livbojen logga fb

Farbrorn 
Vill du ha en prins som mig undrar katten Farbrorn som är runt 4-5 år gammal? ☺️
Han är en otroligt kelig o kärleksfull hane som gått som gårdskatt men som vill ha ett annat liv. Är väldigt människo-kär o behöver ej vänner bara nån som älskar honom. Varit utekatt. Verkar gilla o vara inne med men vi vet ej hur han reagerar på helt o hållet innekatts-liv? 
Han är svart vit och har ett mycket gulligt ansikte som lyser av kärlek. 
Farbrorn är adopterad av Kazzandra med sin son som bor i ett litet torp utanför Västerås, vi har redan fått rapport om att Fabrorn mår jättebra, är kelig mysig och gjorde sig snabbt hemmastadd i sitt nya hem där han på sikt kan få gå ut om han önskar. 

Kajsa Kavat
Vi blev kontaktade av en person i södra Sverige som hade en fertil hona på gården som fött många kullar där, katthem hade tagit kullarna men inte mamman. Nu sa de att de skulle sluta mata mamman om hon kom tillbaks och då skulle hon få svälta ihjäl.
Vi tog in mamman som precis fött två ungar, Kajsa Kavat och en bror till henne som dog direkt. Vi tog även in de två förvildde syskonen från en äldre kull som mamman fött tidiggare. Vissa tama katter hade redan tagits omhand de förvildade hade lämnats kvar. 
Innan flytt blev hon vaccinerad, chippad och avmaskad.
Mamma-katt kommer få hem i ett lämpligt stall med lämplig kattkompis. 
Kajsa Kavat bor numera med nya husse Adam som har en katt sedan förut och vi hoppas de två kommer bli en bra matchning för varandra och få mycket kul tillsammans. 

Mimmi
Kattmamma till Olof, Sven och Elsa. 

Olof och Sven
Kattungar till mamma Mimmi, syskon med kattungen Elsa. 
Kattfamiljen räddades från södra Sverige, där hade mamma Mimmi lagt ungar under en bod utomhus, några personer såg henne springa in och ut under boden och alla fyra kunde räddas och komma till jourhem, först akut i Ronneby, sedan jourhem i Eskilstuna hos Jennifer.
Efter en härlig tid har nu kattungarna flyttat till sina nya hem.
OBS Olof blev kastrerad redan vid ca 10 veckors ålder då han gjorde en navelbråcksoperation som var lyckad. Han blev även dubbelt vaccinerad, chippad samt avmaskad, och brorsan Sven fick också samma behadling. 
Numera bor killarna i gemensamt hem hos Magdalena med famiilj i Kungsör. 

Elsa
Kattunge till mamma Mimmi, syskon med kattungarna Olof och Sven.
Kattfamiljen räddades från södra Sverige, där hade mamma Mimmi lagt ungar under en bod utomhus, några personer såg henne springa in och ut under boden och alla fyra kunde räddas och komma till jourhem, först akut i Ronneby, sedan jourhem i Eskilstuna hos Jennifer.
Efter en härlig tid har nu kattungarna flyttat till sina nya hem.
Elsa blev fullt vaccnerad, chippad samt avmaskad. 
Elsa bor numera hos Åsa med katten Oskar och redan från början fann katterna varandra och blev direkt goda vänner, precis som vi alla hoppats på.
Nya matte hälsar att allt går jättebra!

Muscot
Killen som råkade fasna i fällan vid en annan infångning, han var omärkt och okastrerad och ingen kände til lhonom.
Han togs in och ägare kollades upp men ingen gick att finna.
Han blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad via Livbojen.
Han var en kelig social kille som måste haft ett hem förut.
Han blev snabbt bokad och fick ett hem hos Jenny. En kille som numera inte längre vandrar omkring okastrerad och söker mat. 
 

Ametist och Sebastian
Kattungarna uppgavs vara hittade under en altan i ett bostadsområde i Eskilstuna. Villaägaren tog in katterna då de var ca 16 v gamla. Kattmamman syntes ej till enligt honom.
De var väldigt rädda av sig då. Kattungarna blev med tiden väldigt trygga i jourhemmet och gjorde stora framsteg. 
Kissarna kom till samma jourhem och blev efter ett par månader (vid 6 mån ålder) vaccinerade, kastrerade samt chippade och även innan blev de avmaskade.
Dessa syskon blev så rotade i jourhemmet och med den kisse från Livbojen som redan bodde i hemmet så jourhemmet beslöt sig för att behålla båda syskonen permanent. Kattungarna blev med tiden väldiigt trygga i hemmet och gjorde stora framsteg. 
Bor alltså numera permanent med Rebecca i Örsta, samto och övriga djur i familjen. 

Tulia
Skygg av sig men hanterbar och spinner efter en stund i famnen. 
Kom från ett gäng katter vi räddade från Stallarholmen här höll de till i en källare och fick mat och vatten men ngn närhet av människor och ingen veterinärvård, kastrering eller liknande. Vi röddade flera katter därifrån nu finns inga okastrerade kvar. 
Tulia blev kastrerad, vaccinerad och chippad samt avmaskad, efter hon var 6 månader gammal. 
Bor numera med katten Zorro från Livbojen, då matte och husse förlorade sin kisse Inca på 20 år.
Vi har fått filmer på Tulia, en där hon myser med nya husse och en där hon möter på Zorro och börjar älska honom och avguda honom från första stund. En väldigt lyckad placering, Tulia får ett mycket fint hem till jul där hon från första stund var väldigt älskad. 

Ivan
En semilånghårig helvit kille på ca 2-3 år, med gula ögon.
Är rädd av sig men klappbar och tam innerst inne men något år i hemlöshet har gjrt honom lite osäker i tillvaron men man märker att det är en tamis. Myser när man klappar honom o njuter av mys och spinner då.
Har träffat andra katter och det fungerar.
Vi har ordnat så han blev  kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad..
Ivan hittades hemlös ute, han åt mat hos några personer som matat honom en tid, möjligtvis ett år eller längre har han nog varit utan hem tror flera grannar som sett till honom i ett område.
Bor numera med matte Moa och husse i en lägenhet med tillgång till balkong, tror Ivan kommer trivas med familj, mys och uppmärksamhet, han är en blyg men välfigt snäll och gosig grabb!

Jeff o Jinnie 
Två semilånghåriga kattungar. De är syskon och födda hos en kattsamlare och är den sista kullen där nu,
Kattungarna var ca 14 veckor då de togs in till jourhemhos Livbojen.
De har fått en vacc samt blivit chippade o behandlade för öronskabb o mask.
De är helt rumsrena. De har växt upp tillsammans och är tajta i jourhemmet därför vill vi att de flyttar till samma hem.
Kattungarna bor numera med Jenna med familj som bor ute i Sundbyholm. När de är stora och kastrerade kan de få börja gå ut så smått då de bor kattvänligt. 

Seven, Biffen och Jamie
Tre skyggisar som fick ett gemensamt hem.
Seven hade vandrat runt i Torshälla/Solvik under kanske flera år, matats men ingen fast boplats och från år till år okastrerad och omärkt.
Biffen och Janie kom från en kattsamlare i södra Sverige, togs omhand av Länsstyrelsen, fick komma till uppstallningsplats, räddades av en privatperson och sedan vidare till Livbojen.
Killarna var skygga och trivdes inte inne med människor.
Alla tre fick komma till ett supermysigt ställe, en stor uppvärmd lada jo Josefin F. i Köping där de kommer hållas inne under en längre period. De har där inne både kattlådor, mat, och varmt och gott.
Till våren får de komma och gå som de vill via kattlucka. 
Alla kissar blev kastrerade, vaccinerade, avmaskade, samt chippade innan de fick flytta vidare (Biffen var redan kastrerad). 

