Ester
Jättefin liten bruntigrerad och vit hona på ca 6 månader.
Kommer från ett hem med många katter, ett misärhem men katterna där hade klarat sig fint. De var dock rädda och behöver mycket trygghet och kärlek för att blomma ut.
Lillan blev kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold. 
Hon bor numera hos Sari och kissen Alex. 
Ester är väldigt rädd av sig men kommer få tid att utvecklas i sin egen takt hos Sari där det är ett väldigt lugnt och bra hem för henne som innekatt. 

Sivan
Jättefin liten bruntabby hona på ca ett år.
Kommer från ett hem med många katter, ett misärhem men katterna där hade klarat sig fint. De var dock rädda och behöver mycket trygghet och kärlek för att blomma ut.
Sivan blev kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold. 
Hon bor numera med Marija och kissen Xander, som hon adopterade från Livbojen för fyra år sedan. Tyvärr har Xander mist sin kattkompis Sven. Nu kommer Xander få en "lillasyster" istället som sällskap. Sivan blir innekatt i en stor lägenhet med mycket roligt att upptäcka, kanske kan hon med tiden bli utekatt om hon utvecklas till en säker individ som brorsan Xander är i dagsläget. 

Rina
En blå-vit honkatt som fångats in via ett större projekt som Livbojen tagit sig an. Länsstyrelsen har gett tillstånd till att alla katter fångas in från misären där de fått livnära sig på dålig mat i huhus och kämpat mot både väder och vind, svält och sjukdomar.
Rina är fin i ögon mm men något tungandad.
Hon bor nu med nya matte som sedan tidigare har katten Viva, en vart liten tjej som familjen själva räddade i vintras men som var hos Livbojen i jour en tid.
Rina är inte helt socialiserad så det arbetet får fortsätta i jourhemmet. Hon är klappbar, kan fräsa till men inget aggressiv och helt rumsren. Stor potential finns för att hon blir helt tam. Kommer nu bo som innekatt. 
Har blivit kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.

Shenzi
En blå-vit hona som är straxt under året gammal.
Hon kom in med Sarabi och Banzai i samma gäng och fick bli en del av de sk "Jourhems-skatterna" som är ett jourhem där Johanna bor och hon har haft flera kattungekullar via Livbojen tidigare.
Shenzi med syskon (släktingar?) bodde hos en man som i många år matat katter vid sitt hus och byggt mycket bostäder till dem, flera kastrerade och märkta och vaccinerade bor där och har det bra men ibland dyker nya katter upp som vi på Livbojen tar och och ordnar nya hem åt.
I denna våg kom sju katter till oss. 
Shenzi som troligen är syskon med Johannas två egna Livbojen-katter från samma ställe har fått stanna hos Johanna permanent. Här kommer hon få bo med fyra andra kissar som bor i hemmet permanent. 

Sarabi
En blå-vit hona på ca 9-10 mån.
Hon är kastrerad, vaccinerad och tatuerad. Hon är helt rumsren i jourhemmet. Sarabi är en skygg kisse, men ändå rätt så framåt. Tillåter att bli klappad, kan fräsa lite men inte mer än så. 
Hon kom in med Shenzi och Banzai i samma gäng och fick bli en del av de sk "Jourhems-skatterna" som är ett jourhem där Johanna bor och hon har haft flera kattungekullar via Livbojen tidigare.
Sarabi med syskon (släktingar?) bodde hos en man som i många år matat katter vid sitt hus och byggt mycket bostäder till dem, flera kastrerade och märkta och vaccinerade bor där och har det bra men ibland dyker nya katter upp som vi på Livbojen tar och och ordnar nya hem åt.
I denna våg kom sju katter till oss. 
Sarabi bor numera hos Michael med sambo och de har redan katt så Sarabi kommer få lära sig hur man blir en helt tam kisse! 

Banzai 
En blå-vit hane på ca ett år.
Han är kastrerad, vaccinerad och tatuerad. 
Tillåter att bli klappad, kan fräsa lite men inte mer än så. 
Han kom in med Shenzi och Sarabi i samma gäng och fick bli en del av de sk "Jourhems-skatterna" som är ett jourhem där Johanna bor och hon har haft flera kattungekullar via Livbojen tidigare.
Banzai med syskon (släktingar?) bodde hos en man som i många år matat katter vid sitt hus och byggt mycket bostäder till dem, flera kastrerade och märkta och vaccinerade bor där och har det bra men ibland dyker nya katter upp som vi på Livbojen tar och och ordnar nya hem åt.
I denna våg kom sju katter till oss. 
Hos Tova med sambo som redan har katt bor nu fina lilla Banzai, vi hoppas han kommer bli helt tam med tid och tålamod. 

Sam och Shani
Med alla säkerhet två syskon, Sam - svart kille med lite vitt och Shani - grå hona med lite vitt.
De är ca fyra månader. Sam genomgick en tidig kastrering samt vaccination och chip, Shani blev chippad och vaccinerad. Och båda fick även avmaskning. 
Syskonen bor numera hos Linnea H som kommer få två jättefina kissar med lite tid och tålamod, Sam var i princip redan tam från början då han kom in.  
Kattungarna var två i gänget på denna våg om sju katter från mannen som i många år matat katter och byggt små bostäder till dem vid sitt hus.

Sigge
Ung hane på ca 9 månader. Behöver ett lugnt hem där det gärna finns en tam katt.
Sigge fångades in hos en man som vi hjälpt i flera år med sina katter som han inte har riktigt kontroll över, vi hjälper alla som är okastrerade och som ej kan stanna på gården. Några kastrerade bor kvar där och lever ett bra liv.
Han är vaccinerad, tatuerad, avmaskad och kastrerad. Lite skygg då han är född ute i en lada men går bra att klappa.
Sigge har fått ett permanent hem hos Åsa med familj som sedan tidigare har katten Pelle från Livbojen och han kommer få vara inne minst två månader, sedan fåt han gå ut då familjen bor bra till på landet. 

Stampe
Kattkile på ca ett år. B
Stampe fångades in hos en man som vi hjälpt i flera år med sina katter som han inte har riktigt kontroll över, vi hjälper alla som är okastrerade och som ej kan stanna på gården. Några kastrerade bor kvar där och lever ett bra liv.
Han är vaccinerad, tatuerad, avmaskad och kastrerad. Lite skygg då han är född ute i en lada men går bra att klappa.
Stampe bor nu med Jennie B, hon har redan två katter från Livbojen och kunde nu utöka familjen med ytterligare en hittekatt från oss eftersom hon bor på en sor gård. Här kommer han få frihet att vara både ute och inne.

