livbojen logga fb

Rocky och Emmie är stallkissar som fått det jättebra, Emmie har blivit så gott som tam, Rocky håller sig på håll och har vandrat lite för att upptäcka omgivningen. Nu är han tillbaks i ladan igen. Båda kissarna kommer från dåliga förhållanden, kattsamlare och hotade av avlivning om inget hade gjorts. Kastrerade, vacc och id-märkta såklart.

Vitnos kom som förvildad kattunge från en lada där vi under två år hjälpt många hemlösa kissar. Hon blev tam och fick ett hem med en annan kisse från Livbojen. Innan blev hon fullt vaccinerad, kastrerad och öronmärkt.

Fem kattungar och mamma Busan som vi hämtade då familjen som hade dem fått allergi och tjejen var gravid. Hon kunde inte ha kattfamiljen kvar så vi hämtade alla och mamma Busan har fått ett hem på landet med en hund och stortrivs. Alla kattungar Ellinor, Britney, Simon blev fullt vaccinerade och avmaskade innan flytt vid 12 v och mamma Busan blev kastrerad, vacc och id-märkt.

Gustav 
Blir 12 veckor v 33 och därmed klar att flytta till nytt hem.
Pris 1000 kr. Är fullt vaccinerad och avmaskad vid leverans. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81. Eller skicka ett mail på livbojen@gmail.com
Social kattunge, busig och gosig, van med flera andra katter runt sig. Rumsren. Eva i Slytan utaför Eskilstuna på tel nr 016-731 47.

Elsah
Snäll blygis på väg att bli tryggis. Kan hanteras men vågar inte bli klappad riktigt ännu, potential att bli helt tam, har spunnit lite. Är ganska lugn i sättet. Söker tryggt lugnt hem. 
Kastrerad, vaccinerad en gång, idmärkt och avmaskad. Pris 700 kr. Vid intresse smsa Sara 070-3954781 eller maila på livbojen@gmail.com.

Martin
Kattunge som växt upp med mamma Melkerina och tre syskon. Önskar hem med någt av sina syskon eller hem där annan snäll katt redan finns. Pris 1000 kr, är vid leverans full vaccinerad och avmaskad. Leveransklar from 12/11 och framåt, vid intresse kontakra Eva i Slytan (utanför Eskilstuna) som är jourmatte på tel 
016-731 47. Kullen har varit i jourhem där det finns barn och de har fått väldigt mycket hantering då de växt upp så de är väldigt sociala och mysiga alla 4 ungar. 

Sju kattungar från två olika kullar kom i somras till Livbojen från en kattsamlare som vi hjälpt i flera år, tyvärr så vägrar den gamla damen och sonen på landet i ett hus att kastrera sina kissar, de tror att "de tar självmord då", springer ut i vägen osv. En del har märkliga uppfattningar om kastreringar.
De sju ungarna var i jourhem och blev socialiserade, då mamman o sonen inte helt förstått sig på katternas behov.
De sju ungarna blev fullt vaccinerade och avamsakde innan de fick flytta till nya hem.

Casper: en kille med mycket fart under tassarna, nyfiken, busar gärna med dom stora katterna eller med sina syskon. Mat glad kille som äter både torrfoder, blöt mat och kattgodis.
Cleo: En tjej med egna åsikter. Busar gärna med dom stora katterna. Vacker teckning. Äter torrfoder, blöt mat och kattgodis.
Coco: En väldigt söt tös med vackra färger. Nyfiken, busig, hittar på hyss. Busar med allt och alla. Äter torrfoder, blöt mat och kattgodis.
Clara: Minst av sina syskon, otroligt söt med sina stora ögon. Pigg och väldigt busig. Nyfiken. Äter torrfoder, blöt mat och kattgodis. Alla kattungar är rumsrena, hundvana och vana med det vardagliga i hemmet så sin dammsugare, musik osv. Leveransklara v.30.... Kan flytta två och två eller till en snäll lite äldre katt som är busig. Kan även flytta tillsammans med Skorpan, Tom eller med deras mor Chanel. Skorpan älskar att busa med kattungarna. Tel till jourhems matte Stina 073-529 44 98.

Oskar , Rasmus, Lukas och Juni (samt mammakatt)
Kattmamma som i fångades in på landet där en kattsamlare tappat greppet om sina katter, kattmamman hade lagt flera kullar tidigare, denna kull hittade vi på andra våningen i en bod, ungarna fick åka i fickorna ner för trappen o mamma katt fastnade i en bur då hon skulle sticka ut. Hela kattfamiljen kom till jourhem och de underbara små ulltussarna fick hem, mammakatt ville inte riktigt bli tam så hon blev stallkatt efter kastrering, vacc och id-märkning. 

Perla och Lucy (Lucy är mamma till Oskar, Rasmus, Lukas och Juni, och Perla är mamma till Saga och Wilma) två katter som var i Livbojen med sina kattungar, ingen av dessa fröknar ville bli riktigt tama och gosiga med oss människor så de fick bo på en gård där de har människor på lite håll, eventuellt kanske de bestämmer sig för att bli tama där. En snäll kastrerad hankatt bor redan i stallet hos Nadia i Strömsholm när dessa tjejer flyttade in.
Fröknarna blev såklart kastrerade vacc och id-märkta innan de fick komma till sitt permanenta hem.

Findus är en kille på ca 11 månader som letar nytt hem. Han är rumsren och har tidigare levt som utekatt i en lada hos en snäll bonde som tagit hand om dem och gett dem bra med mat, men plötsligt blav alla honor dräktiga samtidigt och antalet katter steg i höjden. Findus gillar andra katter. Han är numera helt och hållet innekatt i jourhemmet. 
På bilden sitter Findus och speglar sig i kylskåpet.
 

Vera. Mamma till Sven, Måns, Vingla och Simon.
En underbar mamma-katt som släpper sina bedårande ungr v 34 och kommer då att bli kastrerad och önskar därefter ett eget hem!
Vera är en drottning som vill och ska bli behandlad som en! Hon fullkomligt älskar att bli ompysslad och älskar att bli borstad. Hon älskar all slags uppmärksamhet, både gos, kel, bus och vara med på allt som tänkas kan. En helt underbar tös kort och gott.
Rolig teckning i pälsen, nästan helvit med några svarta fläckar och en svrt svans.
Vill kunna gå ut i sitt nya hem.

Sven är en vit och bruntabby härlig grabb. Han älskar att krypa upp i knäet på en och gnäller gulligt när han inte får komma upp i famnen. Han pockar på uppmärksamhet hema tiden och är väldigt social, vill undersöka allt som är nytt. Han myser ofta och gärna med jourmatte och jourhusse, det är en jättehärlig kattunge.
Pris 1000 kr. Vid leverans är Sven fullt vaccinerad och avmaskad, det blir v 33. Kan ses i jourhemmet och bokas, kontakta Sara på sms 070-395 47 81, eller via hemsidan livbojen@gmail.com och berätta vilken hem du kan erbjuda. 

Måns kallas denna underbara grabb som är en SKEPPSKATT med extra tår påsina tassar. Han har väldigt luddig och extremt mjuk päls. Han har ett underbart sätt och älskar att leka, spinna, mysa och vara med på allt som händer. Kommer antagligen bli en STOR kille då han har stora ben och tassar som han nog kommer att växa i. 
Med spinn och lek som avlöser varandra vill den här killen ha ett permenent hem hos en kärleksfull familj.
Pris 1000 kr. Vid leverans är Måns fullt vaccinerad och avmaskad, det blir v 33. Kan ses i jourhemmet och bokas, kontakta Sara på sms 070-395 47 81, eller via hemsidan livbojen@gmail.com och berätta vilken hem du kan erbjuda. 

Vingla
Unge till Vera, föddes med lite förstorat huvud, men trots detta lever hon och mår bra, hon bor hos Niina med flera andra husdjur och en "pappakatt" som tar hand om henne som en bäbis.
Vingla är en speciell tjej som förtjänar det bästa i livet.

Simon
Skeppskatter har extra "tår" på framtassen. De är  grabbar som är lekfulla och mysiga, väldigt social och framåt, vill busa med sina bröder och gosa med allt och alla. Han älskar att bli borstad. Han har en vit svanstipp som är ett bra känneteken! Pris 1000 kr. Vid leverans är Simon fullt vaccinerad och avmaskad, det blir v 33. Kan ses i jourhemmet och bokas, kontakta Sara på sms 070-395 47 81, eller via hemsidan livbojen@gmail.com och berätta vilken hem du kan erbjuda. 


 

Baloo är en helsvart kattunge som är väldigt busig och livlig, han busar mest och ivrigast av kattungarna och hoppar och springer och smyger och hoppar på de andra kattungarna och brottas. Den som adopterar Baloo får en livlig kattunge, han kan nog passa i en familj där det händer lite och han får vara med. Han måste ha någon att busa med någon som kan ta att han hoppar på o brottas, för det gillar han. Han går på lådan utan problem, levereras vid 12 v ålder då han är fullt vaccinerad och avmaskad.
Baloo kostar 1000 kr och kan flytta torsd v 33. För intresse kontakta Sara på sms 070-395 47 81 eller på mail livbojen@gmail.com. 

Olivia är en liten söt och mysig långhårig huskatt, hon är ganska lugn i sättet och busar gärna med tygråttor osv, men gillar inte att brottas med de andra busiga kattungarna. Hon är ganska lugn och vill nog ha ett hem med lite lugnare miljö, för mycket bus och stoj som de andra kattungarna väsnas med gillar hon inte riktigt. Hon är mysig och har redan börjat spinna, hon går gärna med sin svans rakt upp i vädret och ser ut som en hårig radiobil!
Olivia kostar 2000 kr och kan flytta torsd v 33. För intresse kontakta Sara på sms 070-395 47 81 eller på mail livbojen@gmail.com. 