Jupiter
Jupiter är en röd hane på 1 år ca.
Är en rädd kille men snäll. Kan klappas. Behöver tid o tålamod och kärlek. Gömmer sig gärna i början. Van med andra katter, kommer från samma ställe som Gloria, Jamie mfl. Bodde som innekatt.
Jupiter blav kastrerad, vaccinerad och avmaskad via Livbojen. 
Han har nu fått ett hem hos Emma med sambo i Katrineholm, Jupiter blir innekatt i en lägenhet med balkong, nya matte har skickat bild med hälsning att det går bra med Jupiter och han har snabbt blivit en del av deras lilla familj och han är kelig, spinner och låter sig klappas.

Gloria
Svart-vit ung hona på ca 6 månader.  Är tam, social, kelig och mysig. Går att hålla i famnen.
Är kastrerad, vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad för öronskabb. Är helt rumsren. Var innekatt med flera andra katter, kom via Länsstyrelsen till Livbojen hon bodde med ca 10 andra katter och läget höll på att spåra ur.
Bor numera hos matte Malin som sedan tidigare hade en kattkille på ett år från katthemmet i Strängnäs, nu hoppas vi på att kissarna blir ett fint par tillsammans. 

Zelda och Zid
Två kattsyskon på  ca 14 v som kom till Livbojen tillsammans med ytterligare åtta kissar. De hade bott ihop i ett hem där ägarna inte omhändertog dem bra, de förökade sig och hade smutsigt hemma.
De blev tio st sedan var det någon som larmade Länsstyrelsen och katterna kom till en uppställningsplats och sedan vidare till Livbojen.
De här syskonen var tama och sociala.
De fick snabbt ett hem hos Annuka med sambo och kommer få fortsätta följas år i livet, inan de flyttade blev de vaccinerade, avmaskade, chippade och behandlade för öronskabb. 

Sara
En dam i södra Sverige hade samlat på sig för många katter och fick några veckor på sig att göra sig av med många av dem så de kom ner till nio st i antal. De var många. Alternativet Länsstyrelsen gav var avlivning eller omplacering.
Livbojen har hjölpt henne med fem st och resten klarade hon på egen hand att placera om.
Katten Sara är en av de här katterna. Hon har som de andra fått gått in och ut i ett hus på landet. Han har varit ute en del men även inne mycket. Hon är social och trevlig.
Hon är en självständig katt som inte är beroende av de andra katterna och så verkar alla dessa katter vara.
Hon var redan kastrerad och öronmärkt samt har en vacc från augusti nör hon kom till oss. Vi avmaskade henne i november i vårt jourhem.
Damen som hade Sara uppgav att hon är född under 2018. 
Sara har nu fått ett permanent hem i en familj där hon fått en kattkompis, familjen har hört av sig och uppdaterat om att hon redan är hemmastadd samt igång och leker och kelar!
 

Maggan
En svart-vit honkatt som var kastrerad, och öronmärkt sedan förut. Vi ordnade med vaccination och avmaskning. 
En dam i södra Sverige hade samlat på sig för många katter och fick några veckor på sig att göra sig av med många av dem så de kom ner till nio st i antal. De var många. Alternativet Länsstyrelsen gav var avlivning eller omplacering.
Livbojen har hjölpt henne med fem st.
Maggan är en av dem.
Maggan hade lite svårigheter med att bli rumsren men hon var väldigt gosig av sig. Hon älskar verkligen både människor och djur!
Maggan blev behandlad för ögonen flera gånger, men det var inte så mycket att göra då blinkhinnan låg över ögat lite och trots behandlingar stannade det så. Mer estetiskt, Maggan själv verkar må helt bra.
Nu bor hon som stallkatt hos Lena vid Marys Café och hon är redan hemmastadd, gosar med alla och verkar lycklig för att få börja livet på egen tass, hon är just nu inne i värmen i fikarummet och får sedan komma ut på gården. 

George
En bruntigrerad och vit semilånghårig hankatt. Är social och mysig i sättet. 
En dam i södra Sverige hade samlat på sig för många katter och fick några veckor på sig att göra sig av med många av dem så de kom ner till nio st i antal. De var många. Alternativet Länsstyrelsen gav var avlivning eller omplacering.
Livbojen har hjälpte henne med fem st och resten lyckades hon omplacera på egen hand. 
George är en av dem. Hon har som de andra fått gått in och ut i ett hus på landet. Han har varit ute en del men även inne mycket.
Han är en självständig katt som inte är beroende av de andra katterna och så verkar alla dessa katter vara.
George var redan kastrerad och öronmärkt samt har en vacc från februari 2020 nör han kom till oss. Vi avmaskade honom via jourhemmet i november.
George sägs vara född 2019 av damen som de kom ifrån. 
Bor numera hos Fanny med sambo i en stor lägenhet med två balkonger. 
Fanny hälsar på sms att George gjort sig ordentligt hemmastadd och myser rejält och är världens matvrak!

Pia
En bruntigrerad honkatt som är kastrerad, och öronmärkt.
En dam i södra Sverige hade samlat på sig för många katter och fick några veckor på sig att göra sig av med många av dem så de kom ner till nio st i antal. De var många. Alternativet Länsstyrelsen gav var avlivning eller omplacering.
Livbojen har hjölpt henne med fem st.
Pia är en av dem. Hon har som de andra fått gått in och ut i ett hus på landet. Han har varit ute en del men även inne mycket.
Hon är en självständig katt som inte är beroende av de andra katterna och så verkar alla dessa katter vara.
Hon var redan kastrerad och öronmärkt samt har en vacc från sept nör hon kom till oss. Vi har avmaskat henne i november.
Hon letar nu permanent hem. Är social och mysig. 
Pia sägs vara född 2021 av damen som de kom ifrån. 
Adoptionskoatnad 1500 kr. 
Smsa Sara på 070-3954781 med information om vad ni heter, vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda söta Pia finns i jourhem i Vallby i Eskilstuna (Sundbyholm). 
 

Ida, numera Selma

En bruntigrerad honkatt som är kastrerad, och öronmärkt när hon kom till oss.
En dam i södra Sverige hade samlat på sig för många katter och fick några veckor på sig att göra sig av med flera av dem så hon kom ner till nio st i antal. De var många katter. Alternativet Länsstyrelsen gav var avlivning eller omplacering.
Livbojen hjälpte henne med fem katter och resten lyckades hon omplacera på egen hand. 
Ida är en av dem. Hon har som de andra fått gått in och ut i ett hus på landet. Hon har varit ute en del men även inne mycket.
Hon är en självständig katt som inte är beroende av de andra katterna och så verkar alla dessa katter vara.
Hon var redan kastrerad och öronmärkt samt har en vacc nör han kom till oss. Vi avmaskade Ida i november. 
Hon sägs vara född 2021 av damen som de kom ifrån. 
Selma bor numera med nya matte Maria W.
Selma fick bli Marias tredje katt från Livbojen. Hon berättar att den äldre katten Malte och Selma numera är kompisar och bla putsar varandras huvuden och beter sig gulligt mot varandra, vilket var Marias önskan!
 

T´Challa
En av de totalt nio kattungar som kom till Livbojen från Södra Sverige. De lämnades in ihop med ytterligare åtta kattungar i en kundvagn med kartong över samt olika kartonger från några människor som tappat kontrollen över förökningen av sina katter. De hamnade först i vårt akuthem i Ronneby sedan i jourhem i Stockholm. Vaccinerade, chippade och tama hittade vi ganska snart nya hem till alla.
T´Challa var busig nog att knipa jourmatte Lottas hjärta så numera bor han med henne, gull-hunden Varga, katterna Rödstrump, Gullfred och Doddo. De är innekatter och har en massa bus med varandra och utgör en väldigt myskig liten flock tillsammans!

