livbojen logga fb

Vi har fått hem 2014

Selma och Doris kommer med flera andra katter från en lada där det är många okastrerade katter, vuxna och kattungar. De är nu 12 veckor gamla och har fått flytta hem till Pia tillsammans. 
Tjejerna blev vaccinerade första ggn 140626, andra ggn 140717, avmaskade m Milbemax för kattungar 140716.

Moltas blev ifrånflyttad i Västerås när flyttlasset gick stod Moltas kvar på gatan. Grannarna kontaktade Livbojen och han kom in till oss.
Moltas är en extremt gosig och härlig grabb som tagit alla med storm som mött honom. Han är mycket mysig och älskar att bli klappad och få uppmärksamhet. Därför passade det bra att han blev ensamkatt hos en barnfamilj i en stor villa i Odlaren där han med tiden kommer att bli utekatt. 
Moltas mblev kastrerad, vacc och id-märkt innan han flyttade till permanent hem. 

Torstens ägare hade flyttat ifrån honom och han hade gått hemlös i några månader. En katthjälpare meddelade Livbojen och hjälpte Torsten att bli chippad och vaccinerad på väg till ett jourhem. Han var kastrerad sedan tidigare.
Nu har Torsten fått ett hem hos Britt-Marie med famij som i höst kommer att flytta till Ängsholmen där Torsten kan få fortsätta vara utekatt och mysa och rulla i gräset som han gillar. 

Lusse kom till Livbojen då hans familj som älskade honom hade hamnat i stor knipa och skulle bli av med sitt boende. Han var sedan tidigare kastrerad men blev  140703 chippad och vaccinerad via Livbojens omsorg.
Lusse har fått ett hem hos Jennie och son, han blir innkatt några veckor och kommer sedan få prova att gå ut lite när familjen flyttar till nytt boende om någon månad. Lusse har boat in sig efter redan en natt har nya matte meddelat, spinnmotorn gick på högsta frekvens och första natten skulle matte bara klappa om sin nya familjemedlem. 

Zack bodde på landet hos en äldre dam som i alla tider haft okastreade katter och genom åren hade det födits många kattungar på gården. Vi försöker hjälpa henne med att få ut lite katter och så att kattungarna inte behöver växa upp i en otrygg framtid på gården.
Zack har fått ett permanent hem hos ett par som sedan tidigare har två katter. Han var väldigt skygg i örjan då damen inte hanterat honom riktigt. Men på några dagar i nya hemmet har Zack blivit helt tam och nya ägarna är supernöjda med sin nya familjemedlem.
Vaccinerad 140626 andra sprutan ordnar nya ägaren med. 
Född 140411.

Zelda och Zimon  bodde på landet hos en äldre dam som i alla tider haft okastreade katter och genom åren hade det födits många kattungar på gården. Vi försöker hjälpa henne med att få ut lite katter och så att kattungarna inte behöver växa upp i en otrygg framtid på gården.
Zelda och Zimon bor numera hos Linus med familj. Här blir de innekatter och får följas åt genom livet vilket vi är väldigt glada för. De blir mer och mer socuala för varje dag som går, tyvärr hade damen inte socialiserat dem riktigt där de föddes. 
Vaccinerade 140626 andra sprutan ordnar nya ägaren med. 
Födda 140411.

Tabasco blev matad av ett par på landet, katterna förökade sig och sökte sig till maten. När paret flyttade iväg var det över 20 katter där och i samarbete med paret så har vi räddat katterna från hemlöshet.
Tabasco har nu flyttat ill Jasmine i Västerås, där hon bor med sin pojkvän och hans hund som är adopterad från Rumänien. Han blir innekatt och kommer att få mycket kärlek från sin nya familj.
Han kastrerades vaccinerades och id-märktes 140610.

Tinkerbell blev matad av ett par på landet, katterna förökade sig och sökte sig till maten. När paret flyttade iväg var det över 20 katter där och i samarbete med paret så har vi räddat katterna från hemlöshet.
Tinkerbell fick ett för-alltid-hem efter att hon blev kastrerad, vacc och id-märkt via Livbojens veterinär. 

Katterna Texas och Tudor matades vid ett hus på landet, dit vandrade många katter och flera fick ungar. Paret som bodde i huset flyttade och katterna blev kvar. I samarbete med de som bott i huset har katterna räddats från hemlöshet.
Killarna charmade famijen Therese och Staffan med två barn, de har flyttat hem till dem nu och bor i ett radhus med kattvänligt område utanför. Killarna kommer att fortsätta att få gå ut och in som de vill och det blir roligt för dem för de är mysiga och stora killar som kommer uppskatta lite äventyr utomhus.
Killarna blev avmaskade med Profender 140618. Killarna blev 140610 kastrerade, vacc och id-mäkta Vi vet inget om ålder på dem, men vi gissar på 2-3 år. 

Dino kom till Livbojen med ett stort gäng kattkompisar. Han bodde och blev matad hos ett par som tog hand om de hemlösa i trakten. När de flyttade blev kattgänget helt hemlösa och Dino och gänget kom till oss.
Dino var från början väldigt blyg men efter ett par veckor släppte det och han blev en riktig gosig, buffig och spinnig liten grabb. När han inte får gos och kel och uppmärksamhet piper han förtvivlat.
Nu bor Dino hos matte Sanna som innekatt och till sällskap har han sin nya kattkompis, kastrerade honan Vilma på 10 år som nyligen förlorat sin syster och är förtvivlad. Vi hoppas att dessa två kärlekstörstande katter skall finna varandra och ha mycket mys om dagarna då matte är på jobbet.
Dino blev kastrerad vaccinerad och id-märkt 140603.

Turbo kom till Livbojen med sin kattmamma. Båda var undernärda hade skabb och vräkte i sig mat. Turbo visade sig vara en helt underbar liten grabb. Han intog hela jourhemmet med stora vuxna katter med modighet och utstrålning som bara han kan. Att gå fram till en katt som är ungefär 20 ggr så stor var minsann inga problem. Inte rädd för hundar varken rädd för dammsugare eller nya människor såcharmade han alla som han träffade. Såklart charmade han även Sara och hennes pojkvän då de kom och besökte honon. Nu har han flyttat hem till paret som har katt sedan förut och Turbo blir en i gänget. Han blir innekatt och familjen älskar redan sin lilla virvelvind väldigt mycket. Turbo fick första vacinationssprutan 140527, andra 140617.

James kom till Livbojen då ägarens son fått kraftig astma. Han är född 2009 och var redan kastrerad och id-märkt. Han var van med både barn och hund.
James har nu fått flytta hem till Ella och hennes man i Stockholm. Han kommer få vara utekatt i parets sommarhus och innekatt i lägenheten. Till sällskap får han en hund som räddats från organisationen "Hundar utan hem". Nu har familjen räddat två fyrbenta vänner och James gick snällt in i buren och följde med. Det blev kärlek vid första ögonkastet mellan husse och James och vi tror att det här kommer att bli en väldigt älskad kisse.

Movitz och Melker är två gula killar, de har kommit till samma underbara hem men har helt olika bakgrund.
Movitz har under några år matats och synts till vid en kvinnas hus. Han började komma in lite till hennes katter och äta men eftersom han var okastrerad och de andra katterna ej gillade andra katter så fungerade det ej i längden och Movitz förtjänade ett riktigt hem tyckte upphittaren.
Melker matades av ett par på landet, han var hemlös men sökte skydd med många andra katter hos upphittarna. När paret sedan flyttade blev ett 20-tal katter som matats hemlösa. Melker och ett stort gäng katter räddades tillsammans med de som matat katterna.
Killarna fick chansen att komma ut på landet i Sala och få ett underbart liv som gårdskatter. De har en stor fina lada och många uthus att vara i. Katterna blir grannar med fåren vintertid. När är de instängda i ladan och går på upptäcksfärd, Movits fick såklart med sig en borste och Melker sin bus-pinne, deras favoritsaker. Snart börjar lite lata dagar i sommarsolen för grabbarna och att fånga en och annan mus tror vi nog med att de tänker göra ;)
Killarna blev kastrerade, vaccinerade och id-märkta innan de flyttade till Maria, hennes tre barn och man. 

