livbojen logga fb

Sally
En av sju kissar som kom till Livbojen för att få en ny chans i livet. Kissarna hade löss, var magra men väldigt sociala och härliga. 
Sally var redan kasterad då hon kom men blev via Livbojen vaccinerad, chippad, avmaskad samt behandlad med frontline för lössen.
Nu har hon blivit adopterad av Annie som sedan tidigare har en katthona på 12 år som nyligen förlorat sin kattkompis.
Nu får kissarna ha varandra om dagarna då matte är iväg på jobb och annat, Sally var väldigt van emd katter sedan förut och hon är en snäll tjej så vi tror detta kommer att gå fint. 
 

Saga
Söt liten hona på ca ett år. Liten och nätt i kroppen.
Kom in till oss via en uppstallningsplats i södra Sverige där ett gäng katter satt som omhändertagits via Länsstyrelsen, gänget var fulla med löss, okastrerade och magra.
Nu har Saga blivit kastrerad, vaccinerad chippad och fått behandlig för lössen samt blivit avmaskad.
Hon är väldigt social och trevlig i sättet. Hon är helt rumsren. 
Saga har nu flyttat till Julia som sedan tidigare har en kisse som är ett år gammal och de komemr nu bli två kissar som har sällskap av varandra. 

Sasha och Scott
Två gosiga kissar som kom till Livbojen då de hamnat på en uppstallningsplats i södra Sverige efter att de blev hemlösa.
Kissarna var fulla med löss och magra men väldigt keliga och härliga.
Honan var redan kastrerad, men blev chippad och fullt vaccinerad och avmaskad samt behandlad med frontline för lössen, Scott blev kastrerad, fullt vaccinerad, chippad, avmaskad samt behandlad med frontline för lössen.
Båda kissarna genomgick behandling av sina tänder, de drog ut några tänder vardera, och tog bort tandsten. Allt bekostades av Livbojen.
Dessa två fina keliga kissar bor nu hos Maria som bor på en gård med stallar och jordbruk. Här finns både barn, olika sorters djur och gott om utrygmme både inne och ute på gården. Kissarna kommer få komma och gå som de vill när de är trygga inne i boningshuset. 

Sandra och Selma
Sandra och Selma var väldigt lika varandra och förmodligen systrar, men det som kunde skilja dem åt var att Sandra hade några vita strån på bröstet samt ett lite buckligt öra, och Selma var helsvart.
De här kissarna kom in med ett gäng katter från en uppstallningsplats i södra Sverige och de var då i dåligt skick, fulla med löss, magra och lite utmattade.
De tog sig snabbt med rätt behandlig, mat och massa gos från jourmatte. 
Kom med Sally, Saga, Sascha, Sam och Scott till Livbojen via en uppstallningsplats i södra Sverige.
Jättefina kissar som förtjänar en andra chans i livet.
Efter avmaskning och frontline mot löss är de nu kastrerade, vaccinerade och chippade och söker ett hem på egen tass. 
Bokad av Linn o Anderas. 
Katt flickorna har nu flyttat till Linn och Andreas i Västerås som har en liten valp på ca 6 mån hemma samt en omplaceringshund som de räddat. De brinner för att hjälpa djur i nöd och ville även ge två katter chans till ett nytt liv hos dem.  Då Linn skall börja studera till djursjukvårdare känns det som att djuren i hemmet kommer lära matte mycket kring sin utbildning.

Sam
En äldre kisse som kommer från ett hem där man fått djurförbud, kissarna var fulla av löss och hade dåliga pälsar, magra osv.
Nu har samt blivit av med lössen, han har blivit kastrerad, chippad och vaccinerad.
Han har genomgått en tandrenovering. Han saknar tänder i överkäken helt, och de i underkäken har gjorts iordning av veterinären. Det är inte forl/TR. Han äter bra, både torrfoder och mjukmat.
Vi tror Sam är runt tio år gammal.
Han är en fin och trevlig kisse som är van med andra katter. Vi tror han varit utekatt. 
Sam har nu flyttat ill Bosse med fru, de har en kisse sedan tidigare. Då de bor på landet kommer Sam kunna att gå ut framöver och vi tror att han varit utekatt förut så det kommer han förmodligen att uppskatta mycket.
Hälsningar från husse Bosse har kommit till oss och Sam har efter några dagar funnit sig i sitt nya hem, är trygg, gosig och verkar njuta av att ha människor som älskar honom. 

Charlie
Charlie är en korthårig blåtigrerad huskatt.
Han kom till Livbojen då hans ägare gått bort. 
Han är född 2015. Han var redan kastrerad och chippad då han kom till Livbojen. Han blev vaccinerad och avmaskad via Livbojen. 
Han är en stor och mysig kille, social, gosig och lite busig också.
Han längtar efter att bli utekatt och vi tror att han varit detta förut och längtar ut.
Han har svårt för andra katter så han vill gärna vara ensamkatt i sitt nya hem.
Han verkar gå bra med lite större barn.
På Charlie utfördes 200311 tandstensborttagning på Vettris vilket Livbojen bekostade. 
Charlie var tidigare inom Livbojen men kom åter till oss då han inte trivdes som innektatt, han visade tydligt att han ville kunna gå ut. 
Charlie bor numera med Erica och hennes familj på landet utanför Skiftinge, här får han bli utekatt och komma och gå som han vill, hela familjen länge väntat poch längtat efter en egen kisse. 

Fia och Frans
Kom med sin kattmamma Fiona till Livbojen, kattungen Frans var också med men oklart om han var hennes unge då han var mycket större än Fia o Frans.
De var i dåligt skick då de kom till Livbojen, undernärda, hade öronskabb och var oroliga.
Det tog tid innan mamma Fiona började dia dem och jourmatte fick ägna många långa timmar till att försöka få dem må bra och gå upp i vikt. Med envishet lyckades jourmatte få dem på rätt köl och de överlevde och blev stabila, fina och goa kattungar.
De har nu flyttat hem till Marit, som såg dem i jourhmmet hemma hos sin dotter Jenny.
De har kommit tillrätta hos sin nya matte och det hela går bra berättar Marit för oss.
Innan de flyttade blev de vaccinerade två ggr, avmaskade, behandlade med stronghold och chippade.

Frankie
Frankie med kattfamilj kom till Livbojen, de var då i dåligt skick, öronskabb, mask, dåliga pälsar och Frankie hade öroninfektion.
De satt på en uppstallningsplats i södra Sverige och de hade ingenstans att ta vägen, så de fick komma till oss på Livbojen för att få vård och nya hem. 
Efter många veckor av behandling och bra mat och ren miljö blev han väldigt fin i päls, hull öron mm.
Han blev även vaccinerad och chippad och avmaskad, behandlad med stronghold osv.
Nu har Franike fått flytta till Marianne som sedan tidigare har en katt på 11 månader. 
Första rapporten från nya hemmet har kommit och där sitter han och äter ur en skål nära sin nya storebror och det hela verkar gå fint. 

Kenzo
Kom till Livbojen då han lämnats då ägaren flyttat iväg. Några grannar upptäckte Kenzo och att han inte längre hade något hem. 
Fd ägaren hade inte helelr kastrerat honom eller märkt honom, och han var full med öronskabb. 
Han kom till oss för att få en ny chans i livet. 
Nya husse kallar honom för Kenzo, och via Livbojen blev han kasterad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold mot öronskabb.
Vi tror han är född ca 2019. 
Kenzo bor med en fin kattflicka som sedan tidigare kommer från Livbojen.
Första mötet mellan katterna gick toppen och Kenzo är väldigt mysig med nya husse. 

Lill-Mjau och Scarface
En svart-vit hane född 2016 (son till Lill-Mjau). Lill-Mjau är född 2015.
Scarface har ett litet vitt streck upp vid nosen som kan liknas vid ett ärr, vi tror det är därför han fick namnet "Scarface" av sin förra ägare. 
Båda katterna var kasterade och chippade sedan tidigare, Livbojen ordnade med vaccination och avmaskning innan de fick nytt hem. 
Katterna behövde akut ett hem då kvinnan som hade dem hade hamnat i en svår situation och var tvungen att flytta omgående och kunde ej ta med sina katter. 
Nu bor kissarna i en egen familj hos Erik i Borsökna. Där finns redan kattlucka på plats så kissarna kan gå ut och in som de gjorde tidigare, när de bott in sig kan de få börja gå ut och de kommer kunna få följas åt genom livet som de gjort hittills. Det kunde inte blivit bättre för dessa två fina katter. 

Thor
Stor vacker och helsvart hankatt som kom till Livbojen tillsamamns med honkatten Ninja.
Thor var redan kastrerad då han kom men blev vaccinerad, chippad och avmaskad via oss.
Till sättet är han ganska försiktig, men väldigt kelsjuk då han sälpper loss (vilket har tagit några dagar). Gömmer sig gärna under täcket i början. Han kommer nog kunna vara ensamkatt, inte speciellt fäst vid Ninja som han kom med fr samma ställe, ett dödsbo.
Visar ingen längtan till att gå ut men skulle nog såklart uppskatta det efter han blivit trygg i sitt nya hem.
Till någon med lite tålamod i början, ett lugnt hem.
Är rumsren och äter blötmat och torrfoder.
Thor bor numera med Kate och Sasha som är en kisse på 14 år, de bor i en lägenhet men från balkongen kan kissarna gå ute lite om de önskar.
Kate skrever första kvällen att Thor är lite rädd men att hon är hemma mycket och att han kommer få mycket kärlek och omvrådnad av henne och Sasha.

Ninja
Helsvart honkatt på ca 4 år.
Är en mycket gosig och social kisse som spinner och vill ha mycket gos och mys. Hon är lite försiktig till sättet även om hon är väldigt kelig. 
När hon kom var hon redan kastrerad, men blev även chippad och vaccinerad en gång samt avmaskad.
Hon vill vara ensamkatt i hushållet utan andra katter.
Hon gillar en lugn och trygg miljö där hon själv får all uppmärksamhet.
Hon kom till Livbojen med Thor, de kom från ett dödsbo. 
Ninja bor numera tillsammans med sin matte Tova. Här blir hon innekatt men matte kommer nog att gå ut med henen i koppel framöver så hon får komma ut lite.
Ps bilden är från Ninjas nya hem där hon får leva som en prinsessa!
 

Totto
Totto och Gouldie kommer från en kvinna som fått djurförbud, hon hade massa katter i en lada samt några katter som fick komma in till henne. Totto och Gouldie var två av dem som gick in till henne, därav var de tama. 
Totto är sedan tidigare kastrerad och tatuerad i örat, men blev avmaskad samt vaccinerad via Livbojen. 
Totto var utekatt förut, nu är hon innekatt med tillgång till balkong vilket verkar fungera bra.
Vi tror hon är ca 8 år gammal. 
Nu har Totto fått ett nytt hem hos en äldre dam som bor på landet i Gnesta, damen är 76 år och bor lantligt där Totto kan få vara ute och komma in som hon vill. Dottern Monica står som back-up till otto om det händer matte något.
Nu hoppas vi Totto ochmatte får många fina år tillsammans och ha det mysigt tillsammans. 

Gouldie
En katt i sina bästa år som flyttat till Eva med familj, de bor i ett kattvänligt område där Gouldie kommer kunna få vara ute, vilket vi ser att hon gärna önskar (har tidigare varit utekatt). 
Gouldie och Totto kommer från en kvinna som fått djurförbud, hon hade massa katter i en lada samt några katter som fick komma in till henne. Gouldie och Totto var två av dem som gick in till henne, därav var de tama. 
Gouldie var redan kastrerad och tatuerad i örat sedan tidigare, blev avmaskad samt vaccinerad via Livbojen. 

Debbie
Svart-vit honkatt född 2011, hon är nu alltså 9 år gammal.
Hon är en fin och trevlig och social tjej som är rumsren och lätt att umgås med.
Hon är kasterad och id-märkt. 
Hon gillar dock inte andra katter så vill helst bli ensamkatt i hushållet, hon har varit innekatt hela tiden men kan lära sig bli utekatt med.
Debbie var hos Livbojen som kattunge/ungkatt och fick ett hem men efter många år var hon åter hos oss och behövde ett nytt hem, vilket vi ordnade för henne.
Nu bor hon med en pensionär som kan ge henne mycket tid och kärlek. 

Kiara och Manfred
Två blyga kissar som träffades i jourhemmet och blev vänner.
Kiara bodde på en gård där flera katter hade blivit skjutna av kommunjägaren, hon och en till röd kille klarade sig. Fastnade de i Livbojens fälla fick de leva, fastnade de i jägarens fälla fick de dö. Ett mycket hemskt exempel på hur det kan se ut där ute där det förekommer förvildade katter utan värde som ingen vill ha.
Katterna var såklart okastrerade och förökade sig där Kiara bodde.
Manfred kom från ett annat hem, han bodde hos en man som hade ett 25-tal katter i sin lägenhet, lägenheten var i misär och Länsstyrelsen hade gett mannen en kort tid på sig att få bort katterna därifrån. God man för personen kontaktade oss och Livbojen åkte dit och hämtade kissarna och genom oss fick de chans till nya härliga liv utan misär och att gå okastrerade. 
Monika som bor på en stor gård med mycket djur hörde av sig till Livbojen. Hon önskade två kissar som kunde röra sig fritt på gården men ha sin bostad inne i en lada. Detta skulle passa perfekt för Kiara och Manfred som flyttade till gården idag. Snart får de komma ut i sommarvärmen då de bott in sig i ladan.
Innan de flyttade blev de båda kastrerade, vaccinerade och chippade. 
(Angående Manfreds speciella nos: Veterinären på Vettris sade följande om honom 200511, något deformerad i noses utseende, låter fint på lungorna, men är lite trängre i nosen, som en perserkatt).

Stina
Stina är en semilånghårig bruntigrerad hona som är lite vindögd, hon har en gullig uppsyn. Hon tar gärna godis ur handen och leker tillsammans med människor, men är fortfarande osäker på oss människor och måste få tid att vinna tillit. Hon kan säga ifrån om hon känner sig lite trängd och passar därför inte så bra med barn. Är rumsren och önskar en ren kattlåda. 
Hon har varit innekatt och kan fortsätta med det, eller bli utekatt som hon nog också skulle finna som väldigt spännande. 
Tidigare bodde hon med ca 25 andra katter hos en äldre man i Nyköping, Länsstyrelsen hade sagt åt mannen att skaffa nya hem åt dem och god man till personen kontaktade oss och vi tog in kissarna. 
Stina kan nog både bo som ensamkatt och med andra katter. 
Hon är kastrerad, fullt vaccinerad samt chippad. 
Veterinärundersökning 200624, öron utan anmärkning, munnen utan anmärkning, ögon (vindögd), magen verkar ok vid beröring, smal men har lagt på sig och ser bättre o bättre ut. 
Blodprov på lever o njurar är bra, samma undersökning 200624.
Stina undersöktes då vi tyckte hon var smal, men inga fel har hittats.
Hon går på ett foder som är bra för magen och bör fortsätta med det.
Stina bor numera hos en tjej i Nyfors i Eskilstuna, hon har mycket tid och tålamod för att få henne tam och social och trygg med henne, hon blir såklart innekatt. 

Marielle
Blå hona på ca 1-2 år tror vi.
Tidigare bodde hon med ca 25 andra katter hos en äldre man i Nyköping, Länsstyrelsen hade sagt åt mannen att skaffa nya hem åt dem och god man till personen kontaktade oss och vi tog in kissarna. 
Madelene går bra ihop med andra katter men tyr sig inte så mycket till någon därför tror vi att hon även kan vara ensamkatt i hushållet.
Hon var tidigare innekatt men kommer nog gilla att vara utekatt med om det kan erbjudas henne.
Till sättet är hon social men hon är rädd i början, så hon kommer inte fram omedelbart och hälsar utan gör som de flesa katter, håller avstånd och känner in och kelar sedan när det känns tryggt.
Hon är kastrerad, vaccinerad och chippad. 
På en lantbruksgård hos Malin och Fredrik i Motala bor nu söta Marielle med två andra katter samt andra djur. Nu väntar ett härligt liv för Marielle som efter att hon bott in sig kommer att få upptäcka det spännande livet på lantgården. 

Naala
Kommer från Nyköpings-gänget där hon bodde hos en man som hade sina katter i misär.
Hon hade flera ungar med sig det är lite oklart vem som var hennes men vi tror det var Fiffi, Zmulan, Beky och Mindy. Dessa, och andra ungar, diade henne under uppväxten. 
Naala är vad vi tror två till tre år, och vackert bruntabby. 
Hon går bra ihop med andra lugna katter, men är lite busig själv då och då. Hon vill gärna kunna gå ut i sitt nya hem, då vi märkt att hon verkligen gillar det. Hon var van vid hund från hemmet hon bodde i och hon vande sig även vid stor hund i jourhemmet.
Naala har nu flyttat till Per.Erik med fru som bor lantligt och här kommer Naala få gå ut som hon verkligen älskar att göra. 
Innan hon flyttade blev hon kastrerad, chippad och vaccinerad. 

Mindy
Adopterad av Sarah som sedan tidigare har två kissar, men den äldre kissen ville ej leka och umgås med kissen på två år, därför fick Mindy bli ny kompis till denna kisse. Så nu är de tre katter i hemmet.
Mindy är kattunge till Naala och blev innan hon flyttade vaccinerad och chippad.
Mindy och gänget kom till Livbojen från en man som samlat på sig 25 katter i en lägenhet, där var det misär och mycket hemsk miljö för katterna att leva i. Länsstyrelsen hade varit där och bett mammen omplacera dem, vilket han ej klarade av på egen hand och därför kontaktade god man oss och på det sättet räddades katterna.

Fiffi
Kom till Livbojen som liten kattunge med bla Koko, Zmulan och Mindy.
Hon bodde hos en man i Nyköping i en lägenhet och han hade samlat på sig 25 katter och de levde i misär. God man kontaktade oss på Livbojen och vi åkste dit och omhändertog kissarna. Länsstyrelsen hade gjort besök och bett mannen hitta hem åt katterna, de levde ohälsosamt och hade ingen framtid med mannen. 
Numera bor Fiffi hos Råsi och Jeppe som sedan tidigare har en katt från Livbojen och en till sedan förut.
Här får hon ett toppelliv och flera goa kattkompisar.
Innan hon flyttade blev hon chippad och vaccinerad. 


 

Zmulan
Kom till Livbojen som liten kattunge med bla Koko, Fiffi och Mindy.
Hon bodde hos en man i Nyköping i en lägenhet och han hade samlat på sig 25 katter och de levde i misär. God man kontaktade oss på Livbojen och vi åkste dit och omhändertog kissarna. Länsstyrelsen hade gjort besök och bett mannen hitta hem åt katterna, de levde ohälsosamt och hade ingen framtid med mannen. 
Efter Zmulan blivit vaccinerad och chippad och blivit 12 veckor flyttade hon till Mai som sedan tidigare har en kisse. 

Beky
Liten kattflicka som till Livbojen som kattunge med bla Koko, Zmulan och Mindy.
Hon bodde hos en man i Nyköping i en lägenhet och han hade samlat på sig 25 katter och de levde i misär. God man kontaktade oss på Livbojen och vi åkste dit och omhändertog kissarna. Länsstyrelsen hade gjort besök och bett mannen hitta hem åt katterna, de levde ohälsosamt och hade ingen framtid med mannen. 
Becky blev vaccinerad och chippad innan hon vid 12 veckors ålder flyttade hem till Martin med sambo och två barn, de har sedan tidigare adopterat två katter från Livbojen och ville nu ha en tredje liten kisse att dela sitt liv med. Mycket bus och ett rikt familjeliv väntar nu lilla Beky som är en livlig liten tös som kommer gilla fart och fläkt. 

Melanie
Liten blå tabby hona på ca 6-7 månader.
Kommer från en man som hade 25 katter i en lägenhet där det var misär. Vi blev kontaktade av god man som hade haft kontakt med Länsstyrelsen och mannen behövde hitta ett nytt hem för sina katter.
Melanie är både katt- och även hundvan sen förut. 
Hon är liten och lekfull och gillar andra katter. Är innekatt och rumsren. 
Hos Susanne o Thomas utanför Strängnäs bor nu Melanie och här får hon sällskap av familjens katt och tre hundar. Melanie som är van med både katter och hundar sedan tidigare tror vi kommer passa in bra i nya hemmet. Efter någon dag kommer rapport om att det hela går bra, vilke vi är väldigt tacksamma för att höra! 

Marcus och Mary, numera Hector och Troja
Blev vaccinerade och chippade via Livbojens omsorg då de kom in till oss.
Marcus, Mary och 20 andra katter kommer från en man som samlat på sig för mycket katter som han ej kastrerat, i lägenheten var det smutsigt men katterna fick både torrfoder och mjukmat. Okontrollerad avel var absolut inte bra och vi kommer nu se till att alla vuxna katter blir kastrerade och får nya hem och att ungarna får vad de behöver. Länsstyrelsen har besökt mannen och konstaterat att han hade en kort tid på sig innan katterna skulle bort och mannen själv hotades av avhysning pga lägenhetens skick. 
Kissarna som vi tror är syskon bor numera med Isabella i Uppsal, där de blir innekatter och får ett trygg kattliv med sin matte. Innan katterna anlände hade matte redan förberett med fint klösträd, kattbädd mm som hon skickade bilder till oss på. De kommer få det väldigt bra hos sin nya matte och redan de första dagarna fick vi rapport om kissarna, Mary var mer framåt än Marcus till en början och de har nu fått nya namn, Hector och Troja. 
Vi tror att dessa katter är syskon med Malou.

