livbojen logga fb


Lang Daam 
Den här killen har fått ett thailändskt namn, eftersom jourmatte är från Thailand.
(Sam See och Daam är syskonen)
Lek är mest framåt ev de fem. Och Daam kommer tvåa, resten behöver lite tid på sig för att anpassasig men de blir mer och mer sociala för varje dag som går. 
De är fem i kullen och flyttar gärna två och två, eller att man har en busig trygg katt hemma sedan förut. Kattungarna kan flytta from den 20e oktober och framåt.
Vid flytt kommer de vara vaccinerade två ggr och avmaskade.

Lek och Lai
Kommer från en kattsamlare där vi tagit hand om många katter som behövt hjälp.
En liten tjej och en liten kille som fick fortsätta sitt liv ihop i sitt nya hem.
Båda blev fullt vaccinerade och avmaskade innan de fick flytta.
 

Sam See och Daam
Två fina systrar som fick fortsätta sina kattliv ihop, de föddes hos en kattsamlare vilken vi hjälpt flera katter ifrån.
Tjejerna blev fullt vaccinerade och avmaskade innan de fick flytta. 


Spinny
Född fjärde juni 2016.
Kommer från kattsamlaren som vi hjälpt i många år, det är svårt att få dem att kastrera sina katter då de tror att de nykastrerade katterna tar självmord utanför på vägen.
Spinny kom till oss som utefödd kattunge, trots att hans mamma hade ett hem så valde mamman att föda kattungarna ute då det va för många katter och kattungar inomhus. De var lite förvildade då de kom till oss men det gick jättessnabbt för Spinny att bli tam och supersocial, såklart charmade han till sig nya ägare rätt så omgående med sin mysiga personlighet. 
Han blev vaccinerad och avmaskad innan han flyttade. 


Misty
Liten semilånghårig honkatt, som liten drabbades hon av magsjuka och ett virus som gjorde att hon inte riktigt ville gå upp i vikt. Hon har nu växt till sig lite men viruset kan eventuellt blossa upp som en liten förkylning framöver.
Därför vill Misty bo i ett hem med en vuxen vaccinerad kisse, eller som ensamkatt i ett hem där hon kan få massor av kärlek. 
Misty är en väldigt go tjej, älskar att hänga på ens axel och vara med hela tiden. 
Hon har fått sina två vaccinationssprutor och en avmaskning.
Misty kan flytta nu, hon är över 12 veckor gammal, gissningsvis runt 4 månader men har inte växt så mycket.
För mer info och för att boka, smsa Sara 070-395 47 81. Pris 700 kr. 

Lupus o Susie (syskon med Ulv och Varg) 
De är systrar och 
har flyttat till samma hem och fått en kattkompis. De blev vaccinerade 2 ggr och avmaskade. 

Varg
(Syskon med Susie, Lupus och Ulv)
Kattunge som kom från en kattsamlare, som inte förstår vikten av att kastrera sina katter. Vi har hjälpt till här i många år, för katternas skull. Tyvärr är familjen omöjliga att få och kastrera då de tror att de nykastrerade katterna tar självmord på vägen utanför huset. 
Varg blev fullt vaccinerad och avmaskad innan han flyttade.

Ulv
(syskon med Varg, Lupus och Susie)
Den gula kattungen längst fram i bild har flyttat till en tjej som sedan tidigare har en kattflicka på 1,5 år. Han blev fullt vaccinerad och avmaskad innan han flyttade. 

Chuck
Chuck är en busig kille men har en mysig sida och vill gärna mysa . Han är väldigt sällskaplig och vill vara med vid matbordet. Chuck vill gärna ha en kompis i hemmet eller nån utav hans bröder. Är van med barn och flera andra katter runt sig.
Kan flytta vid tolv veckors ålder, efter den 5e juli då han får sin andra vacc spruta. Pris 1000 kr, vid intresse skicka sms till Sara 070-395 47 81 eller skicka mail till livbojen@gmail.com och berätta vilket hem du kan erbjuda för den här fina grabben.

Aleks och Azarel kommer från en man som under flera år samlat på sig en massa katter, katterna räddas ifrån hemlöshet och från att bli en kolini med sjukdomar och svält som följer, dessa bröder flyttade ihop till ett drömställe på landet i Värmland och de har det redan toppenbra och trivs hälsar deras nya ägare. 


Rambo
Kattunge som börjar bli ungkatt, 5 månader gammal. Då Rambo var 12 veckor opererade veterinären brt hans ena öga pga att han var blind på det och ögat var svullet. Operationen var helt yckad och han har inte haft några komplikationer alls utan ögat har läkt mycket bra. Idag fungerar han som vilken kattunge som helst.
Rambo söker ett hem där det finns en annan kisse, han är van med barn, och andra katter. Han är väldigt kelig och go och har ett trevligt sätt, han är en toppenkille som är helt rumsren och lätt att ha att göra emd.
Han är vaccinerad 2 ggr, samt avmaskad. Pris för Rambo är 1000 kr, vid intresse smsa Sara 070-395 47 81. 


Mustach och Skrollan, två kattungar som träffade varandra i jourhemmet och blev bästisar. Mustach föddes under en husgrund och Skrollan hos en kattsamlare, de hade idag inte haft så bra liv om de inte kommit till Livbojen. Båda kissarna flyttar till samma hem i okt, de är vaccinerade och avmaskade. 

Billy
En snäll och söt semilånghårig svart-vit kille på två år som numera är kastrerad, vaccinerad och id-märkt samt avmaskad.
Då hans husse åkt in på sjukhus för att aldrig mer återvända och ta hand om honom så matade några grannar honom och låste in honom i huset, nu har vi hämtar den här snälla killen och han befinner sig i ett av våra jourham.
Billy har varit utekatt i sitt förra hem, han har levt med sin husse i ett hus på landet, kanske kan han bli innekatt nu efter kastreringen det är för tidigt att säga ännu.
Billy gillar att buffa, spinna och gosa, han är även väldigt busig och älskar när man leker med honom!
Han söker en snäll matte/husse som vill älska och ta hand om honom nu när han inte har någon husse kvar.
Adoptionsavgift för Billy är 700 kr, vid intresse smsa Sara 070-395 47 81,

Hona på 9 månader som varit inne hos oss sedan ca 4 månaders ålder, kom in till oss och har inte riktigt blivit någon kelgris, kommer få flytta ut på landet utanför Örebro med ungkatten Zidney med ungefär samma bakgrund. Hon är kastrerad, vacc och id-märkt.

Tjej på 13 v, kommer från kattsamlaren där vi äntligen nått till ett slut då han blivit avhyst och lämnat alla katter bakom sig. Katterna finns i trygghet inom Livbojen. En av de sista ungarna från detta ställe var denna underbart mysiga och vackra tjej. Innan flytt blv hon vaccinerad och avmaskad. . 

Tjej på 13 v, klar att flytta. Rumsren och vill flytta med ett av sina syskon eller ha en lekfull kattkompis i sitt nya hem. Pris 700 kr, hon har fått en avmaskning och en vacc. spruta, den andra vacc sprutan får nya ägaren själv bekosta. Vid intresse kontakta Lena 070-496 26 60. 

Anna och Elsa som kommer från en man som bor i skogen och samlar på skrot. De blev fullt vaccinerade och avmaskade och fick sedan flytta till ett nytt hem tillsammans. 

Kille på 13 v, klar att flytta. Rumsren och vill flytta med ett av sina syskon eller ha en lekfull kattkompis i sitt nya hem. Pris 700 kr, han har fått en avmaskning och en vacc. spruta, den andra vacc sprutan får nya ägaren själv bekosta. Vid intresse kontakta Lena 070-496 26 60. 

Tjej på 13 v, klar att flytta. Rumsren och vill flytta med ett av sina syskon eller ha en lekfull kattkompis i sitt nya hem. Pris 700 kr, hon har fått en avmaskning och en vacc. spruta, den andra vacc sprutan får nya ägaren själv bekosta. Vid intresse kontakta Lena 070-496 26 60. Fisen och FiaPip kom från samma kattsamlare i skogen däe vi räddat kattungar de senaste 2,5 åren, kissarna är syskon och kommer få följas åt till ett nytt hem. De är vacc en gång och avmaskade en gång. 
Kissarna bor nu i ett tryggt och kärleksfullt permanent hem och får fortsätta sina liv ihop för resten av livet. 

Fia och Mia
Syskon med Milo som fångades in med brutet framben, och kattunge till Kerstin.
Dessa kattungar kom från stället i skogen där en man bott i många år i en bod och haft massvis med katter genom åren.
Tjejerna blev räddade med sin kattfamilj och de här två skall få bo hos Erika som varit jourmatte till dem hela tiden.
Tjejerna blev fullt vaccinerade och avmaskade och de väntar nu på kastrering och id-märkning, de har hunnit blivit stora i slutet av 2016 och mår jättebra. Från rädda små katter till trygga fina stora och välmående kissar. 

Älskade kattungen Milo med ett brutet framben har äntligen fått ett permanent hem, han bor numera hos Sara med familj i Sthlm som sedan tidigare har katten Chalie som kom från Livbojen får flera år sedan. Vi hoppas att Milo finner trygghet i sin stora nya katt-brorsa och redan första dagen har rapporter kommit om att Milo spinner och låter sig klappas över hela kroppen. Vilket lyckligt slut på en liten katts öde!
Milo fick besöka två veterinärer och vi röntgade hans ben, de konstaterade att han ej hade ont, benet hade läkt fel han använder det ungefär som en krycka och är annars som vilken kattunge som helst. Milo blev avmaskad två ggr innan flytt samt vaccinerad en gång. 

Lilla Strumpan föddes hos en kattsamlare och fick komma till ett jourhem, där hon snabbt gjorde sig hemmastadd, spinnig och härlig och mysig vann hon snabbt hjärtat hos sin jourfamilj, och sedan Elinas hjärta då hon kom och hälsade på henne. EWfter ett veterinärbesök och en vacc spruta fick hon flytta till sitt nya hem och det går jättebra med henne där har vi fått rapporter om.