Råttan
Räddad med sin mamma, ytterligare en mamma och tre kattungar från ett ställe där de var avlivningshotade.
Lite info om Råttan; Råttan är en mycket liten kattunge men hon har börjat växa. Då vi fångade in  henne,  rymdes hon i en handflata, näringsbrist, dålig miljö och otillräckligt med mat hade gjort att hon inte växt tillräckligt. Hon har endast blivit avmaskad, ej fått någon vacc ännu. Det får man ta senare när Råttis växt till sig. Hon mår i övrigt hur bra som helst. Råttan tyr sig till Stina, Nala och Tuffs, mest till Stina och har sin trygghet i henne (förutom mamma såklart). Råttan är rumsren, äter mjukis o torris, somnar gärna i knäet, kan fräsa till men det betyder inget, bara en reflex. Klöser på klösmöbel, är jättemysig och vill ha kattkompis i nya hemmet. 
Råttis är redo att flytta till ett nytt hem v 33, då är hon fullt vaccinerad samt avmaskad. Pris 1000 kr. Vid intresse smsa Sara på nummer 070-395 47 81, eller skicka ett mail på livbojen@gmail.com

Stina
Räddad med sin mamma, ytterligare en mamma och tre kattungar från ett ställe där de var avlivningshotade.
Lite info om Stina; hon är rumsren, äter både mjukmat och torrfoder, är självständig och lekfull, gillar att sitta i knäet, kan fräsa till men har aldrig gjort något "dumt". Klöser på klösmöbel. Har en väldigt mysig personlighet, kan gärna flytta med någt av sina syskon eller behöver en lekkamrat i sitt nya hem.
Stina är redo att flytta till ett nytt hem v 33, då är hon fullt vaccinerad samt avmaskad. Pris 1000 kr. Vid intresse smsa Sara på nummer 070-395 47 81, eller skicka ett mail på livbojen@gmail.com

Nala
Räddad med sin mamma, ytterligare en mamma och tre kattungar från ett ställe där de var avlivningshotade.
Fick hem vid 12 v ålder, då var hon fullt vaccinerad och avmaskad, fick en kattkompis i sitt nya hem. 

Tuffs
Räddad med sin mamma, ytterligare en mamma och tre kattungar från ett ställe där de var avlivningshotade.
Lite info om Tuffs; Tufs är rumsren, han gillar både mjukmat och torris. Han har "tuffsig" päls, nästan lite långhårig. Han är lekfull och självständig, spinner högt och är väldigt tillgiven i famnen. Han klöer på klösmöbel och behöver en lekkamrat i sitt nya hem.
Stina är redo att flytta till ett nytt hem v 33, då är hon fullt vaccinerad samt avmaskad. Pris 1000 kr. Vid intresse smsa Sara på nummer 070-395 47 81, eller skicka ett mail på livbojen@gmail.com

randiga2 randiga2

Fyra gula och busiga killar söker nytt hem.
De är redo att flytta till nytt hem under v 32, from den 4e augusti. De är rumsrena och går på lådan duktigt, pris 1000 kr.
Kattungarna säljes fullt vaccinerade och avmaskade. För mer info ring Elin på tel 
070-423 37 04. 

Hopp, Skutt, Macy och Angel.
Deras mamma var halvsiames så kattungarna är delvis siames.  
Ägaren hade tappat greppet om sina kissar och behövde hjälp. Mamman kastrerades och kom tillbaks till sin ägare. Kattungarna säljes fullt vaccinerade och avmaskade. Kattungarna hittade hem då de var 12 v. och fillt vaccinerade och avmaskade. 

Helge och Olle, två kattbröder som kom till Livbojen från en kattsamlare som gick bort, de kastades ur sitt hus och blev utekatter. Livbojen räddade dem och de fick ett gemensamt hem ihop efter kastrering, vacc och id-märkning.

Sascha kom till Livbojen och födde fyra friska fina ungar som sedan kom till hem då de fyllt 12 v. Sascha blev utslängd från huset när hon var dräktig och fångades ute med fälla, kattsamlaren hade avlidit och katterna skulle bort från huset.
Nu är Sascha kastrerad, vacc och id-märkt och bor med sin matte Sara och katten Siri som också kommer från samma kattsamlare och som Livbojen räddat.

Siri är ytterligare en av de fina missarna som kommer från den avlidne kattsamlaren som verkligen älskade sina katter, men de blev för många och nu tar Livbojen in alla katter vilket är ett stort och omfattande arbete.
Siri är en svartvit hona på två år som är kelig, mysig och väldigt snäll. Hon är van med väldigt många katter runt sig och har fått gå ut och in i ett hus på landet, men hon trivs även som innekatt har det visat sig i jourhemmet där hon nu befinner sig. Hon älskar att "buffa" ble kliad på magen och ligga på rygg i handfatet i badrummet och bli killad på magen!
Siri är redo för flytt, hon är kastrerad och id-märkt och avmaskad.
Vid intresse ring eller skicka sms till Sara på nr 070-395 47 81, eller skicka ett mail via hemsidan och berätta vilket hem du kan erbjuda söta Siri. Pris 700 kr. 

Fresia är en kolsvart och väldigt pratglad dam på 9 år som är lite försiktig i början men efter ett tag vågar hon ta mer och mer kontakt. Hon gillar att kela och bli buren på, men hon behöver tid för att bli helt bekväm med ny omgivning då hon fortfarande kan bli lite rädd. Sitter gärna som sällskap i soffan eller sängen om det inte är för mycket rörelse i rummet. Hon sköter kattlådan utan problem och vill vara en katt som får vara ute och inne vilket hon varit tidigare. Fresia är van vid att leva med andra katter så det går bra att ha katter sen tidigare, men hon skulle inte ha något emot att få vara ensam om uppmärksamheten. Fresia är kastrerad, chippad, vacc en gång och nyligen avmaskad. Pris 700 kr, för bokning/adoption kontakta Camilla eller Henrik på  070-395 47 81 eller 073-7753010, 073-3700792. Zingo bodde hos en äldre dam som gick bort, dottern åkte hem till huset där katterna odde och släppte ut dem vind för våg. Hon vägrade ta på sig något ansvar för djuren. De sökte upp en gammal snäll man som gav dem mat, dottern till mannen kontaktade Livbojen och vi hämtade in alla utkastade katter till oss. Vi tror att hon är född år 2012. Hon blev såsom alla vuxna kastr vacc och id-märkt.

 
Tove tror vi är född 2013 med de uppgifter vi fått, hon bodde med flera andra aktter hos en dam som gick bort, dottern åkte dit och öppnade katternas hem och lät dem springa vind för våg. Som tur var fanns en snäll granne som matade dem, gänget kom till Livbojen. Tove blev kastrerad vacc och id-märkt genom oss.

Busan
Busan är en kelig svart-vit flick som är född född 2012-05-29. Hon är kastrerad och chip-märkt samt nyligen avmaskad. 
Matte gick bort och kissarna var först instängda i huset, sedan släpptes de ut vind för våg. En snäll farbror lät de bo hos honom och få mat tills Livbojen blev larmade och hämtade de stackars hemlösa o utkastade kissarna. 

Flisa
Matte gick bort och kissarna var först instängda i huset, sedan släpptes de ut vind för våg. En snäll farbror lät de bo hos honom och få mat tills Livbojen blev larmade och hämtade de stackars hemlösa o utkastade kissarna. 
Flisa är 9 år, kastrerad, chippad, avmaskad och kan flytta idag. 
 

Felicia, jättesöt hona på ett par år. Brun och vit-tigré och lite fläckar i pälsen. Hon kommer från en kattsamlare som avlivit och många katter har kommit in från detta hem Felicia är en av dem. Hon är kastrerad vacc och id-märkt och avmaskad. Hon var tidigare inne- utekatt i sitt förra hem.
Hon är lite blyg till en början, men bara man börjar gosa med henne så släpper hon loss och vet inte hur väl hon vill, hon ålar, buffar, slickar på handen, myser och spinner. Hon älskar andr katter. Fungerar som både inne- och utekatt. Vill gärna "buffa" hårt på andra katter o visa sin fina sida. Hon älskar laserpekaren och att ligga högt och spana. Pris 700 kr, vid intresse smsa Sara 070-395 47 81 eller sicka ett mail till livbojen@gmail.com 

måns måns

Måns
Social och mysig, spinnig och nyfiken kattkille på 14 veckor. Stor och högbent grabb. Busar och går duktigt på kattlådan. Jättehärligt temperament som sina syskon Pärlan och Simon, väldigt len päls. 
Pris 700 kr. Har fått första vacc sprutan och är avmaskad vid leverans. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81. Eller skicka ett mail på livbojen@gmail.com

Simon
Social och mysig, spinnig och nyfiken kattkille på 14 veckor. Stor och högbent grabb. Busar och går duktigt på kattlådan. Jättehärligt temperament som sina syskon Pärlan och Måns , väldigt len päls. 
Pris 700 kr. Har fått förstavacc sprutan och är avmaskad vid leverans. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81. Eller skicka ett mail på livbojen@gmail.com

Pärlan
Social och mysig, spinnig och nyfiken kattflicka på 14 veckor. Ganska högbent och slank i kroppsformen. Busar och går duktigt på kattlådan. Jättehärligt temperament som sina syskon Måns och Simon, väldigt len päls. 
Pris 700 kr. Har fått förstavacc sprutan och är avmaskad vid leverans.  Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81. Eller skicka ett mail på livbojen@gmail.com

Tova
En kattfröken på ca14 veckor som till en början var blyg för människor, nu har den lilla söta fröken kommit ur sitt skal rejält och blivit social och människovan. Hon är svartsköldpaddsfärgad och slank och högbent av sig. Busar och går duktigt på kattlådan. Jättehärligt temperament som sina syskon Pärlan, Måns och Simon, väldigt len päls. 
Pris 700 kr. Har fått första vacc sprutan och är avmaskad vid leverans. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81. Eller skicka ett mail på livbojen@gmail.com

Sotis och Knatte kom till ett av Livbojens jourhem i somras, vi inledde ett nytt projekt där vi kastrerade många vuxna som fick stanna och tog in många kattungar som annars hade blivit hemlösa och gått hemska öden till mötes.
Sotis o Knatte fick hem efter att de blivit fullt vaccinerade och avmaskade. 

gunilla gunilla

Gunilla 
Är 12 veckor v 33 och därmed klar att flytta till nytt hem.
Pris 1000 kr. Är fullt vaccinerad och avmaskad vid leverans. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81. Eller skicka ett mail på livbojen@gmail.com
Social kattunge, busig och gosig, van med flera andra katter runt sig. Rumsren. Eva i Slytan utaför Eskilstuna på tel nr 016-731 47.

Greger
Blir 12 veckor v 33 och därmed klar att flytta till nytt hem.
Pris 1000 kr. Är fullt vaccinerad och avmaskad vid leverans. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81. Eller skicka ett mail på livbojen@gmail.com
Social kattunge, busig och gosig, van med flera andra katter runt sig. Rumsren. Eva i Slytan utaför Eskilstuna på tel nr 016-731 47.

Gabriella
Blir 12 veckor v 33 och därmed klar att flytta till nytt hem.
Pris 1000 kr. Är fullt vaccinerad och avmaskad vid leverans. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81. Eller skicka ett mail på livbojen@gmail.com
Social kattunge, busig och gosig, van med flera andra katter runt sig. Rumsren.
Eva i Slytan utaför Eskilstuna på tel nr 016-731 47.

