livbojen logga fb

Vi har fått hem 2013

Dante föddes utomhus av en hemlös kattmamma som gått i 13 år på motorkrossbanan i Gröndal och fött kullar varje år som gått olika öden till mötes. I 13 år hade mamman kämpat med sina små. Livbojen fick höra talas om mamman som matats av några personer på krossbanan och överlevt på hamburgare och korvar då de haft tävligar. Vi följde efter mamman och hon visade oss till kattungarna, vilka dagligen hotades av många olika faror såsom ombyggnationer av deras boställen (mamman hade redan flyttat dem två ggr), tre örnar cirkulerade över deras gömställe - redo att ta dem så fort de kikade ut, sommarhettan var total och det fanns inget vatten och ungarna hade inget matställe. 
Dante har nu blivit 12 veckor gammal och fått ett hem hos Diana med katten Maya som också adopterades via Livbojen för ca två år sedan, Diana har läst på om små skygga kattungar och hennes hem var väldigt kattvänligt inrett då Dante idag flyttade in hos Diana och Maya. Men då Dante kom in i sitt nya hem satt han fint på armen och fräste inte alls så veckorna inne i tryggheten har gjort honom gott, han är redan på väg att bli tam, nu hoppas vi att han och Maya blir bra kompisar och kan ha ett bra kattliv tillsammans. 
Han blev 130724 avmaskad med Milbemax avmaskningsmedel för kattungar. 
 

Teddie föddes utomhus av en hemlös kattmamma som gått i 13 år på motorkrossbanan i Gröndal och fött kullar varje år som gått olika öden till mötes. I 13 år hade mamman kämpat med sina små. Livbojen fick höra talas om mamman som matats av några personer på krossbanan och överlevt på hamburgare och korvar då de haft tävligar. Vi följde efter mamman och hon visade oss till kattungarna, vilka dagligen hotades av många olika faror såsom ombyggnationer av deras boställen (mamman hade redan flyttat dem två ggr), tre örnar cirkulerade över deras gömställe - redo att ta dem så fort de kikade ut, sommarhettan var total och det fanns inget vatten och ungarna hade inget matställe. 
Efter en månad inne i tryggheten har Teddie nått rätt ålder för att hitta ett eget hem, han har flyttat till Ulrica med famij i Sthlm, de har ett lantställe på somrarna, de har även en annan katt som vi hoppas kommer ta hand om lilla Teddie. Han kommer att hållas inne tills han är 6 mån tam och kastrerad, därefter kan han få vara ute då familjen är på sitt sommarställe.
Hela famijen var mycket glada över att hämta sin nya lilla familjemedlem idag och de var även lite ledsna då deras andra katt just begravts - men nu har de en ny liten glädjespridare i sina liv!
Han blev 130724 avmaskad med Milbemax avmaskningsmedel för kattungar. 
 

Emil hittades som 5 veckors kattunge hemlös och med två syskon, övergiven av sin kattmamma av någon anledning. Han togs in av dem, tyvärr ville ett annat katthem avliva dem då de trodde att de var allvarligt sjuka, som tur var lyssnade inte de här personerna på katthemmet utan katterna fick den vård som de behövde och friskande till. De två andra kattungarna hittade ett hem via de som tog hand om dem, Emil ca 14 veckor gammal kom nu till Livbojen för att söka permanent hem. Det gick fort för den här killen har både charm och är otroligt sällskaplig, som en hund eftersom han själv är uppväxt emd 6 hundar runt omkring sig.
Han har nu fått ett hem hos Rebekah med katten Deway som flyttade hit från USA till Eskilstuna för ett par månader sedan. Matte har fått ett jobb här i Eskilstuna, Emil kommer att bli kompis med Dewey och få leva ett bra kattliv hos Rebekah som nu får två bäbisar att ta hand om istället för en.
Emil kommer bli kastrerad vaccinerad och id-märkt av sin nya ägare då tiden är inne.

Mini bodde med 27 vuxna katter hos en kattsamlare, här fick hon gå in och ut som hon ville, hon fick bra mat och hade många kattkompisar runt sig, men katterna stegrade i antal och Länsstyrelsen fick höra talas om detta fall. Flera katter hotades av avlivning. Mini och några andra katter kom till Livbojen.
Mini kom till ett jourhem där vi började leta efter permanent hem åt henne, efter en tid hörde Madeleine av sig. Hon har sedan tidigare en katt och hon ville att den skulle få sällskap när hon jobbar om dagarna och katten blir rastlös. Mini har nu fått komma hem till sitt nya hem och vi hoppas på att katterna skall komma bra överens så de om dagarna kan ha det bra och leka och mysa när matte inte är hemma! 
Mini blev kastrerad, vaccinerad en gång, samt id-märkt innan hon flyttade till permanent hem.

Sheila och Marion kommer från en kattsamlare med 27 vuxna katter och 8 kattungar, kattungarna med mamma kom till Livbojen och de har nu blivit 12 veckor och har fått nytt hem hos Susann och Mika och deras två söner. De blir innekatter i deras tre-rummare, och kanske får de flytta med familjen ut till landet om ett par år. Familjen har semester ännu en vecka så nu kommer en vecka full med bus och upptäcksfärder i nya hemmet, barnen kan leka och busa mycket med kattungarna. De har redan allt de behöver när de kommer hem, och det serveras Royal Canin Kitten som är deras favorit mat!
Marion som är den svarta kattungen är busig och orädd, hon räds inte ens för dammsugaren. Sheila den lilla spräckliga går mest efter Marion och gör som hon gör, de har aldrig varit utan varandra, vi tror de är kusiner. Vi är glada att de fick följas åt till samma hem, det känns väldigt bra för dem! 
Sheila: Vacc första gången 130620. Vacc andra gången 130731.
​Avmaskad med Milbemax för kattungar 130622. 
Marion; Vacc första gången 130620, andra gången 130710.
​Avmaskad med Milbemax för kattungar 130622. 

 

Molle och Musse kom från en kattsamlare med 27 vuxna katter. Killarna hade inte fått varit inne så mycket utan var mest ute runt huset, på verandan oav. De var lite skygga för människor men blev mot slutet gosiga. De önskade ett kattliv med mycket utevistelse, två stora kattgrabbar som kräver lite svängrum.
Killarna har nu fått nytt hem hos Marie som har ett stall i Uppsala. Killarna får bo på gården och har fint krypin i den uppvärmda sadelkammaren, mat står alltid framme. Killarna måste vara instängda i stallet minst två veckor så de vet vart de bor innan de kan få gå ut.
Molle och Musse blev kastrerade, vaccinerade en gång och id-märkta innan de flyttade till sitt nya hem. 

Karisma bodde med ca 15 okastrerade katter hos en person som var kattsamlare, Länsstyrelsen skulle avliva katterna för att de hade blivit för många. Livbojen ryckte ut och hämtade in de 8 katter som var avlivningshotade. Karisma är en väldigt fin stor tjej med lång svart päls, påminner mycket om en norsk skogskatt i sättet.
Hon har nu fått ett hem hos snälla Cristina i Torshälla som sedan tidigare har katten Presley fr Livbojen. Hon har även en till katt och två hundar. Vi har fått rapport om att Karisma efter några veckor nu är utekatt och innektt och trivs jättebra, hon rör sig på tomten och är en lugn, fin och härlig katt som är väldigt älskad av sin nya matte!
Kastrerad, vaccinerad, id-märkt och behandlad mot öronskabb med Stronghold + fått öronen rensade av veterinär under sövning 130423.

Pytt & Pyra föddes av birmakatten Parisa, som vi räddade från att bli avlivad av Länsstyrelsen eftersom hon bodde hos en kattsamlare med för många katter.
Kattungarna har växt upp med sin mamma parisa och två adoptiv syskon. De är nu 12 veckor och har flyttat till Heidi och Tina, där de blir innekatter.
De vaccinerades första ggn 130718 och får andra sprutan 130809. 
De är även avmaskade. 

Fonzie gick hemlös i ca 2 år. Han fick lite mat av några som hade egna katter. De hörde av sig till Livbojen efter att han gått i flera år hos dem och ätit lite. De hade frågat runt bland alla hus i närheten, men ingen ägare kunde hittas.
Det första som gjordes var att raka av hans päls hos veterinären under sövning, då blev han även kastrerad. Han hade hela pälsen som i en stel klump runt sin kropp.
Efter det att pälsen var bortrakad så kunde Fonzie börja att röra sig ordentligt, han var mycket osäker på människor och fräste till jourhmatte, han låg de första veckorna helt gömd. Men med tiden så blev han modigare och modigare, i slutet så var han framme med de andra kissarna, och gosade med jourmatte, lät sig lyftas osv. Pälsen hade växt ut och var enormt mjuk och fluffig.
Laura hörde av sig till Livbojen, hon tyckte att Fonzie påminde henne om en katt hon hade då hon var liten, både i utssende och sätt. Fonzie blir innekatt hos Laura med mycket uppmärksamhet och kel framöver, han kommer få spendera många mysiga kvällar med sin nya matte och han kommer nog att bli en stor kelgris kan vi tänka oss! Han kommer att få heta Alfonzo (Fonzie) hos sin nya matte.
Kastrerad, vacinerad en gång, id-märkt och delvis rakad 130411.
Avmaskad med Profender 130411.

Rosita kom till Livbojen då hon och en till katt for illa hos en kattuppfödare. Rosita är av rasen Brittiskt Korthår.
I början var hon väldigt rädd och blyg, men eftersom veckorna gick förvandlades hon till en gosig katt som gärna ville mysa i knäet och i soffan. Hon accepterade till slut de andra katterna i jourhemmet och började leka med dem.
Rosita har nu flyttat till Cecilia på Arkens Zoo, hon har fått två kattkompisar i sitt nya hem, och nu är det Rosita som bestämmer över de andra katterna. Hon vet vad hon vill och är en bestämd liten dam, hon har blivit kelig med sin nya matte och husse och vill gärna sova i mitten av sängen om nätterna med matte, husse och de andra kissarna!
Kastrerad och vaccinerad 130506. Hon är chippad sedan tidigare.
Född 2009.

Ronja hittades i en lada med sin mamma Alva och syskonen Abbe och Andy, hon och hela familjen katt kom till ett av Livbojens jourhem. Här träffade hon kattungen Lilla Grå som hittats på en bondgård utan mamma. De två blev direkt bästa busvänner och vi ville att de skulle få ett hem tillsammans. Nu har de fått ett hem hos Pernilla med familj. Hon har haft två katter tidigare, och nu kommer kattflickorna att få växa upp inne i tryggheten och sedan får de vara utekatter för de bor i ett kattvänligt område. Vi är jätteglada att de här buskompisarna fick flytta till samma hem och de är redan väldigt omtyckta av sin familj!
Avmaskade med Milbemax engångsdos för kattungar 130708. 

Sallie bodde hos en kattsamlare i ett misärhem, i smuts och möglig mat, utan rinnande vatten levde hon med ca 15 kattkompisar. De hade levt så länge och ingen gjorde längre något åt katternas situation, tills en från hemtjänsten kom ut till huset och slog larm till Livbojen. Alla katter har nu räddats ur misären. Sallie var dräktig när hon kom in och födde tre härliga ungar hos oss som sedan fick nya hem.
Nu har Sallie fått flytta hem till Maria med familj, de bor i en villa i Lundby och Sallie kommer att få gå ut när hon är hemmastadd. Hennes kompis heter Berish och är också från Livbojen. Hon har bytt namn till Malva, eftersom att hon i sättet påminner om en blomma som blommar ut, från knopp till blomma med tålamod och ömhet!
Malva blev 130527 kastrerad, vaccienrad och id-märkt.

