livbojen logga fb

Gucci
Kom med ett gäng katter från en uppstaällningsplats i södra Sverige, tyvärr utan bakgrundsinformation så vi vet inte riktigt hur han levt tidigare.
Men vi bedömer det som en kille som är ca 2-3 år gammal, helt svart ganska högbent, är ok med andra katter. Är social och snäll. Något blyg vid första mötet.
Han var redan kastrerad när han kom samt id-märkt, vi ordnade så han blev vaccinerad och avmaskad innan han flyttade till nytt hem.
Nu bor Gucci hos Jessicas föräldrar på landet i Nyköping, de har en katt som heter Lucas som saknar en kattkompis då deras andra kisse nyligen gått bort av ålderdom.
Framöver kommer Gucci kunna vara utekatt på landet med sin nya familj.  

Iris
Fin honkatt som kom in med ett mindre gäng med katter från en av Länsstyrelsens uppställningsplatser i Södra Sverige, hon blev kastrerad, vaccinerad avmaskad och chippad via Livbojen.
Det var en trevlig fin flicka som charmade in sig hos sin spekulant och efter två träffar i jourhemmet fick hon följa med hem, här är hon på bild i nya hemmet där hon firar jul med sin nya familj. 
Det var Moa med sambo och bäbis som hade turen att få adoptera henne, de bor i en villa i Lundby. När hon blir mer säker på omgivningen kan hon få börja gå ut. 

Strimma
Hämtad till Livbojen i en väldig hast då vi fick ett larm till Livbojen Södra om att en dräktig hona som gick runt i en mindre by och inte hade en ägare, andra ggn hon skulle föda ungar på något osäkert ställe. Nu kunde ingen ta in henne då hon skulle föda.
Strimma kom in och födde i tryggheten sina ungar. Det blev fem st fina små tussar som sedan vid 12 veckor flyttade till sina egna hem.
Strimma har nu blivit adopterad av Kenneth med familj som bor i södra Sverige. Här har hon snabbt blivit en del av hans familj och barnen är väldigt förtjusta i sin nya familjemedlem.
Innan hon flyttade blev hon såklart kastrerad, fullt vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad med stronghold. 

Snowball, Semlan, Muffins, Skorpan och Mandel
Detta är Strimmas fem underbara kattungar.
De fick en härlig trygg uppväxt med mamma-katt under 12 veckor innan de fick börja sina liv på egen tass. 
Innan de fick permanenta hem blev de dubbelt vaccinerade, chippade, avmaskade och behandlade med stronghold. 
Semlan bor i Eskilstuna med Andreas med familj som har en katt sedan tidigare. 
Skorpan och Muffins flyttade till James och Annette i Backaryd.
Snowball och Mandel flyttade till Emma i Oskarshamn

Olivia 
En från början mycket skygg och otrygg katt som kom till Livbojen med en annan katt och hennes ungar. Det sades att Olivia haft ungar i en lekstuga men mist dem, hon var sedan dess utstött och sprang mest omkring i området, ingen ville veta av henne.
Hon fångades in och kom till Livbojen, under ca ett år var hon utekatt i jourhemmet och vi undrade om hon någonsin skulle bli tam, men det blev hon till slut med mycket tid och tålamod från matte Ieva. Och belöningen kom under kallaste vintern då Olivia visade sin busiga och gosiga sida inne hos familjen, som att hon sa "nu är jag redo att flytta". Men såklart ville hon ha ett hem som utekatt för det har hon alltid vart och trivts som.
Så ute- och innekatt blev hon hos sin nya Margaretha som bor i Mellösa.
Vi tror de två kommer få ett väldigt bra liv tillsammans framöver. 
Vi tror Olivia är ca 2 år, och hon blev såklart kastrerad, vaccinerad och id-märkt innan hon flöyttade till nytt hem. 
 

Tomtom
Den här stora nallebjören kallas för Tomtom, han väger ca 7 kg och är en STOR kille!
Vi ttor han är ca 3-5 år gammal.
Han dök upp utanför ett hus i Stenkvista och började matas av vårt jourhem Ieva och under två års tid jobbade hon med honom så han blev tam. Under värsta vinterkylan på nästan 20 minusgrader bestämde han sig för att komma in ordentligt och bli tam.
Han blev kastrerad och id-märkt och vaccinerad samt avmaskad. 
Nu bor han i ett hus på landet hos en kvinna som heter Ann och har fått ett sånt hem som han verkligen ville ha! Nu blir han äntligen en älskad katt som någon behandlar med omsorg och kärlek! 
 

