livbojen logga fb

Flora
Kom från en uppstallningsplats i södra Sverige med ytterligare fem katt i samma gäng. 
Redan kastrerad honkatt. Vi ordnade med chip och vaccination samt behandling med stronghold för öronskabb..
Nu är Flora adopterad av Mikael som önskade sig en kelig tjej på några år som kan bli hans nya vän i livet, nu väntar en bra tid framöver med egentid med nya husse. 

Findus
Kommer från en uppställningsplats i södra Sverige med fem kompisar. Är social och tam men försiktig av sig till en början.
Hane på 4-5 år.
Bruntigrerad och vit, innekatt just nu och det fungerar bra, gått ihop med minst fem andra katter och är ok med det.
Är rumsren i jourhemmet.
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold för öronskabb. 
Är numera adopterad av Christopher. 

Fanny
Gultabby hona på 2-3 år. 
Kommer från en uppställningsplats i södra Sverige med fem kompisar. Är social och mysig, innekatt, kommer gärna fram och gosar och myser. 
Har levt med fem andra katter så andra katter fungerar det bra med. 
Är rumsren i jourhemmet.
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold för öronskabb. 
Finns i jourhem i Vallby vid Sundbyholm i Eskilstuna.
Har fått ett hem hos Nora. 

Billy
Helt svart kille på ca ett år.
Togs in från ett område i södra Sverige där han sprungit mest vid för våg, okastrerad, omärkt mm, fick mat lite här och var.
Höll ihop med Askar. Någon som tröttnat på dem och inte ville lägga pengar på kastrering?
Killarna kom till Livbojen och blev här kastrerade, vaccinerade och chippade. 
Är väldigt kelig och fin! Har varit utekatt förut/utkastad från ett hem.
Billy bor numera hos Pär och Monika som sedan tidigare har en äldre katt hemma. Det gått hittills väldigt bra och han tror att katterna kommer vänja sig med varandra. När Billy är mer van med hemmet får han som den andra kissen börja gå ut i det kattvänliga området i Torshälla.
 

Gurra
Vem vill ha en liten röd utmaning? 

En rödtigrerad ochg vit kattunge på 12 veckor som söker ett hem där det redan finns en tam och trygg kattkompis. Han är en röd katt med ett hett temperament. Även han kommer från sommarstugan där ett gäng katte matades, men honom hade de inte ens sett innan han satt i fällan. Han upplevde flytten från utomhus till inomhus som otäck och stressande! Han går i försvar direkt om en människa kommer i närheten, spottar och fräser. Jourmatte berättar att hon har varit rumsren sen han kom och sköter kattlådan utmärkt. Han har en del bus i sig och leker gärna med små leksaker för sig själv, men absolut inte i närheten av en människa än så länge. Är det en människa i närheten gömmer han sig i sin bur eller någon annanstans. 
Gurra är adopterad av Michelle som bor i Sthlm, hon har en trygg och tam katt sedan tidigare. Vi hoppas att familjen kan ha tålamod med lilla Gurra så han får tid på sig att bli tam och trygg. 

Messi 
Sötaste finaste killen Messi är 7 år och söker ett nytt hem! 
Han bodde med ett par äldre personer som numera har blivit för dåliga för att kunna ta hand om honom och han behöver ett nytt hem! 
Han är en mycket kelig och stor grabb! Gillar lugn o ro. Gillar inte andra katter. 
Passar bra som innekatt. Har varit ute för mycket kan man säga o vill numera inte ens gå ut på balkongen i jourhemmet. 
Han är kastrerad och id-märkt samt vaccinerad och avmaskad. 
Nu har Messi har nu fått ett hem som innekatt hos Elsie som själv är pensionär och hemma mycket om dagarna, vi tror det kan passa denna mys-kille väldigt bra! 

Bosse och Skrållan
Bosse hade gått vid en gård och jagat bort de andra katterna, pga att han varit okastrerad. Helt naturligt beteende för en katt. Här blev han illa omtyckt av människor och de ville ha bort honom.
Till Livbojen kom han och blev här kastrerad, vaccinerad och chippad. 
Skrållan matades av ett äldre par i Västerås och hon och hennes tre ungar Fritte, Fredde och Freja fångades in av Hasse och kördes till oss. Ungarna var tillräckligt stora och fick egna hem, mamma-katt kastrerade, vaccinerades och chippades. 
De två bor numera hos Johanna i Enköping som önskade sig till stallkatter till ett mindre stall som hon har.Vi hoppas de kommer trivas med livet på landet, båda två har bott ute hela sina liv och ville inte vara instängda med människor. 

Fredde
Röd-tigrerad kattunge som kallas Fredde och är 15 v gammal, han är en jättefin  busig kille 
Men lite skygg av sig och försiktig, men nyfiken och lekfull! Han och tycker om andra katter, han behöver tid på sig i ett nytt hem. 
Fredde med två syskon fångades in i Västerås där de matats av några pensionärer sedan de var nyfödda. Kom in då de var över 12 v gamla till oss på Livbojen. 
Fredde fick avmaskning, en vaccination och chippades innan han fyttade till nytt hem hos Lena med son i Skärholmen som sedan tidigare har en katt som heter Maja som är 25 månader. Vi hoppas och tror det här kommer bli en bra duo!

Freja
Långhåriga kattungen Freja är 15 v gammal och är en jättefin långhårig flicka, hon är väldigt skygg och försiktig av sig, väldigt lugn samtidigt och tycker om andra katter, hon behöver tid på sig i ett nytt hem. 
Freja med två syskon fångades in i Västerås där de matats av några pensionärer sedan de var nyfödda. Kom in då de var över 12 v gamla till oss på Livbojen. 
Freja adopterades av ett par som sedan tidigare har adopterat Otto och Ofelia från Livbojen år 2021. Nu kommer familjen bestå av ytterligare en liten pälsboll och såsom Freja så var även Otto och Ofelia osäkra från början så nya ägarna är väl medvetna om vad de ger sig in på och vi har inga tvivel på dem för de har redan tagit hand om två st skyggisar mycket väl och fått dem tama. 

Fritte
Fritte (rödtigrerad och vit semilånghårig) och två syskon fångades in i Västerås där de matats av några pensionärer sedan de var nyfödda. Kom in då de var över 12 v gamla till oss på Livbojen. 
Hos Libojen blev Fritte vaccinerad en ggn, avmaskad samt chippad. 
Bor numera hos Fredrik och Amanda som sedan tidigare har två kissar och en hund och bor på landet. När Fritte är kastrerad kommer han också att kunna få tillgång till säker utomhusvistelse med GPS i husses mobil! 
 

Nova och Roxy 
Efter att Nova och Roxy varit kattmammor hos Livbojen var det dags att hitta hem åt dem på egen tass. 
De kom från liknande förhållanden från början, från uppställningsplats via Länsstyrelsen med sina ungar och båda var skygga mammor men ungarna var små o blev tama i jourhemmen. 
Nova var mamma till Linus och Lisa, Roxy till Chester, Astrid och Max. 
Efter ungarna blivit 12 v flyttade katterna till ett underbart genensamt hem hos Eva i Ösmo, Nynäshamn. 
här bor de nu på en gård på landet med höns, får och hästar.
Bostad på 160m2 med egen ingång, matplats och vattenskål i köket, kattlåda inne, utöver detta stall, fårhus och stor tomt att vistas på. 
Husse är mestadels hemma, matte jobbar 4 dagar/v. Sedan de i våras tog bort sin 18-åriga katt jobbar gårdens musfällor frenetiskt, 137st möss enbart i hönshuset, så de önskade katter med jaktintresse. 
Gården kissarna numera bor på ligger längst in i en liten by, vid grusvägens slut, så minimalt 
Vi har fått rapport om att kissarna tassar runt i huset och upptäcker! 
Innan de flyttade blev båda kastrerade o vaccinerade och chippade samt att Nova fick dra ett 10-tal tänder pga dålig tandhälsa. 
Allt bekostades av Livbojen. 

Linus och Lisa
Två ulliga gulliga kattungar som kom bara två v gamla till ett av Livbojens jourhem tillsammans med sin mamma Nova.
Efter de varit med henne i 12 v var det då dags för flytt till nytt hem. De blev vaccinerade, chippade avmaskade och behandlade för öronskabb med stronghold.
Bor numera hos Jesper med sambo och kommer få ett härligt kattliv, de följs åt som de alltid har gjort vilket vi är glada för! 

Chester, numera Walter
Bäbis till mamma Roxy som kom till Livbojen med tre ungar i släptåg. Efter en fin uppväxt med mamma och vaccination, chip samt avmaskning har nu Walter landat hos nya matte Emma och hon har sedan tidigare adopterat en svartvit kisse från Livbojen, vi har fått hälsning om att det hela går bra och katterna är på väg att bli goda vänner vilket vi är väldigt glada för.
 

Astrid
Bäbis till mamma Roxy som kom till Livbojen med tre ungar i släptåg. Efter en fin uppväxt med mamma och vaccination, chip samt avmaskning har nu Astrid landat hos nya matte Ylva och här finns både hund och annan katt. Vi hoppas de kommer bli en fin liten familj framöver. 
 

Max
Bäbis till mamma Roxy som kom till Livbojen med tre ungar i släptåg. Efter en fin uppväxt med mamma och vaccination, chip samt avmaskning har nu Max landat hos nya matte Vera och hon har sedan tidigare en stor kisse som hon tagit hand om och vi hoppas det kan bli som en storebror till söta lila Max.
Max var till veterinären då han gick lite konstigt med bakbenen, veterinären sa att han hade lite underutveckade muskler i bakpartiet men att det inte var någon fara, det skulle växa bort. 
(ingen adoptionsavgift)

Boris
Dumpades på trappen till ett av Livbojens jourhem, oklart varför det skedde men såklart hade han hamnat hon oansvariga människor som inte tog ansvar för sin fina kisse. 
Boris var redan kastrerad och visade sig vara en kelig grabb! Vi ordnade så han blev chippad, vaccinerad, avmaskad och 19e sept fick han två tänder utdragna hos veterinären i Sthlm, vilket Livbojen bekostade.
Nummera bor Boris permanent hos Anna-Karin med son, efter en vecka på prov. Både matte och son gillar Boris och sonen får lyfta och kela med honom vilket familjen är glada för! 

Alice
Katthona på 2-3 år som är social och trevlig.
Önskar ett lugnt hem. Verkar ej vara beroende av någon annan katt i samma hem, kan fungera ensam.
Är rumsren innekatt som gillar att kela lite försiktigt. 
Är kastrerad, vaccinerd och chippad samt avmaskad. Kom med ett gäng katter från en uppställningsplats i södra Sverige, tyvärr utan någon bakgrundsinformation. 
Bor nu permanent hos Madeleine i Västerås som letar efter en tam mysig innekatt för att förgylla livet med, och det har hon nu funnit i kissen Alice!

Havanna
En kattmamma som hittades ute i Eskilstuna vid Nålmakaren tillsammans med en kattunge, den andra hittades avliden. Tyvärr fick vi inte larmet tidigare!
Nu har Havanna o ungen räddats och mamma katt har kastrerats och söker hem på egen tass.
Hon är en fin tam och social hona som haft ett hem, bott hos någon som troligen kastat ut henne av oklar anledning.
Jättetrevlig och fint sätt, lyftbar och klappbar och fin i kontakten. Rumsren.
Blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad, samt chippad och avmaskad. 
Havanna bor numera med Ulrika och hennes två döttrar i ett hus som vätter mot ett skogsparti, när Havanna är hemmastadd kan hon få gå ut. 

Junior
Den enda överlevande bäbisen till mamma Havanna.
Efer vaccination, chip och avmaskning samt en ålder av 12 v har nu denna fina lilla kille fått ett permanent hem hos Anne som sedan tidigare har en kisse, de bor på landet och när Jnuior är större och kastrerad får livet på egen tass börja utomhus också. 

Bäbis
Hittad utomhus vid en skog i södra Sverige, upphittarna visste ej vart ifrån denna filur kom ifrån men dök upp, hungrig och kontaktsökande. Hade öronskabb och mask.
Fick av Livbojen både stronghold, samt avmaskning och även en vaccinationsspruta och blev chippad. 
Bäbis är adopterad av Erica med sambo, de har seda tidigare två katter som kommer bli Bäbis nya storebror och storesyster.
Här är Bäbis på husses arm, trivs gott där verkar det som!

Polka och Tusse
Polka var en av kattmammorna i Malmköpingsprojektet där Livbojen räddade ca 35 katter som en äldre dam matat upp på sin tomt, katterna levde ute i kylan året runt.
Tusse fångades in med en kattfamilj på Malmköpings camping där han och en mamma med tre ungar bodde under en bod och matades där. Tusse är förmodligen född ute.
Kissarna som är skygga satt i samma jourhem och blev vänner där. 
Kissarna bor nu på en fin gård utanför Vingåker, en idyll i svenska landsbygden, hos Linnea med familj. Huset är omringat av åker och betesmarker och vägarna finns många kilometer bort...här får d landa i en mysigt inredd bastu där de kan se ut över domänerna. Vi hoppas att kissarna kommer trivas när de kommer ut får de vara de bästa av jägare som de bara kan bli! Mat och andra bekvämligheter serveras av husets värdar!  
Innan de flyttade blev båda kastrerade, vaccinerade och chippade. 

Shadow
Mamma till Laban och Chanel, kom till Livbojen från en gård där vi försöker hjälpa alla katter. Det klassiska - de skulle skjuta soch ägaren skulle flytta därifrån. En privatperson fångade in dem, Helen, vi hjälpte henne för två år sedan med andra katter hon räddat i Skåne.
Mamma Shadow är lite rädd men inte någon supersvår katt, kan klappas och hanteras. Gillar ej andra katter alls.
Blev därför ensamkatt hos Ulrika R´s mamma på landert där hon med tiden kan få bli utekatt, detta kommer nog bli det bästa som hon kan få tror vi!
Innan hon flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad, samt chippad och avmaskad. 

Laban
Kom med mamma Shadow till Livbojen.
Katterna hittades på en gård, flera hemlösa katter fanns där. Livbojen hjälper till med de andra också så de skall få det bra. Betalar kastrering, letar katthem som kan ta dem osv.
Laban o systern Chanel var inte kände förren de satt i fällan.
De fick hos Livbojen vaccination, chip och avmaskning. 
Bor numera hos Monika som har en stor hankatt som vi hoppas blir lilla Labans nya storebror. 
Laban va rädd i början men är nu en härlig mysig spinn katt i sitt nya hem.
 

Chanel
Kom med mamma Shadow till Livbojen.
Katterna hittades på en gård, flera hemlösa katter fanns där. Livbojen hjälper till med de andra också så de skall få det bra. Betalar kastrering, letar katthem som kan ta dem osv.
Chanel och brodern Laban var inte kände förren de satt i fällan.
De fick hos Livbojen vaccination, chip och avmaskning. 
Chanel bor nuerma med matte ida och hennes katt som nyligen förlorat sin kattkompis och var deprimerad. Vi hoppas katterna blir goda vänner. 

Mamma katt Turild, samt kattungarna Tuva och Tyra. 
En liten kattfamilj som kom till Livbojen från en uppställningsplats i södra Sverige. 
Kattungarna har hunnit få varsin vacc, blivit chippade samt avmaskade.
Mamman har blivit kastrerad, vaccinerad och chippad samt avmaskad.
Hela kattfamiljen har fått flytta till Maria utanför Nyköping. Hon har sedan tidigare tre katter från Livbojen, varav två är inne och en katt bestämde sig för att bo kvar i stallet. Sedan finns ytterligare två till kissar, så totalt 8 st kissar finns nu på Marias gård där även andra djur huserar. 

