Yrsa
En söt liten sköldpaddsfärgad hona på ett år ca.
Kom till Livbojen i ett gäng om sju vuxna katter då ägaren kommit in i en kris som gjort att hon tappat kontrollen över antalet katter.
Katterna var i fint skick och har fått mycket socialisering och omvårdnad men Yrsa söker nu nytt hem via Livbojen.
Hon har blivit kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Hon har bott med många katter men vill gärna inte bo med så många katter. Hon är en kelig men bestämd dam när hon sätter den sidan till, ja hon är lite som en padda kan vara i sättet. 
Yrsa bor numera hos Jessica och Ehlias, där hon får bli ensamkatt och få all kärlek och uppmärksamhet som hon behöver. Hon var inte så förtjust i de andra katterna som hon kom med. Hon blir innekatt och ett familjeliv väntar henne nu där hon blir en älskad familjemedlem.

Ylva
En gultabby hona på ca 1.5 år. Ganska liten till storleken. 
Kom till Livbojen i ett gäng om sju vuxna katter då ägaren kommit in i en kris som gjort att hon tappat kontrollen över antalet katter.
Katterna var i fint skick och har fått mycket socialisering och omvårdnad men blev för många.
Ylva söker nu nytt hem via Livbojen.
Hon har blivit kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Ylva är en jättegosig liten flicka, som älskar att buffa och puffa i ansiktet och spinna och visa kärlek. Hon är även nyfiken och busig. Gillar inte så många andra katter på en gång, önskar helst bli ensamkatt.
Och det blev hon, ensamkatt slltså. Nu får Ylva en hel familj som älskar bara henne och hon får vara cetrum av uppmärksamhet.

Gossegrisen och Vargen
Gossegrisen är en gultabby kille på ett år. 
Vargen är en bruntabby kille på 1.5 år. 
De kom till Livbojen i ett gäng om sju vuxna katter då ägaren kommit in i en kris som gjort att hon tappat kontrollen över antalet katter.
Katterna var i fint skick och har fått mycket socialisering och omvårdnad men blev för många.
Båda killarna är keliga, snälla och underbara familjekatter och passade bra i en familj med lite liv och rörelse.
De blev kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade då de kom till oss på Livbojen.
De bor numera hos Martina och hennes man och två barn. Killarna kommer framöver kunna bli utekatter eftersom de bor på landet.
 

Måns
En vacker kille på ca 1,5 år. Bruntabby och vit.
Kom till Livbojen i ett gäng om sju vuxna katter då ägaren kommit in i en kris som gjort att hon tappat kontrollen över antalet katter.
Katterna var i fint skick och har fått mycket socialisering och omvårdnad men blev för många.
Han har blivit kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Nu bor Måns med Sufola och katten Jal som hon tidigare adopterat från oss. Jal är utekatt och det kommer Måns ochkså kunna bli när han rotat sig i det nya hemmet. Måns är en stor stilig kille som förmodligen kommer älska att få kunna gå ut och röra på sig. 

 

Yngve
En röd-tigrerad grabb på ca två år.
Kom till Livbojen i ett gäng om sju vuxna katter då ägaren kommit in i en kris som gjort att hon tappat kontrollen över antalet katter.
Katterna var i fint skick och har fått mycket socialisering och omvårdnad men blev för många.
Yngve har dock varit utekatt hela livet, dök upp hos kvinnan som samlat på sig för många katter. Hon tog in honom och matade honom, men oklart varifrån han från början kommer. Han är inte så jätteförtjust med andra katter, men är ok med dem. Kan bero på att han gått okastrerad så länge med men nu är han som sagt kastrerad och nu börjar hans hormoner gå ur kroppen. Men vi tror att han fortfarande önskar kunna gå ut i sitt nya hem. 
Yngve söker nu nytt hem via Livbojen.
Han har blivit kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Nu har Yngve fått flytta till Mikael med familj som bor på landet med kattlucka och de har förberett allt för Yngves ankomst, här kommer han kunna fortsätta få gå ut och vara i friheten, ej trängas med andra katter som hahn inte gillade så mycket, utan få all kärlek och uppmärksamhet vilket han verkligen inte är så van med. Nu börjar livet för Yngve i sitt nya hem. 

