livbojen logga fb

Nina och Nicole
Två skygga damer från Björsund, stället som vi fångat ca 50 katter på, det sades vara ca 20 st när vi började. Ett äldre par som matat upp katter i flera år utan att kastrera och det slutade i kaos med katter överallt.
Honorna längtade ut igen, gärna till frihet och en fin gård att bo på.
Tjejerna blev fullt vaccinerade, kastrerade, samt chippade och avmaskade innan de fick flytta till sitt permanenta hem i Uppsala där de kommer få bo på en gård, de börjar i sadelkammaren och släpps sedan ut steg för steg.
Kissarna är rumsrena och katt-låda kommer finnas nära dem första tiden, såsom god mat och värme finns.
Det finns även en gammel-stallkatt på gården som också gillar andra katter, liksom de här kissarna gör. Vi hopas hon blir glad för nya kompisar hon har nyligen mist en kattvän.

Paddis
Söt liten padd-flicka född i maj. Tam och social, något blyg. 
Även denna fina tjej kommer från Björsund, stället som vi fångat ca 50 katter på, det sades vara ca 20 st när vi började. Ett äldre par som matat upp katter i flera år utan att kastrera och det slutade i kaos med katter överallt.
Blev innan hon flyttade till permanent hem kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Anita som har katterna Yoda och Kattis från Livbojen tyckte att hennes man som är särbo i veckorna skulle behöva ha en liten katt till som sällskap av en kisse. 
Hos nya husse får hon förutom en kattkompis, börja gå ut när hon är hemmastadd. Kattlucka finns efter en tid gått kommer hon bli visad hur man gör med den.
Efter några dagar äter de båda kissarna bredvid varandra och Paddis spinner förnöjt!

Soline
Liten blå-sköldpaddsfärgad hona från Björsund, stället som vi fångat ca 50 katter på, det sades vara ca 20 st när vi började. Ett äldre par som matat upp katter i flera år utan att kastrera och det slutade i kaos med katter överallt.
Ålder ca 16 v gammal. Har fått en vaccinationsspruta samt chip och en avmaskning.
Har adopterats av Emeli L. i Köping som har katt sedan förut, som vi hoppas kommer matcha bra med lilla Soline som ännu är väldit rädd och osäker på människor men tyr sig till andra katter.

Snuttan
Liten röd-tabby hona från Björsund, stället som vi fångat ca 50 katter på, det sades vara ca 20 st när vi började. Ett äldre par som matat upp katter i flera år utan att kastrera och det slutade i kaos med katter överallt.
Ålder ca 16 v gammal. Har fått en vaccinationsspruta samt chip och en avmaskning.
Har fått ett permanent hem hos Ulrika på Ljusterö som bor där med sina barn och två st kissar. Vi hoppas att illa Snuttan blir väl omhändertagen av de stora kissarna nu, och att familjen kommer älska henne som vi gjort!
 

Wlima
Liten svart hona från Björsund, stället som vi fångat ca 50 katter på, det sades vara ca 20 st när vi började. Ett äldre par som matat upp katter i flera år utan att kastrera och det slutade i kaos med katter överallt.
Ålder ca 16 v gammal. Har fått en vaccinationsspruta samt chip och en avmaskning.
Har fått flytta till permanent hem i Hällby hos Sofia, Joakim och deras två kissar och deras barn.
Vi hoppas lilla Wilma blir varmt mottagen i sin nya familj. 
 

Cinna och Saffran
Ytterligare två katter från projektet i Björslund där det var ca 50 katter som ett äldre par matat upp under några år, de hade ej kastrerat och antalet hade gått totalt överstyr. 
Cinna var inte alls tam, medans Cinna var lite tamare då hon hade fått vistas lite inne i huset med det äldre paret. 
De fina tjejerna kan vara systrar, ca 5 månader gamla då de fångades in. De bor numera hemma hos Agnes och hennes sambo på en mindre gård i Julita. De har sedan två st numera tama kissar från ett annat katthem och var beredda att ta in två skygga små flickor.
Cinna och Saffran har nu flyttat till dem, innan de flyttade blev de vaccinerade, chippade samt avmaskade. 
När de blir kastrerade samt helt tama kan de får börja gå ut på gården med de andra två kissarna som redan bor där.

Frasse
Kom som liten kattunge med flera andra katter till oss från Björsundsprojektet.
Han hade ett skadat öga och hade inte fått någon hjälp där han föddes. 
När han kom till Livojen konaktades veterinär, han fick en först antibiotika kur och sedan bokades han in på operation där det skadade ögat opererades bort, det hela gick bra och nu har Frasse bara ett öga men han fungerar alldeles utmärkt med bara sitt ena öga.
Han är en väldigt speciell katt och fick stanna permanent hos Catrin som var jourhems matte, sedan tidigare bot Livbojen-katterna Izzy och Celia där.  
Han blev även vaccinerad och chippad och avmaskad. 

Missy, numera Bibbi
Fina Missy, en stålgrå (blå) kisse som är oerhört social och trevlig!
Hon hittades då hon blev jagad och slagen av barn på en skolgård i Eskilstuna.
Helt otroligt så är denna katt ej psykiskt skadad av detta trauma utan gillar faktiskt fortfarande barn efter denna händelse.
Missy är kastrerad, vaccinerad och chippad och avmaskad.
Missy bor numera med Mariana och Tobias i en lägenhet på en hästgård. Med skogen som närmaste granne och  med en matte som driver ett stall kommer nu Missy att få leva drömlivet. Dels får hon vara inne och mysa o spinna så mycket hon vill, som hon redan gjorde från första stund, sen om några veckor får hon börja gå ut på gården. 
Mariana meddelar att Missy anpassat sig otroligt snabbt och de är väldigt glada för sin nya älskade familjemedlem.

Lukas och Jerry
Lukas kommer från en uppstallningsplats i södra Sverige och Jerry kommer från det stora projektet i Gnesta med ca 30 ktter som bodde hos en äldre man i ett skjul-liknande hus och ej kastrerade sina katter.
De blev vänner i jourhemmet. Det märktes att båda var väldigt snälla, men rädda av det de varit med om i livet.
Killarna har fått flytta permanent till Evelina i Björklinge som bor med sin 17-åriga dotter i ett stort hus på landet. Killarna får bo med deras 1-åriga tama honor inne i huset och sedan när de är mer tama och har boat in sig så får de komma och gå som de vill där, vilekt vi tror kommer passa killarna utmärkt. 
Familjen har haft katt mycket länge och killarna får blomma ut i sin egen takt.
Innan de flyttade blev de dubbelt vaccinerade, chippade, kastrerade och avmaskade. 

Hetty
En ung flickkatt på 6 månader, stålgrå-vit.
Väldigt söt och fin liten flicka som nyss blivit kastrerad, är fullt vaccinerad och chippad samt avmaskad.
Kan bo som innekatt vilket hon gjort hittills. 
Hetty föddes ute men har blivit tam i jourhemmet men kan vara lite rädd för ljud och hastiga rörelser mm. Hon föddes hos mannen som vi i flera år hjälpt med katter som också har kastrerade katter på den lilla gården där de bor i bodar, små frigolithus mm. 
Hetty bor numera med Erika och hennes familj, och en hund som gillar katter. Hetty har redan börjat leka lite i nya hemmet, även om hon gömmer sig ibland. Familjen älskar henne redan och kommer jobba med henne tills hon är helt trygg i sig själv.

Lotte
Lilla Lotte är en kattflicka med enormt stor livsglädje, en riktig krigare, solstråle och busunge! Till färgen är hon inte svart, utan svart-smoke (svart på ovansidan och ljus inne i pälsen).
Hon önskar ett hem där det redan finns en busig tålmodig kisse.
Lotte är 14 veckor gammal, chippad och vaccinerad två ggr. Hon är helt frisk, lekfull, och 100% social, älskar människor och andra katter!
Inte van vid hundar eller små barn så svårt att säga hur kan med dem.
Älskar att umgås med människor, sova i sängen och vara nära.
Bör få vara med på allt som händer i ett hem och ej begränsas! 
Lotte har nu fått ett permanent hem. 

Zorro
Pappa-katt Zorro och mamma-katt Mitzie samt fyra ungar kom tillsammans till Livbojens jourhem. De hade bott på ett ställe där en brand uppkom, då uppmärksammade man kattfamiljen som inte hade det så bra, de togs till en uppstallningsplats via Länsstyrelsen och sedan vidare till oss.
Zorro genomgick kastrering, vaccination, id-märkning och avmaskning och har nu flyttat till Sofie med sambo som bor i Strängnäs med sina andra två innekatter i en fyra och där kommer han få allt han behöver och mer därtill!
Han visade sig vara en otroligt cool och mysig kisse, snäll mot allt och alla och väldigt social.

 

Mitzi
Fin och trevlig bruntigrerad liten hona.
Missy kom till Livbojen med sina fyra ungar (Mimmi, Mikki, Milly, och Missy) och pappa-katt Zorro.
De blev hittade i ett hem där det brann, och polisen gjorde beslutet att omhänderta katterna pga situationen som det upptäcktes att de levde i pga branden och att de fick komma in i lägenheten.
Mitzi är en tillgiven fin hona som helst är ensamkatt. Vi tror de varit helt och hållet innekatter och att hon kan vara det men skulle naturligtvis även trivas som utekatt i ett kattsäkert område. 
Mitzi blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad och chippad och avmaskad.
Mitzi har flyttat till Gunilla som bor i et stort hus på landet i Pershyttan, hon är pensionär och har mycket tid för att ta hand om en liten kisse. Katten kommer dock bli innekatt i det rymliga huset, och det kan nog passa bra för fina Mitzi.
 

Mimmi
Pappa-katt Zorro och mamma-katt Mitzie samt deras fyra ungar kom tillsammans till Livbojens jourhem. De hade bott på ett ställe där en brand uppkom, då uppmärksammade man kattfamiljen som inte hade det helt bra, de togs till en uppstallningsplats via Länsstyrelsen och sedan vidare till oss.

Mikki och Milly
Två fina och sociala kattflickor.
Pappa-katt och Zorro mamma-katt Mitzie och deras fyra ungar kom tillsammans till Livbojens jourhem. De hade bott på ett ställe där en brand uppkom, då uppmärksammade man kattfamiljen som inte hade det helt bra, de togs till en uppstallningsplats via Länsstyrelsen och sedan vidare till oss.
Bor numera hos Jenny med tre barn i radhus i Glömsta. Det går bra och kattungarna är sociala med sina nya familjemedlemmar. 

Missy
Pappa-katt Zorro och mamma-katt Mitzie och deras fyra ungar kom tillsammans till Livbojens jourhem. De hade bott på ett ställe där en brand uppkom, då uppmärksammade man kattfamiljen som inte hade det helt bra, de togs till en uppstallningsplats via Länsstyrelsen och sedan vidare till oss.
Bor numera hos Tone och katten Sizi som hon tidigare adopterat från Livbojen.

Leia och Nisse
Fin kattmamma som kom in med sin unge Nisse, Leia hade dykt upp hos en man som har en stuga mitt i ingenstans, nämaste grannarna kände ej till henne. Omärkt och okastrerad med flera ungar i släptåg, när räddningen kom hittades bara en unge och resten hade försvunnit, allt gjordes för att hitta dem men det var bara dessa två som kom till oss.
Nu är de bokade till samma hem.
Mamma Leia kastrerad, vaccinerad och chippad samt avmaskad.
Lille Nisse dubbelt vaccinerad, chippad och avmaskad. Nissen som inte var helt tam och utefödd kommer nu få stöttning av mamma fortsatt i livet. 

Blackie och Ozzy 
Bröderna som kom till Livbojen från en uppställningsplats i södra Sverige.
Bakgrund oklart, men verkar vilja kunna gå ut i sitt nya hem och de verkar vara vana med stor familj eller/och barn.
Otroligt kärvänliga killar. 
De är fem år gamla och var redan kastrerade och chippade och vaccinerade då de kom till oss. Väl hos oss fick de avmaskning.
Killarna som var otroligt sociala charmade direkt till sig en familj som kom på besök och de fick flytta hem till dem. Barnen var väldigt förtjusta, likaså föräldrarna som länge sökt ett par katter som kunde passa i en barnfamilj. Väl på plats gick det jättefort för killarna att komma in i det nya familjelivet med gos och bus! Bilder och uppdateringar har kommit vilket vi är väldigt glada för. 
 

Bibbi
Liten fin hona, ålder är dock okänd.
Dök upp hos en äldre dam ute på landet i Västmanland och ingen kände igen henne där.
Efter flera månader verkade hon fortfarande inte ha någon som saknade henne.
Hon fick komma till ett jourhem och blev här kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Samt fick genomgå ett tandläkarbesök den 15/10 där en tand drogs ut och tandsten togs bort. 
Vi tror att Christians sambo blev väldigt glad när hon fick höra att pojkvännen tänkte adoptera en kisse lagom till hennes födelsedag, och på självaste födelsedagen fick Bibbi från Bibbarsbo komma hem till sin nya lilla familj som bor i Kungsör. 
OBS bilden är tagen de första dagarna i det nya hemmet då Bibbi fått en ny fin klös-ställning! 

Tea, numera Shanti
En jättesöt liten sköldpaddsfärgad hona på ca 6-7 år. Hittades vid en gård där det fanns flera hemlösa katter, Tea var den enda som var tam. Hon var okastrerad och omärkt och har förmodligen fått många kullar tyvärr.
Vi upptäckte att hon saknade en del tänder men att munnen ändå såg fin ut. Och vi tog henne till tandläkare och hon gjorde iordning så de få tänder som finns kvar är fina. Hon kan till och med äta torrfoder. 
Hon blev även kastrerad, vaccinerad och chippad samt avmaskad innan hon fick flytta till nytt hem. 
Bor numera hos Marielle och hennes två barn, och har bytt namn till Shanti. Hälsningar har kommit från familjen att hon var lite blyg i början men att det numera går fit och barnen får klappa och gosa med henne. 

Mille och Malin
Fint syskonpar som är åtta år gamla.
De kommer från Länsstyrelsens uppstallningsplats i södra Sverige och sedan vidare till Livbojen för att söka nya hem. De var redan kastrerade och märkta och vi ordnade med vaccination och avmaskning. 
De bor nu tillsammans i ett hem hos Hanna och sambo. De har tidigare haft två st katter från Livbojen som tyvärr gått bort.
Vi har fått rapport om att kissarna har anpassat sig jättebra till sitt nya hem, det var väldigt fina, trevliga och sociala kissar som bar längtade till att få bli ompysslade. Hos Hanna blir de innekatter. 

Kitty
Jättefin och supergosig hona som kommer från en av Länsstyrelsens uppställningsplatser och via dem kom hon till Livbojen för att söka ett nytt hem.
Hon var redan kastrerad och märkt, vi ordnade med vaccination och avmaskning.
Kitty bor numera hos Anna Frida i Näshulta.
Efter hon boat in sig kommer hon kunna få gå ut och in i huset. Vi har fått rapporter om att det går jättebra med Kitty och hon är populär även med särbon som hon charmat in sig hos. 
 

Smulis
Jourmatte beskriver Smulis som "En jättekelig och supermysig kisse"...som till synes har svårt att vara still utan vill mest kela.
Smulis kom till Livbojen med sina tre små fina flickor, Pia, Mia och Fia. Efter en härlig kattungeperiod har ungarna som är 12 v fått flytta till sina nya hem.
Smulis är en otroligt mysig liten hona men hon är inte så förtjust i andra katter.
Smulis är kastrerad, vaccinerad och chippad samt avmaskad. 
Hon har nu flyttat till sina nya matte i Nyköping, där vi önskar henne stort lycka till med livet på egen tass!

Mia
Dotter till Smulis, syskon med Fia och Pia.
Jourmattes beskrivning: Rar och gosig, men fortfarande lite blyg.
Efter en bra kattungetid med mamma Smulis och syskonen blev det tid för jakt efter nytt hem.
Vaccination gjordes ggr två, och chip och avmaskning ordnades. 
Har flyttat nu till matte Sara som har en tam kastrerad hane på ca två år, hon har även barn och familjen har velat ha en till katt nu en tid och nu blev det dags!

Pia
Smulis dotter. Är syster till Mia och Fia. 
Är vaccinerad ggr två, chippad och avmaskad. 
Busig o sprallig i sättet. Vid 12 veckors ålder fick hon lämna boet och börja livet på egen tass. 

Pia bor numera i sitt nya hem hos Louise L i Härad, hon får sällskap av en hund som gärna ville ha en kattvän och är sedan tidigare van med katter. 

Fia
Kattunge till mamma Smulis, är syskon med Mia och Pia.
Hon kom till Livbojen med mamma och syskon och efter en trygg uppväxt med mamma katt så var det dags att flytta iväg och börja livet på egen tass.
Hon bor numera hemma hos Madelene som sedan tidigare har katten Anja från Livbojen.
Vi hoppas de kommer bli goda vänner framöver. 
Blev innan flytt fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Missis
Sköldpaddsfärgad hona som matades utomhus av ett par, hon födde fyra kattungar som var väldigt skygga till en början. Penny, Polly och Plagg och Pollux.
Missis kom till ett av Livbojens jourhem med sina ungar som fick stanna tills de var 12 veckor gamla. 
Bor numera hos Kaj i Hallstavik, där kommer hon att husera ensam utan andra djur i hemmet, precis som hon vill ha det. Missis gillade aldrig katterna i jourhemmet värst mycket utan fräste mest åt dem.
Husse kommer näta in balkongen så vi tror att det blir mysigt för fina Missis med husse och hennes nya liv som väntar henne där hon numera kommer få all uppmärksamhet. 
Iannan hon flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad ggr två och chippad samt avmaskad. 

Penny
Liten sköldpaddsfärgad hona, kommer vara leveransklar om ca 2 v. Kommer då vara vaccinerad, avmaskad och chippad. 
Är svårhanterad, född ute av mamma Missis. Blir dock bättre och bättre för varje dag som går. Ligger i hårdträning för att kunna bli helt hanterbar innan flytt. 
Bor med sin mamma Missis till hon är 12 v. 
Vill bo med tam katt i sitt kommande hem. 
För intresse smsa Sara på 070-3954781. Berätta vad ni heter, vart ni bor och vad ni kan erbjuda för hem. 
Bor numera hos Saga med katten Bubben som också är från Livbojen, vi hoppas att de kommer bli kompisar framöver. 

