livbojen logga fb

Gloria
Äldre svart hona som är väldigt mysig och kelig och gosig. Spinner ofta o gärna. Är helt rumsren i jourhemmet.
Kom med ett gång katter från en uppställningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation. 
Vill ha ett lugnt trevligt hem, vi tror hon är 8 år eller något mer. 
Är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Gloria bor nu med nya husse Håkan och här får hon det toppenbra, innekatt på kalla vintern och utekatt på vår och sommar!Hon får ett stort område med råttor mm att hålla reda på. Husse ville ha en lite äldre katt, och vi tror Gloria är runt 8 år så det hela blev en bra matchning. 

Hector
En fin trevlig helsvart stor kille som hittades hemlös i södra Sverige, han gick runt och bad om hjälp kan man säga, i ett område. Till slut tog någon in honom och kontaktade en annan kattförening, de kunde ej så Livbojen hjälpte till. Han fick komma till akutjourhem i söder för vidare trtansport till Eskilstuna. Väl här så blev han kastrerad, chippad, avmaskad och vaccienrad.
han visade sig vara en väldigt gosig och självständig kisse!
Bor numera med Amanda och hennes sambo, de har fått en jättefin kille som någon bara struntat i! Men hos oss är han såklart en väldigt värdefull individ som fått chansen till ett nytt liv. 
 

Inge
Efter en slingrig resa på jakten efter det perfekta hemmet tror vi nog att hemmet är funnet!
Inge som testat som innekatt (vilket han varit under en längre tid) trivdes inte med det. Testade hos en dominant katt där han blev mobbad, trivdes inte med det.
Nu så har han fått komma till ett hem som erbjuder både utomhus vistelse och en snäll katkompis. Mycket tid för aktivitet och utmaningar, att jaga och få stimulans.
Vi hoppas Inge kommer trivas i huset i Borsökna med sina nya 5 åriga kattvän, och familjen Maja och två till vuxna personer. 
Inge var redan kastrerad, vaccinerad och id-märkt, vilket gjordes för något år sedan. 

Frasse och Adelinne
Frasse är rödtigrerad och ca ett år, Adelinne är bruntigrerad och också ca ett år ammal. Ev är katterna syskon, eller iaf släkt. De kommer från samma ställe. 
Båda två samt tre till togs omhand efter deras husse gått bort, efter att ha landat i akuthem i söder kom kissarna till Livbojen. 
Frasse och de andra katterna har varit båte inne- och utekatter. De är rumsrena.
Båda katterna har genomgått kastrering, vaccination och id-märkning, avmaskning och behandling för öronskabb.
Båda är kelig och sociala, Frasse är den som är mest framåt av de två
Nu bor katterna hos Sari som bor i Eskilstuna och har en son. Katterna har anpassat sig redan efter några dagar, de verkar trivas och vi hoppas att familjen kommer gilla sina nya familjemedlemmar! 

 

Amour
Hankatt på ca 2-4 år. Bruntigrerad och vit. 
Han togs omhand efter hans husse gått bort, i hemmet fanns ytterligare fem katter som då kom till Livbojen från södra Sverige.
Han och de andra katterna har varit båte inne- och utekatter. De är rumsrena.
Amour har genomgått kastrering och blivit id-märkt, fått en vaccination, avmaskning och fått stronghold för öronskabb.
Han är en tamis och går att lyfta och hantera och gosa med men i början verkar han lite rädd, vill vara trygg och vi tror att kanske fd husse som var sjuk och gammal var lite högljudd ibland. 
Amour bor numera hos Camilla i Västerås som har en till honkatt som är 1.5 år och två kaniner.
Vi oppas Amoru kommer trivas i sin nya familj. 
 

