livbojen logga fb

Vi har fått hem 2014

Roxy, Rox-Anne, Flora och Flurry kom till Livbojen i dräktiga mamma Lovas stora mage. De föddes inne i tryggheten och har haft en busig och mysig uppväxt med mamma Lova och sina syskon. De två svarta tjejerna flyttade till Västerås där de blir en del i en familj som även har hund. Flora fick en familj med en kattkompis och det fick Flurry med. Gänget blev fullt vaccinerade och avmaskade innan de fick flytta till nytt hem. 

"Mamma-katt" var som så många katter en oönskad individ, hon bodde på ett säteri. Hennes framtid var att skjutas eller komma till Libojen. En stallkatt/ladugårdskatt som trivdes i sitt hem men plötsligt fick hon ej gå kvar där.
Hon togs in till oss med sina vuxna kattungar som också hotades att att avlivas. Mamma-katt och ungen Missan ville tillbaka till stall miljö, och efter att de kastrerats, vaccinerats, id-märkts och läkt så bar det av till Annikas stall i Uppsala. Vi hoppas och tror att katterna skall finna den miljö där som de önskar bo i för resten av deras liv.

Miranda den  lilla fulffbollen kom som så många andra katter till oss från ladan som är full med okastrerade katter, som de skjuter av varje år. I år har inga katter skjutits utan Livbojen har räddat dem till ett nytt liv.
Miranda har fått ett nytt hem med en familj som har en katt sedan förut. De föll direkt för den lilla fluffbollen och samma kväll fick hon komma hem till sin nya familj.
Miranda blev fullt vaccinerad och avmaskad innan flytt.

Ett helt gäng kattungar från den hemska ladan där man varje år skjuter ca 30 katter pga att de ej kastrerar dem och de förökar sig. Nu är skjutningarna stoppade av Livbojen.
Jessie, Jupiter, Gus, Micro och Pirre togs in till ett av våra jourhem och de blev vaccinerade och avmaskade innan fick flytta till sina permanenta hem då de var 12 veckor gamla. Några hade sin riktiga mamma med sig, resten togs om hand av aoptivmammor i jourhemmen. 

Mira föddes hos en gubbe som bor i skogen och som inte bara samlar på skrot utan även på katter, förra hösten skjöt de 50 katter där. Men nu i år har inga katter skjutits utan de har fått komma till Livbojen istället för att att få en ny chans.
Mira var till en början väldigt rädd men efter några veckor så kom den gosiga katten fram i henne och nu hon har nu fått ett permanent hem hos Linus som kommer från en familj som är riktiga kattvänner, i släkten finns 15 älskade katter. Nu börjar det mysiga livet som trygg innekatt med mys och gos för lilla Mira.
Innan hon flyttade blev hon kastrerad, vacc och id-märkt. 

Obelix och Cream kommer från en gubbe som bor i skogen som samlar på skrot...och på katter.
Det märks dock att han älskar sina katter, men har ej förmåga att förstå vikten av kastrering.
Ungarna var hur tama och mysiga som helst och charmade såklart nya matte och husse Chandrika och Pontus då de kom för att titta på kattungar. Bror och syster har fått följas åt till samma hem och kattungarna är väldigt älskade av hela familjen. Syskonen blev fullt vaccinerade och avmaskade innan de flyttade. 

Sara och Mija (Cho-Cho och lilla Mia) bodde hos en kattsamlare ute i skogen som samlar på skrot, och katter. Förra hösten skjöts 50 katter där. Nu försöker vi på Livbojen att rädda katterna. De här två fina damerna hade nog fått några kullar med ungar. Trots att de inte hade det optimalt tidigare, så hade båda katterna blivit väldigt snälla, trevliga men något blyga i sättet. De blev såklart kastrerade, vacc, id-märkta och avmaskade innan de fick flytta till sin nya snälla matte Seija. Vi har fått rapporter om att katterna trivs jättebra i sitt hem, och att nya matte är väldigt glad och pratar mycket om sina nya familjemedlemmar.

Keela föddes av en förvildad kattmamma i ett säteri, katterna var oönskade där men en granne i närheten hade matat dem och katterna fortsatte att bli fler och fler. Nu skulle katterna bort, alternativet var att få komma till Livbojen eller att bli skjutna. 
Keela kom till oss och hon blev nästan omgående tam, till vår förvåning spann hon när vi tog ur henne ur buren för första gången. Sedan gick allt bara åt rätt håll och nu har hon funnit ett nytt hem hos Mia som sedan tidigare har katten Towe från oss. Innan Keela flyttade blev hon kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad. 

Sippin bodde hos en familj som inte kunde ta hand om henne, hon kom till Livbojen och charmade genast alla som kom i kontakt med henne.
Olle föddes av en vild kattmamma under en bod, under sommaren började han komma in i husert redvis boden och på något oförklarligt sätt tydde han sig till en döende man som fick en svart katt som sällskap under sin sista tid.
Sippin var könsmogen så hon blev kastrerad, vacc och id-märkt innan hon flyttade. Olle hann med att få första vaccinationen hos Livbojen och får sin andra när det är dags. 
Kissarna hittade ett persmanet hem ihop i Hälleforsnäs och till sitt sällskap får de en labrador så nu börjar en spännande tid för de här katterna och deras nya liv!
 

