livbojen logga fb
liiissaaa liiissaaa

Lisa
Katthona blåsköldpaddsfärgad, född 2007, hon är alltså 11 år.
Kastrerad sedan tidigare. Id märkt sedan tidigare. 
Tatuering/tång-ID :8503C.
Hon är godkänd på en senior kontroll 181010 på Distriktsveterinärerna i Flen, det enda var att hon behörde ta bort tandsten och det är åtgärdat. Rapporten kommer skickas med den nya ägaren sedan. 
"Mycket kelig, vänlig och trevlig katt"  enligt veterinärundersökningen. 
Vi har blivit kontaktade av en person som hjälper en gammal dam som nu blivit dement, denna fina keliga katt behöver nu ett nytt hem.
Lisa bor nu permanent med Ove och Babro i Lista Kyrkby, hon har fått testa att gå ut men hon nöjer sig som innekatt och trivs bra med det, hon är nu trygg i sitt nya hem och husse och matte trivs väldigt bra med sin nya familjemedlem. 

Vaktis
En rödtabbykille på 3 år. 
Han är aktiv och vill vara utekatt i sitt nya hem. 
Väldigt pratig av sig. Gillar att ligga hos hundar och gosa. Självsäker katt som är snäll och go.
Kastrerad och chippad. 
Han går bra ihop med andra katter och hundar och barn. Han har bott med 18 katter, tre hundar och gått ihop med familjens barn-barn på 4 och 6 år.
Vaktis har nu fått ett nytt hem hos ean familj som älskar honom, han kommer få fortsätta sitt kattliv på egen tass utan allt för mycket djur runt sig vilket kommer bli skönt för honom.

 

Simba
Blå hane på tre år.
Van med katter, hundar och barn. Han har bott med 18 katter, tre hundar och gått ihop med familjens barn-barn på 4 och 6 år. Han är innekatt men har varit ute lite då och då och skulle kunna vara både ock. 
Kastrerad och chippad. Rumsren. Simba och Musse fick ett hem tillsammans i en familj och de kommer nu fortsätta sina kattliv på egen tass utan så mycket djur runt sig vilket kommer bli skönt för dem båda två. 

 

Musse
Sexårig svartvit hankatt. 
Mycket kelig och stor kille, men bestämd och vet vad han vill. Spinner massor och ofta och vill ha så mycket gos som bara är möjligt. Han gillar hundar och andra katter. 
Han har bott med 18 katter, tre hundar och gått ihop med familjens barn-barn på 4 och 6 år. Han har bara bott som innekatt hittills, han är lite överviktig och behöver light torrfoder. 
Kastrerad och chippad.
Musse och Simba fick ett hem tillsammans i en familj och de kommer nu fortsätta sina kattliv på egen tass utan så mycket djur runt sig vilket kommer bli skönt för dem båda två. 
 

Doris
Gråspräcklig hona på 7 år med inslag av Norsk Skogskatt. Lite semilånghårig.
Mysig och gosig och älskar att ligga nära en på nätterna. Ligger helst mellan kuddarna och sover sött. Skulle må bra i ett lugnt hem med max en katt som sällskap, eller helst ensam katt i hushållet, hon har mycket kärlek att få så när hon bodde med 21 djur på samma ställe blev hon lite åsidosatt, behöver ett hem som bara fokuserar på henne. 
Kastrerad och id-märkt.
Nu bor fina Doris hos Babsen och Janne som saknade sin katt så mycket att längtan blev för stor för att kunna vara utan katt, så de har nu adopterat Doris som kommer få massvis med kärlek av dem och de har skrivit att de kommer bra överens och att Doris redan upptäcker hela hemmet och är väldigt kelig. 
 

Shiva
Sköldpaddsfärgad hona på 3 år. 
Trevlig, gullig och mysig flicka. Kommer fram och hälsar direkt, vänlig och trevlig i sättet. 
Katterna har bott i ett stort hus med sammanlagt 18 st katter och tre hundar, och familjen hade barnbarn på 4 år och 6 år som hälsade på ofta, så de är alltså vana med flera andra katter, hundar och barn. Mycket fina, fick beröm av veterinären då de blev chippade under oktober månad. De var redan kastrerade sedan ung ålder. 
Det äldre paret som hade dem har drabbats av sjukdom och skall flytta från hus till lägenhet och kan ej ta med dem därför hjälper vi dem hitta nya hem till 14 st av dessa.
Kastrerad och id-märkt.
Shiva bor nu med Madeleen och hennes familj utanför Enköping på landet där hennes spännande kattliv kommer fortsätta.
Shiva har anpassat sig fint till sitt nya hem rapporterar nya matte och vi tror att familjen kommer få en mycket härlig liten ny familjemedlem!

bill.anna bill.anna

Bill
Två år gammal. Röd tabby.
Bill är helsyskon med Bull och Fridolf.
Kelig och fin men har ett mer försiktigt sätt än sina två gula bröder. 
Bill är kastrerad och chippad.
Katterna har bott i ett stort hus med sammanlagt 18 st katter och tre hundar, och familjen hade barnbarn på 4 år och 6 år som hälsade på ofta, så de är alltså vana med flera andra katter, hundar och barn. Mycket fina, fick beröm av veterinären då de blev chippade under oktober månad. De var redan kastrerade sedan ung ålder.
Det äldre paret som hade dem har drabbats av sjukdom och skall flytta från hus till lägenhet och kan ej ta med dem därför hjälper vi dem hitta nya hem till 14 st av dem.
Veterinärundersökning 181030: Bill är döv. Han bör inte bli utekatt. Han har varit innekatt hela livet och bör få fortsätta vara det.
Synen är bra.

Bill bor numera permanent hos jourhemmets dotter och son, då de hälsade på Bill i jourhemmet fastnade de för honom, vid första ögonkastet blev det kärlek mellan dem och Bill så han flyttade hem till dem, där han blir innekatt med eras andra två snälla kissar.

bull.anna bull.anna

Bull
Två år gammal. Röd tabby.
Bull är helsyskon med Bill och Fridolf.
Mycket kelig och social och får aldrig nog av gos!
Bull är kastrerad och chippad.
Katterna har bott i ett stort hus med sammanlagt 18 st katter och tre hundar, och familjen hade barnbarn på 4 år och 6 år som hälsade på ofta, så de är alltså vana med flera andra katter, hundar och barn. Mycket fina, fick beröm av veterinären då de blev chippade under oktober månad. De var redan kastrerade sedan ung ålder. 
Det äldre paret som hade dem har drabbats av sjukdom och skall flytta från hus till lägenhet och kan ej ta med dem därför hjälper vi dem hitta nya hem till 14 st av dessa.
Bull bor numera med Madeleine med familj i Heby på en liten gård, där finns sedan tidigare en till katt och en hund. Bra då Bull är van med både ock. Han kan med tiden bli utekatt om han önskar, och det här kommer bli ett perfekt kattliv för fina snälla Bull.

Messi
Tre år gammal. Bruntabby.
Messi är helsyskon med brorsan Tiger.
Mysig och kelig men inte lika påstridig som de keligaste grabbarna Bull o Fridolf.
Messi är kastrerad och chippad.
Katterna har bott i ett stort hus med sammanlagt 18 st katter och tre hundar, och familjen hade barnbarn på 4 år och 6 år som hälsade på ofta, så de är alltså vana med flera andra katter, hundar och barn. Mycket fina, fick beräm av veterinären då de blev chippade under oktober månad. De var redan kastrerade sedan ung ålder.
Det äldre paret som hade dem har drabbats av sjukdom och skall flytta från hus till lägenhet och kan ej ta med dem därför hjälper vi dem hitta nya hem åt 14 st av dessa katter, resterande 4 tar de med sig i flytten.
Messi blev ny familjemedlem till ett äldre par som just mist sin gamla kisse och de var tunga av sorg över den fd katten men hoppas nu på att Messi kan bli deras nya älskade katt som de kan slösa sin tid och kärlek på. Han kommer bli mycket älskad!

Ofelia
Ålder: ett och ett halvt år. 
Ofelia är kelig av sig och social men kan vara lite blyg till en början med okända personer. 
Hon är rumsren och har varit innekatt hela tiden. 
Hon kom till Livbojen då ägaren inte kunde ha kvar syskonen (Ofelia & Olympia).
Ofelia är kastrerad, vaccinerad, och id-märkt. 
Ofelia bor nu som innekatt hos en liten familj i Eskilstuna, en mamma och ett barn. De älskar redan sin nya familjemedlem och hälsningar har redan kommit på hur bra hon har det, hon fick andra vaccinationssprutan då hon flyttat och det gick jättebra hälsar hennes nya matte.

Olympia
Ålder: ett och ett halvt år.
Innekatt och rumsren.
Hon kom till Livbojen då ägaren inte kunde ha kvar syskonen (Olympia & Ofelia).
Ofelia är en riktig knäkatt och väldigt social och go.
Olympia är kastrerad, vaccinerad, och id-märkt. 
Olympia har flyttat till ett äldre par som bor i ett radhus i Eskilstuna, deras förra katt var tvungen att tas bort pga sjukdom, och deras längtan efter ny kisse var stor. De föll direkt för keliga Olympia som nu flyttat in i radhuset och gjort sig hemmastadd!

Nikki
Är en tjej på ca 14 veckor, en långhårig kattunge, och hon söker ett hem där tam katt redan finns. Hon är Nyfiken och kelig. Kan fräsa lite, då hon är född ute men hon är inte aggressiv på nåt sätt. Hon hittades med sin mamma Nora som redan fått ett hem!
Hon är avmaskad 2 ggr, chippad och vaccinerad.
Nikki har flyttat till Lene i Norrköping som sedan tidigare har två katter, varav en från Livbojen (Elsa som är svartvit).
Hon blir innekatt här med de andra katterna och kommer få mycket bus och gos med de andra katterna i hemmet.
Tack Lene att du tog en till katt från Livbojen som du ger ett härligt och tryggt hem!  

Laban
Kattkille på 3 år, rödtigrerad och vit.
Laban bodde i ett hem med små barn, och han blev illa behandlad. Så pass illa att det satte sig på hans psyke. Laban kan vara mysig och sedan bita till så det här är en speciell katt som behöver ett hem utan små barn och till någon som har respekt för att han varit med om ett trauma.
Laban vill ej ha andra katter, eller andra djur i sin närhet. Han är kastrerad sedan tidigare, samt chippad.
Laban har haft svårigheter att anpassa sig till ett nytt hem, han har kommit åter två gånger. Till slut kände matte Mon att det var bättre för honom att bo kvar hos henne och successivt få vänja sig med de två katter som redan bor i hemmet sedan förut, Laban är en speciell katt med speciella behov och nu får han stanna permanent i sitt jourhem.

Harley
Mysig och social tigrerad hona på 6-7 månader.
Harley och Davis kom in till Livbojen som undernärda kattungar, fulla med mask. De hade hittas vid en stig i ett sommarstugeområde, de var tama så någon hade slängt ut dem eller de hade blivit lämnade där. Oklart vad som hänt men de var otroligt svaga och magra.
Det dröjde verkor att få upp dem i vikt. Men efter avmaskning och näringspasta, gourmetmat och ägggula, grädde mm så tog de sig äntligen och började gå upp i vikt. De behövde ytterligare tid för att stabilisera sig och må bra. Vägen till återhämtning var lång men nu är de äntligen uppe i vikt!
Och nu mår de så pass bra att de blivit kastrerade, vaccinerade och id-märkta.
Hos Per och Noelia bor nu Harley och Davis, de kom till ett par som nyligen mist sin kisse och de ville adoptera två nya nu så att de skulle få katt i hemmet igen, som de båda två längtat efter sedan bortgången av deras andra katt.
Katterna kommer nu bo permanent som innekatter här och de kommer bli bortskämda och få kärlek och all mat som de gillar har familjen redan köpt hem till sina nya små älsklingar.
Tack snälla för att ni gav katterna ett sånt fint hem tillsammans!
 

Davis
Otroligt fin och kelig gul-tigé kille på 6-7 månader.
Davis och systern Harley kom in till Livbojen som undernärda kattungar, fulla med mask. De hade hittas vid en stig i ett sommarstugeområde, de var tama så någon hade slängt ut dem eller de hade blivit lämnade där. Oklart vad som hänt men de var otroligt svaga och magra.
Det dröjde verkor att få upp dem i vikt. Men efter avmaskning och näringspasta, gourmetmat och ägggula, grädde mm så tog de sig äntligen och började gå upp i vikt. De behövde ytterligare tid för att stabilisera sig och må bra. 
Vägen till återhämtning var lång men nu är de äntligen uppe i vikt!
Och nu mår de så pass bra att de blivit kastrerade, vaccinerade och id-märkta.
Hos Per och Noelia bor nu Harley och Davis, de kom till ett par som nyligen mist sin kisse och de ville adoptera två nya nu så att de skulle få katt i hemmet igen, som de båda två längtat efter sedan bortgången av deras andra katt.
Katterna kommer nu bo permanent som innekatter här och de kommer bli bortskämda och få kärlek och all mat som de gillar har familjen redan köpt hem till sina nya små älsklingar.
Tack snälla för att ni gav katterna ett sånt fint hem tillsammans!

Jumba och Stitch
Kattungar på ca 4 månader. Semilånghåriga bröder.
Vaccinerade en gång, fått en avmaskning samt är chip-märkta.
Duktiga Elina Persson tog saken i egna händer och räddade ett gäng hemlösa katter från ett ställe där antalet gått överstyr. Hon lånade fällor och transferburar av Livbojen och projektet var igång. Flera av dem var skygga mot människor men lugna och inte panikslagna, de blev med tiden trygga men inte helt tama.
Elina räddade fem katter från detta ställe, dessa var två av dem, Livbojen har hjälpt till med att betala veterinärvård mm och ordnat hem åt dem.
Elina har skött det praktiska med katterna.
Nu har Jumba och Stitch fått ett hem via Livbojens hemsida, de kom till en stor familj där det finns mycket utrymme för katterna att leka på och många nya familjemedlemmar som kan busa och gosa med killarna. De blir innekatter på en större yta och kommer få många i familjen som engagerar sig i deras fortsatta utveckling.

Bonnie och Ohana
Duktiga Elina Persson tog saken i egna händer och räddade ett gäng hemlösa katter från ett ställe där antalet gått överstyr. Hon lånade fällor och transferburar av Livbojen och projektet var igång. Flera av dem var skygga mot människor men lugna och inte panikslagna, de blev med tiden trygga men inte helt tama.
Elina räddade fem katter från detta ställe, dessa var två av dem, Livbojen har hjälpt till med att betala veterinärvård mm och ordnat hem åt dem.
Elina har skött det praktiska med katterna.
Nu har Livbojen funnit ett permanent hem åt flickorna, i ett stort stall i Täby hos Anneli.
De kommer hållas inne de första veckorna, det finns kattlucka in till värme och kontor osv, där kommer kattena få gå och komma som de vill sedan.
Personalen har redan de första dagarna fåt klappa katterna lite smått, då de är vana med hästar i ett stall så kommer nog tjejerna vänja sig fort. De äter redan går på lådan och börjar trivas och bekanta sig med sin nya miljö. Det här blev perfekt för dem!

musse.jessica musse.jessica

Musse
En go och kelig hankatt på ett år, kasterad chippad, vaccinerad och avmaskad.
Han föddes på en gård och är van att vara ute mycket men trivs även inne. Han gillar barn och har bott med barn tills han kom till Livbojen då barnen hade allergi kunde Musse inte bo kvar i sitt hem.
Musse har fått flytta hem till Roger med familj som bor på landet, de sökte en kattkompis till sin 4 åriga kisse, de hade just fått ta bort sin andra katt.
Här blir Musse utekatt och han kan gå in och ut som han vill i ett hus på landet, precis vad som var hans dröm om ett nytt hem.
Vi är glada för Musses skull nu väntar ett härligt liv på landet för honom med nya vänner. 

Megan
Superfin sköldpaddsfärgad hona i klara härliga färger. (Mamma till kattungarna Viska, Humle, Snosan och Mysan)
Nu vill Megan börja sitt liv på egen tass!
Vi tror hon är ca två år gammal, hon är en lugn fin och klok och social hona, som pratar mycket.
Hon var en toppenmamma till sina ungar och nu vill hon ha ett eget hem och få mycket kärlek.
Hon var utekatt förut men numera innekatt och det går bra.
Hon är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad och klar för att finna ett nytt hem!
Hos Ingalill och Olle i Västerås bor nu fina Megan som kommer få ett underbart hem med mycket kärlek, det blev kärlek från första ögonkastet och efter en stunds fika och överläggning kom de åter och hämtade Megan samma dag. Vi är så tacksamma över hennes nya hem!

Viska
Kattunge på 12 veckor som söker hem.
(Mamma är Megan och syskon är Mysan Humle och Snosan)
Hon är avmaskad, chippad och vaccinerad en gång. 
Mysan bor numera hemma hos Birgitta med familj, här finns även en liten hund och en vuxen katt.
Under höstlovet kommer dottern Sara ta hand om Viska och introducera henne för alla nya familjemedlemmar.

Humle
Kattunge på 12 veckor som fått hem.
(Mamma är Megan och syskon är Mysan Humle och Snosan)
Han är avmaskad, chippad och vaccinerad en gång. Nu har Humle flyttat till Karin som tidigare haft otur med katter som adopterats av Livbojen, den sista dog rätt ung av okänd orsak till familjens förtvivlan. 
Nu får Humle en egen familj, och de kommer ha mycket roligt och mysigt under kommande höstlov då familjen kommer ägna tid åt Humle och introducera honom i sitt nya hem.

Snosan och Mysan
Kattungar till matte Megan!
Syskon är Mysan och Humle. De är nu 12 v gamla. 
Sonsan och Mysan bor numera permanent hos David och Stina i Västerås, här blir de innekatter och kommer busa på dagarna då matte och husse jobbar. Klös-ställning och allt var redan på plats då kattungarna hämtades i en splitterny rosa transportbur för hemfärd till Västerås.
Innan de flyttade blev de vaccinerade, avmaskade och chippade. 

Tindra
Jättesöt liten sköldpaddsfärgad hona med "kajal" runt ögonen.
Hon är ca fem månader gammal och redan kastrerad, vaccinerad en ggn, id-märkt och avmaskad.
Hon hittades som ensam kattunge, nedkyld och i dåligt skick. Hon var livrädd och undernärd.
Några privatpersoner tog in henne och därmed räddade livet på henne, och sedan kom hon till jourhem i Livbojen.
Efter några veckor i jourhem var denna lilla rädda katt så gott som tam och vid visning så charmade hon genast till sig ett hem hos en kvinna som föll för henne direkt.
Nu har Tindra ett underbart hem med någon som älskar henne, hon blir innekatt.

muussiiiss muussiiiss

Musse
Jättefin och superkelig kille på ett år.
Han kom till Livbojen då ägaren inte kunde ha honom kvar pga ändrade omständigheter i både familj och boende. Sedan fick han ett nytt hem och där kunde de inte ha kvar honom pga allergi.
Musse är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Nu har Musse äntligen fått ett permanent hem hos Rada med son i Västerås, nya matte är redan överförtjust i sin nya familjemedlem och Jocke som var tidigare ägare kommer sakna honom väldigt mycket, det här är en helt underbar katt både till utseende och personlighet!

