livbojen logga fb

Emily, numera Missan 
En tjej som vi tror är ca 5-6 år gammal. Hon är otroligt pratglad och gosig, klappar man någon annan katt kliver hon upp i knät för att se till så man inte glömmer henne.
Hon har fått en tand utdragen och man kan behöva koll på hennes tandsten. Hon har blivit behandlad med stronghold för öronskabb men har inga skador på sina öron.
Livbojen chippade Missan, hon var redan kastrerad.
Bor nu hos husse och matte, Pär och Monica.
Vi har fått flera hälsningar från matte och hon uttrycker hur nöjd hon är med familjens nya mysiga medlem, som på sikt även kommer få kunna gå ut då paret blor på landet. Hon har lagt på sig i vikt med berättar matte, hon var mager då hon kom till Livbojen. 

Anne, numera Gumsan
En 11-årig dam som trivs bra med andra katter men kan även flytta som ensamkatt, till ett lugnt hem. Hon är väldigt social, gosig och mysig av sig. 
Hon är snabbt fram med att ”prata” med en och vill gärna bli klappad, helst hela tiden.
Hon är redan kastrerad och märkt i örat, av Livbojen har vi ordnat med två vacinationer och avmaskning och behandling av öronskabben. De har varit till veterinären för en koll och inget allvarligt har konstaterats, bara åldersrelevanta tecken.
Hon har lite tandsten som kan behöva hållas koll på och ett ”blomkålsöra” på grund av att hon gått gå länge med öronskabb. Hon är behandlad med stronghold och har fått öronen rengjorda i sitt jourhem.
Gumsan bor nuena och Janne i Norrköping, stor tomt med kattsäker omgivning. Hon meddelas ha det jättebra och lever livet.

Charlotte 
Tolvårig dam som gärna ville bli ensamkatt, dvs utan andra katter i hemmet. Hon visade sig vara väldigt social, mysig och gosig av sig!
Hon älskar mjukmat så mycket att hon smaskar när hon äter och att få gosa är det bästa som finns.
Hon var kastrerad när hon kom till oss, och märkt i örat. Livbojen har vi ordnat med två vacinationer och avmaskning samt behandling av öronskabben. De har varit till veterinären för en koll och inget allvarligt har konstaterats, bara åldersrelevanta observationer.
Hon har lite tandsten som kan behöva hållas koll på och ett ”blomkålsöra” på grund av att hon gått gå länge med öronskabb. Hon är behandlad med stronghold och har fått öronen rengjorda i sitt jourhem.
Bor numera hos sin nya matte Yvonne vid Strömsholm, där hon kommer få ett lugnt tryggt liv med mycket kärlek. 

Amelinn
Jättefin kattmamma/tjej som numera är kastrerad, vaccinerad och chippad.
Amelinn kom dräktig till Livbojen från projektet med 29 katter, hon födde sina ungar hos Livbojen och två st klarade sig (två biologiska - Sani och Moona, tre adopterade: Max, Blix och Rena). Hon fick sedan ta hand om tre moderlösa kattungar som växt upp med henne och blivit till jättefina individer, nu är det dags att Amelinn får börja livet på egen tass hos sin nya familj i Örebro.

Sani
En svart kattunge som var biologisk kattunge till mamma Amelinn. Bor numera hos sin familj i Flen. 
Blev fullt vaccinerad, chippad och avmaskad innan han flyttade till sitt nya hem. 

Moona
Unge till Amelinn.
Blev via Livbojen fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Bor numera i Hudiksvall med sin nya familj, och en annan kisse.

Max och Blix
Mamma Amelinn adopterade dessa då de var en dag gamla och något hade hänt med mamman, och hon tog dem till sig som sina egna.
De blev via Livbojen fullt vaccinerade, chippade och avmaskade. 
Bröderna har flyttat till Köping och får fortsätta tillsammans så som de önskade. 

Rena
Mamma Amelinn adopterade honom då han var en dag gammal och något hade hänt med mamman, och hon tog honom till sig som sin egen unge.
Blev via Livbojen fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Bor numera i Solletuna med sin nya familj, och en annan kisse. 

Mamma Mias/Skorpans fyra ungar:
Mamma Mia fångades in högdräktig i projektet i Näshulta som slutade på nästan 50 st katter infångade på gården. Kattungarna föddes i ett av våra jourhem.
De blev innan de flyttade chippade, dubbelt vaccinerade och avmaskade. 
Fairlane - grå hona, Mia L.
Falcon - röd hane, Stefan S. 
Fiesta - creme vit hane, Caroline o Johan
Focus - creme vit hane, Christian Köping

 

Wickan
Hon hade förmodligen inte klarat sig länge
till…kom till Livbojen i mycker dåligt skick.
Utmärglad katthona med djupt sår på benet så en sena ligger blottad samt en stor bit av ena örat borta. Så himla himla smal. Ingen som känts vid henne eller verkar sakna. Hon har fått namnet Wickan.
Wickan fick en tid i jourhem och såret på benet läkte, örat blev bättre och hon gick upp i vikt och fick finare päls, så efter det kunde hon bli kastrerad och även chippad och vaccinerad samt avmaskad.
Hon bor nu med nya husse Marcus ochvi hoppas att de två kommer få ett bra liv tillsammans.

Otto och Honda
Två rädda utekatter som fångades in på två olika ställen. Otto vid ett ställe där han verkade gått hemlös en tid, Honda med flera kattungar som var lite större på en veranda i Tumbo.
Katterna träffade varandra i jourhemmet och blev kompisar.
De har nu fått flytta till ett stall med hästar utanför Nyköping, Kallmyra gård där Erica med familj bor de har räddat både hundar och hästar på olika sätt så nu räddade de två katter med.
Katterna börjar sin resa inne i en uppvärmd sadelkammare och får sedan gå fritt istallet som är utrustat med små trivsamma platser för katter som de förra stallägarna hade ordnat.
Katterna blev kastrerade, vaccinerade och chippade innan de flyttade till sitt nya hem på landet. 
 

Alaska och Georgia
Livbojen har hjälpt en Maine Coon uppfödare som behövde tillfällig hjälp av olika orsaker, vi tog över totalt 12 st kissar till Livbojen, alla säljs utan stamtavla och benämns därefter endast för huskatter.
Tjejerna blev kastrerade och vaccinerade innan de fick hem tillsammans, de var redan chippade. 
Har flyttat till Ingela och Magnus som bor på landet i en villa, de hade två katter som blev 18 och 19 år gamla och önskade nu två nya familjemedlemmar. 

Arizona och Alabama
Livbojen har hjälpt en Maine Coon uppfödare som behövde tillfällig hjälp av olika orsaker, vi tog över totalt 12 st kissar till Livbojen, alla säljs utan stamtavla och benämns därefter endast för huskatter.
Tjejerna blev kastrerade och vaccinerade innan de fick hem tillsammans, de var redan chippade. 
 

Tom
Tom är ca två år gammal. Helt svart han med. Är mycket social och mysig. Går att hantera hur som helst älskar att bli klappad och gosad med. Han vill gärna kunna gå ut. Var utekatt förut. Andra katter går bra.
Tom är kastrerad o vacc o chippad samt avmaskad. Han kom till Livbojen då hans familj inte längre kunde ha honom kvar och splittrades. 
Bor numera med sin familj, matte Caroline, i en villa i Ostra, med tiden kommer han få gå ut vilket han verkligen kommer att gilla. 

Nicke
Vill gärna fortsätta vara utekatt och helst ensamkatt utan andra katter.
Hittades utomhus och några grannar i området hade sett han under en lång tid utan att veta vem ägaren var, han fågnades in och visades vara tam så ett hem har han haft någongång, var dock okastrerad och chippet han hade var inte registrerat någonstans.
Nu vill Nicke ha ett hem, ingen har hört av sig och känner till honom så nu behöver han komma till en ny famlj, som sagt gillar att vara ute och blir lätt rastlös inne, är social och tam men inte jätteförtjust i andra katter.
 

Tyra
Skygg men snäll kattmamma som nu släpper sina tre fina ungar och vill börja livet på egen tass. Vi tror hon är 1-2 år gammal.
Hon fick kattungarna Gurra, Gunnel och Gulli i ett av Livbojens jourhem. 
Kasterad, vaccinerad chippad och avmaskad. 
Snäll mot andra katter. Är innekatt just nu och det går bra. 
Tyra bor nu med sin nya husse som bor i en villa och sedan tidigare har en honkatt, vi hoppas att de två kommer bli goda vänner framöer.

Gurra
Kattunge till mamma Tyra som fångades in utomhus av Paula på Tre Tassar, hon kom till Livbojen med två andra honor.
Syskon med Gunnel och Gulli, unge till mammakatt Tyra.
Numera bor kattungen Gurra med sin nya familj hos Anna och Mattias som sedan förut har en kisse, här är ett kort på hur han njuter med sin nya familj, där han såklart är en väldigt älskad liten familjemedlem.
Innan han flyttade blev han vacinerad ggr två, chippad och avmaskad. 
 

Gulli, numera Zelda
Kattunge till mamma Tyra som fångades in utomhus av Paula på Tre Tassar, hon kom till Livbojen med två andra honor.
Hon är ett av tre syskon i en kull med kattungar, Gunnel och Gurra är de andra två.
Hon vill bo med en tam kattkompis då hon är rädd av sig men är väldigt busig och nyfiken!
Inte fullt ut tam ännu behöver jobbas med socialt för att nå ändra fram och en tam kattkompis kommer förmodligen göra processen ganska kort.
Gulli är fullt vaccinerad och chippad och avmaskad.
Numera bor söta Gulli med sin familj, husse Johan och company samt familjens andra katt som är en yngre hona, hon har fått byta namn till Zelda.

Gunnel
Kattunge till mamma Tyra som fångades in utomhus av Paula på Tre Tassar, hon kom till Livbojen med två andra honor.
Gunnel, Gulli och Gurra blev Tyras små ungar döpta till.
Gunnel har blivit adopterad av Louise som sedan förut har en katt, innan hon flyttade blev hon vaccinerad ggr 2 samt chippad och avmaskad. 
 

Linda-Lou
En hona på ca 2-3 år gammal.
Kom till Livbojen från en uppställningsplats i södra Sverige. Är till sättet först lite reserverad, men sedan go och kelig. Inget behov av sällskap av annan  katt i samma hem. Men kan bo med en snäll kattkokmpis. 
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Bor nu i sit nya hem med matte Sara som har familj, en yngre dotter som verkar väldigt fin med Linda-Lou och familjen räknar med att skämma bort henne i nya hemmet. 

Lore-Lei
En helsvart hona med sammetspäls, väldigt vacker och smäcker hona på ca max ett år gammal. Hon kom till Livbojen via en uppställningsplats i södra Sverige.
Är väldigt lekfull och busig, kelsjuk och en riktig spinnmaskin MEN kan få bus-ryck och nafsa till. Kanske behöver vara utekatt? Känns lite rastlös inne och har stort behov att få röra sig på stora ytor. 
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Helt rumsren i jourhemmet och just nu innekatt.
Bor numera med Sebastian och Elin, de förlorade en av sina tyå katter nyligen och önskade en ny kisse till sin familj, ich Lore-Lei har smält in fint och efter en tid på prov fick hon stanna, vilket vi är väldigt galda för. 

Kalle och Lotta
Födda 16/5 -2022 och är syskon.
Kom till Livbojen från södra Sverige.
Syskonen ville ha ett lugnt hem hos någon som innekatter.
Det har de nu fått hos Maria som bor i Katrineholm, hon har haft flera katter men tyvärr mist dem och önskade nu några nya vänner, pojkvännen som bor på håll kommer ha kontakt med kissarna också.
De var redan kastrerade, vaccinerade en gång samt chippade då de kom till oss. 
 

Sam och Sissi
Kattungar till en skygg hona som var en av de katter från en kattsamlare som vi tog många katter från både 2023 och år 2020. 
Syskonparet som söker genensamt hem, Sissi har genomgått en ben-amputation den 4e oktober på Strömsholms djursjukhus, något som Livbojen bekostade via insamlade medel. 
Operationen gick bra och efter läkning kunde de båda återförenas i det permanenta hemmet med Angelica och henens två barn.
Innan de fick flytta blev de även fullt vaccinerade, chippade och avmaskade. 
 

Lucy
En hona i gänget om 13 st katter som kom till Livbojen från en uppstallningsplats i södra Sverige.
Blev efter kastrering, vaccination, avmaskning och chip adopterad av Anna som bor i en lägenhet i Eskilstuna, just nu är Julius på prov där med. 

Laban
Tam och social kattkille på ca 1-1,5 år gammal.
Vi vet inte så mycket om hans tidigare liv men kom med nio andra vuxna och tre kattungar till Livbojen.
Han är kastrerad, vaccinerad 2 ggr, chippad och behandlad med stronghold för öronskabb. Han är ganska livlig, lite dominant mot honor i jourhemmet. Är ok med andra men kan nog fungera själv med. Har inte träffat hund. Är rumsren. Trivs bra inne men pga energi osv tror vi han skulle trivas jättebra med att vara ute med.
 

Mysan
Hittad med Serine, Ziva, Siri och Smilla och mamma-katt i skogen då två tjejer var ute och plockade svamp, vid ett hus där ingen var hemma hade katterna hållt till men det visade sig att familjen inte längre kunde ta hand om dem så de kom till Livbojen i samråd med familjen.
Mysan bor numera med upphittarens pappa. Hon är vaccinerad, chippad och behandlad med stronghold. 

Serine och Ziva
Två fina kattungeflickor.
Hittade i skogen med sina kompisar och mamman (som redan var högdräktig igen), hela gänget fick komma till Livbojen för att hitta nya hem. 
Har fått en vaccination samt chip och behandling med stronghold. 
Bor numera med Thilda och hennes pojkvän i en lägenhet i Eskilstuna. 

Siri och Smilla, numera Kiara och Zephyr
Kom till Livbojen med tre andra kattungar, hittades i skogen där de sprang fritt nära ett hus vilket visade sig vara där som de bodde men ägaren var bortrest och katterna fick bara tillsyn en ggn/dag och bodde ute.
Kattfamiljen fick komma till jourhem, mamman var dräktig igen och skulle ha födit ute någonstans, nu har hon istället fått födda inne i tryggheten och Siri och Smilla blev chippade och vaccinerade av Livbojen och har nu kommit till ett tryggt och fint hem där de trivs bra enli uppdateringar från nya husse. 
Bor numera hos husse Didrik i en lägenhet i Eskilstuna.

Pelle och Pilla, numera Coco och Buzz
Hittades i södra Sverige, var för sig utte i naturen, de hade förmodligen födits av någon förvildad kattmamma och kommit på villovägar. De fick träffas i jourhemmet och blev bra kompisar, de fick följas åt från södra Sverige till Eskilstuna för att sedan komma till ett parmanent hem.
Innan de flyttade blev de fullt vaccinerade, chippade och avmaskade. 
Bor numera hos Lena och sonen Amadeus i en lägenhet med inglasad balkong.

Mallory, "Mamma Tiss"
Mallory AKA mamma Tiss.
En av de över 44 katter vi nyligen räddat från en över-belastad lada i Näshulta.
Hon är en av de tamare vuxna katterna. Några år gammal. Hon är framme mycket o nyfiken o busig och äter mat och nosar på handen. Är inte så rädd av sig men har ej börjat kela ännu.
Hon gillar inte andra honkatter.
Kan tänka sig bo som ensamkatt eller med en snäll och icke dominant kastreras hane eller med kattunge. Hon har aldrig träffat hund förut.
Innan flytt blev Mallory kastrerad, vaccinerad, chippad samt avmaskad. 
Bor numera i ett stall i Nyköping, vi ahr fått uppdateringar och hon har börjat acceptera att bli klappad. Mallory var inte så förtjust i andra katter i jourhemmet så hon fick därför ett hem som ensamkatt i stall och hon trivs jättebra hälsar nya matte Åsa. 
Just nu är Mallory i sadelkammaren med värme kattlåda, mat mm tills hon blir hemmastadd. 

Måns
Adopterad av Malin F med familj, de har redan katt sedan förut så vi hoppas Måns blir väl omhändertagen nu av den kissen och att de blir goda vänner. 
Innan han flyttade blev han fullt vaccinerad, chippad samt avmaskad.
Var en av de 44 katter som fångades in på en gård i Näshlta sommaren/hösten 2023. 

