livbojen logga fb

Vi har fått hem 2013

Frida och Blixten kom till Livbojen då ägarna hade för många katter och kunde inte ha kvar alla. De växte upp tillsammans i jourhemmet och var från början väldigt fästa vid varandra. Vi hoppades på ett gemensamt hem till dem och det ordnade sig, för nu har katterna flyttat in hos Henrik med familj. De hade nyligen mist sin 14-åriga gamla kära katt och ville nu ha två kattsyskon som skulle kunna vara bra kompisar och leka med varandra.
Katterna blir innekatter i en stor lägenhet och får gå ut i koppel på gården om de så önskar. Ett toppenhem för de två små sötnosarna!
Vaccinerade med första sprutan 131007.
Vaccinerade med andra sprutan 131114.
Kastrerade och id-märkta 131227.

Turbo skulle avlivas av sin ägare då han kissat utanför kattlådan. Veterinären kontaktade oss och vi räddade kissen. Han kom till ett av Livbojens jourhem och visade sig vara rumsren. Det var alltså det förra hemmet som han ej trivdes at bo i och det var hans sätt att protestera. Förmodligen saknade han en kattkompis, för han var överlycklig när han fick en katt att leka med, så kravet på nytt hem blev att han skulle få en kattvän som han kan dela sitt liv med.
Turbo har flyttat till Emilia som för några år sedan adopterade katten Ashanti från Livbojen. Nu skall Emilia och Ashanti flytta till Gränna och börja sitt nya liv. De kommer även att få en in-nätad altan som de kan vara ute och busa på.
Vaccinerad md första sprutan 131218. Andra sprutan ansvarar nya ägaren för att ge till Turbo efter ca 3-4 veckor efter första sprutan. Måste kastreras om ca 1-2 månder enl Livbojens kontrakt.
Avmaskning har skett, samt borttagning av öronskabb.

Fia-Lotta har haft ett antal hem innan hon kom till Livbojen. De två sista hemmen hon bodde i var oseriösa, hon blev utkastad på gatan utan plan att ta in henne igen. Tyvärr finns det många såna här oansvariga människor i dagens samhälle.
Hur som helst nu har Fia-Lotta flyttat till Marielles mamma som bor i Dalarna. Just nu så firar hon jul där uppe och har det hur bra som helst, mammans bästa julklapp från sin dotter var naturligtvis en katt som hon saknat så otroligt mycket.
Fia-Lotta var redan kastrerad och id-märkt när hon kom till oss på Livbojen.

Lena och Linus hade gått en längre tid hemlösa på landet, lite här och var hade de fått mat så de klarat sig, de sökte skydd i lador och uthus. Båda katterna räddades av en katthjälpare och de kom till Livbojen.
Katterna hade levt som untekatter permanent och vi märkte att de längtade tillbaks till friheten. Så kastrerade, vaccinerade och id-märkta har de nu flyttat till Matti & Ella som har travstall i Hammarby, men inga katter i stallet som tar möss. Nu har båda katterna fått ett tip-top hem i stallet, med varm sadelkammare och när de är hemmastadda så öppnas kattluckan och de får börja gå ut.
Tack Ella med familj som adopterat dessa skygga små katter - som har rätt att leva så som alla katter har, vare sig de är skygga eller supersociala.

Tekkla kom till Livbojen med kattmamma Lena och ett syskon. Hon hade irrat runt ute och kattungarna tiggde mat vid ett hus på landet. Tekkla har nu fått flytta till ett permanent hem hos Jonna med sambo från Strägnäs och de har en kattflicka på 3 år sedan tidigare. Skönt för Tekkla att få en vuxen kompis att ty sig till då hon är lite osäker än så länge.
Vi hoppas katterna finner varandra och kan bli goda vänner. Vaccienrad en gång, andra sprutan ansvarar nya ägarna för.

Pim föddes på en bondgård där det vimlade av okastrerade katter, de fick nätt och jämt mat så de blev mätta. Pim med syskon kom till Livbojen. Efter en lite slingrig resa så har nu äntligen Pim fått ett permanent hem, han bor numera hos Solveig Andersson och med hennes katt Babsan så kommer han att få ett toppen-liv som innekatt med en matte som redan älskar honom och med Babsan som vi hopper lever upp lite nu när hon fått en ny kamrat.
Pim är fullt vaccinerad, id-märkt och kastrerad.

Skorpan hittades av en familj då de stannade för att ta lite luft längs vägen till Flen. Hon kom skuttandes ur s´kogen och inget hus fanns i nörheten. Hon hoppade in i bilen och åt av familjens kakor. De förstod att hon var utsvulten och vilse. De kunde ej finna någon ägare till henne så hon kom till Livbojen.
Skproan är en väldit härlig ungkatt på ca 6 månader, med sitt underbara sätt mot både människor och djur så hittade Skorpan efter några veckor ett permanent hem hos Soile med familj och hennes tre hästar, två kaniner och en till katt. Skorpan kommer få ett härligt kattliv på landet och spännande äventyr väntar i vår på landet.
Hon blev kastrerad och vaccinerad och id-märkt 131121.

Snurre bodde med en kvinna som inte klarade av att ha hand om djur och hon fick inte heller ha djur på det stället som hon bodde på. Familjen larmade Livbojen och Snurre kom till oss. Han var i jourhem några veckor och sedan blev han adopterad av Malin som saknat katt och nu adopterat sin första egna katt. En svart katt skulle det natuligtvis vara då familjen hela tiden haft just svarta katter.
Snurre blir innekatt och vi har redan fått uppdatering att det går jättebra, han är kelig nyfiken och hur mysig som helst meddelr Malin.
Han blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 131205 av Livbojen.

Cosmica kom till Livbojen dräktig med två kattungar. Efter någon vecka födde hon sina bäbisar i jourhemmet. Hon kom från misärhemmet i Barva där katterna levde i misär, med avföring och dålig mat i två rum levde katterna instängda, inga rena ytor fanns i hemmet och katter hade lidit där i många år.
Nu fick alla katter sin räddning och efter att ungarna födits levde den skygga Cosmica upp och utvecklades till en busig, kelig och härlig liten katt. Ungarna fick nya hem och nu har Cosmica flyttat till sin matte Kim i Nyköping, hon kommer få bli innekatt och i janiuari kommer en ny kompis från Livbojen, nämligen katten Nikki att flytta dit som sällskap till den lilla familjen.
Cosmica har fått en laserpekare i sitt nya hem, vilket var hennes absoluta favoritleksak. Hon har nu bytt namn till Corona.
Innan hon flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Cooper hittades i ett garage i Uppsala. Polisen letade efter en ägare till lhonom men ingen gav sig till känna. Efter några veckors förvaring fanns ingen lösning, Cooper var hemlös.
Han kom till Livbojen för att söka ett permanent hem via oss. Och det fick han rätt så omgående pga sin enorma charm, härlig personlighet och mycket vackra utseende. Han har nu flyttat till Monica med den 8 åriga katten Semlan, de bor i Torshälla och katterna kan även vara ute lite där på gården om de önskar. Vi kan bara gratulera Monica för att ha fått en sån fin och härlig katt som Cooper.
Avmaskad under november månad. Vaccinerad 131214 med första sprutan. Kastrerad, vaccinerad med andra sprutan och id-märkt 131205.

Figaro med syskon, mamma och en annan vuxen katt skulle kastas ut på gatan då ägaren inte längre hade råd att ta hand om dem. Planen var att dessa 5 veckors kattungar skulle få klara sig själva ute utan ett hem. Livbojen tog in alla katter i jourhem. Nu har Figaro fått ett permanent hem hos Isabelle med sambo, de har även en hund och ett barn som bor deltid hemma hos familjen. Vi har redan fått rapporter om att det går jätte bra med lilla Figaro som börjar komma in i familjen, han gillar att leka papegjoa på husses axel bland annat. Nu gäller det bara att den ivriga lilla hunden lär sig att Figaro är en vän som är där för att stanna.
​Är avmaskad med Milbemax för kattungar.
Vaccinerad med första sprutan 131114. Vaccinerad med andra sprutan 131205.

Astrid kom med fyra kattungar till Livbojen och en annan katt kopmis. De skulle kastas ut på andra sidan järnvägen, då ägaren inte tyckte att han hade råd med dem.
Katterna och Astrid kom till oss. Nu har ungarna flyttat och lilla Astrid har fått permanent hem ute på landet hos Evas syster, på gården finns redan många katter från Livbojen men Astrid skall bo inne i ett annat hus och hon kommer bli innekatt tills i vår då hon får börja gå ut. Nu börjar det spännande livet på gården och till en början blir det mys inne och upptäcka husets alla vrår.
Avmaskad med Axilur 2-4 nov.
Kastrerad, vacc en gång samt id-märkt innan hon flyttade till permanent hem.

