livbojen logga fb

Tusse
Hankatt som är av okänd ålder, inte gammal dock konstaterade veterinär på besöket nyligen.
Tusse gick hemlös i Torshälla hela sommaren och hösten 2018, när det började bli kallt på hösten/vintern kontaktades vi på Livbojen och ett jourhem och andra kattvänner hjälpte till med infångnng av Tusse och han blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Efter en tid i jour kom Tusse till sin nya familj i Oxelösund där han får bo på en gård som just nu består av två personer, några får och en bi-odling. Då han boat in sig blir han ute- och innekatt men just nu lockar mys i sägen mera så utelivet får nog vänta lite. Nya husse skickar en hälsning att det går väldigt bra med Tusse och att han är en sååå mysig kille. 

Pricken och Humla
Dessa två katter kom till oss på Livbojen som ungkatter, mamman var tam och hade fått ett hem, två andra syskon till dem hade blivit tama och fått ett hem.
Dessa två hade inte blivit tama och upphittaren skulle avliva dem om inte Livbojen tog hand om dem.
Vi tog in dem till Livbojen men de var mycket svåra att få tama, de ville åter till sitt liv i frihet, så efter kastrering, vaccination, id-märkning så fick de flytta med ungkatten Gina till ett hem på landet som gårdskatter till Mikaela i Soltorp i Västerås. Här får de leva livet på landet och alla tre kommer få gå ut när de boat in sig på gården. Ett mycket passande liv för kissar som misstrivdes inomhus. 
 

Gina
En helgrå långhårig liten tjej som inte ville bli tam, en mycket bestämd dam som bara ville ha sitt liv i frihet åter. 
Nu bor hon med Pricken och Humla hos Mikaela på Soltorp gård där hon kommer få bli gårdskatt när hon boat in sig på gården. Gina blev kastrerad, fullt vaccinerad, id-märkt chippad och avmaskad innan hon fick flytta till gården med sina kattkompisar. Mycket kul väntar nu på gården för dessa pigga unga kissar. 
 

Hobbe (Snoddas)
Född 2016.
Kille som är kastrerad, vacc, chippad och behandlad mot öronskabb + avmaskad. 
En av kissarna från Sörmlandsprojektet. 
Han charmade direkt familjen Valtin, Peter, Helene och Sebastian, och han har nu flyttat till dem de bor i Sthlm och har lantställe utanför Strängnäs, de hade just förlorat sin kisse av ålderdom och de kände att de kunde ta hand om denna fina kille från Livbojen, vilket vi belv mycket glada över.

Dot
Mycket trevlig liten helsvart kattunge som är social och orädd. En fin liten familjekatt som kommer få bo i ett hem med liv och rörelse hos Linda med familj i Mariefred. Vi hoppas att hon kommer trivas i sitt nya hem och att alla familjemedlemmar kommer trivas med varandra, när hon är kastrerad kommer hon få gå ut också. 
Hon är från Sörmlandskatterna, och är behandlad med Stronghold/avmaskad, vaccinerad och chippad. 

Jasmine
Jättesöt liten hona på ca 4-5 månader. kommer från projektet Sörmlandskatterna som Livbojen och flera Svekatt anslutna katthem jobbar med. 
Hon är en härligt gosig och social kattunge som passar in i en familj, en framåt tjej som är härlig och vill vara i famnen och mysa. 
Hon är vaccinerad, chippad och behandlad med Stronghold/avmaskad. 
Jasmine bor nu med matte Lotta och husse och deras katt Morris som är 6 månader, de önskade sällskap till Morris och vi tror att Jasmine och Morris kommer bli en bra kombination, Jasmine blir här innekatt med en in-nätad altan på vården som de kan gå ut på. 

Göte
Även kallas söt-Göte, jättefin liten kille från Sörmlandskatterna som har inslag av Birma? eller annan raskatt som kommit på besök hemma hos familjen och gett några avkommor i stil med Göta med flera. 
Göte är behandlad med stronghold/mot mask, chippad och vaccinerad. 
Göte bor numera hos Annette som sedan tidigare har två katter från Livbojen.
Enligt de första rapporterna mår han bra och trivs i nya hemmet. 

Hedda och Basilika
Två kattungar från Projektet Sörmlandskatterna som Livbojen och några flera anslutna svekatt katthem jobbar med. 
Två stycken svart-vita honor som är mellan 4-5 månader gamla, de är bästa vänner och söker ett hem tillsammans. De är innekatter. De kommer från ett par i Sörmland som samlat på sig för mycket katter och behövde hjälp med att hitta hem till många av dessa.
Födda inomhus, rumsrena. Mycket mysiga och sociala och kurrar och gosar massor, fina trevliga tjejer som är chippade och vaccinerade, behandlade med Stronghold och avmaskade. 
Katterna blev adopterade av Joacim med familj som bor i Örebro, saknaden efter katter började bli alltför påtaglig sedan deras sista katt lämnade dem under 2016. Nu var det ett bra läge att skaffa katt igen och det blev två från Livbojen som de adopterade, vilket vi är väldigt glada för!

Jackie och Spock
Två kattungar från Projektet Sörmlandskatterna som Livbojen och några flera anslutna svekatt katthem jobbar med. 
En svart hona och en tigrerad hane på ca 12 veckor som söker ett hem tillsammans. De är superfina i sättet, sociala, mysiga och väldigt busiga. Gillar att bli klappade, kurrar massor, vill komma upp och hälsa när man sitter på golvet med dem. Röjer gärnet i flera timmar tilslammans och har massa kul. Rumsrena. De är vaccinerade, chippade, avmaskade och behandlade med Stronghold. 
Linda som bor med sin familj i Kungsör har adopterat dessa två härliga kattungar. Efter att kattungarna landat i sitt nya hem har rapportet kommit om att det går bra och de är mysiga och äter mousse som de gillar. 

Morticha
En vuxen liten katthona från Projektet Sörmlandskatterna som Livbojen och några flera anslutna svekatt katthem jobbar med. 
Otroligt söt liten svart hona född 2015 hon är alltså tre år gammal.
Hon väger endast 2 kg och ser väldigt mycket ut som en kattunge med sitt lilla runda ansikte och smala små ben.
Hon är supermysig, otroligt kelig, vill vara i knät, bredvid, mysa, gosa och stångas och buffas. Rullar som en liten mask på golvet och vill bli klappad, stryker sig mot saker i rummet och gosar med saker om inte människan vill gosa.
Har bott med otroligt många katter, där har hon varit ute- och innekatt, men mestadels innekatt och kan nog fortsätta med det med. Van med vuxna personer, ej med barn, men är en otroligt snäll katt så kan nog vara med lugna barn.
Hon är kastrerad, vaccinerad en ggn, behandlad med stronghold och avmaskad.
Nu Bor Morticha med sin nya matte Sandra och en äldre kattkompis som heter Kajsa, vi har fått rapporter från nya hemmet att Morticha gjort sig hemmastadd omedelbart och gosat ner sig i en rosa fin korg som hon fått av sin nya matte. 

Kattis
Sköldpaddsfärgad hona som är kastrerad och id-märkt och två år gammal.
Hon har varit både ute och innekatt men det verkar gå bra som innekatt med hela tiden. 
Hon är en snäll trevlig hona, rumsren och van med andra katter men kan nog även fungera som ensamkatt i hushållet. 
Kattis och Nisse är syskon. 
Kattis har flyttat till Isabelle som nyligen flyttat hemifrån och ville ha ett eget husdjur, vi tror Kattis kommer gilla mattes odeleade uppmärksamhet!

Nizze
Född sommaren 2017. 
Kom med Kattis och Måns till oss på Livbojen. 
Han är ca 2 år gammal.
Kastrerad och id-märkt kille. 
Nizze har flyttat hem till Leif i Kvicksund som sedan tidigare har en katt och önskade en till. Han bor väldigt bra till för att ha utekatt och här får katterna kattlucka så de kan komma och gå lite som de vill, ett perfekt hem för Nizze som med tiden kommer kunna gå ut precis som han gjort i sitt förra hem där han tillfälligt var i jour. 

Måns
En bruntabby och vit fin stor hankatt. Han är två år gammal. 
Han gillar att snurra runt benen och "gå fot" han är väldigt kelig, speciellt med kvinnor. Män verkar han inte gilla och gömmer sig bakom soffan när han kommer i kontakt med män.
Måns är kastrerad och id-märkt.
Sofie i Västerås hörde av sig till Livbojen, hon har en katt redan, en hane som är skygg som hon inte ännu får röra. Han, liksom Måns, gillar inte mans-röster vilket Sofie tyckte var ett litet sammanträffande. Hon fastnade för Måns beskrivning och åkte och hälsade på honom och fastnade så gott som direkt för honom och tog hem honom samma dag.
Måns blir nu innekatt i Västerås hos Sofie och hennes andra hankatt. 

Nisse
Hankatt på ca 10 år, men exakt födelsedatum okänt.
Han är kastrerad och id-märkt samt avmaskad 2 ggr och har gått igenom en hälsokontroll 181012 på Distriktsveterinärerna i Flen, och den ser bra ut! Veterinärbesikningsprotokoll har lämnats ut till den nya ägaren.
Han har varit båte ute- och innkatt förut. Han har bott hos en dam som blivit dement och hon kunde ej ha katterna kvar. 
Nisse bodde med sin gamla matte och en katt som hette Lisa. Katten Lisa fick också hem via Livbojen. Nisse bor numera hos Ewas mamma där blir han innekatt och kommer få sällskap hela dagarna och ligga i sängen som han verkligen älskade att göra i jourhemmet, han kommer få all kärlek från sin nya matte, utan att behöva dela den med någon annan.

Måns
Svart liten kille. Bror med Plutten och Ugglan.
En av tre kattungar som räddades från en gård där ägaren gått bort och han hade flera katter. En kvinna som var släkt till mannen räddade dessa tre kattungar från hemlöshet och vi tog in dem till oss på Livbojen, de blev fullt vaccinerade chippade och avmaskade.
Måns fick hem hos en familj som lovade att acceptera att han skulle vara skygg i början, de har en till äldre vuxen katt som de hoppas skall ta till sig denna lilla kille. När han är helt tam och kastrerad får han som kattkompisen, gå ut och in via kattlucka.
 

Evelyn
En röd-tigrerad hona som är snäll, lekfull, social och busig. Kasterad och idmärkt sedan tidigare.
Hon är 8 år gammal och har varit innekatt med kompisen Lucy de sista fem åren.
Hon har levt som innekatt i sitt hem men är nu omplacerad till Livbojen, där hon en gång i tiden kom ifrån, då familjen fått barn och det fungerade inte med barnet.
Nu ca 5 år senare är de åter i Livbojen och söker permanent hem.
Evelyn och Lucy har fått följas åt till ett nytt hem, då de har båda blivit adopterade av Leif och Birgitta som bor på Jäders Prästgård. Här kommer katterna till en början att få vara innekatter, men kommer kunna få testa på att gå ut i vår då det är bättre väder och nya husse och matte sitter ute i trädgården mycket. Vilken lycka för båda katterna!

Lucy
Detta är en sköldpaddsfärgad snäll och gosig tjej som är lekfull och självständig. Kastrerad och id-märkt sedan tidigare. Hon kan vara skygg första tiden i ett nytt hem, men blir efter några dagar kelig då hon är van med miljön.
Hon är 6 år och kastrerad och id-märkt.
Hon har levt som innekatt i sitt hem men är nu omplacerad till Livbojen, där hon en gång i tiden kom ifrån, då familjen fått barn och det fungerade inte med barnet.
Nu ca 5 år senare är de åter i Livbojen och söker permanent hem.
Lucy och Evelyn har fått följas åt till ett nytt hem, då har båda blivit adopterade av Leif och Birgitta som bor på Jäders Prästgård. Här kommer katterna till en början att få vara innekatter, men kommer kunna få testa på att gå ut i vår då det är bättre väder och nya husse och matte sitter ute i trädgården mycket. Vilken lycka för båda katterna!

Goza
Jättegosig och mysig liten kattunge på ca 14 veckor, väldigt liten till storleken.
Är avmaskad, vaccinerad en gång och chippad.
Goza kom med sammanlagt 6 katter till Livbojen via SPCA Sweden i Örkelljunga. De satt där på okända premisser, omhändertagna av myndighet. Tyvärr fick vi ingen info om katterna.
Men Livbojen tog dem osedda och räddade livet på alla 6 katter. Vi hade ingen aning om hur gamla de var eller något men nu vet vi att det är superhärliga yngre individer som är sociala och är i fint skick och har hundra procent bra förutsättningar att få fortsatta bra kattliv via Livbojen.
Goza har flyttat till ett yngre par i Sthlm som sedan tidigare har en röd kastrerad hankatt. Vi hoppas att katterna blir bra vänner så att de kan leka och gosa tillsammans när matte och husse är iväg och arbetar om dagarna.

Lizette
En ung katthona på ca 8 månader som kom med sammanlagt 6 katter till Livbojen via SPCA Sweden i Örkelljunga. De satt där på okända premisser, omhändertagna av myndighet. Tyvärr fick vi ingen info om katterna.
Men Livbojen tog dem osedda och räddade livet på alla 6 katter. Vi hade ingen aning om hur gamla de var eller något men nu vet vi att det är superhärliga yngre individer som är sociala och är i fint skick och har hundra procent bra förutsättningar att få fortsatta bra kattliv via Livbojen.
Lizette blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt nyligen, och hon blev även avmaskad med Milbemax.
Lizette har flyttat till Calle med sambo, de bor i en nybyggd lägenhet och Lizette får jättefint och alla kattsaker var på plats när Lizette anlände till sitt nya hem, där blir hon innekatt med mycket saker att upptäcka runt sig, den bästa julklappen som hon kunde få, dagen innan julafton den 23e december, det innebär att hon får fira in julafton i sin nya familj! 

Zukie
En ung katthona som kom med sammanlagt 6 katter till Livbojen via SPCA Sweden i Örkelljunga. De satt där på okända premisser, omhändertagna av myndighet. Tyvärr fick vi ingen info om katterna.
Men Livbojen tog dem osedda och räddade livet på alla 6 katter. Vi hade ingen aning om hur gamla de var eller något men nu vet vi att det är superhärliga yngre individer som är sociala och är i fint skick och har hundra procent bra förutsättningar att få fortsatta bra kattliv via Livbojen.
Zukie blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt nyligen, och hon blev även avmaskad med Milbemax.
Zukie har nu flyttat till Jesper med katten Zander från samma ställe, de var bra kompisar i jourhemmet och fick följas åt till permanent hem. De installerade sig direkt i sitt nya hem och var hemmastadda på nolltid berättar husse Jesper till oss. De blir innekatter och kommer ha varandra om dagarna då husse arbetar.

Zander
En ung katthane som kom med sammanlagt 6 katter till Livbojen via SPCA Sweden i Örkelljunga. De satt där på okända premisser, omhändertagna av myndighet. Tyvärr fick vi ingen info om katterna.
Men Livbojen tog dem osedda och räddade livet på alla 6 katter.
Vi hade ingen aning om hur gamla de var eller något men nu vet vi att det är superhärliga yngre individer som är sociala och är i fint skick och har hundra procent bra förutsättningar att få fortsatta bra kattliv via Livbojen.
Zander blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt nyligen, och han blev även avmaskad med Milbemax.
Zander har nu flyttat till Jesper med katten Zukie från samma ställe, de var bra kompisar i jourhemmet och fick följas åt till permanent hem. De installerade sig direkt i sitt nya hem och var hemmastadda på nolltid berättar husse Jesper till oss. De blir innekatter och kommer ha varandra om dagarna då husse arbetar.

Sköldis
Jättefin liten sköldpaddsfärgad hona på ca 5 månader.
En ung katthona som kom med sammanlagt 6 katter till Livbojen via SPCA Sweden i Örkelljunga. De satt där på okända premisser, omhändertagna av myndighet. Tyvärr fick vi ingen info om katterna.
Men Livbojen tog dem osedda och räddade livet på alla 6 katter.
Vi hade ingen aning om hur gamla de var eller något men nu vet vi att det är 6 st superhärliga yngre individer som är sociala och är i fint skick och har hundra procent bra förutsättningar att få fortsatta bra kattliv via Livbojen.
Sköldis blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt nyligen, och han blev även avmaskad med Milbemax.
Nu har Sköldis fått ett nytt hem hos Elin i Oxelösund som bor med sin 6 år gamla kastrerade hankatt. Vi hoppas att katterna blir bästa kompisar och kan vara ihop om dagarna då matte är ute på annat. 

Minette
Liten smokefärgad/tickad hona som är runt 6-8 månader gammal.
En ung katthona som kom med sammanlagt 6 katter till Livbojen via SPCA Sweden i Örkelljunga. De satt där på okända premisser, omhändertagna av myndighet. Tyvärr fick vi ingen info om katterna.
Men Livbojen tog dem osedda och räddade livet på alla 6 katter.
Vi hade ingen aning om hur gamla de var eller något men nu vet vi att det är 6 st superhärliga yngre individer som är sociala och är i fint skick och har hundra procent bra förutsättningar att få fortsatta bra kattliv via Livbojen.
Minette blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt nyligen, och han blev även avmaskad med Milbemax.
Bosse i Arboga som bor med sin gamla hund där har nu adopterat Minette, han hade tragiskt nog blivit av med sin fina kisse som blev påkörd av en bil och avled.
Minette kommer få vara innekatt första tiden och sedan testa att gå ut om hon vill framöver. Vill hon inte vara utekatt får hon givetvis vara inne om hon vill, men kattlucka finns i huset.

Krasse
Kelig röd kastrerad hankatt.
Kom in till oss i Livbojen med katten Bella från SPCA Sweden i Örkelljunga. De räddades från avlivning, oklart varför de satt där och ålder på dem, det fick vi aldrig reda på tyvärr. 
Krasse var kasterad sedan tidigare, han chippades och vaccinerades via Livbojens veterinär och eftersom han var en mycket framåt och gosig härlig katt charmade han snabbt till sig ett nytt permanent hem. Han bor numera i Jäder hos Catarina som bara har en äldre kisse kvar som är lite skruttig. Katterna får vara ute om de vill då de bor lantligt.

Bella
Honkatt, väldigt kelig. Vill sova i sängen och vara med och sitta i knäet, gosa och är mycket tillgiven.
Vill helst bli ensamkatt eller bo med annan snäll katt.
Omhändertagen via SPCA Sweden, oklart hur gammal hon är tyvärr då de inte hade någon information att ge oss om henne. Men vid kastering såg hon Ok ut i allmäntillstånd kunde veterinären konstatera.
Hon blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt via Livbojens veterinär. 
Bella fick ett toppenhem hos Evelina och Jp i Västerås, där blir hon innekatt och kommer att bli deras lilla prinsessa som får allt hon bara vill ha. Hon har landat i nya hemmet och Bella trivs med sin nya matte och husse och de stortrivs med henne. 

Blixten
Kattkille på ca 5 månader, svartvit.
Han har blivit en spinnig liten kille med massa gos i kroppen, gillar att bli killad på magen och spinner då högt.
Blixten kommer från ett projekt med många katter, där Livbojen räddade sex stycken liv. Katterna hade en utsatt situation då de var helt hemlösa i en växande koloni, det var som tur var precis vid ett äldreboende så många pensionärer gick ut och gav kattungarna och de vuxna mat och mjölk och klappade flera av dem så flera var hanterbara vid infångning. Andra katthem har också tagit katter från dessa ställe och vi hoppas att de skall bli helt slut på katter där nu.
Blixten som var hos Elina i jourhem har nu fått en helt egen familj, han fick flytta med "brorsan" Luno som kom från samma ställe. Vi är väldigt glada att dessa två kompisar fick följas åt till samma hem.
Blixten blev kastrerad, avmaskad, fullt vaccinerad och id-märkt samt chippad innan han fick nytt hem.

luno.elina luno.elina

Luno
Kattkille på ca 6 månader, svartvit.
Luno kommer från ett projekt med många katter, där Livbojen räddade sex stycken liv. Katterna hade en utsatt situation då de var helt hemlösa i en växande koloni, det var som tur var precis vid ett äldreboende så många pensionärer gick ut och gav kattungarna och de vuxna mat och mjölk och klappade flera av dem så flera var hanterbara vid infångning. Andra katthem har också tagit katter från dessa ställe och vi hoppas att de skall bli helt slut på katter där nu.
Luno som var hos Elina i jourhem har nu fått en helt egen familj, han fick flytta med "brorsan" Blixten som kom från samma ställe. Vi är väldigt glada att dessa två kompisar fick följas åt till samma hem.
Luno blev kastrerad, avmaskad, fullt vaccinerad och id-märkt samt chippad innan han fick nytt hem.

Tingeling
Tre år gammal rödtigrerad hona.
Kastrerad och id-märkt. Innekatt.
Tingeling med fler katter har bott i ett stort hus med sammanlagt 19 st katter och tre hundar, och familjen hade barnbarn på 4 år och 6 år som hälsade på ofta, så de är alltså vana med flera andra katter, hundar och barn.
Det äldre paret som hade dem hade drabbats av sjukdom och skulle flytta från hus till lägenhet och kunde ej ta med alla katter. Vi tog 15 st katter till Livbojen och hjälpte dem att få nya hem.
Fyra katter och de tre hundarna följde med paret till det nya mindre boendet. 
Tingeling har flyttat till Lena i Västerås, här får hon en hund och en kattkompis. Det blir som i förra hemmet men med betydligt mindre antal katter och hundar och här har Tingegling redan landat och boat in sig, vi har fått härliga rapporter från nya hemmet där de är väldigt glada för sin nya vän Tingeling, hon är så mysig och härlig! 

Tiger
Tre år gammal. Bruntigrerad hankatt. 
Är en social och trevlig katt som endast varit innekatt. 
Tiger var redan kasterad, vi såg till att han blev chippad dock.
Katterna har bott i ett stort hus med sammanlagt 19 st katter och tre hundar, och familjen hade barnbarn på 4 år och 6 år som hälsade på ofta, så de är alltså vana med flera andra katter, hundar och barn. Mycket fina, fick beröm av veterinären då de blev chippade under oktober månad. 
Det äldre paret som hade dem har drabbats av sjukdom och skulle flytta från hus till lägenhet och kunde ej ta med alla katter. De hade 19 katter och tre hundar, vi tog 15 st katter till Livbojen och hjälpte dem att få nya hem.
Malin som bor i Hammarby nära Sundbyholm och har två hundar har nu adopterat Tiger. Efter en prövotid i hemmet så visade det sig att allt gick bra, och Tiger anpassade sig till hundarna och alla andra familjemedlemmar och han får stanna, vilket vi är väldigt glada för!

Fridolfina
Tvåårig sköldpaddsfärgad hona. 
Lugn och gosig. Har bara bott som innekatt. Rumsren. Fridolfina levde som okastrerad hona och de kasterade hankaterna. men när hon kom till Livbojen blev hon kastrerad och id-märkt.
Katterna hade bott i ett stort hus med sammanlagt 19 st katter och tre hundar, och familjen hade barnbarn på 4 år och 6 år som hälsade på ofta, så de är alltså vana med flera andra katter, hundar och barn.
Det äldre paret som hade dem har drabbats av sjukdom och skall flytta från hus till lägenhet och kan ej ta med dem därför hjälper vi dem hitta nya hem till 15 av dem, 4 st klarar de av och skall ta med sig till nytt boende.
Fridolfina har flyttat till Stina och Pierre som har en äldre hund just nu. Här kommer hon få mycket kärlek, paret är pensionärer och har mycket tid för sina älskade djur.

Smulan
Hon är en två år gammal sköldpaddsfärgad hona.
Hon är en dominant kisse som gärna bor helt utan andra katter i hemmet. Hon är väldigt kelig mot människor. 
Smulan kommer även hon från stället där en familj samlat på sig 19 katter, frun blev sjuklig och de måste flytta från huset till lägenhet. Vi hjälpre dem att ta hand om 15 katter som de hade. Tre tog de med sig i flytten.
Kastrerad och id-märkt. Innekatt.
Eftersom Smulan gärna ville vara ensamkatt fick hon ett hem som innekatt, och ensamkatt, hos en yngre kille i en lägenhet och det blev en bra matchning för både husse och katt trivs med varandra.
 

fridolf.anna fridolf.anna

Fridolf
Röd tigré. Två år gammal.
Mycket kelig och social. Ligger gärna vid benen om natten och spinner massor, får aldrig nog av gos!
Fridolf är kastrerad och chippad.
Katterna har bott i ett stort hus med sammanlagt 19 st katter och tre hundar, och familjen hade barnbarn på 4 år och 6 år som hälsade på ofta, så de är alltså vana med flera andra katter, hundar och barn. Mycket fina, fick beröm av veterinären då de bliv chippade under oktober månad. Hankatterna de hade var redan kastrerade sedan ung ålder.
Det äldre paret som hade dem har drabbats av sjukdom och skall flytta från hus till lägenhet och kan ej ta med dem därför hjälper vi dem hitta nya hem till 15 av dem, 4 st klarar de av och skall ta med sig till nytt boende. 
OBS. Veterinärundersökning 181030: Bill är döv. Han bör inte bli utekatt. Han har varit innekatt hela livet och bör få fortsätta vara det.
Synen är bra.

Nu har Fridolf flyttat till ett par i Göteborg och mannen i familjen är döv så Fridolf kommer få full förstående för sin dövhet i sitt nya hem. Han blir innekatt där såklart, eftersom hans nedsättning gör att han inte passar att vara utekatt.

Orion
Orion 7 år. Otroligt lugn o superkelig kille. Van vid barn, hundar, och  katter. Passar även som ensamkatt för han tyr sig mest till husse o matte, bodde med 19 katter och 3 hundar och frun i huset hade blivit sjuk så vi hjälpte dem med 15 katter som behövde nya hem. Vill ligga nära på nätterna. Måste vara någon som ger honom massa gos o kel för det kräver han. Vill man inte det som ny ägare så tycker man nog att han är för jobbig. En underbar kille och helt okomplicerad. Orion en exotic perser.
Orion var sedan tidigare chippad men ej registrerad, det kommer nu de nya ägarna att göra. Han blev kastrerad innan han flyttade till sitt nya hem hos Rebecca och Alex.
Orion blir innekatt här och kommer få mycket kärlek från sin nya matte och husse, han installerade sig direkt i sitt nya hem utan problem och är redan mattes och husses ögonsten, vi har fått bilder och flera härliga katt-rapporter.   

Katniss och Belle
Två underbart gosiga och härliga kattflickor som är systrar, de är 6 månader.
De kommer från en gammal dam som inte kunde ta hand om dem så Livbojen hjälpte till att ordna nytt hem åt dem.
De är kastrerade, fullt vaccinerade, id-märkta, chippade samt avmaskade.
Leveransklara och rumsrena.
De fina kattsystrarna bor nu i Enköping med en familj där de kommer få mycket kärlek och uppmärksamhet.
Vi önskar dem lycka till med sitt fortsatta kattliv!

 

Lady
En blåsköldpaddsfärgad dam på10 år, som levde hos sin husse som inte kunde se hennes behov och hon togs ej omhand på rätt sätt. Sedan kom hon till en person som hamnade i missbruk och inte heller kunde ta hand om henne. Så Lady har haft två hem där personerna som skulle ansvarat för henne inte kunnat ta hand om sig själva, än mindre kunnat ta hand om ett djur på bästa sätt.
Lady for illa - hon behövde veterinär vård.
Nu har Lady fått en ren och fräsch mun, då hon tagit bort tandsten och en ful tand. Nu har hon en fin mun och äter både torrfoder och mjukmat. 
Hon behöver special foder, Royal Urinary s/o samt naturläkemedlet Cystease som också medföljer, speciell mjukmat och torrfoder behöver hon resten av livet då hon annars kan utveckla kristaller i urinen. Ett startpaket av detta medföljer som räcker några veckor till att börja med.
Lady blev frisk och har genomgått kastrering, vaccinering och id-märkning via Livbojens veterinär.
Hon har nu äntligen fått ett kärleksfullt permanent hem hos Hanna och Lina som kommer ta hand om henne livet ut. Lady trivs bäldigt bra redan från dag ett och har gjort sig hemmastadd redan nu, utan andra katter och ingen hund, nu är det bara hon - precis som hon vill!

Mårrhoppan & Filou 
Ungkatter som är 5.5 månader gamla.
De är syskon, Mårrhoppan den svartvita är en hona, och Filou den svarta är en hane.
De gillar att vara tillsammans, busa och leka och mysa ihop.
De är sociala mot människor och gillar att leka med människor! De älskar att vara med i sängen, i duschen, när man lagar mat, städar de är otroligt nyfikna och busiga och väldigt keliga. Den svarta kattungen snuttar på honans mage och tror han är en liten kattunge igen, Mårrhoppan kikar lite konstigt på sin brorsa men låter honom hållas.
Kattsyskonen har fått permanent hem som innekatter hos Sandra som bor Eskilstuna som jobbar inom barnomsorgen med busiga barn, nu har hon även busiga katter som är med henne överallt. Vi har redan fått rapport om att efter en dag så var katterna helt hemmastadda och lika busiga och mysiga och nyfikna som vanligt. 
 

Hans & Greta
Två fina syskon som hade hamnat hos fel person till en början. Där levde de som okastrerade katter och de levde på kattgodis (ingen kattmat), ägaren kunde inte förstå sig på katternas behov.
Sedan kom de till en kvinna som innekatter men hon tyckte inte det fungerade att ha dem som innekatter, trots att de varit det hela livet, hon tyckte de hade behov av att få vara utekatter, alternativt bo i en stor familj med in-nätad uteplats osv.
Så efter mycket letande efter det passande hemmet för dessa två syskon så hittade vi till slut det hos Angelica med familj i hus ute på landet och här får de mycket yta att röra sig på och kan med tiden även bli utekatter om de önskar det. 
Katterna blev kastrerade, id-märkta och vaccinerade innan de flyttade till permanent hem.
Nu får syskonen bo i ett hem som verkligen passar för deras behov. 
 

Valle och Viktor
Två katter från projektet i Bälgviken som fick stanna permanent hos Lena som är med i Livbojen.
Killarna blev kastrerade, fullt vaccinerade och id-märkta.