livbojen logga fb

Nicole, Pia och Petra
Bruntigrerade fina sociala flickor, något rädda vid första kontakten. 
Tre tjejer som kom från samma ställe, ett katthem i södra Sverige som hade för mycket katter och inte klarade av situationen så vi hjälpte dem.
Tjejerna satt av oklar anledning ganka länge i jourhem fast de var hur fina som helst, till slut kom räddningen - i form av en ängel som adopterade alla tre flickor, som verkligen gillade varandra! 
Tjejerna beräknades till ca 2-3 år gamla, de blev kasterade, vaccinerade och chippade samt behandlade med stronghold för öronskabb innan flytt. 
Numera bor flickorna med sin nya familj med matte Caroline som bor i Köping, här blir de innekatter och kommer få mycket gos av sin nya familj. Katterna håller på at anpassa sig och de gör framsteg väldigt fort, många fina uppdateringar och bilder har kommit från matte. 

Sixten är ca ett år och en väldigt social grabb.
Han hittades i södra Sverige där han gick runt i ett bostadsomårde, okastrerad, omärkt och försökte komma in hos människor. En tjej tog in honom och ingen ägare dök upp.
Sixten vill vara med på allt i hemmet och vill gärna kunna gå ut. han är dominant och vill inte bo med andra kissar. Han älskar att sova i sängen, vara med i soffan, följa efter som en hund - det måste han även få tillgång till i sitt nya hem. 
Han är kastrerad o vaccinerad o chippad samt tatuerad i örat.
Sixten bor numera hos Jenny i Gillberga på landet med sin nya familj, här får han det liv han längtat efter, både inne med mys och gos och att vara utomhus på upptäcksfärd!

Sören
En av åtta infångade katter, de har matats av en man som bor på landet, han uppgav att det för tillfället var två katter han matade, när vi kom dit visade det sig vara fem hanar och tre dräktiga honor.
Katastrofen var nära att hända men mammorna fick sina ungar inomhus! 
Sören är en väldigt fin och kelig hane på ca 1-3 år. Han blev via Livbojen kastrerad, chippad och vaccinerad. Han är något blyg för människor men gillar att bli klappad och kliad. Det kommer behövas lite tålamod för att göra honom helt bekväm med att bli upplyft och hanterad. Han gosar gärna med sina kattkompisar i jourhemmet så vill inte bli ensamkatt. Han är van vid att vara ute mycket så det vore bäst om han kan få möjlighet att bli utekatt på sikt. Sören hade tyvärr ett tufft liv innan han kom till jourhemmet och har därför utslag och kattacne i ansiktet och på öronen. Veterinär har kollat på det och det är ingen fara utan kommer läka ut med tiden. 
Sören fick permanent hem i Stockholm hos en kvinna som har en annan kissar som är lite blyg av sig och förhoppningsvis blir de två vänner, han blir innekatt. 

Spiderman
En ungkatt på ca 12-14 månader, hittad utomhus med totalt 8 katter vilka en man matat i en lada, katterna har blivit hanterade så de går att klappa och lyfta och kela med men de är rädda, kommer ej fram och hälsar, kan gömma sig. 
Spiderman är nog den tamaste av katterna, han är spinnig och kelig med jourmatte.
Han är inte så förtjust eller beroende av de andra katterna i jourhemmet, men rör dem inte heller. Kan bo med någon snäll katt i samma hushåll, eller bo som ensamkatt.
Spiderman bor numera med Hanna och mamman som bor i en stor lägenhet där balkongen kommer bli innätad. Spiderman får lugn och ro kring sig och får all uppmärksamhet vilket han verkar gilla. 
Innan flytt blevhan kastrerad, vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad mot löss. 
 

Batman
Vi fick ett samtal från Länsstyrelsen, de hade kommit i kontakt med en man som matade några katter utomhus. Han uppgav att det för närvarande var två st. 
Vi började vår infångning med hjälp av Paula på Tre Tassar och vi fick in 8!!! st katter. Alla i samma färger, en stor familj som även skulle utökas ännu mer, av de åtta var tre honor som var dräktiga. Vi vill tacka Paula som hjälpte oss så snabbt så att mammorna ej hann få sina ungar utomhus!
Det här är Batman. Han är en kattunge på ca 6 månader,  katterna är dock till viss del hanterade så de går att klappa och lyfta och kela med men de är rädda, kommer ej fram och hälsar, kan gömma sig. Behöver komma till ett hem där det finns en helt trygg kattkompis som kan visa dem vägen att bli helt tama. De bör få vara innekatter de första månaderna även om man kan erbjuda dem hem som utekatter på sikt behöver de vara helt tama och bekväma innan de går ut. Går annars bra att ha helt som innekatter. 
Blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad mot löss och avmaskad. Bor numera i Fagersta hos matte Anette som redan har två katter, in-nätad balkong finns som kissarna kan vara ute och njuta på. 
 

Superman
Vi fick ett samtal från Länsstyrelsen, de hade kommit i kontakt med en man som matade några katter utomhus. Han uppgav att det för närvarande var två st. 
Vi började vår infångning med hjälp av Paula på Tre Tassar och vi fick in 8!!! st katter. Alla i samma färger, en stor familj som även skulle utökas ännu mer, av de åtta var tre honor som var dräktiga. Vi vill tacka Paula som hjälpte oss så snabbt så att mammorna ej hann få sina ungar utomhus!
Det här är Superman. Han är en kattunge på ca 6 månader,  katterna är dock till viss del hanterade så de går att klappa och lyfta och kela med men de är rädda, kommer ej fram och hälsar, kan gömma sig. Behöver komma till ett hem där det finns en helt trygg kattkompis som kan visa dem vägen att bli helt tama. De bör få vara innekatter de första månaderna även om man kan erbjuda dem hem som utekatter på sikt behöver de vara helt tama och bekväma innan de går ut. Går annars bra att ha helt som innekatter. 
Efter kastrering, vaccination, chip och avmaskning samt behandling emd stronghold och frontline mot löss var det dags att leta nytt hem åt gänget.
Superman kom till Nathalie som sedan tidigare har en annan katt, vi hoppas det går bra och att katterna snabbt blir goda vänner. 

Ironman
En ungkatt på ca 6 månader, Vi fick ett samtal från Länsstyrelsen, de hade kommit i kontakt med en man som matade några katter utomhus. Han uppgav att det för närvarande var två st. 
Vi började vår infångning med hjälp av Paula på Tre Tassar och vi fick in 8!!! st katter. Alla i samma färger, en stor familj som även skulle utökas ännu mer, av de åtta var tre honor som var dräktiga. Vi vill tacka Paula som hjälpte oss så snabbt så att mammorna ej hann få sina ungar utomhus!
Det här är Ironman. Han är en kattunge på ca 6 månader,  katterna är dock till viss del hanterade så de går att klappa och lyfta och kela med men de är rädda, kommer ej fram och hälsar, kan gömma sig. Behöver komma till ett hem där det finns en helt trygg kattkompis som kan visa dem vägen att bli helt tama. De bör få vara innekatter de första månaderna även om man kan erbjuda dem hem som utekatter på sikt behöver de vara helt tama och bekväma innan de går ut. Går annars bra att ha helt som innekatter. 
Efter kastrering, vaccination, chip och avmaskning samt behandling emd stronghold och frontline mot löss var det dags att leta nytt hem åt gänget.
Batman kom till Mia W. som sedan tidigare har en annan katt, vi hoppas det går bra och att katterna snabbt blir goda vänner. 

