Putte och Murre
Tvillig killar som kom till Livbojen då de var små och utan mamma. Mamman gick inte att fånga in, trots många försök av upphittarna. 
Killarna visade sig snabbt bli tama och det var fart i dem redan från första början. De utvecklades med tiden till två spinniga, mysiga killar med mycket bus i kroppen. Att busa i sängen och soffan var nåt de verkligen älskade i jourhememt. 
De var matvrak och tre gånger om dagen fick de mjukmat i jourhemmet. De gillar godis, Dreamies och mjuka sticks.
De är helt rumsrena och går på kattsand som är finkornig och klumpbildande, de har både kattlåda med tak och utan tak.
De har blivit chippade och vaccienrade en ggn, samt avmaskade två ggr.
Nu bor killarna med Susan och hennes man som bor i en villa i Västerås med sin sjuåriga svarta honkatt som vill ha lite sällskap.
Hon går ut och in i huset och det får killarna också göra efter de blivit kastrerade. Husse ser fram emot att få någon kisse som kan gosa med honom då deras hona mest gosar med matte. Förmodligen kommer han bli överöst med gos från dessa killar. 

Fia
Bruntabby och vit hona på ca 7 år.
Fia var ute och innekatt tills hon var två år, i fem år har nu hon varit innekatt.
Hon har levt med flera andra katter de första två åren, de senaste fem åren som innekatt ooch utan andra katter.
Hon kan bo med andra katter eller som ensamkatt. Om hon bor som ensamkatt vill hon ha mycket sällskap eller vara utekatt hon vill inte vara helt ensam längre stunder har vi märkt.
Fia var redan kastrerad och chippad då hon kom, hon blev vaccinerad med första sprutan av Livbojen och hos veterinären på Vettris tyckte man att hon såg väldigt fin ut. 
Hon gillar att ligga i sängen, vara på balkongen och är nära sin ägare mestadels. 
Nu bor Fia med nya matte Karmen som bor i en lägenhet och hon saknade sällskap. Vi tror Fia kommer trivas här där hon får mycket uppmärksamhet och kel och gos.
 

Elly
Liten söt katthona som kom från en uppställningsplats med en annan yngre kisse, utan bakgrundsinformation. 
Elly bor numera hos Henrik med familj som bor på landet utanför Västerås, här finns redan skygga katthonan Zizzla från Livbojen. Hon trivdes inte som innekatt och tillsammans med Elly kommer de nu få bygga upp livet på gården tillsammans. 
Elly blev innan hon flyttade till gården kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad. 

Egon
Semilånghårig kattkille på 14 veckor, han kom tillsammans med Elly från en uppställningsplats i södra Sverige där de blivit omhändertagna av Länsstyrelsen. Tyvärr fick vi ingen bakgrundsinformation om dem. Egon var tam men rädd och Elly var en skyggis.
Egon blev via Livbojen vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Han bor nu tillsammans med sin nya matte och en till kisse, han blir innekatt med mycket mys och gos i sitt nya hem.

Yin och Yang
Två blyga killar som ändå på kort tid gjorde framsteg i jourhemmet, de började leka öppet med pingisbollar och komma fram till matskålen då jourmatte var i närheten.
Båda killarna var unga, kanske 6 mån och bröder.
De blev kastrerade, tatuerade, och chippade och kunde därefter flytta till Eva-Lotta i Lisjö.
Här får de bo på en stor fin gård. Familjen har alltid haft katt/katter och nu när deras katt gått bort ville de ha två nya. Killarna börjar bo ute i ladan och de har redan börja upptäcka där, fånga möss och leka i höet. Om de vill får de även komma in, det finns dock hundar som är ok med katter så de skall först vänja sig med dem. Matte är väldigt nöjd över sina små nya vänner och de tror att de på sikt nog kommer bli helt tama. 

Ludde
Kunde ej stanna hos sin ägare pga allergi.
Ludde var redan kastrerad och chippad då han kom till oss.
Han blev avmaskad med Milbemax.
En mycket kelig kille som direkt ville krypa upp i ens famn och mysa. Det dröjde inte länge förren en familj kom och hälsade på och de fastnade direkt för Ludde som kröp upp i lill-husses famn! Det lustiga är att även lill-husse har namnet Ludde och nu har familjen två "Luddar" att älska.
När Ludde-katt är hemmastadd kan han bli utekatt, då familjen bor i ett kattvänligt område. 

Lexie
Upphittad utomhus, ej kastrerad och ine chippa eller tatuerad.
Ägare söktes bla via polisen och fb men inget napp.
Hon fick komma till Pernilla som är jourhem för Livbojen. 
Hon charmade fort sin jourmatte och till den grad att hon fick stanna permanent i sitt jourhem. 
Blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad och kommer med tiden bli utekatt och få olika kompisar framöver som behöver jourhem. 

Vitnos
Fin och trevlig honkatt på ca 2 år.
Hon har haft fem underbara kattungar som blivit 12 v och nu flyttat till nya hem (Korven, Iris, Doris, Ester och Silla).
Vitnos är en trevlig, social, mysig och vänskaplig hona.
Hon har varit utekatt förut och vill nog gärna bli det igen, sitter gärna i fönstret och längtar ut och går till dörren och vill gärna gå ut.
Hon var en väldigt bra kattmamma och en trygg förebild för sina små ungar som hon uppfostrade på bästa sätt.
Vitnos blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad två ggr.
Hon har nu fått ett permanent hem hos Eva som bor på landet mellan Örebro och Arboga. Hon är pensionär och saknade katt sedan hennes förra kisse gått bort.
Här kommer Vitnos nu att få ett härligt kattliv. 

Korven
Kattunge till mamma Vitnos. 
Föddes i jourhemmet och hade en trygg uppväxt med sin mamma, har nu blivit 12 v och genomgått full vaccination, chip och avmaskning. 
Adopterad av Stina och Eva-Lotta i Arboga som nyligen mist sin kisse. 
Korven kommer bli kompis med en hund och när han är 6 mån och kastrerad börjar livet ute på gården där det finns mycket att upptäcka.
Mattarna meddelar att Korven har god aptit och meddelar högljutt när han är hungrig, samt vill gå på lådan. Nu har han även börjat spinna och ligger i sängen. 

Iris och Doris
Kattungar till mamma Vitnos. 
De föddes i jourhemmet och hade en trygg uppväxt med sin mamma, har nu blivit 12 v och genomgått full vaccination, chip och avmaskning. 
De bor nu med Sofie och hennes familj.
Kattungarna har landat i sitt permanenta hem och håller på att göra sig hemmastadda. 
Vi har fått hälsningar från nya hemmet och kattungarna mår bra.

Esther och Silla
Kattungar till mamma Vitnos. 
Föddes i jourhemmet och hade en trygg uppväxt med sin mamma, har nu blivit 12 v och genomgått full vaccination, chip och avmaskning. 
Linnea från Kungsör som gått djurgymnasium hörde av sig till oss och var intresserad av att adoptera systrarna, sagt och gjort nu bor de hemma hos sin nya matte och hon har skickat film och bilder på dem, det är full fart redan från första dagen. Vi tror att tjejerna kommer att trivas fint i sitt nya hem. 
​​​​

Daniela, numera Lily
Liten ungkatt som kommer från en av södra Sveriges uppställningsplatser, Länsstyrelsen hade av okänd anledning placerat Daniela/Lily där och hon kom till Livbojen, men tyvärr utan någon bakgrundsinformation.
Hon är en blyg kisse som är klappbar men försiktig. Väldigt snäll och söt. 
Daniela har flyttat till Karolin på Västermalm där hon blir innekatt och får matte för sig själv och kommer få mycket mys, gos, trygghet.
Nya matte rapporterar att efter en vecka i nya hemmet är Lily tam, ligger och kelar i soffan och är väldigt trygg. 

Kitty
En jättefin yngre hona som bedöms av veterinär att vara ca 1-1.5 år gammal. 
Hittades irrandes utomhus och efter att ägare ej hittats kom hon till oss och landade i ett jourhem. Hon var okastrerad och omärkt.
Hon är en väldigt tam och social kisse. Gillar att bli buren och kela och gosa.
Hon är numera kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
En orädd kisse som är en perfekt familjekatt.
Numera bor Kiutty i sin nya familj i Simonstorp där hon får två fina katt-kamrater och familjen bor väldigt fint på landet vid en hästgård, sjö och skog.
Vi är glada att de ger Kitty ett hem, hon ville gära gå ut märkte vi och niu får hon en bra miljö att vistas i ute. 
 