Malou
Sköldpaddsfärgad hona på ca 12 v.
Malou och 21 andra katter kommer från en man som samlat på sig för mycket katter som han ej kastrerat, i lägenheten var det smutsigt men katterna fick både torrfoder och mjukmat. Okontrollerad avel var absolut inte bra och vi kommer nu se till att alla vuxna katter blir kastrerade och får nya hem och att ungarna får vad de behöver. Länsstyrelsen har besökt mannen och konstaterat att han hade en kort tid på sig innan katterna skulle bort och mannen själv hotades av avhysning pga lägenhetens skick. 
Malou blev chippad och vaccinerad innan hon fick nytt hem via Livbojen.
Malou har flyttat till Sara, som sedan tidigare hade katten Alfred via Livbojen. Kissen med felläkt framben som tyvärr gick bort av en tumör, och när Sara bodde hemma hade de katten Charlie via Livbojen som de själva hittade i Smedjans garage nere i Eskilstuna Centrum. Även Charlie har gått bort, via ålderdom.
Nu hade Sara med familj skaffat en kattunge och önskade sällskap till denna. Malou kommer få bli en älskad familjemedlem i denna familj där alla verkligen älskar och brinner för katter.  
Vi tror att Malou är syskon med Marcus och Mary. 

Minna
Bruntigrerad hona på ca 12 v.
Social. Rumsren. Blev vaccinerad och chippad via Livbojens omsorg.
Innekatt just nu. Van med liten hund.
Minna och 21 andra katter kommer från en man som samlat på sig för mycket katter som han ej kastrerat, i lägenheten var det smutsigt men katterna fick både torrfoder och mjukmat. Okontrollerad avel var absolut inte bra och vi kommer nu se till att alla vuxna katter blir kastrerade och får nya hem och att ungarna får vad de behöver. Länsstyrelsen har besökt mannen och konstaterat att han hade en kort tid på sig innan katterna skulle bort och mannen själv hotades av avhysning pga lägenhetens skick. 
Minna bor numera med Petra och familj och de har sedan tidigare en annan kisse, redan första dagarna meddelar Petra att det går bra med lilla Minna och hon är mysig och social.
Vi tror att Minna och Melissa är systrar. 

Mysan och Felix
Syskon med Moa, och de kom även de från Nyköpings-gänget där en man samlat på sig 25 katter som levde hos honom i misär, mycket avföring och smuts fanns i katternas miljö. Vi tog in dem omgående och Länsstyrelsen hade redan varit på besök och bett mannen omplacera katterna. 
De blev vaccinerade och chippade innan de flyttade till nytt hem.
De bor numera med Matte och familj, som har två barn och de kommer få ett härligt familjeliv framför sig med mycket mys och kärlek från hela familjen. 
 

Moa
En av kattungarna från Nyköpings-gänget där en man hade ca 25 katter i misär inomhus i sin stora lägenhet. 
Efter en tid i jourhemmet charmade hon jourmatte rejält, såpass att hon fick stanna hos Anna permanent. Här bor redan flera missar, bla Wilma från Livbojen. Matte Anna berättar att katterna Moa och Wilma blev bästisar och leker med varandra hela tiden.
Anna förlorade just en av sina katter pga sjukdom/ålderdom och kände att en ny kisse kunde få en plats i flocken.
Hon har blivit vaccinerad två gånger samt chippad.

Melissa
Bruntigrerad hona på ca 12 v.
Social. Rumsren. Blev vaccinerad och chippad via Livbojens omsorg.
Innekatt just nu. Van med liten hund.
Melissa och 21 andra katter kommer från en man som samlat på sig för mycket katter som han ej kastrerat, i lägenheten var det smutsigt men katterna fick både torrfoder och mjukmat. Okontrollerad avel var absolut inte bra och vi kommer nu se till att alla vuxna katter blir kastrerade och får nya hem och att ungarna får vad de behöver. Länsstyrelsen har besökt mannen och konstaterat att han hade en kort tid på sig innan katterna skulle bort och mannen själv hotades av avhysning pga lägenhetens skick. 
Numera bor Melissa hos Jennifer och här får hon en trygg kattkompis som han kan ha ett bra kattliv med framöver. 
Vi tror att Melissa och Minna är systrar. 

Melker, numera Rocky
Semilånghårig svart hane på 6-7 månader. 
Social. Rumsren. Blev kastrerad, vaccinerad och chippad via Livbojens omsorg. 
Innekatt just nu. Van med liten hund.
Melker och 21 andra katter kommer från en man som samlat på sig för mycket katter som han ej kastrerat, i lägenheten var det smutsigt men katterna fick både torrfoder och mjukmat. Okontrollerad avel var absolut inte bra och vi kommer nu se till att alla vuxna katter blir kastrerade och får nya hem och att ungarna får vad de behöver. Länsstyrelsen har besökt mannen och konstaterat att han hade en kort tid på sig innan katterna skulle bort och mannen själv hotades av avhysning pga lägenhetens skick. 
Melker har fått namnet Rocky och borcnumera med Emma och sambo i en lägenhet med innätad balkong, sedan tidigare bor två honkatter där. Rocky får bli nya bäbisen i familjen då paret inte har några barn. 

Selim och Tiger
Jourhemmets beskrivning:
"Två otroligt vackra och ståtliga herrar.
Selim är en blågrå hane på 9 år. Social och kelig. En snäll och lugn katt som trivs med livet. När han vill kela lägger han sig på rygg och vill bli kliad under hakan. Tiger är en mörkt tigrerad hane på 5 år. Väldigt kelig och social. Han är en stor hankatt men lika snäll som en nallebjörn. Han älskar att krypa under täcket eller en filt och ligga och sova där, gärna med Selim i närheten. Selim och Tiger har bott tillsammans och vill fortsätta med det då de tycker mycket om varandras sällskap. De är vana att kunna gå ut och vill gärna fortsätta kunna göra det i sitt nya hem. De är båda kastrerade, vaccinerade och avmaskade."
Kissarna kom från början från Livbojen, bodde i ett hem i många år, sedan kunde ägaren inte ha kvar dem och då kom de till oss igen för att hitta nya hem. 
Killarna får fortsätta följas åt genom livet, då vi hittade ett gemensamt hem åt dem på nytt. De visade sig vara rätt tajta med varandra. 
De bor hos numera Jeanette och Peter och om några veckor kommer de kunna få gå ut för första ggn, vi har fått rapporter om att kilarna trivs bra och längtar ut i det fina vädret. 

Måns
En perser född 2013. Är chippad och registrerad som perser, men vi har ej fått med stamtavlan ännu. Långhårig och bruntabby.
Han satt på en uppstallningsplats utan framtid och lösning. Han fick komma till Livbojen och finna ett nytt hem där han kunde bli älskad på nytt. 
Blev helkroppsrakad pga dåligt skött päls och enorma tovor. Det blev en befrielse för honom att bli av med pälsen, men såhär såg han ut innan rakning. Han är väldigt snäll och gillar sällskap av andra katter. Önskar lugnt tryggt hem, något försiktigt sätt. 
Blev vaccinerad hos veterinär via Livbojen, han var redan kastrerad och chippad. 
Måns bor numera hos Pauline och hennes perserhona - som önskade sällskap. Måns får ett lugnt hem med en tjej som sällskap, vi tror det kommer passa honom väldigt bra.

Kim
​​​​​​En riktigt stor bruntigrerad kille, väldigt hög och ståtlig. 
Han var redan kastrerad då han kom in men blev chippad, vaccinerad och avmaskad via Livbojens omsorg.
Vi vet inget om bakgrunden om honom, då han kommer från en uppstallningsplats. 
Han charmade snabbt till sig en familj som ville adoptera honom. Redan vid första besöket hoppade han upp och lade sig vid halsen på två av familjemedlemmarna. Betänketiden blev inte lång, Lars med familj bokade honom redan samma dag och han hämtades några dagar efter det. 
Han kommer få bo med en hund och vi hoppas det kommer gå bra, han verkar ha ett coolt sätt så vi tror att han kommer hantera sin nya livssituation på ett bra sätt. 

Kenny och Konrad 
Killarna kom från en uppstallningplats, utan någon information om deras bakgrund. Killarna var okasterade och ej märkta.
Kenny som gått med ett överbett hela livet fick det åtgärdat 200506 hos veterinär på Vettris som drog ut två tänder, i övrigt såg tänderna bra ut. 
Båda killarna har fått genomgått avmaskning, kastrering, vaccination och chippning. De träffades i jourhemmet och blev vänner. 
Nu har katterna fått ett permanent hem hos Thomas med familj som bor i ett  radhus i Mesta i Eskilstuna. 
Killarna kommer kunna få gå ut och in som de vill i sitt nya hem, vilket vi tror passar dem väldigt bra. 

Knut
Knut är en röd-vit hane som är något äldre, han var redan kastrerad då han kom till Livbojen. Han kom från en uppstallningsplats utan bakgrundsinformation. 
Vi tog blodprov i början av maj för att säkerställa att han inte hade några problem med lever och njurar (han var rätt smal). proverna var fina. Dock hade han ett litet blåsljud på härtat.
Knuts öron var skrynkliga, vi antar att han förfrusit dem någon gång i livet.
Han blev vaccinerad, chippad och avmaskad via Livbojen.
Knut har fått flytta till ett ordningsamt par som bor i villa utanför Eskilstuna. Sara och Johan. Vi tror verkligen inte de kommer bli besvikna över sin nya kille Knut som är mycket gosig, mysig och älskar närhet och att få bli älskad. 

Selma
Semilånghårig blåsköldpaddsfärgad hona på ca 1-2 år. 
Är kastrerad, vaccinerad, märkt och avmaskad.
Hon kom till Livbojen med sina fyra ungar Saga, Sotis, Siri och en liten som ej klarade sig.  De hade kommit till en uppstallningsplats då de inte kunde stanna hos sin fd ägare. Sedan kom hon och ungarna till Livbojen för att hitta nya hem. 
Mycket social hona. Vacker och mysig, jättefin päls. Gillar andra katter.
Rumsren och busig.
Selma har flyttat till sitt nya hem nu.

Saga, Sotis och Siri
Tre av fyra kattungar till mamma Selma, de och ett fjärde syskon kom från en uppstallningsplats till oss på Livbojen. Tyvärr fick vi inte så mycket info om dem och deras bakgrund, men hela kattfamiljen var tam och alla var sociala. Katterna var rumsrena och hanterade.
Saga (svartvit hona), Sotis (svartvit hane), Siri (röd-vit hona). Deras syskon, en vit liten kille, gick tyvärr bort i en svår sjukdom. 
Alla tre är numera chippade, vaccinerade en ggn/vardera samt avmaskade. 
De tre ungarna har nu flyttat till Mats med familj. Där kommer de få kunna vara med i familjelivet direkt och när de blir stora och är kastrerade har de möjlighet till att gå ut om de önskar. 

Miriam
Kom till Livbojen med ett gäng kissar från en uppstallningsplats och bakgrunden var okänd.
Hon var redan kastrerad men vi chippade, vaccinerade henne och avmaskade henne. 
Hon fick bo med en kattunge som veckan innan adopterats via Livbojen.
 

Molly
Söt liten sköldpaddsfärgad hona på ca 8 månader.
Mycket social, busig och gosig. Vill sova i sängen och få vara med överallt. Vill ha en kattkompis i nya hemmet. Hon tycker om andra katter och gillar mycket bus, men även mycket mys.
Blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad, tatuerad samt avmaskad.
Molly bor numera hos Cajsa med familj som sedan tidigare har katten Tequlia 12 år från oss (numera Jack Daniels).
Vi hoppas att Jack Daniels och Molly blir fina vänner och kan ha sällskap av varandra genom livet.

Pärlan och Pinglan
Kattmammor som kom till Livbojen med deras sammanlagt 8 kattungar, då ungarna var mellan 2-3 veckor.
De kom från en uppstallningsplats där de till och med födit sina små kattungar tillsammans, de fick fortsätta uppfostra kattungarna i jourhemmet.
Efter 12 veckor av bus och mys var det dags för kattungarna att flyta till egna familjer och dags att börja livet på egen tass för mammorna.
De blev kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade.
De har nu flyttat till samma hem hos en familj och där kan de få gå ut om de vill framöver då familjen bor i hus på landet.
 

Enzo och Minou
Två mysiga bäbisar som kom med mammorna Pärlan och Pinglan till Livbojen då de var ett par veckor gamla.
Efter en härlig kattungetid med totalt 8 ungar o 2 mammor var det dags för sötnosarna att flytta hemifrån.
De har flyttat till Linda och Tobbe och deras två barn. Här väntar ett härligt familjeliv och mycket kärlek och mys. 
Vi har fått rapport om att killarna är lite rädda men väldigt nyfikna, vi tror inte det kommer dröja länge förrens kissarna är trygga i sitt nya hem. 
Innan de flyttade blev de fullt vaccinerade, chippade och avmaskade. 

Herr Nilsson och Morris
Två mysiga bäbisar som kom med mammorna Pärlan och Pinglan till Livbojen då de var ett par veckor gamla.
Efter en härlig kattungetid med totalt 8 ungar o 2 mammor var det dags för grabbarna att flytta hemifrån.
Nu bor killarna i Örebro i ett radhus med matte Sandrah och hennes tre barn. Här får de modiga killarna mycket bus och gos och det kommer att bli två älskade familjemedlemmar.
Kattungarna blev fullt vaccinerade, avmaskade och chippade och över 12 v gamla då de fick flytta från sina mammor.
Sandra skriver och berättar att barnen fick välja namn på kissarna och då blev det Herr Nilsson och Morris! 

Vilma och Frida
Kattungar till mammorna Pärlan och Pinglan, de kom till Livbojen med totalt 8 ungar som de uppfostrade gemensamt. 
Tjejerna bor nu tillsammans hos Claes med familj och lever ett busigt kattungeliv ihop och trivs med tillvaron och gör lite hyss ibland. 
Kattungarna blev fullt vaccinerade, avmaskade och chippade och över 12 v gamla då de fick flytta från jourhemmet.

Hedda och Hobbe
Kattungar till mammorna Pärlan och Pinglan som kom till Livbojen med sina 8 kattungar. De hade kattungarna tillsammans och uppfostrade dem ihop under tiden i jourhemmet.
Kattungarna bor numera hos Kristina i Linköping och får fortsätta busa och mysa med varandra. 
Kattungarna var fullt vaccinerade, avmaskade och chippade och över 12 v gamla då de fick flytta till det nya hemmet.

Priss o Stina 
Priss och Stina kom till Livbojen med sina små kattungar: Skalman, Skutt, Bamse och Nina. De har haft kattungarna tillsammans mellan sig under hela uppväxten. 
Katterna kom från ett ställe där någon samlat på sig för mycket katter. Katterna var i fint skick, men kvinnan hade ej kastrerat dem och de hade blivit för många. Länsstyrelsen fattade beslutet att katterna skulle omhändertagas och från uppstallningsplatsen kom kissarna till oss på Livbojen för att få en ny chans i livet. 
Efter kattungarna flyttat blev mammorna kastrerade, fullt vaccinerade och märkta samt avmaskade. Sen var det dags för dem att få eget hem och de fick ett hem tillsammans hos Angeliqa med familj som bor i ett hus i Fagersta. Om kissarna vill kommer de kunna bli utekatter med tiden, när de bott in sig och anpassat sig i sin nya familj.

Skalman och Skutt, numera Özil och Foppa
Priss och Stinas ungar.
Kattungarna blev fullt vaccinerade, chippade och avmaskade innan de flyttade till sitt nya hem hos Jessica med familj.
Efter en ivrig väntan har nu kattungarna kommit hem till sin nya familj där allt var väl förberett för dem.
De fick en trygg och härlig uppväxt med mammorna Stina och Priss och sammanlagt fyra ungar i jourhemmet.
 

Bamse
Stinas kattunge.
Bamse blev fullt vaccinerad, chippad och avmaskad innan han flyttade till matte Daisy som sedan tidigare har en kisse som behövde sällskap.
Bamse fick en trygg och härlig uppväxt med mammorna Stina och Priss och sammanlagt fyra ungar i jourhemmet.
 

Nina
Stinas kattunge. 
Nina blev fullt vaccinerad, chippad och avmaskad innan hon flyttade till matte Johanna i Stockholm som behövde sällskap till sin andra kisse som var ensam. 
Nina fick en trygg och härlig uppväxt med mammorna Stina och Priss och sammanlagt fyra ungar i jourhemmet.
 

Sigrid
Är en tjej på sex år. Färg: Bruntabby och vit.
Är kastrerad och id-märkt i örat. 
Sigrid och Lucas kom till Livbojen då ägarna skulle separera och katterna hotades av avlivning av fd ägarna. Vi tog in dem till Livbojen och gav dem möjligheten att fortsätta sina kattliv i trygghet hos andra personer. 
Sigrid är en social och fin tjej som är innekatt. Hon är ok med andra katter. Sigrid och Lucas kom in tillsammans men de verkar inte alls fästa vid varandra och de kan flytta var och en till ett varsitt eget hem.
Sigrid är rumsren och är en matglad kisse. 
Fina Sigrid bor numera hos Ove och hans fru, de är ett pensionärspar som önskar slösa sin kärlek på en liten katt som hela tiden kommer få vara med då paret är mycket hemma i sin lägenhet.
Redan de första dagarna kom en hälsning från Sigrid, som omedelbart anpassat sig till sitt nya liv med trygghet och kärlek.  

Lucas
Beigetabby och vit.
Född 2016. Är kastrerad och id-märkt i örat. 
Lucas och Sigrid kom till Livbojen då deras husse och matte hade separerat, de hotades av avlivning av de fd ägarna men fick istället komma till oss för att få nytt hem.
Lucas och Sigrid var inte så fästa vid varandra som man först trodde, de har inte varit tillsammans alls i jourhemmet och behöver ej flytta till samma hem.
Lucas är en blyg kille, men väldigt snäll. Han skulle behöva mycket tid och kärlek och trygghet för att fortsätta utvecklas till en trygg kille. 
Lucas bor numera med sin matte i en lägenhet i Nyköping. Hon är pensionär och har nyss förlorat sin älskade kisse och nu kommer Lucas få bli en bortskämd och älskad kompis.
Han får en innätad balkong att sitta och kika ut ifrån och matte har stort tålamod och ett stort hjärta. Vi hoppas de kommer få många fina år tillsammans. 

Suza och Nell
Dessa två tjejer bodde hos en dam som inte tog ordentligt hand om sina kissar. Hon hade många okastrerade katter som gick upp och ner från hennes balkong, de fick mat inne men ingen kärlek, omsorg eller behövliga veterinärbesök.
Under åren fick katterna kullar med ungar som de levde ett väldigt osäkert liv.
Vi fick kontakt med kvinnan som kastrerade en av sina honor, sedan gav hon oss dessa två kissar som ej var tama. Okastrerade och kanske inte något värda för kvinnan.
Men vi tog in dem i jourhem och kastrerade, vaccinerade, id-märkte och avmaskade dem. De var fortfarande väldigt obekväma med människor och längtade ut.
Dominique hörde av sig till Livbojen. De bor på en liten hästgård utanför Västerås och önskade två katter till sin gård.
Kissarna har nu fått flytta dit. De börjar husera i en varm sadelkammare ett tag, sedan får de komma ut i stallet, och sedan får de komma och gå som de vill på gården men de har alltid värme, mat, vatten och omsorg av sina ägare. 

Randi
En supersocial och gosig hona, hon älskar att ligga i knäet och ovanpå en i sängen. Hon är ca 3 år gammal. 
Hon kom med Hilda och Vega till Livbojen, från en uppstallningsplats där de inte hade någon framtid. 
Hon har svårt för andra katter, bör nog bli ensamkatt i nya hemmet. Hon trivs som innekatt.
Hon är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Randi bor numera hos sin nya husse Enrico med sambo i Västerås i en lägenhet. Detta kommer passa Randi bra då hon bara vill vara ensamkatt i hushållet och ha all uppmärksamhet själv.

Vega
Vega, Hilda och Randi kom till Livbojen tillsammans. De hade suttit på en uppstallningsplats och hade inte någon som ville ta hand om dem, de fick komma till Livbojen och få en ny chans till ett liv.
Vega har genomgått kastrering, chippning, vaccination och avmaskning. Hon har fått flytta permanent till Monica och Janne som bor på landet i Sundbyholm, här kan hon få gå ut och in genom kattluckan och leva ett härligt kattliv. 

Hilda
Hilda, Vega och Randi kom till Livbojen tillsammans. Deras fjärde kompis hade dött i lägenheten där de satt instängda med en hund under en vecka utan tillsyn.
Hilda visade sig vara en jättekelig och trevlig kisse på kanske 3 år. 
Hon charmade snabbt in sig hos Ninnie som sökte katt till sin farmor som bor i Norrtälje. Farmodern önskade sig en kelig mysig och busig katt, och det stämde perfekt in på Hilda. 
Nu har Hilda flyttat till farmodern i Norrtälje och om somrarna bär det av till till Åland där Hilda kan få spring fritt ute på landet. Vi tror det kommer bli jättebra för Hilda och hennes nya matte. 
Hilda blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad innan hon flyttade. (På bilden ligger hon och myser hemma i sitt nya hem.)

