livbojen logga fb

Vi har fått hem 2013

Lilla Geisha bodde hos en äldre dam och hon blev sjuk och lades in på sjukhus. Då hyres-bolaget kom in en vecka senare i lägenheten så upptäckte man att det fanns en katt där som hade varit själv i en vecka utan mat och vatten.
De ringde Livbojen och katten kom till oss.
Det visade sig vara en liten nätt och söt flicka. Vi vet inte så mycket om henne.
Men vi lämnade in henne till veterinären och fick reda på att hon var ett år plus, hon blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 131230.
Geisha har nu fått ett permanent hem hos Ingrid med sambo, de bor här i Eskilstuna och Geisha kommer tt bli innekatt hos dem och kommer att bli en mycket bortskämd liten kisse enligt nya matten, då hon kommer att bli överöst med kärlek.

Tuffe föddes ute på motorstadion Gröndal utanför Eskilstuna, hans mamma var hemlös och hade under många år gått och födit ungar där som på olika sätt försvunnit eller dött. Nu var det nog med det, hela familjen togs in till Livbojen. Mamma Ayla bor i stall i Kolmården och Tuffes syskon bor som sällskapskatter i olika hem.
Mojje föddes i en lada i Kungsör, hans mamma och en till vuxen katt hade matats i flera år av de som bodde där. Nu var det slut på det, de tänkte inte längre mata dem och tänkte skjuta dem och lilla Mojje på 10 veckor. Det blev inget med det utan Livbojen hämtade katterna.
Tuffe och Mojje ville inte riktigt bli tamkatter och ligga i soffan och mysa, efter flera månaders försök att få dem till sällskapskatter förstod vi att vi fick tänka om. De saknade sitt gamla liv ute och längtade tillbaks till friheten, vi letade ett lämpligt hem till dem efter deras behov. Katterna var bästisar så vi ville att de skulle få komma till samma hem.
Nu har kissarna flyttat ut till Lotta med man i Gillberga, här blir de stallkatter i ett jättemysigt litet stall. Första dagen i stallet kom den stora frigolitlådan med hö och filtar på plats, såsom mat, kattlåda och leksaker mm. Om några dagar öppnas kattluckan till stallet så de får utforska där, och om några veckor öppnad kattluckan ut till friheten. Sen får katterna gå och komma som de vill genom de olika luckorna. Redan första dagen hade katterna besökt katt-toaletten och ätit torrfoder.
Lycka till grabbar nu väntar bus, råttfångning, och mys inne i stallet.
Mojje: Avmaskad med Milbemax för kattungar 130905.
Tuffe: blev 130724 avmaskad med Milbemax avmaskningsmedel för kattungar.
Katterna blev kastrerade, vaccinerade och id-märkta 131230 genom Livbojen.

Filur och Fenix bodde i ett hus med en gammal man, han hamnade på sjukhus och kunde inte längre ta hand om sina katter. Man upptäckte att det var ett helt gäng med katter och barnen som skötte det hela såg inget alternativ än att avliva dem. De ringde till Livbojen och vi räddade alla katter från döden.
Filur och Fenix visade sig vara två små busiga och keliga killar, främst Filur är mycket kelig av sig, Fenix håller sig lite mer på avstånd men gillar att bli klappad. De har väldigt roligt ihop så vi ville att de skulle få följas åt till samma hem. Det har de nu fått göra, de har fått flytta hem till Denice med sambo och här kommer de att bli innekatter. De kommer att kastreras (då de blir könsmogna) och id-märkas av nya ägarna om 2 mån enligt påskrivet kontrakt. De blev avmaskade med Milbemax 131211.

Puh föddes med sina syskon under en friggebod i Hedlandet av en hemlös kattmamma. Med flera andra katter samt sin kattfamilj kom han till Livbojen. En framtid som hemlös hade annars väntat honom. Han har växt upp med sin mamma och sina syskon i jourhemmet och gjorde stora framsteg. Den sista tiden lät han sig klappas av jourmatte och äta godsaker ur handen.
Nu har Puh flyttat till Linda med familj i Katrineholm, de har edan tidigare två st keliga och busiga kattkillar som vi tror kommer ha en bra inverkan på Puh. Han kommer att leva med familjen och bli en av deras tre innekatter och han kommer få busa mycket med barnen i familjen.
Puh blev avmaskad med Milbemax under dec 2013.
Han kommer att bli kastrerad och id-märkt om ca 2 månader (då han beräknas vara könsmogen) enl Livbojens kontrakt.