Polly
Liten svart-vit tjej, kattunge till mamma Missis och syskon med Penny, Plagg och Pollux.
Efter Polly blivit fullt vaccinerad, chippad och avmaskad och nått en ålder på 12 veckor fick hon flytta hem till husse Mikael.
I september år 2018 adopterades katten Lovisa från Livbojen (numera Lisa) av Mikael. Dessa bor permamnent på Vilsta camping, tyvärr har katten Arwen nu gått bort och Lovisa vill ha en kompis. 
Troligen kommer lilla Polly få hänga med på roliga äventyr med husse och Lisa framöver, tex brukar de åka ut och åka husbil tillsammans genom landet. 

Plagg och Pollux
Hos kvinnan som tog in kattfamiljen kom en flicka och hjälpte till med dem. Hon ville adoptera de två bröderna, en svart och en gul liten kille.
Efter Plagg och Pollux blivit 12 veckor, fullt vaccinerade och chippade och avmaskade fick de flytta till mamma/matte Johanna och de andra i familjen som bor i Nyköping.

 

Zmulan
En semilånghårig svart-vit kelig hona.
Rädd för små barn, passar ej i barnfamilj. Är lite tjurig mot andra katter men det kan släppa efter kastrering och att hon kommer til lnytt hem utan sina ungar att försvara.
Ålder okänd men är väldigt fin i kropp, hull, ögon, status mm.
Vi ordnade så det blev stopp på kattungefödandet såklart! Hon blev kastrerad, vaccinerad dubbelt, chippad och avmaskad via Livbojen.
Zmulan gillade verkligen inte andra aktter i jourhemmet, hon fick flytta som ensamkatt till Maria och Micke i Västerås.
Hon heter numera Esmeralda, och nya familjen låter meddela att redan från första stund i nya hemmet var hon nyfiken och började direkt att boa in sig.

Zion
Kattunge till mamma Zmulan.
Fick komma till ett tryggt jourhem och växa upp med sina syskon Ziri och Zelda, efter en mysig kattungeperiod var det dags att börja livet på egen tass.
Innan Zion blev 12 veckor och flyttade blev han dubbelt vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Bor numera med Moa och Samuel och katten Tarzan i en lägenhet i Eskilstuna.
 

Ziri och Zelda
Ziri (svart) och Zelda (svart-vit).
Fick komma till ett tryggt jourhem inom Livbojen med mamma Zmulan och brorsan Zion,  efter en mysig kattungeperiod var det dags att börja livet på egen tass.
Innan systrarna blev 12 veckor och flyttade blev de dubbelt vaccinerade, chippade och avmaskade. 
Bor nu tillsammans med Åsa med familj, rapport från första kvällen i nya hemmet är att de redan nosat runt, ätit och vilade ut efter en händelserik dag! 

Thelma
Thelma och Louise hämtades in akut till Livbojen, de hade tillsammans flera kattungar, men oklart vem som var mamma till vilken unge.
Mammorna var båda keliga och sociala flickor, men med oklar bakgrund då vi bara hämtade upp dem i sina burar i södra Sverige. 
Thelma har fått flytta hem till Annica och Kiddy. Hon kommer med tiden få tillgång till utomhusvistelse.
Är kastrerad, dubbelt vaccinerad och chippad. 

 

Louise
Thelma och Louise hämtades in akut till Livbojen, de hade tillsammans flera kattungar, men oklart vem som var mamma till vilken unge.
Mammorna var båda keliga och sociala flickor, men med oklar bakgrund då vi bara hämtade upp dem i sina burar i södra Sverige. 
Louise bor numera hos Kerstin L. i Julita, med tiden kommer hon kunna bli utekatt. 
Innan hon adopterades ut blev hon kastrerad, dubbelt vaccinerad och chippad. 

Viol
Kattunge på 12 veckor. Svart-vit. 
Fin liten tjej som är social och gosig och busig.
Önskar bo med ett syskon eller med annan kattvän som redan finns på plats i det nya hemmet.
Kan gå ut i det fria när hon är kastrerad om det blir en utekatt.
I dagsläget har hon en vaccination, är chippad samt avmaskad.
Adoptionskostnad 1500 kr, vid intresse smsa Sara på 070-395 47 81 och berätta vilket hem ni kan erbjuda denna fina flicka. 
I jourhemmet är hon rumsren och får både mjukmat och torrfoder. 

Calla
Kattunge på 12 veckor. Svart-vit, lite långhårig. 
Fin liten tjej som är social och gosig och busig.
Önskar bo med ett syskon eller med annan kattvän som redan finns på plats i det nya hemmet.
Kan gå ut i det fria när hon är kastrerad om det blir en utekatt.
I dagsläget har hon en vaccination, är chippad samt avmaskad.
Adoptionskostnad 1500 kr, vid intresse smsa Sara på 070-395 47 81 och berätta vilket hem ni kan erbjuda denna fina flicka. 
I jourhemmet är hon rumsren och får både mjukmat och torrfoder. 

Silver 
Silver (helt grå) - kattunge till Thelma och Loiuse. En kattkille som fick en härlig kattungetid i jourhemmet med alla syskon och "båda mammor".
Han har flyttat till Rasha som bor på landet med sina barn.
Innan han flyttade blev han vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Lisett och Jasmine
Lisett, kattunge till Missan och Jasmine, kattunge till Thelma och Louise, var i samma jourhem och blev bokade till samma gemensamma hem av Zandra D.  
Lisett är en supertam social och mysig bäbis, Jasmine något räddade men hon påverkas av sin mycket mysiga låtsas-syster och vi tror att hon kommer bli väldigt social snabbt i sin nya familj.
Innan de flyttade blev de vaccinerade, chippade och avmaskade. 

Liam och Laura
Kattungar till mamma Missan (syskon med Lisett). 
Mamman Missan och tre kattungar fångades in då de gömde sig i en vedbod hos ett äldre par som matat mamman ett tag och sedan upptäckte de att hon fått ungar. De kontaktare Livbojen och vi hjälpte dem komma in i tryggheten. 
Efter en fin tid i jourhem med mamma Missan har de flyttat hem till Elin med familj.
Innan de flyttade blev de vaccinerade, chippade och avmaskade. 

Zelda
Liten mysig semilånghårig honkatt, ålder okänd. Kommer från en av Länsstyrelsens uppställningsplatser i Södre Sverige, tyvärr utan bakgrundsinformation.
Kastrerad och örontatuerad sedan tidigare, och nu även vaccinerad och avmaskad.
Jourmattes beskrivning
Zelda är världens keligaste katt som alltid vill bli klappad. Hon är inte mycket för att ligga i knä men ligger gärna bredvid i soffan. Hon är nyfiken, en aning busig och vill vara runt en så mycket det går. Även väldigt pratglad.
Bor numera hos Maria och hennes man i en lägenhet i centrala Eskilstuna. De har en sommarstuga vid vägs ände som Zelda kommer kunna följa med till om somrarna och skpringa ut och in i. 

Maja
Fin svart vit semilånghårig flicka.
Ålder okänd. 
Har tidigare bott med flera andra katter, kanin och höns. Gått in och ut i ett hus. Är mycket social av sig, vill gärna ligga i famnen, är väldigt nyfiken och med på allt man gör. En mycket härlig familjemedlem.
Är kastrerad, vaccinerad dubbelt, chippad och avmaskad.
Vill bo hos någon som kan kela med henne mycket, är inte beroende av andra katter. 
Något smal i kroppen, vi utredde: Behöver äta Royal Canin Intestinal torrfoder + B-vitamin (till en början) pga att hon behöver öka lite i vikt. Blodprov taget i början av september, visade inga sjukdomar eller nedsättningar.
Bor numera med sin matte som hälsar att det går superbra och att hon redan är hemmastadd och myser och gosar och verkar vara väldigt tacksam för att få all uppmärksamhet!
 

Yoshi
Mycket trevlig och social kille på 10 år. Jättefin kondition och päls. Han är bruntigrerad med gula ögon. Han har varit ute och innekatt förut och han verkar längta ut igen. 
Yoshi är väldigt intresserad av att vara med på allt i hemmet, mycket bra sällskap till en familj eller någon som vill ha en bra kompis. 
Är kastrerad, vaccinerad en gång, avmaskad och id-märkt.
Adoptionskostnad seniorpris 800 kr.
Yoshi bor numera med Katarina och son som bor i ett radhus i Malmköping med bra utomhusmöjligheter för en kisse. 
Här har Yoshi snabbt etablerat sig och kommer med tiden kunna få gå ut i området. 

Kalle
En sjuårig kille som kom till Livbojen med Yoshi, Olof, Olle och Maja. 
En förfrågan kom från en familj, som önskade sig en lite äldre kisse. Det passade Kalle född 2014 väldigt bra.
Bor numera hos Malin med familj i Bie, där bor även en hund som vi hoppas skall komma bra överens med Kalle, som är en snäll kille. 
Kalle kan framöver få fortsätta vara utekatt som han verkligen gillar. 
Kalle var sedan tidigare kastrerad och chippad, han blev sedan hos Livbojen vaccinerad och avmaskad. 

Ofof och Olle
Två katter som kom från samma hem, Olof (vit och grå) 6 år, och Olle (svart) 9 år.
Dessa kissar verkade trivas bäst tillsammans av de fem vuxna kissarna från samma ställe.
De var redan chippade och kastrerade, av Livbojen blev de vaccinerade och avmaskade.
Kissarna blev adopterade av Jimmy som bor själv i en lägenhet i Eskilstuna. Han började tycka att livet var tomt utan djur, och efter lite resande med jobbet hade han nu slagit sig ned för att stanna. Det var perfekt att skaffa två kissar då han är på jobbet om dagarna, då har Ofof och Olle sällskap av varandra. Redan första dagen inspekterade killarna sitt nya hem.

Björn
Cremefärgad kille med gröna ögon.
En ganska lugn kille som gillar att ta det lugnt och gosa lite och är en social katt. 
Björn kom från en uppställningsplats, tyvärr utan bakgrundsinformation men jourmatte skapade sig snabbt en bild över Bennys behov. 
Är kastrerad, vaccinerad en gång, avmaskad och chippad.
Björn bor numera med sin nya familj, Husse Andreas, matte och gammelkissen Kato på 14 år. Familjen bor i en stor lägenhet med nglasad balkong.
Innan Björn flyttade gjordes en tandkoll på Vettris under september, visade på lite tandsten annars fin munstatus. 

Benny
Rödtigrerad och vit kille, ålder okänd men vi gissar på ca 3-5 år gammal.
Han är en kille med mycket energi, är väldigt social och verkar vilja ut genom kattluckan som finns i jourhemmet. Han är nog en van utekatt och vill fortsätta kunna gå ut i sitt nya hem.
Benny kom från en uppställningsplats, tyvärr utan bakgrundsinformation men jourmatte skapade sig snabbt en bild över Bennys behov. 
Är kastrerad, vaccinerad en gång, avmaskad och chippad.
Benny bor numera hos Caroline och son som bor i ett kattvänligt område i Kvicksund. 
Familjen drabbades sorgligt nog av att både deras förra kisse och kaninen gick bort, nu hoppas vi att Benny kan bli en tröst för dem.
Benny som verkar vara en van utekatt kommer sedan kunna få gå ut, vilket var ett måste för honom.
Innan Benny flyttade gjordes i september en tandkoll på honom, som visade att han hade fina tänder och inget behövdes åtgärdas. 

Mamma Izzy
Mamma Izzy, kom in till Livbojen då hon var dräktig och i jourhemmet födde hon tre fina kattungar.
Efter en mysig tid så flyttade kattungarna hemifrån då de var 12 veckor gamla.
Izzy fick stanna kvar permanet i jourhemmet hos Catrin som räddade henne och hade henne i jour under bäbisarnas uppväxt.
Ett spännande liv väntar Izzy nu när matte och husse bor på landet och efter en tid kommer Izzy kunna få gå ut. 
Izzy har blivit kastrerad, dubbelt vaccinerad samt chippad och avmaskad. 

Izzys tre ungar
Mamma Izzy födde ungarna inne i tryggheten.
De växte upp till fina och sociala kissar, de hade turen att alla tre hamna i samma hem, hos Catrines dotter.
De får bo en en stor lägenhet och kommer nu få börja sitt liv på egen tass utan mamma Izzy.
De blev dubbelt vaccinerade och chippade samt avmaskade innan de fick lämna mamma.

Jazzy och Poppy
Två kattungar som fångades in i Björsund, ca 12 veckor var de då och oklart vem som var mamma till dem. Det har under de senaste åren varit en stor samling katter som ett äldre par matat och de har förökat sig okontrollerat då de inte kastrerat några katter, bara matat utomhus och vissa har släppts in. 
Kattungarna fick chip, vaccination och avmaskning. 
Charlotte har adopterat både två kattungarna, de kommer få bo på landet i närheten av Björsund, i en stor villa. När de är kastrerade och tillräckligt gama kan de få vara utekatter i den fina omgivande miljön.

Ygge 
Liten kille på 12 veckor som är bruntigrerad och vit.
Ygge bodde i Björsund, han föddes sommaren 2021 och matades upp på gården men katterna var för många och okastrerade och kunde ej stanna kvar, de skulle möta en mycket otrygg framtid. 
Ygge bor numera med Monica i Flen (Mellösa). De har haft flera kissar men har bara en kisse kvar nu och Ygge kommer få den som trygg kattkompis. 
Monica är pensionär och inga barn finns i hemmet så här kan Ygge få mycket tid på sig att utvecklas och lugn och ro. 

Titti och Ymer
Titti kom till Livbojen dräktig men förlorade sina ungar. Hon är från Björsund.
Ymer kom till Livbojen samtidigt som två andra kattungar (Yngwe och Ymer) även han från det äldre paret i Björsund. De är släkt och från samma ställe men oklart exakt hur de är släkt, men de träffades i jourhemmet och har nu fått flyttat till samma hem.
Titti blev kastrerad, vaccinerad och chippad och avmaskad innan hon flyttade. Ymer blev vaccinerad, chippad och avmaskad. Kissarna kommer förhoppningsvis bli bästisar i sitt nya hem.

Vanja och Vikki
Två kattmammor hämtades in från Kvicksund tillsammans med sina sammanlagt fem ungar (Ida, Valle, Victor, Villi och Vivvi).
Oklart vem som var mamma till vilken unge.
Tjejerna fick flytta till samma hem, de var väldigt tajta med varandra. Nya husse heter Andreas L. 
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccinerade, chippade, avmaskade samt behandlade med stronghold. 

Ida
En av Vanja och Vikkis kattungar, oklart vilken unge som tillhörde vilken mamma.
Innan hon flyttade blev hon vaccinerad, chippad och avmaskad samt behandlad för öronskabb.

Valle
En av Vanja och Vikkis kattungar, oklart vilken unge som tillhörde vilken mamma.
Innan han flyttade blev hon vaccinerad, chippad och avmaskad samt behandlad för öronskabb.
Adopterad av Peter L. Valle kommer få bo med katthonan Blacky som vi hoppas välkomnar denna lilla kille. 

Victor
En av Vanja och Vikkis kattungar, oklart vilken unge som tillhörde vilken mamma.
Innan han flyttade blev hon vaccinerad, chippad och avmaskad samt behandlad för öronskabb.
Adopterad av Malin W. med famiilj som bor på en stor gård utanför Västerås, de har sedan tidigare katten Bosse som vi hoppas välkomnar söta Victor i familjen. 

Vili
En av Vanja och Vikkis kattungar, oklart vilken unge som tillhörde vilken mamma.
Två kattfamiljer fångades in i Kvicksund, mammorna hade gått där en längre tid och tidigare fått ungar som en familj i närheten hade hjälp till att hitta hem till. Nu kontaktades Livbojen och vi tog in hela familjerna och nu kommer alla kissar få hem, mammorna att bli kastrerade och hitta nya hem osv.
Kissarna hade mask och skabb men detta är nu borta. 
Vili heter numera Max och bor med matte Lena och deras andra stora vuxna kisse. Max började anpassa sig väldigt bra i sitt nya hem redan från start, spinner trampar och visar magen. Vi är så glada att det blev så bra i det nya hemmet redan från början!

Vivvi
En av Vanja och Vikkis kattungar, oklart vilken unge som tillhörde vilken mamma.
Två kattfamiljer fångades in i Kvicksund, mammorna hade gått där en längre tid och tidigare fått ungar som en familj i närheten hade hjälp till att hitta hem till. Nu kontaktades Livbojen och vi tog in hela familjerna och nu kommer alla kissar få hem, mammorna att bli kastrerade och hitta nya hem osv.
Kissarna hade mask och skabb men detta är nu borta. 
Vivvi heter numera Elsie och bor med matte Victoria och en annan kisse. Raport från hemmet första dagarna är att Elsie är kelig och busig och sover gärna i sängen vid fötterna.

Ewelina
Kattflicka som vid kvällstid hittades liggandes i ett dike vid Torshälla ridskola, under morgonen låg hon i samma position som på kvällen innan, hon fångades in med fälla då ingen visste något om henne. Väl inne märktes det att hon var oskadd och tam men saknade märkning. 
Efterlysningar i sociala medier, hos polisen mm gav inga spår efter ägare och till slut adopterade vi ut henne.
Innan det fick hon vacccination, avmaskning och chip.
Nu bor Ewelina på landet hos en man som saknat katt ett tag, han erbjuder utomhusvistelse då hans hus ligger i ett kattvänligt område. Ewelina ville verkligen vara utekatt, det märktes i jourhemmet.
Vi tror hon är en ungkatt som på något vis dumpats kanske genom fönstret, av en bil (en del katter dumpas vid stall/ridskolor osv i tron om att de skall söka sig in till stallet o bli stallkatter). 

Ruffs och Tuffs
Ruffs o Tuffs hittades utomhus i en stad söderut, och de sökte sig till kringboende grannar för att kunna få mat och uppmärksamhet. Ingen visste vart de kom ifrån och de togs in i ett av våra jourhem. Ungarna uppskattades vara ungefär 13-14 veckor gamla. 
Hos Livbojen blev de chippade, vaccinerade samt avmaskade. 
Bröderna visade sig vara busiga och nyfikna och tama men rädda till en början. 
Killarna bor numera hos nya husse Robin som tidigare haft en katt som blev 18 år. Han kände nu att det var dags för ny familjemedlem och då han arbetar om dagarna så blev det två katter som kan ha sällskap av varandra. 
 