Marilyn och Mae
Två kattungar som kom från ladan i Näshulta med över 40 katter, de blev fullt vaccinerade och chippade samt avmaskade två ggr innan de fick flytta till nytt hem. 
Har fått ett gemensamt hem hos Jenny som bor på landet mellan Almunge och Knutby, när tjejerna är helt tama och kasterade kan de få börja gå ut på gården där Jenny bor. 

Prosit
Kattunge från projektet i Näshulta där en man matat upp 44 katter som fångades in och omhändertogs efter ett larm från Länsstyrelsen.
Tre st kastrerade, vaccinerade och chippade hanar bor numera kvar på gården och får regelbunden tillsyn och mat.
Prosit har fått två vaccinationer, två avmaskningar och blivit chippad. 
Prosit bor numera med Alexandra och Jonathan i en lägenhet i Eskilstuna med deras två andra katter som också är från Livbojen samt en hund! 

Lacka och Lelle
Svart liten hona och röd liten hane som ville flytta ihop till nytt hem! 
De kom från gården med 44 katter där Livbojen jobbade intensivt under några månader för att fånga in alla, ca 20 ungar och 20 vuxna. Tre kasterade katter bor nu kvar på gården och äntligen har katterna ett fint liv. 
Innan dessa sötnosar flyttade belv de chippade, dubbelt vaccienrade och avmaskade. 
Bor numera hos Carin och Johan med familj, där de blir innekatter.
Vi önskar de båda bus-fröna lycka till i det nya hemmet som kommer passa jättebra för dem båda två! 
 

Laba och Lita
Två fina små kattungar från projektet i Näshulta med 43 katter totalt, numera bor tre kastrerade katter på gården och inga okastrerade finns kvar. 
Kattungarna fick en fin tid i jourhemmet med sina syskon/kusiner, "föräldrar" (oklart vilken unge som hörde till vilken mamma).
Nu började livet på egen tass, innan dess blev de dubbelt vaccinerade, chippade och avmaskade. 
Bor numer med Mia och sambo i Eskilstuna. 

Mackan
En av de 20 kattungarna som fångades in från projektet i Näshilta där det sammanlagt fanns 43 katter.
Mackan var en av flera kattungar som sprang runt och behövde fångas med fälla, i jourhemmet blev han nästan tam men fick ett litet bakslag då han fick komma till nytt hem men vi hoppas det löser sig fort för han kommer få en jättefin kattflicka som kompis i det nya hemmet, hon har mist sin vän som försvunnit spårlöst.
Innan Mackan flyttade till Jenny och Mattias blev han vaccienrad ggr 2, chippad och avmaskad. 

Mary och Maggie
Två ungar från ladan i Näshulta där det var över 40 katter. 
Har fått flytta hem till Veronica med familj, ungarna gör stora fremsteg i nya hemmet och familjen glädjs åt deras närvaro. De har etablerat sig väl, kommer när det serveras mat och börjar hoppa upp i säng och soffa osv, snart blir de nog helt sociala hoppas vi.
Innan de flyttae blev de vaccinerade ggr två samt avmaskade ggr två och chippade. 
 

Marcus och Muddus
Två kattungar som också fångades in vid ladan i Näshulta med sammanlagt över 40 katter. 
De har nu fått komma hem till nya husse och matte Andreas och Sabina som inte skrämdes av att det var två fräs-bollar som de fick med sig hem, de har tidigare hanterat sådana och med stöd av deras tre tama katter hoppas vi att killarna snabbt kommer anpassa sig. När de är stora och kastrerade kommer de såsom sina kompisar kunna få gå ut då de bor på landet och har en fin miljö för katter. 
Innan de flyttade blev de fullt vaccinerade, chippade samt avmaskade ggr två. 

Madde
En av de vuxna katterna från gården i Näshulta som faktiskt var nästan helt tam, hon kom till ett nytt hem hos Lene som bor i Norrköping, hon har en hankatt sedan förut och vi hoppas de två kommer bli goda vänner. Hon blir innekatt.
I och runtom gården fanns 43 katter och numera bor 3 st kastrerad, veccinerade och chippade katter kvar på gården resten finner nya hem via Livbojen. Ett väldigt omfattande arbete. 
Madde blev kastrerad, vaccinerad och chippad innan hon fick flytta till nytt hem. 

Madicken och Martina
Två katthonor som fångades in i projektet i Näshulta där en gård haft katter under en längre tid och situationen spårat ur, ca 40 katter fanns på gården som Livbojen räddat.
Bor numera hos Hanni i Vallentuna i ett litet stall med två hästar. Här kommer de kunna leva på liknande vis som de gjort hos mannen i Näshulta. De blev innan de åkte kastrerade, vaccinerade samt chippade. 

Matti, Maria och Margot
En kattkille och två honor som fångades in i projektet i Näshulta där en gård haft katter under en längre tid och situationen spårat ur, ca 40 katter fanns på gården som Livbojen räddat.
Bor numera hos Kerstin på en gård med får, häst kor och höns, vilket passar katterna då de bott på liknande sätt tidigare. Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccinerade och chippade. 
Rapport från Kerstin efter några dagar som medelar att kissarna verkar trivas i ladugården.

Majken och Majsan
Två katthonor som fångades in i projektet i Näshulta där en gård haft katter under en längre tid och situationen spårat ur, ca 40 katter fanns på gården som Livbojen räddat.
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade.
Kissarna bor numera hos Karin på Akademistallet i Uppsala. Där bor en kisse som kom från Livbojen för ca ett år sedan. Nu får de tre bilda en liten grupp av kissar som får fånga möss, sova på höbalar och leva livet på gården.

Rune Rallare, Ronja Rallare och Tynne
Grå Rune och sköldpadda Ronja fångades in vid Eskilstuna tågstation centralt i Eskilstuna. Där höll de till och Ronja hade blivit matad i två år, och så kanske även Rune blivit men han var innan infångandet helt okänd och har förmodligen levt i buskarna i Nyfors i hela sitt liv. Katterna var inte tama med människor så de har nog födits ute, eller kastats ut som små.
Den svarta honan kom från en gård där vi räddade tre katter i samverkan med Tre Tassar. Den svarta honan Tynne blev aldrig tam, som systern Tylia blev.
Katterna har nu fått börja sina liv på egen tass i det fria. Innan de flyttade blev de kasterade, vaccinerade och chippade. 
De bor numera hos Debora på en gård i Österbybruk med höns och getter, samt ett gigantiskt foderlager där råttorna behöver hållas borta. 

Unox
En helt grå/blå kille på några år. Hade levt som utekatt och hemlös och blivit matad en tid när vi fick in honom till oss. 
Var då väldigt rädd och ville inte komma fram. Efer några dagar så började han tina upp och man fick närma sig honom. Nu har jourmatte börjat kunna klappa honom och innerst inne var han en tamis, men han gillar inte så mycket katter runt sig utan helst ensamkatt eller max en snäll/icke dominant katt.
Unox är numera kastrerad, vaccinerad samt chippad.
Han är rumsren i jourhemmet. Han var utekatt då han hittades men är just nu innekatt och det har gått bra men han skulle nog vilja gå ut om han nu kunde.
Unox bor numera med matte Maj-Len i Hallstahammar, hon är pensionär och har mycket tid för Unox och bor på markplan i en lägenhet med uteplats. 

 

Link
En STOR pojke på 6.3 kg, är stor men ej fet.
En väldigt sällskaplig katt som är 1,5 år och han gillar inte att vara själv hemma.. Går bra ihop med andra katter. 
Var redan kastrerad, vaccinerad och id-märkt när han kom men vi har ordnat med avmaskning.
Link kom från en uppställningsplats i södra Sverige.
Link bor numera hos matte Lilja med sambo och deras andra katt, Link får om han vill ta promenader med matte och husse i sele om han önskar. 

Smilla och Solvej 
Har fått ett hem tillsammans nu
När de kom till jourhemmet var båda dräktiga och födde sina ungar med 1,5 veckas mellanrum. De har hjälpts åt att dia och ta hand om varandras ungar. Nu är har alla ungarna fått nya hem och mammorna har kastrerats. Smilla är social, kelig och liten (vit och röd), pratglad och tycker om att ligga bredvid jourmatte på soffan. Solvej däremot är mer skygg, hon fräser och vill inte att man kommer nära (helt röd). Men Solvej har gjort stora framsteg sedan hon kom till jourhemmet och vi tror att hon med mycket tålamod kan bli en helt trygg katt så småningom. Vi hoppas verkligen att det finns någon därute som kan ge de här fina tjejerna ett tryggt hem! De är förutom kastrerade även chippade och vaccinerade samt avmaskade.
Bor nu hos Peter E. med familj i ett hem på landet där kissarna får komma och gå som de vill efter de blevit vana med sin miljö. 

Nypon
Smilla och Solvej födde tre kattungar vardera och tog hand om dem gemensamt, de kom in till Livbojen då de var dräktiga. De fångades in i samarbete med Tre tassar som skötte infångningen efter ett larm från Länstyrelen om en äldre man som matade röda katter ute på landet. 
Innan de flyttade till permanenta hem blev de vaccinerade, chippade samt avmaskade. 

Hyacint
Smilla och Solvej födde tre kattungar vardera och tog hand om dem gemensamt, de kom in till Livbojen då de var dräktiga. De fångades in i samarbete med Tre tassar som skötte infångningen efter ett larm från Länstyrelen om en äldre man som matade röda katter ute på landet. 
Innan de flyttade till permanenta hem blev de vaccinerade, chippade samt avmaskade. 

Curry
Smilla och Solvej födde tre kattungar vardera och tog hand om dem gemensamt, de kom in till Livbojen då de var dräktiga. De fångades in i samarbete med Tre tassar som skötte infångningen efter ett larm från Länstyrelen om en äldre man som matade röda katter ute på landet. 
Innan de flyttade till permanenta hem blev de vaccinerade, chippade samt avmaskade. 
 

Morot
Smilla och Solvej födde tre kattungar vardera och tog hand om dem gemensamt, de kom in till Livbojen då de var dräktiga. De fångades in i samarbete med Tre tassar som skötte infångningen efter ett larm från Länstyrelen om en äldre man som matade röda katter ute på landet. 
Innan de flyttade till permanenta hem blev de vaccinerade, chippade samt avmaskade. 
 

Timjan
Smilla och Solvej födde tre kattungar vardera och tog hand om dem gemensamt, de kom in till Livbojen då de var dräktiga. De fångades in i samarbete med Tre tassar som skötte infångningen efter ett larm från Länstyrelen om en äldre man som matade röda katter ute på landet. 
Innan de flyttade till permanenta hem blev de vaccinerade, chippade samt avmaskade. 

Humle
Smilla och Solvej födde tre kattungar vardera och tog hand om dem gemensamt, de kom in till Livbojen då de var dräktiga. De fångades in i samarbete med Tre tassar som skötte infångningen efter ett larm från Länstyrelen om en äldre man som matade röda katter ute på landet. 
Innan de flyttade till permanenta hem blev de vaccinerade, chippade samt avmaskade. 

Coco 
Sköldpaddsfärgad honkatt med mycket vitt. Är en väldigt kelig katt som vill gosa och vara med överallt! Orädd och hälsar på vem som helst som kommer fram. 
Född hos Livbojen i juni 2021 och fick sedan ett hem, men där började hon att vantrivas för det var för litet utrymme i lägenheten och matte var borta för mycket.
Coco har flyttat till Torshälla till en dam som direkt föll för henens härliga sätt under en visning.  

Måns och Ullis
En tigrerad hankatt på 6 år. 
Var redan kastrerad, och chippad då han kom till Livbojen. Vi ordnade med vaccination och avmaskning.
Tigrerad kille som var en katt av fem som kom i ett gäng, han är tam och social och trevlig. Gillar de andra men kan nog bo ensam med. 
Ullis kom också från en uppställningsplats men inte från samma ställe.
Hon blev hos oss vaccinerad och chippad, hon var redan kastrerad. 
Kissarna bor numera på en gård där Sandra arbetar och här finns unga personer som har en problemfylld tillvaro som försöker få ett bättre liv och katterna kan vara en hjälp på vägen till en tryggare tillvaro.
De kommer med tiden kunna få vara utekatt.er.
Enligt de första rapporterna går det fint med kissarna. 
 

Unni 
Sköldpaddsfärgad honkatt.
Hona som kom från en uppstallningsplats i södra Sverige. Var tam och social.
Vi såg till att hon blev kastrerad, vaccinerad samt chippad och avmaskad. 
Bor numera med Therese och familj. 

Uma
Svart honkatt.
Hona som kom från en uppstallningsplats i södra Sverige. Var tam och social.
Vi såg till att hon blev kastrerad, vaccinerad samt chippad och avmaskad. 
Bor hos Carl-Johan med sambo och deras andra kisse.

Ubbe
Vuxen grå/blå-vit hane på ca tre år. Vill vara utekatt!
Kom från en uppställningsplats i södra Sverige.
Är en väldigt kelig stor fin grabb. Är kastrerad, vaccinerad och chippad.
Verkar ok med att vara innekatt och går ihop med flera andra katter i jourhemmet.
Går på lådan i jourhemmet.
Ubbe bor nu med matte Alexandra med familj, hon raporterade att redan första dagen visade Ubbe sin supermysiga sda med att gå efter som en hund, sova i sängen osv. Familjen är väldigt glada för sin nya familjemedlem. 

 

Tylia
En ung svart-vit hona, förmodligen under året gammal.
Hon har räddats från en gård där katterna matades ute och levde ute och bara förökade sig.
Hon blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad och chippad, samt avmaskad. 
Denna fina lilla tjej har blivit mer och mer social på den korta tid hon varit inne och nu får man klappa henne och hon kommer gåendes med svansen i vädret och ser glad och nyfiken ut, självklart fortfarande lite rädd för ljud och allt som är ovant. 
På några dagar blev Tylia alltså tam, från skygg till supergosig tjej, och vi är väldigt glada för den snabba positiva utvecklingen!
Tylia bor numera hos sin nya matte Elisabeth, hon flyttade och var så himla gosig så vi tror och hoppas detta går kanonbra!
 

Åslög och Sessan
Åslög är svart och Sessan är bruntigrerad. 
Två fina tjejer som är 11 år båda två.
De var redan kasterrade och tatuerade när de kom till oss, Livbojen har ordnat med en påfyllnad av vaccintion samt med varsin avmaskning.
De kom till oss då deras husse gått bort, de fångades in av några grannar och de lämnades sedan till oss på Livbojen.
Katterna togs till en seniorkoll hos veterinären 7/8 och det visade sig att de var i fint skick, inget fel observerades på varken tänder eller andra synliga åkommor.
De två vill följas åt fortsättningsvis då de bott ihop hela livet.
De har varit både inne- och utekatter men är numera bara inne och det funerar jättebra.
Tjejerna bor nu i en lägenhet i Eskilstuna med sin husse Gustaf, de trivdes bra inne och hade förmodligen fått nog av utelivet och visade mest att de önskade vara inne och mysa, Gustav som kunde erbjuda ett lugnt ställe hade rätt typ av hem att erbjuda dem. Vi hoppas de kommer trivas tillsammans. 

Texas
Hane som är svart med lite vita tecken, han är tam och ett till två år gammal.
Han är en rumsren innekatt. Är van med många andra katter från samma ställe, de bodde med en samlare. Han och fyra till kom till Livbojen för att finna nya hem.
Texas är till sättet tam, men kan bete sig lite blygt i början med såna personer han ej känner till. Det släpper inom kort dock men han kommer ej fram och hälsar självmant första gången man träffar honom, vilket är vanligt bland katters beteende. 
Är  kastrerad, vaccinerad ggr två, chippad och avmaskad. 
Har flyttat hem till Simon och Claudia och de har sedan tidigare två katter från Livbojen. 