Berish och kattkompisen Bosse blev sommaren 2013 dumpade i Vilsta industriområde då ägaren skulle ut och fjällvandra. Han tyckte att de kunde vara i en buske och nån kunde väl mata dem där (trodde på allvar de skulle stanna där?). De var då både okastrerade, och o-märkta. Det här är bara ett av alla sorgliga exempel på alla de många oansvariga kattägare som dumpar sina djur för en semester resa. 
Berish är en väldigt social och trevlig katt, han blev snabbt adopterad till ett nytt hem. Maria med familj var på jakt efter katter till sin familj, de ville ha vuxna kastrerade katter. Berish var den första som flyttade dit, efter några dagar blev Sallie välkomnad hem till Maria med familj och blev Berish kattkompis! 
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt av Livbojen innan han fick flytta till sitt nya hem. 

Mirror gick hemlös i ett bostadsområde en tid. En person uppmärksammade honom, tog in han o kollade, ej id-märkt och ej kastrerad. Han kom till ett av Livbojens jourhem och i jakten på nytt hem så träffade han många fina katter som höll honom sällskap. Vi såg en längtan i hans ögon att vilja ut.
Eva hörde av sig till oss, hon har två katter o två hundar sedan tidigare, hon bor i Stora Sundby och ville öppna sin dörr för ytterligare en hemlös kisse. Mirror tyckte de första dagarna att det var pest och pina med hundarna men började sedan vänja sig och trivas, han komemr få gå ut sedan när han rotat sig. Mirror trivs nu i sitt hem och är en väldigt älskad katt, bla av lillmatte som tycker mycket om honom! 
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 130530.
Avmaskad med Profender 130528.

Zina kommer från en kattsamlare med 27 vuxna katter och 8 kattungar, hela gänget kattungar + kattmamma kom till Livbojen och via oss hittar ungarna nya fina hem!
Zina har flyttat till Julia och Marcus med katten Kimba i Sthlm, hon blir innekatt som är en efterlängtad liten tös, vi hoppas att Kimba och Zina skall bli goda vänner och bra buskompisar då matte och husse är iväg på annat om dagarna!
Vacc första gången 130620.
Avmaskad med Milbemax för kattungar 130622. 

Ottilia kom från ett säteri där många katter var okastrerade. Nu pågår kastreringar och ungarna kommer till nya hem via Livbojen. Ottilia har fått ett hem hos Anna-Karin med sambo och katten Sassa, hon var efterlängtad och har nu även fått ett nytt klösträd väl förberett för hemkomsten!
Vaccinerad första gången 130620. Andra gången 130711.
Avmaskad med Milbemax för kattungar 130622. 

Otto kom från ett säteri där många katter var okastrerade. Nu pågår kastreringar och ungarna kommer till nya hem via Livbojen.
Otto heter numera Måns och bor med Sandra och hennes mamma, samt katten Zeke från Livbojen och två äldre katt damer. Han får mycket bus och skoj med de andra katterna och tuff som han är busar han redan omkring i hemmet, när de andra nyfiket kikar på!
Vaccinerad första gången 130620. Andra gången 130711.
Avmaskad med Milbemax för kattungar 130622. 

Junior kommer från en kattsamlare med 27 vuxna katter och 8 kattungar, hela gänget kattungar + kattmamma kom till Livbojen och via oss hittar ungarna nya fina hem!
Junior har fått flytta hem till Kajsas mamma, dvs ett av Livbojens jourhems föräldrar. Hos henne får han en kattkompis och han är en efterlängtad liten busunge!
Vaccinerad första gången 130620. Andra gången 130711.
Avmaskad med Milbemax för kattungar 130622. 

Pingu kommer från en kattsamlare med 27 vuxna katter och 8 kattungar, hela gänget kattungar + kattmamma kom till Livbojen och via oss hittar ungarna nya fina hem!
Pingu har flyttat hem till Therese i Nyköping, hon bor där med sin sambo och pluggar. Han hår en kattkompis som heter Texas, också en svart-vit kille, han är rätt så stor och lite över-busig så paret var ute efter en lite större och framåt katt. Då hittade de nog rätt katt eftersom Pingu var störst i kullen och en framåt katt. Tex när alla kattungar skulle vaccineras för andra gången så agerade Pingu "kattmamma" och tröstade de i samma bur som honom genom att låta dem snutta lite på hans mage och alla kattungar spann i buren så det dånade! Veterinären tyckte det såg kul ut när Pingu låg med benen i vädret o de andra diade på honom, och vi skrattade gott åt det! Sån är Pingu! 
Vaccinerad första gången 130620. Andra gången 130711.
Avmaskad med Milbemax för kattungar 130622. 

Lego kommer från en kattsamlare med 27 vuxna katter och 8 kattungar, hela gänget kattungar + kattmamma kom till Livbojen och via oss hittar ungarna nya fina hem!
Lego bor hos Paulina med hennes sambo och de har en liten busig ragdoll tjej som behöver någon att leka och busa med om dagarna. Mysiga och spinniga Lego blev ett perfekt sällskap till deras lilla tjej där hemma!
Vaccinerad första gången 130620. Andra gången 130711.
Avmaskad med Milbemax för kattungar 130622. 

Gurra kommer från en kattsamlare med 27 vuxna katter och 8 kattungar, hela gänget kattungar + kattmamma kom till Livbojen och via oss hittar ungarna nya fina hem!
Gurra har flyttat till Maria med familj och katterna Jolle och Sigge, de bor i en stor villa. Vi har redan fått rapporter och bilder att Gurra mår bra, utforskar i hemmet och sover middag! Han blir en mycket älslad familjemedlem av både barn och vuxna!
Vaccinerad första gången 130620. Andra gången 130711.
Avmaskad med Milbemax för kattungar 130622. 

Bosse och kattkompisen Berish blev sommaren 2013 dumpade i Vilsta industriområde då ägaren skulle ut och fjällvandra. Han tyckte att de kunde vara i en buske och nån kunde väl mata dem där (trodde på allvar de skulle stanna där?). De var då både okastrerade, och o-märkta. Det här är bara ett av alla sorgliga exempel på alla de många oansvariga kattägare som dumpar sina djur för en semester resa. 
Bosse är en mycket kelsjuk och tam, social kille, ca tre år gammal. Han vann snabbt jourmattes hjärta och visade sig vara lite som en hund i sättet. dock gillade han verkligen inte jourhemmets egna hundar.
Bosse har nu flyttat till Petri med familj som bor i villa, han har fått en ny kattkompis, en lite äldre kattdam. Bosse kommer att få gå ut lite i koppel framöver hemma hos sin nya familj.
Bosse blev kastrerad, vaccinerad en gång och id-märkt via Livbojen. 

Katten  Oliver (grå-vit på bilden), hittades hemlös och övergiven, han var okastrerad och omärkt. Han var smal och smutsig när han kom till ett av Livbojens jourhem.
Efter tiden så märkte jourmatte att det var en väldigt kelig katt men ändå bestämd och kunde säga ifrån med tassen och busa lite väl vilt, han upplevde en enorm rastlöshet inne i en lägenhet, han var tjurig på andra katter och verkade bara vilja ut.
Vi hittade till slut ett perfekt hem på landet till Oliver. Där bor redan en annan Oliver och de två Oliverna är nu vänner efter bara några dagar på gården, de går efter namnen Stor-Oliver och Lill-Oliver. Vår Oliver har redan fått varit ute och vet precis vart han bor, han kommer in titt som tätt och säger hej och äter líte mjukmat. Oliver får välja att antingen vara inne, ute eller i ladan eller i stallet, hans närmast vänner bli matte, husse Lill-Oliver, hönsen och fåren. Vi har redan fått veta att han trivs utmärkt, han pussas med sin kattvän, gosar med matte och husse och spanar på hönsen som han nog tycker är lite läskiga, ps en häst är också lite läskig.
Av tjurigheten och rastlösheten märks längre inget - Oliver har funnit sitt drömhem där hans rätta personlighet att visat sig! 
Han kastrerades, vacc + id-märktes av Livbojen. 

Prisma kom till Livbojen tillsammans med ett gäng på sammanlagt 8 katter som hotades av avlivning av Länsstyrelsen då de förökat sig hos en kattsamlare och blivit för många. Hon hamnade i ett av Livbojens jourhem, med tiden blev matte så fäst vid Prisma så hon bestämde sig för att själv adoptera henne, nu bor hon med kattvännen Snuffe (också adopterad från Livbojen 2009) och en annan jourkatt. Anita har tagit Prisma till sitt hjärta, hon är en liten svart långhårig tjej som är väldigt lätt att älska!
Kastrerad, vaccinerad, id-märkt och behandlad mot öronskabb med Stronghold + fått öronen rensade av veterinär under sövning 130423. 

Katten Lucy var med om en riktigt tragisk historia. Vi kontaktades av några personer som skulle flytta till utlandet. Vi sa ja och förberedde jourhem, två ggr väntade vi på Lucy men de dök aldrig upp med henne.
Vi fick larm från Råbergstorp, kolonilotterna, där hade en mamma fött fyra ungar, det regnade och var kallt och mamman hade blivit rädd för något och sprungit iväg. De hade larmat många men ingen gjorde något. Vi ryckte ut direkt men för sent ungarna dog en efter en, de var så nedkylda.
Vi jämförde bilderna på Lucy som vi fått via mailen, det var samma katt. De hade alltså struntat i att lämna henne till Livbojen, bara låtit henne vara kvar ute och åkt ifrån henne. Utsvulten och dräktig sökte hon förtvivlad upp ett tält i regnet för att föda sina små...
Lucy sörjade sina små. Inom kort blev hon kastrerad och vi letade hem åt henne, som ensamkatt med tillgång till utomhus vistelse. Nu har hon fått det hem vi letat efter. Lucy har flyttat till Hanna i Älvsjö, hon kommer med tiden att bli utekatt här och de bor i ett grönområde vi tror Lucy kommer att trivas jättebra där!
Lucy blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt via Livbojen innan hon fick flytta.

Oliver är en kille på 11 månader. Det är en stor grabb som växer och växer. Han har "växt ur" sin lägenhet kan man säga - han är för rastlös för att vara innekatt. Just nu lever han i en rymlig trea men det är inte något han trivs med.  Den kraftfulla killen var extremt rastlös och ville ha mer liv och rörelse kring sig, när matte jobbade var det sååå tråkigt inne själv. Oliver längtade ut och tröck nosen nära fönsterspringan och drömde sig bort...
Nu har Oliver fått flyttat till Rosie och hennes man, de har två barn och bor i ett hus i Hållsta. Så fort Oliver är hemmastadd så kommer han att få börja gå ut, kanske han först får gå lite i koppel på gården. Vi tror att Oliver kommer att bli en lycklig katt nu när han äntligen får komma ut!
Han är kastrerad och chippad. 