Tess
Fina och supermysiga katthonan Tess söker nytt hem!
Hon hittades utomhus och hon var omärkt och okastrerad. Ingen ägare har hittats trots eftersökningar.
Hon är en väldigt social och framåt och kelig hona som är i medelåldern eller lite äldre. Smidig och fin i kroppen och gillar att vara med människor! Ej beroende av andra katter.
Är snäll och trevlig vid möten med nya personer.
En framåt kisse som passar i en barnfamij och så blev det - Tess bor numera med matte Elli-Majaoch barnen i en stor rymlig villa och ev kommer hon kunna bli utekatt framöver när hon bott in sig. 

Gordon
Svart/brun kille på ca 4-5 år. 
Gordon är lite blyg av sig men fullt hanterbar och går och klappa och lyfta men tar lite tid på sig i ett nytt hem. 
Pälsen är lite tussig och går i brunt. 
Gordon kom till oss från en uppställningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation.
Han är nu kastrerad, vaccinerad, chippad samt avmaskad. 
Bor numera hos Oksana och vi hoppas de kommer få en bra framtid tillsammans. 

Gry
Svart tjej med vit prick på bröstet. Ung tjej på ca 6-7 månader, kom till Livbojen med kompisen/systern Grace. De kom från en uppställningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation. 
Är social och mysig, går att klappa och kommer fram och stryker sig mot benet när det vankas mat. 
Är numera kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Har fått flytta lite längre ut i Vallby, nämnligen till Erica med familj som sedan tidigare ahr en kisse. Vi hoppas det hela går bra! 

Askar
Svart och vit kille på ca ett år.
Togs in från ett område i södra Sverige där han var ovälkommen i sitt hem, han var okastrerad, omärkt mm. Ägaren hade tröttnat på sin katt och när han hämtades upp hade han knuffats ut på en uteplats. 
Askar kom till Livbojens jourhem och här blev han kastrerad, vaccinerad, chippad samt avmaskad. Han är en väldigt kelig fin kille som vi verkligen inte förstår hur någon kunnat vilja bli av med. 
Askar bor hemma hos Camilla med familj, som älskar honom väldigt mycket. Du går ut med Askar i kopel lite då och då och det trivs han med!

Grace
Bruntigrerad och vit. Ung tjej på ca 6-7 månader, kom till Livbojen med kompisen/systern Gry. De kom från en uppställningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation. 
Är social och mysig, går att klappa och kommer fram och stryker sig mot benet när det vankas mat. 
Grace 
Är numera kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Grace bor nu med Therese och familj de har sedan tidigare katten Drutten från Livbojen och nu börjar ett spännande liv för katterna som skall bli vänner. Nya matte berättar att Grace redan första kvällen gick runt på upptäcksfärd och var nyfiken och att Drutten verkligen var nyfiken på sin nya kompis!
 

Göta och Randi
Mamma-katt Göta är mamman till Geisha och Winston, samt släkt med katten Randi
De båda kommer från ett större områdde i Stallarholmen då flera personer matat hemlösa katter i några, år, det har spårat ur och det finns många hemlösa katter där nu som beöver tas omhand. 
Göta och Randi var ej tama, utan de har bara matats av boende och förökat sig utom kontroll.
Kissarna fick flytta till en gård där de 
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccienrade och chippade.
Inga fler ungar nu från mamma Göta! 
 

Geisha och Winston
Kattungarna fångades in med sin mamma Göta på ett ställe i Stallarholmen där det varit personer som matat hemlösa katter i flera år. Bara förra året tog en annan förening 15 st, året för det 15 st och i år har Livbojen tagit 8 st. Nu blir alla kvarvarande katter kastrerade och får bo kvar men de flesta kommer till nya hem istället via Livbojen.
Två som fått nya hem är dessa två ungar.
Mamma Göta (blev stallkatt med sin bror) Winston, hans mamma och systern Geisha är tre av dem som fångats in och kommit till oss.
Winston och Geisha är rädda, men hanterbara, det går att lyfta upp dem i famnen och klappa försiktigt. De gör framsteg varje dag.
Har hunnit med att få en vaccination, blivit chippade samt avmaskade. 
De små busungarna bor numera hos .Kristin med sambo i en villa i Kungsör. Vi hoppas det kommer gå bra för dem att bo in sig och nu väntar ett liv i trygghet, inte ett liv som hemlös i ett område där man bara får lite mat och ingen omvårdnad, kalla vintrar och mörka nätter i utsatthet. 