Pelle Prick och Lilla Flickan
Minstingen Pelle Prick och Lilla Flickan är syskon och/eller kusiner från Södra Sverige. De lämnades in ihop med ytterligare sju kattungar i en kundvagn med kartong över samt olika kartonger från några människor som tappat kontrollen över förökningen av sina katter. De hamnade först i vårt akuthem i Ronneby sedan i jourhem i Stockholm. Vaccinerade, chippade och tama hittade vi ganska snart nya hem till alla. Pelle Prick, vitt med svart, är en riktig kelis som helst vill vara uppe på husse Dennis axel när han inte busar med syrran. Flickan, svart med lite vitt, är en lite blygare sort men som också gärna vill ha en mysstund bara hon slipper att bli buren. Dessa busungar hamnade i Högdalen, Stockholm.

Hakan var ca 12 v och kom med åtta andra ungar till Livbojens akuthem i södra Sverige. De lämnades in i en kundvagn med en kartongbit över. Sen landade han i jourhem i Stockholm
Hakan är mjuk och snäll men också busig och har full fart under tassarna när han leker med kattkompisar, stora som små. Han älskar att klättre och gärna högt. Han lägger sig sen i knät och sover. Och du får gärna klappa och gosa med honom. Han är nu van med hundar. 
HAKAN nu Findus, hade turen att komma till ett par söder om Eskilstuna. Han har fått en kattsyster och en hundsyster och hittills är hunden My favorit. De busar och är redan bästisar. När Findus blivit större kommer han få hänga ute på den lantliga gården och jaga möss. 

Brunis
Brunis lämnades in ihop med ytterligare åtta kattungar i en kundvagn med kartong över samt olika kartonger från några människor som tappat kontrollen över förökningen av sina katter. De hamnade först i vårt akuthem i Ronneby sedan i jourhem i Stockholm. Vaccinerade, chippade och tama hittade vi ganska snart nya hem till alla. Fina mörkbruna paddan Brunis var en riktig blygis, snäll men ville inte bli klappad eller lyft, och försvann så fort jourmatte tittade på henne i början. Hon busade gärna med syskonen när ingen människa störde. Men så fort hon kom hem till matte och husse Erica och Petri i Torslanda, förändrades allt. Visst var hon försiktig först men när hon förstod att hon kommit hem öppnade hon upp för både mys i mattes knä och bus med de några månader äldre storasystrarna.

Hugo
Hugo lämnades in ihop med ytterligare åtta kattungar i en kundvagn med kartong över samt olika kartonger från några människor som tappat kontrollen över förökningen av sina katter. De hamnade först i vårt akuthem i Ronneby sedan i jourhem i Stockholm. Vaccinerade, chippade och tama hittade vi ganska snart nya hem till alla. Hugo är en cool och mysig kille, busig men inte lika busig som syskonen, vill gärna vara nära sin människa, snäll och mjuk. Han är svart med vitt, med liten vit våg höger om nosen och kanske lite yvigare päls än de andra. Hugo fick komma hem till Elin och kattsyster Asta i Stureby, Stockholm.

Killarna Pojken och Lefty och tjejen Paddis
Dessa tre kattungar är syskon och/eller kusiner från Södra Sverige. De lämnades in ihop med ytterligare sex kattungar i en kundvagn med kartong över samt olika kartonger från några människor som tappat kontrollen över förökningen av sina katter. De hamnade först i vårt akuthem i Ronneby sedan i jourhem i Stockholm. Vaccinerade, chippade och tama hittade vi ganska snart nya hem till alla. Lefty och Pojken är riktiga buskillar, men gillar också att mysa med nya matte och husse. Paddis är en riktig softis med mjukaste pälsen. Alla tre lyckligt bortskämda hos Signe och Nicke i Bagarmossen, Sthlm.

Liam och Love 
Kom till Livbojen med syskonet Leon som också fått hem.
De var ca 16 v då de fick ett gemensamt hem, kom till Livboejn då de var ca 12 v gamla.
De blev hos Livbojen dubbelt vaccinerade, chippade, bahandlade med medel mot öronskabb 2 ggr samt avmaskade. 
Bor numera hos Anna med sambo på landet utanför Sparreholm, vi ör glada att killarna fick ett hem tillsammans då Love var lite rädd av sig och behövde stöttas av sin bror Liam. Nya matte skriver i sms att killarna är lite rädda av sig fortfarande men gör framsteg varje dag och de låter dem få ta det i sin egen takt. 

Leon
Kattunge på ca 16 v, syskon med Liam och Love och kom till oss vid va 12 v ålder..
Dessa tre kom till Livbojen, då var de rädda och små, men nu några veckor senare är de modigare och busar och kommer då det är mat, är rumsrena och gillar andra katter. Love är en modig kattunge nu som går att klappa o lyfta.
Leon blev dubbelt vaccinerad och avmaskade. 
Samt behandlad med Frontline 2 ggr mot ohyra. Fina nu enligt veterinär.
Leon bor numera hos Linnea med sambo och de har en hund och en katt från Livbojen sedan tidigare. 

Masha
Mamma-katt i den Ukrainska katt-familjen som kom till Livbojen efter ett nödrop om att de väntade avlivning troligen.
Helt frisk och fin kattfamilj som hamnat mellan stolarna i myndigheternas stela värld.
Mamma-katt hamnade hos Eva och efter en längre tid bestämde sig familjen för att Masha skulle få stanna kvar parmanent i hemmet då de mist sin äldsta katt.
Så tillsammans med sonen August kommer nu Masha och han att stanna för evigt inom familjen.
Masha genomgick kastrering, dubbel vaccination, chip, avmaskning, samt omfattande tandvård pga dåliga tänder. Nu Har Marsha det bra och hon kan få gå både in och ut som hon önskar. 
 

August
August, bröderna Dominic och Merlin samt mamma Masha kom till oss för de hade hamnat i en nödsituation. 
Livbojen blev kontaktade av en man som sa att han hjälpt några katter från Ukraina till Sverige men eftersom de ej var chippade kunde deras vacc intyg ej knytas till dem och en lång och seg process mot veterinärer och Jordbruksverket inleddes. Det var tal om att katterna skulle avlivas. Helt driska och fina kissar.
Till slut hamnade de i karantän hemma hos jourmatte Eva med familj och fick stanna där i fyra månader, och sedan belv de kastrerade, chippade och vaccinerade dubbelt, samt avmaskade, för att sedan hitta nya hem. 
Men August kom inte så långt han hade för länge sedan stulit familjens hjärta så numera bor han permanent med Eva och blir kvar i sitt jourhem som ett permanent hem. 
På bilden: Eva och August - som älskar varandra! 

Dominic - rödvit
Merlin - svartvit

Två killar som är kattungar till Masha och syskon med August.
Livbojen blev kontaktade av en man som sa att han hjälpt några katter från Ukraina till Sverige men eftersom de ej var chippade kunde deras vacc intyg ej knytas till dem och en lång och seg process mot veterinärer och Jordbruksverket inleddes. Det var tal om att katterna skulle avlivas. Helt driska och fina kissar.
Till slut hamnade de i karantän hemma hos jourmatte Eva med familj och fick stanna där i fyra månader, och sedan belv de kastrerade, chippade och vaccinerade dubbelt, samt avmaskade, för att sedan hitta nya hem. 
Killarna har nu fått varsitt underbart hem och med nya spännande kompisar och nya miljöer att utforska, vilket inte blir något problem för dessa sociala och nyfikna och snälla killar. 