Molly 
Molly kom in till Livbojen med sin unge Morgan. 
De två fick en härlig tid tillsammans i jourhemmet och sedan var det dags att dem på egen tass söka varsitt hem.
Molly har fått ett hem med Daniel och sambo som bor lantligt med sina tre hundar. Molly är en tuff tjej som längtar till utelivet på landet och har nog inga problem med hundarna tror vi.
Vi hoppas det går bra och att Molly sätter hundarna på plats och visar vart skåpet skall stå.
Innan on flyttade blev hon kastrerad, fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. 
 

Morgan
Kattunge till mamma Molly.
De kom tillsammans till Livbojens jourhem de hade suttit på en uppstallningsplats via Länsstyrelsen och hade ingenstans att ta vägen.
Vid 12 v kunde Morgan flytta hemifrån, han blev innan dess fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Bor numera med Emelie och sambo i Surahammar, de har sedan förut två kissar som Morgan kommer få sällskap av. 

Olle och T´Challa
Två kissar som kommer från olika ställen men fick ett gemensamt hem.
Olle kom med Pricken, Svartis, Tris och Tilly från en annan förening i södra Sverige som vi hjälpt med ytterligare tre katter nyligen. totalt 8 katter har Livbojen nu tagit in från föreningen. 
T.Challa fick efter en längre tid i jourhem hos Lotta ett permanent hem med Olle.
Olle och T´Challa kommer har flyttat till Marika som bor på en hästgård och här kommer de med tiden kunna få bli utekatter men till att börja med kommer de vara innekatter.
Båda två är kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade.

Pricken, numera Zoey
En yngre hona runt sju månader, sköldpaddsfärgad.
Har via Livbojen blivit kastrerad, vaccinerad och chippad samt avmaskad.
Zoey kom med fyra andra katter till Livbojen, Tris, Tilly, Olle och Svartis från en annan förening som inte kunde ta hand om dem. 
Pricken har bytt namn till Zoey och har flyttat till Michelle, vi får regelbundet uppdateringar om hur det går för henne och hon har det väldigt bra i sitt nya hem. 
 

Tris och Tilly

Två fina unga systrar på ca 6 månader, Triss och Tilly. De letar efter ett gemensamt hem. De är väldigt lika vrandra men den ena är lite mindre än den andra.. Deras personligheter skiljer sig dock -  Triss som är den största är väldigt mild, tjejig, som en liten prinsessa. Hn är snäll mot andra djur och människor. Älskar att bli klappad vill vara med människa och är lungn och fin.
Lilla Tilly är högt och lågt, hon är med överallt och skall undersöka med sin lilla nyfikna nos, hon går efter en som en hund. Det är helt klart att du ska inte ha din privata tid utan henne, för att oavsett vart är du eller gör så är hon med dig. Hon är otroligt kelig, älskar att buffa med huvudet mot ansiktet och att få pussar på pannan, samt att ligga i knäet när hon äntligen  lungnat ner sig. Båda två har ett gulligt jamande ljud - de kvittrar som små fåglar! 
Tris och Tilly har nu flyttat till Elin med familj som bor i Enköping.
Innan flytt blev både katterna kastrerade, vaccinerade ggr 2, chippade och avmaskade. 

Tore
Hade då han kom från kattsamlaren med 32 katter ett sår, och sedan ett till sår men efter behandling med medicin läkte såren fint och Tore blev återställd och kunde söka nytt hem. 
Han blev hos oss kastrerad, vaccinerad och chippad. 
Efter en tid på prov hos Katarina med kissen Truls har Tore fått besked om att han får stanna och han är givetvis jättenöjd med det :) 

Tolle
Svart kille från mannen som samlat på sig 32 katter, vilka han ej gav tillräckligt med mat och hela gänget blev utan all veterinärvård inklusive kastreringar. De kom allesammans till Livbojen för att få hjälp och att få nya hem. 
Han blev hos oss kastrerad, vaccinerad och chippad. 
Bor numera hos matte Kristina och blir innekatt. 

Signe och Sid
Två av kattungarna från projektet med 32 katter, katterna levde på svältgränsen hos en man som inte förmådde att ta hand om och kastrera sina katter, Länsstyrelsen blev återigen inkopplade såsom under 2020 då vi tog ungefär lika många hos samlaren. 
Bor numera på Närjeholme i Eskilstuna med husse Kent och familj. 
Blev vaccinerade, chippade och avmaskade innan flytt. 

Sierra
En av kattungarna från projektet med 32 katter, katterna levde på svältgränsen hos en man som inte förmådde att ta hand om och kastrera sina katter, Länsstyrelsen blev återigen inkopplade såsom under 2020 då vi tog ungefär lika många hos samlaren. 
Sierra blev vaccinerad, chippad och avmaskad och har nu flyttat till sin nya ägare Caroline i Kungsör, och där bor redan två kissar som är 4 ch 5 år. 

Silvia, numera Luna
En av kattungarna från projektet med 32 katter, katterna levde på svältgränsen hos en man som inte förmådde att ta hand om och kastrera sina katter, Länsstyrelsen blev återigen inkopplade såsom under 2020 då vi tog ungefär lika många hos samlaren. 
Silvia heter numera Luna och hon blev vaccinerad, chippad och avmaskad och har nu flyttat till sin nya ägare Johanna med familj och katten Charlie 5 mån gammal.

Simon
En av kattungarna från projektet med 32 katter, katterna levde på svältgränsen hos en man som inte förmådde att ta hand om och kastrera sina katter, Länsstyrelsen blev återigen inkopplade såsom under 2020 då vi tog ungefär lika många hos samlaren. 
Sierra blev vaccinerad, chippad och avmaskad och har nu flyttat till sin nya ägare Liselott som sedan tidigare har två vuxna honkatter, med tiden då han är kastrerad osv kan ha bli utekatt om han önskar. 

Nina och Sigrid
Nina kom med fem honor från ett projekt/vi hjälpte en överbelastad förening i södra Sverige, och Sigrid var kattunge från projektet med 32 katter via Länsstyrelsen.
Katterna fick ett gemensamt hem hos Felicia med sambo i Torshälla där de blir innekatter i en stor rymlig lägenhet, första kvällen låg de tillsammans under sängen och spanade på deras vuxna betjänter i hemmet.
Nina blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad samt behandlad med stronghold, Sigrid blev vaccinerad, chippad och avmaskad innan flytt. 

Tobbe
Tobbe är helt stålgrå/blå. 
Har varit innekatt hela tiden, van med många katter ikring sig, 32 st från en kattsamlare.
Adopterad av Camilla som sedan tidigare har två katter via Livbojen, tyvärr har en tredje nyss gått bort men det öppnade chansen för en ny adoption, och det blev Tobbe.
Tobbe var först inne i sitt skal första dygnen men bestämde sig sedan för att visa sin bästa och gosiga sida som han hade inom sig och blev då direkt adopterad. Innan flytt blev han kastrerad, vaccinerad, avmaskad och chippad. Han kommer från stället med de 28 katterna. 