Aina
En svart-vit medelålders dam som kom till Livbojen med ett gäng kissar som omhändertagits av Länsstyresen i södra Sverige.
Aina var en lugn katt som i början var lite blyg och sedan när hon kom till rätta blev hon en go dam!
Hon passade att bo hos en pensionär så numera bor hon hos Saga 77 år i Västerås där de båda kan få lite sällskap av varandra så vi hoppas de får många fina år tillsammans. 
Saga blev av Livbojen kastrerad, vaccinerad och chippad. 

Mello
Kom till Livbojen med ungarna Kerstin, Snoken och Sally. Ägaren ville inte ha kvar kattfamiljen och ville bara ge bort dem utan att ta sitt ansvar. 
Mello blev adopterad av Pia med make och hon kommer få bo med dem i ett hus på landet i Gillberga och efter en tid av inomhusvistelse får den här lilla livliga flickan komma ut och jaga och leka hur mycket hon vill, hon har energi nog för att fara omkring som ett yrväder i trakten. 
Blev innan flytt kastrerad, vacc ggr två, chippad och avmaskad. 

Kerstin
Kom till Livbojen med mamma Mello, syskonen Snoken och Sally. När de var 12 v kunde ungarna flytta till egna hem, efter två vaccinationer, chip och avmaskning. 
Adopterades av Louise som sedan tidigare har en stor fin hankatt som mist sin kompis. Enligt rapporter från nya hemmet fastnade katterna direkt för varandra och det verkar som Kerstin direkt fisk en storebror/pappa utan ett enda fräs eller morr. 

Snoken
Kom till Livbojen med mamma Mello, syskonen Sally och Kerstin. När de var 12 v kunde ungarna flytta till egna hem, efter två vaccinationer, chip och avmaskning. 
Har flyttat hem till Heli och Dennis, dit kom även en lekkompis, en grå flicka i samma ålder som honom. De två möttes och fräste till, efter några timmar var leken igång och de båda blev vännder snabbare än kvickt! 

Sally
Kom till Livbojen med mamma Mello, syskonen Snoken och Kerstin. När de var 12 v kunde ungarna flytta till egna hem, efter två vaccinationer, chip och avmaskning. 
Bor numera hos Gunmari i Mariefred, där bor även den vuxna kissen som är tänkt att bli sällskap till Sally. Vi hoppas de komemr bli bra vännder! 

Elise
En katthona på ca 8-10 år.
Är en osäker hona men går att klappa och gosa med men hon är försiktig i sättet. Är ok med andra katter. Är rumsren i jourhemmet. 
För intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter och vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda henne! 
 

Bobby, numera Blaze
Är en vackert färgad huskatt med smaragdgröna ögon är ca ett år gammal.
Han är huskatt men är en blandras av Bengalkatt. 
Är numera kastrerad, vaccinerad och chippad.
Kommer med 22 andra från ett projekt i södra Sverige där många katter bott tillsammans i en villa, de hade även två hundar så katterna härifrån är lite vana med hund också. Oklart hur nära var och en av dem haft kontakt med hundarna.
Blaze bor nu hemma hos Roger och Oscar, i en tvårummare i Nyfors. De har haft katter tidigare i hela sitt liv och jobbar på med Blaze som både är blyg av sig och haft problem med urinmarkerande i början. 

Edgar
En katt av de 22 st vi räddade som vr en del katter från ett ännu större projekt.
Katterna levde i misär utan tillräckligt med mat, de var uppåt 90 st då Länsstyrelsen omhändertog dem och två hundar.
Katterna har påverkats psykiskt såklart och behöver lång tid på sig för att återhämta sig och vara katt på nytt utan att behöva kämpa varje dag.
Edgar har fått sin chans till nytt liv hos Simon som här skickar en bild på när Edgar chillar i soffan, han berättar att Edgar går och närma sig mer och mer och nu går dert att sitta i soffan tillsammans med honom utan problem.
Innan Edgar flyttade blev han kastrerad, vaccinerad och chippad. 

 

Emma
Livbojen hjäpte till med ett stort projekt i Skåne där man omhändertagit ett stort antal katter, 22 av dessa kom till Livbojen för att söka nya hem.
Katterna har blandats upp med bengal-katt och därför har många sådan teckning. 
Katterna har varit rädda men flera av dem blivit tama inom kort. 
Emma var en av dem och hon blev kastrerad, vaccinerad och chippad via Livbojen innan v hittade nytt hem till henne. 
Adopterad av Viktor som bor i en lägenhet i Torshälla.

Edvin
Livbojen hjäpte till med ett stort projekt i Skåne där man omhändertagit ett stort antal katter, 22 av dessa kom till Livbojen för att söka nya hem.
Katterna har blandats upp med bengal-katt och därför har många sådan teckning. 
Katterna har varit rädda men flera av dem blivit tama inom kort. 
Edvin var en av dem och han blev kastrerad, vaccinerad och chippad via Livbojen innan vi hittade ett nytt hem till honom.
Adopterad av Gro och Melker som bor i en villa i Kullersta, 

Cilla, numera Lily
Liten fin hona från stället med massa katter som for illa, de levde i svält och misär. Efter en tid i jourhem har Cilla börjat återhämta sig. Tyvärr har hon en missbildad tass men den är undersökt av veterinären och skall ej åtgärdas, det är ingen skada som har ett sår eller så utan är sammanläkt fint och hon verkar inte ha så stora besvär av den. Skall vara innekatt förståss pga skadan. Vi tror hon är ca 1-2 år gammal.
Lily bor numera hos matte Caroline som har katten Cleo från Livbojen tidigare.
De två katterna är nu vänner och det har gått över förväntan berättar nya matte med glädje i flera hälsningar som vi fått till oss! 

 

Luna
En fin kisse som räddades med många andra katter i ett ärende från södra Sveride där ett stort gäng katter omhändertagits av Länsstyrelsen, de levde i misär och svält.
Luna fick stanna permanent hos jourmatte Madde som föll rejält för denna fina tjej!
Luna blev kastrerad, vaccinerad och chippad via Livbojen.

Ozzy, numera Sture/Killen
Kärt barn har klart många fina kattnamn!
Killen som kom från det stora gänget med omhändertagna katter i södra Sverige har fått ett hem hos Peter och Ia som i över 10 års tid adopterat katter från Livbojen och även hela familjen har aktivt adopterat katter av oss genom åren.
Givetvis är vi superglada att de tog en till kille från oss, just detta hem har tagit enbart grabbar och så även nu!
Killen som han mest kallas är nu accepterad av Fjant och Grabben som bor här sedan tidigare. 
Innan Killen flyttade blev han såklart kastrerad, vaccinerad och chippad. 
 

Clas
Är en i gänget av de katter som räddats från en kattsamlare i södra Sverige.
Blev hos Livbojen kastrerad, vaccinerad och chippad. 
Clas har flyttat till sin nya matte Fanny och kommer här att få ett härligt kattliv tillsammans med den kisse som sedan tidigare finns i hemmet. Rapport har kommpit och en fin bild på katterna som kommer jättebra överens.
 

Becky
Jättefin huskattshona med "bengal-färger".
Kommer från ett projekt där Livbojen räddar 30-40 st katter från ett misärhem där de fått dåligt med mat och omhändertegits av Länsstyrelsen. 
Becky blev hos Livbojen kastrerad, vaccinerad och chippad. 
Bor nu hos Mari L som sedan tidigare har en kisse som behövde sällskap. 

Bibi
Jättefin huskattshona med "bengal-färger".
Kommer från ett projekt där Livbojen räddar 30-40 st katter från ett misärhem där de fått dåligt med mat och omhändertegits av Länsstyrelsen. 
Adopterad av Annika som har en kisse till. 
Innan Bibi flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och chippad.  
 

Jay-Jay
Jättefin huskattshona med "bengal-färger".
Kommer från ett projekt där Livbojen räddar 30-40 st katter från ett misärhem där de fått dåligt med mat och omhändertegits av Länsstyrelsen. 
Adopterad av Linnea med sambo som har en kisse till samt två hundar.
Jay-Jay och nya kattvännen är bossarna i huset och bestämmer över familjens två hundar. Hela gänget trivs fint tillsammans. 
Innan Jay-Jay flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och chippad.  
 

Billy 
En rödtigrerad kille på fem år som bott i ett hem med väldigt många katter. Här var han innekatt och det fanns även två hundar i hemmet. Inte helt klart hur mycket Billy umgicks med dessa men viss hundvana finns iaf.
Billy är kastrerad o vaccinerad och chippad. Han är rumsren i jourhemmet. Han är något rädd av sig men tam och kommer nog att bli socialare med tiden när han landar i ett riktigt hem med mycket kärlek.
För intresse för Billy smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter och vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda honom!
Har nu fått flytta hem till Laura. som bor tillsammans med sina två döttrar samt katten Bosse på 13 månader. 

Andy och Babsan
Svart-vit kille som i jourhemmet träffade Babsan.
Bådda katterna hde levt ett utsatt liv, hamnat på uppställningsplats via Länsstyrelsen, och kom till oss för en andra chans.
Hos snälla Torben i Zinkgruvan bor nu båda kissarna, han bor i ett hus vid skogen och kissarna kommer bara att ha en endaste granne och här får de med tiden springa fritt och förhoppningsvis kommer de trivas med hemmets två andra honor som Torben också räddat från andra tragiska öden. Tack snälla för att du tog dig an två rädda katter från oss som behövde ett nytt tryggt hem. 
Innan de flyttade blev båda två kastrerade, vaccinerade och chippade. 

Melker och Pricken
Dessa raringar är hittade utomhus när de var uppskattningsvis 6 veckor med sina två syskon. Fällor ställdes ut i hopp om att fånga in mamman, men ingen mamma syntes till så de har varit utan mamma i jourhemmet.
Kattungarna fick en mamma med två ungar i jourhemmet, men tyvärr lyckades de inte förenas så som en stor familj vilket vi hade hoppats på då vi förde dem samman.
De finner en stor trygghet i varandra och vill flytta till ett nytt hem tillsammans.
Melker är en rödtigrerad hane som fördelar tiden jämnt på bus och kel. Gillar att ligga på axeln eller på bröstet när man sitter eller ligger i soffan. Kan vara lite snuttig och snuttar gärna på kläderna.
Pricken är en sköldpaddsfärgad hona som älskar att busa! Hon kan kela ibland, men lek är det som är absoluta favoriten. Mycket aktiv och har ett stort rörelsebehov.
Vaccinerade, chippade, avmaskade och behandlade med stronghold. 
De fina syskonen är nu adopterade av Nina med familj. 

Snöboll och Pip
Dessa raringar är hittade utomhus när de var uppskattningsvis 6 veckor med sina två syskon. Fällor ställdes ut i hopp om att fånga in mamman, men ingen mamma syntes till. I jourhemmet försökte vi få en kattmamma med två mindre ungar att ta hand om dessa också, men tyvärr lyckades inte detta då mamman inte tog till sig de. De finner en stor trygghet i varandra och vill flytta till ett nytt hem tillsammans.
Snöboll är en vit hane som är lite försiktig till sättet. Inte först fram att kela eller busa men kan gärna ligga nära i soffan och få lite gos när han känner sig trygg. Jourhemmet misstänker att Snöboll har lite nedsatt hörsel, han är med för det mesta men vissa ljud tycks han inte uppfatta.
Pip är en gråtigrerad hona som har ett stort behov av att vara nära. Hon ligger ofta och gärna i knäet och på en och vill gärna vara i närheten. Hon är mycket snuttig och snuttar mer än gärna på kläder och myser i knäet. Hon busar gärna med sina syskon men när hon ska vila vill hon gärna krypa upp i knäet och mysa.
Vaccinerade, chippade, avmaskade och behandlade med stronghold. 
De fina syskonen är nu adopterade av Nina med familj. 

Staffan och Ulla
Åtta kattungar kom i tre kattmammors magar till Livbojen från det stora projektet i Malmköping där en gammal dam matat ett 35-tal katter på sin tomt i flera år. De tre mammorna uppfostrade dessa fina åtta ungar tillsammans och efter en härlig kattungetid med sina mammor har de nu börjat livet på egen tass.
Efter vaccination, chip och avmaskning var de redo att flytta.
Bor numera hos Amanda i Kvicksund. 

Cheeta och Messi
Åtta kattungar kom i tre kattmammors magar till Livbojen från det stora projektet i Malmköping där en gammal dam matat ett 35-tal katter på sin tomt i flera år. De tre mammorna uppfostrade dessa fina åtta ungar tillsammans och efter en härlig kattungetid med sina mammor har de nu börjat livet på egen tass.
Efter vaccination, chip och avmaskning var de redo att flytta.
Bor numera hos Anna i Eskilstuna.

Märta och Flora
Åtta kattungar kom i tre kattmammors magar till Livbojen från det stora projektet i Malmköping där en gammal dam matat ett 35-tal katter på sin tomt i flera år. De tre mammorna uppfostrade dessa fina åtta ungar tillsammans och efter en härlig kattungetid med sina mammor har de nu börjat livet på egen tass.
Efter vaccination, chip och avmaskning var de redo att flytta.
Bor numera hos Cecilia i Kolbäck.

Fluffis
Åtta kattungar kom i tre kattmammors magar till Livbojen från det stora projektet i Malmköping där en gammal dam matat ett 35-tal katter på sin tomt i flera år. De tre mammorna uppfostrade dessa fina åtta ungar tillsammans och efter en härlig kattungetid med sina mammor har de nu börjat livet på egen tass.
Efter vaccination, chip och avmaskning var de redo att flytta.
Bor numera hos Madde i Norberg. 

Konrad
Åtta kattungar kom i tre kattmammors magar till Livbojen från det stora projektet i Malmköping där en gammal dam matat ett 35-tal katter på sin tomt i flera år. De tre mammorna uppfostrade dessa fina åtta ungar tillsammans och efter en härlig kattungetid med sina mammor har de nu börjat livet på egen tass.
Efter vaccination, chip och avmaskning var de redo att flytta. 
Bor numera hos Eva-Lill.

Didrik
Hane i en kull om fyra kattungar som kommer från en kattsamlare i södra Sverige som vi jobbat länge med för att kunna få kontroll över hennes katter. 
Bor numera hos Lisa H i Kvicksund. 
Alla fyra blev hos Livbojen chippade och avmaskade samt vaccinerade med första sprutan hos veterinären, samt även behandlade med stronghold för deras öronskabb. 
Har flyttat till Lisa med familj i Kvicksund.
Innan han flyttade blev han chippad, vaccinerad en ggn, avmaskad och behandlad med stronghold. 

Diana
Hona i en kull om fyra kattungar som kommer från en kattsamlare i södra Sverige som vi jobbat länge med för att kunna få kontroll över hennes katter. 
Alla fyra blev hos Livbojen chippade och avmaskade samt vaccinerade med första sprutan hos veterinären, samt även behandlade med stronghold för deras öronskabb. 
Adopterad av Rebecca med familj.

Dino och Danny
Två killar i en kull om fyra kattungar som kommer från en kattsamlare i södra Sverige som vi jobbat länge med för att kunna få kontroll över hennes katter. 
Alla fyra blev hos Livbojen chippade och avmaskade samt vaccinerade med första sprutan hos veterinären, samt även behandlade med stronghold för deras öronskabb. 
Nu har båda killarna flyttat till Liisa med familj. 

Cattla och Dora
Syskonpar som hittades i Kjula vid en vedhög, de misstänks ha blivit dumpade där av någon. De bedömdes vara ca ett år via veterinären och var helt tama. De kom till ett av våra jourhem och har nu blivit adopterade av Jenny och Mikael som bor i en lägenhet i Västerås, tjejerna blir här innekatter med en in-nätad balkong att sitta och spana ifrån. 
Innan de flyttade blev de såklart kastrerade, vaccinerade, chippade samt avmaskade.