Isa, en tredje kattunge i kullen från mannen på soptippen i skogen, hon fick en vacc spruta, blev avmaskad och fick sedan flytta tills in husse och en kattkompis som ville ha sällskap. 

Två mysiga tjejer
Två tjejer som kommer från samma ställe, dock ej syskon. De har verkligen blivit fästa vid varandra i jourhemmet, vill flytta till samma hem. De är mysiga, busiga, sociala och gillar att ligga i sängen och mysa med jourhusse och jourmatte. 
Kattungarna är rumsrena och 13 veckor och leveransklara. De har fått varsin vacc spruta och varsin avmaskning. Andra sprutan ansvarar man själv för att de får. Pris 1400 kr ihop för dem båda, vid intresse kontakta Sara på sms på 070-395 47 81. 
 

Lukas är en liten kattunge som kom till Livbojen från en kattsamlare som bor i skogen vid en soptipp. Han har nu fått permanent hem hos ett par som har en kisse sedan tidigare och det går jättebra mellan dem och han lever et toppenliv där.
Vaccinerad och avmaskad innan han flyttade till sitt nya hem

Bonzo
Upphittad i en by mellan Nyköping och Malmköping, ingen har hört av sig och alla försök till att hitta en ägre har misslyckats. Bonzo är kastrerad och kommer att vaccineras och chippas dn 1a september och kan flytta efter det.
Han verkar kunna det här med kattlucka och vi tror att han varit utekatt i sitt förra hem och han skulle uppskatta att vara det i sitt nya hem med.
Såhär berättar jourmatte Merja om Bonzo: "Hej jag heter Bonzo och är ca 3 år jag tycker om att bli kliad och mysa i soffan. Jag kan fungera ihop med andra katter men jag fungerar även som en ensam katt i hushållet. Jag är kastrerad, rumsren älskar att sova bredvid kudden men går till min egen plats när du har somnat."
Om ni är intresserad så kan ni kontakta min jourmatte Merja på tel  070-0122853 sms eller samtal, adoptionskostnad är 700 kr.

Gösta
Gösta fick ett hem via Livbojen för fyra år sedan, men Gösta kunde nu inte bo kvar i hemmet pga allergi. Så då fick han ett nytt hem än en gång via oss på Livbojen, denna gång hos Jan och hans fru som nyligen mist sina gamla hankatt och önskade sig en ny.
Gösta fick på så vis komma till ett nytt hem där de välkomnande honom med kärlek, han var kastrerad och id-märkt sedan tidigare, och nya husse tog över hans försäkring.

Wilmer
Den här underbara killen behöver nu igen få ett nytt permanent genom Livbojen, matte som har haft dem i flera år har blivit allergisk, hon skriver detta med sorg i hjärtat:
Wilmer är rumsren samt försäkrad via Agria och denna försäkring kan överlåtas. Wilmer skulle nog må bäst av att få bo med någon äldre person som kan bli bara hans. Någon som ger honom tid och tålamod. 
Adoptionsavgift 700 kr. Wilmer är kastrerad och id-märkt i örat. 
Ni kan nå jourmatte Madeleine på 070-3466877 eller hennes mamma Ia på 0706980821.

Josefine och Johan har bokat dessa två härliga syskon som kommer heta Krita och Pangea. De får flytta till sitt hem i Sthlm när de är 12 v gamla, vaccinerade 2 ggr och avmaskade. 

Musse
(syskon med Krita och Pangea)
Växte upp i jourhem med mycket bus och gos och mys med mamma-katt.
Eftersom Fluffe var så mysig och speciell och tillgiven kunde jourmatte inte adoptera ut honom.
Han bor numera permanent i jourhemmet med sina kattkompisar, bla Sutte som också är från Livbojen.
Han fick 2 vacc sprutor samt avmaskning då han var liten. 
 

Rulle och Elda
Elda har en orange fläck på huvudet, dessa två fina kissar är syskon!
De två hittades i en lada och det fanns ingen som ägde dem, förmodligen födda av en hemlös kattmamma. Kattungarna har varit i jourhem och blivit mer tama med tiden, tjejen Elda (med orange fläck på huvudet) är den blygaste, killen är tamare och spinner och vill bli gosad med. Båda ligger i sängen.
De kan flytta tillsammans eller var för sig. De vill ha varsin trygg kattkompis i sitt nya hem om de separeras.
Pris för båda till samma hem 1500 kr, pris per st om de säljs en o en är 1000 kr.
Kissarna är fullt vaccinerade och avamsaksde. Vid intresse smsa Sara på 070-395 47 81. 

 

Alba hittades ute på gatan, lämnad hemlös, hon kom till ett av våra jourhem. Hon visade sig vara en framåt tjej som lätt kom in i kattgruppen i jourhemmet.
Efter ett veterinärbesök och en vaccination så har Alba nu flyttat till sitt nya hem hos både hundar och en kisse och hon trivs redan jättebra!

Simba & Tiger
Ett par bruntigrerade killar som fyller ett år i september, de är bröder.
De är innekatter och gillar att leka, gosa och busa tillsammans, de har aldrig varit utomhus. Killarna vill fortsätta bo tillsammans i ett hem där de kan få lite svängrum, bli utekatter eller kanske få tillgång till en altan/balkong som är in-nätad.
Killarna kom till oss då han som hade dem ej hade råd at betala för deras kastrering och han tyckte de skulle få ett bättre liv någonannanstans.
Simba och Tiger är numera kastrerade, vacc en ggn, samt id-märkta.
Jourmatte som har dem beskriver dem såhär: Den ljusare av bröderna tar kontakt direkt och är social från dag ett, den mörkare tar det några dagar för sedan är de lika keliga båda två. De gillar att leka och de är nyfikna och upptäcker allt nytt i lägenheten. De gillar att busa med varandra och är väldigt snälla av sig.
Belopp för dem båda ihop är 1200 kr, för intresse smsa Sara 070-3954781. 

Liam och Casper
Liam och Casper är två bröder på ca 1,5 år. De har levt som innektter sedan de flyttade in i jourhem för ca ett år sedan.
Här kommer jourmattes berättelse om dem:
"Jag har agerat jourhem till bröderna Liam och Casper, två katter strax över 1 år gamla. Dessa katter har en gång varit hemlösa, de började sina liv under ett bod i Kvicksund. När de flyttade hem till mig var båda livrädda. De låg och tryckte under sängen eller bakom soffan, och vågade sig bara fram när jag och min sambo sov eller inte var hemma.
Idag har dessa underbara katter växt något helt otroligt. De är sociala, nyfikna och fulla av bus! Trots att de är bröder är de väldigt olika till sättet. Liam älskar att gosa och hoppar gärna upp i sängen eller i soffan för att ligga tätt intill och mysa. Han delar ut många nospussar och snuttar gärna på sin tass när han spinner.
Casper är lite mer reserverad än Liam. Han är mycket social och vill gärna ha första parkett när saker händer. Men han gömmer sig snabbt under sängen när vi har besök hemma. Han tycker heller inte om att bli klappad ännu, utan vill gärna vara nära men utan att bli rörd. Casper behöver få fortsatt kärlek, tålamod och tid för att bli en ännu tryggare katt.
Bröderna älskar lek och mat. De bör få fortsätta leva tillsammans som de alltid gjort. Vi vill gärna att katterna ska få möjlighet att vistas ute eller åtminstone i inhägnad balkong. Katterna går på kattlåda och äter både torrfoder och mjukmat. Du som tar hand om katterna måste ha stor kärlek för djur, mycket tålamod och tid så att bröderna kan få fortsätta sin utveckling från skygg till trygg."
Adoptionsavgift är 1000 kr för båda bröderna ihop till samma hem, de är kastrerade och id-märkta. Kan DU bli deras husse/matte? Hör av dig via hemsidan livbojen@gmail.com eller via sms till Sara 070-395 47 81. 

Lilla Mammis, Väs och Wilson/Classe har allesammans flyttat till Cajsa som bor med sin pojkvän och två hundar samt en katt fr Livbojen sedan tidigare på landet nedåt skåne. 
Mammis och Classe bodde tidigare hos en man på landet som var halvsidesförlamad och hade samlat på sig för många katter. Väs hade haft ett hem men kom åter till Livbojen då han kissade inne.
Tre kissar som verkligen behövde ett permanent hem har nu fått det hos Cajsa och vi är väldigt glada för att hon adopterade tre stycken kissar på en gång, och de kommer att få ett härligt liv på landet som inne/utekatter.
Kissarna blev såklart kastrerade, vacc och id-märkta innan de flyttade till sitt nya hem. 

Flinga och Gulis blev stallkissar då de var förvildade och inte riktigt ville bli tamkatter inne hos oss människor. Flinga kommer från Köpingsprojektet och gubben som var rörelsehindrad. Gulis kommer från Vilsta industriområde där hon troligtvis haft kattungar under sommaren enligt veterinären. Slut på kattfödandet nu på båda dessa kattmammor då de är kastrerade vacc och id-märkta och bor i ett stall där de jagar möss och går på äventyr. 

Flora & Felix
Kullsyskonen Flora (hona) och Felix (hane) vill flytta till samma hem. De kan flytta som tidigast den 12e september då de är 15 v och fullt vaccinerade och avmaskade. Felix är väldigt liten till växten och beskrivas av vår veterinär som en 8 veckors kattunge, fast han är 12 v. så han ligger mycket efter i sin utveckling.
Såhär beskriver jourmatte deras personligheter:
Flora tycker det finns mycket roligare saker i livet än att bli fotograferad (därav lite speciellt kort). Det här är en super mysig knorrande tjej, men hon kan vara lite ängslig när det kommer nya ljud och människor. Men tillsammans med syskonen är det full fart.
Felix är lill-killen som behöver växa till sig Älskar att busa med syskonen men även med leksaker som rasslar eller plingar , gillar att ligga mycket nära och talar tydligt om för dig om du hanterar honom rätt för stunden, då belönas man med super-knorren .
För intresse kontakta jourmatte Anette på tel nummer 070-3000784 via sms eller via hemsidan livbojen@gmail.com
Pris 2000 kr för båda tillsammans.

