livbojen logga fb

Smulan
Mycket social tjej som vi tror är under året gammal.
Kommer från en uppställningsplats i Södra Sverige utan bakgrundsinformation, är en väldigt social tjej. 
Älskar att vara med, sitta i knäet, snurra runt benen, ligger framför fötterna.
Livbojen såg till att hon blev kastrerad, vaccinerad, chippad, tatuerad, avmaskad, behandlad med stronghold.
Smulan blev adopterad av Rebecka med man samt tre barn, och två katter varav en (fd Pralin) är från Livbojen. 
Smulan kommer kunna få gå ut framöver om hon önskar det och få följa med familjen på äventyr till sommarstugan osv.
Efter en prövotid blev det klart att Smulan fick stanna permanent, på bilden med hälsning syns Smulan med sin bästis Pralin när de ligger och gosar med varandra. Större hankatten gillar mestadels att vara ute så tjejerna får lite skoj ihop inne just nu. 

Ragnhild
Jättegosig och mysig hona, men ålder är dock okänd. Hon kom från en uppställningsplats i södra Sverige, hon var redan kastrerad men vi ordnade så hon även blev märkt (både chippad och tatuerad) samt vaccinerad och avmaskad.
Hon visade tydligt att hon ville vara ensamkatt och skulle passa bra hos ett äldre par. 
Ragnhild bor numera hos Kathrins föräldrar. De bor på en gård med sin dotter och på gården finns även andra kissar men honkommer bli innekatt mestadels hos det äldre paret, vi tror det kommer passa henne alldeles utmärkt.
Vi har redan fått rapport från Kathrin om att det här var en "perfect match" för hennes föräldrar. 
 

Signe
Katt som hittades utomhus och ägaren hade avlivit visade det sig då öronmärkningen kontrollerades.
Signe var född 2011 och redan kastrerad och tatuerad.
Vi ordnade så hon även blev chippad, samt vaccinerad och avmaskad. 
Hon var en ensamkatt som gillade all uppmärksamhet för sig själv.
Nu bor Signe hos en äldre dam vars dotter var och hämtade upp Signe. 
Detta blev en bra kombination då en gammal dam kände sig ensam och en gosig kattt ville ha sällskap.

Selma
En sköldpaddsfärgad hona på ca 1,5 år.
Kommer från en familj som uppger sig räddat henne från avlivning. Men de kunde inte ha kvar henne då de hade andra katter och barn. Hon har haft lite svårt för barn och andra katter, så hon vill gärna ett hem utan det.
Livbojen tog in henne i jourhem och såg till att hon blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad och efter det hittade hon snabbt ett hem pga sitt härliga sätt och gulliga utseende. 
Selma bor numera hos Anita i Sthlm, här har hon det superbra. Vi har redan fått hälsning och många fina bilder. Nya matte berättar att hon direkt gjorde sig hemmastadd och sov i sängen första natten, och var med matte i köket och lagade mat. Nya matte är väldigt nöjd över sina nya livskamrat. 

Chin och Chilla
Chin och Chilla kurade ihop sig i buren och såg ut som två små Chinchillor när de kom. Grå ullig och mjuk päls. De hittades övergivna utan mamma eller syskon i ett garage i södra Sverige. De var fulla med mask och så hungriga när de landade i jourhemmet i Kärrtorp. Men så tama och keliga. Efter avmaskningskurer och vaccinering blev de riktigt pigga och busiga små rackare som ändå alltid stannade upp för en kelstund. Chin är den chilla som helst myser och Chilla vill inte sitta stilla. I sitt nya hem i Nykvarn, hos Carina och Mattias, får de ett stort hus att busa i och sen när de kastrerats och vuxit till sig lite, möjlighet att vara ute i naturen. Stort lycka till!
Innan de flyttade blev de även chippade. 

Ludde
En underbart social och gosig kille på ca 3 år. Tabbyfärgad och vit.
Han kommer från en uppställningsplats i Södra Sverige utan bakgrundsinformation. Så vi vet inte hur han levt förut, men han är innekatt i jourhemmet och trivs med det så han kan fortsätta vara innekatt. Han vill dock vara ensamkatt utan andra katter i hemmet, han har visat tendeser till att bli väldigt bossig över andra katter och lite för tuff. Han bör inte bo i en barnfamilj då han kan ta lite kärleksbett och gillar lite tuffa tag.
Via Livbojen såg vi till att han blev kastrerad, vaccinerad, avmaskad och chippad, veterinären tyckte han var i gott skick. 
Han går på ett foder för att förhindra urinstenar och det gilar han väldigt mycket, royal canin urinary det gillar han och får med sig när han flyttar. Har haft en inflammerad blåsa men nu är det bra.
Han är helt rumsren i jourhemmet. 
Ludde har fått ett permanent hem hos Ida som bor i en tvårummare i Västerås, här blir han innekatt och får mycket kärlek och gos, som ensamkatt får han mattes odelade kärlek och uppmärksamhet.
Enligt uppdateringar är han fortsatt rumsren och verkar inte något stressad alls och mår bra, vilket vi är väldigt glada för!

Joakim
Väldigt social kille som är född 2015, färg blåtigre.
En sedan tidigare kastrerad och öronmärkt hane som nu blivit vaccinerad och avmaskad och den 14e december drog han ut några trasiga tänder, en operation som Livbojej bekostade. Fin i munnen mådde han ännu bättre än tidigare.
Det är olart hur han levt tidigare då han kom från en uppställningsplats utan bakgrundsinformation.
Bor numera hos Monica och hennes man i en villa i Enköping, till sällskap får Joakim katten Assar 16 år. De bor utan trafik i närheten så kissarna kan få vara utekatter vilket vi tror Joakim kommer att gilla!

Jonny
Fin blåtigre och vit hane på ca 3-4 år.
Vi vet inget om hans bakgrund dock då han kommer från en uppställningsplats med flera andra katter i samma gäng. Han är social, trevlig och snäll mot de andra katterna i rummet.
Han är kastrerad, öronmärkt, vaccinerad samt avmaskad. 
Jonny bor numera i Hallstahammar med sin matte Anneli, sin lillmatte och en honkatt på 4.5 år.
Jonny blir innekatt i en stor trea med inglasad balkong, vilket vi tror passar honom bra. 

Jack och Janet
Vi vet inget om deras bakgrund, då de kommer från en uppställningsplats med flera andra katter i samma gäng. 
De kom till Livbojen och blev här kastrerade, vaccinerade, märkta och avmaskade.
Båda två drog ut ett par tänder med, vilket Livbojen bekostade.
Då de fått alla behandlingar som de behövde flyttade de ut till Bengt som bor i Hjälmaresund, som tidiggare haft två kissar från Livbojen som gått bort.
Hos Bengt får de gå in och ut som de vill genom en kattlucka, efter de bott in sig såklart. Bengt bor fint ute på landet och det kommer bli jättebra för dessa skygga kissar som får leva ett härligt liv och ta den tid på sig som de vill att bli tama. 

Ingemund
Kom till Livbojen med ett gäng kissar
från en uppställningsplats i södra Sverige, tyvärr utan bakgrundsinformation.
Han visade sig vara en jättegosig och social kille som charmade Berit från Stallarholmen som kom och kikade på honom.
Han behövde dock laga tänder och efter att det i början av december 2020 ordnats så kunde han flytta hem till sina nya matte. 
Han blev också kastrerad, vaccinerad och chippad innan han fick flytta till nytt hem.

 

Prick och Fläck
Två kissar som levt som hemlösa tills de var ca 8 månader gamla, de fångades sedan in, blev tama och kastrerades. Men ägaren kunde ej ha dem kvar pga olika händelser i livet. 
Brith som bor utanför Stjärnhov hörde av sig till Livbojen och sökte två kissar till sin
gård där det finns hästar och får. Deras kisse dog i våras efter 15 års "tjänst" på gården. Brith behövde nu nya miss och det blev perfekt för Prick och Fläck som fått flytta in på gården nu, de börjar sitt spännande katliv inomhus,
men får om några veckor trava runt bäst de vill på gården och jaga möss eller ligga inne på soffan. Ett bättre liv för en katt får man leta efter.
Kissarna var redan kastrerade och tatuerade, men vi såg till att de blev vaccinerade och avmaskade. 

Randi
Randi kommer från ett misärhem, ett hem där hon inte fick det hon behövde. Länstyrelsen omhändertog henne tillsammans med en äldre kattunge. De två verkade inte bry sig om varandra särskilt och kattungen har redan nytt hem. Randi är försiktig och undrar nog om det goda är att lita på. 
Hon är kastrerad, vaccinerad 1 gång, chippad, avmaskad samt behandlad mot öronskabb. 
Ålder okänd, men veterinär gissar ca/över 1 år. 
Efter att ha omhändertagits från ett misärhem och fått mellanlanda i tryggt jourhem i Kärrtorp, så är hon äntligen fått sitt för-alltid hem. Hon är redo för ett liv på landet utanför Åkersberga, med fina matten Sofia, vovven Spike och nya kattkompisen Maurius (som också är från Livbojen).

Kattis, numera Greta 
En urmysig kattunge som kom till Livbojen med en kattkompis från en uppstallningsplats i södra Sverige.
En bäbis som charmade alla hon mötte, modig, kavat och social.
Hon fick bo i jourhem i Kärrtorp i Sthlm men kom sedan till Eskilstuna, till Hans-Olov som bor i ett hus på landet, hans gamla kisse hade nyligen gått bort så nu sökte han sig en ny liten vän.
Greta som hon blev döpt till får mycket buskul i det stora huset samt med hundarna och när hon är kastrerad får hon gå ut och möta nya äventyr ute i det fria.
Iannan Greta flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad, avmaskad och behandlad mmot öronskabb. 

Pantera
Liten bruntabby och vit flicka på ca 5 månader.
Hon kommer från gården där det fanns 14 katter som Livbojen räddade. Gården var såld, de nya ägarna ville inte ha en massa katter och de hade ingenstans att ta vägen.
Lilla Pantera var en av dessa kissar.
Hon blev tam efter några veckor i jourhemmet.
Jourhemmets beskrivning av henne: Panthera är lekfull, kelig och modig. Blir gärna omkringburen.
Hon är vaccinerad två ggr, avmaskad, behandlad två ggr mot öronskabb två ggr och chippad. 
Panntera blev adopterad av Jonas och Anneli som sedan förut har katterna Bumpe och Ragge från Livbojen. Även en adopterad fd hemlös hund bor i familjen, men de tyvärr miste nyss sin gammelkisse och ville rädda ett nytt litet liv.
Vi har fått bilder och uppdateringar från Panteras nya hem och det verkade som vi hittade det perfekta hemmet för henne och nu blir Pantera en älskad kisse som får fira jul i tryggheten. 

Kelly och Karin
På en gård i södra Sverige bodde 14 st katter och ägaren som matat dem hade flyttat, han återvände och matade dem dagligen men de som köpt gården ville inte ha katterna på köpet.
Alla katter var okastrerade och började föröka sig i rasande fart. Av de 14 katterna var 11 st honor och till våren hade det varit uppskattningsvis 40-50 kattungar på gården. Det fick inte bara hända!
Livbojen tog in ALLA katter och nu söker de hem via oss.
De är kastrerade, vaccinerade, cippade samt tatuerade, avmaskade och behandlade för öronskabb.
Kelly med syskon är ca 6 månader, de har fått mat regelbundet så de var inte alls magra, de har mestadelen levt ute men även fått komma in i en stor hall där de fått vara i värmen, gårdsägaren har försökt klappa dem så gott det gick men det var svårt då de blev fler o fler. Det märks att de varit inne förut och alla är rumsrena, men de är ovana med klapp och kel och närhet. Dock är de nyfikna och springer inte undan utan ligger kvar. De blir mer och mer lugna och stabila och mer och mer framåt.
Skygga systrarna Kelly och Karin bor nu i ett gemensamt hem på landet i Jäder, där husse Mattias med familj har sitt boende. 
Katterna börjar med att boa in sig i ett mysigt uthus med värme, och kommer sedan få röra sig som de vill i en kattvänlig miljö ute på landet, det liknar den miljö de tidigare kom ifrån, men nu med en ansvarsfull ägare. 

Klara, umera Zoda
På en gård i södra Sverige bodde 14 st katter och ägaren som matat dem hade flyttat, han återvände och matade dem dagligen men de som köpt gården ville inte ha katterna på köpet.
Alla katter var okastrerade och började föröka sig i rasande fart. Av de 14 katterna var 11 st honor och till våren hade det varit uppskattningsvis 40-50 kattungar på gården. Det fick inte bara hända!
Livbojen tog in ALLA katter och nu söker de hem via oss.
De är kastrerade, vaccinerade, cippade samt tatuerade, avmaskade och behandlade för öronskabb.
Klara med syskon är ca 6 månader, de har fått mat regelbundet så de var inte alls magra, de har mestadelen levt ute men även fått komma in i en stor hall där de fått vara i värmen, gårdsägaren har försökt klappa dem så gott det gick men det var svårt då de blev fler o fler. Det märks att de varit inne förut och alla är rumsrena, men de är ovana med klapp och kel och närhet. Dock är de nyfikna och springer inte undan utan ligger kvar. De blir mer och mer lugna och stabila och mer och mer framåt.
Zoda bor numera hos Lisa med familj i Mjölby, de har även en kastrerad hankatt som de önskade sällskap till. 
På bilden ses Zoda i sitt nya hem, där beskrivs hon som sällskaplig och kelig. 

Adriana och Rocky
På en gård i södra Sverige levde 14 st katter, gården hade sålts men den nya ägaren ville inte ha 14 okastrerade katter som sprang runt. Katterna hade ingenstans att ta vägen, de fick mat varje dag men hade ingen framtid. 
Alla fick komma till Livbojen. Adriana och Rocky var två av dem. Redan på gården såg man att dessa två hängde ihop, Rocky beskyddade lilla Adriana.
De fick följas åt till nytt permanent hem, de bor numera hos Åsa med familj i Flen. Det hela går fint berättar nya matte.
Innan de flyttade blev Adriana vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad med stronghold, Rocky blev kastrerad, vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad med stronghold. 
 

Emma
På en gård i södra Sverige levde 14 st katter, gården hade sålts men den nya ägaren ville inte ha 14 okastrerade katter som sprang runt. Katterna hade ingenstans att ta vägen, de fick mat varje dag men hade ingen framtid. 
Alla fick komma till Livbojen. 
Emma var en liten ca 6 månaders blyg hona som med tiden blev nästan helt tam i jourhemmet. Hon har nu fått ett permanent hem hos Annika, som fastnade för Emma är hon var och besökte henne i jourhemmet.
Emma blev innan flytt kastrerad, vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad med stronghold.

Penny
På en gård i södra Sverige levde 14 katter som nu stod hemlösa då gården sålts. 
De fick mat varje dag men nya ägaren till gården ville inte ha dem och katterna hotades av avlivning.
Livbojen tog in alla katter, som var fulla med mask och öronskabb. Efter behandling samt kastreringar mm kunde vi börja leta nya hem till gänget.
Först ut till nytt hem är en tam hona som blev döpt till Penny av jourmatte.
Hon var en väldigt kelig hona som blev kastrerad, vaccinerad och märkt innan hon fick flytta, samt avmaskad och behandlad för öronskabb x 2.
Hon bor numera hos Britt med man och där kommer hon kunna fortsätta gå ut om hon önskar. 

Angel
Bruntabby och vit hona på 5 år.
Hon är kastrerad, öronmärkt och vaccinerad.
Vi hjälpte en annan förening i södra Sverige att ta in henne men när hon kom till oss visade det sig att hennes munstatus var otroligt dålig, hon behövde dra ut många trasiga tänder pch gå på penicelin. 
Livbojen lade ut 14 000 kr på att få Angels mun fin, två sövningar krävdes. Hon måste ha haft fruktansvärt ont under en längre tid.
Nu är Angel fri från smärtorna och kommer kunna leva ett underbart liv hos en äldre dam som längtat efter en ny kisse sedan hennes äldre kisse nyligen gått bort. 
Nu väntar ett härligt tryggt och skönt liv för Angel med sin nya matte.

Bubben och Buffy
En av fyra "jourhems-skatter" som i jourhemmet togs emot med öppna tassar av tre vuxna kissar och några andra jourkissar. 
Det var Bubben, Buffy, Brutus och Bellatrix som mamma-lösa ungar kom till Livbojen. 
Efter en härlig uppväxt med trygghet, mys och bus var dert dags att hitta nytt hem.
Efter vaccination, chip och avmaskning flyttade kattsyskonen till nya matte Saga där de kommer få ett permanent och härligt fortsatt liv tillsammans. 