Noah
Medelålders kattkille som söker ett permanent hem.
Han vill bo som utekatt och utan andra katter i närheten. Har haft många hem men ingen verkar vilja ha honom i längden då han är en speciell kisse.
Han är en katt som gärna är med men håller avstånd, han kan bli tjurig om man tvingar sig på och vill inte bli upplyft.
En kille som varit flera vändor inom Livbojen men kommit tillbaks då han inte trivts i sina hem.
Sedan äntligen fick han det hem han älskade! Hos AnnaLena som är diakon och har en gård i mycket liten skala men saknade där en stallkatt. Bland getter och andra spännande djur lever nu Noah ett lyckligt kattliv och stortrivs, visar det genom at både spinna och buffa och inte visa några tjuriga tendenser alls.
Nu Noah har du det livet du drömt om! Ps på bild är det första gången han går igenom sitt älskade stall och undersöker. 

Oliver
En långhårig röd-vit kille som just nu är helkroppsrakad pga de hemska tovor han hade då han hittades.
Han är född ca 2019, och var kastrerad då han hittades. Blev sedan chippad, dubbelt vaccinerad och avmaskad via Livbojen.
Jourmatte har gjort en egen presentation för Oliver. Det här vill han berätta om sig själv!
"Hallå där! 
Jag är en nyfiken kille på två år. Jag gillar att umgås, så jag följer dig vart du än går. Om du sitter i soffan så lägger jag mig gärna i närheten. Iaf till en början. Vill du fånga mitt hjärta så är den rätta vägen den gula påsen med kattgodiset Dreamis . Jag kan tom snurra för en sån godisbit. Min betjänt säger att jag är lika len som sammet. Jag får med mig lite saker som jag gillar när jag får nya betjänter. Om du tänker att du ska få gå runt själv hemma får du tänka om."
"Hej igen säger Oliver. Vet ni jag har fått ett nytt permanent hem hos Veronica med familj och här blir jag innekatt i en rymlig lägenhet och får vara familjens medelpunkt för gos och mys! Vet vi vad jag snodde en varmkorv här om dagen, lika bra o visa vem som bestämmer, hej då från mig, söta Oliver!"

Elda
Helt svart honkatt förutom några vita tår på ena framtassen.
Bodde med 10 st katter i ett hem på landet hos en kvinna och en man, kvinnan blev svårt sjuk och de fick lämna hemmet och katterna hade ingenstans att ta vägen. De hade gått in och ut i ett hus men nu har de varit innekatter i nårgra månader. 
Förmodligen är Lava, Sot, Aska, och Elda runt 8 månader, eventuellt syskon eller kusiner. 
De är fina i päls och hull och äter och går på lådan som de skall.
De är lite rädda för människor, socialisering pågår i jourhemmet men måste fortsätta sedan i deras nya hem. Vissa av dem går att klappa och hantera, vissa går ännu inte att lyfta. Vill bo i lugnt hem utan småbarn, skrik och stoj.
Är kastrerad, vaccinerad, tatuerad, avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb. Är helt rumsren. 
Bor numera hos Rebecca som sedan tidigare har en långhårig kattkille på nio månader som behövde lite jämnårigt sällskap.
Vi hoppas att katterna blir vänner och att de om dagarna kan vara ett bra sällskap till varandra. 

Lava och Aska
Båda kissarna är nästan helt svarta men har vita inslag lite här och där. 
Dessa två bodde med 10 st katter i ett hem på landet hos en kvinna och en man, kvinnan blev svårt sjuk och de fick lämna hemmet och katterna hade ingenstans att ta vägen. De hade gått in och ut i ett hus men nu har de varit innekatter i nårgra månader. 
Förmodligen är Lava, Sot, Aska, och Elda runt 8 månader, eventuellt syskon eller kusiner. .
De är lite rädda för människor, socialisering pågår i jourhemmet men måste fortsätta sedan i deras nya hem. Vissa av dem går att klappa och hantera, vissa går ännu inte att lyfta. Vill bo i lugnt hem utan småbarn, skrik och stoj.
Till någon med tålamod och tid.
OBS kan bli utekatter igen men de måste vara helt tama innan de släpps ut. 
Är kastrerade, vaccinerade, tatuerade, avmaskade och behandlade med stronghold för öronskabb. Är helt rumsrena. 
Thomas och Karin har nu adopterat både Lava och Aska. Vilket vi är väldigt glada för. Det här var ett väldigt glädjande beslut pga att Thomas först inte tänkt sig någon katt alls, sedan bestämde han sig för en och vid besöket så adopterade paret båda ketterna! Det var de sista av de 11 katterna som vi hittade hem till, och nu får de bo med paret utanför Mariefred i villa där de i framtiden kan vara utekatter då de bor ute på landet. 

Sot
Helt svart liten slank hona. 
Bodde med 10 st katter i ett hem på landet hos en kvinna och en man, kvinnan blev svårt sjuk och de fick lämna hemmet och katterna hade ingenstans att ta vägen. De hade gått in och ut i ett hus men nu har de varit innekatter i nårgra månader. 
Förmodligen är Lava, Sot, Aska, och Elda runt 8 månader, eventuellt syskon eller kusiner. 
De är fina i päls och hull och äter och går på lådan som de skall.
De är lite rädda för människor, socialisering pågår i jourhemmet men måste fortsätta sedan i deras nya hem. Vissa av dem går att klappa och hantera, vissa går ännu inte att lyfta. Vill bo i lugnt hem utan småbarn, skrik och stoj.
Till någon med tålamod och tid.
OBS kan bli utekatter igen men de måste vara helt tama innan de släpps ut.
Är kastrerad, vaccinerad, tatuerad, avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb. Är helt rumsren. 
Maria i Nyköping har nu adopterat lilla Sot. Hon kommer få två nya kattkompisar varav den ena vill ha en bus-kompis för han tycker att den äldre kissen är lite för tråkig.
Nu hoppas vi att de här tre kissarna blir bra kompisar och att den yngsta killen och Sot kommer börja leka tillsammans. 