Bulten
Ett larm i södra Sverige kom till Livbojen södra i Ronneby med omnejd. Bulten hade gått från gård till gård för att söka mat men blev bortstött av alla och nu pratade man om att skjuta honom. En tam fin killesom någon förmodligen tagit hand om och gjort social någongång i livet. Nu var han inte värd vatten och skulle alltså avrättas för att han var hemlös.
Livbojen södra agerade och tog in honom och sedan kom han till Eskilstuna för att få ett permanent hem hos Martina som saknat katt en tid och hon har även stor vana av hundar och tyckte det var dags för en ny vän i livet.
Innan Bulten kom till Marina blev han kastrerad, vaccinerad, avmaskad och behandlad med stronghold. 

Melodi
Blåtabby hona på ca 1.5 år.
Väldigt gosig, snäll och mysig och social.
Bodde med Kaxi men blev väldigt mobbad och kuvad av henne så nu behöver de säras på och få ett varsitt fint hem. Melodi vågade inte ens komma fram och äta för Kaxi tog allt.
Hon kan nog gå ihop med andra katter men hon är rädd i början att de är på samma vis som Kaxi så hon kommer iaf behöva tid för att se att en ny kompis är snäll mot henne.
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Har nu fpått ett hem hos 

Kaxi
Sköldpaddsfärgad hona på ca 1.5 år.
Mycket dominant måste bo själv utan andra katter.
Mycket social och gosig med människor. Orädd och framåt och nyfiken. 
Bodde med Melodi men tog över för mycket så de här flickorna behöver separata hem nu. 
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad samt leveransklar!
Adopterad av Rolf och familjen har en hund. Vi märkte tydligt att kaxi inte gillade andra katter och mobbade en kattkompis under hela sin uppväxt. Hon bor numera helt utan andra katter i hemmet och vi hoppas att hon och hunden kan bli ett bra sällskap för varandra framöver. 

Nils
Räddad från avlivning och visade sig vara en kelig fin kille! Kom från södra Sverige där en tjej hjälper till att rädda hemlösa från alla typer av öden. 
Han är runt 1-2 år och vit + bruntigrerad fläckvis.
Är kastrerad o vaccinerad chippad o avmaskad. Har fina tänder enl veterinärens bedömning!
Har fungerat bra med de andra katterna i jourhemmet! Vill inte bo med dominant kisse!
Nils är adopterad av Lisa med familj och kommer få bo med hundar och ha tillgång till kattlucka och gå in och ut som han vill när han är hemmastadd, det tror vi han gillar han hade lite svårt med andra katter. 

Amy och Adele
Kattflickor i åldern 14 år som ville ha ett hem tillsammans då de bott tillsammans hela livet. 
De båda blev omhändertagna av Länsstyrelsen och sedan kom de till oss via en uppställningsplats i södra Sverige.
Kattdamerna har fått ett hem permanent hos Anneli i Eskilstuna som meddelar att de fått försäkring och mat som de verkar gilla. En av kissarna har blivit väldigt framåt medans den andra fortfarande är lite försöktig av sig. 
Vi såg till att kissarna var kastrerade, vaccinerade och id-märkta samt avmaskade innan de flyttade till sitt nya hem.
OBS ingen adoptionsavgift togs. 

Doris
Hittades i södra Sverige utomhus, barn kastade sten på henne. Fastighetsskötarna letade ägare i två dygn och ringde sedan Livbojen södra.
Doris kom till oss och fick chip, avmaskning, stronghold och blev vaccinerad. 
Bor numera hos Cathrin med familj som tidigare adopterat Tom och Selma (Coco) från oss år 2015.
Bilden är från första kvällen i nya hemmet då Doris såklart direkt rusade fram och intog hemmet helt obrydd! Doris är en fartfylld och mycket tillgiven liten krabat som älskar människor, vi misstänker att hon har en bakgrund med att bli tagen för tidigt från mamman osv. Var en stund hos kattmamma Mello med ungar innan hon fick flytta till nytt hem. 

Teddy 
Ingen adoptionskostnad!
En gammelkisse som är 18 år och mestadels äter, sover och spinner, gör inte mycket väsen av sig. 

Han kom till oss med katterna Pipen och Stumpen då matte gick bort. 
Då han verkade må bra och veterinären inte kunde hitta några allvarliga fel på honom bestämde vi oss för att hitta ett nytt hem till Teddy på ålderns höst.
Teddy var sedan tidigare kasterad och id-märkt och vi såg till att han blev vaccinerad och avmaskad.
OBS älskar mjukmat och äter rätt mycket. 
Nu har Teddy äntligen fått ett hem, hos Cecilia i Flen som är beredd på att ge Teddy en sista bra tid hemma hos sig, vilket vi är väldit tacksamma för. 

Luna
Kom till ett jourhem hos Livbojen södra i Ronneby, fick här sina fina fem kattungar och de har haft en härlig tid i ett jourhem, kom sedan till Eskilstuna för att finna permanenta hem.Kattungarna är: Titan, Ariel, Pandora, Ophelia och Juliet.
Efter kattungarna flyttat blev Luna kastrerad, vaccinerad och chippad.
Bor numera hos Teodora och hennes sambo i en stor trea. Luna kommer här få all uppmärksamhet och hon älskar att umgås med människor så vi tror det blir jättebra för henne. 

Titan och Ariel
Låg i mamma Lunas mage då hon kom till Livbojen. De bodde med sin mamma tills de blev 12 v och flyttade sedan till ett gemensamt hem hos Lise-Lotte med familj i Näshulta, de har en honkatt sedan förut. 
Innan de flyttade blev de dubbelt vaccinerade, chippade samt avmaskade. 
Med tiden kan kissarna vara ute på landet och springa fritt.

Pandora, numera Mimmi
Låg i mamma Lunas mage då hon kom till Livbojen. De bodde med sin mamma tills de blev 12 v och flyttade sedan till ett Märit som sedan tidigare har 10 åriga hankatten Oscar som var deppig då hans kompisar gått bort.
Innan hon flyttade blev hon dubbelt vaccinerade, chippade samt avmaskade.
På bilden har Mimmi kommit till sitt nya hem där hon är ute i sele och mötar sin nya kompis Oskar första ggn. 

Ophelia och Juliet
Låg i mamma Lunas mage då hon kom till Livbojen. De bodde med sin mamma tills de blev 12 v och flyttade sedan till ett Märit som sedan tidigare har 10 åriga hankatten Oscar som var deppig då hans kompisar gått bort.
Innan hon flyttade blev hon dubbelt vaccinerade, chippade samt avmaskade​​​​​​​

Link och Kajsa
Kajsa och Link har äntligen fått ett gemensamt hem hos Kajsa med familj!
Kajsa är otroligt kelig, pratar mycket och älskar mat. Lite "trivselvikt" runt magen, hon vill gärna vara nära hela tiden och tyr sig mest till en människa.
Link är lite försiktig i sättet, men nyfiken och det går att klappa, kan vara lite osäker ibland. När man klappar honom så spinner han högt! Han är ganska busig av sig.
Kajsa är ca 3 år och Link 2 år.
Båda är kastrerade o vaccinerade och chippade.
Både Link och Kajsa drog ut ca 10 tänder vardera. Kajsa är ok men Link har en tandsjukdom (ej forl) och behöver ev dra ut mer tänder framöver vilket de nya ägarna är medvetna om och de har fått se hans veterinärintyg. 
Kajsa som numera äger kissarna meddelar att  det går jättebra med dem och de får klappa Link. När de är mer rotade i sitt hem kommer de få gå ut och detta har katterna en längre tid sett fram emot då båda två för länge sedan varit utekatter och har fortfarande en längtan att få komma ut. 

Charlize
En av kattmammorna som kom in dräktig från projektet i Malmköping, där en äldre dam matat ett 35-tal katter på sin tomt. 
Hon blev stolt kattmamma till de fina ungarna Chippen, Crille och Challe.
De fick en fin tid med sin mamma innan de flyttade vidare. 
Numera är fina mamma kastrerad, vaccinerad och id-märkt och acmaskad.
Charlize bor numera i ett stall hos Anna i Gesala, norr om Västerås, kommer få sällskap av stall.katten Vilmer ett år. 
 

Chippen och Crille
Kom till ett av våra jourhem i mamma Charlizes mage. Charlize fångades in dräktig där hon gick som hemlös katt och blev matad av tanten i Malmköping som matade över 30 katter på sin tomt, okastrerade och ute både dag och natt, vinder som sommar. 
De tre syskonen har haft en fin uppväxt med sin skygga överbeskyddande mamma och blev till tre härliga små individer.
De är nu 12 veckor och vaccinerade ggr 2, chippade och avmaskade. De har börjat livet på egen tass hos Sara N.

Challe
Kom till ett av våra jourhem i mamma Charlizes mage. Charlize fångades in dräktig där hon gick som hemlös katt och blev matad av tanten i Malmköping som matade över 30 katter på sin tomt, okastrerade och ute både dag och natt, vinder som sommar. 
De tre syskonen har haft en fin uppväxt med sin skygga överbeskyddande mamma och blev till tre härliga små individer.
De är nu 12 veckor och vaccinerade ggr 2, chippade och avmaskade. De har börjat livet på egen tass hos Anna som sedan tidigare har en kisse som behövde sällskap. 

Jazzy och Trixie
En svart kille på ca ett år som kom från Björsundsprojektet från början. Han blev inte tam i sitt hem och lämnades åter till oss. Vi kastrerade, vaccinerade och chippade honom och satte ihop hnomom med Trixie efter att hon släppt sina ungar till nya hem vid 12 v ålder. Hon blev inte heller nån tamis hos oss och hade dessförinnan bott utomhus i södra Sverige hela sitt liv. Hon blev såklart också kastrerad, vaccinerad och chippad innan flytt. 
Katterna har nu fått ett gemensamt hem på en gård hos Mia som bor mellan Nyköping och Trosa. 

Callisto
Under en träpall ute i en bod i södra Sverige födde Trixie sina fem ungar, Callisto var en av dem. Efter att en katthjälpare räddat familjen kunde de komma till ett av våra jourhem. 
När de var 12 v och fått två vaccinationer, blivit chippade och blivit avmaskade kunde de små flytta till sina permanenta hem. 
Callisto bor numera med sin nya familj i Nyköping, de har sedan förut en kisse som behövde sällskap.

Mint
Under en träpall ute i en bod i södra Sverige födde Trixie sina fem ungar, Mint var en av dem. Efter att en katthjälpare räddat familjen kunde de komma till ett av våra jourhem. 
När de var 12 v och fått två vaccinationer, blivit chippade och blivit avmaskade kunde de små flytta till sina permanenta hem. 
Mint bor numera med Linda och hennes familj i Karlstad, de har sedan förut en kisse som behövde sällskap.
 

Zazu
Under en träpall ute i en bod i södra Sverige födde Trixie sina fem ungar, Zazu var en av dem. Efter att en katthjälpare räddat familjen kunde de komma till ett av våra jourhem. 
När de var 12 v och fått två vaccinationer, blivit chippade och blivit avmaskade kunde de små flytta till sina permanenta hem och denna lille gosse fick flytta till Björn med familj och deras andra kisse. 

Två små fina flickor
Under en träpall ute i en bod i södra Sverige födde Trixie sina fem ungar, X X var två av dem. Efter att en katthjälpare räddat familjen kunde de komma till ett av våra jourhem. 
När de var 12 v och fått två vaccinationer, blivit chippade och blivit avmaskade kunde de små flytta till sina permanenta hem

Ferarri
Kisse som hittades iom att vi letade efter en annan försvunnen kisse, var okastrerad och omärkt.
Vi ordnade med kastrering, vaccination, chipp och behandling med stronghold för öronskabb samt avmaskning.
Troligen är han över fyra år enl veterinärens bedömning och vissa tänder är lite slitna men inget som behövs ågärdas enl veterinär-bedömning. 
Nu har Fererri fått ett hem hos Jessicas föräldrar som har katten Gucci från Livbojen sedan tidigare och de bor på Landet i Tystberga. Vi tror Ferarri kommer gilla ett fortsätta få vara ute på landet med allt vad det innebär. 

Vivi och Vivan
Två skygga avlivningshotade kissar som kom från södra Sverige och hade där ingen chans att få något nytt hem. Den svarta kissen hade en skadad svans som veterinären fick amputera 10 cm av, oklart vad som hänt med svansen.
De blev även kastrerade, vaccinerade och chippade hos veterinären.
Kissarna har fått flytta till Lotta B. i  Mosstena, nära Nyköping. Hon bor där med sin stora familj och de har både kanin och hästar på en stor gård och här kommer kissarna nu att få husera som stallkatter och leva livet som musjägare på gården. 

Zimba
En fin kille på ca 3-4 år som kommer via en Uppställningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation.
Han visade sig vara en trevlig prick som inte gillar andra katter som behövde ett hem där han kunde regera fritt.
Han var redan kastrerad men blev vaccinerad och chippad hos oss.
Zimba har nu fått en egen familj hos Sofie här i Eskilstuna, där blir han innekatt med massa uppmärksamhet från familjens barn vilket han verkar trivas bra med! 
 

Siri och Stella
Två tjejer som omhändertagits via Länsstyrelsen och hamnat på en uppställningsplats i södra Sverige, därifrån kom de till oss. Jättefina och sociala kissar.
De ville fortsätta bo tillsammans. 
Tjejerna var redan kastrerade. Stella var redan chippad, och Siri blev chippad via Livbojen. Båda blev vaccinerade också. 
De bor numera hos sin nya matte Anne och får fortsätta sina liv tillsammans. 

Troy och Barnaby
Två killar som kom från en uppställningsplats i södra Sverige via Länsstyrelsen, de ingick i ett gäng på flera kissar som kom till oss. De höll ihop i jourhemmet och vi letade gemensamt hem åt dem. De är sociala och snälla båda två. 
Den tigrerade och vita var redan kastrerad, men vi ordnade så han blev chippad och vaccinerad. 
Den svarta var okastrerad, ej märkt och ej vaccinerad så det ordnade vi via Livbojen.  
Kissarna bor numera hos Karina och kommer få vara tillsammans fortsatt. 

Tiger
Kom från en uppställningsplats i södra Sverige där han och flera kissar blivit lämnade via Länsstyrelsen. Jättefin kille som redan var kastrerad, tam och social.
Vi ordnade så han blev chippad och vaccinerad.
Numera bor Tiger hos Emma O som sedan tidigare har en kisse. 

 

Maximiliam och Zorro
Två hanar som uppskattningsvis är ca 4-5 år.
Kom till Livbojen efter att Länsstyrelsen haft kontakt med en kvinna som inte förmådde att ta hand om sina katter, kvinnan lämnade frivilligt över katterna till vår förening och vi letade nytt hem åt dem.
De var redan kastrerade men vi har ordnat så de blev vaccinerade samt att en blev chippad, den andra var redan chippad men oregistrerad.
Katterna är innekatter, sociala och rumsrena. 
Bor numera permanent i sitt hem hos Patricia och Eugenia i Eskilstuna där de får fortsätta följas åt och leva vidare tillsammans! 

Bentley
En fin stålgrå (blå) hane som hittades hemlös i ett villaområde, hade fått mat en period av en boende och fångades in och visade sig vara kastrerad redan men ej id-märkt. Ingen kände till killen och han kom till Livbojen.
Han blev här vaccinerad, avmaskad och har fått en avslagen tand utdragen.
Bentley letar permanent hem, han har tidigare varit utekatt då han hittades, är numera innekatt.
Han är lite reserverad av sig men har haft ett hem, går att klappa honom och han älskar mjukmat. 
Bentley bor numera hos Sofia med dotter i Kungsör där han förmodligen kommer bli innekatt då det finns en trafikerad väg utanför, han blir ensamkisse där vilket är bra för han var inte så förtjust i andra katter.