Underbara katten Daisy lämnades kvar på Bellmansplan efter att ägarna flyttade. Som tur var tog en familj i närheten in henne. När hon kom till jourhem hos oss var hon dräktig och födde 4 fina kattungar hos Livbojen och var även adoptivmamma till 3 till kattungar. Efter en härlig tid med sina kattungar så var det dags att påbörja livet på egen tass.
Matglada och laserpeks-älskande Daisy har nu flyttat hem till Anna med pojkvän och även "mormor" Terhi är glad att ha en ny katt inom familjen igen.
Innan Daisy flyttade blev hon kastrerad, vaccinnerad, avmaskad och id-märkt. 

Sigge bodde hos en tjej som inte kunde ta hand om honom, hon visste inte vad hon skulle göra och i en nödsituation kom han till Livbojen. Han lyckades charma till sig Lotta med dotter, numera är Sigge vuxen och har flyttat hemifrån med Lottas dotter mot nya äventyr. 
Sigge blev  vaccinerad första ggn 141016.

Bentley och Francis kommer från en gammal dam som inte längre kunde ta hand om sina katter. Länsstyrelsen kontaktade Livbojen och ett litet gäng med kissar kom till oss. Tanten hade älskat sina små katter, det märktes!
Killarna har nu fått flytta till samma hem och redan första kvällen kom rapport om att de superkeliga killarna gjort sig hemmastadda med familjen.
Båda blev behandlade med Stronghold/avmaskade 141019 samt vacc första ggn 141021. 

Tyra-Maja hamnade efter ett bråk mellan några grannar ute i en trapp i en transport bur. Med sig hade hon alla sina saker. Hon stod där och jamade och till sist hittade några grannar henne. Grannarna som var i bråk ville inte veta av Tyra längre. Hon kom till Livbojen. 
Tyra-Maja var en bestämd dam, visade det sig...inga andra katter fick sätta sig upp mot henne. Hon visade att hon ville vara herren på täppan, eller damen på täppan.
De har hon nu blivit hemma hos Sandra som önskade sig en lite speciell katt, och vem vet kanske hon får heta Fräs i sitt nya hem?
Hon blev kastrerad, vacc och id-märkt innan hon fick flytta till sitt nya hem, där hon blir innekatt.

Fridolf och Frasse är två nästan identiska kattbröder, ena skillnaden är att en har en vit tå. Bröderna föddes under en sommarstuga och mamman samt den största kattungen försvann efter ett tag. Killarna började på att komma in i huset och till slut kunde de tas in i transportbur och kom till ett jourhem i Livbojen.
Nu har de fått flytta till samma hem och vi tror att de kommer att bo in sig och trivas jättebra hos sin nya familj, det är ett lugnt och bra hem utan små barn. Bröderna blev fullt vaccinerade samt avmaskade innan de fick flytta till sitt nya hem. 

Bill och Måns är två kattungar med en del siames i sig, det kan man se på deras drag. De föddes av en kattmamma som inte var helt tam men med tiden så fick kattungarna förtroende för människor. De underbara grabbarna har nu flyttat till en familj i Sthlm som sedan tidigare hade katt. De föll pladask för båda två och vi är glada att bröderna fick följas åt till samma hem. Vaccinerade första ggn 141030, avmaskade 141030. 

Bull och Bubblan träffades i ett av Livbojens jourhem och de passade bra ihop, därför ville vi att de skulle få ett hem tillsammans. Vi har hittat ett bra hem åt kattungarna i Gnesta där de kommer att bli älskade familjemedlemmar av både barnen och de vuxna i familjen.
Bull föddes av en mamma som inte var helt tam, Bubblan föddes i ladan med 40 okastrerade vuxna katter. Båda två är väldigt härliga personligheter och förtjänar det bästa i livet! Bull är 25% siames och vi misstänker att Bubblan har norsk skogskatt i sig. 

Kattungen Molly föddes i en lada där var de oönskade och skulle skjutas så fort de blev lite större. Molly samt familj och en till kattfamilj fångades in samma dag och alla kom till Livbojen. De var så hungriga och undernärda att de bara rusade in i fällorna med mat. Detta blev deras räddning!
Molly blev fullt vaccinerad och avmaskad. Nu har hon fått flytta till ett hem där det redan bor två röd-vita kattherrar, hon var en efterlängtad kisse i familjen!

Brumma är en av många katter från ladan där det skjuts massor av katter varje år. De får växa sig lite större sedan avrättas de i en bur där de lockas in med mat. Brumma växte upp med bus och gos och en adoptivmamma. Hon var redan en härlig tjej från början och utvecklades från att vara en liten fjäder till att bli en tjej med smidighet och med tyngd i. Nu har Brumma flyttat till Susanna med pojkvän som sedan tidigare har en kisse från Åkeshov katthem i Stockholm. 
Hon blev avmaskad/behandlad med Stronghold 140917. Vaccinerad 2 ggr.