Tudor
Grå/blå kille, som är tam och ett par år gammal.
Han är en rumsren innekatt. Är van med många andra katter från samma ställe, de bodde med en samlare. Han och fyra till kom till Livbojen för att finna nya hem.
Är redan chippad och avmaskad, kastrerad och vaccinerad 2 ggr.
För intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vilket hem ni kan erbjuda fina Tudor och vad ni heter samt vart ni bor.
Adoptionskostnad 1500 kr. 
OBS har två avslagna hörntänder som veterinären 7/88 bedömde ej skall åtgärdas. 
Bor numera hos Thomas och familj, de har en stor lägenhet men ville ha en innekatt pga att de bor så nära en stor väg.
Tudor har landat hos familjen och vi har fått uppdatering att det går jättebra, han är mysig kelig och vill sova i sängen. 

Truls
Hankatt som är mest vit och lite bruntigrerad.
Förmodligen under ett år gammal hankatt, som är lite blyg men väldigt kelig, innekatt. Går bra ihop med andra katter, de bodde med en samlare. Han och fyra till kom till Livbojen för att finna nya hem.
Är redan chippad och avmaskad, samt kastrerad och dubbelt vaccinerad. 
Bor numera hos Marlene och Peter som sedan tidigare har en katt från Livbojen. 

Teddy
Svart kille med lite vitt runt nosen, som är tam och ett par år gammal.
Han är en rumsren innekatt. Är van med många andra katter från samma ställe, de bodde med en samlare. Han och fyra till kom till Livbojen för att finna nya hem, de kom via Länsstyrelsen till en uppställningsplats och sedan vidare till oss för att finna nya hem!.
Är redan kastrerad, chippad och avmaskad, samt dubbelt vaccinerad. 
Bor numera hos nya husse Jocke som har en kastrerad honkatt sedan förut, vi hoppas katterna blir goda vänner, han blir innekatt. 

Sally, numera Nemesis
Svart-vit honkatt på två år som redan var kastrerad och id-märkt då hon kom till oss.
Hon är en rumsren innekatt. Är van med många andra katter från samma ställe, de bodde med en samlare. Hon och fyra till katter kom till Livbojen för att finna nya hem, de kom först via Länsstyrelsen till en uppställningsplats i södra Sverige, och sedan vidare till oss på Livbojen. 
Har blivit vaccinerad ggr 2, samt avmaskad via Livbojen.
Nemesis bor numera hos Frida med familj samt katten Geisha, Frida tog tidigare hand om två äldre kattdamer via Livbojen.
Frida meddelade efter någon dag att katterna började komma mer och mer överens och att det hela såg väldigt bra ut och att Nemesin är väldigt kelig och fin. 

Kalle
Rödtigrerad tam kille som vandrat i ett bostadsområde i södra Sverige utan att någon ägare gett sig tillkänna.
Vi såg till at han blev kastrerad, tatuerad, vaccinerad och avmaskad via Livbojen. 
Har flyttat till Alice F och kommer få gå ut i koppel hos henne. 
 

Goliath och Grizzly
Kattungarna föddes av en förvildad mamma i ett av våra jourhm vi har under de senaste åren tagit många katter från denna koloni, och nu hoppas vi på att det är de sista! Ett omfattande jobb med katterna har i åratal bedrivits av våra jourhem för att få stopp på antalet kattfödslar.
Mamma-katt kommer naturligtvis bli kastrerad efter denna kull och vi hoppas nu att de här två är de sista.
Kattungarna blev vaccinerade, chippade och avmaskade via Livbojen. 
 

Svea
Bruntigrerad hona på ca 2-3 år.
Hon kom från en uppställningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation och landade hos oss för att få ett nytt hem, en ny chans i livet. Omhändertagen via Länsstyrelsen från början.
Vi vet inte så mycket om hennes bakgrund. Vi ordnade så hon blev kastrerad, fullt vaccienrad och chippad samt avmaskad. 
Hon verkar vara en snäll tjej, lite blyg men tam. Går på kattlådan och är ok med de andra katterna i rummet.
.Kan vara lite tveksam vid första besöket men jourmatte får klappa och hon är tam med henne.
Finns i jourhem i Vallby i Eskilstuna. Adoptionsklar!
Hon genomgick en tandstensborttagning 4e juli, vilket gick bra.
För intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter och vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda henne, adoptionskostnad 1500 kr. 

 

Lisa
Kom till Livbojen med Aska, bodde hos en person som inte kunde ta hand om sig och som övergav sina katter. 
Lisa var en innekatt på 13 år och ville bo ensam helst, var irriterad på sin kompis Aska. Så då passade det bra att en pensionär vid namn Gun adopterade Lisa. Hon önskade sig en äldre kisse.
Lisa bor alltså numera hos Gun i Strängnäs, här blir hon innekatt men har möjlight att gå ut med matte på koppel-prommenad om hon så önskar. 
Var redan kastrerad, Livbojen ordnade med chip och vaccination. 
 

Aska
Innekatt på 10 år. Är kastrerad (sedan tidigare), vaccinerad samt chip-märkt via Livbojen. 
Kom från en person som inte längre kunde ta hand om sina katter och som hade övergivit dem båda. 
Aska har flyttat till matte Sanna med familj, hon har tidigare haft katter och nu var det dags med en ny familjemedlem som var efterlängtad. Hon fortsätter vara innekatt i sitt nya hem. 

Sigge
Röd-vitkille på ca 3 år.
Han komfrån en uppställningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation och landade hos oss för att få ett nytt hem, en ny chans i livet. Omhändertagen via Länsstyrelsen från början.
Vi vet inte så mycket om hans bakgrund. Vi ordnade så han blev kastrerad, fullt vaccienrad och chippad samt avmaskad. 
Sigge hade otur med sina spekulandet under de första veckorna i jourhem hos Livbojen, han bokades och bokades av hela tiden, utan att det var hans orsak, utan det var spekulanter som inte höll sitt löfte.
Till sist kom lösningen långväga ifrån, ett par som bodde i Kalmar hörde om Sigges historia och att han fick vänta ett bra tag på att få hem så de bestämde sig att åka till Eskilstuna för att adoptera honom, och det gjorde de. Nu är Sigge alltså Kalmar-bo och har en kattkompis och vi hoppas det hela kommer gå bra för de nya kompisarna!
 

Torkel och Kompis
Torkel kom från kattsamlaren med 32 katter där vi även år 2020 tagit lika många. Han haltade och det visade sig att han hade en missbildning i ett ben. Vi ville såklart at han skulle leva vidare då han annars var en väldigt frisk och trevlig katt. Torkels ben-amputation gick bra, och snäölla följare till Livbojen hjälpte till att donera pengar för operationen.
Han sattes i samma rum som hittekatten Kompis. De två kom bra överens och de blev vänner med varandra. 
Kompis fångades in vid Lilla Nyby tippen, hon var chippad men ej registrerad och någon ägare hittades aldrig trots fb inlägg, lappar i området mm. Hon var tam så ett hem hade hon haft någon gång i tiden. 
Vi hade tur som fick en spekulant som kunde adoptera båda två. 
Båda de fina katterna bor numera hos Carina i Västerås, som haft katt förut i 47 år, nu var det dags för en eller två nya individer att få ett hem hos henne.
Hon kunde tänka sig två st och vad passade inte bättre än att både Torkel och katten Kompis fick flytta till samma hem, här blir de innekatter i trygghet och får en inglasad balkong att spana ut ifrån.
Båda katterna var vid flytt kastrerade, vaccinerade och chippade samt avmaskade. 

Lilla My
Kom till Livbojen södra som dräkktig hona, födde där tre fina kattungar (Harry, Snöboll och Nemo) och kom upp till jourhem i Eskilstuna. Familjen som tog över henne i jourhem adopterade de tre ungarna.
Lilla My behövde ett annat typ av hem, utan andra katter, och få leva som utekatt. Vi hittade ett perfekt hem åt henne efter kastrering, dubbel vaccination och chippning samt flera gångers avmasknings-kurer och ett tandläkarbesök där hon fick dra ut en framtand ii överkäken, en operation som Livbojen bekostade innan hon fick permanent hem.
Lilla My bor numera vid Karlsborg i Björsund med sin familj ett ställe där hon kan få vara utekatt. I hemmet finns sedan tidigare två hundar och höns.
My har fått börja gå ut i sele hälsar nya husse!
 

Harry, Snöboll och Nemo
Mamma My kom till Livbojen med tre små bäbisar.
Efter att Johan med familj varit jourhem till kattungarna och de blivit 12 v bestämde sig familjen för att alla tre kattungar skulle få stanna permanent.
Kattungarna blev via Livbojen dubbelt vaccinerade, chippade och avmaskade.
 

Surri
Väldigt social, tillgiven och nyfiken kattkille, grå och vit. Verkar vara nyfiken på allt spännande, säkert kan han vara ute, med hundar osv. 
Kom från en av länsstyrelsens uppställningsplatser i södra Sverige utan bakgrundsinformation.
Kallas även långben då han är en högbent kisse som även har en lång svans!
Surri är 12 år och var redan kastrerad då han kom till oss. Han är vaccinerad ggr två och chippad, samt avmaskad, vilket vi på Livbojen har ordnat med.
Han genomgick en tandstensborttagning 4e juli vilket gick bra.
Bor nmera med Peter och hans fru, Surri är en present till frun som är kattälskade och inom familjen finns redan katter. Det här blir ett till efterlängtat tillskott i en katt-vänlig familj.  

Amorina
Helt vit katt-flicka med gula ögon.
Hon kan vara runt två år gammal tror vi.
Kommer från kattsamlare i södra Sverige som hade 29 katter i hemmet.
Hon är van med hund och andra katter, men hon vill inte bo med andra katter utan vill bo som ensamkatt och är en innekatt.
OBS kollade hjärtat med hjärtultraljud okt 23 utan problem. 
Är kastrerad, vaccinerad och chippad, samt avmaskad. 
Bor numera med Auri och Hannu i Solvik i Torshälla. Här får hon bo som ensamkatt med mycket gos från sin nya familj. 

Amaryllis 
En väldigt fin, aktiv samt otroligt gosig och människosällskaps-krävande katthona söker hem Lugn med andra katter om de är snälla. I sitt jourhem har hon blivit jagad av en överbeskyddande mamma och håller sig därför undan lite. Älskar att sitta på köksbänken och kolla på matlagning. I det nya hemmet skulle hon föredra möjlighet att gå ut eller åtminstone ha innätad balkong. Har blivit kastrerad, dubbelt vaccinrad samt chippad.
Har nu flttat hem till husse Marcus som sedan tidigare har en katt från Livbojen, från projektet med "Bengal-katter", efter en kort tid i jourhemmet meddelade Marcus att pojkatten är kär i Amaryllis och de verkar bli ett fint par! 

Amelia och Amelina
Kallas i jourhemmet för Gumman och Lillen.
Det är en helvit mamma och en liten unge som är en hona.
Katterna är tajta i jourhemmet och önskar ewtt permanent hem tillsammans.
Mamman är helt vit och ungen är grå-vit, melerad.
Mamma-katt blev innan adoption kastrerad, dubbelt vaccinerad, chippad samt avmaskad, ungen blev dubbelt vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Mamma katt jamar ofta på ungen att komma till henne. Mamma katt har nedsatt hörsel visade det esig efter en koll hos veterinären, hon skall inte bli utekatt.
Katterna bor numera hos Johannes med flickvän, de blir innekatter i en lägenhet i Eskilstuna, och får fortsätta vara tillsammans. 

Amazing
Hon är en dominant katt som vill bo utan andra katter men hund går bra.
Hon vill gärna kunna gå ut.
Hon är en väldigt social katt på ca ett två år.
Hon är rumsren i jourhemmet. Vill gärna vara med på allt som händer i hemmet, sova i sängen osv.
Kan vara lite pratig ibland. Jama osv. Söker uppmärksamhet.
Amazing är kastrerad o dubbelt vaccinerad samt chippad.
Nu har äntligen denna supermysiga katt fått ett hem, efter två misslyckade försök tidigare, så hoppas vi nu att hon får stanna i sitt hem hos Linnea med familj, där hon både får vara ensamkatt och kunna gå ut när hon bott in sig. Två kriterier som verkade vara viktiga för henne är nu uppfyllda och med det hoppas vi att det perfekta hemmet för henne nu är hittat! 

Amalia och Amira
Amalia -svart-vit tjej, och Amora en svart tjej.
Dåda kommer från projektet med 29 katter som kommer från en kattsamlare i södra Sverige. Katterna i detta gäng var väldigt keliga samt vana med hund. 
Katterna blev via Livbojen kastrerade, vaccinerade ggr två, chippade och behandlade med stronghold för öronskabb. 
Bor numera hos Elin och Sebastian, som innekatter i ett stort hus i Hällby. Vi tror det blir utmärkt för tjejerna att bo med sin nya familj och kunna få ett stort ställe att busa av sig på, båda tjejerna är nog väldigt unga, ca året gamla eller kanske tom yngre?

Gustav
En fin röd-vit lite låghårig kille född 2019.
Var redan kasterad och chippad då han kom till Livbojen. Vi ordnade med full vacc dos och borttagning av öronskabb.
Kommer från projektet där Länsstyrelsen i södra Sverige omhändertog 29 katter från en kattsamlare. 
Gustavä'r väldigt social och mysig, han bor numera permanent hos Saris mamma som är lite äldre och hemma hela dagarna. Sari berättar att samma dag Gustav kom in i nya hemmet gjorde han sig helt hemmastadd och agerade som han bott där hela livet, nu hoppas vi den äldre damen och Gustav får många fina år tillsammans. Gustav förblir innekatt. 
(OBS undersökning av klo hos veterinären 230717: lämnas utan åtgärd - det är en missbildning utan men för katten). 

Algot
Stor fin svart hane på ca två år som är tam och gosig, gillar att ligga i sängen och gosa. Är inte så förtjust i andra katter gillar att vara med och nära en människa. Är ok med andra katter, vill dock helst bo själv eller med annan lugn katt. Är rädd första mötet men sedan väldigt mysig och kelig direkt han får landa.
Kommer från stället med 29 katter som kom via Länsstyrelsen från en kattsamlare i södra Sverige.
Algot var den största och förmodligen äldsta katten i gänget på 29 katter, men trots det var han inte så gammal. Men det märktes att han tyckte det var jobbigt med 28 katter runt sig och ville helst av allt bara ha sin människa, och det passade då bra att ett par adopterade honom och att han fick bli ensamkatt med dem i en lägenhet, och att han fick fortsätta vara innekatt passade också bra för Algots behov. 
Vi hoppas den lilla familjen kommer trivas bra tillsammans. 
Innan Algot flyttade till nytt hem blev han kasterad, vaccinerad samt chippad och behandlad med stronghold 2 ggr pga öronskabb. 

Alvar
En svart.-vit kille på ca 1-2 år. 
Gosig kille som höll sig lite på avstånd då alla 29 katterna var samlade men så fort man gav honom uppmärksamhet förstod man att det var en underbar gosis det med!
Kommer från projektet där Länsstyrelsen i södra Sverige omhändertog 29 katter från en kattsamlare. 
Blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad ggr 2, chippad samt behandlad med stronghold mot öronskabb. Är helt rumsren och leveransklar. 
Bor numera med husse Göran och kompisen Isabella (en katt som kommer från Livbojen för några år sedan). Husse Göran skickar flitigt bilder och roliga klipp på sina katter, och på de nyligen tagna fotona ser man hur Isa och Alvar blir bekanta med varandra och börjar gilla varandra. 
På aktuell bild: Isabella spanar på Alvar de första dagarna för Alvar i det nya hemmet! 

Alfons och Albus
Kommer från stället med 29 katter som kom via Länsstyrelsen från en kattsamlare i södra Sverige. Blev av oss kastrerade, vaccinerade chippade samt behandlade med stronghold för öronskabb.
Grabbarna var vana med hund och många av de 29 katterna verkade verkligen gilla att vara med hundar.
Emma med familj som hade en labrador passade på att se om vi hade några hundvana katter, och det hade vi ju. Hon adopterade två st av oss från detta gäng, två väldigt mysiga grabbar, Alfons och Albus. Det visade sig att även de gillade sin nya kompis hunden så det här blev jättebra för hela nya familjen, d de bor lantligt kommer katterna på sikt få lära sig gå in och ut i huset som de vill.
 

