livbojen logga fb

Elise
Kelig skeppskatt som älskar att vara med och mysa med människor.
Social och trevlig hona som är semilånghårig och skeppskatt, med extra klo på tassarna.
Fina mamma Elise kom till Livbojen med några större kattungar, men vad vi inte visste då var att hon hade ännu tre överraskningar i sin mage, nämligen tre knyten till, Murre, Moa och My.
Så två ggr var Elise kattmamma i Livbojen och gjordet det hela med stort ansvar och var mycket duktig kattmamma båda gångerna. 
Men efter denna tid var det dags att börja livet på egen tass.
Hon blev kastrerad, vaccinerad, id, märkt och avmaskad. och fick ett nytt eget hem hos Susanne och Pierre i Oxelösund, där hon får vara i en stor lägenhet med balkong, och det blir bara hon där som får all kärlek och uppmärksamhet, paret är hemma hela dagarna och när det blir sommar väntar nya äventyr på en ö med husvagn. 
(bilden är från Elises nya hem där hon sitter i fönstret och ser nöjd ut och har det bra)

Murre
En helsvart busig och kelig svart kille på ca 5 månader.
Han är syskon med Moa och My och son till mamma Elise som finns på bild ovan.
Kattfamiljen hade en fin tid i jourhem med trygghet och kärlek.
Murre är en framåt social liten kille och han har nu fått ett hem hos Johanna och Sebastian som har en liten son, Johanna har varit jourhem tidigare och en av hennes två kissar är från Livbojen.
Murre anpassade sig bra i familjen redan från början hälsar Johanna, och Murre fick även fin kontakt med den lilla sonen och det hela verkar fungera fint, vilket vi är väldigt glada över. 
Murre blev vaccinerad en gång, chippad och avmaskad innan han flyttade.

Moa och My
Två fina kattflickor som föddes av mamma Elise, och deras bror heter Murre.
De växte upp med mamman och brorsan och fick en härlig kattungetid i jourhemmet med mycket bus, mys och trygghet.
När de var ca 5 månader lämnade de jourhemmet och fick nytt hem hos Peter med familj. 
De kommer få mycket kul i sin nya familj då familjen har barn som också älskar katter och nya husse har alltid haft djur och är en riktig kattvän. 
Roligt tycker vi att systrarna får följas åt och förbli vänner för livet.
Innan de flyttade blev de vaccinerade, chippade och avmaskade. 
 

Ricky
En bruntigrerad och vit liten kille på 6 månader.
Bröderna Ricky med Roy, Roger, Ruben kom till Livbojen och då var de i väldigt dåligt skick, fulla med öronskabb och sjuka och de fick behandling länge innan de äntligen blev friska. 
Jourmatte beskriver honom som pratsam och lekfull. Fullt hanterbar, lite rädd i början. 
Han har varit innekatt hela tiden och verkar trivas med det. 
Tim är kastrerad, vaccinerad två ggr, chippad och avmaskad.
Ricky bor numera med katten Pauluna från Livbojen som Anneli är matte till. Han blir innekatt och matte rapporterar att de första dagarna gått bra, katterna har nosat på varandra och något fräs har uppstått men inte mer. 
 

Roy
Gråtigrerad och vit kille på 6 månader. 
Bröderna Roy med Ricky, Roger, Ruben kom till Livbojen och då var de i väldigt dåligt skick, fulla med öronskabb och sjuka och de fick behandling länge innan de äntligen blev friska. 
Jourmatte beskriver Roy som lite blyg och försiktig av sig.
Roy är kastrerad, vaccinerad två ggr, chippad och avmaskad. 
Numera bor Roy hos Carola och hennes familj och vi tror och hoppas han kommer bli en mycket älskad kille där hemma. 

Micke
Rödtabby och vit kille på 6 månader. 
Micke kom till Livbojen med sin bror som tyvärr dog utan klar orsak. De var inte i bra skick från början, utan det tog tid för Micke att återhämta sig och brodern klarade ej sig tyvärr. 
Han beskrivs av jourmatte som försiktig i början men kelig och lekfull.
Han går bra ihop med andra katter och har varit innekatt hittills och det verkar han trivas med.
Han är rumsren och snäll. 
Micke är kastrerad, vaccinerad en ggn, chippad och avmaskad.
Micke och Kaj bor numera hos Sandra och de kommer få sällskap av varandra om inte matte är hemma.

Kaj
Kaj kom till Livbojen med två röda bröder (Zäta och Zingo), de var sjuka och fulla i öronskabb. Tre omgångar med rengöring och stronghold behövdes och även Kajs öga var skadat.
De två röda bröderna fick ett hem tillsammans.
Nu har Kaj fått behandling för skabb och ögat och blivit vaccinerad och chippad. Han mår bra och ögat har blivit helt ok, trots att det inte är 100 procent bra så bev det bättre än vi någonsin trodde efter två medicin kurer. 
Kaj och Micke har flyttat till samma hem, de bor numera hos matte Sandra som har fått två fina killar att lägga sin kärlek på. 

Tova
Svart/brun långhårig hona ca 5-6 månader gammal.
Hon är något rädd av sig men hanterbar och rumsren.
Tova är syskon med Tim och Tom.
De tre katterna växte upp i jourhem och sökte sedan egna hem.
Tova blev vaccinerad, chippad och avmaskad samt behandlad med stronghold för öronskabb.
Tova bor nu med sin nya matte och husse, Gerd och Hans. Hon bor i Torshälla och kommer om somrarna få följa med paret ut och åka husvagn. 
Paret hade sedan tidigare haft både hund och katt men nu var alla borta och de önskade ett nytt djur att lägga kärlek på och få skämma bort, och det blev turligt nog lilla Tova. 

 

Tim
Rödtigrerad kille på sex månader. 
Jourmatte beskriver Tim som kelig ibland och vill gärna vara med.
Tim är syskon med Tova och Tom.
Tim bor numera hos Helen med familj norr om Sthlm, Han får sällskap av både familjens barn och deras hundar. Vi hopaps det kommer gå bra med alla nya intryck för Tim, men även om han är en blyg katt är han väldigt snäll och formbar då han är så ung. Vi hoppas Tim kommer uppskatta familjelivet med alla nya vänner han får. Han får även chans att bli utekatt sedan när han har varit inne och rotat sig i huset och med alla familjemedlemmar. 
Innan Tom flyttade blev han kastrerad, vaccinerad två ggr, chippad och avmaskad. 

Tom
Semilånghårig rödtigrerad hane på 6 månader. 
Jourmatte beskriver honom som: "ett urvigt och lekfullt keligt spinnmonster".
Tom är kastrerad, vaccinerad två ggr,  chippad och avmaskad.
Tom är syskon med Tim och Tova.
Tom bor nu med Peter och Ia som sedan tidigare har flera katter från Livbojen, nu hade de mist en kisse och önskade sig mest av alla en röd pojke, deras dröm gick i uppfyllelse då Tom flyttade in. Det hela gick mycket bra berättar nya matte, Tom är hemmastadd, busar, äter, leker och går på lådan och bekantar sig med de andra grabbarna i hemmet. 
 

Morran
En vuxen hona som kom från en uppstallningsplats i södra Sverige med flera andra katter i behov av jourhem.
Morran var smal, undernärd och väl i jourhemmet tog det flera veckor innan hon ätit upp sig.
På bilden är hon på bättningsvägen och när hon mådde helt bra genomgick hon kastrering, vaccination, id-märkning och avmaskning.
Vi vet inte vad hon varit med om tidigare i livet, men hon var vettskrämd för både människor och andra katter.
Tyvärr blev hon aldrig tam o trygg inomhus, utan fick istället bo i ett stall i Hallstahammar och få jaga möss, kanske så som hon tidigare bott, hon trivdes i varjefall inte inne med oss människor.
Nu hoppas vi Morran kan finna glädje i sitt nya liv. 