Morrys och Malta föddes av kattmamma Emilia som kom från ett misärhem/kattsamlare i Kungsör. Nu är alla katter omhändetagna och ingen är kvar i misären.
Morrys och Malta fick födas i en ren miljö inne i ett av Livbojens jourhem. De växte upp med mamma Emilia, styvmamma Embla och hennes fyra ungar så det var full rulle då de växte upp.
Det visade sig att både Morrys oc Malta hade problem med tänderna, och Malta växte inte som hon skulle. Men med mycket kämpande under uppväxten med mat och annat bestyr så växte hon till slut på sig. Från att ha varit som en liten näbbmus då hon först föddes så blev det katt av henne till slut med.
Nu har syskonen flyttat hem till Natalie, de kommer få bo med henne i en lägenhet och de har allt som kattungar kan vilja ha, leksaker och klösgrejer och god mat och annat som de gillar! Vi har fått rapport att allt är bra med busungarna i det nya hemmet.
Födda 130328.
Vaccinerade första gången 130516. Andra gången 130604.
Behandlade med Stronghold för öronskabb 130606.
Avmaskade med Milbemax för kattungar 130609.

Lima bodde med 15 okastrerade vuxna katter i ett hem, hon har varit innekatt hela tiden. Länsstyrelsen hade i omgångar avlivat katter på det här stället, sparat några så fortsatt det. Många försvarslösa katter hade fått sätta livet till för att man inte stoppade det här på rätt sätt.
Dennis och hans sambo hörde av sig till Livbojen. De sökte sällskap till sin katt Smulan som är ensam då de båda arbetar om dagarna.
Lima blir innekatt och får en kompis i katten Smulan och vi hoppas de kommer överens fint och kan busa och mysa om dagarna då husse och matte arbetar!
Kastrerad vaccinerad och id-märkt 130521.

Kolbiten levde vid några industrilokaler vid Eskilstuna ån, här hade han fått mat av en man som arbetade där. Han var skygg, förmodligen född ute av en hemlös kattmamma. 
Efter någr månader i jourhem blev Kolbiten helt tam och vi letade permanent hem åt honom.
Christoffer och Helena hörde av sig och ville träffa Kolbiten. Helena har sedan förut lilla Bettan från Livbojen som nu heter Mini. Dom föll så klart för vackra Kolbiten och han fick följa med dom hem till Nyköping på direkten.
Kolbiten kommer att få vara inne katt i lägenhet och han kommer nog få en väldigt fin kompis i lilla Mini som är väldigt busig och sprallig berättade matte.
Husse och matte sa att dom kommer ha tålamod med Kolbitens blyghet och att han får ta den tiden han behöver för att bli trygg med dom. Vi är väldigt glada att Kolbiten fått ett så fint hem.
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 130403.

Miss Fräs bodde i ett hem där hon for illa och ägaren misskötte henne. Sedan kom hon till ett annat hem men ägaren flyttade utomlands och tänkte avliva henne om inte Livbojen kunde ta in henne.
Vi tog in Fräs i jourhem och bestämde oss för att kalla henne för just Miss Fräs då hon fräste en hel del vid förändringar och möten med andra katter. Tiden gick och vi såg att ju mer hon landade ju keligare blev hon. Till slut blev hon en liten mysig bäbis som ville ligga i mitten av matte och husse och sova om nätterna. Hon avskyr verkligen andra katter - när man skulle klappa henne fick man tvätta händerna så det inte luktade annan katt. 
Vi hade turen att Leif dök upp och erbjöd Fräs ett hem på landet utan andra katter i Sundbyholm. För några veckor sedan fick han avliva sin gamla katt som blev 22 år.
Vi tror at Fräs kommer trivas alldeles utmärkt med Leif och med kattlucka som hon sedan kommer att få använda då hon bott in sig i huset lite!
Fräs blev kstrerad, vaccinerad och id-märkt 130506.

Santos togs omhand av Livbojen efter ett larm från hemtjänsten i en annan kommun, det fanns 15 okastrerade katter i ett hus. Länsstyrelsen hade varit där tidigare och avlivat varenda katt de kom åt men några klarade sig och hade förökat sig på nytt.
Santos och flera av hans kompisar kom till Livbojen, i jourhem blev de sakta men säkert bekväma och keliga med deras jourhusse och jourmatte.
Santos har nu flyttat till Karolina med familj som sedan tidigare har en 14 årig honkatt som gillar andra katter. Santos är ju också van med andra katter så nu kommer de här två kissarna att bli livskamrater!
Vi har fått rapport från det första dygnet att allt går bra med Santos, han har gömt sig lite men även varit framme och kelat och undersökt lägenheten. Han blir innekatt med tillgång till in-nätad balkong. 
Han kastrerades, vaccinerades, id-märktes och behandlades med Stronghold för öronskabb 130425.

Hampus hade setts hemlös och hungrig sedan i vintras i Stenby-området, till slut började några personer mata honom, han stannade och fick en kartong att bo i, den lämnade han inte. Eftersökningar gjordes bla via Livbojen men inget resultat gavs.
Hampus kom in till Livbojen. Efter ett tag hörde en släkting av sig till upphittarna som matat Hampus, de ville gärna att den här fina kille inte skulle lämna familjen.
Nu har Hampus flyttat hem till Maria och hon och sambon har planer att köpa hus inom snar framtid då kommer Hampus att bli utekatt. Tills vidare är han innekatt i deras lägenhet. 
Hampus blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt och skabb-behandlad 130520
 

Svante kom till Livbojen då han behövdes omplaceras för han trivdes inte inne i den lilla lägenhten där han bodde.
Svante var kastrerad, vacc samt id-märkt då han kom till oss.
Han har nu flyttat till Susanna som bor i Odlaren i en villa, här kommer Svante kunna få vara ute när han är lite varm i "pälsen" så att säga!
Svante är en birma/ragdoll, han har tidigare levt som utekatt.
Susanna har haft katter förut och har erfarenhet av kattskötsel sedan tidigare. 

Presley togs omhand av Livbojen efter ett larm från hemtjänsten i en annan kommun, det fanns 15 katter i ett hus, okastrerade, Länsstyrelsen hade varit där tidigare och avlivat varenda katt de kom åt men några klarade sig och förökade sig då på nytt såklart. Nu var det dags igen för avlivning av katterna, innan sista april 2013 skulle de dödas med spruta! Livbojen hann dock rädda katterna! 
Presley och hans kompisar bodde i huset med två farbröder som inte hade förstånd att kastrera dem, men de hade varit snälla mot dem och tagit hand om dem så gott de kunnat. 
Presley är en blå semilånghårig kattkille på ett par år. 
Han kastrerades, vaccinerades, id-märktes och behandlades med Stronghold för öronskabb 130425. 
Nu har Presley fått ett permanent hem hos Christina i utkanten av Torshälla med en annan katt och två hundar. Han kommer få bli utekatt med tiden, nu har han testat att vara ute på altanen och gått i sele, nästa steg blir att gå runt fritt utomhus i det härliga sommarvädret.
Vi är väldigt glada att Presley fick ett hem där han kan gå ut om han vill då han var rastlös som innekatt. Christina med familj har gett honom ett väldigt bra och fint hem! 

Katten Alice var en omplaceringskatt som kom till Livbojen, hon levde som innekatt och trivdes inte med det. Nu har hon fått komma hem till Camilla och här får hon både vara inne- och ute, hon får följa med till familjens stuga då det är bra väder och vara inne då det är dåligt väder. Vi tror och hoppas det kan passa till Alice! Vi har fått rapport från Camilla med sina barn att det går alldeles utmärkt med henne och att hon är en mycket speciell och fin katt. Hela familjen älskar henne redan!
Alice var kastrerad, vaccinerad och id-märkt när hon kom till Livbojen. 

Kotten föddes av kattmamma Embla. Hon kom till Livbojen dräktig med fyra kattungar i magen från ett misärhem/kattsamlare i Kungsör där det var många okastrerade katter. Alla katter är nu räddade från detta hemska ställe!
Kotten har blivit 12 veckor och fått ett hem hos Veronica med sambo och deras barn. Han kommer när han blir större få bli utekatt om han så önskar. Han har fått en "storebror" med i sitt nya hem, första rapporten säger att det går bra med Kotten han äter, går på lådan och dricker som han skall.
Lycka till Kotten i ditt nya hem! 
Född 130303.
Första vacc datum 130425.
Vaccinerad andra gången 130516.
Avmaskad med Milbemax engångsdos för kattungar 130501.
Behandlad med Stronghold 130517. 

Klara föddes av kattmamma Embla. Hon kom till Livbojen dräktig med fyra kattungar i magen från ett misärhem/kattsamlare i Kungsör där det var många okastrerade katter. Alla katter är nu räddade från detta hemska ställe!
Klara har blivit 12 veckor och fått ett hem hos Beatrice med katten Valentina. Hon blir innekatt men får vara ute vid familjens stuga på våren och sommaren, här kommer det bli mycket bus-kul och stora syster får lära henne alla knep man behöver veta som utekatt. Klara gick även under namnet "Klara Klättermus" i jourhemmet då hon redan när hon lärde sig krypa för första gången genast klättrade upp på saker och ting och det gjorde hon ända tills hon blev 12 veckor och har även fortsatt i sitt nya hem har vi hört, och det går även bra med nya katten och henne i nya hemmet.
Lycka till Klara i ditt nya hem! 
Född 130303.
Första vacc datum 130425.
Vaccinerad andra gången 130516.
Avmaskad med Milbemax engångsdos för kattungar 130501.
Behandlad med Stronghold 130517. 

Kitty & Kosmos föddes av kattmamma Embla, de och två andra syskon växte upp i tryggheten i ett jourhem, de slapp födas hos en kattsamlare i smutsen. Alla katter från misärhemmet har tagits omhand.
Kattungarna flyttade till Greta i Örebro som visade sig vara allergisk, nu bor de hos närmsta grannen i en villa så Greta kan hälsa på sina små älsklingar och träffa dem. När de är stora kommer de bli utekatter om de önskar, de har redan varit ute på altanen och verkar älska det!
Födda 130303.
Första vacc datum 130425.
Vaccinerad andra gången 130516.
Avmaskade med Milbemax engångsdos för kattungar 130501.
Behandlade mot skabb 130517.

Aggie hittades som liten förvildad kattunge vid en övergiven lada där några hemlösa katter håller till. Hon togs upp av en tjej som passerade och hon ringde oss. Aggie var i jourhem i nästan ett år, hon blev tyvärr inte tam trots alla försök. Hon saknade sin frihet och ville ut igen, hon älskade jourhemmets egna katter. Så ett hem med frihet och en annan katt skulle passa perfekt.
Snuggels hittades hemlös, smutsig och okastrerad och omärkt, vintern var kall i år och en kartong och matskålar sattes upp så han skulle klara sig. Efter att veckorna gick och ingen ägare hörde av sig kom Snuggels in till oss. Han var kelig och kärvänlig men samtidigt kunde han bita till och var en lite opålitlig katt. Vi förstod att Snuggels ville gosa på egna villkor och att han saknade sin frihet.
Båda två katterna har nu flyttat till Johanna som hörde av sig till Livbojen och ville ha två stall katter. Hon bor 1,5 mil utanför Arboga precis vid Hjälmaren vid en gård där man fått råttproblem, de tidigare stallkatterna hade vandrat hädan och nu behövde gården nya kissar. De kommer vara instängda några veckor i ladan med alla förnödenheter och i sommar börjar katternas härliga lantliv på gården. Lycka till nu fina små missar och fånga många stora fina råttor! 
Aggie blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 121210.
Snuggels blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 130426.