Ludde
Hittad på en gård och uppehöll sig där i ca 6 månader, var okastrerad och ej märkt.
Stallägarna i Stenkvista kontaktade Livbojen och Ludde fick komma till oss. Det verkar vara en fd tamis som kommit på villovägar men trots efterlysningar av ägare fann vi ingen. 
Numera bor Ludde hemma hos Anki som sedan tidigare har en katthona som heter Vira.
Anki har nyligen mist Viras kattvän och hoppas nu på att dessa två kissar kan bli vänner. 

Lizzie
Bor numera med sin husse Anders i Köping, han har sedan tidigare katten Atlas från Livbojen.
Lizzie är en gosig tjej men lite rädd för burar och nya personer. 
Vi hoppas att Lizzy lockar fram den mer blyga Atlas så han kan bli lite med social nu. 
Lizzie hittades som hemlös straxt utanför Flen där hon observerats i ca ett års tid, hon togs in, visade sig vara okastrerad och omärkt. Vi trodde först att hon var dräktig men det visade sig att magen var uppblåst därför kastrerade vi henne, vaccinerade samt chippade. 

August
Troligen ett syskon till Amigo, Banjo och Sally, de fyra kom tillsammans från en ladda i södra Sverige där en tjej hjälper ett gäng katter till en bättre tillvaro.
Kattungarna fick komma till Livbojen och planer för kastrering mm pågår för stallkatterna. 
August hade ett sår på hornhinnan som undersöktes under okt på Aros i Västerås, där veterinär konstaterade att det bildats ett mindre ärr på hornhinnan men inget farligt. 
Han kunde säljas utan åtgärd på ögat.
August blev vaccinerad, chippad samt avmaskad innan han flyttade till sitt nya hem hos Brittmarie och Anders i Örebro som redan har tre kissar och ville få ett litet busigt tillskott i kattflocken. 
August kommer få bo tillsammans med den i en villa med in-nätad altan. 

Amigo och Banjo
Två fina killar på 12 v som behöver ett gemensamt hem. 
Amigo är den blygaste och Banjo den sociala, men i ett nytt hem kan de stödja varandra och få en bra balans. 
De har fått ett chip, en vacination, samt blivit avmaskade.
Dessa kattungar och två till kattungar kom från en gård i södra Sverige där en person försöker lösa det för en grupp med katter som inte har det så bra. 
Numera bor katterna med Cicci och hennes familj i en rymlig lägenhet i Eskilstuna och detta tror vi kan passa bra för pojkarna! 

Sally
Sally med tre kattkompisar, ungar, förmodligen syskon, kom till Livbojen från en lada i söder där en privatperson försöker rädda utsatta katter.
Vi fick ta emot fyra ungar runt 12 veckor gamla. 
Sally fick hos Livbojen avmaskning och blev vaccinerad samt chippad.
Hon har nu ett permanent hem hos Heidi med familj som sedan tisigare har en katt via Livbojen, en vuxen hona, vi hoppas att katterna skall bli vänner och komma överens.
Sally är en busig, mysig och framåt tös som älskar att vara i cantrum! 

Zack och Stella 
Zack:
Svart-vit med en ovanlig teckning i ansiktet. Född 2019 så är 3 år gammal. Älskar allt och alla. Pratglad och väldigt busig. Ligger gärna tätt intil i sängen då man sover, otroligt gosig och kelig kille.
Stella: Vit och brun-tabby. Vi vet inte hennes ålder men hon är äldre än Zack men ändå väldigt busig. lite rädd i början, gillar ej barn. Efter ett tag i nytt hem väldigt gosig, social, vill gärna busa lite med Zack och ligga i ens famn.
Katterna är väldigt trygga och fina med varandra.
De vill flytta till samma hem och har bott tillsammans. Har varit i jourhemmet en längre period.
Kissarna bor numera med Hector och Tintin i en lägenhet i Arboga, de fortsätter att ha varandra som sällskap och att vara innekatter, vilket vi tror passar dem bra. 