Kattungen Tuffs, hittad som liten övergiven på landet i en lada, kom snabbt tillbaks på fötter hemma hos Munksgaards som behandlade honom som sin egen bäbis och på gården fick han stanna, hos "mamma" Katti som bara älskar sin lilla grabb. 

Fiffi
Mycket söt liten blåsköldpaddsfärgad tjej på 9 v, kan flytta hemifrån om tre veckor. Pris 1000 kr då fullt vaccinerad och avmaskad.
Hon är rumsren och mysig och gosig! Vid intresse kontakta Eva i Slytan utaför Eskilstuna på tel nr 016-731 47.
Fiffi kan med fördel flytta med sin bror Fluff till samma hem. 
(född 150617)

Fluff
Mycket söt liten hankatt på 9 v som har en väldigt fluffig päls, kan flytta hemifrån om tre veckor. Pris 1000 kr då fullt vaccinerad och avmaskad. 
Han är rumsren och mysig och gosig! Vid intresse kontakta Eva i Slytan utaför Eskilstuna på tel nr 016-731 47.
Fluff kan med fördel flytta med sin syster Fiffi till samma hem. 
(född 150617)

Pelle 
En röd tigrerad väldigt mysig social liten grabb som gillar att mysa och busa och gosa. Älskar att ligga i sängen. Pelle är van med många andra katter runt sig. Vill ha kattkompis i nya hemmet, kan flytta med någon av sina kompisar/syskon med fördel. Leveransklar 150825. Pris 1000 kr, är då fullt vaccinerad samt avmaskad. För att få mer info ring Elin på tel nr 070-423 37 04. 

Tre kattungar som föddes i jourhem under våren 2015, de levde tills de blev 12 v. hos sin mamma och fick därefter permanenta hem, de blev fullt vaccinerade och avmaskade inna flytt.

Etna var en av kattungarna som föddes i jourhem hos Livbojen under våren 2015, hon blev fullt vaccinerad och fick därefter ett hem hos Pernilla.

Katthonan Kajsa är en fin tjej på ca 2 år, hon är brun-tigrerad och vit. Hon kommer från en kattsamlare som avlidit och katterna hade ingenstans att ta vägen och hotades av avlivning.
Kajsa har gått in och ut i ett hus på landet, hon är helt rumsren och van med många andra katter. Kan nog trivas både som ute- och innekatt. Kajsa är en försiktig tjej som älskar mys men det tar lite tid för henne att acclimatisera sig, efter ett par veckor visar hon sin riktiga helmysiga sida. Hon är en otroligt snäll katt och skulle inte göra en fluga förnär. Kajsa är kastrerad, id-märkt och vaccinerad. Hon letar efter permanent hem, vid intresse ring eller skicka sms till Sara på nr 070-395 47 81, eller skicka ett mail via hemsidan och berätta vilket hem du kan erbjuda söta Kajsa. Pris 700 kr. 

Fia är en kelig men försiktig hona som letar hem, även hon kommer från den avlidne kattsamlaren där hon varit ute- och innekatt. Numera är hon bara innekatt i jourhemmet.
Fia är kastrerad, vacc en gång samt chippad och avmaskad.
Vid intresse kontakta Sara 070-395 47 81 eller skicka ett mail via hemsidan. Hon är van med många andra katter runt sig. Pris 700 kr. 

Skorpan är en ungkatt på ca 8 mån, hon är kastrerad, vacc id-märkt och avmaskad. Hon är fortfarande lite skygg för människor men spinner och kan klappas på lite lätt. Ej till familj med små barn. Hon är innekatt och rumsren och kan ev bli utekatt med tiden när hon blir tryggare i sig själv. Gillar andra katter och att busa. Är något van med jourfamiljens snälla rottis-tik Nova som älskar katter. 
Pris 700 kr, vid intresse kontakta Stina på tel 073-529 44 98.

Tim bor sedan september 2015 med Fritjof och Morris från Livbojen, samt katten Kurre som bodde i hemmet sedan tidigare, de fyra är bästa vänner. Tim hittades liten o tunn i ladan där vi sedan två år tillbaks hjälper katter från hemlöshet. Tim var liten och undernärd men har nu kommit igen och mår bra och älskar sina nya "bröder".

Fritjof
Fin kille på ca 12 veckor, rödtabby och vit. Fint sätt, social, busig och snäll.Går på lådan och äter både torris och mjukmat. Gillar att vara nära. Är van med barn. Leveransklar nu, pris 700 kr, är vacc med första sprutan och avmaskad. För intresse smsa Sara 070-395 47 81 eller skicka ett mail på livbojen@gmail.com och berätta vilket hem du kan erbjuda för Fritjof. 

Moltas
Rödtabby och vit kille på ca 12 v, bror med Fritjof och Thelma. Är mysig och busig, van med barn, går på lådan och öter mjukis och torris. Vill gärna mysa i soffan och flyttar gärna med något syskon. 
Leveransklar nu, pris 700 kr, är vacc med första sprutan och avmaskad. För intresse smsa Sara 070-395 47 81 eller skicka ett mail på livbojen@gmail.com och berätta vilket hem du kan erbjuda för Moltas. 
OBS Moltas har lite problem med balansen sedan födseln, det är ingen som vet vad det beror på. Det får man ha i beaktande när man vill köpa honom, i övrigt leker, äter, kelar och beter sig som en vanlig kattunge. 

hona hona

Thelma
Söt och flickig liten tjej på ca 12 veckor, mysig go och snäll, gillar att busa och gosa i soffan på kvällarna. Van med barn. Äter torris och mjukis. Rumsren. Leveransklar nu, pris 700 kr, är vacc med första sprutan och avmaskad. För intresse smsa Sara 070-395 47 81 eller skicka ett mail på livbojen@gmail.com och berätta vilket hem du kan erbjuda för Thelma. 

Saga
Svart liten tjej med lite vitt under hakan.
Hon är liten och lite avvaktande men tuff, hon klättrar upp högst och först på den höga klöspelaren.
Hon kommer att säljas fullt vaccinerad och avmaskad. Pris 1000 kr. Leveransklar slutet av v. 40.
Saga, Helan, Halvan och Sigge är syskon och kan med fördel flytta två och två till samma hem, de är sociala och rumsrena och älskar att gosa, busa och vara på balkongen och spana.
Vid intresse för Saga ring jourhemsmatte Sara på tel 070-9840197.
 

Sigge
Svartvit liten grabb. Han är störst av de fyra syskonen väldigt gosig och även busig av sig.
Han kommer att säljas fullt vaccinerad och avmaskad. Pris 1000 kr. Leveransklar slutet av v. 40.
Saga, Helan, Halvan och Sigge är syskon och kan med fördel flytta två och två till samma hem, de är sociala och rumsrena och älskar att gosa, busa och vara på balkongen och spana. Vid intresse för Sigge ring jourhemsmatte Sara på tel 070-9840197.

Helan
Svartvit liten grabb som är gosig och busig.
Han kommer att säljas fullt vaccinerad och avmaskad. Pris 1000 kr. Leveransklar slutet av v. 40.
Saga, Helan, Halvan och Sigge är syskon och kan med fördel flytta två och två till samma hem, de är sociala och rumsrena och älskar att gosa, busa och vara på balkongen och spana. Vid intresse för Helan ring jourhemsmatte Sara på tel 070-9840197.

Halvan
Svartvit liten grabb som är lite blyg i början med busig och gosig han med som sina syskon.
Han kommer att säljas fullt vaccinerad och avmaskad. Pris 1000 kr. Leveransklar slutet av v. 40.
Saga, Helan, Halvan och Sigge är syskon och kan med fördel flytta två och två till samma hem, de är sociala och rumsrena och älskar att gosa, busa och vara på balkongen och spana.
Vid intresse för Halvan ring jourhemsmatte Sara på tel 070-9840197.

Strimma
Leveransklar kattunge på 12 veckor som är väldigt busig och livlig av sig, älskar att jaga och att jagas av de andra kattungarna. Älskar att busa med snören och små tygmöss. Ganska liten och slank kattunge. men en jättesöt vit strimma på nosen (därav namnet Strimma). Hon önskar ett hem där det händer lite, med busig kattkompis såklart så hon får fortsätta busa som hon älskar att göra. Vaccinerad en gång och avmaskad. Pris 700 kr, andra vacc sprutan får nya ägaren betala. Vid intresse smsa Sara på 070-395 47 81, eller skicka ett mail till: livbojen@gmail.com
 

Minos
Smokefärgad och väldigt söt liten kille som hittats vid en soptipp där några katter håller till, Minos är förvildad och har inte hanterats av människor förut. Han är behandlad med Stronghold för skabb/mask i övrigt har han ej ännu fått några vaccinationer osc så. Han är rumsren och äter gärna någon god mjukmat, gillar andra katter, vill ha en tam "stödkatt" i sitt hem.
Pris för Minos 300 kr, vid intresse smsa Sara 070-3954781 eller skicka ett mail till livbojen@gmail.com OBS kattvana är ett måste, detta är alltså en katt man måste jobba med som ej är tam ännu. Kan socva i soffan bredvid en då man tittar på TV men man får ej komma närmare. 

Saphira
Denna söta lilla svart-smokefärgade/vita hona bodde hos en tjej som inte klarade av att ta hand om sin katt, så hon kom till Livbojen.
Hon är en liten snäll och mysig och spinnig fröken. Hon har varit innekatt förut. Hon går ihop med andra katter men ej dominanta katter. Hon är lekfull, rumsren och är född i maj 2014.
Vid intresse kontakta Sara 070-395 47 81 via sms eller skicka ett mail till oss på livbjen@gmail.com och berätta vilket hem du kan erjuda lilla söta Saphira. 
Pris 700 kr, hon är kastrerad, vacc en gång och id-märkt. 

tjej.gumm tjej.gumm

Tjejen
Väldigt söt smäcker och otroligt gosig och fin tjej som gissningsvis är ca 1-2 år gammal.Blå/vitsköldpaddsfärgad, otroligt vacker färg och mjuk päls.
Tjejen går bra ihop med andra katter. Hon var utekatt förut när hon räddades, hemlös och bodde under ett hus på landet emd sina kattungar.
Nu är hon innekatt och har tillgång till in-nätad balkong i jourhememt och hon kan nog nöja sig med det, men annars går det bra att ha henne ute också.
Hon gillar att bli klappad, kliad, mysa i sängen o soffan. Väldigt fin katt!
Hon är kastr, vacc en gång, id-märkt och avmaskad. Vid intresse kontakta Sara 070-395 47 81 per sms eller skicka ett mail till livbojen@gmail.com
Pris 700 kr i adoptionsavgift.