Siri
Svart fin kattflicka på 6 år.
Hon kommer från ett hem där hennes matte tyvärr gått bort.
Hon vill leva som hon gjort tidigare. Som ensamkatt med möjlighet till att kunna gå ut och in som hon vill. Hon är rumsren. Hon är blyg i början. Ingen katt som kommer fram och hälsar på okända personer. Mycket social och kelig och spinnig så fort hon fått förtroende för någon. Vill bo med en mindre familj, inte små barn för hon är lite känslig i sättet.
Kastrerad, vaccinerad, örontatuerad och avmaskad.
Siri bor numera med matte i Västerås med Anja och sin husse. Paret är pensionärer och har en stor tomt på ett kattvänligt område. Nu när de allergiska barnbarnen är stora och hanterar kattallergi bättre kunde de äntligen skaffa katt igen och Siri har efter en lång tids väntan fått sitt drömhem! 

Villi och Simon
En svart hane och en creme-vit hane från Björsund. De var i samma jourhem och kände varandra, så det passade bra att de fick flytta till en gård tillsammans. 
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccinerade och chippade samt avmaskade. 
Bor numera i Åkersstyckebruk hos Pia K på en gård. 

William och Wixi
Detta är en hane och en hona som tagits in från Björsunds-projektet och kastrerats, vaccinerats och märkts och avmaskats.
De är såsom så gott som alla från detta projekt helt förvildade. 
De har nu fått ett hem på en gård nära Gränna hos Marita. Hon har bonat iordning till kissarna och de kommer få bo i en idyll ute i en klassisk landsbrygds stil. Efter en tid inne i ett av husen på gården kommer de få fri tillgång att inspektera markerna och fånga möss mm. De har såklart ett mysigt krypin och ombonat runt sig och fri tillgång till mat och vatten. 
Nu hoppas vi att kissarna etablerar sig bra på gården. 

Stora Grå och Lilla Brun
Kissarna träffades i jourhemmet och tydde sig till varandra, satt ofta på samma plats i klösställningen så de fick följas åt till nytt hem tänkte vi.
Stora Grå kommer från Björsunds-projektet och Lilla Brun från Gnesta-projektet. 
De bor nu tillsammans hos Elisabeth i Åtvidaberg.
Ett fint hem väntade killarna, nya matte har förberett ett katthus i ett uterum där de isolerat och satt upp väggar o dörr och kattlucka och diverse inredning. Katterna kommer bjudas på både blötmat och torrfoder. Vi hoppas de rotar sig under de veckor de är instängda för att sedan börja med det spännande livet på gården. 
Nya matte blev direkt väldigt kär i sina nya familjemedlemmar, dock kunde hon ännu inte få känna deras mjuka pälsar då killarna fortfarande är skygga, men vi hoppas att de blir tama på sikt! 

Gideon, Gösta och Gaia
Tre kissar i ett gäng på totalt fem stycken som räddades från en gård där det fanns en massa förvildade katter som bara fick lite mat utställt till sig, de förökade sig och blev snabbt för många. En klassisk tillvaro för många gårdskatter som inte har det bra och förökar sig okontrollerat. 
Trion som inte alls ville leva inomhus med människor bor numera ute på en gård med både andra katter, hundar, getter, höns och kaniner. 
Hos Nadja som bor i Kristdala område i södra Sverige har de tre svartisarna fått husrum, de får bo i den stora ladan, i uthus och även inne i boningshuset om de önskar. Ett fritt liv hos en kvinna som brinner för utsatta djur, bättre förutsättningar kunde dessa kissar inte få. Vi hoppas allt kommer gå bra och att de kommer att trivas med sitt nya liv. 

Gabriel och Gusten
Två kissar i ett gäng på totalt fem stycken som räddades från en gård där det fanns en massa förvildade katter som bara fick lite mat utställt till sig, de förökade sig och blev snabbt för många. En klassisk tillvaro för många gårdskatter som inte har det bra och förökar sig okontrollerat. 
De svarta killarna bor numera på en gård i Norsholm där de kommer få det bra med sovplatser och mat och lite värme från djuren, de blir grannar/sambos med ett gäng grisar som bor i ladan.
Uppdatering oktober 2021: kissarna är numera TAMA de började med att boa in sig i fikarummet och där gosar de nu redan med personalen! En otrolig förvandling på kort tid. 
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccinerade, chippade och avmskade. 
 

Zazu och Zlatan
Grå-vit kille och grå-tigrerad kille.
Kommer båda två från ett projekt som Livbojen hållt på med i många år, där en man matar katter på sin tomt, har gjort bodar med sovplatser och annat och tar hand om de kastrerade katter som bor där. Varje år uppkommer nya kissar i kolonin som Livbojen hjälper till att fånga in, kastrera, hitta nya hem till osv.
Denna gången fångades två hanar in nästan samtidigt och fick träffas i jourhemmet. De blev kastrerade och vaccinerade och chippade och har fått glytta till Goran i Köping där de kommer få husera på en större hästgård, de blir till en början instängda i flera veckor så de vet vart de bor, sedan börjar det spännande livet på gården för dessa två hängivna musjägare och utekatter. 

Fluffis 
Liten långhårig flicka som fångades in i en lada med mamma och syskon, tyvärr förlorade vi mamman och två av syskonen, men tre fina bäbisar klarade sig och utvecklades till helt underbara små individer!
Fluffis bor från och med nu med Åsa som tidigare adopterat katterna Doris, Tjejen och Gumman av Livbojen. Numera bor familjen på landet ute vid Sundbyholm och när Fluffis blivit kastrerad osv får hon också gå ut.
Fluffis blev vaccinerad, chippad samt avmaskad två ggr under sin uppväxt. 

Pyret och Teddy 
Två kattunge killar som fångades in i en lada med mamma och syskon, tyvärr förlorade vi mamman och två av syskonen, men tre fina bäbisar klarade sig och utvecklades till helt underbara små individer!
Pyret och Teddy blev vaccinerade, chippade, avmaskade två ggr och de har nu flyttat till sitt nya hem hos Maria med familj i Strängnäs, hon har sedan tidigare en äldre hankat på 13 år. 
Vi har fått meddelande om att det hela går jättebra, de två bäbisarna leker och äter och storebror på 13 år har levt upp och leker och iakktar de två små bröderna som busar och har kul. Trion kommer bra överens med varandra och matte och småmattarna är väldigt glada. 

Hulda
Dök upp på en altan och verkade vilsen och uthungrad, fångades in med fälla och kom sedan till ett av Livbojens jourhem.
På bilden har hon nyss fångats in.
Hon var mycket tovig och veterinären fick raka hela kroppen då hon blev kastrerad, vaccinerad och chippad.
Hon var väldigt skygg och arg första tiden, och vi tror att hon haft en mycket dålig start i livet.
Hon har nu fått ett hem hos Veronica i Rättvik, hon bor i ett hus vid skogen, med tiden får Hulda gå in och ut. Som tur är har Veronica förståelse för förvildade katter och här kommer hon få bli tam i sin egen takt vilket vi är tacksamma för. Hulda var aldrig förtjust i andra katter i jourhemmet, snarare rädd för dem. Nu får hon ett helt hus och matte för sig själv!

Fjutten
Kom in med en liten kattfamilj, styvbror Lykke och låtsasmamma som redan var dräktig igen. Hon är inte tam ännu men kommer nu få sin andra och sista kull inne i tryggheten.
Fjutten växte upp med mamma och Lykke men vi såg att han hade något som verkade som neurologiska små problem, lite ostadighet och skakningar. Men vi tror och hoppas detta kommer växa bort med tiden, vi hjälper nya hemmet med eventuella utredningar kring hans tillstånd. 
Just nu mår han bra hälsar nya matte Carola och hans nya storebröder, katterna Ricky o Roy från Livbojen, börjar introducera nya lillebror i sitt hem.
Fjuttens nýa liv har har börjat bra, gått på lådan, ätit mjukmat och sovit i mattes säng. 
Innan han flyttade blev han vaccinerad en gång, chippad och avmaskad två ggr.

Lykke
Lykke kom in med mamma och styvbror Fjutten till Livbojen.
Vi tror mamman är dräktig igen och nu förbereder hon för sina nya ungar. 
Lykke och den lilla familjen fångades in av Länsstyrelsen i annant län och kom sedan till oss på Livbojen.
Han är nu vaccinerd två ggr, avmaskad två ggr och chippad. 
Han får en kattkompis som är lika gammal som honom, dvs 16 veckor.
Vi önskar matte Ida och husse Jocke lycka till med denna lilla fining och vi hoppas kissarna skall bli bra bus och gosvänner!

Piff och Puff
Två utsatta kattungar som blev bästa vänner.
Piff som satt i motorhuven på en bil som dök upp i södra Sverige. Oklart hur och vart denna lilla parvel kom ifrån.
Puff, enda överlevande kattungen från ett stort projekt med hemlösa katter.
Båda träffades i ett jourhem och blev bra vänner, de är nu vaccinerade och avmaskade och har fått flytta till Pia som bor i Ronneby som även har vuxna katter att ty sig till. Ungarna kommer få mycket trygghet från andra katter och en familj som alla älskar och vill ta hand om dessa två fina bäbisar.  

Oskar
Oskar är tre år och var redan kastrerad och chippad då han kom till Livbojen med Rasmus från Länsstyrelsens uppstallningsplats. 
Väl i ett jourhem visade han sig vara en kelig, mysig och charmig kille men han kunde vara väldigt kaxig och dominant med andra katter så det bästa var om han fick hem som ensamkatt tyckte vi.
Oskar fick ett hem som ensamkatt i en stor lägenhet hos Cathrin, hon har en inglasad balkong som Oskar kan vara på och spana ut. 

Rasmus
En bruntigrerad kille på ca 9 år.
Han är redan kastrerad och tatuerad i örat men pga otydlig örontatuering så har vi chippat honom istället. Han har fått stronghold mot öronskabb och avmaskning.
Han är väldigt kelig och go och älskar andra katter.
Fina Rasmus fick ett nytt hem hos Annika i Lilla Nyby som tidigare adopterat Lizzie och Ninni från Livbojen. Han kommer kunna få vara utekatt framöver när han bott in sin i hemmet.

Lilly
Röd-vit hona född 2018. 
Hon är kastrerad och tatuerad i örat. Hennes matte dog och via Länsstyrelsen hamnade hon hos oss för omplacering.
Hon är väldigt kelig och social, älskar människor och andra katter men gillar inte att bli lyft. Hon är helt rumsren. Oklart om hon varit ute eller innekatt förut. Men hon trivs som innekatt.
Lilly bor numera med Helena som har flera kissar från Livbojen sedan tidigare. Här får katterna trygghet, mys, bus, god mat och allt man kan tänka sig behöva, som innekatt och med många goa kattvänner börjar nu livet för Lilly som förmodligen snabbt kommer komma in i det mysiga gänget!

Felix
Denna vackra pojke kom in till Livbojen med Fia och de hade haft ett svårt liv innan och Länsstyrelsen tog omhand ett gäng med kissar varav några kom till Livbojen.
Det är en kille av okänd ålder men han är i fint skick.
Han blev helkroppsrakad pga mycket tovor.
Han visade sig vara en bestämd kille som inte hade mycket till övers för sina egna kompisar ens, förmodligen därför han var okastrerad men han var verkligen inte någon som gillade andra kissar.¨Han fick ett hem hos en ensamstående kvinna som är lite äldre, hennes dotter hörde av sig till oss och det lät som att Felix skulle få ett perfekt hem hos henne som ensamkatt och hon är hemma väldigt mycket.
Vi har fått en första rapport från nya hemmet där Felix gick husesyn med svansen i vädret och den äldre damen var mycket nöjd över sin nya vän. 

Tom
En kille av okänd ålder som dök upp vid ett hus där det även fanns en okastrerad hona. Honan som var tam togs ohand av några i området men Tom var en liten vildning och honom var det ingen som ville ha.
Han fick komma till Livbojen, blev kastrerad, vaccinerad, märkt, avmaskad, behandlad för öronskabb osv.
Efter flera veckor i jourhem märktes det att livet i lägenhet inte var något för Tom som var olycklig och längtade ut.
Nu har Tom äntligen fått ett hem på landet hos en man som bor perfekt och har en lada som han inrett för Tom men Tom får även komma in i huset om han vågar och vill. 
Nu börjar livet i frihet för denna gosse som verkligen är en utekatt och älskar att ströva som han vill!

Fia
En liten söt kattflicka som bara har en halv svans. Oklart vad som hänt med svansen men hon verkar inte ha några besvär av denna.
Hennes ålder är okänd men vi tror det är en yngre katt.
Hon kom in med tre andra katter till Livbojen. Hur de levt tidigare är oklart då vi inte fick med någon bakgrundsinformation och räddade de tre osedda och med noll förkunskaper. En av killarna hon kom med var i för dåligt skick för att räddas och veterinären misstänkte bla cancer som spritt sig i munnen. 
Fia är numera kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Fina lilla Fia bor numera hos nya husse Mathias och kommer bli ensamkatt vilket hon ville, hon kommer få massor av kärlek och gos. Hon blir innekatt och får en trygg och bra situation fortsatt i livet. 

Max
Söt kille på fem år som kommer från ett ärende via Länsstyrelsen, han lämnades kvar i en lägenhet som låstes av Kronofogden och ingen kom och hämtade sin katt. Han fick komma vidare till nytt hem via Livbojen.
Jättefin kille. Kastrerad och tatuerad. Vi ordnade med vaccination och avmaskaning.
Nu bor fina gosiga Max i Mesta hos Vivianne som önskade sällskap, hon är pensionär och hemma om dagarna så Max och nya matte kommer få väldigt bra sällskap av varandra framöver. 

Venus och Max 
Två kissar på ett år som inte kunde bo kvar i sitt hem då familjen hastigt skulle flytta utomlands. Kissarna fick komma till Livbojen. De var då okastrerade, omärkta mm.
Nu har röda honan Venus och vit-bruna hanen Max blivit kastrerade, märkta och vaccinerade.
De har flyttat tillsammans till Susanna med familj och de bor på landet och har sedan tidigare två katter från Livbojen.
Tyvärr har familjen haft några oväntade bortgångar av katter men nu kommer dessa kissar få glädjen att bo i detta hem som erbjuder kissar både mys, gos, vistelse på landet ute osv. 
 

Pepsi
Killen som kom in till oss med brutet ben, vad han varit med om är det ingen som vet.
Vi ordnade så att Pepsi blev kastrerad, dubbelt vaccinerad, märkt och avmaskad. 
Att benet var brutet trots att han varit inne på en veterinärmottagning och de inte noterat detta var mycket märkligt och vi på Livbojen fick ta ansvar för alla kostnader det brutna benet innebar.
Efter veckor med läkning och återhämtning blev Pepsi äntligen godkänd för att kunna flytta!
Han har nu flyttat till sitt nya hem och en härlig framtid väntar honom. Nya husse heter Fredrik och bor i Vagnhärad i en liten by i skogen och här kommer Pepsi få leva ett perfekt kattliv med allt vad det innebär. 

Celine
En fyraårig hona som levt som innekatt de senaste åren, dessförinnan kanske hon varit utekatt det är oklart. Hon är bruntabby i färgen.
Hon har bytt hem två ggr och söker nu sitt sista hem där hon kan få bo livet ut. Sista gången bytte hon hem pga att hon inte trivs med småbarn.
Så hon söker ett tryggt och lugnt hem med vuxna personer.
Mycket social och fin kisse då hon får vara i sin miljö där hon trivs.
Bor numera med Felicia och hennes sambo som önskade en innekatt som de kan få ge sin kärlek till, de har inga barn och det var en förutsättning för att Celine skulle trivas, ett lugnt och skönt hem väntar nu för denna fina lilla dam!

Emil
En svart hankatt på ett par år som kom till Livbojen då hans fd ägare ville skjuta honom för att han var så rädd av sig.
Han levde i en livlig familj och gömde sig mycket.
Vi tog in honom och upptäckte att han hade en öroninflammation och han fick vård för detta, han måste haft så ont och det måste varit hemskt att bara gömma sig och leva med ständig smärta!
Nu har han fått en lång behandling och är äntligen friskförklarad.
Max var tidigare kastrerad, vi ordnade så han blev vaccierad och chippad. 
Max som haft en slingrig väg till nytt hem har äntligen fått besked om att han får stanna permanent i jourhemmet mos Marie och Jonny, de förlorade tyvärr katten Grace som de adopterat från Livbojen. Max har efter en tid i jourhemmet börjat blomma ut och bli mer och mer säker av sig, dock är han rädd för främlingar fortfarande men tam och mysig med matte och husse.
Framöver kanske han får bli utekatt då han har en otrligt fin miljö på utsidan av villan, men matte och husse tar ett steg i taget så Emil skall få känna sig så säker som möligt innan nästa steg tas. 

Cleo, numera Chilli
En av de mest förvildade och rädda katterna från mannen i Gnesta som matat upp ett 40-tal katter i sin lilla stuga, Länsstyrelsen sköt av alla för några år sedan, nu hade en ny stam växt till sig.
Chilli var i ett jourhem men smet och var på rymmen några månader, upptäcktes sedan av Felicia som bor i Finspång nära stället hon smet ifrån.
Hon tog in henne och fick sedan stanna peramant där.
Felicia och hennes dotter kommer ägarregistrera henne på sig och hon kommer bli innekatt.
Chilli var kastrerad, vaccinerad och chippad sedan tidigare, hon är fortfarande väldigt vild men kanske kommer hon nu bli tam när hon får alla förutsättningar hon kan då genom att vara ensamkatt och få mycket kärlek (än så länge på håll då det inte går att klappa). 
Chilli kan bli tam, hon får ta den tid hon behöver, matte och lill-matte har förståelse för ddenna lilla skyggis! 
 