Brutus
En av fyra "jourhems-skatter" som i jourhemmet togs emot med öppna tassar av tre vuxna kissar och några andra jourkissar. 
Det var Bubben, Buffy, Brutus och Bellatrix som mamma-lösa ungar kom till Livbojen.
Efter en härlig uppväxt med trygghet, mys och bus var dert dags att hitta nytt hem.
Efter vaccination, chip och avmaskning flyttade gosiga Brutus till Frida L. med familj där han får en kattkompis att leka med. 

Bellatrix
En av fyra "jourhems-skatter" som i jourhemmet togs emot med öppna tassar av tre vuxna kissar och några andra jourkissar. 
Det var Bubben, Buffy, Brutus och Bellatrix som mamma-lösa ungar kom till Livbojen. 
Efter en härlig uppväxt med trygghet, mys och bus var dert dags att hitta nytt hem.
Efter vaccination, chip och avmaskning flyttade fina Bellatrix till Anna E. med familj där hon får en kattkompis att leka med. 
 

Audrie
Livbojen fick ett larm om att en katthona fött fyra ungar i en källare och de som matade mamman och hade henne i sitt hus ville inte ha nån av dem kvar och sa att det var hemlösa katter. Livbojen hämtade in hela kattfamiljen (mamma Audrie och pojkarna Odin, Ozzy, Olof, Otello och )
En härlig kattunge-tid följde i jourhemmet med mycket bus och gos.
Nä ungarna var 12 v fick de flytta till sina nya hem och mamma Audrie som fäst sig väldigt mycket vid jourhemmets hund ville bo permanent hem en hund.
Sagt och gjort, efter kastrering, vacc och märkning flyttade Audrie till Angelica från Hallstahammar som har en kattvan hund och vi hoppas att Audrie även blir bästa vän med lilla hunden Kaj som är en Corgie. 

Odin
En liten kille som kom till jourhem med sina 3 brorsor och mamma Audrie. Alla har varit vid bra hälsa, lekfulla, helt tama, gosiga och snälla mot andra djur. Vana med hund i jourhemmet.  Adopteras tidigast den 11 november. Vaccinerad 2 gånger och chippad och avmaskad. 
Två bröder, Odin och Ozzy fick följas åt och flytta till Veronica Klemets som bor i Kolbäck.

Ozzy
En liten kille som kom till jourhem med sina 3 brorsor och mamma Audrie. Alla har varit vid bra hälsa, lekfulla, helt tama, gosiga och snälla mot andra djur. Vana med hund i jourhemmet. Adopteras tidigast den 11 november. Vaccinerad 2 gånger och chippad och avmaskad. 
Två bröder, Ozzy och Odin fick följas åt och flytta till Veronica Klemets som bor i Kolbäck.

Olof
En liten kille som kom till jourhem med sina 3 brorsor och mamma Audrie. Alla har varit vid bra hälsa, lekfulla, helt tama, gosiga och snälla mot andra djur. Vana med hund i jourhemmet. Adopteras tidigast den 11 november. Vaccinerad 2 gånger och chippad och avmaskad. 
Bor nu permanent med Sandra och Kevin i Barva och de har sedan förut en annan kisse med. 

Otello
En liten kille som kom till jourhem med sina 3 brorsor och mamma Audrie. Alla har varit vid bra hälsa, lekfulla, helt tama, gosiga och snälla mot andra djur. Vana med hund i jourhemmet. Adopteras tidigast den 11 november. Vaccinerad 2 gånger och chippad och avmaskad. 
Bor permanent med matte Irene och hennes andra kisse.

Molly
Social, fin och mycket trevlig hona på ca 2 år.
Hon har blivit kastrerad, vaccinerad och chippad och fick den 24e nov att ta bort tandsten.
Hon är en katt som inte gillar andra katter så mycket, men älskar människor desto mer.
Hon är en bra familjekatt tror vi. Rumsren och använder kattlåda med finkornig klumpbildande kattsand.
Vi vet inte om hon är ute eller innekatt från början men nu är hon enbart innekatt och trivs väldigt bra med det.
Molly har fått ett permanent hem hos Elin som bor i Sthlm på Södermalm. Här blir hon innekatt i en rymlig lägenhet, ompysslad av tre personer och kommer få en in-nätad balkong.
Vi tror keliga Molly kommer trivas fint i sin nya familj!

Sune
En långhårig svart-vit kille på fem år, omplaceringskatt.
Han kom till Livbojen för att han ej trivdes med de andra katterna i sitt hem. Han bråkade och behövde vara ensamkatt. 
Sune var redan kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad. 
Föräldrarna var Norsk Skogkatt och Ragdoll, Sune är en huskatt.
Han fick ett nytt permanent hem där han skulle kunna gå och komma som han ville, på landet, det hela lät väldigt bra. Tyvärr rymde Sune hemifrån och har inte synts till sedan dess.
De nya ägarna gör allt de kan för att få tillbaks honom, vilket vi innerligen hoppas på. 

Sally
En hona på ca tre år.
Hon kom till Livbojen med sina stora kattungar, Uffe, Puffe och Rödis.
Hon var redan dräktig och födde i jourhemmet en ny kull på sex ungar, och adopterade en sjunde unge med. 
En riktig duktig kattmamma med totalt 9 egna ungar och 1 st adoptiv, dvs totalt 10 ungar. 
Hon blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad den 22a december och sökte sedan hem på egen tass.
En självständig tuff och gosig kisse med jaktinstinkter.
Hon bor numera hos Lena som har ett stall i Sundbyholm med hästar. I det varma fikarummet börjar Sally med att bo, hon har kommit ut i stallet lite för att hälsa på hästarna mm. Hon har visat sig jättekelig och älska livet i stallet med allt som det kan innebära.
En perfekt matchning av katts behov och passande boende. 

Uffe
Kattungen Uffe kom in tillsammans med sin mamma Sally och sina syskon Rödis och Puffe.
Mamma-katt var redan dräktig med en ny kull igen och de tre killarna var ganska stora.
De hade födits i ett stenröse och ägaren struntade i mamma-katt och Livbojens medhjälpare slet för att få in dem alla i tryggheten. Hela familjen kunde fångas in kom till jourhem, mammakatt fick sin nya kull med sex välskapta ungar och Uffe, Rödis och Puffe hamnade i jourhem i Kärrtorp i Sthlm.
Uffe fick stanna permanent i jourhemmet hos husse Stefan och hans son Elliot, och han kommer få en kompis som heter Kurre, också från Livbojen. 
Uffe blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Puffe och Rödis
De kom in tillsammans med sin mamma Sally och kattungen Uffe.
Mamma-katt var redan dräktig med en ny kull igen och de tre killarna var ganska stora.
De hade födits i ett stenröse och ägaren struntade i mamma-katt och Livbojens medhjälpare slet för att få in dem alla i tryggheten. Hela familjen kunde fångas in och kom till jourhem, mammakatt fick sin nya kull med sex välskapta ungar och Uffe, Rödis och Puffe hamnade i jourhem i Kärrtorp i Sthlm.
Uffe fick stanna permanent i jourhemmet och han kommer få en kompis som heter Kurre, också från Livbojen. 
De tre killarna blev via Livbojen kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade. 
Nu bor Rödis och Puffe hos sina nya ägare Caroline i Sköndal där de kommer få ett härligt kattliv. 
Vi önskar killarna lycka till i sitt nya fina hem!

Mysis
Mamma Sally fick totalt sex ungar och adopterade en sjunde bäbis. De växte upp i tryggheten med varandra och då de var mellan 12-14 v flyttade de till sina nya hem.
Fullt vaccinerad chippad och avmaskad.
Har nu flyttat till permanent hem där hon får en kattkompis att leka med. 

Mandy och Mindy
Mamma Sally fick totalt sex ungar och adopterade en sjunde bäbis. De växte upp i tryggheten med varandra och då de var mellan 12-14 v flyttade de till sina nya hem.
Kattungarna bor nu tillsammans med Cisella och familj i Köping.
Här väntar ett härligt familjeliv med bus och mys. 
Innan de flyttade blev de vaccinerade ggr 2, chippade och avmaskade. 

Elvis och Siv
Mamma Sally fick totalt sex ungar och adopterade en sjunde bäbis. De växte upp i tryggheten med varandra och då de var mellan 12-14 v flyttade de till sina nya hem.
De växte upp i Örsta och fick stanna i Örsta hos jourhemmets grannar.
På gården kommer de få ett härligt kattliv men först får de vara inne ett bra tag tills de är kastrerade, sedan väntar härliga äventyr. 
Innan de flyttade blev de fullt vaccinerade och chippade samt avmaskade. 

Ziggy och Moltaz
Två bröder som kom till Livbojen i mamma Sallys mage. Sally hade även med sig sina stora ungar Uffe, Puffe och Rödis. 
Mamma Sally födde sex underbara ungar och fick en sjunde bäbis som hon adopterade i ung ålder då hennes mamma inte kunde ta hand om henne.
De sju ungarna fick en mysig trygg uppväxt tillsammans och sedan när de blev 12 v flyttade de till Kent och Elisabeth som bor i Kvicksund.
De blev dessförinnan fullt vaccinerade, chippade och avmaskade.
Vi har fått många uppdateringar av deras nya matte och husse, bilmer och bilder och de är väldigt glada åt sina två nya familjemedlemmar. 
 

Mamma Brunis
Kom till Livbojen som dräktig tillsammans med dräktiga Vitnos, och dräktiga Hera som tyvärr miste livet men hennes tre ungar togs omhand av Brunis. Hon fick på så vis åtta små liv att uppfostra: Herkules, Aqua, Avalon, Hefaistos, Albus, Lilla Hjärtat, Ace och Arya. 
Mamma Brunis fick sedan flytta tillsammans med ungarna Herkules och Aqua till nytt hem hos Melissa. 
Innan dess blev hon kastrerad, vaccinerad, märkt och avmaskad. 

Herkules och Aqua
Detta var två av "Jourhems-skatterna"som fick flytta till permanent hem med mamma Brunis efter full vaccination, chip och avmaskning. 
Melissa som nya matte heter är nu stolt ägare av tre underbara kissar från Livbojen. 

 

Avalon
Kattunge till mamma Brunis.
Detta var en av "Jourhems-skatterna"som fick flytta till permanent hem hos Maria med familj, efter full vaccination, chip och avmaskning. 
 

Hefaistos
Kattunge till mamma Brunis.
Detta var en av "Jourhems-skatterna"som fick flytta till permanent hem hos Madeleine med familj och deras andra kisse, efter full vaccination, chip och avmaskning. 

Albus 
Kattunge till mamma Brunis.
Detta var en av "Jourhems-skatterna"som fick flytta till permanent hem hos Anna med familj och deras andra kisse, efter full vaccination, chip och avmaskning. 

Lilla Hjärtat
Kattunge till mamma Brunis.
Detta var en av "Jourhems-skatterna"som fick flytta till permanent hem hos Sara E.med familj och deras andra kisse, efter full vaccination, chip och avmaskning. 

Ace och Arya 
Kattunge till mamma Brunis.
Detta var två av "Jourhems-skatterna"som fick flytta till permanent hem hos Thomas med familj, efter full vaccination, chip och avmaskning. 

Enzo och Arnold
Detta är två härligt röda, semi-långhåriga killar med okänd historia, de kom från en uppställningskatt för djur i södra Sverige men utan bakgrundsinformation. 
Enzo och Arnold är två kompisar som väldigt gärna vill fortsätta bo tillsammans. Utan att veta något om dem så förstår man att de gått igenom saker tillsammans, och hör ihop. ❤
Tack vare jourhemmets socialisering av killarna hade de nu äntligen börjat våga lita på människor.
De är båda kastrerade, avmaskade, har fått första vaccination samt chip.
Katterna behövde båda två genomgå omfattande tandvård och under sövning fick de äntligen bort det onda i munnen och kunde bli fria från tandplågan.
Nu bor kissarna hos sin matte Jessica i Enköping och hon har under en längre tid följt killarna och deras situation i jourhemmet.
Vi är glada att killarna efter entids väntan i jourhem äntligen fick sitt permanenta hem tillsammans. 

Caspian
Bruntigrerad stor kille på 6,1 kg som är en riktig gosis och jägare!
Caspian är en 4 årig jättegosig kille som letar ett hem där han får ha matte och/eller husse för sig själv. Han har bott på landet med två bonussystrar som han inte vill ha för nära så nu hoppas han på ett eget revir och egen härd. Caspian är utekatt med kattlucka och är enastående sork och musjägare! Han är social och följer med på promenader och på kvällen ligger han gärna i knät eller intill i soffan.
Behöver alltså ett hem utan andra katter och kunna få komma och gå som han vill.
Han är kastrerad, vaccinerad regelbundet, chippad och avmaskad. 
På landet i ett hus utanför Kungsängen bor nu Caspian med sin nya matte och husse. De hade nyss fått tagit bort sin hittekatt som de haft i 10 år och letade nu efter en ny kisse för att introducera till livet på landet med sorkjakt och äventyr.
Nu bor Casiian med dem och deras kattvana hund som vi hoppas Caspian kommer att gilla med tiden. 

Prinsen och Sessan
Två små kattungar som hittades under en altan där de låg och skrek, upphittarna som lämnade in katterna hade inte fått tag i någon kattmamma och de hittade henne aldrig.
Katterna fick komma till Johanna på "Jourhems-skatterna" där de fick tre vuxna förebilder och fyra små busiga småsyskon. Efter några trygga och busiga veckor med veterinärbesök där de blev chippade, vaccinerade och godkända så fick de flytta till sitt permanenta hem tillsammans hos Gunilla och Göran, mannen i familjen är hemma på heltid och katterna är redan otroligt bortskända med allt från leksaker, kärlek, mat och allt de kan tänkas behöva. Att sova i sängen och mysa o soffan hör till favoriterna som kattungarna älskar.
De blev även avmaskade innan de fick flytta. 

Tösen och Cola
Tösen kom in med sin vuxna son Spralle till Livbojen. Katternas husse hade blivit sjuk och kunde ej ha dem kvar.
I samma jourhem fanns katten Cola.
De båda var i samma rum. Cola räddades med sina kattungar från hemlöshet och den personen som räddat kattfamiljen kunde ej ta hand om dem.
En dag kom en familj för att kika på Cola, men Tösen var så otroligt kelig och charmig och eftersom familjen nog tänkt sig två kissar fick de båda följa med hem.
Tösen är den lugna knäkatten och Cola den gulliga nyfikna busiga ungkatten.
Cola tror vi är under året och Tösen ca två år gammal.
Katterna var kastrerade och märkta och vaccinerade då de fick flytta till  sitt nya hem där det finns tre vångingar, fem intressanta människor att umgås med och skog intill huset. 
 

Zingo och Pepsi
Colas ungar Zingo och Pepsi.
Kom med sin mamma till Livbojen och då de var 12 veckor fick de flytta till sitt nya hem, till Eva M som tidigare varit jourhem till Livbojen. De bor på en gård och nu har de bara fyra kissar kvar och vill ha lite yngre och busigare familjemedlemmar till sin flock på fyra katter och två hundar.
Dessa små nyfikna krabater kommer bo med många nya familjemedlemmar och få ett spännande kattliv på gården, vi har hört att hundarna och katterna jagar möss tillsammans på markerna så detta kommer nog även dessa små busungar att få göra framöver.
Innan de flyttade blev de vaccinerade, chippade och avmaskade. 

Spralle
Husse blev allvarligt sjuk och kunde inte ha kvar Tösen och Spralle.
Han är en väldigt härlig kille på ett år som vi omgående kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade.
Han charmade till sig spekulanterna Eugen och hans fru som bor kattvänligt på landet i Näshulta. De hade haft katt förut och nu var längtan stor igen efter en katt att skämma bort.
Spralle bor numera hos paret och kommer få bli väldigt bortskämd och älskad. Han har ett fint hem och människor som älskar honom, han är en lycklig kisse!