Snövit
En lite äldre kelig kisse med mycket personlighet. Hittades i södra Sverige vid ett hus där en ägare gått bort och det var flera katter som sprang runt. Hon togs in till jourhem akut och kom sedan till Eskilstuna. 
Snövit har olika färg på ögonen. Hon har kritvit päls. Hon är nog en lite äldre katt, som numera är både kastrerad, fullt vaccinerad och id-märkt samt avmaskad.
Innan Snövit fick sitt nya hem besökte hon tandläkaren och drog ut några tänder, hon hade även en inflammation i munnen som åtgärdades. Detta bekostades av Livbojen (5200 kr).
Numera bor Snövit med sina nya mattar Josefine och Jeanette och har ett jättebra kattliv, med mys i tv-soffan på kvällarna och sova i sängen om nätterna.

Harry
Hittad i södra Sverige, med en plastpåse knuten runt halsen. Troligen kommer han från en person som misskötte sina katter och hade mycket problem. 
Han fick komma till ett jourhem akut och därifrån till Eskilstuna.
Han visade sig vara en kelig kastrerad kille som verkligen inte gillade andra katter. 
Han blev chippad, vaccinerad och avmaskad via Livbojen.
Nu har han fått ett hem hos jorhems-Annas mamma Marie som bor i Kristinehamn och kommer här få vara enda katten och den som får all kärlek och mys framöver. Vi tror der pasar Harry alldeles utmärkt! 
 

Pelle svanslös
En röd huskatt men kallas för "Manx-katt" då han föddes utan svans.
En mycket mysig kille som hittades hemlös i Vallby och ingen ville erkänna ägarskapet, han adopterades ut men rymde efter en bilfärd och var på rymmen i ett halvår, hittades sedan och kom på nytt till ett jourhem.
Han fick sedan ett nytt hem hos Jennifer och lill-matte i Lista där han kanske under nästa år kommer bli utekatt. Den lilla familjen har länge drömt om en mysig familjemedlem och nu är deras dröm uppfylld.
Innan han fick hem blev han kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad för öronskabb och avmaskad. 

 

Dockan
Liten busig och fräsig unge på ca 12 v. som vi tog från kolonin i Lista/Stora Sundby som pånytt börjat blossa upp.
Totalt nio kattungar och ett tiotal vuxna katter räddades till trygghet och värme och nya hem.
Innan Dockan flyttade blev hon fullt vaccinerad, chippad, behandlad mot öronskabb samt avmaskad. 
Adopterad av Frida med sambo i Kungsör, de har redan två katter och tänkte att de skulle skaffa en liten till som de stora kunde hjälpas åt att fostra och ta hand om. Och de hade rätt, lilla Dockan blv direkt en i gänget och på två dagar är hon nästan tam! 

Salem
En av de nio kattungar som fångades in på en gård i Lista/Stora Sundby. Salem var en av de äldre killarna i gänget, kanske 5-6 månader gammal då han kom till ett av våra jourhem.
Han gillade en vuxen katt som var i samma jourhem, han såg upp till honom och ville leka med honom och ty sig till honom, det såg väldigt gulligt ut. Salem var rädd men gjorde framsteg och blev adopterad av Gabriella och Mattias med katten Jesper från Livbojen och han tydde sig direkt till katten Jesper i nya hemmet. 
Jesper behövde en lekkompis då honan han bor med inte är så lekfull.
Nu hoppas vi Salem och Jesper matchar bra och kommer bli vänner som kan leka och mysa ihop!
Innan Salem flytade blev han dubbelt vaccinerad, chippad, avmaskad samt behandlad med stronghold. 

Lill-Prins och Mini
Fina små fräsiga killar  på ca 14 v. som vi tog från kolonin i Lista/Stora Sundby som pånytt börjat blossa upp.
Totalt nio kattungar och ett tiotal vuxna katter räddades till trygghet och värme och nya hem.
Innan killarna flyttade blev de vaccinerade, chippade, behandlade mot öronskabb samt avmaskade. 
Adopterade av Emelie och hennes mamma, de har redan katten Prinsen från Livbojen sedan tidigare samt två små hundar som växt upp med katter.

