Samson och Dottie
Från södra Sverige kommer dessa sötnosar, som är syskon.
De bodde hos en kvinna som blivit allvarligt sjuk och inte längre kunde ta hand om dem.
Inget var gjort på dem då de kom till oss så vi såg till att de blev kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade.
Kissarna skulle mellanlanda i ett akut jourhem hos Camilla med familj i Stenkvista, men när jourmatte skulle hämta dem hade de redan stulit familjens hjärta och de fick stanna kvar permanent.
De bor nu hos sin familj ute på landet och när de bott in sig kan de få börja gå ut lite smått.

 

Lukas
Lukas och en till kattkompis lämnades kvar i Stallarholmen då familjen hastigt flyttade till annan ort.
Katterna blev kvar och ägarna hämtade dem inte. Vi bestämde att om de hittas i Stallarholmen får de komma till Livbojen för att hitta nya hem.
Lukas var redan kastrerad sedan förut men ej märkt. Enligt en uppgift från de förra ägarna är han två år.
Tyvärr är hans syster ej inne hos oss ännu men vi hoppas att även hon hittas välbehållen. 
Lukas blev hos Livbojen märkt och vaccinerad och avmaskad. Man upptäckte att han hade dåliga tänder och är nu inbokad på en tandundersökning och utdragning av några tänder, vilket Livbojen kommer att bekosta.
Lukas har flyttat till Petra som verkligen gillade Lukas då hon kom för att besöka honom i jourhemmet. Petra kommer själv åka till Vettris för att dra ut tänder på Lukas. 

Sessan
Honkatt på 12 år. Mamma till Knorras, Frasse och Pip.
De bodde ihop hos sin husse, men husse blev tyvärr allvarligt sjuk och kommer inte kunna ta hand om sina katter mera.
De är innekatter. De är rumsrena, och sociala.
Sessan blev 210105 kastrerad, vaccinerad och chippad, och tänderna bedömdes ok och utan åtgärd. 
Yvonne kom och hälsade på Sessan och föll direkt för hennes charmiga sätt och söta utseende.
Hon har fått flytta hem till Yvonne och blir fortsatt bortskämd innekatt med mycket gos och bekvämligheter.
Nya matte har rapporterat att hon är väldigt nöjd med Sessan och hon är så nöjd att hon adopterade en ny katt, då saknaden efter den förra kissen var väldigt stor. 
 

Frasse
En social och trevlig hankatt på 8 år. 
Vuxen kattunge till mamma Sessan och bror med Knorras och Pip.
De bodde hos sin husse tillsammans, men pga husses svåra sjukdom behövde de hitta nya permanenta hem.
Han var redan kastrerad då han kom till Livbojen, men vi såg till att han blev vaccinerd och chippad.
Frasse har flyttat till Julia som bor i Flen, här blir han bortskämd och älskad innekatt i en lägenhet med väldigt mycket gos och uppmärksamhet. Vi tror att matte kommer få mycket glädje av denna fina kille. 

Donna
Kom in till Livbojen med katten Doris pga akut allergi hos familjemedlem. Hon är tre år gammal. 
De var chippade när de kom men hos Livbojen ordnade vi med så de blev kastrerade, vaccinerade, tatuerade och avmaskade.
Nu bor Donna med Angelica och Fredrik som länge drömt om en långhårig social hona, det har de nu äntligen fått.
Donna kommer bli kompis med en röd kattkille som paret redan adopterat från Livbojen sedan tidigare. 

Sture
Född 180506.
Sture bodde med en familj men de fick personliga problem, flyttade och tog ej med sig honom till nya boendet. Efter en vecka ensam vid huset fick vi veta detta och tog in Sture.
Han kastrerades, vaccinerades och märktes och avmaskades.
Nu bor Sture med Elin i Vingåker där han kommer kunna få bli utekatt med tiden för han kommer få bo lantligt med skog omkring sig. Vi tror det passar väldigt bra för Sture som tidigare varit utekatt och gillade detta. 