Tre svarta grabbar
Tio st katter kom till Livbojen då ägaren hade blivit svårt sjuk och kunde ej ha kvar dem och tvingades att flytta.
En person hjälpte katterna som lämnats kvar vid huset. Hela gänget kom till Livbojen för att få en andra chans.
En på 2 år. Kastrerad, chippad, vaccinerad, avmaskad + behandlad med stonghold.
En på 2 år. Kastrerad, chippad, vaccinerad, avmaskad + behandlad med stonghold.
En på 5 år. Kastrerad, tatuerad, avmaskad + behandlad med stonghold.
Grabbarna bus fick allesammans flytta till Bertil med sambo som bor i Tumba i en stor villa. Där bor även 16-åriga gammelkatten Gustav och 5-åriga kattdiggande taxen Lisa.
Familjen har haft upp till fem kissar samtidigt och kunde erbjuda alla dessa tre kissar ett tryggt permanent hem, när de är hemmastadda kan de börja gå ut i ett kattvänligt område.
Flera hälsningar har kommit från trion som mår bra, gör framsteg, äter och utforskar och hälsar på alla nya familjemedlemmar. 

Alva
Tio st katter kom till Livbojen då ägaren hade blivit svårt sjuk och kunde ej ha kvar dem och tvingades att flytta.
En person hjälpte katterna som lämnats kvar vid huset. Hela gänget kom till Livbojen för att få en andra chans.
Alva är född 2017 och var redan kastrerad och tatuerad samt hade fått en vaccination och blev avmaskad samt behandlad med stronghold.
Hon har nu flyttat till sitt nya hem hos Nanna som tidigare har haft en hund i 14 år, hon var uppväxt med katter hemifrån och valde nu att ha katt igen.
Bilden är från Nannas nya hem där hon redan första kvällen intog sitt hem som den drottning hon är. En mycket social tjej som vill ha matte för sig själv.

Gilda
Tio katter kom till Livbojen då ägaren hade blivit svårt sjuk och kunde ej ha kvar dem och tvingades att flytta.
En person hjälpte katterna som lämnats kvar vid huset. Hela gänget kom till Livbojen för att få en andra chans.
Gilda är troligen runt sju månader gammal, och hon har fått ett hem hos Tanja som nyligen förlorat en av sina kära kissar, Gösta.
Nu kommer Gilda att tas omhand av den snälle katt-killen Petter som bor kvar i hemmet. Hon blir innekatt med Petter, lillmatte och Tanja. Bilden är från nya hemmet där hon med svansen högt i vädret visar att hon älskar sitt nya hem.
Gilda blev kastrerad, vaccinerad och avmaskad samt behandlad med stronghold för öronskabb innan hon flyttade till sin nya familj.  

Oskar
Tio katter kom till Livbojen då ägaren hade blivit svårt sjuk och kunde ej ha kvar dem och tvingades att flytta.
En person hjälpte katterna som lämnats kvar vid huset. Hela gänget kom till Livbojen för att få en andra chans.
Oskar bor numera hos Gun i Katrineholm som förlorat en av sina kissar pga sjukdom, den kissen som är kvar längtar verkligen efter en ny kompis och Oskar kommer få ett permanent hem hos Gun och hennes honkatt. Han blir innekatt och kommer att få mycket gos och uppmärksamhet då matte är pensionär och hemma för det mesta hos sina katter.
Oskar var redan kastrerad, tatuerad och hos oss blev han avmaskad och behandlad med stronghold. Nya ägaren fixar med hans vaccination då han landat lite mer i nya hemmet.

Peo
En liten grå långhårig kattunge med vit haka, troligen syskon med Pia och Per. Ålder ca tre månader. 
År 2017-2018 fångades katter in vid en mans gård, mannen hade tappat greppet och ej kastrerat katterna, vilka blev för många och gården var i misär. Katterna levde bedrövligt i de uthus som fanns.
Nu var det dags igen. Nu har vi fått tillstånd från mannen själv och Länsstyrelsen att fånga in alla katter.
Ett visst antal kom till ett katthem i Sthlm som vi vill tacka så mycket!
Lilla dunbollen blev innan han flyttade vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Peo bor numera med sin matte Virginia och sin husse och deras regdoll katt som vi hoppas på kommer att adoptera denna lilla bäbis, eller iaf ta till sig den som en vän. 
Husse är väldigt intresserad av sin nya familjemedlem och har tex lagt upp videos på You Tube där man kan följa Peos utveckling. 

Pia/Zingo och Per/Lucifer
Två små långhåriga svarta kattungar, en hona och en hane.
År 2017-2018 fångades katter in vid en mans gård, mannen hade tappat greppet och ej kastrerat katterna, vilka blev för många och gården var i misär. Katterna levde bedrövligt i de uthus som fanns.
Nu var det dags igen. Nu har vi fått tillstånd från mannen själv och Länsstyrelsen att fånga in alla katter.
Ett visst antal kom till ett katthem i Sthlm som vi vill tacka så mycket!
Dessa unga kissar på ca 3 månader tog vi till veterinären och chippade och vaccinerade, samt att vi såg till att de blev avmaskade.
Nu bor syskonparet i Skultuna hos sin nya familj med Lydia som matte. Det går otroligt bra för de små liven och massor av positiva uppdateringar har kommit. Deras utveckling går framåt med rasande fart! 

Viva
En liten svart hona på ca 12 veckor som hittades under en altan i februari 2021 då det var som kallast ute ca 15 minusgrader.
Vart hon kom ifrån vet ingen.
Familjen fångade in henne och hon lämnades i ett av våra jourhem där hon blev chippad, fullt vaccinerad och avmaskad sedan kom familjen som hade hittat henne igen och adopterade henne.
Numera bor hon alltså hos Tova som var hennes upphittare och räddare och livslånga hem. 
 

Catalina
En liten svart tjej som fångades in i en större koloni med katter där ett annat katthem tog resterande katter men denna fick komma till Livbojen med ett annat gäng ungar och några vuxna som den tytt sig till i jourhemmet.
Catalina var väldigt rädd i jourhemmet första tiden.
Sedan blev hon tamare och tamare och när hon till slut landade i ett permanent hem blev hon tam och gosig och spinnig. Vilket vi är väldigt galada för. En liten vildis blev en riktigt spinnande tamis.
Catalina bor nu hos Nils med familj i Sollentuna och är där tam med familjen och den andra kissen i familjen som redan fanns där. 
Innan Catalina flyttade blev hon vaccinerad, chippad och avmaskad. 
 