 

Disa
En kelig, gosig, social och härlig äldre honkatt på 13 år som söker nytt hem.
Hon har haft två ägare förut och varit försvunnen några månader från sin senaste ägare. Hon hittades när Livbojen höll på med ett projekt och ingen av de som haft hand om henne ville ta hem henne igen.
Därför söker hon nu nytt hem, och fastän hon har några år på nacken så är hon i gott skick, både tänder och blodprov såg bra ut.
Hon fick avmaskning när hon kom in och vi har vaccinerat henne en gång. Hon är rumsren och van men andra katter men gillar egentligen inte andra katter och skulle nog gå bäst som ensamkatt.
Disa var sedan tidigare både kastrerad och id-märkt. 
Anki och Anders i Västerås hade tidigare haft en äldre kisse och kände att de kunde öppna sitt hem för en sådan kisse igen.
I en lägenhet med inglasad balkong kommer vinterhalvåret sependeras och sommarhalvåret kommer spenderas i sommarstugan.
Vi är väldigt glada över att en 13 årig mysig dam kunde få ett permanent hem så fort och det var roligt att se att det fanns intresse för dessa fina äldre katter med som förtjänar en bra tid på ålderns höst. 
________________________________________

Summering av Veterinärbedömningen: 
Disa var här idag för allmän koll + koll tänder + blodprov + vacc. 
Uppsummerat verkar hon vara en pigg och kelig katt. Hon är lite tunn i hullet men ej mager. Hjärta och lungor låter bra. Magen känns bra. Lymfknutor normala. Lite smutsig i öronen men bedöms som normalt sekret. Ögon ua. Tänderna ser generellt fina ut, inga allvarliga defekter kunde ses.
Blodprovet visade helt normala värden (lever, njure, blodsocker, matsmältningsenzym, proteiner, globuliner och salter).
Bedömning 11e nov 2020 av: Isabelle, leg. vet. Vettris Eskilstuna
 

Kiara
Mamma till kattungarna Fyris, Melody, Lexie och Tass. 
Med bäbisarna i magen kom hon till ett av Livbojens jourhem.
Hon hade tidigare fött en kull som hemlös vid en villa där någon tagit in kattungarna men låtit mamma Kiara springa vind för våg igen och bli dräktig. De hade lovat ta ansvar för henne men nu ringde de igen och hon var högdräktig på nytt och de ville inte ha henne eller kattungarna.
Hon fick komma in i tryggheten och under 12 v tog hon hand om sina fyra busungar.
Men nu när ungarna flyttat är det dags för Kiara själv att få sitt eget hem.
Jourfamiljen hade fastnat för mamma-katt och bestämde sig för att behålla henne permanent.
Så nu bor Kiara med Sanna och hennes familj där hon får stanna och fortsätta i samma hem som hon redan bott i under tre månader med sina ungar.
Hon blev efter kattungarna flyttat kastrerad och vaccinerad och chippad. Inga fler kattungar ute nu och ingen mer osäker framtid för fina Kiara. 

Fyris och Melody
Två syskon som kom till Livbojen i magen på mamma Kiara.
Syskon är Lexie och Tass.
Jourhemmet ville att syskonen skulle flytta två och två till permanenta hem och så blev det. 
Efter att kattungarna växt upp i tryggheten med sin mamma Kiara och var 12 v var det dags att de skulle börja livet på egen tass. 
Kattungarna fick dubbel vaccination, chip och avmaskning och när Eva och Gabriella i Nyköping fick se kattungarna på bild hörde de av sig och ville väldigt gärna adoptera dem båda.
De bor i ett stort hus med flera katter och en hund och kände att det fanns plats för två till små kissar, och deras djur är sådana som de tagit hand om som varit i nöd och avlivningshotade.
Tjenerna kommer till en familj med flera djur och de båda mattarna har ett stort hjärta för att rädda hemlösa utsatta djur. 

Lexie och Tass
Två syskon som kom till Livbojen i magen på sin mamma Kiara.
Syskon är Melody och Fyris. 
Lexi visade sig vara en busig och go liten tjej. 
Tass var enda killen i kullen av fyra. Han är väldigt gosig och nyfiken, gillar att gå på upptäcksfärd.
De har växt upp i tryggheten med sin mamma Kiara. 
Kattungarna fick dubbel vaccination, chip och avmaskning och när de var tolv v flyttade de till sitt permanenta hem hos Janne och Matilda i Nyköping som kommer skämma bort och älska de här små busfröna. De blevinnekatter i en rymlig lägenhet, och som bonus får de de får storebror kallad Gustav som är två år.
Vi tror kissarna kommer ha kul ihop och nu kommer matte och husse kommer få tre sötnosar att älska. 

Olivia
Kom in till Livbojen med de mindre små systrarna Ofelia och Olicia. Olivia är troligen en kisse från en annan kull men syskon med små-tjejerna.
Ung hona på ca 6 månader. Hon blev kastrerad, vaccinerad chippad och avmaskad när hon kom till oss.
Hon bodde på en liten gård där vi förra året tog in 15 katter, och i år har vi tagit in 8 katter. Det är ingen ordning där och ingen tar fullt ansvar för katterna.
Hon har flyttat till Frida Magnusson som bor enskilt på landet och lämpligt för kissar att kunna få gå ut. De har redan en annan kisse som Olivia får sällskap av.

Olicia
Kom in med sin syster Ofelia och kompis/släkting Olivia.
Hon bodde på en liten gård där vi förra året tog in 15 katter, och i år har vi tagit in 8 katter. Det är ingen ordning där och ingen tar fullt ansvar för katterna.
Hon är vaccinerad en gång, chippad och avmaskad. Hon är framme och leker och busar. Äter blötmat och går på lådan. Man kan hålla henne och gosa men hon är fortfarande lite skygg och kommer inte fram självmant.
 

Ofelia
Kom in med sin syster Olicia och kompis/släkting Olivia. 
Hon bodde på en liten gård där vi förra året tog in 15 katter, och i år har vi tagit in 8 katter. Det är ingen ordning där och ingen tar fullt ansvar för katterna.
Ofelia har flyttat till Roni och henens dotter, de bor i Stockhom och har en kisse sedan förut som är två år gammal. 
Innan hon flyttade blev hon vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Mozart
En väldigt vacker vuxen hankatt på sex år (född 2014). 
Han är långhårig men pga misskötsel av pälsen i förra hemmet är han nu helkroppsrakad/lejonrakad. 
Mozart var redan kastrerad och chippad när han kom till Livbojen men blev här även vaccinerad och vi tog ett blodprov eftersom han kräktes de första dagarna. Det visade sig att hans lever och njuvärden var bra, men däremot upptäcktes att han hade tandsjukdomen Forl, så han fick dra ut flera tänder som Livbojen bekostade. 
Han har fått ett permanent hem hos Micke och Maud i Strängnäs som bor i ett parhus med skogen som granne och här tror vi att han komemr trivas bra.
Nu är han fri från sin toviga päls och onda tänder och vi hoppas han får ett fint liv hos sina nya ägare. 

Isak
Trevlig och social kille på 4-5 år i bra skick, han kom från en uppställningsplats i södra Sverige och vi fick honom till oss och redan när han kom var han kastrerad.
Vi såg till att han blev chippad, vaccinerad och avmaskad.
Att sälja in sig själv till en köpare var inga större problem för denna kille som klickade direkt med Peter som var och besökte honom i jourhemmet.
Nu blir han innekatt hos Peter och hans dotter och kommer få en trygg och kärleksfull jul som snart närmar sig.
 

Thor
Livbojen fick larm via omvägar att en katt söderut skulle avlivas pga att han inte trivdes med sin kattbror och inte gillade andra katter, ställde till det i närområdet med katter osv.
Han var kastrerad så det var inte problemet. Vi tog in honom tll Livbojen och förstod att han behövde vara ensamkatt i hemmet utan andra katter, samt få gå ut.
Vi hittade det perfekta hemmet för Thor, det var Martin från Sollentuna som hörde av sig till oss och berättade att de nyligen fått ta bort en kär gammal hund och nu sökte en ny familjemedlem.
I en rymlig villa med stora områden utanför att röra sig på bor nu fina Thor.
Vi har blivit uppdaterade om att Thor redan från första dagen älskade sitt nya hem och familjen verkar trivas med honom också.
Thor var redan kastrerad och chippad, han blev avmaskad via jourhemmet. 

Doddo
När man inte kan släppa sin jourkatt till nytt hem...ja då blir den kvar.
Precis vad som hände när lilla killen Doddo krafsade sig in i jourmatte Lottas hjärta och stannade kvar där.
Nu bor Doddo permanent med matte Lotta, brorsorna Gullfred och Strumpis och storasyster - hunden Varga.
Doddo är vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Han kom från en familj som haft flera dräktiga honor samtidigt och de fick för många kattungar som de inte kunde placera på egen hand. Numera är katterna i denna familj under kontroll gällande kastreringar. 

Vitnos och Mini
Det var fyra små grå tigrar som hittades ute och lämnades in till Livbojen utan mamma (Vitnos, Mini, Kobra och Kai).
Antagligen var mamman väldigt förvildad och ev avlivad av jägare. 
De var mycket fräs och flykt i början men Vitnos var modigast av alla syskonen. Han går nu att klappa, gosa med och lyfta.
Lilla Mini är försiktigare men spinner gott när jourhusse klappar.
Du måste förstå deras resa och ha tålamod med deras försiktighet. I början. Men vi anser att de är tama och hanterbara av erfaren kattperson.
Nu har syskonen fått ett hem tillsammans hos Viola som bor i Hammarbyhöjden. Här blir de innekatter i en trygg miljö och de kommer få klösträd mm så att de kan klösa, klättra busa och ha ett kreativt liv. De får fortsätta sitt liv ihop och det är vi glada för!
 

Kobra & Kai
Fyra små tigrar kom in till Livbojen, utan sin mamma (Vitnos, Mini, Kobra och Kai). Antagligen var mamman väldigt förvildad och eventuellt avlivad av jägare.
De är båda ca 13 v, exakt ålder okänd, id-märkta med chip, avmaskade och har fått första vaccinering.
Efter en tid av socialisering i jourhemmet, dels av jourmamma Lotta, dels av hennes sk "hjälp-katter" och duktiga kattintresserade hunden Varga så blev de här små ganska snabbt trygga. De kom närmare och närmare matte och till slut fick hon dem att spinna, vilken otrolig känsla det ger när en skygg katt visar sig vara en gömd skatt!
Kobra & Kai har nu flyttat till nya husse David i Sundbyberg.
Här blir de innekatter och kommer få mys, bus, trygghet och kärlek - allt de velat ha em förmodligen inte fått om de inte kommit till Livbojen. 

Zorro och Zelma
Livbojen hämtade en kattmamma med sex små bäbisar från en gård. Kattmamman hade lagt kattungar där i flera år och hon var en hittekatt som kom till gården. Nu hade ägaren till gården fått nog av kattungar på löpande band, så istället för att kastrera honan skulle hela familjen bort så fort som möjligt. De hämtades av Livbojen och fick en trygg uppväxt tillsammans i ett av våra jourhem. Då kattungarna var 12 v kunde de flytta till nya hem, de var då fullt vaccinerade, avmaskade och chippade.
Syskonen bor numera permanent hos Cecilia med familj som bor i en villa i Hagnesta Hill. Kissebäbisarna var väldigt efterlängtade och en hälsning kom när de hade gosat in sig i ett litet katthus som de fått som present av sin nya familj. 
 

Mini och Vitnos
Livbojen hämtade en kattmamma med sex små bäbisar från en gård. Kattmamman hade lagt kattungar där i flera år och hon var en hittekatt som kom till gården. Nu hade ägaren till gården fått nog av kattungar på löpande band, så istället för att kastrera honan skulle hela familjen bort så fort som möjligt. De hämtades av Livbojen och fick en trygg uppväxt tillsammans i ett av våra jourhem. Då kattungarna var 12 v kunde de flytta till nya hem, de var då fullt vaccinerade, avmaskade och chippade.
Syskonen bor numera permanent hos Viktoria i Örebro med sin son och de har sedan förut en vuxen kisse. Här kommer de få vara innekatter i en trygg och kärleksfull miljö. 
 

Stjärna och Frida
Stjärna räddades från gården där vi hämtade in 18 katter totalt, de hade matats och blivit flera och paret som matade dem tog ej sitt ansvar för deras liv.
Frida kommer från en kattsamlare som inte sköter som sina djur, hon var unge till mamma Ramona och hela kattfamiljen kom till oss för att få nya hem.
Hos Alva med pojkvän i Nyköping bor numera dessa två busiga ungar. De har ett tryggt och härligt hem där de båda är vldigt efterlängtade, redan första dagen kom en rapport om att familjen blivit "fullkomligt förälskade" i dessa små liv. 

Tiki
En liten honkatt på ca ett år.
Mycket vitt och lite svart teckning.
Hon har blivit lite mobbad av en annan kisse i hemmet så hon behöver ett hem som kan fokusera på bara henne, eller att man har en snäll icke-dominant katt sedan tidigare.
Kan vara helt och hållet innekatt men kan även gå ut.
Har varit utekatt förut, numera innekatt och det går bra.
Hon är kastrerad, vaccinerad och avmaskad. 
Caroline med familj har adopterat fina lilla Tiki, här blir hon ensamkatt vilket hon behövde då hon hade svårt för andra katter. 
Hon kommer få bo i en stor villa men då de bor nära vägen får hon förbli innekatt. 
 

Svarte Petter
Veteriären har uppskattat Svarte Petters ålder till ca ett år.
Första tiden i jourhemmet var han blyg, nu har han börjat hoppa upp i soffan, kommer självmant vid gos och mys och spinner vid klappning.
Han kommer såsom 17 andra katter från en gård där katter matats men ej kastrerats, märkts eller givits den omvårdad de behövde.
Alla katter var okastrerade, omärkta och vind för våg fick de gå ute och para sig med varandra.
Givetvis blev Svarte Petter omgående kastrerad, vaccinerad två ggr, chippad och avmaskad. 
Nu bor Svarte Petter med Marie och familj, tyvärr hade familjen förlorat båda katterna och sitt hus i en brand men nu är de påväg tillbaks till nytt boende och familjen välkomnade Petter med öppna armar. Redan första kvällen kom många fina bilder och hälsningar från familjen som är mycket lyckliga över att få en ny katt som familjemedlem, då saknaden från deras andra kissar var enorm. 

Hilma 
Hilma bodde hos ett par som matat katter under en tid, de hade fått upp antalet utan att själva göra något åt att kastrera katterna.
Vi landade på 18 st intagna kissar i verksamheten från detta ställe, paret hade noll koll på hur många katter de hade på gården.
De flesta katterna är som tur är hanterade och fina i päls och hull.
Himla fick stanna permanent i jourhemmet hos Nellie. Här blir hon innekatt och kommer få mycket gos och mys med famljen och deras hund. 
Innan det blev hon kastrerad, vaccinerad, chippade och avmaskad. 

Gusten och Nemesis
Killarna bodde hos ett par som matat katter och vi håller på att hjälpa dem få nya hem och bli kastrerade och få allt de behöver.
Vi kom upp i 18 katter, paret hade noll koll på hur många katter de hade på gården.
De flesta katterna är som tur är hanterade och fina i päls och hull.
Nu bor killarna på en gård och får gå ut och in som de vill.
De är numera kastrerade, vaccinerade och märkta samt avmaskade och kommer få leva livet på gården. 
 

Greta
En svartvit liten hona på ca två år. 
Hon bodde med flera andra katter hos ett par som matat upp massor med katter och ej kastrerat dem. De var vid gott hull och de flesta har blivit hanterade av dem så de är tama men ganska rädda av sig.
Är van att vara ute men verkar kunna anpassa sig till att vara innekatt med.
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Greta är nu adopterad och bor med sin matte Louise och vi hoppas och tror att de kommer få mycket glädje av varandra i framtiden. 
 

Gloria
Liten skygg liten tjej på ca 4 månader som kommer från ett projekt där vi räddar flera  katter som matats vid en villa i skogen. De flesta har blivit hanterade men är rädda av sig, precis som lilla Gloria. Behöver adopteras av någon med tålamod och erfarenhet av skygga ungar.
Är vaccinerad en gång, chippad och avmaskad. 
Vill bo med en trygg katt som kan lära henne tillit och få henne hemmastadd.
Gloria bor numera hos Linnea i Sthlm, hon har sedan tidigare en honkatt som heter Doris och är 3.5 år gammal hemma och hoppas nu på att de båda kan bli vänner och ha sällskap av varandra på dagarna då matte jobbar.

 

Pelle och Harald
Två vuxna killar som bodde på gården där katter matats under en tid men ägarna till huset ville inte kännas vid dem att det var deras katter, utan hävdar att det är "vildkatter som de matat". Killarna har nu fångats in, kastrerats och blivit chippade avmaskade och vaccinerade och bor numera på en gård där det finns andra djur. De får komma och gå som de vill i huset och på gården och vi tror det kommer passa dessa kilar fint för de var varit mycket ute vid förra stället de bodde på.