Tompa
Stålgrå/blå liten kille. 
För tre år sedan, dvs år 2020, tog vi över 20 katter på ett ställe. Nu var det dags igen, utan djurförbud ocv hade mannen samlat på sig hela 32 st katter på nytt.
Nu räddas alla av Livbojen efter att Länsstyrelsen igen fick upp ögonen för mannen. 
Tompa är ca 6-8 månader gammall. Han har levt som innekatt hos mannen, det var mycket katter, få lådor, knappt någon mat och mycket smutsigt. Nu finns katterna i våra jourhem och börjat få bra mat och färskt vatten och hälsosam miljö vilket gjort dem att må mycket bättre. 
Totte är kastrerad, vaccinerad, chippad, avmaskad. 
Bor numera med Josefin och hennes sambo och deras nio månaders kisse, vi hoppas katterna kommer bra överens och kan hålla varandra sällskap då de är ensamma hemma, leka och mysa osv. 

Totte
Röd-vit hankatt. 
För tre år sedan, dvs år 2020, tog vi över 20 katter på ett ställe. Nu var det dags igen, utan djurförbud ocv hade mannen samlat på sig 32 katter igen.
Nu räddas alla av Livbojen efter att Länsstyrelsen igen fick upp ögonen för mannen. 
Totte är ca 1-2 år gammal. Han har levt som innekatt hos mannen, det var mycket katter, få lådor, knappt någon mat och mycket smutsigt. Nu finns katterna i våra jourhem och börjat få bra mat och färskt vatten och hälsosam miljö vilket gjort dem att må mycket bättre. 
Totte är kastrerad, vaccinerad, chippad, avmaskad.
Totte är tam, kelig och spinnig, inte så van att bli lyft.
Bor numera med sin nya familj, matte Lena-Maria med sambo och de har en till kisse som heter Monstret och är fem år gammal. 

Hilma, liten svart hona på tre år ca, hon kom till Livbojen som en av fyra katter från en äldre dam som har djurförbud men hade hamnat i en mycket tragisk situation med sitt liv och sina katter. 
Hon är blyg men går bra att ta upp, bära och hålla. Hon går på låda och gillar blötmat. 
Hilma ha flyttat till Ann och är numera innekatt i en villa. Hon fick fra ut tänder och det bekostade Livbojen, 7 285 kr på Arkens Zoo veterinärklinik, hon hade haft väldigt ont i sin mun men äntligen fick hon hjälp med det också förutom att vi även såg till att hon blev kastrerad, vaccinerad och chippad.

Henny och Hedda
Kommer från ett hem där kissarna från början var ca 40 st, efter ett djurförbud hos kvinnan 2012 har det dock kommit och gått en hel del katter, men tyvärr har Länsstyrelsen avlivat dessa - trots att de var tama och varje katt hade sitt namn. En fruktansvärd tillvaro för katterna som inte visste när och om de stog på tur för avlivning, de sista fem katterna hos kvinnan fick leva vidare via Livbojen och vi hade önskat att vi blivit kontaktade i ett tidigare skede för att rädda alla katter, men det blev vi tyvärr inte.
Kimberly och Kim som redan har en vuxen katt fastnade för båda bäbisarna har har nu adopterat dem båda, som innan försäljning blev baccinerade, avmaskade och chippade. 
 

Murre
Kom från ett hem där en kvinna fick djurförbud redan 2012, kvinnan som var nedsatt fysiskt kunde ej ta hand om sina katter och de förökade sig. Tyvärr har Länsstyrelsen avlivat ca 35 katter i hemmet, när Livbojen kunde räddat dem alla. Hon hade namn på alla katter, tyvärr avlivades de på plats trots att hon kunde klappa alla katter. Avlivades pga att de var "för skygga" och vem skulle inte bli vettskrämd då massa okända personer kommer in i ett hus och börjar rota runt.
Murre och Hedda och Henny och Himla var de sista fyra överlevarna och fick leva för att Länsstyrelsen inte kunde fånga dem i huset. De var dock tama när vi fick in dem. En mycket hemsk historia och Murre var bara en hårsmån ifrån döden. 
Numera bor Murre hos Jessica med dotter, han blir innekatt och det går jättebra meddelar nya matte som tog denna bild dagen då han landade i sitt nya hem.
Murre blev kastrerad, vaccinerad samt chippad innan han kom till sitt nya hem.

 

Martina
En mycket gosig social hona som är född 2015.
Kom till oss från en uppställsningsplats i Södra Sverige, var sedan tidigare kastrerad, vi ordnade så hon fick vaccination och chip samt avmaskning. 
Martina bor nu hos Morgan i Enköping, här blir hon innekatt och får två balkonger som kommer nätas in. 
Martina gillade inte andra katter så hon blev ensamkatt hos nya husse och komemr få gosa med barn varannan vecka vilket vi tror hon kommer gilla, hon är en mycket gosig och trevlig katt. 

Igor
En stålgrå/blå kille född 2019 (med en vit fläck på bröstet) 
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
En stor kille som har mycket energi i kroppen. Mycket kelig, mysig, tillgiven och vill vara med på allt, gillar inte att vara instängd utan vill med med i hemmet och bör så få vara i ett nytt hem. 
Har varit innekatt förut med undergivna kissar, det fungerade ej så bra.
Vill inte heller bo med barn.
Vill bo med stor yta, alternativt utekatt och med kissar som tål lite eller ensam.
Går bra att klippa klorna på.
Grundvaccinerad samt vaccinerad igen 230323, och veterinärbesikningen Numera, efter en prövotid, bor Igor med Anne i Vilsta-området i Eskilstuna. Familjen har sedan tidigare en vuxen hona och det visade sig att katterna blev vänner efter en test-tid i nya hemmet, nya matte blev rejält kär i Igor och här får han äntligen möjlighet til latt gå ut med, som han verklingen önskat. 

 

Freddie
Freddie gick ute vid en stuga i flera månader och ingen visste vart han bodde. Vi fångade in honom och han visade sig vara kastrerad, samt chippad men ingen var registrerad som ägare och trots många försök att hitta en ägare fick vi till slut ge upp.
Vi gav honom vaccination och en avmaskning. 
Vi sökte nytt hem för Freddie osh han bor numera hos Nga i en lägenhet där han blir innekatt, Freddie var väldigt rädd utomhus och passade inte riktigt som utekatt utan kommer förmodligen passa bättre som innekatt som han blir nu hemma hos nya matte. 
 

Mickel
Kattkille på tre år som förfrusit öronen. Örontipparna har nu trillat av och såren är numera helt läkta. Örontipparna kommer ej växa tillbaks utan en del av Mickels charmiga utseende är att han har små "musöron" istället för vanliga kattöron.
Mickel råkade illa ut när hans familj inte kunde ta hand om honom, han hoppade ut från ett fönster hos en kattvakt redan första dagen och kom till Livbojen senare i dåligt skick, och efter många veterinärbesök är han nu redo att söka nytt hem. Bara öronen påminner om den tuffa tiden i hemlöshet, han är väldigt gosig, mysig, tillgiven, van med andra katter, hund och är van att vara innekatt. 
Mickel blev såklart kastrerad och vaccinerad och chippad samt avmaskad i jourhemmet. 
Mickel bor numera i Kungsör och blir innekatt, han får ett tryggt hem och är nu chippad och kommer bli registrerad på de nya ägarna. Ett gott liv väntar honom nu! 