Puma
Kolsvart kattfröken på 12 v som söker ett eget hem. Hon är liten och busig och gosig, van att busa med ett helt gäng kattkompisar och mysa i sängen.
Hon är vid leverans fullt vaccinerad och avmaskad.
Pris 1000 kr, vid intresse för Puma ring Elin på tel nr 070-423 37 04. 

Mysan
(kattmamma åt Väs o Fräs o Elsah) Hittad ute med sina ungar och ingen kände till vem hon var eller vart hon hörde hemma, har helt klart haft ett hem då hon är väldigt spinnig, social, mysig gosig och älskar att komma fram och kela och mysa med svansen rakt utt. Gillar inte andra katter. Vi gillsar på att Mysan är ett par år gammal. Mysan vill nog ha tillgång till utomhus vistelse eller en större rymligare lgh med balkong.  Kastrerad, vacc en gång och id-märkt. Pris 700 kr, vid intresse kontakta Sara på sms 070-395 47 81 eller skicka ett mail på livbojen@gmail.com 

Fritz
Mycket social, trevlig spinnig och mysig kille på ett par år, räddad från några på landet som inte ville ha honom kvar och tänkte ta bort honom. Underbart söt och mjuk päls, creme och vit. Vi gissar att han är 1-2 år gammal. 
Han har varit utekatt, vi tror han kan fortsätta trivas med det eller vara innekatt i lite rymligare lägenhet med en balkong, gillar andra katter och kan nog leva utan andra katter med. Kastrerad, vacc en gång och id-märkt. Pris 700 kr, vid intresse kontakta Sara på sms 070-395 47 81 eller skicka ett mail på livbojen@gmail.com 


Charlie, vill flytta med antingen Adde eller Tiger (bröderna). Supermysig knorrig herre som gärna är nära. Pratar med alla.
Leveransklar helgen v 43. Säljs fullt vaccinerad och avmaskad. Pris 1000 kr.
För mer information om denna kisse kontakta jourhemmet, Anette, på tel 070-3000784 eller skicka ett mail till livbojen@gmail.com


Stella. Enligt jormatte är det här en liten go o smal, försiktig och busig tjej. Vill bo med någon busig kattkompis som inte är för dominant.
Leveransklar nu är 12 v gammal. Säljs fullt vaccinerad och avmaskad. Pris 1000 kr.
För mer information om denna kisse kontakta jourhemmet, Anette, på tel 070-3000784 eller skicka ett mail till livbojen@gmail.com


Adde är enligt jourmatte en mysig kille som gärna vill vara nära. Han är väldigt lekfull.
Leveransklar helgen v 43. Säljs fullt vaccinerad och avmaskad. Pris 1000 kr. För mer information om denna kisse kontakta jourhemmet, Anette, på tel 070-3000784 eller skicka ett mail till livbojen@gmail.com


Tiger är enligt jourmatte en mysig kille som gärna vill vara nära. Han är väldigt lekfull.
Leveransklar helgen v 43. Säljs fullt vaccinerad och avmaskad. Pris 1000 kr.
För mer information om denna kisse kontakta jourhemmet, Anette, på tel 070-3000784 eller skicka ett mail till livbojen@gmail.com

Sigge
Hittades hemlös född av en hemlös kattmamma. Sigge räddades och har gjort stora framsteg sedan han kom till jourhemmet, numera är han en tamis.
Jourmatte beskriver Sigge som en stor kille till växten, han har hunnit bli 6 månader gammal. Han ärcharmig väldigt snäll och följsam, nyfiken på allt och van med hennets hund och andra katter. Han är sällskaplig och gillar att sova i sängen med sin matte eller husse, han är också ett litet matvrak säger jourmatte. 
Han kan flytta from den 23e oktober då han är kastrerad, id-märkt, fullt vaccinerad och avmaskad. 
För att få komma och kika på Sigge kontakta Sara A. i Kungsör på tel: 0738471037. Är rumsren och avmaskad.
OBS Sigge finns i jourhem i Kungsör.

Bumpe och Ragge
Två killar som är till viss del siameser, vill ha ett hem ihop. De är underbara både i sätt och utseende, sociala och gosiga mot både människor och andra katter, de bor i jourhem där andra katter finns samt litet barn. De kan flytta from 29e oktober, då är de fullt vaccinerade och avmaskade (går perfekt på kattlådan), för mer info om kissarna smsa Sara på tel 070-395 47 81, eller maila till livbojen@gmail.com Pris 2000 kr tillsammans.

Scirocco
Underbar liten halvsiames unge som är syskon till Yrvel och Nanna, kom till Livbojen fick fick ett permanent hem straxt efter 12 v. ålder, han blev fullt vaccinerad och avmaskad innan. 


Yrvel
En charmig herre som är störst i kullen med sina 1,3kg. Han har växt massor i sin personlighet under de 4 veckor som han hunnit vara i jour hemmet och tycker numer att det är ganska mysigt att bli kelad med. Jourmatte är säker på att jag kommer bli ännu mer trygg i mitt framtida hem och jag
älskar att leka med de människor som kommer på besök. Yrvel bor just nu med sina 2 syskon och 2 vuxna hankatter, så han önskar lekfullt sällskap även i framtiden. Han har väldigt mycket energi och leker även väldigt bra på egen tass, finns det ingen leksak i närheten så duger min svans gott och väl!
Yrvel är leveransklar fr den 1a november och finns hemma hos Elina i Eskilstuna. För att hälsa på Yrvel eller ställa frågor så nås hon på telefonnummer 070-746 46 59. Pris 1000kr.
Han är vid leverans fullt vaccinerad och fullt avmaskad.

Nanna  är en enormt docksöt liten tjej med mycket mod och leklust. Nanna har redan från början varit den som ignorerat jourhemmets två 3 åriga hanars spott och fräs. Hon kunde knappast bry sig mindre när hanen på 8 kg satt och morra henne rakt i ansiktet, utan satt bara med huvudet på sned med stora nyfikna ögon. När jourmatte valde att öppna upp ifrån köket till resten utav lägenheten så var hon
den som tog första steget ut. Även om Nanna är en katt med mycket mod, så är
 

Abby är en söt tös som nu är redo att finna sitt för-alltid-hem. Hon är ca 5 månader. Rumsren, äter både blött och torrfoder. Hundvan. Van men andra katter. Abby vill gärna ha en snäll men lekfull katt-kompis i sitt nya hem. Hon är en lekfull tös som busar med dom större katterna och är nyfiken vad man gör. MEN Abby är rädd för HÄNDER så ett hem utan små barn (ej under 10 år) är bäst för henne. Det kärvs tålamod och kärlek för att vinna hennes förtroende. Hon kan flytta tillsammans med Chanel (se sidan för vuxna katter), dom bor i samma jourhem.
Pris 1000 kr, är fullt vaccinerad och avmaskad, klar för att flytta redan idag! Vid intresse kontakta jurhemsmatte Stina på tel 073-529 44 98.

Wilma
En blyg men nyfiken tjej på ca 7 månader. Följer med överallt men håller sig på avstånd. Vinner man hennes förtroende så vinner man hennes hjärta med! Behöver ett lugnt hem med någon som kan fortsätta jobba med henne så hon utvecklas till en trygg misse. Wilma vill ha modig kattkompis i sitt nya hem som kan locka fram henne. Hon är såklart rumsren, äter torrfoder och mjukmat. Är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. Leveransklar.  Pris 700 kr.
Vid intresse kontakta jourmatte Jenna på tel 0765575570, 

Gumman
Vit-sköldpaddsfärgad honkatt på några år kanske 3-4 år. Hon räddades från ett liv som hemlös tillsammans med sin kompis Tjejen och deras kattungar.
Nu är Gumman kastrerad och vill börja sitt liv på egen tass. Hon vill vara utekatt framöver/lägenhet med balkong, hon trivs med det. Hon skulle nog gärna vilja vara ensamkatt i hushållet. Hon är en kelig men bestämd dam, som vet vad hon vill, blir lite tjurig när det inte duger, gosig när det passar henne. Hon har "skinn på nosen" och är en vis gumma.
Hon är kastr, vacc en gång, id-märkt och avmaskad. Vid intresse kontakta Sara 070-395 47 81 per sms eller skicka ett mail till livbojen@gmail.com
Pris 700 kr i adoptionsavgift.

Mia
Kattunge som växt upp med mamma Melkerina och tre syskon. Önskar hem med någt av sina syskon eller hem där annan snäll katt redan finns. Pris 1000 kr, är vid leverans full vaccinerad och avmaskad. Leveransklar from 12/11 och framåt, vid intresse kontakra Eva i Slytan (utanför Eskilstuna) som är jourmatte på tel 
016-731 47. Kullen har varit i jourhem där det finns barn och de har fått väldigt mycket hantering då de växt upp så de är väldigt sociala och mysiga alla 4 ungar. 

Max
Kattunge som växt upp med mamma Melkerina och tre syskon. Önskar hem med någt av sina syskon eller hem där annan snäll katt redan finns. Pris 1000 kr, är vid leverans full vaccinerad och avmaskad. Leveransklar from 12/11 och framåt, vid intresse kontakra Eva i Slytan (utanför Eskilstuna) som är jourmatte på tel 
016-731 47. Kullen har varit i jourhem där det finns barn och de har fått väldigt mycket hantering då de växt upp så de är väldigt sociala och mysiga alla 4 ungar. 

Mimmi
Kattunge som växt upp med mamma Melkerina och tre syskon. Önskar hem med någt av sina syskon eller hem där annan snäll katt redan finns. Pris 1000 kr, är vid leverans full vaccinerad och avmaskad. Leveransklar from 12/11 och framåt, vid intresse kontakra Eva i Slytan (utanför Eskilstuna) som är jourmatte på tel 
016-731 47. Kullen har varit i jourhem där det finns barn och de har fått väldigt mycket hantering då de växt upp så de är väldigt sociala och mysiga alla 4 ungar. Leveransklar nu.

Addeline 12 v gammal önskar nytt hem hos någon med busig kattkompis, den här lilla söta tjejen är smal och högbent och gillar att busa med allt som rör sig, hon älskar även ett mysa hos jourmatte och de andra i familjen.
Hon är fullt vaccinerad och fullt avmaskad. Rumsren såklart. Pris 1000 kr. Vid intressse smsa Sara 070-395 47 81, eller skicka ett mail på livbojen@gmail.com Addeline kan flytta redan idag till rätt hem. 

Fyra vita kattungar och en sköldpaddsfärgad unge föddes i ett av Livbojens jourhem av en förvildad helvit kattmamma. Ungarna fick nya hem efter de blev 12 v och vaccinerade, mamman kastrerades, vacc och id-märktes och släpptes tillbaks på stället där hon kom ifrån på landet och blivit matad och bor numera där och i sin bod har katterna frigolitlådor med halm, kattlådor, mat, klösträd och liten kattlucka, de får komma och gå som de vill och matte matar och kikar efter dem.