Kajsa
På en gård i södra Sverige bodde 14 st katter och ägaren som matat dem hade flyttat, han återvände och matade dem dagligen men de som köpt gården ville inte ha katterna på köpet.
Alla katter var okastrerade och började föröka sig i rasande fart. Av de 14 katterna var 11 st honor och till våren hade det varit uppskattningsvis 40-50 kattungar på gården. Det fick inte bara hända!
Livbojen tog in ALLA katter så inga katter blev kvarlämnade. 
Kajsa är kastrerad, dubbelt vaccinerad, cippad samt tatuerad, avmaskad och behandlad för öronskabb. Hon har även fått ett par skadade tänder utdragna och fått tandsten borttagen så hon har väldigt bra tandstatus nu. 
Kajsa är ca 1-2 år, de har fått mat regelbundet på gården så de var inte alls magra, de har mestadelen levt ute men även fått komma in i en stor hall där de fått vara i värmen, gårdsägaren har försökt klappa dem så gott det gick men det var svårt då de blev fler o fler. 
I Kjula på en mindre hästgård bor nu Kajsa som helst ville vara ensamkatt i sitt nya hem.
Hon har fått boa in sig i det varma fikarummet med mat, kattlåda och allt hon behöver. Stallet blir nästa steg och framöver kommer hon kunna gå och komma som hon vill.
Nya matte i stallet säger att det går över förväntan med Kajsa som verkligen trivs och verkar nöjd med sitt nya kattliv. Hon går runt och inspekterar och ligger inte bara o trycker vilket är skönt att höra. 
 

Kitty och Kevin
På en gård i södra Sverige bodde 14 st katter och ägaren som matat dem hade flyttat, han återvände och matade dem dagligen men de som köpt gården ville inte ha katterna på köpet.
Alla katter var okastrerade och började föröka sig i rasande fart. Av de 14 katterna var 11 st honor och till våren hade det varit uppskattningsvis 40-50 kattungar på gården. Det fick inte bara hända!
Livbojen tog in ALLA katter och nu söker de hem via oss.
De är kastrerade, fullt vaccinerade, cippade samt tatuerade, avmaskade och behandlade för öronskabb två ggr.
Kevin och Kitty är ca 6 månader gamla, de har fått mat regelbundet så de var inte alls magra, de har mestadelen levt ute men även fått komma in i en stor hall där de fått vara i värmen, gårdsägaren har försökt klappa dem så gott det gick men det var svårt då de blev fler o fler. Det märks att de varit inne förut och alla är rumsrena, men de är ovana med klapp och kel och närhet. Dock är de nyfikna och springer inte undan utan ligger kvar. De blir mer och mer lugna och stabila och mer och mer framåt.
Kattsystrarna bor numera med Altea och hennes sambo i Rättvik, i en stor rymlig trea. Då paret är hemma mycket på olika tider kommer katterna få mycket sällskap, vilket kan vara bra då de är skygga och behöver en del tid och tålamod för att bli helt tama, vilket nya matte och husse är införstådda med.
Vi är glada att de har fått ett hem där de kan utvecklas i sin egen takt. 
 

Molly
En av totalt 14 katter vi räddade från en gård i södra Sverige.
Ägaren till gården flyttade och den som skulle ta över ville inte ha de 14 okastrerade kissar som matats vid gården. Framtiden för dem var väldigt osäker och i värsta fall hotades de av avskjutning.
Molly var en av kissarna som togs in och blev kastrerad, vaccinerad, märkt och avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb. Hon hade tyvärr svåra sviter av sin intensiva öronskabb och fick många återbesök hos veterinären för att få hjälp med sina öron, efter en tid blev hon äntligen frisk och kunde slippa besvären. 
Hon har fått ett permanent hem och mår bra hos sin nya matte. 

Elise och Red Bull
Elise (svart hona nu ca 8 mån) kom till Livbojen som liten kattunge, hon fångades in i södra Sverige, bakom en butiksdörr där hon satt inklämd, livrädd och supermager.
Red Bull (röd-vit hane ca ett år nu) kom med ett gäng på totalt 18 katter in till vår verksamhet, han var skygg till en början men blev tam med mycket kärlek och tåalmod från jourmatte.
Även lilla Elise växte till sig och blev tam.
De båda blev kastrerade, fullt vaccinerade, avmaskade och chippade innan de fick flytta till nytt hem.
Och de är först ut år 2021 att få ett hem, gemensamt har de nu flyttat till Anna som bor i en rymlig lägenhet i Fröslunda i Eskilstuna, henens balkong kommer nätas in till våren så de även får sitta där och njuta av naturen.
I en trygg lägenhet med massor av spännande grejer börjar nu ett mysigt kattliv för de båda ungkatterna och vi hoppas de kommer trivas i varandras sällskap och att matte får två nya vänner för livet.