livbojen logga fb

Mulle Meck
Kolla in blicken på den här goa killen kan man bli sötare?
Mulle Meck är fortfarande lite blyg, men tycker om att bli klappad, då rullar han runt och vill bli kliad på magen. Lite gulligt skelögd.
Han vill bo inne i alla fall till att börja med
Fungerar som ensamkatt men också med andra kissar.
Mulle Meck bor numera hos sin nya familj i Katrineholm och där får han en kattkompis, vi har redan fått bilder och film på att Mulle kommer bra överens med den nya kattkompisen i hemmet och verkar trivas bra!

Nanna och Idun
Katthonor som fångades in i ett bostadsområde i Årby i Eskilstuna, där det födits kattungar under förra året och en person matat hemlösa katter under en tid. Oklart hur många eller vilka som fanns på platsen, de levde i en ogästvänlig miljö med många faror såsom trafik och kyla mm som hotade deras liv.
In fångades bla Nanna och Idun som visade sig vara förvildade katthonor som under oklar tid hade levt och matats i området.
Tjejerna är numera kastrerade, vaccinerade och chippade, de blev aldrig tama innekatter utan bor numer som stallkatter hos Cornelia och Åsa osm har ett stall där vi hoppas tjejerja skall finna trygghet och även kunna få sin frihet så de får springa som de vill på stora marker men med mat och imsorg av sina ägare. 

Lorenzo
Hittades som hemlös utomhus, men har säkert haft ett hem någon gång i tiden, då han börjat återupptäcka hur mysigt det är att vara inne med människor. Han vill bli klappad och kliad, och njuter av det.  Är en stor charmig kille på 3-4 år, har en gullig vit liten svanstipp.
Blev via Livbojen kastrerad o vaccinerad o chippad o avmaskad.
Bor numera med Oskar och sambo. 

Lucy
Omplacerad igen då hon ej kunde bo kvar i nya hemmet hos Anna som först adopterade henne, hon märkte att Lucy behövde vara utekatt. 

Lucy är en nätt och gosig kattflicka, född 2022, med mycket energi och behöver mycket stimulans. Hon behöver bo i ett hus (inte lägenhet) med andra katter och gärna tillgång till utevistelse efter en tid. Hon fungear bra med barn. 
Hon är kastrerad, fullt vaccinerad, chippad samt avmaskad. 
Bor numera hos Lennart i Solmyra, där hon även får sällskap av hans andra katt. Lucy kommer få kunna gå ut med tiden då hon kommer bo på landet med mycket skog och fina marker runt sig. 
 

Aska
En blyg men klappbar och snäll hona på ca 10 månader. 
Kommer från en kvinna i södra Sverige som inte kunde ta hand om henne längre. 
Vill bo med en snäll och tam kattkompis som hon kan få leka med och vara trygg hos. Kommer utvecklas fint med trygghet tid och sällskap. 
Är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad, helt rumsren. 
Bor numera hos Therese med sambo i Västerås, där hon får en 10 årig  lekfull kattkompis vid namn Figaro, vi hoppas de två kommer bli goda vänner. 

Dolly och Viktor
Två söta kissar, mamma Dolly (längst bort) född 2021 och hennes unge och Viktor, född juni 2023. Försiktigt klapptama om man är lugn med dom. Vana att vara både inne och ute. Kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade.
De två kissarna samt Vega hämtades hos en äldre dam som bodde på landet och inte kunde ta hand om sina katter längre.
Katterna bor nu hos Max S. med sambo på landet i en villa. 

Vega 
Vega, en söt tjej på 9 månader, lite blyg och tveksam vid klappar men tycker det är roligt att leka med kattvippor och bollar. Behöver en kattkompis, går bra med andra katter. Kastrerad, vaccinerad, avmaskad, chippad.
Är rumsren och leverans klar. Finns i jourhem i björsund Strängnäs.
Vega kom med mamma Dolly och syskonet? Viktor, Livbojen hämtade de tre efter et larm från en släkting om att kattägaren, en gammal dam, inte längre kunde ta hand om kissarna längre.
Vega bor numera med Mona som sedan tidigare har en katt från Livbojen.

Jessie
En social och trevlig katthona som vill vara ensamkatt, hon har visat att hon inte gillar andra katter. 
Jessie blev kvarlämnad o övergiven när en gård såldes, köparen till stället ville inte ha katt. Jessie bodde i ett dragigt uthus utan dörr. I somras sågs Jessie med en kattunge, som senare hittades död. En snäll granne gav henne mat, bolåda  och larmade oss. Jessie trivs som ensamkatt och är väldigt kelig o gosig.
Jessie blev via livbojen kastrerad, vaccinerad och chippad, hon fick bo som ensamkatt som hon ville. 
Jessie bor numera i Köping hos Maarit med familj. 

Julius, numera Kalle
Katthane som hittats ute i vinsterkylan, ingen har hört av sig på de efterlysningr som gjorts.
Han har blivit vaccinerad och chippad samt avmaskad av oss.
Trivs som innekatt, är lugn av sig, vill vara med andra katter men inte med barn.
Bor numera med Eric och Linda som har två honkatter sedan förut, de har skickat sms med uppdatering om att det går jättebra med honom och att han fått byta namn till Kalle. 
 

Mini
Upphittad i södra Sverige där hon var hemlös, blev matad av en kvinna under en tid och fick därefter komma till akutjourhem hos Livbojen södra, därefter till Eskilstuna i jourhem.
Mini har stabiliserat sin vikt och blir nu kastrerad, vaccinerad och chippad samt avmaskad. Hon är en äldre katt, kanske mellan 5-10 år. 
Mini har flyttat till sitt hem i Sthlm där hon får bo med andra katter samt en hund, vi hoppas det hela kommer gå bra, Mini är väldigt lugn mysig och stabil i sitt psyke så vi har goda förhoppningar om det. 

Daisy
Kattmamma till fem underbara kattungar som flyttat hemifrån och börjat livet på egen tass.
Daisy blev kastrerad, vaccinerad och chippad efter att ungarna flyttat. 
Daisy är en social, trevlig och snäll stor honkatt med raserna Manie Coon och Norsk Skogkatt i sig, därav en ganska stor hona som kommer kräva lite pälsvård.
Är helt rumsren. Är inte så förtjust i andra katter så hon önskar hem som ensamkatt där hon får husera ensam och få all uppmärksamhet av en människa.
Det får hon nu när hon flyttat till Robin W. som adopterat henne, han bor i en lägenhet i Eskilstuna och det var kärlek redan vid första ögonkastet mellan husse och katt!
 

Fluff och Jayne, numera Pepsi och Zoey
Två kattungar från kattmamma Daisy, syskon är Charly, Loppan och Sötis.
Kom från ett hem där personen inte längre kunde förmå att ta hand om sina katter. 
Bor numera med Linda J och familj. Vi har fått uppdatering att kisaarna mår bra och leker och har det fint i sitt nya hem. 
De blev fullt vaccinerade, chippade och avmaskade. 
 

Charly och Loppan
Två kattungar från kattmamma Daisy.
Kom från ett hem där personen inte längre kunde förmå att ta hand om sina katter. 
Bor numera hos Sara med familj, dde bor i ett hus på landet och ev kommer katterna kunna vara ute då de är stora och kastrerade. 
De blev fullt vaccinerade, chippade och avmaskade. 

Trollet
En kattunge från mamma Daisy.
Kom från ett hem där personen inte längre kunde förmå att ta hand om sina katter. 
Fick stanna i jourhemmet hos Elin med familj och tre st hankatter som redan bor där sedan förut. Hon blev fullt vaccinerad, chippad och avmaskad. 

Molly
Född den 11e juli 2022, kom till Livbojen då hon inte längre kunde tas omhand i den familj hon växt upp i.
Är van med andra katter, är en snäll, mjuk och mysig katt men lite avvaktande i början, lite försiktigt sätt. Inget för en barnfamilj.
Helt rumsren, kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Bor numera hos Annelie och Per med katten Maximus, de bor i ett lugnt villaområde och kan med tiden erbjuda en fin utomhus miljö för Molly om hon önskar gå ut. 

Pixie och Pontus
Söker hem tillsammans. Som ni ser på bilderna älskar de varandra och går gärna tillsammans som parhäster och slingrar svansarna kring varandra!
Pixie är mer framåt och drar med sig Pontus som är mera blyg i sättet.
Vi tror de är syskon och ca 2-3 år gamla. Innekatter och är helt rumsrena.
Innan de flyttade blev de kastrerade, dubbelt vaccinerade, samt chippade och avmaskade. 
Kissarna bor numera hos Daniel W i en villa i Kungsör, där de kommer få mycket kärlek och uppmärksamhet av nya husse och få stora ytor att röra sig på. 

Puma
Svart fin honkatt. Puma fick flytta en gång, kom sedan åter till Livbojen då hon inte kom överens med den andra kissen i nya hemmet (som också kom från Livbojen men från ett annat ställe från början). 
Super gosig och social, gillar andra katter, ca två år, kom med ett gäng från Skåne, vill nog inte vara ensamkatt, bästa kompis med Pixie och Pontus i jourhemmet.
Kastrerad, chippad, vaccinerad o avmaskad. Söker permanet hem, smsa 
Puma bor numera med Malin och familj i en villa i Skogstorp. 

Grålle, numera Atlas
Stålgrå/blå hankatt med en vit prick på bröstet.
Lämnades kvar vid ett hus då ägarna flyttade iväg, katterna Godis och Tom hittades lite tidigare och de var från samma ställe.
Grålle är en hane på ca 2 år eller något mera. Han gillar andra katter, är snäll och inte dominant i sättet.
Han älskar att vara ute och även inne. Det optimala för honom vore att bo på landet, vi tror han är van med hund också. Grålle går gärna in och ut som han vill. Han är mycket mysig, social och tillgiven.
Han blev via Livbojen kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Bor numera hos Caroline och familj samt katten Max. Vi hoppas de två kommer bli goda kattvänner. 
 

Lollo
Kattmamma till Zeus, Vilda och Daisy, kattungarna har nu flyttat och Lollo flyttade till sitt egna hem. 
Lollo gillar inte andra katter så mycket, vill helst bo som ensamkatt. Är innekatt nu och det går bra. Gosig, social och snäll. Är helt rumsren.
Är kasterad, vaccinerad, chippad samt avmaskad. 
Lollo bor numera hos en kvinna i Nyköping, som är rörelsehindrad så Livbojen åkte dit och lämnade henne och det blev kärlek från första ögonkastet, nu har Lollo sin matte och matte har en fin vän i Lollo!
 

Zeus
Zeus, Vilda och Daisy var kattungar till mamma Lollo som vi räddade från ett hem i södra Sverige, Livbojen södra hämtade hela kattfamiljen som var i nöd. Zeus fick hem i Ronneby, medans Vilda och Daisy kom till nya hem i Eskilstuna med omnejd.
Innan flytt blev alla tre ungar vaccinerade, chippade och avmaskade. 
Den söta lilla killen Zeus har nu landat hemma hos familjen Gerhardsson/Nilsson i Karlskrona, och familjen har sedan tidigare en kisse till. 

Vilda
Zeus, Vilda och Daisy var kattungar till mamma Lollo som vi räddade från ett hem i södra Sverige, Livbojen södra hämtade hela kattfamiljen som var i nöd. Zeus fick hem i Ronneby, medans Vilda och Daisy kom till nya hem i Eskilstuna med omnejd.
Innan flytt blev alla tre ungar vaccinerade, chippade och avmaskade. 
Bor numera med Camilla med familj i lantligt läge ute i Tumbo och får här tre st kattkompisar. 

Daisy
Zeus, Vilda och Daisy var kattungar till mamma Lollo som vi räddade från ett hem i södra Sverige, Livbojen södra hämtade hela kattfamiljen som var i nöd. Zeus fick hem i Ronneby, medans Vilda och Daisy kom till nya hem i Eskilstuna med omnejd.
Innan flytt blev alla tre ungar vaccinerade, chippade och avmaskade. 
Daisy bor numera med matte Reema och nya kattvännen Dogge, en röd kattunge från Livbojen som numera bor hos Reema då katten Kajsa ej accepterade Dogge.
Vi hoppas kattungarna blir bästa bus- och busvänner. 

Piff o Puff
Två kattungar som hade blivit utkastade av sin ägare i minusgrader och massa snö i Årby i Eskilstuna. De fick komma till Livbojen, blev här chippade och vaccinerade ggr 2 samt avmaskade och har fått ett hem tillsammans. De två killarna fick namnet Piff och Puff med tanke på juletider. I början var de väldigt rädda men jourmatte gjorde ett bra jobb med dem.

Maserati och Moses
Maserati är (förhoppningsvis) sista eftersläntar katten från ett projekt i Näshulta som vi sommaren 2023 rodde i land med ca 50 katter på en bondgård.
Moses hittades ute, han blev matad en tid innan han fångades i vår fälla.
De sattes i samma jourhem och kom bra överens, båda blev kastrerade, funnt vaccinerade, chippade och avmaskade. De fick vänta ett tag på sitt hem men nu bor de äntligen tillsammans på en gård i Haninge där de kan leva sitt liv i frihet och areta som musjägare på gården.
Katterna får en jättefin gård att bo på tillsammans och vi hoppas det kommer passa dem fint. 

Mia/Skorpan
Sköldpaddsfärgad hona, ålder oklart men några år. 
Katthona som fångades in i en lada med ca 50 katter i somras, hon uppfostrade sina fyra fina kattungar som sedan tidigare har flyttat till nya hem.
Nu är det dags för söta Skorpan att söka nytt hem på egen tass.
Hon är en gosig tjej som gillar andra katter, hon accepterar hund. Hon är rädd av sig till en början och är inte så lätt att hantera/lyfta men kelig och spinner mycket.
Är kastrerad, dubbelt vaccinerad samt chippad.
Tog bort tandsten den 10e jan 2024, vilket Livbojen bekostade. 
Adopterad av Nicola G.  
 

Gina
Färg: Bruntabby
Kom med totalt 12 katter från en av Länsstyrelsens uppstallningsplatser i södra Sverige. Räddad från att avlivas av Länsstyrelsen då G-gänget inte fick hem efter 7 dagar. Vi tog in alla och räddade deras liv. 
Kastrerad, vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad med stronghold. 
Har nu flyttat till Ann som sedan tidigare har en äldre hona från Livbojen, hon räddade även en väldigt gammal kille vid namn Pollux som tyvärr gick bort efter en kortare tid. 

Gry
Kom med G-gänget, 12 st katter från en uppstallningsplats i södra Sverige och de skulle avlivas då de inte fått hem inom sju dagar. Gänget räddades och kom till Livbojen. 
Gry har nu flyttat in till Gro och Melker med katten Magnus som är en bengal som adopterats via Livbojen. Vi har fått film och lilla Gry blev hemmastadd med familjen direkt hon kom hem till dem. 
Innan flytt blev hon fullt vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad med ströngholv. 

Gnista
Kom med G-gänget, 12 st katter från en uppstallningsplats i södra Sverige och de skulle avlivas då de inte fått hem inom sju dagar. Gänget räddades och kom till Livbojen. 
Är fullt vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad med stronghold mot öronskabb.
Adopterad av Elsa J som har flera kissar från Livbojen sedan tidigare, bla katten Svante. 

Göte
Kom med totalt 12 katter från en av uppstallningsplatserna i södra Sverige, där katterna blott hade 7 dagar på sig att finna nya hem. Det misslyckades och de skulle avlivas. Men Livbojen räddade allesammans. 
Han hade ögoninfektion som behandlades.
Han blev vaccinerad och chippad samt avmaskad och behandlad med stronghold mot öronskadd.
Göte fångade jourhemmets hjärta, och den vuxan katten Lovis från Livbojen som redan bor där.
Göte bor numera permanet med Kattis och hennes famlj. 

Greta, numera Maja
Från en uppställningsplats i södra Sverige kom totalt 12 st katter som fick sju dagar på sig att hitta hem, annars skulle de avlivas. De fick inget hem men då fick alla komma till oss för att få nya hem.
Kastrerad, vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad med stronghold. 
Har blivit adopterad av Pia som nyligen mist sin kisse Micro som var adopterad via Livbojen. 

Geisha och Grace
Tjejerna kommer från en uppställningsplats i södra Sverige kom totalt 12 st katter som fick sju dagar på sig att hitta hem, annars skulle de avlivas. De fick inget hem men då fick alla komma till oss för att få nya hem.
De blev via Livbojen kastrerade, vaccinerade, chippade och avamaskade. De fick flytta till samma hem. 
Kissarna är jättebra kompisar berättar nya matte Ronja, som här har fotat dem då de delar en måltid tillsammans. 
 

Gurra och Gordon
Killarna kommer från en uppställningsplats i södra Sverige kom totalt 12 st katter som fick sju dagar på sig att hitta hem, annars skulle de avlivas. De fick inget hem men då fick alla komma till oss för att få nya hem.
Dessa två killar kastrerades, vaccinerades och chippades samt behandlades med stronghold och avmaskning innan de fick nya hem. 
Adopterade av Per-Arne med sambo.

Gaston
Kom med totalt 12 katter från en av Länsstyrelsens uppstallningsplatser i södra Sverige. Räddad från att avlivas av Länsstyrelsen då G-gänget inte fick hem efter 7 dagar. Vi tog in alla och räddade deras liv. 
Kelig men något blyg av sig, ser ut att ha någon raskatt i sig men en liknande "smokefärg" i pälsen, lite semilånghårig. Går bra ihop med de andra G-katterna. 
Är kastrerad, chippad, vaccinerad, avmaskad och behandlad med stronghold för öronskabb. Veterinären tror han är lite äldre, över fem år. 
Numera bor Gaston med matte Margareta i Örsta som har några andra kissar som han kommer att få som sällskap. Margareta har hört av sig och meddelat att Gaston mår bättre och bättre och börjat lita på matte mer och mer, han trivs och matte trivs med honom!

Gisele och Gloria
Från en uppställningsplats i södra Sverige kom totalt 12 st katter som fick sju dagar på sig att hitta hem, annars skulle de avlivas. De fick inget hem men då fick alla komma till oss för att få nya hem.
Dessa två tjejer kastrerades, vaccinerades och chippades samt behandlades med stronghold och avmaskning innan de fick nya hem. 
Adopterade av Alfred med sambo.

Astor och Aurora
Kom till Livbojen i mamma Lovis mage, hon bar på dem och deras fyra syskon Atlas, Alfons, Amour och Athena.
Mamma Lovis hittades utomhus under hösten 2023 irrandes runt vid ett hus ute på landet där ingen syntes till, några svampplockare tog in hela familjen, vilket var tur för sedan kom det fram att katterna inte fick vara inomhus och bara fick mat någon gång per dag och katterna for runt vind för våg.
Alla kom i säkerhet och kattungarna Astor och Aurora fick som sina syskon flytta två och två tillsamma hem. 
Innan de flyttade blev de vaccinerade, chippade och avmaskade. 
Har flyttat permanet till Caroline med familj som sedan tidigare har en katt i familjen. 

Atlas och Alfons
Kom till Livbojen i mamma Lovis mage, Lovis kom in till Livbojen med sina stora ungar och var redan dräktig igen. Hon och de stora ungarna upptäcktes i skogen av svampplockare som tog med sig katterna hem och så blev de med i Livbojen. Katterna hade inte fått tillsyn och de vistades utomhus och det var väldigt farligt för hela kattfamiljen. 
Kattungarna blev vaccinerade, chippade och avmaskade innan de fick flytta till sitt nya hem. 
Adopterade av Malin. 

Amour och Athena
Kom till Livbojen i mamma Lovis mage, Lovis kom in till Livbojen med sina stora ungar och var redan dräktig igen. Hon och de stora ungarna upptäcktes i skogen av svampplockare som tog med sig katterna hem och så blev de med i Livbojen. Katterna hade inte fått tillsyn och de vistades utomhus och det var väldigt farligt för hela kattfamiljen. 
Kattungarna blev vaccinerade, chippade och avmaskade innan de fick flytta till sitt nya hem. 
Adopterade av Katarina och Robert. 

Sotis
Först ut att få nytt hem år 2024 är svarta killen Sotis. Han upptäcktes då han gick omkring och verkade hemlös eller bortsprungen, vi fångade in honom och det visade sig att han hade en ägare men han trivdes ej där och de trodde att han flyttat till grannen, så var det inte och Sotis hade rymt pga han inte gillade nya hunden eller de andra katterna. 
Sotis fick komma till Livbojen för omplacering, och via oss fick ha ett nytt hem där han verkar trivas fint. 
Han är föd 2021 och är kastrerad och chippad samt avmaskad.