Maj och Mia bodde hos en kattsamlare med över 20 katter och det hela hade gått överstyr. Även om matte hyste en stor kärlek till sina katter och gav den fin mat så blev situationen ohållbar till slut. Katt flickorna kom till Livbojen med många kattkompisar.
Mia och Maj hade varit innekatter hela tiden och trivts med det och i varandras sällskap och därför blev vi väldigt glada när Mimmi adopterade båda katterna till samma hem. När hon inte är på Hundcenter och arbetar så är hon hemma och myser med sina två härliga små mys-katter. Tjejerna blev kastrerade, vaccinerade och id-märkta Mia kan flytta redan idag 140506.

Lillan kom med ett gäng katter som matats av upphittarna som bodde på landet. När de flyttade blev det ett 20-tal katter kvar på gården utan hem.
I samarbete med de som bott i huset har katterna räddats en efter en.
Lillan, en extremt liten hona på ca 6 månader, väger bara 1,6 kg. Men hon är pigg, busig och hoppar och leker. Hon må vara liten men ack så härlig!
Lillan har flyttat till Malin som sedan tidigare har en lite äldre hankatt, och en hund. Vi hoppas att hela familjen skall komma bra överens och Matte Malin har berättat att hon kommer att behandla lilla tjejen som en prinsessa och skämma bort henne med allt vad det innebär.
Lillan blev kastrerad vaccinerad och id-märkt 140603

Tuxedo och ett stort gäng katter kom från ett ställe på landet där en familj matat en grupp hemlösa katter. Familjen flyttade sedan iväg och katterna blev hemlösa och utan mat. änget kom till oss för att hitta nytt hem.
Nu har Tuxedo fått ett permanent hem hos Kristina med familj som bor i hus på landet. Tyvärr förlorade familjen sin andra katt i en bilolycka. Men nu får Tuxedo ett underbart liv hos sin nya familj där han får gå ut och fortsätta sitt liv som äventyrlig utekatt fast också som en älskad och trygg familjemedlem.
Tuxedo blev kastrerad, vacc och id-märkt via Livbojen 140610.

Toulouse bodde med flera andra kattkompisar ute på landet och blev matad av en familj. När familjen flyttade blev katterna ensamma kvar på gården utan mat. 
Toulouse var en i gänget av katter som kom till oss för att få en fristad och söka nytt hem.
Han har nu fått ett hem hos Caisa och Andreas som har en till katt som i utseendet påminner mycket om vackra Toulouse.
Innan Toulouse flyttade blev han 140610 kastrerad,vaccinerad och id-märkt.

Lilla Ru föddes av en hemlös kattmamma och hela familjen kom till Livbojen. Efter en tid av socialisering i jourhemmet var det dags för Lilla Ru att ge sig ut på egna vingar i vida världen. Nu har Lilla Ru som är ca 10mån i dagsläget fått ett permanent hem där en till katt bor som är lite skygg av sig. Hon kommer få bli utekatt med tiden oom hon önskar det.
Innan lilla Ru flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt via Livbojen. 

Smilla kom som omplaceringskatt till Livbojen och visade sig vara en katt med underbar personlighet. 
Hon har nu flyttat till Gabriella som bor i Norrköping med sina pojkar.
Det har gått jättebra med resan hem och hon har funnit sig till rätta i nya hemmet och busar och leker med pojkarna i familjen och verkar trvias väldigt bra.
Smilla har fått ett jättebra hem och vi är väldigt glada åt det.
Hon var redan kastrerad då hon kom till Livbojen.

Tussans matte dog och hon kom hem till ett nytt hem där hon inte trivdes med den andra katten i hushållet. Tindra kom till Livbojen. Hon har nu fått ett hem hos Idas pappa som bor i en villa och sökte sällskap då han bor ensam och saknar en liten kisse i hemmet. Tussan kommer att få bli utekatt när hon boat in sig och hon kommer att få husse för sig själv utan andra katter och god mat kommer att serveras har vi hört :)
Tussan blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt innan hon fick flytta.

Tindra hade fungerat som en "avelsmaskin" i sex år på en gård. Full med skabb kom hon med sin kattunge Tubro till Livbojen. Båda var undernärda.
Nu mår Tindra bättre, hon är kastrerad, vaccinerad och id-märkt och har fått flytta hem till Maria med familj som sedan tidigare har en kattkille. Hon får möjlighet att gå ut när hon boat in sig, familjen bor i villa så det blir inte trångt heller om hon väljer att bli helt och hållet innekatt.
Familjen hade längtat väldigt mycket för att få hem sin söta Tindra och nu får hon äntligen ett eget liv utan att föda ungar varje år.
Tindra blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt innan hon flyttade till Maria. 

Spirou bodde hos en familj där han inte trivdes. Här fanns både hund, katt och barn. Nu har Spirou fått ett hem där han kan vara ensamkatt och han trivs jättebra med det.
Spirou var sedan tidigare kastrerad.
Vi har fått rapporter om att Spirou har det jättebra hos sin nya matte, och här kommer han även att få en in-nätad balkong att sitta på och spana på fåglar. 

Mio är en kille på 10 år som inte längre kunde bo kvar i sitt gamla hem. Han kom till ett av Livbojens jourhem och härifrån har vi letat ett nytt hem åt honom.
Han har nu funnit ett hem hos Ann i Västerås som har två katter sedan tidigare, ett syskonpar på 16 år. Så Mio kommer att bli "minstingen" i gänget.
Ann har berättat att Mio redan fått gourmet mat när han anlände och nu har han tid bokad för veterinärundersökning inför att bli försäkrad. Det här är en matte som är otroligt seriös med sina djur och vi är så glada för att Mio fick ett hem hos Ann!
Mio var sedan tidigare kastrerad, han blev vaccinerad 140515 av Livbojen samt chippad. 

Katitzie bodde hos en familj och kunde ej bo kvar där. Hon fick komma till Livbojen som en sista lösning och det dröjde inte många dagar innan den här fina prinsessan fick ett permanent hem hos Anna med sambo på landet i Mariefred där hon får bo med en katt och en hund som gillar katter. Med tiden får hon vara utekatt om hon önskar.
Katitzie blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt innan hon flyttade till Anna.

Meja bodde på en gård i Tumbo med flera okastrerade katter, de som ägde katterna hade tröttnat på dem och skulle skjuta dem. En bakant till familjen kontaktade Livbojen och tillsammans så räddade vi katterna till nya liv.
Meja har fått ett permanent hem hos Malin som bor i en lägenhet i Nyköping. Här kommer hon att få mycket kärlek och uppmärksamhet. Vi tror Meja kan trivas jättebra som ensamkatt i hushållet då hon älskar uppmärksamhet, kel och mys av människor.
Innan Meja flyttade till Malin blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Rut och Buddha föddes av kattmamma Becca som hittades som hemlös och dräktig. Kattungarna fick 12 härliga veckor med sin mamma och nu har busungarna flyttat till samma hem hos Angelica med man och två döttrar och katten Snoffe på 15 år. Kattungarna var väldigt efterlängtade av familjen och nu kommer mycket bus och gos att vänta dem. Syskonen älskar att leka, smyga och är nyfikna och med tiden blir de utekatter om de vill för familjen bor i villa i Borsökna där det är ett lugnt och bra kattvänligt område. 
Kattungarna blev vaccinerade två ggr innan de fick flytta till sin nya familj. 

Daisy föddes av katmamma Becca som hittades dräktig ute hemlös. 
Daisy föddes 140309 och hr fått 12 fina veckor med sin kattmamma och sina två syskon. 
Nu har hon fått flytta till nytt hem med mamma Becca till Raija med man som bor i en stor villa i Hållsta. Med tiden blir katterna utekatter.
Mamma och unge fick följa åt och vi vet att katterna var efterlängtade av sin nya matte och husse.
Becca blev kastrerad + vacc + id-märkt innan hon h´fick flytta och Daisy blev vaccinerad. 