Dante och Douglas föddes i ett av Livbojens jourhem av mamma Sallie, de kom från ett ställe där antalet katter spårat ur och de levde i misär. Kattungarna hade turen att räddas utan att behöva födas i kiss och bajs utan fick en fin kattungetid hemma i jourhemmet hos Emelie med andra katter och en förstående och snäll jourmatte.

Då de växt upp och var 12 veckor så var det dags att flytta hem till Senita med sina två barn. Hon har tidigare haft katter och nu var det dags att adoptera två nya busgrabbar.

Dante och Douglas blir innekatter hos henne och kattungarna har fått allt de behöver hemma, nu är det bara att boa in sig om några dagar kommer barnen hem men nu skall de få undersöka hemmet i lugn och ro! Lycka till grabbar i ert nya hem! 

Födda 130218.

Första avmaskningen 10/4 med Milbemax för kattungar.
Vaccinerade första ggn 18/4.
Vaccinerade andra ggn 130507.

Chile bodde i ett hem med många okastrerade katter, tidigare genom åren hade det avlivats katter i två omgångar, men några fick vara kvar o fortsatte få ungar och de avlivades på nytt. Ingen hjälpte familjen på sikt, man tog bara det kortsiktiga beslutet att avliva friska fina och tama katter. 
Chile räddades med sina kattvänner och kom till ett jourhem, här gjorde han framsteg och blev en mysig kille i och med att han kände trygghet och blev kompis med de andra katterna i jourhemmet. 

Nu har Chile flyttat till sitt permanenta hem i Torshälla där han blir innekatt och får en katt som sällkap samt en hund. Han är en fin kille som nog kommer få ett bra och spännande kattliv med sina nya vänner och få känna en trygghet och aldrig mer behöva oroa sig att han och hans vänner kommer att avlivas förväves. 
Kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt 130426.

Den resande katten Columbus åkte 50 mil i en motorhuv, han upptäcktes på bilprovningen i Uppsala.
Alla försök att hitta en ägare efter händelsen har misslyckats.
Såklart blev den här goa killen inte långvarig i jourhemmet utan charmade till sig allt och alla på några dagar och så fort det dök upp en spekulant så var de såklart fast för den söta mysiga, charmiga killen. 

Stephan och hans fru bor i Hällbybrunn med sina tre barn, de har varit och kikat på Columbus och efter att de bokat honom så var de och hämtade honom. De har en till katt, en hane som är utekatt. Vi hoppas att katterna kommer bra överens och Columbus får om några veckor välja om han vill bli ute- eller innekatt och om han vill vara mest inne eller ute. Familjen planerar att gå ut i sele första tiden. 

Den 7e maj kastrerades, vaccinerades han och id-märktes.
Till och med veterinären ville adoptera honom för han är en sådan underbar katt!

Simon bodde i en familj, det blev kris i familjen och Simon stod utan hem. Han kom till Livbojen. Han kom till ett jourhem med två andra snälla kattgrabbar som adopterats permanent av jourhemmet. Simon visade sig gilla andra katter och de gillade honom, han testade en kortare tid i ett hem med barn men det fungerade inte alls.

Efter en tid så kom jourhemmets mamma och hälsade på Simon och efter några gånger som hon hälsat på honom så var hon fast. Hon har nu adopterat honom och han bor med hennes katter på landet. 
Simon kastrerades, vaccinerades med första sprutan och idmärktes samt avmaskades 1303221.
Avmaskad med Profender.

Pysen bodde hos en kattsamlare som lät sina katter föröka sig obehindrat, när hemtjänsten upptäckte dem var de 14 stycken. Nu har antalet börjat minska och alla katter kommer räddas undan Länsstyrelsens beslut om att avliva dem.
Pysen kom med några kattkompisar till Livbojen och han visade sig vara en riktigt kelig kisse med härlig personlighet och fin blank svart och mjuk päls. I jourhemmet visade han sig snäll, tålmodig, tillgiven och snäll mot allat och alla.

Martina och Niklas kom på besök för att hälsa på Pysen en dag. De hade tänkt att hälsa på honom och fundera, men eftersom Pysen var så tillgiven och härlig när de var och hälsade på så kunde de bara vänta några timmar på att få hämta hem sin älskling och efter några dagar i nya hemmet så går det väldigt bra mellan Pysen och deras andra katt Vincent. Vincent hade bott ensam i fem år men kom efter bara en kortare tid bra överens med Pysen och de kommer nog att få många fina år tillsammans med nya matte och husse tror vi! 

Pysen kommer att få byta namn till Memphis. 
Kastrerad, vaccinerad med första sprutan och avmaskad 130411.
Behandlad med Stronghold mot öronskabb och mask 130413.

Sotlugg och Linlugg kom från ett par som samlat på sig lite för många katter. Vi hjälpte till att omplacera två av dem. Båda katterna hade levt med varandra hela tiden i sitt förra hem.  De är tre respektive fem år gamla.

Efter en tid i jourhem tillsammans har de fått ett gemensamt hem ihop.

Denise med familj i Torshälla har adopterat de båda killarna. De var ute efter två lugnare katter som skulle passa i deras hem med små barn. 

Killarna kommer med tiden att bli utekatter och i sommar får de börja med att gå ut i trädgården och spana lite för att sedan röra sig runt i hela området. 

Katterna var redan kastrerade då de kom till oss.

De blev avmaskade med Profender 130224.

Id-märkta och vaccinnerade med första sprutan 130416.

(då de skall vara utekatter är det viktigt med id-märkning)

Pigge är en av katterna från kattsamlar hemmet i Katrineholm där vi nu tagit in 8 katter. Han är en ung grabb på ca 10-12 månader tror vi. Han hade det inte direkt bedrövligt hemma på förra stället, men de fick aldrig tillräckligt med mat och katterna förökade sig snabbt. Länsstyrelsen skulle avliva dem den sista april så det var ont om tid. Pigge kom till oss och fick fortsätta leva!

Han har nu fått ett permanent hem hos Anderas och Linn i Västerås som bor med den kastrerade katten Leif 14 mån. Leif har tråkigt om dagarna och är "på" matte och husse så mycket att de till slut förstod att han behöver en kompis. Nu är det två grabbar i samma ålder och vi hoppas och tror att grabbarna kommer få mycket skoj med varandra framöver. 

Kastrerad, vaccinerad med första sprutan och avmaskad 130411.
Behandlad med Stronghold mot öronskabb och mask 130413.

 

 

Bubbels bodde hos några personer som inte kunde sköta sina djur. Han är av rasen Brittisk Korthår och är en väldigt fin kille, vi tror han har tillverkat en del kattungar i sina dagar. Livet som okastrerad hankatt är inte direkt det ultimatalivet anser vi på Livbojen. Ibland används hanar till att endast befrukta löpande honor och ses som "verktyg" för att avla fram kattungar. Och dessutom har dessa hanar en enort lilla luktande urin stank.

Vi ville att Bubbels skulle få ett vanligt hem, där han kunde fortsätta leva som en vanlig katt och bara få tänka på sig själv.

Sagt och gjort. Lena har adopterat Bubbels. Han kommer att få bo hemma hos henne och hennes sambo som innekatt, tillsammans med hennes två kastrerade honkatter sedan tidigare. Lena som "inte skulle ha fler katter" föll pladask och så blev hon med en Britt! 

Kastread och vaccinerad 130502.

Chippad sedan tidigare. 

Katten Sara födde kattungen Maja (fd Simone) i ett av Livbojens jourhem.

Sara kom dräktig till oss från misärhemmet i Kungsör där ca 15 okastrerade katter levde i smutsen. Sara och Maja har växt upp tillsammans och vi önskade att de skulle få fortsätta sitt liv ihop, och det har de fått hos snälla Eva och Bosse som adopterade både mamma-katt och kattunge.

Katterna bor numera i Husby Rekarne och vi har fått rapporter om att selen har inhandlats. Med tiden kommer båda kissarna få bli utekatter om de vill, tills vidare är de inne i huset och skall snart lära sig få gå i sele. 

Sara blev kastrerad, vacc med första sprutan och id-märkt 130422.

Maja blev vaccinerad 130402 + 130422.

Båda katterna är avmaskade, Sara med Axilur. Maja med milbemax.

 

Semlan föddes i en lada, här sprang det runt ca 10 okastrerade vuxna katter och sen Semlans mamma och hennes ungar. Semlan med familj kom till Livbojen. I jourhemmet så blev hon efter tiden en tamis och hon lärde sig att gilla både människor och andra katter. Hon började leka med de andra katterna och busa, vilja vara med och tigga mat och sno runt benen.

Tiden gick och hon kastrerades och blev en fin busig ungkatt.

Nu har Rolf med familj adopterat Semlan. Hon får bo på landet i Näshulta och med tiden får hon bli utekatt som hon önskar. Familjen har tidigare haft katt så de vet hur man tar bra hand om ett husdjur. Semlan kommer att bo i en stor villa och får gått om utrymme att leka och inspektera och vi får se om hon med tiden blir utekatt.

Lycka till i ditt nya hem nu Semlan!

Kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt 130103.

Kurre kom från ett hem där man utvecklat allergi, han misstrivdes också och situationen hade blivit ohållbar. Livbojen kontaktades och Kurre hämtades i en annan kommun.

Han visade sig vara en väldigt kelig och mysig kille och han blev snabbt tingad av Annika som bor med sin dotter, hennes två vuxna söner kommer också hem och hälsar på ibland.  Kurre visade verkligen att han hittat rätt familj, när vi skrev kontraktet så lade han sig på det, och sedan så gick han självmant in i transport-buren då de skulle åka iväg.

Uppdatering samma kväll berättar att Kurre går runt och inspekterar i lägenheten.  Han blir innekatt och kommer att få mycket kärlek av sin nya familj!

Kurre kastrerades, vaccinerades och id-märktes 130404. 

Hulk hittades som hemlös liten kattunge, han kom till ett katthem och blev sedan adopterad. Efter en tid upptäcktes allergi och Hulk kom till oss. Eftersom han flyttat runt ville vi ha ett permanent hem nu till Hulk så han skulle få känna trygghet.

Maria från Stockholm såg vår reklam för Hulk på Fb och skrev till oss. Hon hade tidigare haft en katt som var väldigt blyg. Vi bad att få ett hem med förståelse för Hulk som är en rädd och blyg katt, men ändå fullt hanterbar och kan sitta på armen osv. Maria sa att hon var van med blyga katter och hade förståelse för detta.

Nu hoppas vi att Hulk kommer att blomma ut när han får ett permanent hem och känner sig älskad.

Maria och hennes sambo har en sommarstuga och när Hulk är trygg så kommer han få gå ut på somrarna där. Vi är jätteglada för Hulks nya hem! 
Hulk är född 120817, han är bara en ungkatt ännu. Han har varit innekatt hela tiden. Han är kastrerad, fullt vaccinerad och id-märkt samt avmaskad.