Lillepi
Liten busig och fräsig unge på ca 12 v. som vi tog från kolonin i Lista/Stora Sundby som pånytt börjat blossa upp.
Totalt nio kattungar och ett tiotal vuxna katter räddades till trygghet och värme och nya hem.
Innan Lippepi flyttade blev hon vaccinerad, chippad, behandlad mot öronskabb samt avmaskad. 
Lillepi bor numera hos Lena som har kissarna Anton 11 år, samt Lillkisse 5 år.
Lillepi började redan första dagen utforska sitt hem med nyfikenhet. 

Sara och Sixten
Två kattungar som kommer från projektet i Lista/Stora Sundby som blossat upp igen efter tre år.
Totalt nio kattungar och ett tiotal vuxna katter räddades till trygghet och värme och nya hem.
Sara är en helt svart liten hona och Sixten en svart-vit hane.
Adopterade av Caroline som just nu har två äldre kattdamer på 17 år och stor vana av katter, hon erbjöd dessa små rädda men busiga ungar ett livslångt hem. När de är tama och kastrerade kommer de kunna få gå ut då hon bor på landet i ett mycket kattvänligt område.
Innan de flyttade blev de vaccinerade, chippade, behandlade med stronghold och avmaskade.

Birk och Ronja
En hane och en hona som kommer från mannen som bor på en gård och matar sina katter ute, vilket han gjort under många års tid. För ca tre år sedan kastrerades många katter där, men nu var det dags igen med för många katter på samma ställe. Ett 20-tal nya katter måste nu in och kastreras och omplaceras, eller komma åter till mannen.
Dessa två fick börja ett nytt liv på annan ort, innan dess blev de kastrerade, vaccinerade, märkta och behandlade för öronskabb.
Båda fick flytta till Lindköping, där de kommer bo på en gård med massa djur bla Alpackor, katterna kommer få mycket socialt umgänge och vi tror att desa halvskygga kissar inom kort kommer bli tama då det är många som ser fram mot att jobba med dem på gården.

Gustav
Gustav föddes på en gård i södra Sverige, där fanns många okasterade katter. De fick lite mat men mer än så var det inte. Gustav hittades hoppandes på tre ben, ett ben hade gått av. Han kom till Veterinär Satu på Öland där han vårdades under 6 veckor inneliggandes, och blev även kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Han avmaskades två ggr. 
Väl i jourhem började han utvecklas till en snäll fin och mysig kisse, som började spinna vid synen av "Dreamies" kattgodis.
Nu har han fått sin egen familj, Inger har blivit hans nya matte och hon har skrivit och berättat att Gustan såsmåningom börjar vänja sig och trivas i sin nya familj! 
 

Fridolf
En kille som vandrat runt i ett villaområde i Eskilstuna under några månader och under de senaste månaderna blev han matad av en äldre dam.
Han togs in för att kolla id-märkning men ingen fanns. Sökandet efter ägare via fb, tidningen, lappar i området, utfrågning av grannar i närheten mm kammade noll.
Det var dags för denna fina kille att få nytt hem!
Han blev chippad och vaccinerad via vår omsorg och har nu fått ett jättebra hem hos Hanna med familj som bor på landet i Enköping, här tror vi den sociala keliga och härliga killen kommer trivas väldigt bra!
 

Turbo, numera Sune
En katt som efter en slingrig väg äntligen fått sitt permanenta hem.
Turbo kom som hemlösing till en kvinna som heter Annete som började mata honom, han fångades in och togs till kastrering, men smet sedan från buren på väg ut till bilen för att sedan hittas tre veckor senare och komma till ett jourhem, sedan därifrån vidare till paret Wieslanders som nu adopterat denna cooling permanent.
Nu hoppas vi det här var sista resan för Turbo som får namnet Sune. 
Paret har haft en kisse från Livbojen tidigare och är väldigt seriösa och fina kattmänniskor så vi vet att Musse här kommer få leva som den prins han är, vi har redan fått hälsningar att Sune mår fint i nya hemmet.
Han blev kastrerad, vaccinerad, chipad och avmaskad innan han flyttade.