Bosses matte som älskade honom dog och Bosse lämnades utanför lägenheten och irrade runt i ett par veckor innan fastighetsskötaren kontaktade Livbojen. I trappen stod lite torrfoder och vatten. Bosse kom in till ett jourhem, förvirrad och förstod inte varför han inte hade sitt hem och sin matte kvar.
Han hade levt med en liten hund fick vi reda på i efterskott. Vi sökte ett hem till Bosse via Fb och fick napp hos ett jättetrevligt par som sedan tidigare hade en busig ungkatt. Bosse bor nu med familjen och efter att ha krypit in i öppna spisen och blivit en svart katt så är han numera badad och gul-och vit igen och har kommit till ro med sin nya famij!
Bosse blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 140508.

Grålle var en älskad katt hos Familjen Andskär men blev arg på den nya katten i hemmet, som istället fann katten Frasse som bästa vän. Situationen blev ohållbar då Grålle tydligen visade att nya kissen inte alls var välkommen. Grålle behövde ett hem där han kunde vara ensamkatt och få all uppmärksamhet. Han har nu fått det han behöver hos en kvinna som har öppnat sin dörr för honom och han har stulit hennes hjärta. Nu bor Grålle i en lägenhet som ensamkatt och han är redan populär hos både assistenterna som kommer och går, och älskad av sin matte. Grålle har fått ett hem som han trivs i och här mår han bra!
Grålle var kastrerad, fullt vaccinerad och id-märkt då han kom hem till sin nya matte.

Efter att ha olika livsöden bakom sig har Smulans och Svantes vägar korsats.  De har funnit varndra har äntligen fått ett linslångt hem ihop hos Nadine och Per med flera av Livbojens andra katter. Här får de först tiden bo i en avdelning i friggeboden för att sedan släppas ut i hela boden coh sedan genom kattluckan ut i sommarsolen och naturen utanför dörren. 
Smulan hittades ute i ett bostadsområde där utekatter kan fara väldigt illa. Hon höll till vid ett hål i en vägg och kanske var hon född där. Hon var ungkatt och hade inte hunnit blivit dräktig ännu som tur var.
Svante har haft ett rent helvete som katt. Han föddes hos en kattplågare som skulle hugga huvudet av honom men missade och snuddade ena örat, vilket sedan länge har läkt. På gården hittades flera katter utan huvuden.
Katterna har bott på olika ställen efter deras öden, i olika hem. Men katterna har inte trivts där utan haft andra önskemål än att vara innekatter med oss människor.
Smulan är ca 2 år gammal, hon kastrerades, vaccinerades och id-märktes 130618. Svante är född 20101001 alltså 4 år gammal. Han har id-nummer i örat 5739Y.

Missy är en katthona på ca 2 år. Hon bodde på en gård där de tröttnat på sina katter och tänkte skjuta dem. Missy och gänget kom till Livbojen och fick leva vidare.
Nu har Missy fått ett permanent hem där hon blir innekatt och nu får hon fortsätta att leva vidare som den mysiga och gosiga lilla tjej hon är.
Missy blev kastrerad, vacc och id-märkt innan hon fick flytta till nytt hem.

Oskar bodde i en familj, men sonen hade utvecklat svår astma och katterna kunde ej bo kvar längre. Ägaren kontaktade veterinär för ev avlivning men hon rekommenderade Livbojen istället då katterna var friska, fina och keliga.
Oskar kom till oss och eftersom han är en underbar söt och trevlig kisse så dröjde det inte länge förren han charmade till sig Kristine med familj från Torshälla.
Han bor nu med Kristine och familj och deras andra 14 åiga katt.
Oskar var redan kastrerad och id-märkt då han kom till Livbojen. 

Hugo kom till oss från en familj som splittrats. Han hittades för ca två år sedan av familjen som liten vildkattsunge och växte upp med dem deras hundar som präglande honom, och blev hans bästa vänner.
Efer en kort tid i jourhem lyckades Hugo charma till sig familjen Andskär från Stockholm, som för tredje gången hämtade en kattkille från Livbojen. Nu får Hugo bo med Frasse och Grålle, och redan första dagen blev han varmt mottagen av de nya kompisarna och till kvällningen så låg de bredvid varandra och myste.
Tack fam Andskär för att ni öppnat er dörr för denna härliga trio med söta grabbar.
Hugo var kastrerad, id-märkt och vaccinerad sedan tidigare. 

Sotis fick ett jättebra hem hos Jenny utanför Nyköping där hon bor med sin familj, han är både ute- och innekatt. Sotis kom från ett hemskt ställe från början där de sköt över 50 katter, Sotis var en v få som överlevde från denna hemska plats. Han räddades av Livbojen. Han blev kastrerad, vacc och id-märkt innan han flyttade. 

Fina flickan Venke ca 11 mån gammal kom från ett äldre par som inte riktigt förstod hur de skulle sköta om henne och de kunde inte ha henne kvar längre. Hon kom till Livbojen och alla som såg henne tyckte att hon var väldigt vacker och söt. Hon charmade direkt till sig en ny ägare och fick inom kort tid flytta till ett permanent hem med en annan katt som sällskap.
Innan Venke flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt. 

Katten Mindy ca två år gammal kom från en gård där ägarna hade tröttnat på katterna och skulle aviva dem. En person som var bekant till familjen fick höra talas om detta och med hjälp av henne räddade Livbojen dessa katters liv.
Mindy visade sig vara en lugn, fin, kelig och väldigt snäll hona.
Hon har nu fått ett hem hos Sara med sambo i Linköping och de har sedan tidigare katten Adela från Livbojen. Mindy kommer som Adela ha möjlighet till att vara utekatt som Adela då han blivit lite mera hemtam.
Mindy blev kastrerad, vacc och id-märkt innan hon flyttade till nytt hem.

Ville blev först matad av en tant under en tid och sedan blev han omhändertagen av Livbojen då han var hemlös. Han kom sedan till ett permanent hem men blev tvungen att flytta igen då matte fick arbete i en annan stad och inte var hemma något. Nu har Ville flyttat hem till Viktor och Huixi samt deras katt- hona och vi hoppas att Ville nu inte behöver flytta runt något mera.
Ville är en otroligt mysig katt med väldigt härlig personlighet.
Han blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad 130312.
Avmaskad en andra gång 130425.
Han uppskattas vara ca 5 år gammal.

Söta Ariel bodde hos en kvinna som skulle göra sig av med katterna, hon hade hotat att bussa hunden på dem eller eller lämna dem ute till sitt öde. Ariel kom till Livbojen och var inte inne länge innan hon fick ett nytt hem och en ny kattkompis till på köpet. Hon får sällskap av den andra kissen då matte och husse är iväg på annat om dagarna.
Ariel blev kastrerad, vaccinerad en gång samt id-märkt innan hon flyttade till sitt permanenta hem.

Björne hittades vid ett dagis där han ätit mat som ställts ut av en ur personalen ett tag. Han fångades in i fälla, smutsig, sårig, och med tovor över ryggen i sin korta päls, kanske hade han suttit under bilar med olja för att hitta värme?
Hos veterinären fick han en genomgång av såren och tovorna satt in i huden så de behövdes rakas bort, trots att han var korthårig.
Han visade sig vara en ur-kelig gammal herre som gjorde allt för kel, mys och en god bit mat.
Nu har Björne fått ett permanent hem hos Karin där han är ute- och innekatt. Han kommer snällt när matte ropar på honom och är ivrig att gå ut på morgonen, samtidigt som han är världens snällaste och keligaste och finaste "björn".
Björne blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad innan han fick flytta till sitt permamenta hem. 

Zekes husse ville på gamla dagar omplacera honom pga svåra omständigheter. Han kom till oss, en riktig pensionärskatt, som önskar leva sina sista år i ett tryggt hem med en massa kärlek.
Det får han nu hemma hos Marie som bor i Sthlm, hon råkade se att Zeke söker nytt hem då hon letade katt till sin son.
Nu får Zeke ett hem med mycket gos och mys med sin matte, på somrarna får han vara ute i sommarstugan, det passar bra för honom för han har levt på ett liknande sätt i sitt förra hem.
Zeke var kastrerad, vacc och chippad då han kom till Livbojen.