Maja hittaes på gatan i Kungsör hon var i bedrövligt skick, nedkyld, undernärd och uttorkad. Tjejen som hittade henne hade henne ett dygn hos sig sedan kom hon till Livbojen. Hon återhämtade sig ganska snabbt väl i jourhemmet. Hon räddades i tid! 
Det här visade sig vara en riktig härligt kelig katt, på gissningsvis ett par tre år enligt veterinären. Hon började snabbt att visa sina många fina sidor, spinnande och nöjd med at t vara inne i värmen och få någon som brydde sig om henne igen.

Maja har nu fått ett hem hos Malin med sin dotter. Hon blir här innekatt och som sällskap får hon katten Bella 8 mån gammal.

Redan samma kväll som Maja fick ett hem så fick vi bild och en rapport på mailen. Allt verkar gå bra och Maja är tålmodig medan Bella morrar och undrar vad det är för en filur som kommit in i hennes hem, hon går runt och inspekterar rummen hos matte Malin! 
Hon blev 130326 kastrerad, vaccinerad, och id-märkt.  Avmaskad med Profender 130408. 

Jamie upptäcktes under den strängaste och kallaste vintern, han hade iakttagits av en kvinna som har en stuga vid Sundbyholms campingplats, dag för dag och vecka för vecka gick han bland stugorna och letade mat. Hon gav honom lite mat och han stannade kvar på platsen. Livbojen kontaktades och han kom till ett av våra jourhem.

Jamie var ingen vildis, så han har haft ett hem eller bott i en lada eller liknande. Men tiden ute som hemlös har varit lite tuff så han hade blivit tillbakadragen och rädd. Efter att veckorna gick i jourhemmet så blev han tryggare och tryggare. Månaderna flöt förbi och Matilda och Andreas i jourhemmet blev mer och mer fästa vid Jamie som kom ur sitt skal med deras tålamod och kärlek till Jamie så blev han en underbar kisse som de bara inte kunde släppa ifrån sig.

Nu bor Jamie permanent hos Matilda och Andreas men de fortsätter som jourhem till en katt i taget framöver och då får Jamie chans att träffa lite katter som sällskap. 
Kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad med Profender 130201.

Majsan kom till Livbojen då sonen i familjen blev mer och mer allergisk, till slut var de tvungna att hitta ett hem åt sin älskade katt.

Majsan kom till oss i jourhem. Hon var redan kastrerad och chippad.

Hon var omedelbart en väldigt go katt med härlig personlighet, jourmatte rapporterade till oss att det här var en riktig mysig kisse.

Hon var sedan tidigare lite van med barn och hund.

Nu hoppas vi att Majsan trivs med katten Prins och matte Gullan med sin son. Prins behövde en kompis och vi hoppas att de båda blir bra kompisar som om dagarna kan hålla varandra sällskap!

Majsan avmaskades 130405 med Profender.

Mitzie föddes med många andra katter hos en kattsamlare, hon föddes 2008 och var då en av få katter. Men med tiden så blev det fler och fler, Mitzie blev 2010 kastrerad men många många andra katter gick okastreade och fick många kullar. Vi blev kontaktade av kvinnan som förstod att hon behövde hjälp och vi bestämde oss för att häljpa hennes många underbat fina katter. Mitzie kom till Livbojen. Vi hade hört att hon misstrivdes med väldigt många katter runt sig, hon ville allra helst ha all uppmärksamhet själv så vi beslöt oss för att försöka hitta ett sånt hem åt henne och det fann vi när Ute hörde av sig till Livbojen. Det blev en tur emellan till ett annat hem men när hon återvände till Livbojen förstod Ute att det var ödet och hon måste adoptera lilla Mitzie.

Sagt pch gjort nu bor Ute hos Mitzie i Stockholm, resan med tåg och pendel gick bra och redan första dagen åt hon mat, gick på lådan och myste med nya matte i sänge. Nu har matte funnit katt och katt funnit matte!

Avmaskad med Milbemax engångskur för vuxna katter 130202.

Vi fick ett larm från ett hunddagis som sett en katt i flera veckor, han letade mat i soptunnorna utanför dem och åt hundmat som lagts ut till hundarna.

Vecka efter vecka var han kvar. En gång hittade de honom sovandes i en gammal kartong utanför hunddagiset.

Livbojen tog in honom. Han var omärkt, hade inget halsband, okastrerad och vrålhungrig och törstig.

Vi döpte honom till Sixten och vi märkte direkt att den här katten har haft ett hem, men varit hemlös den sista tiden. Sixten visade sig vara en otroligt mysig, gosig, pussig och spinnande katt, han gick bra ihop med både hundar och katter i jourhemmet. En underbart söt kille med en underbar personlighet.

Megan hörde av sig till Livbojen. Hon och hennes familj hade aldrig haft katt förut och ville ha en kelig, social och orädd katt. Då tyckte vi att Sixten skulle passa jättebra!

Nu har han flyttat till Megan med familj, i hemmet är nästan alltid någon hemma och med fyra våningar att röra sig på så kommer Sixten inte direkt att känna sig trångbodd. Lycka till i ditt nya hem Sixten!

Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 130319.

Avmaskad med Profender 130321.

Emmet kom från misärhemmet i en annan kommun där vi med hjälp av en parivatperson räddade sammanlagt 15 katter, 10 kom till Livbojen. Emmet var inne några veckor, det visade sig att han hade en speciell persolighet, han är inte direkt rädd för något men han gillar inte närhet av människor. Ligger gärna öppet men gillar inte klappar och kommer aldrig bli någon riktig sällskapskatt. Helt enkelt en äkta stallaktt.

Malcom kom från en gubbe och en tant som blivit till åren och som hade flera okasterade katter, de skulle flytta till stan och ingen lösning fanns för katterna. De kom till Livbojen. Malcom var efter många veckor inomhus inte bekväm, han går gärna undan för människor och gillar inte direkt klappar och kel. Han vill vara i närheten men mer är det inte. Han kan lyftas utan problem men hatar att bli fasthållen av en människa. Han har också som Emmet varit utekatt och saknade sin frihet.

Nu har Katterna flyttat till en väldigt fin liten hästgård i närheten av Södertälje, till en början har de ett eget bås med allt vad en katt kan tänka sig att behöva, från kattlåda, till frigolitkojor, till klösträd, till annat mums som räkor, blötmat och torrfoder. Emmet gillade direkt att han blev mutad av räkor första gången han klev in i sitt nya hem, så han smaskade förnöjt i sig lite räkor. Malcom testade på frigolitkojan och gillade den. Om några veckor får katterna komma ut på gården och udersöka, de kommer få en egen kattluca i det mysiga ombonade stallet och kunna komma och gå som de vill. Nu kommer ert härliga kattliv att vänta på er killar!

Tack Åsa för att du gjort så oerhört fint och mysigt inför katternas ankomst!

Emmet: Avmaskad med Profender 130302.

Kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt 130304.

Malcom: Avmaskad med Milbemax för vuxna katter 130216.
Kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt 130221.

Eulalia kom till Livbojen efter att ha spenderat tid på ett katt- och hundpensionat med sina kattungar. Hela kattfamiljen blev omhändertagen av polisen och efter att Eulalia fått sina kattungar utplacerade fanns ingen lösning för henne. Vi blev frågade om vi kunde ta in Eulalia, annars skulle hon avlivas. Vi sa ja och hon kom till Livbojen. Vi har fått fhöra att hon är ca 2 år gammal. I jourhememt träffade hon blivande kompisen Estelle!

Estelle kom till oss efter att ha bott på landet hos ett äldre par, alla katterna var okasterade och hade fått otaliga ungar genom åren som gått olika öden till mötes, när vi kom dit gick alla honor på p-piller och antalet var under kontroll. Men paret var till åren och klarade inte längre av sina katter och de skulle flytta från huset in till lägenhet. Ingen lösning fanns för katterna och vi tog in dem till Livbojen.

Lilla Estelle uppskattas vara ca 4 år gammal. Hon är gosig och försiktig, precis som komisen Eulalia. Kattfröknarna fann varandra i jourhememt och tydde sig direkt till varandra.

De får nu båda flytta till samma hem vilket vi är väldigt glada över!

De skall bo hemma hos Anna med sin make och två barn. De bor i en villa med ett kattvänligt omdåde på baksidan så när katterna är trygga i hemmet så kan de få börja gå ut om de så önskar! Nya ägarna har redan ordnat med försäkringar till tjejerna, mat, sand, och allt som de kan tänkas komma att behöva i sitt nya hem.

 

Estelle & Eulalia blev kastrerade, vaccinerade med första sprutan och id-märkta 130304.

Eulalia blev avmaskad med Profender 130221.

Estelle blev avmaskad med Profender 130217.

Lina & Madicken kom till Livbojen då deras ägare skulle flytta från landet till stan, hon sa att hon skulle "göra sig av med dem" och en bekant till denna familj slog larm till oss och var väldigt orolig över katternas situation. Ingen lösning fanns för dem och de var avlivningshotade.

Livbojen tog in de små tjejerna i jourhem och efter en tid kasterrades de. Vi letade ett gemensamt hem till dem. Lina och Madicken visade sig vara väldigt mysiga och kärvänliga katter, lite osäkra i början men när de kände trygghet visade de sin rätta sida.

Nu har båda tjejerna flyttat till Ingalill i Västerås, hon bor här med sina två barn, sin man och hunden Foppa. Många rapporter och bilder och även filmer har kommit till Livbojen där man ser att tjejerna har det mycket bra och trivs, de har tom börjat leka med Foppa som till sin stora glädje kan konstatera att han fått två nya vänner! 

Vi uppskattar att syskonen var ca 8-9 månader då de flyttade till sitt nya hem.
Kastrerade, vaccinerade och id-märkta 130212.

Avmaskad med Milbemax 130128.

Pixie föddes i ett stall, då vi kom dit var där 7 okastrerade katthonor i fertil ålder, några hanar och så ungarna Pixie och hennes syster.

De kom till Livbojen. Pixie blev med tiden tam och en kelig mysig liten tjej.

Vi letade hem till henne och ville ha ett hem där det fanns en till katt eftersom Pixie bara är 7-8 månader och fortfarande väldigt busig och nyfiken av sig.

Det passade bra när Tim och Emma hörde av sig och önskade sällskap till sin kattunge Nisse. Nu har Pixie flyttat till dem och blir här innekatt med Nisse som sällskap och vi tror och hoppas att de kommer att göra mycket bus ihop framöver!

Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 130312.

Avmaskad med Milbemax.

Vilson hade matats under många år av en snäll kvinna men han gick inte ihop med de andra katterna, han flög på de okastrerade hanarna (vilket är ett naturligt beteende iom löpning på honor osv) han hade i många år skadat sin pappa Ville som också matadeds av kvinnan. Situationen blev till slut ohållbar, kvinnan slussade med katter in och ut dagarna i ända. Vilson gick bara in och åt 2 ggr/dag mer än så var det inte. Vi tog in Ville i ett av våra jourhem men märkte att han saknade ute-livet enormt mycket. Han började tom morra till jourmatte från att ha varit en väldigt snäll katt.

Vi började intensivt att leta hem åt Vilson.

