Våra vuxna katter som behöver hem


När en vuxen katt bokas är det max en vecka den kan sitta kvar i jourhemmet innan den hämtas.
Detta pga lång kö med hemlösa katter till vår verksamhet, och stora kostnader för Livbojen då katter som redan är bokade sitter kvar i jourhemmen.


 

Stina
Stina är en semilånghårig bruntigrerad hona som är lite vindögd, hon har en gullig uppsyn. Hon tar gärna godis ur handen och leker tillsammans med människor, men är fortfarande osäker på oss människor och måste få tid att vinna tillit. Hon kan säga ifrån om hon känner sig lite trängd och passar därför inte så bra med barn. Är rumsren och önskar en ren kattlåda. 
Hon har varit innekatt och kan fortsätta med det, eller bli utekatt som hon nog också skulle finna som väldigt spännande. 
Tidigare bodde hon med ca 25 andra katter hos en äldre man i Nyköping, Länsstyrelsen hade sagt åt mannen att skaffa nya hem åt dem och god man till personen kontaktade oss och vi tog in kissarna. 
Stina kan nog både bo som ensamkatt och med andra katter. 
Hon bör komma till någon som har tålamod då hon fortfarande är osäker kring människor. 
Hon är kastrerad, fullt vaccinerad samt chippad. 

Veterinärundersökning 200624, öron utan anmärkning, munnen utan anmärkning, ögon (vindögd), magen verkar ok vid beröring, smal men har lagt på sig och ser bättre o bättre ut. 
Blodprov på lever o njurar är bra, samma undersökning 200624.
Stina undersöktes då vi tyckte hon var smal, men inga fel har hittats.
Hon går på ett foder som är bra för magen och bör fortsätta med det.
Veterinär uppskattar hennes ålder till ca tre år. 
Adoptionskostnad 1200 kr, för intresse börja med att skicka ett sms till Sara och berätta vad ni heter, vart ni bor och vilket typ av hem ni kan erbjuda henne. 

Vi har alltid katter som är i behov av att leva ett fritt liv som stallkatt eller liknande. 

Vi letar hem i stall och lador till katter med frihetsbehov