Katten Musse
En STOR hankatt född 24e juli 2014, som sagt stor för sin ålder.
Musse bodde i ett hem där han ej kunde stanna för matte hade för mycket problem med sig själv och var tvungen att lämna iväg sin kära katt. Musse har haft det bra hela livet men hamnade hos Livbojen då det blev kris.
Musse blev omgående kastrerad, vacc en gång samt id-märkt.
 

Effie Hej. Jag heter Effi och är 2,5 år.  Jag är bruntigrerad med vit nos och vita små "sockor" på tassarna. Jag är vaccinerad, kastrerad, öronmärkt och avmaskad. Mig kan man klappa och gosa med men jag är inte så förtjust i att bli buren. Vill gärna komma till ett hem där jag har en kattkompis och får komma ut gärna ut på landet. Ni kan kontakta Livbojen eller ringa till mitt jourhem 070-0122853.
Adoptionsavgift för vackra Effie är 700 kr. 

Hej. Jag heter Svea och är vaccinerad, kastrerad och öronmärkt och avmaskad. Jag behöver komma till ett hem där man är van med en katt som är försiktig av sig. Jag är nyfiken, och har börjat komma framåt. Men blir osäker när man kommer mot mig för snabbt. Jag är rumsren och inte så stor i maten. Vill gärna ha en kattkompis i det nya hemmet. Bor just nu på jourhem med andra katter.
Pris 700 kr vid intresse kontakta Merja på  tel nummer  0700-122853.
Svea är leveransklar idag, hon är i nuläget innekatt. 

Hej. Jag heter Gluffsen men ett kärt barn har många namn. Jag älskar att äta frukost med familjen och helst även de andra måltiderna också. Jag är vaccinerad, kastrerad och öronmärkt samt avmaskad. Man kan klappa och bära på mig om man tar det lugnt. Skulle gärna vilja ha en kattkompis i mitt nya hem. Och så ska man ha stort tålamod med mig för jag har en egen vilja. Gå ut kan jag göra efter ett år med det nya hemmet. Inte innan eftersom jag är född ute med mina syskon som också bor i samma jourfamilj just nu.
Pris 700 kr/st, vid intresse kontakta Merja på tel nummer 0700-122853, eller skicka ett mail via hemsidan. 

Långhårig hona på 12 v söker permanent hem, hon är bruntabby och lite vit. Underbart söt. Nyfiken men lite rädd av sig fortfarande gömmer sig för främlingar, till lugnt hem där hon kan få utvecklas i sin egen takt. Vill bo med säker och trygg kattkompis.
Leveransklar nu. Fullt vaccinerad och avmaskad. Pris 2000 kr, vid intresse kontakta Lena 070-496 26 60.

Uno
Uno är en gul-vit kille på ca 13v som är halvt siames, halvt huskatt och därmed ganska liten till växten. Han är något lugnare än sina bröder men hänger gärna på om någon drar igång honom till att busa. Uno vill komma till ett hem där det finns en snäll kattvän att leka med. Lite rädd runt nya människor och att bli buren är fortfarande lite läskigt men det går bra att bli klappad och hanterad i övrigt. Uno är rumsren, fullt avmaskad och fullt vaccinerad.Pris 1000 kr.  Vid intresse kontakta Sara 070-395 47 81 via sms eller via mail på livbojen@gmail.com 
Kan flytta omgående

Kummin och Saffran 7 mån gamla
Otroligt fina och söta syskon som vill flytta till samma hem.
Grabben Kummin är blå/grå och vit, och tjejen Saffran är blåsköldpaddsfärgad.
Kummin är killen som är lite större än systern Saffran. De är gulliga och busiga med varandra och ligger gärna i en liten hög och spinner. De går att ta upp i famnen och gosa med men de är lite blyga i sättet.  De vill bo i ett lugnt hem, ej hos en barnfamilj, då de blev hittade utomhus hemlösa och utsatta så har det tagit lite tid för dem att blivit så tama o stabila som de är idag.
Syskonen är kastrerade, id-märkta fullt vaccinerade och avmaskade, de är ca 6 mån gamla. Sötnosarna är redo för nytt hem och helt rumsrena såklart.
Smsa Sara 070-395 47 81, eller maila oss på livbojen@gmail.com 

Lillie och systern Sussie som är "tvillingar" letar hem! 
De är extremt lika varandra, har så gott som samma teckning och är lika stora. De har jättefina färger i pälsen som blir ett spräckligt mönster, de är sköldpaddsfärgade med spännande inslag av olika färger. 
Tjejerna föddes med många andra kattungar hemlösa i en lada, där vi jobbat mycket de senaste åren för att stoppa flödet av hemlösa katter. Systrarna Gillar att mysa och ligga bredvid varandra och leka. De är nu fullt vaccinerade, kastrerade, id-märkta och avmaskade. Vi uppskattar deras ålder till ca 7 månader. De är helt och hållet rumsrena. 
Tjejerna är blyga men fullt hanterbara, de behöver mer social träning för att bli helt tama och gosiga med oss människor. Till ett hem där någon kan lägga ner tid på dem så de utvecklas till helt sociala individer. Inte till barnfamilj.
Pris 1000 kr tillsammans. Vid intresse kontakta Sara på sms 070-395 47 81, eller skicka ett mail via livbojen@gmail.com

Stumpen
Bruntabby och vit hane på ca 9 v., bror till Matilda. Blyg i sättet, behöver jobba på sitt självförtroende, är inte så framåt ännu. Till vuxna personer som kan arbeta lite med honom, mycket snäll fullt hanterbar. Pris 1000 kr, fullt vacc och avmaskad vid leverans om ca 3 veckor. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81, eller skicka mail på livbojen@gmail.com

Freddie 
12 v svart hane med väldigt mjuk päls (lite fluffig svans), nyfiken och spinnig, kan fräsa till om man kommer för snabbt fram, syster med Gracie. Vacc en gång samt avmaskad, pris 700 kr. Leveransklar. Har varit utekatt, föddes ute, numera innekatt och rumsren. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81, eller skicka mail på livbojen@gmail.com

Kattflickan Sammeth söker premanent hem, hon är en jättegosig flicka som tidigare varit utekatt men är numera innekatt. Hon kan tänka sig bo som ensam katt i hushållet eller max en kattkompis. Hon älskar att gosa, mysa, spinna och få kärlek och uppmärksamhet. Kommer ofta springandes med svansen i vädret och hälsar! 
Kastrerad, vacc id-märkt och avmaskad.
Pris 700 kr, vid intresse kontakta Sara på sms 070-395 47 81 eller skicka ett sms till livbojen@hotmail.com


 


Gullan kom till Livbojen pga allergi, efter att ha kastrerats vaccinerats och id-märkts fick hon ett hem.


Snyggve, veterinären gissade på att han är 5-7 år. Han hittades utomhus. De som tagit in honom hade försökt rakat hans päls det var sår i pälsen och han var väldigt smal. han bor kvar i jourhemmet hos Lena Persson i Livbojen.

Lill-spinn kom som en av kissarna i gänget av andra omgången katter vi tagit från en kattsamlare där katterna blivit för många. Hon var mycket blyg till en början men har nu utvecklats till en underbar katt och har gått upp i vikt och mår väldigt bra i sitt nya hem. Lill-spinn blev kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad innan hon flyttade till nytt hem .


Sky var en blyg liten tös som kom till Livbojen i en andra omgång med katter från denna kattsamlare. I jourhemmet var hon väldigt blyg och behövde verkligen extra tid, vilket hon nu får hos sin älskade familj där matte och lillhusse ger henne all kärlek man kan få. Enligt hälsningar så mår Sky jättebra, går upp i vikt och är numera trygg. Hon blev kastrerad, vacc och id-märkt samt avmaskad innan hon flyttade till sin nya familj. 

Stella kom till Livbojen i en andra omgång från en kattsamlare som vi tidigare hjälpt, denna fina tjej charmade direkt sin nya matte som tog hem henne på en gång. Hon blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad innan. 

Tristan (Trisse) och Isolde kommer från en kattsamlare andra omgången av katter från samma person som kommer till Livbojen. Defick ett hem tillsammans efter kastrering, vacc, avmaskning och vaccination. 

sötnosen sötnosen

Sötnos
En av flera kissar från en kvinna som samlat på sig för många kissar, andra gången som Livbojen hjälper henne omplacera ett gäng, många röda fina kissar.
Sötnos fick permenent hem med Terece och Gabriel(fd jourhem) och katten Minos fr Livbojen. Innan blev hon kastrerad, vacc och id-märkt. 

Cindra är född 120426. Hon kom i en tredje omgång av katter från en kattsamlare som inte fått ordning på sina katter odentligt. Vi lovade henne att hjälpa henne med de sista och just nu har hon 9 katter kvar som är kastrerade. Cindra var redan kastrerad men vi vacc henne en gång och chippade henne innan hon fick flytta till Amanda med rumskompis. Vilken tur tjejerna hade det här är en otroligt underbar blå-sköldpadda!  

Saga och Maja fick ett gemensamt hem, efter att ha blivit vänner i jourhemmet. Saga kommer från en kull med kattungar som hotades av avlivning och Saga kom från en mindre kattkoloni där det plötsligt dykt upp en okastrerad hona. Numera är kattungarna infångade och mamman kastrerad och tillbaks i den lilla kolonin.
Saga och Maja blev kastrerade, vacc och id-märkta innan de flyttade till sin husse Jonny, här är de innekatter och fortsätter busa och mysa ihop och med sin husse. 

Tuffse 
En av de väldigt många kissar vi räddat fr ladan där de årligen skjöt många kissar istället för att kastrera. Hon bor numera hos Ninni med familj, Tuffse är en speciell kisse men familjen har funnit ett eget sätt att älska och ta hand om denna fina kille. Han blev kastrersd, vacc och id-märkt innan flytten. Katten Willy hittades avmagrad och skrikandes av hunger under en container bakom Willys i Eskilstuna. Han åt ruttna tomater och bananskal.  Hans örontippar hade förfrusit. Han kunde lätt tas in av oss och blev kastr, vacc och id-märkt och bor numera i Köping med en familj som älskar honom.


Astrid kom från början från en man som skulle slänga ut både henne, hennes ungar samt en annan katt. De togs alla omhand av Livbojen. Astrid bor numera hos Eva i Slytan med många andra djur och fina människor. Astrid blev kastrerad vacc och id-märkt genom Livbojen.


Kisen matades under ca ett års tid av en kvinna som hittade honom som hemlös, han fick sedan börja komma in till henne. Livbojen hjälpte till att kastrera vacc och id-märka Kisen, och via den snälla damen kom Kisen till ett underbart hem där han är mycket älskad av hela sin familj.


