livbojen logga fb

Kelly
Cremefärgad och vit hona på ca 2-3 år. 
Hon bodde hos en kattsamlare där vi nu räddat alla katter ifrån. Hon gick in och ut som hon ville hos gubben, men hon kan nog även vara innekatt har vi märkt i jourhemmet.
Är kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad. Pris 700 kr. 
Kelly bor numera i Uppsala på landet med sin husse och matte och lever ett fint och lyckligt kattliv. 
 

Sixten
En kattkille på uppskattningsvis 4-5 år. Hittad ute och fick komma till Livbojen och har sedan dess varit innekatt och det har fungerat bra. Han har inte träffat andra katter i jourhemmet. Han har dock träffat på småhundar som varit snälla mot honom och det har gått bra. 
Sixten är en mysig kille som leker lite, myser och vill ligga bredvid dig i sängen på nätterna. En jättefin kille.
Sixtren är kastrerad, vaccinerad en ggn och id-märkt.
Går på lådan o är helt rumsren. För intresse smsa Sara 070-395 47 81. Pris 700 kr. 
 

Lillis  (syster med Snoza) är en liten söt tjej som kan vara lite blyg ibland i början. Men är mysig och älskar att busa, speciellt med sina syskon och deras mamma. Hon gillar även att ligga på mina ben när jag ligger i soffan.
Lillis är ganska hundvan så skulle ej vara problem att växa up med en hund.
Hon äter mest torrfoder men får ibland mjukmat när hon ska skämmas bort lite.
Lillis är rumsren och går alltså på lådan.
Lillis är leveransklar efter den 3 november då hon fått sin andra vaccination. Hon är då nästan 13 veckor. 
Pris 1000 kr, vid intresse smsa Sara på 070-395 47 81, obs kattungarna finns i jourhem i Skultuna.

Snoza (syster med Lillis) föddes hos en tjej som inte kunde ta hand om sina kattungar, via Livbojen fick hon ett nytt permanent hem. Efter vaccinationer och avmaskningar har hon börjat sitt nya kattliv i en familj som älskar henne. 

Jupiter och Tellus
Kom med kattmamma Bianca och två till kattsyskon till Livbojen. Efter att de var 12 v. gamla lämnades kattmamman tillbaks till damen på landet, hon blev kastrerad, vacc och id-märkt innan dess. Damen har haft stora problem med för mycket katter och nu hindrade vi en till omgång av oönskade kattungar. 
Syskonen flyttade till Stina som länge önskat sig två nya familjemedlemmar. Innan dess fick de full vaccination och avmaskning. 

Nova
Söt honkatt som föddes av mamma Bianca. Kom med henne och tre kattsyskon till Livbojen. Efter att de var 12 v. gamla lämnades kattmamman tillbaks till damen på landet, hon blev kastrerad, vacc och id-märkt innan dess. Damen har haft stora problem med för mycket katter och nu hindrade vi en till omgång av oönskade kattungar. 
Nova fick full vaccination och avmaskning innan flytt. Hon bor numera med Tilia och familj och en äldre kisse finns sedan tidigare i familjen. 


Solex
Kom med kattmamma och tre kattsyskon till Livbojen. Efter att de var 12 v. gamla lämnades kattmamman tillbaks till damen på landet, hon blev kastrerad, vacc och id-märkt innan dess. Damen har haft stora problem med för mycket katter och nu hindrade vi en till omgång av oönskade kattungar. 
Solex flyttade till en familj där det är mycket bus och är där kompis med både barnen och den andra katten. Fick full vaccination och avmaskning innan flytt. 
Bonnie
Helvit supersöt, social och mysig liten hona som hade fångats in i Köping. Hon fick vara med en adoptiv-familj och det gick superbra, hon fick nya kompisar och hade en mamma som tvättade henne. 
Bonnie kom till en tjej som länge drömt om en helvit katt och där fick hon även en snäll katkompis som hon numera är bästis med.
Innan hon fick flytta blev hon fullt vaccinerad och avmaskad. 

Zelda
(Är mamma till Sessan, Kebab och Tacco.)
Mycket kelig, social och pratig katthona på ett par år, gillar att vara nära människor, gosa och mysa. 
Hon hittades med sina tre stora ungar vid en sommarstuga där de blivit matade sedan kattungarna var nyfödda. 
Hela kattfamiljen togs in till Livbojen. 
Efter att Zelda blivit kastrerad, vacc och id-märkt flyttade hon hem till ett pensionärspar som bor i Skogstorp, de hade förlorat den hona de hade förut som också kom från Livbojen.
Zelda kan vara utekatt om hon vill och får ett toppenliv som älskad huskatt. 

Lilla Sessan bor numera hos Dolores och hennes dotter som räddat flera hemlösa djur, bla katter, hundar, kaniner och fåglar.
Hon får en katkompis som heter Silver som är i hennes ålder som hon kan busa med. Sessan blev fullt vaccinerad, kastrerad och id-märkt innan hon flyttade till sitt nya hem. 
Sessan räddades med sina två syskon och mamma Zelda då de hungriga dök upp vid en husvagn och fick mat. De larmade Livbojen och hela familjen räddades. 

Tacco
En ung svart kisse med vit fläck på bröstet, han är ca 7 månader gammal och kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Tacco fångades in med sin mamma och två syskon vid en husvagn där en man bodde som hade matat kattfamiljen, då de dykt upp i närheten. I slutet på sommaren tyckte mannen det var för kallt för dem och ringade Livbojen. 
Tacco räddades med sina två syskon och mamma Zelda.
Numera bor Tacco med två andra räddande kissar som bor i en familj, Tacco kommer få blir deras tredje älskade kisse. 


Fluffy
Född ca 160509. 
Semilånghårig social och vacker hona, rumsren, van med andra katter. Är lekfull men men går lite sin egen väg,  leveransklar redan nu.  Pris 700 kr pga att det är nära kastrering och id-märkning (som skall bekostas av ny ägare vid ca 6-7 månaders ålder). 
Vid intresse kontakta Sara 070-395 47 81 via sms. 
 


Fritte
Liten smal och tunn hankatt som kommer från en misär-lada där vi under många år fått ta hand om katter, bonden kastrerar ej sina katter så det är både misär, ont om mat och ett svårt liv för alla katter. Förr i tiden slog han ihjäl alla kattungar han hittade, nu brukar han ofta ringa Livbojen och vi har inte så mycket annat val än att hjälpa de stackarna som annars kommer mista livet på ett eller annat sätt. 
Fritte blev vaccinerad och avmaskad innan han fick flytta. 

Sonny
En svart-vit kille på ca 1,5 år som söker kärleksfullt hem!
Han var först ungkatt i Livbojen, sedan blev han kastrerad och id-märkt och flyttade till ett stall. Där trivdes han inte alls och rymde till ett annat ställe där han blev matad. De kontaktade Livbojen. Vi hämtade hem honom igen till Livbojen och tiden hade gjort honom mer tam och han visade nu att han hade potential att bli innekatt och bo med oss människor. Sonny har nu fått ett permanent hem hos ett äldre par på landet där han är både musjagare och mysig huskatt.
Katterna skall få det hem de passar för, blir det inte rätt så får man helt enkelt hitta nya lösningar, ibland är det katterna själva som tar initiativet -som Sonny i detta fall. 

Belus och Puss två syskon som bara älskar varandra så himla mycket. De hade hittats ute hemlösa enligt upphittaren som ville sälja dem till olika hem då de var 4 v. gamla. Livbojen tog in dem och en kattmamma adopterade dem så de fick växa upp tills de blev 12 v. i jourhemmet med sin fostermamma och andra kompisar, efter full vaccination och avmaskning flyttade de till samma permanenta hem. 

Blå-sköldpaddsfärgad hona och blå hane, kattungar som med sin mamma hittades hemlösa och kom till Livbojen. Ungarna fick flytta till samma hem efter vaccination och avmaskning. 


Sally & Sindy
Två busiga, sociala, keliga och nyfikna tjejer som träffades i jourhemmet och hade en massa skoj. De blev jättebra kompisar och fick flytta till samma hem där de kan fortsätta och busa och mysa livet ut. De blev vaccinerade och avmaskade innan flytt. 
(Den svarta tjejen är infångad i Köping och den tigrerade ungen i Kungsör.)

Fluffy och Märtis, hittade hemlösa på två olika ställen, sammanfördes i ett av livbojens jourhem, fattade ycke för varandra, och fick fortsätta sina kattliv tillsammans i ett gemensamt hem. Fullt vaccinerade och avmaskade vid leverans. 
(Fluffy fångades in i Kungsör, Märtis i Köping)

Liten gråvit kille upphittad med ett gäng hemlösa kattungar som fick komma in i jourhem och bli en del av en större kattfamilj som växte upp under mycket bus och mys, när han blev 12 v så flyttade han till permanent hem. Innan det blev han fullt vaccinerad och avmaskad. 