Lilla Creamy växte upp hos en man som är skrotsamlare och bor i skogen. Förra hösten skjöt man 50 katter där. Creamy och flera andra katter har fått en fristad hos Livbojen.
Hon var härlig redan när hon kom till oss och ännu mysigare blev hon med tiden. Nu har hon fått flytta hem till Emelie och här är hon en väldigt älskad katt som har en underbar personlighet.
Hon blev fullt vaccinerad och avmaskad/behandlad för öronskabb innan hon fick flytta till sitt nya hem. 

Tea kommer från den överfulla ladan med katter där det årligen avrättas många katter i burar och de lockas in med mat. När de står och äter så skjuter en jägare dem till döds. Även Tea hade gått samma öde till mötes om hon inte kommit till Livbojen.
Nu har hon fått et nytt hem hos Hanna och Markus i Kvicksund som sedan tidigar har katten Pipis. Första rapporterna är positiva och lilla Tea verkar ha funnit sin plats med sin nya kattvän. Innan hon fick flytta blev hon fullt vaccinerad och avmaskad. 

Mysan kom från ett hem där man inte längre kunde ta hand om henne pga att de ej fick ta med katt till sitt nya boende. Hon kom till Livbojen och visade sig vara en härlig tjej på ca 4 år med mycket gos och mys i kroppen, härlig personlighet.
Nu har Mysan fått ett hem hos Sara med familj i Ärla och med tiden blir hon utekatt om hon vill då de bor väldigt kattvänligt.
Innan hon flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Kitty kommer från en gård långt ute på landet där bonden i fråga under hela sitt liv haft okastrerade katter som farit illa. Kitty var en av dem som har räddats undan hemlöshet, svält, smuts och kyla.
Hon landade fint i ett av våra jourhem, inom någon vecka var hon gosig och tillsammans med andra jourkatter har hon fått en skojig jourhemstid, men har nu fått ett tryggt och permanent hem hos Beatrice som sedan tidigare har katten Klara Klättermus via Livbojen. 
Avmaskad med Milbemax 141011. Vaccinerad med första sprutan 141016. 

Mickis och Mio bodde i en lada och föddes av en kattmamma som hade fått några kullar tidigare på gården. Det blev mammans sista kull. Mamman och två vuxna ungar fick stanna på gården och Mio och Mickis fick ett nytt hem via Livbojen hos Tova och hennes mamma. Katterna har landat i sitt nya hem och de får börja med att bo in sig i ett rum för att sedan utöka till hela huset.
Innan de fick flytta blev de kastrerade, vaccinerade en gång, id-märkta och avmaskade. 

Sirius är en av flera katter som kommer från ladan där katterna varje år skjuts av och deras öde är att få leva ca ett år som hemlösa katter i väntan på döden.
Nu har den här lilla grabben fått en ny chans i livet och hos snälla matte Sandra och "lill-matte" skall han nu få bo och där finns även en kattkompis som bor sedan tidigare. 
Den här underbara snälla och ljuvliga kattungen kommer att bli innekatt och få bli bortskämd av sin nya familj Innan Sirius flyttade blev han fullt vaccinerad och avmaskad. 

Mimosa och Effie föddes av underbara kattmamman Daisy som hade lämnats dräktig då några personer flyttade ifrån henne. Grannarna reagerade och tog in henne och ringde Livbojen.
Efter en härlig kattungetid med mamma, syskon och andra kompisar har systrarna flyttat til Marianne med familj som bor på en gård med lite smådjur, som höns och får. De är väldigt efterlängtade av alla i familjen och kommer att få leva ett skönt lantliv dramöver då familjen bor lantligt och med en bit till närmasta granne.
Båda tjejerna blev fullt vaccinerade och avmaskade innan de flyttade. 

Katten Selma hämtade vi från en kille som fått denna katt i tron om att den var kastrerad, en dag hörde han små pip i badrummet och Selma hade fött fem ungar. Alla fem öerlevde och har nu blivit 12 v och flyttat till nya hem.
Selma har nu flyttat hem till Therese med familj och hon är en väldigt efterlängtad katt och vi tror hon kommer få ett jättebra hem!
Innan Selma flyttade blev hon kastrerad, vacc en gång samt avmaskad (141007).

Syskonparet Dolly och Texas föddes i en lada, ders mamma slutade i princip att ta hand om dem ochge dem met så de var het undernärda när de kom och var fulla i skabb. Efter en tids återhämtning och bus med alla syskon, samt en snäll kattmamma som adopterade dem, så var det dags för flytt. De fick flytta till samma hem och det är vi väldigt glada för. Vi hoppas de kommer få ett jättebra liv tillsammans hos sin nya matte, de blir innekatter där. 
Fullt vaccinerade (140828 + 140918) och Avmaskade. 