Yngve, Didrik och Zesar
Tre utsatta killar som träffades i jourhem och sedan fick ett nytt gemensamt hem.
Yngve som ätit mat på en kvinnas altan och ingen ville kännas vid. 
Didrik som bodde med många andra katter ca 30 st där Länsstyrelsen är inkopplade. 
Zesar som också fick mat på en altan och var i bedrövligt skick, kinden var svullen, tänderna trasiga och den korthåriga pälsen full med tovor och han var full med öronskabb.
Efter katterna återhämtat sig och fått behandlingar, kastreringar, vaccinationer, märkningar mm fick de till slut ett väldigt pasande hem för dem hos Kenny som bor på landet i en svansk idyll med skog och ängar runtomkring sig. Kissarna bor i ett isolserat hönshus med granne till hönsen, det är jättefint inrett för dem och där finns deras mat och sovplatser mm.
Kenny har med en kamera lyckets fota Yngve och Zesar som går och äter i huset och vi hoppas även Didrik finns där eller så är han på "walkabaout" och återvänder när det blir mindre mat ute och kallare. 
De tre killarna fick verkligen en fristad och de väntade länge på att få koma till ett nytt hem. Tack snälla Kenny för din insats för grabbarna!
OBS Didrik är försvunnen fortfarande!

Celia 
Kommer från projektet i Gnesta där en man som bor i ett skjul matat upp ca 40 katter och ej kasterat dem, Länsstyrelsen kontaktade Livbojen och vi åkte dit och fångade in katterna.
Celia blev kastrerad, dubbelt vaccinerad samt chippad och avmaskad. 
Hon hade en slingrig väg till att få hem, första var hon i ett jourhm, sedan kom hon till ett permanent hem på landet, därifrån rymde hon och dök up i en lada. Hon fångades in och kom till ett jourhem på nytt. Denna gången får hon stanna permanent i jourhemmet hos Catrin.

Emil och Carl
Två vackra skygga killar.
Killarna kommer från ett stort projekt med katter där Livbojen räddar många liv efter ett larm via Länsstyrelsen.
Många kissar har genom åren mist livet, de små som upptäckts har dränkts och för ca tre år sedan sköts alla.
Denna gång har en ny stam av katter som födits fått komma till oss på Livbojen. 
Kissarna har gått in och ut i ett mindre hus på landet. De har fått mat o vatten osv. En del är tama, en del halvtama och en del helt skygga. Det är blandat.
Nu bor killarna hos sin husse Godehard i Ljusfallshammar, han har en stor tomt och sedan tidigare en van kattägare. Kissarna kommer få gå in i villan, på tomten och i vedboden, komma och gå som de vill. Vi tror livet kommer passa de skygga killarna bra. Mycket frihet med lite översyn av en snäll och tålmodig husse.

Cindy
Brunsvart-tabby och vit hona. Korthårig. Ålder okänd men är en ung katt.  
Hon kommer från ett stort projekt med katter där Livbojen räddar många liv efter ett larm via Länsstyrelsen.
Många kissar har genom åren mist livet, de små som upptäckts har dränkts och för ca tre år sedan sköts alla.
Denna gång har en ny stam av katter som födits fått komma till oss på Livbojen. 
Kissarna har gått in och ut i ett mindre hus på landet. De har fått mat o vatten osv. En del är tama, en del halvtama och en del helt skygga. Det är blandat.
Cindy är ganska tam, kan bäras och klappas men är rädd. Hon vill verkligen ha en kattkompis i nya hemmet, trivs inte som ensamkatt. Varit ute förut och skulle gärna gå ut igen. 
Är ej van med barn, rädd för höga ljud osv. Men är lugn och snäll och tam men vill ha en lugn miljö för att utvecklas helt och fullt till en helt tam kisse. 
Kastrerad, vaccinerad, chippad, behandlad med stronghold samt avmaskad.
Cindy har blivit adopterad av Meghan och Oskar som sedan tidigare har kissarna Dante och Alex/Vergil från Livbojen. De hade förlorat en fin katthona och kände att de nu kunde rädda livet på en liten kisse till och ville ha en flicka till pojkarna. Vi tror det kommer passa jättebra då Cindy verkligen gillar andra kissar och började kela massor med jourmatte sista tiden i jourhemmet. 

Carro
En ca 2-3 år gammal fin semilånghårig hona.
Hon och många fler katter kommer från ett stort projekt där Livbojen räddar många liv efter ett larm via Länsstyrelsen.
Många kissar har genom åren mist livet, de små som upptäckts har dränkts av alla tre på personer gården och för ca tre år sedan sköts alla (utom någon som undkom och kunde börja föda nya ungar).
Denna gång har en ny stam av katter som födits fått komma till oss på Livbojen. 
Kissarna har gått in och ut i ett mindre hus på landet. De har fått mat o vatten osv. En del är tama, en del halvtama och en del helt skygga. Det är blandat.
Carro var lite tam märkte vi rätt omgående, hon började kela när man sträckte fram handen mot henne, efter några försök med fräsande så visade hon att hon var gosig innerst inne. Vi har nu fått ett bra hem till Mira hos Malin som tidigare varit jourhem till Livbojens skygga kissar. Hon vet hur man går tillväga och kommer ha tid och tålamod för Carro. Malin bor med sin son som är kattvan och vi hoppas att Carro kommer blomma ut ordentligt i det nya hemmet.
Hon blev kastrerad, dubbelt vaccinerad, chippad och avmaskad innan hon fick flytta till permanent hem. 

Vicky och Flora 
Två tjejer, en korthårig bruntigrerad som fick namnet Vicky och en lite semilånghårig vit brun som vi döpte till Flora. 
Tjejerna kommer från ett stort projekt med katter där Livbojen räddar många liv efter ett larm via Länsstyrelsen.
Många kissar har genom åren mist livet, de små som upptäckts har dränkts och för ca tre år sedan sköts alla (utom någon som undkom och kunde börja föda nya ungar).
Denna gång har en ny stam av katter som födits fått komma till oss på Livbojen. 
Kissarna har gått in och ut i ett mindre hus på landet. De har fått mat o vatten osv. En del är tama, en del halvtama och en del helt skygga. 
Vicky och Flora var under flera månader innekatter i lägenhet i ett jourhem men de hade en stor längtan ut och trivdes inte med människor alls. De har därför fått flytta till Anderas som bor i i ett hus utanför Hovmanstorp på en gård. Lada full av hö finns och där här mössen börjat härja fritt. Kattlucka finns till boningshuset och kissarna kommer få springa fritt som de vill ut och in, inga krav finns på att de måste bli tama men det är såklart en bonus om de blir det.
Andreas har vana av skygga katter och förståelse för deras behov vilket är en grundförutsättning. Nu börjar livet på gården för de två taggade musjägarna! 

Fritte
En gråtabby och vit kille på ca 2-3 år.
Han kommer från ett stort projekt med katter där Livbojen räddar många liv efter ett larm via Länsstyrelsen.
Många kissar har genom åren mist livet, de små som upptäckts har dränkts och för ca tre år sedan sköts alla (utom någon som undkom och kunde börja föda nya ungar).
Denna gång har en ny stam av katter som födits fått komma till oss på Livbojen. 
Kissarna har gått in och ut i ett mindre hus på landet. De har fått mat o vatten osv. En del är tama, en del halvtama och en del helt skygga. 
Fritte var en av de tamare katterna från detta ställe, han hade låtit sig klappats av människor och trivs med människor runt sig även om han är lite blyg i början. 
Bor nu med Anne och familj.

 

Chris
Stor svart vit kille nallebjörns kisse, med stort huvud och bred nacke. 
Han kommer från ett stort projekt med katter där Livbojen räddar många liv efter ett larm via Länsstyrelsen.
Många kissar har genom åren mist livet, de små som upptäckts har dränkts och för ca tre år sedan sköts alla (utom någon som undkom och kunde börja föda nya ungar).
Denna gång har en ny stam av katter som födits fått komma till oss på Livbojen. 
Hos Christian i Hällby bor nu fina Chris som är en mycketfin och älskvärd kille som förtjänar det bästa hemmet. Vi hoppas husse och kisse kommer trivas med varandra!

Ben
En ljusgrå och vit semilånghårig kille på något år.
Han kommer från ett stort projekt med katter där Livbojen räddar många liv efter ett larm via Länsstyrelsen.
Många kissar har genom åren mist livet, de små som upptäckts har dränkts och för ca tre år sedan sköts alla (utom någon som undkom och kunde börja föda nya ungar).
Denna gång har en ny stam av katter som födits fått komma till oss på Livbojen. 
Kissarna har gått in och ut i ett mindre hus på landet. De har fått mat o vatten osv. En del är tama, en del halvtama och en del helt skygga. 
Kastrerade, vaccinerade, chippade, behandlade med stronghold samt avmaskade.
Ben har blivit adopterad av Kattis och Micke som bor i ett hus på landet med en katt till som är ett år gammal. Efter att Ben blivit trygg och landat kan han få bli utekatt och det finns både äng och skog i närheten som han fåt springa på. 

Bjarne
Brunsvart-tabby och vit kille på ca ett år. Semilånghårig. 
Han kommer från ett stort projekt med katter där Livbojen räddar många liv efter ett larm via Länsstyrelsen.
Många kissar har genom åren mist livet, de små som upptäckts har dränkts och för ca tre år sedan sköts alla (utom någon som undkom och kunde börja föda nya ungar).
Denna gång har en ny stam av katter som födits fått komma till oss på Livbojen. 
Kissarna har gått in och ut i ett mindre hus på landet. De har fått mat o vatten osv. En del är tama, en del halvtama och en del helt skygga. Det är blandat.
Bjarne är rätt tam men har en bit kvar på sin socialiseringsprocess.
Han och kompisarna är helt rumsrena.
Kastrerade, vaccinerade, chippade, behandlade med stronghold samt avmaskade.
Bjarne är adopterad av Martina som bor med två tonåringar och två ragdollpojkar. Det finns tillgång till innätad balkong och framöver om det passar - promenader i sele i gränskan i parken. Vi hoppas han kommer trivas med sin nya familj som består av både människor och kissar! 

Brian
Semilånghårig bruntabby och vit kille på ett år ca.
Han kommer från ett stort projekt med katter där Livbojen räddar många liv efter ett larm via Länsstyrelsen.
Många kissar har genom åren mist livet, de små som upptäckts har dränkts och för ca tre år sedan sköts alla (utom någon som undkom och kunde börja föda nya ungar).
Denna gång har en ny stam av katter som födits fått komma till oss på Livbojen. 
Kissarna har gått in och ut i ett mindre hus på landet. De har fått mat o vatten osv. En del är tama, en del halvtama och en del helt skygga. Det är blandat.
Brian är rädd av sig men kan klappas med försiktighet. 
Han och kompisarna är helt rumsrena.
Kastrerade, vaccinerade, chippade, behandlade med stronghold samt avmaskade.
Brian bor numera hos Viktoria i Torshälla som sedan tidigare har en kisse. Hon berättar att han gjort många framsteg på bara några dagar. Han gosar på håll och spinner och trampar så det är nog bara en tidsfråga innan han blir helt tam tror nya matte. 

Cicci
Liten hona på ca 5-6 månader. OBS okastrerad ännu. Smokefärgad + vit i pälsen. 
Han kommer från ett stort projekt med katter där Livbojen räddar många liv efter ett larm via Länsstyrelsen.
Många kissar har genom åren mist livet, de små som upptäckts har dränkts och för ca tre år sedan sköts alla (utom någon som undkom och kunde börja föda nya ungar).
Denna gång har en ny stam av katter som födits fått komma till oss på Livbojen. 
Kissarna har gått in och ut i ett mindre hus på landet. De har fått mat o vatten osv. En del är tama, en del halvtama och en del helt skygga. Det är blandat.
Cicci är ganska tam och hanterbar och går att lyfta och klappa.
Hon och kompisarna är helt rumsrena.
Hon är kastrerad, vaccinerad, avmaskad och chippad. 
Hon har flyttat permanent till Anders som har en svart hankatt sedan förut och han letade sällskap till honom. Han erbjöd ett härligt kattliv för fina Cicci med bla en jättefin kattsäker utegård för katterna som såg ut som paradiset för små kissar att vara i, både säker från bilar och spännande med träd inuti mm. 

Pixel
En fin tam och mysig hona som lämnades in för avlivning på en veterinärklinik då hon inte gick ihop med deras nyinskaffade hundvalp. Veterinären bad om att få omplacera istället för avliva och Pixel kom till oss.
Hon var redan kastrerad men vi ordnade med vaccination, chip och avmaskning. 
Pixel har nu fått ett permanent hem hos Michelle med sambo som bor på landet och sedan tidigare har flertalet omhändertagna kissar, bla tre st från Livbojen.
Pixel är en kisse som verkligen vill gå ut så nu har hon fått sin vilja uppfylld och kommer få leva livet på landet med sin nya familj och alla kattvänner. 
 

Doddo
En jättesöt liten hona på ca 6 mån som kom med ett gäng katter från ett dödsbo. Husse hade gått bort och kissarna behövde nya hem.
Kissarna tog många veckor på sig att återhämta sig, de var många som var magra och i dåligt skick.
Efter veckor av stabilisering blev Doddo vaccinerad och chippad.
Hon har fått flytta hem till Rebecca som  tidigare adopterat kissen Fiona från Livbojen. Förhoppningen är att dessa två blir vänner och kommer få ett tryggt och bra kattliv i Rebeccas mysiga lägenhet där de erbjuds kissarna både rolig lek, mys och god mat. 

Jesper
Casper, Jesper och Johathan och några till kissar kom till Livbojen från ett dödsbo, kissarna hade där fått gå in och ut i ett hus på landet. Hemmet var i misär och Länsstyrelsen omhändertog kissarna som var rädda och i dåligt skick. Efter flera veckors återhämtning blev Jesper och kompisarna stabila och vi kunde gå vidare i deras adoptionsprocess.
Jesper kom på prov hem till Gabriella och Mattias och deras honkatt. Efter flera veckor blev det sedan klart att Jesper får stanna permanent i hemmet där han är en oerhört högt älskad kisse som gått från att ha varit blyg, rädd och lite fräsig till att vara den mest keliga kisse som paret träffat på. Nu skall han bara bli kompis med syrran men det finns gott om tid med detta för nu har Jesper äntligen funnit sitt hem. 

Jonathan
Casper, Jesper och Johathan och några till kissar kom till Livbojen från ett dödsbo, kissarna hade där fått gå in och ut i ett hus på landet. Hemmet var i misär och Länsstyrelsen omhändertog kissarna som var rädda och i dåligt skick. Efter flera veckors återhämtning söker de nu hem. De är tre killar som nu är kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade. 
Jonathan bor numera hos Per Olof med fru och de har sedan tidigare en 12 årig kastrerad honkatt, de bor i en villa på landet utan barn och erbjuder Jonathan ett tryggt och lugnt hem att utvecklas i. 
Eftersom de är hemma mycket kan de ge Jonathan mycket tid och när han framöver är helt tam och trygg kan han få börja gå ut vilket vi tror han kommer att uppskatta mycket! 

Ulrik
Semilånghårig kille på 6 månader, kommer från ett gäng kissar som var i dåligt skick och som har tagit en tid på sig att landa, bli lugna och att lita på människor.
Husse hade gått bort och katterna togs in via Länsstyrelsen och kom senare till oss.
Ulrik är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Bor numera med Lena som har katten Thea sedan tidigare. Förhoppningen är att dessa två blir goda vänner och kan hålla varandra sällskap när matte jobbar osv. 

Uno
Semilånghårig kille på 6 månader, kommer från ett gäng kissar som var i dåligt skick och som har tagit en tid på sig att landa, bli lugna och att lita på människor.
Husse hade gått bort och katterna togs in via Länsstyrelsen och kom senare till oss.
Ulrik är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Bor numera med Linnea som sedan tidigare har katten Chanel. Chanel hade mist sin kattkompis och mådde inte bra av att vara ensamkatt, då fick Uno chansen att få ett nytt hem och en ny start i livet vilket vi är så glada för!

Zingo
Semilånghårig kille på ca 1 år som kommer från ett gäng kissar som var i dåligt skick och som har tagit en tid på sig att landa, bli lugna och att lita på människor.
Husse hade gått bort och katterna togs in via Länsstyrelsen och kom senare till oss.
Zingo bor numera hos Elisabeth och hennes sambo som först var jourhem, de har sedan tidigare två kissar och nu har deras kissar börjat bli kompisar med lilla Zingo som efter flera veckors total skygghet äntligen börjar komma ur sitt skal. 
Zingo kommer få stanna permanent i jourhemmet vilket vi är väldigt glada för!
Innan Zingo blev adopterad blev han kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Casper
Semilånghårig kille på ca ett år som kommer från ett gäng kissar som var i dåligt skick och som har tagit en tid på sig att landa, bli lugna och att lita på människor.
Husse hade gått bort och katterna togs in via Länsstyrelsen och kom senare till oss.
Nu har blyga men snälla Casper äntligen fått till ett nytt liv och chans till att få blomma ut i sitt nya hem oss Veronica med sambo i Strängnäs.
Han har redan börjat visa på tydliga tecken att han börjat leva livet då han med sina kompisar i jour-rummet börja busa vilt om kvällarna, vilket är ett mycket positivt tecken på att han kommer fortsätta att utvecklas i rätt riktning. 
Innan Casper blev adopterad blev han kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Smulan och Edgar
Smulan och Galina bodde hos ett äldre par som blev sjuka, när de blev sjuka uppdagades det att både människor och kissar bott i misär. Kissarna omhändertogs av Livbojen och de äldre personernas släktingar hjälpte till i processen. 
Nu har Smulan kommit till Livbojen och har blivit kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad.
På Vettris bedömdes Smulan vara i bra skick för att vara 12 år gammal (hon fick en besiktning iom omhändertagandet pga hennes ålder).
Smulan hade också dragit på sig en livmoderinflammation som hon gått med ett tag, som upptäcktes vid kastreringen som tur var och kunde behandlas. 
Edgar kommer från södra Sverige och hade gått ute mycket länge. Han var i dåligt skick (ca tio år gammal), benen stela och avlagringar visade sig på röntgen, sned bröstkorg men trots detta en glad o härlig kille med aptit...även för livet.
Hans lever njurar och hjärta var bra och detta gladde oss! Hans tänder var i princip borta så han tuggar helst mjukmat.
Efter en kastrering, vaccination, chippning, borttagning av öronskabb, röntgen och blodprov fick han flytta med Smulan till Karin och de båda kissarna bor hos Karin nu i en lägenhet där de trivs bra med matte och varandra. 
Vi är glada att båda de två äldre kissarna kunde få ett fortsatt fint liv! 