Sally
Fin och tam katthona som kommer från södra Sverige, vi hjälpte en annan organisation att hitta ett nytt hem åt Sally och hennes två kompisar, Bella och Stella. 
Amelia och sambo har nu adopterat Sally.
Hon var kastrerad, vaccinerad och id-märkt när hon kom till sitt nya hem (samt behandlad med stronghold 2 ggr).
Nya matte berättar att Sally var ganska framåt redan första dagarna och undersökte och tog för sig i hemmet och sökte uppmärksamhet. 

Bella och Stella
Bella är svart-sköldpaddsfärgad. 
Stella är svart med vit fläck på bröstet.
Båda är sedan tidigare kastrerade, id-märkta, vaccienrade en ggn, behandlade med stronghold 2 ggr, samt avmaskade. 
Vi har hjälpt en annan förening i södra Sverige att hitta hem till dessa två.
Bor numera i en lägenhet i Eskilstuna hos Ulla och Anders som är pensionärer och har mycket tid att spendera med dessa fina trevliga och sociala tjejer. 

Greta
Grå-vit hona som kommer från en uppställningsplats i södra Sverige. Utan bakgrundsinformation, men vi såg att det var en lite äldre katt på ca 8 år.
Blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad och id-märkt. 
Bor numera hos matte Maja som sedan tidigare har en äldre hankatt på 15 år, blir innekatt tillsammans med honom.
Vi har fått veta att katterna numera är vänner och trivs bra tillsammans och har sällskap av varandra då matte jobbar på dagarna. 
Ps bilden på Greta är från nya hemmet där hon visar att hon chillar och är rejält hemmastadd på kort tid! 

Frans
Bruntabby hane, ca 2-3 år gammal. Väldigt fina gröna ögon! 
Kommer från en uppställningsplats i södra Sverige med fem kompisar. Han gillade dem men testade i ett hem med två andra katter, dem gillade han ej.
Har en väldigt mysig personlighet: mycket kelig, social och mysig, kan nog passa som både inne och -utekatt älskar att busa med fjädervippor och möss som skramlar. Älskar att sova i sängen hela natten vid ens hals. Gillar ej att vara ensam hemma. Gillar både torrfoder och blötmat. 
En katt som kommer göra någon väldigt lycklig tror vi!
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold för öronskabb. 
Har blivit adopterad av Maria och Björn med familj som bor i ett radhus i Hälby, vi tror Frans kommer trivas här med en familj som är livlig och aktiv och många personer att gosa med!

Glenn
Svart-vit kille på 4-5 år.
Är en mycket framåt, gosig och trevlig kille som verkar ok med alla katter i jourhemmet och är rumsren.
En fin och härlig familjekatt skulle man kunna säga. Ganska stor och bred nacke. Stort fint huvud.
Glenn kom till oss från en uppställningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation.
Han är nu kastrerad, vaccinerad, chippad samt avmaskad. 
Glenn bor numera hos Reza som tidigare haft katt och saknade en ny. Han blir innekatt!

Freddy, numera Frasse 
Svart-vit kille. Ca 3-4 år. 
Kommer från en uppställningsplats i södra Sverige med fem kompisar. Är social och tam och framåt i sättet.
Går bra ihop med andra katter, varit innekatt i minst 3 månader. 
Är rumsren i jourhemmet.
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold för öronskabb. 
Är adopterad av Annikki i Hallstahammar, en pensinoerad dam som tyckte att livet behövdes förgyllas med lite sällskap. Vi har fått flera rapporter och härliga bilder från matte som är väldigt nöjd med sin nya livskamrat och han heter numera Frasse. 