Davina
En söt liten svart kattflicka på ca ett år.
Kom till Livbojen från en uppstallningsplats i södra Sverige med Polly, Piraten, Cia, Pele och Poppsy. 
Vi såg till att hon blev kastrerad, vaccinerad, märkt och avmaskad innan hon hittade ett nytt hem.
Davina är en försiktig tjej som för varje dag blommar upp mer och mer. 

Pele/Wilma och Cia/Pekka
Två kattungar på ca 14 veckor som kom från en uppstallningsplats i Södra Sverige tillsammans med Davina, Polly, Piraten och Poppsy.
De blev hos Livbojen chippade och vaccinerade samt avmaskade.
Kissarna som är syskon bor numera hos Peter i Eskilstuna.
Han har en mysig uteplats som han nätat in som katterna verkligen kommer att älska.
Vi önskar dem lycka till i livet med sin husse som redan älskar dem väldigt mycket! 

Poppsy
En underbar kattflicka på ca 16 veckor.
Kom till Livbojen från en uppstallningsplats i södra Sverige med Davina, Polly, Piraten, Cia, Pele och Poppsy. 
Hon beskivs av jourmatte som nyfiken, lekfull, tycker om andra katter och är van vid hund. Är fortfarande lite blyg med människor men gör framsteg varje dag i sin kontakt med människor. Strax efter hon har vaknat upp går att klappa henne då spinner hon som en liten traktor.
Tycker om kattgodis och särskilt att fånga godisar och flyttar gärna till ett hem med en annan kattkompis som hon kan leka och busa med.
Vaccinerad en gång, chippad och avmaskad. Rumsren.
Poppsy bor numera hos Jenny som bor straxt utanför Eskilstuna, hon får en kattkompis som heter Oniks. 

Polly
Polly och Piraten kom med Davina, Pele, Cia och Poppsy till Livbojen från en uppstallningsplats i södra Sverige.
Tyvärr utan bakgrundsinformation.
Polly är en ung katthona på 7 ca månader.
Hon har av Livbojen blivit kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Finner sig i att bli buren och är en riktig liten spinnmaskin och mycket gosig när hon sätter igång med sitt spinnande.
Hon gillar andra katter.
Polly fick namnet efter sin "Polydaktyli" som gör att man har fler tår än normalt, sk "Skeppskatt".
Polly har nu fått ett eget hem med en kattkompis, i ett hus nära skogen där hon sedan kan bli utekatt. 

Piraten
En sju månader gammal kille som kommer med Polly och några andra kissar från en uppstallningsplats i södra Sverige med vännerna Davina, Polly, Cia, Pele och Poppsy.
Utan bakgrundsinformation tyvärr, men av det jourhemsmatte sett så är han en gosig kille men något rädd, springer dock inte iväg och är ok med att bli buren.
Har inte visat någon längtan ut utan trivs som innekatt. Helt rumsren.
Vill ha kattsällskap i nya hemmet.
Piraten fick namnet efter sin "Polydaktyli" som gör att man har fler tår än normalt, sk "Skeppskatt". Alltså en liten pirat-katt. 
Numera bor Piraten med sin matte Johanna och husse och katten Barbapappa som adopterades från Livbojen år 2017. 
Det här kommer nu bli en liten komplett familj på fyra individer! 

Ofelia och Otto
En person hade flyttat ifrån flera katter och de hade genom ett par kullar förökat sig och grannarna hade ringt en kattförening i närheten men inget hände.
Livbojen trädde in och såg till att tre kissar blev kastrerade och fick stanna i två hushåll som matat dem. 
Dessa två kom till Markus med sambo som bor i en lägenhet i Eskilstuna. Kissarna är förvildade och behöver mycket lång tid på sig, samt tålamod från sin nya familj och detta har paret varit införstådda med från början.
Nu börjar en lång resa för kissarna att i sitt nya hem bli helt tama. De är redan rumsrena och äter bra med mat osv. 
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade. 
Ålder uppskattas till 1-2 år på Ofelia och 6-8 månader på Otto. 

Edith
En vacker och social sköldpaddsfärgad hona född 2018. Vill vara med sin människa hela tiden och är gosig och ett fint sällskap. 
Edith bodde ute med några andra katter som var vilda och mindre, ev hennes ungar. De har fått stanna på gården i södra Sverige och Ehith som är tam och verkligen vill vara nära människor kommer få bli innekatt och få den uppmärksamhet och mys som hon vill ha.
Hon blev kastrerad, vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb. Nu slipper hon fler kullar utomhus och fler kattungar slipper lida.
Edith har nu fått flytta till Marikas mamma som bor i en stor trea med balkong, Edith mår jättebra och den nya matten trivs bra med sin nya kompis, enligt hälsning som vi fått till Livbojen.  
 

Oskar
Vuxen något äldre kastrerad hankatt (ca 5-6 år enl veterinär) som är långhårig och röd-vit och rätt stor i storleken. 
Social, rumsren. Går bra ihop med andra katter.
Oskar kommer från en uppstallningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation. 
Oskar har nu flyttat till Monika i Västerås som är en äldre kvinna som önskar kattsällskap. Hon är pensionär och kommer kunna umgås mycket med Oskar.
Oskar kommer bli innekatt och som stöd för den lilla familjen finns Monikas dotter Karina och något skulle inträffa. 

Kalleman
En svart lite semilånghårig kille på ca 2-3 år. Stor kille, lite som en nallebjörn. 
Han har levt ute som hemlös och hittades då han åt fågelfrön mitt i smällkalla vintern. Ingen kändes vid honom. Han visade sig vara okastrerad och omärkt.
Nu är Kalleman i ett av våra jourhem. Han är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Han är en väldigt social kille, följer efter som en hund. Ligger gärna i sängen och sover med en. Kan ligga och sova på dagarna och kommer fram och vill gosa och gå efter om kvällarna. Han måste ha haft ett hem någongång i tiden.
Han kan ibland göra något kärleksbett så ej en katt för en familj med små barn, utan med vuxna som kan förstå en katts beteende bättre och förstår att han ej är elak.
Han gillar inte andra katter.
Han vill kunna gå ut och in fortfarande, står vid dörren och kikar och är nyfiken på miljön där ute.
Adopterad av Linda med sambo som bor på landet i Tystberga utanför Nyköping. De har inga andra djur och här kommer Kalleman kunna få bli utekatt som han verkligen vill vara.
Paret har tidigare erfarenhet av kissar som kan bli överkeliga och de har nu rapporterat att det går alldeles utmärkt med deras älskade Kalleman och fotografiet är taget i nya hemmet. 