Marius
Fin hankatt som kom till Livbojen via en uppställningsplats i södra Sverige, tyvärr utan bakgrundsinformation. 
Han visade sig vara en väldigt vacker, högbent, lite rädd men nyfiken och busig kille.
Han blev kasterrad, vaccinerad, chippad och avmaskad sedan efter några veckor i jourhem var det dags att komma vidare till permanent hem.
Han bor numera med Sofia på landet i Åkersberga, hon har sin lugna fina collie-hund som Marius kommer att få som ny vän.
Han fick först träffa Lottas kattvana hund Varga, som var test hund för att se hur han reagerade på hundar. Det hela gick bra och efter att vi såg att han hade potential att bo med hund så kom han till Sofia. 

Noam
Liten kille på 9 veckor som kom in med sin bror Noak till Livbojen de fångades in på en gård där många katter levde utsatta och fick dåligt med mat. Noak var rädd och osäker i början men blev tamare och tamare så till slut kunde han bli trygg att få ett hem.
Han blev vaccinerad, chippad och avmaskad och har nu flyttat till en tjej som bor utanför Flen med en äldre kisse som vi hoppas kan ge Noam trygghet. 

Noak
Liten hane på nio veckor han kom in med sin bror Noam, de fångades in på en gård där många katter levde utsatta och fick dåligt med mat. Noak var rädd och osäker i början men blev tamare och tamare så till slut kunde han bli trygg att få ett hem.
Han blev vaccinerad, chippad och avmaskad och har nu flyttat till en familj som bor i Rytterne och de har en annan kisse som vi hoppas kan ge Noak trygghet.

Noppe och Nico
Killarna som är bröder kom in tillsammans, de hade fångats in på ett ställe där katterna matades och skulle skjutas om ingen tog dem. Livbojen och flera andra katthem hjälptes åt. Detta var i Skåne.
Kattkillarna kom till ett av våra jourhem och visade sg vara nyfikna och blev tama direkt. 
De blev vaccinerade, chippade och avmaskade och har nu flyttat till Henric som bor i ett radhus i Stenby i Eskilstuna. Då han bor nära skogen kommer killarna kunna bli utekatter efter de är kastrerade.
Vi uppskattar åldern på killarna till ca 5 månader. 

Anja
Jättesöt rödtabby och vit hona.
Kastrerad, fullt vaccinerad och chippad samt avmaskad. Behandlad med stronghold för öronskabb. Vi uppskattar åldern till fem år ca.
Hon är en lite blygare kisse som behöver någon med tålamod till en början. Rumsren, men vi har inte någon bakgrundsinformation tyvärr då hon kommer från en uppstallningsplats och därifrån fick vi ingen bakgrundsinformation om henne. 
Anja har fått ett hem hos Alicia som bor med sin mamma Madeleine i en lägenhet i Malmköping.
Bilden på henne är efter hon varit i sitt nya hem i några dagar, hennes nya familj hälsar att hon fortfarande är blyg men kelig och nyfiken av sig. Hennes nya familj gillar henne väldigt mycket. 
 

Cindy
En semilånghårig vit-svart hona som är väldigt gosig och härlig.
Hon gillar att vara social med människor och accepterar andra katter.
Hon kom från en uppställningsplats med ingen bakgrundsinfo men hon är ung, runt året gammal.
När hon kom till oss blev hon kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Cindy bor numera med sin nya familj Patrik och Linn samt deras barn. Familjen bor i en enplansvilla i Vallentuna, nära en skog så Cindy kommer med tiden kunna få gå ut i området.
 

Chloe
Fin blå-sköldpaddsfärgad hona.
Kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Rädd med klappbar. 
Gärna ensamkatt i nya hemmet.
Rumsren och snäll och söt hona. 
Adoptionskostnad 1200 kr. 
För intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter, vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda denna fina kisse. 

Adrian
Adrian och Ally kom från samma hem från början, de sattes på en uppstallningsplats i södra Sverige via Länsstyrelsen och sedan kom därifrån till Livbojen. Vi fick tyvärr ingen bakgrundsinfo om Adrian. 
Vi uppskattar åldern till 3-4 år.
Adrian är en mycket vacker, långhårig röd och vit hane, kelig och social. 
Han var kastrerad redan när han kom till oss men blev här vaccinerad och chippad. Har även 200825 fått tandsten borttagen. Är avmaskad också. 
Adrian var en sväng på rymmen då han petade upp fönstret i jourhemmet. Då visade han att han ville bli utekatt så det fick han bli i sitt nya hem. 
Nu bor han med sina husse och matte i en stor villa där han kommer kunna få gå ut med tiden. 

Ally
Ally och Adrian kom från samma hem från början, de sattes på en uppstallningsplats i södra Sverige via Länsstyrelsen och sedan kom därifrån till Livbojen. Vi fick tyvärr ingen bakgrundsinfo om Ally. 
Ally är en långhårig sköldpaddsfärgad hona, hon är social och kelig tjej. Vi uppskattar åldern till 3-4 år. Hon är rumsren i jourhemmet. 
Är oklart om hon är ute- eller innekatt men hon fungerar som innekatt i jourhemmet. 
Var kastrerad (redan när hon kom) och blev via oss vaccinerad, samt avmaskad.
Hade en oläslig tatuering i örat men är nu istället chippad. 
Ally bor numera hos Madelen och Wicktor, rapporter har kommit redan första dagarna att det går jättebra och Ally är väldigt gosig och tillgiven med sin nya familj.

Sabina
Hona på 6 månader, korthårig bomullsmjuk päls. Kom med brorsan Tuxedo till Livbojen, vi har under några månader hjäpt en dam som inte kastrerat sina katter och det här är några av de sista vi hjälper henne med. 
Hon är en väldigt spinnig och kelig liten tjej med mycket bus i kroppen, älskar att busa och brottas med jämnåriga kompisar.
Vill ligga i sängen på nätterna, nära en och spinna. Trampar och puffar och buffar. Kan ibland springa iväg vid höga ljud.
Älskar ull-saker, springer omkring med små byten i munnen och morrar åt andra kissar som vill ta hennes byten. Är i dagsläget innekatt men kan bli utekatt. Gillar andra katter. Bodde hos en kattsamlare som vi hjälpt i flera månader för att få ordning på sina katter.
Är kastrerad, fullt vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad för öronskabb. 
Nu bor Sabina med Julianna och hennes sambo och deras två kissar som också är adopterade från ett katthem.
De har rapporterat att det går bra med lilla Sabina i familjen och hon har gjort deras lilla djurflock fulländad. 

Tuxedo
Hane på 6 mån.
Semilånghårig svans och bomullsmjuk päls.
Vill bo med annan snäll katt. 
Fint sätt, kelig, social men lite rädd till en början. Gillar andra katter. Bodde tillsammans med systern Sabina hos en kattsamlare som vi hjälpt i flera månader för att få ordning på sina katter.
Kastrerad, fullt vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb.  
Tuxedo har flyttat till ett yngre par som sedan tidigare har en yngre katt som ville ha en lekkompis. Vi hoppas och tror att de kommer bli vänner och få mycket gos och bus framöver då matte och husse är iväg och arbetar. 
 

Disa
Ung katthona på något år som kommer från en person med för mycket katter, vi har omhändertagit sammanlagt 25 katter nu som kommer få nya hem via Livbojen.
Katterna i ärendet hade bott i ett hus på landet och de flesta har gått in och ut i huset som de velat.
Disa är blyg av sig, hon har troligtvis födits ute då alla honor var okastrerade, men hon är numera hanterbar och klappbar men kräver tålamod. 
Disa är nu kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. Hon är rumsren.

 

Benjamin
Mycket vacker bruntigrerad herre på ca 4 år. Han är en stilig kille med höga ben och graciös kropp och vackert format huvud. 
Han har varit utekatt i sitt hem och har kommit och gått som han velat. Han bodde med en kvinna som samlat på sig för många katter, ej kastrerat dem och Länsstyrelsen blev inkopplad. Livbojen hämtade totalt 25 katter från detta hem och vi ordnar nya hem till alla katter. 
Benjamin är kelig, social och rumsren. Till en början lite avvaktande mot nya personer. 
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och Avmaskad.
Har nu flyttat till Åsa som bor på landet och här kommer han få kunna vara utekatt och komma och gå som han vill. 

Cicci
En sjättevacker blåtabby hona på tre-fyra år. 
I början är hon väldigt rädd av sig så hon behöver en förstående familj.
Hon kom från en uppställningsplats med ingen bakgrundsinfo men hon håller nu på att landa och väntar på att få en snäll människa som kan ta hand om henne.
När hon kom till oss blev hon kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Hon är rumsren i jourhememt och är en väldigt söt och fin liten tjej.
Adoptionskostnad 1200 kr. 
För intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter, vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda denna fina kisse. 

Claes 
En semilånghårig bruntabby och vit jättevacker kille.
Han kom från en uppställningsplats till oss och vi hade ingen bakgrundsinformation om honom. Men han var en snäll o försiktig kille. 
Vi tror att han är ca 3-4 år. 
När Claes kom till oss var han redan kastrerad, men hon oss blev han chippad och vaccinerad och avmaskad. 
Claes bor nu med Nadia och hennes son.
Han trivs väldigt bra i sin nya familj och redan de första kvällarna fick vi en hälsning att han satt och myste med familjen och kollade på TV.