Hedvig
En sköldpaddsfärgad hona på ca tre år. 
Hon kommer från ett större projekt som Livbojen håller på med där det är många katter som matats på en gård, de är vid fint skick och verkar ha blivit hanterade men inte haft något riktigt hem.
Nu hjälper vi kissarna komma in i värmen, bli kastrerade och hitta trygga kärleksfulla hem. 
Hedvig är van vid att vara ute men verkar kunna anpassa sig till att vara innekatt med.
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Hedvig bor numera hos husse Mikael som sedan tidigare har en honkatt som mist sin kompis och nu önskade sällskap. Vi hoppas att det blir en bra kombination och att kissarna komemr trivas med varandra då husse jobbar om dagarna. 

Farin/Ting
En rödvit kattflicka på ca 12 veckor. Hon är från ett större projekt där det finns många kissar som matats på den gård men inte haft något riktigt hem.
Jourmatte beskriver henne som en modig liten söt och speciell kattflicka. Hon tycker verkligen om att kela och bäras runt på. Lite försiktig när det kommer till att leka, men det lossar mer och mer.
Hon är vaccinerad en gång, chippad och avmaskad. Rumsren.
Farin har fått ett för-alltid-hem och kallas numera Ting av sin nya familj, matte Aurora medddelar att Ting börjar krypa närmare och närmare hunden Aska och nu sover de nära varandra i soffan. 
Familjen som även består av barn har fått bra kontakt med Ting och hon har med sin speciella personlighet charmat alla i hushållet. 

Putte
En söt liten kattkille på 6 månader, har lite "tussig" och mjuk päls. 
Han kommer från ett större projekt som Livbojen håller på med där det är många katter som matats på en gård, de är vid fint skick och verkar ha blivit hanterade men inte haft något riktigt hem.
Nu hjälper vi kissarna komma in i värmen, bli kastrerade och hitta trygga kärleksfulla hem. 
Av jourmatte beskrivs Putte som en lite försiktig och blyg, men gosig kille som älskar att busa men behöver känna sig trygg först. Vill ha en trygg katt-kompis i nya hemmet att busa med. 
Är kastrerad, vaccinerad en gång, chippad och avmaskad. 
Putte bor numera med sin matte Tanya och en till kisse, de bor centralt i en stor lägenhet i Eskilstuna. Vi hoppas de två kissarna blir kompisar och får det bra hos sin familj i många långa år framöver.  

Ina 
En fin katthona med mycket vitt och lite svart.
Hon kommer från ett större projekt som Livbojen håller på med där det är många katter som matats på en gård, de är vid fint skick och verkar ha blivit hanterade men inte haft något riktigt hem.
Nu hjälper vi kissarna komma in i värmen, bli kastrerade och hitta trygga kärleksfulla hem. 
Av jourmatte beskrivs Ina som en tillgiven, pigg och framåt tjej på ca 1,5 år. Hon vill gärna undersöka det mesta och lyssnar på matte när hon pratar med henne. 
Är kastrerad, vaccinerad en gång, chippad och avmaskad. 
Ina bor nu i en barnfamilj och trivs jättebra med det hon gillar all uppmärksamhet som hon får av alla människor och gillar att vara enda katten i hushållet. Allt går jättebra meddelar familjen som är mycket glada över sin nya familjemedlem. 

Enzo
En stor vacker kille med mycket energi i kroppen, måste få bli utekatt i sitt nya hem, han går bra ihop med andra katter. Kom in med syskonen Bosse Bus och Muffins och är 4.5 år gammal. Är bruntigrerad och vit.
OBS har testat med hund och gillar inte hundar. 
Är väldigt förtjust i barn. 
Katterna hamnade i kläm vid en separation och stod utan hem och trygghet. 
Kastrerad, vaccinerad, öronmärkt och avmaskad. 
Enzo bor numera med sin stora familj, Hedvid och Linus med barn och kissen Sam, familjen bor vid ett naturreservat i Örebro där de naturligtvis kommer få vistas utomhus och ha ett mycket spännande liv. Nu får Sam visa Enzo hur man gör i Örebro när man fångar små byten och har annat skoj utomhus! Och mys med familjens barn blir det också givetvis!

Muffins
Muffins är en hona på 4.5 år.
Katterna hamnade i kläm vid en separation och stod utan hem och trygghet. 
Kastrerad, vaccinerad, öronmärkt och avmaskad. 
Är lite dominant mot sina bröder Bosse Bus och Enzo.
Kelig cool och framåt katt med mysigt utseende, kort tjock päls och gulligt ansikte.
Kan vara ensamkatt i sitt nya hem. 
Nu har Muffins fått sitt permanenta hem hos Irenes föräldrar som bor i Virsbo, de bor i en villa i ett sillsamt område vid en skog. Det här blir perfekt för Muffins som vill ha all uppmärksamhet och kunna få gå ut lite ibland. 
 

Basse Bus
Snäll katt, social men något rädd i början. Kom in med Muffins och Enzo, de är syskon och 4.5 år gamla.
De tre katterna hamnade i kläm vid en separation och stod utan hem och trygghet. 
Han är kastrerad, vaccinerad, öronmärkt och avmaskad. 
Basse bor numera i sin nya familj hos paret Jennifer och Anders som redan har en vuxen kastrerad hona. Kissarna får en rymlig lägenhet och en kattanpassad/inhägnad uteplats att vara på. Vi hoppas kissarna blir goda vänner och bra förutsättningar för det finns.

Ramona
Kattmamma till Fredrik, Fanny, Ferdinand och Fenix.
Ramona har i många år bott hos en kvinna som misskött sina djur, både katter och hundar. 
Vi och Tre Tassar har under årens lopp försökt att få djurförbud på personen men ej lyckats då det tydligen är väldigt låga krav för att få ha djur i Sverige.
Kvinnan har fått många inavlade kattungar och inte ens då har Länsstyrelsen reagerat. 
Många kattungar har självdött ute hos kvinnan i skogen och hon har sldrig tagit något djur till veterinären. 
Ramona blev äntligen, efter otaliga kattkullar, kastrerad, vaccinerad, märkt och avmaskad. Hennes tänder fixades, vissa dogs ut och andra putsades.
Under många år har denna katt gått okastrerad, med fullt av mask i magen och med dåliga tänder. Nu är det slut med detta!
Hon bor nu i ett tryggt hem med en ansvarsfull ägare och har några andra katter som sällskap och hon kommer aldrig mer att få kattungar igen. 
På bilden passar hon på att göra reklam för Livbojens almanacka 2021. 
 

Fredrik
Kattunge till mamma Ramona, kom till Livbojen då vi räddat en kattfamilj som lever i misär med en ägare som aldrig kastrerar eller vårdar sina djur.
Vi försöker aktivt för att kvinnan skall få djurförbud men har hittills ej lyckats. Länsstyrelsen och polisen är medvetna om djurens bristfälliga tillvaro men kan ej enligt den förse kvinnan med djurförbud. 
Fredrik blev när han kom in vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Han är nu adopterad av Sonja som är nybliven pensionär och bor i Nävekvarn. Hon har två andra kissar och när Fredrik är lite större och kastrerad får han gå ut via kattluckan som de andra två som hon tagi från Finntorps katthem.
Sonja meddelar att fredrik spinner och är en mycket härlig liten kille, redan efter några dagar. 
 

Fanny
Syskon med Ferdinand, Fenix och Frida och Fredrik.
Ungar till mamma Ramona.
Ramona komemr från en kattsamlare som vi i många års tid försökt att få att sluta föda upp katter och ej ge dem veterinärvård.
Tyvärr fortsätter kvinnan att ej sköta sina djur och många har dött hos henne. 
Fanny blev fullt vaccinerad och chippad och avmaskad innan hon fick flytta till sitt nya hem hos Carlotte som har en till kisse som behövde en vän.
Hon blir innekatt och kommer få mycket kärlek av sin nya familj. 

Ferdinand
Liten fin vit kille som är rädd men tam.
Kattunge till mamma Ramona, kom till Livbojen då vi räddat en kattfamilj som lever i misär med en ägare som aldrig kastrerar eller vårdar sina djur.
Vi försöker aktivt för att kvinnan skall få djurförbud men har hittills ej lyckats. Länsstyrelsen och polisen är medvetna om djurens bristfälliga tillvaro men kan ej enligt den förse kvinnan med djurförbud. 
Ferdinand blev när han kom in vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Bor nu med sin matte Stella och familjen har sedan tidigare en annan trygg kisse som Ferdinand kan busa och bli trygg med. 

Fenix
Liten vit snäll men rädd hane. 
Kattunge till mamma Ramona, kom till Livbojen då vi räddat en kattfamilj som lever i misär med en ägare som aldrig kastrerar eller vårdar sina djur.
Vi försöker aktivt för att kvinnan skall få djurförbud men har hittills ej lyckats. Länsstyrelsen och polisen är medvetna om djurens bristfälliga tillvaro men kan ej enligt den förse kvinnan med djurförbud. 
Fenix blev när han kom in vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Bor nu med sin matte Elsa och familjen har sedan tidigare en annan trygg kisse som Fenix kan busa och bli trygg med. 

Saga
Kattunge på ca 14 veckor som kom in som omplacering för de som hade adopterat henne från ett annat ställe märkte att de var allergiska.
Snabbt fick denna tama, sociala och charmiga lilla tjej ett hem hos Jonatan och Ida som sedan tidigare har katten Dino från Livbojen.
Dino ville ha en kompis hade familjen märkt och det var en perfect match med kissarna som nu har det bra i varandras sällskap.
Innan Saga fick flytta blev hon vaccinerad, chippad och avmaskad. 
 

Sippin
Liten blyg kattflicka på 6 månader. 
Togs in från en gård där två hushåll matat några olika katter, förra året räddades 15 st och i år sammanlagt 8 st katter. Deras öde var att bli förvildade okasterade katter som levde vind för våg utan framtid. 
Nu är denna lilla fina tjej vi kallar för Sippin inne i tryggheten i ett jourhem.
Hon har blivit kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Hon är hanterbar och klappbar, men rädd av sig. 
Sippin behövde ett hem hos någon med tålamod för skyggisar. Detta hittade vi hos paret Johanna och Jerry i Oxelösund och de har två barn och två kissar (varav en från Livbojen). Sippin får börja bo i ett rum för att anpassa sig i sitt nya stora hem som är en villa. Efter några dagar får hon fortsätta utforska huset. 
Det passande bra att en svart kisse fick ett permanet hem på Halloween helgen, därav den fina bilden.

Pysen
Fin kille på ca 4 år som levde hos en äldre dam på landet.
Damen åkte in på ett äldreboende och Pysen lämnades kvar ute och någon matade honom en tid. Släktingar till damen hörde av sig till Livbojen och han kom till oss.
Han var då okastrerad o omärkt osv. Vi såg till att han blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Pysen var lite rädd till en början då han blivit sviken av människor men efter en mycket kort tid blev han väldigt gosig, tacksam och visade sin finaste sida. En mycket trevlig och snäll kille som Carola inte kunde motstå då hon hälsade på honom i jourhemmet.
Hon tog med sig Pysen hem och efter några dagar i nya hemmet blommade han upp och är nu en riktig mysis hemma hos sin nya matte och om en tid väntar livet på gården, då han bor i ett litet hos på en stor gård där han får mycket att utforska. Blir det tråkigt kan han även komma in och hälsa på hos sin mattes föräldrar som bor på gården. 

Kajsa och Kiara
Tjejerna som troligtvis är systrar och två år gamla kom till Livbojen då de blivit för många katter på ett ställe och ägarna klarade ej av situationen. Vi hjälpte dem med Kajsa, Kiara, Yin och Yang.
Tjejerna skulle vara i jourhem hos Amanda som nyligen börjat i Livbojen men snabbt blev hon väldigt fäst vid tjejerna som nu båda två får stanna permanent i hemmet.
De var redan kastrerade och chippade då de kom, de är nu avmaskade två ggr och chippade. 
 

Yin och Yang 
Två blyga killar som ändå på kort tid gjorde framsteg i jourhemmet, de började leka öppet med pingisbollar och komma fram till matskålen då jourmatte var i närheten.
Båda killarna var unga, kanske 6 mån och bröder.
De blev kastrerade, tatuerade, och chippade och kunde därefter flytta till Eva-Lotta i Lisjö.
Här får de bo på en stor fin gård. Familjen har alltid haft katt/katter och nu när deras katt gått bort ville de ha två nya. Killarna börjar bo ute i ladan och de har redan börja upptäcka där, fånga möss och leka i höet. Om de vill får de även komma in, det finns dock hundar som är ok med katter så de skall först vänja sig med dem. Matte är väldigt nöjd över sina små nya vänner och de tror att de på sikt nog kommer bli helt tama. 
Bröderna heter numera Piff o Puff och trivs jättebra på gården och lever med hästarna och tar möss och slickar mjukmat från en sked, meddelar nya njöda matte. 

Grå och Trubbis
Grå är en långhårig blå kille. 
Trubbis är en långhårig brunfärgad tjej. 
Trubbis är kastrerad, fått första vaccination, är avmaskad samt id-märkt med chip.
Hjärta ok, tänder ok. Ålder okänd. Vuxen.
Grå är kastrerad han med, har fått första vaccinationen och är chippad och avmaskad. Vi vet inte ålder på honom heller. Fina tänder dock. 
Grå och Trubbis kom från en uppställningsplats i södra Sverige utan någon bakgrundsinformation. De hade bott tillsammans hela livet och det fick de fortsätta göra i sitt gemensamma hem, vilket vi blev väldigt glada för.
De var i jourhem i Kärrtorp i Sthlm och fick ett permanent hem i Sthlm. 
 

Putte och Murre
Tvillig killar som kom till Livbojen då de var små och utan mamma. Mamman gick inte att fånga in, trots många försök av upphittarna. 
Killarna visade sig snabbt bli tama och det var fart i dem redan från första början. De utvecklades med tiden till två spinniga, mysiga killar med mycket bus i kroppen. Att busa i sängen och soffan var nåt de verkligen älskade i jourhememt. 
De var matvrak och tre gånger om dagen fick de mjukmat i jourhemmet. De gillar godis, Dreamies och mjuka sticks.
De är helt rumsrena och går på kattsand som är finkornig och klumpbildande, de har både kattlåda med tak och utan tak.
De har blivit chippade och vaccienrade en ggn, samt avmaskade två ggr.
Nu bor killarna med Susan och hennes man som bor i en villa i Västerås med sin sjuåriga svarta honkatt som vill ha lite sällskap.
Hon går ut och in i huset och det får killarna också göra efter de blivit kastrerade. Husse ser fram emot att få någon kisse som kan gosa med honom då deras hona mest gosar med matte. Förmodligen kommer han bli överöst med gos från dessa killar. 

Fia
Bruntabby och vit hona på ca 7 år.
Fia var ute och innekatt tills hon var två år, i fem år har nu hon varit innekatt.
Hon har levt med flera andra katter de första två åren, de senaste fem åren som innekatt ooch utan andra katter.
Hon kan bo med andra katter eller som ensamkatt. Om hon bor som ensamkatt vill hon ha mycket sällskap eller vara utekatt hon vill inte vara helt ensam längre stunder har vi märkt.
Fia var redan kastrerad och chippad då hon kom, hon blev vaccinerad med första sprutan av Livbojen och hos veterinären på Vettris tyckte man att hon såg väldigt fin ut. 
Hon gillar att ligga i sängen, vara på balkongen och är nära sin ägare mestadels. 
Nu bor Fia med nya matte Karmen som bor i en lägenhet och hon saknade sällskap. Vi tror Fia kommer trivas här där hon får mycket uppmärksamhet och kel och gos.
 

Elly
Liten söt katthona som kom från en uppställningsplats med en annan yngre kisse, utan bakgrundsinformation. 
Elly bor numera hos Henrik med familj som bor på landet utanför Västerås, här finns redan skygga katthonan Zizzla från Livbojen. Hon trivdes inte som innekatt och tillsammans med Elly kommer de nu få bygga upp livet på gården tillsammans. 
Elly blev innan hon flyttade till gården kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad. 

Egon
Semilånghårig kattkille på 14 veckor, han kom tillsammans med Elly från en uppställningsplats i södra Sverige där de blivit omhändertagna av Länsstyrelsen. Tyvärr fick vi ingen bakgrundsinformation om dem. Egon var tam men rädd och Elly var en skyggis.
Egon blev via Livbojen vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Han bor nu tillsammans med sin nya matte och en till kisse, han blir innekatt med mycket mys och gos i sitt nya hem.

Ludde
Kunde ej stanna hos sin ägare pga allergi.
Ludde var redan kastrerad och chippad då han kom till oss.
Han blev avmaskad med Milbemax.
En mycket kelig kille som direkt ville krypa upp i ens famn och mysa. Det dröjde inte länge förren en familj kom och hälsade på och de fastnade direkt för Ludde som kröp upp i lill-husses famn! Det lustiga är att även lill-husse har namnet Ludde och nu har familjen två "Luddar" att älska.
När Ludde-katt är hemmastadd kan han bli utekatt, då familjen bor i ett kattvänligt område. 