Mila
Född 2009. Sköldpadda med vita tecken, kastrerad och öronmärkt.
Mila & Mowits kom in som omplaceringskatter, de har haft två andra hem förut, men båda familjerna har lämnat bort dem pga allergi.
Mila är en kraftig dam med hull långt ner på magen, hon är en rund primadonna som är bestämd av sig. Hon vill helst inte ha andra katter runt sig utan vill gärna vara enda katten i familjen.
Hon vet när hon vill bli klappad och inte, ofta myser hon och rullar sött på mattan och man får klappa henne, men ibland vill hon tex inte att man skall röra hennes mage, då säger hon ifrån.
Hon är rumsren och äter både torrfoder och mjukmat.
Hon har tidigare i livet varit utekatt, numera endast innekatt.
Hon var 180924 på en hälso-kontroll på Evidensia Djurklinik då hon 9 år gammal nu skall hitta ett nytt hem ville vi kolla att hon mår bra.
Veterinären (tandspecialist) konstaterade att tänderna är ok, de ser ut som de gör på en 9 årig katt.
Mila har fått ett hem hos Piias mamma på landet, mamman är en äldre kvinna och hon har tidigare haft en äldre katt och vill nu ge sin kärlek till en ny katt, därför passade Mila bra både till sin ålder och att hon gillar att vara ute. Nu kommer Mila kunna få vara ute som hon älskar, och självklart inne och mysa med matte också. 
 

Mowits
Född 2009. Grå och vit kastrerad och öronmärkt hankatt.
Mowits & Mila kom in som omplaceringskatter, de har haft två andra hem förut, men båda familjerna har lämnat bort dem pga allergi.
Då han kom in till Livbojen som 9 årig katt gjorde vi en hälso-kontroll på Evidensia djurklinik 180924, där kollades lever- och njurvärden som var bra.
Hans tänder var ok, att jämföra med en katt på 9 år som i normala fall (koll av tandspecialist).
Hälsokollen var ok enligt veterinär och vi kan adoptera ut Mowits nu.
Han är något tunn i hullet och bör äta mera och lägga på sig mer, han är en stor hankatt men bör egentligen väga mer än vad han gör i dagsläget.
Camilla som var jourham till Mowits fastande för honom rejält, han låg i hennes säng, blev kompis med hennes katt Silje från Livbojen och kom att bli en väldigt kär familjemedlem. Camilla behöll därför Mowits permanent och har på en kort tid fått upp honom i vikt, fått hans päls att se blänknade ut, fått bort mjällen i pälsen osv. Han har levt upp med bra foder, mycket uppmärksamhet och en ny kattkompis som han har roligt och busar med.
Här blir han innektt i en rymlig trea med innätad balkong och mycket mys från nya matte. Han har fått det så bra! 

Snövit
Helvit honkatt som är ca 4 år gammal, kastrerad och chippad, samt avmaskad.
Hon gillar inte andra katter. Hon är van att få gå ut så hon skulle gärna vilja fortsätta med det.
Hon är en social katt som gillar att kela och spinner mycket och högt.
Snövit behöver nytt hem då hon inte kan följa med till nya bostaden dit de fd ägarna skall flytta. Innan hon räddades av upphittarna var hon hemlös och dök upp på deras balkong och vägrade flytta därifrån.
Snövit har flyttat till ett par som bor i Knivsta, de bor i ett radhus i ett lugnt område, så här kan hon fortsätta vara utekatt som hon verkligen gillar att vara. Hon kommer få mycket kärlek och uppmärksamhet av sina nya ägare och de har haft katt tidigare så de är erfarna på denna punkt. Hon blir enda katten i familjen, eftersom hon ine gillar andra katter.

Zelda
En fin blå-sköldpadds hona på ca 2 år som är kastrerad, id-märkt och avmaskad.
Hon gillar att busa, både med andra och sig själv. Är nyfiken och leker med bollar och älskar även att kela och ligga i knäet.
Hon vill gärna bo med flera katter, och hon är även van med hund.
Zelda har varit hemlös och sprungit vid en fabrik innan hon hittades och togs in och räddades!
Zelda har fått ett permanent hem hos Kristian med sambo som bor i en lägenhet i Fröslunda i Eskilstuna. Här blir hon innekatt och kommer få mycket kärlek och uppmärksamhet av sin nya familj.

Bea
En fin tjej på 2 år. Hon är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.
Hon är nyfiken av sig och gillar att leka. Hon är kelig av sig och gillar besökare. Hon står gärna på byrån och hälsar välkommen, kan hoppa upp på axeln och säga hej! En väldigt trevlig och kelig fröken! Hon är van både med andra katter och även med hund.
Bea bodde hos en oseriös person som inte tog hand om henne och misskötte henne, därför fick hon komma till ett jourhem och här blev hon till slut en trygg och härliga katt!
Bea har fått ett permanent hem hos Kerstin som är en äldre pigg dam som tränar och håller igång och hon bor i Nykvarn. Hon blir innekatt där men kommer även kunna få gå ut med tiden.
Hon har redan första dagen inspekterat hela hemmet och verkar nöjd och har gjort sig hemmastadd, hon kommer att få mycket kälek nya från matte som är hemma med henne mycket.

Marcus
En helsvart kille med gula ögon, väldigt söt och fin len mjuk kolsvart päls.
Han är ca 1.5 år gammal och hittades tillsammans med en kattkompis på en parkering utanför en industri. Han blev snabbt tam och kelig.
Han är inte rädd för nya personer, och han gillar att leka. Är ett charmtroll o trygg i sig själv.
Marcus lyckades charma Gun med make rejält då de kom och kollade på honom, de kunde knappt slita sig från honom, men hämtade hem honom efter ett par dagar. Marcus blir Västerås-bo och han kommer kunna få gå ut i koppel men inte själv då de bor nära en väg. Familjen kommer skämma bort sin nya familjemedlem mycket, de är vana kattägare och har haft katt i två omgångar förut. 

Sky
Detta är en hona på 1.5 år.
Hon är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.
Hon är till sättet uppmärksamhetssökande, gillar att vara i centrum.
Hon är van med hund och barn, skulle passa bra i en barnfamilj. Även van med andra katter.
Hon tycker om att ligga i knä och kela. Tycker om att leka och är nyfiken. 
Hon kommer med saker, som stödmatte kastar och Sky kommer tillbaka med det. Hon har roligt med påsklämmor och sugrör.
Sky charmade Adreas som kom för att kika på henne. Andreas bor på landet med sin familj, fru och två barn. De har även en hund som är väldigt nyfiken på katter och det passae därför bra att Sky levt med barn och hund i tidigare stödhem. I nya hemmet kommer hon få mycket kärlek och då de bor på landet kommer hon kunna bli utekatt då hon blivit trygg med sin nya familj.

Lilly
Söt liten katthona som haft en kull med kattungar som nu blivit stora. Vi tror att Harry och Hugo var hennes ungar, ev även Blixten och Luno och Svante (eller så var det hennes adoptivungar som kom med henne på samma gång).
Det här är en trevlig, mysig och gosig flicka, men lite osäker och kan fräsa till när man kommer fram. Det är bara en reaktion på det gamla livet som hemlös utekatt med kattungar att försvara.
Vi tror att Lilly är ca 1,5 år, hon är liten i kroppen.
Hon levde ett hårt liv med måna katter som föddes samtidigt men blev matade och klappade av många pensionärer vid ett ålderdomshem, de tog gott om de hemlösa så gott de kunde tills flera olika katthem kontaktades och vi hjälptes åt att ta in katterna, Livbojen tog in 6 st sammanlagt.
Lilly är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.
Nu har denna fina tjej fått ett nytt hem som innekatt och här kommer hon bli en älskad kisse, här bor sedan tidigare katten Zelda från Livbojen. 

Harry
En vit kattkille med lite grå fläckar.
Jourmatte berättar om Harry att han fräser fortfarande lite om man kommer för nära för hastigt men kan låta en röra vid honom när man är försiktig, övertygad om att fräsandet också kommer att släppa.
Är 12 veckor gammal. Gillar att busa mycket. Är van med barn men fräser även åt dem precis som vuxna, men tror ändå han skulle funka i en barnfamilj precis som brorsan Hugo.
Är vaccinerad en gång, chippad och avmaskad.
Harry kommer från en kattkoloni som genom åren blossat upp och kommit under kontroll och blossat upp igen, just nu har kolonin okontrollerat tagit fart igen och iom att den ligger nära ett äldreboende där många äldre matar o tar hand om katterna så fortsatte den snabbt  att sprida sig och en varm sommar och höst har gjot att alla klarat sig.
Livbojen hjälpte till med 6 katter från detta ställe, andra katthem har hjälp till med katter de också. Vi hoppas kolonin en gång för alla kan stoppas upp nu. 
Nu har bröderna Harry och Hugo flyttat till samma hem, här bor sedan tidigare en kisse så de blir tre nu. Vi har fått rapport från nya matte att det går ättebra för bröderna som trivs och växer, leker, äter och myser i det nya hemmet. 

Hugo
Vit kattunge med små svarta prickar och svart/grå svans. 
Han beskrivs av jourmatte som mycket tam men inte riktigt fattat grejen med att kela ännu, men det kommer nog snart. Gillar att busa. Ca 12 veckor. Går bra ihop med barn.
Är vaccinerad en gång, chippad och avmaskad.
Hugo kommer från en kattkoloni som genom åren blossat upp och kommit under kontroll och blossat upp igen, just nu har kolonin okontrollerat tagit fart igen och iom att den ligger nära ett äldreboende där många äldre matar o tar hand om katterna så fortsatte den snabbt  att sprida sig och en varm sommar och höst har gjot att alla klarat sig.
Livbojen hjälpte till med 6 katter från detta ställe, andra katthem har hjälp till med katter de också. Vi hoppas kolonin en gång för alla kan stoppas upp nu. 
Nu har bröderna Hugo och Harry flyttat till samma hem, här bor sedan tidigare en kisse så de blir tre nu. Vi har fått rapport från nya matte att det går ättebra för bröderna som trivs och växer, leker, äter och myser i det nya hemmet. 

Svante
Svante. En svart kattunge på ca 14 veckor.
Jourmatte beskriver honom som busig och gosig. Mycket tam. Fungerar bra ihop med barn.
Är vaccinerad en gång, chippad och avmaskad.
Denna svarta goa och sociala kille var en av de sex katter vi räddade från ett projekt med katter som spårar ur i antal och förökat sig vid ett äldreboende. Detta var andra gången kolonin tog fart och vi har varit flera katthem som lyckats ta hand om några så vi hoppas att alla kommer därifrån då de är hemlösa men matas varje dag och blir bara fler och fler.
Nu bor Svante permanent hos Lisbeth och när hon hälsade på honom så blev hon fäst vid honom direkt. Här komemr han få mycket kärlek och bus!

Naala
Omplaceringskatt som heter Naala och är ett par år gammal.
Familjen hade en ansträngd familjesituation och behövde omplacera en katt och Livbojen hjälpte till med det.
Nu bor Naala med Linnea som sedan tidigare har en omplaceringskatt vid namn Zelda.
Efter en tids prövning gick det bättre och bättre mellan katterna och efter två veckor fick vi beskedet att Naala skulle få stanna permanent hos Linnea, vilket vi blev väldigt glada för.
Naala är sedan tidigare kastrerad och chippad.

Tjorven
Syskon med Pelle, Skrållan och Stina.
Den kattunge i kullen som är lättast att hantera, socialast och tamast av de fyra.
Kattunge på ca 4 månader.
Denna lilla flicka hittades med sina tre kattsyskon, hon föddes i en lada av en hemlös kattmamma. 
Några personer hittade kattfamiljen och matade dem och klappade dem, de var nästan tama när de kom in men fortfarande lite skygga.
Tjorven blev vaccinerad, avmaskad och chippad innan hon flyttade till nytt hem.
Hon bor numera hos Andreas och Ina som tidigare var jourhem åt Livbojen och har katten Cola. Hon fångade deras hjärta och efter en prövotid bestämde de sig för att behålla denna härliga lilla flicka permanent.
Kattmamman fick stanna permanet hos upphittarna.

Pelle
Kattunge på ca 4 månader.
Räddades mad Stina, Skrållan och Tjorven, han föddes i en lada av en hemlös kattmamma. 
Några personer hittade kattfamiljen och matade dem och klappade dem, de var nästan tama när de kom in men fortfarande lite skygga.
Tiden i jourhem gjorde dem gott och nu har Pelle flyttat till Lillis som har en äldre kastrerad hona, vi tror att Pelle kanske kan bli "adopterad" av den äldre katten och kan få trygghet och en extramamma i henne.
När nu Lillis jobbar om dagarna kan katterna har roligt och få sällskap av varandra.
Pelle blev vaccinerad, avmaskad och chippad innan hon flyttade till nytt hem.
Kattmamman fick stanna permanet hos upphittarna.

Stina
Kattunge på ca 4 månader. Tinade upp i jourhemmet och började tillslut att spinna och mysa med jourmatte Anna.
Stina är syskon med Pelle, Tjorven och Skrållan, och de föddes i en lada av en hemlös kattmamma. 
Några personer hittade kattfamiljen och matade dem och klappade dem, de var nästan tama när de kom in men fortfarande lite skygga. 
Stina blev vaccinerad, avmaskad och chippad innan hon flyttade till nytt hem.
Kattmamman fick stanna permanet hos upphittarna.
Stina charmade till sig sina nya "föräldrar" Frida med make och bor nu hos dem tillsammans med en treårig katthona som de har sedan förut.
Stina som räddades undan livet som hemlös i en lada hade tur och blev klappad under hela sin uppväxt av snälla personer, det gjorde att hon blev helt tam i jourhemmet och det gick bra för henne att introduceras till ett nytt hem.
 

Skrållan
Kattunge på ca 4 månader som kom till Livbojen med sina fyra syskon, mamman fick stanna hos upphittaren och de kommer kastera henne och ge henne ett permanent hem.
Syskon är Stina, Pelle och Tjorven. Ungarna var lite rädda av sig då de föddes i en lada, men de blev matade och klappade så de var nästan tama då de kom in till ett av våra jourhem.
Nu har Skrållan fått ett nytt hem hos Camilla med familj som bor i Kvicksund och som tidigare har katten Hasse som vi tror kan bli ett stort stöd för lilla Skrållan, för hon behöver en tam och trygg kisse att ty sig till.
Innan lilla Skrållan flyttade blev hon vaccinerad, chippad och avmaskad via Livbojen.
 

nisseeee. nisseeee.

Nisse
Mycket kelig och trevlig kattkille på 14 veckor.
Vaccinerad, chippad och avmaskad.
Nisse upptäcktes ute på landsbygden, där han sökte sig till en familj, de frågade runt men ingen ville kännas vid honom. Han blev omhändertagen av ett av Livbojens jourhem, efter att han mycket snabbt anpassade sig så chamnade han till sig Annemarie som var ute efter en kattkompis till hennes katt Svensson. Nu bor Nisse med sin nya lilla familj, både bilder och uppdateringar har kommit som visar att Nisse trivs och att katterna håller på att bli vänner, de leker och busar och smyger på varandra.
Nisse och Svensson är utekatter i sommarstugan och sedan innekatter med matte i stan så de får ha ett riktigit härligt kattliv med sin matte!

mr grey mr grey

Mr Grey

Ålder ca 3-4 år gammal.
Mr Grey kom vandrade till en gård okastrerad och omärkt, ägare efterlystes men ingen hittades. Han är en gosig kille så någonstans måste han bott tidigare.
Han älskar att vara med, gosa och vara nära. Går bra ihop med andra katter.
Kastrerad, vaccinerad en gång och id-märkt.
Mr Grey charmade direkt in sig hos Josefine och Johan  från Västerås och flyttade sedan dit och bor nu permanent med dem. Han är superkelig och mysig och redan första dagen gjorde han sig hemmastadd med sin nya familj, en helt underbart fin och go kille!

Mammis Mammis

Mammis/Chimay
Hona med svart sammets-päls, ca två år gammal.
Mycket trevlig och kelig innekatt, kan även vara utekatt. Härlig familjekatt som gosar med allt och alla. Passar bra som familjekatt.
Den här svarta skönheten kom till Livbojen med sina tre kattungar, Jenny, Forrest och Skruttan. Hon var helt tam men ungarna var lite förvildade då de inte hanterats första tiden då de växte upp. Kattfamiljen bodde med en handikappad man som inte ens kunde ta hand om sig själv, än mindre om katterna.
Mammis fick namnet Chimay från nya husse Robert, han berättar att det går superbra med Chimay hemma hos dem, hon har redan gjort sig hemmastadd och älskar att ligga och mysa i uterummet och spana.
Chimay blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad innan hon flyttade till sitt nya hem i Västerås.

Jenny
Kattunge till mamma Mammis, och syskon till Fredrik och Forrest.
Hon är fullt vaccinerad, chippad och avmaskad.
Jenny är tamast av de små rädda ungarna, eftersom de inte hade det bra första tiden i sitt liv blev de inte helt tama då de växte upp.
Mamman till ungarna var helt tam men ungarna var lite förvildade då de inte hanterats första tiden då de växte upp. Kattfamiljen bodde med en handikappad man som inte ens kunde ta hand om sig själv, än mindre om katterna.
Jenny har gjort stora framsteg i jourhemmet och nu har hon fått en egen familj med en till katt som är tam och som hon kan känna trygghet, hos. Vi hoppas att katterna skall trivas med varandra och att de skall bli en fin liten familj.

forrest forrest

Forrest
Liten bruntigrerad hane, kastrerad tidigt, fullt vaccinerad, avmaskad en gång, samt chippad.
Mamman till ungarna var helt tam men ungarna var lite förvildade då de inte hanterats första tiden då de växte upp. Kattfamiljen bodde med en handikappad man som inte ens kunde ta hand om sig själv, än mindre om katterna.
Forrest blav så pass tam att han gillade att bli klappad, han fick genomgå en tidig kastrering och flyttade sedan till Josefin som bor på landet på en gård mellan Köping och Kungsör, katterna kommer få vara inne tills i vår (april) och sedan väntar det nya spännande livet på gården.
Då mamman i familjen är allergisk får katterna bo i verkstaden där det är full värme, med mat och vatten och leksaker. I vår öppnas kattluckan och de får börja gå ut, och det finns även andra katter på gården, samt hästar och hund så efter tiden inomhus börjar i vår det spännande livet på gården för kissarna!

