Tassi
Liten söt svart-vit hona på ca ett år.
Hon kom från en uppställningsplats via Länsstyrelsen, så vi fick tyvärr ingen bakgrundsinformation om henne, 
Hon var en fin och snäll och lite blyg flicka.
Vi ordande så Tassi blev kastrerad, vaccienrad, och chippad och avmaskad och nu har hon flyttat hem till Patricia som tidigare adopterat en svart-vit hona av Livbojen som tyvärr inte finns kvar längre.
Vi hoppas att Patricia och Tassi kommer få många fina år tillsammans!
 

Mini
En halvtam kisse som har mycket stor potential att bli helt tam i ett hem!
Hon och många katter fångades in i en lada där en man matat katter i många år utan att kastrerat dem. De levde helt och hållet i ladan men mannen matade dem varje dag så vissa av dem blev halvtama då de fick en del mänsklig kontakt.
Hon är kastrerad, vaccinerad, tatuerad och chippad samt avmaskad och behandlad med stronghold.
Mini har fått ett hem hos Carina K. som bor på en hästgård i Kjula, första tiden för Mini vara inomhus med hunden Moa för att vänja sig helt och hållet med familjen, när hon är helt tam och bekväm får hon gå ut på hästgården.

Selma och Doris
Två honor som fångades in på den lilla gården där en man under många år matat katter och efter att kasteringar gjordes för tre år sedan har nu kolonin blossat upp igen.
Selma och Doris var två honor som fångades in i fälla och fick ett nytt hem hos Anna-Josefina som bor på en gård i Björsäter i Eskilstuna. Hon har en stallkatt som börjar bli äldre och vill flytta in i boningshuset så n var det dags för två nya förmågor.
Katterna har fått det jättefint i sin box där de skall börja vara för att vänja sig vid miljön, väldigt mysigt inrett har de så vi tror verkligen de komemr trivas i sitt nya hem.
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccinerade, chippade, tatuerade och avmaskade. Samt behandlade med stronghold.

Kissemisse
En fin tjej som är fem år gammal, hon kom till Livbojen för ca 1.3 år sedan tillsammans med sina 6 kattungar. De fick allesammans fina och bra men men nu kom mamman tillbaks till oss pga att ägaren skulle flytta från hus till lägenhet och Kissemisse behövde omplaceras, hon hade försökt själv utan tur.
Kissemisse har fått ett hem ånyo hos Heidi med familj och de bor i ett hus på landet, familjen föll genast för Kissemisses söta lilla ansikte och trevliga sätt.
Kissemisse var sedan tidigare kastrerad, vaccinerad, tatuerad, chippad och innan hon flyttade fick hon en avmaskning.

Mini och Midi
Föddes på en mindre gård där en man i flera år haft utekatter i en lada, katterna som var där kastrerades av Livbojen för ca tre år sedan men nu var det dags med ett gäng nytillkomna katter.
De kastrerde får vara kvar och triva bra, de har sov-kojor mm och har en fin miljö runt sig.
Alla kattungar vi denna gång hittade tog vi in och gav nya hem, det var nio st.
De vuxna nya okastrerade är ca 10 st som vi också tar hand om. 
De två små tejerna fastnde för varandra i jourhemmet och gav varandra trygghet och de fick följas åt till nytt hem hos Sofia i Nyköping som har vana av lite blygare katter sedan tidigare.
Den minsta honan blev i jourhemmet lite hanterbar och klappbar och slutade fräsa, den stora fortsatte fräsa men gick att klappa hela tiden. 
Kattungarna får fortsätta utvecklas socialt hos Sofia. 
Innan de flyttade blev de fullt vaccinerade, chippade, avmaskade och behandlade med stronghold mot öronskabb. 
 

Maja och Sally
Två ungar systrar på ca 7 månader som togs in från södra Sverige då en annan förening behövde hjälp.
Maja var lite tamare och systern Sally var väldigt skygg.
Flickorna utvecklades fint i jourhemmet och Maja blev så gott som tam, Sally gjorde också framsteg men blev inte lika tam.
Nu har systrarna fått ett permanent hem hos Gunilla som bor i lägenhet i stan och har stor vana pch förståelse av olika djur sedan förut, främst hundar och katter då hon bott på landet med eget jordbruk förut. Nu har sonen tagit över och Gunilla vill ha lite djur som sällskap i nya lägenheten så det passade jättebra för henne att ta hand om två systrar och vi är glada för att flickorna nu fått ett hem hos Gunilla!
Innan de flyttade belv de kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade. 
 