Fia
Gultigrerad och vit hona. Ca 2-3 år. 
Kommer från en uppställningsplats i södra Sverige med fem kompisar. Är social och tam och framåt i sättet.
Går bra ihop med andra katter, varit innekatt i minst 3 månader. 
Är rumsren i jourhemmet.
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold för öronskabb. 
Adopterad av Angelica L med familj och vi har fått rapporter att Fia gjorde sig hemmastadd direkt och lät sig börja gosas med omgående och blev kompis med familjens barn. 

Emil och Felix
Bor numera hos Nathalie som erbjuder kissarna ett fint liv på landet med stor frihet. De kommer få bo ute på gården i eget uppvärmt hus med kattlucka. De kommer "jobba" som musjägare och leva livet på landet.
Emil ville inte ha närkontakt med oss människor. Felix hade hela livet bott ute hos en man som matat flera katter på sin tomt. 
Efter de kom till oss blev de såklart kastrerade, vaccinerade och id-märkta.
Vi hoppas killarna kommer trivas med sitt nya liv. 

Elias och Cicci 
Två kissar som gillar varandra väldigt mycket, de vill gärna flytta till samma hem. Ålder ca 2-4 år. 
Vi tror att Cicci är lite småkär i Elias och går efter honom hela tiden och buffar på honom. Hon lyser upp i hans sällskap. Elias gillar Cicci också, men vi tror Cicci är kärast :)
De är kastrerade, dubbelt vaccinerade samt chippade. De är helt rumsrena i jourhemmet. De fungerar bra som innekatter. 
Katterna går att klappa och kommer fram och äter, men är ännu inte helt trygga och sociala så den som adopterar dem får räkna med att det tar några veckor innan de är fullt tama och anpassade i ett nytt hem. De kommer inte fram och kelar och myser spontant vid ett första möte. De vill ha ett lugnt hem och inte en stor livlig familj.
Båda två är huskatter men har Bengal-katt i sig, vilket främst ses på Elias vackra mönster på kroppen, obs gör sig inte rätta på bilderna men har har såna fina "behgal-fläckar" på sidorna och ett grå-aktigt skimmer i pälsen.
Cicci är helt svart. 
Kissarna bor numera med Åsa och katten Kexet, hon låter hälsa att katterna trivs med varandra och att hon fått klappa Cicci och Elias lite, vilket vi är väldigt glada för. 

Evy
Ytterligare en av 22 katter vi räddat från ett projekt i Skåne där Länsstyrelsen omhändertog ett stort gäng katter från ett misärhem.
Livbojen letar nu hem till dessa och Evy är en av dem.
Hon håller sig mestadels för sig själv, är inte direkt beroende av någon annan katt i jourhemmet men är ok med de andra katterna.
Evy skulle kunna vara ensamkatt i hemmet. Hon har Bengal-katt i sig men räknas som huskatt, hon har jättefin teckning och gröna vackra ögon! 
Hon är en katt på 2-4 år och ganska lugn i sättet. Hon är rumsren och för tillfället innekatt och det går bra.
Det går att klappa henne men hon behöver nog några veckor i ett hem innan hon är helt trygg och anpassad. Kommer ej fram och hälsar vid en visning utan det måste få komma i sin takt i ett nytt hem. Evy vill bo i ett lugnt hem utan liv och stoj.
Bor numera hos Niclas i Katrineholm. Vi hippas de två kommer få ett fint sällskap av varandra framöver. 

Cris och Emelie 
Kissar från det sk Bengal-projektet där vi tog 22 katter, några av dem ville inte vara innekatter alls utan var väldigt livliga och skulle nog passa som musjägare och riktiga utekatter men stor jaktinstinkt. Deras klor var verkligen kraftiga och inte som andra katters.
Dessa två blev kastrerade, vaccinerade och chippade hos oss.
Katt-paret bor numera hos Alette på Ålborga gård. 