Nala
Är ca 6-7 månader gammal och är en busig tam och gosig tjej, kan vara lite blyg vid första besöket dock.
Hon går jättebra ihop med de andra katterna i jourhemmet.
Hon är rumsren. Gillar blötmat och torrfoder. Är rumsren och använder klumpbildande kattsand i en kattlåda med tak men utan svändörr.
Nala blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad innan hon fick flytta till permanent hem. 
Bor numera med husse Alex och en annan kisse som han adopterade från Livbojen för några år sedan.
Tyvär gick den andra katten från Livbojen bort nyligen så Nala kommer in som kompis till den ensamma kissen. Alex ha meddelat att det går jättebra fö Nala som direkt gjorde sig hemmastadd och kom fram och gosade!

Hetty och Hedvig
Hetty helvit och döv hona på  månader kom med syskonen Harry, Henry och Helge till Livbojen. I jourhemmet mötte hon ungen Hedvig och de blev kompisar, var i samma jour-rum och vande sig med varandras närhet. Hedvig var rädd av sig och kunde via Hetty bli lite mer framåt och modig. Hetty visade sig vara en väldigt framåt och social flicka!
De båda har blivit adpterade av Elin som bor i en lägenhet i Eskilstuna. Även mamma Anna har två katter via Livbojen.
Hetty blev innan flytta kastrerarad, dubbelt vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Hedvig blev vaccinerad, chippad och avmaskad samt behandlad med stronghold. 

Henry
Helvit kille på ca 7 månader, kom till Livbojen via en uppställningsplats i södra Sverige.
Syskon med Helge, Hetty och Henry.
Är troligen döv. Behöver hem som innekatt med något syskon eller med någon annan vägledande katt.
Mycket social kille, vill bo med kattvän. Blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad via Livbojen. 
Bor numera hos Linda som har en katt sedan förut. 
 

Harry
Helivt hörande kille. 
Syskon med Helge, Hetty och Henry. Kom till Livbojen via en uppställnngaplats i södra Sverige. 
Väldigt framåt i sättet, social, mysig och orädd av sig. 
Blev hos Livbojen kastrerad, vaccinerad och chippad samt avmaskad. 
Bor numera hos Marcus med familj i Köping, de har en katt sedan förut och har tidigare adopterat en kisse via Livbojen som inte finns längre. 

Helge
Är ca 7 månader gammal och är syskon med Hetty, Harry och Henry. De kom till Livbojen från en uppställningsplats i södra Sverige.
Mycket social som sina syskon och helt rumsren. Gillar att leka och mysa och kommer fram direkt och hälsar.
Helge blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad innan han fick komma till nytt hem. 
Bor numera med matte Moa och kissen Iris, vi hoppas de skall bli vänner och få det roligt tillsammans då matte jobbar. 

Diablo
Kom från ett dödsbo i Södra Sverige. Han var sedan tidigare van med en annan katt i hemmet. 
Diablo vaar redan kastrerad, vi ordnade med chip o vaccination till honom.
Han är en supersocial herre på 4-5 år. 
Bor numera hos nya matte Mikaela och han kommer få ett permanent och tryggt hem hos henne. 

Gloria
Äldre svart hona som är väldigt mysig och kelig och gosig. Spinner ofta o gärna. Är helt rumsren i jourhemmet.
Kom med ett gång katter från en uppställningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation. 
Vill ha ett lugnt trevligt hem, vi tror hon är 8 år eller något mer. 
Är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Gloria bor nu med nya husse Håkan och här får hon det toppenbra, innekatt på kalla vintern och utekatt på vår och sommar!Hon får ett stort område med råttor mm att hålla reda på. Husse ville ha en lite äldre katt, och vi tror Gloria är runt 8 år så det hela blev en bra matchning. 

Hector
En fin trevlig helsvart stor kille som hittades hemlös i södra Sverige, han gick runt och bad om hjälp kan man säga, i ett område. Till slut tog någon in honom och kontaktade en annan kattförening, de kunde ej så Livbojen hjälpte till. Han fick komma till akutjourhem i söder för vidare trtansport till Eskilstuna. Väl här så blev han kastrerad, chippad, avmaskad och vaccienrad.
han visade sig vara en väldigt gosig och självständig kisse!
Bor numera med Amanda och hennes sambo, de har fått en jättefin kille som någon bara struntat i! Men hos oss är han såklart en väldigt värdefull individ som fått chansen till ett nytt liv. 
 

Inge
Efter en slingrig resa på jakten efter det perfekta hemmet tror vi nog att hemmet är funnet!
Inge som testat som innekatt (vilket han varit under en längre tid) trivdes inte med det. Testade hos en dominant katt där han blev mobbad, trivdes inte med det.
Nu så har han fått komma till ett hem som erbjuder både utomhus vistelse och en snäll katkompis. Mycket tid för aktivitet och utmaningar, att jaga och få stimulans.
Vi hoppas Inge kommer trivas i huset i Borsökna med sina nya 5 åriga kattvän, och familjen Maja och två till vuxna personer. 
Inge var redan kastrerad, vaccinerad och id-märkt, vilket gjordes för något år sedan. 

Frasse och Adelinne
Frasse är rödtigrerad och ca ett år, Adelinne är bruntigrerad och också ca ett år ammal. Ev är katterna syskon, eller iaf släkt. De kommer från samma ställe. 
Båda två samt tre till togs omhand efter deras husse gått bort, efter att ha landat i akuthem i söder kom kissarna till Livbojen. 
Frasse och de andra katterna har varit båte inne- och utekatter. De är rumsrena.
Båda katterna har genomgått kastrering, vaccination och id-märkning, avmaskning och behandling för öronskabb.
Båda är kelig och sociala, Frasse är den som är mest framåt av de två
Nu bor katterna hos Sari som bor i Eskilstuna och har en son. Katterna har anpassat sig redan efter några dagar, de verkar trivas och vi hoppas att familjen kommer gilla sina nya familjemedlemmar! 

 

Kax och Max 
Hona och hane som är ca 6 mån gamla. 
Sociala katter båda två, kommer fram och hälsar och vill gosa och busa på en gång. 
Syskonen kom in till Livbojen med ytterligare tre katter från södra Sverige där de bott hos en man som samlat på sig katter, han gick bort och ett akutjourhem i söder tog in Max och sedan kom de till Eskilstuna för att få nya hem. Katterna vill helst flytta ihop, båda är helt rumsrena.
Katterna blev kastrerade, vaccinerade och chippade samt amaskade och behandlade med stronghold för öronskabb.
Ludwig som redan hade katt förut kom för att träffa en av katterna men fastnade för båda två så han adopterade båda kissarna till samma hem och här får de alltså en till kattkompis. Vi tror det kommer gå jättebra för Max och Kax har under uppväxten sett upp till den äldre kompisen/släktingen Amour väldigt mycket! 

Amour
Hankatt på ca 2-4 år. Bruntigrerad och vit. 
Han togs omhand efter hans husse gått bort, i hemmet fanns ytterligare fem katter som då kom till Livbojen från södra Sverige.
Han och de andra katterna har varit båte inne- och utekatter. De är rumsrena.
Amour har genomgått kastrering och blivit id-märkt, fått en vaccination, avmaskning och fått stronghold för öronskabb.
Han är en tamis och går att lyfta och hantera och gosa med men i början verkar han lite rädd, vill vara trygg och vi tror att kanske fd husse som var sjuk och gammal var lite högljudd ibland. 
Amour bor numera hos Camilla i Västerås som har en till honkatt som är 1.5 år och två kaniner.
Vi oppas Amoru kommer trivas i sin nya familj. 
 

