Livbojen drivs ideellt på fritiden

Livbojen drivs av Sara som ansvarat för Livbojen sedan år 2008. Vi är en ideell förening och får inga kommunala bidrag utan går runt med hjälp av gåvor mm. 

De som är engagerade i Livbojen gör det på sin fritid, vilket innebär att det till exempel inte går att nå någon av oss på telefon dagtid. Det går dock alltid att skicka ett mail, att skriva till oss på Facebook eller att sms:a. Det finns andra katthem som har heltidsanställd personal, dit kan du vända dig när det gäller frågor om katter dagtid. Ett exempel är Kälby Djurhemmet i Skogstorp (Eskilstuna).

Livbojen är ett katthem som endast består av jourhem, inte något katthem. Jourhemmen är Livbojens hjärta, här finns katterna som väntar på att få permanenta hem.


Livbojen har sedan starten 2008 hjälpt ungefär 2000 katter, alltså ca 200 katter per år. 

Viktigast hos Livbojen är våra jourhem - utan dem skulle vi inte kunna rädda några katter! 

Sara - driver Livbojen (vår eldsjäl)

Sara med kattungen Kaluha på Kattens Dag 2010 Sara med kattungen Kaluha på Kattens Dag 2010

När min granne gick bort 2008
så fick jag min första tankeställare,
varför är det så att friska och välmående
katter avlivas i samhället, varför finns
ingen där som agerar för katternas skull?!
Ända sedan jag var barn har jag älskat
katter... Läs mer

Eva med familj
Jourhem hos Livbojen sedan år 2019 och framåt. Eva och hennes familj har tagit in många hemlösa katter i sitt hem under tiden och räddat många liv, både stora och små. En kisse har de adopterat permanent, det är fina Freja.
Genom att även ställa upp och köra katter till och från kastreringar, operationer och annat viktigt har Eva verkligen gjort skillnad för våra hemlösa katter.
Bild tagen i januari 2020, på bilden är en hemlös kattunge och den vuxna killen Zolo som går igenom flera stora tand-operationer mår mycket bättre.

                        Livbojens katthjälpare
 

* Jessica E. hjälper till med att sälja saker via Facebook och samla in pengar till våra katter i Livbojen. 

* Kajsa hjälper till med administration och social media.

* Ulla som har hand om loppisar, hon kan ta emot loppis-saker (dock ej möbler) till Livbojen hon kan kontaktas på sms på tel nr 070-353 89 47. Under höstterminen 2017 deltog Sara från Livbojen i PawPads internetkurs och tog examen!
Under året 2018 deltog hon på kattbeteende
rådgivare Susanne Hellman-Holmströms kattkurs


Ingen kan göra allt men alla kan göra något 

 

 Alla därute kan göra något - tillsammans kan vi hjälpas åt för katternas skull..
Sara som sköter Livbojen jobbar heltid med annat arbete och jourhemmen har mycket att göra med sina jourkatter. Men vill DU ha hjälpa med något kan vi hjälpas åt för att lösa situationen!