Scooby och Fiona
Scooby är född 2016 och Fiona 2015.
Kissarna träffades i det gemensamma jourhemmet hos Anna där de båda hamnade tillsammas av en slump. Men det blev kärlek mellan kissarna och de kunde inte separeras.
Båda kissarna har fått olika tandvårdsbehandlingar men mår nu bra. Fiona har länge haft problem med ett öra men är nu på bättringsvägen med medicin, bla kortison. 
Båda kissarna är kastrerade, vaccinerade och chippade, samt avmaskade.
Från början kommer båda två från uppstallningsplatser via Länsstyrelsen men från olika ställen och från olika tillfällen. De båda hade mycket olika "skavanker" då de kom och har varit inom jourhem en längre tid och vi är nu glada att de till slut fick stanna i sitt jourhem hos Anna som älskar sina bäbisar väldigt mycket! 

Robban
Fin kelig kille på sju år som kom in till oss efter att en kvinna avlidit. Robban ville såklart ha ett nytt hem och det ordnade vi till honom.
Han var redan kastrerad, vaccinerad och märkt men vi ordnade så att han kommer få en tandrengöring också då vetterinären tyckte det var bäst.
Robban bor numera med nya matte Kicki som behöver en livskamrat, han fortsätter sitt liv som innekatt och kommer få mycket tid och kärlek av nya matte som mestadels är hemma om dagarna.
Vi hoppas och tror att detta är en "perfect match".
 

Ellie
Fina Ellie var dräktig när hon kom till oss och allt verkade gå bra. Men då ungarna föddes upptäcktes det att de var missbildade och alla dog i princip omgående och Ellie själv blev sjuk och fick tas till veterinären.
Efter återhämtning och att hon sörjt sina bäbisar blev det dags för att flytta på egen tass.
Nu bor Ellie hos en dam som verkligen ville ha sällskap av en fin liten kelig kisse och vi tror det här blir en väldigt bra kombination.
Ellie är kastrerad vaccineraad och chippad och avmaskad. 

Galina
Galina och Smulan bodde hos ett äldre par som blev sjuka, när de blev sjuka uppdagades det att både människor och kissar bott i misär. Kissarna omhändertogs av Livbojen och de äldre personernas släktingar hjälpte till i processen. 
Nu har Galina kommit till Livbojen och har blivit chippad, vaccinerad och avmaskad.
Hon var redan kastrerad sedan tidigare. 
Denna lyckliga tjej har fått flytta till ett radhus i Tyresö och sedan kommer hon få semestra på Gotland om somrarna.
Åsa med familj har aopterat Galina och här kommer hon fått ett härligt kattliv med mycket kärlek.
 

Silver, numera Tommy
En ung kille på ca ett år.
Han är gosig, social och vill gärna ligga i sängen och mysa.
Han är inte jätteförtjust i andra katter men kan säkert vänja sig. 
Han är innekatt nu men vi misstänker att han varit utekatt.
Han dumpades på ett djursjukhus i en bur, de som lämnade in honom stack när veterinären vände ryggen till.
Silver var redan kastrerad, nu har han blivit vaccinerad en gång, chippad och avmaskad.
Silver bor hos Jenny, de har döpt om honom till Tommy. Han är en bortskämd kille i sitt nya hem!

Sotis
Det här är mamma-katt som kom in med pappa-katt (Kim) och två vuxna ungar (Vitnos och Turbo) till Livbojen. Deras husse och matte hade blivit sjuka och gamla och klarade ej längre av att sköta kattfamiljen, som varit dem kära sedan många år. De har varit innekatter och är helt rumsrena.
Katterna var vara i fint skick och vid god hälsa. De är keliga, sociala och ett fint sällskap i många år till för någon som kanske känner sig ensam och vill ha en vän. 
Mamma Sotis är född 2011 och har nu fått genmgå kastrering och vaccination och märkning hos veterinär via Livbojen. Hon mår fint och önskar nu bo hos någon som kommer älska henne resten av livet.
Sotis bor numera hos Monica som saknade sällskap av en liten kisse, här fortsätter hon sitt kattliv som innekatt och kommer få mycket kärlek av sin nya matte.

Turbo
Turbo och systern Vitnos är födda 2014. 
De kom till Livbojen med mamma Sotis och pappa Kim. 
Deras husse och matte hade blivit sjuka och gamla och klarade ej längre av att sköta kattfamiljen, som varit dem kära sedan många år. De har varit innekatter och är helt rumsrena.
Katterna var i fint skick och vid god hälsa. De är keliga, sociala och ett fint sällskap i många år till för någon som kanske känner sig ensam och vill ha en vän. 
Turbo var redan kastrerad och öronmärkt när han kom in, nu har han fått en vaccinationsspruta med. 
Turbo bor numera med Kerstin som längtat efter en liten kisse att få lägga sin kärlek och tid på. Han fortsätter livet som innekatt. 

Vitnos
Vitnos och brorsan Turbo är födda 2014. 
Deras husse och matte hade blivit sjuka och gamla och klarade ej längre av att sköta kattfamiljen, som varit dem kära sedan många år. De har varit innekatter och är helt rumsrena.
Katterna verkar vara i fint skick och vid god hälsa. De är keliga, sociala och ett fint sällskap i många år till för någon som kanske känner sig ensam och vill ha en vän. 
Vitnos blev kastrerad, vaccinerd och märkt via Livbojens veterinär.
Hon har flyttat hem till Annika med sonen Wilhelm och här kommer Vitnos att få mycket gos och kärlek i den lilla familjen- Hon fortsätter sitt liv som innekatt och nu väntar mycket mys med nya familjen. 

Oliver, numera Prinsen
Kastrerad och tatuerad kille på 4 år.
Blev avmaskad med Drontal då han varit ute. 
Hans liv har tagit en liten krokig bana med två tidigare ägare och nu behövde han ytterligare ett hem. Född som hemlös och blev nappad då han var liten bäbis.
I ett hem blev han mobbad av andra katter och i ett stödhem bodde han väldigt länge. Förhoppningsvis är det sista gången han flyttar!
Oliver har bytt namn till Prinsen.
Nu bor Prinsen med sina mattar Emelie och Lise-Lotte och hunden Bosse i Eskilstuna. 
Prinsen som gillar hundar kommer nu få en hundkompis för livet. Han blir innekatt men kan gå ut i sele om han vill, med hunden på promenad. 

Didrik och Milo
Kattungen Didrik adopterades nyligen från oss till ett hem där han fick en kompis, kattkillen Milo född 2019.
Ägaren hörde sedan av sig och sade att hon blivit allergisk och kunde varken ha kvar Didrik eller Milo som hon hade sedan tidigare.
Båda katterna fick komma till Livbojen för att få ett nytt permanent hem tillsammans.
Katterna har fått flytta till Alex med sambo som bor i Torshälla, där kommer de bli innekatter.
Alex har tidigare varit jourhem åt Livbojen och har stor kattvana sedan tidigare. 
Didrik är fullt vaccinerad, chippad och avmaskad.
Milo är kastrerad. 

Selma och Saga
Kattsystrar som 2019 utplacerades till nytt hem via Livbojen, men som tyvärr kom åter till oss nu 2021 pga allergi inom familjen. De hette ursprungligen Yin och Yang.
Kissarna är syskon och kastrerade, vaccinerade och märkta. De är sedan tidigare vana med hund och barn.
Nu har katterna flyttat till Ärla och Matilda med familj, barn, en äldre kisse samt en hund. De bor på landet och kissarna kommer framöver få kunna fortsätta gå ut och ha det bra, då de är vana med detta. 
Vi hoppas nu att detta blir sista hemmet för dem!
 

Nallenuff och Duni
Blå hane på ca ett år.
Sköldpaddsfärgad hona på 1-2 år. 
De kom till Livbojen i ett gäng på fyra kissar (Trudelutt och Tiximon), de hade levt i ett misärhem och hade mycket mask, magarna var som ballonger på dem och de verkade ha haft det mycket dåligt på alla sätt.
Efter att ha genomgått koll hos veterinären, kastrering, chip, vaccination och avmaskning mådde de mycket bättre.
Då Nallenuff är en kisse av mindre modell och lite hjulbent ville vi kolla hans ben via röntgen så inget va fel på dem.
Vi fick svar från veterinären att alla fyra ben röntgats och inga fel kunde hittas, vilket var skönt att höra. Han pratar mycket, låter lite som en kattunge.
Han är bästis med Dunis och de leker mycket tillsammans. Oklart hur de är släkt, men de gillar varandra mycket.
Håkan har adopterat båda kissarna. Han förlorade två kattkillar i förra året pga hög ålder, och kände sig nu redo för två nya familjemedlemmar. I Villan i Åkers styckebruk kommer kissarna att få fortsätta sina liv, här kommer de även kunna få gå ut med tiden, då husse har kattlucka och villan ligger bra till för framtida katt-utflykter. 

Tiximon
En helsvart hane som är ca ett år gammal.
Kom till Livbojen med tre andra katter (Trudelutt, Duni och Nallenuff) från ett misärhem. Katterna var fulla med mask och åt massor med mat, efter avmaskningar och kastrering, vaccination, chip och bra mat med fortiflora är de nu stabila att hitta nya hem.
Denna svarta kille är försiktig men tam. Är inte beroende av de andra katterna men har inget emot de andra. Håller sig för sig själv mest, lite i bakgrunden.
Han är helt rumsren, går på kattlåda med klumpbildande finkornig sand, kattlåda med tak i dagsläget. 
Han vill bo i ett lugnt hem där det finns personer som ägnar mycket tid år honom och skämmer bort honom och tränar honom socialt. 
Vi har nu hittat det perfekta hemmet till Tiximon, nämligen hos Eva och hennes man som bor i Baggetorp utanför Katrineholm som sedan tidigare har den sköldpaddsfärgade katten Mimosa (numera Missan) från Livbojen. Hon har nyligen förlorat sin gamla kattvän och behövde nu en ny kompis att vara med. Matte och husse som är pensionärer är hemma mycket och ägnar mycket tid åt sina kissar, vi hoppas att de två kissarna kommer finna varandra. De kommer även kunna gå ut då nya matte och husse bor bra till ute på landet. 

Elsa
Elsa kom till Livbojen för några månader sedan med Link och Leona. En lång resa började för alla tre med allt från tänder/munnar, till öga, socialisering, mask i magen mm. Det fanns så mycket som de här stackars kissarna hade drabbats av. De levde ett väldigt utsatt liv tidigare, men Livbojen räddade alla tre och var villig att hjälpa dem till ett bra liv!
Nu har Elsa genomgått två stora ingrepp i munnen och nu ser hennes mun och tänder äntligen jättefina ut! Och ögat har genomgått en behandling men blir varken bättre eller sämre. Elsa besväras ej av det och veterinären har ej sagt att det behöver opereras. Oklart om hon ser på det men förmodligen ser hon ljus och mörker och hon kan blinka och ögat följer med i rörelser.
Elsa fyller två år i sommar. Hon älskar verkligen andra katter och vill ha minst en kattvän i sitt nya hem.
Hon vill gärna gå ut, hon kikar genom fönstret och ser längtande ut. Tidigare var hon utekatt så hon är van med utemiljö. 
Hon är jättebusig nu när hon mår bra och är trygg och hon har verkligen blommat ut i jourhemmet. Hon älskar att jaga bollar och visar på bra jaktinstinkt. 
Elsa har äntligen fått ett permanent hem hos Thommy och hans två kissar som han hade sedan tidigare.
Han bor på landet så katterna kan gå ut och Elsa har längtat ut!
Efter en lite trög början börjar Elsa att lätta upp och trivas och spinna. Det går bättre och bättre med de andra två katterna i hemmet. 

Leona
Leona, sonen Link och Elsa kom till Livbojen från ett misärhem i södra Sverige. Katterna var i dåligt skick och behövde månader av rehabilitering i jourhemmet.
Hon nosar gärna på handen, säger jourmatte, men att bli klappad är läskigt. Hon behöver ett hem hos någon som har tålamod med att hon är lite skygg av sig. Hon är inte beroende av andra katter.
Hon är kastrerad, vaccinerad, chippad och har fått sina tänder iordninggjorda av veterinär och hon har sedan hon kom fått en väldigt blank o fin päls som avspeglar att hon mår mycket bättre nu. Hon är helt rumsren. 
Leona var inte så förtjust i andra katter så vi önskade att hon skulle få ett hem som ensamkatt och det har hon nu fått hos Eva där hon blir ensamkatt och innekatt och chans att utvecklas i den takt som hon vill då nya matte inte har bråttom eller krav på att ha en kisse som måste gosa, vilket vi är glada över. Vi önskar den nya lilla familjen lycka till!

Link
En ung hane som blir ett år sommaren 2021. 
Kom till Livbojen med kissarna Leona och Elsa. En lång resa började för alla tre kissar som var i dåligt skick. Link och de andra två har fått genomgå flera olika behandlingar för att kunna må bra.
Link har haft stora munproblem med inflammerat tandkött, och genomgått flera olika sorters behandlingar och mår nu äntligen efter många månader bättre!
Han har under en lång tid varit i jourhem hos Amanda med sambo och de har fastnat för denna lilla kille rejält så han kommer att få stanna permanent med dem vilket vi är väldigt glada för!
Han var till en början väldigt rädd av sig men har nu blommat ut och blivit social med matte och husse och sina kattvänner Kajsa och Kiara, som också adopterats från Livbojen.
Link är kastrerad, dubbelt vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Winston och Urban
Winston är från stället där vi hjälper en mycket gammal dam som matat upp fyra kullar katter utomhus och tappat kontrollen. 
Urban hittades utomhus och tiggde mat på en altan, han var okastrerad och omärkt och ingen ville veta av honom.
Båda kissarna kom till samma jourhem och blev där vänner.
De blev kastererade, märkta, vaccinerade och avmaskade och har nu flyttat till Amandas bondgård där det totalt kommer vara sju kastrerade kissar från oss, varav sex st redan är kompisar från början. 
Nu börjar det spännande livet på landet för dessa kissar som kommer få matplats, vatten, mysiga sovplatser mm inne och snart kan de gå ut i vårsolen och snart väntar även sommarsolen på dem. 

Tom, Trine och Tanja
Tre kissar som kommer från den mycket gamla damen som matat upp fyra kullar utomhus under förra året. 
Amanda har hört av sig till Livbojen och önskar rädda utsatta katter som behöver leva ett fritt liv som stallkatter, och de får tid på sig att bli tama och blir de inte helt tama kommer de ändå att accepteras på gården.
Dessa tre kissar kommer få bo i stallet hos Amanda. Två andra katter från samma ställe bor redan i den stora ladugården där det finns kossor. 
Underbart att många katter i nöd får komma till denna stora gård och fortsätta leva fritt som de är vana med (och fortsätta vara med sina kompisar), men denna gång med seriösa ägare som tar ansvar för dem och ser till att de mår bra.
Kissarna blev kastrerade, vaccinerade, märkta och avmaskde innan de flyttade till Amanda. 

Iggi och Lillan 
Två stålgrå/blå små tjejer.
De kommer från ett större gäng med katter som matats av en mycket gammal kvinna som tyvärr ej kastrerade katterna utan de blev ca 4 kullar förra året som nu är runt ett år och vi kommer hjälpa kvinnan med katterna så de får nya hem. 
Katterna som förmodligen är syskon är nu adopterade av Wilma som bor i Västerås. Katterna blir innekatter och håller nu på att anpassa sig i sitt nya hem, matte rapporterar att Lillan redan gjort sig hemmastadd medans Iggi är lite avvaktande ännu.
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade.

Sara och Sandra
Två stålgrå/blå tjejer.
De kommer från ett större gäng med katter som matats av en mycket gammal kvinna som tyvärr ej kastrerade katterna utan de blev ca 4 kullar förra året som nu är runt ett år och vi kommer hjälpa kvinnan med katterna så de får nya hem. 
Kissarna blev innan flytt kastrerade, vaccinerade chippade och avmaskade. 
De har båda flyttat till Lena som bor på landet i Ärla. Kissarna kommer få kunna gå ut när de blivit mer tama och rotade i sitt nya hem. Lena bor jättebra till för att ha katter och här kommer de får en härlig framtid tillsammans.
Just nu är de inte handtama ännu rapporterar matte, men de har tid och tålamod. 

Röllan
En sköldpaddsfärgad hona på ca ett år, som är syskon med Gräddnos. De kommer från ett större gäng med katter som matats av en mycket gammal kvinna som tyvärr ej kastrerade katterna utan de blev ca 4 kullar förra året som nu är runt ett år och vi kommer hjälpa kvinnan med katterna så de får nya hem. 
Merparten av katterna var förvildade pga att de endast fått vistats ute, men Röllan är ganska tam och social och hade fått vistats inomhus. Kanske något rädd ibland pga osäkerhet. 
Röllan är kastrerad,vaccinerad, chippad samt avmaskad. 
Bor numera med Emma och sambo i Eskilstuna, och vi hoppas hon skall trivas och här kommer hon få mycket kärlek och uppmärksamhet, hon trivdes som ensamkatt så hon får fortsätta som det. 

Gräddnos, numera Kjell
En bruntigrerad och vit hane på ca ett år, som är syskon med Röllan. De kommer från ett större gäng med katter som matats av en mycket gammal kvinna som tyvärr ej kastrerade katterna utan de blev ca 4 kullar förra året som nu är runt ett år och vi kommer hjälpa kvinnan med katterna så de får nya hem. 
Merparten av katterna var förvildade pga att de endast fått vistats ute, men Gräddnos är tam och social och spinner när man klappar honom. Kanske något rädd ibland pga osäkerhet. 
Han är kastrerad, vaccinerad och chippad samt avmaskad. 
Gräddnos har bytt namn och heter numera Kjell och bor hos Malin som direkt föll för den här fina killen. Här kommer han att få ett bra liv och framöver bli utekatt om han önskar.

Allan
En svart lite långhårig kille som är ca ett år gammal.
Han blev kastrerad, vaccinerad och chippad då han kom till Livbojen. I början gömde sig Allan väldigt mycket, så mycket så jourhemsmatte trodde han gått upp i rök. Det visade sig att han gömt sig i ett hål i soffans tyg på baksidan.
Hon kommer från misärhemmet där många katter bodde och där de ändå klarat sig ganska bra.
Allan bor numera på en gård med två andra kissar, varav en är ganska gammal. 
 