Kocken
Lite äldre lugn hankett som är svart.
Kom från en uppställningsplats via Länsstyrelsen. Troligen blivit lämnad i en lägenhet själv och ägarna stack ifrån honom. 
Väldigt tillgiven och snäll, gosig och social, har inget emot andra katter.
Är redan kastrerad sedan förut och vi har nu ordnat med ny vaccination samt chip o avmaskning. 
Kocken har flyttat hem till Stefan, här blir han innekatt och får mysa mycket med nya husse som längtat så efter en gosig kille att ta hand om. 

Disa
En katt som kom från en av Länsstyrelsens uppställningsplatser i södra Sverige, utan bakgrundsinformation. Ej märkt.
Vi lämnade in henne på kasterring men det visade sig att hon redan var kastrerad, vi har ordnat chip och vaccination och avmaskning.
Disa flyttade till Irma.
Irma med familj bor på landet vid en hästgård och de har sedan tidigare en äldre kastrerad hankatt. 
Nya ägare meddelar inom kort att det gått jättebra med Disa, hon är väldigt gosig och mysig och det går bra med henne i sin nya familj. 
 

Gizmo och Gösta
Förhoppningsvis några av de sista katterna i en stor koloni som vi jobbat i sedan 6 år tillbaks i tiden.
Några få bor kvar ikolonin, kastrerade, vaccinerade och märkta. Matade dagligen och krypin från väder och vind.
Killarna fick gå igenom kastrering, vaccination och märkning. Eventuellt är de bröder. 
De fick följas åt till livet på en gård, en nystart i livet men på ungefär samma villkor som förut, dvs utekatter med möjligheter till mat, kryp-in osv, som de är vana med. 
Numera bor killarna hos Ylva-Marie på en gård i Harbo utanför Uppsala.

Misan 
Lite hull är bra, eller hur... säger Misan som lurade oss alla när vi trodde hon var dräktig! Men tji fick vi. Lite reserver bara...
Misan kastrerades efter en koll, och fick även vaccination och chip-märkning och avmaskning. 
Misan kom från en uppställningsplats i södra Sverige och vi fick inte veta något om hennes bakgrund., Länsstyrelsen hade tagit hand om henne.
Fina Misan bor nu hos Alexandra och Joakim i Katrineholmdär hon blir innekatt och kommer få en massa gos och mys av sina nya människor. 

Märta
Svart honkatt. Ålder lite oklart. Hon kom från en av Länsstyrelsens uppställningsplatser i södra Sverige, utan bakgrundsinformation.
Funerade fint som innekatt i jourhemmet, var snäll mot ade andra katterna men inte beroende av någon kattvän direkt. 
Visade sig vara lite blyg första dagarna sedan släppte det och hon visade vilken kelig katt hon var. 
Märta har fått ett permanent hem hos Marie S. och hon har länge önskat en katt som sällskap, hon blir hos Marie innekatt. 
 

Filippa, Frans och Gordon
De tre syskonen var tre st av totalt totalt 23 st katter infångade i en koloni Malmköping.
Kattsyskonen kom till Livbojen under våren 2022 och hamnade i ett jourhem i Stockholm, en tjej som sedan tidigare hade två egna kissar.
Jourhemsmatte hade inte riktigt kunna bestämma sig om hon skulle behålla dem eller adoptera bort någon eller ej, så från april 2022 till mars 2023 har de varit i jourhemmet, men nu under slutet av mars 2023 har vi äntligen fått de goda nyheterna att alla tre kissar får stanna permanent i jourhemmet hos Liona, vilket vi är mycket glada för. Innan de kom till jourhemmet blev de tre ungkatterna kastrerade, vaccinerade och chippade samt avmaskade. Vi har fått otaliga bilder och filmer på hur bra de har det i nya hemmet och här ser ni lite av bilder från deras nya hem. 

Kiara
Jättefin gosig och social grå/blå hona från södra Sverige som kom till oss i Livbojen, då haltade hon lite lätt. Ålder oklart - några år gammal, inte så busig mera lugn och social även om hon inte verkar vara så gammal. 
Ortoped Bosse på veterinärklinik i Stockholm har efter utvärdering av röntgenbilder och full bedömning av Kiara 230227 beslutat att ingen operation eller annan åtgärd behövs Kiara är ej besvärad av höftkulan som inte sitter helt på sin plats.
Nu när Kiara äntligen fått en korrekt bedömning av sitt tillstånd kände vi att hon behövde få ett hem direkt.
Hon är fullt vaccinerad, kastrerad, chippad och avmaskad.
Hon gillar ej andra katter. Hon är kelig och social, gillar mat såsom mjukmat och torrfoder. Vill vara med i soffan och bör så får vara i ett nytt hem. 
Ida med sambo hörde av sig till Livbojen och önskade adoptera en lite lugnare innekatt som skulle passa i en lägenhet och utan andra katter. Det passade Kiara perfekt, hon gillade verkligen inga andra katter i jourhemmet. Och innekatt var väldigt bra för hon tivdes inne och pga skadan i höften.

Baccardi, Missan och Shack
Tre kissar som fått flytta in hos Sara på en gård i Husby-Rekarne, här får de bo i en idyll för katter på landet. De kommer få en egen byggnad där de kan få mat, vatten o mysiga sovplatser, första tiden är de instängda i byggnaden och vartefter de vänjer sig så får de komma och gå som de vill. 
Alla tre kissarna blev kastrerade, vaccinerade och chippade innan flytten.
Baccardi kommer från projektet i Långtora och Missan och Shack från projektet i Stallarholmen. På både dessa ställen har katterna bott helt och hållet som utekatter, med olika kryp-in, så kissarna är vana at ha sin frihet och ville fortsätta på samma vis.
(Slut på kattungar från de här två honorna i alla fall, och till våren kommer vi inte behöva fånga in massa små hemlösa kissar ute från dessa honor.)

Kitty
Svart-vit fin och social kisse, något blyg i början.
Hon är kastrerad, vaccinerad och chippad.
Söker hem som är lugnt och hon är i jourhemmet helt rumsren. Gillar både mjukmat och torrfoder. 
Kitty kommer från en uppstallningsplats i södra Sverige.
Kitty bor numera hos Tilda i Strängnäs och här kommer hon få mycket kel och mys med sin nya matte som länge sett fram mot en ny familjemedlem. 

Noppe
13 v gammal kattunge, en kille som fångats in med sin mamma Missan i Stallarholmen. Är en blyg kille men som kan lyftas med försiktighet. Kan klappas och hanteras. Dock rädd av sig, Ingen kattunge som just nu springer fram och tar kontakt. Behöver få landa i ett trygght hem för att kunna utvecklas socialt till fullo. Vill bo med tam katt och få stöd i sin sociala utveckling.
Noppe har hunnit få en vaccination, chip samt avmaskning. 
Noppe bor numera hos Malin som sedan tidigare har katten Kjelle, fd Gräddnos från oss. Förhoppningen är att de blir goda vänner och kan gosa och mysa när inte matte är hemma. 