Tess
Fina och supermysiga katthonan Tess söker nytt hem!
Hon hittades utomhus och hon var omärkt och okastrerad. Ingen ägare har hittats trots eftersökningar.
Hon är en väldigt social och framåt och kelig hona som är i medelåldern eller lite äldre. Smidig och fin i kroppen och gillar att vara med människor! Ej beroende av andra katter.
Är snäll och trevlig vid möten med nya personer.
En framåt kisse som passar i en barnfamij och så blev det - Tess bor numera med matte Elli-Majaoch barnen i en stor rymlig villa och ev kommer hon kunna bli utekatt framöver när hon bott in sig. 

Gordon
Svart/brun kille på ca 4-5 år. 
Gordon är lite blyg av sig men fullt hanterbar och går och klappa och lyfta men tar lite tid på sig i ett nytt hem. 
Pälsen är lite tussig och går i brunt. 
Gordon kom till oss från en uppställningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation.
Han är nu kastrerad, vaccinerad, chippad samt avmaskad. 
Bor numera hos Oksana och vi hoppas de kommer få en bra framtid tillsammans. 

Gry
Svart tjej med vit prick på bröstet. Ung tjej på ca 6-7 månader, kom till Livbojen med kompisen/systern Grace. De kom från en uppställningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation. 
Är social och mysig, går att klappa och kommer fram och stryker sig mot benet när det vankas mat. 
Är numera kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Har fått flytta lite längre ut i Vallby, nämnligen till Erica med familj som sedan tidigare ahr en kisse. Vi hoppas det hela går bra! 

Askar
Svart och vit kille på ca ett år.
Togs in från ett område i södra Sverige där han var ovälkommen i sitt hem, han var okastrerad, omärkt mm. Ägaren hade tröttnat på sin katt och när han hämtades upp hade han knuffats ut på en uteplats. 
Askar kom till Livbojens jourhem och här blev han kastrerad, vaccinerad, chippad samt avmaskad. Han är en väldigt kelig fin kille som vi verkligen inte förstår hur någon kunnat vilja bli av med. 
Askar bor hemma hos Camilla med familj, som älskar honom väldigt mycket. Du går ut med Askar i kopel lite då och då och det trivs han med!

Grace
Bruntigrerad och vit. Ung tjej på ca 6-7 månader, kom till Livbojen med kompisen/systern Gry. De kom från en uppställningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation. 
Är social och mysig, går att klappa och kommer fram och stryker sig mot benet när det vankas mat. 
Grace 
Är numera kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Grace bor nu med Therese och familj de har sedan tidigare katten Drutten från Livbojen och nu börjar ett spännande liv för katterna som skall bli vänner. Nya matte berättar att Grace redan första kvällen gick runt på upptäcksfärd och var nyfiken och att Drutten verkligen var nyfiken på sin nya kompis!
 

Göta och Randi
Mamma-katt Göta är mamman till Geisha och Winston, samt släkt med katten Randi
De båda kommer från ett större områdde i Stallarholmen då flera personer matat hemlösa katter i några, år, det har spårat ur och det finns många hemlösa katter där nu som beöver tas omhand. 
Göta och Randi var ej tama, utan de har bara matats av boende och förökat sig utom kontroll.
Kissarna fick flytta till en gård där de 
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccienrade och chippade.
Inga fler ungar nu från mamma Göta! 
 

Zicci/Rebecca och musse
bor hos Karin a på Uppsala ridskola. 
zicci grå privatperson o missen från Stallarholmen. 
 

Geisha och Winston
Kattungarna fångades in med sin mamma Göta på ett ställe i Stallarholmen där det varit personer som matat hemlösa katter i flera år. Bara förra året tog en annan förening 15 st, året för det 15 st och i år har Livbojen tagit 8 st. Nu blir alla kvarvarande katter kastrerade och får bo kvar men de flesta kommer till nya hem istället via Livbojen.
Två som fått nya hem är dessa två ungar.
Mamma Göta (blev stallkatt med sin bror) Winston, hans mamma och systern Geisha är tre av dem som fångats in och kommit till oss.
Winston och Geisha är rädda, men hanterbara, det går att lyfta upp dem i famnen och klappa försiktigt. De gör framsteg varje dag.
Har hunnit med att få en vaccination, blivit chippade samt avmaskade. 
De små busungarna bor numera hos .Kristin med sambo i en villa i Kungsör. Vi hoppas det kommer gå bra för dem att bo in sig och nu väntar ett liv i trygghet, inte ett liv som hemlös i ett område där man bara får lite mat och ingen omvårdnad, kalla vintrar och mörka nätter i utsatthet. 

Ludde
Hittad på en gård och uppehöll sig där i ca 6 månader, var okastrerad och ej märkt.
Stallägarna i Stenkvista kontaktade Livbojen och Ludde fick komma till oss. Det verkar vara en fd tamis som kommit på villovägar men trots efterlysningar av ägare fann vi ingen. 
Numera bor Ludde hemma hos Anki som sedan tidigare har en katthona som heter Vira.
Anki har nyligen mist Viras kattvän och hoppas nu på att dessa två kissar kan bli vänner. 

Lizzie
Bor numera med sin husse Anders i Köping, han har sedan tidigare katten Atlas från Livbojen.
Lizzie är en gosig tjej men lite rädd för burar och nya personer. 
Vi hoppas att Lizzy lockar fram den mer blyga Atlas så han kan bli lite med social nu. 
Lizzie hittades som hemlös straxt utanför Flen där hon observerats i ca ett års tid, hon togs in, visade sig vara okastrerad och omärkt. Vi trodde först att hon var dräktig men det visade sig att magen var uppblåst därför kastrerade vi henne, vaccinerade samt chippade. 

August
Troligen ett syskon till Amigo, Banjo och Sally, de fyra kom tillsammans från en ladda i södra Sverige där en tjej hjälper ett gäng katter till en bättre tillvaro.
Kattungarna fick komma till Livbojen och planer för kastrering mm pågår för stallkatterna. 
August hade ett sår på hornhinnan som undersöktes under okt på Aros i Västerås, där veterinär konstaterade att det bildats ett mindre ärr på hornhinnan men inget farligt. 
Han kunde säljas utan åtgärd på ögat.
August blev vaccinerad, chippad samt avmaskad innan han flyttade till sitt nya hem hos Brittmarie och Anders i Örebro som redan har tre kissar och ville få ett litet busigt tillskott i kattflocken. 
August kommer få bo tillsammans med den i en villa med in-nätad altan. 

Amigo och Banjo
Två fina killar på 12 v som behöver ett gemensamt hem. 
Amigo är den blygaste och Banjo den sociala, men i ett nytt hem kan de stödja varandra och få en bra balans. 
De har fått ett chip, en vacination, samt blivit avmaskade.
Dessa kattungar och två till kattungar kom från en gård i södra Sverige där en person försöker lösa det för en grupp med katter som inte har det så bra. 
Numera bor katterna med Cicci och hennes familj i en rymlig lägenhet i Eskilstuna och detta tror vi kan passa bra för pojkarna! 

Sally
Sally med tre kattkompisar, ungar, förmodligen syskon, kom till Livbojen från en lada i söder där en privatperson försöker rädda utsatta katter.
Vi fick ta emot fyra ungar runt 12 veckor gamla. 
Sally fick hos Livbojen avmaskning och blev vaccinerad samt chippad.
Hon har nu ett permanent hem hos Heidi med familj som sedan tisigare har en katt via Livbojen, en vuxen hona, vi hoppas att katterna skall bli vänner och komma överens.
Sally är en busig, mysig och framåt tös som älskar att vara i cantrum! 