Rassel och Chippen
Svarta Rassel och svart-vita Chippen kom från sama ställe, de bodde hos ett par som hade 30-40 katter i södra Sverige. De skulle plötsligt flytta och göra sig av med katterna. Livbojen tog flera stycken. 
Killarna kom till samma jourhem och där kom de att gilla varandra mycket. Killarna var väldigt rädda men ändå tama och tillät att bli klappade och aldrig gav de ett fräs från sig.
Rassel hade en fruktansvärd tand-status, han hade aldrig fått nån veterinärvård men var dock kastrerad. Vi ordnade så han fick dra ut 9 tänder och blev vaccinerad ggr två samt chippad och avmaskad. 
Chippen som var lite yngre hade klarat sig bättre. Han blev hos oss kastrerad, vaccinerad ggr två samt avmaskad. 
Kissarna bor nu tillsammans hos Sofie som bor i en lägenhet i Ärla, vi hjälpte henne näta in balkonden ordentligt så nu har killarna en lägenhet och en mysig balkong att vara på och de kommer få ett tryggt bra liv med sin nya matte som tidigare haft katter och har stor förståelse at killarna i början är lite rädda. 

Frasse
Helt stålgrå (blå) kisse med stora gula ögon. 
Kom till Livbojen med Dexter, de båda kom från ett äldre par som skulle flytta från sitt hus och bara kunde ta med sig en till två katter. Vi på Livbojen tog två och andra föreningar de andra så alla katter kunde räddas från avlivning!
Frasse kastrerades, dubbel vaccinerades, chippades och avmaskades och han fick även dra ut två skadade tänder (vilket Livbojen bekostade). Annars jättefina tänder. 
Frasse är ca 4-5 år gammal. Han hade rejält med mask så nu börjar alla hans besvär släppa och han kommer nu få tillbaks pälsens glans och må bra i kroppen.
Frasse är lite avvaktande i början men när du väl börjer kela med honom så gosar han loss och spinner och buffar! Han är en stor kille på ca 5.2 kg och gillar god mjukmat samt även torrfoder.
Han har gått in och ut i ett hus på landet men är numera innekatt, och skulle trivas att fortsätta få gå  ut.
Via en kvinna som heter Lena Blomqvist kom Frasse till ett perfekt hem ute på landet. Han kommer få ett jättebra liv där och få allt han önskat sig med att vara ute och inte behöva dela livet med andra katter, han var väldigt självständig av sig även om han inte hade något emot andra katter. 


 

Tassel
Kom till Livbojen med ett gäng katter från Skåne. 
Tassel var redan kastrerad, men vi ordande med chip samt dubbel vaccination, han fick även dra ut en skadad tand hos veterinrären. Han går på allergifoder då han saknar päls på vissa ställen. Det har redan blivit bättre.
Ögat är undersökt av veterinär, det är en gammal skada, det blev lite bättre med ögondroppar men kunde ej botas helt, han kisar lite. Mår i det stora hela bra och har nu fått ett hem hos Magnus i Hållsta, han har en kisse och hade just förlorat sin andra kisse.
Tassel kommer kunna få börja gå ut sedan då nya husse bor lantligt.

Vilje
Kom tillsammans med tre små- syskon från södra Sverige, de var ca 14 veckor gamla då de kom. Vilje var ca 8 månader men vi vet inte hur deras släktskap hängde ihop, men alla fyra är mycket lika varandra, så visst är de släkt på nåt sätt. Vilje var mycket kelig och härlig men något rädd i början, vi fick inte veta nåt om deras bakgrund. 
Vilje blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad via Livbojen och kunde sedan få ett permanent hem. 
Har flyttat hem till Janina som sedan tidigare har en kisse

Vilmer, numera Oscar Vilmer
Kom med tre syskon från södra Sverige, de var ca 14 veckor gamla då de kom. De var sociala och tama men rädda av sig, vi fick inte veta något om deras bakgrund, uppväxt eller vad som hänt med mamman men vi tog in dem och gjorde allt vi kunde för dem. Vi gav dem avmaskning, chip och varsin vacc spruta, sedan kunde de börja flytta till egna hem. 
Svarta killen som numera heter Oscar bor hos Maria och katten Esmeralda har redan börjat att ta till sig honom och uppfostrat honom, han äter som en häst och är en jättemysig kille hälsar nya matte. 
 

Vilgot
Kom med tre syskon från södra Sverige, de var ca 14 veckor gamla då de kom. De var sociala och tama men rädda av sig, vi fick inte veta något om deras bakgrund, uppväxt eller vad som hänt med mamman men vi tog in dem och gjorde allt vi kunde för dem. Vi gav dem avmaskning, chip och varsin vacc spruta, sedan kunde de börja flytta till egna hem. 
Har flyttat hem till Susanne som sedan tidigare har en annan kisse. 

Vicky och Vera
Kom med tre syskon från södra Sverige, de var ca 14 veckor gamla då de kom. De var sociala och tama men rädda av sig, vi fick inte veta något om deras bakgrund, uppväxt eller vad som hänt med mamman men vi tog in dem och gjorde allt vi kunde för dem. Vi gav dem avmaskning, chip och varsin vacc spruta, sedan kunde de börja flytta till egna hem. 
Både tjejerna fick ett gemensamt hem hos Sara N.

Pipen
En 14 årig kille som kom till Livbojen med två andra katter då matte gått bort.
Pipen är en snäll och fin, social grabb som levt ett bra liv med sin matte på landet i ett hus där han gått in och ut. 
Vill nog gärna fortsätta vara utekatt och kan nog bo med större barn i hemmet. 
Han är nyligen vaccinerad och veterinären såg inget speciellt oroväckande med honom, han är bara en äldre kisse med allt vad det innebär.
Pipen är även nyligen avmaskad och sedan tidigare är han kastrerad och id-märkt.
Pipen har ingen adoptionskostnad utan man bör lova att han kommer få det han behöver i sitt nya hem på ålderns höst.
Bor numera hos Moa som sedan tidigare har två 17-åriga katt-gubbar som går ut och in i ett hus på landet, det finns flera barn och familjen är stor. Vi är så glada för att familjen tog sig an kissen Pipen på ålderns höst då han förlorat sin matte. 

Lou
Jättemysig semilånghårig svart kille med gula ögon. Han är ca fem år gammal. Har kollats upp vid vaccination och då framkom det att tänderna såg bra ut.
Vill gärna ligga i ens knä. Älskar att vara ute. Hälsar gärna främlingar välkomna i hemmet och är orädd av sig. 
Vill gärna gå ut och in som han vill.
Har varit utekatt förut på landet.
Är rumsren i jourhemmet.
Är just nu delvis rakad pga mycket tovor i pälsen då han kom in till oss.
Finaste Lou bor nu ute på landet med Amanda och hennes familj, här kommer Lou kunna gå fritt som han gjort tidigare och han får kela med hela familjens alla medlemmar och kommer få mycket uppmärksamhet. 

 

Tina
Liten bruntigrerad hona på ca 12 månader. 
Skygg och inte hanterad så mycket, bör ej bo med små barn utan hos någon med tid och tålamod med skyggisar, och gärna erfarenhet sedan tidigare. 
Levde i södra Sverige med 30-40 katter hos ett äldre par där antalet katter spårat ur. Livbojen har hittills tagit 7 katter från detta projekt. 
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. Är rumsren i jourhemmet. 
Bor numera hos Marie som innekatt och hon har en kisse sedan förut. Vi hoppas detta kommer gå bra! 

Tea
Liten semilånghårig bruntabby hona på ca 10-12 månader. 
Skygg och inte hanterad så mycket, bör ej bo med små barn utan hos någon med tid och tålamod med skyggisar, och gärna erfarenhet sedan tidigare. 
Levde i södra Sverige med 30-40 katter hos ett äldre par där antalet katter spårat ur. Livbojen har hittills tagit 7 katter från detta projekt. 
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. Är rumsren i jourhemmet. 
Anna heter nya matte och hon har en liten norsk skogskatt sedan förut och bor avskilt på landet där kissarna har möjlighet att gå ut. Vi tror att Tea kommer gilla sitt nya hem! 

Dexter
En social och trevlig kille på ca 1-2 år.
Har bott i ett hem med 9 katter. Paret skulle flytta och kunde bara ta med sig 1-2 st. Dexter kom till Livbojen med Frasse.
Han var sedan tidigare kastrerad och id-märkt (tatuerad) och vi ordnade så att han blev vaccinerad samt avmaskad. Han har gått in och ut i ett hus på landet. Är numera innekatt.
Han gillar att äta god mat, gosa och leka. 
Dexter bor numera hos Rebecca med sambo i Örsta där han efterhand kommer att kunna få gå ut då de bor lantligt, med lador osv omkring hemmet. Just nu håller Dexter på att anpassa sig till sitt nya hem, vilket går mycket bra då han både ligger i sängen och gosar mycket med sin nya familj. 
 

Olga och Olivia
Två renrasiga Maine Coon systrar med stamtavla som behövde nytt hem pga allergi. De blir 3 år i sommar. 
De var redan kastrerade, vaccinerade och id-märkta. 
Kissarna behövde både rakas och dra ut en hel del tänder innan de kunde flytta till nytt hem hos Carola i Strängnäs, där får de bo i en trevåningsvilla med stor utegård, det är så som de levt tidigare så vi är glada för deras skull.

Stumpen
En söt svanslös kille. Färg - tigrerad och vit, han blir ett år i sommar. Han är social och busig och mysig, men kan vara lite rädd för främmande personer i början. 
Han hittades som liten unge ute i kallt väder och togs in av en äldre dam som räddade hans liv.
Nu har den äldre damen gått bort och Stumpen har hamnat hos oss och söker nytt hem. Han kom in med Teddy och Pipen. 
Stumpen är innekatt han är van vid andra katter och rumsren.
Han är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.
Stumpen bor numera med matte Ewelina och två till katter som också kommer från Livbojen sedan tidigare. Vi hoppas det blir en trio som kommer gilla varandra och ha mycket gos och bus med varandra framöver. 

Saga
En fin liten hona som saknar svans. Vi tror hon är 6-7 år gammal. 
Hon hittades i södra Sverige där en dam matat henne en längre tid, hon bodde i ett litet uthus så hon fick komma till Livbojen för att hitta ett kärleksfullt hem.
Hon hade precis blivit kastrerad och ett bråck hade tagits bort. Vi ordnade så hon blev chippad, vaccinerad och avmaskad.
Nu bor Saga hos Denisse (engelsktalande) och sambo i en lägenhet i Eskilstuna och vi tror hon kommer trivas jättebra med dem då hon älskar klappar, kel och mys och bli bortskämd. 
 

Sonja och Sune
Sonja kom från en uppställningsplats i södra Sverige.
Sune kom även han från södra Sverige där han sprungit ute och var väldigt mager, någon hade fångat honom och Livbojen Södra åkte och hämtade in honom i akut-jourhem för att senare resa med honom till Eskilstuna. Väl i jourhem tog det några veckor innan han hämtade upp sig och började lägga på sig i vikt. Han blev sedan en fin stabil röd pojke!
Kissarna träffades i jourhemmet och har nu fått ett gemensamt hem. 
Kissarna bor numera permanent hos Simone med sambo och katten Mymlan som redan fanns där. Kissarna kommer bo tillsammans i en rymlig 3a på landet. 
 

Lizzy
Lizzy kom till Livbojen i Eskilstuna från en annan förening i södra Sverige, de behövde hjälp med några katter.
Lizzy är en stor vacker honkatt som gillar att ligga högt upp på klösträd eller möbler och se ut över sina domäner.
Hon trivs bra som ensamkatt utan andra katter. Hon vill bo som utekatt, hon har väldigt mycket energi och visar prov på att ha varit utekatt tidigare. En aktiv tjej som behöver stimulans och en givande miljö.
Är i sin personlighet busig och mysig men vill inte sitta i famnen eller bäras. 
Hon var redan kastrerad och id-märkt när hon kom till oss. Vi ordnade med vaccination och avmaskning.
Har flyttat permanent nu till sitt nya hem, Marianne med familj som bor i Kolbäck ute på landet. Vi har fått flera rapporter om att det går jättebra med anpassningen till familjen, barnen, det nya hemmet och alla rutiner osv. Hon får börja gå ut när hon blir lite mer trygg, vi tror hon kommar gilla det massor då hon är en mycket livlig och aktiv tjej. 

Extra
Kommer från södra Sverige där han hittades och ingen kattförening hade plats för honom, han var då okastrerad och omärkt.
Han följde med till Livbojen och fick snabbt ett hem då han var väldigt social och mysig. 
Bor numera permanent hos Cornelia med familj, de adopterade två katter från Livbojen åt 2012 och nu fick även fina Extra ett hem hos dem i en stor rymlig villa med inglasad altan (släpps ej ut pga väg ligger nära). 
Innan han flyttade blev han såklart kastrerad, vaccinerad och chippad. 

Holger
En bruntigrerad hane på ca 3 år.
Jättemysig kisse! Vill sitta i famnen, gosa och vara nära. Social och trevligt sätt. Varit utekatt men numera innekatt. 
Livbojen har ordnat så Holger blev kastrerad, vaccinerad en ggn samt id-märkt och avmaskad.
Han hittades som hemlös i södra Sverige och har där gått runt mellan gårdar tills akutjourhemmet i Ronneby tog in honom. Han kastrerades där och kom sedan upp till oss för att söka permanent hem. 
Nu har Holger fått ett permanent hem hos Åsas mamma i Katrineholm, hon har en funktionsnedsättning och nu kommer Hloger att få förgylla henens ensamma stunder. Vi har redan fått rapporter att det går jättebra Holger ligger hos sin matte och myser och håller henne sällskap under långa ensamma stunder i lägenheten. 

Sten
En fin och social helt svart kille med knallgula ögon som söker hem!
Han är ca 1-2 år och var redan kastrerad då han kom till oss, vi har ordnat så han blev vaccinerad och chippad (samt avmaskad + behandlad med stronghold).
Sten älskar andra katter och har en busig personlighet.
Han älskar att leka med andra katter och vill ha en kompis i sin nya bostad och ett aktivt kattliv. Han kan tänka sig vara både inne o utekatt. Men viktigast att han får mycket gos och bus och få vara med på allt som händer i hemmet. Är väldigt social och mysig i sin personlighet. 
Adopterad av Jenny med familj i Västerås, som har ragdollkissen Bosse.
Vi hoppas att de blir bra kompisar, Sten är en katt som verkligen älskar andra katter.
 

Rex  och Lima
Rex är en svart-vit kille som kom från en uppställningsplats i södra Sverige. 
Han är var redan kastrerad o vaccinerad och chippad. En kille med integritet och säger ifrån vid för mycket gos.
Visade tydligt att han inte trivdes som innekatt behövde få ett liv som utekatt.
Lima, från projektet hos mannen i Gnesta som hade 30-40 katter som Livbojen räddade. Var en blyg tjej men hanterbar, verkar misstrivas inomhus och fick istället komma ut på landet
Kissarna har nu fått hos Leila som bor på landet utanför Enköping. 
Båda två kommer att få bo tillsammans på den lilla gården och få ett härligt liv i frihet men med ägarna på knuten. 

Tussan
En bruntigrerad och vit hona på ca 3-4 år.
Hon kom från en uppställningsplats i södra Sverige, tyvärr utan bakgrundsinformation.
Vi ordnade så hon blev kastrerad, vaccinerad och chippad. 
Hon är trevlig i sättet och kommer gärna fram och hälsar och vill ha gos. En social katt som gärna vill vara med på det som händer i hemmet. 
Tussan blev adopterad av Ann-Marie Köping som nyligen fått ta bort sin kisse och ville gärna adoptera en ny vän.
 

Grållan
En jättefin, social och trevlig hona som gärna vill vara med på allt som händer och vara nära en människa. 
Hon kom från en uppställningsplats i södra Sverige.
Kastrerad och vaccinerad samt chippad. 
Grållan har blivit adopterad av Helen som bor i Strängnäs. 
 