Markus 
Markus är en snäll äldre kille som kom från en av Länsstyrelsens uppställningsplatser i södra Sverige. 
Markus tatuering var oläslig, han var kasterad. Vi ordnade nytt chip åt honom samt vaccination. 
Markus är ca tio år uppskattningsvis, en väldigt social och framåt kille. 
Markus bor nu i Sala hos ett par. Där får han bo på en gård med hästar, men kommer kunna vara både inne och ute. Till en början blir Markus innekatt sedan väntar livet på gården. 

Kevin
Kevin är en snäll äldre kille som kom från en av Länsstyrelsens uppställningsplatser i södra Sverige. 
Kevin var id-märkt 2013 så vi tror han är ca tio år gammal. Han var redan kastrerad då han kom, vi ordnade med vaccination. 
Han bor numera hos Anna M. som ensakatt, han gillade inteandra katter. Anna M. hade tidigare katterna Moses och Sessan från Livbojen, men de gick bort pga dels sjukdom och dels ålderdom. 
Anna hälsar att hon är mycket glad över sin nya kisse Kevin som är allt som hon kunnat önska sig, väldigt social och sällskaplig. Kevin blir innekatt. 

Mållgan och Hedwig
Två kissar från olika ställen.
Mållgan från en gård där gårdsägarna skulle behålla två st katter och kastrera dem och avliva resterande katter, ca 10 st. 
Mållgan var en blyg kille han fick kastrering, vaccin, chip och avmaskning. 
Hedwig hittades i Eskilstuna utanför ett bostadshus vid en port, räd och hungrig. Alla försök att hitta ägare har misslyckats. Hon blev kastrerad, vaccinerad och chippad samt avmaskad. Hon hade ingen märkning då hon hittades. 
Katterna fångade Nathalies hjärta då hon kikade på dem. Nu har båda flyttat hem till henne. Hon har haft katt från Livbojej för ca tio år sedan och är en stor djurvän, här kommer kissarna få det kanonbra! 
 

Håkan och Ludde
Kissarna kom till Livbojen med Sigge och Svante då matte inte längre kunde ta hand om dem pga sjukdom. De var utekatter men även inne med henen en del. 
Håkan är född 2016 och Ludde år 2018.
Katterna bor nu på en stor gård i norra Sverige där de kommer få komma och gå som de vill och vi har fått bilder på gården som ligger i en idyll, katterna kommer få ett helt underbart liv på landet.
Båda katterna var kastrerade, chippade och vaccinerade då de flyttade dit. 

Sigge född 2019
Sigge är mysig men lite rädd. 
Fyra katter från Jönköpings-trakten som kom till Livbojen då deras älskade matte fått en svår sjukdom och kommit in på ett hem. Tyvärr kommer de inte kunna komma hem igen utan behöver nu nya hem. De är inte så beroende av varandra men om någon vill ha två så går det naturligtvis bra. Det är Ludde, Håkan, Sigge och Svante.
De fyra killarna är kastrerade, chippade och vaccinerade samt avmaskade. 
De är STORA killar på ca sex kg. De har gått in och ut hos sin matte men varit inne mycket med, legat i soffan och levt ett fint kattliv fram tills matte blev sjuklig. 
Adopterad av Jessica J i Sundsvik. 

Svante född 2016
Svante är väldigt gosig och social.
Fyra katter från Jönköpings-trakten som kom till Livbojen då deras älskade matte fått en svår sjukdom och kommit in på ett hem. Tyvärr kommer de inte kunna komma hem igen utan behöver nu nya hem. De är inte så beroende av varandra men om någon vill ha två så går det naturligtvis bra. Det är Ludde, Håkan, Sigge och Svante.
De fyra killarna är kastrerade, chippade och vaccinerade samt avmaskade. 
De är STORA killar på ca sex kg. De har gått in och ut hos sin matte men varit inne mycket med, legat i soffan och levt ett fint kattliv fram tills matte blev sjuklig. 
Adopterad av Elin med sambo som bor i Surahammar, de har en till kisse som de tycker bode ha ett sällskap om dagarna och Svante som är van att bo med flera katter skulle förmodligen passa bra in där. 

Otis
Otis o Lucas!
Två killar som är två år gamla.
Söker hem gemensamt eller var för sig.
De är trevliga fina och sociala grabbar. Innekatter o rumsrena.
Kastrerade o vaccinerade o chippade.
Matte gick bort i julas och sedan efter en tid på anläggning hamnade de hos oss för att söka nya hem.
Lucas mer korthårig och med längre nos.
Lucas bor numera hos matte Denise, hon har haft katt från Livbojen tidigare och hon planerar att sätta GPS på Otis om han börjar att gå ut runt i ett lugnare område i Torshälla. 

Lucas
Otis o Lucas!
Två killar som är två år gamla.
Söker hem gemensamt eller var för sig.
De är trevliga fina och sociala grabbar. Innekatter o rumsrena.
Kastrerade o vaccinerade o chippade.
Matte gick bort i julas och sedan efter en tid på anläggning hamnade de hos oss för att söka nya hem.
Lucas mer korthårig och med längre nos.
Lucas bor numera hos matte Beatrice och hon har en lägenhet med innätad balkong där vi tror att Lucas kommer trivas jättebra!

Nappe
Född 2009.
Kommer från ett dödsfall.
Seniorkontroll 230203. 
på prov! 

Musse och Malte 
Robert som bor i Sala miste sin katt pga ålder och diabetes, han kände sig väldigt ensam och adopterade de två bröderna Musse och Malte som kommer bli innekatter i det nya hemmet.
Kissarna kom från ett kattehm i Södra Sverige som fått svårigheter med att placera ut alla katter och de kom till oss för att få hjälp.
Musse och Malte var kastrerade, dubbelt vaccinerade då de kom till oss. Vi ordnade med chip och avmaskning innan de kom till sitt nya hem.
Husse Robert berättar i en första uppdatering att kissarna är rädda nu i början, de har ätit lite torrfoder och han har lagt ut godisbitar runt om i lägenheten så de skall få lite roligt att söka efter. 

Ron och Pedro
Numera Snurre Sprätt och Boba Fett.
Ron kommer från Livbjen Södra där han i området sprang omkring hemlösa och var okastrerad och omärkt, Pedro var en av tre katter vi tog in från en annan förening som haft det svårt. Född 2022.
Ron ordnade vi med kastrering, vacc och märkning på och Pedro var redan fixad då han kom till oss.
Killarna träffades i jourhemmet och full fart uppstod och bus och lek från morgon till kväll. Killarna har fått flytta till Kajsa med sambo som sedan tidigare har katterna Kajsa och Link via Livbojen. 
De fyra har nu fullt upp att bekanta sig med varandra och inspektera den stora villan där det finner flera våningar och många rum att gå igenom. 

Fluff
En långhårig hona på ca 8 månader. Syskon med Strimma och Splitt från Långtora..
Hon kom från en gård som ca 5 månaders unge. Hos oss har hon blivit kastrerad, vaccinerad dubbelt och chippad.
Hon är en skygg katt som måste lära sig bli helt trygg genom en trygg katt i sitt nya hem. Hon vågar mer och mer, vara framme vid maten, nosa på handen osv men sedan behöver hon hjälp för att komma längre. Hon är helt rumsren, gillar både mjukmat och torrfoder.
Hon vill bo med någon som kan ge henne tid och Fluff har fått ett hem hos Linda M. som sedan tidigare har två äldre tama katter som förhoppningsvis kommer ta hand om Fluff och lära henne blir en helt trygg liten kisse. 
 

Splitt och Strimma
Två kattungar som togs från projektet i Långtora, där vi tagit omhand flera katter från en gånd, där de förökat sig och ingen hade kastrerat katterna eller gett dem veterinärvård (det tredje syskonet heter Fluff och är bokad).
Dessa två blev under tiden hos oss 6 mån och blev då direkt kastrerade, vaccinerade ggr två samt chippade och avmaskade. De bor nu i Torshälla som innekatter hos nya matte Wilma och husse Morgan. De är rädda men gör hela tiden små framsteg vi hoppas de blir helt tama med tiden. 

Milla 
Detta är en tjej på ca 1,5 år. Hon föddes på en gånd där katterna matades regelbundet och hade en skulle där de kunde hålla sig borta från regn och blåst. De blev dock aldrig kastrerade, fick ingen veterinärvård och vi örde att av gänget skulle 4 st få leva resten skulle skjutas.
Nu kommer alla i gänget utom två att komma till Livbojen för att hitta nya hem, två kastreras med vår hjälp och återvänder till gården. Allt detta jobb med alla åtgärder för att katterna skulle komma undan med livet i behåll och det skulle bli det bästa för alla katter, nu har flera års buskavel på denna gård gått i graven som tur är och vi pustar ut för katternas skull.
Milla är gosig och social, spinner när jourmatte klappar henne. Hon är dock lite svår att lyfta upp ännu. Hon har inget emot andra katter. Med hudar vet vi inte hur hon reagerar. Hon har inte träffat barn eller blivit klappad av barn. 
Milla är kastrerad, vaccinerad, samt avmaskad och chippad.
Adoptionskostnad 1500 kr.
Milla har nu flyttat till Vilma och Morgan i Torshälla som sedan tidigare har Sam o och Rosie (Splitt och Strimma) från samma ställe. Så nu har familjen tre katter från samma ställe och vi hoppas att Mlla som är lite tamare skall visa Sam och Rosie vägen att bli helt trygga. 

Tiger och Bullen
Båda killarna fångdes in i det projekt vi hållt på med i många år där det finns en man som matar katter på sin tomt, vi tar in alla okasterade och kastrerar och omplacerar eller så får de stanna hos mannen på tometen där de matas dagligen och har bodar mm som de bor i. 
Inan killarna flyttade blev de via Lvbojen kastrerade vaccinerade och märkta. 
De bor numera på gården hos Tess som tidigare har stallkatterna Mars och April, April har blivit helt tam och bor numera inne. Om dessa katter blir tama får de också komma in vi får se vad de väljer.

Sotis
Helsvart hankatt född 2014. Han är 9 år gammal. 
Sotis är en kille som varit med om en hel del turer i sitt liv, han föddes hos ett par där det var mycket katter, han vandrade iväg från hemmet i omgångar, han blev efeter några år kastrerad och tatuerad i örat och har de sista två åren levt ute mest hela tiden vid en matplats där hemlösa katter kommit och gått.
Sotis är ändå en mjuk fin kille som börjar spinna och kela vid beröring. Första intrycket är att han är en rädd grabb men när man gosat med handen ett tag kan han inte hålla sig o börjar spinna o mysa.
Han gllar andra katter. Han gillar dock inte hundar, rymde från hemmet under sista tiden pga en hund han ej tyckte om.
Nu är han åter hos oss efter flera turer och även dödsfall inom familjen då matte tragiskt gick bort.
Sotis är kastrerad, tatuerad och via Livbojen gavs han vaccin-påfyllnad samt avmaskning efter tiden ute i industriområdet. 
Sotis bor numera med matte Gudrun i en lägenhet i Torshälla där han i trygghet och värme förblir innekatt. Gudrun saknade nu katt efter att ha haft katt nästa hela sitt liv, vi hoppas de blir bra kamrater och får sällskap av varandra i många år framöver. 

Chilla och Cola
Kattmamma som kom till Livbojen däktig, hon hade bara en unge i magen och det var lilla pojken Cola. De och flera andra i samma gäng satt på en uppställningsplats och hade ingenstans att ta vägen. 
Mamma och ungen blev vaccienrade, avmaskade och chippade mm och bor numera tillsammans i ett permanent hem hos Melina med familj, familjen hade länge önskat sig ett par katter och vad passade bättre än att ta sig an en liten fin kattfamilj.
Båda kissarna var sociala och fina katter som passade bra i en familj. 

Lycka
Vackra långhåriga katten Lycka.
Hon är sista katten från en samlare där vi hållit på i ca två år. Eftersom hon var svårast att få in och var kvar längst o det inte var några katter kvar blev hon tam på kuppen med den gamla mannen och kvinnan.
Har fått gå in o ut i ett ruckel/skjul/sk hus i flera år och fött flera kullar med ungar som ofta dränktes i regntunnan. Vi kunde iaf rädda de sista två ungarna som fick hem för några månader sedan.
Nu är Lycka kastrerad o vaccinerad och chippad samt avmaskad och söker hem!
Hon är rädd av sig men kelig, som ni ser på bilden.
Helt ovan med hundar och barn. Går bra ihop med andra katter men kan tänka sig att bo som ensamkatt med i hushållet. Ej beroende av andra katter i tillvaron.
Vem kan tänka sig ge henne ett permanent hem?
Hon är nog 2-3 år gammal ca.
Nu har Lycka flyttat, och kan man tänka sig att hon hamnade hos ett par som har släktingar som äger katten Albin, som är från samma ställe som Lycka själv är. Kan det vara hennes son eller kusin eller något sådant?
Lycka bor hos det äldre paret i en trerumslägenhet numera. 
(Adoptionen gick via Madeleine)

Bagheera
Bagheera söker nytt hem!
Här har vi en grabb som är blyg i början men med lite godis och massa klappar så inser Bagheera så småningom att detta inte var så dåligt minsann!
Bagheera kom först till ett hem där det redan fanns en katt, och efter mycket om och men så drogs slutsatsen om att nog inte trivs med att ha en kattkompis. Han vill ha sina människor för sig själv, denna grabb!
Bagheera är social, närgången och pratglad när han kommit ut ur sin blyghet. Han behöver alltså ett hem som erbjuder mycket tålamod. Han älskar att leka med vippor och bollar!
Han är väldigt medgörlig vilket lett till att han blivit tränad och van vid att gå med H-formad sele och koppel inomhus. Bagheera kan sitta på kommando, lystrar till sitt namn och är en nyfiken liten filur!
Han är kastrerad, chippad och har fått alla sina vaccinationer. Han är ett och ett halvt år gammal.
Han äter MJAU blötfoder i sås och Pure Natural Sensitive torrfoder.
Nu bor Bagheera med Helene i ett hus som ligger vid Finska Hembageriet i Eskilstuna, redan första dagen gjorde han sig installerad och började mysa ner sig i soffan hälsar Helene.