Skruttan
Liten bruntigrerad hona, kastrerad tidigt, fullt vaccinerad och avmaskad en gång, samt chippad.
Kattmamman var helt tam men ungarna var lite förvildade då de inte hanterats första tiden då de växte upp. Kattfamiljen bodde med en handikappad man som inte ens kunde ta hand om sig själv, än mindre om katterna.
Skruttan gjorde en hel del framsteg i jourhemmet, hon fick genomgå en tidig kastrering och flyttade sedan till Josefin som bor på landet på en gård mellan Köping och Kungsör, katterna kommer få vara inne tills i vår (april) och sedan väntar det nya spännande livet på gården.
Då mamman i familjen är allergisk får katterna bo i verkstaden där det är full värme, med mat och vatten och leksaker. I vår öppnas kattluckan och de får börja gå ut, och det finns även andra katter på gården, samt hästar och hund så efter tiden inomhus börjar i vår det spännande livet på gården för kissarna!

Kodjo & Kevin
Två av fyra syskon som kom till Livbojen då mamman förskjutit dem sedan de var små, mamman kommer stanna permanent i hemmet som omhändertog hela kattfamiljen, och ungarna kom till Livbojen för att leta nya hem.
Mamman lade de fyra kattungarna i ett soprum och kom ut och in där tills en person upptäckte dem och tog in dem, det var innan alla hann bli förvildade. Då familjen återförenades inne tog mamman avstånd från sina ungar tyvärr. De fyra ungarna finns nu i ett tryggt jourhem där det även finns två vuxna katter som deras förebild.
De har fått hem två och två eftersom vi tyckte det var viktigt då de inte haft sin riktiga mamma på samma sätt som kattungar brukar ha, de har fått behålla denna trygghet och kommer nu börja livet på egen tass i en ny familj, två och två syskon följs åt.
Kattungarna är vaccinerade en gång, chippade samt avmaskade.

jessica 2 svarta jessica 2 svarta

Kajsa & Kalle
Två av fyra syskon som kom till Livbojen då mamman förskjutit dem sedan de var små, mamman kommer stanna permanent i hemmet som omhändertog hela kattfamiljen, och ungarna kom till Livbojen för att leta nya hem.
Mamman lade de fyra kattungarna i ett soprum och kom ut och in där tills en person upptäckte dem och tog in dem, det var innan alla hann bli förvildade. Då familjen återförenades inne tog mamman avstånd från sina ungar tyvärr. De fyra ungarna finns nu i ett tryggt jourhem där det även finns två vuxna katter som deras förebild.
De har fått hem två och två eftersom vi tyckte det var viktigt då de inte haft sin riktiga mamma på samma sätt som kattungar brukar ha, de har fått behålla denna trygghet och kommer nu börja livet på egen tass i en ny familj, två och två syskon följs åt.
Kattungarna är vaccinerade en gång, chippade samt avmaskade.

Misselina
Jättesöt liten hona som är vit och brun-tigrerad.
Hon är kattmamma till fem vackra friska fina kattungar, som nu fått hem via Livbojen: 
Peace, Love, Fröken Fräken, Snutte och Joppe
Misselina vill nu gärna börja livet på egen tass och önskar ett hem där hon får kärlek och mycket mys och gos.
Hon är ca 1-2 år gammal.
Nu har Misselina äntligen fått ett hem, hos Michelle i Strängnäs, här blir hon ensam katt i hushållet som hon önskar, då hon är väldigt låg i rang blir hon lätt någon att ge sig på och det hände tex jourhemmet.
Nu får hon en matte som älskar henne och var ensam utan andra katter som är elaka mot henne.
Innan Misselina flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. 

Peace & Love
Två underbara och sociala, tama och mysiga kattungar, det är syskon, en kille och en tjej.
De är 16 veckor gamla.
De är fullt vaccinerade, avmaskade och chippade och söker nytt hem.
Hos Pia i Norrtälje bor nu dessa två underbart mysiga små missar. De blir innekatter i en rymlig tvåa och får en matte som kommer älska dem och ta hand om dem på bästa sätt. 
De har redan gjort sig hemmastadda hos Pia, hon har rapporterat via sms att de nosat igenom hela hemmet och sedan slocknat i soffan tillsammans. Det här blir superbra för de underbara kattungarna. 

Fröken Fräken/Selma
Mysig liten fin tjej som föddes av mamma Misselina och hon växte upp i tryggheten med sin fina kattfamilj och fick flytta till nytt hem där
Selma blev nya namnet och hon bor nu med katten Gubben och matte Agneta säger att det går jättebra mellan de två katterna.
Innan Selma flyttade blev hon vaccinerad, chippad och avmaskad. 
 

Snutte/Elvis
Snutte föddes av kattmamma Misselina och han och syskonen växte upp i ett tryggt jourhem med mamma under mycket lek och bus och mys!
Snutte fick sitt namn då han i början snuttede/sög upp mjukmaten.
Han fick sedan namnet Elvis av Sanna som adopterade honom. Han gjorde sig direkt hemtam och bilder kom där han sov i sägen så här kommer ha få det jättebra, och han får en kattkompis dessutom!
Elvis flyttade när han var vaccinerad, chippad och avmaskad. 

 

Joppe
Jättebusig, mysig och framåt kattunge som föddes av kattmamma Misselina.
Växtre upp i ett tryggt jourhem och då han var 12 v så flyttade han till Nea, Dennis och deras två barn och fyra katter (varav tre från Livbojen).
Här har han ett fartfyllt familjeliv, där katterna får vara med på allt med barnen.
Innan Joppe flyttade blev han vaccinerad, chippad och avmaskad. 
 

vilda.mona vilda.mona

Vilda
Kattmamma till Tåa, Gosan, Smirre, Marion och Kisen.
Livbojen fick ett larm om en dräktig hona som sedan något år bodde i en lekstuga på en familjs tomt. Katten Vilda fångades in med fälla och kom till ett av Livbojens jourhem. Hon var högdräktig och födde snart fem friska fina små ungar. Hade vi inte fått in henne hade hon lagt kattungarna ute och de hade gått en osäker framtid till mötes. Nu föddes de inne och blev ett gäng helmysiga busungar med massor av kärlek i sina små kroppar.
Mamma Vilda blev inte tam i jourhemmet, så efter att hon kastrerats, vaccinerats och id-märkts och avmaskats fick hon flytta tillbaks till tomten där hon gått under nästan ett år förut. Här får hon bo i lekstugan men hon får även komma in om så önskar. Om Vilda vill bli en tamis har hon alla cnanser nu, hennes kattkompis, en hane, som redan bor i familjen, väntar på henne. De var bra kompisar innan Vilda kom till jourhemmet och fick kattungar.
Nu är alltså vilda hemma igen efter några månader, nu kommer hon inte riskera att få kattungar och hon är id-märkt så nu kan hon bo med sin familj inne eller ute. 

Tåa
Kattunge till mamma Vilda som kom dräktig till Livbojen och födde fem små friska och härliga ungar som blev mycket tama under uppväxten i jourhemmet.
Född 180622, vaccinerad med första sprutan 180823.

Gosan
Svart kattunge, hona, med lite skiftningar av olika färger i solen.
Hon och hennes fyra andra syskon kom i mammas mage till Livbojen. Mamma Vilda är en förvildad hona som trivs i kattflocken i jourhemmet och fungerar bra med alla andra och tar bra hand om sina ungar. 
Gosan är som namnet säger "gosig" och trevlig, busar och älskar att upptäcka allt runt om sig.
Har växt upp med mamma och andra vuxna katter och det går jättebra med alla katter som hon träffar.
Hon är leveransklar om ca tre veckor. Har fått första vaccination och avmaskning.
Lungor, hjärta och tänder utan anmärkning, enligt koll hos veterinär.
För intresse smsa Sara på 070-395 47 81.
 

Smirre
Kattunge till mamma Vilda som kom dräktig till Livbojen och födde fem små friska och härliga ungar som blev mycket tama under uppväxten i jourhemmet.
Född 180622, vaccinerad med första sprutan 180823.


Marion
Kattunge till mamma Vilda som kom dräktig till Livbojen och födde fem små friska och härliga ungar som blev mycket tama under uppväxten i jourhemmet.
Född 180622, vaccinerad med första sprutan 180823, andra 180915 samt avmaskad och chippad.
Marion och brorsan Kisen har nu flyttat till Axel och Elisabeth. Det blir deras första katter och de passar väldigt bra i en familj som inte haft katter tidigare då de är mycket sociala, rumsrena, friska och lekfulla. Paret har fått mycket information av oss på Livbojen om alla sidor av att ha katt och det viktigaste man bör tänka på för att kattsäkra hemmet. Paret verkar väldigt engagerade i kattungarna sedan första stunden de såg dem. Vi hoppas de fyra kommer att få ett underbart härligt liv tillsammans i många år framöver. 

Kisen
Svart liten kattunge som föddes av mamma Vilda och kom till Livbojen i mammas mage.
Född 180622, vaccinerad med första sprutan 180823, andra 180913, samt avmaskad och chippad.
Kisen och syrran Marion har nu flyttat till Axel och Elisabeth. Det blir deras första katter och de passar väldigt bra i en familj som inte haft katter tidigare då de är mycket sociala, rumsrena, friska och lekfulla. Paret har fått mycket information av oss på Livbojen om alla sidor av att ha katt och det viktigaste man bör tänka på för att kattsäkra hemmet. Paret verkar väldigt engagerade i kattungarna sedan första stunden de såg dem. Vi hoppas de fyra kommer att få ett underbart härligt liv tillsammans i många år framöver. 

isa isa

Isa
Supertrevlig hona på 1-2 år. Brun/grå-tigrerad.
Isa är en superfin och mysig ung katthona, hon älskar att bli klappad, mysa och kela och busa. Hon gillar inte andra katter så mycket och inte hundar. Hon kan fungera som både ute- och innekatt tror vi. Hon är rumsren.
Isa kom till Livbojen då hon flyttades ifrån av någon som ägde henne tidigare, hon var då okastrerad, ej märkt osv.
Hon kom in till ett av Livbojens jourhem och blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Nu har Isa fått ett permanent hem hos Jenny och Rpbert i Västerhaninge i Sthlm där hon blir innekatt och en ny älskad familjemedlem.
Vi önskar Isa lycka till i sitt nya hem och nu börjar änligen hennes liv på egen tass i ett kärleksfullt hem!

Lovis
Underbart kelig och tillgiven honkatt på ca 2 år.
Kattmamma till fem kattungar, Frasse, Kimmie, Isis, Molly och Morris.
De kom till Livbojen då de var hemlösa på en gård och hundar jagade dem där så de svävade i fara.
När alla kattungar var 12 v var det dags för dem att flytta och då kasterades mamma-katt, vaccinerades och id-märktes. Hon blev även behandlad med Stronghold mot öronskabb och med milbemax för avmaskning.
Hon bor nu med Anders och Arwen i en stor husvagn med stort förtält på Vilsta camping, vi har sett jättefina bilder på hur Lovis kommer få leva sitt kattliv, och det är underbart för husse har ordnat massor av krypin och utrymmen åt dem vid husvagnen. Ett härligt liv som camping-katt väntar nu söta Lovis.

Frasse och Kimmie
Två killar som föddes av kattmamma Lovis, hela kattfamiljen kom till Livbojen då de föddes på en gård och jagades runt av hundar och de var hemlösa och hade ingenstans att ta vägen.
Livbojen räddade hela familjen som växte upp i tryggheten med sin härliga mamma Lovis som tog hand om alla fem bäbsar tills de var 12 v och fick flytta till enga hem.
Frasse och Kimmie fick följas åt, nu får de en husse, en matte, och en lillhusse som kommer älska dem väldigt mycket.
Innan de flyttade blev de fullt vaccinerade, avmaskade och chippade samt behandlade med Stronghold för öronskabb.  

ingegärd.1 ingegärd.1

Isis
Till Caroline med barn har nu denna underbara lilla tös, Isis, flyttat.
Caroline har sedan tidigare Sigge från Livbojen och en till kisse från Tre Tassar i Katrineholm.
Nu blir det tre kissar och ett häligt kattliv väntar den lilla söta Isis.
Livbojen räddade hela katt-familjen som växte upp i tryggheten med sin härliga mamma Lovis som tog hand om alla fem bäbsar tills de var 12 v och fick flytta till enga hem.
Frasse och Kimmie fick följas åt, nu får de en husse, en matte, och en lillhusse som kommer älska dm väldigt myycket.
Innan Isis flyttade blev hon fullt vaccinerad, avmaskad och chippad samt behandlad med Stronghold för öronskabb. 

Molly och Morris
Livbojen räddade hela denna katt-familje som växte upp i tryggheten med sin härliga mamma Lovis, som tog hand om alla fem bäbsar tills de var 12 v och fick flytta till enga hem.
Molly och Morris fick följas åt, nu får de en kärleksfull familj som väntar på dem. Då familjen tidigare haft väldigt otur med katter, både sjukdomar och andra sorgligheter så önskar nu hela familjen att kattungarna får leva vidare tills de är minst 20 år.
Innan de flyttade blev de fullt vaccinerade, avmaskade och chippade samt behandlade med Stronghold för öronskabb. 

Sir Väs 
Syskon med Fido, Flisan och Fröken Fräs.
En hane som är ganska stor för sin ålder, helt svart med en vit fläck bröstet. Född 180519.
Han växte upp med flera katter och en hund som var väldigt busig så hon är van med hund i hemmet. Hennes där han föddes var inget bra hem för katter då han fick gå ut från han började kunna gå i farlig miljö och katterna hade blivit förvildade om de inte kommit in i tid. 
Sir Väs är vaccinerad en gång, chippad och avmaskad. 
Sir Väs har flyttat till Ewa med make, de ville ha en liten katt som sällskap till sin äldre kisse. Väs har landat i nya hemmet och har efter några dagar levt upp och börjat leka och trivs bra. 

Fröken Fräs
Syskon med Fido, Sir Väs och Flisan.
Svart hona med en vit fläck på bröstet, född 180519.
Hon växte upp med flera katter och en hund som var väldigt busig så hon är van med hund i hemmet. Då personen hon föddes hos lät henne gå ut i skogen redan då hon kunde gå, och de blev jagade av hemmets hund, så hade de inte fått den bästa uppväxten tyvärr. Det satte sina spår och det tog flera veckor i jourhemmet innan Fräs och syskonen landade och började bete sig på katters vis. Ett evigt kämpande från jourmatte och till sist blev Fräs tam och charmade en granne som kom på besök i jourhemmet.
Jessica adopterade Fräs efter kastrering, full vaccination id-märkning och chip.
Hon bor numera med familjen där det sedan tidigare även bor en hund och en katt. Hälsning från Fräs har kommit då hon ligger bredvid hunden och ser nöjd ut.

Fido
Syskon med Fröken Fräs, Sir Väs och Flisan.
Röd kattkille ​​​​​​​som är född 180519.
Han växte upp med flera katter och en hund som var väldigt busig så han är van med hund i hemmet. Damen som hade dem bor ute i skogen och har sina djur okastrerade och låter dem springa fritt och para sig med varandra, utan plan på vart ungarna sedan skall ta vägen.
Fido är vaccinerad en gång, chippad och avmaskad. 
Han är väldigt kelig och spinner mycket och när han är i famnen vill han krypa in i armväcket och gömma huvudet. Är lekfull av sig. Fido är lite blyg i sättet så han vill ha med sin sin syster Flisan eller en tam tygg katt i nya det hemmet.
Nu har Fido med systern Flisan flyttat till Annette i Tärnsjö som har en vuxen kisse sedan tidigare, hon är pensionär och tycker att hon har tid och ge sin kärlek till ytterligare två katter som behöver ett permanent hem.

Flisan
Syskon med Fido, Sir Väs och Fröken Fräs.
Blå-sköldpaddsfärgad hona född 180519.
Hon växte upp med flera katter och en hund som var väldigt busig så hon är van med hund i hemmet. Damen som hade dem bor ute i skogen och har sina djur okastrerade och låter dem springa fritt och para sig med varandra, utan plan på vart ungarna sedan skall ta vägen.
Flisan är vaccinerad en gång, chippad och avmaskad. 
Hon är väldigt kelig och spinner mycket och tvättar brorsan Fido väldigt mycket.  
Är lekfull av sig. Flisan är lite blyg i sättet så hon vill ha med sin sin bror Fido eller en tam tygg katt i det nya hemmet.
Nu har Flisan med brorsan Fido flyttat till Annette i Tärnsjö som har en vuxen kisse sedan tidigare, hon är pensionär och tycker att hon har tid och ge sin kärlek till ytterligare två katter som behöver ett permanent hem. 

Pepsi
En svart-vit kille på ca 8 år.
Han har blivit kastrerad och id-märkt med hjälp av Livbojen för många år sedan men fick då stanna kvar i sitt dåvarande hem, men nu gick det inte längre då matte ej kommer hem mera...
Han har bott med en och samma kvinna som var kattsamlare under många år och som Livbojen fått hjälpa i omgångar de senaste 7 åren. Nu har ägaren tyvärr drabbats av en svår stroke och Pepsi blev hemlös. 
Pepsi är helt rumsren, van med andra katter och en fin kille, tyvärr kom han i skymundan hos kattsamlaren och Pepsi fick aldrig någon närkontakt med sin ägare. Detta satte sina spår, efter tiden i jourhem ville han fortfarande inte bli klappad men var nyfiken och snäll mot alla.
Pepsi tillhör de katterna som ingen vill ha och vi letade hem åt honom länge, vi fick till slut napp och det var en kvinna som heter Anneli som hörde av sig, hon bor i Norrköping med sin katt Hugo som också tagits omhand då han var oönskad, nu bor både Hugo och Pepsi hos Anneli och kommer få leva ett härligt kattliv! Hon har en fin uteplats som katterna kan vara på och de har redan hälsat och det gick bra.
Tack snälla Anneli för att du gav en av våra katter ett permanent hem med kärlek! 

tigeraaa tigeraaa

Tiger
Fick hem via Livbojen 2014, han blev innan han flyttade kastrerad och id-märkt.
Nu kan husse Marc inte ha kvar honom pga att han träffat en allergisk sambo, så han tänkte avliva honom och ringde oss på Livbojen.
Men vi löste det för Tiger så han har fått flyttat till Kerstin ute på landet i Lista.
Fina Tiger fick komma till ett nytt hem nu och nu börjar hans nya liv, när han boat in sig rejält kommer han att få gå ut och leva ett härligt liv på landet.
Tack snälla Kerstin för att du gav Tiger ett fortsatt fint kattliv!
 

aska aska

Aska
Jättefin trevig och social kattflicka på 3-4 år. Hon är kastrerad och id-märkt.
Hon blev ifrånflyttad och ägaren ville inte ta med henne till nya bostaden, då hon fick komma till ett av Livbojens jourhem.
Roxanna från Västerås hörde av sig om Aska och nu har hon fått ett permanent hem hos henne. Hon kommer inte bli kvarlämnad något mera utan har nu ett kärleksfullt hem och en ansvarsfull ägare. 