Disa föddes i ett av Livbojens jourhem, hon kom till ett hem men pga separation kom hon åter till Livbojen. Men nu fick hon stanna permanent hos Emelie som haft henne i jour sedan hon föddes. Disa blev kastr vacc och id-märkt genom Livbojens försorg.Tusse var en skygg kisse som gjorde stora framsteg och blev tam och fick ett hem via Livbojen. Han blev såklart kastrerad vacc och id-märkt innan han flyttade.Affe 13 veckor, kom till Livbojen oc visade sig älska hundar såsom jourhemmets Nova. Han var social och en underbar grabb, han fick snabbt ett hem efter vacc och avmaskning.

Cruella (Krullis -den gula kissen) och Wikki (svartvita katten), fick ungar i ett jourhem hos Livbojen. De varfrån början avlivningshotade dräktiga stallkatter och födde sina ungar hos Livbojen. När de fått hem så kastrerades, vacc och id-märkts dessa båda fina tjejer och fick på nytt fortsätta livet på landet, men nu hos en ansvarsfull ägare som ger dem allt vad de behöver, trots många hemmagjorda kojor och filtar föredrar de att sova i höet, de äte dock torrfoder och använder kattlådan inne i ladan. Tjejerna lever livet hos mona utanför Örsta.


Love var hos Livbojen som ungkatt, han bodde i ett hem där ägaren gick bort och en person räddade dem. Love fick först ett hem, sedan kom han tillbaks till oss pga separation, men nu har han äntligen fått ett livslångt hem. Han blev som alla andra kastr vacc och id-märkt genom Livbojen.


Lotus var som ungkatt i Livbojen med sin brorsa, fick ett hem, men återvände sedan till Livbojen pga separation. Han har nu fått ett permanent hem där han stanna livet ut vilket vi är glada för. Lotus blev såsom alla andra vuxna katter kastr vacc och id-märkt innan han flyttade.


Nisse var som liten kattunge hos Livbojen, han fick ett hem men kom tillbaks pga att han kissae inne. Tydligen var det någon form av protest för numera bor Nisse hos Magnus på landet och går in och ut som han vill och han är rumsren!
Nisse blev kastr vacc och id-märkt via Livbojen.
Plutten hittades utomhus i ett bostadsområde, tjejen som httade honom försökte ta hand om honom men han trivdes ej inomhus och proteserade. Han bor numera som utekatt hos Magnus på landet med andra katter och djur, här lever han ett toppenliv och kommer och går som han vill. Han ar redan kastr men blev chippad och vac via Livbojen.

Sally kom till Livbojen pga separation. Hon var redan kastrerad och id-märkt. Sally fick ett hem hos en tjej och hon skaffade en till katt som sällskap till Sally.

Maya ca 7 år var tvungen att lämna sitt hem pga separation, hon var redan kastrerad och id-märkt. Hon kom till nytt hem i Åkers styckebruk hos en man som tidigare haft katt och saknade sällskapet.  

De underbara killarna Hugo och Frasse. Födda sommaren 2012 - de är ej bröder men bästa vänner!
Hugo kom som omplacering till Livbojen, Frasse kom då husse drabbats av psykisk sjukdom och ej kunde ta hand om sina katter.
Killarna blev bästa vänner i sitt nya hem, men omplacerades igen via Livbojen då ägarna ej kunde ha dem kvar pga allergi inom familjen.

 


Chichi, en liten söt katt på ca 6-7 år som levt hela livet med sin husse i en nära relation, nu gick husse bort och Chichi stod ensam och hemlös i livet. Vi blev kontaktade och hämtade henne i lägenheten som höll på att tömmas på saker.
Hon fick ett hem via Livbojen efter att hon blev kastr vacc och id-märkt.Sibylla kom till livbojen i en kartong med två mammor och sammanlagt 8 kattungar. Ägaren skulle bli avhyst dagen efter. Sibyla fick ett hem men kom tilblaks några månader senare pga allergi. Nu har Sibylla fått perment hem där hon kan få stanna. Hon blev vacc av Livbojen, kastr och id-märkt var hon när hon kom åter till oss.


Siri kom från en lada där en man hade ett gäng fina äldre katt-damer, nu hade alla katter fått ungar samtidigt och det var kaos. Vi hjälpte till att omplacera 10 ungkatter och mannen kastrerade med hjälp av oss sina egna katter och nu är det ordning och reda. Siri var en av de katter vi placerade och vi såg till att hon blev kastr vacc och id-märkt innan hon flyttade.  Smulan kom från en lada som kattunge men blev under tiden hos Elin i jourhem tam, hon fick sedan ett hem där hon nu lever och trivs. Smulan blev kastr vacc och id-märkt via Livbojen.


Sixten bodde men en man som hade flera äldre katt-damer, alla dessa fick ungar samtidigt och det blev kaos på den lilla gården. Livbojen hjälpte till att omplacera 10 ungkatter, Sixten var en av dem, och mammen kastrerade sina katter med hjälp av oss. Nu är det ordning och reda. Sixten blev kastr vacc och id-märkt via Livbojen.

Albin var en busig grabb som efter vacc och avmaskning fick ett permanent hem via Livbojen.

Alvin bodde med en kattasamlare som vi hjälpt med många katter med både under detta och  förra året. Han var skygg i början då han bott med allt för många katter för att kunna få allt han behövde, med tiden blev det bättre och Albin fick ett efterlängtat hem. Han blev vacc och avmaskad innan han flyttade.

Alfons är också en liten skygg svart kattunge som kommer från mammen som samlat på sig för många katter, vi har hjälpt många katter från detta ställe under detta och förra året.
Han fick ett permanent hem och blev innan vacc och avmaskad.

Pysen är ytterligare en ung kille på under året som bott hos den avlidne kattsamlaren där dörren till deras hem stängdes och katterna kördes ut på gården. Pysen har fått ett permenent he och innan han flyttade blev han kastrerad, vacc och id-märkt.

Hemlis som var under året gammal kom från den avlidne kattsamlaren vars fru ej tog ansvar för katterna då mannen avlidit. Dörren stängdes och de kvarvarande katterna matades på trappen.
Hemlis var social och ville med oss hem och kanske förstod att han var hemlös?
Numera bor Hemlis i ett toppenhem och har en kattkompis och lever livets glada dagar. Han blev kastrerad vacc och id-märkt innan han fick flytta till nytt hem.

Myran, en väldigt gosig och sprallig liten flicka på ca 10 mån som kom till oss när mannen i hushållet avlidit och kvinnan ej tog hand om katterna. Dörren klåstes och katterna hade inte längre något hem att gå till. Myran blev kastrerad, vacc och id-märkt och fick en busig kattkompis i sitt nya hem.

Totty
En svart söt hona med jättefin långhårig päls som är lättskött, och så har hon en vacker lurvig svans. Hon är van att bo med många andra katter och gå in och ut som hon vill. Hon är numera innekatt och har accepterat det. Till lugnt hem som ej har småbarn, hon är gosig och fin men rädd de första gångerna man ser henne. Är väldigt snäll. 
Totty är kastrerad och id-märkt. Hon kostar 700 kr att adoptera, hon är rumsren och redo att flytta nu.
Vid intresse och för att boka vackra Totty kontakta Sara via sms tel 070-395 47 81, eller skicka ett mail och berätta vilket hem du kan erbjuda livbojen@gmail.com

Tom är ännu en ung kattkille från kattsamlaren som avlivit, de blev hemlösa och dörren bommades igen. Katterna stod utan hem.
Tom har flyttat till samma hem som en kattunge från Livbojen och de kommer ha en massa kul i sitt nya hem. Tom blev kastr, vacc och id-märkt innan han fick lämna Livbojen.

Peppar är ännu en katt som kommer från stället där en man avlidit och kvinnan inte tog hand om sina katter. Peppar kastrerades, vacc och id-märktes via Livbojen och hamnade hos ett par som sedan tidigare har en kisse.

Diva föddes av kattmamma Wilma och de kom till Livbojen bara några dagar gamla, hon bor numera på landet på en gård med många andra djur. Wilma tog även hand om flera kattungar så det blev en stor härlig kattfamilj som växte upp under bus och mys i jourhemmet. Vacc 2 ggr och avmaskad.

Dexter föddes av kattmamma Wilma och de kom till Livbojen bara några dagar gamla, han och syskonet Donna flyttade till samma hem. Wilma tog även hand om flera kattungar så det blev en stor härlig kattfamilj som växte upp under bus och mys i jourhemmet. Vacc 2 ggr och avmaskad.

Donna föddes av kattmamma Wilma och de kom till Livbojen bara några dagar gamla, hon och syskonet Dexter flyttade till samma hem. Wilma tog även hand om flera kattungar så det blev en stor härlig kattfamilj som växte upp under bus och mys i jourhemmet. Vacc 2 ggr och avmaskad.

Isak adopterades av kattmamma Wilma som redan hade fyra kattungar, tillsammans blev de en stor härlig kattfamilj. Isak hittades i en lada där det sprang massvis med katter och mamman fick de som fångade in ungarna aldrig tag i, som tur var ställde fina Wilma upp och kattungarna fick en härlig uppväxt med bus mys och trygghet.
Vacc 2 ggr, avmaskad 1 gång.
Iak bor med en katthona och sin matte och husse i Stenby.

Iris adopterades av kattmamma Wilma som redan hade fyra kattungar, tillsammans blev de en stor härlig kattfamilj. Iris hittades i en lada där det sprang massvis med katter och mamman fick de som fångade in ungarna aldrig tag i, som tur var ställde fina Wilma upp och kattungarna fick en härlig uppväxt med bus mys och trygghet.
Vacc 2 ggr, avmaskad 1 gång. Iris bor hos Danjela med katten Flingan (Piggelin) som tidigare adopterats via Livbojen.

Isse adopterades av kattmamma Wilma som redan hade fyra kattungar, tillsammans blev de en stor härlig kattfamilj. Isse hittades i en lada där det sprang massvis med katter och mamman fick de som fångade in ungarna aldrig tag i, som tur var ställde fina Wilma upp och kattungarna fick en härlig uppväxt med bus mys och trygghet.
Vacc 2 ggr, avmaskad 1 gång.
Bor med en annan katt och de älskar att leka tillsammans!

Alice och Spike föddes under våren 2015 i jourhem hos Livbojen. De var inte helsyskon men växte upp tillsammans och blev goda vänner, Alice och Spike bor numera ihop hos Lisa med familj i Stockholm.  De blev fullt vaccinerade innan (Alice är unge till Wikki).

