skull,  och Danielle vi är så glada att ni hittade oss...och Bosse!

Bosse var redan kastrerad då han kom till oss, han vaccinerades för första gången 120119. Han avmaskades med en  engångsdos Drontal 120107.

Veterinären uppskattade Bosses ålder till 5 år eller mera.

Kärt barn har många namn, Mollie, blev Pippi som blev...eeehhh KNUTTE till slut. Det här visade sig vara en liten grabb på 6 mån, en kille med semilånghårig svart vacker päls. Det var till slut nya matte Monica som gav honom hans nuvarande namn Knutte. Hon tyckte att han såg ut som en sån. Han får nu bo med en annan katt som har tråktigt hemma då matte jobbar, ibland kommer en hund och hälsar på och det är helt ok för Knutte som inte verkar ha nåt emot varken andra katter eller hundar. Han verkar vara en kisse med utmärkt temperamnet och en genomsnäll personlighet.

Vi tror at Monica och hennes kisse kommer att få en jättebra ny familjemedlem.

Knutte hade irrat runt några hus under en tid och till slut hade några tagit in honom och de ringde polisen anmälde honom som upphittad, ingen ville kännas vid honom och på så sätt kom han till Livbojen.

Knutte kastrerades, vaccinerades första gången och id-märktes 120117, han fick även ett mindre navelbråck bortopererat.

Historien kring Bamse, numera Morris, började ledsamt för att sedan kantas av många hjälpande "tassar" på den fortsatta vägen till ett eget hem.

Morris hittades i ett misärhem med sin kattkompis Irma som också fått ett nytt hem nu. Hans skick var bedrövligt, pälsen var uttorkad och nästan som tuggummi på visa ställen, maten bestod av torrfoder torrt o gammalt Euroshopper och lägenheten var i total misär. Husse hade blivit sjuk och det kunde ju inte han hjälpa, han kunde inte längre ta hand om sig själv och ännu mindre katterna...men han och en vän slog larm om kissarna och det var bra att de gjorde vad de kunde. Efter vi hämtat katterna grät jag. Både av glädje över att de var räddade och av sorg då jag tänkte på misären kring dem där de satt vettskrämda i köket mitt i alla sopor.

Morris kom till en gammal snäll dam, Margareta som var helt underbart snäll och bekostade hans tand-utdragning gällande tre tänder då han hade tandsjukdomen Forl (2500 kr). Hon testade att ha honom i en månad men orkade inte med det för hon var själv för sjuk för att ta hand om en annan individ. Då dök Katarina som jobbade hos Margareta inom hemtjänsten upp och hon har nu tagit hem honom till sig och sina egna katter och gett honom ett permanent hem.

Katarina har tre äldre katter varav den ena är 13 år precis så gammal som Morris är idag. Vi har fått en första rapport från Katarina att hennes katter o Morris börjat bekanta sig med varandra, lite mott o fräs men inget värre. Vi tror Morris kommer få ett jättebra liv hemma hos Katarina. Tack för att du tog hand om den här härliga snälla nallebjörnen och öppnade din dörr!

Morris var kastrerad redan då han kom till Livbojen.

 

Nån som vill ha massor av gos....undrar katten Frizze som är en gosare av stora mått. Man kan inte tro det här om hör om hans bakgrund. Som liten hittades han helt hemlös i Vilsta industriområde med sina syskon. De fångades in med fälla och sedan dess har han varit i social träning i jourhem. Från början trodde vi att han var ett hopplöst fall då han bara satt i ett hörn och fräste och morrade. Men nåt hände med veckorna, en tam katt kom till jourhemmet, plötsligt hade den en "svans" i form av Frizze. Från den dagen så var han som förbytt, han började själv ta kontakt och hoppa upp i sängen och när goset började så var det ingen som kunde få hejd på det :) Frizze gick från vildis till gosig tamis!

På nätterna o kvällarna är han som mest kelig och vill till slut slicka och nafsa på dina fingrar i all iver.

Det är en helt underbar kattkille säger Lotta som har honom i jour.

Det enda som man bör tänka på är att det är oerhört svårt att få in honom i en transportbur för att han har traumatiska minnen av det sedan han var liten kattunge. Han bler otroligt stressad och panikslagen, bör fångas in med stor filt så han inte ser något för bara blotta synen av buren får honom att reagera.

Frizze har nu flyttat till Mikael och blir innekatt där, han kommer få en kattkompis snart som är tam - en liten busig kattunge och han som älskar andra katter kommer nog bli väldigt lycklig då! Tack Mikales moster för den superba infångningen idag av Frizze, du är proffs - kan du jobba som infångare till oss?!!!

Frizze kastrerades, id-märktes och fick sin första vaccinationsspruta 111227. Han blev även kloklippt och avmaskad 111227.

Laika hittades vid Mekonomen i Eskilstuna med sina 4 små kattungar som hon fötit utomhus. Det här var inte första kullen hon lagt ute, fler personer i området har under några års tid sett henne och matat henne då och då, det är väl så hon klarat sig. Hennes tidigare kullar har svultit eller frusit ihjäl men det här blev sista gången det hände, och hela kattfamiljen kom till Livbojen. Efter ungarna flyttat så började Laikas eget liv och på jakt efter en ny husse eller matte, månaderna gick, katter kom och gick i jourhemmet där hon var. Aldrig var det hennes tur. Laika har varit hos oss nästan ett år snart.