Kajsa
En honkatt på ett par år. Hon dök upp i Torshälla där personer sett henne springa runt i ca ett år utan att veta om hon hade ett hem, hon matades här och där. Till slut tog ett par med hund och katter in henne i sin lägenhet, de försökte föra ihop henne med familjens egna djur men det har inte fungerat, så hon kom till Livbojen för att hitta ett nytt hem istället.
Upphittarna uppgav att hon var omärkt och vi chippade henne, men sedan framkom det att hon redan hade ett chip så nu har hon två chip. Det första chipet var registrerat på en ägare i Torshälla som påstod sig ha gettt bort Kajsa till en kvinna i en stad långt bort från Eskilstuna. 
Kajsa är gosig social och trevlig. Hon vill bo i ett hem utan andra djur, alltså ej andra katter eller hund. 
Hon kan vara lite bestämd ibland men är för det mesta en kelig tjej, har lite svårt för att stoppas in i transportbur. Gillar annars att vara med och mysa och gosa med människor. 
Kajsa bor numera hos Safana som är läkare och bor i en liten mysig lägenhet. 
Kajsa som inte gillar andra katter behövde få bli ensamkatt i nya hemmet, och det har hon nu blivit, och vi är gladda för det hon får bara matte att rå om och slipper annan konkurrens om kel och mys. 

Luna
Söta fina Luna, togs omhand av en familj som inte hade förmågan att ta hand om henne och henens tre kattungar. De har nu fått egna permanewnta hem. 
Hon ville bli utekatt och vantrivdes som innekatt därför fick hon till slut ett sådant hem, med möjlighet att kunna gå ut hos 
Är helt rumsren i jourhemmet.
Hon är van vid barn och gillar barn men tycker det är jobbigt med för stökigt kring sig.
Hon är social och mysig men går undan om det blir för mycket.
Luna bor numera hos Jennie med familj i ett hus i utkanten av Hällby, i familjen finns tre barn och lilla katten Cava ett år.
Vi tror Luna kommer gilla att fortsätta bo i en stor familj och kunna gå in och ut som hon önskar.
Innan hon flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Vala 
Född 2016 och enligt registreringen är hon en äkta Toyger katt (ovanlig kattras)
Problemet var att hon sedan hon hittades i Strängnäs inte kunde spåras till en ägare (chippad men ej registrerad). Vecka efter vecka satt Vala i jourhem och vi försökte hitta en ägare.. 
Vi fick fram att hon var från Frankrike från början. Den person som fött upp Toyger på det stället i Strängnäs där hon hittades i rätt dåligt skick, förnekade att det var hennes katt, vilket var mycket märkligt. 
Försök till att finna ägaren gjordes via fb, telefon, nätet, kontakter osv. Till slut upphörde våra försök då den troliga ägaren drog sig undan utan att svara på olika forum.
Vala förtjänade ett nytt hem, hos någon som kunde älska henne, inte som utslängd på gatan. Hennes stressproblem med att slicka bort päls behövde försvinna så enligt veterinärbedömning var det viktigt att få ett hem till henne (var inget medicinskt problem - endast psykologiskt).  
Vi har kastrerat o vaccinerat henne samt avmaskat.
Vala visade sig inte gilla andra katter så ett hem utan andra kissar var ett måste. 
Vala bor numera hemma hos Susanne och vi har fått rapporter om att det hela går jättrebra, Vala är ett utmärkt sällskap som gillar att vara med på allt, ligga i soffan, på elementet och sover till och från i sängen. Matte är mycket nöjd med sin nya familjemedlem. 

Frejdis och Minnie
Hälsning från stallkatterna som fått hem i stall!
"Idag flyttar Minnie och Frejdis in hos oss på gården. De är inga huskatter utan stallkatter. De har levat hela sitt liv fritt ute som stallkatter. De är skygga och osociala. Frejdis har förlorat ett öga efter en skada och opererades för några månader sedan. Vi vet inte hur gamla de är. Minnie bodde på en gård och hade en kull efter kull kattungar, levde långt ifrån människan. De båda är nu kastrerade och vi hoppas de kommer att trivas här.
Vi hämtade dem hos Livbojen för hemlösa katter
Hundarna är måttligt förtjusta, men sakta men säkert ska de introduceras.. Hoppas det kommer funka lika bra med katterna som med hönsen och pappegojan. Stjärna och Tiny är hyfsat kattvana.. Blixtra å Elsa blir utmaningen."
(Frejdis och Minnie blev såklart kastrerade, vaccinerade och chippade innan de fick ett gemensamt hem)
(OBS Frejdis öga togs bort efter en skada, Livbojen bekostade hela operationen). 

Karin och Jane 
Karin kom från en uppstallningaplats i södra Sverige och Jayne kom med sina två kattungar(Bamse och Claudia), också från en uppstallningplats.
Janye roade sig med att hänga i gardiner - därav det fina passande namnet på henne! 
Tjejerna blev kastrerade, vaccinerade och chippade, de träffades i jourhemmet och fick följas åt till ett stall i Tystberga där de kommer fungera som rått-jägare på gården hemma hos Therese.
Jaynes kattungar blev helt tama och mysiga.
Jaynes och Karins osäkerhet för människor hoppas vi försvinner när de får sppringa fritt och inte blir instängda och pressede i en liten lägenhet.

Bamse och Claudia
Kattungar till mamma Jayne. Jayne var en förvildad mamma och fick sina ungar på en för oss okänd plats, de kom tillsammans till oss på Livbojen för att finna egna hem.
Innan de flyttade blev de vaccinerade dubbelt, chippade loch avmaskade.
Bor numera hos Amanda och Jesper i en lägenhet i Eskilstuna, kommer få följas åt genom livet precis som vi önskade dem!

Prince
Vackra killen Prince har nu fått ett permanent hem, efter mattes tragiska bortgång.
Han är en långhårig svart mycket fin hankatt.
Han är kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Han är runt 6 år gammal.
Han har levt som inne- och utekatt med sin matte men tyvärr gick hans matte bort och nu behöver han ett nytt hem.
Han är social, kelig, mysig och vill vara med på allt och vara överallt i hemmet, vill ni inte ha en aktiv katt är detta inget för er. Han vill även vara med när det vankas mat.
Pnince bor nu hos sin nya matte, hos en äldre dam. Där början har redan göra sig hemmastadd och sover i soffan och myser in sig. 

Frans och Evert
På en gård i Malmköping hade en okasterad katthona dykt upp och fött två kullar med kattungar, alla dessa fanns kvar på gården och det hade blivit för mycket katter på en och samma gång. Flera år tidigare har Livbojen också tagit omhand katter från denna gård.
Denna gång var katterna tama och välmående och efter en överenskommelse med gårdsägarna blev det en jättebra lösning, mamma-katt och en vuxen unge flyttar åter till gården efter både blivit kastrerade och resten får hem via Livbojen efter de åtgärder de behöver innan de flyttar. 
Frans och Evert var mammans två stora pojkar från tidigare kull, och även Rebus (samt ett syskon som får flytta åter).
Frans och Evert kom till Sofie G som kommer hålla kissarna som innekatter i ett stort hus, huset ligger för nära vägen så killarna kommer fortsätta livet tillsammans i ett rymligt hus vilket vi tror passar dem perfekt.
Innan flytt belv de kasterade, vaccinerade och märkta samt avmaskade. 