Rödis och Puffe
De kom in tillsammans med sin mamma Sally och kattungen Uffe.
Mamma-katt var redan dräktig med en ny kull igen och de tre killarna var ganska stora.
De hade födits i ett stenröse och ägaren struntade i mamma-katt och Livbojens medhjälpare slet för att få in dem alla i tryggheten. Hela familjen kunde fångas in och kom till jourhem, mammakatt fick sin nya kull med sex välskapta ungar och Uffe, Rödis och Puffe hamnade i jourhem i Kärrtorp i Sthlm.
Uffe fick stanna permanent i jourhemmet och han kommer få en kompis som heter Kurre, också från Livbojen. 
De tre killarna blev via Livbojen kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade. 
Nu bor Rödis och Puffe hos sina nya ägare Caroline i Sköndal där de kommer få ett härligt kattliv. 
Vi önskar killarna lycka till i sitt nya fina hem!

Uffe
Kattungen Uffe kom in tillsammans med sin mamma Sally och sina syskon Rödis och Puffe.
Mamma-katt var redan dräktig med en ny kull igen och de tre killarna var ganska stora.
De hade födits i ett stenröse och ägaren struntade i mamma-katt och Livbojens medhjälpare slet för att få in dem alla i tryggheten. Hela familjen kunde fångas in kom till jourhem, mammakatt fick sin nya kull med sex välskapta ungar och Uffe, Rödis och Puffe hamnade i jourhem i Kärrtorp i Sthlm.
Uffe fick stanna permanent i jourhemmet hos husse Stefan och hans son Elliot, och han kommer få en kompis som heter Kurre, också från Livbojen. 
Uffe blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Oliwer
Kom till Livbojen med kattungen Disney till ett tillfälligt jourhem som sedan behöll kattungen Disney.
Kissarna kom från en uppställningsplats i södra Sverige, ingen bakgrundsinformation medföljde men de hade misstagits som mamma + unge men Oliwer var ingen hona.
Oliwer var en tam men blyg kille.
Han blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad och sökte sedan nytt hem via Livbojen.
Han bor numera med Eva som bor i en villa och där kan Oliwer och resterande kissar gå ut och in som de vill i en kattlucka och vi tror det kommer passa Oliwer jättebra med detta hem. 

Disney
Kattungen Disney kom till Livbojen med katten Oliwer från en uppställningsplats i södra Sverige där djur som är omhändertagna via Länsstyrelsen hamnar.
Disney blev vaccinerad, avmaskad och chippad.
Hon skulle vara i jourhem hos en ung tjej vid namn Amanda men hon blev kvar här permanent då jourmette verkligen ville ha egna kissar.
Hon vänar på att få en kattunge-kompis som kommer inom någon vecka till det nya hemmet. 
 

Bibbi
En härlig tjej på ca 3 år.
Hon gillar verkligen inte andra katter, men älskar verkligen människor.
Hon var mager då hon kom in. Detta gjorde att vi tog blodprov på henne, men det visade inga konstigheter så hon har bra lever och njurar osv.
Veterinären kikade även på hennes tänder under sövning och kastrering, de såg bra ut.
Hon blev kastrerad, vaccinerad och chippad och avmaskad via Livbojen.
Nu har Bibbi flyttat till sin husse Rasmus som är en kille som ville ha en kompis att komma hem till, Bibbi är det perfekta sällskapet då hon är väldigt tillgiven, avskyr andra katter och vill ha hemmet helt för sig själv.
Hon trivs väldigt bra bara hon får gosa, sova i sängen, sitta på axeln, ligga på magen och bara vara med och mysa.
Vi tror att husse och kisse kommer ha det bra i varandras sällskap framöver. 

Noza
Mycket trevlig, social, kelig och härlig liten svart hona med vitt på bröstet.
Hon kom till Livbojen från en uppstallningsplats, då hade hon ungen Cindra i släptåg. 
Hon är väldigt snäll i sättet och älskar att bli klappad, spinner mycket och är en tillgiven tjej som älskar bus.
Kastrerad, vaccinerad och chippad samt avmaskad och behandlad för öronskabb.
Noza charmade till sig ett yngre par (Nathalie och pojkvän) som önskade adpotera en familjemedlem, men efter en tid kände mannen av allergi så nu bor Noza hos pojkvännens föräldrar som fick se henne och de kunde inte lämna tillbaks henne.
Nu bor Noza som innekatt, ensamkatt, och hon får väldigt mycket bus, mys och uppmärksamhet från familjen som bara klappar, borstar och skämmer bort henne. Mycket fina filmer och bilder har kommit som uppdatering och det tackar vi för!

Cindra
Liten söt svart kattunge med några vita strån på bröstet och på magen.
Hon och mamma Noza kom till Livbojen från en av Länsstyrelsens uppställningsplatser för djur från Södra Sverige. 
Hon har en skön stil där hon går runt med svansen uppåt så hon ser nyfiken och glad ur hela tiden, eller som en liten radiobil. Hon är ganska orädd av sig. Busar och myser i soffan, spinner högt och är en cool härlig flicka. Kom med mamma Keyla till Livbojen.
Har hunnit få en vaccinationsspruta, blivit chippad och avmaskad. Hon är rumsren. 
Mysiga härliga lilla Cindra bor numera med Elina, fd jourhem, hon hade förlorat en av sina kissar i en olycka och kände att hon kunde öppna sitt hem för en till liten hemlös kisse. 
Elina berättar att första helgen som Cindra kom hem till dem har hon varit med på barnens "tebjudning", hälsat på katten Jansson, och charmat in sig hos hela familjen. De är otroligt nöjda med sin nya familjemedlem som tagit alla med storm med sitt härliga sätt. 

 

Grim och Gry
De fina syskonen kom med brorsan Frans till Livbojen. Ett fjärde syskon fick stanna hos upphittaren, tyvärr uppgav de som hade hittat kattfamiljen att de hade avlivat kattmamman, för att hon var för vild. Vi visste vi inget om detta och mamman hade alltså inte fått leva vidare. Vi bestämde oss för att rädda kattungarna. 
Nu har Grim & Gry har åkt till sitt föralltid-hem i skogen i Årsta havsbad och vi vill tacka jourhemmet i Kärrtorp som behöll lilla Frans och tog så bra hand om dessa också tills de fick ett permanent hem.
Även tack till deras katternas "storebror" i jourhemmet där de fick sin trygghet när de var små och osäkra. 

Frans
Kattunge som kom in med sina två syskon Grim och Gry till Livbojen. Ett fjärde syskon fick stanna hos upphittaren, tyvärr uppgav de som hade hittat kattfamiljen att de hade avlivat kattmamman, för att hon var för vild. Vi visste vi inget om detta och mamman hade alltså inte fått leva vidare. Vi bestämde oss för att rädda kattungarna. 
I jourhemmet i Kärrtorp fick de en vuxen kisse som förebild och nu stannar Frans här med sin nya storebror, de kommer fint överens och är vänner, tvättar varandra och storebror ger lilla Frans mycket trygghet.
Frans blev vaccinerad, chippad och avmaskad innan han fick permanent hem. 

Moses
En stilig stor bruntigrerad hankatt på ca 2-3 år.
Han hittades som hemlös i Kvicksund, han hade sökt sig till ett hus där han börjat få mat och efter diverse sätt att försöka hitta en ägare gav vi upp. Nu söker denna fina keliga kille ett permanent hem.
Han vill bo utan andra katter och vara "herre på täppan". Han har ju varit utekatt så han vill fortsätta kunna gå ut och in som han vill.
Han är social kelig och snäll.
Han är kastrerad, vaccinerad tatuerad och avmaskad. 
På en gård i Jäder bor numera Moses med sin familj, matte Katarina och resten av familen.
Här finns en hel del andra djur och Moses börjar sin tid i sadelkammaren som är uppvärmd och där har han mat och vatten och sovkorgar mm, för att sedan få komma ut i stallet successivt. Vi tror detta kommer passa Moses bra som varit helt och hållet utekatt men att han får bo i ett varmt stall med människor för han är också en väldigt kelig kille även om han gillar utelivet väldigt mycket.
Han blir även ensamkatt utan andra katter eftersom han inte gillade dem så mycket. 

Lina
Bruntigrerad hona på ca 2-3 år.
Kom från en av Länsstyrelsens uppstallningsplatser. 
Lina är en kelig tjej som kommer och lägger sig hos dig när det passar henne. Oklart om hon varit inne eller utekatt men hon är ok med att vara inne. Hon gillar att komma och hälsa när man kommer hem, då möter hon en i dörren och hälsar välkommen. Hon vill nog vara ensamkatt i hemmet utan andra katter. Hon gillar inte sin kattkompis så mycket som hon delar jourhem med. 
Hon är kastrerad, vaccinerad en gång, dubbelmärkt med både tatuering och chip, samt avmaskad och behandlad med stronghold mot öronskabb.
 