Zack och Stella 
Zack:
Svart-vit med en ovanlig teckning i ansiktet. Född 2019 så är 3 år gammal. Älskar allt och alla. Pratglad och väldigt busig. Ligger gärna tätt intil i sängen då man sover, otroligt gosig och kelig kille.
Stella: Vit och brun-tabby. Vi vet inte hennes ålder men hon är äldre än Zack men ändå väldigt busig. lite rädd i början, gillar ej barn. Efter ett tag i nytt hem väldigt gosig, social, vill gärna busa lite med Zack och ligga i ens famn.
Katterna är väldigt trygga och fina med varandra.
De vill flytta till samma hem och har bott tillsammans. Har varit i jourhemmet en längre period.
Kissarna bor numera med Hector och Tintin i en lägenhet i Arboga, de fortsätter att ha varandra som sällskap och att vara innekatter, vilket vi tror passar dem bra. 

Sally
Fin och tam katthona som kommer från södra Sverige, vi hjälpte en annan organisation att hitta ett nytt hem åt Sally och hennes två kompisar, Bella och Stella. 
Amelia och sambo har nu adopterat Sally.
Hon var kastrerad, vaccinerad och id-märkt när hon kom till sitt nya hem (samt behandlad med stronghold 2 ggr).
Nya matte berättar att Sally var ganska framåt redan första dagarna och undersökte och tog för sig i hemmet och sökte uppmärksamhet. 

Bella och Stella
Bella är svart-sköldpaddsfärgad. 
Stella är svart med vit fläck på bröstet.
Båda är sedan tidigare kastrerade, id-märkta, vaccienrade en ggn, behandlade med stronghold 2 ggr, samt avmaskade. 
Vi har hjälpt en annan förening i södra Sverige att hitta hem till dessa två.
Bor numera i en lägenhet i Eskilstuna hos Ulla och Anders som är pensionärer och har mycket tid att spendera med dessa fina trevliga och sociala tjejer. 

Greta
Grå-vit hona som kommer från en uppställningsplats i södra Sverige. Utan bakgrundsinformation, men vi såg att det var en lite äldre katt på ca 8 år.
Blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad och id-märkt. 
Bor numera hos matte Maja som sedan tidigare har en äldre hankatt på 15 år, blir innekatt tillsammans med honom.
Vi har fått veta att katterna numera är vänner och trivs bra tillsammans och har sällskap av varandra då matte jobbar på dagarna. 
Ps bilden på Greta är från nya hemmet där hon visar att hon chillar och är rejält hemmastadd på kort tid! 

Frans
Bruntabby hane, ca 2-3 år gammal. Väldigt fina gröna ögon! 
Kommer från en uppställningsplats i södra Sverige med fem kompisar. Han gillade dem men testade i ett hem med två andra katter, dem gillade han ej.
Har en väldigt mysig personlighet: mycket kelig, social och mysig, kan nog passa som både inne och -utekatt älskar att busa med fjädervippor och möss som skramlar. Älskar att sova i sängen hela natten vid ens hals. Gillar ej att vara ensam hemma. Gillar både torrfoder och blötmat. 
En katt som kommer göra någon väldigt lycklig tror vi!
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold för öronskabb. 
Har blivit adopterad av Maria och Björn med familj som bor i ett radhus i Hälby, vi tror Frans kommer trivas här med en familj som är livlig och aktiv och många personer att gosa med!

Glenn
Svart-vit kille på 4-5 år.
Är en mycket framåt, gosig och trevlig kille som verkar ok med alla katter i jourhemmet och är rumsren.
En fin och härlig familjekatt skulle man kunna säga. Ganska stor och bred nacke. Stort fint huvud.
Glenn kom till oss från en uppställningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation.
Han är nu kastrerad, vaccinerad, chippad samt avmaskad. 
Glenn bor numera hos Reza som tidigare haft katt och saknade en ny. Han blir innekatt!

Freddy, numera Frasse 
Svart-vit kille. Ca 3-4 år. 
Kommer från en uppställningsplats i södra Sverige med fem kompisar. Är social och tam och framåt i sättet.
Går bra ihop med andra katter, varit innekatt i minst 3 månader. 
Är rumsren i jourhemmet.
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold för öronskabb. 
Är adopterad av Annikki i Hallstahammar, en pensinoerad dam som tyckte att livet behövdes förgyllas med lite sällskap. Vi har fått flera rapporter och härliga bilder från matte som är väldigt nöjd med sin nya livskamrat och han heter numera Frasse. 

Fia
Gultigrerad och vit hona. Ca 2-3 år. 
Kommer från en uppställningsplats i södra Sverige med fem kompisar. Är social och tam och framåt i sättet.
Går bra ihop med andra katter, varit innekatt i minst 3 månader. 
Är rumsren i jourhemmet.
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold för öronskabb. 
Adopterad av Angelica L med familj och vi har fått rapporter att Fia gjorde sig hemmastadd direkt och lät sig börja gosas med omgående och blev kompis med familjens barn. 

Emil och Felix
Bor numera hos Nathalie som erbjuder kissarna ett fint liv på landet med stor frihet. De kommer få bo ute på gården i eget uppvärmt hus med kattlucka. De kommer "jobba" som musjägare och leva livet på landet.
Emil ville inte ha närkontakt med oss människor. Felix hade hela livet bott ute hos en man som matat flera katter på sin tomt. 
Efter de kom till oss blev de såklart kastrerade, vaccinerade och id-märkta.
Vi hoppas killarna kommer trivas med sitt nya liv. 

Elias och Cicci 
Två kissar som gillar varandra väldigt mycket, de vill gärna flytta till samma hem. Ålder ca 2-4 år. 
Vi tror att Cicci är lite småkär i Elias och går efter honom hela tiden och buffar på honom. Hon lyser upp i hans sällskap. Elias gillar Cicci också, men vi tror Cicci är kärast :)
De är kastrerade, dubbelt vaccinerade samt chippade. De är helt rumsrena i jourhemmet. De fungerar bra som innekatter. 
Katterna går att klappa och kommer fram och äter, men är ännu inte helt trygga och sociala så den som adopterar dem får räkna med att det tar några veckor innan de är fullt tama och anpassade i ett nytt hem. De kommer inte fram och kelar och myser spontant vid ett första möte. De vill ha ett lugnt hem och inte en stor livlig familj.
Båda två är huskatter men har Bengal-katt i sig, vilket främst ses på Elias vackra mönster på kroppen, obs gör sig inte rätta på bilderna men har har såna fina "behgal-fläckar" på sidorna och ett grå-aktigt skimmer i pälsen.
Cicci är helt svart. 
Kissarna bor numera med Åsa och katten Kexet, hon låter hälsa att katterna trivs med varandra och att hon fått klappa Cicci och Elias lite, vilket vi är väldigt glada för. 

Evy
Ytterligare en av 22 katter vi räddat från ett projekt i Skåne där Länsstyrelsen omhändertog ett stort gäng katter från ett misärhem.
Livbojen letar nu hem till dessa och Evy är en av dem.
Hon håller sig mestadels för sig själv, är inte direkt beroende av någon annan katt i jourhemmet men är ok med de andra katterna.
Evy skulle kunna vara ensamkatt i hemmet. Hon har Bengal-katt i sig men räknas som huskatt, hon har jättefin teckning och gröna vackra ögon! 
Hon är en katt på 2-4 år och ganska lugn i sättet. Hon är rumsren och för tillfället innekatt och det går bra.
Det går att klappa henne men hon behöver nog några veckor i ett hem innan hon är helt trygg och anpassad. Kommer ej fram och hälsar vid en visning utan det måste få komma i sin takt i ett nytt hem. Evy vill bo i ett lugnt hem utan liv och stoj.
Bor numera hos Niclas i Katrineholm. Vi hippas de två kommer få ett fint sällskap av varandra framöver. 