Glittra och Glimma låg i magen på mamma Cosmica när vi räddade henne från misärhemmet där 10 vuxna katter och en kattunge led nöd. En dag den 20e feb 2013 tittade två små töser fram vid mammans mjuka mage.
De föddes efter några dagar i tryggheten, utan smuts och i ren miljö fick kattungarna börja sina små liv. Efter en trygg uppväxt med härliga duktiga kattmamma Cosmica (Corona) så var det efter 12 veckor dags att börja den egna resan ute i vida världen, med sällskap av varandea såklart då tjejerna blev bästa vänner.
Nu har töserna fått permanent hem hos Mattias Moberg och hans familj. Redan efter första dagen har vi fått rapport om att kattungarna leker, äter, går på lådan och tigger allt från te med mjölk till tacco-köttfärs.
De skall vara innekatter i familjens nya radhus.
Vaccinerade med första sprutan 131121. Andra sprutan 131212.

Malte hade matats ute sedan han var nyfödd, han föddes under en bod och ett större gäng katter höll till på stallet och fick mat av några snälla kvinnor. De blev många och till slut kontaktades Livbojen, som tog in 9 katter från stället.
Malte har efter några veckor i jourhem fått ett permanet hem hos Kina på landet som har hundar och som tidigare haft katt. Nu saknade hon att ha kisse och passade på att rädda en hemlös katt som haft det tufft. Malte bor nu hos Kina och när han blir trygg hemma så kommer han att få kunna gå ut om han vill. Han har redan gjort sig bekant med hundarna och det går bättre och bättre, matte berättar att han redan är hennes lilla bäbis och vi är såklart jätteglada för Maltes skull.
Avmaskad med Milbemax för kattungar 131030.
Kastrerad, vaccinerad en gång samt id-märkt 131121.

Simone kom till Livbojen med sin vuxna "kattunge" och hennes små kattungar i släptåg. Ägaren kunde inte ha dem kvar och tänkte släppa ut dem vind för våg, kattungarna var då bara ca 4-5 veckor. Hela gänget katter kom till Livbojen.

Simone är en väldigt härlig tjej, några år gammal. Hon verkade trivas bäst då hon fick all uppmärksamhet av jourmatte och tyckte säkert att det var lite för mycket katter i jourhemmet för sin smak.
Så nu fick Simone det perfekta hemmet hos Helenes mamma där hon kommer bli ensamkatt och få massor av uppmärksamhet och gos. Vi hoppas att de två kommer att bli goda vänner för livet.
Simone blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad genom Livbojen innan hon flyttade till permanent hem.

Bisse kom med många andra katter från misärhemmet i Kungsör där det var ca 15 okastreade katter och kiss och bajs överallt. Hemtjänsten upptäckte katternas tragiska liv och de kontaktade oss och vi har hjälpt alla katter att få nya hem.
Bisse visade sig vara en jättemysig kille, och han blev genast vän med de andra katterna i jourhemmet. Han hade fått gått ut och in i misärhemmet (som tur var) för inne var det en hemsk stank. I jourhemmet fick han bara vara innekatt och han trivdes jättebra som innekatt visade det sig.
Nu har han fått ett permanent hem hos Åsa som bor med sin dotter och en annan katt här i Eskilstuna. Redan första kvällen har Bisse ätit mat och nosat runt i nya lägenheten, det verkar som katt grabbarna kommer att bli bra vänner framöver.
Kastrerad, vaccinerad med första sprutan och id-märkt 130304.
Avmaskad med Profender 130301.

Frodo var en av kattungarna som ägaren hotade med att kasta ut vid järnvägen då de var ca 5 veckor gamla. Han räddades med hela sin kattfamilj och de kom till Livbojen för att få en trygg plats och leta nya hem.
Frodo har fått ett permanent hem hos en småbarnsfamilj i Stigtomta och de har också en annan katt sedan tidigare. När han är större och kastrerad kommer han att få vara ute om han vill.
Han blev avmaskad med Milbemax för kattungar.
Vaccinerad första gången 131114. Andra gången 131205.

Flex kom med ett gäng katter från en man som inte längre kunde ta hand om sina katter, han planerade att släppa ut dem på andra sidan järnvägen (bla fyra små kattungar på 6 veckor). Hela gänget hamnade hos oss på Livbojen.
Flex har nu fått ett permanent hem hos Linnea & Fredrik som bor på landet och sedan tidigare har en katt samt tre hundar. Här kommer Flex med tiden få kunna komma och gå som han vill ut och in, ett riktigt spännande härligt liv på landet väntar den lilla krabaten nu.
​Är avmaskad med Milbemax för kattungar.
Vaccinerad första gången 131114. Andra gången 131205.

Sibel hittades ute i Råbergstorp med sina tre kattungar. Hon hade födit sina ungar ute någonstans i ett skogsparti.
Hon togs in till Livbojen och ungarna har växt upp och klarar sig på egen hand.
Sibel har nu fått flytta till Malin som bor på landet i Stockholms området. Här blir hon innekatt med möjlighet att gå ut i koppel under varmare årstider, Malin är hundvakt lite då och då så Sibel kommer att få lite större kompisar än hon är van med.
Sibel blev 131018 kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Fritte var en av misärkatterna från stället i Barva där 10 vuxna och en kattunge levde under total misär och det fanns inte en yta i de två rummen där katterna höll till som inte var täckt med avföring. Rutten mat och gammalt vatten var deras vardag.
Katterna kom till Livbojen.
Fritte var ganska så psykiskt medtagen av det han varit med om. Efter flera månader i jourhem och mycket få framsteg så förstod vi att vi måste finna en annan lösning för Fritte. Vi frågade Eva i Slytan om hon kunde tänka sig ytterligare en stallkatt, och det kunde hon.
Nu bor Fritte i stallet med tre hästar och sedan tidigare bor ytterligare fyra stallkatter från livbojen där. Han fick först hälsa på hästarna det gick jättebra. Från att ha ha en blick som var totalt tom, så började Frittes ögon lysa av liv när han skuttade iväg i ladan, kanske på jakt efter små möss. Vi tror att han kommer att få det jättebra i kattgruppen där alla såklart är kastrerade, vacinerade och idmärkta och har kojor, mat mm. Och vill han så kommer han få blir innekatt hos Eva med familj, som katten Pumba redan blivit.
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 130912.

Katten Gandalf kom från ett hem där han inte kunde bo kvar, han hade hamnat i fel händer och var tills vidare i tillfälligt boende då livbojen hämtade hem honom till Eskilstuna för att få komma till ett av våra jourhem.
Han visade sig vara en busig katt med mycket energi i kroppen, efter veckorna gått lugnade han ned sig och hittade sitt lugn och blev gosig och stabil i sitt sätt.
Han blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt via Livbojen och har nu flyttat till Karin som har ytterligare en katt som sällskap för underbart fina Gandalf. Vi önskar honom lycka till och har redan fått bild på honom från nya hemmet, så allt verkar vara jättebra!

Micke och Molle föddes ute i ett sommarstuge-område i Torshälla. Mamma Freja hade lagt flera kullar ungar ute i friheten under de snaste åren, mamman och ungarna fick mat hos en familj och då det närmade sig höst och rusk så kontaktade de Livbojen för att katterna skulle få komma in i värmen.
Mamma har redan fått nytt hem som stallkatt och nu har ungarna fått ett permanent hem som innekatter här i stan, de får det allra bästa en katt behöver och de får tid på sig att vänja sig med sin nya omgivning.
Bröderna blev kastrerade, vacc en gång samt id-märkta innan de flyttade.
De blev även avmaskade med Milbemax 131029.

Hermonie kom till Livbojen då matte dött. Hon bor numera med katten Melvin från Livbojen. De har blivit bästa kompisar och lever ett bra kattliv hos sin matte och husse som verkligen älskar de små ulltussarna. Hermonie var redan kastrerad och id-märkt när hon kom till oss på Livbojen.

Satsumas är en liten hona som är född 120809. Hon bodde i ett hem där antal katter blivit lite för många och en i familjen blivit mycket allergisk. Hon fick komma till ett av Livbojens jourhem.
Hon fick vara på prov hos Christoffer i två veckor och under tiden blev han jätteförtjust i henne och vi fick den glada nyheten att hon fick stanna hos honom, vilket vi är väldigt glada för.
Hon blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 131007.

Grima är en liten honkatt, blandning av Siiames och dragen framkommer tydligt. Hon hittades övergiven ute i regnet med sina kattsyskon då hon var liten, adopterades via en av Livbojens andra kattmammor och växte upp under bus och mys med sina syskon.
Grima har nu flyttat till Emma och Andreas som sedan tidigare även har två honkatter. Hon kommer att bli innekatt med tillgång till en katt-säkrad balkong där hon nog i vår kommer att sitta och spana på fåglar :)
Grima blev vaccinerad första gången 131114 och den andra vacc.sprutan komemr de nya ägarna att ansvara för att ge henne.

Kattungarna Findus och Felix är bröder, de föddes av mamma Flingan och de kom till Livbojen med sin syster Flisan. De bodde utomhus i en dragig bod utan tillräckligt emd mat och de små var tärda av kylan då de kom in till oss. Findus blev sjuk och var tvungen att genomgå flera kurer medicin innan han till slut blev frisk och kunde flytta. Med hjälp av nödrop för Findus kunde pengar skrapas ihop till hans veterinärvård och vi tackar alla frivilliga djurvänner som hjälpt oss med insamlingen! Det räddade hans liv!
Nu har syskonparet fått ett permanent hem hos ia och Fredrik och deras barn, de har också en 8 årig honkatt sedan tidigare.
När killarna är kastrerade och id-märkta kommer de få vara utekatter om de vill, då familjen bor bra till med kattlucka osv.
De blev vaccinerad första gången 131001. Andra gången 101022.
Avmaskade med Milbemax för kattungar 130929.

Frans kom från ett ställe där flera hemlösa katter uppehåll sig under en bod, och de var störst av de kattungar som fanns i gänget. Han var i jourhem i några veckor, det är en tuff grabb som inte är rädd för något, men känner sig trängd inne och vill inte bli klappad inne. Full med bus och nyfikenhet!
Francis hämtade vi från ett ställe där han matats och bott i en kartong sedan han var kattunge. Nu kom kylan och kartongen räckte inte inför den kommande vintern.
Frans och Francis har fått flytta till Håkan med fru samt två barn, de bor i Kjula och här kommer de att bli gårdskatter, med hemvistelse i stallet hos hästarna där det finns ett uppvärmt rum med mat och koja, hö och andra bekvämligheter. Ut till gården finns en kattlucka så killarna kommer att få komma och gå som de vill framöver. Ett härligt kattliv väntar grabbarna och de kommer att få som uppgift att fånga in gårdens råttor och möss och det kommer nog att bli ett jobb de gladeligen utför! 
Frans: Avmaskad med Milbemax för kattungar 131030.
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 131119. 
Francis: Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 131119.

Freja hade i många år gått i Solvik och fått flera kullar med kattungar och kattungarna har gått olika öden till mötes, de flesta hade "försvunnit" sade de som matat kattmamman under åren. Den sista kullen lyckades vi rädda tillsammans med mamma Freja.
Freja trivdes aldrig inomhus, vill ville tillbaks till friheten.
Zammy kom från en kattsamlare i Katrineholm, en fin stor stålgrå herre som inte riktigt trivdes med att vara med andra katter i en lägenhet. Han och Freja har nu fått flyttat till Jenny i Vallentuna, här får katterna ett härligt kattliv, men kaniner och höns som närmasta grannar, i vår kommer fåren och blir ytterligare vänner i skaran. På gården finns även hundar, och hela gårdedn är från 1700 talet med flera mysiga små uthus som håller på att renoveras.
Katterna har nu släppts ut i ladan där de kommer få vara 3-4 veckor, de flesta bekvämligheter, som värmelampor, mattor, mat och vatten och kattlåda och hö finns är inne. Och en och annan mus kommer nog att korsa deras väg i ladan :) 
Zammy kommer från ett kattsamlar hem där vi tagit hand om alla katter uton en men den kommer in i nästa vecka till Livbojen. Sedan är jobbet klart.
Zammy är en snäll kille, han är mycket fin, blå päls och höga fina ben. Mycket vacker katt.
Freja: kastrerad, vaccinerad och id-märkt 131112.
Zammy: Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 131017.

Tofflan var en av kattungarna som kom med ett helt gäng kattungar plus en mamma som hittats i en bod, utomhus. Kattgänget skulle bli lämnade helt själva då de som bodde där och upptäckt dem skulle flytta iväg. Tofflan och hela kattfamiljen kom till ett av Livbojens jourhem och nu har äntligen Tofflan fått flytta till eget hem hos Madde och hennes man, deras två barn samt den 12 åiga katten Eros och en hund. De bor lantligt och efter Tofflan blivit kastrerad kommer han att kunna få gå ut och in som han vill, ett perfekt kattliv väntar Livbojens fina Tofflan och vi är glada för hans skull! 
Avmaskad 131005.
Vaccinerad första gången 131004. Andra ggn 131024.
 

Bella och Bambi föddes ute av en hemlös kattmamma, hela familjen kom till Livbojen och räddades från kyla och livet som hemlösa katter utan värde.
Hos Livbojen fick de en fristad och ett värde som individer!
Systrarna är på pricken lika så det är lite svårt att se skillnad på dem. De kom in som ganska räddade och förvildade men efter några veckor i jourhemmet så har de blivit så gott som tama och dagens behandling av veterinären som var "dum" och rengojorde deras öron gick hur bra som helst.
Nu har syskonparet flyttat till Marina med sin familj som bor i centrala Eskilstuna.
Här kommer de att få ett permanent hem och mycket gos och kel och lek med familjens barn.
Avmaskade med Milbemax för kattungar 131113.
Behandlade med Stronghold mot öronskabb 131121 hos veterinär.

Valentin bodde hos en man som ibland slog honom, han fick inte leka med leksaker då blev mannen arg på honom. Han fick ingen stimulans i sitt hem men trots detta hade han behållt sitt förtroende för människor och är en väldigt mysig, kelig och tillgiven kille.
Valentin kom till ett av Livbojens jourhem för att finna ett bättre och värdigt liv, han var sedan tidigare kastrerad och id-märkt.
Nu har Valentin flyttat till Lotta och hennes två döttrar, de bor mitt inne i stan. Valentin blir innekatt som ny älskad familjemedlem i sitt nya hem.

Pyret hittades som liten kattunge med sin bror i en lada med fullt av okastrerade katter och de levde ett hårt liv.
Pyret blev kastrerad, fullt vaccinerad och id-märkt via oss, och har nu fått flytta till Andreas som sedan tidigare har katten Jamie från Livbojen.
Katterna blev på några dagar bäst vänner och leker, busar, hoppar och myser tillsammans. Det blev allt vi hoppats på för båda katterna.

Lilla Eowyn föddes av en förvildad kattmamma och hittades nedkyld i regnet, mamman fick de aldrig tag på. 
Eowyn har haft en trygg uppväxt med sina syskon och andra vuxna katter i jourhemmet. Nu har hon blivit 12 veckor och fått flytta hem till sitt nya hem hos Thomas och Sofie som sedan tidigare har två fina tjejer från Livbojen och nu får de en "lillasyster".
Eowyn blev vaccinerad 131114 och andra sprutan ansvarar de nya ägarna för att ge henne.

Chila är en av misärkatterna från Barva som levt ett hemskt liv i bajs och kiss, smuts och hemska förhållanden, instängda i hall och kök levde de ett ovärdigt kattliv.
Livbojen räddade alla katter från misären. Vissa katter var mycket medtagna psykiskt, de behöver en lång rehabilitering för att bli katter igen. Chila var en av de som tagit mest illa vid sig.
Nu har Chila fått flytta till Hedlandet där hon kommer att bli kompis med Bloom, också en skyggis från Livbojen. Katterna bor i en uppvärmd bod på tomten och lever ett perfekt kattliv i närheten av en stor skog. De får komma och gå som de vill.Chila kommer nu att få vara inne några veckor och lära känna Bloom, sedan får hon komma ut och lära sig allt om livet där ute.
För Bloom tog det 1,5 år att bli tam. Chila får den tid på sig som hon behöver.
Andra kompisar blir; hundar, fågel, marsvin och utanför fönstret bor kaninerna :)
Behandlad med Stronghold mot öronskabb 130911.
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 131007.

Lilla My var en av kattungarna i gänget som kom med en kattmamma och 2-3 kattungekullar. Alla 7 kattungar togs omhand av mamma Tove och växte upp i tryggheten med sin mamma och syskon.
Nu har Lilla My blivit 12 veckor och har fått flytta till Susanne och Jörgen i Köping. Här kommer hon få bo som innekatt hos dem. Familjen har just förlorat sin gammelkatt och ville ha en ny liten medlem att lägga sin kärlek på.
Vaccinerad första gången 131024. Andra gången 131114.
Avmaskad 131005.

Snorkfröken var en av kattungarna i gänget som kom med en kattmamma och 2-3 kattungekullar. Alla 7 kattungar togs omhand av mamma Tove och växte upp i tryggheten med sin mamma och syskon.
Nu har Snorkan blivit 12 veckor och har fått flytta hem till Milla med familj som har längtat sååå efter sin ny lilla familjemedlem. Familen har redan katten Asta från Livbojen och nu har dottern den stora lyckan att få en kattunge också!
Vaccinerad första gången 131024. Andra gången 131114. 
Avmaskad 131005.. 

Gimli hittades ute i ösregnet med sina syskon, mamman fick de aldrig tag på så ungarna togs omhand av annan kattmamma i Livbojen.
Mumin kom med gäget på 7 ungar plus en mamma som hitades i en bod. Båda kattungarna är nu 12 veckor och har fått ett permamnent hem tillsammans.
De har flyttat till Stephanies mamma och ibland kommer de även att få vara hemma hos Stephanie.
Kattungarna kommer att få bo på landet och vara utekatter om de vill när de är kastrerade. Ett härligt kattliv väntar dem båda två!
Gimli; avmaskad samt vaccinerad första gången 131114, andra sprutan ansvarar de nya ägarna för om 3 veckor. 
Mumin: Vaccinerad första gången 131024. Andra gången 131114. 
Avmaskad 131005.

Flisan kom till ett jourhem hos Livbojen då hon inte kunde bo kvar hos sin ägare.
Hon har nu fått ett hem hos ett par som bor i Arboga. De kommer lägga ner all sin kärlek på Flisan och hon kommer få kunna gå ut i koppel om hon vill framöver.
Flisan skall kastreras i vår enligt Livbojens avtal som är underskrivet.

Flisan kom med sin kattfamilj, en mamma och två bröder från hemska förhållanden då de bodde i en dragig bod och de hade inga filtar ens att värma sig med, efter några dagar inne i värmen hade de ätit upp sig och började må bättre.
Nu har Flisan fått ett permanent hem hos Rebecca och Tony som bor i Stockholm och som sedan tidigare har katten Sammy från Livbojen. De har även en till katt som heter Smulan.
Flisan har bytt namn till Sessan! 
Första natten har gått jättebra och Sessan är redan hemmastadd, går på låda, äter och ligger och myser på armen i sängen.
Tack för att ni gett ännu en Livbojen-katt ett jättebra hem!
Sessan vaccinerades första gången 131001. Andra gången 101022.
Avmaskad med Milbemax för kattungar 130929.
 

Elvis kom till Livbojen i juli i år med sin bror Buddha. Han Lyckades i augusti rymma från jourhememt. Som tur var han redan kastrerad och vi hade chippat och vaccinerat honom. Månaderna gick, vi fick några larm men ingen katt var Elvis. Den 9e november ringer Susan (som adopterat en katt fr Livbojen) och säger att hon troligtvis har hittat Elvis, jamandes vid soptunnorna i Nyfors, inte långt från det stället han försvann. Vi åkte dit, och visst var det Elvis :) Nästan tre månader senare får historien sitt slut. Det bästa med det hela är att Elvis nu har flyttat hem till sin bror Buddha i Köping till Malin som bokat honom redan innan han försvann.
Vilken berättelse!

Tequila var en av de kattungar som fångades in i Hälleforsnäs där en kattmamma i flera år gått hemlös och fått kattungar i ett område. Syskonen fick stanna permanent i jourhemmet och mamma Sinna har redan fått hem.
Tequila har nu fått ett permanent hem hos Fia där hon får en kattkompis att leka med.
Lilla Tequila slipper växa upp som hemlös katt och har nu fått chansen till ett nytt liv!
Hon blev avmaskad och fått första vacc sprutan 131015.

Katten Zero gick hemlös i flera månader i ett villaområde i en annan kommun, grannarna matade honom men ingen ville ta hand om honom på riktigt. Han sägs vara en ifrån-flyttad katt. Han kom till Livbojen och den här nallebjörnen på 7-8 kg charmade direkt alla i sin närhet. Då första spekulanten kom och kikade på honom föll hon naturligtvis som en fura.
Nu bor Zero i Sumdbyholm och här får han en kattkompis och han kommer kunna få vara utekatt då han boat in sig. Zero har visat at han gärna vill kunna gå ut lite och strosa. Den här fina katten har äntligen fått någon som vill ha honom helhjärtat.
Zero blev kastrerad, vaccinerad och chippad 131017.

Totte är en i raden av katter från en kattsamlare som från början hade 27 vuxna katter och 8 kattungar.
Nu har även Totte fått flytta och skall börja sitt nya liv.
Även Totte har fått en fristad hemma hos Eva och hennes stora familj på landet vid Slytan, här bor just nu 5 katter från Livbojen. De har ett stort stall med frigolitlådor och mat och vatten i ladan. Gården har tagit omhand många avlivningshotade djur, bla 3 st hästar och en kalv och ett antal hundar.
Om Totte blir en tamis framöver får han flytta in i huset. En av fe fem katterna fr Livbojen har blivit tama och den bor numera inne i stora huset. 
Eller så får Totte fortsätta vara utekatt - det väljer han sjläv.
Tack än en gång Eva med familj att ni tagit till er en katt som haft det svårt!
Totte blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt innan han flyttade till gården. 

Jessie 12 veckor, leveransklar liten kille. Semilånghårig.
Vaccinerad första gången den 20e aug. Andra gången 130917. Avmaskad med Milbemax.
Här är jourhemmets egen beskrivning av Jessie:
Jessie är en semilånghårig pojke på ca 13-14 veckor. Han är snäll, busig och kommer bli en riktigt stor gosse när han växt klart. Jessies kurrmotor går igång så fort man tar i honom. Jessie är en av Charlize's ungar, så han har gått ute och behöver komma till ett hem där han så småningom får gå ut eller ett hem som är väldigt stort med mycket plats att springa på, Jessie är en väldigt aktiv katt.
Jessie kostar 1500:- och har fått sin första vaccinationsspruta.
Jessie är en väldigt mysig och spinnig grabb, han går bra ihop med alla andra typer av katter i jourhemmet.
Kontakta Sara vid intresse 070-395 47 81.
Vaccinerad första gången den 20e aug. Avmaskad med Milbemax.
500 kr i handpenning inbetalt.

Killarna Abbe och Andy hittades med sin mamma och en syter i en övergiven lada i Malmköping i somras, de som bodde i närheten sa att mamman lagt ungar där i flera år i rad, ungarna spreds vind för våg och gick olika hemska öden till mötes.
Livbojen räddade hela kattfamiljen och alla har nu fått hem.
Abbe och Andy var flera månader i jourhem och Abbe blev en otroligt social och överkelig katt, Andy blev kelig och spinnig men tillät sig ej att bli klappad...ännu...det här hoppas vi nu att det blir ändrig på då Nathalie har adopterat killarna. Hon har köpt allt killarna behöver, tom en mycket stor klösställning för 2000 kr, de här kattungarna var mycket efterlängtade och har redan kommit på plats i sitt nya hem där de utforskar alla sina fina saker som matte köpt till dem.
De blir innekatter och kommer att få fortsätta leva tillsammans och busa och mysa, precis det som de gillar mest.
Vaccinerade första gången 130711. Andra gången 130731.Avmaskade med Milbemax för kattungar 130712.

Visslan kom med ett helt gäng katter från en annan kommun, de som lämade henne sa att de hittat en kattmamma med två-tre olika kullar och att de befann sig i en bod utomhus. Familjen skulle flytta och skulle lämna katterna kvar vind för våg om inte Livbojen kunde ta in dem. Hela gänget kom till oss och de stora kattungarna har nu blivit 12 veckor ocha har börjat flytta till nya hem.
Nu bor Visslan hemma hos Kicki och Hanna med deras katt Laj. Hon blir innekatt och får en vuxen kattkompis att busa runt med om dagarna då matte är ute på annat och lillmatte är i skolan.
Avmaskad 131005.
Vaccinerad första gången 131004. Andra ggn 131024.

Tiia är en helsvart liten kattflicka.
Hon hittades med sin mamma och 3 andra kattsyskon ute i höstrusket precis innan kylan kom, kattfamiljen hade börjat äta mat ute på landet hos en familj i Malmköping. Kattungarna och mamman var utsvultna och väldigt blöta och kalla då de fångades in. Nu har Tiia blivit 12 veckor och har fått flytta hem till Alva och hennes husse. Alva är också en helsvart söt liten hona från Livbojen som adopterades till nytt hem för ca ett år sedan. Nu får de här två svarta flickorna sällskap av varandra på dagarna då husse är på jobbet på Strömsholm.
Tiia blev vaccinerad första gången 131024 första gången, andra vacc sprutan kommer hennes ägare att ansvara för. 

Mårran kom med ett helt gäng katter från en annan kommun, de som lämade henne sa att de hittat en kattmamma med två-tre olika kullar och att de befann sig i en bod utomhus. Familjen skulle flytta och skulle lämna katterna kvar vind för våg om inte Livbojen kunde ta in dem. Hela gänget kom till oss och de stora kattungarna har nu blivit 12 veckor ocha har börjat flytta till nya hem.
Mårran har fått ett permanent hem hos Lindas mamma som bor på landet på en stor gård, de har ytterligare en katt. När Mårran är stor och kastrerad kommer hon få kunna gå ut och in som hon vill på gården, ett perfekt kattliv väntar söta lilla Mårran!
Vaccinerad första gången 131004. Andra ggn 131024. 
​Avmaskad 131005.

Katten Smirnoff kom från ett hem där han inte kunde bo kvar, barnet hade fått astma och läget hade blivit akut.
Smirnoff är en otroligt kelig, social och mysig katt, van både med barn, andra katter och hund.
Han kom till Livbojen för att kastreras, vaccineras och id-märkas och hittade i princip efter det ett hem mycket snabbt.
Han bor numera hos Sanna med familj som har tagit hand om ännu en katt via omplacering så nu har katterna varandra att vara med.
Smirnoff blav kastrerad, vac, och id-märkt av Livbojen innan han flyttade till Sanna. 

Gösta och Wilmer bodde hos en gammal man och när han åkte in på sjukhus uppdagade sig misären hos katterna, 10 vuxna katter och en kattunge levde under hemska förhållanden på ganska liten yta, det var smutsigt och avföring överallt i hemmet. Katterna hittade små utrymmen på som de nådde undan stanken och smutsen. Maten var inte bra men det fanns i alla fall mat och vatten. Mannen kunde inte ta hand om varken sig eller sina katter.
Efter en tid i jourhem visade det precis det vi såg i misärhemmet stämde, Gösta var en framåt och nyfiken katt. Hans kompis Wilmer var mer blyg och tillbakadragen, men väldigt snäll.
Nu har Gösta och Wilmer fått ett hem hos Madde som kommer ta med dem till sin nya lägenhet, och familjen där hemma har redan 4 grabbar från Livbojen sedan tidigare, söta Gösta har redan träffat de katter som tillhör familjen och han och Wilmer kommer få träffa dem lite titt som tätt framöver.
Madde har nu flyttat in i sin nya lägenhet med Gösta och Wilmer som just nu inspekterar sitt nya hem med nyfikna nosar!
Grabbarna blev kastrerade, vaccinerade och id-märkta 130912. Samma datum behandlades de med Stronghold föe öronskabb.

Katterna Sinna och Frippe har flyttat till Slytan, hemma hos Ewa med familj bor nu dessa fina kissar.
Frippe kommer från ett misärhem med många andra katter, Sinna levde ute och födde många kattkullar, hon blev matad av några hyresgäster men ingen ville kännas vid henne eller ta hand om henne permanent.
Båda kissarna lever nu livet på gården och här på bilderna ser ni några av deras grannar, även två andra katter från Livbojen bor på gården sedan tidigare.
Katterna börjar sitt liv i ladan med frigolitkojor och buffe med olika sorters kattmat. Om de vill bli innekatter så får de det med tiden. Av de två som redan bor på gården har en katt valt att vara inne och den andra vill bara vara i stallet.
Mycket mus-jakter och annat skoj väntar nu kissarna!
Båda katterna blev kastrerade, vaccinerade och id-märkta innan de flyttade till gården. 

Flingan är en helvit honkatt på ca 5 år, hon bodde med sina tre ungar i en bod utan värme, kylan började komma och det var minusgrader då hon och kattungarna togs in i jourhem hos Livbojen. Ungarna var nedkylda och mycket hungriga de sabiliserade och återhämtat sig snabbt.
Nu har Flingan fått ett permanent hem hos Kristina med familj, hon adopterade tidigare katten Winston från Livbojen som tyvärr nyligen gick bort pga ålder. Nu har Flingan fått ett tryggt, varmt och härligt liv hos Kristina och hon har redan börjat busa efter bara några dagar i det nya hemmet.
Hon blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 131009.

Stirris och Skakis är 6 år gamla, de bodde i ett hem men deras matte gick bort, då kom de till en ny familj. Senare uppstod allergi i familjen så katterna var tvungna att flytta igen. Linn i Eskilstuna blev jourhem till katterna. Efter att veckorna gick så fästa sig hon och barnen allt mer vid katterna och de har nu fått stanna permanent i jourhemmet, vilket är den absolut bästa lösningen för dem båda. Tack Linn för att du adopterade katterna och gav dem ett fint hem som de kan få leva i resten av sitt liv!
Båda katterna var kastrerade och id-märkta då de kom till Livbojen. 

Frank kom från ett mishärhem hos en kattsamlare och levde under hemska förhållanden. Han och alla katter räddades från den olidliga miljön de levde i.
Ayla hade gått i många år på Motorcrossbanan i Gröndal och fött många kullar med ungar genom åren, och de har gått olika hemska öden till mötes. Hon har överlevt på hamburgare och korv som människor kastat.
Båda kissarna har varit i jourhem hos Livbojen. Vi har tagit fast på deras behov av hem och tror att vi hittat den bästa lösningen till dem.
De bor nu hos Maria och Björn i Kolmården på Björnmossens gård (som bor på den lilla fina gården som ni ser på bilden), här finns tre hästar och ett litet mysigt familjärt hundpensionat. Runt gårde finns stora ängar för katterna att leta möss på och inne i ladan har de fått ett eget krypin med allt från frigolitkojor, mat, vatten kattlåda och mysiga filtar. Om ca två veckor så kommer katterna få gå ut och springa fritt och en kattlucka kommer att installeras. Redan första dygnet har katterna ätit både mjukmat och torrfoder, gått på lådan och Ayla har låtit sig klappas lite. 
Tack för att ni gav kissarna ett underbart hem! 
Ayla: kastrerad, vaccinerad och id-märkt 130829.
Frank: kastrerad, vaccinerad och id-märkt 130912.

Marvel och hans tre kattkompisar kom till Livbojen då husse blev sjuk och inte längre kunde ta hand om sina katter.
Marvel är jättefin och gosig kille på ca 2-3 år. Han har varit innekatt tidigare och verkar trivas som det.
Nu har Marvel flyttat hem till Cecilia med pojkvän. Han blir innekatt och det är parets första egna djur, och Marvel passar nog väldigt bra att ta hand om då man inte haft egen katt tidigare då han är otroligt lätthanterad, social och mysig. Enligt rapporter går det redan första dagarna väldigt bra med Marvel i sitt nya hem.
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 130903.

Katten Tea bodde hos några personer på landet och de skulle fluytta in till stan. De tänkte inte ta med sig Tea och hon hotades av avlivning. Hon fick komma till jourhem hos Livbojen och sedan fick hon ett permanent hem hos Kajsa i Katrineholm. Hon har en in-nätad balkong där Tea kan sitta och vädra lite, ev blir hon utekatt senare. Tea var redan kastrerad och id-märkt när hon kom till Livbojen. 

Katterna Svea & Rune levde på landet och fick mat av några vid en gård. Katterna hade bott där i några år och levde i stallet och de fick mat på trappen varje kväll. Plötsligt bestämde sig matarna för att skjuta dem, de ville inte ha dem kvar längre.
Vi tog in Svea och Rune i jourhem, och de fick prova på livet som innekatter men det var inget för dem utan de valde att komma tillbaks till livet som stallkissar.
Vi har fått ett superbra hem till dem båda nu hos Anette och Jenny och de bor på landet i Barva. Kissarna får bo i en mysig liten lada med tre hönor och en tupp som sällskap, de har alltid mat står framme till katterna och med tiden får de komma in om de så önskar. De får även två hundkompisar.  Snart kommer kattlucken att öppnas upp och de får komma och gå som de vill på landet, i vinter finns värmelampor och ett element i ladan åt dem.
Innan de flyttade blev båda två kastrerade, vaccinerade en gång, samt id-märkta. 

Lilleman är kattunge till katten Meija som också fått ett hem via Livbojen. Hon hittades utomhus i Kvicksund med sina kattungar. Lilleman var en av dem.
Nu har Lilleman flyttat till Marie med familj i Hagnesta Hill, de har en katt sedan tidigare från katthemmet i Kälby. Lilleman blir utekatt sedan efter kastrering och id-märkning.
Lilleman blev vaccinerad 1 gång 2013-09-24.

Livbojen blev kontaktade av Natalie som stött på en person som på ett oseriöst ville sälja sin katt över Facebook för 50 kr, okastrerad och omärkt. För att förhindra att oseriösa personer skulle få tag i Simon så tog Natalie hem honom till sig och han kastrerades och id-märktes och vaccinerades via Livbojen omgående. Han skulle vara hos Natalie i jourhem men efter bara några dagar så har Natalie meddelat att Simon får stanna permanent hemma i sitt jourhem med de andra två katterna som redan bor där.
Vi är såklart glada att det löste sig så snabbt för Simon och hatt han fick ett så bra hem! 
Simon är född den 16e okt 2012 så han är ca ett år gammal.
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt via Livbojen 131003.

Mixie hittades övergiven i en lada. Han och brorsan Max kom till jourhem och har med hjälp av nappflaska och mycket kärlek, andra "hjälp-katter" och annat gottis klarat sig väldigt bra.
Det är nu dags för Mixie att flytta till Marielle, släkt med upphittaren till kattungarna. Här kommer han få bli ompysslad som den bäbis han är då nya matte är hemma och är mamma-ledig så får även Mixie ha familjen hemma på heltid det första året.
Vaccinerad första gången 131001. Andra sprutan ordnas via nya ägaren.

Max hittades övergiven i en lada. Han och brorsan Mixie kom till jourhem och har med hjälp av nappflaska och mycket kärlek, andra "hjälp-katter" och annat gottis klarat sig väldigt bra.
Det är nu dags för Max att flytta till sin upphittare, han får bo med två andra katter hos Therese med familj som bor i en villa.
Han får bo hos lill-husse, som från första början hittade de övergivna ungarna i ladan.
Vaccinerad första gången 131001. Andra sprutan ordnas via nya ägaren.

Miranda hittades ute i somras i en skog med sina tre nyfödda kattungar. Ungarna dog en efter en då de kom in i jourhemmet, de var tyvärr missbildade och hade ingen sug-förmåga så de dog ganska så snabbt.
Miranda sörjade sina ungar som var hennes allt.
Hon fick komma till ett nytt jourhem och börja om, och det gick bra för henne. Hon återhämtade sig fort och blev en väldigt tillgiven, busig och härlig självständig kisse!
Hon har nu fått ett hem hos Kickis pappa, som nyligen mist sin fru. Han behövde sällskap och har nu fått en kompis i Miranda som han kan mysa med om kvällarna och pyssla om. Han har ett stort intresse av fiske och han kommer att dra upp lite fina fiskar till sin nya kisse framöver!
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 130808.

Meija gick hemlös i Kvicksund, en kvinna upptäckte henne och började att mata hennne. Det visade sig att hon hade ungar som hon kom hem med, och efter en tid fick ungarna nya hem. Meija kunde inte stanna hos de som matat henne för de skulle flytta utomlands.
Hon har nu fått ett permanent hem på landet i Kvicksund med sjötomt, utan stora vägar i närheten och kattlucka att komma och gå som hon vill. Det är ett lugnt hem utan barn och Meija får en kattkompis som är 12 år gammal att umgås med när matte och husse jobbar. 
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 130917. Kan flytta idag.

Strimma och Gimli bodde i ett misärhem med 8 andra vuxna katter och en kattunge. De blev räddade av Livbojen och har nu fått en chans till ett nytt liv.
Katterna har flyttat till Isabelle med familj i Hälleforsnäs, de huserar i familjes undervåning där de kommer att få gå ut och in framöver då de är trygga i sitt hem, familjen är mest på övervåningen och de får sakta komma in i sitt nya liv och de får komma upp på övervåningen om de vill och vågar.
Tack Isabelle med familj som har öppnat sin dörr för dessa två skyggisar som behöver tid att blomma ut. 
Båda två blev kastrerade, vaccinerade en gång, samt id-märkta och fick sin skabb borttagen innan de fick flytta till permanet hem. 

Chiko är en av de 11 misärkatterna som räddades från en gubbe som inte hade förmåga att ta hand om katterna.
Alla var okastrerade och det fanns inga rena ytor för katterna att hålla sig på.
Chiko är en ung grabb, kanske under året. Han har nu fått flytta till Birgitta och Kjell med katten Morris. De två har funnit varandra, leker och busar tillsammans och stryker huvudena mot varandra. Det går jättebra mellan de två katterna och Chiko har fått namnet Boris nu.
Boris blev kastrerad, vaccienrad och id-märkt och fick sin skabb borttagen innan han fick flytta till permanent hem.
(Bilden tagen precis när Boris blev räddad och kom till jourhemmet)

Alva levde i en lada i Malmköping, här hade hon under flera somrar lagt kattungar som sedan blev hemlösa och sprang vind för våg och gick olika öden till mötes. 
Parisa bodde hos en kattsamlare, under en soffa födde hon sina ungar och tog hand om dem som de vore hennes allt. Alva blev inte tam inne och verkade deppig över att inte få kunna komma och gå som hon ville. Parisa som är en bestämd dam, ena stunden så är hon gosig, nästa stund kan hon fräsa och smälla med tassen.
Två jättefina katter som inte kunde placeras som rena sällskapskatter i en lägenhet.
Även de här katterna har fått flyttat till Nadine och Pehr som har många hundar och flera kaniner på sin lilla gård. Katterna har ett eget litet hus där det finns både mat, frigolitkojor, leksaker och kattlådor. Om ett tag kommer en kattlucka installeras hos dem och de kommer få gå ut och in som de vill här. Alla fyra katter som fått ett hem hos Nadine och Pehr är lyckliga katter som kommer tas omhand på bästa sättet då familjen är stora djurvänner.
Båda katterna blev kastrerade, vaccinerade en gång, samt id-märkta innan de flyttade. 

Felix och Musse kommer från en kattsamlare med många katter. Felix provade i ett hem, han är en gosig grabb, men tyvärr blev han aldrig rumsren. Musse var lite skygg då vi hämtade honom. Båda katterna har nu fått ett permanent hem hos Nadine och Pehr med familj på landet, med många hundar och kaniner har nu katterna börjat sitt liv på den lilla gården, här får de ett eget hus på tomten med alla bekvämligheter som mat o kattlådor o frigolitkojor, soffa mm mm. Katterna kommer snart få en kattlucka installerad i sitt lilla mysiga hus så de kan gå ut och in somde vill.
Katterna blev kastrerade, vaccinerade en gånd samt id-märkta innan de flyttade.

Emilia och Embla bodde hos en kattsamlare på landet, misären var deras vardag, inte en ren yta att lägga sig på, smutsigt vatten och rutten kattmat serverades. Katterna mådde inte bra, deras räddning var ändå att de fick gå in och ut i huset som de ville så att de kunde få frisk luft och vara i en ren miljö utanför hemmet.
Väl i jourhem fick båda katterna ungar nästan samtidigt i samma jourhem. Sex ungar ihop tog de hand om, de uppfostrade sina bäbisar tillsammans. Vi har en misstanke om att Emilia är Emblas dotter från början.
Efter att alla sex busungar flyttat så började jakten på hem för tjejerna. Vi ville att de skulle få flytta till ett hem ihop då de hade sånt fint samspel emellan sig.
Vi har äntligen hittat det perfekta hemmet åt dem, på landet i Arboga i Hagen hos Pär med katten Kizzen som adopterades via Livbojen år 2011. Här får de tre missarna fortsätta sina liv och det går bra mellan alla tre, redan efter en dag så leker tjejerna med varandra. När de varit inne kommer de få möjlighet att gå ut på den lilla gården genom kattlucka. Tack Pär för att du gett tre katter från Livbojen ett underbart fint hem hemma hos dig!
Embla o Emilia: Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 130521. Avmaskad med Milbemax för vuxna katter.

Zimba bodde i ett hem där han inte kunde stanna kvar, ägaren uppgav att hon inte ens hade pengar till kattmat och kostnader för lilla Zimba, inga pengar fanns till kastrering osv.
Efter ten kort tid i jourhemmet hade jourmatte redan fallit för denna charmiga 6 månaders grabb med mycket mys och gos i sin lilla kropp. Då Tina som var spekulant kom och hälsade på honom så föll hon såklart direkt, jourmatte grät en skvätt sedan flyttade Zimba till sitt nya hem hos Tina där han blir innekatt.
Zimba kastrerades, vaccinerades och id-märktes 130923.

Maya hittades i en lada, här sprang hon omkring vind för våg och fick sig en liten bit mat här och var. Hon kom in väldigt undernärd, två av hennes syskon dog, bara hon och Sotis klarade sig.
Maya har nu fått ett permanent hem hos Jasmine med pojkvän, de har sedan tidigare katten My (Kenzie) från Livbojen. Katterna är innekatter, det var lite irritation mellan katterna i början då lilla Maya kom till hemmet, men nu har det vänt och katterna har äntligen börjat busa så smått.
Diverse vacc med mer står nya ägarna för när Maya är helt stabil i vikt och är trygg. 

My & Pysens husse blev sjuk, han skulle flytta och katterna fick därför komma till jourhem i jakt på nytt hem!
My och Pysen fick stanna i jourhemmet permanent, tyvärr har My problem med sina andningsvägar och med magen men vi hoppas att hon genom medicinering skall bli bättre.
Kissarna är 8 år gamla och de är perserkatter med stamtavla. Katterna bor med Caroline och hennes familj samt deras andra två katter de hade sedan förut. Båda är kastrerade sedan tidigare. 
 

Kattungen Maja kom från ett misärhem där Livbojen räddade 10 vuxna katter och en kattunge - Maja! Hon var undernärd och dålig när hon kom in, efter en veckas intensivt pysslande med henne så kom hon på benen, började äta själv, hoppa runt och leka med de andra katterna. Hon fick flytta till sitt permenenta hem hos Malin och Daniel när hon var stabil nog i sitt mående. Här kommer hon att få bo med tre andra katter, alla räddade via Livbojen. Det här blir familjens fjärde katt och nu har familjen fyra fina flickor hos sig!
Maja behandlades med Stronghold för öronskabb och fick öronen rensade tre ggr innan hon fick flytta. Vaccination står de nya ägarna fär när Maya landat lite i sitt nya hem.