Kaja
Bruntigre o vit, fin liten tjej. 
Hon är en ung katt, uppskattningsvis ca 1 år. Hon blev kastrerad, vaccinerad och chippad då hon kom till Livbojen.
Hon kommer från misärhemmet där många katter bodde och där de ändå klarat sig ganska bra.
 

Saga
En liten blyg hona från misärhemmet med många katter där de ändå klarat sig förvånansvärt bra.
Saga tog tid på sig i jourhemmet att utvecklas och bli social, men till slut lossnade det och nu har hon fått en egen familj.
Hon bor hos Martina som har två barn, de bor precis vid en skog så när Saga är mer hemmastadd kan hon börja gå ut i området, vilket vi tror hon gillar då hon tidigare varit utekatt. 
Innan hon flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold. 

Iris 
Kommer från ett hem med många katter, ett misärhem men katterna där hade klarat sig fint. De var dock rädda och behöver mycket trygghet och kärlek för att blomma ut.
Är en liten, trevlig, nyfiken kisse men när hon kom var hon sjuk och fick behandling med penicelin och tillfrisknande. Det enda som syns fortfarande är att hennes ena öga är lite svagt grumligt. Detta påverkar inte hennes livs kvalitet och energi nivå! Hon visar verkligen livsglädje
Är kastrerad, vaccinerad och chippad. Är helt rumsren. 
Bor numera hos Jimmy i Hällby, här kommer hon få ett tryggt hem med massor av kärlek och uppmärksamhet!

Ester
Jättefin liten bruntigrerad och vit hona på ca 6 månader.
Kommer från ett hem med många katter, ett misärhem men katterna där hade klarat sig bra ändå med tanke på vad de var med om. De var dock rädda och behövde mycket trygghet och kärlek för att blomma ut!
Ester blev kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold. 
Hon bor numera hos Sari och kissen Alex. 
Ester är väldigt rädd av sig men kommer få tid att utvecklas i sin egen takt hos Sari där det är ett väldigt lugnt och bra hem för henne som innekatt. 

Chyenne
Är en liten blyg hona på ca ett år, hon kommer från ett hem med många katter, ett misärhem men katterna ändå hade klarat sig ok.
Kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad.
Kan nog bo som ensamkatt, gillar inte andra katter, har inte tytt sig till de katter hon bott med.
Helt rumsren, går på kattlåda med klumpbildande kattsand och tak.
Går ej ännu att lyfta upp i famnen behöver träna på detta. Kommer gömma sig i början tills hon blir mer modig. Behöver litet utrymme i sitt hem till en början, sedan därefter utöka hennes område. 
Jättesöt och fint utseende. 
Nu bor Chyenne hos Birgitta med familj och de kunde tänka sig att ta hand om en lite blyg katt som behövde tid på sig för att bli helt tam. Vi hoppas att Chyenne kommer trivas och bli helt social med tiden. 

Sivan, fd Blända
Jättefin liten bruntabby hona på ca ett år.
Kommer från ett hem med många katter, ett misärhem men katterna där hade klarat sig fint. De var dock rädda och behöver mycket trygghet och kärlek för att blomma ut.
Sivan blev kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold. 
Hon bor numera med Marija och kissen Xander, som hon adopterade från Livbojen för fyra år sedan. Tyvärr har Xander mist sin kattkompis Sven. Nu kommer Xander få en "lillasyster" istället som sällskap. Sivan blir innekatt i en stor lägenhet med mycket roligt att upptäcka, kanske kan hon med tiden bli utekatt om hon utvecklas till en säker individ som brorsan Xander är i dagsläget. 

Lucas och Flickan
Två kissar på ett eller två år, från ett större projekt där en man kastat ut lite mat på tomten till katter som förökat sig, och inte tagit ansvar för dem utan låtot dem dött eller svälta och frysa.
I stallet i Sonstorp hos Joakim kommer de här kissarna få bo nu framöver. De blev inte tama och efter flera månader fick de tillbaks sin frihet, under ansvar, och nu väntar livet på landet där de får jaga möss och leva som de vill. De har sin egen plats med mat och sovplatser.
Innan de flyttade blev de kastrerade, dubbelt vaccinerade och chippade och avmaskade.

Fiona
En hona på ca ett år.
Hon blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad via Livbojen.
Hon kommer från ett större projekt där en man under många år bara kastat ut lite mat till katter som sedan förökat sig.
Misär har rått på gården ute i de utrymmen som katter vistats. Många döda djur har hittats runt om på huset, inklusive katter. År 2017-18 tog vi också katter men nu har Länsstyrelsen beslutat att alla kissar skall tas omhand av Livbojen och det är ett omfattande jobb men där snälla grannar ställer upp och hjälper till med infångning.
Många har ögoninfektioner som behandlas. De har börjat få fin päls, bra hull och äter och går på lådan.
Fiona har fått ett permanent hem hos Rececca och blir här innekatt och kommer få en trygg och härlig tillvaro med allt hon behöver, hon har fått en väldigt kärleksfull matte som håller av sin kisse väldigt mycket!

Samuel och Ralf
Svart-vita klllar som är ca ett år gamla. 
De kommer från ett större projekt där en man under många år bara kastat ut lite mat till katter som sedan förökat sig.
Misär har rått på gården ute i de utrymmen som katter vistats. Många döda djur har hittats runt om på huset, inklusive katter. År 2017-18 tog vi också katter men nu har Länsstyrelsen beslutat att alla kissar skall tas omhand av Livbojen och det är ett omfattande jobb men där snälla grannar ställer upp och hjälper till med infångning.
Många har ögoninfektioner som behandlas. De har börjat få fin päls, bra hull och äter och går på lådan.
Katterna blev kastrerade, vaccinerade och chippade samt avmaskade. Samuel var med i ett repotage i Kuriren och Ralf var i mycket dåligt skick då han kom in och satt första tiden i en separat stor bur där han fick intensiv behandling.
Båda mår nu fint och bor hos husse Felix som berätar att katterna nu äter godis ur handen och han kan klappa dem lite då och då och husse fortsätter socialisera dem så det här kommer nog bli superbra. De kommer vara innekatter och ha en trygg och säker framtid. 
 

Rina
En blå-vit honkatt som fångats in via ett större projekt som Livbojen tagit sig an. Länsstyrelsen har gett tillstånd till att alla katter fångas in från misären där de fått livnära sig på dålig mat i huhus och kämpat mot både väder och vind, svält och sjukdomar.
Rina är fin i ögon mm men något tungandad.
Hon bor nu med nya matte som sedan tidigare har katten Viva, en vart liten tjej som familjen själva räddade i vintras men som var hos Livbojen i jour en tid.
Rina är inte helt socialiserad så det arbetet får fortsätta i jourhemmet. Hon är klappbar, kan fräsa till men inget aggressiv och helt rumsren. Stor potential finns för att hon blir helt tam. Kommer nu bo som innekatt. 
Har blivit kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.

Shenzi
En blå-vit hona som är straxt under året gammal.
Hon kom in med Sarabi och Banzai i samma gäng och fick bli en del av de sk "Jourhems-skatterna" som är ett jourhem där Johanna bor och hon har haft flera kattungekullar via Livbojen tidigare.
Shenzi med syskon (släktingar?) bodde hos en man som i många år matat katter vid sitt hus och byggt mycket bostäder till dem, flera kastrerade och märkta och vaccinerade bor där och har det bra men ibland dyker nya katter upp som vi på Livbojen tar och och ordnar nya hem åt.
I denna våg kom sju katter till oss. 
Shenzi som troligen är syskon med Johannas två egna Livbojen-katter från samma ställe har fått stanna hos Johanna permanent. Här kommer hon få bo med fyra andra kissar som bor i hemmet permanent. 

Sarabi
En blå-vit hona på ca 9-10 mån.
Hon är kastrerad, vaccinerad och tatuerad. Hon är helt rumsren i jourhemmet. Sarabi är en skygg kisse, men ändå rätt så framåt. Tillåter att bli klappad, kan fräsa lite men inte mer än så. 
Hon kom in med Shenzi och Banzai i samma gäng och fick bli en del av de sk "Jourhems-skatterna" som är ett jourhem där Johanna bor och hon har haft flera kattungekullar via Livbojen tidigare.
Sarabi med syskon (släktingar?) bodde hos en man som i många år matat katter vid sitt hus och byggt mycket bostäder till dem, flera kastrerade och märkta och vaccinerade bor där och har det bra men ibland dyker nya katter upp som vi på Livbojen tar och och ordnar nya hem åt.
I denna våg kom sju katter till oss. 
Sarabi bor numera hos Michael med sambo och de har redan katt så Sarabi kommer få lära sig hur man blir en helt tam kisse! 

Banzai 
En blå-vit hane på ca ett år.
Han är kastrerad, vaccinerad och tatuerad. 
Tillåter att bli klappad, kan fräsa lite men inte mer än så. 
Han kom in med Shenzi och Sarabi i samma gäng och fick bli en del av de sk "Jourhems-skatterna" som är ett jourhem där Johanna bor och hon har haft flera kattungekullar via Livbojen tidigare.
Banzai med syskon (släktingar?) bodde hos en man som i många år matat katter vid sitt hus och byggt mycket bostäder till dem, flera kastrerade och märkta och vaccinerade bor där och har det bra men ibland dyker nya katter upp som vi på Livbojen tar och och ordnar nya hem åt.
I denna våg kom sju katter till oss. 
Hos Tova med sambo som redan har katt bor nu fina lilla Banzai, vi hoppas han kommer bli helt tam med tid och tålamod. 

Sam och Shani
Med alla säkerhet två syskon, Sam - svart kille med lite vitt och Shani - grå hona med lite vitt.
De är ca fyra månader. Sam genomgick en tidig kastrering samt vaccination och chip, Shani blev chippad och vaccinerad. Och båda fick även avmaskning. 
Syskonen bor numera hos Linnea H som kommer få två jättefina kissar med lite tid och tålamod, Sam var i princip redan tam från början då han kom in.  
Kattungarna var två i gänget på denna våg om sju katter från mannen som i många år matat katter och byggt små bostäder till dem vid sitt hus.

Sigge
Ung hane på ca 9 månader. Behöver ett lugnt hem där det gärna finns en tam katt.
Sigge fångades in hos en man som vi hjälpt i flera år med sina katter som han inte har riktigt kontroll över, vi hjälper alla som är okastrerade och som ej kan stanna på gården. Några kastrerade bor kvar där och lever ett bra liv.
Han är vaccinerad, tatuerad, avmaskad och kastrerad. Lite skygg då han är född ute i en lada men går bra att klappa.
Sigge har fått ett permanent hem hos Åsa med familj som sedan tidigare har katten Pelle från Livbojen och han kommer få vara inne minst två månader, sedan fåt han gå ut då familjen bor bra till på landet. 

Stampe
Kattkile på ca ett år. 
Stampe fångades in hos en man som vi hjälpt i flera år med sina katter som han inte har riktigt kontroll över, vi hjälper alla som är okastrerade och som ej kan stanna på gården. Några kastrerade bor kvar där och lever ett bra liv.
Han är vaccinerad, tatuerad, avmaskad och kastrerad. Lite skygg då han är född ute i en lada men går bra att klappa.
Stampe bor nu med Jennie B, hon har redan två katter från Livbojen och kunde nu utöka familjen med ytterligare en hittekatt från oss eftersom hon bor på en sor gård. Här kommer han få frihet att vara både ute och inne.

Noah
Medelålders kattkille som efter många turer fick ett permanent hem!
Vi märkte att han önskade bo som utekatt och utan andra katter i närheten. Han var en speciell och bestämd katt i jourhemmet.
Men när han får lite mer frihet är han hur gosig som helst. 
Sedan äntligen fick han det hem han älskade! Hos AnnaLena som är diakon och har en gård i mycket liten skala men saknade där en stallkatt. Bland getter och andra spännande djur lever nu Noah ett lyckligt kattliv och stortrivs, visar det genom at både spinna och buffa och inte visa några tjuriga tendenser alls.
Nu Noah har du det livet du drömt om! Ps på bild är det första gången han går igenom sitt älskade stall och undersöker. 

Oliver
En långhårig röd-vit kille som just nu är helkroppsrakad pga de hemska tovor han hade då han hittades.
Han är född ca 2019, och var kastrerad då han hittades. Blev sedan chippad, dubbelt vaccinerad och avmaskad via Livbojen.
Jourmatte har gjort en egen presentation för Oliver. Det här vill han berätta om sig själv!
"Hallå där! 
Jag är en nyfiken kille på två år. Jag gillar att umgås, så jag följer dig vart du än går. Om du sitter i soffan så lägger jag mig gärna i närheten. Iaf till en början. Vill du fånga mitt hjärta så är den rätta vägen den gula påsen med kattgodiset Dreamis . Jag kan tom snurra för en sån godisbit. Min betjänt säger att jag är lika len som sammet. Jag får med mig lite saker som jag gillar när jag får nya betjänter. Om du tänker att du ska få gå runt själv hemma får du tänka om."
"Hej igen säger Oliver. Vet ni jag har fått ett nytt permanent hem hos Veronica med familj och här blir jag innekatt i en rymlig lägenhet och får vara familjens medelpunkt för gos och mys! Vet vi vad jag snodde en varmkorv här om dagen, lika bra o visa vem som bestämmer, hej då från mig, söta Oliver!"

Elda
Helt svart honkatt förutom några vita tår på ena framtassen.
Bodde med 10 st katter i ett hem på landet hos en kvinna och en man, kvinnan blev svårt sjuk och de fick lämna hemmet och katterna hade ingenstans att ta vägen. De hade gått in och ut i ett hus men nu har de varit innekatter i nårgra månader. 
Förmodligen är Lava, Sot, Aska, och Elda runt 8 månader, eventuellt syskon eller kusiner. 
De är fina i päls och hull och äter och går på lådan som de skall.
De är lite rädda för människor, socialisering pågår i jourhemmet men måste fortsätta sedan i deras nya hem. Vissa av dem går att klappa och hantera, vissa går ännu inte att lyfta. Vill bo i lugnt hem utan småbarn, skrik och stoj.
Är kastrerad, vaccinerad, tatuerad, avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb. Är helt rumsren. 
Bor numera hos Rebecca som sedan tidigare har en långhårig kattkille på nio månader som behövde lite jämnårigt sällskap.
Vi hoppas att katterna blir vänner och att de om dagarna kan vara ett bra sällskap till varandra. 

Lava och Aska
Båda kissarna är nästan helt svarta men har vita inslag lite här och där. 
Dessa två bodde med 10 st katter i ett hem på landet hos en kvinna och en man, kvinnan blev svårt sjuk och de fick lämna hemmet och katterna hade ingenstans att ta vägen. De hade gått in och ut i ett hus men nu har de varit innekatter i nårgra månader. 
Förmodligen är Lava, Sot, Aska, och Elda runt 8 månader, eventuellt syskon eller kusiner. .
De är lite rädda för människor, socialisering pågår i jourhemmet men måste fortsätta sedan i deras nya hem. Vissa av dem går att klappa och hantera, vissa går ännu inte att lyfta. Vill bo i lugnt hem utan småbarn, skrik och stoj.
Till någon med tålamod och tid.
OBS kan bli utekatter igen men de måste vara helt tama innan de släpps ut. 
Är kastrerade, vaccinerade, tatuerade, avmaskade och behandlade med stronghold för öronskabb. Är helt rumsrena. 
Thomas och Karin har nu adopterat både Lava och Aska. Vilket vi är väldigt glada för. Det här var ett väldigt glädjande beslut pga att Thomas först inte tänkt sig någon katt alls, sedan bestämde han sig för en och vid besöket så adopterade paret båda ketterna! Det var de sista av de 11 katterna som vi hittade hem till, och nu får de bo med paret utanför Mariefred i villa där de i framtiden kan vara utekatter då de bor ute på landet. 

Sot
Helt svart liten slank hona. 
Bodde med 10 st katter i ett hem på landet hos en kvinna och en man, kvinnan blev svårt sjuk och de fick lämna hemmet och katterna hade ingenstans att ta vägen. De hade gått in och ut i ett hus men nu har de varit innekatter i nårgra månader. 
Förmodligen är Lava, Sot, Aska, och Elda runt 8 månader, eventuellt syskon eller kusiner. 
De är fina i päls och hull och äter och går på lådan som de skall.
De är lite rädda för människor, socialisering pågår i jourhemmet men måste fortsätta sedan i deras nya hem. Vissa av dem går att klappa och hantera, vissa går ännu inte att lyfta. Vill bo i lugnt hem utan småbarn, skrik och stoj.
Till någon med tålamod och tid.
OBS kan bli utekatter igen men de måste vara helt tama innan de släpps ut.
Är kastrerad, vaccinerad, tatuerad, avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb. Är helt rumsren. 
Maria i Nyköping har nu adopterat lilla Sot. Hon kommer få två nya kattkompisar varav den ena vill ha en bus-kompis för han tycker att den äldre kissen är lite för tråkig.
Nu hoppas vi att de här tre kissarna blir bra kompisar och att den yngsta killen och Sot kommer börja leka tillsammans. 

Tre svarta grabbar
Tio st katter kom till Livbojen då ägaren hade blivit svårt sjuk och kunde ej ha kvar dem och tvingades att flytta.
En person hjälpte katterna som lämnats kvar vid huset. Hela gänget kom till Livbojen för att få en andra chans.
En på 2 år. Kastrerad, chippad, vaccinerad, avmaskad + behandlad med stonghold.
En på 2 år. Kastrerad, chippad, vaccinerad, avmaskad + behandlad med stonghold.
En på 5 år. Kastrerad, tatuerad, avmaskad + behandlad med stonghold.
Grabbarna bus fick allesammans flytta till Bertil med sambo som bor i Tumba i en stor villa. Där bor även 16-åriga gammelkatten Gustav och 5-åriga kattdiggande taxen Lisa.
Familjen har haft upp till fem kissar samtidigt och kunde erbjuda alla dessa tre kissar ett tryggt permanent hem, när de är hemmastadda kan de börja gå ut i ett kattvänligt område.
Flera hälsningar har kommit från trion som mår bra, gör framsteg, äter och utforskar och hälsar på alla nya familjemedlemmar. 

