livbojen logga fb

Vi har fått hem under 2012

Trixie född 121001 ca, hon föddes på en höskulle och hennes mamma övergav henne när hon bara var några veckor gammal, två ungar hade redan dukat under av svält när vi kom och räddade de tre överlevarna. De tre togs omhand av kattmamman Lady som sedan tididare hade fem egna ungar - nu fick hon åtta ungar!

Tassla föddes 121007 av kattmamman Lady som fick sina kattungar i ett av Livbojens jourhem två dagar efter att hon kom in. Lady hade kämpat i många år på en gård där hon fått sina ungar ihjälslagna varje gång hon fick några, förklaringen var att de som hade gården inte under 12 år haft råd att kastrera Lady.

Både Trixie och Tassla växte upp med mamma Lady och blev som syskon. De och alla andra i kattfamiljen hade en mysig och trygg uppväxt tillsammans och alla ungar lämnade boet två och två, vilket kändes mycket bra för kattungarna!

Nu har Trixie och Tassla flyttat hem till Gun och Arne. De har längtat efter sina små sötnosar och allt från klösträd, till låda och mat var hemhandlat till deras ankomst. Tassla kommer att få heta Trassla framöver.

Kattungarna får en stor 5-rummare att busa runt i på dagarna, men matte och husse är för det mesta hemma och tar hand om sina små älsklingar.

Första vaccinationssprutan gavs 121129. Andra gavs sprutan 121220.

Avmaskade med Milbemax engångsdos för kattungar 121206.

 

 

 

Amigo kom till Livbojen med en annan vuxen katt och en kattunge. Alla skulle tas bort för de var inte önskade där de bodde.

Amigo var en rädd blyg kille men hjärta av guld. Aldrig ett fräs eller morr, han blev dock inte av med sin osäkerhet och han längtade ut tror vi, till sin frihet och till sitt gamla liv där han fick komma och gå som han ville.

Vart skulle vi nu hitta det?

Vi frågade Jennie i Sala med katterna Seven och Thelma från Livbojen om hon kunde öppna sin dörr för ännu en katt som vill vara ute. Ja, det kunde hon - och vi blev så glada för Amigos skull!

Amigo får nu bo på landet i Sala i den stora ladan med uppvärmt rum där katterna har korgar och mat och vatten, han får med tiden gå ut och in som han vill i ladan men nu väntar några veckor inne till att börja med. Thelma älskar andra katter och vill gärna buffa på andra och Amigo är likadan, vi hoppas och tror att Amigo kommer bli bra kompis med Thelma och att de kommer finna varandra. Det finns även två andra katter i ladan som bor där, de är också snälla. Gården har även två hundar som gillar katter. Amigo får gott om vänner i sitt nya hem och nu kommer han få jaga möss och busa i ladan - det har han säkert saknat i jourhemmet! Vi tror att Amigo är ca 3-4 år gammal. Han är fullt hanterbar men en liten "räddisa" :) 

Kastrerad, vaccinerad med första spprutan och id-märkt 121122 av Livbojen.

 

Versla är en söt liten honkatt på ca 6-7 månader. Hon levde okastrerad på en bondgård med sin kattsyster och kattmamma, de som hade dem vägrar att kastrera sin gamla katt-hona och brukar slå ihjäl ungarna när de föds...men nu har vi kommit så långt med dem iaf att vi lyckas få de kattungar/ungkatter som den gamla katthonan föder. 
Versla har levt ett bra kattliv, hon är van med både barn och hund och andra katter. Hon är mycket gosig men samtidigt väldigt blyg och försiktig. Hon spinner gärna och mycket. Hon är liten, rund och lätt och har supermjuk päls som bomull. Hon är sköldpaddsfärgad med inslag av grått och mycket vitt. Det här är en mysig liten tjej som inte kommer att bli så stor utan en liten o nätt tös.

Nu har Versla fått ett permanent hem med Marjo och sambo. Hon blir innekatt och familjen har längtat efter att få hem henne till sig. 

Avmaskad med Milbemax för kattungar 121129.

Kastrerad, vaccinerad med första sprutan, samt id-märkt och behandlad med Stronghold mot öronskabb 121211.

Karoline är en söt liten honkatt på ca 6-7 månader. Hon levde okastrerad på en bondgård med sin kattsyster och kattmamma, de som äger dem vägrar att kastrera sin gamla katt-hona och brukar slå ihjäl ungarna när de föds...nu har iaf Livbojen så pass bra kontakt med dem att de ringer oss när ungar kommer så vi kan ta dem istället för att de klubbas ihjäl.

Karoline har växt upp med både hund, katter och barn runt sig på gården så hon har blivit en social och speciell liten tjej. När hon kom till Hege med dottern Julia i jourhem så visade det sig rätt fort att hon älskade barn, att leka med Julia blev ett av hennes stora nöjen, allt från att leka med Julias leksaker, hoppa med bollar, till att bäddas ner i docksängen. Det här är en mycket speciell katt, då Heges släkt kom på besök med hunden blev de bästa kompisar direkt. De lade sig bredvid varandra och började sedan att busa.

Vi förstår jourmatte som sa rätt så omgående att den här katten var hon tvungen att behålla. 

Idag bor Karoline med Hege och julia, hon var med och firade jul med familjen och fick återigen träffa kompisen hunden till sin stora glädje. 

Karoline har en egenhet, hon gillar kel o gos så mycket att hon säger till dottern Julia genom att lägga tassarna på hennes ben och jama, väldigt söt och tillgiven! 

Avmaskad med Milbemax för kattungar 121129.

Kastrerad, vaccinerad med första sprutan, samt id-märkt och behandlad med Stronghold mot öronskabb 121211.

Tammy och Theo föddes av kattmamman Lady, som räddades från en gård där hon gått i 12 år och fått sina kattungar ihjälslagna på löpande band under alla år. Nu fick hon äntligen sin mamma-lycka och behålla sin sista kull med ungar, fem stycken härliga små liv samt deras tre adoptiv-syskon.
Kattungarna har växt upp i en trygg miljö och fått mycket mat och kärlek av både sin kattmamma och sin jourmatte! Båda kattungarna är väldigt busiga och gillar att smyga och hoppa fram, jaga bollar, busa i lektunnel osv. När leken hållt dem vakna några timmar så somnar de bums i en stor gosig katthög.
Nu har kattungarna flyttat till Mårten som bor i Nyköping, här blir de innekatter och han har inhandlat alla kattsaker allt från transportburar, till klöströd och leksaker osv som de kan vilja ha i sitt nya hem. Kattungarna kommer få vara hemma med sin nya husse fram till den 7e jan då han börjar jobba igen, men då har de ändå varandra om dagarna att känna sig trygga med.

Mårten fick höra talas om Livbojen från en tidigare kattköpare som heter Sara, som adopterade kattungen Alfred från Livbojen. 

Första vaccinationssprutan gavs 121221. Andra gavs sprutan 121220.
Avmaskade med Milbemax engångsdos för kattungar 121206.

Elsas väg till ett eget hem är slingrig, men vi har gjort att för att hjälpa henne för att få trygghet.

Elsa omhändertogs först från ett misärhem i Kungsör, hon hamnade i jourhem i Kungsör men gillade inte hunden så drog iväg till en granne längre bort som började mata henne och trodde hon var utan hem. När det sedan uppdagades att hon matat en jourkatt och den fanns till salu blev kvinnan glad och ville adoptera Elsa, men hon var samtidigt orolig för att hon led av en svår sjukdom. Vi gjorde överenskommelsen att vi skulle ordna det för Elsa om hon förlorade kampen mot sjukdomen och det gjorde hon tyvärr.

Så var Elsa tillbaks i Livbojen i jourhem. Här satt hon flera månader innan ett riktigt hem dök upp, dels för att hon var väldigt instabil efter sin matte dött, dels för att hon gärna vill kunna bli utekatt där hon kommer att bo resten av livet.

Nu har vi ÄNTLIGEN fått det perfekta hemmet. Det är en familj på två vuxna och en 19-årig son som bor i villa i Södertälje som har adopterat Elsa. Hon blir först innekatt en tid sedan får hon välja om hon vill gå ut eller inte. Familjens tidigare katt blev 17 år och levde ett gott liv, nu började det kännas tomt utan katt så familjen ville ta hand om en ny katt.

Familjen har förståelse att Elsa kan behöva tid på sig i början att anpassa sig, de såg även att de i jourhememt gjort Elsa till en riktig gosig tjej så de blev glada att hon visade sig ha blivit så social och nu börjar Elsas nya liv, nu kan det bara gå framåt för henne

Elsa blev kastrerad och id-märkt av Livbojen.

Tissla och Totte föddes av kattmamman Lady, som räddades från en gård där hon gått i 12 år och fått sina kattungar ihjälslagna på löpande band under alla år. Nu fick hon äntligen sin mamma-lycka och behålla sin sista kull med ungar, fem stycken härliga små liv samt deras tre adoptiv-syskon.