Affe
Kastrerad hankatt utan chip eller tatuering som vandrat runt och till slut var det några som larmade Livbojen och vi tog in honom.
Eftersökningar har gett noll resultat, många har hört av sig men ingen av dem gällde rätt katt.
Nu har Affe fått komma till ett nytt hem i Stockholm med två andra kissar, en familj som bor i en stor villa där han kommer få mycket uppmärksamhet och där det är ett härligt familjeliv för denna sociala kille.
Innan han flyttade blev han vaccinerad, chippad och avmaskad.

 

Helen
Liten söt sköldpaddsfärgad hona på 1-2 år.
Har bott hos en kattsamlare som nu avlidit, vi har tagit många katter där genom årens lopp och försökt få stopp på denna person som bara avlade fram nya katter till en väldigt hemsk miljö, Länsstyrelsen har inte stoppat henne och vi har i många år lidit med djuren. Många anmälningar och hemska öden senare så är nu alla hennes resterande katter hos oss för att hitta nya fina hem.
De har gått ut och in i ett hus på landet och är vana med en stor livlig hund i samma hushåll.
Helen är en rädd hona men hon har potential att bli tam.
Hon har adopterats av Lena som bor på landet i Vallby/Sundbyholm, här får Helen bo i ett varmt rum i stallet och kommer få bo på gården och fånga möss. Föroppningsvis blir hon tam med tiden i stallet, där finns även hund som hon är van med sedan tidigare, samt hästar. 
Blev innan flytt kastrerad, fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. 
 

Hanna
Hanna var en av de sju katter som räddades från misärhemmet då en kattsamlare vi försökt hjälpa under många år avled under november 2020.
De som hade klarat sig, dvs sju st, hämtades in av Livbojen och kom till jourhem för att få börja om i livet.
Hanna och systern Hedvig var vana med hund och att gå ut och in i ett hus på landet. De hade en väldigt osäker uppväxt och var därför mycket rädda av sig, social träning utfördes av jourmatte dagligen men de blev inte helt tama men Hanna fhar nu fått ett permanent hem hos Carina i Västerås med en katthona som är 12 år som vi hoppas blir Hannas stöd och kan visa henne vägen till trygghet och att bli tam. Hon blir innekatt med matte och sin nya kattkompis. 
Innan Hanna flyttade blev hon fullt vaccnerad, chippad och avmaskad.

Hedvig
Hedvig var en av de sju katter som räddades från misärhemmet då en kattsamlare vi försökt hjälpa under många år avled under november 2020.
De som hade klarat sig, dvs sju st, hämtades in av Livbojen och kom till jourhem för att få börja om i livet.
Hedvig och systern Hanna var vana med hund och att gå ut och in i ett hus på landet. De hade en väldigt osäker uppväxt och var därför mycket rädda av sig, social träning utfördes av jourmatte dagligen men de blev inte helt tama men Hedvig fick ett hem hos Maarit som kommer fortsätta socialisera Hanna och hoppas hon blir tam och kan få hjälp av dem tama katten i hushållet. 
Innan Hedvig flyttade blev hon fullt vaccnerad, chippad och avmaskad.
 

Helge, numera Apollo
Helvit kattpojke med rosa nos och gröna ögon.
Har bott hos en kattsamlare som nu avlidit, vi har tagit många katter där genom årens lopp och försökt få stopp på denna person som bara avlade fram nya katter till en väldigt hemsk miljö, Länsstyrelsen har inte stoppat henne och vi har i många år lidit med djuren. Många anmälningar och hemska öden senare så är nu alla hennes resterande katter hos oss för att hitta nya fina hem.
De har gått ut och in i ett hus på landet och är vana med en stor livlig hund i samma hushåll.
Katterna är tama men rädda och helt nya för miljön som de befinner sig i så de kommer inte fram än för att kela, utan måste hanteras med förståelse och tålamod för att sedan få komma fram i sin egen takt och visa sin tama sida!
Kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Helge har flyttat till Sara i Stockholm som sedan tidigare har en hund, Helge är uppväxt med hund och har under sin livstid levt tätt med hund så vi tror att det här blir en bra kombination. 
Efter några dagar meddelar nya matte att katt och hund är vänner och tvättar varandra och gåt jättebra ihop, en väldigt glad nyhet!