Cris och Emelie 
Kissar från det sk Bengal-projektet där vi tog 22 katter, några av dem ville inte vara innekatter alls utan var väldigt livliga och skulle nog passa som musjägare och riktiga utekatter men stor jaktinstinkt. Deras klor var verkligen kraftiga och inte som andra katters.
Dessa två blev kastrerade, vaccinerade och chippade hos oss.
Katt-paret bor numera hos Alette på Ålborga gård. 

Leo
Han är ca 2-3 år. 
Det är uppenbart att han har rasen bengal i sig men är utan stamtavla och benämns därför huskatt.
Vi tog 22 st katter från ett projekt i Skåne där det bodde 90 st katter i ett misärhus. Leo var en av dem.
Han är kastrerad o vaccinerad o chippad!
Bor numera i en lägenhet med Donna och Omar som verklöigen älskar denna vackra kille!
Leo har haft mycket problem med att kissa inne tyvärr men nu verkar det som att matte och husse kommit tillrätta med hans problem. 

Kakan
Hona på 4-5 år. Bruntigrerad med lite vitt.
Vill helst bli ensamkatt i nya hemmet. Vill ej bo med små barn.
Är tam och social och mysig, just nu innekatt men var utekatt förut. 
Hon var redan kastrerad då hon kom till oss men vi ordnade med vaccination, chip och avmaskning. 
Söta tama och mysiga katten Kakan bor numera hos en ensamstående kille i lägenhet i Eskilstuna, vi har fått rapporter om att det redan går mycket bra med hennne i nya hemmet.
Kakan kom till oss då hon inte gillade det tidigare hemmet med hund, barn annan katt osv utan ville ha lugn och ro vilket vi tror hon fått nu!

 

Berloiz
Fin innekatt som är en social katt. 
Han är två år gammal och har varit innekatt hela tiden.
Jourmatte beskriver honom enligt följande; ”Han trivs nog både som ensamkatt och med andra. Väldigt snäll o go. Gillar att sova i sängen på nätterna, och vill vara med hela tiden.”
Han är kastrerad o vaccinerad o vaccinerad samt avmaskad. Adopterad av Bolormaa och familj som bor i en rymlig tvåvåningslägenhet i Eskilstuna. Här blir han innekatt och kommer snart få sällskap av en till katt. 
 

O´Malley
Hane på två år, rödtigrerad.
Social och trevlig, något rädd i början.
Han varit ute lite förut. Van med andra katter.
Blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad via Livbojen.
Bor numera hos ett trevligt pensionärs-par i Malmköping, där han får en fin tillvaro med mycket gos och kel av nya matte och husse som har mycket tid för honom. 

Atlas
Är en stor, fin och social kille på ca 2.5 år. Han är gultabby och vit och ca 2.5 år gammal. 
Hade ett hem för ett år sedan men har under senaste tiden varit på luffen runt om i bondgårdar osv och letat mat och sällskap.
Han fick lov att omplaceras av Livbojen då fd ägaren ej ville ha tillbaks honom.
Han är en mysig kille som nu är kastrerad, vaccinerad och chippad samt avmaskad. Han letar ett tryggt hem där han kan bo och vara en älskad familjemedlem. Går bra ihop med andra katter men är ej beroende av dem.
Vill nog kunna gå ut eller röra sig i en lite 
Adopterad av Anders i Köping, vi hoppas att de två kommer ha fint sällskap av varandra framöver. 

Missan
Katthona som smet från en privatperson i början av sommaren i Eskilstuna och har sedan dess varit på rymmen i flera månader.
Ägaren bestämde att hon inte skulle ta sin katt åter. 
Hon var redan kastrerad, vaccinerad och id-märkt. 
Livbojens medhjälpare ordnade med infångning av Missan och hon kom till ett av våra jourhem.
Hon visade sig vara en kelig kisse och har nu fått ett permanent hem som innekatt hos Rebecca som bor med sin sambo och en härlig mysig hankatt på 11 år, hon får inte gå ut numera men vara på in-nätad balkog.
Tack vare flera engagerade personer kunde vi till slut hjälpa Missan få ett permanent seriöst hem vilket vi är så glada för!

Alexa
Alexa kom från en uppställningsplats i södra Sverige och landade i ett jourhem, hon gillade inte andra katter och bråkade med en annan katt, fick en klo i ögat och fick till slut operera bort ena ögat. Operationen blev lyckad och hon är nu fullt återställd och penicelin-kuren är över. Livbojen betalade hela omkostnaden för detta.
Nu har Alexa äntligen fått ett nytt hem hos Cecilia, hon utvecklades med tiden till en väldigt social och go katt, från att i början varit rädd och mest tryckt i ett bo eller morrat till andra katter.
Nu bor Alexa som ensamkatt hos Cecilia och nu kommer hon kunna få en härlig fortsättning på livet. 
Hon blev även kastrerad, vaccinerad och chippad via Livbojen. 

Molly
En hona på ca 16 veckor.
Kom in med två katter till från Stallarholmen där de fångats in som hemlösa med ett gäng andra katter som kom till ett annat kattehm. Molly var en av tre som kom till Livbojen.
Hon var såklart skygg till en början då hon är utefödd och bara blivit matad av människor. Med tiden i jourhmmet blev hon tamare men inte helt tam vid utadoption. 
Hon är chippad, vaccinerad en ggn samt avmaskad. 
Molly är adopterad av Nina, som sedan tidigare har en kattkille och vi hoppas de kommer bli goda vänner framöver. 

Charlie
Hittades med Nelly och Molly i Stallarholmen och kom till oss på Livbojen.
I jourhemmet blev han snabbt kompis med de katter som bodde där, framförallt Simba som tog an honom som en unge.
Charlie utvecklades snabbt och blev tamare och tamare. 
Det upptäcktes ett blåsljud på hjärtat då han blev vaccinerad och chippad av veterinären. Han fick åka med jourmatte till Strömsholms djursjukhus för utredning 221013, men som tur var visade det sig vara lindrigt och han kan leva med det och blir kastrerad osv framöver. 
Han blev avmaskad då han fört som till oss.
Nu har han flyttat till Micke och Gun som bor i Nyköping, de har en till katt som ör fem år gammal, han miste nyligen sin kattvän. 
Charlie blir innekatt i en rymlig lägenhet med sin nya familj, vilket vi tror kommer passa bra för Charlie. 

 

Nelly
Hittades med Charlie och Molly i Stallarholmen och kom till oss på Livbojen.
Här blev hon vaccinerad en ggn samt chippad och avmaskad. 
Hon var ca 14 veckor när hon hittades och 16 v när hon flyttade till nytt hem. 
Nelly har adopterats av Moa som sedan tidigare har katt som kan hjälpa lila Nelly att bli tamare och mer trygg. 

Princess/Pepper
Fångades in vid en sommarstuga i södra Sverige med ett syskon, Rödis, samt en mindre kattunge som ingen vet vart den kom ifrån, Gurra.
Mammakatt togs in och hon hade redan fått två ungar, en överlevde (Kajsa Kavat) och en dog (lilla röd)..
Förhoppnigsvis kommer det inte fler kullar nu ute vid sommarstugorna.
Princess var runt 5 månader då hon togs in och vid 6 månaders ålder kastrerades, vaccinerades, chippades och avmaskades hon och har nu fått flytta till nytt hem hos Amanda som kommer lägga ner både tid och tålamod för att få henne tam.
Princess tydde sig aldrig till andra katter i jourhemmet och destom mindre katter det blev i jourhemmet, ju mer visade hon sig och lekte för sig själv.
Vi tror och hoppas att hon kommer trivas utan andra katter, för de verkade bara stressa henne. 