Moa räddades från en gård där hon levde bland flera andra okastrerade katter. Hon skulle skjutas då ägarna tröttnat på dem. En tjej reagerade på detta och kontktade oss, med hennes ovärderliga hjälp kom katterna till Livbojen och räddades undan avlivning.
Nu har Moa fått ett permanent hem hos Elina som har en katt på ca 2 år sedan tidigare som längtar efter en kattkompis. Denna katt är ganska omhändertagande och väldigt snäll mot allt och alla så vi tror det blir jättefint att lilla Moa får komma till en katt som kan agera "ledstjärna" och hjälpa henne att bli trygg då hon levt ett otryggt liv på gården och inte fått tillräcligt med mat ens engång.
Moa blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt innan hon flyttade till sin nya matte.

Mickan levde i en lada med många okastrerade katter. De hade ett ok liv i ladan med mat, vatten och två barn som varje dag kelade med katterna och gav dem mat. Men antalet började att spåra ur och till våren skulle Mickan troligtvis bli dräktig igen med flera andra honor på samma ställe.
Hon och ett gäng fick komma till oss på Livbojen.
Nu har Mickan flyttat till Andreas med sambo och de har sedan tidigare en katt på 12 år som saknar en kompis. Planer inför sommaren är att näta in blakongen och ev göra en liten gräsplätt på balkongen för katterna, som troligtvis kommer att uppskattas väldigt mycket.
Hon blev avmaskad med Milbemax 121224.
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 140103.

Linus bodde hos en kvinna som gick bort och han och kompisen blev utan hem.
De kom till Livbojen och det dröjde inte länge förren Linus fick ett hem, charmig, kelig och söt som han är!
Han har nu flyttat till sin nya husse och här blir han innekatt och kommer att få mycket krälek. Redan första dagen i nya hemmet har Linus boat in sig och trivs som fisken i vattnet!
Linus var redan kastrerad då han kom till Livbojen.

Izza kom till Livbojen då hennes husse blev sjuk och tänkte avliva henne. En av kompisarna till ägaren hörde av sig till Livbojen och vi lyckades tillsammans rädda hennes liv.
Hon visade sig vara en väldigt härlig katt men en underbart snäll och fin personlighet.
Hon har nu fått ett permanent hem hos Tompa och Maria med deras lilla bäbis. De har sedan tidigare två katter och den yngre katten saknar någon att busa med. Vi tror att det kommer bli en bra kombination och önskar Izza lycka till i sitt nya hem.
Hon blev kastrerad, vaccinerad, och id-märkt innan hon fick flytta.

Tösen gick hemlös i ett bostadsområde och fick mat på en uteplats. Hon kom till Livbojens jourhem och härifrån så fick hon komma till sitt permanenta hem hos Ingrid med sina två barn i Sala. Hon blir innekatt på vintern men på sommaren så har familjen en sommarstuga i skogen där Tösen kommer att få tillbringa sina somrar vilket hon säkert kommer att iuppskatta väldigt mycket!
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 140325.

Gena och Mr Fluffy bodde hos en kattsamlare med från början 28 katter i en etta. Antalet minskade till 17 katter och de hade fått mer utrymmen men det var fortfarande alldeles för många för att de skulle kunna ha det bra.
Gena är ca kille på ca 4 år, Mr Fluffy en kille på ca 8 år. Grabbarna var kastrerade från, början men blev vaccinerade och chippade av Livbojen.
Katterna har funnit ett permanent hem hos Fredrik som bor i en rymlig lägenhet i Eskilstuna. De har varandra som sällskap då husse jobbar om dagarna, och vi är jätteglada att de fick följas åt eftersom de bott hela livet med varandra och Gena följer Fluffy i hälarna hela tiden.

Fina grabben Moses hittades hemlös ute, månaderna gick och ingen kändes vid honom. Han fick mat på ett ställe men ingen tog ansvar för honom.
Efter lite turer i jourhem var det äntligen dags för den här mycket härliga grabben att få ett permanent hem. Kelgrisen har adopterats av Anna som nyligen haft en katt på 12 år som gått bort. Hon älskar katter och här blir Moses en bortskämd och älskad katt som kommer få mycket kärlek och uppmärksamhet. Redan efter ett par dagar så har Moses boat in sig, leker, äter, myser i soffan och sängen och sitter och spanar på den inglasade altanen.
Avmaskad med Profender 140106.
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 140109. Blodprover tagna som visar att han är helt frisk gällande lever och njurar.

Lakrits bodde hos en kvinna som tyvärr gick bort. Han och kompisen blev hemlösa. Han kom till ett jourhem och blev snabbt en i gänget, med bus och mys vann han omgående Lakrits AnnCharlotte´s hjärta. Han har redan vunnit hela familjens hjärta och håller på att bli kompis med den andra katten i hemmet.

Sibir & Simone föddes ute i en buske av en kattmamma som blivit utkastad av någon. De blev inte helt tama och ville inte bli några gosiga innekatter, men det var otroligt fina kissar. Sascha var också utefödd och ville inte heller bli rikitgt tam.
Katterna har nu flyttat till Maria som bor på en hästgård utanför Nyköping. Katterna bor första tiden i en uppvärmd sadelkammare med korgar, filtar, kattlådor, leksaker och fina utkiksplatser. Då de är hemmastadda öppnas kattlucka och de får börja gå ut. Nya kompisar är tre hundar och tre stora fina ästar.
Alla tre katter blev kastrerade, vacc, id-märkta och avmaskade innan de flyttade till Maria med familj. Snart börjar livet på den fina gården på höjden för de tre nyfikna ungkatterna.

Älskade Spökis (svart-vit) kom till Livbojen som liten kattunge, infångad med fälla, hon höll till under kiosken vid Mälarbaden. Liten, rädd och vettskrämd kom hon till jourhem. Första månaden var hon som ett "spöke" syntes endast till en gång/dag och höll sig under sängar mm. Men maten gick åt och lådorna användes. På nätterna började Spökis leka...då ingen såg henne.. Veckorna gick, Spökis blev mer och mer synlig. Nu började hon hoppa upp i sängen, leka, mysa med de andra katterna och "adopterades" av kattpappan Love, gula katten på bilden.
När hon var så gott som helt tam så fick hon flytta till Katarina med familj i Västerås. De hade nyligen blivit av med sin älskade katt och ville ge Spökis ett permanent hem. Nu bor hon med famijen och vi har fått rapporter om att sonen i hemmet redan kan gosa med henne så det bådar gott :)
Hon blev kastrerad, vacc, avmaskad och id-märkt innan hon fick flytta.

Lilla söta och busiga Bibblis hittades hemlös som liten kattunge under Eskilstuna Stadsbibliotek. Där sprang hon kors och tvärs och försökte hitta lite mat bland husen...någon såg henne och kontaktade Livbojen. Ett till larm kom och vi åkte ut med fällan. Hungrig som hon var satt hon snabbt i fällan och en liten vild svart prick kom till ett av jourhemmen. Efter några månader i jourhem bland trevliga människor, busiga och mysiga katter så blev den här tjejen en mysig kelgris.
Hon bor numera i Arboga med katten Astrid från Livbojen. Hon har fått en jättefin familj och vi önskar henne all lycka framöver!
Kastrerad vaccinerad och id-märkt 140311.

Britney bodde med en person som inte tog hand om henne ordentligt. Genom åren har hon förmodligen fått utstå både ett och annat otrevligt. Hon är ca 5 år, när hon kom in till Livbojen var pälsen glanslös (se bilden) hennes ögon var trötta och vattniga, hon verkade ha ont. Vid kastreringen som direkt genomfördes så upptäcktes att lilla stackarn hade rejäl livbodersinflammation, det rann var ur henne då veterinären öppnade. Efter penicelinkur och god omvårdnad hittade hon sakta tillbaks till livet igen...
Jourmatte gjorde under sjukdomstiden allt för denna lilla tös så hon stal hennes hjärta och nu har det underbart härliga beskedet kommit att Britney (numera Smilla) får stanna permanent. Hemmet är perfekt för Smilla, här blir hon ensamkatt i hushållet och mattes och husses totala uppmärksamhet och kärlek, det är alltid någon hemma och hon älskar både sin nya matte och husse. Ännu ett gott slut på en hems historia.
Smilla blev kastr + vacc + id-mäkt och behandlad av Livbojen.