Dante föddes av mamma Cruella och med sina syskon Hubbe och Ärtan fick de en mysig, busig och trygg uppväxt i jourhemmet. Nu bor Dante med Hubbe i Västerås med sin matte och två små mini-hussar. Vacc 2 ggr, avmaskade 1 ggn.

Hubbe föddes av mamma Cruella och med syskonen Dante och Ärtan fick de en trygg och mysig uppväxt i jourhemmet. Hubbe bor numera i Västerås med Dante och sina små mini-hussar. Han belv vacc ggr 2 och avmaskad innan han flyttade.

Ärtan föddes av kattmamma Cruella och med sina syskon Hubbe och Dante fick hon en mysig och trygg uppväxt i jourhemmet, nu har Ärtan flyttat med Kikk och de kommer få två äldre kattkompisar, ett liv på landet med bus och mys väntar de små missarna där. Vacc 2 ggr och avmaskad innan flytten.

Nikk (halvsiames) kom från en kattmamma som var förvildad - hon fick komma in i tryggheten med sina kattungar och här fick de en trygg uppväxt. Nikk har flyttat med Ärtan och har fått två äldre katter som sällskap också, mycket bus och mys väntar på landet. Vacc 2 ggr och avmaskad innan flytt.

Nilla, (halvsiames) kom från en kattmamma som var förvildad - hon fick komma in i tryggheten med sina kattungar och här fick de en säker uppväxt. Nilla har flyttat med sin syster Mollie till Sthlm. De har det jättebra där, hälsningar har redan kommit från systrarna som trivs och mår toppen!
Vacc 2 ggr och avmaskad innan flytt. 

Mollie (halvsiames) kom från en kattmamma som var förvildad - hon fick komma in i tryggheten med sina kattungar och här fick de en säker uppväxt. Mollie har flyttat med sin syster Nilla till Sthlm. De har det jättebra där, hälsningar har redan kommit från systrarna som trivs och mår toppen!
Vacc 2 ggr och avmaskad innan flytt. 

Sammy hittades i ladan där vi jobbar under en längre tid för att rädda alla katter från att bli skjutna, Sammy fångades in som ca 16 v kattunge och var redan från början så gott som tam så han fick nästan direkt ett hem hos ett par som redan har en katt från Livbojen som heter Dennis som adopterades som liten kattunge.
Han blev vacc en ggn samt avmaskad.

randiga2 randiga2

Två st kattsyskon med samma teckning kom till Livbojen från en lada med massvis med katter där Livbojen en längre tid jobbat för att få hem till alla, både skygga och kattungar, kastreringar av de förvildade vuxna och de kommer till andra stall/gårdar där de inte hotas av att bli skjutna.
Vacc 2 ggr samt avmaskade innan de flyttade till permanenta hem.

 

Mindy är en sköldpaddsfärgad hona på ca ett år och hon har bott med många andra katter, hon är kastrerad, vacc en gång och id-märkt och letar efter ett permanent hem via Livbojen. Hon finns i ett jourhem med många andra katter och det trivs hon med men hon behöver mycket mer uppmärksamhet och att få ett eget hem där hon kan få stanna permanent. Hon är just nu lite blyg men fullt hanterbar och går att klappa osv. Pris 700 kr, vid intresse kontakta Sara på nr 070-395 47 81 gärna via sms, eller skicka ett mail via hemsidan.
Bör komma till ett lugnt hem där man har tålamod med henne första tiden. Rumsren. 

Lilla söta Bobbel.

Mysiga Kenza. 

Sambo och Simba är två killar som födits


Cherie
Här har ni gos - och hårbollen Cherie som verkligen gör skäl för sitt namn. Hon är mysig tjej på ca fem år (gissningsvis) som har en väldigt stor och fluffig päls (obs kräver pälsvård), hela hon är en kraftig bit och hon har knallgula fina ögon. Cherie kom från en kattsamlare där hon gått och fött kattungar i många år. Den tiden är nu förbi. Den här tjejen älskar allt vad gos heter, gärna går hon runt och inspekterar, lite små-spinnandes, älskar att ligga i knäet och sängen, bli klappad och få all kärlek hon bara kan få. Hon fräser åt andra katter men mer än så är det inte. Hon har varit utekatt men hon har inte något större behov av att springa runt, men hon skulle nog uppskatta en balkong eller något. Cherie är en väldigt markbunden katt, hoppar sällan upp i fönser osv utan håller sig lågt. Vill till ett lugnt hem, är en lugn och fin katt - en väldigt älskvärd familjemedlem. 
Cherie är kastrerad, öronmärkt och vaccinerad. Pris 1000 kr, vid intresse kontakta Sara på 070-395 47 81 helst via sms, eller skicka ett mail via hemsidan och berätta vilket hem du kan tänka dig erbjuda för söta Cherie. 

Lillis är en svart hona på ca 9 månader hon är kastrerad, vaccinerad en gång, id-märkt och avmaskad. Som namnet säger är hon liten och har blank svart päls. Lillis är klar för adoption, hon är van med andra katter och barn. Hon är innekatt men hittades som liten kattunge ute i en lada där det rådde hemska förhållanden. Lillis kan vara väldigt försiktig i början och har lite svårt för att bli upplyft annars är hon kelig och busig av sig. Pris 700 kr för intresse ring Elin på tel nummer 070-423 37 04.

Truls är en svart långhårig kattgrabb, vi uppskattar åldern till något år då han är väldigt busig och livlig. Han har varit med andra katter och tycker om att leka, behöver ha en busig kompis i sitt nya hem, någon som kan busa med honom och vara med på lite vilda lekar. Han är nuumera rakad då han hade en väldigt vanskött päls då han hittades. Pris 1000 kr. Vid intresse kontakta
Elin tel 070-423 37 04. Pris 700 kr. Truls är kastrerad vacc och id-märkt.

Shilan är en fin tjej som önskar permanent hem, hon har levt som hemlös en tid men nu har hon fått komma till ett av Livbojens jourhem. Hon är gosig och snäll och gillar lugn och ro. Hon är kastrerad och id-märkt. Vid intresse kontakta Lena på 070-496 26 60, pris 700 kr. Är rumsren och äter bra med mat, 

Smulis - sötnosen som är nyfiken, fullt hanterbar men ändå kräver lite tid och tålamod för att landa i ett nytt hem med allt vad det innebär. Hon är snäll mot andra katter och ca 6 mån gammal. Hon sköter lådan och äter och dricker bra. Det är en lugn tjej som söker ett lugnt hem med massor med kärlek. Hon kan flytta till ett hem med en snäll kattkompis eller tillsammans med Siri eller Sixten (från samma ställe). Hon är lite van med hundar eftersom att jourhemmet har en hund som är väldigt snäll mot katter. Smulis är kastrerad, vacc en gång, id-märkt och avmaskad. För mer information om Smulis/bokning kontakta Stina på tel nr 073-529 44 98. Antingen via sms eller tel.samtal. Pris 700 kr.

 

Lillen föddes utomhus i en liten kattkoloni år 2013, han togs in med sina syskon till Livbojen och jourhemmet jobbade med honom länge innan han blev tam. Lillen visade sig ha hjärtfel men klarade sin kastering bra (även id-märkning vacc + avmaskaning). Då vi inte märkte något av hjärtfelet på en lång tid kändes det säkert att adoptera ut honom. De som adopterat Chabo, Lillens bror under 2014,  hörde av sig till oss och adopterade även Lillen - så nu bor han med sin bror och har även en till kattkompis. Grey hade förmodligen blivit misshandlad/illa behandlad i sitt förra hem och det tog lång tid för honom att återfå sitt normala kattbeteende. Otroligt vacker var denna kisse som fick ett hem i Köping tillsammans med en hundkompis. Innan han flyttade blev han kastrerad vacc och id-märkt. 

Mumsan från Ängsö föddes ute med sina tre syskon. Hon var tamast i gänget och hade lättast att få nytt hem. Hon blev en födelsedagspresent till en äldre man som länge önskat sig en katt att ge sin kärlek till. Innan hon flyttade blev hon kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad. 

Diesel fick ett hem efter att ha varit en tid i jourhem inom Livbojen, han utvecklades till en jättefin katt, om han inte hade räddats hade han fått vara kvar i en lada med överfullt av katter som bonden slagit ihjl på löpande band i över 20 år. Han blev kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad innan han fick nytt hem. 

Fia hittades som kattunge i en lada i närheten av en kattsamlare, ingen ville kännas vid katterna och vart de kom ifrån så boden som ägde gården skulle skjuta katterna. Vi fångade in mamman och ungarna och de fick komma till tryggheten utan att ha dödshot vilande över sig. Fia blev kastrerad, vacc och id-märkt och avmaskad innan hon flyttade hem till sin nya ägare.

Babsan & Benji kommer från en kattsamlare som verkligen älskar sina katter men det hela har gått överstyr, och dessa katter hade växt upp vind för våg mest utanför huset då det var för mycket katter, de var inte helt tama då de kom till oss men Babsan blev helt tam och Benji hade kommit en bra bit på väg, de fick en egen husse och fick turen att få fortsätta sitt liv tillsammans som syskon och vänner, Båda kastrerades, vacc och id-märktes och avmaskades innan. 

Ronja hittades i en lada där hon bodde med massivs med kattungar och vuxna katter, där skjuts det ca 30 katter/år istället för att de kastreras och fåt ett bra liv. Vi har nu stoppat skjutningarna. FRonja blev vaccinerad 2 ggr och avmaskad därefter fick hon ett nytt hem. 

Corinne bodde hos en kattsamlare på landet som hade många katter som kom till Livbojen för att hitta nya hem. Fina Corinne fick hem och innan blev hon kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad. 
Lova hittades dräktig och kom till Livbojen, hon födde sina fina ungar hos Livbojen och alla fick hem, efter att hon kastrerats, vacc och id-märkts tog de som från början hittade henne hem henne på prov och efter en tid adopterade de fina Lova. 

Nisse hämtades från en lada som kattunge, i vimlet av okastrerade katter där bonden slagit ihjäl katter i över 20 år så åkte han hem med oss i en bur. Socialiseringsprocessen började i jourhemmet, Nisse blev aldrig helt tam men adopterades ändå ut till en familj med stort tålamod som sedan tidigare har en katt via Livbojen. Nisse blev kastrerad, vacc och id-märkt samt avmaskad av Livbojens veterinär. 

Chiva - en kattkille på 2,5 år. Hans ägare flyttade utomlands och Chiva kom till Livbojen med sin syster Tjorven. Han var en stor kille på 5-6 kg och sedan tidigare kastrerad, blev vacc en gång och chippad via Livbojens veterinär. Han lyckades charma till sig jourhemmets mamma då hon kom på besök. Det är inte första gången katter i jourhem charmar till sig släktingar! 