Silla födde fyra kattungar 130607.
En av dem var Cindy. Hon växte upp med sina syskon och kattmamma och när hon var 12 veckor så började jakten på nytt hem. Hon har nu fått ett permanent hem hos Jonna med katten Weasley, tidigare Dimitrie från Livbojen. Katterna fann varandra omgående och har nu fått ett fint sällskap av varandra om dagarna då matte är iväg och tjänar pengar!
Vaccinerad första gången 130808. Andra sprutan gavs 29/8. Avmaskad med Milbemax. 

Elvira hittades högdräktig ute i ett bostadsområde, ingen kände till henne i området, väl inne i ett av Livbojens jourhem så födde hon 3 fina ungar som nu har växt upp och fått egna hem.
Elvira har nu börjat sitt liv på egen tass!
Hon har flyttat hem till Agnes som bor i en liten lägenhet. Här är det som Elvira önskar det, fritt från andra katter, mysigt att ha matte för sig själv och här får hon full uppmärksamhet och kel och gos av sin egen matte!
130608 avmaskad med avmaskningsmedlet Profender.
Elvira blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 130909.

Kattungen Bus och hans syster Bea kom till då en huskatt "tjuvparade" sig med en ragdoll i en uppfödning. Uppfödaren ringde veterinären och tänkte ev. låta avliva kattungarna pga detta misstag. Uppfödaren fick numret till Livbojen och vi tog in kattungarna till oss istället, fullt friska och fina härliga små kottar var det!
Nu har lilla Bus fått flytta till Pia och Niklas som sedan tidigare har en katt. Han är en väldigt busig liten kattunge (därav namnet Bus) så vi hoppas att hans nya kamrat också gillar att leka och hoppa för det gör verkligen den här lilla killen!
Vacc första gången 130826. Andra sprutan ansvarar de nya ägarna för att ge till Bus.

Stan och kattkompisen Thor kom till Livbojen med två andra kissar då deras husse blivit sjuk och inte längre kunde ta hand om dem.
De var okastrerade så det första som behödes var en behövlig kastrering av var och en av dem.
Stan och Thor har flyttat till Anette och Peter Andskär i Stockholm, de båda blir innekatter och får vara ute på sommaren då familjen är i sommarstugan. På dagarna då husse och matte är iväg och arbetar kan katterna busa med varandra och ha lite skoj! Kissarna har fått allt de behöver och lite till då både matte och husse är måna om att de skall ha endast det bästa för en katt!
Stan har fått namnet Hasse av sin nya familj.
Båda blev kastrerade, vaccinerade och id-märkta 130903.

Jack med tre kompisar kom till Livbojen då husse blev sjuk och inte längre kunde ta hand om sig själv eller sina katter. Efter en tid i jourhem, då han blivit kastrerad osv, hörde en spekulant av sig.
Jack har nu fått flytta hem till Zarah med pojkvän och de har en 13 veckors liten kattunge som behövde en bra förebild, Jack som är en väldigt snäll kille kommer säkert att bli ett jättebra sällskap till den lilla tösen!
Han blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 130903.

Silla födde fyra kattungar 130607.
En av dessa var Ludde - en riktigt fin kille med stor charm och mycket bus och mys i kroppen!
Efter att Ludde haft en bra tid i jourhemmet med mamma och alla syskon var det så dags att Ludde själv på egen tass skulle få ett nytt hem.
Och det har han nu fått hos Susanna med sambo och sin fina djurfamilj, där det redan bor två katter från Livbojen, nämligen Siri och Abbe, samt en hund. Ludde kommer få gå ut längre fram då han är kastrerad, Sanna bor på landet och här kommer Ludde att få många härliga äventyr i sitt kattliv! 
Vaccinerad första gången 130808. Andra gången 130829.
Avmaskade med Milbemax.

Silla bodde med många katter och var avlivningshotad, hon räddades från misärhemmet och hos Livbojen födde hon fyra små söta fina ungar som har växt upp och hittat egna hem.
Silla som är en mycket gosig katt charmade såklart in sina första spekulanter direkt, Carina med familj blev allesammans förtjusta i den här mysiga, sociala och spinniga lilla honkatt. Silla vill som en liten bäbis sitta på armen, kela och bara njuta av det goda livet. Hon är nu kompis med kattungen Igge från Livbojen som också numera bor hos Carina med familj. Igge är redan hemmastadd och nu flyttar Silla in så nu är hela familjen samlad, både människor och djur. 
Silla har blivit avmaskad med Milbemax.
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 130908.

Wildah och två kattsyskon föddes under en husgrund, vi fick höra att mamman sköts och de tre ungarna fick komma till Livbojen. Under flera månader i jourhemmet har hon fått så mycket social träning, både av två andra kattkompisar och av matte Anna så att hon gick från en liten vild unge till en tam vuxen katt.
Jourmatte Anna och de andra två katterna har nu fäst sig så mycket vid lilla Wildah att hon kommer att få stanna permanent i jourhemmet, där även en till katt finns som adopterats via Livbojen. Nu har Wildah äntligen en trygg och säker tillvaro med sina kattvänner!
Wildah blev kastrerad, id-märkt och vaccinerad via Livbojen.
Avmaskad med Milbemax: 130122

Bea var resultatet av en tjuv-parning, då en ragdoll parat sig med en huskatt gick inte planerna som tänkt för kattuppfödaren, som ringde veterinären för ev avlivning av kattungarna. Veterinären ringde oss och kattungarna kom till Livbojen och fick genom oss fortsätta leva och leta nytt hem.
Bea har flyttat till Camilla med familj, hon får sällskap av katten Simba och hon kommer att byta namn till Xena. Katterna börjar bli vänner och barnen älskar att leka och mysa med sin nya familjemedlem!
Bea vaccinerades första gången 130826, andra sprutan ges via de nya ägarna.

Isa kom till Livbojen som kattunge då katterna på ett ställe blivit för många. Nu pågår kastrering av katterna och det kommer att bli ordning på antalet.
Isa föddes ute och kom hem i släptåg med mamman.
Nu har Isa hittat ett permanent hem hos Susanne och hennes sambo, de har en katt sedan förut och en hund varannan vecka. Isa kommer att få mycket skoj med sina nya kompisar i sitt nya hem. Lite roligt är att Susannes sambo är son till ordföranden på Djurens Rätt och de tycker att Livbojen är en jättebra verksamhet! Tack för allt beröm om Livbojens verksamhet!
Isa blev vaccinerad första gången 130808. Andra vacc får man ge själv inom 3-4 veckor.
Avmaskad med Milbemax 130812.
 

Charlize är en ca 5 år gammal hona som vandrat mellan två gårdar, ingen ville ta ägaransvaret och kull på kull födde hon under åren i hemlöshet. Hon fick en bit mat här och där och ibland skjöt man av katter (förmodligen bla hennes stora ungar). På något sätt överlevde hon dessa hemska år av hemlöshet.
Charlize var så mager och undernärd när hon kom att ryggbenen var vassa som knivar. Och hennes päls var tovig ända in på huden så vi blev tvungna att klippa ner den.
Livbojen hittade henne och hennes två ungar Sami och Jessie av en händelse under en annan kattexpidition. När hon kom till jourhemmet och hade ätit sig mätt sov hon nästan ett helt dygn, helt utmattad.
Nu har den här kärlekstörstande katten fått ett permanent hem hos Jane med man i Torshälla. De har även en katt till. Charlize har äntligen fått en trygg punkt i sitt liv och nu börjar hennes härliga kattliv i tryggheten!
Hon blev 130830 kastrerad, vaccinerad och id-märkt. 

Sotis & Smirre är två helsvarta killar som fångades in i en lada där de sprang vind för våg med många andra katter som inte bonden brydde sig om, mitt i allt kaos fanns dessa två ungar och en vuxen katt som vi tror var deras mamma, som kom till Livbojen. Väl inne i tryggheten ville inte mamman ta sig an kattungarna, men de var stora nog att äta själva och fick tryggheten i varandra så flytta till ett och samma hem blev ett måste.
Smirre & Sotis har nu flyttat till Julia i köping. Hon kommer att flytta hemifrån i sept/okt och då ta med sig sina små sötnosar till sin nya lägenhet, tills vidare får de bo i hennes rum, och det är bra för de här små otrygga småttingarna behöver en trygg koncentrerad miljö för att bli sociala och modiga katter. Framöver kommer de att få vänja sig med familjens två radgoll katter som de kommer att få spendera tid med då Julia skall vara kattvakt åt hennes föräldrars katter. De är avmaskade med Milbemax för kattungar, de är kontrollerade för skabb, de vaccinerades första gången 130830.