 

Mammi-katt
Mamma till Zoya, Zantoz, Zizzla och Zemla.
Mammakatt och hennes fyra ungar kom in till Livbojen då kattungarna var ca 6 veckor gamla. 
De kom från samma gård som Bettan och hennes kattungar. Allt som allt räddade vi 15 katter från denna gård, varav 12 st av dem var honor. Nästa sommar hade det varit totalt kaos där med förmodligen upp till 12 st dräktiga honor. De som bodde på gården hade inga planer på att kastrera dem.
När Livbojen hjälpt till med de flesta katter kände de på gården stor lättnad och bestämde att ta fullt ansvar för Mamma-katt som fick komma tillbaks, naturligtvis kastrerad och märkt, vaccinerad och avmaskad. Hon trivdes väldigt bra på gården och var en väldigt bra musjägare hade vi hört.
Nu har hon kommit hem till sin gård igen där hon var rotad och har på nytt intagit sina gamla jaktmarker och hon kommer även få vara inne hos det gamla paret så mycket som hon vill.
Allt för att katterna från oss skall få det bra. Ibland krävs det special lösningar, då fixar vi det med :)

Zoya
En av fyra kattungar samt mamma som kom till Livbojen, de bodde på en gård där de varken fick komma in, eller fick någon veterinärvård eller värme.
Mamman blev kastrerad, id-märkt, vaccinerad och avmaskad och fick komma åter till gården där de bestämt sig för att ta hand om henne med fullt ansvar nu när gården fått hjälp med okastrerade katter.
Zoya kom till Minna med sambo som sedan tidigare har två katter och en hund. N hoppas vi lilla Zoya får det bra och blir accepterad av sin nya familj och får någon kisse att ty sig till.
Innan hon flyttade blev hon vaccinerad, avmaskad, och chippad.
 

Zantos 
En av fyra kattungar samt mamma som kom till Livbojen, de bodde på en gård där de varken fick komma in, eller fick någon veterinärvård eller värme.
Mamman blev kastrerad, id-märkt, vaccinerad och avmaskad och fick komma åter till gården där de bestämt sig för att ta hand om henne med fullt ansvar nu när gården fått hjälp med okastrerade katter.
Fina Zantoz var på väg att bli helt tam när han fick ett hem hos Marika som sedan tidigare räddat fem katter från olika ställen i Sverige, hon kände att hon kunde öppna sitt hem för ännu en hemlös kisse. Hon har även hundar och hon jobbar som veterinärassistent, djuren är hennes liv och det låter jättebra att Zantoz får bo hemma hos Marika och hennes djur. 

Flix
Han och sju katter till kom in till Livbojen, de hade bott hos en man som hade djurförbud, men hade börjat samla på sig katter igen. Polis och Länsstyrelsen tog dem med tvång och efter ett beslut kom katterna till oss på Livbojen då de inte hade någon lösning för dem. 
Flix bedömdes av veterinären som ca 14-16 veckor, han blev vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb ggr två.
Flix bor numera hos Lisa med familj, hennes lilla son och katten Astrid som är vå år gammal. Vi tror att Flix kommer bli kompis med Astrid för han gillar andra katter och är en busig liten kille. 

Ninja 
Hon och sju katter till kom in till Livbojen, de hade bott hos en man som hade djurförbud, men hade börjat samla på sig katter igen. Polis och Länsstyrelsen tog dem med tvång och efter ett beslut kom katterna till oss på Livbojen då de inte hade någon lösning för dem.
Ninja bedömdes av veterinären som ca 14-16 veckor, hon blev vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb ggr två.
Ninja bor numera tillsammans med Sofia, hennes sambo och tonårs son, de bor i Köping. 
Vi hoppas Ninja kommer knyta an till familjen, Ninja var ganska rädd av sig och behöver mycket trygghet och kärlek för att utvecklas, något som vi tror familjen kan ge henne. 
 

Fluffen, numera Minos
Fin semilånghårig kille på 14-16v.
Han och sju andra katter  kom in till Livbojen, de hade bott hos en man som hade djurförbud, men hade börjat samla på sig katter igen. Polis och Länsstyrelsen tog dem med tvång och efter ett beslut kom katterna till oss på Livbojen då de inte hade någon lösning för dem.
Han är fullt vaccinerad, chippad, avmaskad, samt behandlad med stronghold för öronskabb ggr 2. 
Nu har Fluffen bytt namn till Minos och bor hos Marlene och dottern Milena och katten Nyx.
Han mår jättebra och trivs väldigt bra med sin nya familj, vi har fått bilder på Minos där han firar jul med sin nya familj och han verkar så glad över sitt nya hem. 
Tack snälla Marlene och Milena för att ni gav Minos ett sådant tryggt och kärleksfullt hem. 

Lyra, numera Greta
Hon och sju andra katter  kom in till Livbojen, de hade bott hos en man som hade djurförbud, men hade börjat samla på sig katter igen. Polis och Länsstyrelsen tog dem med tvång och efter ett beslut kom katterna till oss på Livbojen då de inte hade någon lösning för dem.
Blev av Livbojen kastrerad, vaccinerad, id-märkt avmaskad, behandlad med stronghold för öronskabb.
Greta bor numera hos Pernilla med sambo som sedan tidigare har två katter som de adopterat från ett annat katthem.
Bilden är från hennes nya hem där hon anpassat sig fint och trivs väldigt bra som ni kan se på kortet. 

Pussel/Sara
En sköldpaddsfärgad liten social och supermysig tjej på ca 4-5 månader. 
Kom in med ett gäng på sammanlagt 8 katter från en uppstallningsplats i södra Sverige.
Katterna kom dit då de omhändertagits från en kattsamlare med djurförbud som hade börjat samla på sig katter igen, trots förbudet.
Pussel fick namnet Sara och bor numera tillsammans med Sofie och hennes familj. Hon är en älskad familjekatt numera och är väldigt uppsKATTad av sina människor.
Pussel fick det fina namnet Sara av sonen i familjen. 
Innan hon flyttade blev hon vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad med Stronghold mot öronskabb.

Sören
En helsvart ståtlig och stilig kille med mjuk sammetspäls. 
Här är jourmattes beskrivning av honom: Sören är en kille som gärna vill kela men inte riktigt litar på oss, vilket troligen beror på att han blivit övergiven av tidigare ägare. Han har levt övergiven ca 6 månader, då var han ute. Nu har han levt som innekatt och det går bra. Han blir modigare och gladare för varje dag och är pratsam. Äter mjuk och torrfoder, går på låda.
Han är kastrerad, vaccinerad en gång, id-märkt och avmaskad.
Sören bor numera med Terhi som sedan tidigare har en kisse.
Hon förlorade nyligen kissen Iza (Bea) från Livbojen pga sjukdom ochnu behövde hennes andra kisse en kompis.
Vi hoppas kissarn blir vänner och kommer att få många fina år tillsammans med sin matte som älskar dem. 
 

Nova
Nova är en kattflicka som är ca 6 månader gammal. Semilånghårig sköldpaddsfärgad. 
Katunge till mamma Freja som bor permanent hos ett av Livbojens jourhem. 
Hennes mamma var en maine coon hona och pappan okänd. Därav är hon väldigt stor redan och kommer att bli en stor flicka. 
Hon är skygg av sig och bör komma till någon med tålamod. 
Nova är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. 
Nova fick flytta till Anki och hennes man och katten Ozzy på på 7 månder, han blev ensam då de fick avliva gammelkatten på 16 år. 
Då familjen bor på landet kommer Nova kunna bli utekatt med tiden då hon blivit tam och trygg i sitt nya hem.

Athena
Athena är en kattflicka som är ca 6 månader gammal.
Kattunge till mamma Freja som bor permanent hos ett av Livbojens jourhem. Hon är ganska skygg av sig och bör komma till någon med tålamod.
Hennes mamma var av rasen Maine Coon och pappan okänd. Därav är hon väldigt stor redan och kommer att bli en stor flicka när hon växt klart. 
Athena är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. 
Athena bor nu med Felicia och Magnus i Julita, som sedan tidigare har en kisse som behövde sällskap. Katterna blir innekatter då en stor väg går utanför huset, vi tror nog de kommer trivas som innekatter med då de har 125 kvadratmeter att busa omkring på.
Felicia hade tidigare katten Kerstin från Livbojen som tyvärr gick bort pga sjukdom. 