Svea
En fin tjej på två-tre år, hon kom från en uppställningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation tyvärr. 
Hon var i början lite försiktig men med tiden så blommade hon ut ordentligt i jourhemmet, började spinna och kela och visade att hon var en underbart mysig och social flicka.
Vi ordnade så Svea blev kastrerad, vaccienrad och id-märkt samt avmaskad. Efter det började vi leta hem för henne och hon charmade snabbt in sig när en spekulant kom för att träffa henne!
Hon är numera permanent adopterad av Martin W. 

Bergis och Smirre
Två killar som träffades i ett jourhem.
Båda kissarna kommer från hemlöshet, ena fastnade i fällan på jakt efter en försvunnen katt och Smirre var en av flera katter i en koloni som i åratal tillökats med katter.
Dessa killar har nu fått flytta till Louise för ett fritt liv på landet, som de levt förut ungefär, fast nu som kastrerade, märkta och vaccninerade kissar med en ansvarig ägare och eget kryp-in i ladan som de delar med lite höns.
 

Sverker
Kom till oss från en uppställningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation. Var då redan kastrerad. Ålder okänd. 
Sverker besökte Vettris under april när han kom in till oss och fick då en vaccination samt att vi ordnade chip på honom.
Han fick ta prover på lever och njurar då vi såg att han var en äldre kisse, proverna såg fina ut dock var tandhälsan inte bra så han är inbokad på ett tandläkarbesök med åtgärd under maj vilket Livbojen kommer bekosta. 
Julia skulle hälsa på några katter i jourhemmet och föll direkt för Sverker som fick följa med hem, denna lilla krabat kom fram direkt och med sitt spinnande och härliga personlighet charmade han till sig en ägare direkt, trots sin förmodligen högt aktiningsvärda ålder. 

Skrutt-Ann
En 16-årig honkatt som kom till Livbojen från en uppställningsplats i södra Sverige. Hon var till åren så under april 2022 gjordes blodprov som visade fina lever- och njurvärden. 
Dock en hel del tandsten vi tänkt att ta bort på henne, men pga blåsljud kunde hon ej sövas för detta ändamål.
Hon äter dock mat med bra aptit och mjukmaten går väldigt fint att äta.
Skruttan var redan kastrerad och id-märkt när hon kom men vi ordnade en ny vacccination på henne, då det var oklart när det gjordes.
Skruttan har fått ett permanent hem hos Livbojens medhjälpare Ulla som hjälper oss vid loppisar. Hon kommer få bo med Ullas egna äldra kissar som vi hoppas accepterar fina gamla Skrutt-Ann. 
 

Celine och Chilli
En slingrig väg för två utsatta katter men som nu äntligen går mot sitt slut!
Celine från mammen i Kvicksund som vi hjälpt i ca 4-5 års tid, och Chilli från mannen i Gnesta som samlat på sig ca 40 katter som han ej kastrerat och gått in och ut hos honom i ett skjul i vlket han bor. Ovärdigt för både människor och djur! Kattungarna dränktes så fort de föddes av mannen men han missade många som lades under husgrunder osv.
Tjejerna får nu äntligen en bostad, hos Nadine och Pehr som tidigare räddat flera katter från Livbojen.
Katterna kommer bo nära, på tomten och i ett eget fint katthus med två andra kissar. De kommer kunna fångas in och rakas vid behov. Att vara skyggis med lång päls är inte det bästa.
Innan kissarna flyttade till sitt hem blev de såklart kastrerade, vaccinerade och id-märkta.  
(Båda kissarna blev rakade innan de fick komma till sin nya bostad) 

Trazzel
En fin kille som hittades som hemlös i Åker av en privatperson och han kom till ett av Livbojens jourhem. Han hade där gått runtomkring en tid under flera månader och ingen ville kännas vid honom.
När han togs in blev han kastrerad, dubbelt vaccinerad, märkt, samt rakad på kroppen pga tovor och tandsten togs bort.
Trazzel var till en början väldigt rädd och fräsig men efter några veckor i jourhemmet gjorde han stora framsteg och blev till slut helt tam! Vi tror att han någon gång i tiden haft ett permanent hem.
Nu har Trazzel fått ett permanent hem hos Emma i Västerås, här blir han innekatt och kommer få en in-nätad balkong att vara på.

Ria och Rosa
Två blyga honor kom till Livbojen från en uppställningsplats i Södra Sverige, vad de varit med om vet vi inte riktigt men båda var väldigt skygga för människor, dock hade de halsband på sig så någon måste ha varit dem nära.
Hos oss blev de kastrerade, vaccinerade och chippade och har nu fått flytta till Pernilla i Bro som har en gård med stall osv. Pernilla har katten Etna från Livbojen, adopterad för många år sedan.
Nu erbjöd hon dessa skygga flickor en fristad på gården, de har börjat att boa in sig i ett jättefint fikarum på gården där det finns värme, kattlåda, mat och andra bekvämligheter. När tiden är inne får de börja vara ute på gården och uppleva alt spännande, träffa Etnn, de andra katten på gården och alla andra djur. 

Selma och Elsa
Två fina tjejer som tidigare varit i Livbojen.
Selma 1,5 år och Elsa 1 år och fyra månader, söker nytt hem!
Pga ändrade förhållanden i hemmet måste de flytta och Livbojen har återigen hjälpt dem fått ett nytt hem.
De adopterades från oss i februari 2021, då var Selma 7 månader och Elsa 18 veckor. De önskar gärna flytta ihop eftersom de bott tillsammans så länge nu och älskar varandra. Vi tror inte att de kommer att funka som utekatter då Elsa smet ut och var tvungen efter 3 veckor att fångas in i fälla då hon inte kom tillbaka. De är tama men fortfarande lite blyga och gillar inte när de ska sättas i bur. När de adopterades var de vaccinerade och chippade, Selma var kastrerad. Tidigare ägare har vaccinerat, dos två och kastrerat Elsa. De har varit försäkrade hos Agria.
Adopterade av Magnus med sin dotter, de bor i ett hus i Skogstorp. Här kan katterna vara utekatter med om de vill när de fått boa in sig ordentligt i sitt nya hem. 

Ruben
Vacker stålgrå/blå hane på uppskattningsvis 4-5 år via veterinären.
Han är en social och mysig stor nallebjörn! 
Vi vet inte så mycket om honom då han kommer från en uppställningsplats i södra sverige utan vidare information.
Vi har ordnat så han blev kastrerad, vaccinerad, chippad samt behandlad med stronghold för öronskabb. 
Ruben charmade vid första besöket sin nya matte och husse Anette och Göran från Torshälla, de skulle fundera över natten men detas natt var bara en timme ungefär och sedan återvände de för att hämta hem sin käre Ruben. Så kan det går när en katt stjäl ens hjärta! 

Tommy fd Silver
Silver var en katt som för redan något år sedan kom till Livbojen och fick då ett permanent hem.
Men han trivdes inte i sitt hem pga barn som stressade honom, han började kissa på fel ställen och gå ner i vikt.
Vi tog tillbaks honom till oss på Livbojen och nu har han fått ett hem hos jourhemsmatte Anns pappa som vid besök hos sin dotter träffade på fina Tommy som charmade in sig hos honom.
Han var redan kastrerad och id-märkt och nu ordnade vi att han fick två nya grundvaccinationer då detta ej skötts av den förra ägaren.
Tommy har enligt rapporter det jättebra i sitt nya hem och stortrivs med sin nya husse! 

Adele och Kim
Blåsköldpaddsfärgade honan Adele och helsvarta killen Kim kom från Björsundsprojektet där vi fångade in ca 40 katter från ett gammalt par som matat katter i flera år ute på sin tomt utan att kastrera någon av dem, ett klassiskt scenario för något vad vi kallar "kattsamlare". Efter en tid var det så många att det äldre paret inte kunde lösa sin egen situation och efter larm från anhöriga kopplades vi in.
Projektet blev oerhört kostsamt då Livbojen fick ta in alla dessa till stor del förvildade katter och lägga mycket pengar på deras veterinärvård.
Kim och Adele var helt förvildade och bor nu hos Jenny på en mindre gård utanför Lidköping, här finns sedan tidigare hundar och inom kort kommer det även lite höns till gården. 
Jenny skriver till oss: "Vi har en isolerad och uppvärmd del i stallet och en groventré som de kommer att ha tillgång till. Utöver det har vi dryga hektaren mark, vattendrag/bäck och en stillsam tillvaro att erbjuda. Inga barn i hushållet, de är utflugna, så all omvårdnad läggs vår våra djur. "
Vi kan ju inte blir mer än helnöjda med katternas kommande tillvaro!
De blev innan flytten kastrerade, vacccinerade och chippade. 

Kedi och Dexter
Vi hjälpte en annan kattförening i södra Sverige att hitta ett hem till Kedi som är ca 2 år.. Hon hade varit inom en förening i nio månader och där haft kattungar och sedan blev hon kastrerad men blev kvar där ett tag. Livbojen tog över henne och vi planerade att inom kort hitta ett permanent hem åt henne.
Dexter född 2014 kom från en uppställningsplats i södra Sverige där han blev placerad via Länsstyrelsen, han kom till oss och var redan kastrerad och tatuerad. Dexter står registrerad påid-märkningen hos oss och resten är sekretess.
Sverige 
I Västerås i en stor rymlig lägenhet bor nu vännerna tillsammans, de träffades i jourhemmet och blev där kompisar. Vi hoppas att de får en bra tid nu framöver med sin nya matte och husse. 
 

Dixie
Fin och social hankatt född 2014. 
Kom till Livbojen via en uppställningsplats i södra Sverige.
Var redan kastrerad, samt tatuerad. Livbojen står på tatueringen pga sekretess. Ingen mer info skrivs ut. 
Är permanent adopterad! 
 

Roine, numera Chapo
Kom med ett gäng katter från en uppställningsplats i södra Sverige. 
Han var ensam i sitt gäng och vad vi förstår har han gått igenom lite olika saker, bla haft ett drän pga en skada. Han blev helt återställd och nu har han blommat ut och fått sitt nya hem.
Var redan kastreraddå han kom till oss, vi ordnade med vacc och chip och avmaskning.
Adopterad av Joakim med familj, de har nyligen adopterat katten Baltazar från Livbojen. 

Rune
Fint ovanligt tecknad stor hankatt som är ca 4-5 år enl veterinärens uppskattning.
Är väldigt kelig och mysig, vill gärna buffa på handen och gosa men är lite osäker av sig. Väldigt snäll gubbis.
Vi vet inte så mycket om honom då han kommer från en uppställningsplats i södra sverige utan vidare information.
Vi har ordnat så han blev kastrerad, vaccinerad, chippad samt behandlad med stronghold för öronskabb. 
Mysiga snälla björnen Rune bor numera hos Frida i en lägenhet i Eskilstuna, på sommaren kommer han kunna vara ute hos Fridas föräldrar på landet vilket vi tror han kommer kunna uppskatta!

Rosetta
Kom till Livbojen med ett gäng katter från en uppställningsplats i södra Sverige. 
Vi vet inte så mycket om henne men hon var från första början en mycket kelig och orädd kisse så vi tänkte att hon skulle passa i en familj, kanske med barn.
Hon var redan kastrerad när hon kom, men vi ordnade med chip och vacination och avmaskning till henne.
Hon charmade snabbt in sig hos en familj, Jennifer med sambo samt barn. Här tror vi Rosetta kommer trivas och få ett bra liv i familjen. 

 

Snöret
Fin hona på några år, bruntabby färgad.
Hon är en väldigt kelig katt som älskar att vara med på allt, stryker sig mot en, vill bli klappad och gosad med. Kom in med två kattungar från Södra Sverige (Pia och Pixie), kattungarna var redan över 12 v och fick hem ganska snabbt. 
Är just nu innekatt men var förut utekatt.
Är inte längre så förtjust i andra katter, var trött på sina stora ungar ett bra tag innan de flyttade så skulle uppskatta att bli ensamkatt.
Blev innan hon flyttade kastrerad, chippad och vaccinerad samt avmaskad.
Bor numera med sin matte Annika och hon har ett torp i Katrineholm där de kommer spendera sommaren. Annikas hjärta slog lite extra för Snöret och hennes "bondkatts-utseende" gjorde att hon föll för denna mycket charmiga och härliga katt. 

Pia
Söt liten grå-tigrerad och vit hona på 4-5 månader.
Hon är rädd av sig och blyg i sättet.
Hon kom med sin mamma och två syskon till Livbojen. De bor fortfarande tillsammans. Pia är den modigaste i gänget. Även om hon är rädd av sig, hon kan hållas försiktigt och klappas men gömmer sig gärna.
Hon vill ha ett hem med en trygg kattkompis. Hon är vaccinerad, chippad och avmskad. Krav att ägaren själv kastrerar då hon blir 6-8 månader och bekostar detta själv. Hon är rumsren och använder kattlåda med klumpildande kattsand. 
Skriv sms till Sara på nr 070-395 47 81 och berätta vad ni heter, vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda fina Pia.
Permanent adopterad av Josephine som sedan tidigare har en katt.

Ricky och Pixie
Ricky kom till Livbojen från en uppställningsplats i södra Sverige, vi fick inte veta något om honom men väldigt snabbt såg vi att han var en otroligt social liten kille. Han placerades i samma rum med skygga lilla kattungen Pixie (som var där med syskon och på nytt dräktig mamma). 
Fredrik W i Södertälje hörde av sig till oss och ville adoptera två kattungar, vi rekommenderade dessa två. Vi hoppas nu att Pixie kommer lära sig bli helt tam via Ricky som är supersocial, familjen var beredda på att jobba med blyga Pixie och vi tror att det kommer bli bra med de båda tillsammans.
Kattungarna blev vaccinerade, chippade och avmaskade innan de åkte, Ricky fick stronghold för öronskabb.
 

Jinn
Liten fin hona som hittades i Björslund vid ett hus på en altan, vi har efterlyst ägare men ingen gav sig tillkänna. Hon var okastrerad och omärkt.
Vi ordnade så att Jinn blev kastrerad, vaccinerad samt chippad och började leta efter ett permanent hem.
Hon bor numera hos Therese i Borlänge, en fin utomhusmiljö väntar Jinn när hon bott in sig i sitt nya hem. 

Benita och Beata
Benita och Beata är två kolsvarta söta unga flickor som vi hjälpt en annan förening i södra Sverige att hitta hem till.
De är ca 9 månader gamla och är kastrerade, chippade och vaccinerade en gång, samt behandlade med stronghold två doser (mot öronskabb). De har tidigare bott i ett hus på landet med hundar o massa andra katter och har fått gå in och ut som de vill.
De är fortfarande blyga men vana med människor och har stor potential att bli helt tama. 
Tjejerna bor numera med Cecilia i Köping och nu vänter en spännande framtid och en fortsatt tid emd socialisering då dessa kissar inte är helt socialiserade pga sin bakgrund och uppväxt. 

Bianca
En liten svart-vit hona på ett år, kom med sina fyra kompisar från en annan förening i södra Sverige. Vi hjälpte denna förening med fem st och det var totalt 24 katter i detta hushåll. 
De bodde i ett hus med två labradorer och där fick katterna gå in och ut som de ville, men som vid många liknande situationer spårade det ur med antalet då man valde att inte kastrera katterna. 
Bianca är van med människor och man kan klappa henne försiktigt men hon fräser. 
Hon bor numera med matte Amanda och katten Luna på fyra år, vi hoppas att kissarna kommer acceptera varandra och bli kompisar. 

Billy
Billy kommer från ett gäng med totalt fem kisar som vi hjälpte till med från en annan förening i södra Sverige.
Han är ca 2 år gammal och är kastrerad, chippad och vaccinerad en gång, samt behandlad med stronghold 2 ggr för öronskabb. Blyg kille men går bra att klappa och lyfta. 
Billy har fått flytta till  av Angie och Mikael med katten Ember som tidigare adopterats via oss på Livbojen. 