Vi trodde knappt det var sant när Michaela från Norrköping kontaktade oss. Hon hade det perfekta hemmet att erbjuda, en gård utan andra katter, utan stora vägar, en idyll (hon visade bilder). Här får Vilson till en början sitt egna lilla katt-hus med alla bekvämligheter. Kanske han tom vill komma in i huset framöver det visar sig med tiden.

Stort tack Michaela för att du hämtade Vilson och ger honom ett härligt kattliv på gården! 

Kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad 130312.

Palma föddes i ett stall, där det sprang många okastrerade katter. Livbojen började samarbeta med personalen och katterna kastrerades, men de var för många så Palma kom till oss. Hon var liten och hon var inne i jourhem i några månader. Trots social träning ville hon inte riktigt bli en sällskapskatt eller knäkatt. Hon visade att hon ville ha tillbaks sin frihet...

Hilda föddes under en husgrund av en kattmamma som sköts till döds, hon och hennes syskon kom till Livbojen. De två andra syskonen blev tama men Hilda ville ha tillbaks sin frihet, som vi naturligtvis gav henne.

Båda de här två fina små tjejerna har nu flyttat till Lou med sambo på landet. Paret har köpt en gård och planerar att köpa får och höns. Palma och Hilda blir de första djuren som flyttar in i den fräscha moderna ladan. Efter några veckor så kommer de få gå ut och spana in omgivningarna. De har fått fina kojor av Livbojen och kattlådor med sand inne i ladan, mat, vatten och leksaker. Nu börjar katt-livet för allvar för de här små tjejerna. Första dagen har de inspekterat hela ladan. De har även fått lite hö som de kan undersöka att vara i och kanske väljer de att sova där istället för de fina kojorna vem vet?!

Hilda blev kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt 130315.
Avmaskad med Milbemax: 2013-02-02.

Palma blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 130312. Avmaskad med milbemax 130302. 

Shelly bodde med flera okastrerade katter på landet hos ett äldre par. De planerade att flytta till stan då be blivit till åren. Ingen plan fanns för katterna. De kunde hur som helst inte följa med till det nya hemmet. Deras framtid var osäker. Det pratades om avlivning på något vis...

En person kontaktade Livbojen som hade hört talas om katternas situation. Katterna kom till oss. Shelly var en av dem.

Hon är en hona på va tre år. Hon har ett fint sätt, hon är sällskaplig nyfiken och trevlig. I sitt gamla hem hade hon haft ett bra kattliv där hon gått in och ut som hon velat och fått bra mat.

Nu har Shelly fått ett hem hos Elisatet som bor på landet mellan Malmköping och Flen. Här skall Shelly få bo med två andra katter. Hon kommer att få ett liknande kattliv som hon redan haft och som hon trivts med i många år förut. 

Vi tror att Shelly kommer att få det jättebra i sin nya familj där ägaren är mån om djuren och ser till att de är fullt vaccinerade, försäkrade och får den bästa maten! 

Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 130222. Hon avmaskades med Milbemax för vuxna katter 130216.

Pearl, även kallad Svarta Pärlan, lämnades kvar med många andra katter i en närliggande kommun, då ägarna flyttade så tog de inte katterna med sig, de förökade sig snabbt men som tur var så uppmärksammade en tjej händelsen och tog saken i egna hämder, efter en artikel i tidningen fick hon hjälp med de flesta katterna till nya hem men Pearl blev kvar o kom till Livbojen.

I jourhemmet var hon blyg och försiktig. Men med varsam hand så fick hon vara sig själv och blomma ut i sin egen takt. Men hon kanske skulle behöva lite draghjälp av en tamis?

Vi fick ett perfekt hem till Pärlan, det var ägarna till katten Hamilton (också från Livbojen) som hörde av sig och önskade en kattkompis till sin kille. Nu bor Pärlan med Marcus och Linnea och Hamilton och här har hon blivit en trygg gosig tjej, om än fortfarande lite osäker så gör hon framsteg hela tiden och katterna har funnit varandra. Efter en tid på prov i sitt nya hem så har beskedet äntligen kommit att Pärlan får stanna permanent och vi på Livbojen är naturligtvis jätteglada för hennes nya hem!

Kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad 130212.

Chabo kom till oss som omplaceringskatt, trots att ägaren försökt finna ett nytt hem till den här fina killen så hade det inte gått. 

Han är ca 10 månader och en väldigt mysig kisse, han har visat att han inte är så förtjust i andra katter, både i förra hemmet och i jourhemmet.

Så vi letade efter ett hem utan andra katter.

Det fann vi och Johanna har adopterat Chabo nu, han är ensamkatt hos henne och trivs som fisken i vattnet då han får matte för sig själv. Hon beskriver att han bara efter någon dag går efter henne som en liten tillgiven hund. Både nya matte och Chabo verkar nöjda med situtaionen!

Chabo var nykastrerad då han kom till Livbojen, samt behandlad för skabb. 

Tara är en ca 4 år gammal gul långhårig hona. I många år har hon gått på landet o fått flera kullar kattungar. De sista ungarna blev kvar med mamman men plötsligt skulle familjen flytta från landet till stan och katterna hade ingenstans att ta vägen. Katterna skulle "bort". Vart skulle de ta vägen? De hamnade hos Livbojen efter ett larm från en som kände till detta.

Tara hade varit utekatt men hos Josefine så fick hon vara innekatt i en liten lägenhet utan andra katter. Och gissa om hon trivdes med det! Hon älskade det och nu hade hon matte för sig själv, inga andra katter stal uppmärksamheten.

Josefine skulle bara vara jourhem Så blev det inte. Tara var för underbar för att kunna skiljas ifrån och det slutade med att jourmatte blev permanenta matte. Tara får stanna i sitt jpourhem och vi är väldigt glada för att matte och katt funnit varandra och Tara slapp flytta igen!

Kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt 130227.

Avmaskad med Profender 130306.

Aslan bodde i ett hem hos ett äldre par. Han är ca 4 år gammal. Han levde ett bra liv där han fick gå in och ut som han ville, han fick god mat och klappar och kel. Men tyvärr så struntade de i hans päls och det blev förödande för Aslan. Då vi hämtade honom kunde han knappt röra sig, tovan var en tre cm tjock kocka runt hela hans kropp. Han var tuvngen att sövas för att kunna rakas på hela kroppen. Det gjordes i samband med kastreringen som han ändå skulle genomgå. Pälsen var borta, han såg ut som en nyfödd fågelunge, men vad gjorde det för nu var han fri! Pälsen kommer ju växa ut igen!

Paret som hade honom skulle flytta till lägenhet och skulle göra sig av med katterna. Som vanligt fanns ingen lösning för djuren då människan ändrade livssituation!

Aslan var en tid i jourhem när Sarah från Västerås hörde av sig. Hon hade haft katt tidigare, en hona som blev gammal och fick till slut somna in. Hon var på jakt efter en ny livskamrat och hade bestämt att Aslan skulle få bli hennes nya bästa vän! Så nu har Aslan flyttat hem till Sarah och här kommer han få allt han vill ha, kärlek, god mat (vilket han gillar mycket), trygghet, få sova i sägen på kudden (som han också älskar att göra), kort och gott blir han en mycket älskad katt!

Han blir innekatt i radhus i sitt nya hem.

Avmaskad med Profender 130224.

Kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt 130228.

Rakad på hela kroppen 130228.

Tropiz! Älsklingen, prinsessan, sötnosen!!! Många namn på en kär katt!

Den här söta lilla tjejen växte upp i misärhemmet. Hon hade mat, friskt vatten fick hon sällan då det inte fanns något rinnande vatten. Fullt av avföring högt och lågt men katterna fick gå ut och in som de ville. ingen var elak mot henne med sparkar och slag. Bara klappningar på huvudet. Det är henens bakgrund.

Efter tiden med ungarna Julle, Lilah och Mowits så kommer nu Tropiz egen tid.

Hon blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 130227. Och nu börjar hennes egna liv, utan kattungarna på egen katt-tass så att säga...

Helena har fått äran att ta hand om denna underbara lilla keliga fröken med lång blank päls, ett halvt öra och lite krokig svans.

Hos Helena så får Tropiz bo med flera andra kastrerade vuxna katter och en hund, nämligen "Sigge Svamphund". Vi tror att Tropiz kommer att få ett innehållsrikt och bra liv med sin nya flock!

Hon blev avmaskad med Milbemax för vuxna katter under jan 2012 samt med Profender under feb 2012.

Lilah och Julle föddes av kattmamman Tropiz i ett misärhem. Kattfamiljen hade sitt "bo" under en soffa med avföring och kattskelett. Katterna räddades och kom till ett av Livbojens jourhem där de växte upp i tryggheten med sin mamma och här fick de naturligtvis rent o fint och bra mat. Kattfamiljen fick en härlig tid tillsammans, sedan var det dags för oss att leta hem till ungarna.

Nu har båda sötisarna flyttat hem till Anette och Miroslaw som sedan tidigare har en äldre katt. De bor i ett hus i Hällby och ar ett kattvänligt område omkring sig så efter deras kastrering om ca 3-4 månader så kan de få börja gå ut lite.

Tyvärr har familjen förlorat sin älskade Toulouse som de adopterade via Livbojen för ca ett år sedan.

Kattungarna har nu fått flytta till sitt nya hem och vi är mycket glada att de fick följas åt!

Avmaskade 130211+ 130223 med Milbemax för kattungar.

Vaccinerad första gången 130207 +  andra ggn 130227.

Mowits föddes av kattmamman Tropiz i ett misärhem, familjen hade krypit in under en soffa där det låg avföring och ett kattskelett. Det var katternas vardag.

Kattamiljen kom till jourhem inom Livbojen och kattfamiljen fick en trygg, renlig och härlig tid tillsammans och kattungarna växte upp i tryggheten och busade tillsammans.

Nu har Mowits flyttat hem till Nea och Dennis som sedan tidigare har en busig kattkille som heter Molle. Hela familjen är nu samlad och vi har fått rapport om att Mowits redan äter, leker, går på lådan och sover i sängen med matte och husse. De verkar älska sin lilla bäbis och han verkar älska sin nya familj! Han blir innekatt i sitt nya hem.

Avmaskad 130211+ 130223 med Milbemax för kattungar.

Vaccinerad första gången 130207 + 130228.

 

Vi fick ett larm från en familj om katthonan Lady. Hon vandrade från en gård i närheten, över en motorväg, högdräktig med fem små ungar i magen - allt för att få lite mera mat. Familjen ringde oss och fruktade för Ladys liv. De som hade henne brydde sig inte om henne. Ungar hade i åratal slagits ihjäl på gården för de hade "inte råd" att kastrera Lady.

Väl i jourhememt så kom fem fina ungar ut och efter ytterligare några veckor så adopterade lady tre till ungar. med åtta kattungar under sina vingar så hade hon fullt upp att hålla reda på sina små. En härlig kattungetid med mycket bus och gos följde, kattungarna fick glatt snutta på henne tills de var 12 veckor och sällan så blev hon arg på dem. En underbar och snäll mamma katt!

Men sedan när ungarna flyttat så var det plötsligt Lady själv som fick ta plats. Nu skulle vi hitta ett nytt hem till henne och hennes liv skulle börja som självständig individ.