Lexie
Upphittad utomhus, ej kastrerad och ine chippa eller tatuerad.
Ägare söktes bla via polisen och fb men inget napp.
Hon fick komma till Pernilla som är jourhem för Livbojen. 
Hon charmade fort sin jourmatte och till den grad att hon fick stanna permanent i sitt jourhem. 
Blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad och kommer med tiden bli utekatt och få olika kompisar framöver som behöver jourhem. 

Vitnos
Fin och trevlig honkatt på ca 2 år.
Hon har haft fem underbara kattungar som blivit 12 v och nu flyttat till nya hem (Korven, Iris, Doris, Ester och Silla).
Vitnos är en trevlig, social, mysig och vänskaplig hona.
Hon har varit utekatt förut och vill nog gärna bli det igen, sitter gärna i fönstret och längtar ut och går till dörren och vill gärna gå ut.
Hon var en väldigt bra kattmamma och en trygg förebild för sina små ungar som hon uppfostrade på bästa sätt.
Vitnos blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad två ggr.
Hon har nu fått ett permanent hem hos Eva som bor på landet mellan Örebro och Arboga. Hon är pensionär och saknade katt sedan hennes förra kisse gått bort.
Här kommer Vitnos nu att få ett härligt kattliv. 

Korven
Kattunge till mamma Vitnos. 
Föddes i jourhemmet och hade en trygg uppväxt med sin mamma, har nu blivit 12 v och genomgått full vaccination, chip och avmaskning. 
Adopterad av Stina och Eva-Lotta i Arboga som nyligen mist sin kisse. 
Korven kommer bli kompis med en hund och när han är 6 mån och kastrerad börjar livet ute på gården där det finns mycket att upptäcka.
Mattarna meddelar att Korven har god aptit och meddelar högljutt när han är hungrig, samt vill gå på lådan. Nu har han även börjat spinna och ligger i sängen. 

Iris och Doris
Kattungar till mamma Vitnos. 
De föddes i jourhemmet och hade en trygg uppväxt med sin mamma, har nu blivit 12 v och genomgått full vaccination, chip och avmaskning. 
De bor nu med Sofie och hennes familj.
Kattungarna har landat i sitt permanenta hem och håller på att göra sig hemmastadda. 
Vi har fått hälsningar från nya hemmet och kattungarna mår bra.

Esther och Silla
Kattungar till mamma Vitnos. 
Föddes i jourhemmet och hade en trygg uppväxt med sin mamma, har nu blivit 12 v och genomgått full vaccination, chip och avmaskning. 
Linnea från Kungsör som gått djurgymnasium hörde av sig till oss och var intresserad av att adoptera systrarna, sagt och gjort nu bor de hemma hos sin nya matte och hon har skickat film och bilder på dem, det är full fart redan från första dagen. Vi tror att tjejerna kommer att trivas fint i sitt nya hem. 
​​​​

Daniela, numera Lily
Liten ungkatt som kommer från en av södra Sveriges uppställningsplatser, Länsstyrelsen hade av okänd anledning placerat Daniela/Lily där och hon kom till Livbojen, men tyvärr utan någon bakgrundsinformation.
Hon är en blyg kisse som är klappbar men försiktig. Väldigt snäll och söt. 
Daniela har flyttat till Karolin på Västermalm där hon blir innekatt och får matte för sig själv och kommer få mycket mys, gos, trygghet.
Nya matte rapporterar att efter en vecka i nya hemmet är Lily tam, ligger och kelar i soffan och är väldigt trygg. 

Kitty
En jättefin yngre hona som bedöms av veterinär att vara ca 1-1.5 år gammal. 
Hittades irrandes utomhus och efter att ägare ej hittats kom hon till oss och landade i ett jourhem. Hon var okastrerad och omärkt.
Hon är en väldigt tam och social kisse. Gillar att bli buren och kela och gosa.
Hon är numera kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
En orädd kisse som är en perfekt familjekatt.
Numera bor Kiutty i sin nya familj i Simonstorp där hon får två fina katt-kamrater och familjen bor väldigt fint på landet vid en hästgård, sjö och skog.
Vi är glada att de ger Kitty ett hem, hon ville gära gå ut märkte vi och niu får hon en bra miljö att vistas i ute. 
 

Marius
Fin hankatt som kom till Livbojen via en uppställningsplats i södra Sverige, tyvärr utan bakgrundsinformation. 
Han visade sig vara en väldigt vacker, högbent, lite rädd men nyfiken och busig kille.
Han blev kasterrad, vaccinerad, chippad och avmaskad sedan efter några veckor i jourhem var det dags att komma vidare till permanent hem.
Han bor numera med Sofia på landet i Åkersberga, hon har sin lugna fina collie-hund som Marius kommer att få som ny vän.
Han fick först träffa Lottas kattvana hund Varga, som var test hund för att se hur han reagerade på hundar. Det hela gick bra och efter att vi såg att han hade potential att bo med hund så kom han till Sofia. 

Noam
Liten kille på 9 veckor som kom in med sin bror Noak till Livbojen de fångades in på en gård där många katter levde utsatta och fick dåligt med mat. Noak var rädd och osäker i början men blev tamare och tamare så till slut kunde han bli trygg att få ett hem.
Han blev vaccinerad, chippad och avmaskad och har nu flyttat till en tjej som bor utanför Flen med en äldre kisse som vi hoppas kan ge Noam trygghet. 

Noak
Liten hane på nio veckor han kom in med sin bror Noam, de fångades in på en gård där många katter levde utsatta och fick dåligt med mat. Noak var rädd och osäker i början men blev tamare och tamare så till slut kunde han bli trygg att få ett hem.
Han blev vaccinerad, chippad och avmaskad och har nu flyttat till en familj som bor i Rytterne och de har en annan kisse som vi hoppas kan ge Noak trygghet.

Noppe och Nico
Killarna som är bröder kom in tillsammans, de hade fångats in på ett ställe där katterna matades och skulle skjutas om ingen tog dem. Livbojen och flera andra katthem hjälptes åt. Detta var i Skåne.
Kattkillarna kom till ett av våra jourhem och visade sg vara nyfikna och blev tama direkt. 
De blev vaccinerade, chippade och avmaskade och har nu flyttat till Henric som bor i ett radhus i Stenby i Eskilstuna. Då han bor nära skogen kommer killarna kunna bli utekatter efter de är kastrerade.
Vi uppskattar åldern på killarna till ca 5 månader. 

Anja
Jättesöt rödtabby och vit hona.
Kastrerad, fullt vaccinerad och chippad samt avmaskad. Behandlad med stronghold för öronskabb. Vi uppskattar åldern till fem år ca.
Hon är en lite blygare kisse som behöver någon med tålamod till en början. Rumsren, men vi har inte någon bakgrundsinformation tyvärr då hon kommer från en uppstallningsplats och därifrån fick vi ingen bakgrundsinformation om henne. 
Anja har fått ett hem hos Alicia som bor med sin mamma Madeleine i en lägenhet i Malmköping.
Bilden på henne är efter hon varit i sitt nya hem i några dagar, hennes nya familj hälsar att hon fortfarande är blyg men kelig och nyfiken av sig. Hennes nya familj gillar henne väldigt mycket. 
 

Cindy
En semilånghårig vit-svart hona som är väldigt gosig och härlig.
Hon gillar att vara social med människor och accepterar andra katter.
Hon kom från en uppställningsplats med ingen bakgrundsinfo men hon är ung, runt året gammal.
När hon kom till oss blev hon kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Cindy bor numera med sin nya familj Patrik och Linn samt deras barn. Familjen bor i en enplansvilla i Vallentuna, nära en skog så Cindy kommer med tiden kunna få gå ut i området.
 

Chloe
Fin blå-sköldpaddsfärgad hona.
Kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Rädd med klappbar. 
Gärna ensamkatt i nya hemmet.
Rumsren och snäll och söt hona. 
Adoptionskostnad 1200 kr. 
För intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter, vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda denna fina kisse. 

Adrian
Adrian och Ally kom från samma hem från början, de sattes på en uppstallningsplats i södra Sverige via Länsstyrelsen och sedan kom därifrån till Livbojen. Vi fick tyvärr ingen bakgrundsinfo om Adrian. 
Vi uppskattar åldern till 3-4 år.
Adrian är en mycket vacker, långhårig röd och vit hane, kelig och social. 
Han var kastrerad redan när han kom till oss men blev här vaccinerad och chippad. Har även 200825 fått tandsten borttagen. Är avmaskad också. 
Adrian var en sväng på rymmen då han petade upp fönstret i jourhemmet. Då visade han att han ville bli utekatt så det fick han bli i sitt nya hem. 
Nu bor han med sina husse och matte i en stor villa där han kommer kunna få gå ut med tiden. 

Ally
Ally och Adrian kom från samma hem från början, de sattes på en uppstallningsplats i södra Sverige via Länsstyrelsen och sedan kom därifrån till Livbojen. Vi fick tyvärr ingen bakgrundsinfo om Ally. 
Ally är en långhårig sköldpaddsfärgad hona, hon är social och kelig tjej. Vi uppskattar åldern till 3-4 år. Hon är rumsren i jourhemmet. 
Är oklart om hon är ute- eller innekatt men hon fungerar som innekatt i jourhemmet. 
Var kastrerad (redan när hon kom) och blev via oss vaccinerad, samt avmaskad.
Hade en oläslig tatuering i örat men är nu istället chippad. 
Ally bor numera hos Madelen och Wicktor, rapporter har kommit redan första dagarna att det går jättebra och Ally är väldigt gosig och tillgiven med sin nya familj.

Sabina
Hona på 6 månader, korthårig bomullsmjuk päls. Kom med brorsan Tuxedo till Livbojen, vi har under några månader hjäpt en dam som inte kastrerat sina katter och det här är några av de sista vi hjälper henne med. 
Hon är en väldigt spinnig och kelig liten tjej med mycket bus i kroppen, älskar att busa och brottas med jämnåriga kompisar.
Vill ligga i sängen på nätterna, nära en och spinna. Trampar och puffar och buffar. Kan ibland springa iväg vid höga ljud.
Älskar ull-saker, springer omkring med små byten i munnen och morrar åt andra kissar som vill ta hennes byten. Är i dagsläget innekatt men kan bli utekatt. Gillar andra katter. Bodde hos en kattsamlare som vi hjälpt i flera månader för att få ordning på sina katter.
Är kastrerad, fullt vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad för öronskabb. 
Nu bor Sabina med Julianna och hennes sambo och deras två kissar som också är adopterade från ett katthem.
De har rapporterat att det går bra med lilla Sabina i familjen och hon har gjort deras lilla djurflock fulländad. 

Tuxedo
Hane på 6 mån.
Semilånghårig svans och bomullsmjuk päls.
Vill bo med annan snäll katt. 
Fint sätt, kelig, social men lite rädd till en början. Gillar andra katter. Bodde tillsammans med systern Sabina hos en kattsamlare som vi hjälpt i flera månader för att få ordning på sina katter.
Kastrerad, fullt vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb.  
Tuxedo har flyttat till ett yngre par som sedan tidigare har en yngre katt som ville ha en lekkompis. Vi hoppas och tror att de kommer bli vänner och få mycket gos och bus framöver då matte och husse är iväg och arbetar. 
 

Disa
Ung katthona på något år som kommer från en person med för mycket katter, vi har omhändertagit sammanlagt 25 katter nu som kommer få nya hem via Livbojen.
Katterna i ärendet hade bott i ett hus på landet och de flesta har gått in och ut i huset som de velat.
Disa är blyg av sig, hon har troligtvis födits ute då alla honor var okastrerade, men hon är numera hanterbar och klappbar men kräver tålamod. 
Disa är nu kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. Hon är rumsren.

 

Benjamin
Mycket vacker bruntigrerad herre på ca 4 år. Han är en stilig kille med höga ben och graciös kropp och vackert format huvud. 
Han har varit utekatt i sitt hem och har kommit och gått som han velat. Han bodde med en kvinna som samlat på sig för många katter, ej kastrerat dem och Länsstyrelsen blev inkopplad. Livbojen hämtade totalt 25 katter från detta hem och vi ordnar nya hem till alla katter. 
Benjamin är kelig, social och rumsren. Till en början lite avvaktande mot nya personer. 
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och Avmaskad.
Har nu flyttat till Åsa som bor på landet och här kommer han få kunna vara utekatt och komma och gå som han vill. 

Cicci
En sjättevacker blåtabby hona på tre-fyra år. 
I början är hon väldigt rädd av sig så hon behöver en förstående familj.
Hon kom från en uppställningsplats med ingen bakgrundsinfo men hon håller nu på att landa och väntar på att få en snäll människa som kan ta hand om henne.
När hon kom till oss blev hon kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Hon är rumsren i jourhememt och är en väldigt söt och fin liten tjej.
Adoptionskostnad 1200 kr. 
För intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter, vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda denna fina kisse. 

Claes 
En semilånghårig bruntabby och vit jättevacker kille.
Han kom från en uppställningsplats till oss och vi hade ingen bakgrundsinformation om honom. Men han var en snäll o försiktig kille. 
Vi tror att han är ca 3-4 år. 
När Claes kom till oss var han redan kastrerad, men hon oss blev han chippad och vaccinerad och avmaskad. 
Claes bor nu med Nadia och hennes son.
Han trivs väldigt bra i sin nya familj och redan de första kvällarna fick vi en hälsning att han satt och myste med familjen och kollade på TV.

Oliwer
Kom till Livbojen med kattungen Disney till ett tillfälligt jourhem som sedan behöll kattungen Disney.
Kissarna kom från en uppställningsplats i södra Sverige, ingen bakgrundsinformation medföljde men de hade misstagits som mamma + unge men Oliwer var ingen hona.
Oliwer var en tam men blyg kille.
Han blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad och sökte sedan nytt hem via Livbojen.
Han bor numera med Eva som bor i en villa och där kan Oliwer och resterande kissar gå ut och in som de vill i en kattlucka och vi tror det kommer passa Oliwer jättebra med detta hem. 

Disney
Kattungen Disney kom till Livbojen med katten Oliwer från en uppställningsplats i södra Sverige där djur som är omhändertagna via Länsstyrelsen hamnar.
Disney blev vaccinerad, avmaskad och chippad.
Hon skulle vara i jourhem hos en ung tjej vid namn Amanda men hon blev kvar här permanent då jourmette verkligen ville ha egna kissar.
Hon vänar på att få en kattunge-kompis som kommer inom någon vecka till det nya hemmet. 
 

Bibbi
En härlig tjej på ca 3 år.
Hon gillar verkligen inte andra katter, men älskar verkligen människor.
Hon var mager då hon kom in. Detta gjorde att vi tog blodprov på henne, men det visade inga konstigheter så hon har bra lever och njurar osv.
Veterinären kikade även på hennes tänder under sövning och kastrering, de såg bra ut.
Hon blev kastrerad, vaccinerad och chippad och avmaskad via Livbojen.
Nu har Bibbi flyttat till sin husse Rasmus som är en kille som ville ha en kompis att komma hem till, Bibbi är det perfekta sällskapet då hon är väldigt tillgiven, avskyr andra katter och vill ha hemmet helt för sig själv.
Hon trivs väldigt bra bara hon får gosa, sova i sängen, sitta på axeln, ligga på magen och bara vara med och mysa.
Vi tror att husse och kisse kommer ha det bra i varandras sällskap framöver. 

Noza
Mycket trevlig, social, kelig och härlig liten svart hona med vitt på bröstet.
Hon kom till Livbojen från en uppstallningsplats, då hade hon ungen Cindra i släptåg. 
Hon är väldigt snäll i sättet och älskar att bli klappad, spinner mycket och är en tillgiven tjej som älskar bus.
Kastrerad, vaccinerad och chippad samt avmaskad och behandlad för öronskabb.
Noza charmade till sig ett yngre par (Nathalie och pojkvän) som önskade adpotera en familjemedlem, men efter en tid kände mannen av allergi så nu bor Noza hos pojkvännens föräldrar som fick se henne och de kunde inte lämna tillbaks henne.
Nu bor Noza som innekatt, ensamkatt, och hon får väldigt mycket bus, mys och uppmärksamhet från familjen som bara klappar, borstar och skämmer bort henne. Mycket fina filmer och bilder har kommit som uppdatering och det tackar vi för!

Cindra
Liten söt svart kattunge med några vita strån på bröstet och på magen.
Hon och mamma Noza kom till Livbojen från en av Länsstyrelsens uppställningsplatser för djur från Södra Sverige. 
Hon har en skön stil där hon går runt med svansen uppåt så hon ser nyfiken och glad ur hela tiden, eller som en liten radiobil. Hon är ganska orädd av sig. Busar och myser i soffan, spinner högt och är en cool härlig flicka. Kom med mamma Keyla till Livbojen.
Har hunnit få en vaccinationsspruta, blivit chippad och avmaskad. Hon är rumsren. 
Mysiga härliga lilla Cindra bor numera med Elina, fd jourhem, hon hade förlorat en av sina kissar i en olycka och kände att hon kunde öppna sitt hem för en till liten hemlös kisse. 
Elina berättar att första helgen som Cindra kom hem till dem har hon varit med på barnens "tebjudning", hälsat på katten Jansson, och charmat in sig hos hela familjen. De är otroligt nöjda med sin nya familjemedlem som tagit alla med storm med sitt härliga sätt. 

 

Oliver
När vi skulle rädda två katthonor, den ena med tillhörande kattungar, den andra som förlorat sina kattungar, fick vi höra att på samma ställe fanns en katt som under många år varit hemlös och bott i en övergiven bil.
Det visade sig vara fina svarta Oliver som trots sin hemlöshet och att ingen egentligen brydde sig om honon inte mist tron på mänskligheten, utan var snäll och tillgiven.
Han var okastrerad, och alla fyra hörntänder var skadade.
Efter kastrering, vaccination, avmaskning och omfatttande tandrenovering kunde han äntligen få känna sig som en katt och få ett permanent hem.
Efter en längre tid i jourhem hos Anna med familj så bestämde de sig för att adoptera honom.
Han får alltså stanna permanent i det jourhem som haft honom ett bra tag och detta blev vi på Livbojen mycket glada åt att höra.
Inga mer hemlösa jular i en kall bil, nu har Oliver ett hem! 
 

Tootie och Puusie
Ett syskonpar som kom till Livbojen pga att deras ägare fick obotlig cancer.
Killarna önskar fortsätta sitt liv tillsammans.
Tootie är semilånghårig och svart, Puusie är svartvit och korthårig.
Båda är sociala fina och snälla pojkar.
Killarna kommer gärna och kelar, och kommer gärna springandes då de vankas mjukmat vilket de gillar. Och torrfoder gillar de också såklart. 
De är innekatter och vana med hund sedan tidigare. 
De var kastrerade då vi tog in dem men de har varit på Vettris nu och fått vaccination och chip.
Killarna har genomgått hälsokoll och de mår fint.
Den 20e aug 2020 tog Tootie bort tandsten, dettta bekostades av Livbojen.
Killarna bor numera permanent hos Göran Å som har assistans i hemmet.
En äldre man som länge längtat efter att få lite sällskap. Han har ringt och berättat flera gånger att han trivs mycket bra med sina nya livskamrater. Vi finns med som stöd till Göran och backup om det skulle hända något med hans hälsa, men vi hoppas han och katterna får många fina år tillsammans. Både katter och människa levde upp av att få vara tillsammans. 

Grim och Gry
De fina syskonen kom med brorsan Frans till Livbojen. Ett fjärde syskon fick stanna hos upphittaren, tyvärr uppgav de som hade hittat kattfamiljen att de hade avlivat kattmamman, för att hon var för vild. Vi visste vi inget om detta och mamman hade alltså inte fått leva vidare. Vi bestämde oss för att rädda kattungarna. 
Nu har Grim & Gry har åkt till sitt föralltid-hem i skogen i Årsta havsbad och vi vill tacka jourhemmet i Kärrtorp som behöll lilla Frans och tog så bra hand om dessa också tills de fick ett permanent hem.
Även tack till deras katternas "storebror" i jourhemmet där de fick sin trygghet när de var små och osäkra. 

Frans
Kattunge som kom in med sina två syskon Grim och Gry till Livbojen. Ett fjärde syskon fick stanna hos upphittaren, tyvärr uppgav de som hade hittat kattfamiljen att de hade avlivat kattmamman, för att hon var för vild. Vi visste vi inget om detta och mamman hade alltså inte fått leva vidare. Vi bestämde oss för att rädda kattungarna. 
I jourhemmet i Kärrtorp fick de en vuxen kisse som förebild och nu stannar Frans här med sin nya storebror, de kommer fint överens och är vänner, tvättar varandra och storebror ger lilla Frans mycket trygghet.
Frans blev vaccinerad, chippad och avmaskad innan han fick permanent hem. 

Moses
En stilig stor bruntigrerad hankatt på ca 2-3 år.
Han hittades som hemlös i Kvicksund, han hade sökt sig till ett hus där han börjat få mat och efter diverse sätt att försöka hitta en ägare gav vi upp. Nu söker denna fina keliga kille ett permanent hem.
Han vill bo utan andra katter och vara "herre på täppan". Han har ju varit utekatt så han vill fortsätta kunna gå ut och in som han vill.
Han är social kelig och snäll.
Han är kastrerad, vaccinerad tatuerad och avmaskad. 
På en gård i Jäder bor numera Moses med sin familj, matte Katarina och resten av familen.
Här finns en hel del andra djur och Moses börjar sin tid i sadelkammaren som är uppvärmd och där har han mat och vatten och sovkorgar mm, för att sedan få komma ut i stallet successivt. Vi tror detta kommer passa Moses bra som varit helt och hållet utekatt men att han får bo i ett varmt stall med människor för han är också en väldigt kelig kille även om han gillar utelivet väldigt mycket.
Han blir även ensamkatt utan andra katter eftersom han inte gillade dem så mycket. 

Lina
Bruntigrerad hona på ca 2-3 år.
Kom från en av Länsstyrelsens uppstallningsplatser. 
Lina är en kelig tjej som kommer och lägger sig hos dig när det passar henne. Oklart om hon varit inne eller utekatt men hon är ok med att vara inne. Hon gillar att komma och hälsa när man kommer hem, då möter hon en i dörren och hälsar välkommen. Hon vill nog vara ensamkatt i hemmet utan andra katter. Hon gillar inte sin kattkompis så mycket som hon delar jourhem med. 
Hon är kastrerad, vaccinerad en gång, dubbelmärkt med både tatuering och chip, samt avmaskad och behandlad med stronghold mot öronskabb.
 

Hugo
Bruntigrerad hane född 2018. 
Kom från en av Länsstyrelsens uppstallningsplatser. 
Hugo är en välsigt kelig och tillgiven kille som som är nyfiken på det mesta runt honom, han skulle trivas med en annan katt eller något annat djur i hemmet då han mår bra av stimulans. Tror att han vill vara ute, eller att han får tillgång till balkong/uteplats. Han har uppvisat beteende om att få gå ut nu när han vistas i jourhemmet. 
Hugo var kastrerad och chippad sedan tidigare, han blev vaccinerad och avmaskad via Livbojen. 
Hugo bor numera med Sandra och hennes familj i Hållsta, de har sedan förut kissen Kattis, som är runt året och vill ha en lek-kompis. 
När Hugo vet vart han bor och blivit trygg inne kan han få gå ut då familjen bor i ett fint naturområde. 

Daisy
Daisy bodde hos en person som hade samlat på sig för många katter och Livbojen blev kontaktade av kvinnan som ville ha hjälp.
Länsstyrelsen hade kommit hem till henne och sagt att hon behövde hitta hem åt många katter, Livbojen har hittat hem till hela 25 katter från samma ställe. 
Daisy var kattmamma och hennes ungar fick hem redan innan hon flyttade till Livbojen.
Hon behövde efter kullen flyttat börja sitt liv på egen tass och hittade en människa som ville älska henne. Hon bor numera med sin matte Susanne som hon charmade redan från första stunden! 

 

David
Gultabby kille på ca 2-3 år.
Har bott med en person som samlat på sig för många kissar, David är en av de 25 st Livbojen har tagit hand om och ordnat nya hem åt.
Han vill kunna gå ut i sitt hem, det är han van med. Han är van med andra katter runt sig.

 

Dalia
Kattmamma till ungarna Ronny, Ragge, Iris och Doris. Kattfamiljen kom till Livbojen och var några av de 25 katter som togs omhand från en person som samlat på sig för många katter och ej kastrerat dem.
Dalia visade sig vara en fin härlig kisse som var en bra mamma till sina ungar, då ungarna var ca 13 v. flyttade de till nya hem och mamma katt letade hem på egen tass.
Hon blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Dalia har fått ett nytt hem hos Mona och Henrik som sedan tidigare har en 10 årig hankatt, han saknar sin kopmis och ville ha en ny vän.
På vintern bor paret i lägenhet och på sommaren ute i en stuga där katterna kan få vara ute. 
 

Ronny och Ragge
Två små kattbröder som vill flytta till nytt hem tillsammans.
De är födda inomhus och har varit inne med sin mamma, syskon och andra katter under sin uppväxt. De är rumsrena och äter mjukmat och torrfoder.
De är chippade, vaccinerade och avmaskade. De är 13 veckor gamla. 
De bodde med en person som samlat på sig för många kissar, Livbojen omhändertog totalt 25 katter och hittade nya hem till dem. 
Grabbarna bor numera hos Stefan med familj i Tumbo, de har en gammelkisse sedan förut och hon kikar på när grabbarna busar så det hela har gått bra.
Det finns kattlucka i huset så när de är större kan de få gå ut på nya äventyr o bus!
Vi har fått hälsning från nya hemmet och kattungarna mår bra.

Skrållan och Skruttan
​​​​​​Två små kattsystrar på 13 v. som vill ha ett gemensamt hem.
De är födda inomhus och har varit inne med sin mamma, syskon och andra katter under sin uppväxt. De är rumsrena och äter mjukmat och torrfoder.
De är chippade, vaccinerade och avmaskade. 
Kattungarna bodde med en person som samlat på sig för många kissar, Livbojen omhändertog totalt 25 katter och hittade nya hem till dem. 
Iris och Doris bor numera hos Sivan utanför Valskog i Örberga på en hästgård, de kommer få bo inne med familjen och när de är större och kastrerade börjar de kunna få gå ut och utforska livet på gården.
Vi har fått hälsning från nya hemmet och kattungarna mår bra.

Lill-Lisa och Olle
Två unga katter på ett år som bodde hos en person som samlat på sig för mycket katter, vi tog omhand 25 katter och placerade till nya hem, dessa var två av dem.
Båda två blev kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade innan de fick nytt hem.
De gillade varandra och vi sökte ett hem tillsammans för dem. 
Kissarna bor numera i Västra Frölunda med Hassina och Jimmy. Hassina är utbildad djurskötare och har mycket erfarenhet av katter och har haft tre katter tidigare, den senaste blev hela 18 år.
 

Murre
Mycket social och gosig kille på ca 10 år.
Han var kastrerad och tatuerad i örat då han kom till oss men är nu även vaccinerad och avmaskad och chippad. Tidigare tatuering otydlig, därför sattes chip in istället. 
Murre har levt ett liv på landet i hela sitt liv. Han har gått ut och in som han velat och trivs med det. Han är trevlig och snäll. 
Han bodde med en person som samlat på sig för många katter, och Livbojen tog omhand sammanlagt 25 katter och gav dem nya hem. 
Enligt veterinären är hans tänder ok men kan behövas åtgärdas i framtiden men inget som är akut i dagsläget.
För intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter, vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda gosiga gubbisen Murre. 
Mari-Ann som bor på landet söder om Degerfors med en katt o två hundar har gett Murre ett nytt hem.
Här får Murre såsom tidigare gå in o ut i ett hus på landet, vilket han verkligen älskade.

Musse och Mini
Två killar som verkligen gillar varandra och gärna vill komma till samma hem.
Musse är röd och långhårig och enligt fd ägaren har han helig birma i sig. Gröna ögon.
Musse är en korthårig röd kille.
Båda två var kastrerade då de kom till oss, men de blev chippade, vaccinerade och avmaskade hos oss. Samtidigt kollades tänderna och de verkar ok inga sjukdomar noterades.
Killarna är enl fd ägaren 6 år ca.
De är rumsrena och de har gått in o ut i ett hus på landet.
Fd ägaren hade samlat på sig för många katter och vi har nu hämtat totalt 25 katter därifrån, Länsstyrelsen är inkopplad i ärendet. Kissarna är i fint skick och är väldigt gosiga och sociala. Båda gillar att sova i sängen med sin ägare och vill fortsätta med det i sitt nya hem.
Mervi som bor på landet mellan Hälleforsnäs och Flen och har tre snälla små hundar har nu gett pojkarna ett nytt gemensamt hem.
'Under första tiden kan killarna vara på övervåningen för att vänja sg med hundarna och när de är hemmastadda kan de få börja gå ut då de bor på landet med fin miljö runtomkring.
Det här låter toppen för pojkarna som tidigare bott på landet och gått ut och in som de velat. 
 

Nalle och Bodil
Nalle och Bodil mommer från samma hem.
Nalle är ca ett år gammal och Bodil ca 1.5 år.
Kissarna bodde hos en person som samlat på sig för många katter, utan att kastrera dem, så blev de fler och fler.
Sammanlagt 25 katter hämtades hos personen och dessa kommer hitta nya hem via Livbojen. 
Katterna var i fint skick, men för många.
Mia och sonen Jonathan i Gnesta har nu adopterat båda kissarna som där blir innekatter. Matte hade haft katter tidigare och längtade nu efter nya familjemedlemmar. 
Vi tror att alla nya familjemedlemmar kommer trivas med varandra, då kissarna omgående charmade in sig och gosade med sina nya människor. 

Bianca
Liten sköldpaddsfärgad hona på ett år. Hon är innekatt men har varit ute lite. Hon kan vara med andra katter eller bo som ensamkatt. Hon tycker om människor men kan vara något blyg för nya personer. 
Hon är rumsren, hon är syskon till Blenda och Bodil.
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och Avmaskad.
Bianca kom från en person som samlat på sig för många kissar, vi har tagit 12 st nu och kommer hämta ännu flera då Länsstyrelsen bestämt att hon mpste göra sig av med ett stort antal katter.
Kissarna var i fint skick, men för många och okasterade. 
Nu bor Bianca med Åke och Anette och katten Emilia från Livbojen.
Vi hoppas att de här två fröknarna blir vänner så de kan leka och mysa om dagarna då matte och husse är på jobbet- 

Blenda
Liten sköldpaddsfärgad hona på ett år. Hon är innekatt men har varit ute lite. Hon kan vara med andra katter eller bo som ensamkatt. Hon tycker om människor men kan vara något blyg för nya personer. 
Hon är rumsren, hon är syskon till Bobil och Bianca.
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och Avmaskad.
Fina Blenda bor nu med sin nya familj i Kjula, Mona och Stefan med två barn.
Familjen hade nyligen fått avliva sin 13 åringa kisse och längtade verkligen efter en ny familjemedlem och Blenda fick flytta hem till dem. Här får hon även gå ut då de bor ute på landet. Vi tror hon kommer trivas jättebra i sitt nya hem. 

Andora
Helt underbar brun-tigrerad tjej runt 2 år gammal som kom in med sina fyra bäbisar till Livbojen. Tyvärr gick en av kattungarna bort men Chippie, Tommie och Taylor fick väldigt fina hem via Livbojen då de var 12 v gamla. 
Andora vill gärna bo med en hund vilket visat sig i jourhemmet att hon verkligen älskar att vara med och hon vill även kunna få gå ut. Hon går ok ihop med andra katter men gillar hundar mera. 
Hon är kastrerad, vaccinerad en gång, chippad och avmaskad. 
Numera bor Andora hos Anne-Marie och här får hon gå ut, något som Andora verkligen älskade och ville fortsätta med. 

Chippie och Tommie
Syskon med Taylor, kom till Livbojen med sin mamma Andromeda, då de hamnat i fel händer hos en person som inte kunde ta hand om katterna. 
De fick i ett jourhem en härlig kattungetid och växte upp med mycket bus och mys i tryggheten. 
Killarna bor numera med Anna och hennes två barn i en villa i Oxelösund, sedan familjens två andra killar gått bort av ålderdom har familjen saknat katter.
Nu kommer dessa fina syskon kunna få bo permanent med familjen och när de är stora och kastrerade kan de få komma ut eftersom de har en stor skog närheten.
OBS Chippi har svårigheter med att hoppa. Detta hindrar inte honom i vardagen, utan han är full med energi och fart. Utredning från veterinär är gjord och intyg medföljer. 

Taylor
En bruntigrerad liten grabb på 12 veckor.
Han är lekfull, busig och aktiv.
Han är syskon med Tommie och Chippie och kom med mamma Andromeda till Livbojen. Kattfamiljen hade hamnat i fel händer och behövde komma bort. 
Taylor med syskon fick en härlig uppväxt tid i jourhmmet med trygghet och bus och mys. 
Nu bor Taylor med sin matte Hanna och deras vuxna katt som de hoppas blir ett fint sällskap och att de kommer få mycket roligt tillsammans framöver.
Innan Taylor flyttade blev han chippad, vaccinerad och avmaskad. 
 

Emmy
Kom till Livbojen då hon var runt 16 veckor gammal med kompisarna Tuxedo och Sabina.
Kattungarna kommer från en kattsamlare som vi under några månader hjälpt och målet är att alla hennes vuxna katter som stannar skall vara kastrerade och alla kattungar som föds dessförinnan skall omhändertas av Livbojen.
Emmy har flyttat till Karin med familj, de bor i Hälleforsnäs och har sedan tidigare en fyraårig honkatt, hon får vara ute och det kommer även Emmy få vara när hon är större och kastrerad. 
 

Milena
Kom till Livbojen då hon var dräktig, hon bodde i ett misärhem hos en man i Nyköping som hade ett 25-tal katter i sin lägenhet. Han behövde göra sig av med sina kissar och god man kontaktade Livbojen efter att Länsstyrelsen gjort ett besök hos mannen.
Milena födde fem välskapta fina ungar i jourhemmet (Regina, Ralf, Ronja, Rosita och Rakel) och efter en härlig och trygg uppväxt flyttade ungarna vid 12 v ålder.
Milena själv flyttade till Rebecka S där det finns några fler katter och de bor på landet och här erbjuds tillgång till utevilstelse och mys och gos. Redan första kvällen kom rapport om att Milena gillar sitt nya hem, äter och utforskar och gosar. 
Milena blev innan hon flyttade kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
 

Regina
Kattunge till mamma Milena som födde fem fina kattungar.
Mamma Milena kom hit dräktig. Hon kom från en man som hade ca 25 katter i en stor lägenhet i Nyköping, hemmet var i misär och god man till denna person kontaktade oss och förklarade att Länsstyrelsen bett amman hitta nya hem til lsina katter, något som han ej kunde klara av pga sin låga förmåga. Vi på Livbojen hjälpte katterna till nya hem.
Regina har flyttat till sin nya matte Therese som sedan tidigare har katten Mischa 
(adopterad via Livbojen år 2015). 
 

Ralf
Kattunge till mamma Milena som födde fem fina kattungar hos Libojen.
Hon kom hit dräktig. Hon kom från en man som hade ca 25 katter i en stor lägenhet i Nyköping, hemmet var i misär och god man till denna person kontaktade oss och förklarade att Länsstyrelsen bett amman hitta nya hem til lsina katter, något som han ej kunde klara av pga sin låga förmåga. Vi på Livbojen hjälpte katterna till nya hem.
Ralf bor med sin nya matte Melina som sedan tidigare har en kisse. Hennes andra kisse hade gått bort för ett tag sedan och hon ville nu ha två kissar igen.
Hon har meddelat att hon är väldigt glad åt sin nya lilla kille. 

Ronja och Rosita
Kom till Livbojen i mamma Milenas mage, föddes i jourhem och hade tolv vackor med mamma Milena och sedan började de att leta efter ett nytt hem.
Kattungarna blev vaccinerade chippade och avmaskade innan de flyttade hem till Matilda som kommer erbjuda dem ett tryggt och kärleksfullt hem som innekatter i en rymlig lägenhet. 
 

Rakel, numera Svea
Mamma Milena kom med Rakel i magen till Livbojen. Efter tiden i misärhemmet fick hon föda sina ungar på ett säkert ställe. 
Rakel kom på efterkälken och är mindre än de andra, hon fick stödmatas under större delen av sin uppväxt. Hon är fortfarande mindre och man behöver se till att hon äter osv. Hon har varit hos veterinär och fått en vaccination och blivit chippad, och även blivit avmaskad. 
Rakel bor nu i Örebro med husse Svante och nya kompisen Vera, en hona på 2.5 år som är en omtänksam honkatt.
Vi tror och hoppas att Rakel kanske blir omhändertagen av sin nya vän Vera då hon är en väldigt snäll kisse. 
(Bilden på Svea är från hennes nya hem där hon och den andra katten är väldigt bra vänner rapporrerar nya husse)

Black & Beauty
Detta syskonpar hade hittats ute i en skog enligt upphittaren, vilket inte var troligt då de var helt otroligt tama, tillgivna och vid fint hull. Vi tog dem till Livbojen då de förmodligen annars skulle blivit dumpade någonstans.
De har fått en vaccination, avmaskning och blivit chippade.
Syskonen bor numera med sin husse Stephan i Norsborg, huset är stort och då han bor på en återvändsgränd med få hus i närhehten så kommer kissarna kunna gå ut efter kastrering är klar.
Det kommer passa dessa syskon bra då de är livliga, fulla med bus men även mycket sociala och härliga individer. 
 

Rune
Jättefin gultabby kille med lite vitt.
Vi tror han är runt året eller yngre.
Mycket social, gosig och snäll. Är rumsren och blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad via veterinär då han kom till oss.
Han kom till Livbojen med Lasse och han vill nog bo med annan katt för han gillar andra kissar.
Bor numera hos David med honkatten Millie 4 år, de bor på en gård utanför Gnesta och Rune kommer få kunna gå ut i framtiden då han är hemmastadd. Det här blir bra för den busiga, mysiga och goa killen Rune!
Bokad av David med honkatten Millie som bor på en gård i Gensta. 

Lasse
Kom med sin kompis Rune från en uppstallningsplats. Han var okastrerad och hade öronskabb.
Nu är Lasse kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb.
Den här härliga killen charmade snabbt till sig Tom som hälsade på, han och sonen blev väldigt förtjusta i Lasse.
Numera bor Lasse hos dem och de har sedan tidigare en 3-årig busig bengal. Då de bor i ett fristående hus i Hälleforsnäs med intilligganre skog kommer Lasse få kunna gå ut framöver då han vet vart han bor. 

Tuffis och Sally
Tufis och Sally föddes hos Lvbojen och dessa syskon kom till ett gemensamt hem, men efter några månader upptäcktes allergi i hemmet och katterna kom åter till oss på Livbojen för att finna ett nytt hem tillsammans. De ville gärna fortsätta vara vänner för livet.
Mycket härliga personligheter, gosiga, busiga, sociala, och rumsrena.
Älskar familjelivet och att få vara med en överallt, är vana med barn.
De hade varit innekatter hela tiden. 
Båda är kastrerade, fullt vaccinerade, chippade och avmaskade. 
Nu har de fått ett permanent hem hos Ellinor som bor med sin mamma i centrala Eskilstuna. Katterna blir innekatter och kommer få mycket kärlek och gos då deras mattar är hemma väldigt mycket just nu pga olika skäl. Vi tror att kissarna kommer få det väldigt bra nu och de har bara fått kärlek hela livet trots att de bott i flera olika hem.  

Saltis
Han hittades ensam ute i Vallby. Vi ställde fälla där han hittades men inga andra katter syntes till. Det hela var märkligt och ingen visste vart han kom ifrån.
Saltis är busig. Älskar att leka med jämnåriga kattungar. Gillar o vara i soffan o sägen o på altan samt springa i lektunnel.
Gillar inte så mycket att bli buren. Söker trygghet i andra katter. Utefödd men i princip tam. Önskar sällskap av annan katt i hemmet.
Är 12 veckor gammal.
Är vaccinerad en ggn o chippad o avmaskad.
Nu har Saltis fått flytta till Ulla och Tina som bor i Ärla med sin stora familj, och här finns redan en flock med djur som Saltis kommer välkomnas till, fyra kissar, två hundar, två hästar och ett gäng höns.
Han kommer få vara med familjen och han älskar ju verkligen andra kissar så här kommer han få mycket kärlek. 

Meja
Denna fina hona kom till Livbojen med sina fyra skygga kattungar. De hade födits hos en dam som var 90 år gammal, hon hade henne i hallen och släppte in och ut kattfamiljen. Hon skulle in på ett hem, huset skulle säljas och sonen hade bokat avlivningstid för kattfamiljen som han inte ville ha kvar då han fllyttade in där.
Några dagar innan avlivningstiden hörde vi talas om detta och ringde och räddade katterna.
Damens ord var "jag har bett till gud och mina böner blev hörda", kvinnan var mycket glad att kattfamiljen fick fortsätta leva vidare.
Meja är två år tror vi, hon har så vacker färg helt blå är hon. Hon söker ett hem där det redan finns en kattkompis. Hon är lite blyg vid första mötet men när man får börja gosa med henne spinner hon förfullt. Hon är kastrerad, tatuerad, vaccinerad och avmaskad. Hon har en ärrvävnad på sitt ena öga efter en skada, allt är läkt men hon ser nästan inget på det ögat (det har lite mörkare färg än det andra ögat). Det ska ej operaras eller något utan kommer vara som det är. Hon ser utmärkt ändå, jourhemmet har ej märkt någon nedsättning.
Meja bor nu med Madelene som sedan tidigare har katten Valentin från Livbojen, den har hon haft i flera år och kände nu att det var dags med en till kisse. Hon berättar att de första dagarna med Meja gått bra, hon är lite blyg men ändå kelig och har ätit och gått på lådan. 
 

Myrna och Mimmi
Blå kattflicka och svart-vit kattflicka, de är syskon och kom till Livbojen med mamma Meja och ytterligare två syskon. De bodde hos en 90 årig tant i hallen och fick även gå ut. Hon klarade ej att hantera dem men de fick mat inne och kattlåda fanns i hallen.
Tanten skulle in på hem och kattfamiljen skulle avlivas av sonen som skulle ta över huset. Avlivningstiden avbokades och Livbojen tog in hela kattfamiljen i jourhem.
Kattungarna är 14 veckor gamla och är chippade samt fått sin första vaccinspruta samt blivit avmaskade.
Små-flickroan bor nu med sin matte Michaela i en lägenhet där de får trygghet och kärlek. Matte berättar att de buar och gosar men är lite rädda av sig fortfarande. Nya matte tog denna härliga bild på syskonen och lyckades fånga dem i precis rätt ögonblick, en väldigt härlig bild tycker vi! 
 
Micke
Blå kille med vita inslag.
Kattunge till mamma Meja. Föddes hos en 90 årig kvinna som inte kunde ta hand om kattfamiljen. De bodde i kvinnans hall där de fick mat och hade en kattlåda och fick sedan gå ut och in i huset. Hon hanterade dem aldrig men tog ändå hand om dem på det sätt som hon kunde. 
Micke har fått ett bra hem hos Jenny som har mycket erfarenhet av katter med olika behov. Hon har katter från Livbojen sedan tidigare och hade nu förlorat en av sina kissar och hon kände att hon kunde ge en till hemlös ett permanent hem, vilket vi är mycket glada för. 
 

Mollie
Blå kattflicka som söker tålmodig husse och/eller matte.
Mollie kom till Livbojen med mamma Meja och sina tre syskon. De bodde hos en 90 årig tant i hallen och fick även gå ut. Hon klarade ej att hantera dem men de fick mat inne och kattlåda fanns i hallen.
Tanten skulle in på hem och kattfamiljen skulle avlivas av sonen som skulle ta över huset. Avlivningstiden avbokades och Livbojen tog in hela kattfamiljen i jourhem.
Mollie är 14 veckor gammal och är chippad samt fått sin första vaccinspruta samt blivit avmaskad. Hon kan fräsa till lite men bits inte, om man lyckas få fatt på henne i buset så kan man hålla dem och klappa. Efter tålamod och mycket hantering kommer hon bli tam. 
Mollie har nu flyttat till Evelina som bor med sin hona Pixie 1.5 år som nyligen mist sin kattkompis. Vi hoppas de här kan bli vänner och att Pixie som är tam och trygg kan visa Mollie vägen till tamis. 

Rio
Liten fin  gråtigrerad flicka på 12 v. Frisk och fin och går på lådan. 
Kom med sin mamma och fyra syskon till Livbojen, de var födda ute på en veranda. Livbojen räddade hela kattfamiljen. 
Rio är skygg men hanterbar. Hon är nyfiken, lekfull, tycker om andra katter men är fortfarande aktsam mot hunden i jourhemmet.
Passar ej i familj med småbarn då hon är lättskrämd av ljud mm. 
Adoptionskostnad 1500 kr. Är fullt vaccinerad, chippad och avmaskad.
Är adopterad av Jatta med familj. 

Berlin
En gultrigrerad liten kille på 12 veckor.
Frisk och fin och går på lådan. Kom med sin mamma och fyra syskon till Livbojen, de var födda ute på en veranda. Livbojen räddade hela kattfamiljen. 
Skygg men hanterbar. Nyfiken, lekfull, tycker om andra katter men är fortfarande aktsam mot hunden i jourhemmet.
Adoptionskostnad 1500 kr.
Är fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. Berlin bor med sin nya matte Olivia och nya kattvän Bosse, vi önskar hela familjen fortsatt lycka till. 

Tokyo
Liten fin bruntigrerad och vit hona på 12 v. Frisk och fin och går på lådan. Kom med sin mamma och fyra syskon till Livbojen, de var födda ute på en veranda. Livbojen räddade hela kattfamiljen. 
Lite rädd som syrran Rio men blir hela tiden mer och mer hanterbar. Inga klor eller tänder mot människan. Fräser lite i början. Är van vid andra katter men behöver tid för att våga komma fram och leka med dem.
Passar ej i familj med småbarn då hon är rädd för ljud mm.
Bor numera med sin matte Alicia och en till kisse samt en liten hund. Vi önskar hela familjen lycka till med sin söta nykomling. 

Nairobi
Kom in till Livbojen med sin skygga kattmamma och fyra syskon, de föddes ute på en altan och Livbojen larmades och tog in hela kattfamiljen i jourhem. Här fick de växa upp i tryggheten men de var redan rädda av sig pga de var utefödda. Numera bor Nairobi Patrik och Tess i Västerås, och en katt finns redan i hemmet sedan tidigare.
Innan Nairobi flyttade var han 12 v gammal och fullt vacinerad samt chippad och avmaskad.

Marsel
Kom in till Livbojen med sin skygga kattmamma och fyra syskon, de föddes ute på en altan och Livbojen larmades och tog in hela kattfamiljen i jourhem. Här fick de växa upp i tryggheten men de var redan rädda av sig pga de var utefödda. Numera bor Marsel med matte Lina i Eskilstuna, och en katt finns redan i hemmet sedan tidigare.
Innan Marsel flyttade var han 12 v gammal och fullt vacinerad samt chippad och avmaskad.

Ulrica
Kattmamma som vi fångade in i Vingåker med fem ungar, tyvärr klarade sig ej tre ungar, men mamma Ulrica och Uno och Gullfred överlevde och fick bra liv.
Efter kattungarna blivit 12 v och flyttat till nya hem var det dags för mamman att börja livet på egen tass. Hon blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. Vi hittade ett hem som passade henne perfekt, här behöver man inte bli tam snabbt utan man får tid på sig att vänja sig och blir hon inte tam får hon stanna ändå.
Ulrica bor numera hos hos Jocke och Josefin i på en gård i Kungsör, där hon får utvecklas på sina egna villkor.  
 

Uno
Hittades ute med sin kattmamma i Vingåker och fångades in med fälla och kom till jourhem inom Livbojen.
Kattunge till mamma Ulrica och bror med Gullfred.
Efter full vaccination, full avmaskning och chip kom han till ett nytt hem. 
Bor numera med sin nya familj där han får en sjuårig kattkompis att busa och mysa med.

Gullfred
Hittades ute med sin kattmamma i Vingåker och fångades in med fälla och kom till jourhem inom Livbojen.
Kattunge till mamma Ulrica och bror med Uno.
Efter full vaccination full avmaskning och chip var han redo för nytt hem.
Bor numera med matte Lotta och kissen Rödstrump och hunden Varga.
Rödstrump är också från Livbojen och nu blir det två röda killar som Varga får hålla koll på.

Yrsa
En söt liten sköldpaddsfärgad hona på ett år ca.
Kom till Livbojen i ett gäng om sju vuxna katter då ägaren kommit in i en kris som gjort att hon tappat kontrollen över antalet katter.
Katterna var i fint skick och har fått mycket socialisering och omvårdnad men Yrsa söker nu nytt hem via Livbojen.
Hon har blivit kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Hon har bott med många katter men vill gärna inte bo med så många katter. Hon är en kelig men bestämd dam när hon sätter den sidan till, ja hon är lite som en padda kan vara i sättet. 
Yrsa bor numera hos Jessica och Ehlias, där hon får bli ensamkatt och få all kärlek och uppmärksamhet som hon behöver. Hon var inte så förtjust i de andra katterna som hon kom med. Hon blir innekatt och ett familjeliv väntar henne nu där hon blir en älskad familjemedlem.