Hugo
Bruntigrerad hane född 2018. 
Kom från en av Länsstyrelsens uppstallningsplatser. 
Hugo är en välsigt kelig och tillgiven kille som som är nyfiken på det mesta runt honom, han skulle trivas med en annan katt eller något annat djur i hemmet då han mår bra av stimulans. Tror att han vill vara ute, eller att han får tillgång till balkong/uteplats. Han har uppvisat beteende om att få gå ut nu när han vistas i jourhemmet. 
Hugo var kastrerad och chippad sedan tidigare, han blev vaccinerad och avmaskad via Livbojen. 
Hugo bor numera med Sandra och hennes familj i Hållsta, de har sedan förut kissen Kattis, som är runt året och vill ha en lek-kompis. 
När Hugo vet vart han bor och blivit trygg inne kan han få gå ut då familjen bor i ett fint naturområde. 

Daisy
Daisy bodde hos en person som hade samlat på sig för många katter och Livbojen blev kontaktade av kvinnan som ville ha hjälp.
Länsstyrelsen hade kommit hem till henne och sagt att hon behövde hitta hem åt många katter, Livbojen har hittat hem till hela 25 katter från samma ställe. 
Daisy var kattmamma och hennes ungar fick hem redan innan hon flyttade till Livbojen.
Hon behövde efter kullen flyttat börja sitt liv på egen tass och hittade en människa som ville älska henne. Hon bor numera med sin matte Susanne som hon charmade redan från första stunden! 

 

Dalia
Kattmamma till ungarna Ronny, Ragge, Iris och Doris. Kattfamiljen kom till Livbojen och var några av de 25 katter som togs omhand från en person som samlat på sig för många katter och ej kastrerat dem.
Dalia visade sig vara en fin härlig kisse som var en bra mamma till sina ungar, då ungarna var ca 13 v. flyttade de till nya hem och mamma katt letade hem på egen tass.
Hon blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Dalia har fått ett nytt hem hos Mona och Henrik som sedan tidigare har en 10 årig hankatt, han saknar sin kopmis och ville ha en ny vän.
På vintern bor paret i lägenhet och på sommaren ute i en stuga där katterna kan få vara ute. 
 

Ronny och Ragge
Två små kattbröder som vill flytta till nytt hem tillsammans.
De är födda inomhus och har varit inne med sin mamma, syskon och andra katter under sin uppväxt. De är rumsrena och äter mjukmat och torrfoder.
De är chippade, vaccinerade och avmaskade. De är 13 veckor gamla. 
De bodde med en person som samlat på sig för många kissar, Livbojen omhändertog totalt 25 katter och hittade nya hem till dem. 
Grabbarna bor numera hos Stefan med familj i Tumbo, de har en gammelkisse sedan förut och hon kikar på när grabbarna busar så det hela har gått bra.
Det finns kattlucka i huset så när de är större kan de få gå ut på nya äventyr o bus!
Vi har fått hälsning från nya hemmet och kattungarna mår bra.

Skrållan och Skruttan
​​​​​​Två små kattsystrar på 13 v. som vill ha ett gemensamt hem.
De är födda inomhus och har varit inne med sin mamma, syskon och andra katter under sin uppväxt. De är rumsrena och äter mjukmat och torrfoder.
De är chippade, vaccinerade och avmaskade. 
Kattungarna bodde med en person som samlat på sig för många kissar, Livbojen omhändertog totalt 25 katter och hittade nya hem till dem. 
Iris och Doris bor numera hos Sivan utanför Valskog i Örberga på en hästgård, de kommer få bo inne med familjen och när de är större och kastrerade börjar de kunna få gå ut och utforska livet på gården.
Vi har fått hälsning från nya hemmet och kattungarna mår bra.

Lill-Lisa och Olle
Två unga katter på ett år som bodde hos en person som samlat på sig för mycket katter, vi tog omhand 25 katter och placerade till nya hem, dessa var två av dem.
Båda två blev kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade innan de fick nytt hem.
De gillade varandra och vi sökte ett hem tillsammans för dem. 
Kissarna bor numera i Västra Frölunda med Hassina och Jimmy. Hassina är utbildad djurskötare och har mycket erfarenhet av katter och har haft tre katter tidigare, den senaste blev hela 18 år.
 

Murre
Mycket social och gosig kille på ca 10 år.
Han var kastrerad och tatuerad i örat då han kom till oss men är nu även vaccinerad och avmaskad och chippad. Tidigare tatuering otydlig, därför sattes chip in istället. 
Murre har levt ett liv på landet i hela sitt liv. Han har gått ut och in som han velat och trivs med det. Han är trevlig och snäll. 
Han bodde med en person som samlat på sig för många katter, och Livbojen tog omhand sammanlagt 25 katter och gav dem nya hem. 
Enligt veterinären är hans tänder ok men kan behövas åtgärdas i framtiden men inget som är akut i dagsläget.
För intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter, vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda gosiga gubbisen Murre. 
Mari-Ann som bor på landet söder om Degerfors med en katt o två hundar har gett Murre ett nytt hem.
Här får Murre såsom tidigare gå in o ut i ett hus på landet, vilket han verkligen älskade.

Musse och Mini
Två killar som verkligen gillar varandra och gärna vill komma till samma hem.
Musse är röd och långhårig och enligt fd ägaren har han helig birma i sig. Gröna ögon.
Musse är en korthårig röd kille.
Båda två var kastrerade då de kom till oss, men de blev chippade, vaccinerade och avmaskade hos oss. Samtidigt kollades tänderna och de verkar ok inga sjukdomar noterades.
Killarna är enl fd ägaren 6 år ca.
De är rumsrena och de har gått in o ut i ett hus på landet.
Fd ägaren hade samlat på sig för många katter och vi har nu hämtat totalt 25 katter därifrån, Länsstyrelsen är inkopplad i ärendet. Kissarna är i fint skick och är väldigt gosiga och sociala. Båda gillar att sova i sängen med sin ägare och vill fortsätta med det i sitt nya hem.
Mervi som bor på landet mellan Hälleforsnäs och Flen och har tre snälla små hundar har nu gett pojkarna ett nytt gemensamt hem.
'Under första tiden kan killarna vara på övervåningen för att vänja sg med hundarna och när de är hemmastadda kan de få börja gå ut då de bor på landet med fin miljö runtomkring.
Det här låter toppen för pojkarna som tidigare bott på landet och gått ut och in som de velat. 
 

Nalle och Bodil
Nalle och Bodil mommer från samma hem.
Nalle är ca ett år gammal och Bodil ca 1.5 år.
Kissarna bodde hos en person som samlat på sig för många katter, utan att kastrera dem, så blev de fler och fler.
Sammanlagt 25 katter hämtades hos personen och dessa kommer hitta nya hem via Livbojen. 
Katterna var i fint skick, men för många.
Mia och sonen Jonathan i Gnesta har nu adopterat båda kissarna som där blir innekatter. Matte hade haft katter tidigare och längtade nu efter nya familjemedlemmar. 
Vi tror att alla nya familjemedlemmar kommer trivas med varandra, då kissarna omgående charmade in sig och gosade med sina nya människor. 

Bianca
Liten sköldpaddsfärgad hona på ett år. Hon är innekatt men har varit ute lite. Hon kan vara med andra katter eller bo som ensamkatt. Hon tycker om människor men kan vara något blyg för nya personer. 
Hon är rumsren, hon är syskon till Blenda och Bodil.
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och Avmaskad.
Bianca kom från en person som samlat på sig för många kissar, vi har tagit 12 st nu och kommer hämta ännu flera då Länsstyrelsen bestämt att hon mpste göra sig av med ett stort antal katter.
Kissarna var i fint skick, men för många och okasterade. 
Nu bor Bianca med Åke och Anette och katten Emilia från Livbojen.
Vi hoppas att de här två fröknarna blir vänner så de kan leka och mysa om dagarna då matte och husse är på jobbet- 

Blenda
Liten sköldpaddsfärgad hona på ett år. Hon är innekatt men har varit ute lite. Hon kan vara med andra katter eller bo som ensamkatt. Hon tycker om människor men kan vara något blyg för nya personer. 
Hon är rumsren, hon är syskon till Bobil och Bianca.
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och Avmaskad.
Fina Blenda bor nu med sin nya familj i Kjula, Mona och Stefan med två barn.
Familjen hade nyligen fått avliva sin 13 åringa kisse och längtade verkligen efter en ny familjemedlem och Blenda fick flytta hem till dem. Här får hon även gå ut då de bor ute på landet. Vi tror hon kommer trivas jättebra i sitt nya hem. 

Andora
Helt underbar brun-tigrerad tjej runt 2 år gammal som kom in med sina fyra bäbisar till Livbojen. Tyvärr gick en av kattungarna bort men Chippie, Tommie och Taylor fick väldigt fina hem via Livbojen då de var 12 v gamla. 
Andora vill gärna bo med en hund vilket visat sig i jourhemmet att hon verkligen älskar att vara med och hon vill även kunna få gå ut. Hon går ok ihop med andra katter men gillar hundar mera. 
Hon är kastrerad, vaccinerad en gång, chippad och avmaskad. 
Numera bor Andora hos Anne-Marie och här får hon gå ut, något som Andora verkligen älskade och ville fortsätta med. 

Chippie och Tommie
Syskon med Taylor, kom till Livbojen med sin mamma Andromeda, då de hamnat i fel händer hos en person som inte kunde ta hand om katterna. 
De fick i ett jourhem en härlig kattungetid och växte upp med mycket bus och mys i tryggheten. 
Killarna bor numera med Anna och hennes två barn i en villa i Oxelösund, sedan familjens två andra killar gått bort av ålderdom har familjen saknat katter.
Nu kommer dessa fina syskon kunna få bo permanent med familjen och när de är stora och kastrerade kan de få komma ut eftersom de har en stor skog närheten.
OBS Chippi har svårigheter med att hoppa. Detta hindrar inte honom i vardagen, utan han är full med energi och fart. Utredning från veterinär är gjord och intyg medföljer. 

Taylor
En bruntigrerad liten grabb på 12 veckor.
Han är lekfull, busig och aktiv.
Han är syskon med Tommie och Chippie och kom med mamma Andromeda till Livbojen. Kattfamiljen hade hamnat i fel händer och behövde komma bort. 
Taylor med syskon fick en härlig uppväxt tid i jourhmmet med trygghet och bus och mys. 
Nu bor Taylor med sin matte Hanna och deras vuxna katt som de hoppas blir ett fint sällskap och att de kommer få mycket roligt tillsammans framöver.
Innan Taylor flyttade blev han chippad, vaccinerad och avmaskad. 
 

Batman
Härliga killen Batman har nu fått ett permanent hem via Livbojen. 
Han är en kastrerad hane på ca tre år. Han har blivit vaccinerad och chippad och avmaskad nu via Livbojen och han letar nu efter någon som kan älska honom. Han har en mycket härlig personlighet. Han gillar att lilla i sängen och soffan och vill fortsätta göra det i sytt nya hem. Han sitter i knäet när man äter frukost och vill vara med en överallt. Fungerar som innekatt om han får mycket uppmärksamhet och stimulans, men längtar ut lite i fönstret där han är i sitt jourhem.
Batman bor nu permanent hos matte Amanda med barn i en lägenhet i Västerås, lägenheten har ingladad balkong och där hoppas vi Batman kan sitta och spana på fåglar. 

Emmy
Kom till Livbojen då hon var runt 16 veckor gammal med kompisarna Tuxedo och Sabina.
Kattungarna kommer från en kattsamlare som vi under några månader hjälpt och målet är att alla hennes vuxna katter som stannar skall vara kastrerade och alla kattungar som föds dessförinnan skall omhändertas av Livbojen.
Emmy har flyttat till Karin med familj, de bor i Hälleforsnäs och har sedan tidigare en fyraårig honkatt, hon får vara ute och det kommer även Emmy få vara när hon är större och kastrerad. 
 

Milena
Kom till Livbojen då hon var dräktig, hon bodde i ett misärhem hos en man i Nyköping som hade ett 25-tal katter i sin lägenhet. Han behövde göra sig av med sina kissar och god man kontaktade Livbojen efter att Länsstyrelsen gjort ett besök hos mannen.
Milena födde fem välskapta fina ungar i jourhemmet (Regina, Ralf, Ronja, Rosita och Rakel) och efter en härlig och trygg uppväxt flyttade ungarna vid 12 v ålder.
Milena själv flyttade till Rebecka S där det finns några fler katter och de bor på landet och här erbjuds tillgång till utevilstelse och mys och gos. Redan första kvällen kom rapport om att Milena gillar sitt nya hem, äter och utforskar och gosar. 
Milena blev innan hon flyttade kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
 

Regina
Kattunge till mamma Milena som födde fem fina kattungar.
Mamma Milena kom hit dräktig. Hon kom från en man som hade ca 25 katter i en stor lägenhet i Nyköping, hemmet var i misär och god man till denna person kontaktade oss och förklarade att Länsstyrelsen bett amman hitta nya hem til lsina katter, något som han ej kunde klara av pga sin låga förmåga. Vi på Livbojen hjälpte katterna till nya hem.
Regina har flyttat till sin nya matte Therese som sedan tidigare har katten Mischa 
(adopterad via Livbojen år 2015). 
 

Ralf
Kattunge till mamma Milena som födde fem fina kattungar hos Libojen.
Hon kom hit dräktig. Hon kom från en man som hade ca 25 katter i en stor lägenhet i Nyköping, hemmet var i misär och god man till denna person kontaktade oss och förklarade att Länsstyrelsen bett amman hitta nya hem til lsina katter, något som han ej kunde klara av pga sin låga förmåga. Vi på Livbojen hjälpte katterna till nya hem.
Ralf bor med sin nya matte Melina som sedan tidigare har en kisse. Hennes andra kisse hade gått bort för ett tag sedan och hon ville nu ha två kissar igen.
Hon har meddelat att hon är väldigt glad åt sin nya lilla kille. 

Ronja och Rosita
Kom till Livbojen i mamma Milenas mage, föddes i jourhem och hade tolv vackor med mamma Milena och sedan började de att leta efter ett nytt hem.
Kattungarna blev vaccinerade chippade och avmaskade innan de flyttade hem till Matilda som kommer erbjuda dem ett tryggt och kärleksfullt hem som innekatter i en rymlig lägenhet. 
 

Rakel, numera Svea
Mamma Milena kom med Rakel i magen till Livbojen. Efter tiden i misärhemmet fick hon föda sina ungar på ett säkert ställe. 
Rakel kom på efterkälken och är mindre än de andra, hon fick stödmatas under större delen av sin uppväxt. Hon är fortfarande mindre och man behöver se till att hon äter osv. Hon har varit hos veterinär och fått en vaccination och blivit chippad, och även blivit avmaskad. 
Rakel bor nu i Örebro med husse Svante och nya kompisen Vera, en hona på 2.5 år som är en omtänksam honkatt.
Vi tror och hoppas att Rakel kanske blir omhändertagen av sin nya vän Vera då hon är en väldigt snäll kisse. 
(Bilden på Svea är från hennes nya hem där hon och den andra katten är väldigt bra vänner rapporrerar nya husse)

Black & Beauty
Detta syskonpar hade hittats ute i en skog enligt upphittaren, vilket inte var troligt då de var helt otroligt tama, tillgivna och vid fint hull. Vi tog dem till Livbojen då de förmodligen annars skulle blivit dumpade någonstans.
De har fått en vaccination, avmaskning och blivit chippade.
Syskonen bor numera med sin husse Stephan i Norsborg, huset är stort och då han bor på en återvändsgränd med få hus i närhehten så kommer kissarna kunna gå ut efter kastrering är klar.
Det kommer passa dessa syskon bra då de är livliga, fulla med bus men även mycket sociala och härliga individer. 
 

Rune
Jättefin gultabby kille med lite vitt.
Vi tror han är runt året eller yngre.
Mycket social, gosig och snäll. Är rumsren och blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad via veterinär då han kom till oss.
Han kom till Livbojen med Lasse och han vill nog bo med annan katt för han gillar andra kissar.
Bor numera hos David med honkatten Millie 4 år, de bor på en gård utanför Gnesta och Rune kommer få kunna gå ut i framtiden då han är hemmastadd. Det här blir bra för den busiga, mysiga och goa killen Rune!
Bokad av David med honkatten Millie som bor på en gård i Gensta. 

Lasse
Kom med sin kompis Rune från en uppstallningsplats. Han var okastrerad och hade öronskabb.
Nu är Lasse kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb.
Den här härliga killen charmade snabbt till sig Tom som hälsade på, han och sonen blev väldigt förtjusta i Lasse.
Numera bor Lasse hos dem och de har sedan tidigare en 3-årig busig bengal. Då de bor i ett fristående hus i Hälleforsnäs med intilligganre skog kommer Lasse få kunna gå ut framöver då han vet vart han bor. 

Tuffis och Sally
Tufis och Sally föddes hos Lvbojen och dessa syskon kom till ett gemensamt hem, men efter några månader upptäcktes allergi i hemmet och katterna kom åter till oss på Livbojen för att finna ett nytt hem tillsammans. De ville gärna fortsätta vara vänner för livet.
Mycket härliga personligheter, gosiga, busiga, sociala, och rumsrena.
Älskar familjelivet och att få vara med en överallt, är vana med barn.
De hade varit innekatter hela tiden. 
Båda är kastrerade, fullt vaccinerade, chippade och avmaskade. 
Nu har de fått ett permanent hem hos Ellinor som bor med sin mamma i centrala Eskilstuna. Katterna blir innekatter och kommer få mycket kärlek och gos då deras mattar är hemma väldigt mycket just nu pga olika skäl. Vi tror att kissarna kommer få det väldigt bra nu och de har bara fått kärlek hela livet trots att de bott i flera olika hem.  

Saltis
Han hittades ensam ute i Vallby. Vi ställde fälla där han hittades men inga andra katter syntes till. Det hela var märkligt och ingen visste vart han kom ifrån.
Saltis är busig. Älskar att leka med jämnåriga kattungar. Gillar o vara i soffan o sägen o på altan samt springa i lektunnel.
Gillar inte så mycket att bli buren. Söker trygghet i andra katter. Utefödd men i princip tam. Önskar sällskap av annan katt i hemmet.
Är 12 veckor gammal.
Är vaccinerad en ggn o chippad o avmaskad.
Nu har Saltis fått flytta till Ulla och Tina som bor i Ärla med sin stora familj, och här finns redan en flock med djur som Saltis kommer välkomnas till, fyra kissar, två hundar, två hästar och ett gäng höns.
Han kommer få vara med familjen och han älskar ju verkligen andra kissar så här kommer han få mycket kärlek. 

Meja
Denna fina hona kom till Livbojen med sina fyra skygga kattungar. De hade födits hos en dam som var 90 år gammal, hon hade henne i hallen och släppte in och ut kattfamiljen. Hon skulle in på ett hem, huset skulle säljas och sonen hade bokat avlivningstid för kattfamiljen som han inte ville ha kvar då han fllyttade in där.
Några dagar innan avlivningstiden hörde vi talas om detta och ringde och räddade katterna.
Damens ord var "jag har bett till gud och mina böner blev hörda", kvinnan var mycket glad att kattfamiljen fick fortsätta leva vidare.
Meja är två år tror vi, hon har så vacker färg helt blå är hon. Hon söker ett hem där det redan finns en kattkompis. Hon är lite blyg vid första mötet men när man får börja gosa med henne spinner hon förfullt. Hon är kastrerad, tatuerad, vaccinerad och avmaskad. Hon har en ärrvävnad på sitt ena öga efter en skada, allt är läkt men hon ser nästan inget på det ögat (det har lite mörkare färg än det andra ögat). Det ska ej operaras eller något utan kommer vara som det är. Hon ser utmärkt ändå, jourhemmet har ej märkt någon nedsättning.
Meja bor nu med Madelene som sedan tidigare har katten Valentin från Livbojen, den har hon haft i flera år och kände nu att det var dags med en till kisse. Hon berättar att de första dagarna med Meja gått bra, hon är lite blyg men ändå kelig och har ätit och gått på lådan. 
 

Myrna och Mimmi
Blå kattflicka och svart-vit kattflicka, de är syskon och kom till Livbojen med mamma Meja och ytterligare två syskon. De bodde hos en 90 årig tant i hallen och fick även gå ut. Hon klarade ej att hantera dem men de fick mat inne och kattlåda fanns i hallen.
Tanten skulle in på hem och kattfamiljen skulle avlivas av sonen som skulle ta över huset. Avlivningstiden avbokades och Livbojen tog in hela kattfamiljen i jourhem.
Kattungarna är 14 veckor gamla och är chippade samt fått sin första vaccinspruta samt blivit avmaskade.
Små-flickroan bor nu med sin matte Michaela i en lägenhet där de får trygghet och kärlek. Matte berättar att de buar och gosar men är lite rädda av sig fortfarande. Nya matte tog denna härliga bild på syskonen och lyckades fånga dem i precis rätt ögonblick, en väldigt härlig bild tycker vi! 
 
Micke
Blå kille med vita inslag.
Kattunge till mamma Meja. Föddes hos en 90 årig kvinna som inte kunde ta hand om kattfamiljen. De bodde i kvinnans hall där de fick mat och hade en kattlåda och fick sedan gå ut och in i huset. Hon hanterade dem aldrig men tog ändå hand om dem på det sätt som hon kunde. 
Micke har fått ett bra hem hos Jenny som har mycket erfarenhet av katter med olika behov. Hon har katter från Livbojen sedan tidigare och hade nu förlorat en av sina kissar och hon kände att hon kunde ge en till hemlös ett permanent hem, vilket vi är mycket glada för. 
 

Mollie
Blå kattflicka som söker tålmodig husse och/eller matte.
Mollie kom till Livbojen med mamma Meja och sina tre syskon. De bodde hos en 90 årig tant i hallen och fick även gå ut. Hon klarade ej att hantera dem men de fick mat inne och kattlåda fanns i hallen.
Tanten skulle in på hem och kattfamiljen skulle avlivas av sonen som skulle ta över huset. Avlivningstiden avbokades och Livbojen tog in hela kattfamiljen i jourhem.
Mollie är 14 veckor gammal och är chippad samt fått sin första vaccinspruta samt blivit avmaskad. Hon kan fräsa till lite men bits inte, om man lyckas få fatt på henne i buset så kan man hålla dem och klappa. Efter tålamod och mycket hantering kommer hon bli tam. 
Mollie har nu flyttat till Evelina som bor med sin hona Pixie 1.5 år som nyligen mist sin kattkompis. Vi hoppas de här kan bli vänner och att Pixie som är tam och trygg kan visa Mollie vägen till tamis. 

Rio
Liten fin  gråtigrerad flicka på 12 v. Frisk och fin och går på lådan. 
Kom med sin mamma och fyra syskon till Livbojen, de var födda ute på en veranda. Livbojen räddade hela kattfamiljen. 
Rio är skygg men hanterbar. Hon är nyfiken, lekfull, tycker om andra katter men är fortfarande aktsam mot hunden i jourhemmet.
Passar ej i familj med småbarn då hon är lättskrämd av ljud mm. 
Adoptionskostnad 1500 kr. Är fullt vaccinerad, chippad och avmaskad.
Är adopterad av Jatta med familj. 

Berlin
En gultrigrerad liten kille på 12 veckor.
Frisk och fin och går på lådan. Kom med sin mamma och fyra syskon till Livbojen, de var födda ute på en veranda. Livbojen räddade hela kattfamiljen. 
Skygg men hanterbar. Nyfiken, lekfull, tycker om andra katter men är fortfarande aktsam mot hunden i jourhemmet.
Adoptionskostnad 1500 kr.
Är fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. Berlin bor med sin nya matte Olivia och nya kattvän Bosse, vi önskar hela familjen fortsatt lycka till. 

Tokyo
Liten fin bruntigrerad och vit hona på 12 v. Frisk och fin och går på lådan. Kom med sin mamma och fyra syskon till Livbojen, de var födda ute på en veranda. Livbojen räddade hela kattfamiljen. 
Lite rädd som syrran Rio men blir hela tiden mer och mer hanterbar. Inga klor eller tänder mot människan. Fräser lite i början. Är van vid andra katter men behöver tid för att våga komma fram och leka med dem.
Passar ej i familj med småbarn då hon är rädd för ljud mm.
Bor numera med sin matte Alicia och en till kisse samt en liten hund. Vi önskar hela familjen lycka till med sin söta nykomling. 

Nairobi
Kom in till Livbojen med sin skygga kattmamma och fyra syskon, de föddes ute på en altan och Livbojen larmades och tog in hela kattfamiljen i jourhem. Här fick de växa upp i tryggheten men de var redan rädda av sig pga de var utefödda. Numera bor Nairobi Patrik och Tess i Västerås, och en katt finns redan i hemmet sedan tidigare.
Innan Nairobi flyttade var han 12 v gammal och fullt vacinerad samt chippad och avmaskad.

Marsel
Kom in till Livbojen med sin skygga kattmamma och fyra syskon, de föddes ute på en altan och Livbojen larmades och tog in hela kattfamiljen i jourhem. Här fick de växa upp i tryggheten men de var redan rädda av sig pga de var utefödda. Numera bor Marsel med matte Lina i Eskilstuna, och en katt finns redan i hemmet sedan tidigare.
Innan Marsel flyttade var han 12 v gammal och fullt vacinerad samt chippad och avmaskad.

Ulrica
Kattmamma som vi fångade in i Vingåker med fem ungar, tyvärr klarade sig ej tre ungar, men mamma Ulrica och Uno och Gullfred överlevde och fick bra liv.
Efter kattungarna blivit 12 v och flyttat till nya hem var det dags för mamman att börja livet på egen tass. Hon blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. Vi hittade ett hem som passade henne perfekt, här behöver man inte bli tam snabbt utan man får tid på sig att vänja sig och blir hon inte tam får hon stanna ändå.
Ulrica bor numera hos hos Jocke och Josefin i på en gård i Kungsör, där hon får utvecklas på sina egna villkor.  
 

Uno
Hittades ute med sin kattmamma i Vingåker och fångades in med fälla och kom till jourhem inom Livbojen.
Kattunge till mamma Ulrica och bror med Gullfred.
Efter full vaccination, full avmaskning och chip kom han till ett nytt hem. 
Bor numera med sin nya familj där han får en sjuårig kattkompis att busa och mysa med.

Gullfred
Hittades ute med sin kattmamma i Vingåker och fångades in med fälla och kom till jourhem inom Livbojen.
Kattunge till mamma Ulrica och bror med Uno.
Efter full vaccination full avmaskning och chip var han redo för nytt hem.
Bor numera med matte Lotta och kissen Rödstrump och hunden Varga.
Rödstrump är också från Livbojen och nu blir det två röda killar som Varga får hålla koll på.

Yrsa
En söt liten sköldpaddsfärgad hona på ett år ca.
Kom till Livbojen i ett gäng om sju vuxna katter då ägaren kommit in i en kris som gjort att hon tappat kontrollen över antalet katter.
Katterna var i fint skick och har fått mycket socialisering och omvårdnad men Yrsa söker nu nytt hem via Livbojen.
Hon har blivit kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Hon har bott med många katter men vill gärna inte bo med så många katter. Hon är en kelig men bestämd dam när hon sätter den sidan till, ja hon är lite som en padda kan vara i sättet. 
Yrsa bor numera hos Jessica och Ehlias, där hon får bli ensamkatt och få all kärlek och uppmärksamhet som hon behöver. Hon var inte så förtjust i de andra katterna som hon kom med. Hon blir innekatt och ett familjeliv väntar henne nu där hon blir en älskad familjemedlem.

Yngve
En röd-tigrerad grabb på ca två år.
Kom till Livbojen i ett gäng om sju vuxna katter då ägaren kommit in i en kris som gjort att hon tappat kontrollen över antalet katter.
Katterna var i fint skick och har fått mycket socialisering och omvårdnad men blev för många.
Yngve har dock varit utekatt hela livet, dök upp hos kvinnan som samlat på sig för många katter. Hon tog in honom och matade honom, men oklart varifrån han från början kommer. Han är inte så jätteförtjust med andra katter, men är ok med dem. Kan bero på att han gått okastrerad så länge med men nu är han som sagt kastrerad och nu börjar hans hormoner gå ur kroppen. Men vi tror att han fortfarande önskar kunna gå ut i sitt nya hem. 
Yngve söker nu nytt hem via Livbojen.
Han har blivit kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Han bor numera på en gård hos Pamela med andra djur och här får han komma och gå som han vill, vilket han är van med från sitt förra hem där han mestadels var utekatt men inne och åt osv. 

Ylva, numera Zelda
En gultabby hona på ca 1.5 år. Ganska liten till storleken. 
Kom till Livbojen i ett gäng om sju vuxna katter då ägaren kommit in i en kris som gjort att hon tappat kontrollen över antalet katter.
Katterna var i fint skick och har fått mycket socialisering och omvårdnad men blev för många.
Hon har blivit kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Zelda är en jättegosig liten flicka, som älskar att buffa och puffa i ansiktet och spinna och visa kärlek. Hon är även nyfiken och busig. Gillar inte så många andra katter på en gång, önskar helst bli ensamkatt.
Hon har fått ett hem hos Elisabeth med familj och här kommer hon blir en väldigt bortskämd och älskad liten katt. 

Gossegrisen och Vargen
Gossegrisen är en gultabby kille på ett år. 
Vargen är en bruntabby kille på 1.5 år. 
De kom till Livbojen i ett gäng om sju vuxna katter då ägaren kommit in i en kris som gjort att hon tappat kontrollen över antalet katter.
Katterna var i fint skick och har fått mycket socialisering och omvårdnad men blev för många.
Båda killarna är keliga, snälla och underbara familjekatter och passade bra i en familj med lite liv och rörelse.
De blev kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade då de kom till oss på Livbojen.
De bor numera hos Martina och hennes man och två barn. Killarna kommer framöver kunna bli utekatter eftersom de bor på landet.
 

Måns
En vacker kille på ca 1,5 år. Bruntabby och vit.
Kom till Livbojen i ett gäng om sju vuxna katter då ägaren kommit in i en kris som gjort att hon tappat kontrollen över antalet katter.
Katterna var i fint skick och har fått mycket socialisering och omvårdnad men blev för många.
Han har blivit kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Nu bor Måns med Sufola och katten Jal som hon tidigare adopterat från oss. Jal är utekatt och det kommer Måns ochkså kunna bli när han rotat sig i det nya hemmet. Måns är en stor stilig kille som förmodligen kommer älska att få kunna gå ut och röra på sig. 

 

Mimmi
En liten svart semilånghårig hona på 8 månader.
Hon är innekatt i dagsläget men kan också trivas som utekatt.
Mimmi kom till oss då hon ej trivdes i sitt förra hem, ägaren pratade om att avliva henne. Vi tog henne direkt. 
Efter en vaccination och ett veterinärbesök för att kolla hälsan var det dags för Mimmi att leta nytt permanent hem. 
Vi märkte att hon åt dåligt och hade ätit mycket dåligt i förra hemmet, veterinären kunde konstatera att det orsakats av stress. Nu äter Mimmi bättre och är trygg i sitt nya hem hos Marina och Andreas och deras kisse och hund. 
Här blir hon ompysslad och älskad. 

Skruttan
Blå och vit mycket söt sällskaps katt på tre år, född 2017.
Kattfamiljen och två till vuxna katter kom till oss då de akut behövde lämna sin familj pga tragiska omständigheter.
Skruttan var en toppenbra mamma till fyra fina och friska kattungar.
Hon är social, mysig, rumsren och en bra familjekatt. Är ok med andra katter men ej beroende av dem. Har varit utekatt men är nu bara inne och accepterar detta med.
Skruttan blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad och har nu flyttat till Ellinor med familj som sedan tidigare har katten Zcilla. Kissarna har nu ett galler mellan sig de första dagarna och har nosat på varandra och det har gått bra.
De kommer inom kort släppas ihop och Skruttan som verkligen gillar andra katter kommer förmodligen att skapa lugn så kissarna snabbt kan bli vänner. 

Patrik och Penny
Svart vit hane, svart hona. Båda är ungar till mamma Skruttan och syskon med Pontus och Pierre.
De har haft en härlig kattungetid med mamman och sina syskon och nu har de efter full vaccination och chip och avmaskning flyttat ill Ann med dotter.
De har länge längtat efter sina kissar och efter en lång väntan är de nu hämtade av två förväntansfulla tjejer. 

Pontus och Pierre
Två av mamma Skruttans kattungar.
De kom till oss med sin mamma och två syskon och två andra vuxna katter då de akut behövde lämna sin familj pga tragiska omständigheter.
De två killarna blev vaccinerade två ggr, avmaskade och chippade innan de flyttade till sitt nya hem.
Numera bor bröderna hos Anki och Micke i Hallstahammar.
Småkissarna landade i familjen precis då de gick på semester så nu blir det en härlig tid för dem i sitt nya hem och de kommer få vara mycket med sin familj de första veckorna. 

 

Loo och Aurora
Livbojen svarade på ett nödrop från en familj söderut som tagit in en förvildad kattfamilj, där mamma katt var något klappbar. 
De här två var två systrar som kom till Livbojen tillsammans, mamman och två andra ungar fick stanna i hemmet som tog sig an denna hemlösa kattfamilj på fem. Eftersom de var utefödda tog det lite mer tid för dem att få dem helt tama, detta var nya ägaren införstådd med när hon adopterade dem. Jourhemmet hade jort ett utmärkt jobb med bäbisarna som fick vara bland en annan ta kattfamilj så processen att bli tama gick ganska fort. 
De är rumsrena och de blev vaccinerade en gång, chippade och avmaskade. 
Nu bor de med sin nya ägare Ann-Charlotte som såg annonsen och kände att de här två flickorna var rätt för henne. 
Vi hoppas de får många fina år tillsammans. 

Markus
En sliten och hemlös kille som räddades av Sofie med familj i Torshälla.
Kissen hade setts till en tid ute och var i dåligt skick, några snälla personer fångade in honom och kotaktade oss på Livbojen.
Vi såg till att han kom till Vettris för provtagning och undersökning. Som tur var hade Markus klarat tiden i hemlöshet bra och dagen efter gick vi vidare med kastrering, vaccination och chippning och även avmaskning frontline för fästingar och stronghold för öronskabb gavs till Markus.
Efter en tids återhämtning visade det sig att han var redo för att söka ett hem på egen tass. Sofie med familj var jourhem till honom under tiden, men nu bor Markus hos nya matte Kristina som är pensionär och hemma om dagarna, hon har haft katt tidigare och den blev gammal och gick bort. Nu ville hon rädda ytterligare ett litet liv och efter någon dag blev Markus så mysig och kelig och hoppade upp i sängen och spann. Han visar verkligen sin tacksamhet och har ej tappat tron på människor, vilket man trodde han skulle gjort då han var så fruktansvärt smutsig, utsvulten och full med fästingar då han räddades från hemlösheten. 