Leo
Han är ca 2-3 år. 
Det är uppenbart att han har rasen bengal i sig men är utan stamtavla och benämns därför huskatt.
Vi tog 22 st katter från ett projekt i Skåne där det bodde 90 st katter i ett misärhus. Leo var en av dem.
Han är kastrerad o vaccinerad o chippad!
Bor numera i en lägenhet med Donna och Omar som verklöigen älskar denna vackra kille!
Leo har haft mycket problem med att kissa inne tyvärr men nu verkar det som att matte och husse kommit tillrätta med hans problem. 

Gråis, Esther och Emelie
Tre skygga kissar med olika bakgrund, Gråis fastnade i fällan då skygg hona med ungar skulle fångas in i Tumbo. Förmodligen mammans fjolårsunge. Esther kom från projektet med 22 bengal-liknande katter, Emelie fångades in i Malmköping med sina tre ungar och en pappa-katt, där gick de på en camping.
Gråis och Emelie var väldigt rädda av sig, Esther var rädd och hade problem med att hon kissade inne. Katterna har nu fått möjligheten till att leva ett härligt kattliv på landet, komma och gå som de vill, få mat och värme och människor i lagom dos runt sig. 
Alla tre bor numera hos Therese som har ett  stall i Ärla, Eskilstuna, med uppvärmd sadelkammare och kattlucka. 
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccinerade samt chippade. 

Kakan
Hona på 4-5 år. Bruntigrerad med lite vitt.
Vill helst bli ensamkatt i nya hemmet. Vill ej bo med små barn.
Är tam och social och mysig, just nu innekatt men var utekatt förut. 
Hon var redan kastrerad då hon kom till oss men vi ordnade med vaccination, chip och avmaskning. 
Söta tama och mysiga katten Kakan bor numera hos en ensamstående kille i lägenhet i Eskilstuna, vi har fått rapporter om att det redan går mycket bra med hennne i nya hemmet.
Kakan kom till oss då hon inte gillade det tidigare hemmet med hund, barn annan katt osv utan ville ha lugn och ro vilket vi tror hon fått nu!

 

Berloiz
Fin innekatt som är en social katt. 
Han är två år gammal och har varit innekatt hela tiden.
Jourmatte beskriver honom enligt följande; ”Han trivs nog både som ensamkatt och med andra. Väldigt snäll o go. Gillar att sova i sängen på nätterna, och vill vara med hela tiden.”
Han är kastrerad o vaccinerad o vaccinerad samt avmaskad. Adopterad av Bolormaa och familj som bor i en rymlig tvåvåningslägenhet i Eskilstuna. Här blir han innekatt och kommer snart få sällskap av en till katt. 
 

O´Malley
Hane på två år, rödtigrerad.
Social och trevlig, något rädd i början.
Han varit ute lite förut. Van med andra katter.
Blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad via Livbojen.
Bor numera hos ett trevligt pensionärs-par i Malmköping, där han får en fin tillvaro med mycket gos och kel av nya matte och husse som har mycket tid för honom. 

Atlas
Är en stor, fin och social kille på ca 2.5 år. Han är gultabby och vit och ca 2.5 år gammal. 
Hade ett hem för ett år sedan men har under senaste tiden varit på luffen runt om i bondgårdar osv och letat mat och sällskap.
Han fick lov att omplaceras av Livbojen då fd ägaren ej ville ha tillbaks honom.
Han är en mysig kille som nu är kastrerad, vaccinerad och chippad samt avmaskad. Han letar ett tryggt hem där han kan bo och vara en älskad familjemedlem. Går bra ihop med andra katter men är ej beroende av dem.
Vill nog kunna gå ut eller röra sig i en lite 
Adopterad av Anders i Köping, vi hoppas att de två kommer ha fint sällskap av varandra framöver. 