Stig
Helvit kattpojke med rosa nos och blå ögon.
OBS han är döv och har levt tätt med en hund och andra katter i hela sitt liv, då hans bästa vän var en hund så ville vi att han fick ett nytt hem tillsammans med en hund-vän igen. 
Har bott hos en kattsamlare som nu avlidit, vi har tagit många katter där genom årens lopp och försökt få stopp på denna person som bara avlade fram nya katter till en väldigt hemsk miljö, Länsstyrelsen har inte stoppat henne och vi har i många år lidit med djuren. Många anmälningar och hemska öden senare så är nu alla hennes resterande katter hos oss för att hitta nya fina hem.
De har gått ut och in i ett hus på landet och är vana med en stor livlig hund i samma hushåll.
Katterna är tama men rädda och helt nya för miljön som de befinner sig i så de kommer inte fram än för att kela, utan måste hanteras med förståelse och tålamod för att sedan få komma fram i sin egen takt och visa sin tama sida!
Kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Adopterad av Rosie och Markku som har en hund som är van med katter, vi hoppas Stig får en ny bästa vän i nya hunden och att de blir bästa vänner! 
 

Yngwe
Vacker kille som var väldigt rädd när han fångades in, men blev tam med tiden. 
Född som en av ca 50 katter där en äldre man och kvinna i Björsund matat upp katter under några års tid, inte kastrerat, och detta ledde till kaos, Livbojen räddar alla från detta ställe till nya hem.
Yngwe föddes ute och blev matad, när han var 14 veckor kom han in och har varit i jourhem ett tag och utvecklats mycket, han är nu en del av familjen, gillar verkligen andra katter.
Han är vaccinerad ggr två, kastrerad och chippad samt avmaskad. Han är helt rumsren. 
Nu bor Yngwe med husse Martin i Nyfors, husse hade sedan tidigare en hankatt på 6 månader som behövde en kattkompis, så då passade Yngwe väldigt bra.
Vi har fått rapporer om att det hela blev en väldigt lyckad adoption med katterna som är bästa vänner redan efter några dagar ihop! De bor som innekatter och har mycket kul tillsammans när husse jobbar på dagarna. 
 

Maxim och Gustav
En röd hona och en brun-vit kille som fångades in i projektet i Björsund där en äldre man och en äldre kvinna matat upp ca 50 katter utan att kastrera dem, det slutade i totalt kaos med katter överallt och Livbojen kopplades in i fallet via släktingar.
Nu har kissarna fått ett nytt hem hos Fanny med familj som bor på en stor gård där kissarna kommer få vara och familjen hoppas de med tiden blir lite tama. 
 

Lill-Putte
En fin, social och gosig kille född våren 2020.
Han väger just nu fyra kg och kanske inte är så liten längre...men kallas alltså för "Lill-Putte".
Putte bodde med 50 andra katter hos ett äldre par i Björsund som börjat mata katter, till slut blev det kaos då de inte kastrerade några av dem. Livbojen kopplades in och nu får katterna nya hem.
Denna kisse hade tur, han var en av dem som blev tam och social och fick vistas inne (samt ute). 
Vi såg självklart till att Putte blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Lill-Putte har nu flyttat ill Maria S. i Mariefred och vi tror det här hemmet blir jättebra för Putte, utan andra katter eftersom han var väldigt dominant och hade svårigheter för andra katter i jourhemmet.


 

Snobben och Lucky
Två söta små kattungar på 12-13 veckor som hittades hos paret i Björslund som matat upp en hel kattkoloni på över 50 katter på några år, de kasterade inte dem och situationen blev såklart ohållbar och Livbojen kontaktades (allt för sent kan man ju verkligen tycka)!
Hela kolonin med förvildade och några tama katter måste hitta nya hem!
Snobben och Lucky var två av dem, de blev snabbt halvtama i jourhemmet och på kort tid blev de tama och spinniga och busiga i sitt nya permanenta hem som innekatter hos matte Michaela där det redan finns två trygga vuxna kissar som systern äger. 
Innan bäbisarna fick flytta blev de vaccinerade, chippade och avmaskade. 