Molly och Mimmi
Två 13 åringa honor vars matte är långtidssjuk och aldrig kommer kunna ta hand om sina små älsklingar igen. Kattflickarna har bott ihop som innekatter hos sin matte fram tills nu.
Nu har kissarna via Livbojen chans till att hitta ett nytt hem.
De har flyttat till samma hem nu hos Frida med familj. Hon och hennes sambo samt två barn bor i en lägenhet och här kommer katterna få bo med dem som innekatter.
Molly, långhårig, kastrerad vaccinerad en gång samt tatuerad.
Mímmi svart kastrerad, vaccinerad en gång samt tatuerad. 
Vid katternas vaccination nyligen såg inte veterinären några fel som behövde utredas vidare.

Maddie och Pojken
Maddie var hos Livbojen som liten. Hon har sedan flyttat runt till två hem och kom åter till oss för att söka nytt hem igen. Detta skall bli sista hemmet för henne.
Pojken fångades in vid en matstation i Vilsta industriområden där han gick och åt mat, okastrerad, omärkt osv.
Båda katterna blev innan de flyttade helt klara med kastrering, märkning samt vaccination.
De träffades i jourhemmet och tydde sig till varandra. Ingen av dem verkade trivas att bo som innekatt.
De bor numera hoa Josefin S. som har en gård utanför Stallarholmen i Strängnäs där vi hoppas de kommer trivas. I sitt nya hem kommer de få bli försäkrade, avmaskade och vaccinerade vid behov. 

Rebecca
Ca sex månader 
gammal ungkatt.
Har blivit kastrerad, dubbelt vaccinerad, tatuerad och avmaskad.
Är skygg. Levde med en stor koloni där kattena bodde i frigolithus och fick mat regelbundet men de levde okastrerade så de blev ca 30 katter till slut. Vi tog fyra yngre kissar. Honor.
De andra katterna har kommit till andra katthem, vi hjälptes åt att rädda alla katter. 
Rebecca bor numera med Tone i en lägenhet där hon blir innekatt och snart kommer en annan kattkompis anlända så fort hon boat in sig i sitt nya hem.

Ronja
En ca fem månader gammal kattunge.
Har fått avmaskning, vaccination opch chip.
Är skygg och levde i en stor koloni där katterna bodde i frigolithus, de fick mat regelbundet men de levde okastrerade så de blev ca 30 katter till slut. Vi tog fyra yngre honkatter till Livbojen.
De andra katterna har kommit till andra katthem, vi hjälptes åt att rädda alla katter. 
Ronja är alltså en skygg kattunge med allt vad det innebär, till ett hem med en trygg kisse redan. OBS får inte gå ut innan kastrering och helt trygg. 
Ronja har flyttat till Maria Å. och hennes man, de bor i Torshälla och har mycket tid och tålamod samt en "hjälpkatt", en tryggis vid namn Vegas. Katterna blir innekatter. 

 

Ruth och Regina
Två små ungkatter som kommer från en gård i södra Sverige med en massa katter som förökade sig. De hade byggt många små frigolitlådor till katterna och de fick mat varje dag men antalet katter hade totalt spårat ur och de flesta behövde nytt hem.
Livbojen tog fyra st kissar från detta projekt, det var flera organisationer inblandade och tillsammans räddade vi alla kissar. 
Ruth var ca 6 mån och blev kastrerad, vaccinerad och märkt.
Regina är för liten för kastrering, hon är chippad och vaccinerad och båda två är avmaskade. 
De har nu permanent flyttat till Carina med sambo, de bor i Åkers Styckebruk och har redan en hankatt på åtta år som är en trygg kille, vi hoppas tjejerna kan bli tama i hans närvaro.
När de är trygga får de bli utekatter med sin killkompis. 

Ronja
En semilånghårig gultabby och vit hona på ca 2.5 år.
Kom till Livbojen då ingen kände igen henne och hon sökte sig till ett hus, efterlysningar gav inget, hon var okastrerad och omärkt. 
Livbojen har nu sett till att hon blivit kastrerad, avmaskad, chippad och vaccinerad. 
Beskrivs av jourmatte som lekfull, och väldigt underbar i sin personlighet. Hon gillar att "buffa i ansiktet" och stångas och visa sin uppskattning mot människor. Hon är helt tam i sättet men helt ointresserad av andra katter. Gärna ensamkatt i hushållet. Krav är att hon får möjlighet att gå ut då hon tidigare varit utekatt.
Hon har träffat hund och det är ok, men hon gillar inte direkt hunden i hemmet.  
Vid kastrering, vaccination och chip kollades tänder och de såg fina ut. 
Ronja bor numera hemma hos Anna med familj och kommer få bli ensamkatt med mycket uppmärksamhet, vilket vi vet att hon gillar. Hon kommer även få kunna gå ut framöver då hon bott in sig på nya stället. 

Gordon
En gultigrerad och vit hane på 6 månader.
Han fångades in som kattunge vid en gård, ingen mamma eller syskon syntes till. Han var förvildad och lite sjuk och behövde lång tid i jourhememt och anpassa sig.
Gordon genomgick kastrering, vaccination, chip, tatuering och avmaskning.
Han har behandlats för snuva och blivit så gott som frisk men lite symptom finns kvar och kanske det kommer finnas kvar hela livet. Veterinären har bedöms hans mående som bra ändå, han har helt klart livskvalitet och påverkas bara då och då av sviterna av detta.
En ny ägare skall bara ha honom, eller ev någon mer katt med samma problematik.
Han behöver bli ensamkatt men ev i framtiden om hans symptom på snuvan lindras så kan en till kisse få bli hans vän. 
Gordon har nu fått ett permanent hem med Stefan och hans son och sambon Valentina. De bor i Torshälla och här kommer Gordon få ett lugnt tryggt hem hos sin familj, som gillar mysiga hemmakvällar och är beredda på att det tar tid för Grodon att landa och finna trygghet.
Bilden är en hälsning från nya hemmet, en stolt husse meddelar att Gordon är i princip är tam, äter, leker och gosar i sängen. Det går jättebra med honom! 

Celine
Trevlig och social honkatt på två år.
Är kastrerad, vaccinerad, chippad, tatuerad och avmaskad.
Hon kommer från en gammal dam som inte längre kunde ta hand om henne.
Hon verkar gå bra ihop med andra katter, har varit utekatt men verkar trivas som innekatt också. 
Celine bor nu i Ärla hos sin nya matte som är en äldre dam som förut haft både katt och hund. Nu saknade hon närhet av djur igen och har fått en trevlig kisse som kan bli hennes sällskap och livskamrat. 
 

Pelle, numera Fenriz
Ung kattkille på 6-7 månader som kom in till oss med kompis/bror Sixten, pga att ägaren fått allergi.
Pelle har tills nu varit innekatt. Han går bra ihop med andra katter. Det är en snäll och social fin grabb.
Pelle bor numera i Sköldinge hos Åsa med familj och deras andra kisse.
Bilden är tagen i nya hemmet och matte hälsar att Fenriz snabbt blivit en självklar familjemedlem. Älskad av dem alla och accepterad av deras andra äldre kisse. Vi är så glada för Fenriz nya hem!

Kurkki
En creme- och vitfärgad kille på två år.
Kom till Livbojen med tre andra katter (Samson, Dottie och Simba) då matte blivit sjuk. 
Han beskrivs av jourmatte som lekfull, nyfiken och helt underbar i sättet. Han kan bo tillsammans med annan lekfull katt. Han är kelig som en tok och hänger gärna med överallt där man går. Gillar även hunden i jourhemmet.
Han är rumsren och har inga problem med kattlådan. Går på finkorning klumpbildande kattsand. 
Kurkki bor numera hos Jenny som har två barn och en devonrex kille på fem år. Kurkki kommer hos den nya familjen kunna gå ut om han önskar. Vi har fått rapport att det hela går mycket bra och att de stortrivs med varandra i den nya familjen! 

Samson och Dottie
Från södra Sverige kom dessa söta syskon tillsammans med sin kattkompis Simba. 
De bodde hos en kvinna som blivit allvarligt sjuk och inte längre kunde ta hand om dem.
Inget var gjort på dem då de kom till oss så vi såg till att de blev kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade.
Kissarna skulle mellanlanda i ett akut jourhem hos Camilla med familj i Stenkvista, men när jourmatte skulle hämta dem hade de redan stulit familjens hjärta och de fick stanna kvar permanent.
De bor nu hos sin familj ute på landet och när de bott in sig kan de få börja gå ut lite smått.
 

Stina
Tre år gammal honkatt, kastrerad, chippad och tatuerad och avmaskad.
Kom till Livbojen med katten Sally och systern Stina då matte tyvärr gått bort.
Kissarna har haft ett bra liv med en ansvarsfull matte och är i väldigt fint skick, hull, vikt päls och verkar väldigt välmående.
Stina har fått flytta ut på landet till Marina som sedan tidigare har en katt.
Efter en kort prövoperiod med den andra honkatten visade det sig att de skulle gå bra ihop.

Marina och hennes två barn tycker att Stina är en alldeles underbar liten fröken och matte meddelar att hon sällan sett en gosigare katt! 

 

Sigge
Tre år gammal hankatt, kastrerad, chippad och tatuerad och avmaskad.
Kom till Livbojen med kattkompisen Sally och systern Stina då matte tyvärr gått bort.
Kissarna har haft ett bra liv och är i väldigt fint skick, hull, vikt päls och verkar väldigt välmåemde.
De tre har gått in och ut i ett hus men verkar inte beroende av varandra.
Sigge vill ev fortsätta kunna gå ut. 
Sigge beskrivs av jourmatte som väldigt gosig och social. Ganska lugn och ej så busig. 
Sigge fick ta Sixtens plats då han tragiskt omkom i en svår sjukdom.
Hos Mia i Barva har den här killen nu ett permanent hem och han trivs jättebra med sin nya kompis Simba, killarna kommer få bli utekatter med tiden.

Simba och Sixten
Simba ca två år, kom till Livbojen med Samson och Dottie.
Sixten ca 7 månader, kom med Pelle till Livbojen.
De både träffades i jourhememt och gillade varandra.
När Mia kom för att hälsa på kissarna fastnaden hon för de två underbara pojkarna och nu bor de hos henne i Barva med trygga utemöjligheter i framtiden.
Simba var redan kastrerad, blev vaccinerad och chippad och avmaskad via Livbojen.
Sixten fick allt via Livbojen, både kastrering, vaccination, märkning och avmaskning. 

Mia
Mias ålder är oklar. Men hon är en stor stabil hona som är trevlig och social. Hon hittades utomhus och några hade matat henne flera månader innan den fångade in henne i en fälla.
Väl infångad visade hon sig vara tam, men ej chippad eller tatuerad så hon kunde ej kopplas till någon ägare.
Hon kom till oss för att bli kastrerad, märkt, vaccinerad o avmaskad mm och för att hitta ett nytt tryggt hem.
Hon önskar bli ensamkatt i nya hemmet, utan andra katter. Hon har varit mycket ute men verkar trivas som innektt med.
För intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter, vilket hem ni kan erbjuda härliga Mia och vart ni bor.
Hon finns i jourhem i Vallby i Eskilstuna. 
Mia har fått ett permanent hem hos Oscar och Aurora med hunden Apollo och de bor i Mariefred.

Lukas
Lukas och en till kattkompis lämnades kvar i Stallarholmen då familjen hastigt flyttade till annan ort.
Katterna blev kvar och ägarna hämtade dem inte. Vi bestämde att om de hittas i Stallarholmen får de komma till Livbojen för att hitta nya hem.
Lukas var redan kastrerad sedan förut men ej märkt. Enligt en uppgift från de förra ägarna är han två år.
Tyvärr är hans syster ej inne hos oss ännu men vi hoppas att även hon hittas välbehållen. 
Vi såg till att Lucas fick två vaccinationer, chip och avmaskning samt ett tandvårdsbesök som bekostades av Livbojen, där Lukas fick tandsten borttagen. En tand hade ramlat ut och behövdes ej dras ut av veterinären.
Lukas har flyttat till Petra som verkligen gillade Lukas då hon kom för att besöka honom i jourhemmet. 

Babsan
En äldre honkatt född 2007. 
Babsan har en mycket härlig personlighet. Hon är väldigt social, lite som en hund i sättet.
Hon vill gärna vara med överallt, allt från att sova i sängen, kolla på TV i soffan och spinna och kela.
Hon gilla inte andra katter så mycket och trivs jättebra som ensamkatt.
När vi fick in henne hade hon mycket sår efter slagsmål i huvudet, detta är nu helt läkt och hon mår fint. Hon hade lämnats själv hemma vid huset och fick mat i en öppen källare några dagar i veckan, inte mycket till liv för en supersocial kisse med mycket kärlek att ge. Vi tog in henne för att ge henne ett värligt liv som katt. 
Passar i ett lugnt hem för någon som vill ha en mysig kompis. Gärna som innekatt nu när hon är på ålderns höst. 
Hon är kastrerad, fullt vaccinerad, avmaskad och tatuerad i örat. 
Hon har varit utekatt men trivs jättebra inne med.
Babsan bor nu med sin familj och kommer bli en älskad familjemedlem. 

Jeff/Scooby
Till Livbojen kom ett gäng med katter från en uppstallningsplats i södra Sverige.
När de kom var de inte i bra skick. Undernärda och uttorkade och alla hade väldigt dålig munstatus, alla kissar i gänget fick ingå större ingrepp på Vettris, Scoobys ingrepp gick på ca 8000 kr och vissa hade ännu sämre status än så. Alla dessa katter tog tid på sig att landa, bli trygga och få tillbaks sin livsgnista. Vad som hänt dem vet vi inte riktigt. 
Nu mår Scooby äntligen bra. Han är kelig och spinner med sin matte Anna, Anna som är jourhem för Livbojen tog sig an denna kisse och han fick stanna hos henne permanent. 
Scoobys ingrepp: Kastrerad, fullt vaccinerad, chippad och dragit ut tänder hos vettris 210121. Avmaskad två gånger. 

Sessan
Honkatt på 12 år. Mamma till Knorras, Frasse och Pip.
De bodde ihop hos sin husse, men husse blev tyvärr allvarligt sjuk och kommer inte kunna ta hand om sina katter mera.
De är innekatter. De är rumsrena, och sociala.
Sessan blev 210105 kastrerad, vaccinerad och chippad, och tänderna bedömdes ok och utan åtgärd. 
Yvonne kom och hälsade på Sessan och föll direkt för hennes charmiga sätt och söta utseende.
Hon har fått flytta hem till Yvonne och blir fortsatt bortskämd innekatt med mycket gos och bekvämligheter.
Nya matte har rapporterat att hon är väldigt nöjd med Sessan och hon är så nöjd att hon adopterade en ny katt, då saknaden efter den förra kissen var väldigt stor. 
 

Pip
Hankatt på 8 år. Ganska mycket vitt i ansiktet, svart vit i teckningen. 
Vuxen unge till mamma Sessan på 12 år, och bror med Frasse och Knorras. 
De bodde hos sin husse tillsammans, men pga husses svåra sjukdom måste de nu hitta ett annat hem.
Pip är en rumsren och social innekatt. Han är väldigt kelig och vill vara nära en människa hela tiden, man bör ha mycket tid för denna kelgris.
Är dubbelt vaccinerad, chippad och sedan tidigare kastrerad. Tänder ok enligt kontroll. Är helt rumsren, använder kattlåda med klumpbildande kattsand. Äter veterinärfoder och detta medföljer vid köp. Tog blodprov, detta var utan anmäkning på lever och njurar. 
Behöver dock äta veterinärfoder.
Pip bor numera i Sundsvall med sin familj, bla en liten människa på 11 år som får nöjet att umgås och mysa med härliga Pip-killen.
Pip kommer kunna få vara utekatt när han bott in sig då nya familjen bor på landet.

Frasse
En social och trevlig hankatt på 8 år. 
Vuxen kattunge till mamma Sessan och bror med Knorras och Pip.
De bodde hos sin husse tillsammans, men pga husses svåra sjukdom behövde de hitta nya permanenta hem.
Han var redan kastrerad då han kom till Livbojen, men vi såg till att han blev vaccinerd och chippad.
Frasse har flyttat till Julia som bor i Flen, här blir han bortskämd och älskad innekatt i en lägenhet med väldigt mycket gos och uppmärksamhet. Vi tror att matte kommer få mycket glädje av denna fina kille. 

Madde och Knorras
Madde, kattmamma till Danne, Draco, Didrik och Decibel. Familjen var nya sk "jourhems skatter" och gick att följa under uppväxten på Fb. 
Kom från ett par som matat katter utomhus, de hade förökat sig och levde i skrotbilar, skjul mm på gården. Madde med 17 kompisar fångades in. Jourmatte märkte av att hon längtade ut igen. Även Krorras ville nog ut såg vi. Han hade levt som innekatt med mamma Sessan och bröderna Pip och Frasse men verkade lite uttråkad inomhus. 
Maddde blev kastrerad, vaccinerad och märkt, Knorras som var kastrerad redan blev märkt och vaccinerad.
De två bor nu på en gård med liv och rörelse, hemma hos Anna där det finns både höns och hundar och andra djur. Ett spännande liv på gården väntar kissarna.
Ps Madde som haft problem med sin tarm kommer få gå på royal canin intestinal torrfoder.

Danne
Låg i magen på mamma Madde då hon fångades in för att trygghet få föda sina små ungar inomhus. 
Bor numera hemma hos matte Elina och henens barn, han kommer att få leka mycket med katterna Prinsen och Prinsessan som bor i den närmaste släkten.
Innan Danne flyttade till permanent hem blev han fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Draco
Låg i magen på mamma Madde då hon fångades in för att trygghet få föda sina små ungar inomhus. 
Bor numera med matte Nikki och hennes andra kissar. 
Innan Draco flyttade till permanent hem blev han fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Didrik
Låg i magen på mamma Madde då hon fångades in för att trygghet få föda sina små ungar inomhus. 
Bor numera med matte Linn och en kattkompis. 
Innan Didrik flyttade till permanent hem blev han fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Decibel
Låg i magen på mamma Madde då hon fångades in för att trygghet få föda sina små ungar inomhus. 
Bor numera med Tilia och familj. Sedan tidigare har familjen katten Gråvind från Livbojen.
Många hälsningar har kommit från Decibel som numera putsas och tas omhand av storebror Gråvind och av resten av familjen såklart. 
Innan Decibel flyttade till permanent hem blev han fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Doris
Social och kelig hona på tre år. Kom till Livbojen med kompisen Donna pga att en familjemedlem utvecklat kraftig allergi.
Är kastrerad, vaccinerad, chippad, tatuerad och avmaskad.
Har varit ute och innekatt. Går bra ihop med andra katter men är självständig och kan nog vara ensamkatt med om hon får mycket stimulans på annat vis.
Vill ej vara innekatt i liten lägenhet utan andra kattvänner.
För intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter, vilket hem ni kan erbjuda fina Doris och vart ni bor.
Fina Doris bor nu med sin familj Leonie, Mattias och deras två barn i Odlaren i Eskilstuna, Doris kommer kunna få bli utekatt med tiden då det är ett lugnt villaområde med skogen i närheten. 