Mimmi
En liten svart semilånghårig hona på 8 månader.
Hon är innekatt i dagsläget men kan också trivas som utekatt.
Mimmi kom till oss då hon ej trivdes i sitt förra hem, ägaren pratade om att avliva henne. Vi tog henne direkt. 
Efter en vaccination och ett veterinärbesök för att kolla hälsan var det dags för Mimmi att leta nytt permanent hem. 
Vi märkte att hon åt dåligt och hade ätit mycket dåligt i förra hemmet, veterinären kunde konstatera att det orsakats av stress. Nu äter Mimmi bättre och är trygg i sitt nya hem hos Marina och Andreas och deras kisse och hund. 
Här blir hon ompysslad och älskad. 

Skruttan
Blå och vit mycket söt sällskaps katt på tre år, född 2017.
Kattfamiljen och två till vuxna katter kom till oss då de akut behövde lämna sin familj pga tragiska omständigheter.
Skruttan var en toppenbra mamma till fyra fina och friska kattungar.
Hon är social, mysig, rumsren och en bra familjekatt. Är ok med andra katter men ej beroende av dem. Har varit utekatt men är nu bara inne och accepterar detta med.
Skruttan blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad och har nu flyttat till Ellinor med familj som sedan tidigare har katten Zcilla. Kissarna har nu ett galler mellan sig de första dagarna och har nosat på varandra och det har gått bra.
De kommer inom kort släppas ihop och Skruttan som verkligen gillar andra katter kommer förmodligen att skapa lugn så kissarna snabbt kan bli vänner. 

Patrik och Penny
Svart vit hane, svart hona. Båda är ungar till mamma Skruttan och syskon med Pontus och Pierre.
De har haft en härlig kattungetid med mamman och sina syskon och nu har de efter full vaccination och chip och avmaskning flyttat ill Ann med dotter.
De har länge längtat efter sina kissar och efter en lång väntan är de nu hämtade av två förväntansfulla tjejer. 

Pontus och Pierre
Två av mamma Skruttans kattungar.
De kom till oss med sin mamma och två syskon och två andra vuxna katter då de akut behövde lämna sin familj pga tragiska omständigheter.
De två killarna blev vaccinerade två ggr, avmaskade och chippade innan de flyttade till sitt nya hem.
Numera bor bröderna hos Anki och Micke i Hallstahammar.
Småkissarna landade i familjen precis då de gick på semester så nu blir det en härlig tid för dem i sitt nya hem och de kommer få vara mycket med sin familj de första veckorna. 

 

Loo och Aurora
Livbojen svarade på ett nödrop från en familj söderut som tagit in en förvildad kattfamilj, där mamma katt var något klappbar. 
De här två var två systrar som kom till Livbojen tillsammans, mamman och två andra ungar fick stanna i hemmet som tog sig an denna hemlösa kattfamilj på fem. Eftersom de var utefödda tog det lite mer tid för dem att få dem helt tama, detta var nya ägaren införstådd med när hon adopterade dem. Jourhemmet hade jort ett utmärkt jobb med bäbisarna som fick vara bland en annan ta kattfamilj så processen att bli tama gick ganska fort. 
De är rumsrena och de blev vaccinerade en gång, chippade och avmaskade. 
Nu bor de med sin nya ägare Ann-Charlotte som såg annonsen och kände att de här två flickorna var rätt för henne. 
Vi hoppas de får många fina år tillsammans. 

Markus
En sliten och hemlös kille som räddades av Sofie med familj i Torshälla.
Kissen hade setts till en tid ute och var i dåligt skick, några snälla personer fångade in honom och kotaktade oss på Livbojen.
Vi såg till att han kom till Vettris för provtagning och undersökning. Som tur var hade Markus klarat tiden i hemlöshet bra och dagen efter gick vi vidare med kastrering, vaccination och chippning och även avmaskning frontline för fästingar och stronghold för öronskabb gavs till Markus.
Efter en tids återhämtning visade det sig att han var redo för att söka ett hem på egen tass. Sofie med familj var jourhem till honom under tiden, men nu bor Markus hos nya matte Kristina som är pensionär och hemma om dagarna, hon har haft katt tidigare och den blev gammal och gick bort. Nu ville hon rädda ytterligare ett litet liv och efter någon dag blev Markus så mysig och kelig och hoppade upp i sängen och spann. Han visar verkligen sin tacksamhet och har ej tappat tron på människor, vilket man trodde han skulle gjort då han var så fruktansvärt smutsig, utsvulten och full med fästingar då han räddades från hemlösheten. 