Missan
Katthona som smet från en privatperson i början av sommaren i Eskilstuna och har sedan dess varit på rymmen i flera månader.
Ägaren bestämde att hon inte skulle ta sin katt åter. 
Hon var redan kastrerad, vaccinerad och id-märkt. 
Livbojens medhjälpare ordnade med infångning av Missan och hon kom till ett av våra jourhem.
Hon visade sig vara en kelig kisse och har nu fått ett permanent hem som innekatt hos Rebecca som bor med sin sambo och en härlig mysig hankatt på 11 år, hon får inte gå ut numera men vara på in-nätad balkog.
Tack vare flera engagerade personer kunde vi till slut hjälpa Missan få ett permanent seriöst hem vilket vi är så glada för!

Alexa
Alexa kom från en uppställningsplats i södra Sverige och landade i ett jourhem, hon gillade inte andra katter och bråkade med en annan katt, fick en klo i ögat och fick till slut operera bort ena ögat. Operationen blev lyckad och hon är nu fullt återställd och penicelin-kuren är över. Livbojen betalade hela omkostnaden för detta.
Nu har Alexa äntligen fått ett nytt hem hos Cecilia, hon utvecklades med tiden till en väldigt social och go katt, från att i början varit rädd och mest tryckt i ett bo eller morrat till andra katter.
Nu bor Alexa som ensamkatt hos Cecilia och nu kommer hon kunna få en härlig fortsättning på livet. 
Hon blev även kastrerad, vaccinerad och chippad via Livbojen. 

Princess
Fångades in vid en sommarstuga i södra Sverige med ett syskon, Rödis, samt en mindre kattunge som ingen vet vart den kom ifrån, Gurra.
Mammakatt togs in och hon hade redan fått två ungar, en överlevde och en dog.
Förhoppnigsvis kommer det inte fler kullar nu ute vid sommarstugorna.
Princess var runt 5 månader då hon togs in och vid 6 månaders ålder kastrerades, vaccinerades, chippades och avmaskades hon och har nu fått flytta till nytt hem hos Amanda som kommer lägga ner både tid och tålamod för att få henne tam.
Princess tydde sig aldrig till andra katter i jourhemmet och destom mindre katter det blev i jourhemmet, ju mer visade hon sig och lekte för sig själv.
Vi tror och hoppas att hon kommer trivas utan andra katter, för de verkade bara stressa henne. 

Molly
En hona på ca 16 veckor.
Kom in med två katter till från Stallarholmen där de fångats in som hemlösa med ett gäng andra katter som kom till ett annat kattehm. Molly var en av tre som kom till Livbojen.
Hon var såklart skygg till en början då hon är utefödd och bara blivit matad av människor. Med tiden i jourhmmet blev hon tamare men inte helt tam vid utadoption. 
Hon är chippad, vaccinerad en ggn samt avmaskad. 
Molly är adopterad av Nina, som sedan tidigare har en kattkille och vi hoppas de kommer bli goda vänner framöver. 

Charlie
Hittades med Nelly och Molly i Stallarholmen och kom till oss på Livbojen.
I jourhemmet blev han snabbt kompis med de katter som bodde där, framförallt Simba som tog an honom som en unge.
Charlie utvecklades snabbt och blev tamare och tamare. 
Det upptäcktes ett blåsljud på hjärtat då han blev vaccinerad och chippad av veterinären. Han fick åka med jourmatte till Strömsholms djursjukhus för utredning 221013, men som tur var visade det sig vara lindrigt och han kan leva med det och blir kastrerad osv framöver. 
Han blev avmaskad då han fört som till oss.
Nu har han flyttat till Micke och Gun som bor i Nyköping, de har en till katt som ör fem år gammal, han miste nyligen sin kattvän. 
Charlie blir innekatt i en rymlig lägenhet med sin nya familj, vilket vi tror kommer passa bra för Charlie. 

 

Nelly
Hittades med Charlie och Molly i Stallarholmen och kom till oss på Livbojen.
Här blev hon vaccinerad en ggn samt chippad och avmaskad. 
Hon var ca 14 veckor när hon hittades och 16 v när hon flyttade till nytt hem. 
Nelly har adopterats av Moa som sedan tidigare har katt som kan hjälpa lila Nelly att bli tamare och mer trygg.