Våra vuxna katter som behöver hem


När en vuxen katt bokas är det max en vecka den kan sitta kvar i jourhemmet innan den hämtas.
Detta pga lång kö med hemlösa katter till vår verksamhet, och stora kostnader för Livbojen då katter som redan är bokade sitter kvar i jourhemmen.

Lizzy
Hem sökes till honan Lizzy ca 4 år gammal!
Lizzy kom till Livbojen i Eskilstuna från en annan förening i södra Sverige som vi hjälpte med några katter vid ett tillfälle. Lizzy hade otur, hon fick ett hem men nya husse visade sig vara allergisk så nu är hon tillbaks hos oss. 
Lizzy är en stor vacker honkatt som gillar att ligga högt upp på klösträd eller möbler och se ut över sina domäner.
Hon trivs bra som ensamkatt utan andra katter. Hon vill bo som utekatt, hon har väldigt mycket energi och visar prov på att ha varit utekatt tidigare. En aktiv tjej som behöver stimulans och en givande miljö.
Är i sin personlighet busig och mysig men vill inte sitta i famnen eller bäras. 
Hon var redan kastrerad och id-märkt när hon kom till oss. Vi ordnade med vaccination och avmaskning.
Adoptionskostnad 1200 kr. 
För intresse smsa Sara på 070-395 47 81 och berätta vad ni heter, vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda vackra äventyrslystna Lizzy. 

Sune
Jättefin, söt, rödtabby kille på 2-3 år.
Han är väldigt snäll men lite rädd i början. Börjar spinna när man klappat ett tag och han är trygg. Lite svår att hålla i famnen men det går. Går att klappa och gosa med men i början är det läskigt tycker han!
Är snäll och van med andra katter. Han hittades ute i en by i södra Sverige där han sprang och var hemlös och väldit mager.
Nu har han ätit upp sig och blivit kastrerad, vaccinerad och chippad, han är lite smal fortfarande men mår fint och vägs varje dag för en check av jourmatte.
Vill ha ett lugnt hem och skulle säkerligen trivas som utekatt igen men han är just nu bara inne och det går bra. Han är rumsren i jourhemmet, och alla katter går på lådan i rummet så det fungerar fint.
Adoptionskostnad 1200 kr. 
För intresse smsa Sara på 070-395 47 81 och berätta vad ni heter, vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda gulliga Sune. 
 

Sonja
En fin tjej på två-tre år, är klappbar men rädd av sig. Jättefin teckning och sött ansikte. Ev är hon syster med Svea som är ungefär likadan både i sättet och utseendet. Tjejerna kommer från en uppställningsplats i södra Sverige, tyvärr utan bakgrundsinformation.
Sonja är rumsren och verkar trivas inomhus. Kan nog även fungera som utekatt.
Sonja har blivit allt tamare i jourhemmet och vill nu gosa och kela. Hon är ok med andra katter i jourhemmet och kommer ibland fram och hälsar. 
Adoptionskostnad 1200 kr. 
För intresse smsa Sara på 070-395 47 81 och berätta vad ni heter, vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda Fina lilla Sonja.
 

Joppe
En skygg kattkille som födits utomhus hos en kvinna som matat upp ca 30 katter på sin tomt, den 80-åriga kvinnan kastrerade inte sina katter och på sikt blev det kaos och efter ett tips åkte vi dit för att kolla läget och erbjuda vår hjälp.
Vi kommer ordna så att alla kissar kommer bli kastrerade och får bra hem.
Joppe är en av dem. Han fräser och är inte van med människor ännu. Är ca 8 månader gammal. Behöver en tam kattvän i sitt nya hem. Han behöver bo hos någon som kan skygga katter sedan tidigare, vi tror han blir tam med tiden om man erbjuder henne ett hem efter hans behov och förutsättningar. 
Adoptionskostnad 1200 kr, för intresse smsa Jessica i Kvicksund på nummer:
070-2568911 och berätta vad ni heter, vart ni bor och vilket hem ni kan erbjuda vackra Joppe. 


Vi har alltid katter som är i behov av att leva ett fritt liv som stallkatter eller liknande. Här ser ni stallkatten Bettan som lever ett härligt kattliv. 
 

Vi letar hem i stall och lador till katter med frihetsbehov