Seamus och Harry är ungar till kattmamman Daisy, och de föddes i ett av Livbojens jourhem. Mamma Daisy hittades efter att några personer flyttat ifrån henne och hon var ensam kvar utanför lägenheten. Eftersom hon var dräktig så fick hon behålla sina kattungar.
Nu har Harry och Seamus blivit 12 v gamla och flyttat till Sanna med familj och de är väldigt efterlängtade. De kommer få bo i en stor villa och familjens barn kommer att få både gosa och mysa med dessa små underbara killar. 
De blev fullt vaccinerade och avmaskade innan de fick flytta.

Ida är en av Gummans kattungar, kattfamiljen som blev lämnade vid ett hus i Skebokvarn.
Efter att ha infångats som sista kattunge i kullen, så var hela familjen äntligen samlad i jourhemmet . Ida visade sig vara en nyfiken söt liten unge med sammetsmjuk päls. Hon blev adopterad av en familj som sedan tidigare har flera katter som de tagit hand om från andra katthem. Ida blir minstingen i gänget och vi tror det blir jättebra för henne att få många andra kompisar 
Hon blev avmaskad med Drontal 140915, vaccinerad med första sprutan 140917, 

Gerda och flera andra katter har kommit till Livbojen då de levt under avlivningshot, då de katter som lever där bara blir ca 1 år sedan skjuts de då de lockas in i burar med mat i ladan medans de andra katterna ser på. En hemsk tid väntade Gerda med kattvänner men nu har hon istället fått ett nytt hem hos ett par i Stockholm som sedan tidigare har en ung katt-flicka så vi hoppas på att katterna kommer bli bra vänner och har mycket bus för sig framöver. Hon blev avmaskad 140902 och kommer blev vaccinerad innan hon flyttade. 

Gustav kommer från en lada där det är massor med okastrerade katter, samt deras kattungar. Varje år skjuts katter där men nu försöker Livbojen att rädda katterna från en säker död.
Gustav har fått ett hem nu hos Madde som sedan tidigare har en kastrerad hankatt och vi hoppas att katterna kommer att bli bra kompisar framöver.
Gustav blev fullt vacc och avmaskad innan han fick flytta till nytt hem. 

Misty föddes i en lada, kattmamman övergav dem helt till slut då kattungarna ej var så stora. De kom till Livbojen i jour och alla var undernärda och små. Här fick de behandling för sin öronskabb och mask. Kattungarna började må bra och utvecklades till jättefina, underbara små dunbollar. Misty har nu flyttat till ett av våra jourhems mamma som bor på landet med några andra katter, hon mår bra och jamar när hon vill komma upp i famnen och gosa. 
Avmaskad/behandlad med Stronghold 140901. Vacc med första sprutan 140828, andra gavs 140918. 

Gizmo och Busan kunde inte bo kvar hos sin ägare pga allergi och katterna kom till Livbojen. Efter en tid i jourhem fick båda katterna ett gemensamt hem och vi är glada att de fick fortsätta bo tillsammans i sitt nya hem med. 
Busan kastrerades, vacc och id-märktes av Livbojen. 
Gizmo var kastrerad då han kom till oss, han blev chippad och vaccinerad med första sprutan 140904.

Kattungen Elvira bodde hos en man på en soptipp, förra året sköt man 50 katter där. Nu försöker Livbojen rädda katterna och Elvira är en av dem som räddats till ett nytt liv. Hon har nu fått ett hem hos en trevlig familj och vi hoppas att de kommer att trivas med varandra framöver.
Elvir behandlades med stronghold/avmaskning 140901.

Gumman och sina tre ungar blev kvarlämnade vid ett hus i Skebokvarn och eftersom hon var van att bo i huset så försökte hon ta sig in, men nu var dörren stängd.
Ägaren till huset började mata kattfamiljen och försökte få någon som kunde ta sig an dem, ingen svarade och tiden började bli knapp. Ett jourhem till Livbojen tog in familen och Gumman visade sig vara en underbart kelig, snäll och underbart fin kisse. Hon fick ett hem efter att hennes tre kattungar flyttat. Hon blev avmaskad med Milbemab 140911. Kastrerad, vacc en gång, samt idmärkt innan hon flyttade till sin nya familj som blev jätteglada åt att få ta hand om fina Gumman. 

Vackra och kloka katten Cindy kom till Livbojen i en stor kartong med sammanlagt 8 kattungar och en till vuxen katt. Kattmammorna hade fått 4 ungar vardera men ägare skulle bli avhyst och hela gänget kom till oss.
Nu har Cindy fått ett hem hos en äldre man som älskar katter, han är hemma om dagarna och kommer skämma bort Cindy rejält. Cindy är en helt underbar katt tillbåde personlighet och utseende och vi säger grattis till den nya ägaren som kan skatta sig lycklig!
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 140811. 

Dalton hittades på en höskulle med sina syskon, mamman hade i princip slutat mata dem och försvunnit, kattungarna var väldigt undernärda och fulla med mask och skabb. Efter en tid på Livbojen så hade kattungarna hämtat sig och kunde då flytta till nya hem. 
Dalton har fått ett hem hos Serena med familj, de har sedan tidigare en katt och nu börjar det spännande livet i stora vida världen för den här underbara killen!
Avmaskad/behandlad med Stronghold 140901. Vacc med första sprutan 140828 och andra sprutan 140918.