Destiny
Kan flytta from 22a augusti till nytt hem, hon är då kastrerad, vaccinerad och id-märkt samt avmaskad. 
Destiny är en klappbar hona som är ganska lugn i sättet. Har inte blivit lyft så många ggr än så det kan man behöva träna mer på som ny matte/husse. Man kan dock hantera henne utan problem, med att kolla tänder, öron osv. 
Hon har varit utekatt men kan fungera som både ock i framtiden. Van med kattlucka osv. 
Hon kan bo med andra katter, är en snäll tjej.
Vi vet inte åldern exakt på Destiny men cnansar på 2-3 år ungefär.
Adoptionsavgift 700 kr. Vid intresse kontakta jourmatte Anette på 070-3000784 via sms. 

Delfie, Dexter, Daim är bokade av Pernilla och Marcus.
De har nu flyttat till sin nya familj coh får även varsin lill-matte och lill-husse som kommer att ta hand om dem och leka med dem. Kullsyskonen får följas åt genom livet, de blev fullt vaccinerade samt avmaskade innan de fick flytta till sitt nya hem. 

Walter och Willie
Två fina vuxna killar som kommer från projektet i Köping där vi tog in flera vuxna katter, kastrerade de som skulle stana och fick ordning på hela situationen, gubben fick sina kissar och Libojen räddade de som blev kvar. Tidigare har katterna på detta ställe skjutits och några okastrerade lämnats kvar för att samma scenario skulle uppkomma igen.
Men nu är det äntligen ordning och reda.
Dessa fina killar har fått ett permanent hem hos en familj här i Eskilstuna som har öppnat sin dörr för dem, de får ta det lite i taget och vi tror att killarna inom kort kommer vara trygga och gosiga med sin nya familj.
Grabbarna blev såklart kastrerade, vacc, id-märkta och avmaskade innan de fick flytta. 
 

Nisse
(syskon med Nina och Viktoria)
Kattkille som är född 160521, han är en busig liten grabb som är rumsren och gillar mjukmat. Han har levt med många andra katter runt sig och vill ha lite liv och rörelse i sitt nya hem, blyg första timmarna/dagen sedan tinar han upp och älskar att vara med i hemmet när man grejar och donar. Fullt vaccinerad och avmaskad. Rumsren och leveransklar nu. Adoptionsavgift 1000 kr, vid intresse smsa Sara på 070-395 47 81 eller skicka ett mail till livbojen@gmail.com och berätta vilken typ av hem ni kan erbjuda lilla Nisse. 

Nina och Viktoria
(syskon med Nisse)
Två små tjejer som låg i magen på sin mamma när hon kom till Livbojen, inom kort födde hon tre kattungar och det gick jättebra. Nina och Viktoria har flyttat till Rydells i Sthlm som redan har katterna Greta och Totte från Livbojen som de adopterade för 4 år sedan. Nu blir det fyra livbojenkatter i samma hem!
Kattungarna blev fullt vaccinerade samt avmaskade innan de fick flytta till sitt nya hem.

Blixten och Pandora, två syskon från en kattsamlare i Kungsör, två knölar upptäcktes på deras huvuden och opererades bort med gott resultat. Syskonen har nu fått ett permanent hem med en hund och det nu blir full rulle. Kissarna blev kastrerade, vacc och id-märkta innan de fick flytta. 

Baggis kommer också från kattsamlaren nära Kungsör som Länsstyrelsen kontaktade oss om då grannar hade börjat klaga på antalet katter hos familjen. Baggis bor numera med katterna Kajsa och Myran från Livbojen. Han blev fullt vacinerad och avmaskad innan han flyttade till sitt nya hem.

Strimma och Vilda kommer från kattsamlaren nära Kungsör där antalet katter spåret ur och Länsstyrelsen kontaktade Livbojen för hjälp.
De fick ett hem tillsammans och innan de flyttade blev Strimma kastrerad, fullt vacc och idmärkt, Vilda var bara kattunge än så länge och blev vacc 2 ggr samt avmaskad.

Anna & Fjant 
Kom in som halvstora ungar till jourhemmet och utvecklades i stadig med långsam takt framåt. Till slut blev tjejerna så pass att de var redo att flytta, och efter flytten kom ännu fler framsteg och nu är tjejerna som vilka kissar som helst.
Båda två är lyckliga och trygga katter, men de föddes under bar himmel, Länsstyrelsen ringde och sa att katterna blivit för många. Avlivning väntade i knutarna, men det hände inte, för de kom istället till oss och blev räddade och fick en andra chans.
Kissarna belv kastrerade, vacc och id-märkta innan flytt till permanent hem. 

Laban
Svart långhårig kille. Kastrerad, vac 2 ggr, id-märkt och avmaskad. Ca 7-8 mån gammal. Blyg/skygg men börjar bli tam. Vill bo med kattkompis. Pris 1500 kr. 
Rumsren o leveransklar. Var i ett gäng med katter som hotades av avlivning då de blivit för många, föddes ute och mamman kom hem med dem då de var lite större, därav behöver Laban en del socialisering för att bli helt tam. 

Tottis kommer från en kattsamlare vid Kungsör, Länsstyrelsen kontaktade Livbojen då antalet katter spårat ur. Tottis kom till Livbojen, han blev kastrerad, vacc och id-märkt innan han fick flytta till nytt hem med Mimmi, kattunge från Livbojen.

mimmi mimmi

Mimmi
Kommer också från kattsamlaren nära Kungsör som Länsstyrelsen kontaktade oss om då grannar hade börjat klaga på antalet katter hos familjen. Hon blev fullt vaccinerad innan hon flyttade och hon fick ett hem med Tottis från Livbojen.

Flingan, ännu en kisse från kattsamlarna i Kungsör. Hon fångades in och blev snart kastrerad, vacc och id-märkt och hittade ett permanent hem via Livbojen. 

tam okastr tam okastr

Todde är en kille på ca 6 månader, han och många andra kommer från en kattsamlare i Kungsör som vi hjälper, katterna är i jättebra skick och även Todde. Han är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad, kan flytta redan idag. Helt rumsren och gillar både torr- och blötmat. Han har varit ute-katt, numera innekatt. Går bra ihop med andra kissar. Todde är helt svart med en vit fläck på bröstet.
Vid intresse kontakta Elin via sms 070-4233704. Pris vid leverans 700 kr. 

Elsa
Kattflicka på 12 v som är fångad utomhus, i ett gäng med hemlösa katter som kommit in till Livbojen. Elsa gör mer och mer framsteg för varje dag, man kan llappa henne nu och hon är nyfiken och med på det som händer. Vill gärna flytta med Gracie eller till/med en katt som hon kan få sällskap av. Vacc en gång samt avmaskad, pris 700 kr. Leveransklar. Har varit utekatt, föddes ute, numera innekatt och rumsren. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81, eller skicka mail på livbojen@gmail.com

Morris och kattkompis kom till Helena med familj i Fellingsbro, där lever de loppan som stallkatter, men hemvist i en mysig o varm sadelkammare, just nu utforskar de området omkring stallet och här på bilden är Morris, en av katterna, som kommit upp till köksdörren om kvällarna för att slicka rent mat tallrikarna, ett riiktigt matvrak alltså.
Kissarna levde som utsatta hemlösa katter i liknande miljö tidigare, nu lever de ett tryggt liv med ansvarsfulla ägare på gården, såklart vacc id-märkta och kastrerade innan flytten. 

Semlan Jättesöt liten kattflicka på 6 månader. Gosig, nyfiken och härlig liten tjej med svansen upp i vädret. Är väldigt van med flera andra katter runt sig, älskar att busa och mysa. Vill bo med annan katt som hon kan busa och mysa med framöver. Är innekatt. Föddes ute. Helt rumsren och äter både torris och mjukis.
Pris 700 kr, vid intresse kontakta Lena på 070-496 26 60.

Mr Grey och Batman är bröder och de föddes hemlösa under ett hus där flera hemlösa katter håller till, de räddades och kom till Livbojen och därmed slapp de undan svält, sjukdomar och livet som hemlösa.
De har nu flyttat till Linda där de lever ett toppenliv med allt de kan önska sig, som god mat, in-nätad balkong, kärlek och omvårdnad.
De vaccinerades och avmaskades innan de fick flytta hemifrån. 

Grace
Syskon med Mr Grey och Batman, föddes hemlös vid ett hus där några personer matade hemlösa katter. Grace och flera kissar har räddats från detta ställe och räddningarna fortsätter in på 2017 då det är några stackare kvar som vi skall fånga in, de matas under tiden.
 Cilly
Liten smal svart-vit honkatt på ca 14-15 veckor, hon hittades full med sår o en varböld ute i Kungsör där ett par räddade henne och de kontaktade Livbojen.
Cilly är en gosig och mysig tjej som tagit igen sig både fysiskt och psykiskt sedan hon kom in i jourhem Hon älskar att mysa o gosa i sängen och leker med de andra kattungarna i hemmet, hon går på lådan och äter bra med kattmat.
Cilly har varit till veterinären och blivit undersökt och vaccinerad samt avmaskad, adottionsavgift är 700 kr, den andra vaccinationssprutan får man ansvara för själv om ca 4-3 veckor from 160818.
Leveransklar. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81 eller maila livbojen@gmail.com
 

Pricken och Elsa 
Pricken skall heta Presley i sitt nya hem, de båda föddes ute under bar himmel och hade svårt att acceptera att vara inomhus och ville tillbaks till friheten igen, fast under omhändertagande omständigheter.
Precis det här livet har kissarna fått i Fjärdhundra där de startar sin tillvaro med att bo in sig i sitt lilla torp där de har ALLT som de behöver, de skall sedan få gå ut och bli utekatter på den fina mysiga lilla gården.
Kissarna blev såklart kastrerade och id-märkta innan de fick flytta. 