Tigrerad och vit kille. 
Kom också in med ett gäng upphittade kattungar, han fick också vara i en kattfamilj och växa upp inne i tryggheten med mycket bus och mys, flyttade efter vacc och avmaskning. 

Liten rädd sköldpaddsfärgad/vit hona  som kom in med ett gäng upphittade hemlösa kattungar, de fick vara med en kattmamma och hennes egna ungar och växte upp med bus och mys inne i tryggheten, efter vaccination fick hon flytta till permanent hem. 

Rolex och Roland
Kattkillar på 6 månader som kom till Livbojen efter att ha hittats hemlösa ute. De blev kastrerade och flyttade till nytt hem då de var ca 6 mån gamla. 

Helge
Svart-vit kille upphittad i Vilsta industriområde i Eskilstuna där han åt mat i fällan där infångning av förvildade katter pågick. Han visade sig vara tam när han varit inne en kort tid. Ingen ägare kunde hittas, han var okastrerad och icke id-märkt.
Helge blev kastrerad, vacc och id-märkt och hittade en familj som adopterade honom och här blir han en älskade huskatt. 

Daisy
Fin svartvit hona som hittades hemlös ute med tre kattungar, hela kattfamiljen kom till Livbojen efter ett larm från några personer som matat mamman och ungarna. Daisy blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt innan hon fick flytta till permanent hem. 

En av Daisys ungar. Den här lilla killen fick en trygg uppväxt väl inne i jourhemmet, han har nu vid 12 v ålder fått börja sitt nya spännande liv på egen tass hos en egen familj. Han blev vaccinerad och avmaskad innan flytt. 

lena.liten lena.liten


Tasse en av Daisys ungar
Liten svart-vit kille på 12 veckor som kan flytta till någon som har en busig och trygg kattvän. 
Räddad som hemlös kattunge så kom han till livbojen med sina syskon. Fick ett hem efter vaccinationer och avmaskningar.

Märta
Det här är Celtys mamma och de två kom in som hemlösa till ett av Livbojens jourhem. Efter att Celty flyttat kastrerades Märta och hon bor numera kvar permanent i jourhemmet hos Teresia och Douglas. 

Celty med kompis 
Celty föddes av en hemlös kattmamma, mamman och ungen kom till Livbojen. Mamma Märta har nu fått stanna permanent i jourhemmet. Den gula ungen hittades vid en silo där den hade trillat ner o där den låg och skrek, av en tillfällighet hörde vi skriken och kunde rädda den. Den blev adopterad av mamma Märta och blev komis med Celty och de fick sedan flytta till samma hem efter deras vacc inationer och avmaskningar. 


Milton
Helsvart kille.
Föddes i Viilsta industriområde och växte upp med en kamp för livet. Fångades in med mamma och syskon. 
Han blev kastrerad vacc och id-märkt innan han fick flytta till sitt nya hem. 

Boris
Infångad med mamma och två syskon i Kungsör, en vit hona har i många år varit hemlös och matats av en man som inte tar något ägaransvar för de katter han matar. 
Boris blev fullt vaccinerad och avmaskad innan han fick flytta till Ida med familj. 

Hungry och Doris, ungar till en vit kattmamma som varit hemlös i Kungsör i många år och fått många kullar med kattungar.
Efter full vaccination och avmaskning fick syskonen flytta hem till Sara och hennes sambo och här kommer syskonen få fortsätta leva sina kattliv med bus och mys.
 

Donna
En äldre katthona som levde med en ensam kvinna som avled, släktingar fick inte ut katten från lägenheten så de klättrade till slut upp och hämtade ut katten från ett fönster. Den hade riakerat att svälta ihjäl där inne annars.
Fina Donna vet vi inte något om, men vi vet att hon är en fin kisse som förtjänar ett bra liv på ålderna höst.
Det har hon nu fått då hon får stanna permanent i jourhemmet hos Mimmi och hennes sambo. I början var hennes lever- och njurvärden inte helt ok men nu har hon väldigt bra mat och hennes värden är bra.
Den här lilla damen kan fortsätta leva ett härligt kattliv många år till! 
 

Midas
Han är en av två katter Livbojen hämtade från en lägenhet där ägaren blivit avhyst. Midas var redan kastrerad och id-märkt. Nu har han kommit till sin nya ägare Dolores som har en katt från Livbojen sedan förut och två äldre kattdamer. Han kommer kunna gå ut då han skall få bo på landet.