Smillan bodde i ett hem med många katter och andra djur, hon misstrivdes och började vara ute mycket, fast det enda hon egentligen ville var att komma in i värmen. Ägarna bryde till slut inte sig om henne och en annan i trakten tog in henne och agerade jourhm tills Malin dök upp och hon och hennes familj blev direkt störtkära i Smillan. Hon bor numera i Stockholm med sin nya familj och behöver inte vandra runt utan någon som bryr sig om henne.
Smillan var redan kastrerad då hon kom till Livbojens jourhem.

Bland många andra katter bodde Fingal. Han var en älskad katt och fick endast den finaste maten och matte höll rent vilket var ett tungt jobb med 28 katter i samma lägenhet. Läget var ohållbart så de bad om hjälp att omplacera sina katter. Gosiga Fingal på 3-4 år är en riktig stor godbit med mycket gos i kroppen. Han har nu fått ett permanent hem med en ny familj och får en lillmatte som älskar honom samt en katthona som kommer från ett annat katthem. Om han vill börja gå ut så får han testa det i sele...först iaf. Vill han bara vara inne så går det bra med :)
Fingal var sedan tidigare kastrerad, han blev 140306 chippad och vaccinerad en gång.

Pepsi och katten Paprika bodde hos en ung matte som älskade dem högt. Tyvärr så gick matte hastigt bort och katterna blev ensamma och hemlösa. De fick komma till Livbojen. Katterna gillade inte varandra något vidare så vi sökte varsitt hem för dem. Nu bor Pepsi hos sin nya familj och här kommer hon att få mycket kärlek och mys, hon är en extremt kelig katt och hon vet inte hur väl hon vill. Vi är glada att Pepsi fått ett sånt bra hem och matte där uppe kan nu pusa ut, katterna är i goda händer.
Pepsi är kastrerad, vaccinerad och id-märkt 130311, kan flytta idag.

Underbara ungkatten Tippen som nu är ca 9 månader kom till Livbojen med ett gäng andra katter. Han hade bott i en lada med ca 10 andra okastrerade katter. Under uppväxten så gosade två snälla tjejer med honom så han blev en tam fin kille då han växte upp. Han kom till ett hem men där blev han påhoppad av en katt som inte alls ville ha sällskap av en annan katt i hemmet. Till matte och husses stora besvikelse var han tvungen att flytta igen. Så nu har han på nytt fått ett hem som vi hoppas är för evigt, snäll kattkompis och härliga människor som tar hand om honom.
Avmaskad med Axilur, 131222-131224.
Kastrerad, vaccinerad en gång samt id-märkt 131227.

Klara hade matats i över ett år på ett ställe, hon var helt och hållet utekatt men blev med tiden tam och kunde tas in. Livbojen hämtade henne och hon blev tam på nolltid inne i jourhem. Hon gillar inte andra katter så värst mycket, så det passar bra att hon numera bor som ensamkatt i hushållet med sin matte Therese och sin husse Kristian. Här kommer hon få den uppmärksamhet och kärlek som hon förtjänar.
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 140211.

Kaspian var troligtvis född i det vilda och dök upp i Balsta-området i Eskilstuna. Här matades han och troligtvis även hans kattmamma av en kvinna som lyckades fånga mamman och tog in den till sig. Kaspian var svår att fånga och fälla behövdes.
I jourhemmet blev han trygg och visade stora framsteg, men han ville gärna bli utekatt. Nu har Kaspian flyttat till ett stall i Motala och fått en tam kelig kattkompis vid namn Elsa, vi hoppas att Kaspian fortsätter att göra framsteg så även de som har hästarna i stallet får klappa honom. Redan första dygnet så har han ätit och gått på kattlådan inne i stallet.
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 140211.

Thea och Wilgot föddes utomhus i ett förråd/en lada i Vingåker, eventuellt är Thea Wilgots son eller syster-son. Det fanns några till vuxna katter på samma ställe och alla var hemlösa/utefödda. De tre andra kissarna blev tama och ville bo med oss människor, men Thea och Wligot längtade tillbaks till friheten och ute-livet. De har nu fått flytta till Annika i Formåsa utanför Motala, på gården finns tuppar, höns, kaniner och hundar. Här bor de till i början på loftet på ladan som är inrett för kissarna, sedan när de är hemmastadda öppnas kattluckan upp och det spännande livet på gården börjar för dessa stall-kissar. Naturligtvis har de frigolitlådor, mat och vatten ständigt, kattlådor, mysiga filtar och allt annat de behöver för att få ett bra kattliv. Nu väntar våren på dem och redan i burarna så började nosarna att sniffa den friska luften och öronen rörde sig när fåglarna började att kvittra bredvid dem.
Båda katterna blev kastrerade, vaccinerade och id-märkta samt behandlade för öronskabb innan de fick flytta till sitt nya hem.

Sun bodde hos en kattsamlare som från början hade 28 innekatter, antalet har minskat genom att flera katthem hjälpts åt att ta hand om katterna och gett dem ett nytt liv. Hos matte hade katterna ett bra liv med fin mat, rena lådor och kärlek, men de var för många och matte räckte inte till för alla kissar.
Sun kom till Livbojen och har nu via oss fått ett nytt hem hos Lena med katten Tiger. Tiger har förlorat sin vän och är olycklig så nu har Sun kommit hem till Lena och gjort Tiger till en lycklig katt igen. Redan efter en dag så kelar Sun, nosar på Tiger, går på lådan och äter och matte Lena är väldigt nöjd med sin nya familjemedlem.
Kastrerad vaccinerad och id-märkt 140225.

August hittades i ett garage i Katrineholm, han hade hållt till där i ca tre veckor och de hade inte kunnat finna någon ägare och August ville inte lämna garaget. Smutsig, uttorkad och hungrig kom han till Livbojen och han var inte så överraskande nog både omärkt och okastrerad.
August är en otroligt sällskaplig grabb som bara vill kela och ha uppmärksamhet.
Han har nu fått ett hem hos Annikas pappa som kände sig ensam då han mist sin förra katt. Nya husse är hemma mycket och kan ägna mycket tid för sin nya kompis som visade sig gilla människor mer än katter, så vi tror att detta blir ett toppenhem gör August.
Han blev kastrerad, vacc och id-märkt innan han flyttade till nytt hem.

Labolina bodde med från början 28 katter på en liten yta, lite senare fick de större utrymme och antalet började minska när flera katter togs omhand av olika katthem.
Labolina är en liten gosig och blyg tjej som älskar kel och mys.
Hon har nu fått ett permanent hem hos Lena som har en katthona på 8 år som mist sin kattkompis.
Vi hoppas att Labolina och Ratchet kommer att bli goda vänner. Labolina har bytt namn till Shy-Lee vilket passar med hennes personlighet.
Hon blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt innan hon fick flytta till nytt hem.

Flora och Drutten bodde hos en kattsamlare med från början 28 katter, antalet har minskat från 17 till 9 st och alla katter har fått fått nya hem.
Katterna har haft en bra tillvaro men pga antalet kunde de inte få allt vad de behövde och dessutom är det inte lagligt att han så många katter i ett hushåll.
Katterna kom till Livbojen och har nu fått ett permanent hem hos Therese med familj som bor ute på landet, de har redan en till katt och nu kommer de att få ett härligt kattliv som inne- utekatter om de så önskar! De har också en jätteduktig och katt-kär lill-husse som kommer att ta hand om dem på alldra bästa vis.
Kissarna är ca 3-4 år och var var redan kastrerade från början, de blev vaccinerade och chippade av Livbojen 140225.

Denise hittades mitt i vintern det var iskallt, massvis med snö och hon hade ingenstans att ta vägen. Totalt uthungrad, uttorkad nedkyld och svag kom hon in till Livbojen. Hon hade ätit sopor och spydde upp plastbitar i två dygn, förmodligen var hon så hungrig att hon åt plast som luktade mat. Efter skonmat, lugn och ro, vätske-ersättning och annat så piggnade hon på sig och till slut kunde hon kastreras.
Hon har nu fått ett toppenbra hem i Katrineholm och nya matte är äldigt förtjust i och rädd om sin lilla tös som blir innekatt och ensamkatt (hon gillar inte andra katter).
Innan Denise flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och id-mrärkt.

Tim och Toby levde som hemlösa i Vingåker, de bodde med flera andra hamlösa katter. Kattungar föddes i somras, de tog ett annat katthem hand om men de ville inte veta av de vuxna katterna.
Gänget fick en fristad hos Livbojen och det har visat sig vara två härliga grabbar, Tim med massor av bus i kroppen och Toby som är en otroligt snäll och fin kille. Vi ville gärna att de båda skulle få följas åt, för bröderna har varit ihop hela livet.
Nu har killarna fått ett permanent hem hos Sandra och Jesper i Nyfors som båda är studenter och har mycket tid hemma vid med pluggande, tentor osv. De blir innekatter i en rymlig lägenhet, med klösmöbler, leksaker, mysiga vrår och allt som de kan tänkas behöva om dagarna för att få ett bra kattliv.
Killarna blev kastrerade, vaccinerade, id-märkta och behandlade för öronskabb innan de flyttade till sitt nya hem.

Chabo föddes ute och hittade som halvstor kattunge, i jourhemmet gick det väldigt långsamt framåt och det blev en del bakslag. Jourmatte och familjen kämpade på.
Numera bor Chabo i centrala Eskilstuna. i en tvåa med kattkompis, en busig grabb, Tessa och pojkvän är hans nya matte och husse. Grabbarna är redan bästa kompisar och gör allt tillsamnans. Sover, äter, busar och dricker vatten ur duschen. Chabo har redan gjort stora framsteg i sitt nya hAvmaskad med Milbemax 130818.
Vaccinerad med första sprutan 130822. Andra sprutan 130920.
Behandlad med Stronghold mot öronskabb 130822.
Kastrerad och id-märkt 131127.

Mysan bodde på landet, i 8-10 år hade hon matats av en familj men de hade aldrig tagit sig an henne som sin egen katt. Hon fick några kullar med kattungar, den första kullen slogs ihäl men resten fick leva.
Nu ville familjen inte ha Mysan och de halvårsgamla ungarna kvar, de var avlivningshotade och därför kom de till Livbojen.
Mysan vill ha ett hem där hon kan ta det lugnt och där hon kan mysa och ha det skönt när hon aldrig haft ett riktigt hem förut.
Vi tror att vi hittat det prefekta hemmet för Mysan hos Ingela som bor i Uppsala, hon har en liten lägenhet och kommer skämma bort Mysan så mycket det bara går med god mat och kel.
Vi hoppas att matte och nya kissen får uppleva många fina år tillsammans framöver!
Avmaskad med Milbemax 131225.
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 140103.

Husse lämnade kissen Astrid och hennes kompis till ett par bekanta. De skulle ha dem i två veckor. Kompisen "försvann"  - de misstänker att han dragit till Finland och stängt av telefonen. Katterna blev hemlösa och kattvakten kunde ej ta hand om dem permanent.
Katterna kom till oss och det visade sig vara jättefina tjejer.
Nu har Astrid fått ett permanent hem hos Linda med dottern Amanda i Arboga. Hon förblir innekatt och kanske kan få sig lite promenader i koppel till våren om hon så önskar.
Astrid blev kastrerad, vacc och id-märkt via Livbojen 140221 innan hon fick flytta till sitt nya hem.

Katten Alice fångades in som liten rädd kattunge med sina tre syskon och mamma Fia. De höll till under en bod där de också föddes. Alice var den räddaste av kisse-ungarna och tog längst tid på sig att bli tam, hon fann väldigt stor trygghet i jourhemmet och rotade sig med de kissar som finns där.
Vi har nu fått de underbara nyheterna att Alice får stanna i jourhemmet permanent, där bor sedan tidigare tre katter från livbojen samt en katt till som är den katt som bestämmer i hemmet, gammel-kattan Missan.
Nu får Alice livslångt hem hos matte Rose-Marie och lill-husse Jimmie, där hon bott sedan hon var liten kattunge.
Alice blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 140221.

Exotic persern Scully kom till Livbojen högdräktig, två dagar senare födde hon tre kattungar, en död och två levande. Nu har båda hennes härliga bus ungar Sten & Stanley fått permanenta hem och Scully har haft turen hon med att få ett toppenhem hon med hos fam Lyktberg!
Vi trodde först att henens öga behövdes opereras bort, men med många olika sorters ögondroppar så har hon fått ett jättefint öga och veterinären har avbokat operationen till vår stora glädje.
Just nu lever Scully livets glada dagar med husse och matte som älskar henne väldigt mycket. Hon mår jättebra och busar, myser och gillar sitt nya hem.
Scully kastrerades via Livbojen. Hon var chippad sedan tidigare.

Tiffany hade varit hemlös sedan födseln och levt ute i en lada med sina kattkompisar, hon hade fått mat varje dag av några som bodde i närheten. Hon födde ungar ochplötsligt var de ett gäng på 5 katter som matades. Tiffy och de andra fyra katterna fick komma till Livbojen då de var hemlösa och utsatta vid en stor väg. Utan värme och kärlek hade de levt sina liv.
Nu har Tiffy fått ett hem hos Diana och hon har sedan tidigare en hankatt och det har gått bra att föra ihop katterna. Tiffy är fortfarande lite rädd för at bli klappad, men hon spinner och rullar på rygg och går runt och upptäcker i lägenheten, ligger på klösbrädan öppet osv. Matte Diana jobbar vidare med Tiffy och hon blir tamare och tamare för varje dag.
Tiffy blev 140127 kastrerad, vaccinerad, behandlad för öronskabb och id-märkt.

Elton och Chanell är syskon och de bodde på loftet i en bod, här hade de födits av en hemlös kattmamma som i ca 8 år matats av en familj. Den första kullen slogs ihjäl. De här två kissarna var väldigt blyga när de kom till oss och vi försökte få ett liknande hem till dem som de haft hela livet.
Vi lyckades och nu bor katterna hos Susanne i Sundbyholm i stallet med fem hästar och en kanin. Just nu boar de in sig i den uppvärmda sadel kammaren där de har mat, värme, vatten, filtar fotöljer mm. Om någon vecka får de komma ut i det kattsäkrade stallet och kika runt. En kattlucka finns ut från sadelkammaren till stallet. Matte är mycket nöjd med sina två nya älsklingar och allt är så fint förberett för dem. Tack Susanne för det perfekta hemmet till dessa små blyga missar.
Båda två blev kastrerade, vaccinerade, avmaskade och id-märkta innan de fick flytta.

Här bor vi  - Chanell och Elton :)
Första bilden: katternas hem. Andra bilden: nya matte och en häst-kompis. Trede bilden: utkiksplatser över stallet och över gården.

Sim-Sim föddes ute i Råbergstorp av sin kattmamma Sibel. Han kom till Livbojen med sina två syskon och mamma. Han var väldigt blyg i början men blev med tiden en riktig liten kelgris.
Sim-Sim har fått ett permanent hem hos Ann och Stig-Åke och de hoppas att deras lilla kattflicka som är född under 2013 kommer att bli bra kompis med den nya grabben som nu kommit hem till dem för att stanna.  I dagsläget är han ca 10 månader och har mycket bus i kroppen.
Han blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 140121.

Beata kom till Livbojen med ett gäng andra katter. De hade bott under en bod och födit ungar, de blev för många och Livbojen tog in Beata, och hennes två svarta ungar samt flera till katter.
Hon var rädd till en början men med tryggheten i jourhemmet utvecklades hon till en jättesöt, tam och kelig sällskapskatt.
Nova bodde i en lada och föddes där med flera kattsyskon. Hon blev adopterad av en kvnna men kom sedan till Livbojen då kvinnan var allergisk.
Båda två katterna har fått hem hos Emma med sambo. Här bor de som innekatter i en lägenhet och de är busiga och gosiga båda två så vi tror att de kommer få mycket kul tillsammans framöver. Matte och husse gillar sina katter väldigt mycket och matte har sedan hon var liten drömt om en sv-vit katt som skulle heta Tusse-Lina och nu har den drömmen gått i uppfyllelse.
Beata/Tusse-Lina blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 131230.
Nova blev avmaskad + behandlad med Stronghold mot öronskabb samt fått öronrens för sina öron.