Missan
(mamma till Chips och Popcorn)

En semilånghårig svart-vit hona på ca 3-4 år, hon finns i jourham nära Vagnhärad.
Jourmatte berättar om Missan:
Den perfekta katten söker nytt hem!
Missan har ett stort hjärta och en själ som trots motgångar bara ser gott hos människan.
Jag har haft henne som jourkatt under 6 veckor så hon fått vila upp sig och fått sina behandlingar avklarade, men nu är det dags för "hjärtat" som jag kallar henne att få ett kärleksfullt och varaktigt hem!
Vi tror att Missan trivs bra som ensamkatt i hushållet men kan vänja sig vid andra då hon bott med flera katter förut Hon var utekatt i sitt förra hem, skulle nog uppskatta det i nästa hem med men hon har varit innekatt nu i 6 veckor och det har fungerat bra det med säger jourmatte. 
Adoptionskostnad, försäljning via Livbojen för 700 kr.

Telefon nummer till jourmatte Petra i Vagnhärad (nära Källvik) 0737067331.

Chips och Popcorn
(ungar till Missan)
De är två kattungar, honor som är leveransklara om ca 1 vecka, dvs när de är 12 veckor. Vaccinerade en gång och behandlade mot öronskabb. De har inte hunnit bli så socialisade ännu, men nu när de fått flytta till jourhem tillsammans med sin mamma har de visat mycket nyfikenhet och visat sig mer sociala.
Systrarna söker nytt hem tillsammans, där viss socialisering kan få fortgå.
Chips är lite mer avvaktande än sin syster Poppis, men lugn och fin och nyfiken på det mesta.
Poppis,  - ja tänk ett litet popcorn så är det hon. En väldigt nyfiken sprallig tjej som poppar runt.
Två helt underbara små tjejer som gör allt tillsammans.
Adoptionsavgift är 1500 kr för båda långhåriga tjejerna ihop till samma hem. Den andra sputan i grundvaccinationen får bekostas av nya ägaren.
För intresse smsa om vilket hem ni kan erbjuda dem på 070-395 47 81, eller via hemsidan livbojen@gmail.com
OBS finns i jourhem i Vagnhärad!

Alva och Amina bodde hos ett äldre par som börjat samla på sig katter, en bekant till familjen reagerade och bestämde sig för att få ordning hos paret. Alva och Amina kom till Livbojen och fick sina vaccinationer och avmaskning, och de blev adopterade till samma hem och bor numera i Lista med sin husse och hans flickvän. 
Stället där katterna kom ifrån är nu helt under kontroll. 

Lilla kattungen Blixten hittades som kattunge av en familj, men hjälp av Livbojen blev han infångad i fälla och tagen till ett jourhem. Nu har familjen som hittade honom bestämt sig för att adoptera honom till sin familj, även lill-husse är väldigt engagerad i dett, Blixten får också en trygg katt-storebror i sitt nya hem. 
malla malla

Malla
En hona på ca tre år, hon är en omplaceringskatt som kommit till Livbojen.
Malla gillar inte andra katter så mycket utan vill vara ensamkatt i sitt nya hem, möjligtvis en katt som verkligen är underlägsen i sitt sätt.
Malla är blå-vit, liten och lite rund kroppsform. Hon har varit innekatt de senaste åren fast hon var utekatt till en början. Hon trivs med att vara inne men kan säkert trivas som utekatt med.
Hon är väldigt blyg då det är andra katter runt henne, hon önskar ett lugnt hem.
Hon är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Adoptionskostnad 700 kr, vid intresse smsa Sara på 070-395 47 81 eller skicka ett mail till hemsidan och berätta vilket hem du kan erbjuda denna sötnos. 

Kitty
Kitty blev påkörd och bröt benet, den ägare hon hade bodde ca fem meter från vägen och hade inte henne försäkrad. Hon lämnades in på Strömsholm där hon opererades till en kostnad av 41 000 kr, innan dess hade ägaren överlåtit Kitty på Livbojen.
Nu har Kitty fått sina fyra kattungar och de har fått nya underbara hem, Kitty blev kastrerad, chippad och fullt vaccinrad. Nu har hon flyttat till sitt permanenta hem hos en familj som bor långt ute på landet utan stora vägar i närheten. Kitty är till en början innekatt. 

Två av Kittys kattungar
Fick ett hem hos Ulrika och Peder som redan har några andra katter, varav en från Livbojen.
Kattungarna fick följas åt och bli livskamrater hos sin nya familj på landet, de blev fullt vaccinerade och avmaskade innan de flyttade till sitt nya hem! 

Hedwig och en av Kittys kattungar
Fick ett hem hos Christoffer och hans flickvän som sedan tidigare har två katter. Nu blir det fyra katter i familjen. Kittys unge och Hedwid växte upp i samma jourhem och lärde känna varandra där och busade väldigt mycket. 
Kattungarna blev fullt vaccinerade samt avmaskade innan de flyttade.

Ruben
Fick hem hos Micke och hans sambo och en kattkompis på köpet. Han bor nu med sin nya familj och trivs väldigt bra.
Innan flytt blev han fullt vaccinerad samt avmaskad. 

Kattis 
Hon är en liten tjej som hittades helt ensam och övergiven nära ett bostadsområde men som ingen saknar eller känner till...
Kattis var väldigt mager och full med öronskabb då hon kom till oss. Hon har nu vilat (busat) upp sig i jourhemmet och blivit världens mysigaste katt. Hon möter dig vid dörren, sover i sängen, vill mysa i soffan, är med i köket och kommer gärna in i badrummet. Hon är väldigt kärleksfull och älskar att puffa och spinna. Hon är väldigt busig och önskar sig en lekfull, ung kattkompis i sitt nya hem.
Kattis har fått sin första vaccinspruta, är behandlad med Stronghold för öronskabb och beräknas vara mellan 13-15 veckor gammal. Hon kan flytta idag och då får köparen ansvara för att hon får den andra vaccinsprutan. Adoptionsavgift 800kr.
Vill du öppna ditt hem och hjärta och har minst lika mycket kärlek att ge som lilla Kattis?
Hör av dig till Kajsa 072-7156450 eller livbojen@gmail.com och berätta vad du lan erbjuda för hem.

Pärlan 
Liten tjej som blir leveransklar i slutet på augusti, hon har växt upp med mamma, syskon och flera andra Katter, van vid barn och rumsren. Hon är vid leverans vaccinerad två ggr och avmaskad. Pris 1000 kr, vill ha kattkompis i sitt nya hem, eller flytta med någon av systrarna Hello Kitty eller Tina. Vid intresse kontakta Elin på sms på nummer: 070-423 37 04  eller livbojen@gmail.com och berätta om dig själv.

Tina 
Liten tjej som blir leveransklar i slutet på augusti, hon har växt upp med mamma, syskon och flera andra Katter, van vid barn och rumsren. Hon är vid leverans vaccinerad två ggr och avmaskad. Pris 1000 kr, vill ha kattkompis i sitt nya hem, eller flytta med någon av systrarna Hello Kitty eller Pärlan. Vid intresse kontakta Elin på sms på nummer: 070-423 37 04 eller livbojen@gmail.com och berätta om dig själv.

Hello Kitty
Liten tjej som blir leveransklar i slutet på augusti, hon har växt upp med mamma, syskon och flera andra Katter, van vid barn och rumsren. Hon är vid leverans vaccinerad två ggr och avmaskad. Pris 1000 kr, vill ha kattkompis i sitt nya hem, eller flytta med någon av systrarna Tina eller Pärlan. Vid intresse kontakta Elin på sms på nummer: 070-423 37 04 eller livbojen@gmail.com och berätta om dig själv.

Oscar och Oliver 
De här grabbarna har efter full vaccinering och avmaskning flyttat hem till Johanna, de är bröder och kommer få ett härligt och busigt liv tillsammans. Katterna föddes av kattmamma Molly, som lämnades in till kastrering av en privatperson då det upptäcktes att hon var dräktig. Istället för kastrering så födde Molly kattungarna hos Livbojen och Molly återvände sedan kastrerad och id-märkt till sin matte på landet där hon lever ett toppenliv med sin andra kattkompis. 

columbus columbus
Columbus
Liten cremefärgad kille med stora ögon. Han är busig och söker kontakt och kan komma upp i knäet för att mysa och få sällskap.
Han har fått ett hem hos Sarah och familj, de har en katt sedan tidigare och vi hoppas att de här katterna blir bra kompisar.
Columbos blev fullt vaccinerad samt avmaskad innan han fick flytta till sitt nya hem. rapport har redan kommit att allt går bra med honom men att han saknar sin mat "cosma" som Livbojen har så han har fått lite sådan mat från Livbojen :) 

Goliat och Tilia
Föddes av två förvildade kattmammor som fick vara inne under tiden som deras bäbisar växte upp och sedan återvände de kastrerade och id-märkta och vaccinerade till sin gård utanfölr Arboga där de bor i ett litet mysigt stall.
De här små busfröna heter numera Gösta och Hjördis och bor med Gabriella och familj i Hållsta. 
Innan de fick flytta till sitt nya hem blev de vaccinerade och avmaskade. 