Baltazar
En fin stor och snäll hane på 2 år, svart och vit.
Han är social men ännu lite blyg av sig. Han är van med två stora labradorer och gå in och ut i ett hus på landet.
Baltazar var en av fem kissar Livbojen hjölpte en annan förening med att rädda, från söder. 
Baltazar är rumsren, kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad 2 ggr med stronghold mot öronskabb. 
Baltazar bor numera i Torshälla med Joakim och familj, samt katten Chapo (Roine) från Livbojen och en liten vovve. 

Sotnos
Ung helsvart kattpojke på 7-8 månader.
Hittad hemlös vid ett hus i södra Sverige.
En man och en kvinna började mata honom och lockade honom till sig, det visade sig vara en okasterrad omärkt liten kille som inte hade någon ägare.
Han är tam och kelig men rädd och kan fräsa till och gömma sig. han spinner mycket och pratar när han känner sig avslappnad. Vi tror fräsandet är kvar som ett försvar från tiden han var hemlös.
Bor numera hos Sofie och Martin med katten Lottie från Livbojen, samt en annan äldre katt plus en hund. Sotnos får en stor härlig familj och många som kan älska denna lilla svarta Sotnos. 

Sitos
En kastrerad och chippad hankatt född 2018.
Tyvärr har Sitos husse gått bort och ingen i släkten kunde ta hand om honom. Vi åkte och hämtade honom i lägenheten och han fick komma till ett av Livbojens jourhem. 
Vi ordnade så att Sitos fick en vaccinationsspruta och en veterinärkoll, och han mådde fint. 
Han har tidigare varit innekatt i en lägenhet men under en vis tid levt med två andra katter. 
Är nu permanent adopterad av Astrid med kissarna Cissi och Cilla (blir innekatt i lägenhet). Sitos som är en härlig kille blev vän med tjejerna som i början hade lite svårt att acceptera honom, men som den härliga personlighet och "peacemaker" som han är så gick det bra. Sitos får ett tryggt fint hem efter att husse tragiskt gick bort, vilket vi beklagar!

Petrus
Snäll och fin stor hane på några år, ca 3-5 år tror vi.
Han var redan kastrerad då han kom till oss, men vi har ordnat med vacination, chip och avmaskning.
Han är social och mysig, tyvärr vet vi inget om bakgrunden på honom. Han kom med ett gäng katter från en uppställningsplats i södra Sverige. 
Han är ok med andra katter. Är helt rumsren. 
Petrus bor numera hos Pelle med fru i Sollentuna där det finns en in-nätad balkong med klätterträd osv där vi tror at denna fina kille kommer att trivas bra! 

Urban
Finaste Urban som först var hos Livbojen och sedan fick komma till ett stall, men trivdes inte där och rymde tillbaks till stället han ursprungligen hittades på som hemlös.
En slingrg väg för denna söta kille, som smutsig och utsvulten togs in på nytt i jourhem. Men denna gång hade hans slingriga resa gjort honom tam på kuppen, nu fick jourmatte äntligen stryka hans smutsiga päls och tvätta honom ren.
Han var redan kastrerad, vaccinerad och märkt men nu behövde han dra ut två tänder och detta har gjorts och Livboje har bekostat det.
Blodprov togs för att säkerställa att han inte blivit skadad på annat vis av hemlösheten, men proverna var som tur var bra.
Adopterad av Jesper och Janaki med katten Smilla från Livbojen, de kände att det var dags för en kisse till så nu bor Urban också med familjen i Torshälla. 

Curre
Efter ett larm om en hemlös förvildad kisse fångade vi in denna kille, som fick namnet Curre. Inga andra katter fanns i närheten och det var oklart varitfrån han kom.
Han var okastrerad och omärkt.
Curre visade att han inte mådde bra i jourhemmet utan ville ut och springa fritt på en gård, vilket han nu kommer få göra hos Carina som bor i Säter. Hon ville ha en kisse till gården som kan fånga möss och vara en del av gårdens lantliv.
Vi hoppas och tror att Curre kommer trivas på landet nu när vårsolen skiner!
Innan han flyttade blev han kastrerad, vaccinerad samt chippad och avmaskad. 

Tarzan och Sotis
Tarzan kommer från mannen i Kvicksund som i många år matat katter på sin tomt, dels vid en intilliggande ladda samt i några bodar på sin tomt. Katterna har genom åren fått hjälp av Livbojen för att inte bli för många, vissa har stannat kastrerade, andra fått andra hem.
Tarzan är en av dessa katter.
I jourhemmet kom han att träffa på Sotis (helsvart hona) och hon är från tanten i Malmköping som på samma sätt matat katter i flera år, ej kastrerat och låtit en koloni uppkomma på sin tomt.
Kissarna var förvildade och trivdes ej inomhus.
De blev kastrerade, vaccinerade och chippade och har nu flyttat till Amanda N. utanför Västerås där kissarna kommer få bo i fint inredd utrymme med isolerade kojor i isolerat kryp-in. Efter en tid kommer de få kunna röra sig fritt på gården och jaga möss och råttor och njuta av livet på landet. 

Joppe
En skygg kattkille som födits utomhus hos en kvinna som matat upp ca 30 katter på sin tomt, den 80-åriga kvinnan kastrerade inte sina katter och på sikt blev det kaos och efter ett tips åkte vi dit för att kolla läget och erbjuda vår hjälp.
Vi kommer ordna så att alla kissar kommer bli kastrerade och får bra hem.
Joppe är en av dem. Han fräser och är inte van med människor ännu. Är ca 8 månader gammal. Behöver en tam kattvän i sitt nya hem. Han behöver bo hos någon som kan skygga katter sedan tidigare, vi tror han blir tam med tiden om man erbjuder henne ett hem efter hans behov och förutsättningar. 
Adopterad av Eva Ö med familj som redan har en katt sedan förut. Hon meddelar att det går bra med Joppe och att han gör små framsteg varje dag. 

Kitty
En skygg hona som födits utomhus hos en kvinna som matat upp ca 30 katter på sin tomt, den 80-åriga kvinnan kastrerade inte sina katter och på sikt blev det kaos och efter ett tips åkte vi dit för att kolla läget och erbjuda vår hjälp. 
Vi ordnade så Kitty blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. 
Kitty är en av dem. Hon kan hållas i en handduk och klappas eller klappas försiktigt på golvet. Är ca 6-8 månader gammal. Behöver en tam kattvän i sitt nya hem. Hon behöver bo hos någon som kan skygga katter sedan tidigare, vi tror hon blir helt tam med tiden om man erbjuder henne ett hem efter hennes behov och förutsättningar. 
Kitty har blivit adopterad av Paola och hon har sedan tidigare en katt, vi hoppas att de här kissarna kommer bli goda vänner framöver. 

Isa och Tessie
Från projektet i Malmköping hos tanten som matat upp ca 30 katter på sin tomt, när vi först kom till platsen uppgav hon att det rörde sig om ca 10 st enligt henens uppfattaning, som hon matat i några år.
Utan kastrering blev det kaos och stort lidande för katterna, som varken fick komma inomhus eller fått träffa veterinären. 
Nu har Isa och Tessie frått flytta till paret Bruze i Gnesta som ville ha två fina kissar till sin gård, vi tror kissarna kommer trivas fint här och till sommaren kommer de ha en svensk sommaridyll att leva i.
Katterna blev såklart kastrerade, vaccinerade och chippade innan de kom till sitt nya hem. 

Sötnos
Infångad som en av katterna i projektet i Malmköping där den 80 åringa katten matat upp nästan 30 katter på sin tomt. Katterna fick inte komma in och fick ingen veterinärvård eller kastrering så de förökade sig och frös under de kalla perioderna. 
Projektet är nu avslutat.
Sötnos bor numera hos Lina som har ungkatten Pepsi sedan förut, Lina har erfarenhet av skygga katter sen förut, katten Misty som tidigare tillhörde familjen. 
Innan hon flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och chippad samt avmaskad. 
 

Jonna
Vit-gul hona på ca 8 månader. Klappbar men ej lyft-bar. Kommer från stället i Malmköping där vi fått in 23 katter hittills och flera är kvar. En dam matade i flera år katter utan att kastera eller släppa in dem i värmen, det blev såklart total kris och vi fick ett larm från en som var där för att kolla på en katt.
Vi började hjälpa damen och arbetet fortsätter.
Jonna är en av dem som kan klappas och har troligen varit lite på altanen nära dörren och fåt lite mer social samvaro och kunnat nli något sånär van vid människor. Hon är nu kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Bor numera med Zilla och familj i Köping, där bor även en 2,5 årig kisse som var blyg i början men numera blommat ut, förståelse för blyga kissar finns och vi tror det här kommer gå bra. 

Theo
En av många katter som fångats in hos damen som matat katter på sin altan i flera år utan att ha kastrerat dem.
Theo blev hos Livbojen kastrerad, vaccinerad och märkt.
Han är en ung kille på 5-6 månader oxh sågs ofta på altanen, nyfiken och ville in men ingen av kissarna fick komma in i värmen eller känna värmen av en hand på sin rygg.
Theo bor numera hos Linnea i Filipstad som sedan tidigare har två tama kissar som vi hoppas kommer ta god hand om denna lilla parvel från Livbojen. 

Lovis och Mattis
Kommer från projektet i Malmköping där en gammal kvinna matat katter under några år, antalet uppskattade hon till ca 10 st, snart är vi uppe i 30 katter. Katterna lever utsatt, okastrerade och får ej komma in i värmen. I uthusen har de dock mat och krypin och färskt vatten mm.
Lovis och Mattis verkade vara bra vänner (och släkt, men olkart hud). De har fått flytta till Sanna med sin man som bor på en gård i Örebro, där dessa två kissar får bo tillsammans de börjar med att installera sig i den varama sadelkammaren för att sedan fortsätta livet på landet när de varit inne ett tag så de vet vart de bor.
Innan de fick flytta blev de såklart kastrerade, vaccinerade samt chippade. 

Mindy och Molle
Mindy bodde hos damen i Malmköping som matat upp ett 30-tal kissar på sin tomt, hon har ej kastrerat och med åren har de blivit fler och fler. Via ett tips från en privatperson åkte Livbojen dit och fick se situationen och damen önskade hjälp.
Molle kommer från mannen i Gnesta som matat upp över 40 katter i och utanför sitt skjul-liknande hus, för ca tre år sedan sköt Länsstyrelsen den tidigare kattstammen, nu var det dags igen men denna gången sköts de ej utan Livbojen hjälpte dem.
Marléne i Västervik hörde av sig och erbjöd två kissar ett hem på landet, det var en bit bort men vi beslutade att det var värt resan att åka med några kissar dit, så nu bor Mindy och Molle där och kommer få en underbar framtid på gården med allt vad det innebär. Kissarna är skygga och kommer få fungera som gårdskatter men tillgång till mysigt ställe inne i stallet. Innan de flyttade blev de kastrerade, vacinerade och chippade. 

Elsa
Kommer från projektet i Malmköping där en gammal kvinna matat katter under några år, antalet uppskattade hon till ca 10 st, snart är vi uppe i 30 katter. Katterna lever utsatt, okastrerade och får ej komma in i värmen. I uthusen har de dock mat och krypin och färskt vatten mm.
Denna fina sköldpaddafärgade hona var en av katterna från projektet oc hon har nu flyttat ill AnnaCarin dsom bor på en gård, hon sökte en kompis till sin stallkatts-hane och nu får Elsa och denna kille möjlighet att teama ihop sig några veckor inomhus för at sedan leva tillsammans på gården sida vid sida vilket vi hoppas att de gillar. 
Innan hon flyttade belv hon självklart kastrerad, vaccinerad och chippad. 

Tilia och Manne
Kommer från projektet i Malmköping med ca 30 katter där en kvinna under flera år matat katter runtom sitt hus, i en bod, på altanen osv. Katterna har förökat sig och hon har ej kastrerat någon av dem.
När Livbojen kom på plats hade katterna varit instängda i en liten bod sedan de föddes, och i sex månader, utan sin kattmamma som enligt damen försvann då de var nyfödda. 
Bor numera hos Nettan i Hälleforsnäs, en stor djurvän som haft flera olika djur genom hela livet. Kissarna blir innekatter i en rymlig lägenhet med ingladad balkong. 

Zero och Zimba
Kommer från projektet i Malmköping med ca 30 katter där en kvinna under flera år matat katter runtom sitt hus, i en bod, på altanen osv. Katterna har förökat sig och hon har ej kastrerat någon av dem.
När Livbojen kom på plats hade katterna varit instängda i en liten bod sedan de föddes, och i sex månader, utan sin kattmamma som enligt damen försvann då de var nyfödda. 
Innan de fick flytta blev de kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade. 
Bor numera hos Sofie med sambo i Strängnäs. De kommer ha allt fokus på kissarna då inga barn finns i hemmet. 

Nelly
Fin tjej som kommer från en man i Gnesta som ej kastrerade sina katter och lät dem bli förvildade och för många. Nelly blev tam innan hon kom till oss, då antalet katter med tiden minskade hos mannen pga våra infångningar. Hon är en av de sista som fångades in hos mannen. 
Hon blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad och id-märkt samt behandlad med stronghold mot öronskabb.
Bor numera i Härad hos en stor kattvän, Nelly hjälptes att komma dit via frälsningsarmen i Strängnäs, Kees. Vi hoppas hon kommer trivas med sin nya matte!

Elvira
Vit och röd hona som hittades utanför Eskilstuna i annan kommun, hon gick hemlös flera månader och paret som försökte hitta hennes ägare misslyckades. I början var hon väldigt skygg men hon blev allt mer social med tiden då matarna började släppa in henne mm, och då ägare aldrig hittades trots eftersök i lokal fb grupp mm så kom Elvira till Livbojen.
Vi ordnade så Elvira blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Hon bor numera hos Britt med make ute på landet i Frövi. Här kan hon bli utekatt med tiden då de bor på landet med skogen som granne. 

Olivia och Ottilia
Kom till Livbojen med ett större gäng katter bla Ossian och Otto mfl. 
Kattungarna var ca 4-5 månader gamla och något skygga men ändå tama.
De var bra vänner och förmodligen syskon men det är oklart då vi knappt fick någon bakgrundsinformation om dem. men vi vet att de kom med ett större gäng kissar från en person i södra Sverige som tappat kontroll över sina katter och de blev fler och fler. Vi och en förening till tog kissar och syskonen var några av dem som kom till oss.
Hos oss blev kissarna behandlade med Stronghold för öronskabb, de fick chip samt sin första vaccination och sedan flyttade de till Jonatan som erbjuder ett tryggt och bra hem för dem som innekatter i sin lägenhet. Vi hoppas att kissarna och husse skall trivas med varandra framvöer. 

Olga
En blyg hona som ändå är hanterbar men väldigt skygg. Vackert bruntigrerad liten flicka. Hon är ca 6 månader gammal. 
Hon kommer från ett hem i södra Sverige där en man hade för många katter som var okastrerade, Livbojen och en förening till tog katter från hemmet och Olga kom till oss.
Olga blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad via Livbojens veterinär. 
Olga bor numera med Emelie och hennes  sambo samt två katter, varav en (Sylvanas) är från Livbojen.
Olga kommer få vara innekatt med mycket bus i hemmet och hon kommer kunna få gå ut med matte sedan i sele om hon önskar. 

Naomi, numera Sezzy
Kom med ett gäng kissar från en uppställningsplats i södra Sverige, tyvärr utan bakgrundsinformation.
Vi ordnade så gänget blev kastrerade, vaccinerade, id-märkta och behandlade med stronghold mot öronskabb.
Naomi är rädd men klappbar och hanterbar, ett måste är en kattkompis i nya hemmet. Naomi heter nu Sezzy och bor med Loppan och katten Zydney från Livbojen (systern Lucy gick nyligen bort), samt katten Zkipbo.
De tre kissarna är innekatter i en rymlig lägenhet med mycket kattsaker och utmärkt service av matte Loppan. 