Nisse och Rosita
Nisse är från det omfattande projektet med katter i Björsund.
Rosita kom med sina två ungar till Livbojen, från Malmköping, där hon levt vid ett hus i flera år och blivit matad.
Tyvärr gick hennes två små ungar bort.
Katterna träffades i jourhemmet och började ty sig till varandra och fick följas åt till nytt hem! 
De har nu adopterats av Helena i Skinnskatteberg som som på en gård med tio hästar och två hundar. 
Hon erbjuder katterna mycket bra förutsättningar med stora marker runt omkring gården, och vill de komma in i huset framöver så får det de också. De får börja bo i sadelkammaren och omklädningsrummet. 
I det här hemmet går djurens behov först säger nya matte Helena. 
Innan de flyttade blev de kastrerade, fullt vaccinerade och chippade samt avmaskade. 

Lillan
Helt svart flicka som är tam och social, trevlig och busig och nyfiken. Född i Björsund och var en av ca 50 katter där en äldre man och kvinna matat upp katter under några års tid, inte kastrerat, och detta ledde till kaos, Livbojen räddar alla från detta ställe till nya hem.
Lillan föddes hos kattsamlarna men var en av de som fick komma in till dem i deras hus, och blev på så sätt tam. Inte alla hade denna tur. 
Via Livbojen blev hon kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.
Lillan bor numera i Garphyttan med sin matte Lenita och familj, samt två fina kattdamer. Redan efter några dagar kunde familjen konstatera att det går superbra med Lillan och familjens två barn trots att hon tidigare inte ens träffat barn.

Svarta Pantern
Helt svart pojke som är tam och social, dock inte träffat barn eller hund. Är trevlig och busig och nyfiken. Född som en av ca 50 katter i Björsund, där en äldre man och kvinna matat upp katter under några års tid, inte kastrerat, och detta ledde till kaos, Livbojen räddar alla från detta ställe till nya hem.
Svarta Pantern föddes hos kattsamlarna men var en av de som fick komma in och blev på så sätt tam. Inte alla hade denna tur. 
Svarta Pantern har nu fått ett nytt hem hos Nick som är en kille som älskar katter som även hade katter i hemlandet Grekland och nu önskade sig en egen fin katt att ta hand om.
Svarta Pantern blev innan han flyttade såklart både vaccinerad, kastrerad och chippad samt avmaskad.
 

Winna
Liten sköldpaddsfärgad hona på ca 16 veckor från Björsund. På den här platsen hade ett äldre par matat upp ca 50 katter under några års tid, de hade inte kastrerat någon av dem så det slutade i kaos med katter överallt. Eftersom antalet blev övermäktigt fick katterna inte den omvårdnad de behövde och många blev förvildade. 
Winna var dock liten och formbar när hon kom till oss och med lite hjälp med socialiseringen kom hon ganska långt innan hon fick nytt hem. 

Cookie
Tre katter från ett kronofogds-ärende söderut i Sverige. De fick alla komma till oss på Livbojen för att hitta nya hem.
Hon har när hon kom okastrerad och omärkt men blev hos oss kastrerad, vaccinerad id-märkt och avmaskad.
Cookie är till sin personlighet väldigt snäll, blyg, social och gosig. Föredrog att inte ha katter runt sig. 
Cookie kommer få bo med nya husse Göran i en lägenhet i Västerås, där blir hon ensamkatt och får massor med gos och kel och sova i sängen hos husse. Precis vad vi tror hon kommer att älska!

Mario
Tre katter från ett kronofogds-ärende söderut i Sverige. De fick alla komma till oss på Livbojen för att hitta nya hem.
Mario var redan kastrerad och id-märkt, vi ordnade så han blev vaccinerad och avmaskad innan han fick nytt hem.
Mario är en väldigt fin och social kisse som verkar gilla både andra katter och människor.
Mario bor nu tillsammans med sin nya familj med bla matte Rebecca, och nya kompiskatten Siri. De bor i ett rymligt hus i Borsökna, förmodligen kommer han få fortsätta som innekatt.

Rani
Tre katter från ett kronofogds-ärende söderut i Sverige. De fick alla komma till oss på Livbojen för att hitta nya hem.
Rani var en mycket social okastrerad hona utan märkning, så hon blev kastrerad, id-märkt och vaccinerad samt avmaskad när hon kom till oss.
Rani bor numera med sin husse Andreas och deras familj i ett hus utanför Västerås. Redan från första dagen hade supersociala Rani gjort sig bekväm i sitt nya hem, hälsade husse med en fin selfie på dem!