Mimmi (kattmamma till Tuff, Lilly, Blixten och Clouie) är en jättehärlig tjej som födde kattungar hos Livbojen, de fyra fina ungarna blev snabbt bokade och fick nya hem två och två. Mimmi hittades från början dräktig, hon hade enligt portvakten blivit ifrånflyttad av en familj några månader tidigare. Nu har Mimmi flyttat till sin nya matte Irene i Sthlm där mycket spännande väntar henne, bla semester på en alldelses egen ö i skärgården. Hon blev kastrerad, vacc, avmaskad och id-märkt innan hon flyttade. 

Tuff och Lilly föddes av kattmamma Mimmi i ett av Livbojens jourhem. Hos jourfamiljen fick de en härlig uppväxt med både människor och andra katter. Efter 12 veckor så flyttade kissarna till samma hem hos Sara med hennes familj. De blev vaccinerade 2 ggr och avmaskade innan flytt. 


Blixten och systern Clouie föddes av kattmamma Mimmi i ett av Livbojens jourhem. Hos jourfamiljen fick de en härlig uppväxt med både människor och andra katter. Efter 12 veckor så flyttade kissarna till samma hem och paret som adopterade dem var väldigt glada. De blev vaccinerade 2 ggr och avmaskade innan flytt. 

Sotis bodde i ladan överfull av hemlösa, hungriga katter. Bonden hade under 20 års tid slagit ihjäl kattungar på löpande band, utan samvete. Sotis fick följa med oss hem och räddades ifrån ett rent helvete. Hon blev kastrerad, vacc och id-märkt samt avmaskad innan hon fick ett nytt hem. 

Simon - en pigg och pratglad kille på ca 1,5 år. Hotades av avlivning då husse inte kunde ha honom kvar. Simon räddades i sista sekund från döden och kom till ett av Livbojens trygga jourhem. Efter kastrering vacc och id-märkning var det inga problem att hitta hem till denna underbara fina och trevliga kille. 

Saga kom till Livbojen med sin kattunge Simon, de skulle avlivas då hon som ägde dem inte ville ha dem kvar. Saga charmade jourhemmets mormor rejält och fick efter kastr, vacc och id-märkning flytta hem till henne och här blev hon innekatt. 

Simon kom till Livbojen med mamma Saga, de hotades av avlivning då förra ägaren inte skulle ha dem kvar. Simon var en kattunge med fart och fläkt. Han växte upp med sin kattmamma och kom efter 12 v ålder till ett bra hem som sedan tidigare hade en vuxen kisse. Han blev vacc 2 ggr + avmaskad innan flytt. Trulza
Kom från kattsamlaren som älskar sina katter men ej förstått vilkten av kastrering, läget börjar dock ordna upp sig med både deras egen och vår hjälp. Trulza fick så som flera andra inte plats inne utan höll mest till utanför huset, därför behövde hon mycket social träning i jourhemmet, där även familjens hund hjälpte till. Innan hon flyttade blev hon kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad. 

Gabbe uppskattades vid en veterinär kontroll vara ca 8 år eller mer. Han var sedan tidigare kastrerad. Han var otroligt gosig, fin och klok. Det märktes att han har skinn på "nosen". Gabbe bor nu med katten Flingan (en helvit katt som familjen adopterat från Livbojen tidigare). Flingan tydde sig till husse i familjen och matte var ledsen. Nu har matte fått "sin" katt så nu är familjefriden återställd. 
Leo är en kille på 2,5 år som kom till Livbojen då han inte kunde bo kvar i sitt hem pga allergi. Han var en otroligt charmig och kelig grabb och charmade direkt till sig en familj som han flyttade till. Han var sedan tidigare kastrerad och id-märkt. 

Indigo är en liten kille som är född 141128. Han är från familjen med 22 katter där antalet gått överstyr. Indigo blev vacc och avmaskad och hittade en fin familj att fortsätta sitt liv tillsammans med. 

Mini-Tass. Älskade Mini-Tass. Kattungen som vi räddade då han låg och pep i förtvivlan under vassen i ett tak i en lada, mamman hade av någon anledning övergivit honom där och i vimlet av katter i den överfulla ladan lyckades vi få ner honom. Han var i ett hem och kom tillbaks. Riktigt varför kan vi inte förstå för det här är en underbar katt. Han har nu flyttat till sitt livslånga hem till ett trevligt par som bor i gamla bokbinderiet i Köping. Allt går superbra och han är parets lilla bäbis som sover gott i sängen mellan sina två hussar. Han blev kastrerad, vacc två ggr och id-märkt samt avmaskad innan han flyttade. 

Hamstern/Brumma kommer från ladan där vi räddat många kattungar o vuxna de senaste två åren. Hon hade väldigt mycket magproblem då hon var liten men har nu äntligen blivit bra och är kastrerad, vacc och id-märkt. Hon bor hos Lena från Livbojen med flera andra kissar. 

Mira har efter att varit i 4 olika hem äntligen fått ett hem på landet som hon önskar sedan länge. En underbar personlighet och med sitt söta sätt så charmade hon sin familj vid första mötet. Mira blev kastrerad, vacc och id-märkt innan hon fick flytta till nytt hem.  

Indra och Ior föddes 141128 hos en familj som samlat på sig för många kissar, då antalet uppnådde 22 st så började vi i Livbojen att hjälpa famijen att få nya hem till flera av deras kissar. Indra och Ior fick ett hem tillsammans ute på landet hos ett äldre par. De blev avmasakde och vaccinerade innan de flyttade till sin nya matte och husse. 
Svullo en kille på 2,5 år som behövdes omplaceras pga allergi, han var redan kastrerad och id-märkt när han kom till oss. En otroligt kelig och charmig kisse som numera bor i Köping med sin nya matte och en till katt. Vi har fått flera hälsningar och han trivs bra i sitt nya hem. 

Wille skulle avlivas då hans matte dog, släktingarna som lämnade honom i jourhemmet tyckte att han var en börda och kallade honom allt möjligt dåligt som vi kattälskade inte vill höra. Han visade sig vara en underbart kelig och härlig kisse, han var redan kastrerad då han kom men vi såg till att få honom vacc en gång samt chippad. Han bor nu ute på landet hos en man där han har det otroligt bra. 

Sigrid hittades mitt på en väg under smällkalla vintern, hon gick i cirklar och den som hittade henne trodde hon var påkörd. Väl inne i värmen så visade det sig att hon var blind, inte skadad. Vi hade efterlysningar ute bra länge men ingen ägare gav sig tillkänna. Förmodligen ville man bli av med "problemet". Nu bor Sigrid hos en dam som har en katt sedan tidigare från Livbojen samt en hund. Sigrid har en härlig pensionärs tillvaro och då vi hittade henne kände vi ett tydligt kastreringsärr på hennes mage.Exet fångades in som liten förvildad kattunge och det dröjde flera månader innan han vågade lita på oss konstiga människor. Han bodde ett tag hos en man men det gillade han inte, protesterade och kom tillbaks till Livbojen. Men nästa gång gick det bra, hos Jenna trivs han otroligt bra, både med matte i huset och med sin bästa kompis katten Chili. Nu har Exet ett toppenliv och han älskar att vara ute på balkongen och nosa. Exet blev kastrerd, vacc och id-märkt innan han flyttade till nytt hem. 

Igor och Ivan bodde också hos familjen som samlat på sig 22 katter i en lägenhet, de och katten Kummin fick flytta till Alexandra och Kimmo där de lever ett väldigt bra kattliv och familjen älskar dem verkligen. Igor hade familjen inte koll på att han fanns, han upptäcktes då den sista kattungen skulle flytta hemifrå. Kattungarna blev vaccinerade och avmaskade. 

Kummin bodde hos en familj som inte kastrerat sina katter utan det blev för många, plötsligt var antalet uppe i 22 st och det var lite väl mycket i en lägenhet. Kummin och Igor och Ivan har fått flytta till samma hem hos Alexandra och Kimmo med sin dotter där de lever ett underbrt kattliv. Kummin blev kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad innan han fick flytta. 

Tuzzan är ytterligare en katt från kattsamlaren som inte kastrerat sina katter utan fått för många, Tuzzn fick inte heller riktigt plats i huset utan stöttes ut och blev mindre tam än de andra katterna. Efter lite social "övning" i jourhemmet blev hon en riktig mysis och även jourhemmets hund hjälpte till på traven. Innan hon fick flytta blev hon kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad. 
Med tålamod och kärlek kommer man långt!
 

Tizzla kommer från en kattsamlare som trots att han älskar sina katter ej förstått att när man har för många katter så mår de inte bra. Nu håller situationen på att ordnar upp sig för gänget och Tizzla är en av de som fått en chans till nytt hem via Livbojen. Tizzla hade pga antalet katter hållt till mycket utomhus så det tog lite tid för jourhemmet att göra henne tam, men hon blev tom van med hund. Hon blev såklart kastr, vacc och  id-märkt samt avmaskad innan hon fick flytta till nytt hem. 
 

Mimmi föddes den 20 juli 2014 och hon var  kastrerad, id-märkt och fullt vaccinerad då hon kom till Livbojen. Matte hade insett att hon ej hade tid med Mimmi som fick vara själv hela dagarna och hon hade väldigt tråkigt. Hon fick komma till ett nytt hem med liv och rörelse och möjlighet att gå ut. Nu mår Mimmi bra igen och har ett kattliv som hon trivs med. 

Mira en väldigt liten smal och smäcker honkatt som enligt upphittaren hittats i området utanför bostaden. Hon visade sig väldigt kelig och lugn. Hon fick ett hem hos Lena i Norrköping som tidigare hade kissen Nisse som tagits från Vilsta industriområde för ca 15 år sedan. Nisse är nu i katthimlen. Mira får en busig kattkille som kompis hos Lene och innan hon flyttade blev hon kastrerad, vacc och id-märkt. 

Piggelin är en omplaceringskatt på 2,5 år som kom till Livbojen för att hon var mobbad av en annan katt i hushållet, så pass att hon knappt fick gå på lådan eller äta mat. Hon var redan kastrerad och id-märkt när hon kom till oss. Nu har hon fått en familj som älskar henne och hon kommer få kunna gå ut framöver om hon önskar, vilket vi tror för hon var utekatt tidigare.

Madonna hittades utomhus mager, smutsig och eländig. Väl i jourhem visade sig hon lida av sköldkörtel problem. Vi tog prover och hon sattes in på medicin, denna gamla dam började må bättre och nu bor hon hos Ulla som hjälper Livbojen och här kan hon leva ett tryggt pensionärsliv. Vi kände ett tydligt kastreringsärr på Madonnas mage.