Polly
En ung hona på ca 6 månader som kom från ett gäng med katter från södra Sverige, en man som skaffat katter och ej kunde ta hand om dem ordentligt så de förökade sig och var ca 20 st då Länsstyrelsen tog hand om dem. De kom sedan till jourhem i Eskilstuna hos Livbojen.
Polly var en av de skyggaste katterna, hon är en liten blyg och söt hona. Behöver tam katt i sitt nya hem.
Bor numera med matte Ellinor och katten Skruttan, och det verkar som att katterna kommer bli goda vänner. Vi har fått en glädjande rapport om att katterna verkar trivas tillsammans! 
 

Ossian och Oscar
Kattpojkar på några år som eventuellt är bröder, de som kom med ett större gäng kissar från en person i södra Sverige som tappat kontroll över sina katter och de blev fler och fler. Vi och en förening hjälpte till och tog merpareten av gänget, killarna var några av dem som kom till oss.
Livbojen såg till att Ossian och Oskar blev blev kastrerade, vaccinerade, chippade och behandlade med stronghold pga öronskabb. 
De fina killarna har flyttat till Sofie och vi hoppas att de kommer trivas bra tillsammans framöver.

Otto
Fin kille på några år som kom med ett större gäng kissar från en person i södra Sverige som tappat kontroll över sina katter och de blev fler och fler. Vi och en förening till tog kissar och Otto var en av dem som kom till oss.
Han är tam och van med många andra kissar i samma hem. 
Otta behöver göra en tandåtgärd som är inbokad på Vettris redan och det kommer Livbojen bekosta.
Otto är adopterad av Bitte och Thomas i Lista som sedan tidigare har en gammelkisse.
Otto har blivit superkelig med husse och matte och han har verkligen charmat sina nya människor med att ligga och spinna och trampa för fullt i deras famnar! 
Innan Otto fick flyta blev han kastrerad, vaccinerad, chippad samt behandlad med Stronghold. 

Olle
Fin kille på några år som kom med ett större gäng kissar från en person i södra Sverige som tappat kontroll över sina katter och de blev fler och fler. Vi och en förening till tog kissar och Olle var en av dem som kom till oss.
Livbojen såg till att Olle blev kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold pga öronskabb. 
Olle har nu flyttat till Anna som bor i Stockholm och vi hoppas att de skall trivas med varandra. 
Innan Otto fick flyta blev han kastrerad, vaccinerad, chippad samt behandlad med Stronghold. 

Nilo
En svart.-vit kille på 2-3 år som är tam och social, men rädd i början. Ej till barnfamilj utan till lugnt hem. Behöver få ta en dag i taget innan han litar på någon är han väldigt rädd. 
Har nu fått ett hem i Flen där han bor hos sin nya matte och familj, här trivs han bra meddelar matte i en uppdatering. Äter och myser i soffan och är kelig! 

Nino
En vit-röd kille som är en gosig katt på ca 2-3 år, ganska säker i sig själv och social.
Är kastrerad, vaccinerad och chippad samt avmaskad.
Han är just nu innekatt men kan göras till utekatt som man bor bra och "kattsäker" miljö ute. 
Han kom med ett gäng katter från en Uppställningsplats i södra Sverige.
Nino har fått ett hem hos Matilda med familj i Härad och när han bott in sig får han vara ute i härlig lantlig miljö och leva livet!
 

Nick och Nilla
Kom med ett gäng kissar från en uppställningsplats i södra Sverige, tyvärr utan bakgrundsinformation.
Vi ordnade så gänget blev kastrerade, vaccinerade, id-märkta och behandlade med stronghold mot öronskabb.
Bor numera med husse Daniel och katten Snowy som blev ensamkatt när kompisen tragiskt gick bort.
Nu kommer Snowy att få två nya vänner och vi hoppas att kissarna får skoj i lägenheten där de även kan vistas på en in-nätad balkong!

Noa
Kom med ett gäng kissar från en uppställningsplats i södra Sverige, tyvärr utan bakgrundsinformation.
Vi ordnade så gänget blev kastrerade, vaccinerade, id-märkta och behandlade med stronghold mot öronskabb.
Har fått ett permanent hem hos Patricia och blir här innekatt.
Nya matte berättar att redan första natten kom Noa upp i sängen för att erbjuda matte mycket gos vilket hon blev glatt överraskad av.

Alva
Ovanligt sköldpaddsfärgad tjej på bara sex månader som kom med ett större gäng kissar från en person i södra Sverige som tappat kontroll över sina katter och de blev fler och fler. Vi och en förening till tog kissar och Olle var en av dem som kom till oss.
Livbojen såg till att Alva blev kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold pga öronskabb. 
Bor numera med Carola och hennes familj. 

Anki
Fin hona på några år som kom med ett större gäng kissar från en person i södra Sverige som tappat kontroll över sina katter och de blev fler och fler. Vi och en förening till tog kissar och Anki var en av dem som kom till oss.
Livbojen såg till att Anki blev kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold pga öronskabb.  
Anki bor numera på landet med matte Sonia och en kattvän Stina på 2.5 år. Då de bor enskilt kan katterna få vara ute när Anki nu bott in sig lite. 
 

Anton, numera Sid
Kom med ett större gäng med katter från södra Sverige där en man haft katter som han inte kastrerat och de förökade sig snabbt, Livbojen och en annan förening hjälptes åt och tog alla kissar som tagits omhand via Länsstyrelsen.
Andy var en av dem.
Livbojen såg till att han blev kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold för öronskabb.
Bor numera hos Jennie med sambo och katten Snurran som de nyligen adopterat från oss, Snurran började känna sig ensam och nu har hon fått en vän.
I vår får katterna börja gå ut då familjen bor lantligt till.

Andy
Kom med ett större gäng med katter från södra Sverige där en man haft katter som han inte kastrerat och de förökade sig snabbt, Livbojen och en annan förening hjälptes åt och tog alla kissar som tagits omhand via Länsstyrelsen.
Andy var en av dem.
Vi såg till att han blev kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold för öronskabb.
Nu bor fina Andy med matte Andrea och en katt på 8 år, vi hoppas detta kommer gå fint! 
 

Manne
Kom från en privatperson i Eskilstuna som pga ohälsa inte kunde ha kvar sin kisse, han var okastrerad och Livbojen ordnade så han blev kastrerad och vaccinerad och id-märkt.
Han har nu fått flytta permanent till nya matte Jenny som har en till kisse som heter August. Vi hoppas att dessa kommer att bli bra vänner framöver. 

Gumman och Gubben
Kommer från ett omfattande projekt i Björsund där ett äldre par matat katter i flera år utomhus utan att kastrera dem, det blev ett femtio-tal katter som resultat och Livbojen fick jobba på hårt för att rädda alla små liv. 
De är numera adopterade permanent som stallkatter av Anette som bor på en liten gård i Kolbäck.
Kissarna börjar med att installera sig i varm sadelkammare och får på sikt gå ut och har kattlucka till o från sitt varma bo. Vi tror det blir kanonbra för dem de vill inte lita på människor än men med tiden kanske ägarna får sig några snurr kring benen. 
De blev innan de fick flytta kastrerade, fullt vaccinerade, id-märkta och avmaskade.

Lilla My
En halvtam kisse som har mycket stor potential att bli helt tam i ett tryggt hem!
Hon är svart-smoke, vit i underhåret och svart i överhåret, jättefin färg. 
Hon och många katter fångades in i en lada där en man matat katter i många år utan att kastrerat dem. De levde helt och hållet i ladan men mannen matade dem varje dag så vissa av dem blev halvtama då de fick en del mänsklig kontakt.
Bor numera hos Stefan med familj som sedan tidigare har gul-vita hanen Gordon från Livbojen. Gordon var en lygis som snabbt blev tam hos familjen och nu ville familjen öppna sin dörr på nytt för en liten blygis som kan få stöttning av Gordon att bli tam och familjen har tålamod att låta My bli tam i sin takt. 

Smilla och Smulan
Två kattflickor som haft en slingrig resa i livet.
De kom som hemlösa till en annan förening i södra Sverige då hade de kattungar. Kattungarna fick flytta till nya hem, mammorna blev kastrerade, id-märkta osv och hittade sedan ett hem ihop. Tyvärr blev matte allvarligt sjuk och återigen blev katterna hemlösa. De kom till jourhem inom Livbojen men har nu fått ett hem tillsammans på nytt. Innan de flyttade fick de varsin ny vaccination som påfyllnad. 
Flickorna var blyga av sig så  de har nu fått ett hem med förståelse för skyggisar, de får komma i den takt som passar dem och med tiden får de vara utekatter på stora grönområden vilket vi tror att de saknat i sitt liv. 

Cola och Coko
Två kattungar som fångades in i Gnesta från ett större projekt där vi hittills endast tagit in vuxna katter, tyvärr har alla kattungar som födits hos mannen i det lilla skjulet dränkts i regntunnan men dessa måste ha kommit undan.
Tjejerna var runt 12 v då de fångades in, ganska tama men ändå fädda för människor.
Vi är glada att Ulrika och Michelle med familj hörde av sig till Livbojen, de hade redan två katter varav en från Livbojen.
De kunde tänka sig adotera både dessa busfrön, och de kommer få sällskap och stöd av de två tamisar som redan bor i hemmet.
Innan kattungarna flyttade blev de chippade, vaccinerade och avmaskade samt behandlade med stronghold. 
 

Acke
Kom från en gård söderut där ägaren skulle flytta iväg, samma dag som nya ägarna till gården kom över ville de inte ha dessa okastrerade katter utan det blev kris, katterna fick komma akut till jourhem i söder sedan vidare till Eskilstuna för att få nya hem. 
Blev kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad mot mask och öronskabb innan hon fick flytta till sitt nya hem.
Bor numera hos Anna med sambo i Bro i Stockholm, Acke blir ensamkatt med erbjudande om mycket mys och gos och egen liten utegård där han kan få vara, borta från farorna i området får han ändå vara utomhus men på säker mark. Vi tror Acke kommer gilla sitt nya hem och hans ägare försöker göra allt för att han skall trivas. 

Kisselina
Kom från en gård söderut där ägaren skulle flytta iväg, samma dag som nya ägarna till gården kom över ville de inte ha dessa okastrerade katter utan det blev kris, katterna fick komma akut till jourhem i söder sedan vidare till Eskilstuna för att få nya hem. 
Blev kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad mot mask och öronskabb innan hon fick flytta till sitt nya hem.
Bor numera hos Göran med sin sambo, de bor på landet och vile ha en gosig lite flicka. De hade nyligen haft ett tragiskt dödsfall på en kisse och nu fick Kisselina en chans till ett jättebra och lugnt hem hos detta äldre par, när hon är van får hon börja gå ut som hon tidigare varit van med. 

Fröken Fräken, numera Maja Gräddnos
Kom från en gård söderut där ägaren skulle flytta iväg, samma dag som nya ägarna till gården kom över ville de inte ha dessa okastrerade katter utan det blev kris, katterna fick komma akut till jourhem i söder sedan vidare till Eskilstuna för att få nya hem. 
Blev kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad mot mask och öronskabb innan hon fick flytta till sitt nya hem.
Bor numera hos sin nya familj, husse Sten och lill-husse Jack samt katten Musse som de hade från Livbojen sedan tidigare.
Bilden är tagen i nya hemmet där Maja gjorde sig hemmastadd inom något dygn! 

Snurran
Kom från en gård söderut där ägaren skulle flytta iväg, samma dag som nya ägarna till gården kom över ville de inte ha dessa okastrerade katter utan det blev kris, katterna fick komma akut till jourhem i söder sedan vidare till Eskilstuna för att få nya hem. 
Blev kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad mot mask och öronskabb innan hon fick flytta till sitt nya hem.
Adopterad av Jennie med sambo och deras barn, familjen är en stor familj som numera bor tillsammans på landet och önskade sig en kisse.
Suurran fick sitt namn genom att barnen hade en tävling om bästa kattnamnet och namnet Snurran hamnade på lotten som vann!
Snurran är redan hemmastadd, sover, äter och myser med sin familj. Om några veckor kan hon gå ut då de bor fint till för en utekatt. 

Drama
Fin honkatt som kom från en av Länsstyrelsens uppställningsplatser för att sedan komma vidare till jourhem inom Livbojen för att söka permanent hem.
Drama blev kastrerad, och vaccinerad via Livbojen, chippad var hon redan.
Drama visade sig vara en kelig uppmärksamhetssökande kisse som numea bor hemma hos husse Elias. 
 

Chocolate och Navi
Två katter som är 12 år gamla, båda är semilånghåriga.
Katterna var från början i en grupp av åtta katter (även Red) sedan fick livbojen in fem av katterna för att hitta nya hem till dem. Nu har de tre sista kommit till Livbojen för att få nya hem. Två tidigre ägare har drabbats av allvarliga sjukdomar.
Katterna är förmodligen syskon. De gillar varandra och vill fortsätta livet tillsammans i nytt hem.
De är sociala och gillar att vara med på det mesta, samtidigt är de lugna av sig och gillar att chilla även om de kan vara något busiga ibland. Honan är mest framåt och vill gärna sitta i famnen eller vara bredvid.
Honan Chocolate är sedan tidigare kastrerad. Vi har ordnat chip på henne. Hon har också fått full vaccination. Hon har dragit ut två tänder på Vettris nyligen och tagit bort tandsten.
Detsamma för hanen Navi, han är kastrerad sedan tidigare, vi har chippat honom gett honom full vaccinationoch han var hos Vettris för att få tandsten borttagen den 31a januari.
Båda kissarna har nu fått allt de behöver och är flyttklara! 
Kissarna har fått ett gemensamt hem hos Noomi med sina två barn, kissarna kommer få fortsätta vara tillsammans, de gillade varandra men inte andra katter så det var självklart att de skulle få följas åt fortsatt i livet, efter 12 år får de nu leva livet ut med varandra!

Red
Kattkille på 10 år, semilånghårig rödtigrerad. Har bott i samma hem med Chocolate och Navi.
Har varit innekatt hela tiden och bott med andra katter men trivs inte med andra katter utan vill helst vara ensamkatt i hushållet.
Red blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Han har fått en bedömning att han behöver ta bort tandsten och det kommer Livbojen att bekosta. 
Red har blåsljud på hjärtat och hade gått oklastrerad i 10 år innan han kom til oss, men han klarade en kastrering fint och lever nu ett bättre liv som kastrerad katt. 
Bor nu tillsammans med matteoch lillmatte i en lägenhet i Västerås, här kan Red får vara ensamkatt med all uppmärksamhet och gos och mys. Det finns även en balkong att sitta ute på och spana på nu när våren är i antågande.

Mimmi
Kom med totalt fyra katter i sitt gäng från en uppställningsplats i Södra Sverige.
Tyvärr vet vi inte så mycket om dem sedan tidigare.
Maja är en snäll och social fin flicka som verkar vara ganska självständig och kan nog flytta på egen tass även om hon går bra ihop med andra katter.
Hon är kastrerad sedan tidigare, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Verkar ok med livet som innekatt. 
Hon är ca 3-4 år enligt uppskattning från veterinären. 
Bor numera hos Wissam med katten Klaus och vi hppas de två kommer bli vänner och att matte kan koppla av på dagarna då hon är iväg på annat när hon vet att kissarna har varandra att vara med. 

Maja
Kom med totalt fyra katter i sitt gäng från en uppställningsplats i Södra Sverige.
Tyvärr vet vi inte så mycket om dem sedan tidigare.
Maja är en snäll och social fin flicka som verkar vara ganska självständig och kan nog flytta på egen tass även om hon går bra ihop med andra katter.
Hon är kastrerad sen tidigare, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Verkar ok med livet som innekatt. 
Hon är ca 3-4 år enligt uppskattning från veterinären. 
Maja bor numera med sin nya husse Kristoffer i en lägenhet i Eskilstuna, han är hemma om dagarna och behövde en kompis. Vi tror att husse och Maja kan ge varandra bra sällskap om dagarna då båda gillar lugn och ro och hemma-mys. 