Kattungarna Svea och Alice kom till Livbojen med sin mamma och ett kattsyskon. Söta mamman hade blivit kvarlämnad i ett hus i Skebokvarn då ägaren flyttat vidare. Såklart sökte sig mamman till huset hon en gång bott med sina utefödda kattungar.
Kattungarna har nu fått ett nytt hem tillsammans hos Miranda med familj som länge letat efter två passande familjemedlemmar. 
Kattungarna avmaskades med Milbemax 140910. Vaccinerade med första sprutan 140911. 

Baghera är en liten svart tjej som vi räddade från en bondgård, mamman och fler katter räddades också. Katterna skulle skjutas och alla katter från ladan fick följa med oss hem. 
Zarah bodde i ladan med många okastrerade katter. Hon hamnade i samma jourhem som Baghera och de fick en trygghet i varandra.
De har nu fått ett hem tillsammans där de får sällskap av en annan katt samt en hund. 
Kattungarna blev fullt vaccinerade och avmaskade innan de flyttade, 

Mimmi kom med sina tre kattungar till Susanne i jourhem och hon har flera andra katter, hundar, hästar och två stallkatter från Livbojen. Mimmi rotade sig så mycket i jourhemmet både med matte och husse och sina djur-kompisar så hon fick stanna där hon kände sig trygg. Även en av hennes kattungar får stanna permanent i jourhemmet.
Mimmi blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt så att hon inte kan få fler ungar, utan bara tänka på sig själv och ha det bra.

Piff och Puff hittades i en ventil iett garage. Smutsiga och förvirrade kom de till Livbojen. Kattungarna var rätt stora då de kom in och ville inte riktigt bli helt tama, men de fick ett utmärkt hem som passade dem perfekt. Inte fy skam de här killarna bor i en av de finare residenserna på Djurgården i Stockholm i sitt eget lilla katt-hus med golv-värme och god mat och vatten, och med det som utgångspunkt jobbar de numera som mus-jägare på den 12000 kvm stora tomten/trädgården. Båda belv kastrerade, vacc och id-märkta innan de fick flytta. 

Ett telefonsamtal från polisen i Katrineholm slutade med att katten som vi kallar Magda kom till oss. Magdas matte hade blivit sjuk och inlagd på sjukhus och kunde inte komma hem till sin kisse mera, så vi tog hand om henne permanent.
Magda fick ett nytt hem genom Livbojen hos ett yngre par som blev kära i underbara Magda så fort de såg henne. Här kommer hon att bli bortskämd och få ett härligt kattliv i många år framöver hoppas vi på!
Hon var redan kastrerad, blev vacc och id-märkt via oss på Livbojen. 

Cartman & Manson bodde hos en familj men läget blivit akut för dem att finna nytt hem pga kraftig allergi. Katterna fick flytta tillsammans ut på landet där de numera bor. Då de inte inte plats i jourhem hos Livbojen eftersom det var fullt, så fanns katterna på Livbojens hemsida och därigenom lyckades en förtvivlad och orolig matte finna ett hem till sina fina älsklingar.
Fd Ägare; Sanna Kjellström.

Malou & Molly föddes av mamma Mimmi i en komposthög med ytterligare ett syskon, och när några boede i området lyckats fånga in hela kattfamiljen så kom de till oss på Livbojen. Alla kattungar växte upp i tryggheten med varandra i jourhemmet, och de här kattsystrarna har nu fått ett permannhet hem tillsammans och kommer att bli mycket älskade. De blev fullt vaccinerade samt avmaskade innan de fick flytta. 

Paprika bodde med sin matte och en annan kattkompis, men då matte plötsligt avled så skulle nu Pakrika som hunnit bli 8 år leta nytt hem.
Hon har nu, efter att testat vara jourkatt hemma hos Stina och Roger, fått stanna permanent. Hon och hemmets hund Nova kommer bättre och bättre överens och nu kan de tom ligga bredvid varandra, men det är alltid Paprika som är den som bestämmer.
Paprika var redan kastrerad när hon kom till oss, hon vaccinerades och chippades av vår veterinär, samt att hon tog bort lite tandsten på henne som behövdes. 

Matteus hade i ett år bott på en gård, där han placerat sig i fikarummet permanent. Han räddades där som liten kattunge då han fastnat i en foder kvarn, oskadd som tur var.
Efter att ha testat livet som innekatt under en längre tid så visade det sig att han behövde få bli utekatt så han har fått flytta tillbaks till en liknande miljö från vilken han kom, livet som stallkatt är något han älskar och aldrig kommer vilja överve. I sitt nya stall är han en älskad katt som går och kommer som han vill. 
Matteus blev kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad innan han fick flytta.