Snälla Lilian & Berra har tagit hand om Lady och här har hon tom sin egen stol vid matbordet, matvrak som hon är, blir hon väldigt bortskämd och får allt hon önskar. Hon har levt upp och busar och hoppar och har nu blivit jättebra bus-kompis med en av de andra katterna. I vår blir det fågelspan på den in-nätade balkongen!

OBS Lady har bytt namn till Cleo nu!

Kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt 130103. Vaccinerad med andra sprutan samt öronspolning 130124.

Avmaskad med Milbemax 121002.

Dolly föddes som hemlös kattunge vid ett stall där ingen brydde sig, de ville fånga kattfamiljen för att avliva dem. Livbojen hörde talas om kattungarna. Tyvärr avlivades kattmamman innan vi hann agera.

Kattungarna kom till olika jourhem, en del blev tama snabbt, andra tog tid på sig. Dolly har varit hos oss sedan oktober 2012 och efter många månader i jourhem så blev hon helt tam emd sin jourmatte som gjorde ett väldigt bra arbete med henne.

Nu har Dolly flyttat till ett äldre par i Sthlm. Vi fann ett hem som vi tror passar bra för henne, där hon kan utvecklas i sin takt och bolla ut. Hon får lugn och ro och någon som ständigt är hemma hos henne.  Vi hoppas att hon komemr trivas lika bra som hon gjort i jourhemmet och att de som adopterat henne blir nöjda.

Dolly blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 121212 via Livbojen.

Rufus, även kallad Ruffe, föddes under en husgrund av en förvildad kattmamma, vi fick in tre vilda små kottar. En av dem var Ruffe. Han var väldigt förvildad som kattunge och hade aldrig sett människor förr. Men veckorna och månaderna gick och Matilda och Andreas i jourhemmet började se klara framsteg med honom. Efter några månader så var han helt tam, från att ha varit helt vild. Så än en gång finns bevis för att de flesta vildisar med tiden blir tama, alltå de flesta små kattungar som tas in i ung ålder.

Under tiden i jourhemmet så träffade Ruffe tama katter som han blev kompis med. Vi letade efter ett hem med en tam ungkatt i samma ålder och vi hittade ett! Vi är glada att Ruffe flyttat hem till Alexandra i Sala som har en 7 mån katt flicka sedan tidigare och hon vill att de skall vara två som har sällskap när hon jobbar osv på dagarna. Han blir innekatt och det kommer passa honom perfekt, nu hoppas vi att katterna snabbt blir vänner och kan börja leka och mysa tillsammans!

Han blev kastrerad, vaccinerad med första sprutad samt avmaskad med Profender 130201.

Sixten kommer från ett äldre par och de hade tagit hand om honom från några vänenr som inte kunde ha han kvar. Nu kunde inte helelr det äldre paret behålla honom, de skulle flytta från hus in till stan och mannen var sjuk, de hade för mycket katter mm. Sixten kom till Livbojen för att finna ett nytt hem. Han var redan kastrerad från början. Vi avmaskade honom med Profender 130217.

Nu har Sixten flyttat till Anneli från Stallarholmen, hon bor vid vägens slut intill en skog och har flera katter och en hund och två barn. Vi tror att Sixten komemr trivas här då han med tiden blir utekatt som han tidigare var i sitt förra hem. Han är en otroligt underbar och tillgiven och gosig liten bäbis som älskar falukorv! :)

Nora och Bon kom till Livbojen, från olika ställen, som små kattungar. Båda två var rejält förvildade och hade aldrig haft kontakt med människor på nära håll, de hade lärt sig att akta sig för faror, undvika elaka människor för att överleva ute i det vilda.

De togs in i jourhem och veckorna och månaderna gick, de busade runt med varandra och andra katter, åt och myste. Men vi märkte att de här två inte skulle bli riktigt tama. De ville liksom inte vara med människor på det viset. De saknade nog sin frihet med.

Så efter kastrering, id-märkning, vacc och avmaskning så fick katterna flytta till Fannys stall utanför Örebro. Här lever de livet idag, de har en egen inredd avdelning i stallet och kommer få mat och vatten varje dag som komplement till de möss som de nog kommer att fånga.

Framåt vårkanten kommer de nog även gå ut en del från stallet och kika runt och spana på fåglar, tills vidare bor de in sig i stallet och myser i sina frigolit kojor och andra bäddar som det finns gott om i stallet.

Ludde föddes den 7e juli 2012 och har sedan dess flyttat runt ett antal gånger pga allergi och annat. Han kom till oss och vi bestämde oss för att nu skulle han hitta ett permanent hem så han fick den trygghet han förtjänar.

Eftersom han är en mycket söt liten grabb, busig, nyfiken, kelig både med vuxna och barn så tog det inte lång tid att hitta ett permanent hem till honom.

Han har nu flyttat till Monica med familj i Slagsta. Familjen har haft katt tidigare och saknade kisse. Ludde blir till en början innekatt men kommer med tiden att få gå ut i området där de bor.

Ludde blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt via Livbojen 130131. 

My kommer från en kattsamlare, som under många många år samlat på sig katter, i hans hus är det misär. Många katter är kvar där än, kiss o bajs överallt, Vi har räddat många katter från misären och en till tjej hjälper oss så vi hoppas kunna få alla katter från misärhemmet till slut.

My är en busig ungkatt, med mycket liv i sin lilla kropp, liten som en kattunge med en kattunges busighet och en vuxen katts mysighet. Hon vinner ens hjärta direkt man ser henne den lilla tjejen!

My busar hela dagarna och gillar att vara nära en, snören är en favorit leksak och hon gillar att stå på två ben och försöka fånga snören - som en liten cirkus-katt.

My har troligtvis varit sjuk som kattunge så något har skadat hennes luftrör. När hon blir anfådd låter hon lite rossllig (prov är taget på Herpes mm men visade inget). Annars är hon som vilken katt som helst.

Nu har My fått ett permanent hem hos Jasmine med sambo, då det permanenta hemmet låg nära så fick My bara en liten gång-prommenad till sitt nya hem, sittandes i sin transoprtbur. Hon blir innekatt och ibland kommer hon få träffa på både hund och katt via bekanta till nya matte. Nya familjen är naturligtvis informerade om Mys besvär, men de kommer nog att älska henne minst lika mycket tror vi :)

Avmaskad med Drontal 121021.

Kastrerad, vaccinerad, samt id-märkt 130104.

Eddie kommer från ett hem där husse från början brydde sig mycket om sina katter, sedan spårade det ur och till sist tappade husse greppet om tilvaron, det hela slutade med att han slog ihjäl en av de vuxna katterna och lade den i frysen. Vi vet inte om katterna såg denna händelse och kommer ihåg det?

Eddie är ca 6 år gammal och är en helvit kille med gula ögon, har har bra hörsel. Han levde tidigare som innekatt men gick ut i koppel ibland har vi fått höra från en som kände till det förra hemmet.

Eddie är en speciell katt. Han gömmer sig gärna då det är livat, när man väl klappar honom och börjar kela med honom så släpper han loss och blir världens goskille. Han går till slut efter en som en hund och vill bara vara nära en och mysa. Eddie gillar lugn och ro och att bara ha matte för sig själv, därför var det perfekt då Elisabeth hörde av sig och anmälde intresse för Eddie. Hon studerar och bor i en lägenhet mitt i stan, här kommer Eddie få bo och få ha matte för sig själv, med mycket kärlek och gos så kommer han att blomma ut som han gjort i jourhemmet där Elin blev mycket förtjust i honom :)

Han var redan kastrerad och id-märkt då han kom till Livbojen.

Han blev avmaskad med Milbemax för vuxna katter av Livbojen.

Frasse kom till Livbojen då en familjemedlem utvecklat allergi mot honom.

Han var en väldigt älskad och fin kisse på 6 år, som familjen med sorg i hjärtat lämnade till oss, de hade försökt få hem åt honom men det hade inte lyckats med det.

Eftersom Frasse är en mycket fin huskatt i sina bästa år, kelig och tillgiven och underbar på alla sätt och vis så dröjde det inte länge förren Liss fick upp ögonen för den här fina killen.

Frasse har nu flyttat hem till Liss och hennes dotter. I Början får Frasse lite sällskap av en katt som de är kattvakt åt. Han kommer fortsätta att ha sin försäkring kvar nu när nya ägaren tagit över ansvaret för honom, och han var redan kastrerad sedan tidigare.

Liss verkade mycket nöjd över sin nya familjemedlem och vi hoppas att Frasse och familjen kommer få ett långt och bra liv tillsammans! 

Blossom kom från ett hem där en vuxen katt slagits ihjäl och lagts i frysen. Gubben som hade katterna tog till en början hand om dem, men på slutet raserades hans liv och han kunde varken ta hand om sig själv eller sina katter. Katterna kom till Livbojen.

Blossom visade sig vara en snäll, mysig och gosig hona, som till en början var lite rädd. Veckorna gick i jourhemmet och hon blev mer och mer trygg. Hon visade att hon ville bo utan andra katter i hemmet, hon ville inte ens bo med de katter som hon bott med tidigare. Jourmatte fick en gosig kisse som gärna var i sängen och myste om nätterna. En vacker katt - precis som på Whiskas förpackningen, en "fotomodell" är det katten på bilden?

Nu har nya matte Emelie varit och hämtat sin ögonsten!

Blossom blir Västerås-bo och kommer bli innekatt och få bo med Emelie och dottern i en stor och rymlig lägenhet. Familjen har verkligen sett fram emot att hämta sin lilla sötnos och nu följer några dagar i hemmet utan dottern, sedan skall hela familjen spendera tid tillsammans och få en härlig framtid ihop!

Avmaskad med Milbemax 121213.
Kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt 121218.

Vanessa kom från extrem kattsamlare med 92 katter, de flesta sköts till döds då det var för stor mängd katter för att alla skulle kunna räddas och det var bara Livbojen som tog emot några katter, andra katthem sade nej.

Vanessa har varit i jourhem och blivit en trygg katt, men hon är ännu inte helt trygg i sig själv därför behöver man ha tålamod med henne och låta det ta tid. Något som Jennifer med pojkvän är beredda att ge Vanessa. De bor t i Strängnäs och utanför huset precis finns en skog. Så om Vanessa vill med tiden så får hon bli utekatt. Men det får hon välja alldeles själv när hon blivit trygg i sitt nya hem.

Vi hoppas att Vanessa blir trygg och kommer till ro i sitt nya hem, Hon kommer få mycket kärlek så vi tror att hon kommer blomma ut till den lilla söta fina tjej hon är.

Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 121212 av Livbojen.

 

Baloo och Gordon kommer från ett hem där en vuxen katt slagits ihjäl och lagts i frysen, till slut kom polisen och konstaterade att mannen inte längre mådde bra och katterna togs omhand. Vart skulle de ta vägen? Baloo och Gordon och två till kom till Livbojen.

Killarna visade sig vara mycket snälla goa grabbar, men rädda och på sin vakt. De ville gärna gömma sig och "ta skydd" i skåp och garderober. I jourhememt träffade de en liten kattunge. Dagarna och veckorna gick Baloo och Gordon blev modigare och modigare och till slut var de bästisar med kattungen och busade med den och var framme mer och mer. Vi gladde oss åt grabbarnas stora framsteg och förstod att de mår bra och kommer att bli jättebra och fina katter.

Jakten på nytt hem började.

Linda hörde av sig till oss. Hon är nyinflyttad till Eskilstuna och har fått ett nytt och bra heltidsjobb här och ville ha två uxna katter som har sällskap av varandra om dagarna och klarar sig själva från början. Baloo och Grodon blev hennes val, vilket vi är väldigt glada för.

Nu bor killarna i en trea, de blir innekatter. De har fått ett stort klösträd och allt de behöver för att börja sitt nya liv. De kanske kommer få träffa på en hund med framöver som kommer och hälsar på så det blir spännande för grabbarna!

Killarna blev avmaskade med Milbemax 121213.

Kastrerade, vaccinerade med första sprutan och id-märkta 121218.

Mittens kom från en person som samlat på sig för många katter, Länsstyrelsen gjorde besök och sa att hon skulle göra sig av med många av sina katter och vi fick ett samtal från personen som vädjade om hjälp.

Mittens o flera andra katter har fått komma till Livbojen för att hitta nya hem.

Hon är en underbar semi-långhårig katt som är lite som en hund till sättet, hon är lite bestämd och tjurig mot andra vuxna katter men med tiden så går det bra att vänja henne med andra katter för hon är van att dela hushåll med många andra.

Nu har Mittens fått ett hem i Sparreholm hos en familj som har två barn. Vi tror att det blir jättebra för henne, hon fick sin stora klösmöbel med sig som hon gillar och redan vid första träffen så lät sig Mittens bli borstad av en av familjemedelmmarna i nya familjen så det verkar som hon kommer att trivas jättebra med dem!

Kastrerad, vaccinerad, samt idmärkt 121002 av Livbojen.

Avmaskad med Milbemax för vuxna katter under slutet av sept.

Vilda, så som namnet säger, var en vildis som kom till Livbojen för några månader sedan. Hon kom med två andra kissar som hotades av avlivning, de levde på en gård och nu ville man inte ha kvar dem. De skulle skjutas, men detta förhindrades och Vilda kom till jourhem.

Hon blev under veckorna som gick i jourhememt tamare och tamare men vi märkte att det inte var någon innekatt, eller tamkatt. Hon saknade nog livet ute och friheten.

Nu har Vilda flyttat till Eva som bor på en gård i Malmökping. Här får hon sin frihet och ändå någonstans att bo. Första turen tog hon upp till höskullen och borrade ner sig i lite halm. Som vänner får hon även tre grisar som räddats från avlivning och 6 hästar, varav 2 räddade från avlivning. 

Hon fick med sig kattkompisen Misse, som hon levt ihop med sista tiden i jour. Vilda gillade verkligen Misse, gick förbi, satte sig nära och tvättade sig, försökte buffa och få uppmärksamhet.

Nu hoppas vi att Vilda trivs med sitt nya liv på gården och i ladan som är inredd för katterna, tänk i vår vilda när du får ligga i sommar-gräset och spana på fåglar!

Vilda kastrerades, id-märktes, vaccinerades och avmaskades under december 2012.

Två små kattungar kom till Livbojen i somras, förra året, med sin mamma som var tam. De två tjejerna i kullen blev tama. Men inte Timon & Pumba. De ville helt enkelt inte vara nära människan trots månader av social träning. Vi förstod att de ville tillbaks till samma liv som de levt - på en gård i en lada.

Nu har Timon och Pumba fått flytta till Eva i Malmköping, där bor flera katter från Livbojen, tre grisar som är räddadats från avlivning samt några hästar som också räddats från döden. 

Korten är från besöket i ladan då katterna bott ute i ladan i ca två veckor. De trivs, berättar Eva, de leker på skullen, kryper in i frigolitkojorna, busar i lektunneln och baby-gymmet som står i en hästbox. Hästarna ger ifrån sig mysig värme och bäddar och kryp-in och mat finns lite här och där i ladan. Katterna betraktar oss på håll. De ser ut att leva livet!

De blev båda kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade i slutet på oktober 2012.

Misse kom från ett dödsbo. Han hade levt ca 10 år med sin husse, men nu hade mannen vandrat vidare. Misse kom till flera olika jourhem eftersom han inte slutade kissa inne, trots att han blev kastrerad. Han var rastlös. Trots att han var innekatt så förstod vi att Misse ville ut.

Livet på landet i Malmköping hos Eva blev Misses nya hem. När han idag tog sina första tass-steg i den katt-inredda ladan så var det som han alltid bott där, han kikade lite på grisarna, nosade i spiltorna och tog en liten nosning på Pumba, som fräste lite lätt och reste ragg. Misse kikade bara lite över axeln och fortsatte att utforska. Han gnodde sig mot kattmyntan i katt-gymmet på golvet, åt mat och lade sig sedan nöjd för att vila i en frigolit låda.

Tänk Misse  i vår, då blir det ännu mer spännande då du får utforska markerna lite mera! Nu kan du kissa hur mycket du vill, men det finns tom kattlåda inne i ladan!

Misses nya liv börjar nu - ett spännande kattliv hos en familj som älskar djur med hela sitt hjärta! 

Misse blev kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt 130103. Avmaskad med Milbemax 130101.
Behandlad för skabb 130103.

Tabbis kom som hemlös hem till Elin på Livbojen. Då var hon bara kattunge. Tiden gick och Tabbis blev mer och mer mobbad av de andra katterna i hemmet, till slut blev det outhärdligt då Tabbis gick iväg längre och längre sträckor hemifrån då de andra katterna inte var snälla mot henne och hon fick inte ens gå på kattlådan. Hon var tvungen att hitta ett nytt hem för att må bra och bli lycklig igen!

Hon är 2 år, kastrerad, id-märkt, vaccinerad och avmaskad.

Nu har Tabbis flyttat ut på landet utanför Eskilstuna, hon blir än så länge ensam katt i hushållet, ev skaffar familjen en katt till om det visar sig att Tabbis saknar en vän. Med en egen sjlö som närmaste granne och stora vidder att utforska så har nu Tabbis fått slippa mobbningen och kan bli en lycklig katt igen, vi är så glada för hennes nya hem, tack så mycket Emelie med sambo för att ni adopterade Tabbis och gav henne chansen till ett nytt liv!

 

 

Hamilton kom till Livbojen då han observerats vid en liten by med få hus i ca en månads tid. Ingen i de närliggande husen kände till honom, grannarna frågade runt och till slut reagerade en tjej som kände till att katten gick där hemlös och hon ringde oss. Hon hade också försökt att leta efter en ägare men fann ingen.

Hamilton hittades okastrerad och omärkt. Han har haft ett hem någongång det märks, han är superkelig och inte rädd. Han lägger sig på golvet och vänder upp magen och vill bli kliad, spinner och buffar! Han är dessutom supervacker, mörkgrå och vit och så har han låååånga vita morrhår och gröna ögon - en riktig charmör!

Efter en kort tid i jourhem så har han fått ett permanent hem, hos några vänner till Oona som hade honom i jourhem. De föll direkt för den här mysiga grabben då de var och hälsade på Oona.

Nu har Hamilton flyttat till Marcus och Linnea som bor här i stan, han blir innekatt och kommer att bli en älskad familjemedlem!

Kastrerad, vaccinerad med första sprutan och idmärkt 130103.

Avmaskad med Profender 121229. Behandlad för skabb 13103.

Poppe hittades ute i kyla och snö, vid ett trräd höll han till och letade fram mat som någon lagt ut under snön. Kattspåren i den djupa snön fortsatte att vara kvar under trädet och vi förstod att han var hemlös, liten, mager och okastrerad, omärkt bara 6 månader gammal.

Poppe kom till ett av Livbojens jourhem under några veckor där han återhämtade sig snabbt och blev vän med de andra jourkatterna i hemmet. Han åt med god aptit och var jätteduktig med lådan. Han hade helt klart haft ett hem när han var liten kattunge.

Nu har Poppe flyttat hem till Sara och Philip som sedan tidigare har en busig kattkille på ca 6 månader som de behövde en bus-kompis till för då de jobbar om dagarna så blir det ensamt för honom. Poppe och den andra kissen blir innekatter i lägenhet här i Eskilstuna.

Han kastrerades, vaccinerades med första sprutan, id-märktes och avmaskades 130103.

 

Frans har en brokig historia bakom sig, först blev han utkastad från sitt hem där han bodde med en pit-bull, båda blev hemlösa. Han togs omhand av en kvinna som fick fhöra om detta. Men hon blev bostadslös, Frans hamnade i en släktings hem och här fungerade det inte med katterna och hunden. Han vantrivdes fruktansvärt och bråkade med de andra djuren. Efter några dagar var det ohållbart och Livbojen kontaktades.

Nu har Frans fått ett permanent hem hos Tobias med famij, dottern har saknat katt sedan deras tidigare katt blev sjuk och gick bort.

Frans kommer få bo i Torshälla i en villa med familjen, han blir ensamkatt i hushållet och med tiden får han vara utekatt, vilket han redan är så det passade jättebra för honom.

Kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad med Profender 130104.

Katten Roffe upptäcktes då han åt fågelmat vid en altan i Fröslunda, kvinnan som upptäckte honom matade honom någrra dagar, sedan kom kylan minus 20 grader och hon insåg att kattens liv hängde på en skör tråd så hon tog in honom och försökte hitta hans ägare. Helt utan resulstat. Hon ringde oss och på så sätt kom Roffe till Livbojen.

Roffe var redan kastrerad, inte id-märkt, men chioppad. Tyvärr inte registrerad så inte heller här fick vi från någon ägare.

Vi fick leta ett nytt hem åt Roffe, någon som ville ta hand om honom som skulle kunna älska honom för den underbara katt som han verkligen är! Nu har vi hittat det hemmet, det är Sven och fru samt deras hund som kände att de kunde öppna sin dörr för Roffe.

Familjen har tidigare adopterat katt via Livbojen, Gordon år 2010 men yyvärr så blev han sjuk och gick bort nyligen, han var en mycket älskad katt men inte ens en vistelse på Strömsholms djursjukhus gjorde honom frisk.

Nu får Roffe ett underbart hem där vi har hörts det viskas om att det kommer att serveras kycling och att han kommer få gå ut, om han så önskar och kanske tom bli kompis med familjens höns som också bor där!

Avmaskad 130102 med Milbemax engångsdos för vuxna katter.

Svart-Is letade mat i ett sommarstuge område i Katrineholm. De som matade honom trodde att han var en dräktig hona, förmodligen var han full med mask och hade under en kort tid ätit upp sig då han vandrat hemlös en tid. Till vår stora förvåning såg vi att vi hade fått in en okastrerad hankatt. Så kan det gå, men Svart-Is togs självklart omhand han med via Livbojens jourhem.

Efter en tid i jourhem så fick Svart.-Is flytta till Eva på landet som sedan tidigare har två förvildade katter boende hos sig i deras stall. Svart-Is kommer dock första tiden att bli innekatt i villan, sedan får han välja om han vill gå ut på gården med de andra djuren, hästar, hundar och andra katter.

Vi tror det blir ett perfekt kattliv för Svart-Is som älskar kel och gos och är en väldigt snäll och trevlig katt. Han uppskattas vara ca 4 år av veterinären. Vad han varit med om och var han kommer ifrån är det ingen som riktigt vet. 

Kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt 121130.

Avmaskad med Axilur 121228-121230.