Yngve
En röd-tigrerad grabb på ca två år.
Kom till Livbojen i ett gäng om sju vuxna katter då ägaren kommit in i en kris som gjort att hon tappat kontrollen över antalet katter.
Katterna var i fint skick och har fått mycket socialisering och omvårdnad men blev för många.
Yngve har dock varit utekatt hela livet, dök upp hos kvinnan som samlat på sig för många katter. Hon tog in honom och matade honom, men oklart varifrån han från början kommer. Han är inte så jätteförtjust med andra katter, men är ok med dem. Kan bero på att han gått okastrerad så länge med men nu är han som sagt kastrerad och nu börjar hans hormoner gå ur kroppen. Men vi tror att han fortfarande önskar kunna gå ut i sitt nya hem. 
Yngve söker nu nytt hem via Livbojen.
Han har blivit kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Han bor numera på en gård hos Pamela med andra djur och här får han komma och gå som han vill, vilket han är van med från sitt förra hem där han mestadels var utekatt men inne och åt osv. 

Ylva, numera Zelda
En gultabby hona på ca 1.5 år. Ganska liten till storleken. 
Kom till Livbojen i ett gäng om sju vuxna katter då ägaren kommit in i en kris som gjort att hon tappat kontrollen över antalet katter.
Katterna var i fint skick och har fått mycket socialisering och omvårdnad men blev för många.
Hon har blivit kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Zelda är en jättegosig liten flicka, som älskar att buffa och puffa i ansiktet och spinna och visa kärlek. Hon är även nyfiken och busig. Gillar inte så många andra katter på en gång, önskar helst bli ensamkatt.
Hon har fått ett hem hos Elisabeth med familj och här kommer hon blir en väldigt bortskämd och älskad liten katt. 

Gossegrisen och Vargen
Gossegrisen är en gultabby kille på ett år. 
Vargen är en bruntabby kille på 1.5 år. 
De kom till Livbojen i ett gäng om sju vuxna katter då ägaren kommit in i en kris som gjort att hon tappat kontrollen över antalet katter.
Katterna var i fint skick och har fått mycket socialisering och omvårdnad men blev för många.
Båda killarna är keliga, snälla och underbara familjekatter och passade bra i en familj med lite liv och rörelse.
De blev kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade då de kom till oss på Livbojen.
De bor numera hos Martina och hennes man och två barn. Killarna kommer framöver kunna bli utekatter eftersom de bor på landet.
 

Måns
En vacker kille på ca 1,5 år. Bruntabby och vit.
Kom till Livbojen i ett gäng om sju vuxna katter då ägaren kommit in i en kris som gjort att hon tappat kontrollen över antalet katter.
Katterna var i fint skick och har fått mycket socialisering och omvårdnad men blev för många.
Han har blivit kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Nu bor Måns med Sufola och katten Jal som hon tidigare adopterat från oss. Jal är utekatt och det kommer Måns ochkså kunna bli när han rotat sig i det nya hemmet. Måns är en stor stilig kille som förmodligen kommer älska att få kunna gå ut och röra på sig. 

 

Mimmi
En liten svart semilånghårig hona på 8 månader.
Hon är innekatt i dagsläget men kan också trivas som utekatt.
Mimmi kom till oss då hon ej trivdes i sitt förra hem, ägaren pratade om att avliva henne. Vi tog henne direkt. 
Efter en vaccination och ett veterinärbesök för att kolla hälsan var det dags för Mimmi att leta nytt permanent hem. 
Vi märkte att hon åt dåligt och hade ätit mycket dåligt i förra hemmet, veterinären kunde konstatera att det orsakats av stress. Nu äter Mimmi bättre och är trygg i sitt nya hem hos Marina och Andreas och deras kisse och hund. 
Här blir hon ompysslad och älskad. 

Skruttan
Blå och vit mycket söt sällskaps katt på tre år, född 2017.
Kattfamiljen och två till vuxna katter kom till oss då de akut behövde lämna sin familj pga tragiska omständigheter.
Skruttan var en toppenbra mamma till fyra fina och friska kattungar.
Hon är social, mysig, rumsren och en bra familjekatt. Är ok med andra katter men ej beroende av dem. Har varit utekatt men är nu bara inne och accepterar detta med.
Skruttan blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad och har nu flyttat till Ellinor med familj som sedan tidigare har katten Zcilla. Kissarna har nu ett galler mellan sig de första dagarna och har nosat på varandra och det har gått bra.
De kommer inom kort släppas ihop och Skruttan som verkligen gillar andra katter kommer förmodligen att skapa lugn så kissarna snabbt kan bli vänner. 

Patrik och Penny
Svart vit hane, svart hona. Båda är ungar till mamma Skruttan och syskon med Pontus och Pierre.
De har haft en härlig kattungetid med mamman och sina syskon och nu har de efter full vaccination och chip och avmaskning flyttat ill Ann med dotter.
De har länge längtat efter sina kissar och efter en lång väntan är de nu hämtade av två förväntansfulla tjejer. 

Pontus och Pierre
Två av mamma Skruttans kattungar.
De kom till oss med sin mamma och två syskon och två andra vuxna katter då de akut behövde lämna sin familj pga tragiska omständigheter.
De två killarna blev vaccinerade två ggr, avmaskade och chippade innan de flyttade till sitt nya hem.
Numera bor bröderna hos Anki och Micke i Hallstahammar.
Småkissarna landade i familjen precis då de gick på semester så nu blir det en härlig tid för dem i sitt nya hem och de kommer få vara mycket med sin familj de första veckorna. 

 

Loo och Aurora
Livbojen svarade på ett nödrop från en familj söderut som tagit in en förvildad kattfamilj, där mamma katt var något klappbar. 
De här två var två systrar som kom till Livbojen tillsammans, mamman och två andra ungar fick stanna i hemmet som tog sig an denna hemlösa kattfamilj på fem. Eftersom de var utefödda tog det lite mer tid för dem att få dem helt tama, detta var nya ägaren införstådd med när hon adopterade dem. Jourhemmet hade jort ett utmärkt jobb med bäbisarna som fick vara bland en annan ta kattfamilj så processen att bli tama gick ganska fort. 
De är rumsrena och de blev vaccinerade en gång, chippade och avmaskade. 
Nu bor de med sin nya ägare Ann-Charlotte som såg annonsen och kände att de här två flickorna var rätt för henne. 
Vi hoppas de får många fina år tillsammans. 

Markus
En sliten och hemlös kille som räddades av Sofie med familj i Torshälla.
Kissen hade setts till en tid ute och var i dåligt skick, några snälla personer fångade in honom och kotaktade oss på Livbojen.
Vi såg till att han kom till Vettris för provtagning och undersökning. Som tur var hade Markus klarat tiden i hemlöshet bra och dagen efter gick vi vidare med kastrering, vaccination och chippning och även avmaskning frontline för fästingar och stronghold för öronskabb gavs till Markus.
Efter en tids återhämtning visade det sig att han var redo för att söka ett hem på egen tass. Sofie med familj var jourhem till honom under tiden, men nu bor Markus hos nya matte Kristina som är pensionär och hemma om dagarna, hon har haft katt tidigare och den blev gammal och gick bort. Nu ville hon rädda ytterligare ett litet liv och efter någon dag blev Markus så mysig och kelig och hoppade upp i sängen och spann. Han visar verkligen sin tacksamhet och har ej tappat tron på människor, vilket man trodde han skulle gjort då han var så fruktansvärt smutsig, utsvulten och full med fästingar då han räddades från hemlösheten. 

Tage
En vacker och snäll svart långhårig kille på två tre år.
Han kom tillsammans med tre andra katter till Livbojen. De hade dykt upp på en kvinnas altan och velat ha mat och ingen i trakten kände till dem. Han var redan kastrerad så en ägare måste han haft tidigare.
De andra katterna som kom in med honom, tre honor, var högdräktiga och kom in till oss i sista sekunden.
Kristina med sambo som bor i Nyköping hade två katter från Livbojen, men förlorade mycket nyligen lilla Esmeralda i sjukdom och hon kunde ta två nya kissar från Livbojen för att ge ett permanent och kärleksfullt hem, vilket vi verkligen uppskattade.
Nu bor Tage med dem och Dunsan och även lilla Ciara som behövde nytt hem igen efter att ha bott med sin matte i ca ett halvår. 
Tage ville gärna fortsätta kunna gå ut och det får han hos din nya familj för de bor på landet. 
Innan han flyttade blev han chippad, vaccinerad och avmaskad. 

Thea och Tina
Kattflickorna kom till Livbojen då de var lite över 12 v gamla (tillsammans med systrarna Zelda o Zelma).
De bodde hos en kvinna som hade två katter som hon inte hunnit kastrera innan de blev dräktiga, vi hjälpte kvinnan att placera några av ungarna som hon själv inte klarade att få hem till.
De fina tjejerna var väldigt sociala, gosiga, mysiga och härliga, och sin vaccination och chip och kontroll av veterinär fick de nytt hem hos Sandra med sambo som sedan tidigare har en kisse. Katterna blir innekatter med tillgång till inglasad balkong och många fina klösträd. 

Zelda och Zelma
Två kattungar som kom till Livbojen (med Thea och Tina) då en person fått flera kullar med katter samtidigt och kunde ej hitta hem åt alla.
Hon kommer nu kasterra sina katter så inte samma sak händer igen.
Towa och Lovisa blev vaccinerade och chippade och avmaskade av veterinär via Livbojen. De har nu flyttat till Hanne med man och två barn. En barnfamilj passade dessa systrar bra med den typen av hem då de är så sociala, snälla och orädda för det mesta. De är även vana med hund som finns inom släkten. 
 

Inez
Kom in dräktig till Livbojen och födde här fyra fina ungar, Lio, Love, Lilo och Lulu.
Inez bodde hos en man som har ett större gäng utekatter som vi hjälpt i flera år. Projektet fortgår och alla okastrerade kastreras, ungar tas in och omplaceras osv.
Inez gillade inte livet inne särskilt mycket, utan numera bor hon på en liten gård där det finns hästar. Här får hon fungera som utekatt i stallet där hon får ha sina bekvämligheter, katter finns redan på gården och kan hålla henne sällskap om hon önskar.
Innan hon flyttade till Åsa med familj blev hon kastrerad, vaccinerad och märkt och avmaskad. 
Nu börjar livet på gården och vi hoppas Inez kommer trivas med att detta. 
 

Lio
Kattungarna Lio, Love, Lilo och Lulu föddes inomhus hos Livbojen av en hemlös kattmamma som fångades i en fälla i ett projekt som Livbojen jobbat med i flera år.
I kattgruppen bor många kastrerade katter men ibland blir det kattungar, då kontaktar mannen oss som ansvarar för dessa kissar. 
Lio flyttade till sin husse Henrik efter att han blivit 12 veckor och blivit vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Mamman har tagit hand om sina bäbisar väldigt bra under hela kattungetiden trots att hon var väldigt skygg för oss människor. 
 

Love
Kattungarna Love, Lio, Lilo och Lulu föddes inomhus hos Livbojen av en hemlös kattmamma som fångades i en fälla i ett projekt som Livbojen jobbat med i flera år.
I kattgruppen bor många kastrerade katter men ibland blir det kattungar, då kontaktar mannen oss som ansvarar för dessa kissar. 
Lio flyttade till sin nya matte Nathalie efter att han blivit 12 veckor och blivit vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Mamman har tagit hand om sina bäbisar väldigt bra under hela kattungetiden trots att hon var väldigt skygg för oss människor. 
Nathalie

Lilo och Lulu
Katungarna Lilo och Lulu, Love och Lio föddes inomhus hos Livbojen av en hemlös kattmamma som fångades i en fälla i ett projekt som Livbojen jobbat med i flera år.
I kattgruppen bor många kastrerade katter men ibland blir det kattungar, då kontaktar mannen oss som ansvarar för dessa kissar. 
Lilo och Lulu flyttade till sin matte Fredrika efter att de blivit 12 veckor gamla och blivit vaccinerade, chippade och avmaskade. 
Mamman har tagit hand om sina bäbisar väldigt bra under hela kattungetiden trots att hon var väldigt skygg för oss människor. 

Gossen
Hemlös irrade han runt på landet i södra Sverige, han dök upp hos ett par som hade andra katter.
Här bosatte han sig och ingen verkade känna till honom. Han var omärkt och okastrerad, liksom så många av de katter som kommer in till oss.
Efter att upphittarna frågat runt och ingen kände igen honom, fick han komma till ett jourhem i Livbojen. 
Han hamnade hos Livbojen.
Vis Livbojen kom han till veterinär och genomgick kastrering, vaccination och märkning samt avmaskning. 
Gossen bor numera hos Ewelina och Tomas som fått tips av några bekanta om att adoptera en kisse av Livbojen.
Sagt och gjort nu har Gossen fått ett underbart hem hos paret och redan första kvällen gjorde han sig hemmastadd och tog flytt mm väldigt bra hälsar hans nya människor. 

Chelsea
Jättefin liten semilånghårig hona på ett år.
Hon är kastrerad, vaccinerad och märkt.
Hon är en omplaceringskatt som kom till oss då husse inte kunde ha kvar henne längre. 
Hon önskar ett hem med utomhusvistelse och en kattkompis hon kan leka med.
Hon är en snäll, social och väldigt gosig liten hona som behöver stimulans och önskar gå ut.
Chelsea bor numera hos Maria med familj i Ärla som har ragdollen Felizia som önskade sig en kattkompis då hennes kattvän nyligen gått bort.
Chelsea har visat sig gå bra ihop med både barn och andra katter ärhon van med sedan tidigare. 

Polly
Fin svart hona med lite vitt, ca tre år.
Hon födde kattungarna Skorpan, Trassel och Råttis i ett av våra jourhem och familjen växte upp tillsammans med trygghet och bus. Mamma var väldigt överbeskyddande mot sina små, så man fick inte göra vad man ville utan vara mycket försiktig i kattrummet.
Hon är en fin och härlig social tjej som önskar att bli ensamkatt i sitt nya hem. Har lite svårt för andra katter. Sen ungarna flyttade har hon visat sin busiga sida med, hon är rätt lugn men kan få sina bus ryck.
Hon är kastrerad, vaccinerad, avmaskad och chippad. Tandsten har tagits bort också, så hon är jättefin i munnen.
I Valla Katrineholm bor numera lilla Polly med sin nya familj som består av matte Alexx och husse samt två mindre barn och en hund. Polly kommer få gå ut framöver vilket vi tror att hon uppskattar då hon har mycket energi och bus i sig, men även en hel del gos och mys som hon gärna delar med sig av. Hunden kommer bli en ny vän förhoppningsvis, i alla fall på sikt. 

Skorpan och Trassel
En blå hona och en svart hane. 
De är kattungar till mamma Polly och syskon med Råttis.
Bus fröna har nu flyttat till Ewa med make, de är pensionärer och har mycket tid hemma om dagarna med de nya familjebusarna.
Matte skriver att Skorpan och Trassel trivs alldeles utmärkt i sitt nya hem, de busar, äter, och spinner. De sover under täcket och tar fötterna om man inte passar sig.
Innan de flyttade blev de vaccinerade två ggr, chippade, avmaskade och behandlade med stronghold. 

Råttis
Svart liten kattflicka på 12 veckor.
Bor numera med Susanne och familj i en stor villa, de har katt sedan förut och med tiden kommer Råttis kunna gå ut och in som hon önskar.
Lilla Råttis hade ett lindrigt blåsljud på hjärtat tyvärr. Men familjen ville ändå adoptera den katunge som de bokat och fastnat för. Vi hoppas detta växer bort med tiden eller inte blir allvarligare.
Råttis kom med kattmamma Polly till Livbojen, här födde hon sina tre ungar. Den dräktiga mamman hade en osäker framtid i det tidigare hemmet och de ville ej ha henne kvar.
Innan Råttis flyttade blev hon avmaskad, vaccinerad två ggr och chippad. 

Betty
En bruntigrerad hona på ca 6 månader. 
Kom in till Livbojen med sin mamma Grace och syster Beata. 
Kattfamiljen hade bott mestadels ute och blivit matade, ingen ville ta ansvar för kattfamiljen och de fick komma till jourhem inom Livbojen.
I sättet är hon ganska skygg och ej van med närhet i dagsläget,  hon verkar går bra ihop med andra katter och är rumsren. Vill bo med annan katt sedan då hon får nytt hem, hon är ung och har energi och vill ha stimulans. 
Blev stallkatt på landet med några andra kissar och kommer få leva ett fritt liv men med en ansvarsfull ägare och mat och vatten och varm plats att sova på.