Sten föddes av kattmamma Scully som kom till Livbojen högdräktig. Katterna föddes hemma hos Lena från Livbojen och här har nu Sten fått stanna för livet, hans kompisar blir de andra katterna Sötnos och Mimmi som redan bodde hos Lena med familj. Sten är en mycket underbar kattunge som älskar att pussas, gusa, busa, mysa och sova i alla omöjliga positioner, vilket husse gillar att fota :)
Han blev vaccinerad första gången 131227.
Andra gången 140223.

Stanley föddes av kattmamma Scully som kom högdräktig till Livbojen. Hans bror Sten och han har haft jättekul under hela uppväxten och nu har Stanley flyttat till sitt permanenta hem hos Monica. Här får Stanley en kattkompis, samt massor med mys av hela familjen som verkligen sett fram emot att få hem sin lilla bäbis. Men veterinären trodde att Stanley var minst 5 mån gammal då han kom för sista vaccinationen så det här blir nog kanske ingen liten katt-bäbis direkt, tung som en tegelsten och med massa bus i kroppen :)
Han blev vaccinerad första gången 131227. Andra gången 140223.

Söta lilla Gullan hittades i Hållsta, efter mycket letande efter en ägare så fick upphittaren ge upp hoppet och Gullan kom till ett av Livbojens jourhem.
Det visade sig vara en okastrerad, o-märkt hona som var MYCKET kelig och supersöt!
Det gick inte lång tid innan någon ville adoptera henne.
Nu har Gullan flyttat hem till Louise med familj, här blir hon innekatt och en väldigt älskad och bortskämd liten fröken.
Hon blev 140130 kastrerad, vaccinerad och id-märkt innan hon fick flytta till sitt nya hem.

Tove kom som kattmamma till Livbojen med 7 kattungar i släptåg, hon hittades på landet i ett garage sägs det, med kattungar i olika storlekar. Vissa var inte hennes men hon tog alla till sig som de vore det.
När kattungarna flyttat var det dags för Tove att leta hem på egen tass.
Hon har nu flyttat till permanent hem hos Mia med familj i Flen. Här blir hon innekatt och kommer att gå gosa och mysa hur mycket hon vill med alla familjemedlemmar. Tova skulle nog gillar livet som ensamkatt tror vi.
Hon blev kastrerad, vaccinerad en gång samt id-märkt innan hon flyttade.

Mira kom ursprungligen från en lada där hon födits och ca 10 katter levde. Hon kom till ett hem men pga allergi var hon tyungen att söka sitt tredje hem bara 5-6 månader gammal. Nu har hon äntligen fått ett riktigt hem hos Therese och Mikael som sedan tidigare har en busig katt-grabb på ca 7 månader.
Redan första kvällen gick Mira runt och upptäckte i lägenheten med kompisen i hasorna, och fräste han så fick han minsann ett fräs tillbaks :)
Mira blev avmaskad med Milbemax och behandlad med Stronghold för öronskabb innan hon fick flytta till sitt nya hem.

Simon & Alvin kom till Livbojen som omplaceringskatter, matte hade skaffat sig hund och de gick inte ihop med katterna som hon hade sedan tidigare. Hon valde att behålla hunden pch ville göra sig av med katterna. Annonseringen hade inte gett resultat.
Killarna är jättemysiga, busiga, goa och har mycket skoj tilsammans.
Nu har de fått flytta hem till Anette med två döttrar. De blir innekatter och kommer få att gå ut på balkongen så fort den är in-nätad. Tjejerna hade verkligen sett fram emot att få katter och killarna kommer nog att bli väldigt älskade av sin nya familj.
Simon & Alvin var kastrerade och chippade när de flyttade.

Bennie föddes ute i en bod av en hemlös kattmamma. Kattmamman och ungarna kom till Livbojen. De andra katterna har fått hem.
Bennie har varit på prov i ett par hem men det har inte fungerat. Elin på Livbojen förstod till sist att det enda hemmet som Bennie ville ha var hos henne. Efter två turer så får nu söta grabben stanna för gott hemma hos Elin med de andra kissarna som bor där permanent.
Bennie är såklart kastrerad, vaccinerad och id-märkt och avmaskad.

Tomas O´Malley gick hemlös i Torshälla i över ett år och åt mat hos en snäll dam i området. Hon tog in honom och så småningom fick "Tom" vara i jourhem via dem. Han blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt 140124.
Kajsa bodde i ett misärhem i Kungsör, de första månaderna hade hon andningsproblem men efter medicinering och ren miljö blev hon så blev hon till slut frisk. Hon blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt samt avmaskad under 2013.
Nu har båda katterna fått ett permanent hem tillsammans hos Danne som bor på landet. Här kommer de såsmåningom kunna bli utekatter som de varit förut med. Ett härligt kattliv väntar nu de båda fina katterna!

Mike, Lillstrumpa och Egon är utefödda katter.
Mike var den sista överlevaren från ett ställe där alla andra katter hade skjutits. Lillstrumpa föddes ute i en kattkoloni och kom som liten unge till Livbojen. Egon bodde i en lada med 10 okastrerade katter som förökade sig och kvinnan som hade dem ville inte ha dem.
Alla tre katter var i jourhem hos Livbojen lite olika lång tid. Lillstrumpa var många månader i jourhem men hon visade att hon inte ville bli en innekatt i lägenhet, hon var inte intresserad av att socialiseras.
Alla tre kissar har nu fått flytta ut på landet till Maria i Jönköping. Hon hade bott i Södertälje men tröttnat på stadslivet och nu flyttat ut till landet där hon har en liten gård med alla olika sorters djur. Hon ville gärna ta hand om några katter som kunde leva i stallet.
Nu bor alla tre katter där, de kommer hållas inne i 2-3 veckor, de har hö, frigolitlådor, mat, vatten och RÅTTOR att jaga, massvis med råttor. När de är trygga får de komma och gå på gården som de vill och vill de komma in i huset med tiden så är de välkommna att göra det med :)
Vi kommer att få löpande uppdateringar om katternas fortsatta liv på gården och det ser vi fram emot.
Alla katter var kastrerade, vacc en gång, samt id-märkta då de flyttade ut till sitt permanenta hem.

Lillan kommer från en lada på landet där det bodde ca tio okastrerade katter som ständigt fick ungar. Nu var Lillan ca 4-5 månader gammal och skulle snart själv bli dräktig men som tur var kom hon till Livbojen i rätt tid.
Nu har Lillan fått ett permanent hem hos Evelina som bor i en stor lägenhet i Eskilstuna. Hon får bli innekatt och redan första dagen kom en hälsning från matte hur bra det gick med allt, Lillan hade redan ätit, gått på lådan, sovit, spunnit och gjort sig hemmastadd. Den här katten kommer att få en matte som älskar henne väldigt mycket, kärlek vid första ögonkastet kan man säga.
Lillan blev avmaskad och behandlad med Stronghold mot öronskabb innan hon fick flytta till sitt permanenta hem.

Smokey kommer från en lada där han föddes och växte upp med ca 10 andra katter. Ingen där var kastrerad så katterna blev fler och fler, två snälla små tjejer hade sett till katterna sedan de var små och gett dem mat och vatten.
Knasen hittades vid ett stall där han bara dök upp en dag, förmodligen dumpad där då ingen i närheten kände till honom. Han var inte id-märkt och okastrerad.
Sandra och Jocke har nu gett de här fina missarna ett permanet hem, de blir innekatter i ett rymligt radhus och de kommer få spendera mycket tid med matte och husse då nästan alltid en person är hemma om dagarna.
Knasen: Avmaskad med Milbemax för kattungar 140111.
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 140114, leveransklar.
Smokey: Avmaskad med Milbemax för kattungar 131224.
Behandlad med Stronghold för öronskabb 131226. Kommer kastrerad då han är 6-7 månader gammal.

