livbojen logga fb

Stig och Irene
Två av mamma Ambas ungar, kom till Livbojen då de låg i mammas mage. 
Kattungarna är klara för flytt och är 13 v.
De har blivit vaccinerade två ggr samt chipmärkta. 
Samtliga är mysiga, sociala och busiga!
Stig; svart-vit hane.
Irene; svart hona. 
Syskonen har flyttat till samma hem, hos Filip o Rebecka i Huddinge. De blir här innekatter och kattungarna har redan börjat leka och vara hemmastadda på någon dag. 

Magda
Drottningen av Magda kolonin! Veterinären tror hon är ca 10 år gammal men är i väldigt bra skick, de kunde inte hitta något fel på henne iom att hon undersöktes då hon kastrerades, endast cystor vid äggstockarna som opererades bort iom hennes kastrering.
Vi tror hon är huvud-modern till alla kattungar som föddes på gården i Näshulta där vi räddade 44 katter, varav 41 fick hem via Livbojen och 3 st fick återvända till gården som kastrerade stallkatter. 
Magda är tam, men inte helt tam så som många menar med tam. Hon har lite svårt för att bli lyft, det är väldigt ovant för henne.
Hon är spinnig och social, men är inte den som rusar fram, går du fram till henne försiktigt och klappar henne börjar hon att spinna. Efter alla år på gården är en massa katter runt henne onödigt, hon trivs bra som ensamkatt eller med någon snäll icke-dominant kett vid sin sida, helst en kastrerad hankatt.
Hon är tålmodig, kan ibland ligga och vila och bara slappa, vänta på mat eller bara vara i närheten av en.
Jättefin dam som verkligen behöver få några år att vila ut då hon levt ett tufft liv på gården, även om hon fick mat dagligen och fick vara inne i ladan med hö och värmen från djuren gjorde det gott för henne så födde hon kull på kull och blev sliten med tiden.
Vackra Magda behöver nu några år av ett härligt pensionärsliv!
Hon är rumsren i jourhemmet. Behöver inte gå ut vill vara inne i värmen. 
Vem kan ge henne det liv hon förtjänar?
Adoptionskostnad seniorprs: 500 kr.
Är fullt vaccinerad, cippad, avmaskad och kastrerad. 

Mysiga tjejen Godis söker permanent hem!
Godis är 4 år och svart med halsband. Hon är otroligt gosig social och mysig. Hon älskar att ligga i knäet och vara med överallt. Är ok med andra katter men bor gärna själv. Hon har varit utekatt förut men verkar trivas väldigt bra inne med.
Godis är kastrerad o vacc o chippad samt avmaskad. För intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter och vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda Godis. Adoptions kostnad 1500 kr.
Tack på för-tass - finns i jourhem i Hållsta i Eskilstuna.

Amba

Ambas fyra ungar 

Mamma Mira med 5 ungar
Kattfamilj som räddades av Livbojen Södra i Kalmar, Ronneby och därefter kom till Eskilstuna då mamma Mira var kasterrad och kattungarna nått en ålder av 12 v.
Ungarna var vaccinerade en gång, hade blivit chippade samt fått avmaskning.
Mamma Mira hade kastrerats, fått chip samt vaccination och avmaskning. 
Mira - 
Pluto -
Vilda -
Matilda -
Sally -
Maja -

Nox och Luna
Kattungarna kom från en uppstallningsplats via Länsstyrelsen i södra Sverige, de två kom separat med möttes då de landade i ett jourhem hos Livbojen.
Båda två behövde behandling med ögondroppar och spacialmat för magen (diarre) och behandlades med stronghold samt fick mycket god mat och omsorg av jourmatte tills de blev stabila i måendet och lade på sig i vikt. 
När de båda blev stabila så fick de flytta till samma hem hos jourhemmets bror och sambo. De hade verkligen förberett ett fint hem för sina nya familjemedlemmar med allt de behövde och de har redan gjort sig hemmastadda och husse har uppdaterat med bilder och berättelse kring hur det gått sedan de kom, Luna som var helt tam blev omgående bekväm, Nox som var rädd av sig tog lite mer tid på sig men gjorde fina framsteg redan efter kort tid.
Kattungarna blev fullt vaccinerade, chippade och avmaskade via Livbojen.