Hans och Hilda
Två helvita kissar som bodde hos en kattsamlare i Vingåker som Livbojen försökt omhänderta katter ifrån i ca fem år. Länsstyrelsen hade godkänt henne som katt- och hundägare trots bedrövliga förhållanden för djuren och vi försökte med olika medel få katterna därifrån, vid ett tillfälle köpte vi katter, vid något annat så var Länsstyrelsen med och övertalade osv men personen bara fortsatte med okastrerade katter som förökade sig.
I november 2020 gick personen bort och vi fick komma dit och hämta resterande sju katter som fanns kvar och hade överlevt alla faror. 
Två av dem var Hans och Hilda, de var väldigt traumatiserade efter livet med denna person, de blev aldrig tama utan mådde dåligt av att sitta inne vi bestämde att de skulle få leva ett fritt liv på en gård, de är numera stallkatter hos Marie N. som bor i Lersäter utanför Kolsva, där kommer de få bo i en uppvärmd sadelkammare med hästar som närmaste granne. Vi hoppas katterna blir nöjda med denna lösning då de inte ville bo på vanligt sätt som innekatter.
Innan de flyttade blev de kastrerade, id-märkta, vaccinerade dubbelt, samt avmaskade.
 

Måns
En kille som kom till en gård och sökte mat och skydd för väder och vind. Här blav han matad och efter något år blav han tam med dem i stallet, han fick komma till Livbojen för att få ett nytt hem. Han blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt samt avmaskad.
Han hade två tänder som behövdes dras ut och även detta stod Livbojen för innan han kunde flytta till permanent hem hos en gammal dam som bor på landet och ville ha sällskap. Vi tror Måns kommer gilla att sova vid sin nya matte och sedan kunna vara ute med på landet och gå omkring, för han har varit ute mycket förut och är en kille som gillar att springa av sig och ha lite äventyr för sig även om han är gosig också.
Måns var nte så förtjust i andra katter så han kommer nog bli nöjd över att bli herre på täppan med nya matte. 
 

Smulan
När de fyra katternas husse blev frihetsberövad fick Livbojen hämta in dem i jourhem för att söka nya hem till dem. Medgivande av fd husse gavs och processen mot att få ett nytt liv startade för kissarna.
Smulan är sju år gamla och har hela livet levt med sina numera fem år gamla kattungar Minou, Diva och Tiger.
Mamma var lite trött på dem, det märkres i jourhemmet. Så vi letade efter ett hem till henne som ensamkatt.
Vi fann ett suveränt hem hos Ute W. som bor i Stockholm och tidigare hade katten Mitzie från Livbojen som tyvätt efter nio år med sin matte har gått bort.
Matte önskade sig en ny liten mysig långhårig kisse och det har hon nu fått. Matte meddelar efter några dagar att det går jättebra med Smulan och att hon är väldigt nöjd med sin nya livskamrat som kommer få följa med henen till sommarstugan då det är vår. 
Smulan var redan kastrerad, vi ordnade så hon blev chippad och avmaskad. Vaccination skulle matte själv göra. 

Minou och Diva
När de fyra katternas husse blev frihetsberövad fick Livbojen hämta in dem i jourhem för att söka nya hem till dem. Medgivande av fd husse gavs och processen mot att få ett nytt liv startade för kissarna.
Minou och Diva år fem år gamla och syskon till Tiger och kattungar till mamma Smulan.
och de har nu fått ett permanent hem hos Helen och Arne som bor på landet i en villa, katterna kommer kunna få gå ut till våren. Just nu kommer de vara innekatter några månader framöver.
Nya matte och husse har meddelat att katterna är gosiga men försöktiga av sig, de kommer få en bra och trygg framtid i sitt nya hem där stor kattvana finns. 
De är kastrerade och numera chippade och vaccinerade.

Tiger
När de fyra katternas husse blev frihetsberövad fick Livbojen hämta in dem i jourhem för att söka nya hem till dem. Medgivande av fd husse gavs och processen mot att få ett nytt liv startade för kissarna.
Tiger som är fem år gammal är syskon med Minou och Diva och vuxen kattunge till mamma Smulan.
Tiger var en stor kille med mycket härlig personlighet. Han är även van med hund.
Tiger har fått flytta till Linda och Frank som tidigare har en katt och ibland en liten mops-hund på besök. 
Paret gillade verkligen Tigers storlek och att han är en cool och framåt grabb! Efter några dagar på prov bestämde de sig för att adoptera honom, han blir innekatt i Torshälla, vilket kommer passa honom bra.
Han var redan kastrerad och har via Livbojen blivit chippad och avmaskad.