Men nu, äntligen, dök en fin dam med stort hjärta för hemlösa katter. Hennes dotter har katter och mamman har länge längtat efter en egen kisse att pyssla om. Vi fann till slut rätt matte för Laika - en pensionär utan andra katter. Nu kan hon få ett eget hem med all uppmärksamhet och slippa dela matte med 4-5 andra katter. Nu börjar livet tänker Laika, som är en kelig och härlig kisse i sina bästa år!

Hon blev kastrerad, id-märkt och fullt vaccinerad via Livbojen innan hon flyttade till sitt nya hem.

Katten Pandora (fd Skorpan) hade överlevt vintern genom att äta hundmat på en altan i Myrtorp. Då altan-ägaren upptäckte att det fanns en utsvulten katt där matade hon den mer och mer och fick till slut in katten. Den kom in till ett av Livbojens jourhem. Här så åt hon och sov omvartannat i en veckas tid, hon var så utsvulten och utmattad att hon inte orkade annat. Men efter ca en vecka så började hon piggna på sig och vi upptäckte att det här var en go, mysig liten tjej som en gång haft ett hem. Annonsering på olika ställen inleddes. Det ledde inte till att vi hittade någon ägare.

Men då hörde Samle av sig till oss. Hon ville gärna ta hand om en hemlös liten kisse och hon var och hälsade på Pandora. Hon blev fäst vid katten och tog hem henne till sig. Hon gick genast runt och inspekterade och gjorde sig hemmastadd. Hon är nog lite rädd att bli övergiven igen för hon går efter nya matte som en hund. Bland de första dagarna fick matte sällskap vid maten, Pandora satt vackert bredvid. Vi tror att Salme och Pandora kommer få många fina år tillsammans, det är en härlig liten kattfröken det här. Veterinären uppskattar åldern till max två år.

Pandora blev kastrerad, vaccinerad första gången och idmärkt 120109.

Hon blev avmaskad med Milbebax 111217, samt 120105.

Katten Maja hittades i en vedtrave hos Atropa då det var smällkallt ute, ca 25 minusgrader. Hur hon kommit dit och vart hon kom ifrån vet ingen, men plötsligt var hon där i vedtraven mitt ute i Stora Sundby. Atropa annonserade och försökte få reda på om hon hade en ägare, men ingen hörde av sig.

Efter nästan ett år i jourhem hos Atropa så visade det sig att Maja blev till en fin kattdam som med tiden blev väldigt tam och kelig, men hon gillade aldrig Atropas hund och trivdes därför aldrig helt och hållet i jourhemmet.

Maja har nu fått sitt drömhem, efter mycket letande, hon hanmade hos Linda som sedan tidigare har katten Theo. Atropa berättar att Maja genast gjorde sig hemmastadd i nya hemmet genom att lägga sig på rygg och blev killad på magen. Nu hoppas vi bara att de två katthonorna kommer överens men det skall nog ordna sig.

Lycka till Maja i ditt nya hem, UTAN en läskig vovve!

Maja blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt av Atropa som på egen hand ordnade det för Maja, hon annonserade bara genom Livbojens hemsida.

Casiopeia med kattkompisar räddades från avlivning då de förvarats hos polisen efter att de tagits omhand från ett misärhem.

Hon satt i ca 4,5 månader och väntade på någon, ingen kom, men Livbojen räckte ut en tass och hon kom till oss i jour. Det visade sig vara en mycket social dam som älskar kel, att sitta i knäet, ligga och sova på magen om nätterna, sitta på tangentbordet då man skriver, samt busa med sin rosa mjuka boll. Hon har charmat alla hon mött på och så även Therese & Stefan med två barn som kom och hälsade på henne den 6e januari, "Cassi" stilade lite genom att apportera sin rosa fluffiga boll och hela familjen hade då redan enats om att adoptera henne (och den rosa fluffiga bollen fick hon såklart med sig).

Hon blir innekatt i ett radhus i Stenby och framöver kommer hon även kunna få gå ut, ja först i sele så hon vänjer sig lite. Nya familjen fick även veta at Cassi är petig med maten, det skall vara Sheba med kycklinglever och inget annat!

Vi tror att det blev en perfekt kattmatchning för familjen som verkade väldigt nöjda med sin nya familjemedlem.

111205 kastrerades, vaccinerades och id-märktes hon. Familjen kommer själva att ge henne den andra vaccinationssprutan.

Först ut under 2012 med att få nytt hem är katten Irma ca 8 år gammal som Livbojen hämtade från ett hem som förvandlats till ett misärhem med tiden då husse blivit allt mer sjuk och inte kunde ta hand om sina djur. Bamse och Irma räddades. Irma var första tiden en rädd kisse och ville gömma sig, det var nog efter allt hon gått igenom i sitt liv. Efter en tid i jourhem började livet så smått att återvända till Irma och hon började bli en gosig katt, visade upp en väldigt fin sida men var i vissa lägen fortfarande rädd.

Vi sökte efter ett hem till Irma och då hörde Magnus av sig, han bor och arbetar här i stan och hade träffat på Irma i jourhemmet och fastnat för den söta lilla blyga och gosiga tjejen. Efter några veckor på prov har det visat sig att husse och Irma trivs mycket bra i varandras sällskap och hon har nu fått ett permanent hem hos Magnus.

Vi hoppas att de här två kommer få mycket glädje av varandra framöver då de numera aldrig behöver sitta själva utan har varandra i vått och torrt.

Irma var redan kastrerad då hon kom till Livbojen.