Rödis
Blyg röd hankatt på ca 6 mån.
Rödis och systern Princess/Pepper kom först till ett stödhem i Blekinge och sen till jourhem i Kvicksund. Rödis och systern bodde ute i skogen och blev matade av ett par som har en sommarstuga där. I sitt stödhem i Blekinge fanns redan en liten kattunge(Selma) som fräste mot mig men jag vann över henne på min sida och nu är vi ibland komplett galna när vi far runt och leker. Ibland kan jag bli lite hårdhänt i lek men då säger mina kompisar ifrån. Jag går bra att klappas och hållas men är fortfarande lite blyg för människor. .
Innan Rödis flyttade till nytt hem blev han kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Han bor nu hos Tommy i Malmköping som har ett hus på landet och en hund. Här kommer Rödis få en fin framtid och få kunna gå ut och in som han vill när han blivit trygg hemma. 

Gurra
Kommer från sommarstugeområdet där katter fångades in i södra Sverige. Ingen hade ens sett till honom, innan han plötsligt satt i fällan, 
Redan där såg man att denna lilla filur hade ett väldigt hett tempterament. 
Gurra blev adopterad av Michelle som bor i Stockholm, hon har sedan tidigare en röd kastrerad kille som visade sig bli en bra pappa och föreblid för denna lilla fräsare.
Det har gått bättre än förväntat med flytten då Gurra fick ett förstående hem med en tam trygg kattkompis och en matte som förstår sig på skygga kattungar. 
Innan Gurra flyttade blev han vaccinerad, chippad och avmaskad.

 

Selma, numera Birgitta
Hon är en liten honkatt på cirka 13 veckor som hittades utomhus i Vissefjärda. Hon är en katt med stor personlighet och i hennes gamla stödhem i Blekinge kallade dem henne för “stor i orden, liten på jorden”, då hon gärna fräser åt människor, men hon gör inget mer. Man kan plocka upp henne i famnen för så kallat "tvångsgos" och även om det tar emot att erkänna så gillar hon det, så mycket att hon ibland börjar spinna. Hon sköter lådan exemplariskt.
Selma: Jag är en rolig katt med mycket bus. När jag kommer igång och leker så går jag all in, men jag kan även ligga och sova en hel dag om det är det jag känner för. Jag leker väldigt gärna med Rödis som är min stödhemsbror. Jag och mina kompisar älskar att jaga en röd prick som dyker upp ibland på golvet och sen försvinner den lika plötsligt. De kallar det för laserpekare, vilken uppfinning va?! 
Jag är en liten katt med mycket personlighet och åsikter, men i en liten kropp med lång svans.
Selma är blev chippad och vaccinerad samt avmaskad via Livbojen innan hon flyttade till matte Leena. Här fick hon en kattkompis och vi hoppas han kan visa henne vägen till att bli helt tam och trygg.
Matte tyckte att hon passade bra att heta Birgitta, så det blev hennes namn!

Freddy
Kattunge på ca 12 veckor.
Fånades in i en av de kolonier som vi under flera år försökt att få ordning på, en man matar kattr på sin tomt och ibland blir antalet för många och då får katter komma till Livbojen.
Freddy och systern Felicia var det i denna omgång som behövde nytt hem.
Freddy blev vaccinerad, chippad och avmaskad därefter flyttade han till ett hem, det var Jenny W som adopterade honom, hon har bla katten Mittens från Livbojen sedan tidigare.
 

Felicia/Smulan 
Syster med kattungen Freddy som fångades in i en koloni som Livbojen jobbat med i flera år.
En man matar katter på sin tomt, ibnald blir det för många, trots att vi kastrerar, blir det kattungar får de komma till Livbojen.
Ofta är det stålgrå/vita kissar från detta ställe. 
Felicia döptes till Smulan av sitt nya hem, hon bor numera hos Fredrika i Karlstad som sedan tidigare adopterat två katter från samma jourhem, nu blev det alltså en till - lilla Smulan!
Innan Smulan flyttade blev hon vaccinerad, chippad och avmaskad.

Gråis, Esther och Emelie
Tre skygga kissar med olika bakgrund, Gråis fastnade i fällan då skygg hona med ungar skulle fångas in i Tumbo. Förmodligen mammans fjolårsunge. Esther kom från projektet med 22 bengal-liknande katter, Emelie fångades in i Malmköping med sina tre ungar och en pappa-katt, där gick de på en camping.
Gråis och Emelie var väldigt rädda av sig, Esther var rädd och hade problem med att hon kissade inne. Katterna har nu fått möjligheten till att leva ett härligt kattliv på landet, komma och gå som de vill, få mat och värme och människor i lagom dos runt sig. 
Alla tre bor numera hos Therese som har ett  stall i Ärla, Eskilstuna, med uppvärmd sadelkammare och kattlucka. 
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccinerade samt chippade. 

Eric
Kattmamma Emelie fångades in på Malmköping camping med sina tre ungar och en "Pappa-katt," där hade bosatt de sig under en bod och troligen matats av campinggäster tills ägaren för campingen larmade Livbojen och vi fångade in gänget på totalt 5 katter.
De tre kattungarna döptes till Erica, Eric och Elin.
Mamma Emelie fick hem på en gård tillsammans med två andra skygga katter på Livbojen medans kattungarna blev tama med tiden och kunde utplaceras till vanliga hem där de numera bor permanent. 
De blev vaccinerade, chippade och avmaskade innan de flyttade hemifrån vid 12 veckors ålder. 

Elin
Kattmamma Emelie fångades in på Malmköping camping med sina tre ungar och en "Pappa-katt," där hade bosatt de sig under en bod och troligen matats av campinggäster tills ägaren för campingen larmade Livbojen och vi fångade in gänget på totalt 5 katter.
De tre kattungarna döptes till Erica, Eric och Elin.
Mamma Emelie fick hem på en gård tillsammans med två andra skygga katter på Livbojen medans kattungarna blev tama med tiden och kunde utplaceras till vanliga hem där de numera bor permanent. 
De blev vaccinerade, chippade och avmaskade innan de flyttade hemifrån vid 12 veckors ålder. 

Erica
Kattmamma Emelie fångades in på Malmköping camping med sina tre ungar och en "Pappa-katt," där hade bosatt de sig under en bod och troligen matats av campinggäster tills ägaren för campingen larmade Livbojen och vi fångade in gänget på totalt 5 katter.
De tre kattungarna döptes till Erica, Eric och Elin.
Mamma Emelie fick hem på en gård tillsammans med två andra skygga katter på Livbojen medans kattungarna blev tama med tiden och kunde utplaceras till vanliga hem där de numera bor permanent. 
De blev vaccinerade, chippade och avmaskade innan de flyttade hemifrån vid 12 veckors ålder. 

Bella
Kattunge som vid fyra månaders ålder inte kunde bo kvar i sitt hem för att ägaren blivit akut sjuk och behövde behandling, hon hörde av sig till Livbojen för att hon inte kunde ta hand om henne utan ville ha hjälp att hitta ett nytt seriöst hem till henne.
Bella hade lite problem med magen och en missbildning i underlivet men mår bra.
Hon fick stanna permanent med jourmatte Sara, som är ordförande i Livbojen och sedan tidigare har katterna Blossom, Brunis och Isa från Livbojen sedan tidigare år. 
Bella är numera 6 månader och kastrerad, hon var tidigare chippad och vaccinerad.