 

Mickan
Liten söt svart kattunge på ca 16 veckor.
Har fått en vaccination och en avmaskning.
Var duktig hos veterinären.
Mickan och brorsan Fredrik fångades in vid en kyrkogård där en mamma lagt ungar i en stenmur. Det hela var mycket långt bort och hela infångningen saboterades ständigt av personer som ville förstöra för katterna, och fällorna flyttades och slogs igen osv. Detta innebar att vi på Livbojen inte fick in mer än två ungar från detta projekt som sköttes av en annan förening långt bort.
Men Mickan har nu fått ett tryggt hem och kommer bli mycket älskad av Oskar och hans fru, det var nämligen så att frun länge drömt om att få ta hand om en svart kattunge och nu har de fått hem sin lilla sötnos.
Hon blir innekatt i Västerås hos sin nya matte och husse. 

Fredrik
Syster med kattungen Mickan, Fredrik blev kvar lite längre än systern Mickan i jourhemmet så han blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad innan han flyttade.
Fredrik blev inte helt tam, han var väldigt rädd av sig första tiden. Han fångades ju in som kattunge vid en kyrkogård med systern Mickan, de som fångade fick inte in mamman och sista syskonet så bara dessa två kom till oss.
Fredrik vill nog tillbaks till ett liv i frihet, så han har fått möjligheten att bli stallkatt på en gård i Torshälla då gårdens andra stallkatt blivit 18 år och dött.
Gården tar emot lilla Fredrik med öppna armar och tror han komemr trivas fint på gården och jaga möss mm.

Sune
Jättesöt hankatt på 1-2 år.
Han bodde som hemlös med ett gäng katter som matades av en dam. De blev fler och fler och levde under hårda förhållanden, de hade en svår vardag men till slut kom en kattorganisation till deras hjälp.
Sune kom till Livbojen. Han blev kastrerad, vaccinerad, idmärkt och avmaskad samt behandlad med Frontline för loppor.
Han är en ptroligt fin och snäll kille, som gillar andra, både katter, hundar och människor. Där han matades fanns hundar som han blev kompis med dem, så Sune kan gärna bo med hund-kompis.
Sune fick dra ut lite tänder eftersom han hade dålig mun-status men nu ser allt bra ut och han äter som vanligt, både torrfoder och mjukmat. Han har endast 4 tänder kvar. Såg jättefin ut i munnen då han flyttade til lsitt nya hem.
Sune har blivit adopterad av Avin med man som bor här i Eskilstuna, efter att de varit kattvakt under en längre tid upptäckte de att de ville skaffa en egen katt så de adopterade då Sune som kommer bli innekatt hos dem och han kommer bli älskad och ompyssslad av paret.

mollgan mollgan

Mollgan
Under flera månader försökte Bibbi hitta ägaren till katten hon kallade för Mollgan, en okastrrerad omärkt hane i Torshälla. Månaderna gick och ingen ägare gav sig till känna, trots efterlysningar på många olika ställen.
Mollgan fick komma till Livbojens jourhem och kort därefter hörde Irene av sig och hon hade förlorat en kisse och ville gärna ha en ny som sällskap och vän till sin andra kisse.
Mollgan fick genomgå kastrering, vaccinering, id-märkning och avmaskning och detta betalade Bibbi som hittat honom! Tack snälla Bibbi.
Mollgan bor nu med Irene och hennes andra kisse på landet där det finns kattlucka så Mollgan kan få fortätta vara utekatt. 

blixtra blixtra

Blixtra
Liten söt kattunge som kom i släptåg med Katten Janson till Livbojens jourhem. Blixtra hängde efter Janson och var två katter som hade lämnats kvar på ett ställe där någon tog hand om resten av kissarna. Kanske ville de inte ha Janson pga av hans skadade öga och vi vet inte varför kattungen Blixtra ej togs omhand.
I alla fall kom de till oss och vi vaccinerade och avmaskade Blixtra som även blev kollad av vår veterinär och det var inga fel på denna lilla sötnos som snabbt charmade till sig ett hem hos Olivia som sedan tidigare har en kisse. De har nu blivit vänner och lilla Blixtra får ligga hos den vuxna kissen och få trygghet. 
Tack snälla Olivia för att ni gav Blixtra ett sånt fint och kärleksfullt hem. 

enögd2 enögd2

Katten Janson
Jättefin hane på ca 1-2 år. Hittad ute med en kattunge i släptåg. Det var fler katter på samma ställe men alla togs in utom denna hane och en unge. Kanske lämnades denna kille åt sitt öde pga sitt öga?
Janson är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. Hans öga är undersökt av veterinär och lämnat utan åtgärd. Han bedöms inte ha ont av det men är bilnd på ögat, det handlar om en gammal skada.
Janson som är en snäll kille lyckades efter kort tid i jourhem charma till sig ett permanent hem hos Emma med sambo och deras lilla bäbis. Familjen har längtat efter en egen katt och såg nu tillfället med fina Janson som är en underbar katt, lite blyg o så fint sätt.
Vi hoppas Janson kommer trivas med familjen och familjen kommer trivas med honom.

Mums
Denna kattkille och kompisen Sonic kom till Livbojen då ägaren inte hade någonstans att bo längre och inte hade råd att ha sina katter kvar. 
Nu finns de i ett av livbojens jourhem.
Mums var redan kastrerad när han kom till oss men har blivit chippad och vaccinerad en gång via Livbojens omsorg.
Nu bor Mums med Annika och hennes familj, de har redan katter och dessa två blev ytterligare familjemedlemmar!
Tack snälla Annika och sambo som tog hand om både Mums och Sonic som redan bott tillsammans i fyra år.

Sonic
Denna kattkille och kompisen Mums kom till Livbojen då ägaren inte hade någonstans att bo längre och inte hade råd att ha sina katter kvar. 
Nu finns de i ett av livbojens jourhem.
Sonic var redan kastrerad när han kom till oss men har blivit chippad och vaccinerad en gång via Livbojens omsorg.
Nu bor Sonic med Annika och hennes familj, de har redan katter och dessa två blev ytterligare familjemedlemmar!
Tack snälla Annika och sambo som tog hand om både Sonic och Mums som redan bott tillsammans i fyra år.

Leo
Jättemysig och stor kattkille som har snälla ögon.
En riktig mys-herre på 8 år. Han har levt som ensamkatt i en lägenhet, tyvärr hamnade ägaren i en tragisk situation, hemmet förföll till misär och ägaren hamnade på sjukhus och kommer aldrig mera hem igen.
Leo stod utan hem och hotades av avlivning. Men han räddades av grannar som ringde Livbojen och på så vis kom Leo till oss.
Nu har Leo fått ett nytt hem hos Anders i Julitta som bor vid en stor åker, Leo kommer kunna få gå ut med om han vill i sitt nya hem, det får han bestämma själv.
Anders två katter på 17.5 år hade nyligen gått bort och han ville ge ännu en kisse ett tryggt hem men ville helst ha en något äldre, då han själv är lite äldre så Leo passade honom perfekt.
Leo var redan kastrerad då han kom till Livbojen, han blev vaccinerad och chippad av vår veterinär innan han flyttade till sin nya husse. 

Gloria
Mycket fin, vacker och trevlig katthona på ca 1.5 år. Hon kommer släppa sina kattungar inom kort och efter det blir hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt och kan finna nytt hem.
Detta blir ca i mitten av vecka 34 som hon kan flytta till permanent hem.
Gloria med ungar hittades i en lada i Skåne, hon visaade upphittaren till sina ungar och hon hämtade upp dem ur en klyka där hon lagt sina ungar. Väl inne så var de i badrummet i en vecka tills de kunde komma till Livbojens jourhem. Här har de haft en härlig uppväxt, hela kattfamuiljen, ungarna är goa och tama.
Efter att kattungarna blivit bokade och flyttat till sina egna hem blev även mamma Gloria bokad och fick efter kastrering, vaccination och id-märkning ett nytt hem hos Frida och Mattias med familj. De har också en katt och en liten hund sedan förut och de bor bra till så Gloria kommer kunna få vara utekatt med om hon så önskar framöver.
Gloria charmade genast sin nya familj på första besöket genom att stryka sig mot alla i familjen och kela. Hon har ett försiktigt fint sätt som hela familjen föll för och hon är nuera älskad och önskad, från att ha hittats hemlös med sina fyra kattungar i en lada i Skåne.

Chicko
Kattunge till mamma Gloria och syskon med
Nike, Vega, Chicko och Sune.
Kattfamiljen hittades i en klyka i en lada i Skåne, här visade mamman stolt för upphittaren hur hon hade fött fyra fina härliga kattungar. Efter att Livbojen fått höra talas om familjen bestämde vi oss för att rädda dem, de kom med transport hela vägen till Eskilstuna och hamnade där i jourhem. Det hela gick väldigt bra, mamma Gloria och ungarna fann sig snabbt och blev supertama och härliga inom nolltid. De fick en mycket bra uppvxät tid med sin kattfamilj, nu har Chicko flyttat till Eija med familj, där får han en jämngamman kattkompis som heter Iris och flera vuxna katter som förebilder o ty sig till. Han blir innekatt i en stor och rumlig lägenhet. Innan han flyttade blev han vaccinerad och avmaskad.

Nike
Kattunge till mamma Gloria och syskon med
Chicko, Vega, Nike och Sune.
Kattfamiljen hittades i en klyka i en lada i Skåne, här visade mamman stolt för upphittaren hur hon hade fött fyra fina härliga kattungar. Efter att Livbojen fått höra talas om familjen bestämde vi oss för att rädda dem, de kom med transport hela vägen till Eskilstuna och hamnade där i jourhem. Det hela gick väldigt bra, mamma Gloria och ungarna fann sig snabbt och blev supertama och härliga inom nolltid. De fick en mycket bra uppväxt tid med sin kattfamilj, nu har Nike fått flytta till Susanne med man som bor i Västerås och sedan tidigare har katten Isa från Livbojen. Hon blev en älskad ny familjemedlem redan dagen hon blev bokad av sin nya familj, och efter vaccination och avmaskning flyttade hon vid 12 v ålder till sin nya familj.

aaaaaaaa aaaaaaaa

Malou/Vega
Kattunge till mamma Gloria och syskon med
Nike, Chicko och Sune.
Kattfamiljen hittades i en klyka i en lada i Skåne, här visade mamman stolt för upphittaren hur hon hade fött fyra fina härliga kattungar. Efter att Livbojen fått höra talas om familjen bestämde vi oss för att rädda dem, de kom med transport hela vägen till Eskilstuna och hamnade där i jourhem. Det hela gick väldigt bra, mamma Gloria och ungarna fann sig snabbt och blev supertama och härliga inom nolltid. De fick en mycket bra uppväxttid med sin kattfamilj, nu har Vega och brorsan Sune fått flytta hem till Helena med två barn och de bor i Västerås.
Efter vaccination och avmaskning fick de komma till sitt nya hem där de fortsätter med lek, bus och mys med sin nya familj.

Calvin/Sune
Kattunge till mamma Gloria och syskon med
Nike, Chicko och Vega.
Kattfamiljen hittades i en klyka i en lada i Skåne, här visade mamman stolt för upphittaren hur hon hade fött fyra fina härliga kattungar. Efter att Livbojen fått höra talas om familjen bestämde vi oss för att rädda dem, de kom med transport hela vägen till Eskilstuna och hamnade där i jourhem. Det hela gick väldigt bra, mamma Gloria och ungarna fann sig snabbt och blev supertama och härliga inom nolltid. De fick en mycket bra uppväxttid med sin kattfamilj, nu har Sune och brorsan Vega fått flytta hem till Helena med två barn och de bor i Västerås.
Efter vaccination och avmaskning fick de komma till sitt nya hem där de fortsätter med lek, bus och mys med sin nya familj.

Vilma, Vicky, Vera och Ville,
tre honor och en hane.
Dessa fyra superhärliga kattungar kommer från en man som tidigare bodde med sin gamla mamma på landet, mamman har nu fått komma in på vårdhem och nu finns bara en okastrerad hona kvar hos mannen, vi har hjälpt honom och hans mamma med otaliga katter genom åren då han varit en vad vi kallar för "kattsamlare" dvs inte kastrerat sina katter, låtit dem springa vind för våg och para sig med varandra och på så vis fått massivs med katter på gården.
Nu börjar vi se slutet med denna kattsamlare men ännu finns en okastrerad hona kvar.
De ungarna är från denna hona. De är väldigt speciella och sociala, såsom henens ungar alltid brukar bli.
Alla fyra katter fick hem via Livbojen, efter full vaccinering och avmaskning hamnade de två o två i ett hem, samt en och en i andra hem.
Nu börjar livet för dessa små gullungar i stora vida världen på egen tass!

Nala
Söta lilla mysiga och rara Nala även kallad Snorkfröken (Snorkis) i jourhemmet...ja kärt barn har många namn som ni vet.
Hon kom till Livbojen med ett gäng katter via KKS och hade inte fått något hem, vilket var märkligt för hon charmade alla hon kom i kontakt med. Veterinärassistenten på Distriktsveterinärerna föll pladask när hon hoppade upp i hennes knä, så efter vaccination och avmaskning blev hon bokad och har nu flyttat hem till henne och där får hon sällskap av familjen samt de djur som redan bor i familjen, en hund och en kanin. Hon har nu sin egna lilla flock och älskar sitt nya hem.

sssuan sssuan

Susan
Kattmamman till Edmund, Lucy och Peter.
Hon kom till en gård, hon var vild, födde sina kattungar nära platsen där kvinnan matade hemlösa katter. Hon kom till Livbojen med tre kattungar och kattungarna fick permanenta hem. Tyvärr blev mamma Susan aldrig helt tam, hon kommer nu få leva ett fritt liv på landet hos Curt som har fem katter sedan tidigare. Han har kattlucka och katterna får komma och gå som de vill hos honom, både inne och ute.
Tack snälla Curt i Julitta för att du adopterade en skyggis från oss, Susan blev såklart kastrerad, vaccinerad och id-märkt innan hon fick flytta till nytt hem! 

Edmund
Kattungen Edmund kom med sin mamma Susan, samt syskonen Lucy och Peter från skåne, där hade mamma-katt matats av en dam och kattmamman lade sina ungar i närheten av huset som hon fick mat. Kvinnan upptäckte kattungarna och kontaktade KKS som i sin tur kontaktade Livbojen, kattfamiljen kom till ett av våra jourhem.
Edmund är en liten brun-tabby kille som leker och har det bra med sin familj, men nu är det dags för honom att hitta ett permanent hem inom kort.
Sofie Helleberg som bor på landet med sin familj har adopterat både Edmund och Peter till samma hem, de har även vuxna trygga kissar som kan lära dessa små blyga kattungar att få bli trygga.
Tack snälla Sofie för att ni tog hand om båda bröderna, det betyder mycket för oss i Livbojen.

Lucy
Kattungen Lucy kom med mamma Susan och bröderna Peter och Edmund från Skåne. Här föddes de hemlösa vid en gånd där en kvinna matade kattfamiljen och larmade till katthem om att de var hemlösa och behövde få komma in i trygheten. Vi på Livbojen tog in hela familjen, de slapp bli förvildade katteer på landet och bli upphov till en stor kattkoloni med mycket elände.
Nu har Lucy flyttat till ett eget hem, hon blev innan vaccinerad och avmaskad och mådde fint under hela uppväxten med sin kattfamilj.

Peter
En härligt busig svart kille som kom till Livbojen med sin mamma Susan, syster Lucy och bror Edmund.
Han är vaccinerad och avmaskad och önskar ett permanent hem inom kort, gärna med brorsan Edmund eller annan passande kattkompis i en bra ålder så de matchar varandras lekbehov.
Sofie Helleberg som bor på landet med sin familj har adopterat både Edmund och Peter till samma hem, de har även vuxna trygga kissar som kan lära dessa små blyga kattungar att få bli trygga.
Tack snälla Sofie för att ni tog hand om båda bröderna, det betyder mycket för oss i Livbojen.

Sessan
En grå-tigre och vit dam som är i sina bästa år.
Hon är kastrerad och id-märkt och född 140622, så är ca 4 år gammal.
Hon har varit innekatt hela sitt liv och levt med en annan katt, när denna katt kom hem nykastrerad så gillade inte Sessan lukten på denna kisse och gjorde ett utfall, varav en bekant till ägaren tog stryptag på katten, tänkte slå ihjäl henne, ångrade sig och kastade sedan in Sessan i ett badrum och bokade sedan avlivningstid.
Vi fick höra om hela historien och avbokade tiden och tog in Sessan och räddade hennes liv.
Sessan verkar inte ha fått några traumatiska psykiska problem av händelsen, utan verkar konstigt nog inte ha tappat tron på människan. Det har hon visat genom sitt fina sätt att bete sig emot människor på.
Nu har hon fått ett permanent hem hos Jocke som bor i Kungsör, han har redan försäkrat sin nya fina tjej och verkar älska henne från första stund, nu behöver inte Sessan frukta för sitt liv längre. Tack till Jocke!
 

chivas chivas

Chivas
En stor och vacker kattpojke som är 10 år gammal, han kom till Livbojen då han hotades av avlivning. Han är en kelig och social kille som inte har några problem med andra främmande snälla katter eller barn. Vill gärna ligga i sängen och mysa om nätterna.
Chivas är en kille som är kastrerad och id-märkt.
Han har nu fått ett permanent hem hos Eleonore som sedan tidigare haft en kisse från Livbojen som gått bort, nänligen Nisse. Kvar finns en kisse som behövde sällskap då matte är och jobbar på dagarna.
Nu har Chivas alltså fått en ny familj och räddats undan avlivning, han bor med Eleonore, en kattkompis och en härlig lill-husse som också välkomnade Chivas till sin familj.

Silje
Silje är en fin tjej runt 2 år gammal tror vi.
Hon föddes i en katt-koloni där en man matat uppåt 60 katter som bara förökat sig då de ej kastrerats.
Silje blev tam i jourhemmet, en av de få vuxna katter som blivit tam. Hon har nu fått flytta permanent till Camilla som bor ensam i en lägenhet. Vi hopaps Silje kommer vara lika tam med henne som med Sandra sista tiden i jourhemmet.
Silje blev kastrerad, vaccinerad, avmaskad och id-märkt när hon fångades in i december 2017.
Camillas mamma har Frasse och Flisan från Livbojen och Camillas morfar har katten Stumpi från Livbojen, så snart har hela familjen katter via oss!

mamman.jessica mamman.jessica

Nanna
Mamma-katt till Thelma, Tezzla, Trolle, Tristan och Talbot.
Hon fångades in med sina kattungar i området där en man matat upp mot 60 katter och under en längre tid av flera år hade katterna förökat sig lavinartat, då han hade ej kastrerat dem.
Förra året kastrerade och räddade vi merparten av katterna men några finns kvar i år att rädda och kastrera.
Målet är att det bara skall finnas fåtalet kastrerade katter kvar hos denna man till slut.
Nanna får bo kvar hos mannen som fortsätter ta hand om och mata sina katter, hon bor i en bod, frigolitkojor, en lada mm. Hon testade först att vara innekatt men det gillade hon inte så hon fick komma tillbaks till stället hon föddes på och fortsätta sitt liv där, men nu som kastrerad, id-märkt och vaccinerad kisse.  
 