Alladin
Helsvart liten yngre hane, 8-10 mån.
Är väldigt kelig när man gosar med honom, lite rädd i början och springer undan, sedan när man få kontakt - mycket mysig kille. 
Rumsren, innekatt. 
Kommer från projektet där Länsstyrelsen i södra Sverige omhändertog 29 katter från en kattsamlare. 
Blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad, chippad samt behandlad med stronghold mot öronskabb.
En av alla 29 kelisar som blev adopterad av nya matte som heter Åsa. 

Aminka
En vuxen katthona på ca 2 år, har en långhårig svans, något lite långhårig päls, men ingen extra pälsvård behövs.
Väldigt gosig och kelig. Helt och hållet innekatt. Rumsren. Van med hundar och många andra katter runt sig. 
Kommer från projektet där Länsstyrelsen i södra Sverige omhändertog 29 katter från en kattsamlare. 
Blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad ggr två, chippad samt behandlad med stronghold mot öronskabb.
Aminka bor numera hos sin matte Emma i Västerås, hon blir innekatt här men möjlighet att gå ut på en stor balkong. Aminka verkade trivas bäst själv så hon fick därför ett hem utan andra katter. 

Amir
Kommer från projektet där Länsstyrelsen i södra Sverige omhändertog 29 katter från en kattsamlare. 
Bor numera hos nya matte Felicia.
Var en av de keligaste katterna som bara ville gosa och vara extremt nära, vi sade att den här katten kommer göra någon väldigt lycklig!
Blev kastrerad, chippad, dubbelt vaccinerad, samt behandlad med stronghold mot öronskabb.
Handpenning 750 kr betalt, skall betala 750 kr till vid hämtning. 

Ameja
Kommer från projektet där Länsstyrelsen i södra Sverige omhändertog 29 katter från en kattsamlare. 
12 v gammal och väldigt kelig liten flicka,  älskar hundar och rumsren. Är innekatt. 
Nyfiken och orädd i sättet, van med många andra katter runt sig samt hund. 
Har fått en vaccination, är chippad samt behandlad med stronghold mot öronskabb. 
Har fått permanent hem hos Fredrik H. i Ärla med familj, och de har en katt sedan tidigare. 
 

Amber
Kommer från projektet där Länsstyrelsen i södra Sverige omhändertog 29 katter från en kattsamlare. 
12 v gammal och väldigt kelig liten flicka,  älskar hundar och rumsren. Är innekatt. 
Nyfiken och orädd i sättet, van med många andra katter runt sig samt hund. 
Har fått en vaccination, är chippad samt behandlad med stronghold mot öronskabb. 
Har fått permanent hem hos Kajsa från Livbojen, med familj. Är redan bästa kompis med lill-matte och de gör allt tillsammans. 
 

Ammi och Amanda
Kommer från projektet där Länsstyrelsen i södra Sverige omhändertog 29 katter från en kattsamlare. 
Det var två gosiga små kattflickor. 
Båda katterna blev vaccinerade, chippade och behandlade med stronghold för öronskabb. 
Bor numera med sin matte Lina med familj, de har redan en katt sedan förut. 

Albin
12 v gammal och väldigt kelig, samt älskar hundar och rumsren. Är innekatt. Han har en ovanlig teckning, han är helt svart med vita baktassar. 
Kommer från projektet där Länsstyrelsen i södra Sverige omhändertog 29 katter från en kattsamlare. 
Nyfiken och orädd i sättet, van med många andra katter runt sig samt hund. 
Har fått en vaccination, är chippad och behandlad med stronghold för öronskadd.
Liliana L. har adopterat söta Albin, och här kommer han att få en vuxen katt som sällskap, vi hoppas katterna kommer bli bra kompisar! 

Alex och Amiral, numera Nisse och Gandalf
Kommer från projektet där Länsstyrelsen i södra Sverige omhändertog 29 katter från en kattsamlare. Bor numera hos Ida med familj i Mariefred, hon har sedan tidigare en katt och hon bor i en stor trea med sin familj. Ida skickar en hälsning där det stod att det går jättebra emd de två nya familjemedlemmarna som är både trygga, keliga och nyfikna! 
Innan killarna flyttade fick de en vacc spruta, blev chippade samt behandlade med stronghold för öronskabb.

Amorin
Helvit kille med hörsel. Ca 12-14 veckor gammal.
Kommer från projektet där Länsstyrelsen i södra Sverige omhändertog 29 katter från en kattsamlare. 
Jättemysig och framåt kille, otroligt mysig, nyfiken och social och vill vara med på allt som händer.
Adopterad av fd jourhem som sedan tidigare hade en katt från "Bengal-projektet". Det går jättebra med honan och Amorin kommer få stanna efter någon vecka på prov i nya hemmet.
Blev innan flytt vaccinerad en gång, chippad, samt behandlad med stronghold för öronskabb. 

Amadeus
Svart-vit liten yngre hane, 8-10 mån.
Är väldigt kelig när man gosar med honom, lite rädd i början och springer undan, sedan när man få kontakt - mycket mysig kille. 
Rumsren innekatt. 
Kommer från projektet där Länsstyrelsen i södra Sverige omhändertog 29 katter från en kattsamlare. 
Blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad, chippad samt behandlad med stronghold mot öronskabb.
Har fått ett permanent hem hos Evelina som sedan tidigare har en till kisse, vi hoppas katterna kommer bli bra vänner. Han blir fortsatt innekatt i nya hemmet.

Amrik
Mycket kelig kille på något år.
Kommer från projektet där Länsstyrelsen i södra Sverige omhändertog 29 katter från en kattsamlare. 
Blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad, chippad samt behandlad med stronghold mot öronskabb.
Har nu flyttat till Ann-Christine med familj som bor i Hofors, hon har skickat en hälsning med en bild - att det är en underbar katt hon fått ta hand om och att han första natten i nya hemmet var trygg, gosig och sov på hennes huvudkudde.  

Amarissa
Jättemysig hona på ca 10 månader söker hem.
Hon är van med hundar och många katter, är innekatt.
Kommer från projektet där Länsstyrelsen i södra Sverige omhändertog 29 katter från en kattsamlare. 
Gillar människor och är supersocial, nyfiken orädd och gillar små barn.
Är kastrerad, vaccinerad och chippad samt behandlad med stronghold för öronskabb. 
Har adopterats av Per-Arne och med familj, de har sedan tidigare en hona på 3 år som blev ensamkatt i feb och nu behöver en ny kompis. 

Amos/Knorren
Ca 10 mån gammal ungkatt, en kille med massa gos!
Kommer från projektet där Länsstyrelsen i södra Sverige omhändertog 29 katter från en kattsamlare. 
Helsvart, knall-gula ögon och lite knorr på svansen som gör honom ännu charmigare! 
Knorren är vädigt mysig, tillgiven och kelig, van med hundar och går bra ihop med barn, van med många andra katter och är innekatt.
Har blivit kastrerad, vaccinerad med första sprutan och chippad samt behandlad med stronghold mot öronskabb.
Adopterad av Emma med familj som bor på en gård i Köping och har andra katter och djur. 

Sixten
Kom från en uppställningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation.
Han blev via Livbojen kasterad, dubbelt vaccinerad samt chippad och avmaskad.
Ibland har man tur säger Sixten - från ingenstans dök en spekulant upp i jourhemmet som tidigare adopterat en katt via oss och tänkte bara svänga förbi och kolla om det fanns några katter till salu, och efter några timmar återvände han och hämtade hem söta Sixten. 
Mikael K.. är ny husse till Sixten vi önskar dem båda lycke till med varandra! 

Fabbe 
Jättemysig svart kille som numera är kastrerad vaccinerad och chippad samt avmaskad.
Han hade bråkat med några andra katter och gått omkring mellan gårdar ett tag innan han blev omhändertagen.
Han är så mysig så måste haft ett hem en gång i tiden.
Är van att vara ute. Ålder okänd men vuxen och annars i fint skick!
Bor numera hos husse Henrik i Stornäs vid sjön Borsten, där Fabbe kommer få ett härligt liv som katt framöver. 

Sune, numera Rufus
Sune kom från en uppstallningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation men är en väldigt mysig, framåt och kelig katt som direkt gjorde intryck på en spekulant som kom till jourhemmet.
Hur Sune levt tidigare vet vi inte men vi såg att han blev kastrerad, vacinerad, chippad samt fick tandsten borttagen.
Sune blev omdöpt till Rufus, och snabbt försäkrade och registrerade de nya ägarna sig på honom. Matte Eva var väldigt mån om att deras nya ölskade katt skulle få allt han behövde. 
 

Rakel
Tam sköldpaddsfärgad hona på 2-4 år, går bra ihop med andra katter. 
Rakel är kastrerad och vaccinerad och chippa, via Livbojen..
Rakel kom till oss utan bakgrundsinformation, som många andra katter från uppstallningsplatsen i södra Sverige, men hon visade snabbt vilket supermysig och kelig katt hon är och det dröjde inte lång tid förren hon charmade en ny ägare!
Bor numera hos matte Eva, Rakel började med att rymma från sitt nya hem men nu har matte sett till att uteplatsen är helt säkrad så Rakel inte kan smita ut på vägen då det är trafikerat i närheten. 
 

Ria, numera Elsa
Tam bruntigrerad hona på 2-4 år, går bra ihop med andra katter. 
Ria är kastrerad och vaccinerad och chippad.
Kom från en uppstallningsplats utan bakgrundsinformation.
Ria bor nu med sin nya familj, de har sedan tidigare en katt och upplever att det går jättebra med Ria som nu bytt namn till Elsa.

Stina
Fin söt liten blåsköldpaddsfärgad hona på ca 6 år.
Kom från en av Länsstyrelsens uppstallningsplatser i södra Sverige utan bakgrundsinformation. 
Väldigt mysig, tillgiven, lugn, snäll och framåt, verkar inte alls rädd av sig.
Går bra ihop med andra katter, verkar ok med att vara innekatt. 
Hon blev kastrerad, vaccinerad samt chippad via Livbojen, samt den 4e juli fick hon genomgår en borttagning av tandsten vilket gick bra. 
Stina bor numera med sin nya familj i Borsökna, Jouni och Anne, där hon kommer få bli ompysslad och få ett fint kattliv! 

Bobbo
En väldigt kelig och social rödtabby-färgad kille på 8 år.
Han trivs just nu i jourhemmet som ensamkatt och innekatt men kan säkert anpassa sig till andra levnadsförhållanden också.
Då han kommer från en uppstallningsplats via Länsstyrelsen fick vi ingen bakgrundsinformation om honom tyvärr, så vi vet inget om hur han levt tidigare. 
Han är rumsren och går på finkornig klumpbildande kattsand.
Han fick ögondroppar i början då han kom, för han hade en ögoninfektion. Nu är ögonen fina igen!
Bor numera hos matte Eva som vile ha en fin trevlig lite lugnare kille och då passade Bobbo väldigt bra. 

Hampus, numera Morell
En rödtabby kille på ca 4-5 år.
Han är kastrerad, vaccinerad och avmaskad och fick några tänder utdragna för några dagar sedan.
Nu mår han bra och söker ett nytt hem.
Vi vet inte så mycket om honom då han kom från en uppstallningaplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation.
Han är en snäll och tam kille men är blyg och rädd av sig till en början, kommer ej fram och hälsar självmant på främlingar.
Går bra hop med andra katter men verkar ej beroende av dem. Trivs inne, Hampus bor numer med matte i Åkersberga, vi har fått rapport ochdet går jättebra för honom i det nya hemmet, där har han fått två nya kattvänner och en lill-husse.
Han har fått det fina namnet Morell efter ett bär. 

Ruben och Katniss
Bor numera hos Ulrika på en liten gård i Husby-Rekarne.
De börjar sin tillvaro med att bo i stallet, med den uppvärmda sadelkammaren med tillgång till liten uteplats och sedan kommer de att släppas på gården då de vet vart de bor.
De har verkligen fått det superfint ihop på den lilla gården.
Ruben kom från en uppstallningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinformation och verkade längta ut (var redan kastrerad men blev chippad och vaccinerad av oss). Katniss bodde på en gård i 7 år men sedan skulle ägarna flyttade då kom hon åter till oss och fick ett nytt hem under liknande förhållanden men nu med en kattvän och lite mer liv och rörelse. Katniss var redan kastrerad, vaccinerad och id-märkt fick påfyllnad men en vaccination samt en avmaskning.
Vi hoppas kissarna kommer få ett fortsatt fint liv på gården. 

Odile
En pratglad, tam hona på ca 2-3 år. Vill bo ensam utan andra katter då hon inte gillar andra katter. Innekatt med inhägnad balkong/altan eller utekatt. Väldigt kelig och gillar att sova i sängen.
Är kastrerad, vaccinerad och chippad.
Odile kom från en uppstallningsplats i södra Sverige utan bakgrundsinfomation.
Hon har nu fått ett personent hem hos Robert och Irene där hon blir ensamkatt och kommer få mycket kärlek och uppmärksamhet. 
 

Sally 
Har flyttat till Malin S. som sedan tidigare har katten Lillan (Smilla) från Livbojen som är 9 år gammal, hon förlorade tyvärr sin kattkompi i cancer och nu vill Lillan ha en ny kattvän. 
Sally blev kastrerad, vaccinerad och chippad innan hon flyttade till nytt hem.
Sally bodde med totalt 32 katter i en bostad där en äldre man ej tog hand om dem , katterna var magra och för många och utan veterinärvård. 

Biggie (numera Idun) och Tore
Katterna har fattat tycke för varandra i jourhemmet! Båda har provat i andra hem men kommit åter.
Biggie för att hon blev mobbad av annan katt i hemmet och Tore för att han ej trivdes med små barn.
Vid återföreningen av de båda visade de mycket glädje och hälsade på varandra. De tycktes ha saknat varandra så det bästa är om de kan få ett gemensamt hem nu.
De är just nu innekatter och trivs med det men kan de få gå ut kommer de givetvis att uppskatta det då båda är fulla av energi och nyfikenhet!
BIggies spekulant hon hade sist vände om för att biggie inte kom fram och hälsade och var framåt. Många katter är ju inte det första gången de träffar en ny person som många kanske vet men vissa inte vet.
Katterna är helt rumsrena i jourhemmet och äter både mjukmat och torrfoder.
Tore kommer fram direkt och hälsar. De första dagarna skall man inte bära runt på honom. Han blir stressad av det och mindre barn. Låt honom få lite space i början.
Biggie behöver man närma sig lite mer och klappa och visa att man vill henne väl.
Katterna är nu permanent adopterade och vi har fått uppdateringar att allt går bra med dem.
Biggie heter numera Idun, de trivs jättebra hos husse Jimmy i Hällby där de bor som innekatter. 

Nicole, Pia och Petra
Bruntigrerade fina sociala flickor, något rädda vid första kontakten. 
Tre tjejer som kom från samma ställe, ett katthem i södra Sverige som hade för mycket katter och inte klarade av situationen så vi hjälpte dem.
Tjejerna satt av oklar anledning ganka länge i jourhem fast de var hur fina som helst, till slut kom räddningen - i form av en ängel som adopterade alla tre flickor, som verkligen gillade varandra! 
Tjejerna beräknades till ca 2-3 år gamla, de blev kasterade, vaccinerade och chippade samt behandlade med stronghold för öronskabb innan flytt. 
Numera bor flickorna med sin nya familj med matte Caroline som bor i Köping, här blir de innekatter och kommer få mycket gos av sin nya familj. Katterna håller på at anpassa sig och de gör framsteg väldigt fort, många fina uppdateringar och bilder har kommit från matte. 

Sixten är ca ett år och en väldigt social grabb.
Han hittades i södra Sverige där han gick runt i ett bostadsomårde, okastrerad, omärkt och försökte komma in hos människor. En tjej tog in honom och ingen ägare dök upp.
Sixten vill vara med på allt i hemmet och vill gärna kunna gå ut. han är dominant och vill inte bo med andra kissar. Han älskar att sova i sängen, vara med i soffan, följa efter som en hund - det måste han även få tillgång till i sitt nya hem. 
Han är kastrerad o vaccinerad o chippad samt tatuerad i örat.
Sixten bor numera hos Jenny i Gillberga på landet med sin nya familj, här får han det liv han längtat efter, både inne med mys och gos och att vara utomhus på upptäcksfärd!