Kompis, och hans två vänner
Kompis med två kattvänner .Vi kommer uppdatera så fort vi vet de andra två namnen.
Två fångades in ute hos en kattsamlare där vi förra ået räddade många katter som matats ute. Nu hade nya katter kommit dit och födits och ännu ett gäng blev infångade och kastrerade, vaccinerade och id-märkta.
Svart-vit katt nummer tre fångades vid en villa där han synts i några veckor och fått mat av de i området, han var förvildad och ingen ville veta av honom.
De tre killarna träffades i jourhemmet och blev vänner.
Nu har grabbarna flyttat till Madde som bor i Hjo vid en gård. Killarna blir stallkatter och kommer få många i stallet som älskar dem och månar om dem. Korgar, flyffiga bon, god mat och vatten serveras, förutom massa möss som killarna skall jobba med och fånga så fort de får komma ut i stallet och röra sig. Först börjar en tid inne i stallet i ett rum där de får landa och lära sig att de bor där.
Tack snälla Lotta och gänget som tog alla tre killar som trivdes ihop och gav dem ett nytt liv, trots att de var skyggisar. 
Alla tre är kastrerade, vaccinerade och id-märkta. 

Hera och Nova
Hera är en sköldpaddsfärgad skeppskatt med extra tår och klor.
Nova en svart-vit ung katthona.
De två katterna träffades i jourhemmet dit de kom efter de varit avlivningshotade, ett gäng i samma sits kom till oss för att räddas undan döden.
De satt på ett uppsamlings stall via Länsstyrelsen och de fick inte komma tillbaks till sina fd ägare som misskött dem.
De var från olika ställen men delade samma öde och nu fick de en chans att överleva och hitta nya hem.
Båda katterna var vilda men tiden i jourhem gjorde dem gott, de blev tamare och tamare och de blev kastrerade, vaccinerade, id-märkta, avmaskade och åt med god aptit.
De har nu fått flytta till Jennies gård där tidigare stallkatterna Zelda och Freyja bodde, men tyvärr gick Zelda hastigt bort pga sjukdom. De hade bott på gården i fem år och stortrivdes där.
Nu var katten Freyja kvar själv och hon var förkrossad, Hera och Nova kommer nu göra Freyja sällskap på gården och här finns massvis med roligt att upptäcka men först väntar en tid inne så de vet vart de bor.
Nu börjar det spännande livet ute för dessa två nyfikna och livliga tjejer. 

Randi och Cim
Kissarna träffades i jourhemmet och tydde sig till varandra.
Randi kommer från en lada söderifrån där hon bodde med ett 15-tal kompisar och Länsstyrelsen tog beslut om att alla katter skulle ifrån gården. Randi var en av dem.
Cim kommer från ett ställe straxt utanför Eskilstuna där vi i förra året räddade massor av katter ute som en man matat och de bara blivit fler och fler. Nu var det dags igen hos denna man, pga matningen utomhus har nya katter dykt upp. Vi har på nytt börjat rädda de nya som tillkommit.
Katterna blev kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade och flyttade sedan till en hästgård nära Södertälje till en kvinna som heter Eva.
Här får katterna leva ett fritt liv men med mat och vatten, korgar och trygghet och värme i stallet. Vi hoppas detta kommer passa dessa två små frihetstörstande små missar. 

Iselin
Denna söta blå-vita kille föddes ute i det vilda, fångades in nyligen och är ca 12 veckor gammal. Han är en katt från ett projekt Livbojen höll på med för ca ett år sedan, nu har nya katter kommit till stället och några har fått ungar. Arbetet börjar igen med att försöka rädda och kastrera så att alla katter får det så bra som möjligt efter sina egna förutsättningar.
Iselin blev snabbt helt tam inomhus. Han blev matad förut ute och mådde bra när han kom in.
Han har nu fått ett permanent hem med en annan kisse.
Innan han flyttade blev han chippad, vaccinerad och avmaskad. 

Mammis, numera Smilla
Blå (stålgrå) hona på ca ett till två år.
Mammis kom till Livbojen med fyra små kattungar (Herman, Stina, Casper och Hedvig), hon hade hittats dumpad utomhus med alla bäbisar och de kom till oss. Efter en härlig kattungeperiod i jourhemmet har nu bäbisarna hittat egna hem och mamma katt kan börja livet på egen tass.
Hon bor numera med Anneli och hennes son i en lägenhet och har anpassat sig väldigt bra redan från dag ett, Anneli har skrivit mycket och skickat mycket bilder på Smilla och vi ser att hon har det väldigt bra och trivs väldigt bra i en nya lilla familj där hon kommer kunna få ett tryggt och kärleksfullt liv. 
Innan hon flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. 
Bilden är tagen i hennes nya hem, där hon stolt ligger i sin nya fina klösställning som matte köpt till henne. 
Herman och Stina
Fyra kattungar och mamma "Mammis" hittades utomhus i Hällberga och ingen kändes vid dem.
De kom till ett jourhem i Livbojen och där fick familjen undr trygghet och värme växa upp, när kattungarna blev 12 veckor fick de hem på egen tass.
Herman och Stina bor numera hos Michaela med familj i Sthlm. Hela familjen är mycket glada åt sina nya familjemedlemmar och första rapporten har vi fått, det hela har gått bra för kattungarna under första tiden i nya hemmet. 
Innan de flyttade blev de vaccinerade, chippadde och avmaskade. 

Casper och Hedvig
Fyra kattungar och mamma "Mammis" hittades utomhus i Hällberga och ingen kändes vid dem.
De kom till ett jourhem i Livbojen och där fick familjen undr trygghet och värme växa upp, när kattungarna blev 12 veckor fick de hem på egen tass.
Casper och Hedvig bor numera hos Helena med familj, där de kommer få mycket kärlek och trygghet. Det var jourhemmets mamma som fastnade för de två ungarna då hon hälsade på sin dotter. Nu får två av de upphittade katterna stanna inom familjen som tog in dem i jour. 
Innan de flyttade blev de vaccinerade, chippadde och avmaskade. 
 

Chiquita
En cremefärgad och vit liten söt hona.
Hon gillar inte andra katter så bör få ett hem utan andra katter.
Hon kommer från en gammal dam som var gammal och behövde komma in på ett ålderdomshem. Med sig till Livbojen hade hon sin unge Theo.
Hon är född 2017.
Hon är kastrerad, vaccinerad en gång, id-märkt och avmaskad.
Chiquita bor numer hos Ellinor i Sthlm. Här blir hon ensamkatt i en lägenhet och det är nog vad hon vill, då hon visat att hon inte gillar andra katter. Nu får hon ett hem med någon som ger henne full uppmärksamhet, och hon är så kelig och spinnig så vi tror att nya matte kommer bli väldigt glad för denna kisse som kommer ge så bra sällskap.
 

Theo
Liten creme och vitfärgad kille som kom in till Livbojen med mamma Chiquita. Då var han väldigt rädd och hade inte blivit hanterad av människor. Han fick vara med sin mamma och andra kattungar och började snabbt busa och vara en del i gänget av alla kissar, så de drog med honom och han blev nästan helt tam.
Han blev vaccinerad, chippad och avmaskad.
Nu har han fått flytta till nytt hem hos Ann-Sofie med sambo och katten Gordon som är 6.5 mån, de bor i Kolbäck.
Efter några dagar fick vi hälsningar att det går bra, Theo äter, går på lådan, och har blivit kompis med Gordon och de busar och upptäcker huset tillsammans. Vi är så glada för Theos nya hem.


 

Bettan
Mamma till Bonnie, Luna och Poppy.
Sammanlagt 15 katter räddades från ett ställe där de inte fick komma in, de fick mat men ingen närhet, trygghet eller tillgång till kastreringar.
Av de 15 katterna var 12 st honor och nästa vår hade det förmodliggen varit 12 dräktiga honor där. Fortfarande svårt att förstå att människor inte kastrerar sina katter.
Battan har nu flyttat till en hästgård där Sara och Michalea har sina hästar. Hela stallet blir hennes och en grannkatt finns i stallet bredvid som sällskap. Hon har varit i sadelkammaren med krypin och mat mm, sen får hon börja komma ut i hela stallet, för att senare komma ut på gården med. Hon trivs bra hälsar Michaela, hon gosar och trivs bra med alla som ger henne uppmärksamhet.  
Innan Bettan flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och id märkt samt avmaskad. 

Poppy
Kom till Livbojen med mamma Bettan och två systrar, Luna och Bonnie. 
Poppy bor nu med Josefine och sambo i Mälby i Torshälla, hon har fått två andra katter som sällskap. Vi har fåttfilmer och bilder där Poppy nu blivit vän med de andra kissarna. Hon är en tuff liten tjej som genast gjorde sig hemmastadd i sitt nya hem, och matte och husse fullkomigt älskar sin nya bäbis.
Innan Poppy flyttade blev hon vaccinerad, chippad och avmaskad. 
 

Luna
Kom till Livbojen med sin mamma Bettan och sina två systrar Poppy och Bonnie. 
Luna charmade in sig hos Sandra och hennes mamma som redan har Seke och Måns från Livbojen, denna tuffa lilla tjej svansade rakt in i deras hjärta och nu bor hon med två katt-killar. Hon har blivit bästis med Måns hälsar familjen.
Innan Luna flyttade blev hon vaccinerad, chippad och avmaskad.

Bonnie
Kom till Livbojen med kattmamma Bettan. Syster med Poppy och Luna.
Kattfamiljen är några av de 15 st katter vi räddat från en gård där de sprang vind för våg och fick inte komma in i värmen. De matades ute på en altan och gick en osäker framtid till mötes.
Nu har Bonnie flyttat till Anna med familj som tisigare har en kisse. Anna var för ca 6 år sedan jourhem till Livbojen och hon ville nu återkomma till oss och adoptera en liten kisse, och det är vi väldigt glada för.
Bonnie får fira julafton med sin nya familj och vi tror hon kommer få mycket kärlek i sitt nya hem, både från barn och vuxna. 
Innan Bonnie flyttade blev hon vaccinerad, chippad och avmaskad.

Tiger
En treårig kille som är id-märkt och kastrerad samt avmaskad.
Han kom till Livbojen, då han blivit kvarlämnad vid ett hus som några köpte och katten ingick i husköpet. Dock kom han ej överens med familjens hundar och for illa och vistades utomhus enbart de sista veckorna.
Nu har Tiger fått ett hem i Fäggeby hos Lottas äldre föräldrar som bor på landet och önskar en kelig misse som även vill gå ut. Detta verkade passa Tiger perfekt, och nu har Lotta hämtat hem Tiger till sina föräldrar och det hela går kanonbra. Vi har fått bilder och uppdatering om Tigers nya hem, där han verkligen trivs redan från första stund. Inga katter eller hundar. Bara han i centrum! 

Cinna
En äldre sköldpaddsfärgad hona som kom till Livbojen från en uppstallningsplats i södra Sverige. Hon hade fått beslut om att hon ej fick komma åter till sin förra ägare, och stod hemlös efter en tid på uppstallningsplatsen. Hon skulle avlivas om ingen annan lösning fanns. Vem ville ha en äldre katt? Vad hade hon för värde?
Hon kom till Livbojen och vi chippade och vaccinerade henne och i samband med det under september 2019 tog vi även blodprov hos veterinär för att utesluta att hon skulle ha några problem. Provsvaret kom tillbaks utan anmärkning vilket känns bra för då vet vi att hon är äldre, men inte har några problem med lever eller njurar osv. 
Vi uppskatar att Cinna är runt 10 år gammal.
Ingela hörde av sig till oss på Livbojen och berätade att hon kunde öppna sitt hjärta för en lite äldre katt. Och hon har nu adopterat Cinna. Hos Ingela får hon ett tryggt liv med kärlek, det var ögonen som gjorde att hon föll för henne har hon nu berättat.
Vi är glada för att Cinna hittade en egen matte, och att hon kommer att få kärlek på äldre dagar. 

 

Joey
Joey är en hankatt på ca två tre år.
Han hittades vid en gård och flera matade honom men ingen ägde honom eller ville kännas vid honom.
Då fick han komma till Livbojen för att få ett jourhem och leta permanent hem.
Han har blivit kastrerad, vaccinerad en gång samt id-märkt och avmaskad.
Joey charmade Ida som kom för att hälsa på honom. Det var ingen tvekan om att hon ville adoptera den fina killen!
Joey kommer bli innekatt med tillgång till in-nätad balkong. Han var redan igång och busade första dagen i sitt nya hem, och är sååå gosig redan, detta hälsar nya matte som är väldigt glad över sin nya fina kompis. 

Svea
En svart liten flicka med några vita strån på bröstet.
Hon kom till Livbojen med sina tre syskon. De hade födits ute av en kattmamma, men vi fick aldrig in kattmamman och den sista ungen. De som hade dem valde till slut att behålla dem.
Men lilla Svea hade utseendet emot sig. Hon var ju svart. Så vi gjorde lite extra reklam för henne och snart nappade en Sandra från Västerås. Hon har sedan tidigare katten Duchess från Livbojen som hon adoterade för tre år sedan, samt två andra missar. 
Duchess var en vuxen förvildad kisse som Sandra fått tam och vi förstod att detta var det perfekta hemmet för lilla Svea då hon var rätt skygg hon med.
Nu bor Svea med Sandra och det går bättre och bättre för lilla Svea som kommer få flera nya kattkompisar som kan ta hand om henne då matte är iväg på annat. 
Innan Svea flyttade blev hon vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Olga (Emma)
En brunspotted och vit liten fin flicka.
Hon kom till Livbojen med sina tre syskon. De hade födits ute av en kattmamma, men vi fick aldrig in kattmamman och den sista ungen. De som hade dem valde till slut att behålla dem.
Olga har nu flyttat hem till Helena som sedan tidigare har katterna Peggy, Nellie och Bianca från Livbojen Här kommer lilla Emma kunna bli väl omhändertagen då alla tre katterna tidigare varit mammor, så hon kommer nog bli en adoptivunge till någon av dessa kissar tror vi. 
Första dygnen har gått bra, hon kommer mer och mer in i livet med de nya kissarna hälsar matte Helena. 
Innan Emma flyttade blev hon vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Harry
En bruntigrerad fin kattkille. 
Han kom till Livbojen med sina tre syskon. De hade födits ute av en kattmamma, men vi fick aldrig in kattmamman och den sista ungen. De som hade dem valde till slut att behålla dem.
Harry fick flytta till Kåge och hans fru Britt-Louise som sedan tidigare har en katt på 8 år. De hade mist en katt nyligen och ville ha en till men för att de skulle må bra och få nytta av varandra gjorde de ett bra beslut, de bestämde sig för att adoptera två katter i samma ålder så de fick glädje av varandra och den äldre katten kan vara med dem när hon vill.
Förutom Harry adopterade de även söta lilla Maja som fanns i ett annat jourhem i Livbojen. Hon är unge till mamma Flixan. 
Innan Harry flyttade blev hon vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Knut och Lurven
Den grå-vita kissen Knut kom till Livbojen med sina tre syskon, mamman och en unge fick stanna kvar i det fd hemmet. Knut träffade i jourhemmet Lurven och de blev vänner. 
Lurven var kattunge till mamma Viva och de kom till Livbojen då de var bara några veckor gamla. Det äldre paret där de bodde hade ej kastrerat och detta var den tredje och sista kattfamiljen vi tog från detta ställe. De var totalt fulla i öronskabb men verkade annars helt ok, hela gänget.
Angelica i Strängnäs föll direkt för de båda fina kissarna och bokade dem. Efter några veckor var det dags att flytta. Kissarna kommer få bo på markplan i en stor lägenhet som vätter mot skog och vatten och de kommer med tiden då de blir större att kunna få vara utekatter. 
Innan de flyttade blev de vaccinerade, chippade och behandlade med stronghold mot öronskabb samt avmaskade.

Viva
Mycket fin liten sköldpaddsfärgad hona på ca 5 år. Hon är kattmamma till Knut (ovan), Ruby och Tudor.
Hon är en mycket social, trevlig och härlig katt. En "peacemaker" i gruppen som bara vill andra katters bästa. Tar hand om kattungar som inte är hennes, välkomnar andra nya katter som hon inte känner och leker med de små. 
Hon har blivit kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad, samt behandlad med stronghold mot öronskabb.
Eva i Österhaninge kom i kontakt med Livbojen och hon önskade sig en sköldpaddsfärgad hona, för hon har mycket positiva erfarenheter av dem.
Nu bor Viva hos Eva och här får hon ett rikt liv på landet med både hundkompisar, kunna gå ut och in framöver i ett hus, precis som hon gjort tidigare. Först väntar några veckors tid att landa inomhus, innan hon kan få upptäcka sina nya marker. 

Tudor
Denna lilla kille var en av kattungarna till mamma Viva, de kom till Livbojen då de var bara några veckor gamla. Det äldre paret där de bodde hade ej kastrerat och detta var den tredje och sista kattfamiljen vi tog från detta ställe. De var totalt fulla i öronskabb men verkade annars helt ok, hela gänget.
Viva med tre ungar fick en härlig tid i jourhem och sedan var det dags för alla att söka nya hem. 
Martina hade mist två av sina tre katter på kort tid och hon såg att den ensama kissen behövde en vän. Då hon själv varit aktiv i Livbojen till och från under några år var det naturligt för henne att välja en kisse från oss. Det blev söta Tudor.
Han bor nu med Marina och familj och har fått en egen kattkompis och vi hoppas att han kommer få många år med familjen. 
Innan han flyttade blev hon vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold mot öronskabb samt avmaskad. 

Ruby
Denna lilla flicka var en av kattungarna till mamma Viva, de kom till Livbojen då de var bara några veckor gamla. Det äldre paret där de bodde hade ej kastrerat och detta var den tredje och sista kattfamiljen vi tog från detta ställe. De var totalt fulla i öronskabb men verkade annars helt ok, hela gänget.
Viva med tre ungar fick en härlig tid i jourhem och sedan var det dags för alla att söka nya hem. 
Armina bor nu med Angelica och Riley (fd Hugo från Livbojen).
Det här blev en sådan perfect match som bara sker då och då. Katterna älskar varandra och det var "love at first sight" pappa Riley tar hand om Armina o Armina tar hand om honom, gos o puts och mys och bus, de kan inte få nog av varandra. Matte är överförtjust och vi med. Svartvita Riley ser nästan ut som Arminas riktiga pappa.
Innan hon flyttade blev hon vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold mot öronskabb samt avmaskad. 

Flixan
Flixan kom in till Livbojen med sina tre kattungar (Maja, Axel och Oskar).
Hon var en duktig mamma under kattungeperioden men nu är ungarna stora och har flyttat till nytt hem. 
Fixan som själv föddes ute och lade sina ungar i en vedbod verkade vara en bra jägare och älska livet i frihet. Nu börjar livet på en gård för henne. Här bor hon nu med många andra människor och hästar och få vara ute så mycket som hon vill men även inne i ett varmt rum i stallet med korg och mat och vatten. Vi hoppas Flixan kommer uppskatta livet på landet vi ordnat för henne.
Hon är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. 

Maja
Kattunge till mamma Flixan.
Hon föddes ute i en vedbod och några personer i närheten matade dem och tog hand om dem och ringde sedan Livbojen då det började bli kallt för dem utan värme. De hade en osäker framtid ute i vedboden så hela gänget kom till ett av Livbojens trygga och varma jourhem. 
Efter att Maja fyllt 12 veckor flyttade hon till Kåge och Britt-Loiuse som även tog kattungen Harry från Livbojen samtidigt. De kommer kunna bli vänner och växa upp tillsammans med mycket bus och mys. 
Innan Maja flyttade blev hon vaccinerad, chippad och avmaskad.

Axel
Kattunge till mamma Flixan.
De tre ungarna föddes ute i en vedbod och några personer i närheten matade dem och tog hand om dem och ringde sedan Livbojen då det började bli kallt för dem utan värme. De hade en osäker framtid ute i vedboden så hela gänget kom till ett av Livbojens trygga och varma jourhem. 
Efter att Axel fyllt 12 veckor flyttade han och brorsan Oskar till ett gemensamt hem där de kommer få fortsätta bo ihop och följas åt under livet. Vi är glada att syskonen fick ett gemensamt hem, de blir aldrig ensamma utan varandra. 
Innan Axel flyttade blev han vaccinerad, chippad och avmaskad.

Oskar
Kattunge till mamma Flixan.
De tre ungarna föddes ute i en vedbod och några personer i närheten matade dem och tog hand om dem och ringde sedan Livbojen då det började bli kallt för dem utan värme. De hade en osäker framtid ute i vedboden så hela gänget kom till ett av Livbojens trygga och varma jourhem. 
Efter att Oskar fyllt 12 veckor flyttade han och brorsan Axel till ett gemensamt hem där de kommer få fortsätta bo ihop och följas åt under livet. Vi är glada att syskonen fick ett gemensamt hem, de blir aldrig ensamma utan varandra. 
Innan Oskar flyttade blev han vaccinerad, chippad och avmaskad.

Lolita
Helvit söt liten vuxen hona söker permanent hem. Vi tror hon är runt 5 år gammal, men är väldigt busig så hon kan vara yngre. 
Hon vill bo som ensamkatt i hemmet utan andra djur.
Hon är väldigt gosig och myser och spinner så hon dreglar ❤️
Hon är kastrerad och id märkt och vaccinerad samt avmaskad.
Nu har Lolita flyttat till Mats som kommer ha henne som ensamkatt och innekatt, precis ett sådant hem som vi önskade för denna söta bomullstuss. Vi hoppas att husse kommer älska denna spinnande och dreglande myskatt!

Alva
Fin och trevlig svart hona med lite vitt på bröstet.
Hon vill gärna bo som ensamkatt i hushållet utan andra katter. 
Hon gillar att leka med bollar inomhus, och är rätt pratsam av sig. Hon går bra ihop med barn men är inte så förtjust att bli uppburen. 
Hon sover i soffan på en kudde och gillar att ha sitt eget lilla ställe. 
Hon är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. 
Nu har Alva flyttat till en äldre man som bor i en lägenhet, här kommer hon få mycket gos och uppmärksamhet, ett lugnt hem precis som hon ville. Hon är nog en perfekt "pensionärs-katt" då hon är lugn, vill vara en nära och är väldigt lugn av sig. Ett perfekt sällskap till en ensam äldre person. 

Anja
En fin liten tjej på ca ett år som är tam och snäll, social och älskar att ligga i sängen.
Hon och hennes två kattungar Oliver och Soprano kom till Livbojen då deras fd ägare slagit ihjäl halva kattfamiljen. Resterande katterna kom till oss för att få trygghet och kunna få nya hem. 
Hon är inte så förtjust i hundar eller andra katter men hon kan nog vänja sig med en snäll kattkompis om man har tålamod. Vill dock helst bo som ensamkatt i hushållet. 
Anja blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad innan hon fick flytta till nytt hem. 
Anja bor numera med Svetlana med familj och det hela går mycket bra med barnen osv. Vi har fått en hälsning att Anja trivs välsigt bra som enda katten i hushållet med all kärlek och uppmärksamhet. Familjen är mycket glada att de fått en sådan härlig familjemedlem. 

Oliver och Soprano
En hane och en hona. De är kattungar till mamma Anja som kom till Livbojen då hennes fd ägare slagit ihjäl hälften av kattungarna. En mycket tragisk historia men de som överlevde kom till Livbojen och hade inte mist tron på människan, otroligt nog.
De utvecklades till fina sociala kattungar.
Nu har de flyttat till Ulrika med familj och innan de flyttade blev de vaccinerade, chippade och avmaskade. 

Marwin och Kompis
Två killar på ca fem år som vi tror är syskon.
De kom in tillsammans från en uppstallningplats i södra Sverige, och var mycket fästa vid varandra så vi letade ett gemensamt hem för dem båda. De var redan kastrerade då de kom in, så vi ordnade bara så de blev vaccinerade och chippade innan de kunde flytta till nytt hem.
De har nu fått ett nytt hem hos en familj och de har där möjlighet till att kunna gå ut, något som vi tror att de verkligen ville göra. De var stora pojkar och verkade lite rastlösa inomhus.
Vi hoppas nu killarna får det hem de vill ha och att nya familjen är nöjda med sina nya familjemedlemmar. 

Sessan
Honkatt på ca 7 månader, semilånghårig vit-sköldpadda.
Kom till Livbojen från en uppstallningsplats i södra Sverige, Länsstyrelsen hade beslutat att katterna inte fick komma åter till sin gamla ägare och katterna stod utan ägare. De tre hemlösa små kissarna kom till oss. 
Sessan blev kastrerad, vaccinerad, id märkt och behandlad med stronghold mot öronskabb och flyttade sedan hem till Veronika i Eskilstuna som sedan tidigare har en fyraårig kisse som kände sig lite ensam om dagarna. Här får de två katterna en lugn och trygg bostad med varandra som sällskap. 

Tassen
Hankatt på ca 7 månader, semilånghårig vit/blå.
Kom till Livbojen från en uppstallningsplats i södra Sverige, Länsstyrelsen hade beslutat att katterna inte fick komma åter till sin gamla ägare och katterna stod utan ägare. De tre hemlösa små kissarna kom till oss. 
Tassen blev kastrerad, vaccinerad, id märkt och behandlad med stronghold för öronskabb.
Han bor nu hos sin matte Sufola utanför Söverköping. Han kommer kunna bli utekatt där framöver om han önskar då nya matte bor i ett kattvändligt område. 
 

Flip och Lillan
Ett syskonpar på ett år.
De bodde i en lada med många andra katter, Länsstyrelsen var på besök och de fick ej vara kvar i sitt hem utan räddades från att bli avlivade på plats.
Dessa två gjorde stora framsteg i jourhemmet och blev tama och kunde sedan få ett nytt gemensamt hem hos Katja med sambo som bor i Kungsör. De ville gärna göra en god gärning och rädda två kissar och de fastnade direkt för vackra Flip och Randi och de hämtades snabbt efter de bokades. 
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade. 

Fröken
En Birma utan stamtavla. Hon har blå ögon. Det räknas som en huskatt då stamtavla ej medföljde.
Hon är supersocial, pratar mycket, vill vara med hela tiden. Är innekatt. Vill gärna vara utan andra katter och få all uppmärksamhet och kärlek. 
Josefine har nu adopterat denna söta och speciella hona. Hon var redan kastrerad men blev vaccinerad och chippad via Livbojen. 
Här kommer hon få bli ensamkatt utan andra katter i hushållet, precis som hon ville.
Detta är en mycket speciell, pratsam och sällskapsjuk fröken som verkligen vill vara med en hela tiden. 

Duchess
Fin och supermysig honkatt på ca 6 år. 
Hon är sedan tidigare kastrerad, blev sedan vaccinerad en gång, chippad och behandlad med stronghold x 2 via Livbojens omsorg.
Hon kom med ett gäng katter från en uppstallningsplats i Södra Sverige där Länsstytelsen lämnar omhändertagna djur. 
Duchess har nu flyttat hem till Johannes och redan första dagen installerade hon sig på hans mage och verkade tycka att hon fått ett superbra hem. En härlig uppdatering på så kort tid, vi tror att Duchess fått ett mycket passande hem för en katt i behov av mycket kärlek. 

 

Ninja och Tussen
En sköldpaddsfärgad hona på ca tre år med sin vuxna unge, en hane kallad Tussen.
Båda kom från en plats där en äldre kvinna matat till sig flera katter under åren. De hade fått ungar och nu hade dottern börjat försöka hjälpa katterna som förökade sig, ville in i huset och de blev fler och fler.
Den sköldpaddsfärgade honan och den stora ungen kom till Livbojen, de blev kastrerade och märkta och vaccinerade båda två.
De bor numera hos Carina i Kjula som förlorat sina katter som levde ett bra liv på gården tills de blev 18 år.
Nu behövde hon två nya följeslagare i det mysiga stallet.
Katterna är nu installerade i stallet i sadelkammaren till en början med mat och vatten, kattlådor tyghus mm. Om ett par veckor får de komma ut i stallet och bekanta sig. De har kattlucka till boet i sadelkammaren där de får mysigt och varmt året runt.
När de är redo om några månader får de komm ut också utanför stallet, då öppnas kattluckan mot nya äventyr på gården. 
Ett spännande kattliv väntar båda kissarna som tidigare också bott på en gård där de räddades. 

Smulis och Skorpan
Smulis är kattmamma till Knutte. 
Smulis och Knutte, Tabitha och Joline kom till Livbojen då de hittats i en lada och ingen ville ta ansvar för kissarna. Hela familjen kom till ett av Livbojens jourhem. 
Innan Smulis flyttade blev hon kastrerad och vaccinerad och id-märkt och avmaskad + behandlad med stronghold mot öronskabb.
Knutte blev fullt vaccinerad och chippad, avmaskad och behandlad mot öronskabb innan han flyttade.
Båda kissarna bor numera i samma hem och trivs väldigt bra med varandra och sin nya familj. 
 

Tabitha och Joline
Kattungar till mamma Smulis och systrar med Skorpan.
Mamma Smulis och hennes tre kattungar kom till Livbojen då de levde i en lada. Vem som ägde mamman rådde det oklarheter om, ingen ville iaf ta ansvar för henne och ungarna och de kom till Livbojen hela gänget.
Nu har systrarna blivit adopterade av en ensamstående kvinna som saknade sällskap. Hon kommer nu få massor med närhet och sällskap av dessa två tjejer som älskar att vara precis där man är hela tiden. De är väldigt busiga och påhittiga, nyfikna och livliga. Matte kommer nog aldrig att ha långtråkigt igen med dessa fina systrar. De blir innekatter och nya matte verkar köpa allt för att skämma bort sina två nya familjemedlemmar. 
Innan de flyttade blev de fullt vaccinerade, chippade och avmaskade. 

Sigrid
En smokefärgad och vit hona på ca 3 år som bodde i en vedbod.
Hon kom till Livbojen med sina kattungar Sven, Sune, Silla, Svante och Sasha. Kattmamman hade en tidigare kull med, endast en unge följde med från denna kull. Tyvärr hade de andra försvunnit. Men nu kom Sigrid till Livbojen med sina fem nya små ungar samt den lite äldre ungen. Alla togs omhand i jourhemmet som gav dem allt de behövde och här fick de en trygg och härlig uppväxt tills ungarna var 12 veckor och kunde flytta till egna hem.
Mamma Sigrid blev adopterad av jourmattes syster, och hon bor nu i en gård i Tierp där ett härligt kattliv väntar henne, med mycket mys inne och sedan livet på gården när hon blivit mer van vid sitt nya hem. 
Innan Sigrid blev adopterad blev hon kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. 

Sven
En av mamma Sigrids bäbisar. 
 

Sune
En av mamma Sigrids bäbisar. 
 

Silla och Svante
Kattungar till mamma Sigrid.
De kom till Livbojen då de födits i en bod och förra kullen spriddes vind för våg, endast en kattunge medföljde från denna kull.
Nu fick vi in hela kullen samt mamma katt som slapp föda mer kullar ute i hemlöshet. 
De blev vaccinerade och chippade och avmaskade via Livbojens veterinär.
Nu har de flyttat till Jessica med familj som verkligen älskar sina nya familjemedlemmar, bilden är tagen i deras nya hem. 

Sasha
En av mamma Sigrids bäbisar. 
Kattfamiljen kom till Livbojen då de födits i en bod och förra kullen spriddes vind för våg, endast en kattunge medföljde från denna kull.
Nu fick vi in hela kullen samt mamma katt som slapp föda mer kullar ute i hemlöshet. 
Sascha blev vaccinerad och chippad och avmaskad via Livbojens veterinär.
Nu har de Sascha flyttat hem till Ronja med sambo och de har en kisse sedan förut och vi hoppas nu på att katterna blir vänner och kan få sällskap av varandra på dagarna då matte och husse är på jobbet. 

Lilla Blå & Krullis
Kattungarna hittedes ute i ett dike i Tumbo där de kröp ihop i regnet. En familj tog in dem till slut efter de väntat länge på att en kattmamma skulle dyka upp. Tyvärr gjorde hon aldrig det och kattungarna fick komma till ett av Livbojens jourhem där de snabbt blev adopterade av kattmamma Maja och Myran. De växte upp i tryggheten med mammor och syskon, därefter blev de kastrerade och vaccinerade och chippade vid 5.5 månaders ålder och flyttade därefter till Annika i Strängnäs.
Här blir syskonen innekatter i ett stort hus med mycket bus och gos. Vi har fått väldigt många uppdateringar om katterna och de har till och med en egen fb ssida där man kan följa deras upptåg.
Lilla Blå heter numera Loke och Krullis heter Alice. De gör stora framsteg varje dag i sitt nya hem.  

Brutus
Jättefin stor hane som väger ca 5.5 kg.
Han hittades ute och hade gått hemlös en tid i centrala Eskilstuna. Ingen verkade känna igen honom. Flera sa att han verkade elak mot andra katter, ja såklart att han var intresserad av honor då han gick okastrerad i många år (därmed ville på andra katter). 
Men nu fick han komma in till jourhem i Livbojen. han blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt och inga udda beteenden kvarstod efter kastreringen.
Han bor nu med Emma och hennes familj bestående av två barn och två andra kattdamer.
Här kommer han kunna få ut ut med, något han verkar gilla väldigt mycket. 
Vi fick rapport första dagen att han redan då gick runt och nosade i sitt nya hem och allt verkade gå bra. 

Zäta och Zingo
Två röda killar som var syskon kom in till Livbojen och de var ganska dåliga i snuva när de kom till oss, utsvultna och magra. Efter en tid i jourhem började de må bättre, lägga på sig, vi behandlade dem för öronskabb och de började återvända till livet och under hela tiden var de sååå underbara i sättet. Trots att de var i dåligt skick när de kom.
De besökte veternär och fick chip och vaccination, och blev även avmaskade i jourhemmet. Bröderna ville gärna komma till ett hem ihop och det fick de!
Bröderna bor nu med sin husse i litet hus på Tidö.De är väldigt sociala och sover PÅ husse i sängen, och husse är väldigt pysslig med sina små kottar.

Lova
Mycket söt liten blåsköldpaddsfärgad hona på 12 månader. 
Hon är van med både hundar och andra katter.
Hon är innekatt och helt rumsren.
Kan bo med andra katter och hund eller som ensamkatt. Hon är kelig, social och mysig. 
Lova blev kastrerad, chippad och vaccinerad en gång samt avmaskad innan hon fick ett nytt hem. 
Lova var en omplaceringskatt som flyttat runt från hem till hem men har nu äntligen fått ett permanent hem hos en kvinna som har hund och katt sedan förut.
Hon föll direkt för Lova som var så himla mysig och söt.

Hans & Greta 
Syskon som fått ett hem tillsammans. 
Greta är sköldpaddsfärgad med mycket vitt.
Hans är semilånghårig, brun med mycket vitt.
De är ca 15 veckor gamla just nu. De är syskon.
De är omplaceringskatter och kom nyligen till Livbojen. En ung kille hade skaffat dem då de var 8 v från en oseriös ägare och nu hade han inte tid att ha dem kvar längre sa han. Ena katten levererades till jourhemmet i en tygpåse.
Nu kunde det bara bli bättre för dem. Vi hittade ett permanent hem åt båda två ihop.
De blev innan de flyttade chippade och vaccinerade. 
Heidi har adopterat dessa underbara kattungar. Där kommer de bli innekatter och få mycket gos och kärlek. 

Saffran och Zelda
Systrar som är födda i april 2018.
De är kastrerade, vaccinerade, chippade och har pass.
Tjejerna fick förut ett hem via Livbojen men nu kunde de inte stanna kvar där och vi har tagit tillbaks dem till Livbojen och letar nytt hem åt dem.
Tjejerna har varit tillsammans hela livet och vill fortsätta vara det.
De har nu fått flytta till Anna med familj och de kommer där bli innektter i ett stort hus men ej få gå ut då huset ligger för nära vägen. Efter en vecka har vi fått uppdateringar om att det går bra för flickorna i sitt nya hem, de ligger i sängen och soffan och i barnens rum. De verkar trivas kanon!

Elektra
Sköldpaddsfärgad hona med bärnstensfärgade ögon. 
Elektra som är ca ett år kom till Livbojen med ett gäng andra kissar från en av Länsstyrelsens uppstallningsplatser i södra Sverige.
Hon visade snabbt att hon var en kelig tjej utan rädsla för varken hundar eller andra katter eller människor.
Vi tog in henne för kastrering, vaccination chip och avmaskade henne. 
Erika och Daniel har nu adopterat härliga lilla Elektra, de har sedan tidigare två kissar och en hund. De har en kattsäkrad balkong och de verkar älska djur väldigt mycket.
 

Fiona
En kärleksfull katt som längtar ut. 
Fiona är en fin sköldpaddsfärgad dam på ca 3 år.
Hon är en nyfiken tjej som älskar att kela när hon själv vill.
Hon fick ett hem tidigare i år via Livbojen men ägarna såg att hon ville vara utekatt så hon fick komma tillbaks till oss och vi letade ett mer passande hem till henne.
Det har hon nu fått hos Kari med familj som bor i Sundbyberg. Där kan hon vara utekatt på dagarna, men de tar in sina kära kissar på nätterna.
Fiona har fått en ny kattkompis med, en svart hona som heter Cerice som också kommer från ett katthem.
Redan första kvällen kom hälsning från Fiona där hon nosat på nya kompisen ätit och direkt installerat sig i soffan. Det hela kommer gå väldigt bra kan vi se! Tack till de nya ägarna som verkligen gav henne ett kärleksfullt hem, och försäkring tog de på henne redan under bilfärden på väg hem. 
 
 

Kalla
Söt liten kattunge på ca 12 veckor som kom in med ett gäng katter från en uppstallningsplats för djur i södra Sverige.
Hon var från början väldigt rädd av sig men växte upp i jourhemmet med både katter och en hund och människor som älskar henne mycket.
Tiden i jourhem har gjort henne så gott som tam.
Hon är en busig liten flicka som gillar att leka med andra katter, helt rumsren.
Vaccinerad en gång, chippad och avmaskad. 
Nu har Kalla äntligen fått ett permanent hem med en annan busig kattkompis, precis som hon ville ha.
Vi är så glada för att Kalla blev tam och fick sitt eget hem tills lut, jourhemmet gjorde ett väldigt bra jobb med Kallas socialisering till tamis. 

Shadow
En semilånghårig svart kille i sina bästa år söker hem. Han är vuxen/kanske något äldre kisse men i bra kondition. Han kom till Livbojen med ett gäng katter från en uppstallningsplats för djur i södra Sverige, utan någon lösning för honom var han avlivningshotad som resten av gänget som kom till oss.
Han verkar trivas bäst som ensamkatt i hushållet utan andra katter. Då trivs han som bäst.
Är helt rumsren och trivs som innekatt.
Han var redan kastrerad då vi tog in honom, men han blev sedan både vaccinerad, avmaskad och chippad.
Hos Jennifer i Katrineholm bor nu Shadow, som nu bytt namn till Ziggy Stardust, han får bo som ensamkatt i hushållet och kommer få massvis med kärlek från sin matte. 
Från hemlös katt utan framtid till älskad liten familjemedlem!

Yanka
Social snäll och söt liten hona. Något lite blyg i sättet.
Färg, bruntigrerad. Ålder ca 10 månader.  
Är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.
Vi räddade Yanka och åtta till katter från ett misärhem där de bott under hemska omständigheter, 16 st katter var det och vi och andra katthem räddade de utsatta katterna som levt i smuts och utan någon som tagit ansvar för dem. 
Yanka och Ruby bor numera med Sanaa och  hennes barn i Mariefred.
Vi tyckte det var väldigt roligt att tjejerna fick följas åt till samma hem eftersom de var från samma ställe från början och var väldigt bra vänner. 

Ruby
Social snäll och söt liten hona på ca 6 månader. Färg, grå-tigre och vit. 
Hon är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.
Vi räddade Ruby och åtta till katter från ett misärhem där de bott under hemska omständigheter, 16 st katter var det och vi och andra katthem räddade de utsatta katterna som levt i smuts och utan någon som tagit ansvar för dem. 
Ruby och Yanka bor numera med Sanaa och  hennes barn i Mariefred.
Vi tyckte det var väldigt roligt att tjejerna fick följas åt till samma hem eftersom de var från samma ställe från början och var väldigt bra vänner. 

Sonja och Benji
Vi räddade Sonia och Benji och ytterligare sju katter från ett misärhem där de bott under hemska omständigheter, 16 st katter var det och vi och andra katthem räddade de utsatta katterna som levt i smuts och utan någon som tagit ansvar för dem. 
Sonja och Benji blev kastrerade, vaccinerade, id-märkta samt avmaskade och behandlade med stronghold för öronskabb.
Vi fick höra att kissarna hade bott med hundar tidigare i misärhemmet.
Nu har de kommit till Johanna som tar hand om de härliga katterna permanent. Här blir det mycket liv och rörelse då familjen har andra katter, hundar och barn Kissarna har redan kommit in i familjelivet bit för bit och är inne i tryggheten med alla de nya kompisarna.
Framöver kommer de kunna gå ut som de andra kissarna i familjen redan gör. 

Simba
Bruntigrerad hane med lite vitt, ca 3-4 år gammal tror jourmatte. 
Vi räddade Simba och ytterligare åtta katter från ett misärhem där de bott under hemska omständigheter, 16 st katter var det och vi och andra katthem räddade de utsatta katterna som levt i smuts och utan någon som tagit ansvar för dem. 
Kastrerad, chippad och vaccinerad en gång. Behandlad mot öronskabb och avmaskad. Simba bor nu med sin nya familj i ett hus i Sthlm, där blir han en älskad familjemedlem och han kommer även kunna få gå ut där om han vill när han bott in sig. 

Marie 
Bruntigrerad och vit hona på ca 1.5 år.
Vi räddade Marie och ytterligare åtta katter från ett misärhem där de bott under hemska omständigheter, 16 st katter var det och vi och andra katthem räddade de utsatta katterna som levt i smuts och utan någon som tagit ansvar för dem. 
Marie blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt samt avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb.
Marie och Annie fick komma till ett och samma hem, då familjen kom för att kika på katterna fångade båda två deras hjärta och de kunde inte välja - nu bor flickorna tillsammans för livet och vi tror de är systrar!
 

Annie
Bruntigrerad och vit hona på ca 1.5 år. 
Vi räddade Annie och ytterligare åtta katter från ett misärhem där de bott under hemska omständigheter, 16 st katter var det och vi och andra katthem räddade de utsatta katterna som levt i smuts och utan någon som tagit ansvar för dem. 
Annie blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt samt avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb.
Annie och Marie fick komma till ett och samma hem, då familjen kom för att kika på katterna fångade båda två deras hjärta och de kunde inte välja - nu bor flickorna tillsammans för livet och vi tror de är systrar!

Baloo
​​​​​​Ljust tigrerad hankatt med blå ögon. 
Vi räddade Baloo och åtta till katter från ett misärhem där de bott under hemska omständigheter, 16 st katter var det och vi och andra katthem räddade de utsatta katterna som levt i smuts och utan någon som tagit ansvar för dem. 
Baloo blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt samt avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb.
Baloo har bytt namn till Kansas och bor nu med Camilla och familj i Bålsta. Vi har fått hälsning av nya familjen och de berättar att det går bra med Kansas som börjar ta för sig mer och mer där hemma och börjar att umgås med katthonan som redan bor i hemmet sedan tidigare.
 

Wayne
Svart-brun kelig och väldigt social kille på ca 6 månader.
Vi räddade Wayne och åtta till katter från ett misärhem där de bott under hemska omständigheter, 16 st katter var det och vi och andra katthem räddade de utsatta katterna som levt i smuts och utan någon som tagit ansvar för dem. 
Han är van stor med hund, samt rumsren. 
Jourmatte berättar att Wayne är en riktig kelgris, har inget emot att leka, men är otroligt lugn och mogen katt för sin ålder. Kommer springandes för att hälsa så fort man öppnar ytterdörren. Underbart social, älskar att stryka sig längs benen och spinna högt.
Han blev kastrerad, vaccinerad en gång, id-märkt, avmaskad samt behandlad med Stronghold för öronskabb. 
Wane har blivit adopterad av Anneli och Görgen som bor i ett stort hus i Hållsta, där Wayne med tiden kan bli utekatt.
Familjens hus ligger bra till för att ha utekatt och det finns mycket roligt att utforska runtomkring. Då Wayne är en aktiv kille som tidigare varit utekatt tror vi att han kommer passa mycket bra i sitt nya hem. Här kommer han även att få träffa både katt och hund, som han sedan tidigare är van vid. 

Wilma
Helsvart ung kattflicka på något år max.
Vi räddade Wilma och åtta till katter från ett misärhem där de bott under hemska omständigheter, 16 st katter var det och vi och andra katthem räddade de utsatta katterna som levt i smuts och utan någon som tagit ansvar för dem. 
Wilma blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt samt avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb.
Hon har nu flyttat hem till Sara med familj och bytt namn till Puck.
Nya matte hälsar att hon är supergosig, och familjen har blivit förälskade i henne och det går bättre och bättre mellan Puck och deras katt som de har sedan tidigare. 

Betty 
Svartvit liten flicka på ca 1-2 år. 
Vi räddade Betty och åtta till katter från ett misärhem där de bott under hemska omständigheter, 16 st katter var det och vi och andra katthem räddade de utsatta katterna som levt i smuts och utan någon som tagit ansvar för dem. 
Betty blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt samt avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb.
Nu bor hon hemma hos husse Stefan som kommer ha henne som innekatt och här får hon ett tryggt hem och nu slipper hon misärhemmet och otryggheten som tidigare var hennes vardag. 

Murre
Mysig liten kille på 19 veckor som kom till Livbojen med ett gäng kissar som bott i en vedbod, vissa hade försvunnit under månaderna som gått, andra hade fått komma till andra katthem och nu skulle de som var kvar tas omhand innan vintern kom.
Murre och  hans andra 4 kompisar kom in till Livbojen och efter att han fått sin vaccination och chip och avmaskning och undersökning av veterinär kunde han snart flytta till sin matte Josephine som sedan tidigare har katten Stella (se nedan) från Livbojen.
Redan efter en dag har vi fått rapport om att kissarna har nosat på varandra och kommer överens fint. Båda äter och verkar må bra och kommer nog att trivas fint tillsammans verkar det som!
 

Stella
Mysig lite äldre katt som kom med ett gäng katter från en uppstallningsplats i södra Sverige.
Vi ville kontrollera att allt var bra med henne, så blodprov togs hos veterinär. Det visade jättebra värden förutom att hon behövde b-vitamin som hon numera får. 
Stella visade sig vara en gosig kisse, hon var väldigt rädd i början men sedan visade hon att hon innerst inne var en gosis.
Hon blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt via Livbojens veterinär och nu har hon flyttat till Josephine i Eskilstuna som ville ha en lugn och mysig kisse att dela livet med. Här blir hon helt och hållet innekatt. 
Vi har fått flera uppdateringar att det går bra med Stella, i början var hon rädd men efter några dagar har hon blommat upp, börjat äta mycket oh slappnat av. 
 

Flicka
En yngre semilånghårig svart hona som kom in med ett gäng hemlösa katter från en uppstallningsplats i södra Sverige. 
Hon visade sig vara ganska rädd av sig. 
Hon har nu fått etthem som innekatt hos en kvinna som sedan tidigare har en lugn kisse.
Vi hoppas på att de får bra sällskap av varandra och att fina Flicka kommer att trivas.
Flicka blev innan hon flyttade både kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.