Adela vandrade in på en gård som liten kattunge, månaderna gick och så fort hon blev ca 8 månader så blev hon med ungar och födde 4 egna ungar, samt att hon adopterade två andra ungar som en annan kattmamma inte förstod sig på att ta omhand. Med sex kattungar kom hon till Livbojen. Livet som ung mamma till sex ungar tärde på henne och hon var väldigt smal. Efter att ungarna flyttat och hon fått mycket skonkost och omsorg så mådde hon bra för att genomgå kastrering osv. 
Nu har Adela flyttat till Sara med sambo i Linköping, de bor i lägenhet med uteplats nära en skog. De ville ha en gosig kelig kisse att ta hand om och då var Adela rätt katt för dem. Kanske blir det även till till katt i framtiden för familjen men först får Adela komma hem till sitt permanenta boende. 
Adela är kastrerad och vaccienrad och id-märkt 130827.

Silla var högdräktig då hon kom till ett av Livbojens jourhem. Här födde hon 130607 fyra kattungar, Doris & Dolly var två av dem. De har växt upp med mamma Silla och nu blivit 12 veckor och de har fått flyttat hem till Anki som ville ha ett syskonpar. De här två fina busiga flickorna kommer nu att få följas åt genom livet, om dagarna då matte jobbar har de sällskap av varandra.
Vaccinerade första gången 130808. Andra gången 130829.
Avmaskade med Milbemax.

Kattungen Kax hittades i Sundbyholm, det var två personer oberoende av varandra som kontaktade Livbojen med några dagars mellanrum och slog larm om den lilla kattungen som var ute ensam och ville in till personer som bodde där. Den var hungrig och skrek. Upphittarna ringde polisen men de hade inte fått in något larm om någon försvunnen kattunge och ingen i närheten visste vart kattungen kom ifrån.
Väl inne i jourhem så visade det sig vara en väldigt social, mysig och spinnig liten kisse som snabbt blev kompis med de andra kattungarna.
Nu har Kax flyttat hem till Liisa med familj som bor på landet, de har två barn och ett tredje på väg. De har en halvit hankatt och Kax kommer få vara utekatt med den framöver då de bor väldigt kattvänligt till, det är bra att Kax får komma till en barnfamilj och sedan bli utekatt då det är mycket liv och bus i den lilla kroppen!
Kax blev vaccinerad första gången 130829.

Den högdräktiga katten Elvira hittades utomhus i ett bostadsområde, bara ett par dagar senare, 130607, så födde hon tre fina välskapta små kattungar inne i tryggheten i ett jourhem. Alla tjejer.
Greta växte upp inne i tryggheten med mamma och sina syskon, nu har hon fått flytta till ett permanent hem hos Anna med familj i Gillberga som sedan tidigare har en honkatt på två år.
Vaccinerad med första sprutan 130808. Andra sprutan 130829.
Avmaskad med Milbemax 130820.

Den högdräktiga katten Elvira hittades utomhus i ett bostadsområde, bara ett par dagar senare, 130607, så födde hon tre fina välskapta små kattungar inne i tryggheten i ett jourhem. Alla tjejer.
Svea växte upp inne i tryggheten med mamma och sina syskon, nu har hon fått flytta till ett permanent hem hos Viveca med familj, samt katten Svante.
Vaccinerad med första sprutan 130808. Andra sprutan 130829.
Avmaskad med Milbemax 130820.

Den högdräktiga katten Elvira hittades  utomhus i ett bostadsområde, bara ett par dagar senare, 130607, så födde hon tre fina välskapta små kattungar inne i tryggheten i ett jourhem. Alla tjejer.
Rakel växte upp inne i tryggheten med mamma och sina syskon, nu har hon fått flytta till ett permanent hem hos Maggan med dotter och de har sedan tidigare katten Sessan.
Vaccinerad med första sprutan 130808. Andra sprutan 130829.
Avmaskad med Milbemax 130820.
 

Igge kom från ett ställe med för många katter, men nu är sista katten kastrerad i säteriet där han kom ifrån så nu är kattantalet under kontroll och alla fina katter mår bra!
Igge är en fjärdedels siames och det märks tydligt på hans utseende och hans pratiga sätt.
Han är en väldigt gosig och mysig kattunge som man direkt faller för och börjar att gilla!
Han har flyttat hem till Carina med familj och de kommer även adoptera katten Silla från Livbojen som först skall bli kastrerad och id-märkt innan hon får komma till sitt nya hem!
Vaccinerad första gången 130808. Andra vacc sprutan ges av  de nya ägarna inom 3-4 veckor.
Avmaskad med Milbemax 130812.

Kattungen Dora föddes av kattmamman Ayla under bar himmel på motorcrossbanan. Hon och hennes tre andra syskon har växt upp med mamma Ayla och Dora var den i kullen som var mest framåt och tam. Dora kommer att få stanna permanent i jourhemmet hos Jonna och Patrick, som sällskap får hon lite olika katter som kommer och går via Livbojen. Hon kommer nog att få några nya bus-vänner snart nu när syskonet flyttat och snart flyttar mamma Ayla med till permanent hem. 
Hon avmaskades 130724 med Milbemax. 

Milou & My föddes den 4/6.
Kattungarna föddes av en mamma som inte förstod att hon skulle ta hand om dem, de adopterades snabbt av kattmamma Adela med fyra andra små egna kottar, hon tog dem till sig som sina egna ungar.
Tjejerna är väldigt små pga att de var undernärda i början då deras egen kattmamma lämnade dem nyfödda på en gräsmatta.
De har växt upp tillsammans och nu har de har nu fått ett hem ihop hos Fadireh med sambo. De blir innekatter och har varandra att busa med om dagarna då matte och husse arbetar.
Vaccinerade första ggn 130822. Andra vacc står de nya ägarna för.

Albin föddes 130530 av mamma Adela som kom till Livbojen med sina småttingar då hon gått hemlös vid en gård, hon togs omhand av de som hade gården men när Adela födde ungarna behövde familjen hjälp. 
Alvin har fått ett permanent hem hos Ann med familj och han får en äldre kattkompis som sällskap. Han kommer med tiden att få bli utekatt om han vill och det låter som ett väldigt spännande kattliv för lilla Albin! 
Vaccinerad första ggn 130822. Andra vacc står nya ägaren för.
 

Alvin föddes 130530 av mamma Adela som kom till Livbojen med sina småttingar då hon gått hemlös vid en gård, hon togs omhand av de som hade gården men när Adela födde ungarna behövde familjen hjälp. 
Alvin har fått ett permanent hem hos Bella och Lotta som varit jourhem till lilla Alvin sedan han kom till Livbojen med sin mamma och sina syskon. I sitt nya hem blir han innekatt med flera andra vuxna kattkompisar att umgås med, och så familjen såklart! 
Vaccinerad första ggn 130822. Andra vacc står nya ägaren för.

Flisan och Fillan föddes 130530 av mamma Adela som kom till Livbojen med sina småttingar då hon gått hemlös vid en gård, hon togs omhand av de som hade gården men när Adela födde ungarna behövde familjen hjälp. 
Nu har de busiga små söta systrarna flyttat till sitt permenenta hem hos Helena med familj och vi har redan fått en rapport att det är fullt ös på små tjejerna, de buar så de är helt slut, äter och går på lådan. Det går ingen nöd på dessa små tjejer kan vi höra!  
Vaccinerade första ggn 130822. Andra vacc står nya ägaren för.

Felicia bodde hos en kattsamlare med 27 vuxna katter och 8 kattungar, hon kom till Livbojen med ett stort gäng katter, gänget hotades av avlivning av Länsstyrelsen om ägaren inte styrde upp antalet och började kastrera dem. Katterna måde fint men det hade spårat ur.
Felicia har nu flyttat till Marie med familj, och hon får två kattkompisar där, bla katten Joy som liten kattunge adopterades av Maries familj. Felicia får en stor lägenhet att busa i och en in-nätad balkong att spana på om dagarna.
Innan hon flyttade blev hon kastrerad, vacc en gång, samt id-märkt.

Buddha hotades av avlivning, hans ägare i Gävle hade letat nytt hem till honom sedan feb 2013 men inte hittat något, hon tänkte avliva honom då de hade allergi inom familjen.
Buddha kom till Livbojen, det är en mycket mysig grabb och han var redan kastrerad sedan tidigare. Han är två år gammal.
Buddha blev vacc en gång via Livbojen samt chippad.
Buddha har nu flyttat hem till Malin i Köping, hon bor på landet och har sedan tidigare en katt och hon trivs bra och får gå ut och in som hon vill. Det kommer även Buddha att få göra då han är hemmastadd. Buddha har längtat ut och nu får han chansen att vara utekatt igen och fortsätta sitt kattliv i trygghet utan avlivningshot hängades över sig.