Alva
Tio st katter kom till Livbojen då ägaren hade blivit svårt sjuk och kunde ej ha kvar dem och tvingades att flytta.
En person hjälpte katterna som lämnats kvar vid huset. Hela gänget kom till Livbojen för att få en andra chans.
Alva är född 2017 och var redan kastrerad och tatuerad samt hade fått en vaccination och blev avmaskad samt behandlad med stronghold.
Hon har nu flyttat till sitt nya hem hos Nanna som tidigare har haft en hund i 14 år, hon var uppväxt med katter hemifrån och valde nu att ha katt igen.
Bilden är från Nannas nya hem där hon redan första kvällen intog sitt hem som den drottning hon är. En mycket social tjej som vill ha matte för sig själv.

Gilda
Tio katter kom till Livbojen då ägaren hade blivit svårt sjuk och kunde ej ha kvar dem och tvingades att flytta.
En person hjälpte katterna som lämnats kvar vid huset. Hela gänget kom till Livbojen för att få en andra chans.
Gilda är troligen runt sju månader gammal, och hon har fått ett hem hos Tanja som nyligen förlorat en av sina kära kissar, Gösta.
Nu kommer Gilda att tas omhand av den snälle katt-killen Petter som bor kvar i hemmet. Hon blir innekatt med Petter, lillmatte och Tanja. Bilden är från nya hemmet där hon med svansen högt i vädret visar att hon älskar sitt nya hem.
Gilda blev kastrerad, vaccinerad och avmaskad samt behandlad med stronghold för öronskabb innan hon flyttade till sin nya familj.  

Oskar
Tio katter kom till Livbojen då ägaren hade blivit svårt sjuk och kunde ej ha kvar dem och tvingades att flytta.
En person hjälpte katterna som lämnats kvar vid huset. Hela gänget kom till Livbojen för att få en andra chans.
Oskar bor numera hos Gun i Katrineholm som förlorat en av sina kissar pga sjukdom, den kissen som är kvar längtar verkligen efter en ny kompis och Oskar kommer få ett permanent hem hos Gun och hennes honkatt. Han blir innekatt och kommer att få mycket gos och uppmärksamhet då matte är pensionär och hemma för det mesta hos sina katter.
Oskar var redan kastrerad, tatuerad och hos oss blev han avmaskad och behandlad med stronghold. Nya ägaren fixar med hans vaccination då han landat lite mer i nya hemmet.

Peo
En liten grå långhårig kattunge med vit haka, troligen syskon med Pia och Per. Ålder ca tre månader. 
År 2017-2018 fångades katter in vid en mans gård, mannen hade tappat greppet och ej kastrerat katterna, vilka blev för många och gården var i misär. Katterna levde bedrövligt i de uthus som fanns.
Nu var det dags igen. Nu har vi fått tillstånd från mannen själv och Länsstyrelsen att fånga in alla katter.
Ett visst antal kom till ett katthem i Sthlm som vi vill tacka så mycket!
Lilla dunbollen blev innan han flyttade vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Peo bor numera med sin matte Virginia och sin husse och deras regdoll katt som vi hoppas på kommer att adoptera denna lilla bäbis, eller iaf ta till sig den som en vän. 
Husse är väldigt intresserad av sin nya familjemedlem och har tex lagt upp videos på You Tube där man kan följa Peos utveckling. 

Pia/Zingo och Per/Lucifer
Två små långhåriga svarta kattungar, en hona och en hane.
År 2017-2018 fångades katter in vid en mans gård, mannen hade tappat greppet och ej kastrerat katterna, vilka blev för många och gården var i misär. Katterna levde bedrövligt i de uthus som fanns.
Nu var det dags igen. Nu har vi fått tillstånd från mannen själv och Länsstyrelsen att fånga in alla katter.
Ett visst antal kom till ett katthem i Sthlm som vi vill tacka så mycket!
Dessa unga kissar på ca 3 månader tog vi till veterinären och chippade och vaccinerade, samt att vi såg till att de blev avmaskade.
Nu bor syskonparet i Skultuna hos sin nya familj med Lydia som matte. Det går otroligt bra för de små liven och massor av positiva uppdateringar har kommit. Deras utveckling går framåt med rasande fart! 

Viva
En liten svart hona på ca 12 veckor som hittades under en altan i februari 2021 då det var som kallast ute ca 15 minusgrader.
Vart hon kom ifrån vet ingen.
Familjen fångade in henne och hon lämnades i ett av våra jourhem där hon blev chippad, fullt vaccinerad och avmaskad sedan kom familjen som hade hittat henne igen och adopterade henne.
Numera bor hon alltså hos Tova som var hennes upphittare och räddare och livslånga hem. 
 

Catalina
En liten svart tjej som fångades in i en större koloni med katter där ett annat katthem tog resterande katter men denna fick komma till Livbojen med ett annat gäng ungar och några vuxna som den tytt sig till i jourhemmet.
Catalina var väldigt rädd i jourhemmet första tiden.
Sedan blev hon tamare och tamare och när hon till slut landade i ett permanent hem blev hon tam och gosig och spinnig. Vilket vi är väldigt galada för. En liten vildis blev en riktigt spinnande tamis.
Catalina bor nu hos Nils med familj i Sollentuna och är där tam med familjen och den andra kissen i familjen som redan fanns där. 
Innan Catalina flyttade blev hon vaccinerad, chippad och avmaskad. 
 

Davina
En söt liten svart kattflicka på ca ett år.
Kom till Livbojen från en uppstallningsplats i södra Sverige med Polly, Piraten, Cia, Pele och Poppsy. 
Vi såg till att hon blev kastrerad, vaccinerad, märkt och avmaskad innan hon hittade ett nytt hem.
Davina är en försiktig tjej som för varje dag blommar upp mer och mer. 

Pele/Wilma och Cia/Pekka
Två kattungar på ca 14 veckor som kom från en uppstallningsplats i Södra Sverige tillsammans med Davina, Polly, Piraten och Poppsy.
De blev hos Livbojen chippade och vaccinerade samt avmaskade.
Kissarna som är syskon bor numera hos Peter i Eskilstuna.
Han har en mysig uteplats som han nätat in som katterna verkligen kommer att älska.
Vi önskar dem lycka till i livet med sin husse som redan älskar dem väldigt mycket! 

Poppsy
En underbar kattflicka på ca 16 veckor.
Kom till Livbojen från en uppstallningsplats i södra Sverige med Davina, Polly, Piraten, Cia, Pele och Poppsy. 
Hon beskivs av jourmatte som nyfiken, lekfull, tycker om andra katter och är van vid hund. Är fortfarande lite blyg med människor men gör framsteg varje dag i sin kontakt med människor. Strax efter hon har vaknat upp går att klappa henne då spinner hon som en liten traktor.
Tycker om kattgodis och särskilt att fånga godisar och flyttar gärna till ett hem med en annan kattkompis som hon kan leka och busa med.
Vaccinerad en gång, chippad och avmaskad. Rumsren.
Poppsy bor numera hos Jenny som bor straxt utanför Eskilstuna, hon får en kattkompis som heter Oniks. 

Polly
Polly och Piraten kom med Davina, Pele, Cia och Poppsy till Livbojen från en uppstallningsplats i södra Sverige.
Tyvärr utan bakgrundsinformation.
Polly är en ung katthona på 7 ca månader.
Hon har av Livbojen blivit kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Finner sig i att bli buren och är en riktig liten spinnmaskin och mycket gosig när hon sätter igång med sitt spinnande.
Hon gillar andra katter.
Polly fick namnet efter sin "Polydaktyli" som gör att man har fler tår än normalt, sk "Skeppskatt".
Polly har nu fått ett eget hem med en kattkompis, i ett hus nära skogen där hon sedan kan bli utekatt. 

Piraten
En sju månader gammal kille som kommer med Polly och några andra kissar från en uppstallningsplats i södra Sverige med vännerna Davina, Polly, Cia, Pele och Poppsy.
Utan bakgrundsinformation tyvärr, men av det jourhemsmatte sett så är han en gosig kille men något rädd, springer dock inte iväg och är ok med att bli buren.
Har inte visat någon längtan ut utan trivs som innekatt. Helt rumsren.
Vill ha kattsällskap i nya hemmet.
Piraten fick namnet efter sin "Polydaktyli" som gör att man har fler tår än normalt, sk "Skeppskatt". Alltså en liten pirat-katt. 
Numera bor Piraten med sin matte Johanna och husse och katten Barbapappa som adopterades från Livbojen år 2017. 
Det här kommer nu bli en liten komplett familj på fyra individer! 

Ofelia och Otto
En person hade flyttat ifrån flera katter och de hade genom ett par kullar förökat sig och grannarna hade ringt en kattförening i närheten men inget hände.
Livbojen trädde in och såg till att tre kissar blev kastrerade och fick stanna i två hushåll som matat dem. 
Dessa två kom till Markus med sambo som bor i en lägenhet i Eskilstuna. Kissarna är förvildade och behöver mycket lång tid på sig, samt tålamod från sin nya familj och detta har paret varit införstådda med från början.
Nu börjar en lång resa för kissarna att i sitt nya hem bli helt tama. De är redan rumsrena och äter bra med mat osv. 
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade. 
Ålder uppskattas till 1-2 år på Ofelia och 6-8 månader på Otto. 

Edith
En vacker och social sköldpaddsfärgad hona född 2018. Vill vara med sin människa hela tiden och är gosig och ett fint sällskap. 
Edith bodde ute med några andra katter som var vilda och mindre, ev hennes ungar. De har fått stanna på gården i södra Sverige och Ehith som är tam och verkligen vill vara nära människor kommer få bli innekatt och få den uppmärksamhet och mys som hon vill ha.
Hon blev kastrerad, vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb. Nu slipper hon fler kullar utomhus och fler kattungar slipper lida.
Edith har nu fått flytta till Marikas mamma som bor i en stor trea med balkong, Edith mår jättebra och den nya matten trivs bra med sin nya kompis, enligt hälsning som vi fått till Livbojen.  
 

Oskar
Vuxen något äldre kastrerad hankatt (ca 5-6 år enl veterinär) som är långhårig och röd-vit och rätt stor i storleken. 
Social, rumsren. Går bra ihop med andra katter.
Oskar kommer från en uppstallningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation. 
Oskar har nu flyttat till Monika i Västerås som är en äldre kvinna som önskar kattsällskap. Hon är pensionär och kommer kunna umgås mycket med Oskar.
Oskar kommer bli innekatt och som stöd för den lilla familjen finns Monikas dotter Karina och något skulle inträffa. 

Kalleman
En svart lite semilånghårig kille på ca 2-3 år. Stor kille, lite som en nallebjörn. 
Han har levt ute som hemlös och hittades då han åt fågelfrön mitt i smällkalla vintern. Ingen kändes vid honom. Han visade sig vara okastrerad och omärkt.
Nu är Kalleman i ett av våra jourhem. Han är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Han är en väldigt social kille, följer efter som en hund. Ligger gärna i sängen och sover med en. Kan ligga och sova på dagarna och kommer fram och vill gosa och gå efter om kvällarna. Han måste ha haft ett hem någongång i tiden.
Han kan ibland göra något kärleksbett så ej en katt för en familj med små barn, utan med vuxna som kan förstå en katts beteende bättre och förstår att han ej är elak.
Han gillar inte andra katter.
Han vill kunna gå ut och in fortfarande, står vid dörren och kikar och är nyfiken på miljön där ute.
Adopterad av Linda med sambo som bor på landet i Tystberga utanför Nyköping. De har inga andra djur och här kommer Kalleman kunna få bli utekatt som han verkligen vill vara.
Paret har tidigare erfarenhet av kissar som kan bli överkeliga och de har nu rapporterat att det går alldeles utmärkt med deras älskade Kalleman och fotografiet är taget i nya hemmet. 

Molly och Mimmi
Två 13 åringa honor vars matte är långtidssjuk och aldrig kommer kunna ta hand om sina små älsklingar igen. Kattflickarna har bott ihop som innekatter hos sin matte fram tills nu.
Nu har kissarna via Livbojen chans till att hitta ett nytt hem.
De har flyttat till samma hem nu hos Frida med familj. Hon och hennes sambo samt två barn bor i en lägenhet och här kommer katterna få bo med dem som innekatter.
Molly, långhårig, kastrerad vaccinerad en gång samt tatuerad.
Mímmi svart kastrerad, vaccinerad en gång samt tatuerad. 
Vid katternas vaccination nyligen såg inte veterinären några fel som behövde utredas vidare.

Maddie och Pojken
Maddie var hos Livbojen som liten. Hon har sedan flyttat runt till två hem och kom åter till oss för att söka nytt hem igen. Detta skall bli sista hemmet för henne.
Pojken fångades in vid en matstation i Vilsta industriområden där han gick och åt mat, okastrerad, omärkt osv.
Båda katterna blev innan de flyttade helt klara med kastrering, märkning samt vaccination.
De träffades i jourhemmet och tydde sig till varandra. Ingen av dem verkade trivas att bo som innekatt.
De bor numera hoa Josefin S. som har en gård utanför Stallarholmen i Strängnäs där vi hoppas de kommer trivas. I sitt nya hem kommer de få bli försäkrade, avmaskade och vaccinerade vid behov. 

Rebecca
Ca sex månader 
gammal ungkatt.
Har blivit kastrerad, dubbelt vaccinerad, tatuerad och avmaskad.
Är skygg. Levde med en stor koloni där kattena bodde i frigolithus och fick mat regelbundet men de levde okastrerade så de blev ca 30 katter till slut. Vi tog fyra yngre kissar. Honor.
De andra katterna har kommit till andra katthem, vi hjälptes åt att rädda alla katter. 
Rebecca bor numera med Tone i en lägenhet där hon blir innekatt och snart kommer en annan kattkompis anlända så fort hon boat in sig i sitt nya hem.
(hon har nu fått en kattkompis som heter Trudelutt/Zimba, som kommer från Livbojen)

Ronja
En ca fem månader gammal kattunge.
Har fått avmaskning, vaccination opch chip.
Är skygg och levde i en stor koloni där katterna bodde i frigolithus, de fick mat regelbundet men de levde okastrerade så de blev ca 30 katter till slut. Vi tog fyra yngre honkatter till Livbojen.
De andra katterna har kommit till andra katthem, vi hjälptes åt att rädda alla katter. 
Ronja är alltså en skygg kattunge med allt vad det innebär, till ett hem med en trygg kisse redan. OBS får inte gå ut innan kastrering och helt trygg. 
Ronja har flyttat till Maria Å. och hennes man, de bor i Torshälla och har mycket tid och tålamod samt en "hjälpkatt", en tryggis vid namn Vegas. Katterna blir innekatter. 

 

Ruth och Regina
Två små ungkatter som kommer från en gård i södra Sverige med en massa katter som förökade sig. De hade byggt många små frigolitlådor till katterna och de fick mat varje dag men antalet katter hade totalt spårat ur och de flesta behövde nytt hem.
Livbojen tog fyra st kissar från detta projekt, det var flera organisationer inblandade och tillsammans räddade vi alla kissar. 
Ruth var ca 6 mån och blev kastrerad, vaccinerad och märkt.
Regina är för liten för kastrering, hon är chippad och vaccinerad och båda två är avmaskade. 
De har nu permanent flyttat till Carina med sambo, de bor i Åkers Styckebruk och har redan en hankatt på åtta år som är en trygg kille, vi hoppas tjejerna kan bli tama i hans närvaro.
När de är trygga får de bli utekatter med sin killkompis. 

Ronja
En semilånghårig gultabby och vit hona på ca 2.5 år.
Kom till Livbojen då ingen kände igen henne och hon sökte sig till ett hus, efterlysningar gav inget, hon var okastrerad och omärkt. 
Livbojen har nu sett till att hon blivit kastrerad, avmaskad, chippad och vaccinerad. 
Beskrivs av jourmatte som lekfull, och väldigt underbar i sin personlighet. Hon gillar att "buffa i ansiktet" och stångas och visa sin uppskattning mot människor. Hon är helt tam i sättet men helt ointresserad av andra katter. Gärna ensamkatt i hushållet. Krav är att hon får möjlighet att gå ut då hon tidigare varit utekatt.
Hon har träffat hund och det är ok, men hon gillar inte direkt hunden i hemmet.  
Vid kastrering, vaccination och chip kollades tänder och de såg fina ut. 
Ronja bor numera hemma hos Anna med familj och kommer få bli ensamkatt med mycket uppmärksamhet, vilket vi vet att hon gillar. Hon kommer även få kunna gå ut framöver då hon bott in sig på nya stället. 

Gordon
En gultigrerad och vit hane på 6 månader.
Han fångades in som kattunge vid en gård, ingen mamma eller syskon syntes till. Han var förvildad och lite sjuk och behövde lång tid i jourhememt och anpassa sig.
Gordon genomgick kastrering, vaccination, chip, tatuering och avmaskning.
Han har behandlats för snuva och blivit så gott som frisk men lite symptom finns kvar och kanske det kommer finnas kvar hela livet. Veterinären har bedöms hans mående som bra ändå, han har helt klart livskvalitet och påverkas bara då och då av sviterna av detta.
En ny ägare skall bara ha honom, eller ev någon mer katt med samma problematik.
Han behöver bli ensamkatt men ev i framtiden om hans symptom på snuvan lindras så kan en till kisse få bli hans vän. 
Gordon har nu fått ett permanent hem med Stefan och hans son och sambon Valentina. De bor i Torshälla och här kommer Gordon få ett lugnt tryggt hem hos sin familj, som gillar mysiga hemmakvällar och är beredda på att det tar tid för Grodon att landa och finna trygghet.
Bilden är en hälsning från nya hemmet, en stolt husse meddelar att Gordon är i princip är tam, äter, leker och gosar i sängen. Det går jättebra med honom! 

Celine
Trevlig och social honkatt på två år.
Är kastrerad, vaccinerad, chippad, tatuerad och avmaskad.
Hon kommer från en gammal dam som inte längre kunde ta hand om henne.
Hon verkar gå bra ihop med andra katter, har varit utekatt men verkar trivas som innekatt också. 
Celine bor nu i Ärla hos sin nya matte som är en äldre dam som förut haft både katt och hund. Nu saknade hon närhet av djur igen och har fått en trevlig kisse som kan bli hennes sällskap och livskamrat. 
 