Donna
Kom in till Livbojen med katten Doris pga akut allergi hos familjemedlem. Hon är tre år gammal. 
De båda var redan chippade när de kom men hos Livbojen ordnade vi med så de blev kastrerade, vaccinerade, tatuerade och avmaskade.
Nu bor Donna med Angelica och Fredrik som länge drömt om en långhårig social hona, det har de nu äntligen fått.
Donna kommer bli kompis med en röd kattkille som paret redan adopterat från Livbojen sedan tidigare. 

Sture
Född 180506.
Sture bodde med en familj men de fick personliga problem, flyttade och tog ej med sig honom till nya boendet. Efter en vecka ensam vid huset fick vi veta detta och tog in Sture.
Han kastrerades, vaccinerades och märktes och avmaskades.
Nu bor Sture med Elin i Vingåker där han kommer kunna få bli utekatt med tiden för han kommer få bo lantligt med skog omkring sig. Vi tror det passar väldigt bra för Sture som tidigare varit utekatt och gillade detta. 

Kajsa
På en gård i södra Sverige bodde 14 st katter och ägaren som matat dem hade flyttat, han återvände och matade dem dagligen men de som köpt gården ville inte ha katterna på köpet.
Alla katter var okastrerade och började föröka sig i rasande fart. Av de 14 katterna var 11 st honor och till våren hade det varit uppskattningsvis 40-50 kattungar på gården. Det fick inte bara hända!
Livbojen tog in ALLA katter så inga katter blev kvarlämnade. 
Kajsa är kastrerad, dubbelt vaccinerad, cippad samt tatuerad, avmaskad och behandlad för öronskabb. Hon har även fått ett par skadade tänder utdragna och fått tandsten borttagen så hon har väldigt bra tandstatus nu. 
Kajsa är ca 1-2 år, de har fått mat regelbundet på gården så de var inte alls magra, de har mestadelen levt ute men även fått komma in i en stor hall där de fått vara i värmen, gårdsägaren har försökt klappa dem så gott det gick men det var svårt då de blev fler o fler. 
I Kjula på en mindre hästgård bor nu Kajsa som helst ville vara ensamkatt i sitt nya hem.
Hon har fått boa in sig i det varma fikarummet med mat, kattlåda och allt hon behöver. Stallet blir nästa steg och framöver kommer hon kunna gå och komma som hon vill.
Nya matte i stallet säger att det går över förväntan med Kajsa som verkligen trivs och verkar nöjd med sitt nya kattliv. Hon går runt och inspekterar och ligger inte bara o trycker vilket är skönt att höra. 
 

Kitty och Kevin
På en gård i södra Sverige bodde 14 st katter och ägaren som matat dem hade flyttat, han återvände och matade dem dagligen men de som köpt gården ville inte ha katterna på köpet.
Alla katter var okastrerade och började föröka sig i rasande fart. Av de 14 katterna var 11 st honor och till våren hade det varit uppskattningsvis 40-50 kattungar på gården. Det fick inte bara hända!
Livbojen tog in ALLA katter och nu söker de hem via oss.
De är kastrerade, fullt vaccinerade, cippade samt tatuerade, avmaskade och behandlade för öronskabb två ggr.
Kevin och Kitty är ca 6 månader gamla, de har fått mat regelbundet så de var inte alls magra, de har mestadelen levt ute men även fått komma in i en stor hall där de fått vara i värmen, gårdsägaren har försökt klappa dem så gott det gick men det var svårt då de blev fler o fler. Det märks att de varit inne förut och alla är rumsrena, men de är ovana med klapp och kel och närhet. Dock är de nyfikna och springer inte undan utan ligger kvar. De blir mer och mer lugna och stabila och mer och mer framåt.
Kattsystrarna bor numera med Altea och hennes sambo i Rättvik, i en stor rymlig trea. Då paret är hemma mycket på olika tider kommer katterna få mycket sällskap, vilket kan vara bra då de är skygga och behöver en del tid och tålamod för att bli helt tama, vilket nya matte och husse är införstådda med.
Vi är glada att de har fått ett hem där de kan utvecklas i sin egen takt. 
 

Molly
En av totalt 14 katter vi räddade från en gård i södra Sverige.
Ägaren till gården flyttade och den som skulle ta över ville inte ha de 14 okastrerade kissar som matats vid gården. Framtiden för dem var väldigt osäker och i värsta fall hotades de av avskjutning.
Molly var en av kissarna som togs in och blev kastrerad, vaccinerad, märkt och avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb. Hon hade tyvärr svåra sviter av sin intensiva öronskabb och fick många återbesök hos veterinären för att få hjälp med sina öron, efter en tid blev hon äntligen frisk och kunde slippa besvären. 
Hon har fått ett permanent hem och mår bra hos sin nya matte. 

Elise och Red Bull
Elise (svart hona nu ca 8 mån) kom till Livbojen som liten kattunge, hon fångades in i södra Sverige, bakom en butiksdörr där hon satt inklämd, livrädd och supermager.
Red Bull (röd-vit hane ca ett år nu) kom med ett gäng på totalt 18 katter in till vår verksamhet, han var skygg till en början men blev tam med mycket kärlek och tåalmod från jourmatte.
Även lilla Elise växte till sig och blev tam.
De båda blev kastrerade, fullt vaccinerade, avmaskade och chippade innan de fick flytta till nytt hem.
Och de är först ut år 2021 att få ett hem, gemensamt har de nu flyttat till Anna som bor i en rymlig lägenhet i Fröslunda i Eskilstuna, henens balkong kommer nätas in till våren så de även får sitta där och njuta av naturen.
I en trygg lägenhet med massor av spännande grejer börjar nu ett mysigt kattliv för de båda ungkatterna och vi hoppas de kommer trivas i varandras sällskap och att matte får två nya vänner för livet.