Smulan, Stump-Ann och Stina kom från en bondgård där de födits av en okänd kattmamma och de växte upp i en mjölkbod. Stump-Ann var utan ett halvt bakben och utan hela sin svans då hon kom till oss. Vi vet ej vad som hänt men lika glad och busig var hon för det.
De tre tjejerna har nu fått permanent hem hos Angelica och Oskar som tar otroligt bra hand om sina tre nya familjemedlemmar, vi är jätteglada åt att de kom till just detta par som har bra koll och ordning på sina nya små härliga tjejer och vi är otroligt tacksamma att de adopterade alla tre! 
Tjejerna blev vaccinerade 140821 och avmaskade samma datum.

Lurrvas och Mimsan kom från landet där en äldre dam samlat på sig för många katter. Kattmamman blev påkörd av en mjölkbil då kattungarna var små. 
De är båda två långhåriga och bedårande söta. Nu har de fått flytta till sin nya familj som bor på landet, och sedan då de är kastrerade så kommer de att få bli utekatter som de är vana med sedan tidigare. Vi tror de kommer trivas jätteba i sitt nya hem.
Kattungarna blev vaccinerade första ggn 140821, avmaskade 140823. 

Samira kom från landet där en äldre dam samlat på sig för många katter. Kattmamman blev påkörd av en mjölkbil då kattungarna var små. 
Hon blev vaccinerad första ggn 140821, avmaskad 140823. 

Prick kom från landet där en äldre dam samlat på sig för många katter. Kattmamman blev påkörd av en mjölkbil då kattungarna var små. 
Prick har nu flyttat till ett hem där katten Selma från Livbojen redan bor. Vi hoppas de kommer trivas bra med varandra.
Prick Blev vaccinerad första ggn 140821, avmaskad 140823. 

Hulda sprang ute själv vid ett köpcentrum och ingen kändes vid henne. Hon kom till Livbojen men blev inte långvarit då hon visade sig vara en jättehärlig liten kattunge.
Minos föddes under en bod i Linneakolonin med sina syskon, hela familjen kom till Livbojen.
Nu har de här härliga små keliga och busiga ungarna förenats i et permanent hem hos Susanne och Ola som bor med sin son i Hällby. Vi önskar hela familjen allt gott :)
Minos blev Avmaskad 140720 med Milbemax.
Vaccinerad 140722 första ggn, andra ggn 140812. 

Grynet hittades på en bondgård där det kryllar av okastrerade katter. Mamman var sedan några dagar borta och Grynet var hungrig och trött. Efter några dagar med en adoptivmamma från Livbojen så kom hon på fötter igen. 
Efter en härlig kattungetid med sin familj har hon nu börjat livet på egen tass hos Cecilia i Sollentuna, och här får hon en annan vuxen katt som sällskap. Hon blir innekatt och har en stor fem-rummare att springa runt och busa i med sin nya kompis. 
Avmaskad med Profender 140721.
Vaccinerad första ggn 140730, andra ggn 140816.

Sibylla kom till Livbojen i en kartong med två kattmammor som hade 4 kattungar vardera. Kvinnan som hade dem skulle bli avhyst dagen efter de kom in till oss.
Hon blev accinerad första gången 140722, andra ggn 140812. Hon blev även avmaskad.
Hon bor numera hos sin familj i Stochholm där hon är en väldit älskad katt. 

Såhär söta var Dora och Alfons när de var väldigt små :)
Kattungarna som är syskon, kom med mamma Madicken till ett av våra jourhem, efter en trygg och busig uppväxt har de båda flyttat till Joakim på landet. Här lever de livets glada dagar och husse har meddelat att han är otroligt nöjd med sina  nya härliga familjemedlemmar.
Båda kattungarna blev fullt vaccineerade samt avmaskade innan de flyttade. 

Iza kom till Livbojen i en stor kartong med 7 andra kattungar och två kattmammor. Ägaren skulle dagen efter de kom till oss bli avhyst från sitt boende.
Iza har nu flyttat till Malin med familj och hon får katten Ariel (Molly) som kompis och som de tidigare adopterat från oss. Och så familjens två barn såklart!
Vaccinerad första gången 140722, andra ggn 140812. Avmaskad 140720 med Milbemax för kattungar. 

Simon (fd Sassy) föddes av kattmamma Madicken som blev hemlös då en gård såldes. Lilla blå kom till Livbojen som en av 8 kattungar i en kartong med två kattmammor. Ägaren skulle bli avhyst dagen efter.
Då båda har fått hem hos ett trevligt par som verkligen sett fram mot att hämta sina små älsklingar.
Båda kattungarna vaccinerades 2 ggr och vávmaskades innan de fick flytta.

Bella räddades från att bli skjuten på en gård där man varje år skjuter kattungar och vuxna som blivit för många. Hon visade sig vara en helt underbar spinnig och härlig liten tjej som blev älskad av alla som träffade henne.
Nu har hon blivit stokholms-bo tillsammans med en annan fin kisse och nya matte är väldigt glad för sin nya älskade familjemedlem. 
Avmaskad 140720 med Milbemax.
Vaccinerad 140722 första ggn, andra ggn 140812.

Katten Astrid kommer från en lada där det springer massvis med okastrerade katter och kattungar. Hon adopterades av kattmamma Madicken och fick en härlig kattungetid med sina syskon. Numera bor hon hos Camilla med en katt sedan tidigare. Avmaskad 140720 med Milbemax.
Vaccinerad 140722 första ggn, andra ggn 140812.

Poppe kom till Livbojen då han hotades av att bli förvildad och skjuten i en lada. Han och många andra vuxna och kattungar kommer från samma lada och har räddats från ett hemskt öde. 
Nu bor han med sin nya matte Emelie och har sällskap av katten Gubben som bor där sedan tidigare.
Avmaskad 140720 med Milbemax.
Vaccinerad 140722 första ggn, andra ggn 140812.

Madicken blev kvarlämnad på en gård då paret som ägde den gick skiljda vägar. Hon kom till Livbojen med sina kattungar och adopterade några till som var hemlösa, en underbart snäll kattmamma som då kattungarna flyttat startade sitt liv på egen tass.
Hon bor numera hos Madde som sedan tidigare har två katter från Livbojen.
Innan hon flyttade blev hon kastrerad, vacc och id-märkt. 

Izzy och Elda bor numera hos ett äldre par som tidigare haft perserkatter och nu saknade sällskap hemma och de här två härliga busfröna fick hjälpa till att fylla tomrummet.
Båda ugarna kom tillsammans med två kattmammor och 6 andra kattungar i en kartong till Livbojen, ägaren skulle bli avhyst från sin lägenhet dagen efter. 
Avmaskad 140720 med Milbemax.
Vaccinerad 140722 första ggn, andra ggn 140812.

Sammy har flyttat till Michelle med sambo som sedan tidigare har fem katter, det här blir familjens 6e underbara tillskott.
Han kom tillsammans med två kattmammor och 7 andra kattungar i en kartong till Livbojen, ägaren skulle bli avhyst från sin lägenhet dagen efter. 
Avmaskad 140720 med Milbemax.
Vaccinerad 140722 första ggn, andra ggn 140812.

Enzo har flyttat hem till Marjanna nu när han blev 12 v gammal. Här får han en vuxen kattkompis. Han kom in med sin kattmamma Madicken och syskon. Kattmamman och ungarna hade lämnats kvar på en gård då familjen skiljde sig.
Avmaskad 140720 med Milbemax.
Vaccinerad 140722 första ggn, andra ggn 140812.

Fiona och Laban kommer från olika ställen men fick ett permanent hem ihop hos Ida och Julia som hörde av sig till Livbojen för att få adoptera två vuxna speciella katter.
Fiona är lite blyg och lättskrämd men samtidigt helt underbar kattflicka. Laban är stel som en krokodil men är världens gosigaste och härligaste kille. Båda två var i nöd i sina förra hem och fick komma till Livbojen.
Innan de flyttade blev båda två kastrerade vacc en gång samt id-märkta.
I sitt nya hem blir katterna väldigt älskade och alla bekvämligheter var på plats redan första dagen som de kom hem!

Mindy fångades in med sin kattfamilj, en kattmamma och två bröder under en friggebod vid Linneakolonin i Eskilstuna. Två snälla damer hade matat kattfamiljen och tagit hand om dem då de växte upp.
Mindy har fått ett hem hos Roxanne och Jens och deras andra katt, hon kommer bli en väldigt älskad liten familjemedlem och vi önskar dem lycka till i framtiden! 
Avmaskad 140720 med Milbemax.
Vaccinerad 140722 första ggn, andra ggn 140812.

Mysak föddes i Linneakolonin med sina syskon under en friggebod. Hela kattfamiljen kom till Livbojen. Efter några veckor så var Minos en superkelig och pussig spinnande grabb och nu har han fått ett permanent hem där det sedan tidigare finns både katt och hund, han kommer redan jättebra överens med hunden :) 
Avmaskad 140720 med Milbemax.
Vaccinerad 140722 första ggn, andra ggn 140812. 

Sickan är en av många katter från en lada där alla katter hotades av att skjutas. Sickan charmade Kajsa som är jourhem så pass mycket att han nu får stanna där på heltid. Han får ytterligare tre kattvänner varav en är från Livbojen också.
Vaccinerad första ggn 140626 andra ggn 140712. Avmaskad med Milbemax för kattungar. 
 

Maxine hittades i en lada där många okastrerade katter bor och ständigt hotas av att skjutas. Hon visade sig vara en liten lurvig söt och nyfiken tjej som snabbt charmade Cecilia med pojkvän då de var här och kikade. Nu har Maxie flyttat hem till dem och deras andra katt och hon kommer bli innekatt med sin nya kattkompis. 
Vaccinerad första gången 140722, ndra ggn 140812. Avmaskad med Milbemax för kattungar 140811.

Tricksa och Trolla hittades i ladan där det är massvis med okastrerade katter och kattungar, och hotet om att bli skjutna svävar hela tiden över dessa katter.
Ungarna har nu fått ett permanent hem hos Paulina och Tom, här blir de innekatter och de är efterlängtade av sin nya familj. 
Vaccinerade första gången 140701, andra ggn 140722.
Avmaskade med Milbemax 140719.

Flora kommer från ladan med massvis med avlivningshotade vuxna katter och kattungar. Hon hade turen att få ett nytt hem via Livbojen hos Laila som sedan tidigare har en katt. Hon får gå ut sedan då hon är kastrerad. 
Vaccinerad första gången 140722, andra ggn 140812. Avmaskad 140721.
 

Sally kommer från ladan med massvis med okastrerade katter. Alla hotas årligen av att bli skjutna av en jägare. Sally fick chansen till ett nytt liv via Livbojen. Hon kastrerades redan vid 4 mån då hon hade ett stort navelbråck. Hon blev även fullt vaccinerad och id-märkt via Livbojens omsorg.
Nu bor Sally hos sin mya familj och här har hon fått en kattkompis, en grabb på ca ett år som ville ha en busig lek kamrat. Vi hoppas att katterna kommer bra överens och får många lyckliga år ihop hos sin familj.
 

Geisha kom till Livbojen med en till katthona samt 8 kattungar i en kartong. Den som hade katterna skulle dagen efter avhysas från sitt boende. Hela kattfamiljen har växt upp i tryggheten i jourhem och nu har ungarna blivit 12 veckor.
Geisha har flyttat till Annika med man som bor på landet med tre katter och två hundar. Här blir hon med tiden utekatt. Hon blev kastrerad, vacc och id-märkt 140811.

Sune och Sussilull kom såsom många andra katter vi tagit in, från en lada där alla katter behandlades som luft. Varje år skjuts några katter och några får leva vidare. Med ett dödshot så lever de varje dag, men nu fick de en chans att komma ifrån helvetet och till ett nytt liv.
Kattungarna har nu flyttat till Niclas med familj, de har två barn och bor i en villa. Vi önskar busungarna lycka till nu i sitt nya hem!
Vaccinerade första gången 140722, andra ggn 140812. Avmaskade 140721.

Mollie kom till Livbojen med ett gäng kattungar som skulle skjutas i en lada där det fanns några okastrerade katter. Ungarna skulle ej få leva längre men en katthjälpare lyckades rädda Mollie och ett gäng ungar. Med en adoptivmamma fick hon bästa uppväxten i ett jourhem.
Hon har nu fått ett permanent hem hos Gerd, Sture och Therese. De har redan två katter från Livbojen sedan tidigare, Lisen och Boris. De får nu en lillasyster att busa med. Vi tror att Mollie kommer trivas utmärkt i villan och att utforska den nya uteburen katterna har blir nog jättekul för henne.
Hon blev fullt vaccinerad och avmaskad innan hon flyttade.
 

Lilla Mille hittades ensam på en grusväg, bara ett par veckor gammal, troligtvis hör han till ladan som är översvämmad med okastrerade katter.
Mille har fått ett permanent hem hos en familj som sedan tidigare har en katt.
Han blev fullt vaccinerad och avmaskad innan han fick flytta. 

Tassa är en av kattungarna som räddats från en lada som är överfull med vuxna okastrerade katter och kattungar.
Hon blev vaccinerad en gång och nya ägaren Päivi får ansvara för andra sprutan och såsmåningom kastrering och id-märkning.
Tassa är en blyg och osäker tjej och hon kommer nu att finna trygghet i två andra katter som redan finns i hennes nya hem.
Avmaskad med Milbemax 140721.

Katten Saga kom från början från en man på landet som blivit sjuk och inte längre kunde ta hand om sina katter. Hon kom till ett hem men där var hon rädd för barnet som fanns så hon omplacerades igen och nu till ett permanent hem på landet hos Agneta som även skaffat en kattunge som kommer att ha sällskap av Saga. När hon är trygg i hemmet får hon börja att gå ut.
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 131211, avmaskad samtidigt. Samt avmaskad under 2014.

Fingal var en av katterna som bodde hos en kattsamlare med 28 katter i sitt ushåll, läget blev ohållbart och ägaren kontaktade Livbojen för att få hjälp med situationen.
Nu har Fingal fått et permamnent hem hos Emelie med sambo i Flev. Paret kommer att skaffa ytterligare en vuxen katt som sällskap till Fingal.
Han var sedan tidigare kastrerad, han blev 140306 chippad och vaccinerad en gång.

Katten My bodde hos en kattsamlare som från början hade 28 katter i ett hushåll. Läget blev ohållbart och ägaren kontaktade Livbojen för att få hjälp med sin situation.
Nu har My äntligen fått ett hem i Västerås hos ett treligt par som sedan tidigare har en katt. 
My blev kastrerad vaccinerad och id-märkt 140506.

Mandy och Mira föddes i en lada där bonden brukade slå ihjäl kattungarna när han hittade dem. Nu hade vi turen att en person fick tag på dessa kattunngar innan det skedde.
Kattungarna har växt upp med en adoptivmamma och adoptivsyskon och mycket bus och mys har det varit i jourhemmet. Nu är systrarna 12 v gamla och har tillsammans flyttat till ett yngre par som sett fram emot att hämta sina nya älsklingar och allt var noga förberett för deras ankomst.
Kattungarnablev fullt vaccinerade och avmaskade innan de fick flytta till nya hem.