Tage
En vacker och snäll svart långhårig kille på två tre år.
Han kom tillsammans med tre andra katter till Livbojen. De hade dykt upp på en kvinnas altan och velat ha mat och ingen i trakten kände till dem. Han var redan kastrerad så en ägare måste han haft tidigare.
De andra katterna som kom in med honom, tre honor, var högdräktiga och kom in till oss i sista sekunden.
Kristina med sambo som bor i Nyköping hade två katter från Livbojen, men förlorade mycket nyligen lilla Esmeralda i sjukdom och hon kunde ta två nya kissar från Livbojen för att ge ett permanent och kärleksfullt hem, vilket vi verkligen uppskattade.
Nu bor Tage med dem och Dunsan och även lilla Ciara som behövde nytt hem igen efter att ha bott med sin matte i ca ett halvår. 
Tage ville gärna fortsätta kunna gå ut och det får han hos din nya familj för de bor på landet. 
Innan han flyttade blev han chippad, vaccinerad och avmaskad. 

Thea och Tina
Kattflickorna kom till Livbojen då de var lite över 12 v gamla (tillsammans med systrarna Zelda o Zelma).
De bodde hos en kvinna som hade två katter som hon inte hunnit kastrera innan de blev dräktiga, vi hjälpte kvinnan att placera några av ungarna som hon själv inte klarade att få hem till.
De fina tjejerna var väldigt sociala, gosiga, mysiga och härliga, och sin vaccination och chip och kontroll av veterinär fick de nytt hem hos Sandra med sambo som sedan tidigare har en kisse. Katterna blir innekatter med tillgång till inglasad balkong och många fina klösträd. 

Zelda och Zelma
Två kattungar som kom till Livbojen (med Thea och Tina) då en person fått flera kullar med katter samtidigt och kunde ej hitta hem åt alla.
Hon kommer nu kasterra sina katter så inte samma sak händer igen.
Towa och Lovisa blev vaccinerade och chippade och avmaskade av veterinär via Livbojen. De har nu flyttat till Hanne med man och två barn. En barnfamilj passade dessa systrar bra med den typen av hem då de är så sociala, snälla och orädda för det mesta. De är även vana med hund som finns inom släkten. 
 

Lio
Kattungarna Lio, Love, Lilo och Lulu föddes inomhus hos Livbojen av en hemlös kattmamma som fångades i en fälla i ett projekt som Livbojen jobbat med i flera år.
I kattgruppen bor många kastrerade katter men ibland blir det kattungar, då kontaktar mannen oss som ansvarar för dessa kissar. 
Lio flyttade till sin husse Henrik efter att han blivit 12 veckor och blivit vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Mamman har tagit hand om sina bäbisar väldigt bra under hela kattungetiden trots att hon var väldigt skygg för oss människor. 
 

Love
Kattungarna Love, Lio, Lilo och Lulu föddes inomhus hos Livbojen av en hemlös kattmamma som fångades i en fälla i ett projekt som Livbojen jobbat med i flera år.
I kattgruppen bor många kastrerade katter men ibland blir det kattungar, då kontaktar mannen oss som ansvarar för dessa kissar. 
Lio flyttade till sin nya matte Nathalie efter att han blivit 12 veckor och blivit vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Mamman har tagit hand om sina bäbisar väldigt bra under hela kattungetiden trots att hon var väldigt skygg för oss människor. 
Nathalie

Lilo och Lulu
Katungarna Lilo och Lulu, Love och Lio föddes inomhus hos Livbojen av en hemlös kattmamma som fångades i en fälla i ett projekt som Livbojen jobbat med i flera år.
I kattgruppen bor många kastrerade katter men ibland blir det kattungar, då kontaktar mannen oss som ansvarar för dessa kissar. 
Lilo och Lulu flyttade till sin matte Fredrika efter att de blivit 12 veckor gamla och blivit vaccinerade, chippade och avmaskade. 
Mamman har tagit hand om sina bäbisar väldigt bra under hela kattungetiden trots att hon var väldigt skygg för oss människor. 

Gossen
Hemlös irrade han runt på landet i södra Sverige, han dök upp hos ett par som hade andra katter.
Här bosatte han sig och ingen verkade känna till honom. Han var omärkt och okastrerad, liksom så många av de katter som kommer in till oss.
Efter att upphittarna frågat runt och ingen kände igen honom, fick han komma till ett jourhem i Livbojen. 
Han hamnade hos Livbojen.
Vis Livbojen kom han till veterinär och genomgick kastrering, vaccination och märkning samt avmaskning. 
Gossen bor numera hos Ewelina och Tomas som fått tips av några bekanta om att adoptera en kisse av Livbojen.
Sagt och gjort nu har Gossen fått ett underbart hem hos paret och redan första kvällen gjorde han sig hemmastadd och tog flytt mm väldigt bra hälsar hans nya människor.