Pelle, numera Fenriz
Ung kattkille på 6-7 månader som kom in till oss med kompis/bror Sixten, pga att ägaren fått allergi.
Pelle har tills nu varit innekatt. Han går bra ihop med andra katter. Det är en snäll och social fin grabb.
Pelle bor numera i Sköldinge hos Åsa med familj och deras andra kisse.
Bilden är tagen i nya hemmet och matte hälsar att Fenriz snabbt blivit en självklar familjemedlem. Älskad av dem alla och accepterad av deras andra äldre kisse. Vi är så glada för Fenriz nya hem!

Kurkki
En creme- och vitfärgad kille på två år.
Kom till Livbojen med tre andra katter (Samson, Dottie och Simba) då matte blivit sjuk. 
Han beskrivs av jourmatte som lekfull, nyfiken och helt underbar i sättet. Han kan bo tillsammans med annan lekfull katt. Han är kelig som en tok och hänger gärna med överallt där man går. Gillar även hunden i jourhemmet.
Han är rumsren och har inga problem med kattlådan. Går på finkorning klumpbildande kattsand. 
Kurkki bor numera hos Jenny som har två barn och en devonrex kille på fem år. Kurkki kommer hos den nya familjen kunna gå ut om han önskar. Vi har fått rapport att det hela går mycket bra och att de stortrivs med varandra i den nya familjen! 

Samson och Dottie
Från södra Sverige kom dessa söta syskon tillsammans med sin kattkompis Simba. 
De bodde hos en kvinna som blivit allvarligt sjuk och inte längre kunde ta hand om dem.
Inget var gjort på dem då de kom till oss så vi såg till att de blev kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade.
Kissarna skulle mellanlanda i ett akut jourhem hos Camilla med familj i Stenkvista, men när jourmatte skulle hämta dem hade de redan stulit familjens hjärta och de fick stanna kvar permanent.
De bor nu hos sin familj ute på landet och när de bott in sig kan de få börja gå ut lite smått.
 

Stina
Tre år gammal honkatt, kastrerad, chippad och tatuerad och avmaskad.
Kom till Livbojen med katten Sally och systern Stina då matte tyvärr gått bort.
Kissarna har haft ett bra liv med en ansvarsfull matte och är i väldigt fint skick, hull, vikt päls och verkar väldigt välmående.
Stina har fått flytta ut på landet till Marina som sedan tidigare har en katt.
Efter en kort prövoperiod med den andra honkatten visade det sig att de skulle gå bra ihop.

Marina och hennes två barn tycker att Stina är en alldeles underbar liten fröken och matte meddelar att hon sällan sett en gosigare katt! 
 

Sigge
Tre år gammal hankatt, kastrerad, chippad och tatuerad och avmaskad.
Kom till Livbojen med kattkompisen Sally och systern Stina då matte tyvärr gått bort.
Kissarna har haft ett bra liv och är i väldigt fint skick, hull, vikt päls och verkar väldigt välmåemde.
De tre har gått in och ut i ett hus men verkar inte beroende av varandra.
Sigge vill ev fortsätta kunna gå ut. 
Sigge beskrivs av jourmatte som väldigt gosig och social. Ganska lugn och ej så busig. 
Sigge fick ta Sixtens plats då han tragiskt omkom i en svår sjukdom.
Hos Mia i Barva har den här killen nu ett permanent hem och han trivs jättebra med sin nya kompis Simba, killarna kommer få bli utekatter med tiden.

Sally
Nio år gammal svart hona, kastrerad, tatuerad och avmaskad.
Kom till Livbojen med Sigge och Stina, då matte tyvärr gått bort.
Kissarna har haft ett bra liv och är i väldigt fint skick, hull, vikt päls och verkar väldigt välmåemde.
Sally bor numera hos Kristina med sambo som för många år sedan adopterade helvita katten Flingan via Livbojen, de hade en period en svart hane också som tyvärr hastigt gick bort.
Nu bor Sally med familjen och efter en lång prövotid kommer hon nu bättre överens med Flingan, och Sally sover med matte i sängen och anpassar sig mer och mer till sitt nya hem. Hon är en blyg gosig kisse men kommer få fortsätta utvecklas i sin takt i sitt trygga hem som ger henne mycket kärlek. 

Simba och Sixten
Simba ca två år, kom till Livbojen med Samson och Dottie.
Sixten ca 7 månader, kom med Pelle till Livbojen.
De både träffades i jourhememt och gillade varandra.
När Mia kom för att hälsa på kissarna fastnaden hon för de två underbara pojkarna och nu bor de hos henne i Barva med trygga utemöjligheter i framtiden.
Simba var redan kastrerad, blev vaccinerad och chippad och avmaskad via Livbojen.
Sixten fick allt via Livbojen, både kastrering, vaccination, märkning och avmaskning. 

Mia
Mias ålder är oklar. Men hon är en stor stabil hona som är trevlig och social. Hon hittades utomhus och några hade matat henne flera månader innan den fångade in henne i en fälla.
Väl infångad visade hon sig vara tam, men ej chippad eller tatuerad så hon kunde ej kopplas till någon ägare.
Hon kom till oss för att bli kastrerad, märkt, vaccinerad o avmaskad mm och för att hitta ett nytt tryggt hem.
Hon önskar bli ensamkatt i nya hemmet, utan andra katter. Hon har varit mycket ute men verkar trivas som innektt med.
För intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter, vilket hem ni kan erbjuda härliga Mia och vart ni bor.
Hon finns i jourhem i Vallby i Eskilstuna. 
Mia har fått ett permanent hem hos Oscar och Aurora med hunden Apollo och de bor i Mariefred.

Lukas
Lukas och en till kattkompis lämnades kvar i Stallarholmen då familjen hastigt flyttade till annan ort.
Katterna blev kvar och ägarna hämtade dem inte. Vi bestämde att om de hittas i Stallarholmen får de komma till Livbojen för att hitta nya hem.
Lukas var redan kastrerad sedan förut men ej märkt. Enligt en uppgift från de förra ägarna är han två år.
Tyvärr är hans syster ej inne hos oss ännu men vi hoppas att även hon hittas välbehållen. 
Vi såg till att Lucas fick två vaccinationer, chip och avmaskning samt ett tandvårdsbesök som bekostades av Livbojen, där Lukas fick tandsten borttagen. En tand hade ramlat ut och behövdes ej dras ut av veterinären.
Lukas har flyttat till Petra som verkligen gillade Lukas då hon kom för att besöka honom i jourhemmet. 

Babsan
En äldre honkatt född 2007. 
Babsan har en mycket härlig personlighet. Hon är väldigt social, lite som en hund i sättet.
Hon vill gärna vara med överallt, allt från att sova i sängen, kolla på TV i soffan och spinna och kela.
Hon gilla inte andra katter så mycket och trivs jättebra som ensamkatt.
När vi fick in henne hade hon mycket sår efter slagsmål i huvudet, detta är nu helt läkt och hon mår fint. Hon hade lämnats själv hemma vid huset och fick mat i en öppen källare några dagar i veckan, inte mycket till liv för en supersocial kisse med mycket kärlek att ge. Vi tog in henne för att ge henne ett värligt liv som katt. 
Passar i ett lugnt hem för någon som vill ha en mysig kompis. Gärna som innekatt nu när hon är på ålderns höst. 
Hon är kastrerad, fullt vaccinerad, avmaskad och tatuerad i örat. 
Hon har varit utekatt men trivs jättebra inne med.
Babsan bor nu med sin familj och kommer bli en älskad familjemedlem. 

Sessan
Honkatt på 12 år. Mamma till Knorras, Frasse och Pip.
De bodde ihop hos sin husse, men husse blev tyvärr allvarligt sjuk och kommer inte kunna ta hand om sina katter mera.
De är innekatter. De är rumsrena, och sociala.
Sessan blev 210105 kastrerad, vaccinerad och chippad, och tänderna bedömdes ok och utan åtgärd. 
Yvonne kom och hälsade på Sessan och föll direkt för hennes charmiga sätt och söta utseende.
Hon har fått flytta hem till Yvonne och blir fortsatt bortskämd innekatt med mycket gos och bekvämligheter.
Nya matte har rapporterat att hon är väldigt nöjd med Sessan och hon är så nöjd att hon adopterade en ny katt, då saknaden efter den förra kissen var väldigt stor. 
 

Pip
Hankatt på 8 år. Ganska mycket vitt i ansiktet, svart vit i teckningen. 
Vuxen unge till mamma Sessan på 12 år, och bror med Frasse och Knorras. 
De bodde hos sin husse tillsammans, men pga husses svåra sjukdom måste de nu hitta ett annat hem.
Pip är en rumsren och social innekatt. Han är väldigt kelig och vill vara nära en människa hela tiden, man bör ha mycket tid för denna kelgris.
Är dubbelt vaccinerad, chippad och sedan tidigare kastrerad. Tänder ok enligt kontroll. Är helt rumsren, använder kattlåda med klumpbildande kattsand. Äter veterinärfoder och detta medföljer vid köp. Tog blodprov, detta var utan anmäkning på lever och njurar. 
Behöver dock äta veterinärfoder.
Pip bor numera i Sundsvall med sin familj, bla en liten människa på 11 år som får nöjet att umgås och mysa med härliga Pip-killen.
Pip kommer kunna få vara utekatt när han bott in sig då nya familjen bor på landet.

Frasse
En social och trevlig hankatt på 8 år. 
Vuxen kattunge till mamma Sessan och bror med Knorras och Pip.
De bodde hos sin husse tillsammans, men pga husses svåra sjukdom behövde de hitta nya permanenta hem.
Han var redan kastrerad då han kom till Livbojen, men vi såg till att han blev vaccinerd och chippad.
Frasse har flyttat till Julia som bor i Flen, här blir han bortskämd och älskad innekatt i en lägenhet med väldigt mycket gos och uppmärksamhet. Vi tror att matte kommer få mycket glädje av denna fina kille. 

Madde och Knorras
Madde, kattmamma till Danne, Draco, Didrik och Decibel. Familjen var nya sk "jourhems skatter" och gick att följa under uppväxten på Fb. 
Kom från ett par som matat katter utomhus, de hade förökat sig och levde i skrotbilar, skjul mm på gården. Madde med 17 kompisar fångades in. Jourmatte märkte av att hon längtade ut igen. Även Krorras ville nog ut såg vi. Han hade levt som innekatt med mamma Sessan och bröderna Pip och Frasse men verkade lite uttråkad inomhus. 
Maddde blev kastrerad, vaccinerad och märkt, Knorras som var kastrerad redan blev märkt och vaccinerad.
De två bor nu på en gård med liv och rörelse, hemma hos Anna där det finns både höns och hundar och andra djur. Ett spännande liv på gården väntar kissarna.
Ps Madde som haft problem med sin tarm kommer få gå på royal canin intestinal torrfoder.

Danne
Låg i magen på mamma Madde då hon fångades in för att trygghet få föda sina små ungar inomhus. 
Bor numera hemma hos matte Elina och henens barn, han kommer att få leka mycket med katterna Prinsen och Prinsessan som bor i den närmaste släkten.
Innan Danne flyttade till permanent hem blev han fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Draco
Låg i magen på mamma Madde då hon fångades in för att trygghet få föda sina små ungar inomhus. 
Bor numera med matte Nikki och hennes andra kissar. 
Innan Draco flyttade till permanent hem blev han fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Didrik
Låg i magen på mamma Madde då hon fångades in för att trygghet få föda sina små ungar inomhus. 
Bor numera med matte Linn och en kattkompis. 
Innan Didrik flyttade till permanent hem blev han fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Decibel
Låg i magen på mamma Madde då hon fångades in för att trygghet få föda sina små ungar inomhus. 
Bor numera med Tilia och familj. Sedan tidigare har familjen katten Gråvind från Livbojen.
Många hälsningar har kommit från Decibel som numera putsas och tas omhand av storebror Gråvind och av resten av familjen såklart. 
Innan Decibel flyttade till permanent hem blev han fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Doris
Social och kelig hona på tre år. Kom till Livbojen med kompisen Donna pga att en familjemedlem utvecklat kraftig allergi.
Är kastrerad, vaccinerad, chippad, tatuerad och avmaskad.
Har varit ute och innekatt. Går bra ihop med andra katter men är självständig och kan nog vara ensamkatt med om hon får mycket stimulans på annat vis.
Vill ej vara innekatt i liten lägenhet utan andra kattvänner.
För intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter, vilket hem ni kan erbjuda fina Doris och vart ni bor.
Fina Doris bor nu med sin familj Leonie, Mattias och deras två barn i Odlaren i Eskilstuna, Doris kommer kunna få bli utekatt med tiden då det är ett lugnt villaområde med skogen i närheten. 

Donna
Kom in till Livbojen med katten Doris pga akut allergi hos familjemedlem. Hon är tre år gammal. 
De båda var redan chippade när de kom men hos Livbojen ordnade vi med så de blev kastrerade, vaccinerade, tatuerade och avmaskade.
Nu bor Donna med Angelica och Fredrik som länge drömt om en långhårig social hona, det har de nu äntligen fått.
Donna kommer bli kompis med en röd kattkille som paret redan adopterat från Livbojen sedan tidigare. 

Sture
Född 180506.
Sture bodde med en familj men de fick personliga problem, flyttade och tog ej med sig honom till nya boendet. Efter en vecka ensam vid huset fick vi veta detta och tog in Sture.
Han kastrerades, vaccinerades och märktes och avmaskades.
Nu bor Sture med Elin i Vingåker där han kommer kunna få bli utekatt med tiden för han kommer få bo lantligt med skog omkring sig. Vi tror det passar väldigt bra för Sture som tidigare varit utekatt och gillade detta. 

Kajsa
På en gård i södra Sverige bodde 14 st katter och ägaren som matat dem hade flyttat, han återvände och matade dem dagligen men de som köpt gården ville inte ha katterna på köpet.
Alla katter var okastrerade och började föröka sig i rasande fart. Av de 14 katterna var 11 st honor och till våren hade det varit uppskattningsvis 40-50 kattungar på gården. Det fick inte bara hända!
Livbojen tog in ALLA katter så inga katter blev kvarlämnade. 
Kajsa är kastrerad, dubbelt vaccinerad, cippad samt tatuerad, avmaskad och behandlad för öronskabb. Hon har även fått ett par skadade tänder utdragna och fått tandsten borttagen så hon har väldigt bra tandstatus nu. 
Kajsa är ca 1-2 år, de har fått mat regelbundet på gården så de var inte alls magra, de har mestadelen levt ute men även fått komma in i en stor hall där de fått vara i värmen, gårdsägaren har försökt klappa dem så gott det gick men det var svårt då de blev fler o fler. 
I Kjula på en mindre hästgård bor nu Kajsa som helst ville vara ensamkatt i sitt nya hem.
Hon har fått boa in sig i det varma fikarummet med mat, kattlåda och allt hon behöver. Stallet blir nästa steg och framöver kommer hon kunna gå och komma som hon vill.
Nya matte i stallet säger att det går över förväntan med Kajsa som verkligen trivs och verkar nöjd med sitt nya kattliv. Hon går runt och inspekterar och ligger inte bara o trycker vilket är skönt att höra. 
 

Kitty och Kevin
På en gård i södra Sverige bodde 14 st katter och ägaren som matat dem hade flyttat, han återvände och matade dem dagligen men de som köpt gården ville inte ha katterna på köpet.
Alla katter var okastrerade och började föröka sig i rasande fart. Av de 14 katterna var 11 st honor och till våren hade det varit uppskattningsvis 40-50 kattungar på gården. Det fick inte bara hända!
Livbojen tog in ALLA katter och nu söker de hem via oss.
De är kastrerade, fullt vaccinerade, cippade samt tatuerade, avmaskade och behandlade för öronskabb två ggr.
Kevin och Kitty är ca 6 månader gamla, de har fått mat regelbundet så de var inte alls magra, de har mestadelen levt ute men även fått komma in i en stor hall där de fått vara i värmen, gårdsägaren har försökt klappa dem så gott det gick men det var svårt då de blev fler o fler. Det märks att de varit inne förut och alla är rumsrena, men de är ovana med klapp och kel och närhet. Dock är de nyfikna och springer inte undan utan ligger kvar. De blir mer och mer lugna och stabila och mer och mer framåt.
Kattsystrarna bor numera med Altea och hennes sambo i Rättvik, i en stor rymlig trea. Då paret är hemma mycket på olika tider kommer katterna få mycket sällskap, vilket kan vara bra då de är skygga och behöver en del tid och tålamod för att bli helt tama, vilket nya matte och husse är införstådda med.
Vi är glada att de har fått ett hem där de kan utvecklas i sin egen takt. 
 

Molly
En av totalt 14 katter vi räddade från en gård i södra Sverige.
Ägaren till gården flyttade och den som skulle ta över ville inte ha de 14 okastrerade kissar som matats vid gården. Framtiden för dem var väldigt osäker och i värsta fall hotades de av avskjutning.
Molly var en av kissarna som togs in och blev kastrerad, vaccinerad, märkt och avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb. Hon hade tyvärr svåra sviter av sin intensiva öronskabb och fick många återbesök hos veterinären för att få hjälp med sina öron, efter en tid blev hon äntligen frisk och kunde slippa besvären. 
Hon har fått ett permanent hem och mår bra hos sin nya matte. 

Elise och Red Bull
Elise (svart hona nu ca 8 mån) kom till Livbojen som liten kattunge, hon fångades in i södra Sverige, bakom en butiksdörr där hon satt inklämd, livrädd och supermager.
Red Bull (röd-vit hane ca ett år nu) kom med ett gäng på totalt 18 katter in till vår verksamhet, han var skygg till en början men blev tam med mycket kärlek och tåalmod från jourmatte.
Även lilla Elise växte till sig och blev tam.
De båda blev kastrerade, fullt vaccinerade, avmaskade och chippade innan de fick flytta till nytt hem.
Och de är först ut år 2021 att få ett hem, gemensamt har de nu flyttat till Anna som bor i en rymlig lägenhet i Fröslunda i Eskilstuna, henens balkong kommer nätas in till våren så de även får sitta där och njuta av naturen.
I en trygg lägenhet med massor av spännande grejer börjar nu ett mysigt kattliv för de båda ungkatterna och vi hoppas de kommer trivas i varandras sällskap och att matte får två nya vänner för livet.