Kattungarna har växt upp i en trygg miljö och fått mycket mat och kärlek av både sin kattmamma och sin jourmatte! Båda kattungarna är väldigt busiga och gillar att smyga och hoppa fram, jaga bollar, busa i lektunnel osv. När leken hållt dem vakna några timmar så somnar de bums i en stor gosig katthög.

Nu har kattungarna flyttat till Rydells i Sthlm, de fick åka tåg hem och det blir en första spännande färd för dem i livet. Sedan väl hemma så kommer de få träffa familjens andra katter som de hoppas blir ett bra bus-sällskap för dem! Kattungarna var efterlängtade av både matte och husse som mötte dem med öppna armar på stationen :) 

 

Första vaccinationssprutan gavs 121221. Andra gavs sprutan 121220.
Avmaskade med Milbemax engångsdos för kattungar 121206.

Tusse och Tofflan hittades som små kattungar på ett loft, kattmamman hade övergivit dem, två av deras syskon hade dött och vi kom i sista sekunden och hann rädda dem, mjölkersättning sattes dit omgående och sedan begav sig ungarna till ett jourhem där det redan fanns en kattmamma med fem ungar. Det blev lite tumult men efter två dagar så hade Lady tagit åt sig de här ungarna som sina egna. Familjen, mamma Lady och 8 små kattungar var samlad :)

En härlig kattungetid följde och alla ungar växte upp till härliga mysiga individer. Tofflan och Tusse fångade jourmattes hjärta lite extra ;)

Nu har mys killarna flyttat hem till Ann-Sofi och Frederic som just flyttat ihop till i en lägenhet i Eskilstuna. Båda jobbar om dagarna så då matte och husse är borta så får ungarna leka med varandra, men det är tur att det är jul för nu är matte och husse hemma lite extra med dem!  De nyblivna kattägarna har länge längtat efter att få hem sina små så nu blir det kattungemys för hela slanten kan vi tro! 

Födda ca 121001.
Kan hämtas 121221.
Första vaccinationssprutan gavs 121221. Andra gavs sprutan 121220.
Avmaskade med Milbemax engångsdos för kattungar 121206.

Oliver och Kissie hittades som pyttesmå kattungar på en campingplats, de sprang in i förtältet då det var som regnigast, ruggigast och kallast. Här åt de lite skinka mm som bjöds, de stannade kvar i tältet och ingen mamma sågs till. De kom till Livbojen i jourhem och åt lite mat samt fick lite stödmatning med mjölkersättning. Efter några veckor började de växa till sig och må bra och äta allt mer mat på egen hand. Efter en tid började jakten på nytt hem för dem.

Sven och hans vuxna dotter Sara hörde av sig till oss. De bor i en lägenhet i centrala Strängnäs, de har tidigare bott i USA och har många släktingar som håller på med "Animal Rescue" och kände att det var dags för dem med att göra en insats i Sverige.

Katterna blir innekatter och de planerar att näta in sin stora balkong där de kan ha mycket skoj sedan i vår.

Vi tror katterna kommer få ett superbra hem och de får fira jul med sin nya familj!

Vaccinerad första ggr 121010.

Avmaskade med Milbemax engångsdos för kattungar 121219.

Flingan är en väldigt söt liten grabb, på ca 16 veckor. Han är en gullig kattunge, brun-tigre med vitt kring nosen, samt vita "sockor" på tassarna och har litet sött runt huvud.

Han och två andra katter skulle avlivas då de inte längre var önskade i sitt hem, nu har de fått en ny chans på Livbojen istället.

Flingan har fått ett permanent hemma hos Camilla som har en hankatt sedan tidigare. Camilla tyckte att det var ensamt för sin lilla grabb så hon hörde av sig till oss och tyckte Flingan skulle passade bra. Flingan kommer nu få fira jul med sin nya familj, grattis Flingan!

Avmaskad med Milbemax 121114.

Tindra bodde hos en kattsamlare med många andra katter. Kvinnan hade fått tips om att ringa Livbojen via Länsstyrelsen. Hon bad om hjälp och vi satte igång att hjälpa till på olika sätt, bla tog vi in flera vuxna och kattungar till Livbojen, då antalet drastiskt var tvunget att minskas. Cindra var en av dem som kom till oss!

Hon och syskonen är mysiga och busiga. De levde ihop i jourhem tills de blev tingade och såsmåningom fick flytta till sina nya hem.

Tindra har fått ett hem hos Zabinas föräldrar i Torshälla, de har haft flera katter som de äslade högt, sista katten blev 18 år gammal. De vill nu ha en ny katt men har inte kommit till skott, så det här blir en underbar julklapp till Zabinas föräldrar. Mamman i familjen är hemma hela dagarna så Tindra kommer inte att vara ensam utan kommer att bli ompysslad och få ett tryggt fint hem i Kogne. Vi hoppas att de blir glada sitt "mjuka" paket!

Vaccinationsdatum: 121122, och andra vacc 121213. Avmaskad 121213 med Milbemax.

Alva är en  liten kattunge-liknande svart tjej på ca 7 månader. Hon räddades från livet som hemlös i en lada med ett antal andra okastrerade katter, Hon har varit i jourhem under några månader och gått från skyggis till tamis, hon har blivit en underbart liten nyfiken tjej med mycket spinn och mys i kroppen. Hon spinner som en sköddetröska och gillar att sova på armen. En mycket charmig liten tös!
Alva har fått ett hem hos Kenth som bor i Eskilstuna, hon blir innekatt i en trea så hon har mycket plats att springa runt och upptäcka på, dricka vatten ur kranen och annat skoj! Kenth har två döttrar som ibland kommer och hälsar på, en av dem har en liten hund och nu hoppas vi att hunden och Alva kan bli kompisar och kanske leka tillsammans?!

Kastrerad, vaccinerad med första sprutan, id-märkt och avmaskad med Profender 121030 via Livbojen.

Tippan hittades i ett bostadsområde i Hällby, här hade hon gått hemlös i ca 6 månader, de som ägde henne hade slutat bry sig om henne och till slut vandrade hon bara omkring mellan husen och fick lite mat här och där och på så sätt överlevde hon.
Hon kom allt närmare och närmare de som matade henne men de fick inte fatt i henne så de lånade en fälla, direkt samma dag så gick hon i fällan och kom till oss i Livbojen.

Tippan var i jour ett tag, sedan fick hon ett hem, sedan kom hon tillbaks till oss och nu har hon äntligen fått ett permanent hem igen. Hon har funnits hos oss sedan maj i år och nu är vi så glada över att Tippan fått någon som älskar henne. Denna "någon" är Annika från Sigtuna, hon kommer att få bli innekatt hos Annika och få mycket kärlek och mys av henne. Annika arbetar om dagarna och då får Tippan ett lugt och mysigt tryggt hem att vara i, hon blev lite mobbad av de andra katterna i jourhemmet därför tycker hon nog nu att det kommer att bli väldigt skönt att få vara trygg i sitt hem!

120528 blev hon kastrerad, id-märkt och vaccinerad med första sprutan. 120621 gavs andra vaccinationssprutan så Tippan är fullt vaccinerad. 120522 blev hon avmaskad med Milbemax.

Felix är en stor härlig och mysig hankatt på ca två år. När en tjej hittade honom så hade han suttit under en trapp nästan en vecka i kylan (minus 15 grader) och frusit utan att någon brydde sig. Hon knackade på överallt i husen men ingen vile kännas vid kissen. Efter idogt letande efter en ägare gav hon upp och Felix kom till jourhem inom Livbojen. 

Nu har Felix fått ett permanent hem hos Ulrica i Julita, han blir innekatt till att börja med och till våren kommer han få börja gå ut, om han så önskar. Den 17-åriga sonen i familjen har sett fram emot att få en familjemedlem, de har inga andra djur sedan tidigare. Familjens förra katt blev hela 23 år gammal!! Bland den äldsta ålder vi hört hos en katt tror jag! 
Felix blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt, samt avmaskad och behandlad med Stronghold mot öronskabb 121207. Veterinären gick ner med rör i hans öron under sövningen för att få bort all skabb, så nu mår han säkert väldigt bra och har fått bort det obehagliga kliandet.

Avmaskad med Profender 121207.

Kattungen Jezper kom från ett ställe med 92 katter (en av de största kattsamlare vi hört talas om), de flesta sköts till döds hos denna kattsamlare, några försökte vi rädda, flera dog för de var för svaga men Jezper piggnade på sig och har nu blivit så pass stabil så han kan flytta till ett permanent hem! Jezper är en härlig grå-vit liten bus- och mysgrabb som är med jourmatte på det mesta hon gör, en väldigt speciell liten kille. Han har uppfostrats av jourhemmets egna vuxna katter.
Nu har Kristian och Sanja fått hem sin lilla kattunge, de har också en annan vuxen katt sedan tidigare och det är bra för Jezper som behöver en föreblild och kompis/förälder. Vi hoppas att de två katterna kommer att få stor glädje av varandra nu framöver och matt matte och husse också trivs med sin nya familjemedlem såklart! 
Jezper avmaskades 121115 med Banminth, samt med Milbemax för kattungar 121130.
Han är vaccinerad med första sprutan 121206. Andra sprutan ansvarar det nya permenenta hemmet för att ge honom då det är dags. 

Raket och Tjejen växte upp i ett hem där en gammal dam inte längre kunde ta hand om dem, vi fick höra talas om att tanten behövde hjälp med kattungarna så vi tog in dem till ett av våra jourhem. 

Väl i jourhemmet där de fick vara med en vuxen katt, så visade sig Raket vara just en liten raket...snabb som en vessla och svårt att sitta still. Kattungarna var så fästa vid varandra att vi letade ett gemensamt hem till dem.

Monica har nu adopterat båda kattungarna och hon bor i en villa med sina barn som har sett fram emot att få hem sina familjemedlemmar väldigt mycket. Nu kan hela familjen fira jul tillsammans inne i värmen. 

Tjejen är vaccinerad med första sprutan 121206. Den andra sprutan ansvarar det nya permanenta hemmet för att ge dem då det är dags. 
Avmaskade med Milbemax för kattungar 121127

Cindra bodde hos en kattsamlare med många andra katter. Kvinnan hade fått  tips om att ringa Livbojen via Länsstyrelsen. Hon bad om hjälp och vi satte igång att hjälpa till på olika sätt, bla tog vi in flera vuxna och kattungar till Livbojen, då antalet drastiskt var tvunget att minskas. Cindra var en av dem som kom till oss!

Hon och syskonen är mysiga och busiga. De levde ihop i jourhem tills de blev tingade och såsmåningom fick flytta till sina nya hem.

Cindra skall bo med Annas mamma i Ärla, hon kommer bli innekatt första månaderna, sedan blir hon kastrerad, id-märkt och kommer till våren få komma ut och bli utekatt om hon vill. Så länge får hon träna lite och gå i sele.

allt var förberett för Cindra och vi kan tänka oss att Annas mamma blev mycket glad över att få hem sin lilla sötnos som hon väntat på!

Vaccinationsdatum: 121122, och andra vacc 121213.
Avmaskad 121213 med Milbemax. 

SåFin bodde hos en kattsamlare med många andra katter. Kvinnan hade fått tips om att ringa Livbojen via Länsstyrelsen. Hon bad om hjälp och vi satte igång att hjälpa till på olika sätt, bla tog vi in flera vuxna och kattungar till Livbojen, då antalet drastiskt var tvunget att minskas. SåFin var en av dem som kom till oss!
Hon och syskonen är mysiga och busiga. De levde ihop i jourhem tills de blev tingade och såsmåningom fick flytta till sina nya hem.
SåFin skall bo med Carina och familj, hon kommer bli innekatt, sedan kastrerad och id-märkt och sedan får hon vara utekatt om hon vill. Carinas 19-åriga katt gick nyligen bort och det tog ett tag att komma över den men nu har de vuxna barnen tjatat på henne (lite roligt med vuxna barn som tjatar på mamma tycker vi) och hon själv är redo för en ny kisse. Vi tror att SåFin kommer få ett livslångt bra hem med Carina och familj. 
Vaccinationsdatum: 121122, och andra vacc 121213.
Avmaskad 121213 med Milbemax.

Cesar och tre andra vuxna katter samt en kattunge kom till Livbojen då de hotades av avlivning. Hon som hade dem klarade inte längre av att ha dem kvar, hon hade stora problem med sitt familjeliv och situationen hade gått över styr.

Cesar och gänget visade sig vara mysiga innekatter som levt ett bra liv, de var trevliga och snälla hela högen. Cesar visade efter några dagar sin härliga personlighet, han gillar att undersöka saker, han är nyfiken och orädd, gillar andra katter och kommer genast fram och hälsar vid dörren då nya människor kommer in. Han gillar kattgodis och snor gärna påsen med godis och springer runt med den i munnen, han står gärna på två ben för en godisbit!

Birgitta och hennes man hörde av sig till oss, de ville ha en ny katt då de förlorat sin älskade kisse för ett tag sedan, de bor lantligt och Cesar kommer att bli utekatt efter att han varit inne ca tre veckor till att börja med. Familjen har tre hundar, varav en ff är valp/unghund. Hundarna är vana med katter. De hade med sig sin yngsta hund då de hämtade Cesar så de fick hälsa på varandra, det hela gick bra, Cesar gick runt med svansen i vädret och spanade på håll mot hunden, inget fräs elelr morr förekom vi tror att det kommer gå bra med hans nya hundkompisar och honom.

Cesar gillar mat väldigt mycket, han kan ibland bli lite "övergosig" "överbusig" och ta kärleksbett. Vi tror det är bra att han får vara utekatt med tiden då han har mycket energi och nyfikenhet i kroppen!

Han blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt via Livbojen 121018. Avmaskad med drontal 121017.

Molly hittades i centrala Katrineholm där hon vandrarde runt och letade mat. En privatperson tog in Molly till sig och letade efter en ägare med ljus och lykta men ingen ägare dök upp till denna fina tjej. Så till slut kom hon till ett utav Livbojens jourhem. Hon berätkas vara mellan 1-3 år. Molly är en väldigt gosig och tillgiven tjej. Älskar klappar och gos. Rullar gärna runt i soffan när man klappar henne för att visa hur mycket hon uppskattar det. Hon är en väldigt mild tjej till sättet och gör inte så mycket väsen av sig. Hon är nöjd när hon får ligga på favoritplatsen i soffan och spana. Molly gillar inte andra katter och därför letade vi efter ett permanent hem utan andra katter. Sara från Norrtäljde hörde av sig till Livbojen, hon bor fortfarande hemma med sin bror och pappa och här kommer Molly att få bo tills Sara flyttar hemifrån, då tar hon Molly med sig.

Molly blir innekatt i villa, de vill inte släppa ut henne eftersom hon skall få vara innekatt sedan då Sara flyttar till lägenhet. Molly är en efterlängtad katt av hema familjen som idag åkte 16 mil för att hämta hem henne.

Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 121111 via Livbojen.

 

Så kan det gå när man är jourhem åt Livbojen :)

Man kan bli med katt...flera katter. Rose-Marie och sonen Jimmie bestämde sig att vara jourhem, de hade sedan tidigare en hona, och även katten Scoobie, en numera kastrerad hankatt adopterad via Livbojen då han var kattunge.

Kattungarna Maya och Tusse hade blivit födda utanför en lada och sprang en dag runt i ladan, några var i stallet fick tag i dem och ringde oss. De tänkte skjuta dem om de inte kunde komma till något annat ställe. Livbojen tog in dem till samma jourhem. Väl i jourhememt så stal Maya Jimmies hjärta och Tusse Rose-Maries hjärta, hur skulle detta sluta? Vänta lite med att lägga upp dem på hemsidan sa jourmatte....och när vi efter några veckor talades vid "på allvar" så var valet lätt, kattungarna skulle få bo kvar permanent i jourhemmet. Avmaskning finns på plats och kattungarna har nu gått upp i vikt ordentligt med mat och mjölkersättning så nu kan nya matte göra det som är nödvändigt för dem och då de är könsmogna kommer de såklart att kastreras och id-märkas.

Från 2 katter till 4 alltså, så det kan gå :)

Fabian & Safira kommer från ett hem där två ur familjen fått astma och allergi, läget blev ohållbart och akut, katterna kom till oss på Livbojen. Det var två supermysiga ungkatter på ca 7 månader, lika gamla men inte syskon. De visade snabbt sina underbart mysiga personligheter, båda två är väldigt mysiga, sociala, trevliga, nyfikna och supersöta båda två. De har busigheten kvar samtidigt som de är otroligt gosiga och spinner mestadels hela tiden.

Nu har Jim och Helena med sin dotter på 1,5 år adopterat båda katterna. De bor i ett hus på landet och katterna kommer nu få börja med att bli innekatter, sedan till våren kommer de få komma och gå som de vill och de kommer även att installera en kattlucka. Familjen har bott i huset några år men varit rätt upptagna med annat, men nu kände de att det var läge för familj och husdjur och de hörde av sig till Livbojen. 

Båda katterna blev kastrerade, vaccinerade med första sprutan samt id-märkta 121123 via Livbojen.

Andra vacc.sprutan ansvarar nya ägarna för, samt att vi rekommenderar avmaskning ca var tredje månad då de blir utekatter. 

Kattungen Ofelia hittades hos en kattsamlare, född utomhus för miljön inomhus var total misär med kiss och bajs överallt, mamman valde att lägga kattungarna utomhus. Ofelia var nog den enda överlevaren i kullen, hon satt och vinglade vid en husknut när vi hittade henne, det var i sista sekunden för hon kunde knappt se något av all ögoninfektion, full med mask och totalt uttorkad kom hon till Livbojen. Jourmatte Camilla fick fullt upp att flaskmata henne, medicinera, torka hennes ögon mm. Till slut blev hon bra, efter  mycket olika preparat. 

Nu har hon blivit stabil och frisk och fått ett nytt hem hos Malin Eriksson med familj, hon får en 7 årig kattkille som kompis i sitt nya hem. Hon blir innekatt. Familjen förlorade nyligen sin gamla katt på 17 år. 

Ofelia kommer att vaccineras och såsmåningom kastreras då hon har rätt ålder. Fokus fram tills nu har varit på att Ofelia frisk.

Avmaskad via Livbojen blev hon två ggr, först i början på november (Drontal) och sedan i slutet på november (Milbemax). 

Skruttis: En dag dök han upp hos upphittaren i en förort till Stockholm. Han var tovig och mager och sov på hennes altan. Upphittaren tog in honom och klippte bort hans tovor och han fick äta upp sig. Han var här jättesnäll mot hennes egna tre katter. 

Skruttis är en urvacker stor ståtlig kille som är helsvart och långhårig, ser lite ut som en norsk skogkatt! Han var van att gå ute och vi letade efter ett hem med möjlighet till att få fortsätta vara utekatt, även om han älskar kel och mys inne så har han en längtan att gå ut och röra på sig. I jourhemmet blev han bara keligare och keligare, vackrare och vackrare. 

Vi hittade till slut ett jättebra hem för honom hos Solveig med familj som bor i Näshulta, här får han vara inne i minst tre veckor samt sitta på deras inglasade altan och spana ut, sedan får han bli utekatt och spana på möss och fåglar hur mycket han vill, familjen bor väldigt bra till för att ha utekatt. Tack till hela familjen för att ni gav Skruttis ett så bra hem på landet, precis vad han önskade! 

Skruttis blev kastrerad, vaccinerad en gång, samt id-märkt av Livbojen innan han flyttade till sitt nya för-alltid-hem. 

 

Prince fångades vid ett stall, ingen vet vart han kom ifrån eller hur han fått mat och överlevt där ute, men plötsligt så fanns han i fällan. Livbojen fick en fråga som de ofta får "Vill ni ha han eller skall vi avliva han?" ...ja ni kan ju tänka er hur svårt o jobbigt det är när ingen annan vill ha alla dessa katter som springer runt utan hem och ägare. Det är svårt at säga nej till ett liv när man stirrar en osykldig individ i ögonen.

Prince är en vildis. Han skulle avlivats på de flesta katthem. Nu fick han leva.

Sofie har hört av sig till Livbojen och vi har flera gånger diskuterat om katter i behov av hem hos oss. Sofie har haft 4 vildisar förut så hon vet hur det är med morr och fräs och att få vänta och vänta på att en katt blir tamis. Vi hade hittat rätt hem för Prince som nu flyttat till Kvicksund och kommer med tiden bli utekatt där. Sofie med sambo får en liten utmaning nu, i form av Prince,.

Då Prince flyttade så var han rumsren, åt och drack bra. Han blev kastrerad via Livbojen 121123.

Gula fluffiga kattungen Billy var ca 14 v. då  han fångades in av Länsstyrelsen och polisen i en fälla, det var några som upptäckt att han gått hemlös och var förmodligen född utomhus. Han locades in med godsaker i fällan och fångades in. Livbojen kontaktades och vi tog in honom till oss. Efter bara några dagar lät han sig klappas så ev. hade han haft kontakt med människor redan då han kom till oss. Att bli lyft var fortfarande lite läskigt men det gick det med. Billy har nu fått ett permanent hem hos Leila i Kungsör som sedan tidigare har en vildis som adopterats från KKS, vi hoppas nu på att hennes vildis lever upp av Billy som är på god väg att bli tamis och han gillar klappar och kel och spinner högt.

Leila och kissarna kommer nu få en härlig jul med mycket pyssel och mys med kissarna hemma i värmen.

Billy blev avmaskad med Milbemax 121115.

Goldie och Gullis är syskon, de kom till Livbojen med sin syster Gredelin.

Matte blev sjuk, husse kunde ej placera kattfamiljen och det hela hade gått honom ur händerna. Vi tog in hela kattfamiljen till oss, kattungarna var ca 13 v då de kom in och vi kunde börja leta hem till dem direkt.

De här två tjejerna har olika personligheter, men ändå lika på något vis. Båda är gosiga och spinner mycket och ljudligt. Men Goldie är väldigt skygg för människor, lägger öronen bakåt när handen närmar sig. Väl uppe i famnen spinner hon loss som en skördetröska. Så vi vet inte riktigt vad som hänt henne då hon var mindre. Gullis däremot är tvärt om, hur säker som helst, nyfiken, med på allt, spinner, gosar, man får inte ens borsta tänderna i fred. En superhärlig tjej.

Vi är väåldigt glada att Sophie och Thomas har adopterat båda tjejerna tillsammans då de tydde sig mycket till varandra i jourhemmet, och speciellt för Goldie som kan få fortsatt trygghet med syrran Gullis.

Hos paret blir katterna innekatter och de har förberett mad bra mat till dem och kattsaker. Kattungarna har nu flyttat och de var Vaccinerade med första sprutan 121101, avmaskade med Milbemax engångsdos 121102.

Cicci var en av de få katter som räddades från en kattsamlare med över 90 katter, ett av de mest tragiska öden vi hört talas om. Bara Livbojen kunde hjälpa till att rädda några av dem, inget annat katthem ville/kunde hjälpa till.

Cicci var rädd i början, men förvandlades rätt snabbt till en härlig liten spinnmaskin som gillar att gosa och mysa. Cicci pratar mycket och gärna. Kommer hon upp i famnen så spinner hon som ett litet ånglok och har inget emot att somna där en stund. Hon pussas gärna och ger lätta kärleksbett ofta. En helt bedårande liten kolsvart fröken!

Nu har Cicci flyttat till Alexandra och hennes man, de har en dotter på 1,5 år och en annan katt som heter Svea. Nu kommer Svea bli Ciccis kompis och mentor i det nya hemmet. Cicci får börja med att flytta in i familjens 4:rummare men ev. så blir det ett hus på landet inom kort. Redan första kvällen fick vi en rapport - Cicci har utforskat lägenheten, använt kattlådan, och blivit fräst åt av Svea. Vi hoppas att Svea kommer förstå sitt mentorskap snart ;)

Avmaskad med Milbemax 121106

 

Ronja kom till ett äldre par och tiggde mat. Hon fick mat av dem eftersom hon var helt utmärglad och här stannade hon kvar, de frågade runt och hittade till slut en sk "ägare" som sa att han inte ville ha katten kvar. Ja katten var alltså som det heter UTKASTAD bokstavligt talat, det hela som gör saken värre är att hon är 10 år, alltså en lite äldre katt som haft ett hem länge, fram tills nu alltså då hon motats iväg.

Ronja kom till Livbojen efter några veckor när vi fick plats, hon togs väl omhand innan av det älre paret. Väl hos Livbojen så var det ingen hejd på Rojas gosighet, likt en papegoja ville hon sitta på axeln, och gosig som få ville hon inte lämna ens famn, rädd att bli övergiven igen kanske!

Ronja ha nu  fått ett permanent lugnt mysigt hem hos Anders, som längtat efter att få hem henne till sig. Hon blir innekatt i en lägenhet och blir inte utkastad igen! Anders särbo har två katter och en hund och i framtiden kan det hända att Ronja får kompisar!

Ronja är ett av våra fall som vi känner speciellt för, kolla in Ronjas bedjande blick på bilden kan ni känna hennes kärlek och hur det bara lyser vänlighet ur hennes ögon!?

Ronja var redan kastrerad och id-märkt sedan tidigare. Hon blev avmaskad med Milbemax 121024 av Livbojen.

 

Nårpan är en katthona på 7 år. Hon kommer från hem på landet där kvinnan som hade dem hade tappat greppet om sitt liv och sina katter som bara blev fler o fler. Hon sökte hjälp och vi blev kontaktade och fick höra om hennes livs öde.

Vi besämde oss för att hjälpa Nårpan och några andra katter därifrån, vi tog in tre dräktiga honor och Nårpan var en av dem.

Hos Livbojens födde hon och uppfostrade sina tre kattungar. Efter det här började en slingrig väg till ett nytt permanent hem, för Nårpan verkade inte gilla andra katter och vi försökte med olika typer av lösningar i olika jourhem för att hon skulle må bra. Till slut viade det sig att hon bara ville vara ensamkatt utan andra katter i hushållet.

Efter en längre tid så har Nårpan äntligen fått ett hem hos en familj med fyra personer, inga små barn i familjen. Här blir hon innekatt och det har redan visat sig att hon tyr sig mycket till sin matte, som tex när hon var hos veterinären så höll hon hela tiden ögonkontakt med sin nya matte och har stort förtroende för henne. Vi har även fått höra att hon trivs bra i nya hemmet och tom leker och busar och lever upp som katt.

Avmaskad med Milbemax 120502.

Kastrerad och id-märkt 20120724.

Vaccinerad med första sprutan 120724.

Den här fina keliga kissen dumpades i en kartong på en trapp, killen som bodde där ville inte ha katt men eftersom de stod där så tog han in dem (kattungen Jane med sin mamma Mary). Det var en bonde som ställde dem där, som annars skulle skjuta dem.

Mary är en söt liten busunge som gillar snören och gillar att leka med andra katter i jourhemmet och brottas på vardagsrumsmattan. Lika plötsligt som leken startar tar den slut då hon somnar, Hon tycker om att krypa upp i soffan på kvällen men ligger inte gärna i knät. Vill gärna vara med i hemmet och är nyfiken på det mesta. Provsmakar gärna en laxbit då och då. Mary äri dagsläget ca 8 månader gissar vi på.

Nu har Mary fått ett hem hos Marina och sina barn och familjen har en rottis som gillar katter. Så nu kommer Mary få en hund som kompis och sedan förstås hela familjes barn som busvänner. Mary kommer att få bo i en fem-rummare så hon behöver inte känna sig instängd direkt. Vi tror att hela familjen kommer att uppskatta Mary som är en väldigt mysig kisse!

Avmaskad med Axilur 121104-121106

Kastrerad, vaccinerad med första sprutan, samt id-märkt 121106.

Den här fina keliga kissen dumpades i en kartong på en trapp, killen som bodde där ville inte ha katt men eftersom de stod där så tog han in dem (Mary o ungen Jane). Det var en bonde som ställde dem där, som annars skulle skjuta dem.

Jane är en lugn och trygg kisse. Kommer gärna upp och gosar och kelar när man sitter i soffan. Liten i storleken och väldigt smidig i kroppen. Låter sig bli klappad av barn och går bra ihop med andra katter. Tycker om att vara med i hemmet och nära familjen. Men blir det för livat väljer hon gärna en lugnare vrå att krypa upp i. En vänlig och söt katt som ger mycket tillbaka. Väldigt social och inte rädd för höga och plötsliga ljud.

Jane har flyttat hem till Jonny som har en katt från katthemmet sedan tidigare. Nu ville han ha sällskap till honom. Jane blir en perfelkt kompis. Jonny har in-nätad balkong och kommer till våren att fortsätta bygga på katternas mysiga ställe på balkongen med hyllor mm. Det känns som att Jane kommer bli en älskad katt i sitt nya hem! Ps Jane nu får du trösta husse lite extra då han ramlat och slagit i huvudet på jobbet, ett tips; nos-pussar kan fungera!

Avmaskad med Axilur 121104-121106.

Kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt 121106.

Gretha kom med sina kattungar till Livbojen, de var gamla nog att flytta och fick hem en efter en, Gretha själv visade sig vara en vacker flicka med fint och försiktigt men samtidigt keligt sätt. När det blev stora problem i familjen så orkade/klarade de inte av att placera katterna till hem utan vände sig till oss och efter att vi förstod att de verkligen behövde hjälp så tog vi in familjen till oss.

Gretha var i jourhem en kortare tid hon lyckades sedan charma Mattias som bor i Torshälla och var på jakt efter en kamrat. Han var och kikade på Gretha och bestämde sig för att adoptera henne, hon kommer bli innekatt hos honom och få mycket kärlek. Husse kommer nog att näta in balkongen tom, fast trångt om utrymme är det knappast i hans trea. Nu hoppas vi att Gretha äter upp sig lite för hon var väldigt smal efter kattungarna.

Husse Mattias hade förberett med allt en katt kan behöva, fin transportbur med mjuk filt i, kattlåda, klösträd och bra mat som väntade där hemma. Vi tror att Gretha har fått ett jättebra hem hos Mattias.

Gretha blev kastrerad och vaccinerad med första sprutan  121106. Hon vr id-märkt sedan tidigare. Mattias skall registrera henne och försäkra henne.

 

 

Jackies ägare hade bestämt sig för att inte ha sina katter kvar, inget katthem kunde ta dem så de skulle dödas samma dag som Livbojen tog in dem.Länsstyrelsen hade kopplats in då kvinnan hade tappat greppet om tillvaron, Livbojen tog in hela gänget på fyra vuxna och en kattunge, alla friska och fina.

Jackie är en 2 årig honkatt, hon är ganska liten i storlek, hon är väldigt lugn och snäll. Jättefin teckning har hon, bruntabby och vit, blänkande fin päls med snygga mönster över ryggen.

Jackie har en underbar personlighet, hon vill ligga i knäet, älsar att bli kelad med och är med på allt som händer. Hon har ett inre lugn och vill bara få krälek och bli en älskad katt.

Jackie har levt som innekatt hela livet. Hon hårar inte speciellt mycket, hon har god aptit och vill gärna smaka både på din mat och sin egen kattmat :)

Jackie var några veckor på prov hos ett par som sedan tidigare hade en 6 årig honkatt, katten hade levt själv under många år. men katterna kom aldrig överens, så vi började leta efter ett hem åt Jackie där hon kunde leva som ensam katt i hushållet, gärna hos en pensionär då hon gillar lugn och ro, vara nära och vara med på allt, dvs någon som är hemma mycket.

Helena från Södertälje hörde av sig till oss, hon tyckte att Jackie var den perfekta katten för hennes mamma som är pensionär, hemma hela dagarna och har mycket kärlek att ge samt söker efter en kamrat.

Nu har Jackie flyttat hem till Helenas mamma, här blir hon innekatt och kommer få mycket kärlek och mys framöver!

Kastrerad, vaccinerad och id-märkt via Livbojen 121023.

Avmaskad med Drontal 121017.

Chriz & Zarah Chriz & Zarah

Chriz och Zarah räddades som kattungar från en lada där de levde med många okasterade vuxna katter som tävlade om maten på ett skitigt golv. Många katter mådde dåligt av mask, skitig omgivning och att inte ha någon ägare, ja en bonde slängde till dem lite mat på ett golv fullt av ko-bajs om man nu kallar det för en "ägare" och att "få mat".

Laila som hjälper Livbojen räddade kattungarna och efter att månaderna gick så blev de tamare och tamare, till slut var Zarah nästan helt tam och Chriz gjorde stora framsteg. Vi letade efter ett hem där de kunde fortsätta utvecklas till tamkatter.

Katarina hörde av sig till oss och erbjöd ett bra permanent boende för de två syskonen. Nu har de flyttat hem till henne och vi har fått första raopprten att de gömmer sig under en byrå men nyfiket kikar fram, så det dröjer nog inte länge förren de är ute och utforskar i lägenheten.

Tack Katarina för att du adopterade dem och jobbar vidare med deras sociala utveckling.

Avmaskade med Axlilur 120910. Katterna kommer att kastreras och id-märkas om ca en månad.

Katterna har numera givits de fina namnen Merlin och Morgana!

Gredelin kom med sina kattsyskon och sin mamma Gretha från ett hem där hon inte kunde bo kvar. Hon och syskonen var i jourhem ett tag tills Anna och Mikael dök upp i jourhemmet för att hämta sin tingade kattunge Penny. Gredelin satt då i soffan och kom sedan fram och var otroligt söt och kelig med Pennys ägare. Vad tror ni hände? Jo såklart kunde de inte motstå den lilla söta cremefärgade tjejen. Till Pennys stora glädje så fick hon med sig sin bästa bus-kompis till sitt nya hem i Vrena på landet utanför Nyköping. När Gredelin är stor och kastrerad kommer hon få gå ut och jaga möss och annat skoj på landet med Penny och de andra kattkompisarna. 

Vaccinerad med första sprutan 121101, avmaskad med Milbemax engångsdos 121102.

 

Lilla Penny kommer från en kattsamlare, hon föddes utomhus och kom sedan tillbaks i släptåg med sin kattmamma, hon hade förmodligen syskon som dukade under då de föddes ute i en skog. Det var så mycket katter i hemmet så mamman lade kattungarna i skogen.

Penny var i jourhem ett bra tag, hon var blyg men en riktig spinnis när det kom till kriten, i jourhemmet tydde hon sig till de vuxna katterna, blev adopterad av Livbojens Love och lekte med de andra kattungarna som fanns runt henne. Efter ett tag fick Anna oxh Mikael upp ögonen för lilla Penny, Anna tyckte hon var en söt tjej och hade inget emot att hon var blyg.

Anna och Mikael bor i Vrena på landet utanför Nyköping. De har tre katter, tyvärr är en av dem gammal och dålig. 

När Anna och Mikael kom och hälsade på så satt lilla Gredelin så fint i soffan. Gredelin och Penny blev kompisar i jourhemmet.

Gissa hur många katter de hade med sig i buren hem...jo två kattungar. Lilla Gredelin var väldigt svår att motstå.

Roligt för Penny som nu fick en kattunge kompis med sig att busa med i sitt nya hem!

När Penny är kastrerad så kommer hon kunna få gå ut och in i sitt hem på landet, det kommer bli väldigt spännande för henne. 

Penny blev avmaskad med Milbemax engångsdos 121031.

Katten Månz hade under flera år gått hemlös i Kvicksund, han har klarat sig genom att en familj har matat honom och han har sökt skydd på deras altan där det funnits mjuka kuddar och tak över huvudet. Den sista tiden så började han tom komma in genom deras kattlucka och fick därmed både värme och lite kel av familjen, men han gick inte ihop med familjens andra katter. De vände sig därför till oss på Livbojen och bad om hjälp med att hitta ett hem åt härlige Månz.

Månz är en supergosare mot oss människor, men i jourhemmet så uppskattade han inte deras egna katter och bråk uppstod. Vi ville ha ett hem utan katter till Månz.

När Håkan med familj var och hälsade på honom var det inte mycket att tveka på, familjens alla tre barn gosade med Månz och han stod redo vid ytterdörren att följa med dem hem, precis som han visste att han nu fått en familj som älskar honom.

Måns blir gårdskatt i Kjula, herre på täppan, har får till sitt förfogande ett helt stort stall, uppvärmt rum med kattlåda och mat, vatten och en isoerad fin kattkoja, samt kattlucka ut på gården, hästarna blir också några av hans nya vänner. Husse meddelar att det finns MASSVIS med råttor som behövs fångas, nu Månz har du ett riktigt "kattjobb" framför dig.

Skönt Månz att du slipper den 4e vinter som hemlös!

Måns blev kastrerad vaccinerad + id-märkt, samt avmaskad 121101. Andra sprutan ges via nya hemmet, och han kommer regelbundet att vaccineras varje år meddelar husse Håkan.

 

Nivve föddes under bar himmel, av en förvildad kattmamma som gick ett tragiskt öde till mötes, såna katter har tyvärr inget värde i vårt samhälle idag. Nivve och hans kompisar höll på att gå samma öde till mötes. Han satt i sin bur, infångad och väntade på sin avlivningsspruta när vi blev kontaktade och vi räddade hela gänget!

Nivve blev med tiden tamare och tamare men hann inte bli helt tam i jourhemmet där det var för mycket katter för att han skulle få tillräckligt med uppmärksamhet.

Malin hörde av sig till Livbojen, hon bor med sin man och två bar och de har en katt. När Nivve är kastrerad skall han få gå ut hos dem sedan.

Nivve är inte helt tam ännu, men familjen jobbar vidare med honom och ju längre dagarna går ju tamare blir han. Det är bara att ha tålamod så kommer Nivve med såsom de allra felsta kattungar  - att bli tam och trygg och få en härlig framtid med en familj som älskar honom.

Avmaskad med Banminth 120915. Avmaskad med Milbemax för kattungar 121013.

 

Oona kom med några kattkompisar från en man som snart skulle tas in på ålderdomshem, han har många katter, alla kommer skjutas när han har kommit in på hemmet, Oona var en av de första katter vi räddade från att bli skjuten. Katterna levde i misär inne, de fick gå in och ut som tur var. Inne i huset var allt täckt med kiss och bajs knappt en ren fläck fanns, katterna hade mat och ingen svalt men det var värst med hygienen.

Oona, katten med uggle-ögonen, charmade Helena och Tony med familj. Helena har sedan tidigare katterna Nelly och Bianca (fd Franka) från Livbojen, samt katten Meduza och två hundar. I det stora huset de bor i finns mycket utrymme för kärlek och utrymme för djur med svår bakgrund, ännu en gång öppnar familjen sitt hem för en katt som varit i nöd.

Oonas ålder var svårbedömd enligt veterinären, kanske 6 månader, kanske 10 månader. Vi beslöt med Helena att vänta med kasteringen tills i januari 2013 då vi vet med säkerhet att Oona är könsmogen.

Oona hater numera Fioona.

Avmaskad med Drontal 121021.

Dalia och ytterligare 6 kattungar sprang vind för våg utanför ett stall där en tant matade dem, men nu ville hon inte fortsätta längre, hon ville få bort katterna och det ville alla i närheten med, katterna var som ohyra runt deras fina hus.

Dalia var en riktig vilding, hon var ohanterbar och ville bara bitas, rivas, spotta och fräsa. Hur slulle det gå med henne undrade vi. Hon matvägrade i början och gömde sig blixt stilla på ställen i dagar så man trodde nästan inte hoin existerade. Men rätt så snabbt satte nyfikenheten in, att inte vilja bli klappad men att vara med runt benen var ok. Sen var det ok att vara i sängen - på håll och busa. Sen var det plötsligt ok med lite klappar i sängen och sen gick det med stormsteg framåt, den lilla vildningen hade blivit en tamis...nästan...bara en bit kvar men det fixade nya hemmet, Viktor och Emma som adopterade Dalia har sedan tidigare Loppan (numera Evelyn) via Livbojen. Dalia har tagit det sista steget där att bli helt tam, hon har dessutom blivit bästa vän med Evelyn.

Dalia komemr from nu att heta Lucy och är en älskad katt av sin nya familj!

Vaccinerad en gång. Avmaskad med Milbemax 120923.

Ponsa är en härlig perserkatt som är född 2006-06-02, hon har stamtavla och är chippad och levde en gång i en liten uppfödning, det var tills hennes familj splittrades och då stod Ponsa och hennes två andra kattvänner på bar backe utan någonstans att bo, dörren stängdes vid deras nos och de var inte längre välkommna in. De irrade runt bland grannar och tiggde mat. Till slut ringde fd matte oss och bad om hjälp med dem. Vi tog in alla till Livbojen. Ponsa var uthungrad och uttorkad, lätt som en fjäder och smutsig, men efter ett litet tag i jourhem blev hon sig själv igen och efter en välbehövlig kastrering och vaccinering 121019 så mådde hon prima.

Ponsa var ett tag i ett jourhem, då var hon okastrerad och det gick inte så bra för den andra katten i hemmet reagerade negativt. Ponsa hann vara en sväng i Huddinge, för att sedan återvända pga allergi, och sedan återvända till jourhemmet igen. Den här gången gick det bättre i jourhemmet och till allas stora glädje får hon nu stanna permanent hos Madde, som även sedan tidigare har katten Grynet via Livbojen. Madde kunde inte än en gång släppa igväg den lilla sötnos som vunnit hennes hjärta, nu var det bara så att hon måste behålla den här lilla underbara katten!

Avmaskad med Milbemax 121023. Kastrerad och vaccinerad via Livbojen.

Blecky hade en längre tid vandrat runt utan hem i en liten by, de flesta hus var sommarstugor och folk började dra sig hemåt inför hösten. Plötsligt fick några som hade sommarstuga se att Blecky var kvar månad efter månad, och plötsligt dök hon upp med  två ungar i släptång. Hösten och den kommande vintern skulle bli deras undergång, utan mat och utan någonstans att värma sig.

Vi blev kontaktade och med hjälp av Livbojens kattfälla fick vi in kattungarna som var vilda, mamma Blecky gick att lyfta in o sätta in i buren bara. Tacksam sov hon gott i vämrn i buren på vägen hem, hon visste nog att hon och ungarna var räddade, det såg ut som så i alla fall på henne...

Blecky har efter en tid i jourhem äntligen fått ett eget hem hos en dam som bara skall ägna sig åt henne, hon kommer att bli innekatt och många mysiga kvällar vid TV soffan väntar nu. Vi tror det blev en perfekt matchning med Blecky i det här hemmet för hon vill bara ha gos och mys och lugn och ro vilket vi tror att hon kan få nu! 

Blecky blev avmaskad 121001 med Milbemax, samt kastrerad, vaccinerad och id-märkt 121002 via Livbojen.

Asterix kom till Livbojen med sin brorsa Alvin, husse klarade inte av att ha dem kvar han var sjuk och hade svårt att klara sig själv så att säga. Enligt personen var kattungarna födda 120702 men Alvin var en mycket liten kille, det visade sig att han bara åt människo-mat vilket är farligt, katter måste få i sig torrfoder mm för det är "taurin" i det som vår mat saknar. Nu följde ett jobb med att få Asterix att äta kattmat, det gick med lite pyssel, Janina i jourhemmet kom på att tonfisk i torrfodret var en succe. Asterix är myckket livlig av sig och kräver uppmärksamhet. Det passade därför helt ypperligt att Johanna med familj adopterade honom, de har sedan tidigare katten Amy från Livbojen, samt en katt till och hund. Här komemr det hända grejer. Katterna har också en egen utebur. Asterix kommer få mycket uppmärksamhet av hela familjen och har redan hälsat på både hund, katter och alla i sin nya familj och det verkar gå bra, hunden sätter han på plats när det inte passar :)

Vaccinerad 121025 med första sprutan.

Andra vacc sprutan kommer ges om 3-4 veckor av nya hemmet, kastering sker också framöver enl kontrakt..

Vi fick ett samtal från Sala, en bekymrad kvinnoröst mötte oss i telefonen, en kelig katt hade mer eller mindre flyttat in på hennes uteplats, i området var det ingen som kände till den eller ville veta av den, efterlysningar sattes upp men gav inget resultat. Alla katthem hon ringde i ren desperation hade fullt, vintern närmade sig och minusgraderna på natten hade redan infunnit sig. Vi satte katten på kö och inom en tid så kom han till oss.

Katten som troddes var en hona, visade sig vara en kastrerad kille, lite mullig så det blev Mulle :)

Mulle visade sig vara en mysig trevlig och väldigt kelig kille i jourhemmet. Med lite svans-darrningar och mys visade han sin uppskattning mot oss människor och vem kunde motstå den här sörnosen? Ja i alla fall inte Maria med sonen Andreas.

Nu bor Mulle med Maria och Andreas. Han komemr med tiden bli utekatt om han vill, de har redan förberett med isolerad iglo till uteplatsen och ett fönster som han kommer kunna få gå ut och in i. Men först följer en tid av att vara inne och boa in sig, redan första natten sov han i lill-husses säng.

Familjen verkar nöjd med sin nya familjemedlem och vi är glada för det!

Id-märkt, vaccinerad med första sprutan och avmaskad med Profender 121030.

Mumma är en perserkatt som kom med sina två kattkompisar till Livbojen då deras hem inte längre var öppet för dem, dörren stängdes framför deras nog och utanför stod tre förvirrade katter som sökte mat och skydd hos grannarna. Då de kom till oss var de uttorkade och båda honorna var lätta som fjädrar. Mumma skulle 121019 kastreras, men då upptäcktes ett blåsljud på hjärtat, så vi avbokade kastreringen och ville inte ta den risken att hon skulle kunna dö under operationen. Mumma mår bra, men vet dock inte med tiden om det kan hända något med henne, men som sagt hittills har vi inte sett något fel på henne. Mumma är född 2005 och stamtavla finns att beställa på SVERAK.

Mumma har fått ett hem hos en familj som längtat att få hem henne, här får hon två kattkompisar och hon blir innekatt. Enl påskrivet kontrakt får Mumma ej blir dräktig och föda ungar. Nya ägaren har gått med på kraven.

Vaccinead med första sprutan 121019.

Avmaskad med Milbemax 121023.

Katten Jack Daniels, äen kallad J.D kom till Livbojen genom en person som larmade oss, hon hade hört att hans husse tröttnat/inte hade tid och skulle dränka eller skjuta honom, för han hade inte råd emd avlivningen.

På så vis så kom han till oss och väl i jourhemmet så visade han sig vara en väldigt härlig och speciell och fin kille, gosig social och kärlekstörstande.

Efter några månader i jourhem så har nu J.D flyttat till sitt permanenta hem hos Peter som redan har rapporterat om att det går jättebra med honom där hemma, han är social och följer honom som en hund. Peters flickvän har också tre katter som är adopterade via Livbojen och han saknar katt hemma i sin lägenhet och saknaden blev för stor så nu har J.D fått turen att få ett permanent hem hos Peter som är en stor kattvän!

J.D blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 120920 via Livbojen.

Lilla söta kattungen Devin föddes i en ogästvänlig miljö för små kattungar, i en verksatd emd många faror som lurade. Han var själv i sin kull och kom till ett av Livbojens jourhem med vuxna katter som agerade "föräldrar" till honom och kattungar som blev hans syskon. Devin växte upp och fick  mycket kärlek i jourhememt både av familjens egna katter, av jourfamiljen, samt av alla andra jourkattungar som han busat med under uppväxten.

Nu hade det blivit dags för honom att hitta ett eget permanent hem.

Det är Alexandra och Henrik med sina två katter som nu adopterat lilla Devin, han får en vuxen katt på 5 år som sällskap samt en kattunge på ca fem mån som de tagit från ett stall. De har just inhandlat en gigantisk klös ställning som vi fick se bild bevis på och det här tror vi Devin kommer att uppskatta väldigt mycket framöver. 

Vi tror att Devin kommer trivas i sin nya familj som länge sett fram emot att få hämta hem sin bäbis och vi hoppas att Devin hittar en bus-kompis i kattungen som redan finns i hemmet! 

Avmaskad 121015 samt vaccinerad med första sprutan 121011, kommer enl kontrakt få andra sprutan i nästa vecka. Kastrering vid 6-8 mån enligt sedvanligt kontrakt. 

Alvin kom med sin brorsa till Livbojen då hans husse blivit sjuk, han kunde ej ha dem kvar längre och det visade sig vara två väldigt livliga, mysiga och busiga killar som fick sin fristad hos Livbojen.

Alvin är otroligt vacker, ser ut som en orange-fläckig leopard från sidan och det dröjde inte många dagar förrens han drog till sig spekulanter.

Nu har Alvin flyttat till Lennart i Valla som bor på en gård, de har nyligen förslorat sin förra gula kille och nu skall Alvin få komma till gården och heta Prins, passande namn för vi tror han kommer att leva som en prins på gården och om några veckor får han börja gå ut i sele o sedan framöver får han vara utekatt och springa av sig allt bus han har i kroppen för det här är en väldigt livlig kille som behöver mycket stimulans och han är väldigt nyfiken av sig.

Enligt kontrakt skall Alvon kastreras innan 8 mån ålder, som även gäller för alla andra Livbojens kattungar.

Vaccinerad 121025 med första sprutan.

 

Noel föddes utomhus till hemlöshet under bar himmel, han fångades in med kattfälla tillsammans med sina kattkompisar/syskon som små kattungar, utan någon som älskade dem satt i dessa stålbruar och undrade vad som skulle hända härnäst, en hjärtlös person ville avsluta deras liv men som tur var agerade andra personer och ringde oss på Livbojen.

Noel med syskon började leka med varandra redan efter ett par dagar och visade enorm levnadsglädje men var såklart rädda - speciellt i början då de inte har någon anknytning till människor. Noel med syskon var dukriga med lådan från första dagen och gänget började att äta med god aptit!

Noel blev i jourhemmet hanterbar, men var efter flera veckor fortfarande rädd och ovan med att bli lyft, framstegen har kommit dag för dag men han har en bit kvar i sin socialiserings process. Nu har vi haft tur med Jack som hörde av sig till Livbojen och önskade en katt kompis till sin lilla kisse Musse på 5 mån - han kan acceptera en från början rädd katt som behöver tid.  De här två killarna kommer bli bus-kompisar om dagarna när husse arbetar. De kommer att kastreras samtidigt båda två när det är dags för det vid 6-8 mån ålder.

Vaccinerad med första sprutan 120917. Andra sprutan 121011.

Avmaskad med Banminth 120915. Avmaskad med Milbemax för kattungar 121013.

 

 

Smirre stod ensam kvar med sina två perserkompisar då familjen splittrades och ytterdörren stängdes framför hans nos. Han och de andra katterna irrade runt hos grannarna uthungrade och frusna, och sedan fick vi samal från Smirres fd matte som bad oss om hjälp. Vi sträckte ut vår lurviga tass till dem och de fick komma till Livbojen.

Smirre är en exot han är lugn till sättet, när man väl lärt känna honom är han en väldigt mysig grabb men han är rädd till en början, vi har nu hittat en perfekt familj för honom med både tålamod, mycket kärlek att ge och många nya kompisar. Smirre kommer att få bo hos Angelica och Ante med deras två barn och deras andra katt + hund, det kommer säkert fungera bra då Smirre är van med både hundar och katter från början.

Han kommer att få börja gå ut i vår om han vill men inte nu då det är för kallt och då han är ny i familjen.

Lycka till Smirre nu har du fått en ny start i livet hoppas att det kommer gå bra!

Smirre är 2 år gammal.

Kastrerad, vaccinerad och idmärkt 121011.

Avmaskad med Milbemax 121011.

Charlie kom med tre andra vuxna katter och en kattunge till Livbojen, deras liv skulle ta slut för att ägaren inte längre orkade ha katterna kvar, det hade blivit ett ärende hos Länsstyrelsen och vi fick höra att de skulle avlivas om några dagar. Friska och fina katter med hela livet framför sig. Det fick inte bara hända! Katterna kom till oss då ingen annan lösning fanns för dem.

Charlie visade sig vara en supermysig katt som redan efter 5 min i jourhemmet gjorde sig installerad i sängen med mys och snutt på täcket. Inga anpassnings svårigheter här inte! Charlie har nu blivit adopterad av Kerstin och hennes man, som blivit av med sin katt Zoda som förut adopterats av Livbojen. Charlie kommer få bo hos dem på landet med en katthona och en hund. Vi har fått flera rapporter om att det hela går bra, hunden och Charlie bryr sig inte om varandra speciellt mycket (de har nosat på varandra o det gick bra) och Charlie gillar att ligga framför brasan och spinna och mysa, han är redan uppskattad och omtyckt i hela familjen, den andra katthonan Allie är lite misstänksam fortfarande men då Charlie är lugnet själv så blev det inte mer än lite onda blickar.

Vi önskar att familjen fortsätter att må bra hop och myser under den kalla tiden som nu är på väg, Charlie komemr nog att uppskatta att ligga vid brasan under den kommande vintern.

Charlie är kastrerad, vaccinerad med första sprutan, samt id-märkt 121018. Avmaskad med drontal 121017.

Jolene är en katthona på ca ett år som kommer från ett ställe där hon inte kunde vara kvar, hon skulle avlivas av Länsstyrelsen med sina kattkompisar, såhär fina katter kan bara inte få sätta livet till för att någon tröttnat på dem tänkte vi och alla katterna kom till oss.

Jolene är en innekatt som är mysig och go, hon gillar att ligga i sängen och hoppas gärna upp för att mysa. Ligga bredvid i soffan är också jättmysigt :)

Jolene har nu fortsatt sitt liv som innekatt hos Caisa som just flyttat till Eskilstuna för att studera. Nu kommer Caisa få en kompis hemma att mysa med och Jolene har hittat sitt för-alltid hem.

Alla kattsaker stod så fint på sin plats idag när jag var och lämnade henne, här skall en älskad katt bo kände man!

Kastrerad, vaccinerad och id-märkt via Livbojen 121023.

Avmaskad med drontal 121017.

Zoe kom till Livbojen då hon inte kunde stanna kvar i sitt hem, hon var till en början väldigt rädd, som hon råkat ut för något. Hon kurade ihop sig och skakade då man tog upp henne i famnen, verkade rädd för händer framifrån och sprang iväg direkt. Efter några veckor i jourhem så gjorde Zoe mer och mer framsteg, men hon var fortfarane lite rädd i vissa situationer, men att åka til veterinären och att möta dammsugaren var inte så läskigt. Till slut så älskade hon att ligga i sängen i jourhemmet och busade med de andra katterna.

Lovsia hörde av sig till Livbojen, hon hade en katt i samma storlek som Zoe, dvs ca 5,5 mån, precis på gränsen till vuxen katt/kastrerings åldern. Vi kom överens om att Lovisa tar båda den andra katten och Zoe till veterinären om ca en mån för kastrering samt idmärkning, enl avtal skickas kvitto på kastrering o id-märkning till Livbojen sedan.

Första mötet mellan de svå katterna gick jättebra, inte ens ett morr eller fräs, det började direkt att nosa på varandra och smyga bakom olika möbler, och Zoe har även fått en annan kompis - en kanin som bor i hemmet!

Dexter kom så som flera andra vuxna katter, närmare bestämt 8 st som vi tagit in, från en kattsamlare som samlat på sig allt för många fina katter som hon inte kunde släppa det gick så långt som ett hot från Länsstyrelsen om avlivning av katterna tills hon agerade, men hon ringde oss och bad om hjälp och vi har hjälpt till med många katter.

Dexter är en röd tabby kille född 110526, han är en gosig men blyg grabb. Han har levt med många andra kissar runt sig men nu har han fått blivit en egen individ med chans till ett fortsätta bra liv hos någon som gillar honom.

Johanna hörde av sig till Livbojen och ville ha en kisse, hon vill börja med att adoptera en katt och sedan ta en till. Det blev Dexter som blev hennes första kille. Hon har förståelse för att Dexter är lite blyg och hon tänker sig adoptera en nyfiken busig kattunge framöver som kan få lite fart på honom.

Dexter är en enormt vacker kille han kommer att få ett bra liv hos Johanna som älskar katter!

Dexter blev kastrerad, vaccinerad, samt id-märkt 120925.

Avmaskad 120927.

 

Kattungen Miranda föddes på ett ställe där det var flera vuxna katter som levde okasterade, hon som hade dem kastrerade inte sina kissar och det blev lite för många och hon ringde Länsstyrelsen, de skulle då skjuta alla katter för hon sa at hon inte klarade av det hela.

Livbojen tog in 4 vuxna och lilla Miranda. Hon var ca 4 mån då hon koom till oss, busig, mysig, söt och nyfiken så vann hon snabbt vårt hjärta och det var inte svårt att hitta ett hem åt den här sötnosen. Vi förstod att den som kom och kikade skulle nog fastna direkt, och vi hade rätt då Therese och Jani med sina två barn hörde av sig till oss och kom på besök så var det inte svårt att bestämma sig. Miranda var sedan tidigare van med barn. Familjen är hemma mycket framöver och efter att Miranda är kastrerad kommer hon få gå ut. Lycka till nu Miranda, du blir Köpings-bo framöver och vi hoppas att hela familjen kommer trivas ihop!

Miranda blev vaccinerad 121018, andra strutan ges av nya ägarna, samt den sedvanliga kastreringen och id-märkningen kommer göras av de nya ägarna i januari 2013.

 

Majsan hittades i maj 2012, därav namnet Majsan. Hon döptes av sin upphittare som också kontaktade Livbojen och meddelade att hon på hennes tomt fött kattungar under en bod på tomten. När vi kom dit så såg vi ingen katt, efter en stund kom Majsan ut från ett hål under boden. Då förstod vi att ungarna låg där under och vi var rädda att de inte skulle må bra, vi började gräva längs kanten på huset. Med mobilkamera stack vi in handen för att ta ett kort, vad såg vi - jo fyra små välmående mulliga ungar som låg i ett "fågelbo" med torrt torkat fint gräs, det hade inte gått någon nöd på dem hade smarta mamma sett till. Kattungarna och Majsan kom till ett jourhem och efter kattungarna flyttat letade vi hem till Majsan med.

Hedvig kontaktade oss och ville gärna ha en mysig vän att dela sin vardag med, då hon pluggar på distans blir det mycket tid hemma och Majsan kommer få bli innekatt hos henne och bli en kamrat för livet.

Vi hoppas att ni trivs ihop och har det bra, Majsan är en kelig, busig och tillgiven, nyfiken katt som är en bra vän i livet!

Hon blev kastrerad, vaccinerad med första sprutan samt id-märkt 120815 via Livbojen.

Avmaskad under sept 2012.

Noah    &    Nilla Noah & Nilla

Noah och Nilla föddes utomhus till hemlöshet under bar himmel, de fångades in med kattfälla tillsammans med sina kattkompisar/syskon som små kattungar, utan någon som älskade dem satt i dessa stålbruar och undrade vad som skulle hända härnäst, en hjärtlös person ville avsluta deras liv men som tur var agerade andra personer och ringde oss på Livbojen.

De levde i jourhem några veckor och gjorde stora framsteg, framförallt Noah som nästan var tam då han flyttade. Nilla är tam på armen men svår att få fatt i på golvet, väl på armen är hon en mysig unge.

Kattungarna har nu flyttat till Denise och Marcus som bor i Strängnäs, här blir de innekatter och vi hoppas de har tålamod så att kattungarna kan bli trygga och utvecklas till sociala, mysiga katter för de är redan på god väg att bli tama! 

Nilla:

Vaccinerad första gången 121011.
Avmaskad med Milbemax för kattungar 121013.

Noah: 

Vaccinerad med första sprutan 120917. Andra sprutan 121011.
Avmaskad med Banminth 120915. Avmaskad med Milbemax för kattungar 121013.

 

Norelle föddes utomhus till hemlöshet under bar himmel, hon fångades in med kattfälla tillsammans med sina kattkompisar/syskon som små kattungar, utan någon som älskade dem satt i dessa stålbruar och undrade vad som skulle hända härnäst, en hjärtlös person ville avsluta deras liv men som tur var agerade andra personer och ringde oss på Livbojen. Kattungarna kom till oss i jour. Efter en tid blev kattungarna mer och mer hanterbara och sociala och vi kunde leta egna hem till dem. Norelle har nu fått flytta till Sara i Västerås som sedan tidigare har katten Juno (fd Pepita). Här kommer hon att bli innekatt och få en massa kärlek av sin matte och vi hoppas att Juno och Norelle kommer bli bra kompisar, kanske Juno tar till sig lilla Norelle som sin unge?

Norelle blev vaccinerad 121011 med första vacc.sprutan. Avmaskad första gången 19e sept med Banminth. Andra gångens avmaskning gjordes med Milbemax 121013.