Mimosa
En semilånghårig tjej på 1-2 år. Hon hittades vid en stuga där hennes matte hade dött, kvar gick tre katter utan omvårdnad och mat. Mimosa var en av dem, hon kom till oss och blev kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad. Nu är hon innekatt i jourhem och har träffat några andra katter, vilket har gått bra. Hon är klappbar och gillar kel och gos, men fortfarande skärrad över situationen hon varit i tidigare. 
Eva pch Pelle i Baggetorp utanför Katrineholm adoptersde denna skönhet och hon får bo med dem och en annan katt och när hon är mogen för att gå ut får hon börja göra det för de bor på landet och den andra katten är också ute.
Mimosa har landat och mår bra och har börjat leka! - så skrev nya matte i ett sms till Livbojen några dagar efter Mimosas ankomst och vi är jätteglada över hennes nya hem! 

e-k.bokad e-k.bokad

Monika
(syskon med Trassel, Sickan och Kakan)
Kattunge, föddes ute i en lada, kom med kattfamiljen till Livbojen, Monika skall flytta till EwaKajsa som redan har katten Snoddas, numera Ragnar, sedan tidigare. Hon blev fullt vaccinerad och avmaskad innan hon fick flytta.

Sickan
(syskon med Monika, Sickan och Kakan)
Liten kille som med sin kattmamma och tre syskon räddades från ett liv i hemlöshet, mamman fick kastrerad komma tillbaks till gården och ungarna fick permamenta hem. De blev gullt vaccinerade samt avmaskade innan flytt till nytt hem. 
 

Kakan
(syskon med Monika, Sickan och Trassel)
Liten tjej som med sin kattmamma och tre syskon räddades från ett liv i hemlöshet, mamman fick kastrerad komma tillbaks till gården och ungarna fick permamenta hem. De blev gullt vaccinerade samt avmaskade innan flytt till nytt hem. 

Trassel
(syskon med Monika, Sickan och Kakan)
Kattunge, hona, som kan flytta till eget hem den 21/6 då är hon 12 v. leveransklar och har fått sin andra vacc spruta. Social härlig kattunge som fått växa upp i trygheten i ett jourhem med sin mamma, syskon och bra mat och sand.
Busig, go, mysig och hanterad sedan liten bäbis, rumsren sedan tidig ålder.
Vill bo med ett syskon eller annan busig kattkompis, har varit innekatt i jourhemmet.
Pris 1000 kr. Köper du katt av Livbojen hjälper du två katter - då en plats blir ledig kan vi ta in och rädda en ny hemlös❤️
Intresserad? Kontakta livbojen@gmail.com eller Kajsa 072-7156450.

Kurre
Räddad med Aila och Lucas från hemlöshet och att bli kolonikatt, från stället där vi nu tredje året räddar katter och hoppas att vi snart får hem till alla som är kvar där. 
Innan Kurre flyttade blev han vaccinerad 2 ggr och avmaskad. 

Aila
Räddad med Kurre och Lucas från hemlöshet och att bli kolonikatt, från stället där vi nu tredje året räddar katter och hoppas att vi snart får hem till alla som är kvar där. 
Aila är en busig tjej som är van med andra katter och barn. Säljes fullt vaccinerad tidigast torsdag v. 30.
Adoptionsavgift 1000 krVill du adoptera? Hör av dig till jourhemmet Elin, 070-423 37 04 (via sms i första hand) eller livbojen@gmail.com och berätta vad du kan erbjuda för hem.
Tänk på att det inte är först till kvarn som gäller utan rätt hem till rätt katt.

Gusten
Mycket mysig kille som kommer från ladan där vi tredje året i rad jobbar med att få hem till hemlösa katter som ingen bryr sig om. Gusten blev vaccinerad 2 ggr och avmaskad innan han flyttade till sitt nya hem, enligt hans nya matte går det jättefint i det nya hemmet! 
 

Lucas
Räddad med Aila och Kurre från hemlöshet och att bli kolonikatt, från stället där vi nu tredje året räddar katter och hoppas att vi snart får hem till alla som är kvar där. 
Han har växt upp i jourhem med många kompisar och vuxna förebilder, innan han flyttade till nytt hem blev han vaccinerad 2 ggr och avmaskad 2 ggr. Sötnos
Kattflicka på 13 veckor, fullt vaccinerad och avmaskad. Hon föddes ute och fick en tuff start i livet, nu är hon innekatt med några andra kissar i jourhemmet och söker permenent hem hos någon som kan ha lite tålamod med hennes sociala utveckling, till lugnt hem, ej små barn. OBS ej helt tam ännu men på god väg. Sötnos önskar kattsällskap i nya hemmet. Är något lite långhårig, svart vit, mycket mjuk päls. Leveransklar och rumsren, vid intresse smsa Sara 070-395 47 81 eller skicka mail på livbojen@gmail.com och berätta om dig själv. 

Fluff
Kom till Livbojen som nyfödd, hittad på golvet i en lada, läget var kritiskt för honom, han flaskmatades de två första dygnen fick sedan komma till adoptiv-familj. Lady och Fluff har flyttat till samma hem, hos en isländsk famlj som bott i Sverige i ett år, innan de flyttade blev de avmaskade 2 ggr och vaccinerade 2 ggr. 

Ginger
Skäldpaddsfärgad kattunge. 
Fångades in i en lada där hon kämpade för mat för dagen och att inte bli tagen av vilda djur. Nu i säkerhet med sina två syskon.
Pris 700 kr vid intresse smsa Elin på tel nummer: 070-423 37 04.Tjoffsan och Toffsan
två små kattungar som skall flytta till samma hem efter vaccination och avmaskning. 

Hugo
Hankattunge som flyttat till en familj i Eskilstuna som har tre katter sedan tidigare, varav en från Livbojen. Den här lilla killen räddades från ladan med katter som vi jobbat med i tre år för att rädda. Blev innan han fick flytta avmaskad och vaccinerad. 

Musse och Atlas hamnade ända ner i Skåne som stallisar, vi mötte upp matte och husse i Nyköping och kissarna fick en liten tripp innan de kom till sitt permanenta hem på en gård där det finns höns, kycklingar och kaniner. 
Katterna kommer från ladan där vi nu undder tredje året fångar in och räddar hemlösa katter till ett värdigt lig. De blev kastrerade, vacc och id-märkta innan de fick komma til lsitt nya hem. 

Fiffi
Infångad dräktig där hon matats av ett par sedan hon var kattunge med flera andra hemlösa katter.
Fiffi födde 5 välskapta och underbara kattungar och tog även hand om 4 till kattungar på slutet, så den här supermamman var gult värd för kattungarna inom Livbojen som ingen mamma hade. Så snäll och varmhjärtad katt.
Nu har Fiffi blivit kastrerad, vacc och id-märkt och flyttat till Petter och familj i Västerås där hon blir stallkatt med Fröken Fräs och Åke (som just nu är på rymmen men förhoppningsvis kommer hem igen) i Västerås. 
 

Cissi och Håkan, har flyttat till varsitt hem hos mor o dotter som har varsin katt sedan tidigare. De små grynen kommer från den dräktiga mamman vi fångade in vid en husgrund, hon födde fem välskapta fina ungar. De fina kottarna blev vaccinerade 2 ggr och avmaskade 2 ggr innan flytten tiull sina nya hem 
(ungar till Fiffi)

Doris 
Växt upp med sin fina mamma i jourhem med syskon och kompisar, kan flytta from månd den 1a augusti, är då 12 veckor fullt vaccinerad och avmaskad. Pris 1000 kr. Vid intresse kontakta Sara på sms 070-395 47 81 eller via hemsidan livbojen@gmail.com
Doris har svart-aktig päls, men i solen blir den spräcklig och tabby-färgad i mörkgrå. 
(unge till Fiffi)
 

Hasse (numera Frasse)
Väldigt mysig och tillgiven. Speciell. 
Växt upp med sin fina mamma i jourhem med syskon och kompisar, Hasse har flyttat till Carina som sedan tidigare har katten Smilla som hon adopterade från Livbojen för några år sedan, Hasse föddes i ett av våra jourhem och fick en trygg uppväxt med sin kattmamma och många syskon, innan han flyttade blev han vaccinerad 2 ggr och avmaskad 2 ggr. 
(unge till Fiffi) 

 

monas3soffa monas3soffa

Lilla Grå 
Har flyttat till en familj som redan sedan tidigare hade en kisse, han var otroligt efterlängtad och hämtad i samma stund han kunde flytta. Född inne i tryggheten av en skygg kattmamma och har fått växa upp med många syskon.
Vaccinerad 2 ggr och avmaskad 2 ggr innan flytt. (unge till Fiffi)

Lady
(syskon med Lucifer och Snutte)
Blev som liten kattunge adopterad av en kattfamilj, hon höll på att bli strimlad av trimmer ute i högt vått gräs, mamman försvunnen och ungarna små och hungriga, Lady och Fluff har flyttat till samma hem, hos en isländsk famlj som bott i Sverige i ett år, innan de flyttade blev de avmaskade 2 ggr och vaccinerade 2 ggr. 

Lucifer
(syskon med Lady och Snutte) har flyttat till En familj som bor på landet, här väntar stora äventyf för honom på gården. 

Snutte
(syskon med Lady och Lucifer)
Snutte hittades med sina syskon i högt blött gräs där de låg och skrek mamman väntades ut men syntes aldrig till.
Kattungarna kom till ett jourhem i Livbojen. Snutte snuttade på jourmattes öronsnibb och har så fortsatt även när han har blivit större och växt. Snutte fick stanna permanent hos jourmette Mona och hennes andra missar.

Nils som i juni blir två år gammal har en lång historia bakom sig.
Han föddes hos en uppfödare, är renrasig brittisk korthår med stamtavla. Såldes till en annan uppfödare som tyvärr pressade honom för hårt med flera utställningar. Han var och är fortfarande en blyg och försiktig kille som inte längre passade in i flocken, varpå han såldes till en privatperson. Där trivdes han inte heller, med en ung hona som sällskap och började göra stora protester genom att bland annat kissa inne.
Ingen uppfödare ville ha tillbaka honom och de rekommenderade istället avlivning framför omplacering......

Mu-Mu är en omplaceringskatt från Västerås som inte kunde bo kvar pga flytt och allergi, han är på prov i ett hem och fungerar det inte kommer han ut på hemsidan. Han var kastrerad och blev vaccinerad och chippad via Livbojen.

Mjau-Mjau
är en omplaceringskatt från Västerås som kom till oss kastrerad, han vaccinerades och chippades av Livbojen, nu bor han i Köping hos en tjej som har två hundar och hade oturen att bli av med en sjuk kisse nyligen.

Stella
Omplaceringskatt som kom till oss på Livbojen. 
Hon är 2 år, van vid hundar och barn. Har nu flyttat till en man på landet där hon kommer att få gå in och ut som hon vill. Hans förra kisse dog av ålder 16 år gammal, nu vill han ha en ny livskamrat! Hon är kastrerad, vaccinerad en gång och är märkt. 

Oliwia
Hon är en kathona på två år som söker ett hem på landet där hon kan gå in och ut. Hon är van med hundar och barn. Hon är kastrerad, vacc en gång och märkt.
Går bra ihop med andra katter som inte är dominanta, eller i ett hem som ensamkatt.
Gosig tjej som är blyg i början. 
Pris 700 kr, vid intresse kontakta Sara på sms 070-395 47 81 eller via mail livbojen@gmail.com och berätta vad du kan ge Stella för hem. 

Tryfflan
Liten svart tjej som föddes i ett av Livbojens jourhem, Tryfflan och Tryffel fick växa upp med sin mamma, några kattkompisar och fick en härlig kattungetid.
Mamma-katt blev kastrerad och fick komma hem till den äldre farbrorn igen som inte kunde t hand om ungarna. 
Tryfflan blev fullt vaccinerad och avmaskad innan hon flyttade. 

Tryffel
Liten svart kille som föddes i ett av Livbojens jourhem, Tryffel och Tryfflan fick växa upp med sin mamma, några kattkompisar och fick en härlig kattungetid.
Mamma-katt blev kastrerad och fick komma hem till den äldre farbrorn igen som inte kunde ta hand om ungarna. 
Tryffel blev fullt vaccinerad och avmaskad innan hon flyttade. Puss
Semilånghårig hona på ca 12 veckor, handtam men lite blyg i sättet. Har växt upp med måna andra kattkompisar runt sig. Jourmatte berättar lite om Puss personlighet: Puss är blyg o försiktig. Lätt som en fjäder i vikten, men snäll o följsam. Kommer inte upp självmant men tar man upp henne o gosar myser hon.
Kan flytta idag, är leveransklar och rumsren. Vid intresse kontakta jourmatte Anette på tel nummer 070-3000784 via sms eller via hemsidan livbojen@gmail.com
Adoptionskostnad 1000 kr.

mini mini


Mini
En semilånghårig hona på ca 15 veckor. Hon är lite blyg i början, kan fräsa till men gör inget mer. Hon är van med många andra katter runt sig, både ungar och vuxna. Jourmatte säger såhär om Minis personlighet: Hon är en pyttekatt som nu äntligen växt ikapp sin storlek för sin ålder.  Tar man upp henne i famnen så sitter hon en kort stund, men är lite osäker. Hon är fullt vaccinerad och avmaskad.
Kan flytta idag, är leveransklar och rumsren. Vid intresse kontakta jourmatte Anette på tel nummer 070-3000784 via sms eller via hemsidan livbojen@gmail.com
Adoptionskostnad 1000 kr.

Teskedsgumman
Liten tjej som föddes hos en person som samlat på sig för många katter, fick via Livbojen ett permanent hem, innan flytt blev hon fullt vaccinerad och avmaskad. 

Stig Helmer
Liten kille som föddes hos en person som samlat på sig för många katter, fick via Livbojen ett permanent hem, innan flytt blev hon fullt vaccinerad och avmaskad. 

Mini-Mini
Liten hona på 1,5 kg som haft problem med ett rinnande öga, kan vara lite kvar resten av livet enligt veterinären som hon fått hjälp ifrån. Behandlingen är nu slutförd. Hon mår bra. Mini-Mini kommer från en person som samlat på sig för mycket katter och har svårt att göra sig av med sina katter, hon är idag 7 mån gammal. Vill ha sällskap av en snäll katt i nya hemmet som hon kan söka sig till o busa med. Hon är kastrerad, har hunnit m en vacc sputa och är id-märkt och avmaskad.
För intresse kontakta Lena på 070-496 26 60, pris är 700 kr.

Tre söta honor, som blir 12 v i början på februari, är då fullt vaccinerade och avmaskade. Kan flytta två o två eller till annat hem med katt. Är hundvana, med stor hund och vana med andra katter. Kattungarna är lekfulla och sociala och väldigt söta och goa i sättet!
Pris 1000 kr/st, vid intresse smsa Sara 070-395 47 81, eller skicka ett mail till livbojen@gmail.com

Fyra tjejer fick permenenta hem i början av 2016.
En svart-vit, en sköldpaddsfärgad med vitt, två tigrerade/vita. Mycket sociala och busiga, vana med barn och andra katter. Är fullt vacc och avmaskade. Pris 1000 kr/st flyttar gärna två o två till samma hem, den sköldpaddsfärgade Caramel är någon vecka yngre än de andra tre bustjejerna som är syskon. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81 eller skicka mail på livbojen@gmail.com, vill INTE bo utan andra katter. 

Valle och Cesar
Valle är en kille som fångades in som hemlös ungkatt i en lada, Cesar föddes också i det vilda och han blev tam efter en stund, båda killarna blev tama o goa med tålamod och tillit, både blev kastrerade vacc och id-märkta innan de flyttade till nytt hem. De är numera innekatter, kompisar och busfrön hos nya matte Marie i Nyfors, killarna har fått det otroligt bra och det är vi så glada för! 

noel noel

Noel
Bruntabby hane som är blyg, han adopterades ut som kattunge fr Livbojen under 2012, men har nu kommit tillbaks till oss då ägaren inte kunde ta hand om honom längre.
Noel är född i juni 2012, han blir alltså fyra år om ett par månader.
Han föddes utomhus som liten kattunge, men fick komma till Livbojen med sina kompisar då han hotades av avlivning av ett icke no-kill katthem.
Noel är kastrerad, vacc en ggn och chippad.
Han fick ett hem hos Nathalie som studerar på högskolan och Noel är numera henens egen lilla söta bäbis som hon verkligen älskar.

Musse
Musse är en 4 år gammal innekatt, han är kastrerad, vacc en gång och chippad.
Musse kom till Livbojen med sin kattkompis Noel då husse inte längre klarade av att ta hand om dem.
Musse är en gosig kille som gärna lägger sig i knäet och vill ha kel o mys. Han är helt rumsren och gällande maten så är han lite petig, han behöver gå upp i vikt, så ett hem som kan skämma bort honom med god mat vill ha ha.
Kan kan bo som ensamkatt i hushållet utan andra katter, eller med en dominant katt som kan säga ifrån, då han själv är rätt dominant av sig och vill sätta sig upp mot andra och kan mobba andra katter.
Pris 700 kr, vid intresse kontakta Sara via sms på 070-395 47 81 eller skicka ett mail via hemsida livbojen@gmail.com

Tarzan
Trevlig ungkatt på ca 10 månader, bruntigrerad och smalt lagd över kroppen.
Han är gosig, nyfiken, busig och en härlig liten katt som gillar att vara inne och på uteplatsen och spana på fåglar. Han leker fint med de andra jourkatterna och trivs bra med både människor och katter.
Tarzan blev kastererad, vaccinerad och id-märkt innan han flyttade.
Tarzan bor numera i Köping hos en familj som har en till kattkille och en in-nätad uteplats. Killarna kommer bra överens och har roligt i varandras sällskap.

Snoddas, en omplaceringskatt från Örebro som blev kasterrad, vacc och id-märkt samt avmaskad av oss på Livbojen och fick sedan flytta till sitt nya hem hos Ewa-Kajsa i Sthlm, två kattungar som är bokade fr Livbojen kommer snart att bli hans kompisar. 
Snoddas heter numera Ragnar.

Lillan och Humlan bor numera hos Tess med make och litet barn på en gård utanför Enköping. Katterna kommer få ett inrett loft i en lada där det fn finns höns och kaniner (och en massa sorkar). Katterna fångades in på olika ställen då de var små och förvildade, nu är de 11 mån resp 12 månader, kastrerade, vacc och id-märkta och nu börjar det spännande livet på gården hos sin nya familj. Katterna har såklart tillgång till mat och vatten o mysiga bäddar och kojor. 

Nalle är en stor o vacker kille som hittades i Årby där han rört sig som hemlös under en lång tid. Han är rädd och osäker med människor men han har inte visat nån som helst aggressivitet. Nalle bor numera med Christoffer som innekatt och vi tror att de kommer trivas med varandra och ha trevligt av varandras sällskap.
Kastrerad, fullt vaccinerad id-märkt. Något lite långhårig/fluffig kille som är svart-vit och har en söt liten vit prick vid nosen. Vid intresse kontakta Lena via tel 070-496 26 60, pris 700 kr.

Charlie
Han är en blå och vit hankatt på ca 2-4 år. Han är infångad i Kvicksund där han gått hemlös en längre tid och sökt tillflykt under en husgrund, spåren av ett svårt liv som hemlös kan man se på hans hackiga öron. Charlie kom in halt till Livbojen, men vi har genom röntgen och undersökningar kunna utesluta benbrott eller skada (160419 på Aroskliniken i Västerås), vi har därför kunnat dra slutsatsen att det med högsta sannolikhet är en liten sträckning eller något som är anledning till hans lätta haltande. På undersökningen var Charlie väldigt snäll och foglig.
Charlie blir mer och mer framåt för var dag men är fortfarande försiktig, han behöver komma till ett lugnt hem, antingen själv eller med andra katter där han får fortsätta leva gott med mat och kärlek. Charlie kan fräsa till när han blir rädd, men tycker mycket om att bli klappad när han känner sig trygg och har aldrig visat tecken på aggressivitet i jourhemmet. Han är väldigt lugn till sättet och spenderar helst dagarna sittandes i ett soligt fönster och njuter. Han äter bra, både mjuk och torrfoder och går duktigt på lådan. Charlie är fullt vaccinerad, idmärkt, avmaskad och kastrerad.
Adoptionsavgift 700 kr, vid intresse smsa Sara på 070-395 47 81, eller skicka ett mail till oss på livbojen@gmail.com
- Vem vill ge den här grabben massor med kärlek, ett tryggt hem och omvårdnad och aldrig mer få vara hemlös under ett hus utan värde!?
 

Astrid och Grållan fångades in vid en bod hösten 2015, där de matades med flera andra katter. Nu är de kastrerade, vacc och id-märkta och har flyttat till Sanna som har en liten mysig gård i Bettna med kaniner, hästar och en hund. De är syskon och får följas åt genom livet för de trivs så bra med varandra.

Underbart söta lilla Maya föddes ute och kom till Livbojen med sina syskon (hon är ca 9 mån gammal idag). Maya har blivit tam men är fortfarande osäker av sig och har nu fått ett hem hos Jesper med Pim då Elsah tragiskt nog har gått bort. 
Maya blev kastrerad, vacc och id-märkt och avmaskad innan hon fick ett nytt hem. 

Killen
Infångad som liten förvildad kattunge, efter flera månader har han visat att han inte riktigt trivs som innekatt, han önskar ett liv på landet på en gård. Killen kommer att få ett liv som stallis. Han blev kastrerad, vacc och id-märkt innan han fick flytta till sitt nya hem. Till sällskap får han en tam stallis som inte vill vara inne. 

Chanel är en fin dam på ca 2-4 år, hon är en lugn tös som finner sig bra som innekatt. Chanel kom till Livbojen i början på maj månad med sin 5 kattungar. Chanel har sedan dess bott i jourhem med andra katter och en hund. Hon fungerar bra med alla men är en försiktig tjej som vill ha en lugnare miljö. EJ småbarn. Hon vill gärna ha en eller två kattkompisar som sällskap. Tycker om att sitta och spana på balkongen eller ligga och mysa på sängen. Mat och godis glad. Så man får vara noga med hennes diet för hon lägger gärna på hullet. Känslig mage som kräver skonsam mat. Otroligt snäll och kelig. Fullt hanterbar. Vill flytta inom Eskilstuna kommun då hon blir väldigt stressad och orolig vid bur transport. Fullt vaccinerad, id-märkt och kastrerad. För mer info sms eller maila till jourmatte Stina. stinauvestad@hotmail.com, 073-529 44 98. Adoptionsavgift 700 kr. 

Morran och Tobblan
Morran är grå-vit och Tobblan är svart-vit. Kissarna blir ett år i maj -16. 
Lite beskrivningar från jourmatte om kissarnas personligheter: Båda katterna är kastrerade och vaccinerade Morran har vaccinerats 2 ggr och avmaskad 2 ggr Tobblan 1 gång både vaccination och avmaskning. Pris för dem till samma hem är 1 200 kr. Leveransklara nu och rumsrena. Tel till Sara Axen i Kungsör där katterna finns i jourhem: 073-8471037.

Rocky
En ung kattkille på 9 månader, kommer från ett hem där ägaren pga sjukdom måste dra ner på antalet katter. Han och en till dräktig hona kom till Livbojen och ev. är fler på väg.
Rocky är en svart långhårig grabb, han har varit ute/innekatt i förra hemmet. Numera är han endast innekatt och det går jätteba. Han gillar andra katter och har alltid bott med flera andra katter, både i jourhem och i sitt förra hem där han inte kunde bo kvar. Han är kelig, mysig och vill gärna bli klappad och myst med (kliad över hela pälsen som på bilden). Rocky är helt rumsren och använder kattlådan, äter bra med mjukmat och torrfoder.
Han är kastrerad, vaccinerad en gång och id-märkt samt avmaskad.
Rocky kostar 1000 kr i adoptionsavgift, för intresse skicka Sms till Sara på 070-395 47 81, eller skicka ett mail till oss och och berätta vilket hem ni kan erbjuda fina Rocky-grabben: livbojen@gmail.com
 

Loka
En röd-vit liten hona född i sept 2015, ca 8 mån gammal.
Loka hämtades från en familj som ratade henne för att hon var för skygg enligt deras mått mätt. Vi fick uppgift om att det var en okastrerad hane, familjen hade ingen koll, det visade sig vara en dräktig hona. Tyvärr var det för sent - ungarna fick aborteras vid kastreringen....Det var tur att Livbojen fick henne i tid, annars hade hon hade fått föda ungarna ute då hon kände sig ovälkommen i huset. 
Nu är Loka kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Hon har landat i jourhemet och piggnat på sig. 
Loka är en söt honkatt som är ganska lugn för sin ålder, hon är blyg men hur snäll som helst, skulle aldrig fräsa eller morra. Bara rädd pga sitt tidigare liv. Hon behöver komma till en familj/person som har en trygg vuxen katt eller kattunge som kan visa henne vägen, ej bo som ensamkatt. Hon är lugnare i sättet än de flesta yngre katter, osöker av sig, behöver en ägare med tålamod. Hon är väldigt söt med litet runt o bäbis-liknande ansikte. 
Loka är helt rumsren och äter bra med både mjukmat och torrfoder.
Adoptionsavgift 700 kr. Vid intresse kontakta Sara på sms 070-395 47 81, eller skicka ett mail via livbojen@gmail.com
 

Nellie, en omplaceringskatt som kom till Livbojen då ägarens barn flyttat och han kunde inte ha kvar katterna längre. Han hade tänkt avla på Nellie och ville sälja henne till Livbojen som okastrerad hona med möjlighet till avel. 
Efter mycket om och men kom hon över till Livbojen med sin kattkompis, Livbojen betalade hennes kastrering, vacc och id-märkning. Hon var otroligt smal. Nu har hon fått ett hem hos Madde som sen tidigre har två katter från Livbojen, hon kommer få ett hem med flera andra katter och en väldigt kärleksfull matte som verkligen älskar och tar hand om sina katter på allra bästa vis! 

Oliwer
En jättefin kille som är blå(grå)/vit och stor. Han är verkligen en riktig myskille som älskar att stångas och buffa, gosa och kela. Han gillar mat och tycker om att bli bortskämd med god mat, går fläckfritt på kattlådan. Oliwer har varit innekatt i hela sitt liv. Han är van med andra katter men det är inget som intresserar honom direkt, han vill helst bara mysa med en familj/en person. Han kom till Livbojen med en hona som omplaceringskatt, när han skulle märkas och vaccineras upptäcktes ett blåsljud på hans hjärta, trots detta är han en kille full av mys och gos.
Oliwer var kastrerad då han kom till oss på Livbojen som omplaceringskatt. Han har nu fått flytta till sitt allra egna hem och lever ett liv som bortskämd innekatt.

 


Prick-Ann
Fick till slut stanna permanent i jourhemmet där hon är ett par emd katten Lillen som bor där och är från samma ställe som henne från början. Katterna ligger ofta och håller om varandra. Prick-Ann kommer från en lada där vi från 2009 räddat hemlösa katter som bonden annars skulle ha slagit ihjäl. Hon är naturligtvis kastrerad, vacc och id-märkt via oss på Livbojen.

Zigge , en 7 årig grabb i sina bästa år! Mycket snäll, vacker, klok och kelig herre som bara älskar uppmärksamhet från människor, ju fler som klappar honom - desto bättre är det.
Zizze lämnades in för avlivning för att ägarna inte längre orkade åka in och raka hans päls som blev tovig varje år, men Livbojen förvandlade avlivningspengarna till Zigges räddning och han blev kastrerad, vacc och id-märkt. Hur någon ens kan tänka sig att avliva en sådan här underbar katt är något vi på Livbojen aldrig kommer att ha förståelse för!
Nu har Zigge flyttat till Sofia, här blir han ensamhkatt och får allt gos och kel han vill ha, samt får mattes odelade uppmärksamhet. Ett hem med kärlek och omtanke och aldrig mer tal om avlivning!

Tiny och Saga, två små ungkatter som båda föddes utomhus under bar himmel av kattmammor utan hem, kissarna kom till Livbojen och fick växa upp i jourhem. Tjejerna blev kastrerade, vacc och id-märkta. De fick ett hem tillsammans hos Malin med familj i Eskilstuna, här bor de nu och vi har fått rapporter och bilder om dem och de trivs, mår bra, och gör stora framsteg och blir tamare för varje dag som går. Födda utan hem, numera älskade familjekatter!

gulff gulff

Vilda (bruntigre o vit) och Gluffsan (svart)  fick två olika hem med andra katter som vänner.
Vilda kom från en kattsamlare och Gluffsan var utefödd och fångades in som förvildad ungkatt.
Vilda bor numera i Skogsängen med en äldre katt som sällskap, och Gluffsan heter numera Freya och bor med sin matte och en annan honkatt i Torshälla. Båda kissarna blev kastrerade, vacc och id-märkta innan sin flytt. 
 

Busen är en STOR o vacker kille på ca 9 månader. Han bodde tillsammans med annan kisse i sitt hem i Köping o de kom inge vidare överens, så husse beslöt att han skulle få ett nytt hem.
Busen är svart-smoke i sin färg, kan se både svart och tigrerad ut, jättehäftig färg!
Han är kelig o gosig o har mycket energi.
Kan nog bo som ensamkatt utan andra kissar i hemmet.
Kastrerad, vacc och id-märkt.
Vid intresse kontakta Lena via tel 070-496 26 60, pris 700 kr.
Han är kastrerad.

Oskar
Kom in till Livbojen från Flen där han gått hemlös en tid. Några kattvänner bestämde sig för att hjälpa honom. Han kom till ett av Livbojens jourhem och fick namnet Oskar av henne. Nu har han fått ett hem hos en dam som kommer ha honom som innekatt och han får vara ute på sommaren på ett landsställe om han vill. Innan Oskar flyttade blev han kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad. 

Wilma är en tjej som nyligen släppt sina kattungar, hon är numera kastrerad vacc, avmaskad och id-märkt och söker nu ett hem på egen tass.
Wilma är en go tjej som är mycket snäll mot allt och alla, hon gillar både vuxna katter, kattungar och människor. Hon är lekfull och gosig. Hon är rumsren och van med många katter runt sig, hon finner lätt sin plats i gänget och bråkar aldrig med någon. Hon har varit ute- innekatt i ett hus på landet när hon hittades. Men numera har hon varit innekatt i jourhemmet i ca 6 mån och det fungerar bra.
Wilma är klar att flytta. Pris 700 kr, vid intresse kontakta Sara 070-395 47 81 gärna via sms, eller skicka ett mail via hemsidan livbojen@gmail.com

Gracie (ca 9 månader gammal) har blivit en trygg och busig tös som älskar att hänga vid matbordet när det vankas mat. Reta dom större katterna och springa runt med en lekmus i munnen. Hon kommer direkt när man ropar på henne. Gracie låter en nu klappa henne och hålla i famnen en stund. Hon är med där det händer men går undan när barn härjar för mycket. Hon vill gärna ha sällskap med en ung och busig kompis. Hon är fullt vaccinerad, kastrerad och id-märkt. För intresse av Gracie kontakta jourmatte Caroline i Torshälla på tel numemr 0733603461. Pris 700 kr.

Åke och Fröken Fräs , matdags på bilden! Båda kissarna räddades från hemlöshet, och togs in som ungkatter då de födits i det fria utan någon som ägde dem eller brydde sig om dem, för många katthem är dessa "förvildade" katter inte värda något och avlivas direkt, men hos Livbojen får de en fristad. De kastreras och vi försöker hitta hem där de trivs! Fröken Fräs occh Åke lever livet hos Åsa och petter på landet på deras gård, just nu utforskar de allt som de kan hitta på gården, efter att ha varit instängda i ett par v. så har de nu fått kommit ut i friheten. katterna blev såklart kasterade, vacc och id-märkta innan de fick börja sitt spännande liv på gården, och de stortrivs enligt nya matte och husse!

Moses som veterinär Kristin i Örebro räddade, utmärglad hittades han längs vägen, hon tog in honom och gav honom vård och kastrerade, vacc och chippade o avmaskade honom. Han är en skyggis med integritet som vill bo ensam på landet.

Millie
Hemlös, utefödd kisse upphittad i Kungsör och har haft 2 kullar m kattungar som Livbojen räddat. Äntligen fick vi in kattmamman (som tur var ej dräktig)!
Millie var helt förvildad oefter ett liv ute i det fria och hon ville inte vara med oss människor, bara på håll, hon älskar naturen och numera bor hon på landet på en stor gård, hon börjar livet i en uppvärmd sadelkammare och sedan leva livet på gården.
Innan hon flyttade blev hon kastrerad, vacc och id-märkt.

Lucy
En kastrerad och chippad katt som ej ar registrerad, bodde på landet vid ett hur där två famijer som bott i samma hus matat henne under en längre tid. Ingen av dem sade sig var ägare till katten, därför började jakten på ett nytt hem omgåedne för Lucy.
Hon fick flytta till en gård hos Therese där även vildisen Millie bor. 
Lucy får vara inne och ute, hon får gå som hon vill, vill hon fortsätta vara en gosig soffpotatis så får hon vara det. 

Toby, en ung kille på ca 6 månader. Han föddes ute av en hemlös mamma som matats under en tid. Han och kattfamiljen räddades av Livbojen undan hemlöshet. Tyvärr var det extremt svårt att få in mamman i fällan men till slut lyckades det.
Toby är lite rädd av sig men har gjort massor av framsteg, han är nu en del av jourfamiljen som består av både kattungar och vuxna katter.
Toby kan behöva lite tid på sig att anpassa sig i nytt hem, ananrs är han en nyfiken och busig kille. Färgteckning röd/creme- och vit, väldigt vacker katt.
Pris 700 kr. Är kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad. Kan flytta nu!
Tel till jourmatte Johanna för att boka Toby: 070-9695564.

Matilda
Sköldpaddsfärgad hona på ca 9 veckor, väldigt gosig o härlig, spinnig och busig. 
Har fått första vacc sprutan, kan flytta om ca 3 v efter andra vacc sprutan. Avmaskad. Pris 1000 kr. Rumsren.
Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81, eller skicka mail på livbojen@gmail.com

Pim
Den svart-vita killen på bilden som är ca 6 månader gammal. Han gillar snälla vuxna katter att ty sig till som Love på bilden. Han är väldigt busig och busar ganska hårt, vill bo med en vuxen katt helst som kan rå på hans busighet och kullerbyttor i leken. Han är gosig när han känner för det själv, kommer upp i soffan med svansen rakt upp, spinner då massor. Älskar att bli klappad över hela kroppen o magen. Gillar inte att bli lyft men kan hanteras och sättas i bur osv om det är nödvändigt. Pim är nyligen kastrerad, vacc id-märkt samt fullt avmaskad. För intresse kontakta Sara på sms 070-395 47 81 eller via mail livbojen@gmail.com pris 700 kr. Rumsren och leveransklar.

Julle, 6 mån SVANSLÖS ung tonårsgrabb med mycket mys och bus i kroppen, önskar ett hem med sin syrra Trollet eller med annan busig vän. Julle är nyligen kastrerad fullt vacc och id-märkt samt avmaskad. Är innekatt i dagsläget, pris 1500 kr. Vid intresse smsa jourmatte Elin på tel: 070-423 37 04.

Trollet, 6 mån SVANSLÖS ung tonårsflicka med mycket mys och bus i kroppen, önskar ett hem med sin brorsa Julle eller med annan busig vän. Trollet är nyligen kastrerad fullt vacc och id-märkt samt avmaskad. Är innekatt i dagsläget, pris 1500 kr. Vid intresse smsa jourmatte Elin på tel: 070-423 37 04.

Bamse
Det här är en stor grabb som är kelen, ligger gärna med i sängen och sover, kommer när man lockar. Han är gissningsvis 4-5 år gammal denna herre med sammets-svart päls. Är dock lite skygg i början. Gillar inte att åka bil och transportbur, så inte till hem som reser med katt. Passar bäst som ensam-katt utan andra katter i samma hem. Van att vara ute- och innekatt. Har ett snällt sätt, men älskar inte att bli buren på.
Bamse är kastrerad, vacc en gång och chip-märkt. Adoptionsavgift för denna stora herre (mycket katt för pengarna) är 700 kr. Vid intresse smsa Sara på 070-395 47 81 eller skicka ett mail till livbojen@gmail.com
Bamse är leveransklar och hoppas på att någon vill ha honom!
 

Bubbis
En jättehärlig snäll och go stor kille på 7 år, kastrerad, id-märkt och avmaskad.
Denna grabb har bott med sin husse men nu har husse blivit sjuk, hamnat på sjukhus och kommer inte hem till sin kisse mera. Bubbis gick ute flera veckor, tills grannarna räddade honom. Nu finns han hos Livbojen och letar hem via oss. Det är en otroligt trevlig snäll och mysig kisse som bara spinenr o trampar och vill väl. Han ar rädd till en början men efter bara några timmar så släppte goset loss. Han har supermjuk len och fin päls, nästan lite långhårig på svansen.
Bubbis är rumsren och söker en egen matte och husse. Gärna som ensamkatt där han får all uppmärksamhet, eller med någon annan kisse. Han ahr inte gjort någon antydan om att vilja gå ut ännu. Han verkar trivas inne, men kan såklart vara utekatt och skulle nog uppskatta det med.
Bubbis adoptionskostnad är 700 kr. Kan du ge honom ett permanent hem? Pris 700 kr. Smsa Sara 070-395 47 81, eller skicka ett mail på livbojen@gmail.com och berätta vad du kan ge Bubbis för hem.

Helmer
Lite blyg fortfarande, kan klappas i sängen där han älskar att mysa, smiter gärna iväg när man försöker klappa då han är på golvet, söker tålmodig ägare som kan ge honom chans att blomma ut. Han älsker att ge andra katter "massage" med sina tassar i sängen och blir uppskattad myskompis då han älskar att ligga nära och spinna med en kattkompis, gärna på rygg o magen i vädret. Ca 9 månader gammal. 
Kastrerad, vaccinerad, idmärkt och avmaskad. Pris 700 kr. Vid intresse smsa Sara 070-3954781 eller maila på livbojen@gmail.com.

stor svart stor svart
Filuren är en STOR hankatt på ca 8 månader, han växer och växer och vi vet inte vart det skall sluta. Han föddes ute under en bod och kom med sin mamma till Livbojen, det är 6 st grabbar, syskon. Han är klappbar och glad och mysig, helt hanterbar men gillar inte att bli upplyft. Kan reagera med blyghet vid besök. Ge den stora charmiga filuren enchans så skall han visa er sin gosighet!
Filuren vill ha sällskap i sitt nya hem av busig kattvän, han är kastrerad, vacc och id-märkt och helt rumsren. Pris 700 kr, vid intresse kontakta Lena på 070-496 26 60. 

Tudor, svarta katten till höger i bild, han är bror med Helmer, Filuren och de andra syskonen som föddes under en bod i Kvicksund, de sex ungarna och mamman fångades in och kom till oss på Livbojen. Tudor bor numera hos Christian med katten Decibel (till vänster i bild). Han blev kastrerad, fullt vaccienrad och id-märkt inann han flyttade.