Thelma
Thelma och fyra till kattungar fångades in med sin kattmamma på ett ställe där en man matat upp emot 60 katter och han hade inte kastrerat dem, därför blev det massor av katter på samma ställe. Förra året tog vi in merparten av dem för kastrering, alla ungar fick nya hem och några vuxna med. Några kastrerade vuxna finns kvar i den lilla kolonin som tas omhand av mannen som matar dem dagligen.
Thelma föddes i våras, vi tror hon är ca 12 v. gammal nu.
Hon fick efter avmaskning flytta hem till Ida med sambo som sedan tidigare han stora hankatten Silver från Livbojen.
Vi hoppas att Silver och lilla Thelma bli bra kompisar och tror att kanske Silver kommer adoptera lilla Selma till sig som en "pappa-katt".

Tezla
Tezla och fyra till kattungar fångades in med sin kattmamma på ett ställe där en man matat upp emot 60 katter och han hade inte kastrerat dem, därför blev det massor av katter på samma ställe. Förra året tog vi in merparten av dem för kastrering, alla ungar fick nya hem och några vuxna med. Några kastrerade vuxna finns kvar i den lilla kolonin som tas omhand av mannen som matar dem dagligen.
Tezla föddes i våras, vi tror hon är ca 12 v.
Nu har lilla Tezla fått ett nytt hem, hos Mariie i Kungsör som sedan tidigare har en katt, vi hoppas på att lilla Tezla och denna kisse blir goda vänner framöver!
Tezla blev avmaskad innan hon flyttade, nya matte har bokat vaccinationstid.

troll.2 troll.2

Trolle

Trolle och fyra kattungar till fångades in med sin kattmamma på ett ställe där en man matat upp emot 60 katter och han hade inte kastrerat dem, därför blev det massor av katter på samma ställe. Förra året tog vi in merparten av dem för kastrering, alla ungar fick nya hem och några vuxna med. Några kastrerade vuxna finns kvar i den lilla kolonin som tas omhand av mannen som matar dem dagligen.

Trolle föddes i våras, vi tror han är ca 12 v. gammal nu.
Nu har Trolle flyttat till Susanne på landet som har två flickor som välkomnar Trolle hem till sig med stor förväntan. Familjen ville rädda en kattunge från ett katthem, istället för att ta en katt som avlats fram av nån privatperson, då det finns så många hemlösa ville familjen göra en insats. Tack för det hälsar vi till denna härliga familj!
Trolle blev avmaskad innan han flyttade, nya matte har bokat vaccinationstid.

Tristan och Talbot
En liten flicka och en pojke, gråa och vita, fina jättemjuka pälsar. Rumsrena och äter både torrfoder och mjukmat.
Syskonen är lite skygga av sig då de föddes utomhus av en hemlös kattmamma, men social träning gjorde dem mer nyfikna och glada och busiga under tiden i jourhemmet.
En kom så långt så den spinner och den andra är lite räddare av sig.
Syskonen letade hem tillsammans, och fick efter kastrering, vaccination och idmärkning flytta till nytt hem (tjejen kastrerades, vaccinerades och id-märktes, killen vaccinerades och id-märktes, vi väntar lite med kastrering då han bara hade en kula vid tillfället.)
Vi beräknar åldern vid tillfället för flytt på ca 5-6 månader.
Tristan och Talbot fick ett gemensamt hem på landet hos Liv med familj, där finns både hundar och fyra andra katter sedan tidigare. Nu blir det en stor djurfamilj med värme och glädje, kattungarna kommer få bli utekatter till våren nästa år, nu får de stanna inne och "boa in sig" i några månader och lära känna hela familjen.

Murran och Jackie
Två av tre av de dräktiga honorna som Livbojen fångade in i Stallarholmen, de skulle skjutas av en jägare då mataren blev sjuk och avled. 
De fick föda sina ungar inne i tryggheten och efter ungarna flyttat var det mammornas tur att börja leta hem.
De blev kastrerade, vaccinerade och id-märkta.
De blev aldrig tama inne i jourhemmet så de fick flytta till ett stall och fungera som musjägare hos Anna i Huddinge.
Kissarna har nu landat i stallet och kommer vara inne med kattlåda första tiden för att sedan kunna få komma ut och gå in och ut i stallet som de vill, mat och vatten har de givetvis och nu börjar det spännande livet i frihet som katterna länge längtat efter. 

Hjärtrud 
Katthona som kom in dräktig till Livbojen med två andra dräktiga honor från samma ställe, tillsammans födde de 9 ungar och det blev som ett litet kollektiv.
Nu är Hjärtrud kastrerad, vaccinerad och id-märkt och vill börja livet på egen tass.
Hon är bokad och kommer bli stallkatt i ett stall och få sin frihet åter som hon längtat efter länge. 

Tilo och Tiberius
Två svarta kattbröder som flyttat hem till Simon och Claudia som sedan tidigare har två äldre katt-damer.
Killarna välkomnas till ett hem som är väl förberett med alla möjliga saker som tex liten hage åt dem, själrengörande katt-toa, leksaker, och matte och husse har tagit försäkring från dag ett.
Killarna flyttade då de var 12 veckor och fullt vaccinerade och avmaskade.
Dessa två kom i magen på kattmamman till Livbojen och föddes inne i tryggheten, i många år hade andra kullar födits ute och många andra hade dukat under som hemlösa. Murran, Jackie och Hjärtrud fick ungarna tillsammans och de tre mammorna hjälptes åt med sammanlagt 9 kattungar i jourhemmet.

Sixten
Ytterligare en av kattungarna som föddes av de tre dräktiga honor som fångades in i Stallarholmen där damen som matat katterna i flera år blivit sjuk och hamnat på vårdhem och sedemera avled. Katterna skulle skjutas om inte Livbojen tog dem. De räddades och fick 9 fina friska ungar tillsammans, Sixten var en av dem. Han blev vaccinerad och avmaskad i jourhemmet och flyttade hem till sin matte Johanna där han får en snäll honkatt som sällskap.

Elsa och Oliver
De här båda gullungarna öddes av en dräktig hemlös kattmamma som vi tog in och räddade från att bli skjuten i Stallarholmen.
Elsa och Oliver föddes i tryggheten i ett av våra jourhem och fick en härlig uppväxt med sin mamma, och andra kattungar från samma ställe.
Elsa och Oliver två sociala kattungar som älskar att vara tillsammans, de är avmaskade och vaccinerade.
Dessa fina kattungar har nu flyttat till samma hem till en kille som verkligen ser fram mot att få hem dem. Här får de följas åt och fortsätta vara kompisar för livet.

Snobban och Kilan, numera Flisan och Gismo.
De har fått flytta till Camilla med sambo och de bor även de i Torshälla där kattfamiljerna bott i jourhem under sin uppväxt.
Kattungarna föddes av de tre mammor som togs in från Sallarholmen, det var tre katthonor som var dräktiga och hotades av att bli skjutna då deras matare var inlagd på sjukhus och sedemera avled.
Kattungarna föddes inne i tryggheten och de nio bäbisarna växte upp tillsammans med sina tre mammor.
Innan de flyttade blev de vaccinerade och avmaskade.

Bella och Ella
Två kattungar som mamma Hjärtrud födde inne i tryggheten i ett av Livbojens jourhem.
Mammakatt och två andra dräktiga honor fångades in i Stallarholmen vid ett hus där en dam matat upp ett gäng med katter som hon ej tog in utan de fick bara vara ute. Kvinnan avled sedan på ett vårdhem under tiden vi hade katterna inne i jourhem. 
Efter en mysig kattungetid med mammakatt, flera kusiner och deras kattmammor var det dags att komma till ett permenent hem för dessa två flickor.
Bella och Ella har nu flyttat till ett permanent hem hos Johanna med barn som bor i Kungsör. Här får katterna växa upp och fortsätta ett härligt kattliv tillsammans.
Innan tjejerna flyttade blev de fullt vaccinerade och avmaskade. 

Siri
Situationen i familjen har blivit ohållbar och Siri går inte ihop med de andra katterna. För hennes bästa vill hon komma till ett hem utan andra katter och fortsatt möjlighet att gå ut.
Siri är snäll och kelig, gillar att busa ibland.
Hon är kastrerad, id-märkt, vaccinerad och regelbundet avmaskad. Född 2009-07-30.
Siri har flyttat till Maria med familj som bor i Göteborg, här blir hon familjens kisse som får gå ut om hon önskar då familjen bor i ett kattvänligt område. Redan vid visningen betedde sig Siri keligt mot sin nya familj, nu slipper hon bli mobbad av andra katter och kommer få ett kärleksfullt hem som bara bryr sig om henne!

Lisa
Det här är en härlig svart tjej på 6 år.
Hon bodde först i ett hem som förvandlades till misär under tiden hon bodde där med flera andra katter. Lisa och alla katter räddades från sin hemska situation.
Lisas mamma var perserkatt, pappan okänd.
Hon kom sedan till ett permanent hem, men där kom hon ej överens med hunden som bodde där, trots att hon tidigare bott med hund.
Nu vill Lisa ha ett hem utan hund, och helst utan andra katter då hon är dominant.
Lisa har fått flytta till Peter med familj som bor i Sthlm, här blir hon enda djuret i familjen och kommer få mycket kärlek och uppmärksamhet framöver.

Maja
Maja kom till Livbojen som dräktig och födde i ett av våra jourhem tre friska fina kattungar som blev döpta till Pläsen, Maj och Pluto.
Efter att kattungarna fått permanent hem var det dags för mammakatt att kastreras, vaccineras och id-märkas och sedan fick hon ett permanent hem hos Eva och Kent i Borsökna som saknat sällskapet av ett djur sedan deras hund och katt gått bort.
Maja kommer bo som ensamkatt där och ha tillgång till att gå ut, precis som hon vill ha det. 

Pläsen
Pläsen och Maj är kattungar till Maja och syskon med Pluto. De har växt upp med sin kattmamma och haft 12 veckors härlig kattungetid med mycket gos och bus med mamma och jourfamiljen.
Nu har det blivit tid för busungarna att flytta till ett parmanent hem, de kommer att bo med en familj i Linköping.
Innan kattungarna flyttade blev de vaccinerade och avmasakde. 

Maj
Maj och Pläsen är kattungar till Maja och syskon med Pluto. De har växt upp med sin kattmamma och haft 12 veckors härlig kattungetid med mycket gos och bus med mamma och jourfamiljen.
Nu har det blivit tid för busungarna att flytta till ett parmanent hem, de kommer att bo med en familj i Linköping.
Innan kattungarna flyttade blev de vaccinerade och avmasakde. 

Pluto
Kattunge till mamma Maja och bror med Pläsen och Maj.
Mamma Maja kom som dräktig katt till Livbojen, ingen ville kännas vid henne och upphittaren sökte länge efter en ägare men ingen hittades och upphittaren ville inte ha kattungar så Maja kom till oss och födde tre underbara kattungar i jourhemmet, och efter en härlig kattungetid med mamma flyttade lilla Pluto till sitt eget hem. Där har han fått en lillmatte som älskar honom väldigt mycket.
Innan Pluto flyttade blev han vaccinerad och avmaskad.

tindris tindris

Tindra
Jättenäpen liten svart-vit hona på 2,5 år. Hon kom till oss då familjeförhållandena ändrades hos förra ägaren. Kom tillsammans med kompisen Tiger.
Hon har blivit kastrerad, vaccinerad en gång och id-märkt samt avmaskad nu och letar ett nytt permanent kärleksfullt hem.
Tindra har fått flytta till Västerås där hon får en kattkompis, hon får lite mer lugn och ro nu, det var lite mycket i jourhemmet med hund och flera katter. Tindra som är en gosig blyg tjej blommade upp mer och mer under tiden i jourhemmet.

Tiger
Fin och social och gosig hona på 3-6 år, kastrerad vaccinerad och id-märkt samt avmaskad. Kom till Livbojen tillsammans med kompisen Tindra.
Hon har varit innekatt men kan nog även vara utekatt om hon får vänja sig i lagom takt.
Hon är rumsren och accepterar hund i hemmet, även andra katter går bra.
Tiger kom till Livbojen med sin kompis då hon inte kunde bo kvar i förra hemmet pga sjukdom hos ägaren.
Tiger har fått ett nytt permanent hem hos Monica där hon kommer bli en älskad famijemedlem och innekatt. Vi önskar nya ägaren lycka till med sin snälla och mysiga kisse Tiger!

Sia
Jättsöt liten honkatt på ca 2 år.
Hon har levt hos en kattsamlare där hon fått flera kullar ungar, vi räddade henne och 8 katter till från en osäker framtid, de som hade henne kastrerade ingen av sina vuxna katter så katterna for illa, förökade sig, även om de fick mat och omtanke var läget ohållbart i längden för dem.
Sia har gått ut och in i ett hus på landet som hon velat. 
Sia har flyttat till ett permanent hem hos Desireé där hon kommer få en matte som älskar henne och lägger tid på bara henne, det hoppas vi att Sia trivs med och att hon känner sig som en älskad familjemedlem.
(katt via KKS)

Stumpan
Liten svart-vit kattunge som hittades i Skogstorp i Eskilstuna under juli 2018. Den och några andra katter verkar ha blivit utsläppta och hemlösa i samma område. Ingen ägare gav sig till känna. Katten togs till ett av Livbojens jourhem och adopterades senare av upphittaren själv.
Vi gjorde dessförinnan en veterinärundersökning, vaccination och avmaskning av kattungen som verkade må helt bra efter omständigheterna.

Brownie
Svart-brun liten hane med mjuk fin päls. Han är ca 1-2 år gammal.
Han fångades in hos en dam som är 90 år och som blivit dålig och ligger på sjukhus, hon kommer förmodligen inte hem till sina katter igen. Katterna föddes ute, de fick inte komma in hos damen, ungar föddes ute i uthusen och Brownie var en katt som födits där och levt där i ca ett år.
Han kom till ett jourhem hos Mon och Marcel och där blev han bästa kompis med katten Cleo från Livbojen, som bott där i ca 1 år.
Brownie får stanna permanent i jourhemmet och nu har de två sällskap av varandra. 
Innan han fick nytt hem blev han kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. 

Morris & Rocky
Killarna är födda år 2015 och bodde på landet med sin ägare tills hon bestämde sig för att flytta och inte ta dem med sig. De fick då komma till Livbojen.
Killarna blev kastrerade, vaccinerade en gång, och id-märkta. Datum 180618.
Det är två sociala och goa killar som gärna ville fortsätta bo ihop på landet.
Emmi och Rasmus som bor på landet i Gnesta har nu adopterat Morris och Rocky och här kommer de kunna vara ute när de boat in sig i sitt nya hem.

Peggy
Jättefin rödtigrerad och vit hona född 2015.
Hon bodde ursprungligen i en katt koloni på Kreta där Livbojen hjälpt till och räddat flera katter till nya hem i Sverige. De matas av turister och blir klappade av dem, och även matare som bor på Kreta hjälper dem. 
De lever ett utsatt liv i kattkolonin, där de ständigt hotas av vilda hundar, bilar som kör på dem, svält, och personer som vill katterna illa som lägger gift i deras mat så de dör.  Det finns ven såna som häller vodka i kattmjölken för att se dem vingla omkring.
Peggy har räddats till ett bättre och säkrare liv i Sverige.
Hon har bott utomhus, men även inomhus i jourhem. Så hon kan gå på kattlådan osv. 
Hon är jättesnäll mot andra katter, bråkar aldrig med någon katt. 
Hon är kastrerad, chippad och har fått avmaskning och de sprutor hon behöver såsom rabiesvaccin mm. Hon har även ett eget pass så det går att flyga med henne om en ägare skulle vara intresserad av det.
Nu har Pebggy fått ett permanent hem hos Helena som sedan tidigare har tre katter via Livbojen. Nu blir Peggy den fjärde medlemmen i familjen. Hon blir innekatt och i tryggheten med goa kattkompisar får hon god mat och mysstunder i soffan med sin matte och nya kattvänner.
Helenas fd man har tre katter från Livbojen och deras gemensamma dotter har två st så det här är en riktig genuin kattälskande familj.

Aria och Hera
Syskonpar som är födda 180415.
De är chippade och vaccinerade, avmaskade, rabiesvaccninerade, har pass.
Tjejerna är syskon, de blev bokade och skulle få komma till Sverige och få ett permanent hem här. De togs till veterinär på Kreta och förbereddes. Då drog sig paret ur och katterna stod hemlösa, klara att flyga till Sverige.
Vi rädade dem genom att de fick komma till Sverige och ett av våra jourhem ställde upp.
Tanja hörde av sig till Livbojen, hon och hennes familj hade fastnat för tjejerna och ville gärna adoptera dem. De tyckte det var extra roligt att de kom från Kreta då familjen varit där på semester.
Nu bor de fina kattsystrarna med familjen och de är högt älskade familjemedlemmar redan. Barnen älskar dem och de vill gärna ty sig till barn!
 

Tzatziki
Född på Kreta och ca 1 år gammal, räddad i samverkan med Livbojen och en privatperson som är engagerad i Livbojen och som flyttat dit, och en katträddningsorganisation på Kreta. Med hjälp av en snäll man kom Tzatziki och även katten Casper till Sverige och kom sedan till Livbojen för att hitta permanenta hem.
Rätt fort charmade Tziki till sig en köpare, genom sitt underbara sätt mot mnniskor och otroligt söta lilla ansikte var det inte lätt att motstå denna härliga spralliga unga flicka.
Nu bor hon i en liten familj som bor i Gnesta, här får hon vara ute och inne så som hon vill och springa av sig allt bus i kroppen! Hon trivs så himla bra!
Innan Tziki flyttade till permanent hem i Sverige blev hon kastrerad, vaccinerad, chippad, avmaskad, behandlad mot hjärt- lungmask, rabies vaccinerad, benandlad mot loppor/löss osv och hon fick sitt eget pass. 

Casper
Ung kattkille på 9 månader.
Föddes ursprungligen på Kreta där han först var i en utsatt katt-koloni som levde utomhus och blev jagade av vildhundar och av folk som var elaka, sedan var han i fosterhem på Kreta och kom till Sverige med en snäll man som räddade några katter från Chania.
Casper är kastrerad, vaccinerad, chippad, har fått rabiessprutor, har fått behandling mot loppor, skabb, mask osv.
Han är godkänd enligt tullverket i Sverige.
Nu har han flyttat hem till Malin med familj som bor i en stor rymlig lägenhet i Eskilstuna. Det är familjens första katt så de har frågat väldigt mycket kring Casper för att han skall få det så bra som möjligt, vilket är superbra det tyder på att de här kan bli riktigt bra kattägare med mycket tips om hur en kisse skall skötas.
Han har fått alla nya saker nu, är på plats i hemmet och har börjat bo in sig!

Zeus
Född 161001.
Zeus är en stor och högbent kille som föddes på Kreta, här växte han upp utomhus i en otrygg miljö, jagad av vildhundar, personer som lade glas och gift i maten, folk som hällde vodka i kattmjölken och de tyckte det var roligt när katterna vinglade omkring. Många faror lurade. Zeus togs in i jourhem och kom sedan till Sverige via en snäll dam och hamnade till slut i jourhem på Livbojen. 
Under tiden i jourhem charmade han alla med sin härliga personlighet, snäll, vacker, tillgiven, klok.
Han älskar att vara ute och gå och kommer lätt hem när man ropar osv, det fick han lära sig på Kreta :)
Han är social med människor, myser och kelar och är tillgiven.
Zeus var såklart kastrerad, vaccinerad, chippad och godkänd genom svenska tullen som alla 6 katter som kom från Kreta till Sverige. 
Först fick vackra Zeus ett hem hos Eric i Malmköping men då det inte fungerade med ans kastrerade honkatt så behövde Zeus få ett annat hem , utan katt. Nu har han flyttat ut på landet till Sandras föräldrar, här finns kattvana hundar och tillgång till att gå ut, som Zeus älskar så mycket. Nu hoppas vi han trivs i sitt nya hem där han får vara ensamkatt i hushållet.

Celine och Monkey
Celine och Monkey, födda på Kreta båda två. Där fick de en tuff och osäker uppväxt. På Kreta lägger man gift i maten och glas i maten när de är trötta på katterna, man häller vodka i kattmjölken för att se dem vingla runt. Massa faror lurade men de klarade livhanken och blev sociala med turisterna på ön. De blev kastrerade, vaccinerade chippade osv och genom att Anita flyttade till Kreta fick vi kontakt med katträddare där nere och bästämde oss för att räcka ut tassen ända dit. Tjejerna kom till Sverige och de visade sig vara helt underbara personligheter och så himla vackra. 
Dessa två fina lyckliga kissar har nu fått ett permanent hem hos en familj som bor i Skogstorp. Tjejerna är redan hemmastadda och ligger i soffan, sängen, äter god mat, leker och blir bortskämda av sin nya familj. Just nu är de inne men med tiden kommer de även kunna få gå ut om de vill då de bor i ett bra villa område.
Tack alla involverade i derssa katter, vi räddade dem tillsammans till ett liv i tryggheten i Sverige!

Adam
Född 170701.
Adam är en smidig och högbent kille som föddes på Kreta, här växte han upp utomhus i en otrygg miljö, jagad av vildhundar, personer som lade glas och gift i maten, folk som hällde vodka i kattmjölken och de tyckte det var roligt när katterna vinglade omkring. Många faror lurade. Adam togs in i jourhem och kom sedan till Sverige via en snäll dam och hamnade till slut i jourhem på Livbojen.
Adam är kastrerad, vaccinerad, rabies-vaccinerad, behandlad för ohyra, chippad och avmaskad och har ett eget pass hon kan använda för att eventuellt resa med sin nya matte och husse. 
Adam har fått ett permanent hem hos sin nya matte som bor i Kolsva med sin andra kisse Mjau Mjau från Livbojen, samt tre hundar, varav en är räddad från Rumänien. Nu har de sin lilla flock och Adam kan fortsätta leva ett liv som utekatt i de fina trakterna i Västmanland ute på landsbygden.

4år 4år

Lizzy
Härlig, fin tjej på ca fyra år, hon har varit kattamma till ungar inom Livbojen.
Hon är innekatt i jourhemmet och det är ok för henne, hon är med flera andra katter och nu har hon vant sig med dem och har accapterat de andra så hon kan bo med andra katter med. Hon och ett gäng räddades från ett ärede som kommer från Skåne.
Hon var dräktig när hon kom till Livbojen och födde fyra underbara mysiga kattungar som redan fått hem: Pysen, Webra, Vitnos och Hannes. 
Nu är Lizzy kastrerad, vaccinerad, id-märkt och har fått en tand undersökt och den var avslagen men lämnad utan åtgärd av tandspecialist.
Lizzy har fått ett permanent hem hos en man som ände sig ensam och ville ha en ny livskamrat när hans andra kisse nyligen gått bort, vi hoppas att mannen blev glad då dottern ordnat en ny mysig kompis till honom, hoppas de får leva flera långa lyckliga år tillsammans!
(katt via KKS)

Pysen, Webra, Vitnos och Hannes
Fyra kattungar födda i Livbojen, dessa fyra har nu fått permanenta hem. Kattmamma Lizzy har även hon nu fått ett permanent hem. 
Kattungarna blev fullt vaccinerade och avmaskade innan de fick flytta till sina nya hem.
En härlig tid i jourhem hade kattungarna när de växte upp i tryggheten med sin mamma och med människor som älskade dem från sekenden de föddes.

Boz
En fin yngre kille på något/ett par år.
Han har vandrat hemlös ute på landet och ingen har gett sig till känna som ägare.
Han är nu intagen i jourhem och kastrerad, vaccinerad en ggn och id-märkt.
Boz har levt som utekatt men gillar även att vara inne, han kanske inte vill vara helt och hållet innekatt, kanske en altan att gå ut på eller vara utekatt osv.
Boz verkar gå bra ihop med barn, hur han är med hundar vet vi inte. Han är van med andra katter, men har varit okastrerad och därför har han varit svår med andra katter. Men nu är det bättre med den biten.
Boz har nu fått ett permanent hem i Örsta, han räddades av Elina i Näshulta som upptäckte honom som hemlös och med vårt samarbete blev han kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad och fick ett permanent hem med en annan kisse. Han får komma och gå som han vill på landet, ett toppenhem för en kisse med spring i benen.
 

Samus
Fina Samus hittades skadad i Fröslunda i Eskilstuna, skrapsår på nosen och nös ut lite blod. Vad som hänt vet ingen, hon låg orörlig i en buske Livbojen larmades. Upphittaren tog upp henne och vi tog in henne till jourhem och veterinärundersökte henne. Hon var ej skadad eller hade brutna ben, bara skrapad på nosen och det läkte fint.
Hon blev kastrerad, id-märkt, vaccinerad, avmaskad osv och detta var i samverkan med Emma som numera är ägare av Fina Samus.
Emma med familj har katten Viva/Sheeva från Livbojen sedan tidigare.
Tack snälla Emma för all hjälp du gav oss och Samus när hon hittades!
 

Malcom
Denna fina kille fångades in i Stallarholmen där ett gäng katter blivit matade av en äldre dam och de bodde ute i ett litet hus/lada, de fick inte komma in. Därför blev de inte helt tama och de trivdes inte inne i ett jourhem så vi förstod att de ville komma ut igen i friheten.
Så efter att Malcom blivit kastrerad, vaccinerad och id-märkt, avmaskad och behandlad med Frontline mot loppor löss o fästingar så börjar hans liv nu på en liten gård i Härad där en annan kisse redan bor. Han får komma in i huset om han vill, och det finns ävemn mat och vatten o värme i ett annat litet hus på gården, med friheten i ryggen är han nu en älskad kisse och får komma och gå hur han vill på den lilla gården i slutet av en väg. Hans nya kompisar blir även ett gäng hönor o en tupp.
 

Casper och Libby
Två kissar från damen i Stallarholmen som hamnat på sjukhus och inte längre kan ta hand om kissarna. Damen matade under felera år ett gäng katter som bodde i uthusen vid hennes bostad men de fick aldrig komma in till henne, därför blev de aldrig helt tama. De kunde klappas lite vid matplatsen har vi hört, vi hoppas att de kan bli lite tama igen då de får sin frihet åter.
Casper och Libby bor numera på landet hos Veronica och Tim nära Sundbyholm där de har en liten mysig gård med några höns, och numera två stallkatter. De har fått ett toppenfint tillhåll i ena delen av lilla ladan där det var mysigt indett för dem men både mat o vatten, bäddar osv.
Innan de flyttade till sitt mysiga hem blev de kastrerade, vaccinerade, id-märkta och behandlade med frontline och stronghold. 

Tindra (Ruby)
Tindra kom som högdräktig katt från Skåne, hon hade med sig tre stora kattungar också som fick hem via Livbojen.
Nu födde hon 7 st välmående kattungar (Majsan, Brita, Doris, Putte, Tore, Bosse och Morgan) i denna kull, alla växte upp inne i tryggheten med sin underbara kattmamma och hon adopterade även lilla Micro så nu hade Tindra 8 ungar att ta hand om. Efter kattungarna blivit 12 veckor flyttat till sina permanenta hem så kom Tindra på prov till Helena och Tony med fem katter från Livbojen sedan tidigare. Hon har nu efter en prövotid fått beskedet att hon får stanna och vi är så glada för hennes skull. Hos Helena och Tony servas katterna med god mat, fina stora klösträd, kärlek, omsorg och en massa bus med kompisar.
Innan hon flyttade blev hon såklart kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
(Katt via KKS)

 

Majsan
Liten fin tjej som var en i kullen som mamma Tindra födde.
En härlig tjej med mycket bus i kroppen, och mycket mys med.
Hon föddes i ett tryggt och härligt jourhem där kattmamman var en superfin mamma för alla 8 ungarna.
Efter en trygg uppväxt flyttade Majsan till Cecilia med familj i Västerås, ett härligt liv på landet väntar denna lilla tjej.
Innan hon flyttade blev hon vaccinerad och avmaskad. Född 180308.

Brita och Doris
Underbara systrar som kattmamma Tindra födde i tryggheten i ett jourhem, efter en underbar uppväxt med 6 andra syskon flyttade jejerna till Martin, Luna och Svante - en liten familj som länge längtat efter två fina familjemedlemmar. Redan första timmen i nya hemmet var de igång och busade. 
Innan tjejerna flyttade blev de vaccinerade och avmaskade. Födda 180308.

Putte och Tore
Underbara kattungar från mamma Tindra.
Busiga, sociala och härliga spinniga små liv!
De busade mycket i jourhemmet och fick fortsätta att leva tillsammans i sitt nya hem, här får matte Josefin en handfull att ta hand om.
Redan första dagarna är killarna igång och busar, myser och sover i sängen.
Josefine kommer näta in sin balkong så killarna får vara där och utforska, det kommer de helt klart att gilla! 
Innan killarna flyttade blev de vaccinerade och avmaskade. Födda 180308.

Bosse
Tindras fina kattunge, mysig och go sedan första dagen han föddes. Ett härligt och tryggt gäng med 8 bäbisar växte upp med en superbra kattmamma, nu är Bosse redo för sin nya familj.
Han har blivit adopterad av Lina med familj och de bor i ett kattvänligt område där andra kissen som bor där är utekatt/innekatt och det finns även en kanin i familjen. Han trivs väldigt bra i nya hemmet, han är redan hemmastadd efter en dag bara.
Innan han flyttade blev han vaccinerad och avmaskad. Född 180308.

Morgan
Kattunge till Tindra, största killen i gänget. Busig mysig och en härlig personlighet! 
Bästa kattungekullen och bästa mamma-katt, det var en fröjd att följa gänget 12 veckor!
Morgan har flyttat till Kickan o Jonny som sedan tiigare har tre stallkatter från Livbojen.
Denna lilla filur skall bo inne första tiden, när han är större får han komma ut med de andra kissarna. 
Innan han flyttade blev han vaccinerad och avmaskad. Född 180308.

Mikro
Föddes av kattmamma Mizzy, ett syskon var dödfött o lilla Nano dog efter 8 dygn.
Mikro flyttades till mamma Tindra då han var en vecka gammal, hans mamma tog inte hand om honom och hans liv var i fara. 
Med Tindra växte han upp, och fick 7 st syskon "på köpet" Tindra tog honom som sin egen och hela kullen vart en och samma.
Innan Mikro flyttade blev han vaccinerad och avmaskad. Född 180328.

Nalle
En kattkille som upphittats utomhus i Odlaren i Eskilstuna, okastrerad och omärkt.
Han sökte upp en familj som bodde där och tiggde mat och husrum, flera personer i Odlaren larmade om denna kisse som irrade runt och verkade hemlös. Ingen ägare har gett sig tillkänna så nu finns denna fina svarta herre med vit prick under hakan i ett av Livbojens jourhem.
Han är nu kastrerad, vaccinerad en ggn och id-märkt och kan börja leta ett permanent och kärleksfullt hem.
Nalle (numera Aston) har fått flytta hem till Maria med familj där han blivit en älskad familjemedlem av både barn och vuxna, han kommer kunna gå ut och besöka den vackra Kronskogen som ligger precis utanför hans nya bostad.

Mira
Liten söt hona på 2 år.
Mira bodde hos en kattsamlare som vi hjälpt i många år, kvinnan lyckas alltid samla på sig för mycket katter och bad sedan om hjälp så under intervallet om ca 5 år hjälpte vi kvinnan 4 ggr.
Nu är kvinnan som Mira bott med allvarligt sjuk efter en stroke och kommer aldrig mer hem till sina katter igen, det innebär att alla kissar måste hitta nya hem. 
Mira är en försiktig katt som tidigare var både ute- och innekatt i förra hemmet, gick ut och in via ett öppet fönster. Hon är gosig när man sitter nära och klappar henne, hon spinner och är väldigt kelig, men hon vill bo i ett lugnt hem utan små barn.
Mira är kastrerad, vaccinerad en gång och id-märkt.
Nu har Mira fått ett perament hem hos Ulrica med man och två tonårsbarn, de bor i Hällby vid en åker så Mira får vara både inne- och utekatt som hon varit tidigare. Hon kommer få familjens kärlek och behöver inte dela den med andra katter, precis som hon ville. Vi är så glada för lilla Mira!

Cynthia
En 9 årig kattdam som levt med en kattsamlare hela sitt liv, hon fick inte den uppmärksamhet hon förtjänade då det alltid var mycket andra katter och kattungar som ville ha uppmärksamhet. Cynthia höll sig undan och i utkanden av kattflocken.
De fick komma och gå som de ville hemma hos ägaren, genom ett fönster som alltid stod öppet och som vätte mot skogen och en lugn gård.
Kvinnan som ägde Cynthia och katterna har nu fått en stroke och vi hämtar in de katter som är kvar. De skygga kissarna är ju de som är svårast att placera.
Cynthia har fått flytta till Camilla med familj ute på landet i Sörtorp och kommer där ett bli utekatt, vilket hon varit hela livet. De har en tamkatt också som kan bli hennes sällskap och vän (om hon önskar). Hon får komma in i huset om hon önskar eller hålla till i bodar o småhus på gården.
Cynthia är kastrerad och id-märkt sedan tidigare.

Salle
Jättefin kastrerad kattkille på ca 4 år.
Han bodde hos sin matte och 7 andra katter och gick ut och in i lägenheten som han ville, genom ett öppet fönster. Kissarna hade bra mat och lådorna var städade. Katterna var  dock för många så att de behövde bli färre för att alla skulle få den uppmärksamhet de förtjänade, det hände att Moses matte fick en stroke och blev förlamad och mycket dålig. Hon kunde inte längre ta hand om sina kissar. Livbojen har redan hjälpt flera där genom åren och skall fortsätta hjälpa de som är kvar.
Salle och Moses som kommer från kvinnan som fick stroke har flyttat till Rolf och Annika i Kopparberg som sedan tidigare har en kisse via Livbojen, och en hund som gillar katter. 
De får fortsätta vara tillsammans och gå ut och in i ett hus på landet, precis som de ville!
 

Moses
Moses är en tvåårig kattkille som är kastrerad och chippad.
Han bodde hos sin matte och 7 andra katter och gick ut och in i lägenheten som han ville, genom ett öppet fönster. Kissarna hade bra mat och lådorna var städade. Katterna var  dock för många så att de behövde bli färre för att alla skulle få den uppmärksamhet de förtjänade, det hände att Moses matte fick en stroke och blev förlamad och mycket dålig. Hon kunde inte längre ta hand om sina kissar. Livbojen har redan hjälpt flera där genom åren och skall fortsätta hjälpa de som är kvar.
Moses och Salle som kommer från kvinnan som fick stroke har flyttat till Rolf och Annika i Kopparberg som sedan tidigare har en kisse via Livbojen, och en hund som gillar katter. 
De får fortsätta vara tillsammans och gå ut och in i ett hus på landet, precis som de ville!

elins elins

Lovisa och Asta
Bästa kompisar sen de var kattungar, de är nu 7 år idag. De vill fortsätta att bo tillsammans. Asta är världens gosdrottning. Bara älskar att ligga i knä och bli klappad. Kan ligga i timmar och spinna. Lovisa är mer försiktig men bara hon blir trygg så tycker hon oxå om att gosa. De är vana att kunna gå ut men tror de skulle kunna passa som innekatter bara de får stort nog. Båda katterna är vana med barn och har hjärtan av guld.
Lovisa och Asta har nu flyttat till ett gemensamt hem där vi hoppas att de får stanna livet ut, efter en längre tid i jourhem behövde flickorna flytta till något permanent där de kunde få all uppmärksamhet de behövde.
De var såklart kastrerade, vaccinerade och id-mrkta innan de flyttade till de nya ägarna.

Vera
Liten söt hona på ca 1 år. Hon har bara ett öga men förutom det är hon som alla andra kissar.
När Livbojen fick in henne var ögat helt förstört/borta så att vi fick operera henne och därefter har hon mått fint!
Vera hade bott hos en man som inte tog hand om sina katter, Länsstyrelsen kopplades in och vi tog in katterna till Livbojen. De var då i dåligt skick. Katterna gick ut och in i ett fallfärdigt hus på landet, numera är Vera enbart innekatt i jourhemmet.
Nu har Vera fått sin matte till slut, efter en längre tid i jourhem.
Hon blir innekatt och kommer att få mycket kärlek av sin nya matte.
Innan hon flyttade blev hon såklart kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
 

Viveca fd Fiona
Jättesöt liten tigrerad honkatt på ca ett till ett och ett halvt år.
Hon bodde hos en av våra största kattsamlare där antalet han matat upp i sitt område uppgick till nästan 60 st katter.
Viveca är en kisse som är rädd av sig, osäker, men det går att klappa henne och gosa lite. Hon skulle behöva någon snäll tamis som kan visa henne vägen till att bli tam och social. Detta är en katt man får jobba lite med.
Nu har Viveca fått en ny cahsn att få ett nytt permanent hem hos Ola och Marie i Nyköping, de har sedan tidigare två vuxna trygga kissar och har även bokat än kattunge som kommer til ldem inom kort. Vi hoppas på att Vicecka skall anpassa sig i kattflocken, må bra och våga lita på och umgås med människor.
Hon blev innan flytt kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Sessan
En vacker ung hona på ca ett år. Hon är brun-tigrerad, och har jättefin päls.
Hon och systern Tindra bodde på en gård, de som bodde där ville göra sig av med katterna så vi tog dem till Livbojen.
Sessan blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt och avmaskad och hon fann ett hem hos Greta med sambo som sedan tidigare har katten Kitty från Livbojen.
Greta hälsar att det går bra med Sessan redan, hon äter och myser med familjen och får efter hon bott in sig komma ut i den härliga lantliga miljön som väntar utanför de stora fönstren där hon än så länge bara spanar ut igenom.

Tindra

Vacker hona på ca ett år. Hon är svart-sköldpaddsfärgad, med mycket svart i pälsen och pälsen är väldigt mjuk och silkig och vacker.
Tindra och systern Sessan räddades från avlivning av en som hjälper Livbojen. Hon letade efter sin stallkatt och hittade dessa två systrar, tama och sociala och vackra, de hotades av avlivning på gården de bodde på. De var en börda för dem.
Personen tog med dem hem sen kom de till Livbojen för att kunna få nya fina hem.
Efter kastrering, vacc och id-märkning flyttade Tindra och Isak till ett litet hus på landet i Näshulta hos Sara, i närheten av Hanebergs säteri bor dessa katter i en lyxmiljö för kissar och andra djur, hästar och kaniner och kossor har sin härliga hemvist här.
 

Isak
Under våren 2015 höll livbojen på med ett projekt med hemlösa katter i kungsör. Där fångade vi in en hemlös kattfamilj. 
En av kattungarna sökte sig till en gammal dam i närheten av födelseplatsen och hon började mata honom. Till slut gick han in i huset. Damen som matade honom var då 87 år gammal. 
Vi hjälpte damen kastrera, id-märka och vaccinera Isak.
Hon gick bort 2017 och då kom Isak till Livbojen för att få ett nytt hem.
Isak har nu haft turen att få flytta till ett litet hus på landet i Näshulta hos Sara, i närheten av Hanebergs säteri bor dessa katter i en lyxmiljö för kissar och andra djur, hästar och kaniner och kossor har sin härliga hemvist här.

Mizzy
En hona på 4 år ca, som kom till Livbojen dräktig och födde tre ungar, en var dödfödd, en väldigt liten o dog efter en vecka, sista överlevande kattungen Mikro flyttades över till en annan kattmamma då Mizzy inte klarade av sina bäbisar.
Hon blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Mizzy har nu flyttat långt ner i landet till Thomas och Mairone som har en liten äldre hund. Mizzy var lite hundvan sen förut så hon passade fint in i sin nya familj!
Efter en lång tuff resa till nya hemmet mår hon bra och är väldigt älskad av sin nya familj. 

 

Hilda
Jättesöt liten nätt tigrerad hona på ca 9 månader. Hilda med syskon föddes i ett industriområde och fångades med fälla då de var ca 4 månader gamla. De hade matats där sedan de var små och hade upptäckts. De var små, snabba och skygga för oss människor. 
Hilda är syskon med Hayley och Amazon och hon har efter några månader i jourhem blivit en tryggare katt och hon älskar att gosa i sängen med jourmatte, helst skall hon ligga nära och snutta och känna närhet. Hon går jättebra ihop med de andra kattena i jourhemmet.
Nu har A-K Ståhl tagit hand om Hilda, de förlorade nyligen en tamis och har endast en tamis kvar hemma, som behövde sällskap. Den tamisen som de redan har kommer från Livbojen också samt även de tres kyggisar de har utomhus, bla Mimmi och Vilda. A-K har även en kattvan hund i hemmet.
Nu hopaps vi att lilla Hilda kommer trivas med sin nya flock bestående av både katter, hundar och människor.
Innan Hilda flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
 

Hayley
Långhårig svart hona på ca ett år.  Hon hittades med sina syskon i ett industriområde där de fångades med fälla då de var ca 4 månader gamla. Syskonen är Amazon och Hilda och de har redan fått hem.
Tyvärr har en ansvarslös person släppt ut sin okastrerade hona och det har lett till flera kattkullar i industriområdet och ägaren har ej tagit hand om sina katter. 
Eftersom att hon är född ute och levde första månaderna i ett ogästvänligt klimat och område så lärde hon sig att akta sig för faror, ständigt vara beredd på att bli tagen av andra djur, elaka människor osv.
Därför är Hayley en speciell katt som gillar att ligga i sängen och gosa, men ställer man sig upp är man genast farlig och då sticker hon ivåg. Hon litar på människan i vissa sammanhang, men att tex sätta henne i en bur är svårt om man inte är van med skygga katter så vi vill att en kattvan person adopterar henne.
Hayley är van med andra katter och vill gärna ha en tam kattkompis i sitt nya hem. Hon trivs som innekatt och är rumsren. Hon är kastrerad, vaccinerad och id-märkt och klar att hitta ett nytt hem.
Efter att fått ett nytt hem återvände Hayley till Livbojen. Ägaren skulle flytta henne till en annan lägenhet och då bet hon ägaren. Hon ville då inte ha henne längre och Hayley återvände till Livbojen.
Hon kom till samma jourhem som tidigare men nu kunde inte jourmatte slita sig från henne, hon är en underbar liten fröken och får nu stanna permanent hos Mona som är jourhem åt livboje, detta blir hennes 5e katt via Livbojen, hon har sedan tidigare innekatterna Musse och Snutte, samt stallkatterna Wikki och Krullis.

 

Amazon
En ung vacker pojke på ca 9 månader som fångades in med sina två syskon i Vilsta industriomårde då de var ca 4 mån gamla. Syskon är Hayley och Hilda.
Efter en tid i jourhem blev de allt mer tama och nu har Amazon flyttat till Sandra i Hallstahammar, de har en honkatt sedan tidigare som är 9 månader gammal, vi hoppas dessa två blir kompisar!
Innan Amazon flyttade blev han kastrerad, vaccinerad och id-märkt.  

Cesar
Fina killen Cesar kom in till oss på Livbojen för sent. Han sades vara 4 år, men när veterinären kikade på honom sa hon att han var 10-15 år och hade gått okastrerad och aldrig fått komma in på dessa år.
Han hade långt gången diabetes, och hade mycket dåliga värden för övrigt och han hadde magrat av.
Han hann nätt och jämt komma till Patrik för att börja sitt nya liv när besvären upptäcktes. Han hann bli kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad när han kom in, men snabbt uppkom flera hälsobesvär.
I samråd med nya ägaren tog vi beslutet om att han skulle få somna in.
Tänk om vi fått in denna kille tidigare, då hade han kunnat få ett annat liv.
Tack Patrick som skötte det praktiska, ni som räddade honom från hans oseriösa hem, han slapp iaf plågas ihjäl av sina åkommor utomhus där ingen brydde sig.
Vila i frid fina kisse!
 

Alice
Alice var en omplaceringskatt via Livbojen.
Hon bodde i ett hem och där bodde en hund som hon inte gick ihop med. Till slut fick matte leta efter nytt hem till Alice.
Hon var redan kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Nu har Alice fått ett hem hos en ung tjej där hon slipper hunden och nu får hon all kärlek av sin matte och slipper dela den med en hund.

Doris
Doris och Bullen kommer från början från en gubbe som hade dem och flera katter till, och det var misär i boendet, de fick gå ut och de förökade sig okontrolleat.
Länsstyrelsen kontaktade Livbojen 2017 och vi tog in dessa och några till som i annat fall hotades av avlivning.
Doris är en av våra stallkatter som flyttat med Bullen till Färgelanda där de blir stallkatter på en gård där redan två kastrerade hankatter finns, nu kommer det två tjejer dit och nu blir de fyra katter på denna stora mysiga gård. De har ett helt hus för sig själva där de är instängda i 14 dagr, sedan börjar livet på gården för tjejerna.
De blev innan de flyttade kastrerade, vaccinerade och id-märkta.

Bullen
Bullen och Doris kommer från början från en gubbe som hade dem och flera katter till, och det var misär i boendet, de fick gå ut och de förökade sig okontrolleat.
Länsstyrelsen kontaktade Livbojen 2017 och vi tog in dessa och några till som i annat fall hotades av avlivning.
Bullen är en av våra stallkatter som flyttat med Doris till Färgelanda där de blir stallkatter på en gård där redan två kastrerade hankatter finns, nu kommer det två tjejer dit och nu blir de fyra katter på denna stora mysiga gård. De har ett helt hus för sig själva där de är instängda i 14 dagr, sedan börjar livet på gården för tjejerna.
De blev innan de flyttade kastrerade, vaccinerade och id-märkta.

Samson
En person hade fått Samson vid 8 veckors ålder, hon hade hört att katter skulle medverka till bättre sömn. Kan ni se två fel?
Nummer ett en kattunge skall vara med mamman till 12 v ålder och kattungar lär nog hålla matte vaken istället för att man skulle få bättre sömn, och en ensam kattunge som inte har någon att leka med kommer såklart vara på dig mera än två kattungar som får samma hem.
Så vi fick hämta denna lilla kattunge från kvinnan som inte kunde ha honom kvar, hon förstod inte vad det innebar att äga en katt.
Samson fick besöka veterinär en ggn och få första sprutan, vid 13 v ålder, och han blev även avmaskad. Sedan kom han iväg till sitt nya hem hos Anna som sedan tidigare har en katt som önskar sällskap. Det gick omgående bra och Samson kom in i sitt nya liv på nolltid. Matte hälsar att allt går jättefint med denna goa kille.

malmköp.stall malmköp.stall

Luffsen och Grå
Luffsen är en långhårig kisse (brun och vit) som bodde hos en äldre man och hans 96-åriga moder. Under flera år har vi hjälpt familjen med katter som blivit för många. Nu behöver även vuxna katter få hem eftersom den äldre damen blivit dålig.
Luffsen hade tyvärr inte fått den kärlek och omsorg han behövde och var inte tam. Han blev kastrerad, vacc och id-märkt via Livbojen. Men han var redan ca fyra år gammal och hade lite svårt att bli fullt tam.
Den grå lilla tjejen, vi kallade henne bara Grå, fångades av en man på landsbygden. Han lånade fälla av Livbojen. Vi vet inte så mycket om henne förutom att hon är väldigt skygg för folk, men vi kastrerade, vaccinerade och id-märkte henne och hon blev kompis med Luffsen i jourhemmet.
Båda två har väntat på att få ett hem på landet och det har de nu äntligen fått hos Roland med fru som bor ute i Malmköping på en liten gård, numera utan djur, kissarna börjar bo i verkstaden/ladan där det finns värme och utkiksplatser, sovplatser och mat o vatten osv. Efter två veckor öppnas kattluckan och kissarna får komma ut i vårsolen, perfekt tid för dessa kissar att få komma ut! De kommer jobba som musjägare på gården och samtidigt få ha ett härligt kattliv i en perfekt miljö där det finns kattluckor till varenda liten bod så de kommer ha massor att utforska, inga vägar i närheten är det heller så de kommer bo tryggt och inte nära vägen.
Kissarna kommer bli registrerade på skk.se av Roland, de har tatuering i öronen. (Bilden är från den dagen då de fluyttade till sitt nya hem och väntade på att få komma ut i stallet)
 

Gullan & Findus
Gullan är den gulaktiga honan och Findus är den tigrerade och vita hankatten.
De kommer från ärendet där hemtännsten upptäckte 28 katter i ett hus och de äldre paret
hade hyrt en jägare för de orkade inte med katterna längre, i sista sekund avblåstes avrättningarna.                                                       

De här två katterna älskar verkligen varandra och bör få fortsätta sina liv tillsammans. De är fina och sociala, något rädda de första dagarna, annars underbara vackra och trevliga katter som är rumsrena, äter torrfoder och mjukmat.                                   
Båda är kastrerade, vaccinerade och id-märkta. Numera bor Gullan och Findus hos Julia i Slagsta som kommer att ge dessa kissar kärlek och den omsorg de behöver. De får följas åt som de bästisar de är!                                
(katter via KKS)
                                                                                                         

Elda (numera Tilda)
Hona som kommer från projektet som inleddes under sensommaren 2017 där vi räddade 16 katter från en lada där det var misär, katterna föddes bland sopor, i smuts och döda katter och andra döda djur.
Tilda fick ett permanent hem men de ångrade sig sedan och hon fick flytta åter till jourhemmet.
Vi letade nytt hem till Tilda, hon blev aldrig tam varken hos Livbojen eller i det hemmet hon var i.
Hon behövde ett fritt kattliv och ett jätefint erbjudande från Fjärdundra kom till fina Tilda, där bor redan Elsa och Pricken (Prästen) från Livbojen sedan två år tillbaks. Men Elsa är ofta på vandring och Prästen är själv och längtar efter en kompis. Så då fick Tilda ett hem hos Katrin, det blir deras tredje "stallkatt" och katterna har ett mycket fint kattliv där med familjen på gården.
Vi tror och hoppas att Prästen och Tilda kommer att bli ett par då Tilda älskar andra hankatter och Prästen längtar efter en kattvän som håller sig mera hemma, vilket vi tror att Tilda gör.
Innan Tilda flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

esme esme

Esmeralda
Liten söt och trevlig hona på ca 10-12 månader.
Hon kommer från ett hem där hemtjänsten upptäckte att ett gammal par hade 28 katter som de inom kort tänkte skjuta. Katterna var de flesta snälla och tama, men vissa lite rädda. Esmeralda har fått komma och gå ut och in ur detta hus hos det äldre paret, nu är hon i jourhem där hon är enbart innekatt och det verkar fungera fint det med.
Hon är numera kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Esmeralda har flyttat till Christina med sambo, de har sedan tidigare den skygga honan Sari via Livbojen. De tog henne och systern Salsa, men Salsa rymde och kom aldrig tillbaks.
Nu har de istället tagit in Sari och gjort henne till en trygg innekatt innan hon kan få gå ut, och de tänker att även Esmeralda som blir en älskad innekatt skall få gå ut nä'r hon är trygg i sitt nya hem. 
(katt via KKS)
 

Frida & Blackis
Två vuxna kissar som gillar varandra mycket, de kommer från stället där ett gammalt par bodde som blivit gamla och sjuka ochde skulle skjuta alla sina katter. Men fallet upptäcktes via en i hemtjänsten och avrättningarna svblåstes i sista sekund.
Frida och Blackis har flyttat till Glenn som bor i Västerås. Katterna blir där älskade innekatter och innan de flyttade dit blev de kastrerade, vaccinerade, id-märkta och behandlade för öronskabb.
(katter via KKS)

loof loof

Loofy
En kille på ett år som söker permanent hem. Han kommer från ett dödsbo och släkten kunde ej ta hand om honom.
Loofy var redan kastrerad och Livbojen betalade för hans vaccination och chip-märkning.
Loofy ville gärna bliutekatt och det har han fått bli hos nya husse Eero i Smedjebacken, han har en kattlucka i sin bostad så att Loofy kan få komma och gå ute som han vill.
 

Coleen
Ung katthona på 6 månader som letar permanent hem, syster till Tracy och Rosso.
Coleen bodde hos en person där katterna inte kastrerades och blev fler och fler, Livbojen tog in alla 9 katter för att leta hem åt dem. De var ute/innekatter i förra hemmet. De verkar fungera som innekatter också. 
Coleen bor numera permanent hos Emma och sambo med katten Hallon, efter några dagar på prov i nya hemmet så går det fint mellan kissarna och även fint med relationen till nya matte och husse så nu har Coleen fått sitt permanenta hem. 
Coleen blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt samt avmaskad innan hon flyttade till sitt nya hem. 
(Katt via KKS)

Rosso
Ung kattkille på 6 månader som letar permanent hem, bror till Tracy och Coleen.
Rosso bodde hos en person där katterna inte kastrerades och blev fler och fler, Livbojen tog in alla 9 katter för att leta hem åt dem. De var ute/innekatter i förra hemmet. De verkar fungera som innekatter också. 
Numera bor Rosso permanent med nya matte Stina, husse och en kattkompis som heter Nabi, efter några dagar på prov i det nya hemmet blev han adopterad. Det fungerar fint med både relationen till nya kattkompisen och till nya matte och husse.
Innan Rosso flyttade blev han kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. 
(katt via KKS)

Tracy
Ung katthona på 6 månader som letar permanent hem, syster till Coleen och Rosso.
Tracy är väldigt kelig och spinnig av sig, lägger sig gärna på ens fötter o spinner och busar med tårna osv. Grå och vit tjej. Helt rumsren och gillar andra katter, speciellt sina syskon.
Tracy har flyttat till sin nya matte i Köping och här får hon en kattkompis, något som gått väldigt bra redan från första början, katterna verkar bli goda vänner, vilket vi hoppades på och matte är så nöjd och glad.
Tracy kommer från stället med allt som allt nio katter vi tog in till Livbojen, hon var en i en kull av 9 ungar där alla överlevde. Vi fick tre kvarvarande ungar, sex andra hade redan fått nya hem.
Hennes mamma var högdräktig igen då hon kom till Livbojen. 
Tracy blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad innan hon fick ett nytt hem.
(Katt via KKS)

pappakatt pappakatt

Dobi-Doo
Pappakatt Dobi-Doo kom med ett gäng på allt som allt nio katter från ett ställe där de under många år förökat sig, pappakatt fick inte komma in i huset utan bodde ute under en trapp, okastrerad och utan vräme. Han levde så i flera år och blev pappa till ca 60 kattungar enligt de som matade honom.
När vi skulle hämta gänget frågade vi om de kanske ville ha pappa-katt kvar, kastrera honom och låta honom vara kvar på gården, då fick vi svaret att han skulle skjutas så självklart fick även pappa-katt följa med till jourhem i Livbojen.
Nu har Dobi-Doo flyttat till Henry som bor på en gård utanför Malmköping, han får börja inomhus och bo in sig och sedan får han komma ut när han vet vart han bor. Pappa-katt älskar att vara ute så han kommer nog att trivas som herre på täppan på sin nya gård.
Innan Dobi-Doo flyttade blev han kastrerad, vaccinerad, behandlad för mask och id-märkt. 
(Katt via KKS)

Curry
En stor kille på 6-7 kg som önskar leva som utekatt då han inte trivs att vara inomhus, han har levt med en alkoholiserad husse och gått och kommit där som han velat. Varit mest ute. Han passar som gårdskatt i ett stall/i en lada för att ta möss.
Curry blev behandlad för öronskabb och mask och sedan fick han flytta hem till Therese som bor med sin man ute på landet, här finns redan 5 kissar så Curry får många kompisar. Han börjar inomhus för att sedan släppas ut på gården och få komma och gå som han vill.
Tack snälla Therese för att du/ni tog er an söta stora Curry. 
 

Tussen
Supersocial kille på något år, svart vit och fin i pälsen. Åldern är ca ett år.
Tussen blev kastrerad vaccinerad och id-märkt 180226, samt behandlad med Stronghold för öronskabb. Han blev avmaskad 180218.
Tussen föddes på en bondgård och var en av de socialaste katterna där. Han gick med kossorna och fick gos och värme av dem, hans husse gick dessvärre tragiskt bort och katterna blev utan ägare och skulle från gården. Vi tog in Tussen, Hjördis och Maja, tre av katterna som behövde nytt hem.
Tussen bor numera hos Helen och Henrik i Kjula, de har sedan tidigare en kisse som heter Cesar och vi har redan fått rapport och bilder på att de två killarna går bra ihop.
(Katt via KKS)

Hjördis
Jättesocial tjej på något år, hon är mycket trevlig och orädd. Åldern är ca 1,5 år.
Hjördis blev kastrerad vaccinerad och id-märkt 180226, samt behandlad med Stronghold för öronskabb. Hon blev avmaskad 180218.
Hjördis kommer med Tussen och Maja från ladan där en man gick bort och alla hans katter blev hemlösa. Tre st räddades via Livbojen.
Nu bor fina Hjördis hos Martin och Jennifer i Västerås som sedan tidigare har kissen TwoFace från vår förening.
Vi tror att katterna kommer gilla varandra då de båda gillar andra katter och är vana med andra katter sedan tidigare.
(Katt via KKS)

billo bull billo bull

Bill & Bull
Jättefina bröder som kom från ett ställe på en gård där ägaren avlidit, han afterlämnade flera katter efter sig och Livbojen tog först in 3 st av dem som fick hem, senare togs 2 st till in till oss och blev räddade från gården där ingen person längre vistades.
De här två fina bröderna fick ett hem på landet hos Peter med familj, här kommer de vara innekatter till att börja med och sedan får de gå ut som de vill då de bott in sig.
Bröderna landade fint i jourhemmet och blev tama där efter några dagar av osäkerhet.
Bröderna var kastrerade och id-märkta då de flyttade till nytt hem.

Maja
Jättesocial tjej på ca 1,5 år, hon är mycket trevlig och orädd. Gillar inte andra katter. Bör få vara ensamkatt i nytt hem!
Maja blev kastrerad vaccinerad och id-märkt 180226, samt behandlad med Stronghold för öronskabb. Hon blev avmaskad 180218.
Maja bor nu permanent med Marie som bor i Köping, då Maja visade i jourhemmet att hon inte gillade Hjördis och Tussen så fick hon ett hem utan annan katt. Nu får hon mysa och ha det bra och få all uppmärksamhet av sin nya matte och vi tror de skall trivas bra med varandras sällskap.
(Katt via KKS)

Kattis
Söt liten hona på ca 1,5 år, kommer ursprungligen från Livbojen som liten kattunge från projektet där en man bodde i en vagn i skogen och hade en massa katter som levde ett utsatt liv där, de fick smutsigt vatten och maten kastades ut eller serverades på smutsiga tallrikar.
Hur som helst har Kattis kommit åter till Livbojen pga allergi i nya hemmet.
Hon är nu vuxen och kastrerad och id-märkt.
Kattis har fått ett permanent hem hos Maivor som sedan tidigare har två äldre hanar och en yngre katt på två år, här får Kattis möjlighet att vara med sin nya familj på en stor inhägnad uteplats när det blir lite varmare. 
Nu hoppas vi att Kattis inte behöver flytta något mera!
 

LillPrick
Denna krabat fick arbetsnamnet LillPrick då den kom till Livbojen. 
Hon kom hit med ett gäng katter, det var 9 st. Dessa katter fanns hos en man som sällan var hemma, där grannarna tog ansvaret för katterna och tog hand om dem, men tyvärr kastrerades de inte utan fick föröka sig, och många blev kvar som fortsatte bli dräktiga osv. Läget höll på att bli akut med många katter på samma ställe, då en var högdräktig också.
Denna lilla sociala och busiga kattunge togs till Evidensia för vaccination och avmaskaning gjordes också. 
Efter en kort tid i jourhemmet flyttade denna fina flicka till Liina med familj, katten Uno på två år behövde en buskompis, då katten Trassel på 9 år är ointresserad av Uno och att leka. Familjen hade länge önskat sig en busig och go kattunge, och de har de nu fått och redan första kvällen kom en rapport om att de trivdes så bra med sin nya lilla "Pärla".
(katt via KKS)
 

LillBuse och LillBusa
De här två underbart sociala och lekfulla ungarna gick under arbetsnamnen LillBuse och LillBusa under tiden i jourhem. De kommer också från gänget med de nio katterna som förökade sig, ingen var kastrerad o en var högdräktig. De behövde alla nytt hem då en annan kattmamma fött nio ungar tidigare och nu var dräktig igen. Kattantalet var på väg att spåra ur rejält. 
Kattungarna togs till Evidensia för en första vaccination, avmaskade blev de också och sedan flyttade de hem till Jessica med familj, de hade längtat efter katt ganska länge och redan första kvällen for kattungarna omkring och smög på fiskarna i akvariet, busade i soffan och med sonens leksaker.
Nu har den här familjen gått från tre till fem och vi tror alla kommer trivas bra tillsammans.
(katter via KKS)
 

Åke
Den här fina killen heter Åke!
Han letar permanent hem hos någon som vill ge honom mycket kärlek. Han är en huskatt med vissa inslag av bengal katt.
Åke är nio månader och kastrerad, vaccinerad och id-märkt via Livbojens veterinär. 
Han behövde omplacering pga förändrade familjeförhållanden. 
Åke har nu fått ett nytt permanent hem med katten Ådi och katten Amazon, just nu går han ut i koppel lite men tanken är att han framåt våren skall gå ut och in som de andra katterna gör i huset.

Blixten
En kille på ca ett år, han är bruntigré och vit, vi har fått uppgift om att han är ca ett år gammal.
Han är en supersocial spinnare och älskar att man klappar och gosar med honom!
Han hittades av en kvinna på landet och ingen ägare kunde lokaliseras. Han fick bo i hennes förråd i några månader och nu har han äntligen fått komma in i värmen, och det älskar han. 
Blixten var redan chippad men ej registrerad så ägare kunde ej hittas.
Han är van med hundar!
Blixten blev 180228 kastrerad vaccinerad och id-märkt. Han blev avmaskad 180218.
Blixten har flyttat till Malu i Valhalla i Eskilstuna som bor där med sin man och han får en stor villa att vara i och en inglasad altan, till våren kanske han blir utekatt, kattlucka finns. 
(Katt via KKS)

Röjar-Ralf
Kom till Livbojen via en person som påstod att hon nyligen tagit sig an katten efter ett dödsfall, men hon var allergisk och kunde ej ha kvar katten.
Då fick Ralf komma till Livbojen.
Han var redan kastrerad. Av Livbojens veterinär blev han vaccinerad och chip-märkt.
Ralf är en social go och trevlig pojke och han blev omgående bokad av Sebastian som föll för honom direkt, nu har Raffe flyttat till honom! 

Singa
En honkatt på ca 2 år som kom till Livbojen med en kull ungr, de som hade henne ville bli av med mamman och ungarna.
Kattungarna kom till fina hem under 2017. Mamman blev kvar men ville inte bli någon kelig soff-potatis, utan ville ha ett aktivt uteliv.
Hon bor nu tillsammans med hankatten Emmet som adopterades från Livbojen år 2013 som stallkatt, hans kompis Malcom flyttade på eget bevåg från gården till gannen. Emmet kände sig ensam så nu har Singa flyttat till Emmet i stallet så vi hoppas att de skall bli ett fint par och fortsätta leva sina liv på det sättet de önskar.
Singa blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt innan hon flyttade till Emmets matte.

 

Cindy
Mycket fin, trevlig och välvårdad katthona som blir 10 år i maj 2018.
Matte och husse till Cindy skulle göra sig av med henne då de skulle flytta från landet till lägenhet, de kände att de skulle behöva avliva henne. Men Livbojen räddade henne från avlivning!
Cindy var redan kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Nu har Cindy flyttat till sin nya husse Per och får en snäll hundkompis, Cicci, adopterad från Irland. Cindy kommer kunna gå ut som hon vill på landet via kattlucka och kommer kuna få fortsätta leva det liv som hon önskar.

gråbo gråbo

Gråbo
Stor kille på 6,8 kg som bodde hos en pensionär som var alkoholiserad och hade hamnat i koma, han skulle inte klar av att ta hand om sina katter mera. Förra året räddade vi tre andra katter från samma ställe. Länsstyrelsen var redan inklpplad då katterna inte hade det bra hos sin ägare som fått anmälningar på sig.
Nu har Gråbo flyttat till Peter med familj som är väldigt glada att få hem sin nya familjemedlem!
Innan Gråbo flyttade blev han kastrerad, vaccinerad, id-märkt och behandlad för skabb och mask.

Flora
Några personer ringde Livbojen och berättade att de räddat en kattunge från en lada, vart mamman och de andra kattungarna befann soig fick vi aldrig svar på. Personerna som tog sig an Flora ville väl men de klarade inte riktigt av att ha katt, hon misstrivdes och kissade på mattan i hallen och då ville de göra sig av med henne.
Cecilia från Katrineholm med sambo hörde av sig och ville bli jourhem till en eller två katter. De tog hem Flora till sig och har jobbat otroligt bra med hennes socialisering, redan andra dagen började hon leka och äta bra, den lilla späda katten började gå upp ivikt och aldrig kissade hon inne mera. Hon blev ompysslad av veterinär som upptäckte att hon var full med öronskabb och fick behandling för detta och mådde efter det betydligt bättre.
Eftersom Cecilia fått sådana känslor för lilla Flora så har de bestämt sig för att adoptera henne permanent.
Lilla Flora fick alltså stanna i det nya jourhemmet och här har hon allt hon kan önska sig, givetvis köpte matte och husset ett nytt stort klätterträd till sin älskling som hon verkligen gillar att leka på.

Kuroo
En helsvart kille med glänsande svart sammetspäls.
Detta är en av de tre kattgrabbar vi hämtade hos farbrorn i en annan kommun som ligger i koma, mannen har mycket olika hälsoproblem och kommer aldrig kunna ta hand om sina katter igen.
Tre katter hämtade vi även härifrån under 2017.
Kuroo blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad + behandlad med stronghold via Livbojens veterinär 180121.
Han är en go skvart o fin kille som numera bor hos Mia och Bella och här blir han en älskad innekatt. 
 

grålll grålll

Stora vackra Grålle
Stor fin hane som 180104 blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad (avmaskades allt som allt 2 ggr). Han kommer från den äldre mannen som bor med sin 94-åriga mor som blivit sjuk, nu behöver de vuxna katterna hitta nya hem. Under många år har det varit för mycket katter i hemmet och det har varit kaos med katter överallt. (Grålle, Lucy och Maja tog samtidigt från hemmet). Vi uppskattar hans ålder till ca 5 år.
Grålle var en tid i jourhem hos Lovisa och Philip och här jobbade de intensivt för att få Grålles förtroende och få honom att lita på människor. Det hela gick med tiden bra och Grålle blev en stor kelgris som älskar att buffa och spinna och framförallt äta god mat (det var så han blev tam, med godis och god kattmat).
Nu har Grålle flyttat till Cajsa som kommer fortsätta skämma bort honom med god mat och mysiga hemmakvällar i soffan.

Lucy
En kattdam på ca 8 år, hon har bott hos en äldre man och hans gamla mamma på 94 år och de har under åren samlat på sig allt för många katter, vi har hjälpt till där i flera år och nu har damen blivit sjuk så nu får vi hitta nya hem till även de vuxna katterna som funnits i huset och avlat fram många kattungekullar.
Nu äntligen 180104 blev Lucy kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad och nu börjar hennes liv som självständig katt utan ungar 2 ggr/året.
Mattoe har nu adopterat Lucy, han och sonen har länge längtat efter en katt att mysa med och ge ett fint hem.
Nu när har Lucy flyttat hem till dem kommer hon få mycket kärlek av sin nya lilla familjen. 

Maja 
Kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad 180104.
Har fått hem hos Kristin med make som bor i en villa, här kan Maja få gå ut som hon är van vid.
Maja bodde hos en kattsamlare som Livbojen tagit kattungar av i flera år, äntligen har vi fått börjat omhänderta de vuxna också så nu kommer det bli mycket mindre kattungar från detta ställe.
Maja är en av de honor som sista åren fått 2 kullar/år som Livbojen omhändertagit. Nu är det slut på kullar och Maja får leva sitt liv och bli bortskämd som ensamkatt i en familj. 

K/Gumman
Fin hona som Livbojen omhändertog med sin kattkompis Bagheera, då de bodde hos en person som hamnat i psykisk ohälsa och inte längre kunde ta hand om sina missar.
Hon var redan kastrerad och id märkt (6L036)
Nu har båda kissarna fått flytta till Lars-Erik i Västerås som kommer ha dem som innekatter, han är hemma på heltid så kissarna kommer få gott om sällskap av varandra och sin nya husse. 

Bagheera/Gubben
Fin kille som Livbojen omhändertog med sin kattkompis Gumman, då de bodde hos en person som hamnat i psykisk ohälsa och inte längre kunde ta hand om sina missar.
Han var redan kastrerad och id märkt (6L035)
Nu har båda kissarna fått flytta till Lars-Erik i Västerås som kommer ha dem som innekatter, han är hemma på heltid så kissarna kommer få gott om sällskap av varandra och sin nya husse. 

Lurven
Kom från stället där vi räddat upp mot 60 katter, kastrerat de vuxna, tagit in kattungar, placerat ut många som stallkatter osv. Katterna från projektet är födda ute och många är förvildade vuxna katter. En av dem är Lufsen som efter flera månader inne i jourhem inte önskade bli tam.
Han lever numera som utekatt hos Sara i Kungsör som adopterat Lurven permanent, han vill inte komma in, utan han går som de andra katterna i hemmet upp på en spång till balkongen där han har sina kojor, mat mm, men att komma in vill ha inte. Han är bra vän med de andra katterna i hushållet och de bekämpar andra katter gemensamt som försöker komma in på deras lilla revir, Lurven får på sina egna förutsättningar stanna och ha det bra där han numera är rotad.
Innan han flyttade blev han kastrerad, id-märkt och vaccinerad. 
 

Nilla
Nilla, liten helgrå hona som kom in som större kattunge till Livbojen, även hon från projektet där en man matat upp nästan 60 katter runtom sitt boende.
Nilla blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt och fick stanna i jourhemmet några månader, men tiden blev hon tam. Jessica och Daniel fortsätter göra ett kanonjobb med sina jourkissar!
Nilla har nu flyttat till Marie som har en katt sedan tidigare, han var också skygg men har blivit tam så hon vet hur skygga katter kan bete sig. 

xxxxxxx xxxxxxx

Baccus (numera Sebbe)
Fin hankatt på ca 2 år tror vi. Han är bruntigrerad med vitt på tassarna och på bröstet. 
Baccus är infångad med många andra kattkompisar från ett ställe där en man matat upp runt nästan 60 katter.
Vi har hjälpt många av dessa kissar och nu var det Baccus som fick ett permanent hem, han flyttade till samma hem som Sotis och Siri, och hos Kickan får han bli utekatt på gården de håller på att bygga, först blir det några veckor inne i husvagnen för att omlokalisera sig.
Innan Baccus flyttade blev han kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad 2 ggr. 
 

Sune, Sparven och Luna
(Snoken/Zohan har fått ett hem redan under 2017)
Under början av 2018 hörde Alice av sig och kom och besökte de tre kvarvarande katterna. Hon föll för alla tre och villa ha alla!
Och så blev det alla tre katter flyttade till Alice. De heter numera Tyr (Sparven), Oden (Sune) och Eir (Luna).
De bor tillsammans med en fjärde katt och två adopterade hundar som levt ett hemskt liv innan de kom till Alice.
Hela flocken håller nu på att bildar band med varandra och alla har funnit sin plats i flocken och alla är vänner!
Vi uppskattar att kissarna var ca 6-7 månader då de kom till ett jourhem och vid 10-11 månaders ålder flyttade de till sina hem.
Innan det blev de kastrerade, vaccinerade och id-märkta och avmaskade.
Alla kissar kommer från projektet där en man samlat på sig upp mot 60 katter vid sitt boende där han matat en grupp katter under flera års tid.
Livbojen fortsätter projektet så att alla katter får ett bra liv!

Mats och Madicken
Två fina katter från projektet där Livbojen kommer att rädda upp till 60 katter som en man matat upp runt sitt hus. Antalet gick över styr, han insåg inte på långa vägar att det gått så pass långt som det gjort när vi började räkna dem.
Mats och Madicken blev kastrerade, vaccinerade och id-märka av Livbojens veterinär och hittade sedan varsitt hem och vi har fått uppdateringar att de mår bra och att deras nya ägare är så nöjda med dem. De båda är tamisar nu efter en tid i jourhem där de fick mycket krälek och omvårdnad.
 

Sunniva
En av katterna från Livbojens stora projekt som drog igång sensommaren 2017, där en man matat upp nästan 60 katter i sin omgivning.
Sunniva försökte vi socialisera i ett jourhem, men det visade sig att hon ville ha sin frihet åter så hon blev stallkatt på en stor fin gård utanför Nyköping, här får hon och katten Sussan från Livbojen ett uppvärmt rum med korgar, mat, vatten osv och när de är redo kommer de få gå ut och in i den nyinstallerade kattluckan.
Nu börjar ett spännande iv för er tjejer på gården.
Innan Sunniva flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Sussan
Fin liten tjej som tyvärr inte ville låta sig bli helt och hållet tamkatt i jourhemmet, vi tolkade det som hon saknade livet på landet och nu har hon fått komma åter till lantlivet med komisen Sunniva från Livbojen.
De bor numera hos AnnLouise på gården utanför Nyköping där de har ett varmt o mysigt rumt att återvända till genom kattluckan efter deras äventyr på gården där det finns många olika sorters djur och enormt mycket möss.
Innan Sussan flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
 

siam siam

Tussan
Halvsiames på ca 10 månader. Mamman siames och pappan är huskatt, räknas som huskatt.
Tussan föddes utomhus och fick inte komma in i värmen med människor förren hon var ca 9 månader, detta gör att hon är ganska skygg men tillåter en att kappa, men inte bäras ännu.
Tussan blev kastrerad, fullt vaccinerad och id-märkt och har nu flyttat hem till Madde Bjärgö, detta är 8e Livbojen katten som välkomnas inom familjen. Hos Madde med sambo får hon en kattkompis att leka med.

Tippen
Liten svartvit kille med en vit svanstipp.
Han kommer från stället i misärladan där vi räddade hela gänget som bodde i sopor, döda katter och avföring.
Denna kille kom in som liten och svag och fick en tid i jourhem för att återvända till livet, han blev sedan kastrerad vaccinerad och id-märkt.
Nu har han och en kattunge vid namn Zingo fått flytta till Sara Bjärgö med sambo och inom familjen finns nu 8 katter från Livbojen. Mamma har 4 st och systern 2 st. 

Zingo
Kattunge från en kull med fyra siames-bäbisar, mamman siames och pappan okänd = huskatt.
Zingo är fullt vaccinerad samt avmaskad.
Han bor numera med Tippen och Sara med sambo, de bildar en liten familj.
 

mäster mäster

Mästerkatten
En 13 veckors gammal kattunge som är blandning mellan siames och huskatt, räknas alltså som huskatt men man kan vara medveten om rasens inslag i denna lilla kille.
Måsterkatten med fyra syskon föddes utomhus, de andra tre syskonen har snabbt blivit tama i jourhemmet, men med denna kille går det lite långsamt.
Mästerkatten har efter full vaccination och avmaskning flyttat hem till Sanna och Sandra med katten Harry. Här blir han innekatt och förhoppningsvis blir kissarna bästa kompisar.