Tage
En vacker och snäll svart långhårig kille på två tre år.
Han kom tillsammans med tre andra katter till Livbojen. De hade dykt upp på en kvinnas altan och velat ha mat och ingen i trakten kände till dem. Han var redan kastrerad så en ägare måste han haft tidigare.
De andra katterna som kom in med honom, tre honor, var högdräktiga och kom in till oss i sista sekunden.
Kristina med sambo som bor i Nyköping hade två katter från Livbojen, men förlorade mycket nyligen lilla Esmeralda i sjukdom och hon kunde ta två nya kissar från Livbojen för att ge ett permanent och kärleksfullt hem, vilket vi verkligen uppskattade.
Nu bor Tage med dem och Dunsan och även lilla Ciara som behövde nytt hem igen efter att ha bott med sin matte i ca ett halvår. 
Tage ville gärna fortsätta kunna gå ut och det får han hos din nya familj för de bor på landet. 
Innan han flyttade blev han chippad, vaccinerad och avmaskad. 

Thea och Tina
Kattflickorna kom till Livbojen då de var lite över 12 v gamla (tillsammans med systrarna Zelda o Zelma).
De bodde hos en kvinna som hade två katter som hon inte hunnit kastrera innan de blev dräktiga, vi hjälpte kvinnan att placera några av ungarna som hon själv inte klarade att få hem till.
De fina tjejerna var väldigt sociala, gosiga, mysiga och härliga, och sin vaccination och chip och kontroll av veterinär fick de nytt hem hos Sandra med sambo som sedan tidigare har en kisse. Katterna blir innekatter med tillgång till inglasad balkong och många fina klösträd. 

Zelda och Zelma
Två kattungar som kom till Livbojen (med Thea och Tina) då en person fått flera kullar med katter samtidigt och kunde ej hitta hem åt alla.
Hon kommer nu kasterra sina katter så inte samma sak händer igen.
Towa och Lovisa blev vaccinerade och chippade och avmaskade av veterinär via Livbojen. De har nu flyttat till Hanne med man och två barn. En barnfamilj passade dessa systrar bra med den typen av hem då de är så sociala, snälla och orädda för det mesta. De är även vana med hund som finns inom släkten. 
 

Inez
Kom in dräktig till Livbojen och födde här fyra fina ungar, Lio, Love, Lilo och Lulu.
Inez bodde hos en man som har ett större gäng utekatter som vi hjälpt i flera år. Projektet fortgår och alla okastrerade kastreras, ungar tas in och omplaceras osv.
Inez gillade inte livet inne särskilt mycket, utan numera bor hon på en liten gård där det finns hästar. Här får hon fungera som utekatt i stallet där hon får ha sina bekvämligheter, katter finns redan på gården och kan hålla henne sällskap om hon önskar.
Innan hon flyttade till Åsa med familj blev hon kastrerad, vaccinerad och märkt och avmaskad. 
Nu börjar livet på gården och vi hoppas Inez kommer trivas med att detta. 
 

Lio
Kattungarna Lio, Love, Lilo och Lulu föddes inomhus hos Livbojen av en hemlös kattmamma som fångades i en fälla i ett projekt som Livbojen jobbat med i flera år.
I kattgruppen bor många kastrerade katter men ibland blir det kattungar, då kontaktar mannen oss som ansvarar för dessa kissar. 
Lio flyttade till sin husse Henrik efter att han blivit 12 veckor och blivit vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Mamman har tagit hand om sina bäbisar väldigt bra under hela kattungetiden trots att hon var väldigt skygg för oss människor. 
 

Love
Kattungarna Love, Lio, Lilo och Lulu föddes inomhus hos Livbojen av en hemlös kattmamma som fångades i en fälla i ett projekt som Livbojen jobbat med i flera år.
I kattgruppen bor många kastrerade katter men ibland blir det kattungar, då kontaktar mannen oss som ansvarar för dessa kissar. 
Lio flyttade till sin nya matte Nathalie efter att han blivit 12 veckor och blivit vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Mamman har tagit hand om sina bäbisar väldigt bra under hela kattungetiden trots att hon var väldigt skygg för oss människor. 
Nathalie

Lilo och Lulu
Katungarna Lilo och Lulu, Love och Lio föddes inomhus hos Livbojen av en hemlös kattmamma som fångades i en fälla i ett projekt som Livbojen jobbat med i flera år.
I kattgruppen bor många kastrerade katter men ibland blir det kattungar, då kontaktar mannen oss som ansvarar för dessa kissar. 
Lilo och Lulu flyttade till sin matte Fredrika efter att de blivit 12 veckor gamla och blivit vaccinerade, chippade och avmaskade. 
Mamman har tagit hand om sina bäbisar väldigt bra under hela kattungetiden trots att hon var väldigt skygg för oss människor. 

Gossen
Hemlös irrade han runt på landet i södra Sverige, han dök upp hos ett par som hade andra katter.
Här bosatte han sig och ingen verkade känna till honom. Han var omärkt och okastrerad, liksom så många av de katter som kommer in till oss.
Efter att upphittarna frågat runt och ingen kände igen honom, fick han komma till ett jourhem i Livbojen. 
Han hamnade hos Livbojen.
Vis Livbojen kom han till veterinär och genomgick kastrering, vaccination och märkning samt avmaskning. 
Gossen bor numera hos Ewelina och Tomas som fått tips av några bekanta om att adoptera en kisse av Livbojen.
Sagt och gjort nu har Gossen fått ett underbart hem hos paret och redan första kvällen gjorde han sig hemmastadd och tog flytt mm väldigt bra hälsar hans nya människor. 

Chelsea
Jättefin liten semilånghårig hona på ett år.
Hon är kastrerad, vaccinerad och märkt.
Hon är en omplaceringskatt som kom till oss då husse inte kunde ha kvar henne längre. 
Hon önskar ett hem med utomhusvistelse och en kattkompis hon kan leka med.
Hon är en snäll, social och väldigt gosig liten hona som behöver stimulans och önskar gå ut.
Chelsea bor numera hos Maria med familj i Ärla som har ragdollen Felizia som önskade sig en kattkompis då hennes kattvän nyligen gått bort.
Chelsea har visat sig gå bra ihop med både barn och andra katter ärhon van med sedan tidigare. 

Polly
Fin svart hona med lite vitt, ca tre år.
Hon födde kattungarna Skorpan, Trassel och Råttis i ett av våra jourhem och familjen växte upp tillsammans med trygghet och bus. Mamma var väldigt överbeskyddande mot sina små, så man fick inte göra vad man ville utan vara mycket försiktig i kattrummet.
Hon är en fin och härlig social tjej som önskar att bli ensamkatt i sitt nya hem. Har lite svårt för andra katter. Sen ungarna flyttade har hon visat sin busiga sida med, hon är rätt lugn men kan få sina bus ryck.
Hon är kastrerad, vaccinerad, avmaskad och chippad. Tandsten har tagits bort också, så hon är jättefin i munnen.
I Valla Katrineholm bor numera lilla Polly med sin nya familj som består av matte Alexx och husse samt två mindre barn och en hund. Polly kommer få gå ut framöver vilket vi tror att hon uppskattar då hon har mycket energi och bus i sig, men även en hel del gos och mys som hon gärna delar med sig av. Hunden kommer bli en ny vän förhoppningsvis, i alla fall på sikt. 

Skorpan och Trassel
En blå hona och en svart hane. 
De är kattungar till mamma Polly och syskon med Råttis.
Bus fröna har nu flyttat till Ewa med make, de är pensionärer och har mycket tid hemma om dagarna med de nya familjebusarna.
Matte skriver att Skorpan och Trassel trivs alldeles utmärkt i sitt nya hem, de busar, äter, och spinner. De sover under täcket och tar fötterna om man inte passar sig.
Innan de flyttade blev de vaccinerade två ggr, chippade, avmaskade och behandlade med stronghold. 

Råttis
Svart liten kattflicka på 12 veckor.
Bor numera med Susanne och familj i en stor villa, de har katt sedan förut och med tiden kommer Råttis kunna gå ut och in som hon önskar.
Lilla Råttis hade ett lindrigt blåsljud på hjärtat tyvärr. Men familjen ville ändå adoptera den katunge som de bokat och fastnat för. Vi hoppas detta växer bort med tiden eller inte blir allvarligare.
Råttis kom med kattmamma Polly till Livbojen, här födde hon sina tre ungar. Den dräktiga mamman hade en osäker framtid i det tidigare hemmet och de ville ej ha henne kvar.
Innan Råttis flyttade blev hon avmaskad, vaccinerad två ggr och chippad.