Åsa och Åke
Under en lång tid bodde de här två som stallkatter, okastrerade, omärkta och öronen fulla med skabb, magarna fulla med mask. De fick regelbundet med mat men många års slagsmål och öronskabb tog ut sin rätt på Åkes öron som var deformerade och sneda.
Efter många år fick de inte längre vara kvar där och de togs in till Livbojen för att söka nya hem.
De fick det bästa hemmet man kan tänka sig, hos Mia med dotter som öppnade sitt hem för dessa två äldre behövande kissar.
De njuter nu inne i värmen, äter mycket mat. Deras skabb är borta magarna fria från mask och de är kastrerade, vaccinerade mm och vi hoppas de får många fina år nu på ålderns höst. Även om de gömmer sig ibland är de fina och trevliga och snälla katter och Åsa spinner så fort man rör henne.

Trudelutt, numera Zimba
Då han kom till Livbojen var han med flera andra kissar (Nallenuff, Duni och Tiximon) förmodligen kom de från ett misärhem. Kissarna hade ballong-magar pga av mask och var smutsiga. De åt enormt mycket de första dagarna, och fick fortiflora och flera avmaskningar. Till slut började magarna bli i ordning.
Trudelutt röntgade sina ben då han var liten pga sin korta växt, men de var utan anämrkning. Hans ben var korta men helt normala visade det sig.
Zimba blev kastrerad lite senare och har nu full vaccination och är chippad samt avmaskad. 
Zimba fick ett nytt hem men efter en tid fick han flytta igen och då kom han till Livbojens jourhem Amanda som behöll Zimba på heltid istället. Han är nu kompis med Kiara och de har börjat leka och mysa tillsammans. 

Zoey
Fångades in med fälla med sina tre kattungar Zelda, Zingo och Zeus, kattfamiljen bodde utomhus och blev matade i ett villaområde.
De hade ingen framtid där och en osäker tid skulle de möta.
Hela familjen samlades i ett jourhem och kattungarna fick nya fina hem.
Mamma Zoey var väldigt beskyddande och vild då hon kom till jourhemmet. Efter ungarna flyttat blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt och flyttad till ett annat jourhem, hos Ann fick hon tid att blomma ut i lugn och ro.
Ann har nu kommit så långt med henne att hon nosar på handen och hon har nu bestämt sig för att Zoey får stanna permanent vilket vi är väldigt glada för!
 

Zelda
Kattunge till mamma Zoey, syskon med Zingo och Zeus. Blev infångad vid en villa där de fått mat, mamman var förvildad och hade aldrig haft något hem. Ungarna och mamman kom till jourhem och ungarna började processen att bli sociala, det gick bra och utvecklingen har fortsatt i deras nya hem också.
Iannan hon flyttade blev de vaccinerad, behandlad för öronskabb med stronghold, samt chippad. 
Zelda bor hos Lillis med sambo i Västmanland, de hade sedan tidigare en 9 årig kattpojke som behövde sällskap. 

Zingo
Kattunge till mamma Zoey, syskon med Zingo och Zeus. Blev infångad vid en villa där de fått mat, mamman var förvildad och hade aldrig haft något hem. Ungarna och mamman kom till jourhem och ungarna började processen att bli sociala, det gick bra och utvecklingen har fortsatt i deras nya hem också.
Iannan de flyttade blev hon vaccinerad, behandlad för öronskabb med stronghold, samt chippad. 
Bor numera med sin matte Anna i Köping, de har en kisse sedan tidigare. 

Zeus
Kattunge till mamma Zoey, syskon med Zingo och Zeus. Blev infångad vid en villa där de fått mat, mamman var förvildad och hade aldrig haft något hem. Ungarna och mamman kom till jourhem och ungarna började processen att bli sociala, det gick bra och utvecklingen har fortsatt i deras nya hem också.
Iannan de flyttade blev han vaccinerade, behandlad för öronskabb med stronghold, samt chippad. 
Zeus bor numera hos P-A med familj i Rytterne, de har tidigare adopterat ytterligare en kisse från oss i Livbojen.