Sören
En av åtta infångade katter, de har matats av en man som bor på landet, han uppgav att det för tillfället var två katter han matade, när vi kom dit visade det sig vara fem hanar och tre dräktiga honor.
Katastrofen var nära att hända men mammorna fick sina ungar inomhus! 
Sören är en väldigt fin och kelig hane på ca 1-3 år. Han blev via Livbojen kastrerad, chippad och vaccinerad. Han är något blyg för människor men gillar att bli klappad och kliad. Det kommer behövas lite tålamod för att göra honom helt bekväm med att bli upplyft och hanterad. Han gosar gärna med sina kattkompisar i jourhemmet så vill inte bli ensamkatt. Han är van vid att vara ute mycket så det vore bäst om han kan få möjlighet att bli utekatt på sikt. Sören hade tyvärr ett tufft liv innan han kom till jourhemmet och har därför utslag och kattacne i ansiktet och på öronen. Veterinär har kollat på det och det är ingen fara utan kommer läka ut med tiden. 
Sören fick permanent hem i Stockholm hos en kvinna som har en annan kissar som är lite blyg av sig och förhoppningsvis blir de två vänner, han blir innekatt. 

Spiderman
En ungkatt på ca 12-14 månader, hittad utomhus med totalt 8 katter vilka en man matat i en lada, katterna har blivit hanterade så de går att klappa och lyfta och kela med men de är rädda, kommer ej fram och hälsar, kan gömma sig. 
Spiderman är nog den tamaste av katterna, han är spinnig och kelig med jourmatte.
Han är inte så förtjust eller beroende av de andra katterna i jourhemmet, men rör dem inte heller. Kan bo med någon snäll katt i samma hushåll, eller bo som ensamkatt.
Spiderman bor numera med Hanna och mamman som bor i en stor lägenhet där balkongen kommer bli innätad. Spiderman får lugn och ro kring sig och får all uppmärksamhet vilket han verkar gilla. 
Innan flytt blevhan kastrerad, vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad mot löss. 
 

Batman
Vi fick ett samtal från Länsstyrelsen, de hade kommit i kontakt med en man som matade några katter utomhus. Han uppgav att det för närvarande var två st. 
Vi började vår infångning med hjälp av Paula på Tre Tassar och vi fick in 8!!! st katter. Alla i samma färger, en stor familj som även skulle utökas ännu mer, av de åtta var tre honor som var dräktiga. Vi vill tacka Paula som hjälpte oss så snabbt så att mammorna ej hann få sina ungar utomhus!
Det här är Batman. Han är en kattunge på ca 6 månader,  katterna är dock till viss del hanterade så de går att klappa och lyfta och kela med men de är rädda, kommer ej fram och hälsar, kan gömma sig. Behöver komma till ett hem där det finns en helt trygg kattkompis som kan visa dem vägen att bli helt tama. De bör få vara innekatter de första månaderna även om man kan erbjuda dem hem som utekatter på sikt behöver de vara helt tama och bekväma innan de går ut. Går annars bra att ha helt som innekatter. 
Blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad mot löss och avmaskad. Bor numera i Fagersta hos matte Anette som redan har två katter, in-nätad balkong finns som kissarna kan vara ute och njuta på. 
 

Superman
Vi fick ett samtal från Länsstyrelsen, de hade kommit i kontakt med en man som matade några katter utomhus. Han uppgav att det för närvarande var två st. 
Vi började vår infångning med hjälp av Paula på Tre Tassar och vi fick in 8!!! st katter. Alla i samma färger, en stor familj som även skulle utökas ännu mer, av de åtta var tre honor som var dräktiga. Vi vill tacka Paula som hjälpte oss så snabbt så att mammorna ej hann få sina ungar utomhus!
Det här är Superman. Han är en kattunge på ca 6 månader,  katterna är dock till viss del hanterade så de går att klappa och lyfta och kela med men de är rädda, kommer ej fram och hälsar, kan gömma sig. Behöver komma till ett hem där det finns en helt trygg kattkompis som kan visa dem vägen att bli helt tama. De bör få vara innekatter de första månaderna även om man kan erbjuda dem hem som utekatter på sikt behöver de vara helt tama och bekväma innan de går ut. Går annars bra att ha helt som innekatter. 
Efter kastrering, vaccination, chip och avmaskning samt behandling emd stronghold och frontline mot löss var det dags att leta nytt hem åt gänget.
Superman kom till Nathalie som sedan tidigare har en annan katt, vi hoppas det går bra och att katterna snabbt blir goda vänner. 

Ironman
En ungkatt på ca 6 månader, Vi fick ett samtal från Länsstyrelsen, de hade kommit i kontakt med en man som matade några katter utomhus. Han uppgav att det för närvarande var två st. 
Vi började vår infångning med hjälp av Paula på Tre Tassar och vi fick in 8!!! st katter. Alla i samma färger, en stor familj som även skulle utökas ännu mer, av de åtta var tre honor som var dräktiga. Vi vill tacka Paula som hjälpte oss så snabbt så att mammorna ej hann få sina ungar utomhus!
Det här är Ironman. Han är en kattunge på ca 6 månader,  katterna är dock till viss del hanterade så de går att klappa och lyfta och kela med men de är rädda, kommer ej fram och hälsar, kan gömma sig. Behöver komma till ett hem där det finns en helt trygg kattkompis som kan visa dem vägen att bli helt tama. De bör få vara innekatter de första månaderna även om man kan erbjuda dem hem som utekatter på sikt behöver de vara helt tama och bekväma innan de går ut. Går annars bra att ha helt som innekatter. 
Efter kastrering, vaccination, chip och avmaskning samt behandling emd stronghold och frontline mot löss var det dags att leta nytt hem åt gänget.
Batman kom till Mia W. som sedan tidigare har en annan katt, vi hoppas det går bra och att katterna snabbt blir goda vänner. 

Molly 
Molly kom in till Livbojen med sin unge Morgan. 
De två fick en härlig tid tillsammans i jourhemmet och sedan var det dags att dem på egen tass söka varsitt hem.
Molly har fått ett hem med Daniel och sambo som bor lantligt med sina tre hundar. Molly är en tuff tjej som längtar till utelivet på landet och har nog inga problem med hundarna tror vi.
Vi hoppas det går bra och att Molly sätter hundarna på plats och visar vart skåpet skall stå.
Innan on flyttade blev hon kastrerad, fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. 
 

Morgan
Kattunge till mamma Molly.
De kom tillsammans till Livbojens jourhem de hade suttit på en uppstallningsplats via Länsstyrelsen och hade ingenstans att ta vägen.
Vid 12 v kunde Morgan flytta hemifrån, han blev innan dess fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Bor numera med Emelie och sambo i Surahammar, de har sedan förut två kissar som Morgan kommer få sällskap av. 

Olle och T´Challa
Två kissar som kommer från olika ställen men fick ett gemensamt hem.
Olle kom med Pricken, Svartis, Tris och Tilly från en annan förening i södra Sverige som vi hjälpt med ytterligare tre katter nyligen. totalt 8 katter har Livbojen nu tagit in från föreningen. 
T.Challa fick efter en längre tid i jourhem hos Lotta ett permanent hem med Olle.
Olle och T´Challa kommer har flyttat till Marika som bor på en hästgård och här kommer de med tiden kunna få bli utekatter men till att börja med kommer de vara innekatter.
Båda två är kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade.

Pim 
Väldigt sällskaplig och fin liten svart katthona.
Hennes resa har varit riktigt lång, från otroligt rädd och osäker svart varelse med stora ögon och öron som satt bara hela dagarna genom bakom soffan till en fin, snäll och mogen tjej som är snäll mot andra katter.
Hon är van att gå ut och jaga insekter som retar henne på kvällarna.
Hon vill ha en sällskaplig katt i det nya hemmet som kompis, någon hon kan leka med och gosa tillsammans. Pim är nyligen kastrerad, vaccinerad två ggr och chippad.
Pim bor numera med sin nya matte Andrea med familj, Andrea har skickat hälsning och berättar att Pim gjort sig hemmastadd och kommer fram och kelar och hela familjen älskar henne redan väldigt mycket. Ett värmande meddelande! 
 

Pricken, numera Zoey
En yngre hona runt sju månader, sköldpaddsfärgad.
Har via Livbojen blivit kastrerad, vaccinerad och chippad samt avmaskad.
Zoey kom med fyra andra katter till Livbojen, Tris, Tilly, Olle och Svartis från en annan förening som inte kunde ta hand om dem. 
Pricken har bytt namn till Zoey och har flyttat till Michelle, vi får regelbundet uppdateringar om hur det går för henne och hon har det väldigt bra i sitt nya hem. 
 

Tris och Tilly

Två fina unga systrar på ca 6 månader, Triss och Tilly. De letar efter ett gemensamt hem. De är väldigt lika vrandra men den ena är lite mindre än den andra.. Deras personligheter skiljer sig dock -  Triss som är den största är väldigt mild, tjejig, som en liten prinsessa. Hn är snäll mot andra djur och människor. Älskar att bli klappad vill vara med människa och är lungn och fin.
Lilla Tilly är högt och lågt, hon är med överallt och skall undersöka med sin lilla nyfikna nos, hon går efter en som en hund. Det är helt klart att du ska inte ha din privata tid utan henne, för att oavsett vart är du eller gör så är hon med dig. Hon är otroligt kelig, älskar att buffa med huvudet mot ansiktet och att få pussar på pannan, samt att ligga i knäet när hon äntligen  lungnat ner sig. Båda två har ett gulligt jamande ljud - de kvittrar som små fåglar! 
Tris och Tilly har nu flyttat till Elin med familj som bor i Enköping.
Innan flytt blev både katterna kastrerade, vaccinerade ggr 2, chippade och avmaskade. 

Hanna
Jättesöt blåsköldpaddsfärgad hona på ca 3 år som kom från en uppstallningsplats i södra Sverige, tyvärr utan bakgrundsinformation.
I jourhemmet går hon bra ihop med några andra katter och verkar trivas som innekatt.
Hon blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad samt chippad.
Bor numera hos matte Evelina med katten Doris. Evelina har möjlighet att gå ut med sina katter i koppel eller i en utegård, om de vill gå längre kommer de få på sig GPS berättar matte.
 

Tommy
Tommy kom från projektet med mannen som hade 32 katter i sitt boende, han hade år 2020 nästan lika många katter som Livbojen då omhändertog.
Vi hoppas nu Länsstyrelsen sätter stopp för detta vansinne!
Tommy hade lite problem med ögonen och en höft.
Han fick behandling och hjälp med sina ögon men något mindre ärrvävnad bildades men det var ingen fara med hans syn sa veterinärer.
Han adopterades ut utan adoptionskostnad.
När han flyttade mådde han jättebra, han är van med både andra katter samt hund. 
Han blev även kastrerad, fullt vaccinerad, chippad och avmaskad innan han flyttade.
Bor numera med Peter och Ia i en stor lägenhet i Eskilstuna, med dem bor även ytterligare tre katter som adopterats via Livbojen. 

Samantha och Savannah
De skyggaste två katterna från mannen som samlat på sig 32 katter i sin bostad, för tre år sedan var det sama läge. Vi hoppas mannen får djurförbud nu så vi inte behöver åka dit en tredje gång och ta hand om lika många katter.
De fick tillsammans flera kattungar som de tillsammans skulle uppfostra, men alla utom två kattungar gick bort. 
Av de två som klarade sig behöver den ena operara tassen/foten/benet då det är missbildat.
Katt ungarna har nu vlivit 12 v och det var dags för mammorna att börja livet på egen tass och det har de fårr göra hos Lou på Kalkungstorp där även Pixie och Palma från Livbojen bor. de kommer få komma och gå på gården på landet som de vill. Vi hoppas de unga honora nu accepteras och blir vänner med sina äldre kompisar på gården, de kan visa dem hur man fångar möss!
Innan tjejerna flyttade till Kalkungstorp blev de kastrerade, vaccinerade ggr två, chippade och avmaskade. 

Safira och Sascha
Safira och Sascha önskar ett hem tillsammans.
De är innekatter och är två av kissarna från projektet med 32 katter som livbojen räddat och jobbar ut till nya hem!
Katterna är väldigt vana med andra katter och tyr dig mycket till varandra i kattgruppen. De är släkt men vi vet inte hur. De kan vara systrar.
Katterna är kastrerade och vaccinerade och chippade.
Tjejerna är adopterade av Anette I. och här blir de tillsamamns innekatter som de varit förut, vi är glada att flickorna fick fortsätta att följas år i livet.
Anette meddelar att det går bra med katterna och har skickat många fina hälsningar till oss. 

Salma
Salma kom till Livbojen som dräktig katt, hon var från mannen som samlat på sig 32 katter i omgång två, under 2020 tog vi nästan lika många katter i samma ärende. 
Salma blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad hos Livbojen. 
Kommer få bo hos Elin. 
Salma hade flera ungar i magen men endast kattungen Lava överlevde. 

Lava
Kom till Livbojen i magen på mamma Salma, hon var från mannen som samlat på sig 32 katter i omgång två, under 2020 tog vi nästan lika många katter i samma ärende. 
Luna blev vaccinerad, chippad och avmaskad hos Livbojen.
Hon har nu flyttat till sin nya familj, matte Elin som adopterar både Lava och Luna.

Lilly och Saga
Lilly kom till Livbojen i magen på mamma Saga, hon var från mannen som samlat på sig 32 katter i omgång två, under 2020 tog vi nästan lika många katter i samma ärende. 
Saga blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad hos Livbojen. Lilly blev vaccinerad och chippad.
Båda katterna har adopterats av Johanna med familj som sedan tidigare har en kanin.
Lilly var en mamma-gris och de två var mycket fästa vid varandra därför adopterades de ut till samma hem. 

Dolly
Kattunge till mamma Saga, kom i hennes mage till Livbojen. 
Mamma Saga och kompisen/mamman Salma delade på kattungarna under kattungetiden i joruhemmet, de hjälptas åt att uppfostra totalt fem kattungar.
Innan Dolly flyttade blev hon fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. 
 

Luna
Kom till Livbojen i magen på mamma Lilly, hon var från mannen som samlat på sig 32 katter i omgång två, under 2020 tog vi nästan lika många katter i samma ärende. 
Luna blev vaccinerad, chippad och avmaskad hos Livbojen.
Hon har nu flyttat till sin nya familj, matte Elin som adopterar både Luna och Lava. 

Liva
Kom till Livbojen i magen på mamma Lilly, hon var från mannen som samlat på sig 32 katter i omgång två, under 2020 tog vi nästan lika många katter i samma ärende. 
Liva blev vaccinerad, chippad och avmaskad hos Livbojen.
Hon har nu flyttat till sin nya familj, matte Lisa som tidigare har en katt på två år. 

Sandra och Sabine
Ytterligare två fina kattflickor från projektet i Ålberga, mannen som i två omgångar samlat på sig ca 30 katter/gång, vi hoppas att mannen får djurförbud nu.
Katterna blev innan flytt kastrerade, vaccinerade samt chippade och avmaskade. De var kattmammor föera veckor men det var oklart exakt vilka ungar som tillhörde vilken mamma så de uppfostrade ett gäng med ungar tillsammans i jourhemmet. 
Tjejerna bor numera tillsammans med sin matte Ysamine i Härad, där de blir innekatter, det passar dem bra för de har varit innekatter i hela sitt liv. Vi är tacksamma att de fick et hem tillsammans. 

Sassy
Sassy är en liten svart flicka på ca 10-12 månader. Hon är rädd av sig och behöver ett hem där det finns minst en tamis kanske två. Hon gillar andra katter.
Hon kommer från mannen som samlat på sig 32 katter som länsstyrelsen slog larm om. Katterna var helt och hållet innekatter.
Hon är rumsren.
Går inte att ta upp i famnen just nu hon behöver träna på det men har bott med andra katter och en person hela livet.
Adoptions kostnad 1500 kr.
Hon är kastrerad o vaccinerad o chippad.
Bor numera hos husse Salam  han har en till katt som är adopterad från en kattjour i Stockholm, efter n¨ågra veckor på prov fick Sassy stanna, hon beskrivs av nya husse som rädd, men äter bra och kommer bra överens med den andra katten. 

Mumlan och Munter
Numera Leif o Billi.
Bor hos Therese med familj. 
Första hälsningar från busungarna har kommit och matte berättar att de busar runt i hela huset tillsammans och vilar sedan ut i favoritsoffan.
Innan de flyttade blev de vaccinerade två ggr samt chippade och avmaskade.
 

Muscot
En av kattungarna i projektet med 32 katter, de var från Ålberga där en man för andra gången tappat kontrollen över sina okastreade katter, som inte heller fick tillräckligt med mat då de börjat föröka sig i lägenheten.
Vi behövde omhänderta alla och nu hoppas vi på djurförbud.
Muscot har flyttat till Melina som sedan tidigare har en kisse, han kommer få bli innekatt här och få ett tryggt och fint hem!
Innan han flyttade blev han dubbelt vaccinerad, chippad och avmaskad. 
 

Musse o Mulle
Båda katterna är röd-tabby. 
Två röda syskon som fyller 12 v den 19e juni och kan då flytta tillsammans.
De vill flytta till samma hem och är innekatter. Kan lära sig att bli utekatter i trygg miljö efter kastrering vid 6 mån ålder. 
De är du vaccinerade ggr två samt chippade o avmaskade.
Katterna är tama och sociala men är lite rädda i början.
De är helt rumsrena. De är livliga och kommer busa mycket i ett nytt hem - och har mycket energi.
Killarna bor numera hos hos Simon med flickvän i en lägenhet på landet. 

Torsten är en svart kille på 3 år som söker permanent hem
Han kommer från projektet där vi räddat 32 katter från en kattsamlare som inte gav dem tillräckligt med mat eller kastrerade dem.
Den enda blötmat som går hem hos Torsten numera är Gournet Gold mousse, en finsmakare blev han efter livet i misär och torftighet.
På nosen har han ett litet skavsår som är rosa. Så går det när man trycker nosen mot buren när man vill ut kommer såklart läka inom kort.
Torstens päls har varit lite gles pga han inte fick någon näringsrik mat men nu är den på återväxt och det märks knappt. 
Torsten var för tredje ggn hos veterinären idag. En av veterinärerna tyckte nämligen de hörde ett blåsljud - men tack och lov har två veterinärer konstaterat att det inte är något fel och vi är väldigt glada! Han genomgick kastrering och sövning utan problem!
OBS Torsten har ett smackande ljud med munnen, det är ett "ticks" enligt veterinären, hans tänder är fina det är kollat. 
I övrigt är han vaccinerad avmaskad och chippad med.
Torsten bor numera permanent hos hosse Tommy i Katrineholm. Han kommer här bli ensamkatt, som han önskade sig, och husse är pensionär och hemma hela dagarna så Torsten blir inte ensam utan får en husse alldeles för sig själv, precis så som vi tror han vill bo.

Tore
Hade då han kom från kattsamlaren med 32 katter ett sår, och sedan ett till sår men efter behandling med medicin läkte såren fint och Tore blev återställd och kunde söka nytt hem. 
Han blev hos oss kastrerad, vaccinerad och chippad. 
Efter en tid på prov hos Katarina med kissen Truls har Tore fått besked om att han får stanna och han är givetvis jättenöjd med det :) 

Tolle
Svart kille från mannen som samlat på sig 32 katter, vilka han ej gav tillräckligt med mat och hela gänget blev utan all veterinärvård inklusive kastreringar. De kom allesammans till Livbojen för att få hjälp och att få nya hem. 
Han blev hos oss kastrerad, vaccinerad och chippad. 
Bor numera hos matte Kristina och blir innekatt. 

Signe och Sid
Två av kattungarna från projektet med 32 katter, katterna levde på svältgränsen hos en man som inte förmådde att ta hand om och kastrera sina katter, Länsstyrelsen blev återigen inkopplade såsom under 2020 då vi tog ungefär lika många hos samlaren. 
Bor numera på Närjeholme i Eskilstuna med husse Kent och familj. 
Blev vaccinerade, chippade och avmaskade innan flytt. 

Sierra
En av kattungarna från projektet med 32 katter, katterna levde på svältgränsen hos en man som inte förmådde att ta hand om och kastrera sina katter, Länsstyrelsen blev återigen inkopplade såsom under 2020 då vi tog ungefär lika många hos samlaren. 
Sierra blev vaccinerad, chippad och avmaskad och har nu flyttat till sin nya ägare Caroline i Kungsör, och där bor redan två kissar som är 4 ch 5 år. 

Silvia, numera Luna
En av kattungarna från projektet med 32 katter, katterna levde på svältgränsen hos en man som inte förmådde att ta hand om och kastrera sina katter, Länsstyrelsen blev återigen inkopplade såsom under 2020 då vi tog ungefär lika många hos samlaren. 
Silvia heter numera Luna och hon blev vaccinerad, chippad och avmaskad och har nu flyttat till sin nya ägare Johanna med familj och katten Charlie 5 mån gammal.

Simon
En av kattungarna från projektet med 32 katter, katterna levde på svältgränsen hos en man som inte förmådde att ta hand om och kastrera sina katter, Länsstyrelsen blev återigen inkopplade såsom under 2020 då vi tog ungefär lika många hos samlaren. 
Sierra blev vaccinerad, chippad och avmaskad och har nu flyttat till sin nya ägare Liselott som sedan tidigare har två vuxna honkatter, med tiden då han är kastrerad osv kan ha bli utekatt om han önskar. 

Nina och Sigrid
Nina kom med fem honor från ett projekt/vi hjälpte en överbelastad förening i södra Sverige, och Sigrid var kattunge från projektet med 32 katter via Länsstyrelsen.
Katterna fick ett gemensamt hem hos Felicia med sambo i Torshälla där de blir innekatter i en stor rymlig lägenhet, första kvällen låg de tillsammans under sängen och spanade på deras vuxna betjänter i hemmet.
Nina blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad samt behandlad med stronghold, Sigrid blev vaccinerad, chippad och avmaskad innan flytt. 

Tobbe
Tobbe är helt stålgrå/blå. 
Har varit innekatt hela tiden, van med många katter ikring sig, 32 st från en kattsamlare.
Adopterad av Camilla som sedan tidigare har två katter via Livbojen, tyvärr har en tredje nyss gått bort men det öppnade chansen för en ny adoption, och det blev Tobbe.
Tobbe var först inne i sitt skal första dygnen men bestämde sig sedan för att visa sin bästa och gosiga sida som han hade inom sig och blev då direkt adopterad. Innan flytt blev han kastrerad, vaccinerad, avmaskad och chippad. Han kommer från stället med de 28 katterna. 

Tompa
Stålgrå/blå liten kille. 
För tre år sedan, dvs år 2020, tog vi över 20 katter på ett ställe. Nu var det dags igen, utan djurförbud ocv hade mannen samlat på sig hela 32 st katter på nytt.
Nu räddas alla av Livbojen efter att Länsstyrelsen igen fick upp ögonen för mannen. 
Tompa är ca 6-8 månader gammall. Han har levt som innekatt hos mannen, det var mycket katter, få lådor, knappt någon mat och mycket smutsigt. Nu finns katterna i våra jourhem och börjat få bra mat och färskt vatten och hälsosam miljö vilket gjort dem att må mycket bättre. 
Totte är kastrerad, vaccinerad, chippad, avmaskad. 
Bor numera med Josefin och hennes sambo och deras nio månaders kisse, vi hoppas katterna kommer bra överens och kan hålla varandra sällskap då de är ensamma hemma, leka och mysa osv. 

Totte
Röd-vit hankatt. 
För tre år sedan, dvs år 2020, tog vi över 20 katter på ett ställe. Nu var det dags igen, utan djurförbud ocv hade mannen samlat på sig 32 katter igen.
Nu räddas alla av Livbojen efter att Länsstyrelsen igen fick upp ögonen för mannen. 
Totte är ca 1-2 år gammal. Han har levt som innekatt hos mannen, det var mycket katter, få lådor, knappt någon mat och mycket smutsigt. Nu finns katterna i våra jourhem och börjat få bra mat och färskt vatten och hälsosam miljö vilket gjort dem att må mycket bättre. 
Totte är kastrerad, vaccinerad, chippad, avmaskad.
Totte är tam, kelig och spinnig, inte så van att bli lyft.
Bor numera med sin nya familj, matte Lena-Maria med sambo och de har en till kisse som heter Monstret och är fem år gammal. 

Hilma, liten svart hona på tre år ca, hon kom till Livbojen som en av fyra katter från en äldre dam som har djurförbud men hade hamnat i en mycket tragisk situation med sitt liv och sina katter. 
Hon är blyg men går bra att ta upp, bära och hålla. Hon går på låda och gillar blötmat. 
Hilma ha flyttat till Ann och är numera innekatt i en villa. Hon fick fra ut tänder och det bekostade Livbojen, 7 285 kr på Arkens Zoo veterinärklinik, hon hade haft väldigt ont i sin mun men äntligen fick hon hjälp med det också förutom att vi även såg till att hon blev kastrerad, vaccinerad och chippad.

Henny och Hedda
Kommer från ett hem där kissarna från början var ca 40 st, efter ett djurförbud hos kvinnan 2012 har det dock kommit och gått en hel del katter, men tyvärr har Länsstyrelsen avlivat dessa - trots att de var tama och varje katt hade sitt namn. En fruktansvärd tillvaro för katterna som inte visste när och om de stog på tur för avlivning, de sista fem katterna hos kvinnan fick leva vidare via Livbojen och vi hade önskat att vi blivit kontaktade i ett tidigare skede för att rädda alla katter, men det blev vi tyvärr inte.
Kimberly och Kim som redan har en vuxen katt fastnade för båda bäbisarna har har nu adopterat dem båda, som innan försäljning blev baccinerade, avmaskade och chippade. 
 

Murre
Kom från ett hem där en kvinna fick djurförbud redan 2012, kvinnan som var nedsatt fysiskt kunde ej ta hand om sina katter och de förökade sig. Tyvärr har Länsstyrelsen avlivat ca 35 katter i hemmet, när Livbojen kunde räddat dem alla. Hon hade namn på alla katter, tyvärr avlivades de på plats trots att hon kunde klappa alla katter. Avlivades pga att de var "för skygga" och vem skulle inte bli vettskrämd då massa okända personer kommer in i ett hus och börjar rota runt.
Murre och Hedda och Henny och Himla var de sista fyra överlevarna och fick leva för att Länsstyrelsen inte kunde fånga dem i huset. De var dock tama när vi fick in dem. En mycket hemsk historia och Murre var bara en hårsmån ifrån döden. 
Numera bor Murre hos Jessica med dotter, han blir innekatt och det går jättebra meddelar nya matte som tog denna bild dagen då han landade i sitt nya hem.
Murre blev kastrerad, vaccinerad samt chippad innan han kom till sitt nya hem.

 

Martina
En mycket gosig social hona som är född 2015.
Kom till oss från en uppställsningsplats i Södra Sverige, var sedan tidigare kastrerad, vi ordnade så hon fick vaccination och chip samt avmaskning. 
Martina bor nu hos Morgan i Enköping, här blir hon innekatt och får två balkonger som kommer nätas in. 
Martina gillade inte andra katter så hon blev ensamkatt hos nya husse och komemr få gosa med barn varannan vecka vilket vi tror hon kommer gilla, hon är en mycket gosig och trevlig katt. 

Igor
En stålgrå/blå kille född 2019 (med en vit fläck på bröstet) 
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
En stor kille som har mycket energi i kroppen. Mycket kelig, mysig, tillgiven och vill vara med på allt, gillar inte att vara instängd utan vill med med i hemmet och bör så få vara i ett nytt hem. 
Har varit innekatt förut med undergivna kissar, det fungerade ej så bra.
Vill inte heller bo med barn.
Vill bo med stor yta, alternativt utekatt och med kissar som tål lite eller ensam.
Går bra att klippa klorna på.
Grundvaccinerad samt vaccinerad igen 230323, och veterinärbesikningen Numera, efter en prövotid, bor Igor med Anne i Vilsta-området i Eskilstuna. Familjen har sedan tidigare en vuxen hona och det visade sig att katterna blev vänner efter en test-tid i nya hemmet, nya matte blev rejält kär i Igor och här får han äntligen möjlighet til latt gå ut med, som han verklingen önskat. 

 

Freddie
Freddie gick ute vid en stuga i flera månader och ingen visste vart han bodde. Vi fångade in honom och han visade sig vara kastrerad, samt chippad men ingen var registrerad som ägare och trots många försök att hitta en ägare fick vi till slut ge upp.
Vi gav honom vaccination och en avmaskning. 
Vi sökte nytt hem för Freddie osh han bor numera hos Nga i en lägenhet där han blir innekatt, Freddie var väldigt rädd utomhus och passade inte riktigt som utekatt utan kommer förmodligen passa bättre som innekatt som han blir nu hemma hos nya matte. 
 

Mickel
Kattkille på tre år som förfrusit öronen. Örontipparna har nu trillat av och såren är numera helt läkta. Örontipparna kommer ej växa tillbaks utan en del av Mickels charmiga utseende är att han har små "musöron" istället för vanliga kattöron.
Mickel råkade illa ut när hans familj inte kunde ta hand om honom, han hoppade ut från ett fönster hos en kattvakt redan första dagen och kom till Livbojen senare i dåligt skick, och efter många veterinärbesök är han nu redo att söka nytt hem. Bara öronen påminner om den tuffa tiden i hemlöshet, han är väldigt gosig, mysig, tillgiven, van med andra katter, hund och är van att vara innekatt. 
Mickel blev såklart kastrerad och vaccinerad och chippad samt avmaskad i jourhemmet. 
Mickel bor numera i Kungsör och blir innekatt, han får ett tryggt hem och är nu chippad och kommer bli registrerad på de nya ägarna. Ett gott liv väntar honom nu! 

Kocken
Lite äldre lugn hankett som är svart.
Kom från en uppställningsplats via Länsstyrelsen. Troligen blivit lämnad i en lägenhet själv och ägarna stack ifrån honom. 
Väldigt tillgiven och snäll, gosig och social, har inget emot andra katter.
Är redan kastrerad sedan förut och vi har nu ordnat med ny vaccination samt chip o avmaskning. 
Kocken har flyttat hem till Stefan, här blir han innekatt och får mysa mycket med nya husse som längtat så efter en gosig kille att ta hand om. 

Disa
En katt som kom från en av Länsstyrelsens uppställningsplatser i södra Sverige, utan bakgrundsinformation. Ej märkt.
Vi lämnade in henne på kasterring men det visade sig att hon redan var kastrerad, vi har ordnat chip och vaccination och avmaskning.
Disa flyttade till Irma.
Irma med familj bor på landet vid en hästgård och de har sedan tidigare en äldre kastrerad hankatt. 
Nya ägare meddelar inom kort att det gått jättebra med Disa, hon är väldigt gosig och mysig och det går bra med henne i sin nya familj. 
 

Gizmo och Gösta
Förhoppningsvis några av de sista katterna i en stor koloni som vi jobbat i sedan 6 år tillbaks i tiden.
Några få bor kvar ikolonin, kastrerade, vaccinerade och märkta. Matade dagligen och krypin från väder och vind.
Killarna fick gå igenom kastrering, vaccination och märkning. Eventuellt är de bröder. 
De fick följas åt till livet på en gård, en nystart i livet men på ungefär samma villkor som förut, dvs utekatter med möjligheter till mat, kryp-in osv, som de är vana med. 
Numera bor killarna hos Ylva-Marie på en gård i Harbo utanför Uppsala.

Misan 
Lite hull är bra, eller hur... säger Misan som lurade oss alla när vi trodde hon var dräktig! Men tji fick vi. Lite reserver bara...
Misan kastrerades efter en koll, och fick även vaccination och chip-märkning och avmaskning. 
Misan kom från en uppställningsplats i södra Sverige och vi fick inte veta något om hennes bakgrund., Länsstyrelsen hade tagit hand om henne.
Fina Misan bor nu hos Alexandra och Joakim i Katrineholmdär hon blir innekatt och kommer få en massa gos och mys av sina nya människor. 

Märta
Svart honkatt. Ålder lite oklart. Hon kom från en av Länsstyrelsens uppställningsplatser i södra Sverige, utan bakgrundsinformation.
Funerade fint som innekatt i jourhemmet, var snäll mot ade andra katterna men inte beroende av någon kattvän direkt. 
Visade sig vara lite blyg första dagarna sedan släppte det och hon visade vilken kelig katt hon var. 
Märta har fått ett permanent hem hos Marie S. och hon har länge önskat en katt som sällskap, hon blir hos Marie innekatt. 
 

Filippa, Frans och Gordon
De tre syskonen var tre st av totalt totalt 23 st katter infångade i en koloni Malmköping.
Kattsyskonen kom till Livbojen under våren 2022 och hamnade i ett jourhem i Stockholm, en tjej som sedan tidigare hade två egna kissar.
Jourhemsmatte hade inte riktigt kunna bestämma sig om hon skulle behålla dem eller adoptera bort någon eller ej, så från april 2022 till mars 2023 har de varit i jourhemmet, men nu under slutet av mars 2023 har vi äntligen fått de goda nyheterna att alla tre kissar får stanna permanent i jourhemmet hos Liona, vilket vi är mycket glada för. Innan de kom till jourhemmet blev de tre ungkatterna kastrerade, vaccinerade och chippade samt avmaskade. Vi har fått otaliga bilder och filmer på hur bra de har det i nya hemmet och här ser ni lite av bilder från deras nya hem. 

Kiara
Jättefin gosig och social grå/blå hona från södra Sverige som kom till oss i Livbojen, då haltade hon lite lätt. Ålder oklart - några år gammal, inte så busig mera lugn och social även om hon inte verkar vara så gammal. 
Ortoped Bosse på veterinärklinik i Stockholm har efter utvärdering av röntgenbilder och full bedömning av Kiara 230227 beslutat att ingen operation eller annan åtgärd behövs Kiara är ej besvärad av höftkulan som inte sitter helt på sin plats.
Nu när Kiara äntligen fått en korrekt bedömning av sitt tillstånd kände vi att hon behövde få ett hem direkt.
Hon är fullt vaccinerad, kastrerad, chippad och avmaskad.
Hon gillar ej andra katter. Hon är kelig och social, gillar mat såsom mjukmat och torrfoder. Vill vara med i soffan och bör så får vara i ett nytt hem. 
Ida med sambo hörde av sig till Livbojen och önskade adoptera en lite lugnare innekatt som skulle passa i en lägenhet och utan andra katter. Det passade Kiara perfekt, hon gillade verkligen inga andra katter i jourhemmet. Och innekatt var väldigt bra för hon tivdes inne och pga skadan i höften.

Baccardi, Missan och Shack
Tre kissar som fått flytta in hos Sara på en gård i Husby-Rekarne, här får de bo i en idyll för katter på landet. De kommer få en egen byggnad där de kan få mat, vatten o mysiga sovplatser, första tiden är de instängda i byggnaden och vartefter de vänjer sig så får de komma och gå som de vill. 
Alla tre kissarna blev kastrerade, vaccinerade och chippade innan flytten.
Baccardi kommer från projektet i Långtora och Missan och Shack från projektet i Stallarholmen. På både dessa ställen har katterna bott helt och hållet som utekatter, med olika kryp-in, så kissarna är vana at ha sin frihet och ville fortsätta på samma vis.
(Slut på kattungar från de här två honorna i alla fall, och till våren kommer vi inte behöva fånga in massa små hemlösa kissar ute från dessa honor.)

Kitty
Svart-vit fin och social kisse, något blyg i början.
Hon är kastrerad, vaccinerad och chippad.
Söker hem som är lugnt och hon är i jourhemmet helt rumsren. Gillar både mjukmat och torrfoder. 
Kitty kommer från en uppstallningsplats i södra Sverige.
Kitty bor numera hos Tilda i Strängnäs och här kommer hon få mycket kel och mys med sin nya matte som länge sett fram mot en ny familjemedlem. 

Noppe
13 v gammal kattunge, en kille som fångats in med sin mamma Missan i Stallarholmen. Är en blyg kille men som kan lyftas med försiktighet. Kan klappas och hanteras. Dock rädd av sig, Ingen kattunge som just nu springer fram och tar kontakt. Behöver få landa i ett trygght hem för att kunna utvecklas socialt till fullo. Vill bo med tam katt och få stöd i sin sociala utveckling.
Noppe har hunnit få en vaccination, chip samt avmaskning. 
Noppe bor numera hos Malin som sedan tidigare har katten Kjelle, fd Gräddnos från oss. Förhoppningen är att de blir goda vänner och kan gosa och mysa när inte matte är hemma. 

Markus 
Markus är en snäll äldre kille som kom från en av Länsstyrelsens uppställningsplatser i södra Sverige. 
Markus tatuering var oläslig, han var kasterad. Vi ordnade nytt chip åt honom samt vaccination. 
Markus är ca tio år uppskattningsvis, en väldigt social och framåt kille. 
Markus bor nu i Sala hos ett par. Där får han bo på en gård med hästar, men kommer kunna vara både inne och ute. Till en början blir Markus innekatt sedan väntar livet på gården. 

Kevin
Kevin är en snäll äldre kille som kom från en av Länsstyrelsens uppställningsplatser i södra Sverige. 
Kevin var id-märkt 2013 så vi tror han är ca tio år gammal. Han var redan kastrerad då han kom, vi ordnade med vaccination. 
Han bor numera hos Anna M. som ensakatt, han gillade inteandra katter. Anna M. hade tidigare katterna Moses och Sessan från Livbojen, men de gick bort pga dels sjukdom och dels ålderdom. 
Anna hälsar att hon är mycket glad över sin nya kisse Kevin som är allt som hon kunnat önska sig, väldigt social och sällskaplig. Kevin blir innekatt. 

Mållgan och Hedwig
Två kissar från olika ställen.
Mållgan från en gård där gårdsägarna skulle behålla två st katter och kastrera dem och avliva resterande katter, ca 10 st. 
Mållgan var en blyg kille han fick kastrering, vaccin, chip och avmaskning. 
Hedwig hittades i Eskilstuna utanför ett bostadshus vid en port, räd och hungrig. Alla försök att hitta ägare har misslyckats. Hon blev kastrerad, vaccinerad och chippad samt avmaskad. Hon hade ingen märkning då hon hittades. 
Katterna fångade Nathalies hjärta då hon kikade på dem. Nu har båda flyttat hem till henne. Hon har haft katt från Livbojej för ca tio år sedan och är en stor djurvän, här kommer kissarna få det kanonbra! 
 

Håkan och Ludde
Kissarna kom till Livbojen med Sigge och Svante då matte inte längre kunde ta hand om dem pga sjukdom. De var utekatter men även inne med henen en del. 
Håkan är född 2016 och Ludde år 2018.
Katterna bor nu på en stor gård i norra Sverige där de kommer få komma och gå som de vill och vi har fått bilder på gården som ligger i en idyll, katterna kommer få ett helt underbart liv på landet.
Båda katterna var kastrerade, chippade och vaccinerade då de flyttade dit. 

Sigge född 2019
Sigge är mysig men lite rädd. 
Fyra katter från Jönköpings-trakten som kom till Livbojen då deras älskade matte fått en svår sjukdom och kommit in på ett hem. Tyvärr kommer de inte kunna komma hem igen utan behöver nu nya hem. De är inte så beroende av varandra men om någon vill ha två så går det naturligtvis bra. Det är Ludde, Håkan, Sigge och Svante.
De fyra killarna är kastrerade, chippade och vaccinerade samt avmaskade. 
De är STORA killar på ca sex kg. De har gått in och ut hos sin matte men varit inne mycket med, legat i soffan och levt ett fint kattliv fram tills matte blev sjuklig. 
Adopterad av Jessica J i Sundsvik. 

Svante född 2016
Svante är väldigt gosig och social.
Fyra katter från Jönköpings-trakten som kom till Livbojen då deras älskade matte fått en svår sjukdom och kommit in på ett hem. Tyvärr kommer de inte kunna komma hem igen utan behöver nu nya hem. De är inte så beroende av varandra men om någon vill ha två så går det naturligtvis bra. Det är Ludde, Håkan, Sigge och Svante.
De fyra killarna är kastrerade, chippade och vaccinerade samt avmaskade. 
De är STORA killar på ca sex kg. De har gått in och ut hos sin matte men varit inne mycket med, legat i soffan och levt ett fint kattliv fram tills matte blev sjuklig. 
Adopterad av Elin med sambo som bor i Surahammar, de har en till kisse som de tycker bode ha ett sällskap om dagarna och Svante som är van att bo med flera katter skulle förmodligen passa bra in där. 

Otis
Otis o Lucas!
Två killar som är två år gamla.
Söker hem gemensamt eller var för sig.
De är trevliga fina och sociala grabbar. Innekatter o rumsrena.
Kastrerade o vaccinerade o chippade.
Matte gick bort i julas och sedan efter en tid på anläggning hamnade de hos oss för att söka nya hem.
Lucas mer korthårig och med längre nos.
Lucas bor numera hos matte Denise, hon har haft katt från Livbojen tidigare och hon planerar att sätta GPS på Otis om han börjar att gå ut runt i ett lugnare område i Torshälla. 

Lucas
Otis o Lucas!
Två killar som är två år gamla.
Söker hem gemensamt eller var för sig.
De är trevliga fina och sociala grabbar. Innekatter o rumsrena.
Kastrerade o vaccinerade o chippade.
Matte gick bort i julas och sedan efter en tid på anläggning hamnade de hos oss för att söka nya hem.
Lucas mer korthårig och med längre nos.
Lucas bor numera hos matte Beatrice och hon har en lägenhet med innätad balkong där vi tror att Lucas kommer trivas jättebra!

Nappe
Född 2009.
Kommer från ett dödsfall.
Seniorkontroll 230203. 
på prov! 

Musse och Malte 
Robert som bor i Sala miste sin katt pga ålder och diabetes, han kände sig väldigt ensam och adopterade de två bröderna Musse och Malte som kommer bli innekatter i det nya hemmet.
Kissarna kom från ett kattehm i Södra Sverige som fått svårigheter med att placera ut alla katter och de kom till oss för att få hjälp.
Musse och Malte var kastrerade, dubbelt vaccinerade då de kom till oss. Vi ordnade med chip och avmaskning innan de kom till sitt nya hem.
Husse Robert berättar i en första uppdatering att kissarna är rädda nu i början, de har ätit lite torrfoder och han har lagt ut godisbitar runt om i lägenheten så de skall få lite roligt att söka efter. 

Ron och Pedro
Numera Snurre Sprätt och Boba Fett.
Ron kommer från Livbjen Södra där han i området sprang omkring hemlösa och var okastrerad och omärkt, Pedro var en av tre katter vi tog in från en annan förening som haft det svårt. Född 2022.
Ron ordnade vi med kastrering, vacc och märkning på och Pedro var redan fixad då han kom till oss.
Killarna träffades i jourhemmet och full fart uppstod och bus och lek från morgon till kväll. Killarna har fått flytta till Kajsa med sambo som sedan tidigare har katterna Kajsa och Link via Livbojen. 
De fyra har nu fullt upp att bekanta sig med varandra och inspektera den stora villan där det finner flera våningar och många rum att gå igenom. 

Fluff
En långhårig hona på ca 8 månader. Syskon med Strimma och Splitt från Långtora..
Hon kom från en gård som ca 5 månaders unge. Hos oss har hon blivit kastrerad, vaccinerad dubbelt och chippad.
Hon är en skygg katt som måste lära sig bli helt trygg genom en trygg katt i sitt nya hem. Hon vågar mer och mer, vara framme vid maten, nosa på handen osv men sedan behöver hon hjälp för att komma längre. Hon är helt rumsren, gillar både mjukmat och torrfoder.
Hon vill bo med någon som kan ge henne tid och Fluff har fått ett hem hos Linda M. som sedan tidigare har två äldre tama katter som förhoppningsvis kommer ta hand om Fluff och lära henne blir en helt trygg liten kisse. 
 

Splitt och Strimma
Två kattungar som togs från projektet i Långtora, där vi tagit omhand flera katter från en gånd, där de förökat sig och ingen hade kastrerat katterna eller gett dem veterinärvård (det tredje syskonet heter Fluff och är bokad).
Dessa två blev under tiden hos oss 6 mån och blev då direkt kastrerade, vaccinerade ggr två samt chippade och avmaskade. De bor nu i Torshälla som innekatter hos nya matte Wilma och husse Morgan. De är rädda men gör hela tiden små framsteg vi hoppas de blir helt tama med tiden. 

Milla 
Detta är en tjej på ca 1,5 år. Hon föddes på en gånd där katterna matades regelbundet och hade en skulle där de kunde hålla sig borta från regn och blåst. De blev dock aldrig kastrerade, fick ingen veterinärvård och vi örde att av gänget skulle 4 st få leva resten skulle skjutas.
Nu kommer alla i gänget utom två att komma till Livbojen för att hitta nya hem, två kastreras med vår hjälp och återvänder till gården. Allt detta jobb med alla åtgärder för att katterna skulle komma undan med livet i behåll och det skulle bli det bästa för alla katter, nu har flera års buskavel på denna gård gått i graven som tur är och vi pustar ut för katternas skull.
Milla är gosig och social, spinner när jourmatte klappar henne. Hon är dock lite svår att lyfta upp ännu. Hon har inget emot andra katter. Med hudar vet vi inte hur hon reagerar. Hon har inte träffat barn eller blivit klappad av barn. 
Milla är kastrerad, vaccinerad, samt avmaskad och chippad.
Adoptionskostnad 1500 kr.
Milla har nu flyttat till Vilma och Morgan i Torshälla som sedan tidigare har Sam o och Rosie (Splitt och Strimma) från samma ställe. Så nu har familjen tre katter från samma ställe och vi hoppas att Mlla som är lite tamare skall visa Sam och Rosie vägen att bli helt trygga. 

Tiger och Bullen
Båda killarna fångdes in i det projekt vi hållt på med i många år där det finns en man som matar katter på sin tomt, vi tar in alla okasterade och kastrerar och omplacerar eller så får de stanna hos mannen på tometen där de matas dagligen och har bodar mm som de bor i. 
Inan killarna flyttade blev de via Lvbojen kastrerade vaccinerade och märkta. 
De bor numera på gården hos Tess som tidigare har stallkatterna Mars och April, April har blivit helt tam och bor numera inne. Om dessa katter blir tama får de också komma in vi får se vad de väljer.

Sotis
Helsvart hankatt född 2014. Han är 9 år gammal. 
Sotis är en kille som varit med om en hel del turer i sitt liv, han föddes hos ett par där det var mycket katter, han vandrade iväg från hemmet i omgångar, han blev efeter några år kastrerad och tatuerad i örat och har de sista två åren levt ute mest hela tiden vid en matplats där hemlösa katter kommit och gått.
Sotis är ändå en mjuk fin kille som börjar spinna och kela vid beröring. Första intrycket är att han är en rädd grabb men när man gosat med handen ett tag kan han inte hålla sig o börjar spinna o mysa.
Han gllar andra katter. Han gillar dock inte hundar, rymde från hemmet under sista tiden pga en hund han ej tyckte om.
Nu är han åter hos oss efter flera turer och även dödsfall inom familjen då matte tragiskt gick bort.
Sotis är kastrerad, tatuerad och via Livbojen gavs han vaccin-påfyllnad samt avmaskning efter tiden ute i industriområdet. 
Sotis bor numera med matte Gudrun i en lägenhet i Torshälla där han i trygghet och värme förblir innekatt. Gudrun saknade nu katt efter att ha haft katt nästa hela sitt liv, vi hoppas de blir bra kamrater och får sällskap av varandra i många år framöver. 

Chilla och Cola
Kattmamma som kom till Livbojen däktig, hon hade bara en unge i magen och det var lilla pojken Cola. De och flera andra i samma gäng satt på en uppställningsplats och hade ingenstans att ta vägen. 
Mamma och ungen blev vaccienrade, avmaskade och chippade mm och bor numera tillsammans i ett permanent hem hos Melina med familj, familjen hade länge önskat sig ett par katter och vad passade bättre än att ta sig an en liten fin kattfamilj.
Båda kissarna var sociala och fina katter som passade bra i en familj. 

Lycka
Vackra långhåriga katten Lycka.
Hon är sista katten från en samlare där vi hållit på i ca två år. Eftersom hon var svårast att få in och var kvar längst o det inte var några katter kvar blev hon tam på kuppen med den gamla mannen och kvinnan.
Har fått gå in o ut i ett ruckel/skjul/sk hus i flera år och fött flera kullar med ungar som ofta dränktes i regntunnan. Vi kunde iaf rädda de sista två ungarna som fick hem för några månader sedan.
Nu är Lycka kastrerad o vaccinerad och chippad samt avmaskad och söker hem!
Hon är rädd av sig men kelig, som ni ser på bilden.
Helt ovan med hundar och barn. Går bra ihop med andra katter men kan tänka sig att bo som ensamkatt med i hushållet. Ej beroende av andra katter i tillvaron.
Vem kan tänka sig ge henne ett permanent hem?
Hon är nog 2-3 år gammal ca.
Nu har Lycka flyttat, och kan man tänka sig att hon hamnade hos ett par som har släktingar som äger katten Albin, som är från samma ställe som Lycka själv är. Kan det vara hennes son eller kusin eller något sådant?
Lycka bor hos det äldre paret i en trerumslägenhet numera. 
(Adoptionen gick via Madeleine)

Bagheera
Bagheera söker nytt hem!
Här har vi en grabb som är blyg i början men med lite godis och massa klappar så inser Bagheera så småningom att detta inte var så dåligt minsann!
Bagheera kom först till ett hem där det redan fanns en katt, och efter mycket om och men så drogs slutsatsen om att nog inte trivs med att ha en kattkompis. Han vill ha sina människor för sig själv, denna grabb!
Bagheera är social, närgången och pratglad när han kommit ut ur sin blyghet. Han behöver alltså ett hem som erbjuder mycket tålamod. Han älskar att leka med vippor och bollar!
Han är väldigt medgörlig vilket lett till att han blivit tränad och van vid att gå med H-formad sele och koppel inomhus. Bagheera kan sitta på kommando, lystrar till sitt namn och är en nyfiken liten filur!
Han är kastrerad, chippad och har fått alla sina vaccinationer. Han är ett och ett halvt år gammal.
Han äter MJAU blötfoder i sås och Pure Natural Sensitive torrfoder.
Nu bor Bagheera med Helene i ett hus som ligger vid Finska Hembageriet i Eskilstuna, redan första dagen gjorde han sig installerad och började mysa ner sig i soffan hälsar Helene.

Kajsa
En honkatt på ett par år. Hon dök upp i Torshälla där personer sett henne springa runt i ca ett år utan att veta om hon hade ett hem, hon matades här och där. Till slut tog ett par med hund och katter in henne i sin lägenhet, de försökte föra ihop henne med familjens egna djur men det har inte fungerat, så hon kom till Livbojen för att hitta ett nytt hem istället.
Upphittarna uppgav att hon var omärkt och vi chippade henne, men sedan framkom det att hon redan hade ett chip så nu har hon två chip. Det första chipet var registrerat på en ägare i Torshälla som påstod sig ha gettt bort Kajsa till en kvinna i en stad långt bort från Eskilstuna. 
Kajsa är gosig social och trevlig. Hon vill bo i ett hem utan andra djur, alltså ej andra katter eller hund. 
Hon kan vara lite bestämd ibland men är för det mesta en kelig tjej, har lite svårt för att stoppas in i transportbur. Gillar annars att vara med och mysa och gosa med människor. 
Kajsa bor numera hos Safana som är läkare och bor i en liten mysig lägenhet. 
Kajsa som inte gillar andra katter behövde få bli ensamkatt i nya hemmet, och det har hon nu blivit, och vi är gladda för det hon får bara matte att rå om och slipper annan konkurrens om kel och mys. 

Luna
Söta fina Luna, togs omhand av en familj som inte hade förmågan att ta hand om henne och henens tre kattungar. De har nu fått egna permanewnta hem. 
Hon ville bli utekatt och vantrivdes som innekatt därför fick hon till slut ett sådant hem, med möjlighet att kunna gå ut hos 
Är helt rumsren i jourhemmet.
Hon är van vid barn och gillar barn men tycker det är jobbigt med för stökigt kring sig.
Hon är social och mysig men går undan om det blir för mycket.
Luna bor numera hos Jennie med familj i ett hus i utkanten av Hällby, i familjen finns tre barn och lilla katten Cava ett år.
Vi tror Luna kommer gilla att fortsätta bo i en stor familj och kunna gå in och ut som hon önskar.
Innan hon flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Vala 
Född 2016 och enligt registreringen är hon en äkta Toyger katt (ovanlig kattras)
Problemet var att hon sedan hon hittades i Strängnäs inte kunde spåras till en ägare (chippad men ej registrerad). Vecka efter vecka satt Vala i jourhem och vi försökte hitta en ägare.. 
Vi fick fram att hon var från Frankrike från början. Den person som fött upp Toyger på det stället i Strängnäs där hon hittades i rätt dåligt skick, förnekade att det var hennes katt, vilket var mycket märkligt. 
Försök till att finna ägaren gjordes via fb, telefon, nätet, kontakter osv. Till slut upphörde våra försök då den troliga ägaren drog sig undan utan att svara på olika forum.
Vala förtjänade ett nytt hem, hos någon som kunde älska henne, inte som utslängd på gatan. Hennes stressproblem med att slicka bort päls behövde försvinna så enligt veterinärbedömning var det viktigt att få ett hem till henne (var inget medicinskt problem - endast psykologiskt).  
Vi har kastrerat o vaccinerat henne samt avmaskat.
Vala visade sig inte gilla andra katter så ett hem utan andra kissar var ett måste. 
Vala bor numera hemma hos Susanne och vi har fått rapporter om att det hela går jättrebra, Vala är ett utmärkt sällskap som gillar att vara med på allt, ligga i soffan, på elementet och sover till och från i sängen. Matte är mycket nöjd med sin nya familjemedlem. 

Frejdis och Minnie
Hälsning från stallkatterna som fått hem i stall!
"Idag flyttar Minnie och Frejdis in hos oss på gården. De är inga huskatter utan stallkatter. De har levat hela sitt liv fritt ute som stallkatter. De är skygga och osociala. Frejdis har förlorat ett öga efter en skada och opererades för några månader sedan. Vi vet inte hur gamla de är. Minnie bodde på en gård och hade en kull efter kull kattungar, levde långt ifrån människan. De båda är nu kastrerade och vi hoppas de kommer att trivas här.
Vi hämtade dem hos Livbojen för hemlösa katter
Hundarna är måttligt förtjusta, men sakta men säkert ska de introduceras.. Hoppas det kommer funka lika bra med katterna som med hönsen och pappegojan. Stjärna och Tiny är hyfsat kattvana.. Blixtra å Elsa blir utmaningen."
(Frejdis och Minnie blev såklart kastrerade, vaccinerade och chippade innan de fick ett gemensamt hem)
(OBS Frejdis öga togs bort efter en skada, Livbojen bekostade hela operationen). 

Karin och Jane 
Karin kom från en uppstallningaplats i södra Sverige och Jayne kom med sina två kattungar(Bamse och Claudia), också från en uppstallningplats.
Janye roade sig med att hänga i gardiner - därav det fina passande namnet på henne! 
Tjejerna blev kastrerade, vaccinerade och chippade, de träffades i jourhemmet och fick följas åt till ett stall i Tystberga där de kommer fungera som rått-jägare på gården hemma hos Therese.
Jaynes kattungar blev helt tama och mysiga.
Jaynes och Karins osäkerhet för människor hoppas vi försvinner när de får sppringa fritt och inte blir instängda och pressede i en liten lägenhet.

Bamse och Claudia
Kattungar till mamma Jayne. Jayne var en förvildad mamma och fick sina ungar på en för oss okänd plats, de kom tillsammans till oss på Livbojen för att finna egna hem.
Innan de flyttade blev de vaccinerade dubbelt, chippade loch avmaskade.
Bor numera hos Amanda och Jesper i en lägenhet i Eskilstuna, kommer få följas åt genom livet precis som vi önskade dem!

Prince
Vackra killen Prince har nu fått ett permanent hem, efter mattes tragiska bortgång.
Han är en långhårig svart mycket fin hankatt.
Han är kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Han är runt 6 år gammal.
Han har levt som inne- och utekatt med sin matte men tyvärr gick hans matte bort och nu behöver han ett nytt hem.
Han är social, kelig, mysig och vill vara med på allt och vara överallt i hemmet, vill ni inte ha en aktiv katt är detta inget för er. Han vill även vara med när det vankas mat.
Pnince bor nu hos sin nya matte, hos en äldre dam. Där början har redan göra sig hemmastadd och sover i soffan och myser in sig. 

Frans och Evert
På en gård i Malmköping hade en okasterad katthona dykt upp och fött två kullar med kattungar, alla dessa fanns kvar på gården och det hade blivit för mycket katter på en och samma gång. Flera år tidigare har Livbojen också tagit omhand katter från denna gård.
Denna gång var katterna tama och välmående och efter en överenskommelse med gårdsägarna blev det en jättebra lösning, mamma-katt och en vuxen unge flyttar åter till gården efter både blivit kastrerade och resten får hem via Livbojen efter de åtgärder de behöver innan de flyttar. 
Frans och Evert var mammans två stora pojkar från tidigare kull, och även Rebus (samt ett syskon som får flytta åter).
Frans och Evert kom till Sofie G som kommer hålla kissarna som innekatter i ett stort hus, huset ligger för nära vägen så killarna kommer fortsätta livet tillsammans i ett rymligt hus vilket vi tror passar dem perfekt.
Innan flytt belv de kasterade, vaccinerade och märkta samt avmaskade. 

Rebus
På en gård i Malmköping hade en okasterad katthona dykt upp och fött två kullar med kattungar, alla dessa fanns kvar på gården och det hade blivit för mycket katter på en och samma gång. Flera år tidigare har Livbojen också tagit omhand katter från denna gård.
Denna gång var katterna tama och välmående och efter en överenskommelse med gårdsägarna blev det en jättebra lösning, mamma-katt och en vuxen unge flyttar åter till gården efter både blivit kastrerade och resten får hem via Livbojen efter de åtgärder de behöver innan de flyttar. 
Rebus var mammans ena stora pojke från tidigare kull, och även Frans och Evert, samt ett till syskon som får flytta åter till gården.
Innan flytt blev han kasterad, vaccinerad och märkt samt avmaskad. 
Vackra Rebus bor numera hos Carina K som sedan tidigare har en kisse.

Gänget i Malmköping: Mamma-katt får med en stor son från den förra kullen flytta tillbaks hem till gården, kastrerade märkta och vaccinerade såklart.
I den här yngre kullen placerades alla ungar ut till nya hem. Efter dubbel vaccination, chip och avmaskningen har denna söta lilla tjej fått flytta till Jeanette Höglund i Stockholm, som har varit känd från Tunnelbanan på TV samt driver den fantastiska organisationen "Vid din sida" som hjälper hemlösa äldre personer på gatorna i Stockholm. 

Gänget i Malmköping: Mamma-katt får med en stor son från den förra kullen flytta tillbaks hem till gården, kastrerade märkta och vaccinerade såklart.
I den här yngre kullen placerades alla ungar ut till nya hem. Efter dubbel vaccination, chip och avmaskningen har denna söta lilla tjej fått flytta till

Gänget i Malmköping: Mamma-katt får med en stor son från den förra kullen flytta tillbaks hem till gården, kastrerade märkta och vaccinerade såklart.
I den här yngre kullen placerades alla ungar ut till nya hem. Efter dubbel vaccination, chip och avmaskningen har denna söta lilla tjej fått flytta till

Tigra, Pussie och Pricken
Svart-vit kille. 
Ungkatt på 8 månader som bodde på en gård där hon och hennes kompisar matades regelbundet, men de fick aldrig veterinärvård i form av kastreringar, vacc eller chip, avmaskning eller likande. De på gården hade placerat ut några kattungar till nya hem men flera blev kvar på gården och nu skulle alla utam fyra st få behålla livet. Fyra st skulle få leva och resten avlivas hade man bestämt.
Livbojen kom in för att hjälpa katterna! 
Vi har flera stycken inne nu som är kastrerade vaccinerade, chippade, samt avmaskade. De hade ingen öronskabb, och alla visade sig vara rumsrena.
Katterna är blyga av sig men ej förvildade. De går ej att bära upp, men det går att klappa och gosa med dem. De är ovana med att lyftas och behöver få träna på det ett steg i taget. 
Jeanette som har ett stall i Järfälla i Stockholm behövde några kissar till sitt stall där de kommer få vara mycket med människor i uppvärmt utrymme och därefer slussas ut på gården.
Vi tyckte det jättebra för några av det här gänget som var lite blyga, samtidigt inte helt sjygga och som varit vana att bo på ett liknande ställe innan. 
De tre kommer få mycket uppmärksamhet av alla personer som jobbar i stallet och det finns många som tar hand om dem, vi hoppas kissarna och människorna nu komemr trivas tillsammans. 

Tabitha
Bruntabby och vit. Liten i storleken. 
Ungkatt på 8 månader som bodde på en gård där hon och hennes kompisar matades regelbundet, men de fick aldrig veterinärvård i form av kastreringar, vacc eller chip, avmaskning eller likande. De på gården hade placerat ut några kattungar till nya hem men flera blev kvar på gården och nu skulle alla utam fyra st få behålla livet. Fyra st skulle få leva och resten avlivas hade man bestämt.
Livbojen kom in för att hjälpa katterna! 
Vi har flera stycken inne nu som är kastrerade vaccinerade, chippade, samt avmaskade. De hade ingen öronskabb, och alla visade sig vara rumsrena.
Katterna är blyga av sig men ej förvildade. De går ej att bära upp, men det går att klappa och gosa med dem. De är ovana med att lyftas och behöver få träna på det ett steg i taget. 
Tabitha bor numera med Simon och katten Edgar som också kommer från Livbojen, från Bengal-projektet. 
Simon har lämnat en första rapport om att det går framåt med Tabitha som äter, dricker, går på lådan och katterna har hälsat på varandra utan morr och fräs. 

Dolly
Bruntabby och vit, gulligt ansikte med runda ögon. Vita små strumpor på framtassarna. 
Ungkatt på 8 månader som bodde på en gård där hon och hennes kompisar matades regelbundet, men de fick aldrig veterinärvård i form av kastreringar, vacc eller chip, avmaskning eller likande. De på gården hade placerat ut några kattungar till nya hem men flera blev kvar på gården och nu skulle alla utam fyra st få behålla livet. Fyra st skulle få leva och resten avlivas hade man bestämt.
Livbojen kom in för att hjälpa katterna! 
Vi har flera stycken inne nu som är kastrerade vaccinerade, chippade, samt avmaskade. De hade ingen öronskabb, och alla visade sig vara rumsrena.
Katterna är blyga av sig men ej förvildade. De går ej att bära upp, men det går att klappa och gosa med dem. De är ovana med att lyftas och behöver få träna på det ett steg i taget. 
Dolly bor numera med nya matte Ella som har en liten fin fem månaders katthona som heter Elsa och de här två kommer ha det mysigt med varandra i lägenheten, då matte är iväg och pluggar om dagarna. På sikt finns planer att flytta till hus på landet så kissarna kan dfå vara ute. 

Jasmine
Upphittad i Fröslunda i Eskilstuna och ägare söktes flera veckor, hon var omärkt men kastrerad vid upphittandet.
Hos Livbojen blev hon vaccinerad och chippad samt avmaskad.
Bor numera hos matte Sandra med man ocj tre barn. Hon blir innekatt och får ett tryggt fint liv med en familj som länge sett fram emot att få ta hand om en gullig liten familjemedlem. 

Klara och Kajsa
Båda katterna kommer från södra Sverige där de på olika håll omhändertogs av Länsstyrelsen för att sedan komma till jourhem inom Livbojen.
Båda två var lite rädda av sig, mest Kajsa.
Katterna var i samma jourhem och lärde känna varandra.
Nu har båda flytat till Alexandra och Jonathan med hunden Kelly.
Innan de flyttade blev de kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade.