livbojen logga fb

Vi har fått hem 2014

Oliver, Elsa, Einar, Tora och Tuc-Tuc, ett litet gäng med kattungar som kom från ladan där ca 30 katter om året skjuts, skjutningarna är nu stoppade. Om kattungarna inte hade någon mamma sattes de till andra kattmammor och fick en sprallig, livlig och busig uppväxt i jourhemmen, när de var 12 v flyttade de till permanenta hem, och blev vaccinerade och avmaskade innan flytt. Einar fick stanna permanent i sitt jourhem hos matte Stina och husse Roger. 

Tristan var en av de halv-vuxna ungarna som kom med "mamma-katt" och sin syster till Livbojen då de hotades av att bli skjutna när familjen rensade upp på sitt säteri. Katterna hade fram tills nu matats men nu skulle katterna bort. Tristan kom till Livbojen och han gjorde stora framsteg. Han blev kastrerad vacc och id-märkt innan han flyttade till permanent hem tillsammans med en av Livbojens andra katter. 

Efter en lång tid på prov fick Tiger stanna i sitt hem där han var på prov. Han bor nu med sin husse och en honkatt och de busar och leker och sover ihop. Tiger var ca 6 månader då han blev kastrerad, vacc och id-märkt innan han flyttade.

Bibbi, Bob, Bulten, Basse, Billy föddes av kattmamma Selma. En morgon så hörde husse små gälla pip från badrummet och det var ungarna som var på väg ut, husse hade köpt Selma i tron att hon var kastrerad och tyckte att hon åt väldigt mycket mat. Selma och ungarna kom till ett av Livbojens jourhem och fick en härlig uppväxt och när de var 12 veckor lämnade de boet, de blev fullt vaccinerade och avmaskade innan de fick flytta till sina permanenta hem. 

Sommaren 2014 kom Gurra till Livbojen, han var då ca 16 veckor gammal. Han hade farit illa där han bodde, född under en husgrund, fått dåligt med mat och en sk ägare som inte brydde sig om han varken var död eller levande. Efter han blev kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad fick Gurra ett hem med en annan katt och han gjorde stora framsteg. Han blev tam och trygg med kärlek och omsorg. 

Under november föddes Mojje i ett av våra jourhem, mamma Esther kom från en kattsamlare och hade mest bott utomhus. Hon fick inte plats inna pga att det var för mycket katter. Då Mojje var 12 veckor flyttade han till permanent hem. Under tiden i jourhem fick han busa med många kompisar. Han blev fullt vaccinerad och avmaskad. 

Nova-Li kom tillsammans med ett gäng kissar i en andra omgång från en kattsamlare, det hade blivit för mycket kissar igen. Numera har kattägaren 9 kastrerade katter och läget är under kontroll. Nova-Li vacc en gång samt avmaskad. nya ägaren fick ta den andra gången. En superhärlig liten tjej som är mycket älskad av sin famij! 

Tor och Tryggve är ett par syskon som kommer från ladan där det skjuts många katter om året. De räddades med några kattmammor och resten av de som kom utan mammor fick reservmammor. Kattungarna fick flytta till samma hem efter de blev vaccinerade och avmaskade. Det var otroligt fina kattkillar! 

Zimba/Leo fångades in som liten förvildad kattunge i Vilsta industriområde. Han kastrerades, vacc och id-märktes och kom till ett hem, men han trivdes inte i en barnfamiljen så han kom tillbaks till oss och hittade därefter ett för-alltid-hem hos en familj med en katt som liknar Simba/Leo väldigt mycket. Katterna trivs superbra ihop. 

Pontus bodde ute i skogen hos en man som är skrotsamlare, tillsammans med flera andra okastrerade katter så bor de i uthusen där och får mat av mannen som älskar sina katter, men ej har förmåga att kastrera och ta hand om dem på rätt sätt. Pontus kom till oss och blev kastrerad, vacc och id-märkt innan han hittade ett nytt hem. Han var otroligt snäll, tillgiven och vacker. 

Som kattunge kom Tjorven till Livbojen från misärladan där man varje år skjuter ett 30-tal katter istället för att kastrera dem.
Hon ville inte riktigt bli tam trots många månader i jourhem. Hon fick komma till en gård och bli stallkatt med några av Livbojens andra kissar, naturligtvis blev hon kastrerad, vacc och id-märkt innan, 

Under nästan 5 år hade folk sett till Lasse på landet och matat honom och gett honom vatten, men ingen hade tagit hand om honom på riktigt. Han kom till oss och visade sig vara en jättego och keligkille och blev snabbt efger kastreraing, vacc och id-märkning utplacerad till ett för-alltid-hem. 

Då katten Frasses matte dog så kom han till Livbojen. Han hade levt som innekatt med en hona som tyvärr blivit sjuk och avlivats, Frasse en stor härlig grabb på 6 år lyckades ganska snabbt charma till sig en ny ägare, han var redan kastrerad och id-märkt då han kom till Livbojen. 

Martina, Devil och Minus kommer som så många andra från ladan där det årligen skjuts ett 30 tal katter, kissarna fick stanna permanent i sitt jourhem med flera av Livbojens andra missar. Alla är vaccinerade och avmaskade och Devil har hunnit med att blivit kastrerad och öronmärkt. Kissarna lever ett underbart liv på gården, de har även hund-kompisar som de busar med varje dag. 

Zidney dök upp vid en gård i augusti 2014, då vintern började närma sig hörde familjen av sig till Livbojen, de var oroliga att Zidney kanske var en dräktig hona, "hen" fångades in med fälla och visade sig vara en trevlig hankatt. Han blev kastrerad, vacc och id-märkt och charmande nästan genast till sig ett permenent hem hos en familj. 

Honkatten Tjorven och kompisen Chiva kom till Livbojen då husse flyttade utomlands, hon hade levt som innekatt hela sitt liv. Hon fick ett eget hem där hon numera är familjens lilla älskling Tjorven var redan kastrerad men blev chippad och id-märkt via Livbojens veterinär innan hon kom till sin nya familj. 

Zorro gjorde en resa från förvildad och utefödd kattunge till tam, och trevlig, spinnig mysig knäkatt. Efter att ha växt upp i jourhemmet med julpyssel och annat, han var en mästare att slå in paket, så flyttade han till permanent hem och fick innan genomgå kastrering, vacc och id-märkning och avmaskning. 

Sot-Ann och Stina bor numera som stallisar i ett fint stall i Södertälje där de har ett eget litet utrymme med värme och kattlucka och de har anpassat sig fint till stallmiljön då de kommer från liknande förhållande sedan tidigare, kissarna älskar sitt nya liv och syns ute på gården och inne i ladan och kommer till sin matplats och äter och tar sig en lur i korgarna.
Tjejerna blev kastrerade, vacc och id-märkta innan de blev stallisar. 

Simon skulle slås ihjäl av sin förra ägare som inte kunde ha honom kvar, Fiffi kommer från en kattsamlare som skulle flytta från stället där flertalet katter samlats som från början inte var deras egna kissar. Katterna fick ett hem tillsammans hos Anton i Västerås, det klickade direkt mellan katterna och de lever ett härligt kattliv nu. Innan de flyttade blev de kastrerade, vacc och id-märkta via Livbojens veterinär. 

Trassla kommer såsom många andra kissar från ladan med många okastrerade katter där det årligen skjuts ca 30 st.
Trassla växte upp och blev utadopterad till ett hem men trivdes ej där och kom tillbaks till oss, i jourhemmet hos Emelie blev Trassla en underbar katt. Hon lärde sig lita på människor och söka sig till andra katter för bus och mys. Trassla fick ett bra hem hos en tjej som åkte lång väg för att hämta hem sin älskling. 
Innan Trassla fick för-alltid-hem blev hon kastrerad, vacc och id-märkt via vår veterinär. 

Crem, Hebbe, Gus och Sot, ett gäng ungar som räddats via Livbojen med olika bakgrund. Crem kommer från en man som samlar på skrot och har en massa okastrerade kissar, Hebbe kommer från ett ställe där vi flera gånger tagit in kattungar som födits ute, Gus kommer från ladan där många skjuts och Sot från misärladan i Västerås. Alla kissar blev vaccinerade och avmaskade och hittade via oss permenenta hem. 

Katten Selmah trivdes ej i sin kattgrupp och läget blev ohållbart när katterna inte gick ihop, hon kom till Livbojen och fick till sist stanna hos Patrick som tagit hem henne på prov. Selmah var redan kastrerad och id-märkt när hon kom till oss. Hon bor med en annan katt från Livbojen, Lucifer, och de är innekatter med in-nätad balkong. 

Oskar, Moa och Ozzy fångade vi på Livbojen in med fälla i en lada tillsammans med några andra kattungar och två kattmammor, två kullar hade födits hos en får-bonde och katterna sågs som ohyra och skulle skjutas. Självklart visste ingen i närheten vart kattmammorna kom ifrån, ingen ägde dem. De fick bara vatten i ladan, ingen mat, och de var så utsvultna att de stormade rakt in i fällan med mat.
Moa blev fullt vaccinerad och avmaskad innan hon flyttade.
Killarna blev när de var ca 6 mån kastrerade, vacc och id-märkta och fick därefter varsitt föralltid hem. 

Sotis och Svartis kom som kattungar till Livbojen, de hade räddats av en tjej som upptäckt en misärlada med flera katter i Västerås. Där levde de under hemska förhållanden. Dessa två killar fick flytta till samma hem och de fick flera nya kattkompisar också, innan de flyttade blev de avmaskade och vaccinerade. 

Imse en svart kattkille, och Vimse en randig kattkille kom båda två till Livbojen tillsammans. 
Killarna kom vandrandes till en gård i Katrineholm och ingen ville kännas vid dem. De var redan sociala så någon hade haft dem tidigare. Killarna blev kastrerade, vacc och id-märkta innan de fick flytta till varsitt eget föralltid hem.