Sixten och Sigrid föddes hemlösa och kom som små kattungar till Livbojen där de adopterades av kattmamma Scully som redan hade två egna kattungar. De blev en familj och katterna fick en härlig tid tillsammans då de växte upp.
Kattungarna har fått flytta hem till Helena med familj. Här kommer de att få ett tryggt hem och ha varandra att bosa och gosa med. De blir aldrig helt ensamma då de alltid har varandra, och vi uppskatter verkligen de hem som kan ge två kattsyskon ett och samma hem.
Vaccinerade första ggn 131212. Vacc andra ggn 140109.

Lilla Ru föddes under en bod med sina syskon. Två kvinnor hade matat några katter en tid och nu hade katterna fått ungar och flera kullar hade födits ute i hemlöshet. Livbojen tog in allt som allt 9 katter i jourhem.
Lilla Ru fick en fin uppväxt inomhus med sin mamma och familj.
Nu har hon flyttat till Louise med sin pojkvän Gösta, de bor i lägenhet och har sedan tidigare en norsk skogskatt. Nu hoppas vi att katterna blir bra vänner.
Lilla Ru blev avmaskad med Milbemax för kattungar innan hon flyttade till sitt nya hem.

Kattungen Svea var hemlös och mammalös och adoterades då hon var liten av kattmamma Scully med två egna biologiska kattungar. De blev en fin liten familj på fem kattungar och en kattmamma och har haft en jättebra uppväxt.
Svea har fått ett permanent hem hos Lotta med familj som bor på landet och de har sedan tidigare en vuxen katt. Svea kommer att få blir utekatt om hon så önskar då hon blir kastrerad och hemmastadd hos sin nya familj.
Vaccinerad första ggn 131212. Vacc andra ggn 140109.
Bröderna Lotus och Love kom från ett dödsbo, de kom akut till en familj men redan efter 30 min så fick Livbojen hämta dem då familjens barn var allergisk mot katterna.
Killarna är otroligt underbara, de älskar varandra och att busa, gosa och vara med oss människor.
Disa låg i magen på kattmamma Silla som kom från ett misärhem, hon föddes i jourhemmet och fick en jättebra uppväxt med sina syskon. Efter att ha varit i ett hem och vänt efter allergi, så blev hon till slut permament adopterad med bröderna Lotus och Love.
Nu bor alla tre katter hos Åsa med famij i Trosa. Hela familjen var med och hämtade alla tre katter och alla var väldigt förtjusta och förväntansfulla över sina nya familjemedlemmar. Redan efter en dag var katterna hemmastadda och de trivs superbra, de busar upp och ner för trapporna i villan och myser tillsammans med sin nya famij.
Disa: avmaskad 10/4 -13 med Milbemax för kattungar.
Vaccinerad första ggn 18/4.. Andra andra ggn 130507.
Kastrerad och id-märkt
Lotus och Love: Kastrerade, vaccinerade och id-märkta 140109.

Lilla Ninja bodde i en lada med ett tiotal okastreade katter. Hon var en kattunge som föddes sommaren 2013. Två barn har tagit hand om katterna, gett dem mat och vatten och brytt sig om dem och kelat med dem. Barnen har gjort ett jättebra jobb med katterna så de blivit sociala nästan allesammans.
Ninja är ca 5 månad gammal, och nu har hon fått flytta till en jättegullig familj från Västerås som sedan tidigare har en lugn och vuxen kastrerad hankatt. De tyckte att killen där hemma behövdes livas upp lite och vi hoppas på att han och Ninja kommer att bli goda vänner.
Avmaskad med Milbemax 131226.

Nikki kom med systern Tascha till Livbojen. De föddes av en okastrerad kattmamma 12 år gammal som genom åren fått många katt kullar. Tyvärr vill inte ägarna kastrera katten.
Tjejerna kom till Livbojen och de var helt underbara i sin personlighet, så de blev snabbt bokade av Kim och mamma Ilona som kom på besök för att hämta katten Cosmica (Corona) från Livbojen. Kim och Ilona fick hålla varsin kisse i famnen och sedan var det klippt. De bokade var sin katt.
Nikki har flyttat till Kim med Cosmica, Tascha har flyttat till Ilona som har en katt och två hundar sedan tidigare.
Katterna blev kastrerade, vaccinerade och id-märkt 131202. Behandlade med Stronghold för öronskabb 131202.

Tascha kom med systern Nikki till Livbojen. De föddes av en okastrerad kattmamma 12 år gammal som genom åren fått många katt kullar. Tyvärr vill inte ägarna kastrera katten.
Tjejerna kom till Livbojen och de var helt underbara i sin personlighet, så de blev snabbt bokade av Kim och mamma Ilona som kom på besök för att hämta katten Cosmica (Corona) från Livbojen. Kim och Ilona fick hålla varsin kisse i famnen och sedan var det klippt. De bokade var sin katt.
Nikki har flyttat till Kim med Cosmica, Tascha har flyttat till Ilona som har en katt och två hundar sedan tidigare.
Katterna blev kastrerade, vaccinerade och id-märkt 131202. Behandlade med Stronghold för öronskabb 131202.

Katten Flicka kom till Livbojen då hon hotades av avlivning. Gamla husse hade åkt in på sjukhuset och kvar vid huset fanns flera katter som inte hade någon som tog hand om dem längre. I många år hade katterna gått okastrerade, fått ungar, blivit flera osv.
Flicka med två ungar kom till Livbojen.
Efter några veckor i jourhemmet blev hon en väldigt social, spinnande och mysig liten katt. Hon charmade jourmatte och hon tyckte att det var den finaste katten som hon någonsin haft, både gällande personlighet och utseende, med sin vackra svarta långhåriga blänkande päls så förstår man ju varför.
Nu har sötnosen fått ett hem hos Christine och Alf i Väterås. Här kommer hon till en början att bli innektt och när hon är hemmastadd så får hon börja vara ute på gården, om hon så önskar.
Avmaskad med Milbemax för vuxna katter.
Kastrerad, vaccinerad en gång och id-märkt 131218.  

Molly med syskon och kattmamma fångades in med kattfälla vid Hedlandet där de hade födits under en bod. Här fanns ett gäng katter som höll till och de hade under en längre tid matats av två damer. De larmade Livbojen och flera katter kom till oss, inklusive Molly.
Molly var väldigt rädd och blyg till en början, då hon var en utefödd kattunge. Då veckorna gick så blev hon tamare och tamare i jourhemmet. Till slut fick jourmatte både lyfta och klappa henne. Molly hade blivit tam!
Nu har den här ulltussen flyttat hem till Erik och Hanna. Erik adopterade katten Inez från Livbojen 2011, hennes kattvän Nisse har tragist gått bort och nu vill Inez ha en kattvän som hon kan dela sitt liv med.
Molly kommer att få ett superbra hem och bli en älskad liten katt!
Avmaskad med Milbemax för kattungar.

Maja är den första katten under 2014 som fått ett alldeles eget hem, på den första dagen under 2014 fick Maja flytta till sin nya matte Madelene.
Här kommer hon att bli innekatt och som sällskap får hon tre st marsvin. Maja är en helt underbart kelig, mysig knäkatt som bara älskar att mysa och spinna. Hon är uppskattningsvis fem år gammal.
Veterinären tror att hon redan är kastrerad.
Den här fina tjejen hittades på landet av ett äldre par, hon dök upp i augusti och ingen i området visste vem hon var. Ett halsband som skurit ner i huden hade suttit runt hennes hals men på nåt sätt ramlat bort. De flesta började flytta hem från sina sommarstugor och Maja hade ingenstans att ta vägen.
Hon kom till Livbojen och blev avmaskad via oss med Profender.
Nu är Maja i sitt nya hem och myser med sin alldeles egen matte!

livbojen@gmail.com


Sara:  070-395 47 81

Lena: 070-496 26 60


NORDEA Bankkonto
Clearing: 3068
Konto nr: 02 13 635

(välj överföring ej Pg eller Bg)