Gladys
Kattmamma som kom till Livbojen med sina tre ungar (Pepsi, Skuggan och Kakan).
Gladys är född 180517. 
Hon är en kolsvart rätt liten hona med blank päls, några vita strån under hakan. Hon var en bra kattmamma och är väldigt snäll, lite lekfull, nyfiken och kelig.
Hon är inte så jätteförtjust i andra katter.
Innan Gladys flyttade till nytt hem blev hon kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Vi fick in denna kattfamilj när vi svarade på ett nödrop på Fb, det satt en kattfamilj i en lägenhet och den som var där ville ha bort katterna. Oklart hur bakgrunden var men katterna var i stor nöd och de fick komma till ett av våra jourhem. 
Gladys bor numera i Torshälla i en familj med fyra personer. Inga fler djur finns i familjen och det kommer Gladys att uppskatta, hon gillade aldrig de andra katterna i jourhemmet och verkade föredra atr få all uppmärksamhet själv.
Familjen bor i ett kattvänligt område som på sikt kan hon även bli utekatt om hon önskar, något vi tror att hon verkligen skulle gilla. 

Pepsi och Skuggan
Syskonen kom med sin kattmamma Gladys och systern Kakan till Livbojen.
Kattfamiljen var utsatt och de satt själva i en lägenhet med massa kattsaker, det såg ut att ha varit massor med katter där men när vi kom fanns endast denna kattfamilj kvar. Vi tog med dem till jourhem direkt. 
Nu bor kissarna i Torshälla hos Therese med familj och detta är en bild från första dagen då de kom till sitt nya hem.
Matte berättar att de trivs och att barnen är mycket glada åt sina nya familjemedlemmar. De är redan sociala och busar och myser, precis som små kattungar ska göra. 
Innan de flyttade blev de vaccinerade, chippade och avmaskade. 

Kakan
Kom med sin kattmamma Gladys och syskonen Pepsi och Skuggan till Livbojen.
Kattfamiljen var utsatt och de satt själva i en lägenhet med massa kattsaker, det såg ut att ha varit massor med katter där men när vi kom fanns endast denna kattfamilj kvar. Vi tog med dem till jourhem direkt. 
Nu bor Kakan med Rebecka och hennes familj i Stockholm. Hon får en alladeles egen storebror, en katt vid namn Båtsman. En första rapport har kommit och Kakan har det bra, är nyfiken, leker och äter och sover och spanar på sin nya bror som hon ser ut att komma väldigt bra överens med.
Innan Kakan flyttade blev hon vaccinerad, chippad och avmaskad. 
 

Laija
Var när hon kom till oss en blyg och tillbakadragen liten mager flicka. Det tog veckor för henne läga på sig i vikt och till slut blomma ut. Efter en tid vände det äntligen och hon fick tillbaks livsgnistan och hullet och började lita på människor igen. Vad hon varit med om var oklart då hon kom med ett gäng katter från en uppsallningsplats i södra Sverige utan vidare information.
Efter att Laija blivit stabil blev hon kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad och kom sedan att flytta till sitt nya hem med en matte som längtat och väntat på henne.
Hon hade köpt allt som en kisse kan tänka sig vilja ha. Nu blir Laija en älskad liten kisse som kommer få ett tryggt och härligt kattliv. 

Misty
Misty är en blåsköldpaddsfärgad hona på tio år.
Hon levde hos Burma-uppfögaren men var en av deras katter som sedan tidigare var kastrerade och lite äldre, ett fåtal sådana katter fanns.
Hon skulle nog uppskatta att få leva utan andra katter eller max en katt i nya hemmet, hon verkar inte uppskatta andra katter direkt runt sig, och ändå har hon levt med 80 andra katter, det måste varit hemskt för henne då hon mest vill vara med oss människor, men konkurrans av 80 andra måste ha gjort henne väldigt olycklig.
Nu vill vi ha en person som kan adoptera henne och ge henne all kärlek och uppmärksamhet hon behöver.
Hon är kastrerad och chippad sedan tidigare, nu även vaccinerad via Livbojen.
Hon har fått en knöl bortopererad på magen, det var inget som hade spridit sig meddelar veterinärenerna på Vettris där hon gjort utredning och operation. Utlåtande medföljer adoptionen.
Misty har fått ett hem hos Ingrid i Nyfors i Eskilstuna, som har en liten lägenhet och arbetar om dagarna.
Hon var ute efter sällskap och tyckte Misty lät bra, det tycket vi med för Misty ville bara bo ensam med någon som älskar henne, att bo med 80 katter i ett hem måste varit hemskt för henne då hon var väldigt kelig men blev undanskuffad av de andra katterna som var mera framåt.
Nya matte har meddelat att Misty gömde sig i en dag, kom sedan fram och började kela med sin nya matte.
Vi tackar nya matte Ingrid för att hon ville adoptera en seniorkatt och ge mycket kärlek och lugn till.

Grynet
Blå hona från Burma-uppfödaren. Ålder ca 1-1.5 år. 
Hon benmämns som huskatt då stamtavla saknas, men bär burmakattens utseende och personlighetsdrag.
Hon har blivit kastrerad, vaccinerad och chippad av veterinär via Livbojen.
Grynet behöver ett hem där man har tålamod med at hon behöver lite tid på sig för att bli trygg.
Hon kan gosas med och lyftas men behöver tid på sig för att landa i ett nytt hem. Hon behöver bo som ensamkat eller med en väldigt snäll kisse som hon kan ha sällskap av. Hon har svårt generellt för andra katter, speciellt för kattungar som är livliga. Hon vill ha ett lugnt hem utan små barn i familjen (hon har testat ett hem med kattungar).
Hon gillar att stryka sig vid ens ben då det serveras mjukmat.
Grynet fick ett hem som ensamkatt hos ett äldre par som bor i Dalarna, här har Grynet fått ett härligt kattliv där hon blir bortskämd och slipper dela sin vardag med andra kissar vilket hon hade lite svårt för. 

 

Skuggan
En väldigt rädd hona från Burma uppfödaren. Denna hona hade förmodligen aldrig blivit hanterad i hemmet där antalet spårat ur och uppgick till 80 st när Livbojen kontaktades av Länsstyrelsen, och efter vi hämtat in katter från hemmet i sju omgångar kunde vi ge alla katter nya hem.
Skuggan tog hand om kattungar i flera månader, hon var en väldigt beskyddande mamma men blev sedan kastrerad, vaccinerad och märkt och ville starta sitt liv på egen tass.
Skuggan bor numera med matte Ella och katterna Harry och Sally i en lägenhet på markplan i Västerås. När skuggan är mera trygg i sitt hem kan hon få gå ut med de andra kissarna i hemmet, då de bor i ett kattvänligt område.

Sessan
Brun hona.
Kattmamma från Burma uppfödaren, kom in dräktig till Livbojen och födde hos oss fem ungar via kejsarsnitt hos veterinär.
Sessan är en jättebra kattmamma och en härlig peacemaker som skapar frid i kattgrupper, hon kommer få stanna permanent hos Sara som driver Livbojen. Hon och Chanelle kommer bo permanent hos Sara.
Sessan blev kastrerad i och med kejsarsnittet och hon var redan chippad sedan förut. Vi tror Sessan är 5-6 år och är renrasig burma.

 

Isa
Isa kom till Livbojen i mamma Sessans mage.
Kattungarna förlöstes med kejsarsnitt på Strömsholm och fem fina ungar överlevde. 
Mamma Sessan kom från Burma-projektet med 80 katter som vi räddade då en uppfödare tappat kontrollen över sin uppfödning.
Alla fem kattungar blev fullt vaccinerade, chippade och avmaskade innan de fick flytta till nya hem. 
Isa bor numera permanent hos Sara som driver Livbojen och med sig från samma ställe har hon även mamma Sessan och moster Chanelle som även de de fått stanna permanent, sedan tidigare i hemmet finns katten Blossom 12 år. Fyra brudar bor nu permanet hos Sara och kattmammorna Sessan och Chanelle förväntas kunna ta hand om flera föräldralösa bäbisar framöver då de har mycket bra modersinstinkter. 

Magi
Magi kom till Livbojen i mamma Sessans mage.
Kattungarna förlöstes med kejsarsnitt på Strömsholm och fem fina ungar överlevde. 
Mamma Sessan kom från Burma-projektet med 80 katter som vi räddade då en uppfödare tappat kontrollen över sin uppfödning.
Alla fem kattungar blev fullt vaccinerade, chippade och avmaskade innan de fick flytta till nya hem. 
Magi bor numera hos Maria, Lina, Tore och katten Toulouse. Här får han vara en del av familjen och kommer bli en älskad familjemedlem. 

Bengtsson
Bengtsson kom till Livbojen i mamma Sessans mage.
Kattungarna förlöstes med kejsarsnitt på Strömsholm och fem fina ungar överlevde. 
Mamma Sessan kom från Burma-projektet med 80 katter som vi räddade då en uppfödare tappat kontrollen över sin uppfödning.
Alla fem kattungar blev fullt vaccinerade, chippade och avmaskade innan de fick flytta till nya hem. 
Bengtsson fick sitt speciella namn av sin nya familj, mamma Hanna med sambo och tre barn. Familjen har sedan tidigare katten Ponny från Livbojen och en till kisse.
Hela familjen över superglada åt sin nya krabat som tagit hela familjen med storm.

Pan (fd Mini) och Puma
Bröderna kom till Livbojen i mamma Sessans mage.
De förlöstes med kejsarsnitt på Strömsholm och fem fina ungar överlevde. 
Mamma Sessan kom från Burma-projektet med 80 katter som vi räddade då en uppfödare tappat kontrollen över sin uppfödning.
Alla fem kattungar blev fullt vaccinerade, chippade och avmaskade innan de fick flytta till nya hem. 
Bröderna bor numera hos Towe och Patrik och deras lila dotter och burmahonan Pixel som de har sedan tidigare. 
Här har de fått det jättebra med mycket gos, mys och är mycket älskade av sin nya familj. Bröderna häll ihop mycket i jourhemmet så det var mycket bra att de fick fortsätta följas åt. 

Chanelle
Chokladfärgad hona.
Kommer från Burma uppfödaren, när hon kom till Livbojen var hon dräktig men det syntes inte tydligt. Inom kort tid födde hon en liten kattunge som tyvärr inte klarade sig. Sedan dess hjäpte hon Sessan med sina fem ungar. Hon får stanna permanent hos Sara som driver Livbojen, tillsammans med mamma Sessan, de är väldigt bra kompisar.
Chanelle är kasterad, chippad sedan tidigare samt vaccinerad. 

Emi
En av de 80 katter vi omhändertog från Burma uppfödaren. Emi hjälpte till att ta hand om kattungar i jourhemmet, där flera mammor och ungar levde som en stor familj, där de fann trygghet och hade en väldigt bra och härlig tid. Katterna skapade lugn och blev trygga och kunde sedan fortsätta vidare till permanenta hem.
Emi har flyttat till Lucas och Enzo och här kommer hon få ett underbart kattliv framöver. 
Innan hon flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och chippad. 

Andromeda och Lollo
Andromeda var en av de 80 katterna som omhändertogs av Livbojen från Burma uppfödaren. Lollo föddes i ett jourhem, de två träffades där och fick chansen att följas åt i livet i ett permanent hem.
De har nu flyttat hem till Ulrika.
Vi tror Andromeda är ca 3-4 år gammal.
Innan hon flyttade blev hon kasterad, vaccinerad och chippad, och efter Lollo fyllt tolv veckor flyttade hon samtidigt som Andromeda och hon blev vaccinerad och chippad.
Lollo var den enda överlevande kattungen till mamma Beatrice, de andra klarade sig tyvärr inte. Adromeda aopterade lilla Lollo när hon fick sina egna ungar så hon växte upp med Andromeda som mamma.

 

Diesel
En söt liten hona från Burma uppfödaren som vi först trodde var dräktig, men lilla damen var bara lite fluffig på sidorna och hade lagt på sig lite i jourhemmet.
Bedömning av veterinär, hon är ca 1-2 år gammal. 
Diesel blev kastrerad, vaccinerad och chippad. Hennes tänder kollades i samband med detta och de var i fint skick och ingen tandsten fanns.
Nu bor Diesel med Ann-Charlotte och sin dotter i en villa. 
Dottern grät av lycka då lilla Diesel hämtades och lilla Diesel blev blöt i pälsen av glädjetårar.
Matte rapporterar att Diesel är en blyg flicka, men nu är hon väldigt gosig av sig men hon är inte helt trygg ännu. 
 

Oliver och Marika
Oliver är en svart kille på 1-2 år.
Marika är en grå tigrerad hona på ca ett år som kommer från mannen i Nyköping som hade samlat på sig ca 25 katter och god man kontaktade Livbojen efter mannen fått påtryckningar från Länsstyrelsen att göra sig av med katterna. 
Kommer som så många andra av våra katter från hemmet där en Burma uppfödare tappat kontrollen över sina katter.
Resultatet blev närmare 80 katter som behövde få hjälp att hitta nya hem.
Då många blyga kissar trängdes undan av de lite tuffare kissarna i flocken blev flera av dem undanskuffade. Det här är en kille som behöver extra tålamod av en ny ägare.
Oliver är kastrerad, vaccinerad, samt chippad. Han är rumsren och innektt. 
Oliver och även katten Marika från Livbojen bor nu tillsammans med Therese med sambo och deras två barn i ett hus på landet utanför Nyköping. 
Sedan tidigare finns två äldre honkatter i familjen. 
Oliver är en av de räddade katterna från Burma uppfödaren, och Marika är också en liten skyggis som hade svårt att finna hem.
Men denna lilla familj ville öppna sitt hjärta och hem för dessa fina skygga missar vilket vi är väldigt glada för! 
 

Chamir
Brun fd avelshane från Burma uppfödaren. Född i Norge och kom till Sverige för att vara med i aveln av denna kattras. Men familjen fick föreläggande från Länsstyrelsen att kastrera vissa katter, han blev kastrerad och chippad av fd ägarna. Hos oss blev han även vaccinerad en gång. Då det var 80 katter i hemmet beslutade Länsstyrelsen om omhändertagande och Livbojen tog in alla 80 katter.
Enligt samtal med fd uppfödaren i Norge önskade hon att vi tog hand om och omplacerade Chamir vilket vi även gjorde. 
Chamir har en stamtavla hos SVERAK och är en äka burmakisse som nu ej används i avel. 
Chamir är född 2014-03-11 och är en underbart vacker stor hankatt som varit innekatt hela sitt liv.
Chamir bor numera hos November som sedan tidigare har en till kisse, kortet på Chamir är från nya hemmet där han redan funnot sig tillrätta och är väldigt kelig och härlig hälsar nya matte. 

Nick och Nils
Två svarta killar på 1-2 år.
Kommer som så många andra av våra katter från hemmet där en Burma uppfödare tappat kontrollen över sina katter.
Resultatet blev närmare 80 katter som behövde få hjälp att hitta nya hem.
Då många blyga kissar trängdes undan av de lite tuffare kissarna i flocken blev flera av dem undanskuffade. Såsom Nick, Nils mfl. Det är killar som behöver extra tålamod av en ny ägare.
Killarna är kastrerade, vaccinerade, samt chippade. De är rumsrena och innektter. Äter torrfoder och mjukmat. 
Nick och Nils bor i samma hem hos Marlene och Peter i Västerås, de skall flytta till en stor lägenhet med inglasad balkong som killarna nog kommer att trivas i. 
Ps när de varit i sitt nya hem några veckor var de såhär avslappnade, som på bilden. Den är tagen i nya hemmet och skickad till oss på Livbojen. 

Logan och Ivar
Logan är en blå hane som är runt två år gammal.
Ivar är en svart-brun hane på ca 2 år.
Båda kommer från en Burma uppfödare vars tillvaro spårat ur pga sjukdom och livskris. 
Logan fick flytta till samma hem med Ivar, de två killarna blir innekatter hos en tjej som har en in-nästad balkong där killarna kan vara o spana ut. 
Innan de flyttade till nytt hem blev båda kastrerade, vaccinerade och chippade. 

 

Lukas och Mocca
Lukas är en blå hane och Mocca en brun hona. 
Kattungarna föddes i jourhem, av nio kattungar som föddes samtidigt av tre honor överlevde endast dessa två bäbisar.
De följdes åt hela sin uppväxt och fick flytta till samma hem då de var 12 veckor gamla.
Innan de flyttade blev de fullt vaccinerade och chippade.
De bor nu hos Marina med sin sambo och de har länge väntat på sina familjemedlemmar och de har förberett kissarnas ankomst med allt de kan tänkas behöva i det nya hemmet.
Ett mycket förväntansfullt par åkte hem med sina nya familjemedlemmar och nu börjar livet på egen tass för de underbara bäbisarna!

Doris
Då Doris kom till Livbojen var hon kattmamma till Lexi, Lucy, Enzo och Ethan.
De låg i uppfödarens badrum, där de inte kunde bli ihjälbitna av hanen som fanns där. Mamma Doris uppfostrade sina fyra ungar i jourhemmet och hela familjen överlevde. 
Det fanns alltså en hane som bet ihjäl alla kattungar han kunde komma över, och när Länsstyrelsen var där på besök kom denna hane med kattunge-delar i munnen gåendes över golvet. 
Vi uppskattar Doris ålder till ca 2-3 år. 
Länsstyrelsen trodde det rörde sig om 45 katter, men det visade sig vara 80 st.
Doris var en utmärkt kattmamma och är väldigt snäll mot alla katter.
Nu har Doris fått ett nytt permanent hem hos Cajsa som bor på landet utanför Eskilstuna med både hästar och höns samt två katter till. Hon kommer få ett härligt innehållsrikt liv på gården med mycket spännande saker att upptäcka.

Lexi
En av mamma Doris fyra kattungar.
Lexi med kattfamilj var instängd i badrummet hos burma uppfödaren, där var det säkert att de inte blev ihjälbitna av en hane som inte gillade kattungar. De klarade sig och vi vågar inte tänka på hur många liv som gått till spillo pga denna hane.
När Lexi kom med mamma Doris till Livbojen var ungarna bara ca två veckor gamla.
En härlig tid i jourhemmet väntade och där fanns även kusiner och andra släktingar att busa och mysa med.
Nu har Lexi som är 12 v gammal fått flytta till sitt nya hem tillsammans med sitt syskon Lucy, de bor numera hos Hanna och Mats.
Innan de  flyttade blev de fullt vaccinerade samt chippade.

Lucy
En av mamma Doris fyra kattungar.
Lucy med kattfamilj var instängd i badrummet hos burma uppfödaren, där var det säkert att de inte blev ihjälbitna av en hane som inte gillade kattungar. De klarade sig och vi vågar inte tänka på hur många liv som gått till spillo pga denna hane.
När Lucy kom med mamma Doris till Livbojen var ungarna bara ca två veckor gamla.
En härlig tid i jourhemmet väntade och där fanns även kusiner och andra släktingar att busa och mysa med.
Nu har Lucy som är 12 v gammal fått flytta till sitt nya hem tillsammans med sitt syskon Lexi, de bor numera hos Hanna och Mats.
Innan de  flyttade blev de fullt vaccinerade samt chippade.

Enzo
En av mamma Doris fyra kattungar.
Doris med kattfamilj var instängd i badrummet hos burma uppfödaren, där var det säkert att de inte blev ihjälbitna av en hane som inte gillade kattungar. De klarade sig och vi vågar inte tänka på hur många liv som gått till spillo pga denna hane.
När Enzo kom med mamma Doris till Livbojen var ungarna bara ca två veckor gamla.
En härlig tid i jourhemmet väntade och där fanns även kusiner och andra släktingar att busa och mysa med.
Nu har Enzo som är 12 v gammal fått flytta till sitt nya hem, Annu o katten Tuss från Livbojen fick äran att ta adoptera denna supermysiga kattunge.
Det går jättebra och Tuss har redan adopterat söta lilla Enzo.
Innan han flyttade blev han fullt vaccinerad samt chippad. 

Ethan
En av mamma Doris fyra kattungar.
Ethan med kattfamilj var instängd i badrummet hos burma uppfödaren, där var det säkert att de inte blev ihjälbitna av en hane som inte gillade kattungar. De klarade sig och vi vågar inte tänka på hur många liv som gått till spillo pga denna hane.
När Ethan kom med mamma Doris till Livbojen var ungarna bara ca två veckor gamla.
En härlig tid i jourhemmet väntade och där fanns även kusiner och andra släktingar att busa och mysa med.
Nu har Ethan som är 12 v gammal fått flytta till sitt nya hem, Anja som har en kisse sedan tidigare fick äran att ta adoptera denna supermysiga kattunge.
Innan han flyttade blev han fullt vaccinerad samt chippad. 

Cleo
Cleopatra (Cleo) född 161122. Har stamtavla i SVERAK.
Cleo var en av de 80 kissarna som omhändertogs då Länsstyrelsen fattade beslut att omhänderta katter i ett ärende som gått överstyr. 
Adoperad av Zina som bor med sin 21 årige son i Stockholm.
Cleo kommer få fortsätta träffa kompisen Viol som kommer att flytta till Zinas syster Gussun som sedan tidigre har en fem månaders burma kille som kallas Bruno.
Rapporter från de första dagarna från Zina: Cleo leker, myser och älskar sonen i hemmet. En härlig film har skickats till oss då söta Cleo busar med ett snöre. 

Viol
Katthona på 10 månader.
Viol och Pralin är systrar och kommer från Burma uppfödaren där vi på Livbojen omhändertog 80 katter då antalt katter i uppfödningen totalt spårat ur. 
Huskatt men med burmans färg och personlighet. Mamman är en äkta burma. 
Hon blev kastrerad, vaccinerad och chippad via Livbojen.  
Viol bor numera hos Gussun i Sthlm, med kissen Bruno som är en burma på 5 månader som hon hade sedan förut. 
Gussuns syster har katten Cleo så de kommer även få träffa varandra framöver då och då och eventuellt är Cleo mamma till Viol. 

Pralin
Brun katthona på 10 månader från Burma uppfödare. Saknar stamtavla, räknas som huskatt. Vi vet att mamman är en äkta burma. Pralin och Viol är systrar.
Mycket social, mysig, vill ha en kattkompis i nya hemmet.
Hon är helt rumsren, gillar att vara nära, vill upp i famnen, vill sitta på axeln och vara med på allt man gör. 
Hon blev kastrerad, vaccinerad och chippad via Livbojen.
Pralin heter numera Pepis och bor med Rebecka med familj i Irsta, de har redan två kissar varav en är burma. 
Efter någon dag kom en uppdatering att Pepsi trivs jättebra i familjen med deras ban och håller på att vänja sig med katterna. 

Elsa
Född 150629. Stamtavla finns hos SVERAK.
Hon är en äkta burma katt med två föräldrar som har stamtavla. 
Kastrerad, vaccinerad en ggn och chippad. Lila färg.
Kommer från Burma uppfödaren med sina 80 kompisar och Länsstyrelsen beslutade att de behövde tas omhand då de inte hade det bra i sitt hem. Livbojen har tagit hand om alla kissar från hemmet. 
Bor numera hos Nora med sambo i en villa och de har en burmilla hane på 2 år. 
De hoppas nu på att dessa två kissar skall bli vänner och kunna hålla varandra sällskap då matte och husse är och jobbar om dagarna. 

Gustav
En rödtigrerad stor kille som påminner om katten Gustav i serietidningen. Snäll, lugn, nöjd med tillvaron, cool, och gillar mat.
Han var utekatt hos familjen som födde upp Burmakatter och bodde på deras gård, gick även in men trivdes inte så bra bland 80 katter inomhus.
Vi har fått info om att han är ca 10 år gammal.
När han kom till oss var han redan kastrerad och chippad, han är nu även avmaskad och vaccinerad. Han har ett litet läkt sår på hornhinnan som ej skall göras något med, enligt veterinär på Vettris 200605, de kollade även hans tänder där det inte verkar vara några konstigheter. Han verkar vara i fint hull och fin form ansåg veterinären, så inga blodprov eller liknande behövdes tas.
Nu har Gustav fått ett nytt hem hos ett par som bor i en stor villa och kan tänka sig att gå ut med Gustav i koppel eller vara ute med honom lite på tomten. Detta hem, som älskad och enda katt i hushållet, kommer Gustav nog att älska. 
 

Elisabeth och Otilia
Elisabeth (choklad) född 150629, hon blev kastrerad och chippad av de gamla ägarna 200401. Blev sedan vaccinerad via Livbojen. Elisabeth har stamtavla på SVERAK som går att hämta ut. 
Otilia (blå) var okastrerad då hon kom till Livbojen så hon blev kastrerad, vaccinerad och chippad via oss. Vi tror att hon är ett till två år gammal.
Rosalinn som bor i en lägenhet i Eskilstuna har nu adopterat både dessa fina tjejer och de har kommit tillrätta och landat i sitt nya hem.
Vi har fått en hälsning från nya hemmet och Elisabeth är redan mycket social och nu har även Otlia kommit fram för att kela, när matte jobbar hemifrån har Elisabeth passat på att lägga sig i många positioner som hindrar mattes arbete vid datorn, precis som en kisse som "hjälper till" brukar göra. 

Alex, numera Mållgan Schrrödinger
Är en kille på ca 2 år. Han är i pälsen silver/grå tabby. Han var redan kastrerad och chippad då han kom till oss. 
Även han kommer från Burma uppfödaren och de uppgav att de korsat honom och en annan ras, som är okänd. Alex benämns som huskatt och har ingen stamtavla. 
Hon bodde med ca 80 andra katter i ett hus, de var helt och hållet innekatter. 
Denna blyga kille bor numera hos Clare med sambo i en villa i Skultuna.
Alex har fått namnet Mårrgan Schrrödinger av nya matte och husse.
Han har till och med en egen Fb sida där man kan följa hans upptåg i det stora huset där han utforskar, många gånger är han osynlig och lämnar bara små spår efter sig...
Clare berättar att han gömmer sig på otaliga ställen, men lämnar kroppsdelar synliga så man ser vart han är. Själv verkar han tro att han hittat perfekta gömställen. En speciell liten katt som med tiden förhoppningsvis kommer att låta hans människor klappa på honom. 

August, numera Nico
Kommer som så många andra av våra katter från hemmet där en Burma uppfödare tappat kontrollen över sina katter.
Ålder ca ett år.
Resultatet blev närmare 80 katter som behövde få hjälp att hitta nya hem.
August är en chokladfärgad kille, som bär Burmans karaktäristiska utseende och personlighetsdrag. Han benämns dock som huskatt då det ej finns någon stamtavla på honom.
Var redan kastrerad och chippad men blev vaccinerad via Livbojen. 
Bor numera med Erica och Martin med familj som sedan tidigare har två katter från oss, kattungarna döptes till Binks och Boba Fett när de flyttade, barnen tyckte att namnen var roliga och ovanliga.
Och August fick namnet Nico eftersom barnen ville ha ett ovanltigt namn även till sin tredje familjemedlem. 
Ps bilden är på Nico i hans nya hem där han trivs väldigt bra har vi fått höra. 

Dolly
En flicka som är ganska liten till växten och är ca 2 år gammal, hon är kastrerad och chippad. Hennes päls är tickad och det är inte många huskatter som har sådan typ av päls, men hon räknas som huskatt.
Även hon kommer från Burma uppfödaren och de uppgav att de korsat henne med en burma och en annan ras vad vi tror är abessinier. Har ingen stamtavla. 
Hon bodde med 80 andra katter i ett hus, de var helt och hållet innekatter. Kattlådor fanns med klumpbildande kattsand vilket de är vana att använda. Hon äter både torrfoder och mjukmat.
Dolly var först väldigt rädd i jourhememt, sedan blommade hon upp direkt som hon fick ett nytt hem med kärlek och trygghet. Redan första kvällen i nya hemmet släppte hennes rädsla och hon började spinna och gosa och ligga i famnen. En film kom samma kväll som visade hur hon direkt funnit sig till rätta hos sin nya familj.
Hon gillade inte andra katter så mycket, inte ens de som var i samma hem som henne. Här blir hon ensamkatt och har möjlighet till att gå ut framöver då hon blir mer trygg.
Hälsning från nya hemmet på bilden, Dolly är väldigt social och tam och älskar att få gå ut!
 

Alvar
Kommer som så många andra av våra katter från hemmet där en Burma uppfödare tappat kontrollen över sina katter.
Resultatet blev närmare 80 katter som behövde få hjälp att hitta nya hem.
Oskar är en riktigt stor chokladfärgad kille, som bär Burmans karaktäristiska utseende och personlighetsdrag.
Han benämns dock som huskatt då det ej finns någon stamtavla på honom. 
Alvar blev kastrerad och chippad via de gamla ägarna 200417, då han fortfarande bodde i det tidigare hemmet.
Nu bor Alvar hos Anna och hennes sambo.
Bilden är från det nya hemmet och matte hälsar att det går bra med Alvar och att han håller på att bli bra kompis med Blackie som den andra kissen heter. 

Flisan
Chokladfärgad kisse från Burma-uppfödaren. Ålder ca 1-1.5 år. 
Hon benmäns som huskatt då stamtavla saknas, men bär burmakattens utseende och personlighetsdrag. 
Hon är klappbar och hanterbar men något rädd av sig.

Till lugnt hem, är ej van med barn, ej van med hund osv. 
Flisan med vänner bodde hos ett par som tappat greppet om tillvaron och sin uppfödning pga sjukdom och livskris. Katterna blev 80 st innan någon grep in och gjorde något.
Sofia från Stockholm har adopterar Flisan, hon har sedan tidigare två katter och vi tror och hoppas att de kommer att komma bra överens. 
Innan Flisan adopterades ut blev hon kastrerad, vaccinerad och chippad. 

Nina, numera Elsa
Svart-brun yngre hona.
Nina med vänner bodde hos ett par som tappat greppet om tillvaron och sin uppfödning pga sjukdom och livskris. Katterna blev 80 st innan någon grep in och gjorde något.
Nina fick namnet Elsa och blev dopterad av Alexandra i Örebro som sedan tidigare har kissen Pollux som saknade en kattvän. 
Nya matte skriver i en hälsning till oss, några veckor efter Elsa flyttat, att hon och Pollux nu är vänner och att Elsa går efter sin nya vän som en liten svans...det började efter en vecka då Elsa lade sig på rygg vid Pollux och ville bli vän med honom.
Nu har Elsa börjat utvecka sin personlighet och hon är både, gosig, sover i sängen, är nyfiken men lite trygg. Hon blir tryggare och tryggare för var dag som går.
Innan Elsa flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och chippad. 

Benjamin, numera Sputnik 
Vacker stor och högbent kille på ca tre år.
Han var redan kasterad och chippad då han kom till oss på Livbojen.
På sidorna har han prickig päls, så kallad "spotted" och på svansen är han tigrerad. 
Även han bodde i hemmet där en Burma uppfödare tappat greppet som sin upfödning, denna katt påstår de är en korsning mellan Burma och en annan ras, men han benämns huskatt och är utan stamtavla.
Benjamin har bytt namn till Sputnik bor numera hos Camilla och Mikael som sedan tidigare har kissen Svante från Livbojen, samt en kattflicka och en liten hund. Kissarna har ett väldigt bra liv med sina "betjänter" de bor i ett stort hus utanför Västerås och just nu pågår ett bygge av en stor utegård som kommer inredas till kissarna och sitter ihop med ett stort härligt uterum. Kan det bli bättre? Nu väntar ett härligt kattliv för Sputnik - men vi hörde att hemfärden blev lite turbulent då han kissade i buren och väl hemma fick börja med ett bad! Numera är han dock torr o vilar upp sig och "pratar" med sina nya familjemedlemmar. 
Ps bilden är från nya hemmet där han busar o myser lite i soffan med sin nya familj, han är numera mycket gosig hälsar matte och husse. 

Voldemar och Miralda
Voldemar är en blå hane som redan var kastrerad och chippad då han kom till oss på Livbojen. 
Sen är det Nelly som bytte namn till Miralda.
Hon är en svart hona som blev kastrerad, vaccinerad och chippad när hon kom till oss.
Kissarna kommer från Burma uppfödaren där antalet katter spårat ur rejält och efter beslut av Länsstyrelsen omhändertog Livbojen alla 80 kissar som fanns i hemmet. 
Robert och Aire har adopterat både rädda Voldemar och skygga kompisen Nelly som fick följas åt.
Paret har tidigare haft skygga djur som haft det svårt i livet så de är beredda på att jobba med dessa två kissar så de får känna den trygghet de förtjänar i livet.
Vi tackar dem för att de tog hand om två rädda kissar som behöver trygghet. 
På bilden syns kissarna i nya hemmet, Voldemar går numera att klappa och han spinner. Miralda har inte kommit så långt ännu hälsar matte och husse till Livbojen. 
 

Zita
Fin liten lila hona på ca sex månader. Hon blev kastrerad och chippad av de gmala ägarna straxt innan hon kom till Livbojen. 
Bor numera med Virginia och hennes devon rex katt som är tio månader, på sommarnen får kissarna hänga med till kolonistugan där det finns en inhägnad kattkgård. Nya matte meddelar att allt gått kanon och katterna har redan bekantat sig med varandra första dagen och gillar varandra mycket från första stund. 
Zita kommer från Burmauppfödaren där antalet kissar spårat ur. 

Xena
Fin liten chokladfärgad hona på ca sex månader. Hon blev kastrerad och chippad straxt innan hon fick flytta från de förra ägarna. 
Zita kommer från Burmauppfödaren där antalet kissar spårat ur. 
Zita bor nu hos Charlotte som har en rymlig etagevåning i Örebro, i nästa vecka kommer katten Logan dit och gör henne sällskap.
Både Xena och Logan kommer från Burmauppfödaren där antalet katter spårat ur. 

Anna
Anna och ett gäng kissar kommer från en Burma uppfödare där antalet katter spårat ur, Livbojen omhändertog ca 80 katter totalt, varav flera var dräktiga.
Katterna räknas som huskatter då de inte har någon stamtavla.
Vi tror att Anna är en yngre katt på ca ett år. 
Anna är numera kastrerad, vaccinerad en gång och chipmärkt. 
Hon är lite blyg av sig, men väldigt snäll och söt tjej som förmodligen trängdes bort bland kissarna i flocken, hon fick aldrig den omsorg och kärlek hon behövde, men med mycket bus och kärlek i jourhemmet så började Anna genast svara på behandlingen och släppte loss och busade!
Anna bor numera med Carolina och Viktor som redan har kissen Olof, en jättefin och aktiv snöbengal.
De hade upptäckt att Olof kände sig ensam och de kunde inte ge honom det som han verkligen ville ha, en egen kattkompis.
Första dagen träffades kissarna och Olof var mycket nyfiken och intresserad av Anna, som verkade gillar uppmärksamheten. Två katter som verkligen behövde sällskap och vi tror att de kommer att bli ett par!

Freddy
Kastrerad, fullt vaccinerad och chippad. Färg: svart/brun. 
Ålder ca till 2-3 år.
Kissarna kommer från en Burma uppfödare där antalet katter spårat ur rejält.
Livbojen omhändertog alla ca 80 katter från detta hem, i och med att de är så pass många har en del katter inte fått den kärlek och uppmärksamhet de behöver. De har aldrig fått slag eller sparkar men däremot har de blivit flera blivit förbisedda pga det stora antalet.
Katterna hade kattlådor inomhus, och hade ett stort hus att röra sig i. Men pga det oerhört stora antalet så fungerade det såklart inte för alla katter på samma ställe. 
Katterna har det typiska utseendet för Burma katter och deras typiska personlighetsdrag, men benämns som huskatter. Det finns inga stamtavlor på dem. 
Freddy är en blyg kille, men fullt hanterbar, kan lyftas och klappas och är väldigt snäll men behöver tid att få utvecklas i sitt nya hem.
Freddy har flyttat till Eva i Västerås, där blir han innekatt tillsammans med en kattkompis och vi hoppas de kommer trivas bra med varandra. 
Ps bilden på Freddy är från nya hemmet och matte hälsar att han är väldigt kelig. 

Gottfrid och Glenn
Även dessa två gossar från Burma uppfödaren var skygga, de hade blivit ignorerade och bortglömda i den stora flocken. Andra trängde sig före och pockade på uppmärksamhet. Alla katter fick trängas fram till maten, trots att det fanns mat och lådor rädde viss turodning och många fertila blev mycket underkuvade andra okasterrade hanar i flocken.
Inte bra för någon av dessa kissar, trots att det inte var fulla slagsmål var det inte bra med ca 80 katter i samma hus. 
Gottfrid och Glenn har flyttat till Yvonne i Karlskoga, hon är pensionnär och har mycket tid för killarna hemma. De blir inne katter och nya matte har stor erfarenhet av katterna sedan förut.
Hon berättar att de är rumsrena och äter första tiden, men att de är väldigt rädda för henne och med tiden hoppas vi de skall bli helt tama och trygga med sin matte. 

Ida och Igor
Ytterligare två fins kissar från Burma öppfödaren där antalet katter spårat ur och Länsstyrelsen beslutade om att många katter skulle omplaceras.
Två av dessa var Ida och Igår, två bruna huskatter (de har inga stamtavlor), fick ett hem tillsammans hos Ylwa. Vi hoppas kissarna kommer trivas och att nya matte kommer trivas med dem.
Vi omhändertog ca 80 katter och de kommer alla få nya hem via oss, och innan de flyttar blir de ombesörjda av veterinären.
Dessa två genomgick kastrering, vaccination och chippning innan de flyttade. 

Ingemar
Ingemar och ett gäng kissar kommer från en Burma uppfödare där antalet katter spårat ur, Livbojen omhändertog ca 80 katter totalt, varav flera var dräktiga.
Katterna räknas som huskatter då de inte har någon stamtavla.
Ingemar är numera kastrerad, vaccinerad en gång och chipmärkt. 
Han är en osäker men väldigt snäll och fin kille som förmodligen trängdes bort bland kissarna i flocken, han fick aldrig den omsorg och kärlek han behövde men är en oslipad diamant som är både otroligt vacker och går att hantera, men det är en kisse som kräver tålamod och tid.
Helt svart kille, ca 4-5 år gammal.
Han var redan kastrerad och chippad, men blev nu även vaccinerad en gång via Livbojen.
Bor numera hos Maria i Sthlm som även har lantställe i Julita.

Ingvar, numera Salem
En av de skyggare kattkillarna från Burma uppfödaren, syns jag här nere eller?
Inte alla katter fick den kärlek och omsorg de behövde. 
I och med att det var ca 80 katter på samma ställe fick alla katter såklart inte det som de behövde och förtjänade, ingen var direkt elak mot gossarna men de blev dock ignorerade och det är också en form av hem som ingen katt skall behöva utsättas för att vara i. 
Ingvar blev kastrerad o vaccinerad och märkt via Livbojen.
Han bor numera med sin husse och katten Kirk som tidigare adopterats via Livbojen, efter en turbulent start verkar killarna nu bli kompisar. 
Ingvar fick ett nytt man, han heter numera Salem. 
Här ligger Salem och Kirk rätt nära varandra och chillar. Bilden är från nya hemmet. 
 

Ian/Messie
Färg svart, och har gula ögon.
Ian och ett gäng kissar kommer från Burma uppfödaren där antalet katter spårat ur, Livbojen omhändertog ca 80 katter totalt, varav flera var dräktiga.
Katterna räknas som huskatter då de inte har någon stamtavla.
Ian är numera kastrerad, vaccinerad en gång och chipmärkt. 
Han är en osäker men väldigt snäll och fin kille som förmodligen trängdes bort bland kissarna i flocken, han fick aldrig den omsorg och kärlek han behövde men är en oslipad diamant som är både otroligt vacker och går att hantera, men det är en kisse som kräver tålamod och tid.
Ian flyttade till en ett älder par i Svalboviken men var där mycket skygg, gömde sig mycket och rymde sedan och de hörde av sig till Livbojen och meddelande att han försvunnit.
Några månader senare trodde Louise och Peter att de hittat en kattunge som de lånade fälla till att fånga in. När de fick in kissen visade det sig vara Ian och paret som först tog honom ville inte ha honom tillbaks.
Han fick stanna permanent hos Louise pch Peter och deras hundar. Han är en jättekelig och härlig kille meddelar de. 

Glenn och Gottfrid
Är kastrerade, vaccinerade en gång och chippade.
De är ca 3 år gamla. 
Glenn och Gottfrid samt många andra kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter. (katterna räknas som huskatt, de har ej stamtavla)
Beslut har fattats av Länsstyrelsen och nu måste väldigt många av dem hitta nya hem och Livbojen hjälper till med detta. 
Katterna är i fint skick och har varit innekatter, de har gått på kattlåda med sand och fått torrfoder och blötmat.
I sättet är katterna otroligt snälla, inkännande, gillar att prata och klättra och är coola med varandra och andra katter.  Det finns dock många som varit åsidosatta på det extremt höga antalet, som behöver mer tid på sig i sina nya hem.
Killarna bor numera hos Yvonne i Karlskoga. Hon har en rymlig lägenhet med en inglasad balkong. Hon har tidigare haft kissar, är nu pensionär och har mycket tid att vara tillsamamns med sina nya familjemedlemmar. 
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccinerade och chippade. 

Sandie och Meya
Sandie och Meya är två choklad färgade tjejer på ca 6 månader. De bodde hos en uppfödare av Buma katter där uppfödningen spårat ur, dessa katter benämns som huskatter men har Burma kattens utseende och personlighet. Under deras nu försiktiga yta så döljer sig två mysiga, keliga, lekfulla själar som bara längtar att få blomma ut i ett kärleksfullt tryggt föralltid hem, skriver jourmatte.
Sandie väger 2.3 kg och Meya väger 2 kg. Båda är kastrerade, chipmärkta och vaccinerade en gång. Tjejerna är inomhuskatter och är helt rumsrena.
De fina flickorna bor numera hos Anna F. i Norrköping och här blir de innekatter och har ett härligt kattliv framför sig med familjen. 

Gustav och Greger, numera Jax och Sune
Färg: blå. Ögonfärg: grön
Färg: choklad. ögonfärg: gul
Är kastrerade, vaccinerade en gång och chippade.
De är ca 3 år gamla. 
Gussis och Greger samt många andra kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter. (katterna räknas som huskatt, de har ej stamtavla)
Beslut har fattats av Länsstyrelsen och nu måste väldigt många av dem hitta nya hem och Livbojen hjälper till med detta. 
Katterna är i fint skick och har varit innekatter, de har gått på kattlåda med sand och fått torrfoder och blötmat. De har dock inte fått allt de behövt då de var ca 80 st i samma hushåll. 
Katterna var helt och hållet innekatter från början.
Dessa killar bor numera tillsammans med Ludvig och hans familj i Borås.
Nya husse berättar att killarna blir mer och mer framåt för varje dag som går, de älskar varandra, älskar att klättra och ligga högt och börjar lägga på sig i vikt, de var lite magra från början. De börjar komma in i familjelivet och de är otroligt nöjda med sina två nya familjemedlemmar. 

Jessie
Färg: choklad Ögonfärg: grön.
Är kastrerad, vaccinerad en gång och chippad. Hon är ca ett år gammal enligt veterinärens bedömning.
Jessie och många kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter. 
(dessa katter räknas som huskatt, har ej stamtavla)
Beslut har fattats av Länsstyrelsen och nu måste väldigt många av dem hitta nya hem och Livbojen hjälper till med detta. 
Katterna är i fint skick och har varit innekatter, de har gått på kattlåda med sand och fått torrfoder och blötmat.
Katterna är vana att leva i stor grupp, de trivs inte ensamma. De behöver hem minst två och två eller att man har en katt sedan förut som gillar andra katter.
I sättet är katterna otroligt snälla, inkännande, gillar att prata och klättra och är coola med varandra och andra katter. 
Jessie bor numera i Uppsala med matte Eva och nya "storebror" Sherlock. Efter redan några dagar rapporterar matte att det går bra, Jessie har upptäckt nya stället, knaprat i sig lite ärtskott och gjort lite bus och blivit kompis med sin nya bror som är väldigt mycket större än lilla Jessie, hon går numera under namnet "Lilla Mo". 

Fingal och Gabriel
Färg: svart/brun Ögonfärg: gul
Färg: blå. ögonfärg: grön
Är kastrerade, vaccinerade en gång och chippade. De är ca 3 år gamla. 
Fingal och Gabriel samt många andra kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter. (katterna räknas som huskatt, de har ej stamtavla)
Beslut har fattats av Länsstyrelsen och nu måste väldigt många av dem hitta nya hem och Livbojen hjälper till med detta. 
Katterna är i fint skick och har varit innekatter, de har gått på kattlåda med sand och fått torrfoder och blötmat.
I sättet är katterna otroligt snälla, inkännande, gillar att prata och klättra och är coola med varandra och andra katter.  Det finns dock många som varit åsidosatta på det extremt höga antalet, som behöver mer tid på sig i sina nya hem.
Katterna är helt och hållet innekatter från början.
Killarna bor numera i Visby på Gotland. Matte Doris berättar att resan hem gick bra, de fick ren bur i Nynäs och räkor serverades. Väl hemma var killarna mycket hungriga igen och åt sig mätta för att sedan sova och dagen efter utforska hela huset. 
Ps bilden på grabbarna är från deras nya hem, där de är avslappnade och trygga. 

Folke och Beatrice
Färg Folke: blå. Ögonfärg: grön
Färg Beatrice: choklad. ögonfärg: gul
Är kastrerade, vaccinerade en gång och chippade. Katterna är runt 2-3 år gamla.
Folke och Beatrice samt många andra kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter. (katterna räknas som huskatt, de har ej stamtavla)
Beslut har fattats av Länsstyrelsen och nu måste väldigt många av dem hitta nya hem och Livbojen hjälper till med detta. 
Katterna är i fint skick och har varit innekatter, de har gått på kattlåda med sand och fått torrfoder och blötmat.
I sättet är katterna otroligt snälla, inkännande, gillar att prata och klättra och är coola med varandra och andra katter.  Det finns dock många som varit åsidosatta på det extremt höga antalet, som behöver mer tid på sig i sina nya hem.
Katterna är helt och hållet innekatter från början.
Hanna har adopterat både Folke och Beatrice och de rapporterar att redan första dagen så låg båda kissarna i husses knä och slappnade av efter resan.

Frej och Grim
Färg: lila. Ögonfärg: grön
Färg: blå. ögonfärg: gul
Är kastrerade, vaccinerade en gång och chippade.
Frej och Grim samt många andra kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter. (katterna räknas som huskatt, de har ej stamtavla)
Beslut har fattats av Länsstyrelsen och nu måste väldigt många av dem hitta nya hem och Livbojen hjälper till med detta. 
Katterna är i fint skick och har varit innekatter, de har gått på kattlåda med sand och fått torrfoder och blötmat.
I sättet är katterna otroligt snälla, inkännande, gillar att prata och klättra och är coola med varandra och andra katter.  Det finns dock många som varit åsidosatta på det extremt höga antalet, som behöver mer tid på sig i sina nya hem.
Katterna är helt och hållet innekatter från början.
Killarna har nu fått hem hos Malin med familj i Skogstorp. 
De kommer få spendera några lediga sköna dagar tillsamamns med familjen som start på sitt nya liv. 

Bastian och Sam
Bastian - Färg: lila. Ögonfärg: grön
Sam - Färg: svart/brun. ögonfärg: gul
Är kastrerade, vaccinerade en gång och chippade.
Bastian och Sam samt många andra kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter. (katterna räknas som huskatt, de har ej stamtavla)
Beslut har fattats av Länsstyrelsen och nu måste väldigt många av dem hitta nya hem och Livbojen hjälper till med detta. 
Katterna är i fint skick och har varit innekatter, de har gått på kattlåda med sand och fått torrfoder och blötmat.
I sättet är katterna otroligt snälla, inkännande, gillar att prata och klättra och är coola med varandra och andra katter.  Det finns dock många som varit åsidosatta på det extremt höga antalet, som behöver mer tid på sig i sina nya hem.
Katterna är helt och hållet innekatter från början.
Kissarna bor numera med Susanna och familj som bor i ett lugnt villaområde i Eskilstuna. Kissarna är mycket efterlängtade av de vuxna samt familjens barn. Nu får kissarna spendera några härliga lediga dagar med sin nya familj då de tillsammans får fira in påsken och det underbara vädret. 

Kajsa
Kajsa samt många andra kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter. (katterna räknas som huskatt, de har ej stamtavla)
Beslut har fattats av Länsstyrelsen och nu måste väldigt många av dem hitta nya hem och Livbojen hjälper till med detta. 
Katterna är i fint skick och har varit innekatter, de har gått på kattlåda med sand och fått torrfoder och blötmat.
I sättet är katterna otroligt snälla, inkännande, gillar att prata och klättra och är coola med varandra och andra katter.  Det finns dock många som varit åsidosatta på det extremt höga antalet, som behöver mer tid på sig i sina nya hem.
Katterna är helt och hållet innekatter från början.
Kajsa bor numera med sin nya husse Gunnar med familj i Enköping.
Innan hon flyttade blev Kajsa kastrerad, vaccinerad en gång samt chippad.

Gert o Gilbert
Gert och Glbert samt många andra kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter. (katterna räknas som huskatt, de har ej stamtavla)
Beslut har fattats av Länsstyrelsen och nu måste väldigt många av dem hitta nya hem och Livbojen hjälper till med detta. 
Katterna är i fint skick och har varit innekatter, de har gått på kattlåda med sand och fått torrfoder och blötmat.
I sättet är katterna otroligt snälla, inkännande, gillar att prata och klättra och är coola med varandra och andra katter.  Det finns dock många som varit åsidosatta på det extremt höga antalet, som behöver mer tid på sig i sina nya hem.
Katterna är helt och hållet innekatter från början.
Gert och Gilbert bor numera i Skogstorp med Marjut och Saga med familj och sedan tidigare bor katten Tarzan där.
Nu kommer kissarna bli tre och de kommer få mycket kärlek av nya familjen. 
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccinerade en gång samt chippade.

Nemo och Simon
Två kattkillar som ville följas åt genom livet.
De är ca 9 mån gamla. 
Nemo. Färg: choklad. Ögonfärg: grön.
Simon. Färg: lila. Ögonfärg: grön.
Är kastrerade, vaccinerade en gång och chippade.
Nemo, Simon samt många andra kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter. (katterna räknas som huskatt, de har ej stamtavla)
Beslut har fattats av Länsstyrelsen och nu måste väldigt många av dem hitta nya hem och Livbojen hjälper till med detta. 
Katterna är i fint skick och har varit innekatter, de har gått på kattlåda med sand och fått torrfoder och blötmat.
I sättet är katterna otroligt snälla, inkännande, gillar att prata och klättra och är coola med varandra och andra katter.  Det finns dock många som varit åsidosatta på det extremt höga antalet, som behöver mer tid att vänja sig i sina nya hem.
Katterna är helt och hållet innekatter från början.
Numera bor de söta killarna hos Linnea med familj i Västerås. De blir innekatter i ett stort radhus och just nu jobbar familjen hemifrån då det är "corona-tider" så det passar väldigt bra för kissarna att landa nu när de kommer ha sällskap hela dagarna av sin nya familj. 

Jack
Blå hankatt på ca sex månader. Gula ögon. 
Är kastrerad, vaccinerad en gång och chippad.
Jack samt många andra kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter. (katterna räknas som huskatt, de har ej stamtavla)
Beslut har fattats av Länsstyrelsen och nu måste väldigt många av dem hitta nya hem och Livbojen hjälper till med detta. 
Katterna är i fint skick och har varit innekatter, de har gått på kattlåda med sand och fått torrfoder och blötmat.
I sättet är katterna otroligt snälla, inkännande, gillar att prata och klättra och är coola med varandra och andra katter.  Det finns dock många som varit åsidosatta på det extremt höga antalet, som behöver mer tid att vänja sig i sina nya hem.
Katterna är helt och hållet innekatter från början.
Jack har flyttat till Louise och Magnus som även bokat en kattunge så Jack blir kompis med en liten busig unge och förhoppningsvis blir de bästa vänner och får växa upp tillsammans. 

Frank och Frans
Färg: choklad. Ögonfärg: grön.
Färg: brun/svart. Ögonfärg: gul.
Är kastrerade, vaccinerade en gång och chippade. Killarna samt många andra kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter. (katterna räknas som huskatt, de har ej stamtavla)
Beslut har fattats av Länsstyrelsen och nu måste väldigt många av dem hitta nya hem och Livbojen hjälper till med detta. 
Katterna är i fint skick och har varit innekatter, de har gått på kattlåda med sand och fått torrfoder och blötmat.
I sättet är katterna otroligt snälla, inkännande, gillar att prata och klättra och är coola med varandra och andra katter.  Det finns dock många som varit åsidosatta på det extremt höga antalet, som behöver mer tid att vänja sig i sina nya hem.
Katterna är helt och hållet innekatter från början.
Kissarna fick ett hem tillsammans hos Jessica i Linköping där de nu kommer att bo som innekatter och få ett fortsatt härligt kattliv som de förtjänar. 

Chaplin och Laija
Chaplin är en av kissarna från "Burma-katt-gänget" och var bara kattunge på 12 veckor då han kom in till oss. Han blev vaccinerad och chippad via veterinär och sedan blev han kompis med Laija i jourhemmet och dessa två blev bokade till samma hem.
Laija vet vi tyvärr inte så mycket om då hon kom från en uppstallningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation. Hon blev kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold mot öronskabb via Livbojen.
Dessa två underbara kissar har flyttat till Jasmine som fått två sötnosar som träffades genom en tillfällighet men blev vänner. 
Vi hoppas att de kommer överens med den kissen som redan bor i hemmet, nu blir de ett gäng på tre kissar. 
 

Viktor
En kattkille på ca tolv månader. 
Färg: choklad. Ögonfärg: grön.
Är kastrerad, vaccinerad en gång och chippad.
Viktor och många kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter. (räknas som huskatt, har ej stamtavla)
Beslut har fattats av Länsstyrelsen och nu måste väldigt många av dem hitta nya hem och Livbojen hjälper till med detta. 
Katterna är i fint skick och har varit innekatter, de har gått på kattlåda med sand och fått torrfoder och blötmat.
Katterna är vana att leva i stor grupp, de trivs inte ensamma. De behöver hem minst två och två eller att man har en katt sedan förut som gillar andra katter.
I sättet är katterna otroligt snälla, inkännande, gillar att prata och klättra och är coola med varandra och andra katter. 
De är helt och hållet innekatter utan längtan ut. 
De har mycket blank och len päls, katterna har ett typiskt burma utseende och bär deras personlighetsdrag.
Hos Charlotte i Kjula bor nu Viktor och där får han en kattkompis som väntar på honom, som han kan ha mycket bus och mys med framöver. Vi hoppas på att kissarna blir bra vänner men Viktor är en framåt och härlig kisse så han kommer nog snart att vara helt anpassad i sitt nya hem.

Jacob och Julius
Två fina kattkillar på ca fem månader. 
Färg: choklad. Ögonfärg: grön. (gäller båda)
Jacob och Jack är kastrerade, vaccinerade en gång och chippade.
Killarna och många kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter. (räknas som huskatter, de har ej stamtavla)
Beslut har fattats av Länsstyrelsen och nu måste väldigt många av dem hitta nya hem och Livbojen hjälper till med detta. 
Katterna är i fint skick och har varit innekatter, de har gått på kattlåda med sand och fått torrfoder och blötmat.
Katterna är vana att leva i stor grupp, de trivs inte ensamma. De behöver hem minst två och två eller att man har en katt sedan förut som gillar andra katter.
I sättet är katterna otroligt snälla, inkännande, gillar att prata och klättra och är coola med varandra och andra katter. 
De är helt och hållet innekatter utan längtan ut. 
De har mycket blank och len päls, katterna har ett typiskt burma utseende och bär deras personlighetsdrag. 
Killarna som troligtvis var bröder har nu flyttat till samma hem.
De bor numera med Hanna och familj i Vadstena. 

Fritz
Fritz och många kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter. (räknas som huskatt, har ej stamtavla)
Beslut har fattats av Länsstyrelsen och nu måste väldigt många av dem hitta nya hem och Livbojen hjälper till med detta. 
Katterna är i fint skick och har varit innekatter, de har gått på kattlåda med sand och fått torrfoder och blötmat.
Katterna är vana att leva i stor grupp, de trivs inte ensamma. De behöver hem minst två och två eller att man har en katt sedan förut som gillar andra katter.
I sättet är katterna otroligt snälla, inkännande, gillar att prata och klättra och är coola med varandra och andra katter. 
De är helt och hållet innekatter utan längtan ut. 
De har mycket blank och len päls, katterna har ett typiskt burma utseende och bär deras personlighetsdrag. 
Fritz bor numera hos Ingela här i Eskilstuna, här får han en kattkompis och kommer bli innekatt med mycket kärlek från sin nya matte och sin nya kattkompis som längtat efter lite sällskap. 

Finn
Finn och många kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter. (räknas som huskatt, har ej stamtavla)
Beslut har fattats av Länsstyrelsen och nu måste väldigt många av dem hitta nya hem och Livbojen hjälper till med detta. 
Katterna är i fint skick och har varit innekatter, de har gått på kattlåda med sand och fått torrfoder och blötmat.
Katterna är vana att leva i stor grupp, de trivs inte ensamma. De behöver hem minst två och två eller att man har en katt sedan förut som gillar andra katter.
I sättet är katterna otroligt snälla, inkännande, gillar att prata och klättra och är coola med varandra och andra katter. 
De är helt och hållet innekatter utan längtan ut. 
De har mycket blank och len päls, katterna har ett typiskt burma utseende och bär deras personlighetsdrag. 
Numera bor Finn med Ann-Christin i Örebro. Hon har två kissar sedan förut varav en från Livbojen. Han blir innekatt och kommer bli en älskad familjemedlem i den lilla flocken.

Fabian och Filip
Två vackra killar som gillar varandra mycket.
Färg: Blå. Ögonfärg: grön.
Färg: Lila. Ögonfärg: gul.
Är kastrerade, vaccinerade en gång och chippade.
Viktor och många kompisar kommer från en Burma uppfödare vars uppfödning spårat ur och de samlade på sig för många katter. (räknas som huskatt, har ej stamtavla)
Beslut har fattats av Länsstyrelsen och nu måste väldigt många av dem hitta nya hem och Livbojen hjälper till med detta. 
Katterna är i fint skick och har varit innekatter, de har gått på kattlåda med sand och fått torrfoder och blötmat.
Katterna är vana att leva i stor grupp, de trivs inte ensamma. De behöver hem minst två och två eller att man har en katt sedan förut som gillar andra katter.
I sättet är katterna otroligt snälla, inkännande, gillar att prata och klättra och är coola med varandra och andra katter. 
De är helt och hållet innekatter utan längtan ut. 
De har mycket blank och len päls, katterna har ett typiskt burma utseende och bär deras personlighetsdrag. 
Kissarna har fått flytta till Veronica som bor i Farsta, här blir de innekatter hos sin nya familj och kommer få ett bra kattliv i trygghet, som kastrerade killar och mycket urrymme att röra sig på och nu behöver de inte trängas med många andra katter.
 

Loppan
Söt honkatt på ca 5 år. Kastrerad, vaccinerad och chippad och avmaskad (finns tatuering i örat sedan förut som är oläslig).
Hon är en speciell och härlig hona.
I sättet är hon dels väldigt gosig, dels rätt bestämd. Hon är väldigt busig tidsvis. Hon vill sova i sängen nära dig. Hon är besluten på en punkt - inga andra katter i hemmet. Hon kan säga ifrån rejält och hoppa på andra katter om det inte passar henne. Behöver bli ensamkatt i hushullet. 
Siv i Hallstahammar har adopterat Loppan. Här får hon det liv som hon önskar, ensamkatt och herre på täppan, matte för sig själv och sovplats på matte i sängen om nätterna. Matte Siv meddelar redan efter någon dag hon haft Loppan att det hela går jättebra och hon utforskar hela det stora huset som hon numera regerar över. 
 

Cesar
Född 2019, det blir nog en stor kille som redan nu väger 4 kg.
En väldigt busig och aktiv kisse som önskar lite liv och rörelse runt sig i sitt nya hem.
Han är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.  Han är väldigt aktiv o busig o behöver lite fart o fläkt i sitt liv. 
Cesar har fått flytta till Moa här i Eskilstuna, som sedan tidigare har en kille i samma ålder som Cesar. Moa tyckte att henness kisse behövde sällskap och eftersom de kommer vara innekatter så är det bra att de är två och har nytta av varandra då matte är borta på annat om dagarna. 
Vi hoppas de två kissarna finner glädje i varandra och kan ha det bra med varandra och busa och mysa ihop! 

Maja och Iza
"Maja och Iza är två kastrerade, chipmärka, avmaskade och vaccinerade tjejer, på ca 10 månader (bedömde veterinären), förmodligen systrar. De kom tillsammans till livbojen men vi vet inget om deras ursprung.
Båda är genomsnälla, trygga, orädda, keliga, sociala, mysiga och nyfikna på allt. De älskar att vara med där det händer saker och tycker mycket om att bli klappade och att vara nära.
De tycker om både barn och vuxna och är inte rädda för ljud osv. De har inte träffat någon hund den tiden de varit här men eftersom de är så framåt och nyfikna så tror jag det skulle gå jättebra.
Tjejerna är duktiga hoppare och hittar lätt vägar att ta sig upp högt på garderober, överskåpen i köket osv.
De skulle nog älska att få tillgång till lite utevistelse längre fram då de är väldigt upptäcktssökande, de vill gärna försöka följa med oss ut när vi ska gå hemifrån.
Tjejerna bor numera hos Anna med familj i Järna, barnen är mycket glada för att ha fått nya kompisar/familjemedlemmar och de hade längtat länge efter egna djur.
Kissarna trivs bra i familjen och när de blivit hemmastadda kommer de kunna få gå ut vilket vi tror de kommer älsa så pass nyfikna och aktiva som de är.

Putte
Liten kille som är svart-smoke och långhårig. Han är ca 8 månader gammal.
Han hittades ute i dåligt skick, mycket mager, med tovor och kvistar i pälsen. Ingen märkning, okastrerad mm.
Det tog några veckor innan han återhämtade sig. Han blev kastrerad, avmaskad 2 ggr, vaccinerad och id-märkt. Även rakad på vissa ställen där han var allt för tovig.
Förmodligen var det en mycket oseriös ägare som inte tog hand om sin katt. Putte kom till ett av Livbojens jourhem.
Efter att ha lagt på sig i vikt letade vi nytt hem åt honom.
Numara bor Putte hos ett par som bor på landet och har sedan tidigare två kissar, de önskade utöka sitt hem med en tredje katt.
Putte som är väldigt snäll mot andra katter kunde vara ett väldigt bra val och som tur var så valde de Putte! Han bor numera med sin nya familj, han kommer kunna få gå ut om några månader då han är mera hemmastadd.
Han har redan nosat på en av familjens andra katter och detta gick bra hälsar nya familjen. 

Elsa
Kom med ett gäng kissar från en uppstallningsplats i södra Sverige.
Elsas ägare hade gått bort så hon kom till en uppstallningsplats som hemlös, efter en tid kom hon till oss på Livbojen för att hitta nytt hem.
Vi tror att Elsa är sju år men det är lite osäkert. 
Elsa var redan kastrerad när hon kom, men blev chippad och vaccinerad via Vettris 200304. 
200311 drogs en tand ut av veterinär på Vettris och hennes andra tänder rengjordes. Allt bekostades av Livbojen. 
Elsa kom till ett hem där hon får vara innekatt pch hon är väldigt kelig och mysig, en äldre kisse som vi hoppas kommer få flera fina år hos sin nya ägare. 

Janelle
Kom in till oss från en familj i Kungsör som uppgav att de var allergiska.
Betty, Mini och Bäsing var från samma hem och hade kommit till Livbojen några veckor innan för omplacering. 
Janelle var på rymmen, okastrerad och omärkt i några veckor innan familjen även lämnade henne till oss på Livbojen. 
Här blev hon kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad och har nu fått ett hem hos Irina med familj i Stockholm där hon blir innekatt men hon får gå ut i koppel i området. Familjen har tre stora terasser och en utegård där Janelle kan vara med familjen under kontrollerade former. 

Betty
Jättesöt och mysig liten flicka som är semilånghårig. Hon är fyra år gammal.
Hon kom till Livbojen med sina släktingar Mini och Bäsing, mamma och bror från annan kull. Senare kom även Janelle in till oss, även hon från samma ställe. 
Kissarna kunde inte stanna i sitt hem pga allerig hos en familjemedlem, som blivit värre och värre. 
Nu har Betty flyttat till Lotta i Örebro, som nyligen förlorat en kisse som påminde om denna fluffiga fröken. Sorgen var hård efter den förra kissen men nu finns Betty som tröst!
Betty får ett hem där hon kan vara ute som hon vill framöver och hon har varit utekatt tidigare så detta kommer hon att trivas med.
 

Mini och Bäsing
Mini är född 2015 och Bäsing, hennes son, är född år 2016.
Båda katterna var kastrerade och id-märkta då de kom till Livbojen. De blev avmaskade med Milbemax väl på plats hos oss.
De kom till Livbojen med Betty, alla tre hade bott i samma hem och kom till oss pga allergi som bara blev värre och värre hos en av familjemedlemmarna. 
Mini och Bäsing har nu flyttat till Viveca med familj på Vaxholm där de får bo i lägenhet på markplan med tillgång till utevistelse framöver då familjen bor i ett fridfullt område.
Kissarna som hela tiden varit utekatter kommer nog älska detta.
De har efter bara någon dag funnit sig tillrätta i nya hemmet meddelar matte, de är väldigt tillgivna och sociala och familjen är glada över sina nya familjemedlemmar. 

Sigge och Lisa
Två kissar som är sex år gamla. De kom från ett äldre par som blivit sjuka och inte längre kunde ta hand om dem.
I samverkan katternas ägares släktingar kom kissarna till oss för att hitta nya hem.
Nu har kissarna fått flytta till Stella som har en gård, och hon önskade sällskap av två st kissar.
Här kommer de kunna få vara utekatter med tiden, precis som de varit förut.
Vi tror kissarna och matte kommer trivas bra med varandra framöver.
Sigge och Lisa var kastrerade och id-märkta då de kom till oss, de blev vaccinerade och avmaskade innan de fick flytta.

Kim
Semilånghårig hankatt på ca 3 år.
Han kom med ett gäng katter från en uppstallningsplats i södra Sverige, tyvärr medföljde inte någon info om honom och han var då omärkt och okastrerad.
Numera är Kim är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Han gillar ej andra katter. Vill ej bo med andra i samma hem.
Kim fick ett passande hem, utan andra kissar, hemma hos Anneli i Eskilstuna. Redan från fösta stund installerade Kim sig i sitt hem och trivdes och visade att där ville han bo. Uppdatering av Kim i nya hemmet har endast varit mycket positiv och han verkar ha fått allt han drömde om, likaså nya matte som verkar stormförtjust i sin nya lilla familjemedlem hon med. En fullträff helt enkelt. 
 

Musse 
Jättefin stor blå hankatt född 2014, påminner om en brittisk korthår.
Social och trevlig, lugn i sättet.
När Musse kom till oss var han redan kasterad och chippad. 
Han kom in med ett gäng kissar från Länsstyrelsen som inte längre skulle få fortsätta sina liv om ingen kattförening tog sig an dem. Vi tog in dem till oss och räddade deas liv. 
Vid vaccination 200303 framkom att de tyckte att Musse var i fint skick. Eventuellt något litet blåsljud på hjärtat som hördes svagt, men osäkert, och han mår väldigt bra. 
Den stora söta härliga killen charmade snabbt till sig en ny familj. 
Åsa som bor i hus med kattlucka har nu adopterat Musse. Hon hade tidigare en katt av rasen brittisk korthår och ville gärna ha en kisse som påminde om honom.
Nu bor Musse i sitt nya hem och här kommer ha få bli kung över villan och få ett fortsatt härligt kattliv. 

Lizzy
En blå-vit hona född 2017.
Hon var redan kastrerad och chippad när hon kom till Livbojen, väl på plats blev hon även vaccinerad och avmaskad. 
Har ett litet avläkt sår på ena hornhinnnan som lämnats utan åtgärd vid besiktning av Länsstyrelsen under feb 2020. Hon besväras inget av det och det syns knappt. 
Lizzy (och Nisse från samma ställe) med fler kom till Livbojen då de omhändertagits av Länsstyrelsen från personer som inte skall ha katt. 
Lizzy har fått ewtt permanent hem hos några personer som hade vetskap om att man skall ta det varsamt med lite rädda katter. De verkade älska henen från första stund. Här kommer hon få möjlighet att utvecklas i sin egen takt och få mycket kärlek. 

Nisse
Född 2017. En korthårig rödtigrerad hankatt som sedan tidigare är kastrerad och chippad. Blev avmaskad och vaccinerad via Livbojen.
Nisse (och Lizzy mfl) kom till Livbojen tillsammans med några andra kissar via Länsstyrelsens uppstallningsplats i södra Sverige. Han hade levt med flera andra katter i sitt förra hem, men mer än så fick vi tyvärr inte veta om hans bakgrund.
Nu fick han en ny chans till ett nytt liv via Livbojen.
Och även denna lilla rädda kisse fick ett eget hem, nu blir han en älskad katt hos ett yngre par i Eskilstuna som drömt om att ha just en röd kisse att ta hand om och skämma bort och ödsla sin kärlek på. Sagt och gjort, nu bor Nisse med sin nya familj och är en älskad liten kille. 

Juni
Juni och Juli är två kattsystrar som kom till Livbojen pga att de bodde hos en man som samlat på sig för mycket katter och mannen var dessutom sjuklig.
Hon är något försiktig av sig men fullt hanterbar och går att lyfta och klappa. En söt tjej och de föddes runt juni-juli förra året, dvs 2019, så de fick passande namn.
Fina Juni har nu flyttat till Emelie som sedan tidigare har en katt och nu kommer hon ha två kissar som har sällskap av varandra. Matte är mycket kattintresserad och tar till och med ut kissarna i en barnvagn som de kan sitta i och njuta av en färd utomhus. Matte släpper såklart inte ut sina älskade kissar i stadsmiljö där det finns alldeles för mycket faror som lurar för en liten kisse.  

Julie
Systrarna Juni och Juli kom till Livbojen då en man samlat på sig för många katter och behövde hjälp. Han behöll några som var kastrerade men systrarna Juni och Julie kom till Livbojen för att hitta nya hem.
De är födda i juni-juli nångång under år 2019. Det passade därför väldigt bra med deras namn.
Julie blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad och flyttade sedan till Emma och hennes barn som sedan tidigare har en katt hemma.
Vi hoppas katterna blir goda vänner och kan vara tillsammans då matte är borta på annat. 

Mr Fox
En semilånghårig cremefärgad kille på ca 7 månader. 
Foxis är jättemysig, gosig, social och lekfull. Helt rumsren.
Han har blivit kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. Avmaskning behövs göras ennu en gång och tablett skickas med till framtida ägare. 
Han kommer från en uppstallningsplats i södra Sverige med ett gäng katter som inte hade någonstans att ta vägen och han ej fick återvända till sin förra ägare pga beslut från Länsstyrelsen.  
Fox har flyttat till Solweig och Peter, som reda har ytterligare två kissar. Livet på landet utan bilar och mycket skog väntar nu på Fox, och sen mycket bus med de nya kompisarna såklart. 

Tarzan
Kom till Livbojen via beslut från Länsstyrelsen, han satt först på en uppstallningsplats men fick sedan beslut om att han inte hade något hem att återvända till. Då kom han till oss. En otroligt fin katt både till utseende och sätt och en personlighet av guld. 
Hans ålder är oklar. Dock verkar han vara yngre.
Han var kastrerad när han kom till oss men ej märkt.
Vi ordnade så han blev chippad, vaccinerad och avmaskad. 
Då märkning och vaccination gjordes hos Vettris 4e mars, de bedömde veterinären att han var i mycket fint skick både gällande tänder och hull mm. 
Numera bor Tarzan hos matte Inger och husse på landet och de är penisionärer med mycket tid för honom. Han får kattlucka och kan gå ut och in som han vill. Inom tio sekunder hade han charmat in sig hos sin nya matte och husse så han var inte direkt svårövertalad om att flytta. Genom att spinna och stryka sig mot sin nya familj visade han att han ville åka med hem direkt. 

Sessan
Kom med ett gäng katter från en uppsatallningsplats i södra Sverige.
Hon var okasterad och omärkt och var kelig och social. En bestämd dam mot andra katter men väldigt kelig och härlig personlighet.
Hon fick vara med andra katter i jourhemmet och mjuknade upp lite efterhand.
Hon blev kastrerad, vaccinerad samt id-märkt och avmaskad och har nu fått flytta hem till Lisbeth och Bengt med deras gamla kisse Prinsen. Lisbeth berättar att första mötet mellan kissarna gick helt ok, och hon är redan framme och tar för sig, knaprar på blommor och vill ha kel på armstödet. En framåt och härlig tjej som kanske kan sätta lite respekt över hankatterna i byn säger nya matte och husse. 
Kaj
Han är ca ett och ett halvt år gammal. Innekatt. Rumsren. Kastrerad o märkt o vaccinerad o avmaskad. 
Han kom till Livbojen från Köping, där en kille tagit hand om honom sedan han upptäckte att han for illa i hemmet där han var.
Med tiden gjorde sig allergin mer och mer påmind och killen insåg att han behövde lämna iväg den kisse som han räddat från ett dåligt liv.
Då kom han till Livbojen.
Han var med andra kissar i jourhem men hade svårt att tolka andra katters signaler och hoppade gärna på o skrämde vettet ur flera. Men var hur kelig som helst gentemot människor.
Han fick ett hem med bara människor som nu kan skämma bort honom, där han kan få sova i sängen vid huvudkudden som han älskar. Matte Marie med sina vuxna barn kommer få mycket glädje av denna fina kille som både kommer putsa deras pannor o göra snygga frisyrer på dem då de ligger o sover.
Nya matte rapporterar om första dageen i nya hemmet - Kaj låg gömd under sängen några timmar, sedan kom han fram och åt lite skinka, inspekterade lägenheten, och lade sig sedan tillrätta i soffan för att gosa. Vi tror han hittat hem nu för gott! 

Brasse
En mycket vacker och mycket social kille på 9 år.
Creme- och vit färgad.
Brasse genomgick en tandopteration 20200121 på Vettris i Eskilstuna där två tänder drogs ut och tandsten togs. Det var Forl (TR). Ingreppet bekostades av Livbojen.
Han mår nu väldigt bra och har inga smärtor i munnen  och fin tandstatus. Kommande ägare har informerats om att han bör göra en tandkoll årligen fortsättningsvis. 
Blodprov på Brasse 200130 visade normala värden på lever och njurar och bukspottkörtel. Kostnaden betalades via Livbojen. Nya ägaren att fått info om Brasses status på proverna. 
Hos Erica i Sthlm med familj bor Brasse numera. Han blir innekatt och får en hel del mysigheter att se fram emot i sitt nya hem, bla ett sovloft som tydligen blev succe (det har vi fått bild på till Livbojen).
Familjen är väldigt glad över sin ny snacksaliga familjemedlem som de förhoppningsvis kommer få tillblinga många år tillsammans med. Brasse kommer ursprungligen från USA, men togs omhand av en uppstallningsplats i södra Sverige då ägaren inte kunde ta hand om honom längre. Han har haft en lång resa bakom sig till sitt permanenta hem i Sthlm. 

Skorpan
Vacker bruntigerad hane på sju månader.
Han är kastrerad, vaccinerad samt chippad och avmaskad.
Skorpan kom med mamma Smulis och två systrar till Livbojen då han var liten kattunge. HJan fick ett hem med mamma Smulis men efter han blev könsmogen fungerade det ej med mamman längre, trots kastrering på Skorpan. Han visade även tecken på att han ville ha ett mer aktivt liv som utekatt.
Familjen fick omplacera Skorpan till ett annat hem via Livbojen så han skulle få sina behov tillgodosedda.
Nu bor Skorpan med katten Kitty från Livbojen och henens familj. Han kommer kunna få bli utekatt när han bott in sig i huset. Vi tror det kommer bli en väldigt bra lösning för Skorpan, som för övrigt spenderade första natten i lill-husses säng. 
 

Baeylis
Svart vit kille på ca fem år.
Han kom till Livbojen med ett gäng katter och de var avlivningshotade. Vi vet tyvärr inget om hans bakgrund men han har förmodligen inte haft det så bra, han var väldigt rädd när han kom in till oss. Nu är han hanterbar, går att lyfta och klappa men njuter ännu inte av det utan behöver mer tid för att bli helt tam och social.
Han gillar inte andra katter direkt utan vill nog helst vara ensamkatt i hushållet.
Efter att Baylis blev kastrerad, märkt, avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb fick han ett hem på landet i Köping. Där har nya matte inrett åt honom på en liten vind som finns i boningshuset, en egen stege leder upp till hans eget krypin där det finns mat och vatten o mysiga kojor för honom.
Det finns katter på nära håll hos grannar som han kan umgås med om han önskar. Vi hoppas denna söta kille kommer trivas i sitt nya hem. 

Ike
Smokefärgad och vit liten hane på ca 5.5 månader.
Fångades in med systern Isabella hos en man som samlat på sig lite för många kissar och kastrerade dem ej så det blev en koloni. Katterna får gott om bra mat och har krypin och katterna är ofta i väldigt bra skick när de kommer in till oss. Men de är skygga. Kattungarna har ganska snabbt blivit tama.
Han är kastrerad, id-tatuerad och vaccinerad samt avmaskad. 
Ike bor nu hos en kvinna och hennes sambo ute på landet med en till av Livbojens katter. Han har blivit klappbar och verkar trivas. Han kommer kunna få gå ut med tiden och springa som han vill då de har mycket stora domäner att röra sig på ute på landsbygden.

Isabella och Igor, numera Nala och Zazu
Två syskon som efter att ha blivit infångade med några veckors mellanrum återförenades i ett permanent hem. De är blå-vita och har bomullslena pälsar.
De hette först Isabella och Igor hos Livbojen men fick sedan sina nya namn via sin nya familj.
Det var Johanna som adopterade först Nala, sedan Zazu.
Hon och familjen hade en tamis som kunde visa de skygga sykonen vägen.  
Nala kasterades vid ca 5.5 månader via Livbojen, och samma gällande brorsan. De blev även id-märkta och vaccinerade och avmaskade.
Matte Johanna är mycket aktiv i katternas socialisering, filmar dem och fotar dem väldigt ofta och skickar till oss och lägger upp filmer i olika forum. Detta är mycket bra och informativt till andra personer som funderat på att adoptera skygga katter.
Livbojen är ett no-kill katthem och ger även skygga kissar chansen till ett liv!
Ps självklart har matte Johanna tagit denna underbara bild på syskonen i precis rätt ögonblick!
 

Idde
Denna söta lilla flicka föddes ute i det vilda, där hon levde i en större grupp av katter, varav vissa redan blivit kasterade och märkta osv. Eftersom personen där katterna bor matar öppet kommer nya katter dit, vissa lägger ungar osv. Vi håller utkik i kolonin och tar in ungar, kastrerar vuxna osv.
Idde var en av kattungarna som fångades in under vintern 2020 och blev chippad, avmaskad och vaccinerad via Livbojens veterinär.
Hon hade potential att bli tam. Hon har fått flytta till Leena som sedan tidigare har en mycket tam katt som kommer från Livbojen sedan tidigare. Denna tamis har nu "adopterat" Idde och hänger på honom i vått och torrt, familjen kan klappa Idde när hon ligger hos sin "pappa". och vi hoppas Idde skall bli helt tam med tiden, hennes "pappa" lär henne att lita på oss människor. 

Isis
Snäll och fin katthona på ca två-tre år. Hon är social och vill gärna ligga i känet. 
Tanten som ägde henne blev tyvärr avhyst från sin gård, och kronofogden slåde gården på auktion. Vi har tidigare tagit kissar från tanten men nu var det sista kattfamiljen. Tanten var väldigt ledsen såklart men vi hjälpte henne med alla kissar så hon vet att de har det bra nu och får nya hem. 
Isis hade med sig sina tre ungar Kajsa, Loke och Disa till oss.
Isis är rumsren och kastrerad, vaccinerad en gång, samt id-märkt och avmaskad. 
Nu har fina mysiga Isis fått ett nytt hem hos en man som bor i Enköping, Isis kommer bli innekatt just nu några månader sedan får hon följa med husse ut på landet i Dalarna där han kommer bo i en stuga så där kommer Isis kunna vara ute om hon vill. Hon har varit utekatt förut så detta kommer hon nog att uppskatta sedan. 

Kajsa
Kattunge född 191010 som kom in till Livbojen tillsammans med sin kattmamma Isis och syskonen Loke och Disa. De hade bott hos en äldre tant där vi tagit hand om katter tidigare. Hon skulle bli avhyst från sin gård och den skulle säljas på exekutiv auktion. Kvinnan mådde väldigt dåligt över att få lämna sin gård och sina katter ifrån sig. Hela kattfamiljen hade varit inne under tiden och fått en rätt bra uppväxt, de var i fint skick då de kom in. De blev chippade och avmaskade och vaccinerade med första sprutan, veterinären på Vettris bedömde att ungarna var i fint hälsotillstånd. 
Nu bor Ciara hos Veronica och hennes hankatt. Här blir de innekatter med tillgång till en inglasad stor fin balkong som de kan vara ute på och utforska. Vi hoppas verkligen att de två kissarna blir vänner med varandra.
Ps kortet är från de första dagarna då Ciara landade i sitt nya hem. 

Loke och Disa
Kattsyskon födda 191010 som kom in till Livbojen tillsammans med sin kattmamma Isis och syskonet Kajsa. De hade bott hos en äldre tant där vi tagit hand om katter tidigare. Hon skulle bli avhyst från sin gård och den skulle säljas på exekutiv auktion. Kvinnan mådde väldigt dåligt över att få lämna sin gård och sina katter ifrån sig. Hela kattfamiljen hade varit inne under tiden och fått en rätt bra uppväxt, de var i fint skick då de kom in. De blev chippade och avmaskade och vaccinerade med första sprutan, veterinären på Vettris bedömde att ungarna var i fint hälsotillstånd. 
Loke och Disa bor nu tillsammans med Sofia och familj. Bilderna på dem är från deras första dagar i det nya hemmet, Loke är extremt framåt medans Disa är blygare av sig men hon får ta den tid på sig som hon behöver hälsar nya matte. 
 

Ciara
Söt liten sköldpaddsfärgad hona på 9 månader.
Kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad genom Livbojen. 
Kom till Livbojen med sina två syskon och kattmamma Isis, då ägaren ej kunde ta hand om dem längre. 
De har varit innekatter och är rumsrena. De har varit ute väldigt lite men kan räknas som innekatter. 
Ciara har nu fått ett permanet hem hos Sara som bor i en liten lägenhet i Eskilstuna. De två kommer förmodligen att få väldigt bra sällskap av varandra framöver. Ciara är en mycsig ungkatt som inte gillar andra katter och mest vill ty sig till en person så det här verkar vara perfekt för henne och för nya matte med. 

Mandy
Söt liten sköldpaddsfärgad hona på 9 månader.
Kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad genom Livbojen.
Kom till Livbojen med sina två syskon då ägaren ej kunde ta hand om dem längre. 
De har varit innekatter och är rumsrena. De har varit ute väldigt lite men kan räknas som innekatter. 
Nu bor Mandy hos en äldre man som saknat katt under en tid. Han har en lägenhet med en in-nätad balkong som kommer bli perfekt för mandy att sitta och kika ut igenopm.- Mandy gillade inte andra katter så mycket så det passade henne perfekt med det här hemmet. Redan då nya husse hälsade på blev det spinn och gos. 

Jimbo
Söt liten brun-tigrerad och vit hane på 9 månader.
Kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad genom Livbojen.
Kom till Livbojen med sina två syskon då ägaren ej kunde ta hand om dem längre. 
De har varit innekatter och är rumsrena. De har varit ute väldigt lite men kan räknas som innekatter. 
Jimbo har fått ett hem hos Tina och Ulla som sedan tidigare har tre st honkatter, nu får Jimbo ett hem med flera andra katter samt även hund och höns som ingår i familjens gård. Här kommer Jimbo kunna få gå ut med tiden och vi tror han kommer att gilla det för han verkar växa till sig och bli en riktigt stor kille. 

Doris och Hjördis
Kattungar som kom till Livbojen då deras matte inte kunde ta hand om dem länmgre pga ändrade levnadsförhållanden.
De var redan chippade och vaccinerade då de kom till oss. Matte ville att de skulle placeras i ett gemensamt hem, sagt och ggjort vi letade efter ett gemensamht hem åt syskonen och det fick de hos Carina med sambo som bor i Kolbäck. Och de kunde inte nöja sig med dessa två utan adopterade även busen Lukas med.
Nu bor dessa tre kissar hos Carina och de kommer få ett underbart liv på landet där de så småningom kommer kunna få gå ut, familjen har haft ketter i 25 år och längtade nu efter nya små familjemedlemmar att ta hand om och ge ett kärleksfullt och tryggt hem. 
 

Lukas
Kom till Livbojen då hemmet han bodde i hade en hund som gick för hårt på honom, han hann ej undan och kunde ej rå på den och till slut blev det för mycket för honom. Även om han gillar hundar så var denna hund lite för mycket för lilla Lukas. 
När han kom till jourhemmet var han redan chippad och vaccinerad. Han blev kastrerad via Livbojen innan han fick ett nytt hem. Och även avmaskad blev han.
Han bor nu med Carina och sambo i Kolbäck, och sina nya "systrar" Doris och Hjördis, se inlägget ovan. 

Belle
Belle är en rätt liten och nätt honkatt på 8-9 månader. Hon är busig, mycket fart i henne, älskar att leka och vara med överallt. Spinnig och social. Hon är lite på sin vakt inför andra katter och kan nog fungera som ensamkatt eller med en snäll och tålig katt, hon vill gärna bestämma och gå sin egen väg. 
Hon kom med sin bror Murphy till Livbojen pga att familjen hade fått allergi och hade försökt hitta hem åt dem på egen hand, men de hade ej lyckats. 
Vid intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter, vart ni bor och vilken typ av hem ni kan erbjuda lilla söta Belle. 
Katterna kom till Livbojen då familjen blivit allergiska och på egen hand inte kunnat finna eget hem till dem efter flera försök. 
Hon är kastrerad, vaccinerad en gång samt id-märkt. 
Adoptionskostnad 1100 kr.
Numera bor Belle hos Anderas med familj, de bor i Sundbyholm och har även en liten hund i familjen.
Vi tror Belle kommer trivas fint i familjen då hon är en självständig katt som är trygg i sig själv och gillar då det händer saker. När hon blivit mer hemtam kan hon få gå ut då familjen bor fint på landet med närhet till härlig miljö för en liten nyfiken katt som kan fånga mycket möss därute. 

Murphy
Svart hane på ca 8-9 månader.
Han är ganska stor för sig ålder och väger över 4 kg redan. Han blir förmodligen en stor kille. 
Han kom med sin syster Belle till Livbojen pga att familjen hade fått allergi och hade försökt hitta hem åt dem på egen hand, men de hade ej lyckats. 
Numera bor Murphy hos Sebastian med familj i Flen, där får han även en hundkompis. När han blir mer trygg framöver så kommer han kunna få gå ut då familjen bor på landet och har en fin miljö för djur och barn utanför knuten. 
Första kvällen var det mycket intryck för Murphy men han var vid gott mod hela kvällen och verkade gilla familjelivet där det händer lite, för han är en aktig och självständig och trygg kisse. 
Bilden är från när Murphy ligger och spanar på fiskarna i akvariet, vilket är en av hans nya favorit sysselsättningar. 

Denice och Dante
Denice tror vi är runt två år och Dante kanske runt tre år, eller så är det syskon. Det är svårt att veta då det var många katter i samma gäng och vi fick ej veta något om dem och deras relation till varandra. 
Dessa två kissar kom till Livbojen med ett gäng på totalt 9 vuxna och 13 kattungar.
De bodde hos en tant som hade tappat greppet om antalet katter och de förökade sig hemma hos henne. Länsstyrelsen omhändertog dem. De hannade på en uppstallningsplats och fick ej komma tillbaks till sin ägare igen, de var hemlösa och hotades av avlivning då uppstallningsplatsen ej har något ansvar för att omplacera katter. Ett vanligt problem som ökat då det handlar om pengar och huskatter saknar värde. 
Katterna verkar haft ett bra liv ändå hemma hos tanten, de var fina i hullet, pälsen och hade ingen öronskabb och var ej rädda för händer och helt rumsrena och snälla. De kom snabbt in rutinerna i jourhemmet och kasterades, vaccinerades och chippades och avmaskades.
De känns klara för att börja sina liv nu på egen tass.
Denice och Dante bor nu i sitt nya hem hos Elisabeth med familj på liten gård Norrtälje. 
Här kommer deras första hälsning: "Hej! Nu har vi kommit hem och inskolningen i det nya livet har börjat för Dante och Denice
De har skött sig exemplariskt, lugna i bilen, ätit,sovit och nu utforskar de sin nya miljö. Båda är så otroligt fina, lilla Denice är ju söt som en docka och Dante ser ut som en liten nalle. 
De kommer att få vara inne på begränsad yta ett par veckor innan de får mer rörelsefrihet så att de verkligen känner sig hemma. 
Jag är verkligen imponerad av det arbete ni lägger ner på alla katter utan hem och det känns helt rätt att vi valde att adoptera från just er. På återhörande och stort tack för att vi fick bli Dante och Denice nya familj."

David
Fin kille på ca två år tror vi. Han är creme/rödtigrerad och vit. 
Han kom till Livbojen med ett gäng på totalt 9 vuxna och 13 kattungar.
De bodde hos en tant som hade tappat greppet om antalet katter och de förökade sig hemma hos henne. Länsstyrelsen omhändertog dem. De hannade på en uppstallningsplats och fick ej komma tillbaks till sin ägare igen, de var hemlösa och hotades av avlivning då uppstallningsplatsen ej har något ansvar för att omplacera katter. Ett vanligt problem som ökat då det handlar om pengar och huskatter saknar värde. 
Katterna verkar haft ett bra liv ändå hemma hos tanten, de var fina i hullet, pälsen och hade ingen öronskabb och var ej rädda för händer och helt rumsrena och snälla. De kom snabbt in rutinerna i jourhemmet och kasterades, vaccinerades och chippades och avmaskades.
David har nu fått ett permanet hem hos Cathrine som bor med sin familj i Eskilstuna i ett radgus, Familjen har stor erfarenhet av djur sedan förut och längtade nu efter ett slösa sin kärlek på en kisse i familjen. 
Matte rapporterar att David gått husesyn första kvällen och inspekterat och ätit och hittat katttoan.
Tack för att ni gav David ett kärleksfullt för-alltid-hem! 

Daisy
Söt och social hona på ca 2 år. Daisy är bruntigrerad och har lite vitt på nosen som gör att hon ser nyfiken och gullig ut. 
Hon kom till Livbojen med ett gäng på totalt 9 vuxna och 13 kattungar.
De bodde hos en tant som hade tappat greppet om antalet katter och de förökade sig hemma hos henne. Länsstyrelsen omhändertog dem. De hamnade på en uppstallningsplats och fick ej komma tillbaks till sin ägare igen, de var hemlösa och hotades av avlivning då uppstallningsplatsen ej har något ansvar för att omplacera katter. Ett vanligt problem som ökat då det handlar om pengar och huskatter saknar värde. 
Katterna verkar haft ett bra liv ändå hemma hos tanten, de var fina i hullet, pälsen och hade ingen öronskabb och var ej rädda för händer och helt rumsrena och snälla. De kom snabbt in rutinerna i jourhemmet och kasterades, vaccinerades och chippades och avmaskades.
De känns klara för att börja sina liv nu på egen tass.
Nu har Daisy börjat sitt liv på egen tass hemma hos Alvin och Maria i Västerås.
Daisy kommer bli innekatt hos paret och få mycket gos och kärlek och uppmärksamhet. Daisy visade sig vara en mycket kelig kisse och gillade framförallt människor framför katter så det passar bra för henne att få vara ensamkatt i sitt nya hem. 

Sven
En mycket vacker rödtigrerad hane på ca 3,5 år. 
Han kom till Livbojen med ett gäng på totalt 9 vuxna och 13 kattungar.
De bodde hos en tant som hade tappat greppet om antalet katter och de förökade sig hemma hos henne. Länsstyrelsen omhändertog dem. De hamnade på en uppstallningsplats och fick ej komma tillbaks till sin ägare igen, de var hemlösa och hotades av avlivning då uppstallningsplatsen ej har något ansvar för att omplacera katter. Ett vanligt problem som ökat då det handlar om pengar och huskatter saknar värde. 
Katterna verkar haft ett bra liv ändå hemma hos tanten, de var fina i hullet, pälsen och hade ingen öronskabb och var ej rädda för händer och helt rumsrena och snälla. De kom snabbt in rutinerna i jourhemmet och kasterades, vaccinerades och chippades och avmaskades.
Vid en veterinärkoll 200212 bedömdes han vara i fint skick av veterinär på Vettris i Eskilstuna. 
Sven har flyttat hem till Noelia och Per. De förlorade nyligen sin katt Davies, som adopterats via Livbojen under 2019. Kattkompisen Harley var ensam kvar.
Nu fyller Sven tomrumet efter den röda kissen Davies, Sven är ju också en röding och vi hoppas på att den nya kombinationen av kissar blir lika bra som den förra. 

Luna
Söt och social hona på ca 1 år.
Hon kom till Livbojen med ett gäng på totalt 9 vuxna och 13 kattungar.
De bodde hos en tant som hade tappat greppet om antalet katter och de förökade sig hemma hos henne. Länsstyrelsen omhändertog dem. De hamnade på en uppstallningsplats och fick ej komma tillbaks till sin ägare igen, de var hemlösa och hotades av avlivning då uppstallningsplatsen ej har något ansvar för att omplacera katter. Ett vanligt problem som ökat då det handlar om pengar och huskatter saknar värde. 
Katterna verkar haft ett bra liv ändå hemma hos tanten, de var fina i hullet, pälsen och hade ingen öronskabb och var ej rädda för händer och helt rumsrena och snälla. De kom snabbt in rutinerna i jourhemmet och kasterades, vaccinerades och chippades och avmaskades.
Luna har nu fått flytta till Martina med familj, där kissen Tudor från Livbojen redan bor samt en kisse till.
Luna har snabbt kommit in i familjelivet och till sonens stora glädje önskar hon bli klappad och myst med av honom. 
Hon passar bra in i familjen hälsar nya matte, som tog denna bild på Luna där hon ligger och trampar lite mysigt i lufren. 

Alfred
Detta är en nio årig kille som väger 6.5 kg.
Jourmatte beskriver honom som 6.5 kg ren kärlek och gos.
Alfreds husse dog och vi tog då in honom till Livbojen, under flera veckor gick han in och ut i huset som stod tomt och hade bara någon som lade lite mat hos honom då och då. Han fick en ny chans hos Livbojen, han skulle inte längre gå ensam och okastrerad. 
Vi tror att Alfred skulle passa hos äldre personer som vill ha sällskap av en kelgris.
Alfred blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Numera bor Alfred med Annette och hennes man. Han blir innekatt i en lägenhet under del av året, men på sommaren får han åka med ut till parets sommarstuga och vara utekatt under den fina årstiden. Det blev ett perfekt hem för mysiga stiliga grabben Alfred. 
 

Zolo
En gråtigrerad fin högbent kille på 5 år. 
Han är en väldigt snäll kille som är social och gillar människor och tycker om lugna katter att umgås med. 
Han kom med flera andra katter från en uppstallningsplats i södra Sverige. Utan bakgrund tyvärr. 
Han har precis fått en mun-sanering och dragit ut flera dåliga tänder. Samt fått rengöring av de tänder han har kvar. Nu är hans mun väldigt fin och han äter både torrfoder och mjukmat. 
Zolo var redan kastrerad. Vi ordnade så han blev vaccinerad samt chippad och avmaskad.
Nu har Zolo fått ett hem hos sin nya famil som består av katten Tindra, och människorna Simone, Alexander, och Chris Han blir här innekatt och kommer få mycket bus med sin nya kompis Tindra, de har även en ingladad balkong de kan sitta och spana lite ifrån. 
En underbar katt som genomgått två tandoperationer och fått ett helt nytt liv utan plåga och kunna äta all mat han vill ha!

Roxy
Kom till Livbojen med Julle, de hade bott i ett hem där ena parten i hushållet har djurförbud. Kvinnan skaffade katter och skrev dem på sin partner i hopp om att katterna ej skulle tas från dem, men i flera omgångar har Länsstyrelsen kommit på deras sätt att försöka skaffa nya katter.
Roxy var chippad men ej vaccinerad och kastrerad, så det ordnades via Livbojen. Hon blev även avmaskad.
Vackra Roxy har nu flyttat till Johanna F. som sedan tidigare har katten Oscar via Livbojen och även en katt till. 
Vi hoppas att de tre kissarna kommer blida en liten flock med lyckliga kissar som trivs med varandra!

Julle
Kom till Livbojen med Roxy, de hade bott i ett hem där ena parten i hushållet har djurförbud. Kvinnan skaffade katter och skrev dem på sin partner i hopp om att katterna ej skulle tas från dem, men i flera omgångar har Länsstyrelsen kommit på deras sätt att försöka skaffa nya katter.
Julle var kastrerad och chippad, han blev vaccinerad och helkroppsrakad när han kom in, hans päls var i ett hemskt skick med bajs inbakad i pälsen. Nu kan han röra sig och är en lycklig kisse, han bor numera permanent i jourhemmet hos Eva med familj, Freja och de andra kissarna. 

Kompis/Ester
Ester är en svart och vit honkatt på ca ett år, som kom till Livbojen med sin kattmamma, syskonen Grållan och Kiki, samt de större syskonen Sötnos och Toffsan.  Dessa sex honor levde som okastrerade utekatter på en gård utanför Malmöping, alla de befarades bli dräktiga till våren. Katterna fick inte komma in där de bodde pga allergi, men de hade blivit väl omhändertagna och var så gott som tama allihopa och hade fått gott om mat under tiden på gården. I samarbete med ägarna till gården kom katterna till Livbojen för att kastreras och hitta nya hem. 
Ester blev kastrerad, fullt vaccinerad och id-märkt och avmaskad.
Hon är en snäll och busig liten honkatt. Hon gillar att leka. Hon är helt rumsren.
Nu har hon äntligen (efter några turer) fått ett permanent hem hos Hanna med katten Sigge som bor i Arboga. En rapport kom rätt snabbt från Esters nya hem om att hon och Sigge verkar gillar varandra och att hon redan är trygg i hemmet och utforskar och är nyfiken.

Sötnos
En svart och vit honkatt på ca två år, som kom till Livbojen med sin kattmamma, samt syskonet Toffsan, och småsyskonen Kiki, Grållan och Kompis. Dessa sex honor levde som okastrerade utekatter på en gård utanför Malmöping,  och befarades bli dräktiga till våren. Katterna fick inte komma in där de bodde pga allergi, men de hade blivit väl omhändertagna och var så gott som tama allihopa och hade fått gott om mat under tiden på gården. I samarbete med ägarna till gården kom katterna till Livbojen för att kastreras och hitta nya hem. 
Sötnos är snäll och hanterbar, lite blyg i sättet, kan vara lite rädd i början men väldigt social så fort hon får lite tid att landa.Hon går bra ihop med andra katter men kan nog vara ensamkatt med i hushållet. Hon har varit utekatt men är numera innekatt och de går fint det med. 
Hon är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.
Sötnos bor numera med sin husse Jack med familj, som sedan tidigre har en kastrerad hankatt. De bor på landet så Sötnos kommer framöver att få kunna gå in och ut via kattlucka sedan och detta tror vi att hon kommer gilla väldigt mycket. Vi hoppas katterna blir goda vänner!

Grållan
Mycket liten till växten men enligt uppgift snart ett år gammal.
Hon är blå och vit och långhårig.
Kommer från en gård utanför Malmköping där hon och fem kissar till bodde, okastrerade. Alla skulle förmodligen blivit dräktiga i vår. Vi tog in hela gänget till Livbojen så de kunde kastreras och komma till nya hem. Sötnos, Toffsan, Kompis och Kiki var i samma gäng som Grållan. Mammakatt blev kastrerad, märkt, vaccinerad och avmaskad och fick sedan komma åter till sin gård där hon trivdes för att fortsätta leva på sina egna premisser, där hon älskade att vara ute och jaga möss. Nu behöver gården inte ha fler okastrerade kissar och mamma-katt får leva ett härligt kattliv. 
Grållan blev kastrerad (den lilla ulltussen vägde endast 1.7 kg vid kastreringen), vaccinerad, id-märkt och avmaskad innan hon fick flytta till nytt hem hos Hampus som sedan tidigare har en kisse från Livbojen som han adopterade för ca ett år sedan. Han tyckte att hans kisse hemma skulle behöva en vän för han är iväg och jobbar om dagarna och nu har katterna varandra där hemma.
Vi fick rapport efter ca två veckor att Grållan leker och äter ur samma skål som sin kompis men att de fortfarande kan fräsa lite åt varandra. 
Ps bilden är från Grållans nya hem där hon ligger på en filt och verkar helt nöjd med tillvaron!

Toffsan
Toffsan är en svart och vit honkatt på ca två år, som kom till Livbojen med sin kattmamma, syskonen Grållan och Kompis, samt de större syskonen Sötnos och Kiki. Dessa sex honor levde som okastrerade utekatter på en gård utanför Malmöping,  och befarades bli dräktiga till våren. Katterna fick inte komma in där de bodde pga allergi, men de hade blivit väl omhändertagna och var så gott som tama allihopa och hade fått gott om mat under tiden på gården. I samarbete med ägarna till gården kom katterna till Livbojen för att kastreras och hitta nya hem. 
Hon är en jättehärlig liten hona med sammetsmjuk päls, som alla dessa kissar har. Gosig, söt, snäll mot andra katter, helt rumsren och äter både torrfoder och mjukmat. Väldigt lättanpassad till jourhemmet. Hon älskar sina kattkompisar i jourhemmet och kan flytta med nån av dem till nytt hem eller till någon annan som har en katt i behov av sällskap. 
Toffsan är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. 
Hon bor nu med AnnaLena och Ulf i Tumbo, de har sedan tidigare en kastrerad 7 årig hane som de tror kan uppskatta lite sällskap. Kissarna får vara både inne och utekatter, som de önskar. Toffsan är en van utekatt så när hon blir trygg i sitt nya hem och får börja gå ut så tror vi hon kommer uppskatta detta. 

Kiki
Kiki är en svart och vit honkatt på ett år, som kom till Livbojen med sin kattmamma samt syskonen Grållan och Kompis, och även hennes storasystrar Sötnos och Toffsan. Dessa sex honor levde som okastrerade utekatter på en gård utanför Malmöping, alla befarades bli dräktiga till våren. Katterna fick inte komma in där de bodde pga allergi, men de hade blivit väl omhändertagna och var så gott som tama allihopa och hade fått gott om mat under tiden på gården. I samarbete med ägarna till gården kom katterna till Livbojen för att kastreras och hitta nya hem. 
Kiki blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad och vi letade sedan ett passande hem för henne.
Hon bor numera med katten Browine från Livbojen och husse Marcel.
Då matte och husse separerat och Brownie blev ensamkatt i hushållet blev han helt förkrossad och jamade efter en ny vän. Nu har Brownie fått en ny flickvän och vi hoppas de två kissarna blir ett par och kommer att få mycket glädje av varandra då husse jobbar om dagarna. 
Ps bilden är från hennes nya hem där man även ser lite av kompisen Brownie i dörröppningen. 

Beata, numera Strimma
En sköldpaddsfärgad hona på ca 6 månader. 
Kom in till Livbojen med sin mamma Grace och syster Betty. 
Kattfamiljen hade bott mestadels ute och blivit matade, ingen ville ta ansvar för kattfamiljen och de fick komma till jourhem inom Livbojen.
Är kastrerad, vaccinerad samt chippad och avmaskad. Är rumsren. 
Blyga Strimma fick chansen till ett nytt hem i Skutskär hos Erica med familj med familj, där redan kattbröderna fanns redo att välkomna henne. 
Hon flyttade dit med lite osäkert reslutat, men det blev bättre än vi någonsin kunnat tänka oss. Strimma blev snabbt en del av ffamiljen och fick hjälp av de tama kattbröderna at komma in i familjelivet.
Bilden är ifrån Strimmas nya hem där hon redan från början lekte och utforskade. 

Matilda
En ung hona på ca 6 månader som kom till oss via en av södra Sveriges uppstallningsplatser för djur. Tyvärr fick vi ingen bakgrundsinformation om henne. Hon var okastrerad och omärkt och var väldigt kelig, och var väldigt liten.
Hon charmade direkt en kattspekulant och blev bokad.Vi såg till att hon blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad och därefter fick hon flytta till sitt nya hem.
Matilda bor numera med Anna och familj som sedan tidigare har två st katter. Familjen längtade väldigt mycket efter henne och var väldigt glada över sin nya lilla kompis. Hon kommer bli en väldigt älskad liten kattflicka. 
 

Elsa
En vacker helsvart hona som är 1.5 år gammal.
Hon kommer från samma hem som Disa och Stella och kom till oss pga allergi hos ägaren. De tre flickorna hade blivit upphittade då de va 5-6 veckor på en gård där katter inte hade ett bra liv. Killen tog hand om dessa tre och räddade dem från ett osäkert liv på gården. 
Elsa är en fin och social tjej som tycker om att leka och vara med där det händer saker, hon är ok med andra katter men inte beroende av att vara med någon, utan är hellre med människor och är ganska självständig av sig. Är ej i behov av annan katt i hemmet.
Hon är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. 
Veronica och Göran med sin son och två hundar bor i Tumba och de har adopterat fina Elsa nu till sin lilla flock. Vi hoppas att Elsa och hundarna skall komma överens och bli vänner. Familjen hade saknat livet utan katt och var glada att få hem fina Elsa till sitt hem. 
 

Disa
En helmysig svart hona på två år.
Hon har varit innekatt hela sitt liv. Kom till Livbojen med Stella och Elsa pga allergi hos ägaren. Då de var små bodde de på en gård med massor av okastrerade stallkatter berättade den förra ägaren. Han säger sig tagit hand om de tre katterna då de var ca fem veckor gamla bara. 
Disa gillade verkligen inte andra katter. Hon behövde få bli ensamkatt i sitt nya hem.
Och det fick hon bli. 
Hon kelar mycket, spinner, är med i soffan och är en väldigt bra kopmis om man vill ha sällskap.
Hon var kastrerad när hon kom till oss men blev vaccinerad, chippad och avmaskad här på Livbojen.
Disa fick det perfekta hemmet för henne tycker vi. En ensam dam som nyligen förlorat både make och katt och var ensam och behövde sällskap. Mysigare katt än Disa kan hon faktiskt inte få! Hon får en riktigt bra  kompis och vi tror de båda kommer ha mycket nytta och glädje av varandra genom de kommande åren framöver. En perfect match helt enkelt!

Stella, numera Mimmi
Hon kom till Livbojen med Elsa och Disa, då husse fått allergi. Hon är enligt uppgift från fd ägaren 1.5 år gammal. 
Då de var små bodde de på en gård med massor av okastrerade stallkatter berättade den förra ägaren. Han säger sig tagit hand om de tre katterna då de var ca fem veckor gamla bara. 
Kissarna visade sig vara väldigt mysiga och härliga, Stella fick ganska omgående genomgå en kastrering, vaccination samt id-märkning och även avmaskning. 
Hon har nu flyttat till Anna och Adam som gärna ville adoptera en liten bäbis att lägga sin kärlek på.
Matte hade bestämt att hon skulle heta Mimmi, och så blev det. 
Bilden är från första dagen då hon kom till sitt nya hem, efter en stund då hon busat och ätit så tog hon en tupplur i soffan.
Husse och matte verkar väldigt nöjda med sin nya familjemedlem som blir innekatt och bortskämt liten hårboll!

Amy
Liten sköldpaddsfärgad och vit långhårig ungkatt på ca 6 månader.
Hon är lite rädd av sig till sättet. Kom till oss med sina två bröder Albin och Agathon. De bodde på en gård där mannen som matade dem blivit sjuk och inte kunde ta hand om dem längre, de hade till mesta delen vistats utomhus. 
Nu kom alla tre ungkatter till oss för att få nya liv och trygga hem. 
Amy blev kastrerad, vacccinerad, chippad och avmaskad. 
Hon är lekfull och rumsren.
Nu bor Amy med sin matte Frida som sedan tidigare har en vovve och en kisse.
Matte rapporterar efter några dagar att Amy är väldigt kelig men rädd. Hon behöver tid på sig men det har matte tålamod med ett ge henne. 
 

Albin 
Långhårig kattkille på ca 5 månader. 
Vi har gjort en tidig kastrering på honom och brorsan.
Han är även vaccinerad, chippad och avmaskad.
Han kom till Livbojen med sina två syskon Albin och Amy.
De hade bott på en gård där de matats och fått komma in lite men de kunde inte ha dem kvar, bla pga svår sjukdom. Så de fick komma till Livbojen för att kunna få en ny chans i livet.
Numera bor Albin med Madeleine och familj i en lägenhet där han blir innekatt. I hemmet finns redan en fin kattflicka som väntar på att få en busig liten kompis att vara med om dagarna då familjen är iväg på annat.
Nu har båda döttrerna i familjen "varsin kisse" som de är väldigt glada över hälsar nya matte. 

Agathon
Långhårig kattkille på ca 5 månader. 
Vi har gjort en tidig kastrering på honom och brorsan.
Han är även vaccinerad, chippad och avmaskad.
Han kom till Livbojen med sina två syskon Albin och Amy.
De hade bott på en gård där de matats och fått komma in lite men de kunde ej ha kvar dem, bla pga svår sjukdom. Så de fick komma till Livbojen för att kunna få en ny chans i livet.
Numera bor Agathon med sin husse och matte Tommy och Oksana, de har en inhägnad kattgård i Sköldinge och de har tre andra katter redan.
Här blir Agathon aldrig ensam och kommer få flera nya kompisar att leka med.  

Celine
Kom till Livbojen med sina två bröder, Charles och Cesar.
Hon och bröderna kom till Livbojen ifrån en uppstallningsplats för djur från södra Sverige, ägaren hade fått djurförbud och Cheline med syskon hade ingenstans att ta vägen. De fick en andra chans hos Livbojen och vi tog dem till veterinär och gjorde allt för att de skulle få nya hem.
Celine blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Hon satt i jourhemmet flera månader för att få den sociala biten, jourmatte jobbade på men det var svårt. Celine var en svår nöt och knäcka. Förmodligen har hon mycket med sig i bagaget och kanske någon varit elak mot henne.
Men till slut kom Cecilia med sin sambo och kollade på henne, de åkte hem och funderade och de hörde av sig och de ville ha henne! Vilket vi blev mycket glada över att höra! Paret är mycket medverna om att detta är en skygg liten misse som behöver mycket tålamod och kärlek och vi tror och hoppas att Celine kommer bli helta tam och lita på sina människor framöver. 
Hon blir innekatt och inga barn finns i hemmet. Stora förutsättningar finns för henne! 

Charles, numera Dino
Svart-vit hane på ca ett år.
Han och Celine och Cesar kom till Livbojen ifrån en uppstallningsplats för djur från södra Sverige, ägaren hade fått djurförbud och Charles med syskon hade ingenstans att ta vägen.
Han blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Nu har Charles fått ett nytt hem, han kom till ett par där han blivit mycket älskad. Han är lite rädd av sig men har börjat leka berättar nya matte och husse. Han gillar även att åka bil berättar paret för oss. 
Ps bilden på Dino är från en hälsning från hans nya hem, matte och husse berättar att Dino blivit mycket kelig och mysig och de är väldigt nöjda med honom. 


 

Ceasar
Långhårig svartbrun hankatt på ca ett år.
Han kom till Livbojen med två syskon Celine och Cesar, de var väldigt rädda men de var glada att komma in i värmen då de inte haft det så bra förut. Vi vet bara att de skulle avlivas, inte så mycket mer om dem. De kom i brurar till oss på Livbojen och vi tog dem som dem var utan ytterligare info.
Ceasar blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad, därefter började vi leta nytt hem åt honom.
Han har nu blivit adopterad av Gustaf och Ashley som bor i Stora Sundby med sina två andra katter. Vi tror det blir skoj för Ceasar med kompisar och att han kommer kunna få utvecklas i sin egen takt i det nya hemmet. 
Ps bilden på Ceasar är från nya hemmet där han ligger och spanar lite i kattlådan. 
 

Vanja och Lava
Kattflickorna föddes hos en kattsamlare som på nytt börjat samla på sig katter, efter sitt djurförbud. Länsstyrelsen och polisen gjorde ett tillslag och tog Vanja och Lava plus de andra kissarna kom till Livbojen. De var tillsammans med bla Mini, Flix, mfl.
Flickorna hade blivit något skyygga av sitt tidigare liv, de hade förmodligen haft det tufft med dåligt med mat, de var fulla med öronskabb och mask mm och magra. Det dröjde några veckor innan vi fick ordning på deras magar, och allmänna hälsa. Sedan började de må fint och leka osv, men vi såg att flickorna inte trivdes inne i lägenheten i jourhemmet. Enda gången de levde upp lite var när balkonen öppnades och de fick känns doften av frihet.
Flickorna var ca ett år gamla. De blev kastrerade, vaccinerade, märkta, avmaskade och behandlade med stronghold mot öronskabb och var i fint skick när de flyttade till Mia på Björnmossens gård, där det finns ett litet mysigt stall där kissarna komemr att få bo. 
Stallkatterna Ayla och Frank har fått bo många år istallet, men nu har Frank gått bort och Ayla är en gammal kisse som inte har så länge kvar. Nu har de två nya flickorna fått ett nytt liv i stallet oh kissarna kommer kunna bli kompis med Ayla då de börjar få gå fritt.
En härlig tid med mycket spännande väntar nu kissarna i sitt nya hem, först blir de etablerade i stallet och sedan får de komma ut i stallet och sedan ut i friheten, sedan får de komma och gå som de vill. Mycket gosiga korgar mm fanns redan på plats för kissarna då de anlände. De var väldigt efterlängtade. 

Mini, numera Lizzy
En superhärlig katt fröken på ca 21 veckor med speciella behov.
Mycket tam och social i sättet. 
Mini är fullt vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad med stronghold mot öronskabb.
Mini var en extremt liten katt till växten, trots den bästa maten jourmatte kunde ge henne, avmaskningar och specialfoder så blev hon inte så stor så det gick att kastrera henne, utan hon vägde bara runt ett kg när hon fick flytta till sitt nya hem.
Hon var född hos en kattsamlare som på nytt börjat samla på sig katter, efter sitt djurförbud. Länsstyrelsen och polisen gjorde ett tillslag och tog Mini och de andra kissarna. Hon kom till Livbojen med dem, Ninja, Flix, Lava, mfl.
Mini fick ett hem och bytte namn till Lizzy.
Hon bor numera hos Emma och Sofia med sin andra katt Cassie, Lizzy blir nu lillasyster. Vi har redan fått rapport om att första mötet mella kissarna gick bra och att Lizzy är så kelig med dem så de knappt kan ta sig till jobbet. Det låter som att det hela gått över förväntan med Lizzy i sitt nya hem, och vi är väldigt tacksamma för det. 

Mimmi
Kom med Musse och Dessie från en uppstallningsplats för djur från Södra Sverige, tyvärr fick vi inte så mycket info om dem men det var tre fina svarta skönheter som var sociala.
Mimmi blev kastrerad, vaccinerad och chippad.
Mimmi har nu flyttat till Anderas med familj som bor på landet, de har en hund och en katt sedan tidigare.
Vi vet att Mimmi är lite van med hund så det passar bra. Hon är också en rätt tålig och trygg och nyfiken kisse så vi tror att hon kan passa bra i en barnfamilj med lite liv och rörelse runt sig.
När hon är trygg kommer hon kunna bli utekatt vilket vi verkligen tror att hon kommer att gilla. 

Musse
Katterna Musse och Mimmi och Dessie kom i ett gäng med katter från en uppstallningplats i södra Sverige.
Vi fick inte veta något om deras bakgrund tyvärr. Men de var trevliga och fina katter alla tre.
Han var okastrerad, så när han kom till oss blev han kastrerad, tatuerad och vaccinerad. 
Musse är en väldigt gosig, trevlig och mycket social kille med massor av energi.
Musse har fått flytta till Antonella med familj i Nyköping, de har ett stort hus och Musse kommer få bli utekatt med tiden, det kommer denna sociala och energiska kille verkligen att uppskatta. Musse tog omgående kontakt med familjens barn som blev överförtjusta i honom, och matte fick såklart musse över sina ben direkt så hon fick se vilken gosig kille det är.
Hela familjen är mycket glada över sin nya familjemedlem, kortet är från första dagen i nya familjen då han redan satt till bords och väntade på att något smaskigt skulle serveras. 
 

Dessie
Dessie och Mimmi och Musse kom från en av Länsstyrelsens uppstallnngsplatser för katter och andra djur i södra Sverige. 
De tre var tama fina och sociala kissar. Tre helsvarta skönheter.
Dessie var den största svarta honan och hon visade sig vara en väldigt snäll och lugn katt.
Dessie blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt, avmaskad och behandlad med stronghold mot öronskabb innan hon fick flytta till nytt hem.
Dessie hade turen att få ett underbart hem hos Bosse och Christina i Skärpinge. De har redan hundar, katt och höns och tuppar. Här väntar ett väldigt stimulerande, tryggt och kärleksfullt hem.
Bilden är från när Dessie just har landat i sitt nya hem och skall stiga ut ur buren. Hon blev hälsad på av andra kissen och det hela gick bra hälsar nya husse! När hon blir helt trygg kommer hon få kunna gå ut och in som hon vill i huset på landet. Ett härligt kattliv väntar nu för söta fina Dessie. 
 

Grace
Mycket söt och social hona som vill vara med överallt. Sköldpaddsfärgad. 
Kom till Livbojen med två vuxna kattungar. De bodde hos en person som matat dem ute, men de ville ej ha dem och ej ta ansvar för dem.
Grace blev kastrerad, vaccinerad och chippad och avmaskad.
Nu har Grace flyttat till sin nya husse och matte, det blev ett jourhem som tog hand om henne permanent, hon fångade Maries och Johnnys hjärta direkt och fick efter kastreringen flytta hem till dem.
De har via Livbojen hjälpt fyra katter till nya hem och hittade nu en misse som de ville ta hand om för livet. Så man kan säga att de räddat fem katter från olika hemska livsöden. Nu väntar ett liv som älskad kisse hos den nya familjen, här får hon ett stort och rymligt hus att inspektera, samt att hon får bli utekatt i den fina och mysiga miljö där de har sitt hus. Ett mycket härligt kattliv väntar nu Grace!
(På bilden ligger Grace på mattes sy-stol i sitt nya hem)

Oreo
Precis som kakan, sååå god och oemotståndlig!
Vad skulle Filippa som var jourhems matte göra när hon fick en oemotståndlig kille i jour? Fanns ju inget annat att göra än att adoptera den sötingen...
Oreo kom från en kille som inte längre kunde ha kvar honom pga dåligt mående och omfattande operationer. Han hade haft honom sedan han bara var ca 6 veckor gammal, och nu var han ett halvår.
Efter genomgång av kastrering, vaccination och id-märkning kommer nu fina Oreo få stanna i sitt jourhem permanent. 

 

Daffy
Honkatt på ca 7 månader, semilånghårig och svart-vit.
Syskon med Tassen och Sessan som fick hem under slutet av 2019.
Kom till Livbojen från en uppstallningsplats i södra Sverige, Länsstyrelsen hade beslutat att de tre katterna inte fick komma åter till sin gamla ägare och katterna stod utan ägare. De tre hemlösa små kissarna kom till oss. 
Daffy  blev kastrerad, vaccinerad, id märkt och behandlad med stronghold mot öronskabb och flyttade sedan hem till Ildiko som tidigare har katten Devil via Livbojen. De två träffades i jourhemmet då Devil var där då matte Ildiko var bortrest. När Ildiko kom hem tog hon med sig båda katterna hem och det går väldigt bra. Katterna är bästa kompisar och leker och har det väldigt roligt tillsammans. Vilken tur att matte reste bort så Devil och Daffy kunde få träffas och få ett liv tillsammans. 

Malte
En social och vacker kille som är blåtigré. Född 2014.
Maltes matte var allvarligt sjuk och kunde inte längre ta hand om sin kisse längre. Han behövde få komma till ett nytt hem, något vi hjälpte till med. 
Malte var kastrerad och id-märkt sedan tidigare. Även avmaskad. 
Malte har nu flyttat till Eva och hennes man, de förlorade i dagarna sin vackra schäfer hund som lämnade ett stort tomrum.
Det gick inte många dagar förren saknaden efter ett husdjur var för stor, de ville ha någon ny liten varelse att lägga sin kärlek på.
Malte får det underbart bra, han får bo med dem på landet och det är en bra bit från vägen, med flera byggnader och stor tomt kommer Malte kunna få härliga marker att utforska. Men först börjar livet som innekatt tills han vant sig med miljön och kan få gå ut. Tills vidare får han nöja sig med det stora fina uterummet med fönster åt alla håll.

Siri
Vuxen hona på ett par år. Gråtabby och vit. 
Hon är en kisse som inte gillar andra katter. Hon vill inte heller bo med små barn, utan är gosig med vuxna personer, men har sin integritet och ibland vill hon kela, och ibland vara ifred. Hon är en besämd liten fröken.
Hon hittades i Eskilstunas centrala delar där hon försökte ta sig in i olika portar och sökte hjälp från människor. Vrålhungrig. Ej kastrerad. Ej märkt. Någon ägare hittades aldrig, trots försök. 
Insaf hade Siri i jour och hon fastnade så mycket för henne att när hon flyttade tillbaks till Sthlm så tog hon med Siri hem.
Nu bor Siri med Insaf och hennes familj i Sthlm, här blir hon innekatt och vi har fått rapport om att hennes nya familj älskar henne väldigt mycket. Hon får mycket uppmärksamhet och kärlek och har lagt på sig i vikt, hon var väldigt mager då hon hittades ute. 
Hon är kastrerad, vaccinerad en gång, id-märkt och avmaskad. 

Tessie
Svart katthona med några vita strån på bröstet. 
Hon är ca 1.5 år gammal.
Tessie kom till Livbojen då hon var dräktig med sina två ungar Janson och Stefan i magen, de har växt upp och blivit tolv veckor och fått flytta till sitt nya hem.
Tessie var enda överlevande katten från ett ställe där de skjutit resten av katterna på gården, henne hade man lyckats stänga in i ett hus så hon slapp bli skjuten. Ett hemskt öde hade gått resten av Tessies kompisar till mötes tyvärr...
Tessie är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.
Den svarta skönheten bor numera hos Petra med familj i Hällberga. Efter några dagar i nya hemmet hälsar Petra att Tessie börjat knyta an lite till barnen redan, men hon är lite skygg fortfarande. Hon har börjat slappna av och busa lite på kvällarna. När hon är mer hemmastadd kommer hon kunna få börja gå ut, vilket vi tror hon kommer älska då hon verkar vara en liten jägare. 

Stefan och Jansson
Kattungar till mamma Tessie, kom till Livbojen då de låg i mammas mage och föddes i jourhem och växte upp med sin mamma och flera andra kissar som de blev vänner med och busade med. Efter en trygg och härlig kattungetid var der dags att börja livet på egen tass.
De fick flytta till samma hem då de bara var två ungar och de var väldigt tajta, redan från början då de föddes. Mamma katt var ganska överbeskyddande mot dem och älskade sina små kottar hela vägen tills de blev 12 veckor och fick flytta.
Bröderna bor numera hos Elina, fd jourhem till Livbojens katter. Hon hade förlorat två av tre katter på kort tid. Nu fick de två bröderna komma hem till Elina med familj för att få ett permanent hem. Vi har redan fått rapport och katterna ligger i soffan och myser med familjens barn och det hela går väldigt bra berättar nya matte. 
Vaccinerade två ggr, chippade och avmaskade. 

Zizzla
Kattunge till "Mammis-katt"
Syskon med till Zoya, Zantoz, och Zemla.
Mammakatt och hennes fyra ungar kom in till Livbojen då kattungarna var ca 6 veckor gamla. 
De kom från samma gård som Bettan och hennes kattungar. Allt som allt räddade vi 15 katter från denna gård, varav 12 st av dem var honor. Nästa sommar hade det varit totalt kaos där med förmodligen upp till 12 st dräktiga honor. De som bodde på gården hade inga planer på att kastrera dem.
Camilla som tidigare varit jourhem och hade katten Mowits och katten Silje från Livbojen förlorade tragiskt nog Mowits här om dagen pga akut sjukdom, och katten Silje som blev ensam blev helt förkrossad, vägrade att äta och mådde dåligt.
Camilla hörde av sig och vi bestämde att Zizzla skulle kunna vara ett bra sällskap för Silje och de skulle nog kunna bli bra kompisar, båda är busiga och nyfikna och gillar andra katter. 
Nu bor Zizzla med Camilla och Silje och hon kommer få ett tryggt hem med dem i en stor och rymlig lägenhet och en innätad balkong där de kan ha skoj då det är lite varmare ute. 
 

Zemla
Kattunge till "Mammis-katt"
Syskon med till Zoya, Zantoz, och Zizzla.
Mammakatt och hennes fyra ungar kom in till Livbojen då kattungarna var ca 6 veckor gamla. 
De kom från samma gård som Bettan och hennes kattungar. Allt som allt räddade vi 15 katter från denna gård, varav 12 st av dem var honor. Nästa sommar hade det varit totalt kaos där med förmodligen upp till 12 st dräktiga honor. De som bodde på gården hade inga planer på att kastrera dem.
Numera är Zemla Nyköpingsbo och bor med sin nya husse och matte Anderas och Linnéa. De har redan tidigare två katter, och hade kollat in Zemla på hemsidan en längre tid, när de såg att hon fortfarande itnte fått nåt hem och var sist ut i kullen så bestämde de sig för att adopera henne. Sagt och gjort nu bor lilla Zemla med sin nya familj som innekatt.

Roger och Ruben
Bruntigrerade syskon på ca 6 mån. 
Roger är kastrerad, vaccinerad två ggr, chippad och avmaskad. Ruben måste vänta lite med kastrering efter ett ingrepp där man ej hittade hans ena kula i buken. Han är vaccinerad två ggr, chippad och avmaskad.
(Ricky och Roy är deras bröder).
De kom till Livbojen som kattungar och i mycket dåligt skick, pälsarna på dem var förstörda, de var undernärda, fulla med mask och öronskabb och krävde månader av återhämtning hos Livbojen innan de kunde flytta till egna hem. 
Killarna har flyttat till Linda och Maya i Västerås. Här blir de innekatter och väldigt ompysslade av sin nya familj, de har bl fått fina höga klösträd som de verkligen gillar. 
Killarna var i flera veckor väldigt rädda av sig men har nu börjat göra stora framsteg och de har nu tillåtit sig att bli klappade och busade med. Mattarna är nöjda nu då de äntligen fått komma grabbarna nära och fått gosa med dem.
Ruben är bibokad på kastrering (öppning av buk osv) den andra mars 2020. Betalat av Livbojen.