Max
Birmakatt men vi fick aldrig någon stamtavla.
Max är en jättefin kille på 4 år. Var redan kastrerad och id-märkt när han kom till oss och blev här vaccinerad och avmaskad. 
Max var inte svårsåld! Härlig personlighet, mysig, social, gosig och alldeles underbar! Och så vacker!
Bokades snabbt av Tatjana med pojkvän och bor nu med sin nya familj som innekatt i en lägenhet, båda två pluggar just nu mycket i hemmet så Max kommer få mycket sällskap. 
Här kommer han bli den lilla familjens alldeles egna bäbis!
 

Magda och Martin
Numera Tokyo och Mocca.
Tokyo kom från en uppställningsplats med ett gäng och det gjorde även Mocca. De kom från olika ställen från början men träffades i jourhemmet och blev vänner.
Båda var kastrerade och märkta men blev vaccinerade och Tokyo blev tatuerad också.
Två jättemysiga och keliga katter som nu har spritt glädje till en familj i Torshälla (Kogne). Där bor Perla med sina barn och nu har katterna landat där och det gåt väldigt bra, bilderna är från nya hemmet och de trivs superbra!

Tassi
Liten söt svart-vit hona på ca ett år.
Hon kom från en uppställningsplats via Länsstyrelsen, så vi fick tyvärr ingen bakgrundsinformation om henne, 
Liten fin men rädd flicka som kan gömma sig, men går att hålla och går att klappa men har en bit till innan hon blir trygg.
Till någon med förståelse för skygga katters utveckling. 
Hon är kastrerad, vaccinerad, tatuerad och chippad samt avmaskad.
Tassi bor numera hos matte Emma som har en katt sedan förut, vi hoppas Tassi skall blomma ut nu när hon får trygghet och en kompis som hon kan vara med och gosa och busa. 

Charlie
En ca sju år gammal kille som är snäll och social. Är ok med andra katter. 
Kom till Livbojen med ett gäng kissar från en uppställningsplats inom Länsstyrelsen utan bakgrundsinformation.
Drog ut fem tänder hos tandläkaren efter han kommit till oss, nu har han fin munstatus!
Varreda kastrerad, och öronmärkt, vi ordnade med vaccination och avmaskning.
Nu har denna fina kille som förtjänar en till chans i livet fått ett hem hos Zozo Hassan med familj i Stockholm!

Lash
Mysiga kattflickan Lash är ca 1.5 år och söker nytt hem!
Hon är en innekatt som gillar att vara med människor men gillar inte andra katter så mycket. Hon är en dominant hona som gärna vill bestämma! Hon gillar att kela och bli klappad och ligga i sängen, men inte så mycket att bli lyft. Hon är lite rädd för barn och passar att bo med vuxna personer eller större barn.
Hon kan vara lite pratsam ibland.
Lash kom till ett hem där hon blev för dominant med hemmets tidigare katt. Naif som blev ny ägare omplacerade henne till ett nytt hem i Eskilstuna pga att katterna aldrig blev sams (han gjorde en egen privat omplacering av henne). 

Loch Ness
Kommer från gänget med åtta katter som hämtades från ett hem i södra Sverige, katterna levde inte bra och ägaren var svårt sjuk.
Åtta kissar kom till Livbojen.
Vi ordnade så att Loch Ness blev kastrerad, vaccinerad och idmärkt, avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb.
Den söta lilla tjejen bor numera med en äldre dam i ett hus på landet i Enköping där hon kommer få mycket uppmärksamhet av nya matte som är pensionär och hemma mycket.
 

Pys
En av de åtta katter som Livbojen tog hand om från ett hem där de inte hade det bra, husse var svårt sjuk och hade sedan länge tappat greppet om sig själv och sina katter. De åtta kom till Livbojen och efter avmaskning, behandling av öronskabb, kastrering, vaccinering och id-märkning och fräsch miljö med bra mat så kunde kissarna återvända till livet och börja må bra igen!
Pys är en lite kille på max ett år, han är rädd av sig men man får klappa honom, dock inte bära på honom ännu.
Han är van med andra katter och har gåt ut och in i ett hus på landet. Numera är han endast innekatt och det går bra det med.
Nu har söta kille fått flytta till Micaela och katten Ester, där blir han innekatt i en lägenhet och vi hoppas kissarna skall bli goda vänner framöver. 
 

Mysen, Hydra och Terminator
Numera Findus, Pussel och  Skorpan.
Åtta katter hämtades från ett ställe i södra Sverige där det bodde en man som förlorat kontrollen över sina katter och var mycket sjuk.
Camilla med familj hörde av sig till oss i god tid och under en tid hördes vi av om vilka katter som skulle passa i deras familj, de önskade sig tre katter som var från samma ställe.
Det passade jättebra att familjen tog tre av de åtta som kom in till oss från misärhemmet.
Nu har alla tre fått flytta till Camilla med familj och vi har redan fått flera underbara uppdateringar om att gänget har det jättebra i sitt nya hem. Alla verkar hålla på att anpassa sig och äter, går på lådan och mutas med godis!
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccinerade, id-märkta och behandlade med stronghold och avmaskade.
 

Yoda och BJ
Åtta katter hämtades från ett ställe i södra Sverige där det bodde en man som förlorat kontrollen över sina katter och var mycket sjuk.
Jourhemsmatte Anna kämpade med kattungarna under några veckor tills de blev stabila i sitt mående, de var i hemskt skick när de kom, magarna fulla med mask, ögonen infekterade och öronen fulla med skabb. Yoda var nära att stryka med. Men de båda klarade sig och började komma ikapp och fick sedan ett hem tillsammans hos Magnus med familj. Han föll för kattungarna då han var hemma hos Anna och hälsade på, de är släkt och när de fick de dessa små snuttar var det såklart svårt att värja sig!
Några dagar senare flyttade kissarna hem till dem.
Innan de flyttade blev de avmaskade, vaccinerade och behandlade med stronghold och fick öronen rensade många gånger. 

Esther, Jaxx, Sigge och Chris 
Fyra stycken kissar som behövde ett hem på landet och få röra sig fritt som de en gång levt och trivdes med. 
Esther och Sigge och Jaxx kommer från projektet i Björsund, Chris är från Livbojen och placerades ut till ett stall men trivdes ej där och kom åter till oss. Tyvärr förvildad fortfarande och inte intresserad av människor.
Nu har vi fått exakt ett sådant ställe som kissarna kan trivas på, på en stor herrgård på Ekerö bor numera det här gänget. 
Många byggnader och intresserad personal, de har välkomnat gänget med öppna armar och gjort det mysigt för dem, vi hoppas verkligen de skall trivas! 
Innan de flyttade blev de kastrerade, id-märkta och vaccinerade.
 

Topsy
En kisse som är nära på helt tam, men inte van med att lyftas. 
Hon och många katter fångades in i en lada där en man matat katter i många år utan att kastrerat dem. De levde helt och hållet i ladan men mannen matade dem varje dag så vissa av dem blev halvtama då de fick en del mänsklig kontakt.
Hon är kastrerad, vaccinerad, tatuerad och chippad samt avmaskad.
Topsy bor numera hos Carina i Kjula som driver en djuraffär i Mariefred samt har veterinärmottagning på sitt jobb. De har även en hund. Vi hoppas att det kommer gå bra och att hund och katt kommer bli vänner, Topsy är en lugn och kelig katt så bra förutsättningar fnns för det. 

Mini
En halvtam kisse som har mycket stor potential att bli helt tam i ett hem!
Hon och många katter fångades in i en lada där en man matat katter i många år utan att kastrerat dem. De levde helt och hållet i ladan men mannen matade dem varje dag så vissa av dem blev halvtama då de fick en del mänsklig kontakt.
Hon är kastrerad, vaccinerad, tatuerad och chippad samt avmaskad och behandlad med stronghold.
Mini har fått ett hem hos Evelina som önskade sig en liten kisse att få skämma bort och ta hand om, vi tror Mini kommer gilla att bo med matte i en liten lägenhet där hon kan få utvecklas i sin egen takt, hon gillade aldrig de andra katterna i jourhemmet. 

Selma och Doris
Två honor som fångades in på den lilla gården där en man under många år matat katter och efter att kasteringar gjordes för tre år sedan har nu kolonin blossat upp igen.
Selma och Doris var två honor som fångades in i fälla och fick ett nytt hem hos Anna-Josefina som bor på en gård i Björsäter i Eskilstuna. Hon har en stallkatt som börjar bli äldre och vill flytta in i boningshuset så n var det dags för två nya förmågor.
Katterna har fått det jättefint i sin box där de skall börja vara för att vänja sig vid miljön, väldigt mysigt inrett har de så vi tror verkligen de komemr trivas i sitt nya hem.
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccinerade, chippade, tatuerade och avmaskade. Samt behandlade med stronghold.

Mini och Midi
Föddes på en mindre gård där en man i flera år haft utekatter i en lada, katterna som var där kastrerades av Livbojen för ca tre år sedan men nu var det dags med ett gäng nytillkomna katter.
De kastrerde får vara kvar och triva bra, de har sov-kojor mm och har en fin miljö runt sig.
Alla kattungar vi denna gång hittade tog vi in och gav nya hem, det var nio st.
De vuxna nya okastrerade är ca 10 st som vi också tar hand om. 
De två små tejerna fastnde för varandra i jourhemmet och gav varandra trygghet och de fick följas åt till nytt hem hos Sofia i Nyköping som har vana av lite blygare katter sedan tidigare.
Den minsta honan blev i jourhemmet lite hanterbar och klappbar och slutade fräsa, den stora fortsatte fräsa men gick att klappa hela tiden. 
Kattungarna får fortsätta utvecklas socialt hos Sofia. 
Innan de flyttade blev de fullt vaccinerade, chippade, avmaskade och behandlade med stronghold mot öronskabb. 
 

Kissemisse
En fin tjej som är fem år gammal, hon kom till Livbojen för ca 1.3 år sedan tillsammans med sina 6 kattungar. De fick allesammans fina och bra men men nu kom mamman tillbaks till oss pga att ägaren skulle flytta från hus till lägenhet och Kissemisse behövde omplaceras, hon hade försökt själv utan tur.
Kissemisse har fått ett hem ånyo hos Heidi med familj och de bor i ett hus på landet, familjen föll genast för Kissemisses söta lilla ansikte och trevliga sätt.
Kissemisse var sedan tidigare kastrerad, vaccinerad, tatuerad, chippad och innan hon flyttade fick hon en avmaskning.

Maja och Sally
Två ungar systrar på ca 7 månader som togs in från södra Sverige då en annan förening behövde hjälp.
Maja var lite tamare och systern Sally var väldigt skygg.
Flickorna utvecklades fint i jourhemmet och Maja blev så gott som tam, Sally gjorde också framsteg men blev inte lika tam.
Nu har systrarna fått ett permanent hem hos Gunilla som bor i lägenhet i stan och har stor vana pch förståelse av olika djur sedan förut, främst hundar och katter då hon bott på landet med eget jordbruk förut. Nu har sonen tagit över och Gunilla vill ha lite djur som sällskap i nya lägenheten så det passade jättebra för henne att ta hand om två systrar och vi är glada för att flickorna nu fått ett hem hos Gunilla!
Innan de flyttade belv de kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade. 
 

Hans och Hilda
Två helvita kissar som bodde hos en kattsamlare i Vingåker som Livbojen försökt omhänderta katter ifrån i ca fem år. Länsstyrelsen hade godkänt henne som katt- och hundägare trots bedrövliga förhållanden för djuren och vi försökte med olika medel få katterna därifrån, vid ett tillfälle köpte vi katter, vid något annat så var Länsstyrelsen med och övertalade osv men personen bara fortsatte med okastrerade katter som förökade sig.
I november 2020 gick personen bort och vi fick komma dit och hämta resterande sju katter som fanns kvar och hade överlevt alla faror. 
Två av dem var Hans och Hilda, de var väldigt traumatiserade efter livet med denna person, de blev aldrig tama utan mådde dåligt av att sitta inne vi bestämde att de skulle få leva ett fritt liv på en gård, de är numera stallkatter hos Marie N. som bor i Lersäter utanför Kolsva, där kommer de få bo i en uppvärmd sadelkammare med hästar som närmaste granne. Vi hoppas katterna blir nöjda med denna lösning då de inte ville bo på vanligt sätt som innekatter.
Innan de flyttade blev de kastrerade, id-märkta, vaccinerade dubbelt, samt avmaskade.
 

Måns
En kille som kom till en gård och sökte mat och skydd för väder och vind. Här blav han matad och efter något år blav han tam med dem i stallet, han fick komma till Livbojen för att få ett nytt hem. Han blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt samt avmaskad.
Han hade två tänder som behövdes dras ut och även detta stod Livbojen för innan han kunde flytta till permanent hem hos en gammal dam som bor på landet och ville ha sällskap. Vi tror Måns kommer gilla att sova vid sin nya matte och sedan kunna vara ute med på landet och gå omkring, för han har varit ute mycket förut och är en kille som gillar att springa av sig och ha lite äventyr för sig även om han är gosig också.
Måns var nte så förtjust i andra katter så han kommer nog bli nöjd över att bli herre på täppan med nya matte. 
 

Smulan
När de fyra katternas husse blev frihetsberövad fick Livbojen hämta in dem i jourhem för att söka nya hem till dem. Medgivande av fd husse gavs och processen mot att få ett nytt liv startade för kissarna.
Smulan är sju år gamla och har hela livet levt med sina numera fem år gamla kattungar Minou, Diva och Tiger.
Mamma var lite trött på dem, det märkres i jourhemmet. Så vi letade efter ett hem till henne som ensamkatt.
Vi fann ett suveränt hem hos Ute W. som bor i Stockholm och tidigare hade katten Mitzie från Livbojen som tyvätt efter nio år med sin matte har gått bort.
Matte önskade sig en ny liten mysig långhårig kisse och det har hon nu fått. Matte meddelar efter några dagar att det går jättebra med Smulan och att hon är väldigt nöjd med sin nya livskamrat som kommer få följa med henen till sommarstugan då det är vår. 
Smulan var redan kastrerad, vi ordnade så hon blev chippad och avmaskad. Vaccination skulle matte själv göra. 

Tiger
Tiger kom till Livbojen med tre andra katter, det var hans mamma och hans två syskon.
Tiger och han syskon är 8 år och mamman ett par år äldre. Han fick först ett nytt hem hos Linda med sambo men de ville efer några månader inte behålla honom av flera olika orsaker så mysiga killen behövde ännu en gång ett nytt hem.
Nu har han äntligen fått ett stabilt hem där han kan stanna tills han blir gammal.
Tiger bo nu tillsammans med sin nya matte Ulla och husse Jean-Pierre, de är pensionärer och kommer ha mycket tid och kärlek för sin nya livskamrat.
Tiger var sedan tidigare kastrerad, vi ordnade med vaccination och chipmärkning. 

Minou och Diva
När de fyra katternas husse blev frihetsberövad fick Livbojen hämta in dem i jourhem för att söka nya hem till dem. Medgivande av fd husse gavs och processen mot att få ett nytt liv startade för kissarna.
Minou och Diva år fem år gamla och syskon till Tiger och kattungar till mamma Smulan.
och de har nu fått ett permanent hem hos Helen och Arne som bor på landet i en villa, katterna kommer kunna få gå ut till våren. Just nu kommer de vara innekatter några månader framöver.
Nya matte och husse har meddelat att katterna är gosiga men försöktiga av sig, de kommer få en bra och trygg framtid i sitt nya hem där stor kattvana finns. 
De är kastrerade och numera chippade och vaccinerade.