Rebus
På en gård i Malmköping hade en okasterad katthona dykt upp och fött två kullar med kattungar, alla dessa fanns kvar på gården och det hade blivit för mycket katter på en och samma gång. Flera år tidigare har Livbojen också tagit omhand katter från denna gård.
Denna gång var katterna tama och välmående och efter en överenskommelse med gårdsägarna blev det en jättebra lösning, mamma-katt och en vuxen unge flyttar åter till gården efter både blivit kastrerade och resten får hem via Livbojen efter de åtgärder de behöver innan de flyttar. 
Rebus var mammans ena stora pojke från tidigare kull, och även Frans och Evert, samt ett till syskon som får flytta åter till gården.
Innan flytt blev han kasterad, vaccinerad och märkt samt avmaskad. 
Vackra Rebus bor numera hos Carina K som sedan tidigare har en kisse.

Gänget i Malmköping: Mamma-katt får med en stor son från den förra kullen flytta tillbaks hem till gården, kastrerade märkta och vaccinerade såklart.
I den här yngre kullen placerades alla ungar ut till nya hem. Efter dubbel vaccination, chip och avmaskningen har denna söta lilla tjej fått flytta till Jeanette Höglund i Stockholm, som har varit känd från Tunnelbanan på TV samt driver den fantastiska organisationen "Vid din sida" som hjälper hemlösa äldre personer på gatorna i Stockholm. 

Gänget i Malmköping: Mamma-katt får med en stor son från den förra kullen flytta tillbaks hem till gården, kastrerade märkta och vaccinerade såklart.
I den här yngre kullen placerades alla ungar ut till nya hem. Efter dubbel vaccination, chip och avmaskningen har denna söta lilla tjej fått flytta till

Gänget i Malmköping: Mamma-katt får med en stor son från den förra kullen flytta tillbaks hem till gården, kastrerade märkta och vaccinerade såklart.
I den här yngre kullen placerades alla ungar ut till nya hem. Efter dubbel vaccination, chip och avmaskningen har denna söta lilla tjej fått flytta till

Tigra, Pussie och Pricken
Svart-vit kille. 
Ungkatt på 8 månader som bodde på en gård där hon och hennes kompisar matades regelbundet, men de fick aldrig veterinärvård i form av kastreringar, vacc eller chip, avmaskning eller likande. De på gården hade placerat ut några kattungar till nya hem men flera blev kvar på gården och nu skulle alla utam fyra st få behålla livet. Fyra st skulle få leva och resten avlivas hade man bestämt.
Livbojen kom in för att hjälpa katterna! 
Vi har flera stycken inne nu som är kastrerade vaccinerade, chippade, samt avmaskade. De hade ingen öronskabb, och alla visade sig vara rumsrena.
Katterna är blyga av sig men ej förvildade. De går ej att bära upp, men det går att klappa och gosa med dem. De är ovana med att lyftas och behöver få träna på det ett steg i taget. 
Jeanette som har ett stall i Järfälla i Stockholm behövde några kissar till sitt stall där de kommer få vara mycket med människor i uppvärmt utrymme och därefer slussas ut på gården.
Vi tyckte det jättebra för några av det här gänget som var lite blyga, samtidigt inte helt sjygga och som varit vana att bo på ett liknande ställe innan. 
De tre kommer få mycket uppmärksamhet av alla personer som jobbar i stallet och det finns många som tar hand om dem, vi hoppas kissarna och människorna nu komemr trivas tillsammans. 

Blanche, numera Siri
Ungkatt på 8 månader som bodde på en gård där hon och hennes kompisar matades regelbundet, men de fick aldrig veterinärvård i form av kastreringar, vacc eller chip, avmaskning eller likande. De på gården hade placerat ut några kattungar till nya hem men flera blev kvar på gården och nu skulle alla utam fyra st få behålla livet. Fyra st skulle få leva och resten avlivas hade man bestämt.
Livbojen kom in för att hjälpa katterna! 
Vi har flera stycken inne nu som är kastrerade vaccinerade, chippade, samt avmaskade. De hade ingen öronskabb, och alla visade sig vara rumsrena.
Katterna är blyga av sig men ej förvildade. De går ej att bära upp, men det går att klappa och gosa med dem. De är ovana med att lyftas och behöver få träna på det ett steg i taget. 
Katten Blanche bor numera med Pernilla med sambo och deras hankatt som är i samma ålder som Blanche, som behövde en bus-och-mys-kompis!
Första mötet gick bra, inga fräs från vännen Ceasar. Blanche fick byta namn till Siri! 

Tabitha
Bruntabby och vit. Liten i storleken. 
Ungkatt på 8 månader som bodde på en gård där hon och hennes kompisar matades regelbundet, men de fick aldrig veterinärvård i form av kastreringar, vacc eller chip, avmaskning eller likande. De på gården hade placerat ut några kattungar till nya hem men flera blev kvar på gården och nu skulle alla utam fyra st få behålla livet. Fyra st skulle få leva och resten avlivas hade man bestämt.
Livbojen kom in för att hjälpa katterna! 
Vi har flera stycken inne nu som är kastrerade vaccinerade, chippade, samt avmaskade. De hade ingen öronskabb, och alla visade sig vara rumsrena.
Katterna är blyga av sig men ej förvildade. De går ej att bära upp, men det går att klappa och gosa med dem. De är ovana med att lyftas och behöver få träna på det ett steg i taget. 
Tabitha bor numera med Simon och katten Edgar som också kommer från Livbojen, från Bengal-projektet. 
Simon har lämnat en första rapport om att det går framåt med Tabitha som äter, dricker, går på lådan och katterna har hälsat på varandra utan morr och fräs. 

Dolly
Bruntabby och vit, gulligt ansikte med runda ögon. Vita små strumpor på framtassarna. 
Ungkatt på 8 månader som bodde på en gård där hon och hennes kompisar matades regelbundet, men de fick aldrig veterinärvård i form av kastreringar, vacc eller chip, avmaskning eller likande. De på gården hade placerat ut några kattungar till nya hem men flera blev kvar på gården och nu skulle alla utam fyra st få behålla livet. Fyra st skulle få leva och resten avlivas hade man bestämt.
Livbojen kom in för att hjälpa katterna! 
Vi har flera stycken inne nu som är kastrerade vaccinerade, chippade, samt avmaskade. De hade ingen öronskabb, och alla visade sig vara rumsrena.
Katterna är blyga av sig men ej förvildade. De går ej att bära upp, men det går att klappa och gosa med dem. De är ovana med att lyftas och behöver få träna på det ett steg i taget. 
Dolly bor numera med nya matte Ella som har en liten fin fem månaders katthona som heter Elsa och de här två kommer ha det mysigt med varandra i lägenheten, då matte är iväg och pluggar om dagarna. På sikt finns planer att flytta till hus på landet så kissarna kan dfå vara ute. 

Jasmine
Upphittad i Fröslunda i Eskilstuna och ägare söktes flera veckor, hon var omärkt men kastrerad vid upphittandet.
Hos Livbojen blev hon vaccinerad och chippad samt avmaskad.
Bor numera hos matte Sandra med man ocj tre barn. Hon blir innekatt och får ett tryggt fint liv med en familj som länge sett fram emot att få ta hand om en gullig liten familjemedlem. 

Klara och Kajsa
Båda katterna kommer från södra Sverige där de på olika håll omhändertogs av Länsstyrelsen för att sedan komma till jourhem inom Livbojen.
Båda två var lite rädda av sig, mest Kajsa.
Katterna var i samma jourhem och lärde känna varandra.
Nu har båda flytat till Alexandra och Jonathan med hunden Kelly.
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade.